CANON XL H1A User Manual [nl]

Mini
D
igital Video Cassette
PAL
Nederlands
CEL-SJ2TA280
HD Video Camera Recorder
Gebruiksaanwijzing

Inleiding

Belangrijke aanwijzingen
WAARSCHUWING:
VERWIJDER DE AFDEKKING (OF ACHTERZIJDE) NIET. ALS U DAT WEL DOET, LOOPT U HET RISICO ELEKTRISCHE SCHOKKEN OP TE LOPEN. IN HET APPARAAT BEVINDEN ZICH GEEN ONDERDELEN DIE DOOR DE GEBRUIKER KUNNEN WORDEN GEREPAREERD. LAAT REPARATIES OVER AAN DESKUNDIG ONDERHOUDSPERSONEEL.
WAARSCHUWING:
VOORKOM BRAND OF ELEKTRISCHE SCHOKKEN DOOR HET APPARAAT NIET BLOOT TE STELLEN AAN REGEN OF VOCHT.
LET OP: VOORKOM ELEKTRISCHE SCHOKKEN EN STORENDE INTERFERENTIES. GEBRUIK DAAROM ALLEEN DE AANBEVOLEN ACCESSOIRES.
LET OP:
HAAL DE STEKKER UIT HET STOPCONTACT ALS HET APPARAAT NIET WORDT GEBRUIKT.
Voor gebruikers in het Verenigd Koninkrijk
Als de zekering moet worden vervangen, gebruik dan alleen een goedgekeurd type met de juiste nominale capaciteit en zorg ervoor dat de zekeringafdekking wordt teruggeplaatst.
De netstekker gebruikt u als onderdeel om de camcorder uit te schakelen. De netstekker moet dusdanig bereikbaar zijn dat u bij een ongeval de stekker snel uit het stopcontact kunt halen.
Bij gebruik van de compacte netadapter mag u deze niet in een doek wikkelen, met een doek afdekken of in een krappe omsloten ruimte leggen. Anders kan zich warmte opbouwen, waardoor de plastic behuizing vervormd kan raken. Dit verhoogt het risico dat u wordt blootgesteld aan elektrische schokken of dat brand ontstaat.
De identificatieplaat CA-920 bevindt zich aan de onderzijde.
•Gebruik van de DV-kabel CV-150F/CV-250F DV is nodig om te voldoen aan de technische vereiste van de EMC-richtlijn.
Alleen Europese Unie (en EEA).
Dit symbool geeft aan dat u dit product, krachtens de WEEE-richtlijn (2002/96/EC) en uw nationale wetten, niet mag meegeven met het gewone huishoudelijke afval. Dit product moet u inleveren op een hiertoe bestemde locatie, bijv. als u een nieuw vergelijkbaar product koopt, of bij een inzamelingspunt voor inname van gebruikte elektrische en elektronische apparatuur (EEE). Als u zich niet op deze wijze van dit type apparatuur ontdoet, kan dit, vanwege de potentieel gevaarlijke stoffen die gewoonlijk in verband worden gebracht met EEE, negatieve gevolgen hebben voor het milieu en de gezondheid. Als u wel juist handelt, dan draagt u tevens bij tot een effectief gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Voor meer informatie over waar u uw gebruikte apparatuur kunt inleveren, dient u contact op te nemen met de gemeentelijke autoriteiten, het afvalbedrijf, de organisatie die zich bezighoudt met WEEE, of de reinigingsdienst. Ga voor meer informatie over de inname en recycling van WEEE-producten naar www.canon-europe.com/environment (EEA: Noorwegen, IJsland en Liechtenstein)
.
2

De XL H1S / XL H1A - Een groot aantal mogelijkheden

Ultieme HD-kwaliteit
Nieuw en verbeterd objectief De HD 20x L IS III is de nieuwste toevoeging aan de XL-reeks van high-end, onderling verwisselbare objectieven en is nu uitgerust met een interne irisring om het bedieningsgemak te verbeteren.
3CCD-systeem Met gebruik van drie 1/3-inch CCD’s (elk met een totaal van 1,67 Megapixels en
1.440x1.080 effectieve pixels) biedt de camcorder een horizontale resolutie van 800 TV-lijnen, de hoogste in de HDV-standaard.
DIGIC DV II-beeldprocessor Deze Canon-videoverwerkingsengine van de volgende generatie zorgt voor een optimale videokwaliteit en kleurenreproductie voor High-Definition video.
Veelzijdige artistieke expressie
NL
Native HDV 1080/25p opnamen Gebruik de 25F-modus voor video-opnamen die compatibel zijn met “native” opnamen volgens HDV-specificaties ( 48). Wat u ook op videogebied wilt doen – TV­programma’s, commercials, muziekvideo’s of films – met de XL H1S / XL H1A kunt u deze opnemen.
Voorkeuze-instellingen Oefen een ongekende controle uit over uw beelden om de impressie te krijgen die u wilt. De camcorder biedt 23 aanpasbare parameters die u gemakkelijk kunt opslaan en uitwisselen als voorkeuzebestanden ( 92).
Geavanceerde professionele functies
Connectiviteit op professioneel niveau Een industrieel gestandaardiseerd HD/SD SDI-
aansluitpunt voor ongecomprimeerde HD-signaaluitvoer, ingebedde audio en SMPTE-tijdcode (LTC) zijn slechts een klein aantal kenmerken van de XL H1S die het de functionaliteit geven van professionele omroepcamera’s.
Synchronisatie Genlock-synchronisatie, evenals TC-IN- en TC-OUT-aansluitpunten, maken het
mogelijk dat de XL H1S deel kan uitmaken van een opnamesituatie met meerdere camera’s. Verbeterde aanpasbaarheid Met opties voor persoonlijke functies ( 100) en een persoonlijk display
( 106) krijgt u nóg meer mogelijkheden om veel aspecten van de camcorder naar eigen wens in te stellen.
En meer
Inleiding
Audio-opties De camcorder is uitgerust met twee sets XLR-audio-ingangen met fantoomvoeding. Neem
audio op met beide audio-ingangen of combineer één audio-ingang met de bijgeleverde frontmicrofoon. U kunt ook gebruik maken van de audiopiekbegrenzer ( 55) om tijdens de handmatige instelling van het audioniveau vervormingen te voorkomen.
Toegevoegde en verbeterde functionaliteit Push AE (tijdelijke automatische belichting) ( 62)
• Fijnafstelling van de versterking in stappen van 0,5 dB ( 66) • Scherpstellingslimiet ( 46)
• Selectieve ruisreductie ( 73) • Selectie van het audio-uitgangsniveau ( 86) • en meer!
3

Over deze handleiding

Bedankt dat u hebt gekozen voor de Canon XL H1S / XL H1A. Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u de camcorder gebruikt en bewaar deze zodat u de handleiding later na kunt slaan. Mocht het gebeuren dat de camcorder niet goed werkt, raadpleeg dan Problemen oplossen ( 147).
Conventies die in deze handleiding worden gebruikt
: Voorzorgsmaatregelen die betrekking hebben op de werking van de camcorder. : Overige functies die de basisbediening van de camcorder complementeren. : Nummer van pagina waarnaar wordt verwezen. Er worden hoofdletters gebruikt voor de namen van functies op de knoppen op de
camcorder of afstandsbediening.
Vierkantje haakjes [ ] en hoofdletters worden gebruikt om menu-opties aan te duiden zoals deze op
het scherm verschijnen. De menu-opties die in de tabellen van deze handleiding in vet worden weergegeven, zijn de standaardinstellingen.
Het bijgeleverde objectief, het Canon HD Video-objectief 20x Zoom XL 5,4-108 mm L IS III, wordt
het objectief “HD 20x L IS III” genoemd.
“Scherm” heeft betrekking op het zoekerscherm.“Kaart” of “geheugenkaart” heeft betrekking op een SDHC-geheugenkaart, een SD-geheugenkaart
of een MultiMedia Card (MMC).
De foto’s in de handleiding zijn gesimuleerde foto’s die zijn gemaakt met een fotocamera. : Tekst die alleen van toepassing is op het model dat wordt getoond in het pictogram.De afbeeldingen in de handleiding tonen de XL H1S met het aangesloten objectief HD 20x L IS III.
Bedieningsstanden
De beschikbaarheid van de verschillende functies hangt af van de bedieningsstand zoals die wordt aangegeven in de balk.
, : De functie kan in deze stand worden
gebruikt.
, : De functie kan niet in deze stand
worden gebruikt.
Menu-onderdeel weergegeven in de
Datum/tijd- en taalinstellingen
Stel de tijdzone, datum en tijd in als u voor de eerste maal uw camcorder in gebruik neemt, of nadat de interne oplaadbare batterij volledig leeg is geraakt.
Tijdzone/zomertijd instellen
MENU
SYSTEM SETUP/ D/TIME SET T.ZONE/DST•••PARIS
(31)
1. Druk op de MENU-toets.
2. Draai het SELECT-wiel naar [SYSTEM SETUP/ -INSTELLING SYSTEEM] en druk op de SET-toets.
3. Selecteer [D/TIME SET -INSTELLINGEN TIJD EN ZONE] en vervolgens [T.ZONE/ DST-TIJDZONE/ZOMERTIJD] en druk op de SET-toets.
De tijdzone-instelling verschijnt. De standaardinstelling is Paris.
4. Draai het SELECT-wiel naar de optie die overeenkomt met uw tijdzone en druk op de SET-toets.
Selecteer de tijdzone die is gemarkeerd met een als u de tijd wilt aanpassen aan de zomertijd.
Datum en tijd instellen
standaardinstelling
Handelsmerken
• Canon is een gedeponeerd handelsmerk van Canon Inc.
is een handelsmerk.
• HDV en het HDV-logo zijn handelsmerken van Sony Corporation en Victor Company of Japan, Ltd. (JVC).
is een handelsmerk.
• Microsoft, Windows en Windows Vista zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.
• Andere namen en producten die hierboven niet zijn genoemd, kunnen gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van de betreffende ondernemingen zijn.
• ELK GEBRUIK VAN DIT PRODUCT DAT ANDERS IS DAN PERSOONLIJK GEBRUIK DOOR DE CONSUMENT IN OVEREENSTEMMING MET DE MPEG-2-STANDAARD VOOR HET CODEREN VAN VIDEOGEGEVENS VOOR VOORBESPEELDE MEDIA, IS UITDRUKKELIJK VERBODEN ALS HIERVOOR GEEN LICENTIE IS VERLEEND KRACHTENS DE TOEPASSELIJKE PATENTEN IN DE MPEG-2 PATENTENPORTEFEUILLE. DEZE LICENTIE IS VERKRIJGBAAR BIJ MPEG LA, L.L.C., 250 STEELE STREET, SUITE 300, DENVER, COLORADO 80206, USA.
4
Informatie over de HD/HDV- en SD/DV-specificatie
In de handleiding wordt een onderscheid gemaakt tussen videosignaalstandaards (cameragedeelte) en opnamestandaards (opnamegedeelte). Het videosignaal kan worden ingesteld op de specificatie HD (High-Definition) of SD (Standard-Definition); de opnamestandaard op de band is HDV of DV.
NL
Cameragedeelte
Opnamegedeelte
Afspeelsignaal
HD/SD
HDV/DV
HDV/DV
Aansluitpunt HD/SD SDI
Aansluitpunt HDV/DV
HD/SD
HDV/DV
(Alleen )
Inleiding
5

Inhoudsopgave

Inleiding
De XL H1S / XL H1A - Een groot aantal mogelijkheden ...................................................................................3
Over deze handleiding....................................................................................................................................... 4
Controleren of alle accessoires zijn geleverd.................................................................................................... 8
Overzicht bedieningselementen ........................................................................................................................ 9
Voorbereidingen
De stroombron voorbereiden .......................................................................................................................... 15
De camcorder voorbereiden............................................................................................................................19
Het objectief voorbereiden.............................................................................................................................. 25
Gebruik van de afstandsbediening .................................................................................................................28
Een cassette plaatsen/verwijderen..................................................................................................................29
Een geheugenkaart plaatsen/verwijderen ....................................................................................................... 30
De instellingen wijzigen met de MENU-toets.................................................................................................. 31
Datum/tijd- en taalinstellingen......................................................................................................................... 32
Opnemen
Opnemen......................................................................................................................................................... 34
De signaalstandaard en hoogte/breedteverhouding selecteren ..................................................................... 38
Het einde van de laatste scène lokaliseren..................................................................................................... 39
Zoomen ........................................................................................................................................................... 40
Scherpstellen................................................................................................................................................... 42
Gebruik van het ND-filter................................................................................................................................. 47
De beeldsnelheid selecteren ........................................................................................................................... 48
De tijdcode instellen........................................................................................................................................ 49
De tijdcode van de camcorder synchroniseren ................................................................................. 50
De User Bit instellen........................................................................................................................................ 52
Audio opnemen ............................................................................................................................................... 53
Beeldstabilisator.............................................................................................................................................. 57
Gebruik van de AE-programma’s .................................................................................................................... 58
Opnemen met het programma Handmatig ..................................................................................................... 61
Opnemen met het programma Sluitertijdvoorkeuze (Tv)................................................................................. 63
Opnemen met het programma Diafragmavoorkeuze (Av)...............................................................................64
De belichting instellen ..................................................................................................................................... 65
AE Shift (belichtingscorrectie) ......................................................................................................................... 65
Versterking.......................................................................................................................................................66
Witbalans......................................................................................................................................................... 67
Zebrapatroon................................................................................................................................................... 69
Kleurcorrectie ..................................................................................................................................................70
Huiddetailfunctie .............................................................................................................................................72
Selectieve ruisreductie .................................................................................................................................... 73
Schermopname............................................................................................................................................... 74
Toewijzingstoetsen .......................................................................................................................................... 75
Kleurenbalken/audioreferentiesignaal ............................................................................................................. 79
Faders .............................................................................................................................................................79
6
Externe aansluitingen
Standaards van de uitgevoerde videosignalen ...............................................................................................80
Aansluiten op een monitor/TV .........................................................................................................................81
Audio-uitgang.................................................................................................................................................. 86
Digitale videoregeling ......................................................................................................................................88
Een extern videosignaal opnemen (HDV/DV In, Analoge Line-In) ................................................................... 89
Analoge signalen omzetten in digitale signalen (analoog/digitaal-omzetter) ..................................................90
De camcorder aansluiten op een computer....................................................................................................91
Voorkeuze instellen
Voorkeuze-instellingen ....................................................................................................................................92
Persoonlijke functies .....................................................................................................................................100
Persoonlijke displays..................................................................................................................................... 106
Afspelen
Een band afspelen......................................................................................................................................... 110
Terugkeren naar een eerder gemarkeerde positie ......................................................................................... 112
Index zoeken .................................................................................................................................................112
Datum zoeken ...............................................................................................................................................113
Datacodering ................................................................................................................................................. 113
Sensorstand voor afstandsbediening............................................................................................................ 114
Gebruik van een geheugenkaart
NL
Inleiding
De beeldkwaliteit/grootte selecteren voor foto’s ........................................................................................... 115
Bestandsnummers ........................................................................................................................................116
Foto’s maken op een geheugenkaart ............................................................................................................ 117
Een foto bekijken zodra deze is gemaakt......................................................................................................119
Transportstand ..............................................................................................................................................120
Lichtmeetmethode ........................................................................................................................................121
Gebruik van een optionele flitser...................................................................................................................122
Foto’s weergeven vanaf een geheugenkaart................................................................................................. 123
Foto’s wissen................................................................................................................................................. 125
Foto’s beveiligen............................................................................................................................................126
Een geheugenkaart initialiseren.....................................................................................................................127
Instellingen voor afdrukopdrachten............................................................................................................... 128
Aanvullende informatie
Menuopties en standaardinstellingen............................................................................................................129
Instellingen die in het geheugen worden opgeslagen en behouden blijven..................................................137
Cameragegevens op het scherm .................................................................................................................. 138
Overzicht van berichten.................................................................................................................................140
Onderhoud/overig .........................................................................................................................................141
Problemen oplossen......................................................................................................................................147
Systeemschema ............................................................................................................................................ 149
Optionele accessoires ................................................................................................................................... 151
Specificaties ..................................................................................................................................................154
Index..............................................................................................................................................................157
7

Controleren of alle accessoires zijn geleverd

Compacte netadapter CA-920 DC-koppelstuk DC-920 Accu BP-950G Afstandsbediening WL-D5000
SD-geheugenkaart SDC-32M Digitale videocassette
HDVM-E63PR
Microfoon Stereokabel Component Video-kabel
Afstelband (voor de houder van de externe microfoon)
Stofkap camcorder Canon HD Video-objectief 20x
Aansluitbeugel Statiefbevestigingsbasis Schouderriem SS-1100
Zoom XL 5,4-108 mm L IS III (incl. zachte tas)
Kleurenzoeker 2 x AA (R6) batterijen (voor de
DTC-1000
Lensdop en stofkap Zonnekap
draadloze afstandsbediening)
Kabel voor externe monitor
8

Overzicht bedieningselementen

Aanzicht linkerzijkant
-wiel
Externe besturingsmodus* Stand VCR/PLAY
Camcorder uitschakelen Handmatig Automatisch Sluitertijdvoorkeuze Diafragmavoorkeuze Spotlight Nacht Gemakkelijk opnemen
* Gereserveerde stand voor toekomstige
softwareontwikkeling.
Opname­programma’s
NL
Inleiding
LIGHT-toets (lamp) END SEARCH-toets (einde zoeken) ( 39) MODE SELECT-schakelaar
(selectie signaalstandaard) ( 38)
FRAME RATE-schakelaar (beeldsnelheid) ( 48) AUDIO OUTPUT CH-toets (selectie audio-uitgang) ( 86)
-indicator Zijpaneel ( 139) Beugel voor bevestiging zoeker ( 19) Aansluitpunt EVF1 voor kleurenzoeker ( 19) Aansluitpunt EVF2 voor externe monitor/zoeker
( 81, 152)
EVF PEAKING/EVF MAGNIFYING-toetsen
(contourverscherping/vergroting) ( 44)
EXP. LOCK-toets (belichtingsvergrendeling) ( 65) /
PUSH AE-toets (tijdelijke automatische belichting) ( 62)
LENS RELEASE-schakelaar
(ontgrendelingsschakelaar objectief) ( 25)
SET-toets (instellen) ( 31) SELECT-wiel (selecteren) ( 31) /
IRIS-wiel (diafragma selecteren) ( 61, 64)
-toets (opname bekijken) ( 37)
BARS/FADE SELECT-toets (balken/fades selecteren)
( 79)
BARS/FADE ON/OFF-toets (aan/uit balken/fades)
( 79)
MENU-toets ( 31) GAIN-wiel (versterkingsregelaar) ( 66) WHITE BALANCE-wiel (witbalansregelaar) ( 67) WHITE BALANCE-toets (witbalansinstelling)
( 67)
STANDBY-toets ( 35) INPUT SELECT-schakelaar (ingangskeuze) (CH1)
( 54)
REC LEVEL-schakelaar (opnameniveau) (CH1) ( 55) INPUT SELECT-schakelaar (ingangskeuze) (CH2)
( 54)
REC LEVEL-schakelaar (opnameniveau) (CH2) ( 55) XLR REC CH SELECT-schakelaar (kanaalkeuze)
(CH1/CH2) ( 54)
CH2-wiel (kanaal 2) ( 55) FRONT MIC ATT.-schakelaar (demping frontmicrofoon)
(CH/CH2) ( 54)
CH1-wiel (kanaal 1) ( 55)
9
Aanzicht linkerzijkant
Zoeker/microfoon
Objectief HD 20x L IS III
Oogschelp ( 20) Oogcorrectieregelaar ( 21) Kleurenzoeker ( 19-22) STEREO/MONO-schakelaar (microfoonkeuze) ( 54) Borgschroef ( 21) Zoekerkabel ( 19) Ontgrendelingstoets ( 22) Irisdiafragmaring ( 61, 64) Zoomring ( 40) Zonnekap ( 26) Scherpstelring ( 42) RESET-toets ( 147)
10
Geheugenkaartsleuf ( 30) Bedieningsring ND-filter ( 47) Ontgrendelingstoets ND-filter ( 47) STABILIZER ON/OFF-schakelaar (aan/uit stabilisator)
( 57)
POSITION PRESET-schakelaar
(zoomvoorkeuzeschakelaar) ( 41)
AF-schakelaar (automatische scherpstelling) ( 42)/ POSITION PRESET ON/SET-schakelaar (inschakeling/ instelling zoomvoorkeuze) ( 41) Schakelaar scherpstellingsstand ( 43)
Aanzicht rechterzijde
NL
Inleiding
Aansluitpunt S-video ( 84) Aansluitpunt VIDEO OUT (BNC) ( 84) Aansluitpunt VIDEO IN/OUT (RCA) ( 84)
Afdekplaatje aansluitpunten Aansluitcompartiment accu ( 15) BATT. RELEASE-toets (ontgrendeling accu) ( 15) Aansluitpunt HD/SD SDI* ( 82) Aansluitpunt GENLOCK (synchronisatie)* ( 50) Aansluitpunt TC-OUT (verzending tijdcode)* ( 50) Aansluitpunt TC-IN (ontvangst tijdcode)* ( 50)
*Alleen .
OUT-aansluitpunten (CH1/CH2, RCA) ( 86) IN-aansluitpunten (CH1/CH2, RCA) ( 54)
Serienummer Schroefopening voor adaptorhouder ( 24) AE SHIFT-wiel (automatische belichting regelen) ( 65) LOCK-schakelaar (vergrendeling) ( 35) FRONT MIC-aansluitpunten (frontmicrofoon) ( 23) Borgschroef zonnekap ( 26) Zoomregelaar op zijhandgreep ( 40) PHOTO-toets (foto maken) ( 117)/
MAGN.-toets (vergroting) ( 104)
Cassettecompartiment ( 29)
11
Vooraanzicht
Achteraanzicht
Statuslampje ( 105) Sensor voor draadloos contact met afstandsbediening ( 28, 114) Handgreepriem ( 23) Aansluitpunten voor de optionele statiefbevestigingseenheid TA-100 ( 152) of de bijgeleverde statiefbevestigingsbasis Aansluitpunt statief Zoekerkabel ( 19) Sensor voor draadloos contact met afstandsbediening ( 28, 114) START/STOP-toets ( 34) Borgschroef microfoon ( 23) Doorvoerpunt riem ( 23) INPUT-aansluitpunten (opname audio) (CH1/CH2, XLR) ( 54)
, Gebruik van statieven
Gebruik geen statieven met montageschroeven die langer zijn dan 5,5 mm, omdat deze schade kunnen toebrengen aan de camcorder. Voor gebruik van statieven met montageschroeven van 3/8" moet u eerst de bijgeleverde statiefbevestigingsbasis monteren en hierop vervolgens het statief aansluiten.
SHUTTER -toetsen (sluiter) ( 61, 63) PHONES LEVEL-wiel (microfoonniveauregelaar)
-aansluitpunt (hoofdtelefoon) HDV-indicator ( 38) Aansluitpunt HDV/DV ( 83, 89, 91)
-aansluitpunt
-schakelaars (opname audio) (CH1, CH2) ( 54)
-schakelaars (opname audio) (CH1, CH2)
(54)
/ -schakelaar (kaart/band) ( 117) CARD-indicator (kaarttoegang) ( 117) ZOOM SPEED-schakelaar (zoomsnelheidsinstelling) (40) ZOOM SPEED-wiel (hoge/lage zoomsnelheid) ( 40) Start/Stop-toets ( 34) Aansluitpunt COMPONENT OUT ( 83)
Informatie over het -aansluitpunt
(LANC) staat voor Local Application Control Bus System. Met het -aansluitpunt kunt u apparaten aansluiten en aangesloten apparaten
besturen. Sluit op het -aansluitpunt alleen apparaten aan met de aanduiding .
Een goede werking kan niet worden gegarandeerd als apparaten worden aangesloten zonder de aanduiding .Sommige toetsen van aangesloten apparaten werken mogelijk niet of werken mogelijk anders dan de toetsen op de camcorder.
12
Bovenaanzicht
NL
Inleiding
PHOTO-toets (foto maken) ( 117) /
MAGN.-toets (vergroting) ( 104)
START/STOP-toets ( 34) Flitserhouder ( 122) Microfoon ( 23) Borgschroef zoeker ( 19) Zoomregelaar op draaghendel ( 40) EJECT-schakelaar (uitwerpen) ( 29) CUSTOM KEYS (toewijzingstoetsen) ( 75) EVF DISPLAY-toets (weergaveopties) ( 37) CUSTOM PRESET ON/OFF-toets
(voorkeuze in/uitschakelen) ( 95)
CUSTOM PRESET SELECT-toets
(voorkeuze selecteren) ( 95)
Sensor voor draadloos contact met afstandsbediening
( 28, 114)
Statuslampje ( 105) Schroefopeningen voor aansluitbeugel ( 24) REC
-toets (opnemen) ( 89)
-toets (vooruitspoelen) ( 110) / + toets ( 96, 123)
-toets (afspelen) ( 110) /
SLIDESHOW-toets (diashow) ( 123)
-toets (terugspoelen) ( 110) /
- toets ( 96,123)
-toets (stoppen) ( 110,113) /
-toets (lichtmetingsmethode) ( 121)
-toets (pauzeren) ( 110) /
DRIVE MODE-toets (transportstand) ( 120)
13
Afstandsbediening WL-D5000
PHOTO-toets (foto maken) ( 117) START/STOP-toets ( 34) MENU-toets ( 31) TV SCREEN-toets (TV-scherm) ( 76) SLIDESHOW-toets (diashow) ( 123) DATA CODE-toets (datacodering) ( 113) INDEX WRITE-toets (indexsignaal) ( 76) AUDIO MONITOR-toets (audioregeling) ( 86) END SEARCH-toets (einde zoeken) ( 39) SEARCH SELECT-toets (zoekkeuze) ( 112, 113) REC PAUSE-toets (opnamepauze) ( 89)
REW-toets (terugspoelen) ( 110)
ZERO SET MEMORY-toets (nulstelgeheugen) ( 112)
-toets (Beeld voor beeld achteruit afspelen) ( 110)
PAUSE-toets (pauzeren) ( 110)
REMOTE SET-toets (sensorstand) ( 114)
AV DV-toets (analoog omzetten in digitaal) ( 90) Zoomtoetsen ( 40) Menukeuzetoetsen ( 31) SET-toets (instellen) ( 31) CARD – toets ( 123) CARD + toets ( 123) MIX BALANCE-toetsen (mengbalans) ( 86)
/ -toetsen (indexsignaal & wijziging datum/tijd
zoeken) ( 112, 113)
PLAY
-toets (afspelen) ( 110)
FF -toets (vooruitspoelen) ( 110)
-toets (Beeld voor beeld vooruit afspelen)
( 110)
STOP
-toets ( 110)
-toets (tweemaal zo snel afspelen) ( 110)
SLOW-toets (in slow motion afspelen) ( 110)
14

Voorbereidingen

De stroombron voorbereiden

De accu opladen
Verwijder het DC-koppelstuk uit de compacte netadapter voordat u met opladen begint. Verwijder het afdekplaatje van de accu.
1. Sluit het netsnoer aan op de compacte netadapter.
2. Steek de stekker van het netsnoer in een stopcontact.
3. Sluit de accu aan op de compacte netadapter.
• Oefen lichte druk uit en schuif de accu in de
richting van de pijl totdat de accu vast klikt.
• De oplaadindicator begint te knipperen. De
indicator blijft branden nadat het opladen is voltooid.
4. Verwijder de accu uit de compacte netadapter nadat het opladen is voltooid.
5. Haal het netsnoer uit het stopcontact en verwijder het snoer uit de compacte netadapter.
Oplaadindicator
NL
De accu plaatsen
1. Zet het -wiel op OFF.
2. Plaats de accu in de camcorder.
Plaats de accu op één lijn met de geleider en oefen lichte druk uit op de accu. Schuif de accu omhoog in de richting van de pijl totdat de accu vast klikt.
3. Verwijder de accu na gebruik.
Houd de BATT. RELEASE-toets ingedrukt en schuif tegelijkertijd de accu omlaag om deze te verwijderen.
Voorbereidingen
BATT. RELEASE-toets (ontgrendeling accu)
Geleider
15
Gebruik van een stopcontact
1. Zet het -wiel op OFF.
2. Sluit het DC-koppelstuk aan op de camcorder.
Oefen lichte druk uit en schuif het DC-koppelstuk omhoog in de richting van de pijl totdat het DC­koppelstuk vast klikt.
3. Sluit het netsnoer aan op de compacte netadapter.
4. Steek de stekker van het netsnoer in een stopcontact.
5. Sluit het DC-koppelstuk aan op de
BATT. RELEASE-toets (ontgrendeling accu)
compacte netadapter.
6. Verwijder het DC-koppelstuk na gebruik.
Houd de BATT. RELEASE-toets ingedrukt en schuif tegelijkertijd het DC-koppelstuk omlaag om het te verwijderen.
Informatie over de interne oplaadbare lithiumbatterij
Deze camcorder is uitgerust met een interne oplaadbare lithiumbatterij waarmee de camcorder de datum, tijd en andere instellingen kan onthouden. Telkens wanneer u de camcorder gebruikt, wordt de interne batterij opgeladen. De batterij zal echter volledig worden ontladen als u de camcorder alleen gedurende korte perioden gebruikt of 3 maanden of langer niet gebruikt. In dat geval moet u de interne batterij opnieuw opladen door de camcorder ten minste 24 uur op een stopcontact aangesloten te laten terwijl het -wiel op OFF staat.
Haal het DC-koppelstuk uit de compacte netadapter voordat u een accu oplaadt.Zet de camcorder uit voordat u de compacte netadapter aansluit of verwijdert.Er kunnen storingen in het beeld optreden als de compacte netadapter dicht in de buurt van een
TV wordt gebruikt. Houd de compacte netadapter uit de buurt van de TV of de antennekabel.
Sluit op de compacte netadapter geen producten aan die niet uitdrukkelijk zijn aanbevolen voor
gebruik met deze camcorder.
Als u een defecte compacte netadapter of defecte accu aansluit, wordt de oplaadindicator
uitgeschakeld en het opladen stopgezet.
De oplaadindicator dient ook om aan te geven in hoeverre de accu nog opgeladen is.
0-50%: Knippert eenmaal per seconde 50-75%: Knippert tweemaal per seconde Meer dan 75%: Knippert driemaal per seconde 100%: Brandt continu
Het verdient aanbeveling om de accu op te laden bij temperaturen tussen 10 °C en 30 °C.
De oplaadduur is afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de aanvankelijke laadtoestand van de accu.
Onder koude omstandigheden zal de effectieve gebruiksduur van de accu afnemen. Wij raden u aan twee- tot driemaal zoveel opgeladen accu’s bij de hand te houden dan u nodig
denkt te hebben.
U kunt op stroom besparen door de camcorder uit te zetten in plaats van deze in de
opnamepauzestand te laten staan.
16
Oplaad-, opname- en afspeelduur
De tijden hieronder zijn bij benadering gegeven en kunnen variëren al naargelang de omstandigheden waaronder wordt opgeladen, opgenomen of afgespeeld.
Accu
Oplaadduur met de compacte netadapter CA-920
Maximale opnameduur
HDV
Objectief HD 20x L IS III Bijgeleverde kleurenzoeker
Zwart-witzoeker FU-1000
2
Objectief HD 20x L IS II Bijgeleverde kleurenzoeker
Zwart-witzoeker FU-1000
2
Objectief HD 6x L Bijgeleverde kleurenzoeker
2
Typische opnameduur
HDV
Zwart-witzoeker FU-1000
1
Objectief HD 20x L IS III Bijgeleverde kleurenzoeker
Zwart-witzoeker FU-1000
2
Objectief HD 20x L IS II Bijgeleverde kleurenzoeker
Zwart-witzoeker FU-1000
2
Objectief HD 6x L Bijgeleverde kleurenzoeker
2
Afspeelduur (bijgeleverde kleurenzoeker)
HDV
Maximale opnameduur
DV
Zwart-witzoeker FU-1000
Objectief HD 20x L IS III Bijgeleverde kleurenzoeker
Zwart-witzoeker FU-1000
2
Objectief HD 20x L IS II Bijgeleverde kleurenzoeker
Zwart-witzoeker FU-1000
2
Objectief HD 6x L Bijgeleverde kleurenzoeker
Zwart-witzoeker FU-1000
2
20x L IS objectief Bijgeleverde kleurenzoeker
2
2
16x handmatig instelbaar zoomobjectief
Typische opnameduur
DV
Zwart-witzoeker FU-1000 Bijgeleverde kleurenzoeker Zwart-witzoeker FU-1000
1
Objectief HD 20x L IS III Bijgeleverde kleurenzoeker
Zwart-witzoeker FU-1000
2
Objectief HD 20x L IS II Bijgeleverde kleurenzoeker
Zwart-witzoeker FU-1000
2
Objectief HD 6x L Bijgeleverde kleurenzoeker
Zwart-witzoeker FU-1000
2
20x L IS objectief Bijgeleverde kleurenzoeker
Zwart-witzoeker FU-1000
16x handmatig instelbaar zoomobjectief
Afspeelduur (bijgeleverde kleurenzoeker)
DV
1
Tijden bij benadering voor het opnemen met herhaalde bedieningshandelingen zoals starten/stoppen, zoomen, camcorder in/uitschakelen. De feitelijke tijd kan korter zijn.
2
Optioneel.
Bijgeleverde kleurenzoeker Zwart-witzoeker FU-1000
2
2
BP-930 BP-945 BP-950G BP-970G
145 min. 220 min. 235 min. 320 min.
130 min. 195 min. 275 min. 375 min. 100 min. 155 min. 215 min. 295 min. 130 min. 195 min. 275 min. 380 min. 100 min. 155 min. 215 min. 300 min. 135 min. 200 min. 285 min. 390 min. 105 min. 160 min. 220 min. 305 min.
75 min. 115 min. 165 min. 225 min. 60 min. 95 min. 135 min. 185 min. 75 min. 115 min. 165 min. 230 min. 65 min. 95 min. 135 min. 185 min. 80 min. 120 min. 170 min. 235 min. 65 min. 100 min. 140 min. 190 min.
155 min. 235 min. 335 min. 455 min.
145 min. 220 min. 305 min. 420 min. 110 min. 170 min. 240 min. 330 min. 145 min. 220 min. 310 min. 425 min. 115 min. 175 min. 240 min. 330 min. 150 min. 225 min. 310 min. 435 min. 115 min. 175 min. 240 min. 340 min. 135 min. 205 min. 285 min. 390 min. 105 min. 160 min. 225 min. 310 min. 150 min. 225 min. 310 min. 435 min. 115 min. 175 min. 240 min. 340 min.
85 min. 125 min. 180 min. 245 min. 65 min. 100 min. 140 min. 190 min. 85 min. 130 min. 180 min. 250 min. 65 min. 100 min. 140 min. 195 min. 90 min. 135 min. 185 min. 260 min. 70 min. 105 min. 145 min. 205 min. 80 min. 120 min. 165 min. 230 min. 60 min. 95 min. 130 min. 185 min. 90 min. 135 min. 185 min. 260 min. 70 min. 105 min. 145 min. 205 min.
175 min. 265 min. 370 min. 505 min.
NL
Voorbereidingen
17
Accu
Maximale opnameduur
HDV
Objectief HD 20x L IS III Bijgeleverde kleurenzoeker
Zwart-witzoeker FU-1000
2
Objectief HD 20x L IS II Bijgeleverde kleurenzoeker
Zwart-witzoeker FU-1000
2
Objectief HD 6x L Bijgeleverde kleurenzoeker
2
Typische opnameduur
HDV
Zwart-witzoeker FU-1000
1
Objectief HD 20x L IS III Bijgeleverde kleurenzoeker
Zwart-witzoeker FU-1000
2
Objectief HD 20x L IS II Bijgeleverde kleurenzoeker
Zwart-witzoeker FU-1000
2
Objectief HD 6x L Bijgeleverde kleurenzoeker
2
Afspeelduur (bijgeleverde kleurenzoeker)
HDV
Maximale opnameduur
DV
Zwart-witzoeker FU-1000
Objectief HD 20x L IS III Bijgeleverde kleurenzoeker
Zwart-witzoeker FU-1000
2
Objectief HD 20x L IS II Bijgeleverde kleurenzoeker
Zwart-witzoeker FU-1000
2
Objectief HD 6x L Bijgeleverde kleurenzoeker
Zwart-witzoeker FU-1000
2
20x L IS objectief Bijgeleverde kleurenzoeker
2
2
16x handmatig instelbaar zoomobjectief
Typische opnameduur
DV
Zwart-witzoeker FU-1000 Bijgeleverde kleurenzoeker Zwart-witzoeker FU-1000
1
Objectief HD 20x L IS III Bijgeleverde kleurenzoeker
Zwart-witzoeker FU-1000
2
Objectief HD 20x L IS II Bijgeleverde kleurenzoeker
Zwart-witzoeker FU-1000
2
Objectief HD 6x L Bijgeleverde kleurenzoeker
Zwart-witzoeker FU-1000
2
20x L IS objectief Bijgeleverde kleurenzoeker
Zwart-witzoeker FU-1000
16x handmatig instelbaar zoomobjectief
Afspeelduur (bijgeleverde kleurenzoeker)
DV
1
Tijden bij benadering voor het opnemen met herhaalde bedieningshandelingen zoals starten/stoppen, zoomen, camcorder in/uitschakelen. De feitelijke tijd kan korter zijn.
2
Optioneel.
Bijgeleverde kleurenzoeker Zwart-witzoeker FU-1000
2
2
BP-930 BP-945 BP-950G BP-970G
140 min. 205 min. 290 min. 400 min. 105 min. 160 min. 230 min. 310 min. 140 min. 210 min. 295 min. 405 min. 105 min. 165 min. 230 min. 315 min. 145 min. 215 min. 305 min. 420 min. 110 min. 165 min. 240 min. 320 min.
85 min. 125 min. 180 min. 245 min. 65 min. 100 min. 140 min. 190 min. 80 min. 125 min. 175 min. 240 min. 65 min. 100 min. 140 min. 190 min. 80 min. 125 min. 180 min. 245 min. 65 min. 100 min. 145 min. 195 min.
175 min. 265 min. 375 min. 510 min.
150 min. 225 min. 325 min. 440 min. 115 min. 180 min. 250 min. 340 min. 155 min. 230 min. 325 min. 450 min. 115 min. 180 min. 250 min. 340 min. 130 min. 205 min. 285 min. 390 min. 105 min. 160 min. 225 min. 315 min. 140 min. 210 min. 300 min. 410 min. 110 min. 165 min. 235 min. 315 min. 155 min. 235 min. 335 min. 455 min. 120 min. 185 min. 255 min. 350 min.
90 min. 130 min. 190 min. 260 min. 65 min. 105 min. 145 min. 195 min. 90 min. 135 min. 190 min. 260 min. 70 min. 105 min. 145 min. 195 min. 75 min. 115 min. 165 min. 230 min. 60 min. 95 min. 130 min. 185 min. 85 min. 125 min. 175 min. 240 min. 65 min. 100 min. 140 min. 185 min. 95 min. 140 min. 195 min. 270 min. 70 min. 110 min. 150 min. 205 min.
195 min. 290 min. 410 min. 560 min.
18

De camcorder voorbereiden

De kleurenzoeker aansluiten en verwijderen
De kleurenzoeker aansluiten
1. Schuif de zoeker op de beugel en draai de borgschroef vast.
2. Sluit de zoekerkabel aan op het aansluitpunt EVF1.
Steek de kabeIplug recht in het aansluitpunt.
3. Haak de zoekerkabel vast aan de kabelklem.
NL
Als u gebruik maakt van de optionele zwart-wit CRT-zoeker FU-1000, sluit deze dan aan op het aansluitpunt EVF2 in plaats van het aansluitpunt EVF1.
De zoeker verwijderen
1. Koppel de zoekerkabel los.
2. Draai de borgschroef los en schuif de zoeker van de beugel af.
Voorbereidingen
19
De oogschelp aansluiten en verwijderen
De stand van de oogschelp kunt u zodanig wijzigen dat u deze met het linkeroog of het rechteroog kunt gebruiken. Maak de oogschelp los en sluit deze opnieuw aan als u de stand van de oogschelp wilt afstemmen op gebruik met het linkeroog of rechteroog.
De oogschelp aansluiten
Lijn de opening voor de oogcorrectieregelaar uit met de regelaar en trek de oogschelp in de gewenste stand.
Gebruik met het rechteroog Gebruik met het linkeroog
De oogschelp verwijderen
Verwijder de oogschelp zoals wordt getoond in de afbeelding.
20
De stand van de zoeker instellen
De stand van de zoeker kan worden gewijzigd (rechts/links, naar voren/achteren). Als u de camcorder opbergt in de optionele systeemkoffer HC-3200, verstel de zoeker dan naar rechts en vergrendel deze.
NL
Naar rechts/links verstellen
Draai aan de bovenzijde de borgschroef los, verstel de zoeker naar rechts/links en draai de schroef weer vast.
Borgschroef
Oogcorrectie
Zet de camcorder aan en stel de oogcorrectieregelaar in.
Naar voren/achteren verstellen
Draai aan de onderzijde de borgschroef los, verstel de zoeker naar voren/achteren en draai de schroef weer vast.
Borgschroef
Voorbereidingen
Stel de zoeker niet bloot aan direct zonlicht of andere sterke lichtbronnen. De LCD van de zoeker kan beschadigd raken doordat het objectief inbrandt. Wees in het bijzonder voorzichtig als u de camcorder op een statief plaatst of tijdens transport.
21
De zoeker instellen
U kunt de helderheid, het contrast, de kleur en scherpte van de zoeker instellen. Deze instellingen hebben geen invloed op uw opnamen.
MENU
( 31)
DISPLAY SETUP / EVF SETUP EVF BW MODE
BRIGHTNESS
CONTRAST
COLOR
SHARPNESS
•••••
••••••••
••••
•••
•••
OFF
0
0
0
2
1. Druk op de MENU-toets.
2. Draai het SELECT-wiel naar [DISPLAY SETUP/ -INSTELLING DISPLAY] en druk op de SET-toets.
3. Selecteer [EVF SETUP/INSTELLING ZOEKER] en vervolgens de optie [BRIGHTNESS/ HELDERHEID], [CONTRAST], [COLOR/KLEUR] of [SHARPNESS/SCHERPTE].
4. Stel de optie in met het SELECT-wiel en druk op de SET-toets.
• Na wijziging van een optie keert u terug in het submenu [EVF SETUP/INSTELLING ZOEKER]. Andere
instellingen kunt u op dezelfde wijze wijzigen.
• Meer bijzonderheden over de optie [EVF BW MODE/ZWART-WITMODUS ZOEKER] vindt u op
pagina 77.
5. Druk op de MENU-toets om het menu te sluiten.
De zoeker gebruiken als LCD-paneel
U kunt de zoeker gebruiken als een LCD-paneel door de oculairadapter te openen.
Druk op de ontgrendelingstoets en open de oculairadapter.
Zorg ervoor dat u de oculairadapter sluit als u de zoeker niet als een LCD-paneel gebruikt.
Wanneer u de oculairadapter opent, wordt het scherm iets lichter.
22
De microfoon aansluiten
1. Draai op de zoeker de borgschroef voor de microfoon los, open de microfoonhouder en sluit de microfoon aan.
2. Zorg ervoor dat de markering op de microfoon op één lijn staat met de markering op de microfoonhouder en draai de borgschroef vast.
3. Steek de microfoonkabel in de FRONT MIC-aansluitpunten van de camcorder.
Als u gebruik wilt maken van een externe microfoon met een diameter die dermate klein is dat de microfoonhouder niet goed kan worden gesloten, sluit dan eerst de bijgeleverde afstelband aan op de microfoonhouder en sluit vervolgens de microfoon aan.
NL
De handgreepriem vastmaken
Stel de handgreepriem zo af dat u met uw wijs- en middelvinger de zoomregelaar en met uw duim de Start/Stop-toets kunt bereiken.
De schouderriem bevestigen
Haal de uiteinden door de bevestigingspunten en stel de lengte bij zoals aangegeven.
Let erop dat u de camcorder niet laat vallen als u de schouderriem of handgreepriem afstelt.
Voorbereidingen
23
De aansluitbeugel monteren
Monteer de aansluitbeugel als u gebruik wilt maken van de optionele tweevoudige Acculader/Houder CH-910 of een in de handel verkrijgbare draadloze microfoonontvanger.
1. Plaats de aansluitbeugel en draai deze met de schroeven vast.
2. Stel de stand van de steunen af.
Als u gebruik maakt van de optionele CH-910, haak deze dan aan de steunen en zet de CH-910 vast met de grendel. De CH-910 verwijdert u door de grendel in de richting van de pijl te drukken en de CH-910 van de steunen af te trekken.
Steunen
Grendel
24

Het objectief voorbereiden

Raadpleeg ook de bedieningshandleiding van het objectief.
Het objectief monteren
1. Zet het -wiel op OFF.
2. Verwijder de stofkappen van de camcorder en het objectief.
3. Zorg ervoor dat de rode markering op het objectief op één lijn staat met de rode markering op de camcorder en draai het objectief vervolgens rechtsom totdat u een klik hoort.
NL
Het objectief verwijderen
1. Zet het -wiel op OFF.
2. Schuif de LENS RELEASE-schakelaar in zijn geheel in de richting van de pijl.
3. Draai het objectief linksom totdat deze stopt en verwijder vervolgens het objectief.
4. Sluit de stofkappen aan op de camcorder en het objectief.
Let erop dat u het objectief of de camcorder niet laat vallen als u het objectief aansluit of verwijdert.Blijf uit de buurt van direct zonlicht of sterk licht als u het objectief aansluit of verwijdert.De XL-vatting is niet compatibel met de VL-vatting.Als u het -wiel op een opnameprogramma zet zonder dat een objectief aangesloten is, gaat
op het scherm in een rode kleur het objectiefwaarschuwingspictogram “
Raak het objectief, de objectiefvatting en de binnenzijde van de vatting niet aan, en stel deze niet
bloot aan stof of vuil. Reinig, indien nodig, het objectief met een droog, zacht lensreinigingsdoekje. Zet eerst de camcorder uit voordat u het objectief reinigt.
Er kan niet worden gegarandeerd dat de camcorder juist werkt als u opneemt in de HDV-
standaard met een objectief dat niet bestemd is voor HDV-opnamen. Als u een dergelijk objectief aansluit op de camcorder, verschijnen de berichten “THIS LENS HAS NO STILL SHOOTING CAPABILITY/Met dit objectief kunnen geen foto’s worden gemaakt” en “HD INCOMPATIBLE LENS/Objectief niet compatibel met HD”.
LENS/Objectief
Voorbereidingen
” knipperen.
25
Een juiste werking kan niet worden gegarandeerd als u opneemt met de HDV-standaard en
gebruik maakt van de optionele Extender XL 1.6x. Het bericht “HD INCOMPATIBLE LENS/ Objectief niet compatibel met HD” verschijnt als u de extender gebruikt, zelfs bij gebruik van een objectief dat compatibel is met HD.
De zonnekap aansluiten
Bevestig de zonnekap om het objectief te beschermen en af te schermen tegen strooilicht.
1. Plaats de zonnekap op de voorzijde van het objectief en schroef deze rechtsom vast totdat aan de bovenzijde het Canon-logo verschijnt.
• Let erop dat u de zonnekap niet vervormt.
• Zorg ervoor dat de zonnekap goed op de
schroefdraad wordt bevestigd.
2. Draai de borgschroef vast.
De Flange Back (afstand tot achterzijde van het objectief) instellen (objectieven zonder interne functie voor instelling van de Flange Back)
De Flange Back kan worden gewijzigd om de scherpstelling te corrigeren tijdens het zoomen naar de maximale telestand of maximale groothoekstand. De Flange Back kan automatisch door de camcorder (AF) of handmatig (MF) worden ingesteld. De camcorder kan Flange Back-instelwaarden opslaan voor 10 verschillende objectieven.
Voorbereidingen
1. Richt de camcorder op een onderwerp en houd de camcorder op zijn plaats.
Plaats de camcorder op een afstand van ten minste 1 meter vanaf het onderwerp. Vermijd onderwerpen die bij de maximale groothoek moeilijk scherp te stellen zijn.
2. Zoom uit tot de maximale groothoek.
3. Zet het -wiel op Av en open het diafragma volledig.
4. Zoom in tot de maximale telestand.
Zorg ervoor dat het onderwerp zowel bij maximale telefoto als maximale groothoek in het midden van het kader blijft.
5. Controleer of de belichtingsomstandigheden geschikt zijn.
Gebruik, indien nodig, het ND-filter.
26
AF-instelling
1. Druk op de MENU-toets.
2. Draai het SELECT-wiel naar [CAMERA SETUP/INSTELLING CAMERA] en druk op de SET-toets.
3. Selecteer [FB/FLANGE BACK] en vervolgens [ AF ADJUST/AUTOMATISCHE INSTELLING].
4. Wanneer het bevestigingsscherm verschijnt, drukt u op de SET-toets om te beginnen met instellen.
5. Zodra het bericht “FB ADJUSTMENT SUCCESSFUL/Instelling Flange Back met succes uitgevoerd” wordt weergegeven, drukt u op de MENU-toets om het menu te sluiten.
MF-instelling
1. Druk op de MENU-toets.
2. Draai het SELECT-wiel naar [CAMERA SETUP/INSTELLING CAMERA] en druk op de SET-toets.
3. Selecteer [FB/FLANGE BACK] en vervolgens [ MF ADJUST/HANDMATIGE INSTELLING].
4. Wanneer het bevestigingsscherm verschijnt, drukt u op de SET-toets om te beginnen met instellen.
5. De camcorder zoomt vervolgens in tot de volledige telestand. Wanneer het bericht “ADJUST FOCUS & PUSH /Stel scherp en druk op SET” verschijnt, stelt u voor zover nodig scherp en drukt u vervolgens op de SET-toets.
6. De camcorder zoomt uit tot de maximale groothoek. Wanneer het bericht “ADJUST FOCUS & PUSH /Stel scherp en druk op SET” verschijnt, stelt u voor zover nodig scherp en drukt u vervolgens op de SET-toets.
7. Zodra het bericht “FB ADJUSTMENT SUCCESSFUL/Instelling Flange Back met succes uitgevoerd” wordt weergegeven, drukt u op de MENU-toets om het menu te sluiten.
NL
Voorbereidingen
Indien er tijdens het instellen van de Flange Back een foutbericht verschijnt, zorg er dan voor dat u eerst de FB-instelwaarde reset voordat u de Flange Back opnieuw wijzigt.
De Flange Back-instellingen resetten
Met deze procedure wordt de opgeslagen Flange Back-instelling voor het aangesloten objectief gereset naar de standaardinstelling.
1. Druk op de MENU-toets.
2. Draai het SELECT-wiel naar [CAMERA SETUP/INSTELLING CAMERA] en druk op de SET-toets.
3. Selecteer [FB/FLANGE BACK] en vervolgens [SET DEFAULT/TERUGZETTEN NAAR STANDAARDINSTELLING].
4. Selecteer [YES/JA] en druk op de SET-toets.
5. Druk op de MENU-toets om het menu te sluiten.
In de volgende gevallen kan de Flange Back niet correct worden ingesteld en keert de camcorder terug naar het selectiescherm voor instelling van de Flange Back.
- Tijdens de AF-instelling kan de camcorder niet scherp stellen.
- Het objectief werd tijdens instelling van de Flange Back verwijderd.
27

Gebruik van de afstandsbediening

Richt de afstandsbediening op een van de sensors van de camcorder als u de toetsen indrukt.
De camcorder is uitgerust met 3 sensors voor contact met de afstandsbediening: 2 aan de voorzijde en 1 aan de achterzijde.
De batterijen plaatsen
De afstandsbediening werkt op twee AA-batterijen (R6).
1. Open het afdekplaatje van de batterijen.
2. Plaats twee AA-batterijen en zorg ervoor dat de aanduidingen + en - op de batterijen overeenstemmen met de aanduidingen in de afstandsbediening.
3. Sluit het afdekplaatje.
De camcorder en afstandsbediening zijn uitgerust met 2 sensorstanden voor draadloos contact
met elkaar ( 114). Als de afstandsbediening niet werkt, controleer dan of de camcorder en afstandsbediening ingesteld staan op dezelfde stand.
Als de camcorder niet met de afstandsbediening kan worden bediend, of wanneer de camcorder
alleen kan worden bediend op zeer korte afstand, dan moeten de batterijen worden vervangen.
Zorg ervoor dat u beide batterijen tegelijkertijd vervangt.
De afstandsbediening werkt mogelijk niet naar behoren wanneer de sensor wordt blootgesteld
aan fel licht of direct zonlicht.
28

Een cassette plaatsen/verwijderen

Gebruik alleen videocassettes met het logo . Als u wilt opnemen in HDV, dan verdient het aanbeveling gebruik te maken van videocassettes die zijn ontworpen voor HDV-opnamen.
1. Verschuif de EJECT-schakelaar om de afdekking van het cassettecompartiment te openen.
Het cassettecompartiment gaat automatisch open.
2. Plaats of verwijder de cassette.
• Plaats de cassette recht en volledig in het
compartiment, met het venster naar buiten gericht.
• Verwijder de cassette door deze recht naar buiten
te trekken.
NL
3. Sluit de afdekking van het cassettecompartiment.
Druk op de markering op de afdekking van het cassettecompartiment.
Belemmer het cassettecompartiment niet wanneer dit automatisch wordt geopend of gesloten. Let erop dat uw vingers niet bekneld raken in de afdekking van het cassettecompartiment.
Indien de camcorder aangesloten is op een stroombron, kunt u ook cassettes plaatsen en verwijderen als het -wiel op OFF staat.
Voorbereidingen
29

Een geheugenkaart plaatsen/verwijderen

U kunt met deze camcorder gebruik maken van SDHC (SD High Capacity)-geheugenkaarten,
SD-geheugenkaarten of MultiMedia Cards (MMC).
De kaart plaatsen
1. Zet het -wiel op OFF.
2. Duw de -schakelaar in de richting van de pijl om de afdekking van de geheugenkaartsleuf te openen.
3. Steek de geheugenkaart in zijn geheel recht naar binnen in de geheugenkaartsleuf.
4. Sluit de afdekking van de geheugenkaartsleuf.
Maak de afdekking niet met kracht dicht; let erop dat eerst de kaart goed geplaatst is.
De kaart verwijderen
Forceer de kaart niet als u deze verwijdert. U moet de kaart eerst indrukken om deze te kunnen verwijderen.
1. Controleer of de CARD-indicator niet knippert en zet het -wiel op OFF.
2. Duw de -schakelaar in de richting van de pijl om de afdekking van de geheugenkaartsleuf te openen.
3. Duw de geheugenkaart naar binnen om deze te ontgrendelen en verwijder de kaart.
4. Sluit de afdekking van de geheugenkaartsleuf.
Als u andere geheugenkaarten gebruikt dan de bijgeleverde kaart, zorg er dan voor dat u deze met
de camcorder initialiseert ( 127).
Schakel de camcorder uit voordat u een geheugenkaart plaatst of verwijdert. Gegevens kunt u
voorgoed kwijtraken als u een geheugenkaart plaatst of verwijdert terwijl de camcorder ingeschakeld is.
SDHC- en SD-geheugenkaarten zijn uitgerust met een wisbeveiligingsschuifje om te voorkomen
dat opnamen per abuis worden gewist. Als dit schuifje in de stand LOCK staat, kunt u op de geheugenkaart geen beelden opnemen en kunt u geen beelden van de geheugenkaart verwijderen.
Niet voor alle geheugenkaarten kan een juiste werking worden gegarandeerd.Over SDHC-geheugenkaarten: SDHC is het nieuwe type SD-geheugenkaart met een capaciteit
van meer dan 2 GB. Houd er rekening mee dat de specificaties van SDHC-geheugenkaarten verschillen van die van gewone SD-kaarten en dat u geen gebruik kunt maken van geheugenkaarten van meer dan 2 GB in apparaten die geen ondersteuning bieden voor SDHC. SDHC-apparaten (waaronder deze camcorder) zijn echter wel achterwaarts compatibel, zodat u hierop gebruik kunt maken van gewone SD-kaarten.
30
Loading...
+ 129 hidden pages