Hyundai Tucson 2016 Owner's Manual [no]

0 (0)

TLe NOR foreword.qxp 5/15/2015 12:17 AM Page 1

INSTRUKSJONSBOK

Bruk

Vedlikehold

Spesifikasjoner

All informasjon i denne instruksjonsboken gjelder for utgivelsestidspunktet. Hyundai forbeholder seg imidlertid retten til å gjøre endringer til enhver tid, slik at vi kan gjennomføre vår policy med kontinuerlig produktutvikling.

Denne håndboken gjelder for alle modeller av denne bilen og omfatter beskrivelser og forklaringer til både ekstraog standardutstyr. Du kan derfor finne materiale i denne håndboken som ikke gjelder for din spesielle bil.

TLe NOR foreword.qxp 5/15/2015 12:17 AM Page 2

FORSIKTIG: MODIFIKASJONER PÅ DIN HYUNDAI

Din Hyundai må ikke modifiseres på noen måte. Slike modifikasjoner kan virke negativt inn på ytelse, sikkerhet og holdbarhet på din Hyundai, og kan i tillegg ugyldiggjøre betingelsene i den begrensede garantien som gjelder for bilen. Noen modifikasjoner kan også være i konflikt med bestemmelsene som er gitt av Vegdirektoratet og andre myndigheter i ditt land.

TO-VEIS RADIO ELLER MOBILTELEFONINSTALLASJONER

Bilen din er utstyrt med elektronisk innsprøytning og andre elektroniske komponenter. Det er mulig at en dårlig installert/justert to-veis radio eller mobiltelefon kan ha negativ innvirkning på de elektroniske systemene. Vi anbefaler derfor at du nøye følger radioprodusentens instruksjoner, eller tar kontakt med Hyundai-forhandleren din for forebyggende tiltak eller spesielle instruksjoner om hvordan du skal installere slike apparater.

F2

TLe NOR foreword.qxp 5/15/2015 12:17 AM Page 3

ADVARSLER FOR SIKKERHET OG SKADE PÅ BILEN

Denne instruksjonsboken omfatter informasjon med overskriftene FARE, ADVARSEL, FORSIKTIG og MERK.

Disse overskriftene har følgende betydning:

FARE

FARE indikerer en farlig situasjon, som hvis den ikke unngås, vil føre til død eller alvorlig personskade.

ADVARSEL

ADVARSEL indikerer en farlig situasjon, som hvis den ikke unngås, kan føre til død eller alvorlig personskade.

FORSIKTIG

FORSIKTIG indikerer en farlig situasjon, som hvis den ikke unngås, kan føre til mindre eller moderat personskade.

MERK

MERK indikerer en situasjon, som hvis den ikke unngås, kan føre til skade på bilen.

F3

TLe NOR foreword.qxp 5/15/2015 12:17 AM Page 4

FORORD

Takk for at du valgte Hyundai. Vi setter pris på å få ønske deg velkommen til det stadig større antall av bevisste mennesker som kjører biler fra Hyundai. Vi er meget stolte av den avanserte teknikken og høye kvaliteten som vi bygger inn i hver Hyundai som vi produserer.

Instruksjonsboken vil gi deg innføring i egenskaper og bruk av din nye Hyundai. Vi anbefaler at du leser den grundig, fordi informasjonen her kan i stor grad bidra til du blir godt tilfreds med den nye bilen din.

Produsenten anbefaler også at du utfører alle reparasjoner og vedlikehold på bilen hos en autorisert Hyundai-forhandler.

HYUNDAI MOTOR COMPANY

Merk : Fremtidige eiere vil også trenge informasjonene i denne håndboken. Hvis du selger denne Hyundai-bilen, må du la håndboken følge med bilen til deres bruk. Takk!

FORSIKTIG

Hvis du bruker drivstoff og smøremidler av dårlig kvalitet, som ikke tilfredsstiller Hyundais spesifikasjoner, kan det føre til alvorlige skader på motor og drivverk. Du må alltid bruke drivstoff og smøremidler av høy kvalitet som tilfredsstiller spesifikasjonene som er gitt på side 8-6 i avsnittet om kjøretøyspesifikasjoner i instruksjonsboken.

Opphavsrett 2015 Hyundai Motor Company. Alle rettigheter forbeholdes. Ingen del av denne publikasjonen må reproduseres, lagres i noe datasystem eller overføres i noen form eller på noen måte uten forutgående skriftlig tillatelse fra Hyundai Motor Company.

F4

TLe NOR foreword.qxp 5/15/2015 12:17 AM Page 5

Introduction

SLIK BRUKER DU DENNE INSTRUKSJONSBOKEN

Vi ønsker å hjelpe deg til å oppnå mest mulig kjøreglede med bilen din. Instruksjonsboken kan være til god hjelp på mange måter. Vi anbefaler deg å lese hele instruksjonsboken nøye. Du må lese avsnittene med ADVARSEL og FORSIKTIGHET som finnes gjennom hele instruksjonsboken, for å minimere sjansen for død eller skade.

Bildene gir i tillegg til teksten den beste forklaringen av hvordan du skal håndtere bilen. Ved å lese denne håndboken kan du lære om egenskaper, viktig sikkerhets- informasjon, og kjøretips under forskjellige veiforhold.

Den generelle utformingen av denne instruksjonsboken inneholder også en innholdsfortegnelse. Bruk innholds- fortegnelsen når du ser etter et spesielt område eller emne: den har en alfabetisk liste over all informasjon i denne instruksjonsboken.

Avsnitt: Denne instruksjonsboken har åtte avsnitt pluss innholdsfortegnelse. Hvert avsnitt begynner med en kort liste over innholdet, så du kan med en gang se om avsnittet har den informasjonen du ønsker.

Din sikkerhet og andres sikkerhet er meget viktig. Denne brukerhåndboken gir deg mange forholdsregler angående sikkerhet og betjeningsprosedyrer. Denne informasjonen varsler deg om potensielle faremomenter som kan skade deg eller andre, samt skade på bilen.

Det finnes sikkerhetsmeldinger på bilens merker og i denne håndboken beskrives disse faremomentene og hvordan du kan unngå eller redusere farene.

Advarsler og instruksjoner som finnes i denne håndboken er for din sikkerhet. Hvis du ikke følger sikkerhetsadvarslene og instruksjonene, kan det føre til alvorlig personskade eller død.

Gjennom denne boken brukes FARE, ADVARSEL, FORSIKTIG, MERK og SYMBOL FOR SIKKERHETSADVARSEL.

Dette er symbolet for sikkerhetsadvarsel. Det brukes for å varsle deg om potensielle faremomenter for

fysisk skade. Overhold alle sikkerhetsmeldinger som følger dette symbolet for å unngå mulig personskade eller død. Symbolet for sikkerhetsadvarsel har fortrinn over signalordene FARE, ADVARSEL og FORSIKTIG.

FARE

FARE indikerer en farlig situasjon, som hvis den ikke unngås, vil føre til død eller alvorlig personskade.

ADVARSEL

ADVARSEL indikerer en farlig situasjon, som hvis den ikke unngås, kan føre til død eller alvorlig personskade.

F5

TLe NOR foreword.qxp 5/15/2015 12:17 AM Page 6

Introduction

FORSIKTIG

FORSIKTIG indikerer en farlig situasjon, som hvis den ikke unngås, kan føre til mindre eller moderat personskade.

MERK

MERK indikerer en situasjon, som hvis den ikke unngås, kan føre til skade på bilen.

DRIVSTOFFANBEFALINGER

Bensinmotor

Blyfri

Vi anbefaler deg å bruke blyfri bensin med et oktantall på RON 95 eller høyere, for maksimal ytelse på bilen. Du kan bruke blyfri bensin med et oktantall på RON 91~94 men det kan føre til ubetydelig reduksjon i ytelsen på bilen.

Den nye bilen er konstruert for å gi maksimal ytelse med BLYFRITT DRIVSTOFF, så vel som å minimere eksosutslippene og forurensing av tennpluggene.

FORSIKTIG

BRUK ALDRI BLYHOLDIG DRIVSTOFF. Hvis du bruker blyholdig drivstoff vil det skade katalysatoren og oksygen- sensoren i motorens kontroll- system og ha innvirkning på utslippskontrollen. Du må aldri tilsette andre rensemidler for drivstoffsystem til drivstoff- tanken enn det som er spesifisert. Vi anbefaler at systemet kontrolleres hos en autorisert HYUNDAI-forhandler.

ADVARSEL

Ikke "topp opp" etter at fyllepistolen automatisk stenger ved påfylling.

Kontroller alltid at drivstofflokket sitter godt på plass, for å hindre at det søles drivstoff ved en ulykke.

F6

TLe NOR foreword.qxp 5/15/2015 12:17 AM Page 7

Bensin som inneholder alkohol og metanol

Gasohol er en blanding av bensin og etanol (også kjent som kornsprit), og bensin eller gasohol som inneholder metanol (også kjent som tre-sprit) blir markedsført sammen med eller i stedet for blyholdig eller blyfri bensin.

Du må ikke bruke gasohol som inneholder mer enn 10 % etanol, og du må ikke bruke bensin eller gasohol som inneholder metanol. Begge disse drivstoffene kan forårsake problemer med kjøreegenskapene og skade drivstoffsystemet.

Bruk ikke gasohol av noe slag hvis det oppstår problemer med kjøreegenskapene.

Skade på bilen eller problemer med kjøreegenskapene kan ikke dekkes av fabrikantens garanti, hvis de er resultat av bruk av:

1.Gasohol som inneholder mer enn 10 % etanol.

2.Bensin eller gasohol som inneholder metanol.

3.Blyholdig drivstoff eller blyholdig gasohol.

FORSIKTIG

Bruk aldri gasohol som inneholder metanol. Bruk ikke noe gasoholprodukt som svekker kjøreegenskapene.

Introduction

Annet drivstoff

Bruk av drivstoff som:

-inneholder silisium (Si),

-MMT (mangan, Mn),

-ferrocene (Fe) eller

-andre metalliske tilsetningsstoffer,

kan gjøre skade på kjøretøyet og motoren, eller kan føre til blokkering, feiltenning, dårlig akselerasjon, at motoren kveles, at katalysatoren smelter, unormal korrosjon, reduksjon av levetiden e.l.

Feilindikatorlampen (MIL) vil også kunne tennes.

MERK

Skade på drivstoffsystemet eller problemer med ytelsen, som er forårsaket av bruk av denne typen drivstoff, vil kanskje ikke dekkes av nybilgarantien.

F7

TLe NOR foreword.qxp 5/15/2015 12:17 AM Page 8

Introduction

Bruk av MTBE

Vi anbefaler at drivstoff som inneholder MTBE (Methyl Tertiary Butyl Ether) over 15,0 % vol. (Oksygeninnhold med en vekt på 2,7 %) ikke må brukes på bilen din.

Drivstoff som inneholder MTBE over 15,0 % vol. (Oksygeninnhold med en vekt på 2,7 %) kan redusere bilens ytelse og produsere damplås eller føre til vanskelig start.

FORSIKTIG

Den begrensede garantien på den nye bilen din dekker ikke skade på drivstoffsystemet og ytelsesproblemer som skyldes bruk av drivstoff som inne- holder metanol eller drivstoff med MTBE (Methyl Tertiary Butyl Ether)- innehold over 15,0 % vol. (Oksygeninnhold med en vekt på 2,7 %.)

Bruk ikke metanol

Du må ikke bruke drivstoff som inneholder metanol (tre-sprit) på bilen. Denne typen drivstoff kan redusere bilens ytelse og skade komponentene i drivstoffsystemet.

Drivstofftilsetninger

HYUNDAI anbefaler at du bruker bensin av god kvalitet som tilfredsstiller europeisk drivstoff- standard (EN228) eller tilsvarende.

For kunder som ikke regelmessig bruker bensin av god kvalitet inkludert drivstofftilsetninger, og har startproblemer eller motoren ikke går jevnt, må det tilsettes en flaske med drivstofftilsetning på drivstofftanken hver 15 000 km. Tilsetningene og informasjonen om hvordan du bruker dem kan du få hos en godkjent HYUNDAI-forhandler. Ikke bland med andre tilsetninger.

Kjøre i andre land

Du kjenner alle bestemmelser angående registrering og forsikring.

Undersøk om godkjent drivstoff er tilgjengelig.

F8

TLe NOR foreword.qxp 5/15/2015 12:17 AM Page 9

Dieselmotor

Diesel Drivstoff

Du må bare brukes kommersielt tilgjengelig dieseldrivstoff som oppfyller EN 590 eller sammenlign- bar standard på dieselmotoren. (EN står for "European Norm"). Du må ikke bruke marinediesel, fyringsolje eller drivstofftilsetninger som ikke er godkjent. Dette vil øke slitasjen og forårsake skade på motoren og drivstoffsystemet. Hvis du bruker ikkegodkjent drivstoff og/eller drivstofftilsetninger vil det føre til en begrensning i garantirettighetene.

Du må bruke dieseldrivstoff med cetantall høyere enn 51 på bilen din. Hvis det er tilgjengelig to dieseltyper, bruker du sommereller vinterdrivstoff i henhold til følgende temperaturforhold.

Over -5°C ... Dieseldrivstoff til sommerbruk.

Under -5°C ... Dieseldrivstoff til vinterbruk.

Hold øye med drivstoffnivået i tanken: Hvis motoren stopper av drivstoffmangel, må kretsene fylles helt opp før motoren kan startes igjen.

FORSIKTIG

Ikke la det komme bensin eller vann i tanken. Dette fører til at tanken må dreneres og rørene må utluftes for å unngå blokkering i innsprøytnings- pumpen og skader på motoren.

FORSIKTIG

Det anbefales å bruke godkjent autodieseldrivstoff på diesel- biler som er utstyrt med DPFsystemet.

Hvis du bruker dieseldrivstoff med mye svovel (mer enn 50 ppm svovel) og uspesifiserte tilsetninger, kan det forårsake at DPF-systemet skades og det kan komme utslipp av hvit røyk.

Introduction

Biodiesel

Du kan bruke kommersiell dieselblanding som ikke inneholder mer enn 7 % biodiesel, også kjent som ”B7-diesel” på bilen, hvis den tilfredsstiller EN 14214 eller tilsvarende spesifikasjoner. (EN står for "European Norm"). Hvis du bruker biodrivstoff som overskrider 7 % som er laget av rapsfrømetylester (RME), fettholdig syremetylester (FAME), metylester av vegetabilsk olje (VME) etc. eller blander diesel som overskrider 7 % med biodiesel, vil det forårsake økt slitasje eller skade på motoren og drivstoff- systemet. Reparasjon eller skifting av slitte eller skadede komponenter på grunn av bruk av ikkegodkjent drivstoff vil ikke dekkes av fabrikantens garanti.

F9

TLe NOR foreword.qxp 5/15/2015 12:17 AM Page 10

Introduction

FORSIKTIG

Bruk ikke noe drivstoff, verken diesel, B7-biodiesel eller annet, som ikke tilfredsstiller de siste spesifikasjonene fra petroleumsindustrien.

Bruk aldri noen drivstoff- tilsetninger eller behandling som ikke er anbefalt eller godkjent av bilfabrikanten.

BILENS BRUKERINSTRUKSJONER

Som med andre biler av denne typen, kan feil bruk av denne bilen føre til at du mister kontrollen, og det kan skje en ulykke eller bilen velter.

De spesielle kontruksjonsegen- skapene (høy bakkeklaring, sporvidde etc.) gir denne bilen høyere tyngdepunkt enn andre biltyper. Med andre ord er de ikke konstruert for svingkjøring i samme hastighet som konvensjonelle biler med 2-hjulsdrift. Unngå skarpe svinger eller brå bevegelser. Feil bruk av denne bilen fører til at du kan miste kontrollen, og det kan skje en ulykke eller bilen velter. Husk å lese retningslinjene om kjøring Redusere faren for velting i kapittel 5 i denne håndboken.

BILENS INNKJØRINGSPERIODE

Det trengs ingen spesiell innkjøringsperiode. Likevel følger her noen få enkle forholdsregler for de første 1000 km som kan være med å gi god ytelse, økonomi og lang levetid for bilen din.

Kjør ikke med uforsvarlig høyt motorturtall.

Hold motorhastigheten mellom 2000 og 4000 o/min. under kjøring.

Hold ikke den samme hastigheten over en lengre periode, verken fort eller sakte. Du må variere motorhastigheten for riktig innkjøring av motoren.

Unngå bråbremsing, unntatt i nødtilfeller, for at bremsene skal "sette seg" ordentlig.

La ikke motoren gå på tomgang i mer enn 3 minutter om gangen.

Kjør ikke med tilhenger de første 2000 km som bilen brukes.

F10

TLe NOR foreword.qxp 5/15/2015 12:17 AM Page 11

Introduction

RETURNERE BRUKTE BILER (FOR EUROPA)

HYUNDAI organiserer en miljømessig forsvarlig behandling for biler som skal kasseres og tilbyr å ta tilbake din Hyundai bil som skal kasseres i henhold til European Union (EU)-direktiv for biler som skal kasseres.

Du kan få detaljert informasjon på din nasjonale HYUNDAI hjemmeside.

F11

TLe NOR foreword.qxp 5/15/2015 12:17 AM Page 12

TLe NOR foreword.qxp 5/15/2015 12:17 AM Page 13

INNHOLDSFORTEGNELSE

Bli kjent med bilen din

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sikkerhetssystem for bilen

 

 

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekvemmelighetsfunksjoner i bilen

 

 

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Multimedia-system

 

 

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kjøre bilen

 

 

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slik gjør du i en nødssituasjon

 

 

6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vedlikehold

 

 

7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spesifikasjoner & Kundeinformasjon

 

 

8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Innholdsfortegnelse

 

I

 

 

 

 

 

TLe NOR foreword.qxp 6/11/2015 4:00 PM Page 14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

Bli kjent med bilen din

 

2

 

Sikkerhetssystem for bilen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utvendig oversikt (I)..............................................

1-2

Utvendig oversikt (II).............................................

1-3

Innvendig oversikt..................................................

1-4

Instrumentpanel, oversikt (I)................................

1-5

Instrumentpanel, oversikt (II)...............................

1-6

Motorrommet..........................................................

1-7

Viktige sikkerhetsregler........................................

2-2

Bruk alltid sikkerhetsbeltet.............................................

2-2

Sikre alle barn....................................................................

2-2

Farer ved kollisjonsputer.................................................

2-2

Uoppmerksomhet hos sjåføren .....................................

2-2

Kontroller hastigheten .....................................................

2-3

Hold bilen i god stand ......................................................

2-3

Sete..........................................................................

2-4

Sikkerhetsregler ................................................................

2-5

Forsete.................................................................................

2-6

Baksete..............................................................................

2-13

Hodestøtte ........................................................................

2-16

Setevarmere og seter med luftventilasjon...............

2-20

Sikkerhetsseler ................................................................

2-24

Sikkerhetsregler ved bruk av sikkerhetsbelter .......

2-24

Varsellampe, sikkerhetsbelte........................................

2-25

Sikkerhetsselesystem..........................................

2-28

Ekstra sikkerhetsregler for sikkerhetsbelter...........

2-34

Ta vare på sikkerhetsselene.........................................

2-37

Barnesikringssystem ...........................................

2-38

Våre anbefalinger:

 

Barn skal alltid sitte i baksetet.................................

2-38

Velge et barnesetesystem (CRS).................................

2-39

Montere et barnesetesystem (CRS)...........................

2-41

F14

TLe NOR foreword.qxp 6/15/2015 3:09 PM Page 15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kollisjonspute - Tilleggssikkerhetssystem

2-51

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

 

Bekvemmelighetsfunksjoner i bilen

 

 

 

 

 

 

 

 

Våre anbefalinger:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plassering av kollisjonsputene..................................

2-53

 

 

Atkomst til bilen

3-4

 

 

 

 

 

 

 

Slik virker kollisjonsputesystemet

2-58

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fjernkontrollnøkkel

3-4

 

 

 

 

 

 

 

Dette kan du forvente etter at

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forholdsregler for fjernkontrollnøkkel

3-6

 

 

 

 

 

 

 

en kollisjonsputene er utløst

2-62

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smartnøkkel

3-8

 

 

 

 

 

 

 

Det må ikke monteres barnsetesystem i

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Startsperresystem

3-13

 

 

 

 

 

 

 

passasjersetet foran, hvis ikke kollisjonsputen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dørlåser

3-14

 

 

 

 

 

 

 

er deaktivert

2-63

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Åpne dørlåsene fra utsiden av bilen

3-14

 

 

 

 

 

 

 

Vedlikeholde SRS

2-69

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Åpne dørlåsene fra innsiden av bilen

3-16

 

 

 

 

 

 

 

Tilleggssikkerhetsregler

2-70

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sperrelåser

3-18

 

 

 

 

 

 

 

Advarselsmerke for kollisjonspute

2-70

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Automatisk dørlås-/låse-opp-funksjon

3-18

 

 

 

 

 

 

 

Aktivt pansersystem

2-71

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barnesikring på dørlåser bak

3-19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mulige aktiveringssituasjoner

2-71

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tyverialarmsystem

3-20

 

 

 

 

 

 

 

Ikke-aktiveringssituasjoner

2-72

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ratt

3-22

 

 

 

 

 

 

 

Systemstörung.................................................................

2-73

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elektronisk servostyring (EPS)....................................

3-22

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tippe- / teleskopstyring...............................................

3-23

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oppvarmet ratt.................................................................

3-24

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Horn....................................................................................

3-24

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Speil .......................................................................

3-25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Innvendig speil .................................................................

3-25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utvendige speil ................................................................

3-29

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vinduer ..................................................................

3-32

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elektriske vinduer ...........................................................

3-32

 

 

 

F15

TLe NOR foreword.qxp 5/15/2015 12:17 AM Page 16

Panorama soltak ..................................................

3-37

Solskjerm...........................................................................

3-38

Skyve soltaket..................................................................

3-38

Tippe soltaket...................................................................

3-39

Lukke soltaket..................................................................

3-39

Nullstille soltaket .............................................................

3-41

Advarsel for åpent soltak .............................................

3-41

Utvendige funksjoner..........................................

3-42

Panser ................................................................................

3-42

Drivstofflokk.....................................................................

3-44

Bakluke..................................................................

3-47

Ikke-elektrisk bakluke ...................................................

3-47

Elektrisk bakluke.............................................................

3-49

Smart-bakluke .................................................................

3-56

Instrumenter .........................................................

3-60

Kontroll på instrumentpanel.........................................

3-62

Måleinstrumenter............................................................

3-63

LCD-Skjerm...........................................................

3-69

LCD-skjermkontroll ........................................................

3-69

LCD-stillinger....................................................................

3-69

User Settings Mode (Brukerinnstillinger) .................

3-74

Advarselsmeldinger.........................................................

3-78

Trippteller..............................................................

3-87

Tripp-stillinger..................................................................

3-87

Varselog indikatorlamper

3-92

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varsellamper.....................................................................

3-92

 

 

 

 

Indikatorlamper..............................................................

3-102

 

 

 

 

Lys........................................................................

3-109

 

 

 

 

Utvendige lys..................................................................

3-109

 

 

 

 

Velkommensystem ........................................................

3-116

 

 

 

 

Innvendig belysning......................................................

3-117

 

 

 

 

Viskere og spylere.............................................

3-122

 

 

 

 

Vindusviskere.................................................................

3-123

 

 

 

 

Vindusspylere.................................................................

3-124

 

 

 

 

Vindusviskerog spylerbryter bak ..........................

3-125

 

 

 

 

 

 

 

 

Parkeringshjelpsystem......................................

3-126

 

 

 

 

Ryggekamera

3-126

 

 

 

 

 

 

 

 

Parkeringshjelpsystem bak ........................................

3-127

 

 

 

 

.....Forholdsregler for parkeringshjelpsystem bak

3-130

 

 

 

 

Parkeringshjepsystem..................................................

3-131

 

 

 

 

Parkeringshjelpsystem fungerer ikke......................

3-133

 

 

 

 

Smart parkeringshjepsystem (SPAS)........................

3-134

 

 

 

 

Defroster.........................................................................

3-152

 

 

 

 

Defroster i bakvindu ....................................................

3-152

 

 

 

 

Manuelt klimakontrollsystem...........................

3-154

 

 

 

 

Varmeapparat og klimaanlegg ...................................

3-155

 

 

 

 

Systemfunksjon.............................................................

3-159

 

 

 

 

Vedlikeholde systemet.................................................

3-162

 

 

 

 

F16

TLe NOR foreword.qxp 5/15/2015 12:17 AM Page 17

 

 

 

Automatisk klimakontrollsystem

3-165

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Automatisk varmeapparat og klimaanlegg .............

3-166

 

 

 

Manuelt varmeapparat og klimaanlegg...................

3-167

 

 

 

Systemfunksjon.............................................................

3-173

 

 

 

Vedlikeholde systemet.................................................

3-175

Defrosting og duggfjerning av frontrute ......

3-178

Manuelt klimakontrollsystem.....................................

3-178

Automatisk klimakontrollsystem ...............................

3-179

Duggfjerning ..................................................................

3-180

Klimaanlegg, tilleggsfunksjoner.......................

3-183

Ionisering.........................................................................

3-183

Automatisk ventilasjon ................................................

3-183

Innvendig luftsirkulasjon soltak ................................

3-183

Oppbevaringsrom...............................................

3-184

Oppbevaring i midtkonsoll ..........................................

3-184

Flyttbart armlene ..........................................................

3-184

Hanskerom......................................................................

3-185

Kjøleboks.........................................................................

3-185

Solbrilleholder ...............................................................

3-185

Innvendige funksjoner ......................................

3-187

Askebeger.......................................................................

3-187

Koppholder......................................................................

3-187

Solskjerm.........................................................................

3-189

Strømuttak......................................................................

3-189

Sigarettenner .................................................................

3-191

Klokke ..............................................................................

3-191

Kleshenger......................................................................

3-193

Festepunkt(er) for gulvmatte ....................................

3-194

Bagasjenett (holder) ....................................................

3-194

Lastesikringsdeksel ......................................................

3-195

Bagasjeskuff..................................................................

3-198

Utvendige funksjoner........................................

3-199

Takskinner.......................................................................

3-199

F17

TLe NOR foreword.qxp 5/15/2015 12:17 AM Page 18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

 

Multimedia-system

 

5

 

Kjøre bilen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Multimedia-system ................................................

4-2

AUX, USB og iPod®-port.................................................

4-2

Antenne ...............................................................................

4-3

Audio-fjernkontroll...........................................................

4-4

Lyd-/Video-/Navigasjonssystem (AVN)......................

4-5

Bluetooth® Wireless Technology hands-free............

4-5

Slik virker bilens audioutstyr..........................................

4-6

Systeminnstillinger og funksjoner ....................

4-15

Audio hovedenhet

 

-RDS, modell med Bluetooth........................................

4-15

-RDS, modell uten Bluetooth .......................................

4-17

Setup ..................................................................................

4-19

Radio: FM, AM .................................................................

4-28

DAB Radio (For DAB-Modell) ......................................

4-30

Grunnleggende bruk: USB / iPod® / Min musikk

 

-RDS, modell med Bluetooth........................................

4-32

-RDS, modell uten Bluetooth .......................................

4-32

Bluetooth® Wireless Technology Audio ....................

4-37

Stemmegjenkjenning......................................................

4-41

Før du kjører ..........................................................

5-4

Før du går inn i bilen........................................................

5-4

Før du starter.....................................................................

5-4

Tenningsbryter .......................................................

5-6

Tenningsbryter med nøkkel............................................

5-6

Motor start/stopp-knapp .............................................

5-11

Manuell girkasse..................................................

5-20

Kjøre med manuell girkasse .........................................

5-20

God kjørepraksis .............................................................

5-22

Automatisk girkasse ............................................

5-24

Kjøre med automatisk girkasse...................................

5-24

Parkering...........................................................................

5-29

God kjørepraksis .............................................................

5-29

Girkasse med dobbel clutch ...............................

5-31

Funksjon for girkasse med dobbel clutch ................

5-31

Parkering...........................................................................

5-38

God kjørepraksis .............................................................

5-38

Bremsesystem ......................................................

5-40

Servobremser...................................................................

5-40

Slitasjevarsler for skivebremser..................................

5-41

Parkeringsbrems (hånd-type)......................................

5-41

Elektrisk parkeringsbrems (EPB) ................................

5-43

F18

TLe NOR foreword.qxp 5/15/2015 12:17 AM Page 19

 

 

 

AUTO HOLD

5-49

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blokkeringsfritt bremsesystem (ABS)........................

5-53

 

 

 

Elektronisk stabilitetskontroll (ESC) ...........................

5-55

 

 

 

Bilens stabilitetsprogram (VSM)..................................

5-59

 

 

 

Hjelpekontroll for bakkestart (HAC) ..........................

5-60

 

 

 

Bremsekontroll nedoverbakke (DBC).........................

5-61

 

 

 

Nødstoppsignal (ESS) .....................................................

5-63

 

 

 

Gode bremsevaner..........................................................

5-64

Firehjulsdrift (4WD) ............................................

5-65

4WD-funksjon .................................................................

5-66

Forholdsregler ved nødstilfeller ..................................

5-70

ISG-System (Stop-Start-System) .....................

5-72

Aktivere ISG-systemet...................................................

5-72

Deaktivere ISG-systemet ..............................................

5-75

Feil på ISG-systemet......................................................

5-76

Deaktivering av batterisensor......................................

5-77

Fleksibelt ratt .......................................................

5-78

Integrert kontrollsystem for kjøremodus.........

5-80

Blindsonesystem (BSD).......................................

5-82

BSD (Blindsonesystem) / LCA (Filskiftassistent) ....

5-83

Varsel om kryssende trafikk

 

ved rygging (RCTA)......................................................

5-86

Autonom nødbremsing (AEB).............................

5-90

Systeminnstilling og aktivering....................................

5-90

AEB-varselmelding og systemkontroll.......................

5-92

Sensor som registrerer avstanden

 

fra bilen foran (fremre radar) ..................................

5-95

Feilfunksjon på systemet..............................................

5-96

Begrensninger i systemet .............................................

5-97

Funksjon for informasjon om

 

hastighetsbegrensninger (SLIF) ......................

5-101

Systeminnstilling og aktivering..................................

5-102

Drift ..................................................................................

5-102

Skjermvisning.................................................................

5-103

Førerens oppmerksomhet...........................................

5-105

Hjelpesystem for å

 

holde kjørefilen (LKAS) ....................................

5-106

LKAS-funksjon..............................................................

5-107

Førerens oppmerksomhet...........................................

5-111

Feilfunksjon på LKAS...................................................

5-112

Endre LKAS-funksjon..................................................

5-113

System for fartsbegrensningskontroll............

5-115

Hastighetsbegrenser ....................................................

5-115

Fartsholder (med hastighetsbegrenser).........

5-117

Fartsholder, funksjon...................................................

5-117

Fartsholder..........................................................

5-122

Fartsholder, funksjon...................................................

5-122

Spesielle kjøreforhold.......................................

5-129

Farlige kjøreforhold .....................................................

5-129

Gynge bilen fram og tilbake.......................................

5-129

F19

TLe NOR foreword.qxp 5/15/2015 12:17 AM Page 20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kjøre jevnt i svinger

5-130

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6

 

Slik gjør du i en nødssituasjon

 

 

 

 

 

 

 

Kjøre om natten ............................................................

5-130

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kjøre i regn ....................................................................

5-130

 

 

Nødblinklys

6-2

 

 

 

 

 

 

Kjøre i oversvømte områder

5-131

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I tilfelle en nødssituasjon under kjøring

6-2

 

 

 

 

 

 

Kjøring på motorvei

5-131

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvis bilen stopper under kjøring

6-2

 

 

 

 

 

 

Redusere faren for velting

5-132

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvis motoren stopper i et veikryss eller

 

 

 

 

 

 

 

Kjøre om vinteren

5-133

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

jernbaneovergang

6-3

 

 

 

 

 

 

Snøeller isforhold

5-133

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvis du punkterer under kjøring

6-3

 

 

 

 

 

 

Vinterforberedelser

5-135

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvis motoren ikke vil starte

6-4

 

 

 

 

 

 

Kjøring med tilhenger (For europa)

5-138

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvis motoren ikke går rundt,

 

 

 

 

 

 

 

Hvis du vil kjøre med tilhenger

5-139

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

eller dreier veldig sakte

6-4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utstyr for å kjøre med tilhenger

5-142

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvis motoren dreier normalt, men ikke starter

6-4

 

 

 

 

 

 

Kjøre med tilhenger......................................................

5-143

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hjelpestart

6-4

 

 

 

 

 

 

Vedlikehold når du kjører med tilhenger

5-147

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvis motoren overopphetes

6-8

 

 

 

 

 

 

Bilens vekt

5-148

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Overvåkingssystem for dekktrykk (TPMS)

6-10

 

 

 

 

 

 

Overlast ...........................................................................

5-148

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontrollere lufttrykket i dekkene ...............................

6-10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Overvåkingssystem for dekktrykk..............................

6-11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lavt dekktrykk, varsellampe ........................................

6-12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posisjonslampe for lavt dekktrykk og

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

varsellampe for lavt dekktrykk.................................

6-12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Feilfunksjonsindikator, dekktrykk TPMS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Tire Pressure Monitoring System) .........................

6-13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skifte et hjul med TPMS...............................................

6-14

 

 

 

 

F20

TLe NOR foreword.qxp 5/15/2015 12:17 AM Page 21

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvis du punkterer (med reservehjul)

6-17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7

 

Vedlikehold

 

 

 

 

 

 

 

 

Jekk og verktøy ..............................................................

6-17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skifte dekk........................................................................

6-18

 

 

Motorrommet

7-3

 

 

 

 

 

 

 

Jekk-klebeetikett

6-23

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vedlikeholdsservicer

7-6

 

 

 

 

 

 

 

EUs samsvarserklæring for jekker

6-24

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eierens ansvar

7-6

 

 

 

 

 

 

 

Hvis du punkterer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eierens vedlikeholdsregler

7-6

 

 

 

 

 

 

 

(med dekkreparasjonssett)

6-25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eierens vedlikehold

7-7

 

 

 

 

 

 

 

Innledning

6-25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eierens vedlikeholdsplan

7-8

 

 

 

 

 

 

 

Merknader for sikker bruk av

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Motorolje

7-10

 

 

 

 

 

 

 

Tire Mobility Kit (TMK) ...............................................

6-26

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komponenter til Tire Mobility Kit (TMK)...................

6-27

 

 

Kontrollere motorens oljenivå .....................................

7-10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skifte motorolje og filter

7-12

 

 

 

 

 

 

 

Bruke Tire Mobility Kit (dekkreparasjonssettet)

6-28

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Motorens kjølevæske

7-13

 

 

 

 

 

 

 

Fordeling av tetningsmiddelet......................................

6-29

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontrollere dekktrykket ................................................

6-30

 

 

Kontrollere motorens kjølevæskenivå.......................

7-13

 

 

 

 

 

 

 

Merknader for sikker bruk av

 

 

 

Skifte motorens kjølevæske ........................................

7-16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tire Mobility Kit (TMK) ...............................................

6-31

 

 

Bremse/clutchvæske...........................................

7-17

 

 

 

 

 

 

 

Tekniske data ...................................................................

6-32

 

 

Kontroller nivået på bremseog clutchvæsken.........

7-17

 

 

 

 

 

 

 

Tauing ....................................................................

6-33

 

 

Spylervæske .........................................................

7-18

 

 

 

 

 

 

 

Tauetjenester ...................................................................

6-33

 

 

Kontroller nivået på vindusspylervæsken.................

7-18

 

 

 

 

 

 

 

Demonterbar tauekrok ..................................................

6-34

 

 

Parkeringsbrems ..................................................

7-18

 

 

 

 

 

 

 

Nødtauing..........................................................................

6-35

 

 

Kontrollere parkeringsbremsen...................................

7-18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drivstoffilter (for Diesel)....................................

7-19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tappe vann fra drivstoffilteret....................................

7-19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drivstoffilterelement ......................................................

7-19

 

 

 

F21

TLe NOR foreword.qxp 5/15/2015 12:17 AM Page 22

Luftfilter................................................................

7-20

Skifte filteret....................................................................

7-20

Luftfilter til klimakontroll ...................................

7-22

Kontrollere filteret..........................................................

7-22

Skifte filteret....................................................................

7-22

Viskerblader..........................................................

7-23

Kontrollere viskerblader................................................

7-23

Skifte blader.....................................................................

7-23

Batteri....................................................................

7-26

Holde batteriet i god stand...........................................

7-26

Klistremerke for batterikapasitet................................

7-28

Lade batteriet...................................................................

7-28

Tilbakestille systemer.....................................................

7-29

Dekk og hjul .........................................................

7-30

Ta vare på dekkene........................................................

7-30

Anbefalt lufttrykk for kalde dekk ..............................

7-30

Kontrollere dekktrykket ................................................

7-32

Dekkrotasjon....................................................................

7-33

Hjulstilling og hjulbalansering......................................

7-34

Skifte dekk........................................................................

7-34

Skifte felger .....................................................................

7-36

Dekkenes veigrep............................................................

7-36

Dekkvedlikehold...............................................................

7-36

Merking på dekkets sidevegg......................................

7-37

Dekk med lav profil ........................................................

7-41

Sikringer

7-43

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beskrivelse av sikrings-/relépanel.............................

7-48

 

 

 

 

Lyspærer...............................................................

7-58

 

 

 

 

Skifte pære i hovedlys, statisk svinglys,

 

 

 

 

 

markeringslys, blinklyslampe og tåkelyslampe .....

7-59

 

 

 

 

Skifte sideblinklys ...........................................................

7-63

 

 

 

 

Justering av hovedlys og tåkelys foran ....................

7-64

 

 

 

 

Skifte pære i kombinasjonslykt bak...........................

7-69

 

 

 

 

Skifte høyt montert stopplys.......................................

7-71

 

 

 

 

Skifte pære til skiltlys....................................................

7-71

 

 

 

 

Skifte innvendig lyspære ..............................................

7-72

 

 

 

 

 

 

 

 

Ta vare på utseendet...........................................

7-74

 

 

 

 

Utvendig pleie ..................................................................

7-74

 

 

 

 

 

 

 

 

Innvendig pleie.................................................................

7-80

 

 

 

 

Utslippskontrollsystem

7-81

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontrollsystem for veivhusutslipp...............................

7-81

 

 

 

 

System for kontroll av fordampingsutslipp ..............

7-81

 

 

 

 

Eksosutslippskontroll system .......................................

7-82

 

 

 

 

F22

TLe NOR foreword.qxp 5/15/2015 12:17 AM Page 23

8 Spesifikasjoner & Kundeinformasjon

Mål ...........................................................................

8-2

Motor.......................................................................

8-2

Effekt på lyspære..................................................

8-3

Dekk og hjul............................................................

8-4

Belastning og hastighetskapasitet på dekk.......

8-4

Største totalvekt ....................................................

8-5

Bagasjevolum..........................................................

8-5

Anbefalte smøremidler og mengder....................

8-6

Motorolje som er tilgjengelig.........................................

8-8

Anbefalte SAE-viskositetsgrader..................................

8-9

Kjøretøyets identifikasjonsnummer (VIN)........

8-10

Kjøretøyets sertifiseringsmerke........................

8-10

Merke for dekkspesifikasjoner og lufttrykk...

8-11

Motornummer.......................................................

8-11

Klistremerke til kompressor i klimaanlegg.......

8-12

Klistremerket for kjølemedium ..........................

8-12

Samsvarserklæring ..............................................

8-12

F23

TLE NOR 1.QXP 5/14/2015 9:15 PM PAGE 1

Bli kjent med bilen din

Utvendig oversikt (I)..............................................

1-2

Utvendig oversikt (II).............................................

1-3

Innvendig oversikt..................................................

1-4

Instrumentpanel, oversikt (I)................................

1-5

Instrumentpanel, oversikt (II)...............................

1-6

Motorrommet..........................................................

1-7

1

din bilen med kjent Bli

TLE NOR 1.QXP 5/14/2015 9:15 PM PAGE 2

Bli kjent med bilen din

UTVENDIG OVERSIKT (I)

■ Foran

1. Panorama soltak.....................................

3-37

2. Viskerblader på frontrute ........................

7-24

3.

Utvendig speil .........................................

3-29

4.

Dørlåser ..................................................

3-14

5.

Hovedlys......................................

3-110, 7-59

6. DRL (Kjørelys om dagen) .....................

3-114

7. Tåkelys foran ........................................

3-112

8. Panser ....................................................

3-42

9.

Dekk og hjul............................................

7-30

10. Parkeringshjelpsystem........................

3-126

Den aktuelle formen kan være annerledes enn på illustrasjonen.

OTLE015006

1-2

TLE NOR 1.QXP 5/14/2015 9:15 PM PAGE 3

UTVENDIG OVERSIKT (II)

■ Bak

1. Antenne ....................................................

4-3

2.

Defroster (isfjerner) ..............................

3-152

3.

Drivstofflokk ............................................

3-44

4. Tauekrok .................................................

6-34

5. Kombinasjonslys bak ..............................

7-69

6. Viskerblad på bakvindu...........................

7-25

7.

Høyt montert stopplys.............................

7-71

8.

Bakluke ...................................................

3-47

Den aktuelle formen kan være annerledes enn på illustrasjonen.

OTL015002

1

din bilen med kjent Bli

1-3

TLE NOR 1.QXP 6/15/2015 3:11 PM PAGE 4

Bli kjent med bilen din

INNVENDIG OVERSIKT

1. Dørlås/åpneknapp ............................

3-16

2.

Brytere for el.-vindu ..........................

3-32

3.

Sentraldørlåsbryter ............................

3-17

4.

Bryter for elektrisk

 

 

vindusmekanisme..............................

3-35

5.

Kontrollbryter for utvendige speil ......

3-30

6.

Bryter for å folde

 

 

inn utvendige speil ............................

3-31

7.

Nivåbryter for hovedlys....................

3-114

8.

Belysningskontrollbryter på

 

 

instrumentpanelet ..............................

3-62

9.

Knapp for

 

 

blindsoneoppdagelse (BSD)..............

5-82

10. Hjelpesystem for å holde

 

 

 

kjørefilen (LKAS) ..........................

5-106

11. ESC AV-knapp ................................

5-55

12.

Knapp for elektrisk bakluke ............

3-49

13.

Sikringsboks ....................................

7-43

14.

Ratt ..................................................

3-22

15. Tippekontroll for rattet......................

3-23

16.

Sete ..................................................

2-4

17.

Utløserarm for panser......................

3-42

Den aktuelle formen kan være annerledes enn på illustrasjonen.

OTLE015003

1-4

TLE NOR 1.QXP 5/14/2015 9:16 PM PAGE 5

INNVENDIG OVERSIKT (I)

1.

Lyskontroll/blinklys

........................

3-109

2.

Lydsystemkontroller på ratt/

 

 

Bluethooth-telefonkontroller ..............

4-4

3.

Instrumenter....................................

 

3-60

4. Vindusvisker/spyler ......................

3-122

5.

Hastighetsgrensekontroll/

 

 

Cruise-kontroll ....................

5-115/5-117

6. Horn ................................................

 

3-24

7.

Frontkollisjonspute for sjåfør ..........

2-53

8. Tenningsbryter ..................................

 

5-6

9. Lydsystem/AVN ....

4-5/Separat håndbok

10. Nødblinklysbryter

............................

6-2

11. Klimaanlegg ....................

3-154, 3-165

12. Frontkollisjonspute til passasjer ....

2-53

13. Hanskerom..................................

 

3-185

14. Koppholder..................................

 

3-187

15. Girspak ......................

5-20, 5-24, 5-31

16. Konsollboks ................................

 

3-184

Den aktuelle formen kan være annerledes enn på illustrasjonen.

OTL015004

1

din bilen med kjent Bli

1-5

TLE NOR 1.QXP 6/15/2015 3:12 PM PAGE 6

Bli kjent med bilen din

INNVENDIG OVERSIKT (II)

 

1.

Strømuttak ....................................

3-189

 

2. Aux, USB og iPod® ..........................

4-2

 

3.

Sigarettenner ................................

3-191

 

4.

Bryter for elektrisk

 

Type B

 

parkeringsbrems (EPB) ..................

5-43

5.

Kjørestillingsknapp

5-80

 

 

6. AUTO HOLD-knapp ........................

5-49

 

7.

Knapp for parkeringshjelpsystem/

 

 

Parkingshjelpsystem ..........

3-131/3-127

Type C

8. Knapp for bremsekontroll

 

 

 

nedoverbakke (DBC) ..........................

5-61

Type A

9.

4WD LOCK-knapp/

 

 

 

 

 

Idle stop and go (ISG)

 

 

 

(tomgangsstopp og gå) ..........

5-65/5-72

 

10. Knapp for Smart

 

 

 

parkeringshjelpsystem (SPAS)....3-134

 

11. Knapp for fleksibelt ratt ................

5-78

OTLE015005

Motorrommet i bilen kan se annerledes ut i virkeligheten enn på illustrasjonen.

1-6

Hyundai Tucson 2016 Owner's Manual

TLE NOR 1.QXP 5/14/2015 9:17 PM PAGE 7

MOTORROMMET

Bensinmotor (Gamma 1,6L GDI)

 

1. Motorens kjølevæskebeholder /

 

 

 

radiatorlokk ..........................................

7-13

 

2. Bremse/clutchvæskebeholder .............

7-17

 

3.

Luftfilter ................................................

7-20

 

4.

Peilepinne for motorolje .......................

7-10

 

5.

Påfyllingslokk for motorolje ..................

7-11

 

6.

Beholder til vindusspylervæske ...........

7-18

Bensinmotor (Gamma 1,6L T-GDI)

7. Sikringsboks

7-43

 

 

8.

Batteri...................................................

7-26

Det aktuelle motorrommet i bilen din kan være annerledes enn på illustrasjonen.

OTLE075001/OTLE075002

1

din bilen med kjent Bli

1-7

Loading...
+ 612 hidden pages