Atag WG3 B Centur, WG4 B Centur, WG7 B Centur, WG8 B Centur Instructions For Use Manual

0 (0)
gebruiksaanwijzing/installatievoorschrift
instructions for use/installation instructions
mode d’emploi/instructions d’installation
Gebrauchsanweisung/Installationsvorschrift
WG3/4/7/8..B Centur
700000929100
BENL
IE
FR
CH
CH
AT
LU
LU
GB
BE
DE
BE
nederlands blz. NL 1 - NL 14
english page GB 1 - GB 14
français page FR 1 - FR 14
Deutsch Seite DE 1 - DE 14
voorwoord
De afzuigkap is ontworpen voor huishoudelijk gebruik en voor de aangegeven doeleinden. Atag afzuigkappen zijn verkrijgbaar in vele modellen die smaakvol combineren met ieder interieur. Het assortiment biedt verschillende typen kappen, met ingebouwde of externe motor en modellen geschikt voor recirculatie.
NL 1
inleiding
Als u deze handleiding doorleest, bent u snel op de hoogte van alle mogelijkheden die dit toestel u biedt. U vindt informatie voor uw veiligheid en over het onderhoud van het toestel.
Bewaar deze handleiding. Een eventueel volgende gebruiker van dit toestel kan daar zijn voordeel mee doen.
algemeen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1 - 2
inleiding . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1
voor uw veiligheid . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2
gebruiksaanwijzing . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3 - 6
verlichting . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3
ventilator . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3
storingen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4
hoe blijft het toestel mooi . . . . . . . . . . . . . . . 5 - 6
installatievoorschrift . . . . . . . . . . . . . . . . . 7 - 14
installatie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7 - 9
montage . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9 - 13
technische gegevens . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
afvoeren verpakking en toestel . . . . . . . . . . . . 14
inhoud
NL 2
voor uw veiligheid
waar u op moet letten
Laat dit toestel door een erkend installateur aansluiten. Schade ontstaan door verkeerd aansluiten of verkeerd inbouwen valt niet onder de garantie.
Maak het toestel spanningsloos voordat met reparatie wordt gestart. Bij voorkeur door de stekker uit het stopcontact te halen of de werkschakelaar op nul te zetten.
Flamberen onder een afzuigkap is niet toegestaan. Door de hoge vlammen kan brand ontstaan. Ook bij uitgeschakelde ventilator.
Houd bij het frituren altijd een oogje in het zeil.
Als het toestel wordt gebruikt in combinatie met een apparaat dat gas of andere brandstoffen verbruikt, moet gezorgd worden voor toevoer van voldoende frisse lucht.
Schakel de afzuigkap in voordat u met koken begint. Laat na het koken de afzuigkap nog ca. 10 minuten aan staan.
Reinig het toestel regelmatig, zoals aangegeven in 'hoe blijft het toestel mooi'. Hiermee voorkomt u dat er een brandgevaarlijke situatie ontstaat.
Maak eerst het toestel spanningsloos als u de lampen wilt vervangen! Gebruik uitsluitend dezelfde lampen met aangegeven wattage.
In verband met eventuele scherpe randen van de ombouwkoker adviseren wij u tijdens de montage van de koker werkhandschoenen te gebruiken.
NL 3
verlichting
verlichting inschakelen
Draai de rechter knop tegen de klok in. De lichtsterkte is traploos regelbaar. Dim de verlichting door de knop verder te draaien.
verlichting uitschakelen
Draai de rechter knop terug naar de nulstand (met de klok mee).
ventilator inschakelen
Draai de linker knop tegen de klok in. Iedere klik geeft een stand aan.
afzuigcapaciteit regelen
Door de knop verder tegen de klok in te draaien of met de klok mee te draaien neemt de afzuigkracht toe, danwel af.
intensiefstand
Draai de linkerknop door totdat stand is bereikt.
ventilator uitschakelen
Draai de linker knop met de klok mee naar de 0-stand.
In de afvoeropening van de afzuigkap bevindt zich een luchtklep.
luchtklep openen / sluiten
Draai de linker knop tegen de klok in om de klep te openen. Draai de knop met de klok mee om de klep te sluiten.
ventilator (WG3/4/8)
luchtklep (WG7)
NL 4
remedie
Trek de binnenste ring met behulp van een schroevendraaier naar beneden (zie illustratie). Let op: het glas ligt hier los in! Trek het halogeenlampje uit de fitting en vervang het door een nieuw 20 W halogeenlampje. Pak het nieuwe lampje met een schoon doekje vast.
Verander het afvoerkanaal (zie installatievoorschrift).
Bel de Servicedienst.
Bel de Servicedienst.
Bel de Servicedienst.
oorzaak
Lamp defect.
Afvoer te lang of te veel bochten in het kanaal.
Motor defect.
Motor of bediening defect.
Aansluitsnoer defect.
storing
Verlichting brandt niet.
Afzuigkap maakt lawaai.
Geen of onvoldoende afzuiging.
storingen
Wanneer het toestel niet goed werkt, betekent dit niet altijd dat het defect is. Probeer het euvel eerst zelf als volgt te verhelpen. Wanneer onderstaande adviezen niet helpen, bel dan de servicedienst. Wanneer het aansluitsnoer beschadigd is moet het vervangen worden door de serviceafdeling van de fabrikant, of gelijkwaardig gekwalificeerde personen, om gevaarlijke situaties te voorkomen.
Let op: Maak het toestel spanningsloos voordat met reparatie wordt gestart. Bij voorkeur door de stekker uit het stopcontact te halen of de werkschakelaar op nul te zetten.
NL 5
hoe blijft het toestel mooi
algemeen
Maak de afzuigkap minimaal 1 x per maand schoon. Reinig dan ook de vetfilters.
De roestvaststalen of gelakte buitenzijde van de kap maakt u schoon met een sopje van afwasmiddel en een vochtige doek. Het roestvaststalen krijgt zijn glans terug door af en toe een speciaal onderhoudsmiddel voor roestvaststalen te gebruiken. Dit glansmiddel brengt een vuilwerend laagje aan op het roestvaststalen. Poets het roestvaststalen altijd met de polijstrichting mee. Atag levert reinigings- en onderhoudsmiddelen voor afzuigkappen. Voor informatie over de verkrijgbaarheid, neemt u contact op met de consumentendienst (zie garantievoorwaarden voor de telefoonnummers).
Gebruik nooit schurende of polijstende schoonmaak­middelen. Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen. Deze kunnen verkleuringen veroorzaken op het roestvaststaal.
NL 6
hoe blijft het toestel mooi (vervolg)
vetfilters verwijderen en plaatsen
Verwijder de filters als volgt: schakel de ventilator en de verlichting uit.
Pak het vetfilter aan de handgreep vast en druk de vergrendeling in (1). Kantel de voorzijde van het filter omlaag (2). Nu kunt u het filter naar u toe uit de kap nemen.
Het filter kan maar op één manier geplaatst worden. Let op de juiste positie van het filter (zie ill.). Houd het filter zo dat het afgedekte deel van de onderzijde zich midden-achter bevindt. Aan de buitenzijde is dit herkenbaar aan het patroon met de kleinere gaatjes.
Plaats nu het filter door eerst de achterkant in de houder te drukken. Houd de vergrendeling in de handgreep ingedrukt en kantel gelijktijdig de voorzijde naar boven, totdat deze niet verder gaat en laat dan de vergrendeling los. Het filter zit nu weer op zijn plaats.
vetfilters reinigen
U kunt de filters in de afwasmachine of met een sopje van een afwasmiddel reinigen. Laat het filter goed uitlekken, door de sleufjes aan de zijkant, alvorens u het terugplaatst.
koolstoffilter vervangen (WG8)
Vervang het koolstoffilter 2 x per jaar. Dit geldt alleen voor recirculatiekappen. Plaats het koolstoffilter in de daarvoor bestemde ruimte boven het filter.
1
2
NL 7
installatie
opmerkingen vooraf
De installatie van een afzuigkap moet geschieden in overeenstemming met de nationaal en lokaal geldende voorschriften. De afstand tussen de onderzijde van de afzuigkap en de kookplaat moet minimaal bedragen:
- 65 cm bij een ceramische kookplaat;
- 70 cm bij een gaskookplaat;
- 75 cm bij een gaskookplaat met wokbrander.
Dit toestel dient door een erkend installateur te worden aangesloten. Schade ontstaan door verkeerd aansluiten of verkeerd inbouwen valt niet onder de garantie.
let op:
Wanneer een afzuigkap en een warmtebron (bijv. gas-, olie­of kolengestookte fornuizen) die lucht uit dezelfde ruimte verbruiken tegelijk worden ingezet, bestaat de mogelijkheid dat de afzuigkap de noodzakelijke verbrandingslucht uit de ruimte afzuigt waardoor een onderdruk in de ruimte kan ontstaan. De maximaal toegestane onderdruk bedraagt 4 Pa, opdat er geen verbrandingsgassen van de warmtebron worden teruggevoerd naar de ruimte zelf. Daarom is een luchttoevoer noodzakelijk, waarmee de ruimte constant van verse lucht wordt voorzien.
elektrische aansluiting
Na montage van de afzuigkap dient de stekker bereikbaar te zijn of dient de afzuigkap door middel van een dubbelpolige schakelaar met contactopeningen van 3 mm spanningsloos te maken zijn.
Wanneer het aansluitsnoer beschadigd is moet het vervangen worden door de serviceafdeling van de fabrikant of gelijkwaardig gekwalificeerde personen om gevaarlijke situaties te voorkomen.
NL 8
installatie (vervolg)
elektrische aansluiting
Let er bij het aansluiten van de elektrische verbindingen op dat de contactdoos geaard is en dat het voltage en frequentie overeenkomen met de op het gegevensplaatje aangegeven waarden.
afvoer
De afvoer mag in geen geval op een kanaal worden aangesloten dat ook in gebruik is voor andere doeleinden.
Denk aan de plaatselijk geldende voorschriften met betrekking tot de beluchting van gasapparaten.
De afvoer kan rechtstreeks door de muur naar buiten plaatsvinden, mits de muuropening door een rooster wordt beschermd tegen inregenen en het binnendringen van bladeren en dergelijke.
De doorlaat van de afvoer mag niet meer dan 20% beperkt worden door het muurrooster.
Wij adviseren een zo ruim mogelijk afvoerkanaal te plaatsen. Een kleinere diameter heeft een lagere afzuigcapaciteit en een hoger geluidsniveau tot gevolg.
Een bocht geeft weerstand. Zorg ervoor dat het kanaal vloeiend verloopt en zo min mogelijk bochten heeft. Trek de flexibele pijp zover mogelijk uit.
Controleer voordat u met boren begint of er geen installatieleidingen aanwezig zijn.
NL 9
montage
De afvoerstomp heeft een diameter van 150 mm. Het beste is de afvoerpijp ook met deze diameter uit te voeren. Er wordt een verloop van 150 mm naar 125 mm bij het toestel geleverd voor aansluiting op een 125 mm afvoerpijp.
ATAG levert accessoires voor afvoerkanalen van afzuigkappen. In de prijslijst vindt u een overzicht van het assortiment met de bijbehorende typenummers.
installatie (vervolg)
WG3/4/7/8B
inbouwmaten
700-1015 (WG3/4/7) 700-960 (WG8)
300
380
530
min. 650
ø150/125
192
235
900
NL 10
montage (vervolg)
inbouwen
Op de vorige pagina zijn de belangrijkste afmetingen aangegeven. U kunt de hoogte van de telescooppijp instellen. Houd wel rekening met de toegestane toleranties.
Monteer de afvoer en de elektrische aansluiting zodanig dat u ze straks makkelijk op de kap kunt aansluiten.
aftekenen en monteren bevestigingsmateriaal
Zet een verticale hartlijn op de muur (midden van de kap).
Houd de bevestigingsbeugel zo tegen de wand, dat hij tegen het plafond rust. De markering geeft het midden van de afzuigkap aan. Markeer de bevestigingsgaten.
Boor de bevestigingsgaten (ø 8 mm).
Monteer de pluggen in de muur en bevestig de bevestigingsbeugel aan de muur met de bijgeleverde schroeven (5 x 50 mm).
NL 11
montage (vervolg)
motormodule aftekenen en monteren
Teken de onderzijde van de kap af op de muur (houd hierbij rekening met de minimale afstand tot de kookplaat). Geef de (verticale) hartlijn aan. Vouw of knip de aftekenmal volgens type en teken de bovenste bevestigingsgaten af. Boor de bevestigingsgaten (2 x ø 10 mm). Bevestig de pluggen. Draai 2 moeren in tegengestelde richting op de draadeinden. Draai de draadeinden tot 20 mm diep de muur in (zie illustratie).
Verwijder de moeren. Hang de motormodule aan de draadeinden (1). Draai de moeren aan. Zorg ervoor dat de module waterpas hangt.
Boor de borggaten (2 x ø 6 mm) en monteer de fixeerbeugels met de bijgeleverde kozijnpluggen 6 x 60 mm (2) waarbij de motormodule tevens geborgd wordt.
Monteer het afvoerkanaal. Breng de elektrische aansluiting tot stand.
kap ophangen
Schuif de bovenzijde van de kap over de motormodule (1). Schroef de kap vast aan de motormodule met de vier bijgeleverde schroeven 4,2 x 9,5 mm (2).
WG7:
Let op; schuif de verbindingsstang voor de klep tussen de
afstelbeugel en de ophangmodule (zie 'verbindingsstang monteren').
1
20
1
2
2
NL 12
montage (vervolg)
Monteer de kap met de bijgeleverde bouten M5 x 12 (2x) aan de fixeersteunen in de kap. Draai de bouten losjes aan (3).
Monteer de bijgeleverde stelbouten M8 x 16 (2x) in de opgelaste moeren in de kap (4).
Stel de kap waterpas in de diepterichting, door middel van de stelbouten.
Draai de bouten M5 x 12 (2x) in de fixeersteun in de kap vast. Draai ook de reeds gemonteerde bouten M5 x 12 (2x) aan de bovenzijde van de kap vast (5).
Maak de stekkerverbindingen in de kap.
WG7:
verbindingsstang monteren
De verbindingsstang aan de bedieningsknop in het gat van de koppelplaat steken (1) en borgen met de speednut (2). De verbindingsstang is bereikbaar via de opening van de linker filterhouder en het ronde gat aan de zijkant van de ophangmodule.
klep afstellen
Wanneer de bedieningsknop van de klep op de positie 'gesloten' staat, moet de klep de pijp horizontaal geheel afdichten. Als dit niet het geval is kunt u door de beugel te verplaatsen de klep horizontaal stellen (3).
1
2
3
2
4
5
3
NL 13
montage (vervolg)
telescooppijp ophangen
Let op: Bij recirculatie (WG8) mogen de ventilatiesleuven
niet afgedekt worden door de onderste telescooppijp.
Plaats het bovenste afvoerkanaal tegen het plafond iets links of rechts van de bevestigingsbeugel. Schuif vervolgens de omgezette rand die de muur raakt over de uitstekende lip van de bevestigingsbeugel. Buig de andere zijwand iets naar buiten en haak de omgezette rand om de andere kant van de bevestigingsbeugel.
Haak de onderste telescooppijp om de bovenste en laat de onderste zakken zodat deze in de rand van de kap schuift.
Bevestig de filters en test de werking van de afzuigkap.
NL 14
technische gegevens
typenummer : zie gegevensplaatje in de kap energiesoort: 230 V - 50 Hz aansluitwaarde: zie gegevensplaatje afmetingen (h x b x d): zie “inbouwmaten”
Dit toestel voldoet aan de geldende CE richtlijnen.
externe motoren
Let op: Wanneer een toestel met externe motor gebruikt
wordt, dan adviseert ATAG de volgende typen externe motoren te gebruiken.
WA111B5U WA300B5U WA111C5U WA300C5U ASVM0021 AS000387 ASVM0025 ASVM0023
De verpakking van het toestel is recyclebaar. Gebruikt kunnen zijn: – karton – poly-ethyleenfolie (PE) – CFK-vrij polystyreen (PS-hard-schuim) – polypropyleen banden om de doos
Deze materialen op verantwoorde wijze en conform de overheidsbepalingen afvoeren.
De overheid kan u ook informatie verschaffen over het op verantwoorde wijze afvoeren van afgedankte huishoudelijke apparaten.
afvoeren verpakking en toestel
foreword
The extractor hood has been designed for domestic use and for the purposes stated. Atag extractor hoods are available in many different models, which fit elegantly into all interiors. The Atag range offers various types of hoods, some with built-in motors and others suitable for recirculation.
GB 1
introduction
When you have read this manual, you will quickly be aware of all the facilities the appliance can offer you. You can read about safety and how you should look after the appliance.
Keep the manual. Any later user of this appliance could benefit from them.
general . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1 - 2
introduction . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1
for your safety . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2
instructions for use . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3 - 6
lighting . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3
fan . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3
faults . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4
maintenance . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5 - 6
installation instructions . . . . . . . . . . . . . . . 7 - 14
installation . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7 - 9
assembly . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9 - 13
technical data . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
disposal of packaging and appliances . . . . . . 14
table of contents
Loading...
+ 43 hidden pages