Hyundai Santa FE 2013 Owner's Manual

0 (0)

MANUALUL PROPRIETARULUI

Utilizare Întreþinere Fiºã tehnicã

Toate informaþiile din acest manual al proprietarului sunt corecte la data publicãrii. Totuºi, Hyundai îºi rezervã dreptul de a face modificãri fãrã notificare prealabilã, conform politicii sale de îmbunãtãþire continuã a produselor.

Manualul este valabil pentru toate modelele acestui vehicul ºi include descrieri ºi explicaþii ale echipamentelor standard ºi opþionale. Din acest motiv, manualul conþine materiale care nu sunt valabile pentru vehiculul dvs.

Unele modele sunt echipate cu volan pe partea dreaptã (RHD). Explicaþiile ºi ilustraþiile unor operaþii se efectueazã pe partea opusã celor descrise aici.

ATENÞIE: MODIFICÃRI ADUSE VEHICULULUI

Vehiculul Hyundai nu trebuie modificat în niciun fel. Astfel de modificãri pot afecta negativ performanþele, siguranþa sau durabilitatea vehiculului ºi, în plus, pot duce la anularea garanþiei. Unele modificãri pot încãlca ºi legile în vigoare privind transporturile, emise de ministerul transporturilor sau de alte instituþii din þara de reºedinþã.

MONTAREA UNUI EMIÞÃTOR - RECEPTOR SAU TELEFON

CELULAR

Vehiculul este echipat cu injecþie electronicã de combustibil ºi cu alte componente electronice. Este posibil ca un emiþãtor - receptor sau telefon un celular montat/reglat greºit sã afecteze negativ sistemele electronice. Din acest motiv, vã recomandãm sã respectaþi cu stricteþe instrucþiunile producãtorului sau sã consultaþi dealerul Hyundai pentru mãsuri de precauþie sau instrucþiuni speciale, dacã alegeþi sã montaþi unul dintre aceste aparate.

F2

AVERTISMENT REFERITOR LA SIGURANÞÃ

ªI DEFECÞIUNI

Acest manual include informaþii intitulate AVERTISMENT, ATENÞIE ºi NOTÃ.

Aceste informaþii indicã urmãtoarele:

AVERTISMENT

Sugereazã cã, în anumite situaþii, poate rezulta rãnirea gravã sau decesul ºoferului sau a altor persoane, dacã avertismentul nu este luat în calcul. Respectaþi sfatul din conþinutul avertismentului.

ATENÞIE

Sugereazã cã, în anumite situaþii, poate rezulta deteriorarea vehiculului sau a echipamentelor, dacã atenþionarea nu este respectatã. Respectaþi sfatul din conþinutul atenþionãrii.

] NOTÃ

Indică informaţii interesante sau de ajutor.

F3

PREFAÞÃ

Vã mulþumim cã aþi ales un Hyundai. Ne bucurãm cã vã numãraþi printre fericiþii proprietari ai unui vehicul marca Hyundai. Suntem mândri de tehnologia avansatã utilizatã ºi de calitatea ridicatã de fabricaþie a fiecãrui vehicul Hyundai.

Manualul proprietarului vã prezintã echipamentele ºi funcþionarea noului dvs. vehicul Hyundai. Se recomandã citirea cu atenþie a acestuia, deoarece informaþiile conþinute contribuie în mare mãsurã la satisfacþiile oferite de noul vehicul.

De asemenea, producãtorul recomandã ca toate lucrãrile de service ºi întreþinere sã fie efectuate de cãtre un dealer autorizat Hyundai.

HYUNDAI MOTOR COMPANY

: DeoareceNotã viitorii proprietari vor avea nevoie de informaþiile incluse în acest manual, dacã vindeþi acest Hyundai, vã rugãm lãsaþi manualul în vehicul, pentru a putea fi utilizat de noul proprietar. Vã mulþumim.

ATENÞIE

Dacã sunt utilizaþi combustibili sau lubrifianþi de calitate îndoielnicã, care nu corespund specificaþiilor Hyundai, pot apãrea defecþiuni grave ale motorului ºi cutiei de viteze.Trebuie utilizaþi întotdeauna combustibili ºi lubrifianþi de înaltã calitate, care îndeplinesc specificaþiile de la pagina 8-6 din capitolul Fiºã tehnicã al Manualului proprietarului.

Copyright 2012 Hyundai Motor Company. Toate drepturile rezervate. Nicio parte a acestei publicaþii nu poate fi reprodusã, stocatã într-un sistem de prelucrare a datelor sau transmisã în orice formã sau cu orice mijloace, fãrã acordul scris al Hyundai Motor Company.

F4

 

 

 

Introducere

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scurtã prezentare

 

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sistemul de siguranþã

 

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Echipamente

 

4

cuprins

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Condusul vehiculului

 

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În situaþii de urgenþã

 

6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Întreþinere

 

7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiºã tehnicã ºi informaþii pentru client

 

8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Index

 

I

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Introducere

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .Utilizarea manualului

1-2

1

Specificaţii combustibil . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1-3

 

 

• Motor pe benzină. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1-3

 

• Motor diesel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1-5

 

Rodaj . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1-7

Instrucţiuni privind manipularea vehiculului. . . . 1-7

Introducere

UTILIZAREA MANUALULUI

Dorinþa noastrã este sã beneficiaþi la maximum de toate funcþiile automobilului. Acest manual al proprietarului vã poate ajuta în multe privinþe. Vã recomandãm insistent sã citiþi manualul în întregime. Pentru a minimiza riscul de rãnire sau deces, citiþi secþiunile AVERTISMENT ºi ATENÞIE din acest manual.

Textul manualului este completat cu ilustraþii pentru a explica mai bine cum puteþi beneficia de tot ce vã oferã vehiculul. Citind acest manual, descoperiþi caracteristicile principale ale vehiculului, aflaþi informaþii importante despre siguranþã ºi sfaturi privind condusul în diferite condiþii de rulare.

Structura manualului este oferitã în Cuprins. Atunci când cãutaþi un anumit domeniu sau subiect, utilizaþi indexul; acesta este o listã alfabeticã a tuturor informaþiilor din manual.

Capitole: manualul cuprinde opt capitole ºi un index. Fiecare capitol începe cu un scurt cuprins, astfel încât sã puteþi afla imediat dacã în capitolul respectiv se regãsesc informaþiile dorite.

Veþi întâlni în manual diferite AVERTISMENTE, ATENÞIONÃRI ºi NOTE. Acestea au fost pregãtite pentru a spori siguranþa dvs. Citiþi cu atenþie ºi respectaþi TOATE procedurile ºi recomandãrile cuprinse în aceste AVERTISMENTE, ATENÞIONÃRI ºi NOTE.

AVERTISMENT

Un AVERTISMENT indicã o situaþie în care ignorarea acestuia poate duce la rãniri grave sau deces.

ATENÞIE

Semnul ATENÞIE indicã o situaþie în care vehiculul poate suferi avarii dacã se ignorã informaþiile respective.

] NOTÃ

NOTA cuprinde informaţii interesante sau utile.

1 2

SPECIFICAÞII COMBUSTIBIL

Motor pe benzinã

Benzinã fãrã plumb

Pentru Europa

Pentru performanþe optime, vã recomandãm sã alimentaþi numai cu benzinã fãrã plumb care respectã standardul EN 228 ºi dispune de o cifrã octanicã CO 95/AKI (indice antidetonaþii) 91 sau mai mare. Se poate utiliza ºi benzinã fãrã plumb cu cifra octanicã CO 91-94/AKI 87-90, dar performanþele vehiculului vor fi uºor reduse.

Cu excepţia Europei

Noul dvs. vehicul este proiectat numai pentru alimentarea cu benzinã fãrã plumb, cu cifra octanicã de minim CO 91/AKI 87.

Noul dvs. vehicul este proiectat sã ofere performanþe maxime ºi emisii minime de noxe, fãrã ancrasarea bujiilor, când este alimentat cu BENZINÃ FÃRÃ PLUMB.

ATENÞIE

NU UTILIZAÞI NICIODATÃ BENZINÃ CU PLUMB. Utilizarea benzinei cu plumb afecteazã catalizatorul, defecteazã senzorul de oxigen al sistemului de comandã a motorului ºi sistemul de control al emisiilor.

Nu adãugaþi niciodatã în rezervorul de benzinã niciun fel de agent de curãþare a sistemului de alimentare care nu a fost aprobat. (Pentru detalii vã recomandãm sã consultaþi un dealer autorizat HYUNDAI.)

AVERTISMENT

Nu mai adãugaþi combustibil dacã duza de alimentare s-a oprit automat.

Verificaþi întotdeauna montarea corectã a capacului, pentru a împiedica scurgerile de combustibil în caz de accident.

Introducere

Benzinã cu plumb (dacã existã în dotare)

Specificaþiile pentru anumite pieþe permit utilizarea benzinei cu plumb. Înainte de a utiliza benzinã cu plumb, vã recomandãm sã solicitaþi confirmarea dealerului autorizat HYUNDAI pentru a verifica dacã vehiculul dvs. poate utiliza acest tip de combustibil.

Cifra octanicã a benzinei cu plumb va trebui sã fie aceeaºi cu cea a benzinei fãrã plumb.

1 3

Introducere

Benzinã care conþine alcool ºi metanol

Gazolul, un amestec de benzinã ºi etanol (cunoscut ºi ca alcool etilic) ºi benzinã sau gazol cu metanol (cunoscut ºi ca alcool metilic) se comercializeazã împreunã cu sau în locul benzinei cu plumb/fãrã plumb.

Nu utilizaþi gazol care conþine mai mult de 10% etanol ºi nu utilizaþi benzinã sau gazol care conþine metanol. Oricare din aceºti combustibili poate provoca defectarea sistemului de alimentare ºi crea probleme de funcþionare.

Renunþaþi sã utilizaþi orice tip de gazol în cazul în care apar probleme legate de funcþionare.

Defectarea vehiculului sau problemele legate de funcþionare nu vor fi acoperite de garanþia producãtorului, dacã s-au produs ca urmare a utilizãrii de:

1.Gazol care conþine etanol în concentraþie mai mare de 10%.

2.Benzinã sau gazol cu conþinut de metanol.

3.Benzinã sau gazol cu plumb.

ATENÞIE

Nu utilizaþi niciodatã gazol care conþine metanol. Renunþaþi la utilizarea oricãrui produs cu gazol care poate crea probleme de funcþionare.

Utilizarea MTBE

HYUNDAI nu recomandã utilizarea combustibililor cu o concentraþie de MTBE (metil terþiar butil eter) mai mare de 15,0% (conþinut de oxigen de 2,7% din greutate) pentru alimentarea vehiculului.

Combustibilul care conþine MTBE (metil terþiar butil eter) în concentraþie mai mare de 15,0% (conþinut de oxigen de 2,7% din greutate) poate reduce performanþele vehiculului, poate provoca dopuri de vapori sau pornirea dificilã.

ATENÞIE

Garanþia pentru vehiculul nou nu acoperã defecþiunile sistemului de alimentare ºi pierderile de putere cauzate de utilizarea metanolului, a combustibililor care conþin metanol sau a MTBE în concentraþie mai mare de 15,0% (conþinut de oxigen de 2,7% din greutate).

1 4

Introducere

Nu se va utiliza metanol

Combustibilii care conþin metanol nu trebuie utilizaþi la alimentarea vehiculului dvs. Acest tip de combustibil poate reduce performanþele vehiculului ºi poate provoca defectarea sistemului de alimentare.

Aditivi combustibil

HYUNDAI recomandã utilizarea benzinei de calitate, care respectã normele europene privind combustibilul (EN 228) sau echivalente. Clienþii care nu utilizeazã permanent benzinã de calitate, aditivatã ºi care au probleme la pornirea motorului sau dacã motorul nu funcþioneazã rotund, trebuie sã adauge în rezervor o sticlã de aditiv la fiecare 15.000 km (pentru Europa)/5.000 km (cu excepþia Europei). Aditivii sunt disponibili la dealerul autorizat HYUNDAI, împreunã cu informaþiile privind utilizarea acestora. Nu amestecaþi cu alþi aditivi.

Utilizarea peste hotare

Dacã efectuaþi un voiaj peste hotare, asiguraþi-vã cã:

Respectaþi toate reglementãrile referitoare la înmatriculare ºi asigurare.

Verificaþi existenþa combustibilului potrivit.

Motor diesel

Motorinã

Motorul diesel trebuie sã utilizeze motorinã disponibilã pe piaþã ºi care respectã standardul EN 590 sau similar. (EN înseamnã „Normã europeanã”). Nu utilizaþi motorinã pentru vapoare, uleiuri de încãlzire sau aditivi neaprobaþi pentru combustibil, deoarece motorul ºi sistemul de alimentare se vor uza mai repede ºi se vor defecta. Utilizarea de combustibili ºi/sau aditivi neaprobaþi va afecta garanþia vehiculului.

Se va utiliza motorinã cu cifra cetanicã mai mare de 51. Dacã sunt disponibile douã tipuri de motorinã, se va utiliza motorinã de varã sau de iarnã, în funcþie de anotimp.

Peste -5 °C (23 °F) ... Motorinã de varã.

Sub -5 °C (23 °F) ... Motorinã de iarnã.

Supravegheaþi permanent nivelul combustibilului din rezervor: dacã motorul se opreºte din cauza unei pene de combustibil, sistemul de alimentare trebuie amorsat înainte de a reporni motorul.

1 5

Introducere

ATENÞIE

Nu introduceþi benzinã sau apã în rezervor. Dacã se întâmplã acest lucru, sistemul de alimentare va trebui curãþat, pentru a evita blocarea pompei de injecþie ºi defectarea motorului.

ATENÞIE - motorinã (dacã este echipat cu DPF)

Pentru vehiculele care dispun de motor diesel echipat cu DPF vã recomandãm sã utilizaþi motorina auto obiºnuitã.

Dacã utilizaþi motorinã cu conþinut ridicat de sulf (mai mare de 50 ppm) ºi aditivi neaprobaþi, sistemul DPF se poate defecta, iar vehiculul poate emite fum de culoare albã.

Biodiesel

Combustibilii care conþin biodiesel disponibili în comerþ nu conþin mai mult de 7% biodiesel, cunoscuþi în general ca „biodiesel B7”, pot fi utilizaþi pentru alimentare dacã respectã standardul EN 14214 sau specificaþii echivalente. (EN înseamnã „Normã europeanã”). Utilizarea de combustibili cu o concentraþie mai mare de 7% biodiesel cum ar fi RME, FAME sau VME etc. sau de motorinã cu o concentraþie mai mare de 7% biodiesel va provoca uzura accentuatã sau defectarea motorului ºi a sistemului de alimentare. Repararea sau înlocuirea componentelor uzate sau defecte ca urmare a utilizãrii de combustibili neaprobaþi nu va fi acoperitã de garanþia producãtorului.

ATENÞIE

Nu utilizaþi niciodatã combustibil, motorinã sau biodiesel B7, care nu respectã cele mai noi standarde din industrie.

Nu utilizaþi niciodatã aditivi sau tratamente pentru combustibil care nu sunt recomandate sau aprobate de producãtorul vehiculului.

1 6

RODAJ

Nu este necesarã o perioadã specialã de rodaj. Respectând câteva precauþii simple în primii 1.000 km (600 mile), performanþele, economia ºi durata de utilizare a vehiculului pot fi îmbunãtãþite.

Nu supraturaþi motorul.

Menþineþi turaþia motorului între 2.000 ºi 4.000 rpm în timpul deplasãrii.

Nu menþineþi aceeaºi vitezã, mare sau micã, perioade lungi de timp. Variaþi turaþia motorului pentru a face rodajul corect al acestuia.

Evitaþi frânãrile bruºte, cu excepþia

cazurilor de urgenþã, pentru a per-

Asiguraþi-vã

mite frânelor sã se rodeze corect.

Nu lãsaþi motorul la ralanti mai mult de 3 minute o datã.

Nu tractaþi o remorcã pe parcursul primilor 2.000 km (1.200 mile).

Introducere

INSTRUCÞIUNI PRIVIND MANIPULAREA VEHICULULUI

Ca ºi în cazul altor vehicule de acest tip, utilizarea necorespunzãtoare poate duce la pierderea controlului, accident sau rãsturnarea vehiculului.

Caracteristicile constructive specifice (gardã la sol mai mare, ecartament mai îngust etc.) au drept rezultat un centru de greutate amplasat mai sus decât la alte tipuri de vehicule. Cu alte cuvinte, acestea nu sunt proiectate pentru negocierea virajelor cu aceeaºi vitezã ca vehiculele cu tracþiune pe 2 roþi. Evitaþi virajele strânse sau manevrele bruºte. La fel, utilizarea necorespunzãtoare poate duce la pierderea controlului sau la rãsturnarea vehiculului.

cã citiþi recomandãrile pentru condus din „Reducerea riscului de rãsturnare”, în capitolul 5 al acestui manual.

1 7

Scurtã prezentare

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .Prezentare exterior

. 2-2

 

Prezentare interior (I) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

. 2-4

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .Prezentare interior (II)

. 2-6

2

Prezentare planşă de bord. . . . . . . . . . . . . . . . . . .

. 2-8

Compartiment motor

2-10

 

 

 

 

 

Scurtă prezentare

PREZENTARE EXTERIOR

n Vedere din faþã

1. Cârlig de tractare ...................................

6-30

2.

Lame ºtergãtoare de parbriz...................

7-52

3.

Oglindã retrovizoare exterioarã ..............

4-54

4.

Încuietori uºi............................................

4-19

5.

Far...........................................................

7-87

6.

Proiector de ceaþã.................................

4-127

7. Capotã.....................................................

4-32

8.

Jante ºi anvelope.............................

7-58, 8-4

9. Trapã de plafon panoramicã ...................

4-37

h Echipamentul din dotare poate fi diferit faþã de cel din imagine.

ODM012001

2 2

Scurtă prezentare

n Vedere din spate

1. Antenã ...................................................

4-190

2.

Dispozitiv de dezgheþare ......................

4-141

3.

Sistem de asistenþã la parcare .............

4-101

4. Capac buºon rezervor de combustibil....

4-34

5.

Cârlig de tractare....................................

6-30

6.

Grup optic spate......................................

7-97

7. Lamã ºtergãtor de lunetã.........................

7-54

8. Al treilea stop pe frânã spate ................

7-100

9. Camerã marºarier .................................

4-119

h Echipamentul din dotare poate fi diferit faþã de cel din imagine.

ODM012002

2 3

Scurtă prezentare

PREZENTARE INTERIOR (I)

n Cu volan pe stânga

h Echipamentul din dotare poate fi diferit faþã de cel din imagine.

1. Buton sistem de memorare poziþie

 

ºofer ....................................................

3-9

2. Mâner interior uºã ............................

4-20

3. Rabatare oglinzi retrovizoare exterioare....

4-54

4.Buton oglinzi retrovizoare exterioare 4-53

5.Buton de blocare geamuri electrice ..4-30

6. Buton închidere centralizatã..............

4-21

7.Buton de acþionare geamuri electrice 4-27

8.Manetã de deschidere capac buºon rezer-

vor de combustibil ............................

4-34

9. Buton reglare iluminare planºã

 

de bord ..............................................

4-58

10. Buton DBC ......................................

5-60

11. Buton de dezactivare ESC ..............

5-53

12.

Sistem de reglare pe înãlþime faruri4-129

13. Buton ECO activ..............................

5-77

14. Buton LDWS....................................

5-73

15.

Buton invertor CA ..........................

4-182

16.

Buton de blocare diferenþial ............

5-29

17. Volan ................................................

4-42

18. Manetã de comandã volan

 

 

reglabil în înãlþime ºi adâncime ......

4-43

19.

Panou de siguranþe interior ............

7-71

20. Manetã de eliberare capotã motor ..

4-32

21. Scaun ................................................

3-2

ODMEIN2900

2 4

n Cu volan pe dreapta

h Echipamentul din dotare poate fi diferit faþã de cel din imagine.

Scurtă prezentare

1. Buton sistem de memorare poziþie

 

 

ºofer ....................................................

3-9

2.

Mâner interior uºã ............................

4-20

3.

Rabatare oglinzi retrovizoare exterioare ....

4-54

4.Buton oglinzi retrovizoare exterioare 4-53

5.Buton de blocare geamuri electrice ..4-30

6. Buton închidere centralizatã

..............4-21

7.Buton de acþionare geamuri electrice 4-27

8.Manetã de deschidere capac buºon rezer-

vor de combustibil ............................

4-34

9. Buton DBC ........................................

5-60

10. Buton reglare iluminare planºã

 

de bord ............................................

4-58

11. Buton de blocare diferenþial ............

5-29

12. Buton invertor CA ..........................

4-182

13. Buton ECO activ..............................

5-77

14. Buton LDWS....................................

5-73

15. Buton de dezactivare ESC ..............

5-53

16. Sistem de reglare pe înãlþime faruri4-129

17. Volan ................................................

5-42

18. Manetã de comandã volan

 

reglabil în înãlþime ºi adâncime ......

4-43

19. Panou de siguranþe interior ............

7-71

20. Manetã de eliberare capotã motor ..

4-32

21. Scaun ................................................

3-2

ODMEIN2003R

2 5

Scurtă prezentare

PREZENTARE INTERIOR (II)

n Cu volan pe stânga

1. Brichetã ............................................

4-178

2.

Prizã ................................................

4-181

3.

Sistem de încãlzire scaune (faþã)......

3-13

4. Buton SPAS ....................................

4-110

5.

Buton sistem de asistenþã la parcare ..

4-101

6.

Schimbãtor de viteze ........................

5-17

7. Manetã frânã de parcare....................

5-39

8. Buton de frânare automatã ..............

5-49

9. Buton EPB ........................................

5-42

10. Aux, USB ºi iPod ..........................

4-184

11. Suport pentru pahare ....................

4-179

h Echipamentul din dotare poate fi diferit faþã de cel din imagine.

ODM012006

2 6

Scurtă prezentare

n Cu volan pe dreapta

1. Brichetã ............................................

4-178

2.

Prizã ................................................

4-181

3.

Sistem de încãlzire scaune (faþã)......

3-13

4. Buton SPAS ....................................

4-110

5.

Buton sistem de asistenþã la parcare..

4-101

6.

Schimbãtor de viteze ........................

5-17

7. Manetã frânã de parcare....................

5-39

8. Buton de frânare automatã ..............

5-49

9. Buton EPB ........................................

5-42

10. Aux, USB ºi iPod ..........................

4-184

11. Suport pentru pahare ....................

4-179

h Echipamentul din dotare poate fi diferit faþã de cel din imagine.

ODMEIN2006R

2 7

Scurtă prezentare

PREZENTARE PLANªÃ DE BORD

n Cu volan pe stânga

1. Manetã de comandã lumini..............

4-122

2. Butoane de comandã sistem audio

 

 

amplasate pe volan ........................

4-191

3.

Butoane sistem hands-free Bluetooth 4-241

4.

Buton pilot automat ..........................

5-64

5. Butoane de comandã afiºaj LCD ......

4-58

6. Claxon ..............................................

4-44

7. Airbag frontal ºofer ............................

3-58

8. Manetã de comandã ºtergãtoare ºi spãlã-

tor ....................................................

4-131

9. Contact sau buton pentru pornirea/oprirea

motorului ....................................

5-6, 5-10

10. Sistem audio ..................................

4-190

11. Lumini de avarie ............................

4-120

12. Sistem de climatizare ........

4-143, 4-155

13. Airbag frontal pasager ....................

3-58

14. Torpedo..........................................

4-174

h Echipamentul din dotare poate fi diferit faþã de cel din imagine.

ODM012004

2 8

Scurtă prezentare

n Cu volan pe dreapta

1. Manetã de comandã lumini..............

4-122

2. Butoane de comandã sistem audio

 

 

amplasate pe volan ........................

4-191

3.

Butoane sistem hands-free Bluetooth 4-241

4.

Buton pilot automat ..........................

5-64

5. Butoane de comandã afiºaj LCD ......

4-58

6. Claxon ..............................................

4-44

7. Airbag frontal ºofer ............................

3-58

8. Manetã de comandã ºtergãtoare ºi spãlã-

tor

....................................................4-131

9. Contact sau buton pentru pornirea/oprirea

motorului ....................................

5-6, 5-10

10. Sistem audio ..................................

4-190

11. Lumini de avarie ............................

4-120

12. Sistem de climatizare ........

4-143, 4-155

13. Airbag frontal pasager ....................

3-58

14. Torpedo..........................................

4-174

h Echipamentul din dotare poate fi diferit faþã de cel din imagine.

ODMEIN2004R

2 9

Scurtă prezentare

COMPARTIMENT MOTOR

n Motor pe benzinã 2,4 l - GDI

1. Vas de expansiune ............................

7-40

2.

Buºon de completare nivel ulei de motor .7-39

3.

Rezervor lichid de frânã/ambreiaj .....

7-43

4.

Filtru de aer .......................................

7-48

5. Panou de siguranþe ...........................

7-69

6.

Bornã negativã baterie ......................

7-55

7. Bornã pozitivã baterie ........................

7-55

8.

Buºon radiator...................................

7-40

9.

Jojã ulei de motor..............................

7-38

10. Rezervor lichid de spãlare parbriz...

7-45

h Echipamentul din dotare poate fi diferit faþã de cel din imagine.

ODMEMC2001

2 10

Scurtă prezentare

n Motor pe benzinã 2,4 l - MPI

1. Vas de expansiune ............................

7-40

2.

Buºon de completare nivel ulei de motor .7-39

3.

Rezervor lichid de frânã/ambreiaj .....

7-43

4.

Filtru de aer .......................................

7-48

5. Panou de siguranþe ...........................

7-69

6.

Bornã negativã baterie ......................

7-55

7. Bornã pozitivã baterie ........................

7-55

8.

Buºon radiator...................................

7-40

9.

Jojã ulei de motor..............................

7-38

10. Rezervor lichid de servodirecþie......

7-44

11. Rezervor lichid de spãlare parbriz ...

7-45

h Echipamentul din dotare poate fi diferit faþã de cel din imagine.

ODMNMC2020

2 11

Scurtă prezentare

n Motor pe benzinã 3,3 l - MPI

1. Vas de expansiune ............................

7-40

2.

Buºon de completare nivel ulei de motor..7-39

3.

Rezervor lichid de frânã/ambreiaj .....

7-43

4.

Filtru de aer .......................................

7-48

5. Panou de siguranþe ...........................

7-69

6.

Bornã negativã baterie ......................

7-55

7. Bornã pozitivã baterie ........................

7-55

8.

Buºon radiator...................................

7-40

9.

Jojã ulei de motor..............................

7-38

10. Rezervor lichid de servodirecþie......

7-44

11. Rezervor lichid de spãlare parbriz ...

7-45

h Echipamentul din dotare poate fi diferit faþã de cel din imagine.

OXM079100

2 12

Scurtă prezentare

n Motor diesel 2,0/2,2 l

1. Vas de expansiune ............................

7-40

2.

Buºon de completare nivel ulei de motor..7-39

3.

Rezervor lichid de frânã/ambreiaj .....

7-43

4.

Filtru de aer .......................................

7-48

5. Panou de siguranþe ...........................

7-69

6.

Bornã negativã baterie ......................

7-55

7. Bornã pozitivã baterie ........................

7-55

8.

Buºon radiator...................................

7-40

9.

Jojã ulei de motor..............................

7-38

10. Rezervor lichid de spãlare parbriz...

7-45

11. Filtru de combustibil .........................

7-47

h Echipamentul din dotare poate fi diferit faþã de cel din imagine.

ODM012005

2 13

Sistemul de siguranþã

Scaun . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3-2

• Reglare scaun faţă - manuală. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3-6

• Reglare scaun faţă - electrică. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3-7

• Sistem de memorare poziţie şofer . . . . . . . . . . . . . . . . 3-9

• Tetieră (scaun faţă) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3-11

• Sistem de încălzire scaune . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3-13

• Răcire scaune (scaun cu funcţie de ventilaţie) . . . . . 3-14

• Buzunar spătar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3-15

• Reglare scaun spate. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3-16

• Tetieră (scaun spate) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3-22

• Cotieră (rândul 2 de scaune) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3-24

• Sistem de încălzire scaune (rândul 2 de scaune) . . . 3-24

Centură de siguranţă . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3-26

• Avertizare centuri de siguranţă . . . . . . . . . . . . . . . . . 3-27

• Centură de siguranţă cu prindere în 3 puncte. . . . . 3-28

• Centură de siguranţă cu pretensionare. . . . . . . . . . . 3-32

• Precauţii la utilizarea centurilor de siguranţă . . . . . 3-35

• Îngrijirea centurilor de siguranţă . . . . . . . . . . . . . . . 3-37

• Scaun pentru copii. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3-39

• Sistem de prindere în partea superioară . . . . . . . . . 3-44

• Sisteme de prindere din partea superioară şi ISOFIX.....3-45

Sistem suplimentar de siguranţă - airbag . . . . . . 3-50

• Nu montaţi un scaun pentru copii pe scaunul pasagerului din faţă . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3-53

• Indicator şi avertizare airbag. . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3-53

• Piesele sistemului SRS şi rolul acestora . . . . . . . . . . 3-55

• Airbag frontal şofer şi pasager. . . . . . . . . . . . . . . . . .

3-58

 

• Airbag lateral. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

3-64

 

• Airbag pentru protecţia capului . . . . . . . . . . . . . . . .

3-65

 

• Îngrijirea SRS . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

3-73

 

• Măsuri suplimentare de siguranţă. . . . . . . . . . . . . . .

3-74

 

• Etichetă de avertizare airbag. . . . . . . . . . . . . . . . . . .

3-75

 

3

Sistem activ de ridicare capotă. . . . . . . . . . . . . . .

3-76

 

 

 

Hyundai Santa FE 2013 Owner's Manual

Sistemul de siguranţă

SCAUNE

n Cu volan pe stânga

Scaun reglabil manual

Scaun reglabil electric

Scaun faþã

(1)Înainte ºi înapoi

(2)Unghi spãtar

(3)Înãlþime ºezut scaun (scaun ºofer)

(4)Suport lombar (scaun ºofer)*

(5)Sistem de încãlzire/

rãcire scaune (scaun cu funcþie de ventilaþie)*

(6)Tetierã

Rândul 2 de scaune

(7)Înainte ºi înapoi

(8)Unghi spãtar ºi rabatare

(9)Manetã pentru acces scaun spate*

(10)Tetierã

(11)Cotierã

(12)Sistem de încãlzire scaune*

Rândul 3 de scaune*

(13)Rabatare spãtar

(14)Tetierã

ODM032001

* dacã existã în dotare

3 2

Loading...
+ 696 hidden pages