Konica minolta DIMAGE X1 User Manual [fi]

KONICA MINOLTA PHOTO IMAGING, INC.
© 2005 Konica Minolta Photo Imaging, Inc. under the Berne
Convention and the Universal Copyright Convention.
9979-2801-56/12984 Printed in Germany
KÄYTTÖOHJE
Liity Konica Minolta Photo Worldiin tänään, ilmaiseksi ja
Konica Minoltan tuotetukisivusto, jossa on mm. hakutoiminnolla varustettu tietokanta, ohjelmistoja ja laitteistoja koskevat FAQ:t (usein kysytyt kysymykset), ohjelmistojen, ajurien ja laiteohjelmistojen lataukset ja tietoa puhelintuesta.
Le site d'assistance Produits Konica Minolta comporte un accès à une base de données de recherche, des Questions/Réponses relatives aux matériels et aux logiciels, des logiciels, des pilotes et des mises à jour de firmware à télécharger ainsi que des renseignements sur les possibilités d'assistance téléphonique.
Die Konica-Minolta-Support-Seite ermöglicht Ihnen den Zugriff auf eine umfangreiche Wissens­datenbank. Eine Suchfunktion gibt Ihnen Antworten auf häufig gestellte Fragen zu Hardware und Software. Aktuelle Software, Treiber und Firmware finden Sie hier ebenso wie die Telefonnummern zu unseren Support-Mitarbeitern.
Konica Minolta Product Support Site, featuring access to a searchable Knowledgebase, Software and Hardware FAQs (Frequently Asked Questions), Software, Driver and Firmware Downloads, Telephone Support Information.
www.konicaminoltasupport.com
www.KonicaMinoltaPhotoWorld.com
Rekisteröidy nyt ja säästä 29.99 EUR – saat ilmaiseksi DiMAGE Messenger ohjelman!
Kuva: Konica Minolta Photoworld Member Professor Claes Magnusson/Sweden
ENNEN ALOITTAMISTA
Kiitos kun ostit tämän tuotteen. Varaa aikaa tämän käyttöohjeen lukemiseen, jotta voit nauttia uuden digitaalikamerasi kaikista ominaisuuksista.
Tarkista pakkauslista ennen tämän tuotteen käyttämistä. Jos jotain puuttuu, ota heti yhteys kamerakauppiaaseesi.
OIKEA JA TURVALLINEN KÄYTTÖ
Litium-ioni-akut
Kamera toimii pienellä mutta tehokkaalla litium-ioni-akulla. Litium-ioni-akun väärinkäyttö voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun tai kemiallisen vuodon, joka saattaa aiheuttaa vahinkoja tai vammoja. Lue huolellisesti kaikki varoitukset ennen akun käyttämistä.
DiMAGE X1 -digitaalikamera Litium-ioni-akku NP-1 Latausteline CA-1 Rannelenkki HS-DG150 USB-kaapeli USB-3 AV-kaapeli AVC-700 SD-muistikortti Digitaalikameran ohjelmisto-CD DiMAGE Master Lite:n käyttöohje-CD-ROM Kameran käyttöohje Takuukortti
Käytä vain tässä käyttöohjeessa mainittua Konica Minoltan valmistamaa ja markkinoimaa akkua. Varo väärennettyjä akkuja; niiden käyttö vahingoittaa laitetta ja voi aiheuttaa tulipalon.
Vaikka näiden tietojen paikkansapitävyys onkin pyritty kohtuullisen hyvin varmistamaan, Konica Minolta ei ole vastuussa eikä korvausvelvollinen mistään tässä ohjekirjassa olevista virheistä tai puutteista.
Konica Minolta on Konica Minolta Holdings, Inc.:n tavaramerkki. DiMAGE on Konica Minolta Photo Imaging, Inc.:n tavaramerkki.Apple, Macintosh ja Mac OS ovat Apple Computer, Inc.:n rekisteröityjä tavaramerkkejä.QuickTime ja Quick Time logo ovat lisenssin perusteella käytettyjä Apple Computer, Inc.:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. Microsoft, Windows, ja Windows XP ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa ja muissa käyttämiä tai rekisteröimiä tavaramerkkejä. Windowsin virallinen nimi on Microsoft Windows Operating System. Pentium on Intel Corporationin rekisteröity tavaramerkki. EasyShare on rekisteröity tavaramerkki tai Eastman Kodak Companyn Yhdysvalloissa ja muissa maissa rekisteröity tavaramerkki. Kaikki muut brändien ja tuotteiden nimet ovat omistajiensa tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.
VAARA
• Älä aseta akkua oikosulkuun, älä pura sitä osiinsa, vaurioita tai muuntele sitä.
• Älä altista akkua tulelle tai yli 60 °C lämpötilalle.
• Älä altista akkua vedelle tai kosteudelle. Vesi voi ruostuttaa tai vahingoittaa akun sisäisiä turvalaitteita, jolloin akku voi ylikuumentua, syttyä tuleen, haljeta tai alkaa vuotaa.
• Älä pudota akkua ja suojaa sitä voimakkailta iskuilta. Iskut voivat vahingoittaa akun sisäisiä turvalaitteita, jolloin akku voi ylikuumentua, syttyä tuleen, haljeta tai alkaa vuotaa.
• Älä säilytä akkua metalliesineiden lähellä tai sisällä.
• Älä käytä akkua missään muussa laitteessa tai tuotteessa.
• Käytä vain akulle tarkoitettua lataustelinettä. Sopimaton akku voi aiheuttaa vammoja tai vahinkoja sytyttämällä tulipalon tai aiheuttamalla sähköiskun.
• Älä käytä vuotavaa akkua. Jos akkunestettä pääsee silmiin, huuhdo ne heti runsaalla, puhtaalla vedellä ja ota välittömästi yhteys lääkäriin. Jos akkunestettä pääsee iholle tai vaatteille, pese kontaktialue runsaalla vedellä.
• Käytä akkua ja lataa sitä vain, kun ympäristön lämpötila on 0° - 45°C. Säilytä akkua vain paikassa, jossa ympäristön lämpötila on -20° - +50°C ja ilman suhteellinen kosteus on 45% - 85% kondensoitumattomana.
VAROITUS
• Teippaa litium-ioni-akun navat, jotta siihen ei synny oikosulkua hävittämisen aikana. Noudata aina paikallisia akkujen hävittämistä koskevia ohjeita.
• Jos akku ei lataudu sille määriteltynä aikana, irrota lataustelineen virtajohto ja lopeta lataaminen välittömästi.
2 3Ennen aloittamista
YLEISIÄ VAROITUKSIA JA VAROTOIMENPITEITÄ
Lue huolellisesti seuraavat varoitukset ja varotoimet, jotta digitaalikameran ja sen varusteiden käyttö olisi turvallista.
VAROITUS
• Käytä vain tässä ohjeessa mainittua akkua.
• Käytä tässä ohjeessa mainitun akun lataamiseen vain mukana toimitettua lataustelinettä.
• Käytä vain kameralle määriteltyä lataustelinettä tai verkkovirtalaitetta, ja käytä niitä vain niissä ilmoitetulla jännitteellä. Vääränlaisesta verkkovirtalaitteesta tai jännitteestä aiheutuva tulipalo tai sähköisku saattaa aiheuttaa vahinkoja tai vammoja.
• Käytä vain myyntialueelle tarkoitettua lataustelineen virtajohtoa. Epäsopiva jännite voi aiheuttaa vammoja tai vahinkoja sytyttämällä tulipalon tai aiheuttamalla sähköiskun.
• Älä pura kameraa tai lataustelinettä osiinsa. Tuotteen sisällä olevan korkeajännitevirtapiirin koskettaminen saattaa aiheuttaa vammauttavan sähköiskun.
• Ota heti akku pois kamerasta tai irrota verkkovirtalaite verkosta ja lopeta kameran käyttö, jos kamera putoaa tai siihen kohdistuu isku, jonka voimasta kameran sisäosat ja erityisesti salamayksikkö tulevat suojaamattomina näkyviin. Salamassa on korkeajännitevirtapiiri, joka saattaa aiheuttaa vammauttavan sähköiskun. Jatkuva vaurioituneen tuotteen käyttö saattaa aiheuttaa vammoja tai tulipalon.
• Pidä akku, muistikortti tai pienet osat, jotka voi nielaista, pikkulasten ulottumattomissa. Jos lapsi nielaisee esineen, ota yhteys lääkäriin.
• Säilytä tätä tuotetta lasten ulottumattomissa. Varo etteivät kamera tai sen osat vahingoita paikalla olevia lapsia.
• Älä väläytä salamaa suoraan kohti silmiä. Se saattaa vahingoittaa näköä.
• Älä väläytä salamaa kohti. ajoneuvojen kuljettajia. Se saattaa häiritä heitä tai aiheuttaa hetkellistä sokeutumista, jolloin seurauksena voi olla onnettomuus.
• Älä käytä näyttöä ohjatessasi ajoneuvoa tai kävellessäsi. Seurauksena voi olla onnettomuus.
• Älä käytä näitä tuotteita kosteassa ympäristössä tai kostein käsin. Jos nestettä pääsee tuotteisiin, irrota akku tai muu virtalähde välittömästi ja lopeta tuotteen käyttö. Jatkuvasta nesteille altistuneen tuotteen käytöstä saattaa seurata tulipalo tai sähköisku, mikä voi aiheuttaa vahinkoja tai vammoja.
• Älä käytä näitä tuotteita syttyvien kaasujen tai nesteiden, kuten bensiinin, polttoöljyn tai maaliohenteiden, lähellä. Älä käytä näiden tuotteiden puhdistamiseen helposti syttyviä tuotteita, kuten alkoholia, bensiiniä tai ohenteita. Helposti syttyvien puhdistusaineiden ja liuottimien käyttö voi aiheuttaa räjähdyksen tai tulipalon.
• Älä irrota verkkovirtalaitetta tai lataustelinettä vetämällä johdosta. Tartu aina pistokkeesta, kun irrotat laitteen verkkovirrasta.
• Älä vahingoita, väännä, muokkaa tai kuumenna verkkovirtalaitteen tai lataustelineen virtajohtoa äläkä aseta painavia esineitä niiden päälle. Vaurioitunut johto saattaa aiheuttaa tulipalon tai sähköiskun, jolloin seurauksena voi olla vahinkoja tai vammoja.
• Jos näistä tuotteista lähtee outoa hajua tai ne kuumentuvat tai savuavat, lopeta niiden käyttö heti. Poista heti akku laitteesta ja varo samalla, ettet polta itseäsi, koska akku voi kuumentua käytössä. Jatkuva vaurioituneen tuotteen käyttö saattaa aiheuttaa vammoja tai tulipalon.
• Vie tuote Konica Minoltan huoltoon, jos se kaipaa korjaamista.
4 5Oikea ja turvallinen käyttö
VAROITUS
Digital Camera:
Tested To Comply With FCC Standards
FOR HOME OR OFFICE USE
• Älä käytä tai säilytä näitä tuotteita kuumissa tai kosteissa paikoissa, kuten auton hansikaslokerossa tai tavarasäiliössä. Se voi vahingoittaa kameraa, lataustelinettä ja akkua, mikä voi aiheuttaa palo- tai muita vammoja kuumentumisen, tulipalon, räjähdyksen tai vuotavien akkunesteiden vuoksi.
• Jos akku vuotaa, lopeta tuotteen käyttö.
• Kameran, lataustelineen ja akun lämpötila kohoaa pitkäaikaisessa käytössä. Palovammoja on syytä varoa.
• Jos muistikortti tai akku irrotetaan heti pitkän käytön jälkeen, seurauksena voi olla palovamma. Käännä kamera pois päältä ja odota, että se jäähtyy.
• Älä väläytä salamaa, jos se koskettaa ihmisiä, eläimiä tai esineitä. Salamayksiköstä lähtee suuri määrä energiaa, mikä saattaa aiheuttaa palovammoja.
• Älä anna minkään painaa LCD-näyttöä. Vaurioitunut näyttö voi aiheuttaa vammoja, ja näytön sisältämä neste voi aiheuttaa tulehduksen. Jos näytön sisältämää nestettä pääsee iholle, huuhtele alue runsaalla määrällä vettä. Jos silmiin pääsee näytön sisältämää nestettä, huuhtele silmät runsaalla määrällä vettä ja ota yhteyttä lääkäriin.
• Verkkovirtalaitetta ja lataustelinettä käytettäessä pistoke tulee työntää kunnolla pistorasiaan.
• Älä käytä lataustelineen kanssa muuntajia tai pistokesovittimia. Niiden käyttö voi aiheuttaa tulipalon tai vaurioittaa tuotetta.
• Älä käytä kameraa, jos verkkovirtalaitteen tai lataustelineen johto on vioittunut.
• Älä peitä verkkovirtalaitetta tai lataustelinettä. Seurauksena voi olla tulipalo.
• Älä estä pääsyä verkkovirtalaitteen tai lataustelineen luokse; se voi estää niiden irrottamista verkosta vaaratilanteissa.
• Irrota verkkovirtalaite ja latausteline verkosta, kun niitä ei käytetä tai puhdistetaan.
Tässä tuotteessa voi olla seuraavat merkinnät.
Tämä merkki kamerassasi varmistaa, että tämä kamera vastaa EU:n (Euroopan Unionin) häiriötä aiheuttavia laitteita koskevia vaatimuksia. CE tarkoittaa Conformité Européenne (ts. sitä että tuote vastaa eurooppalaisia vaatimuksia).
Tämä B-luokan digitaalinen laite on Kanadan ICES-003-normin mukainen. FCC-vaatimustenmukaisuuslausuma (Federal Communications
Commission, Yhdysvaltain liittovaltiotason telealan sääntelijä)
DiMAGE X1
Vaatimustenmukaisuusvakuutus
Vastuutaho: Konica Minolta Photo Imaging U.S.A. Inc. Osoite: 725 Darlington Avenue, Mahwah, NJ 07430
Tämä laite on täyttää FCC:n sääntöjen osassa 15 esitetyt vaatimukset. Käyttö on sallittua seuraavilla kahdella ehdolla: (1) Tämä laite ei saa aiheuttaa haitallista häiriötä, ja (2) mitkään tämän laitteen vastaanottamat häiriöt eivät saa vaikuttaa tämän laitteen toimintaan, eivätkä ne varsinkaan saa aiheuttaa ei-toivottuja toimintoja. Muutokset tai modifikaatiot, joita vaatimustenmukaisuudesta vastaava taho ei ole hyväksynyt, saattavat kumota käyttäjän oikeuden käyttää laitetta.
Tämä laite on testattu, ja sen on todettu noudattavan FCC:n sääntöjen osassa 15 annettuja B­luokan digitaaliselle laitteelle asetettuja rajoja. Nämä rajat on suunniteltu antamaan riittävä suoja haitallisia häiriöitä vastaan asuinrakennuksessa. Tämä laite synnyttää, käyttää ja saattaa säteillä radiotaajuusenergiaa ja voi aiheuttaa radioliikenteelle haitallisia häiriöitä, jos sitä ei asenneta ja käytetä näiden ohjeiden mukaisesti. Yksittäisessä asennuksessa saattaa silti syntyä häiriöitä. Mikäli tämä laite aiheuttaa haitallisia häiriöitä radio- tai televisiovastaanotolle, mikä voidaan todeta kytkemällä laite pois päältä ja takaisin päälle, käyttäjää kehotetaan poistamaan häiriö jollakin seuraavista tavoista:
• Kääntämällä vastaanottoantenni toiseen asentoon tai siirtämällä se toiseen paikkaan.
• Lisäämällä laitteen ja vastaanottimen välistä etäisyyttä.
• Kytkemällä laite eri virtapiiriin kuin vastaanotin.
• Pyytämällä apua laitteen myyjältä tai kokeneelta radio/TV-teknikolta.
Älä poista kaapelien ferriittilankoja.
76 Oikea ja turvallinen käyttö
SISÄLLYSLUETTELO
Alkuvalmistelut-osiossa selostetaan kameran saattaminen käyttökuntoon. Siinä on tärkeää tietoa voimanlähteistä ja muistikorteista. Kameran perustoiminnot selostetaan kuvaus - perustoiminnot ­osiossa sivuilla 23-32 sekä toisto - perustoiminnot -osiossa sivuilla 33-36. Lue tiedonsiirtotilaosio kokonaan, ennen kuin liität kameran tietokoneeseen.
Monia tämän kameran ominaisuuksista hallitaan valikkojen avulla. Valikon navigointiosiot kuvaavat tiivistetyssä muodossa, miten valikon asetuksia voi muuttaa. Asetusten kuvaukset ovat heti navigointiosioiden jälkeen.
Liitteessä on vianetsintäosio, josta löytyy vastauksia kameran toimintaa koskeviin kysymyksiin. Myös kameran hoidosta ja säilytyksestä annetaan tietoa. Säilytä tämä ohjekirja turvallisessa paikassa.
Osien nimet ........................................................................................................................................12
Alkuvalmistelut .....................................................................................................................................14
Kamerahihnan kiinnittäminen ..................................................................................................14
Akun lataaminen......................................................................................................................14
Akun laittaminen kameraan.....................................................................................................16
Akun lataaminen kamerassa ...................................................................................................17
Akun kunnon osoitin................................................................................................................18
Automaattinen virrankatkaisu..................................................................................................18
Verkkovirtalaite (lisävaruste)....................................................................................................19
Muistikortin asettaminen ja vaihtaminen.................................................................................20
Kameran käynnistäminen........................................................................................................21
Päivämäärän ja kellonajan asettaminen..................................................................................22
Tallennustila – perustoiminnot..............................................................................................................23
Kameran käsittely....................................................................................................................23
Kameran kytkeminen kuvaukselle...........................................................................................23
LCD-näyttö..............................................................................................................................24
Zoomobjektiivin käyttö ............................................................................................................24
Tallennus – perustoiminnot......................................................................................................25
Tarkennuslukitus......................................................................................................................26
Tarkennusalue..........................................................................................................................26
Tarkennuksenilmaisimet ..........................................................................................................27
8 9Sisällysluettelo
Tarkennuksen erikoistilanteet ..................................................................................................27
Salamakuvaustavat .................................................................................................................28
Salaman kantama - Automaattiset toiminnot .........................................................................29
Salamanilmaisimet ..................................................................................................................29
Näyttöpainike - tallennustila....................................................................................................30
Laukaisutärähdyksen varoitus.................................................................................................30
Digitaaliset aiheohjelmat .........................................................................................................31
Pistemäinen automaattitarkennus...........................................................................................32
Toisto – perustoiminnot........................................................................................................................33
Yksittäiskuvanäyttö .................................................................................................................33
Kuvien kääntäminen................................................................................................................34
Yksittäisten kuvien poistaminen..............................................................................................34
Näyttöpainike - toistotila .........................................................................................................34
Suurentava toisto ....................................................................................................................35
Indeksitoisto ............................................................................................................................36
Toisto lataustelineessä ............................................................................................................36
Tallennus – erikoistoiminnot .................................................................................................................37
Videokuvaus ............................................................................................................................37
Tallennusvalikoissa liikkuminen ...............................................................................................38
Kuvanottotavat ........................................................................................................................40
Itselaukaisin .....................................................................................................................40
Sarjakuvaus .....................................................................................................................41
Erikoiskuvanottotavat ......................................................................................................42
UHS continuous advance................................................................................................42
Progressive Capture........................................................................................................43
UHS progressive Capture................................................................................................43
Multi frame.......................................................................................................................44
Kuvakokoko ja kuvanlaatu .....................................................................................................44
Valkotasapaino........................................................................................................................46
Kuvanvakausjärjestelmä (Anti-shake)......................................................................................47
Valoherkkyys - ISO..................................................................................................................48
Salaman kantama ja kameran valoherkkyys...........................................................................49
Valomittaustavat......................................................................................................................49
Valotuskorjaus.........................................................................................................................50
Välitön toisto............................................................................................................................51
Erikoiskirkas näyttö .................................................................................................................52
Väritila......................................................................................................................................52
Terävyys...................................................................................................................................53
Kontrasti ..................................................................................................................................54
Digitaalinen zoom....................................................................................................................55
Päiväyksen merkintä ...............................................................................................................56
Räätälöidyt näppäintoiminnot .................................................................................................57
Tallennustila .............................................................................................................................58
Äänentallennus........................................................................................................................58
Kuvakoot videokuvauksessa...................................................................................................59
Tiedostokoot videokuvauksessa.............................................................................................59
Optinen zoom..........................................................................................................................59
Videotarkennustapa.................................................................................................................60
Videokuvaustapa.....................................................................................................................60
Videoääni.................................................................................................................................60
Toisto – erikoistoiminnot ......................................................................................................................61
Videoiden ja äänitteiden toistaminen ......................................................................................61
Toistovalikossa liikkuminen .....................................................................................................82
Kuva- ja äänitiedostojen poistaminen.....................................................................................64
Muistikorttien alustaminen ......................................................................................................65
Äänikommentaari.....................................................................................................................66
Tiedostojen lukitseminen.........................................................................................................67
Diaesitys ..................................................................................................................................68
Siirtymä....................................................................................................................................68
Rajaaminen..............................................................................................................................69
Tietoja DPOF:stä .....................................................................................................................70
DPOF-asetukset......................................................................................................................70
Päiväyksen merkitseminen......................................................................................................71
Indeksikuva-arkki ....................................................................................................................71
Sähköpostikopio......................................................................................................................72
Asetustila .........................................................................................................................................73
Asetusvalikossa liikkuminen ...................................................................................................73
LCD-näytön kirkkaus...............................................................................................................75
Automaattinen asetusten palautus (auto reset) ......................................................................76
Kieli .........................................................................................................................................76
Äänimerkit................................................................................................................................77
Tarkennuksenilmaisin ..............................................................................................................77
Sulkimen äänitehoste (Shutter FX)..........................................................................................77
Äänenvoimakkuus ...................................................................................................................77
Automaattinen virrankatkaisu..................................................................................................77
Perusasetusten palautus (Reset default).................................................................................78
Tiedostonumeromuisti.............................................................................................................79
Kansionimi...............................................................................................................................80
Päivämäärä ja kellonaika.........................................................................................................80
Videoulostulo...........................................................................................................................80
Kuvien katselu televisiosta ......................................................................................................81
Tiedonsiirtotapa.......................................................................................................................82
Laiteohjelmistoversio...............................................................................................................82
Tiedonsiirtotila......................................................................................................................................83
Järjestelmävaatimukset...........................................................................................................83
Kameran liittäminen tietokoneeseen .......................................................................................84
Liittäminen käyttöjärjestelmiin Windows 98 ja 98SE ..............................................................85
Automaattinen asennus...................................................................................................85
Manuaalinen asennus......................................................................................................86
Kansiorakenne.........................................................................................................................88
Kameran irrottaminen tietokoneesta.......................................................................................90
Windows 98 / 98 Second Edition....................................................................................90
Windows XP, 2000 Professional ja Me ............................................................................90
Macintosh ........................................................................................................................91
Muistikortin vaihto – tiedonsiirtotila.........................................................................................92
Automaattinen virrankatkaisu – tiedonsiirtotila .......................................................................92
Ajuriasennuksen poisto – Windows ........................................................................................93
PictBridge................................................................................................................................94
Tietoja tulostusvirheistä...........................................................................................................95
PictBridge-valikossa liikkuminen.............................................................................................96
Kodak EasyShare -ohjelma...................................................................................................100
DiMAGE Master Lite..............................................................................................................102
QuickTime:n järjestelmävaatimukset.....................................................................................104
Liite .......................................................................................................................................104
Vianetsintä.............................................................................................................................104
Lataustelineen johdosta ........................................................................................................106
Hoito ja säilytys .....................................................................................................................106
Kameran hoito ...............................................................................................................106
Puhdistus.......................................................................................................................107
Säilytys...........................................................................................................................107
Akut ja paristot ..............................................................................................................107
Muistikortit .....................................................................................................................108
Ennen tärkeitä tapahtumia ja matkoja...........................................................................108
Käyttölämpötilat ja -olosuhteet......................................................................................109
LCD-näytön hoito ..........................................................................................................109
Tekijänoikeudet ..............................................................................................................109
Kysymykset ja huolto.....................................................................................................109
Tekniset tiedot .......................................................................................................................110
10 11Sisällysluettelo
OSIEN NIMET
* Tämä kamera on monimutkainen optinen laite. Näiden pintojen puhtaudesta tulee huolehtia. Lue
hoitoa ja säilytystä koskeva osio tämän käyttöohjeen lopusta (s.106).
Pääkatkaisin (s. 21)
Laukaisin
Mikrofoni
selaukaisimen valo (s. 40)
Akkukotelon kansi
(s. 16-20)
Salama* (s. 28)
Tallennustilan kytkin (s. 23)
Objektiivi*
Kaiutin
LCD-näyttö*
Latausteline
Kuvanvakausjärjestelmän päälläolon ilmaisin (s. 47)**
Merkkivalo**
Valikkonäppäin
Zoomauskytkin (s. 24)
** Tulee näkyviin toiminnan aikana.
Tilapainike (s. 33)
Näyttöpainike (s. 30, 34)
Hihnakiinnike (s. 14)
Säädin
Poisto/Salama-painike (s. 28, 34)
Latauksen merkkivalo
Kamerakontaktit*
Jalustan istukka
Lataustelineen portti*
USB-portti / AV­ulostuloliitäntä
1312 Osien nimet
ALKUVALMISTELUT
HIHNAN KIINNITTÄMINEN
Pidä kameran hihna aina ranteesi ympärillä, jottei kamera putoaisi.
1. Työnnä hihnassa oleva pieni silmukka kameranrungossa olevan hihnakiinnikkeen läpi.
AKUN LATAAMINEN
Litium-ioni-akku tulee ladata ennen kuin kameraa voi käyttää. Lue turvallisuusohjeet tämän käyttöohjeen sivulta 3, ennen kuin lataat akun. Akku voidaan ladata kamerassa tai sen ulkopuolella;
1
ohjeita kameran lataamisesta on sivulla 17. Lataa akkua vain kameran mukana tulevalla lataustelineellä. Akku on syytä ladata uudelleen ennen jokaista kuvauskertaa. Tietoa akun hoidosta ja säilytyksestä on sivulla 107.
2. Työnnä hihnan toinen pää silmukan läpi ja kiristä.
2
1
Kiinnitä virtajohto lataustelineen takaosaan (1). Kiinnitä johdon toinen pää toimivaan pistorasiaan. Mukana tuleva verkkojohto on tarkoitettu kameran myyntialueen verkkojännitettä varten. Käytä johtoa vain kameran myyntialueella. Lisätietoja verkkovirtajohdosta on sivulla 106.
2
Työnnä akkua navat alas päin suunnattuina kohti latauste­lineen takaosaa, kunnes akkukotelon kiinnikkeet osuvat akun yläosaan (2). Akun tekstin tulisi olla näkyvissä sitä lataustelineeseen työnnettäessä.
3
Merkkivalo (3) palaa merkkinä latauksesta. Valo sammuu, kun akku on latautunut. Latausaika on noin kaksi tuntia. Poista akku lataustelineestä. Irrota verkkojohto pistorasiasta.
1514 ALKUVALMISTELUT
AKUN LAITTAMINEN KAMERAAN
Tämä digitaalikamera käyttää yhtä NP-1 litium-ioni-akkua. Lue tämän ohjeen sivulla 3 olevat turvallisuusohjeet ennen akun käyttämistä. Akkua vaihdettaessa kameran tulee olla kytkettynä pois päältä (s. 21).
1
2
3
AKUN LATAAMINEN KAMERASSA
Akun voi ladata poistamatta sitä kamerasta.
1. Laita akku kameraan (s. 16).
2. Kiinnitä johto lataustelineeseen ja toimivaan pistorasiaan (s. 15).
3. Käännä kamera pois päältä ja laita se lataustelineeseen niin että LCD-näyttö on ylöspäin. Merkkivalo palaa merkkinä latauksesta. Valo sammuu, kun akku on latautunut.Latausaika on noin kaksi tuntia.
4. Kun latauksen merkkivalo on sammunut, ota ensin kamera pois lataustelineestä ja irrota sitten virtajohto.
1. Avaa turvasalpa työntämällä akkukotelon kantta kohti kameran etuosaa; kansi ponnahtaa auki.
2. Siirrä akkusalpaa kohti kameran takaosaa ja laita akku kameraan. Työnnä akku akkukoteloon navat edellä ja akun teksti kameran etuosaan päin, kunnes se osuu salpaan.
Akku poistetaan työntämällä salpaa kohti kameran takaosaa, kunnes akku vapautuu. Vedä akku pois akkukotelosta.
3. Sulje akkukotelon kansi ja lukitse turvasalpa työntämällä kantta kohti kameran takareunaa.
Kun akku on asennettu, näyttöön saattaa ilmestyä ajan ja päivämäärän asetusta koskeva viesti. Tietoja ajan ja päivämäärän asettamisesta on sivulla 22.
Latauksen merkkivalo
Kameran on oltava pois päältä, kun se laitetaan lataustelineeseen. Muuten akku ei lataudu. Jos latauksen merkkivalo vilkkuu, tarkista että akku on kamerassa.
Pidä lataustelineen kontaktipinnat puhtaina. Likaiset pinnat voivat estää lataamisen.
1716 ALKUVALMISTELUT
AKUN KUNNON OSOITIN
Kamerassa on automaattinen LCD-näytöllä näkyvä akun kunnon osoitin. Osoittimen väri muuttuu valkoisesta punaiseksi, kun akun varaus alkaa olla vähissä.
VERKKOVIRTALAITE (LISÄVARUSTE)
Kytke kamera pois päältä aina ennen kuin vaihdat virtalähdettä.
Täyden akun osoitin akussa on täysi lataus. Tämä osoitin näkyy näytössä, kun kamera on päällä.
Vajaan akun osoitin – akussa on vajaa lataus.
Vajaan akun varoitus – akun varaus on lähes lopussa. Akku tulisi vaihtaa
mahdollisimman pian. Tämä varoitus tulee näkyviin automaattisesti ja pysyy näytöllä, kunnes akku on ladattu. LCD-näyttö menee pois päältä salaman latautumisen aikana. Jotkut toiminnot kuten videokuvaus eivät ole käytettävissä.
Jos varaus on liian pieni, jotta kamera voisi toimia, LCD-näytön yläpuolella oleva ilmaisinvalo vilkkuu kolmen sekunnin ajan kameraa käynnistettäessä tai LCD-näytölle ilmestyy viesti akun tyhjenemisestä, minkä jälkeen kamera menee välittömästi pois päältä. Kamera ei laukea. Akku on ladattava.
AUTOMAATTINEN VIRRANKATKAISU
Akun säästämiseksi kamera menee pois päältä, jos sitä ei käytetä kolmeen minuuttiin. Kamera käynnistyy uudelleen painamalla mitä tahansa painiketta. Automaattisen virrankatkaisun ajankohdan voi säätää asetusvalikon osiosta 2 (s. 73). Kun kamera on liitettynä tietokoneeseen tai PictBridge­tulostimeen, automaattinen virrankatkaisun aikaraja on 10 minuuttia eikä sitä voi muuttaa.
Verkkovirtalaitteen AC-4 tai AC-5 avulla kameran voi kytkeä pistorasiaan. Verkkovirtalaite on suositeltava, jos kameraa käytetään yhtäjaksoisesti pitkiä aikoja. Verkkovirtalaitteen malli AC-4 on tarkoitettu käytettäväksi Pohjois­Amerikassa, Japanissa ja Taiwanissa. AC-5 on tarkoitettu käytettäväksi muilla alueilla. Akkua ei voi ladata verkkovirtalaitetta käytettäessä.
Verkkovirtalaitteita AC-4 tai AC-5 tämän kameran kanssa käytettäessä tarvitaan tasavirtasovitin DA-200. Verkkovirtalaitepakettiin AC-402/502 kuuluu DA-200 tasavirtasovitin.
2
3 4
5
1. Avaa akkukotelon kansi.
2. Siirrä akkusalpaa kohti kameran takaosaa ja kiinnitä tasavirtapistoke. Työnnä tasavirtapistoketta liittimet edellä akkukoteloon, kunnes se osuu salpaan.
3. Avaa akkukotelon sivulla oleva kansi.
4. Laita tasavirtasovittimen johto akkukotelon kannessa olevaan syvennykseen ja sulje akkukotelon kansi.
5. Työnnä verkkovirtalaitteen minipistoke tasavirtasovittimen vaihtovirtaliitäntään.
6. Työnnä verkkovirtalaitteen verkkopistoke pistorasiaan.
Älä laita kameraa lataustelineeseen tasavirtasovittimen ollessa kytkettynä; tämä vahingoittaa kameraa.
Tasavirtasovitin DA-200
1918 ALKUVALMISTELUT
MUISTIKORTIN ASETTAMINEN JA VAIHTAMINEN
Kamerassa tulee olla SD-muistikortti tai multimediakortti, jotta se toimisi. Jos kamerassa ei ole muistikorttia, näytöllä näkyy varoitus ”no card”. Lisätietoja muistikorteista on sivulla 108.
KAMERAN KÄYNNISTÄMINEN
Kamera käynnistetään painamalla pääkytkintä. Kun kamera on käynnistetty ensimmäistä kertaa, päivämäärä ja kellonaika on asetettava, ks. ohjeita seuraavalla sivulla.
Muistikorttia vaihdettaessa kamera on aina sammutettava ja tarkistettava, että toiminnan merkkivalo ei pala. Muuten muistikortti saattaa vaurioitua tai tietoja tuhoutua.
1
2
1. Avaa turvasalpa työntämällä korttilokeron kantta kohti kameran etuosaa; kansi ponnahtaa auki.
2. Työnnä muistikortti loppuun saakka koloonsa. Kortin pitäisi lukittua koloonsa.
Aseta kortti niin, että sen nimiöpuoli osoittaa kameran takaosaan päin. Työnnä kortti sisään aina suorassa, ei koskaan vinossa. Älä koskaan työnnä korttia väkisin kameraan. Jos kortti ei mene sisään, tarkista, että se on oikein päin. Jos multimediakortti on asetettu väärin, se lukittuu, mutta korttilokeron kansi ei mene kiinni.
3
3. Kortti poistetaan kamerasta painamalla muistikorttia, jolloin se vapautuu. Kortin voi nyt vetää ulos kamerasta.
4. Sulje muistikorttilokeron kansi ja lukitse turvalukitus liu’uttamalla kantta kohti kameraa.
Kuvia voi ottaa ilman korttia. Tiedostokoosta riippuen yksi tai useampi kuva voidaan tallentaa tilapäisesti ja näyttää kertaalleen. Näitä kuvia ei voi siirtää eikä tallentaa pysyvästi.
Laita kamera pois päältä painamalla uudestaan pääkytkintä. Pidä kamera aina pois päältä kuljetuksen aikana tai kun sitä ei käytetä.
20 21ALKUVALMISTELUT
PÄIVÄMÄÄRÄN JA KELLONAJAN ASETTAMINEN
Kun muistikortti ja akku on asetettu kameraan ensimmäisen kerran, kameran kello ja kalenteri on asetettava. Otettujen kuvien kuvatietojen mukana tallentuu myös niiden ottopäivä ja -aika.
1
Set date and time.
Jos kellonaikaa ja päivämäärää ei ole asetettu, tätä koskeva viesti saattaa näkyä aina kameraa käynnistettäessä. Tämä viesti näkyy myös, jos kellonaika ja päivämäärä asetetaan uudelleen, kun kamera on pitkän aikaa ollut käyttämättömänä ja ilman akkua.
Kun viesti tulee näkyviin, valitse "Yes" säätimen (1) vasen/oikea-painikkeilla.
TALLENNUSTILA – PERUSTOIMINNOT
Tämä osiossa selostetaan kuvauksen perustoiminnot. kameran käyttökuntoon laittamisesta on tietoa sivuilla 14-22.
KAMERAN KÄSITTELY
Kun käytät LCD-näyttöä, tartu kameraan tukevasti oikealla kädellä ja tue kameran runkoa vasemmalla kädellä. Pidä kyynärpäät sivuilla ja jalat hartioiden leveyden verran harallaan, jotta kamera pysyy vakaana.
Kun otat pystysuoria kuvia, pitele kameraa niin että salama on objektiivin yläpuolella ja laukaisinnäppäin on ylhäällä. Varo peittämästä objektiivia kädelläsi tai hihnalla.
NoYes
Jos viestiä ei näy, päivämäärän ja kellonajan asetusvalikon voi avata asetusvalikon osiosta 3. Sivuilla 73 ja 74 on ohjeita valikon avaamisesta ja siinä liikkumisesta.
Date/Time set
01 . 01. 2005
00 : 00
:move :sel. :enter
Päivämäärän ja kellonajan asetusvalikko
Tietyillä alueilla asiakkaiden on valittava myös valikkokieli. Kieli vaihdetaan asetusvalikon osiosta 1 (s. 73).
Avaa päivämäärän ja kellonajan asetusvalikko painamalla säätimen keskinäppäintä.
Valitse muutettava asetus vasen/oikea-painikkeilla asetusnäkymässä.
Aseta kellonaika ja päivämäärä painamalla keskipainiketta.
KAMERAN KYTKEMINEN KUVAUKSELLE
Käännä tallennustilan kytkin sopivaan asentoon.
Liikkumattomien kuvien ottaminen.
Digitaaliset aiheohjelmat (s. 31).
Video- ja audiotallennus (s. 36, 52).
2322 ALKUVALMISTELUT
LCD-NÄYTTÖ
Tallennustila
Tarkennusalue
Salamakuvaustavat (s. 28)
Kuvakoko (s. 44) Kuvanlaatu (s. 44) Akun kunnon osoitin (s. 18) Laukaisutärähdyksen varoitus (s. 30)
Kuvanvakauksen ilmaisin (s. 47) Kuvanottotapa (s. 40)
Kuvanlaskuri
Tarkennuksen ilmaisin (s. 29)
ZOOMOBJEKTIIVIN KÄYTTÖ
Kamerassa on ainutlaatuinen 7,7 - 23,1 mm:n zoomobjektiivi. Tämä vastaa 37-111 mm:n objektiivia 35 mm:n kamerassa. Objektiivia ohjataan kameran takaosassa olevalla zoomauskytkimellä.
Kohteeseen zoomataan painamalla zoomauskytkimen (1) oikeaa puolta (T).
1
Uloszoomaus tapahtuu painamalla zoomauskytkimen vasenta puolta (W).
Zoomauksen jälkeen zoomauksenilmaisin näyttää likimääräisen zoomausasennon LCD-näytöllä.
PERUSKUVAUS
Tarkennusalue
Tarkennuksen­ilmaisin
Sijoita aiheesi haluamaasi paikkaan tarkennusalueella. Varmista, että kohde on objektiivin tarkennusetäisyydellä (s. 26). Käytä hyvin lähellä olevien kohteiden kuvaamiseen Super Macro -toimintoa (s. 31).
Lukitse tarkennus ja valotus painamalla laukaisin puoliväliin.
Valkoinen tarkennuksenilmaisin varmistaa tarkennuksen. Jos tarkennuksenilmaisin on punainen, kamera ei pystynyt tarkentamaan. Toista edelliset vaiheet.
Ota kuva painamalla laukaisin loppuun saakka. Otettavaa kuvaa voi katsella etukäteen pitämällä laukaisinta alas painettuna kuvan ottamisen jälkeen. Myös välitöntä toistotoimintoa voi käyttää (s. 51).
Toiminnan merkkivalo vilkkuu merkkinä siitä, että tietoja kirjoitetaan muistikortille. Älä koskaan poista muistikorttia kamerasta tai laita sitä kameraan tietojen siirron aikana.
Zoomauksenilmaisin
Digitaalinen zoomaustoiminto voi lisätä objektiivin suurennosta. Digitaalinen zoom käynnistetään tallennusvalikon osiosta 3 (s. 55).
2524 Kuvaus – perustoiminnot
TARKENNUSLUKITUS
Tarkennuksen lukitusta käytetään, kun halutaan luoda kuva, jossa kohde on keskialueen ulkopuolella eikä osu tarkennusalueelle. Tarkennuksen lukitusta voi käyttää myös, kun erikoistilanne estää kameraa tarkentamasta aihetta. Toimintoa ohjataan laukaisinpainikkeella.
Sijoita kohde tarkennusalueelle. Lukitse tarkennus painamalla laukaisin puoliväliin ja pitämällä se alas painettuna.
TARKENNUKSENILMAISIMET
Tässä digitaalikamerassa on nopea ja tarkka automaattitarkennusjärjestelmä. LCD-näytön oikeassa alakulmassa oleva tarkennuksenilmaisin näyttää tarkennuksen tilan. Suljin voidaan laukaista riippumatta siitä, pystyykö kamera tarkentamaan vai ei.
Tarkennus vahvistettu – LCD-näytön tarkennuksenilmaisin on
valkoinen. Tarkennus on lukittunut.
Näytön tarkennuksenilmaisin näyttää, että tarkennus on lukittu.
Sommittele aihe uudelleen kuva-alueella nostamatta sormeasi laukaisimelta. Ota kuva painamalla laukaisin loppuun saakka.
TARKENNUSALUE
Tarkennusalue riippuu zoomin asennosta. Jos haluat tarkentaa alla olevia etäisyyksiä lähemmäs, käytä Super Macro -toimintoa (s. 31).
Laajakulma-asento Teleobjektiiviasento
0,1 m ~ ∞ 0,4 m ~ ∞
Ei voi tarkentaa – LCD-näytön tarkennuksenilmaisin on punainen.
Tarkennusalue
Tarkennuksenil maisin
TARKENNUKSEN ERIKOISTILANTEET
Joissain tilanteissa kamera ei pysty tarkentamaan. Näissä tilanteissa tarkennuksenlukitustoiminnon (s. 26) avulla voi tarkentaa toiseen pääkohteen etäisyydellä olevaan kohteeseen, minkä jälkeen kuva voidaan sommitella uudelleen niin, että se saadaan otetuksi.
Kohde on liian tumma Kaksi eri etäisyyksillä
Tarkennusalueella olevan kohteen kontrasti on heikko
olevaa kohdetta on tarkennusalueella päällekkäin
Kohteen lähellä on hyvin kirkas esine tai alue
2726 Kuvaus – perustoiminnot
SALAMAKUVAUSTAVAT
Liikkumattomien kuvien ottamiseen voi käyttää salamaa. Salamakuvaustapa valitaan painamalla kameran takaosassa olevaa salamapainiketta (1), kunnes haluttu tapa tulee näkyviin. Käytössä oleva salamakuvaustapa näkyy näytön vasemmassa yläkulmassa. Kun kamera on pois päältä ja automaattinen asetusten palautus (auto reset) (s. 76) käytössä, salamakuvaustavaksi tulee automaattinen salama ja punasilmäisyyden vähennys, mikäli tämä tapa oli viimeksi valittu käyttöön. Muussa tapauksessa salamakuvaustavaksi tulee automaattinen salama.
1
Suljinta ei voi laukaista salaman latautuessa.
Salama pois päältä – salama ei välähdä. Käytä asentoa flash cancel, kun salamakuvaus on kielletty, kohde halutaan valaista luonnonvalolla tai kohde on salaman kantaman ulkopuolella. Kameran tärähtämisen varoitus saattaa ilmestyä näkyviin, flash cancel -asentoa käytettäessä (s. 30).
Hidas synkronointi – henkilökuvaukseen niukassa valossa, kun taustan yksityiskohtien halutaan näkyvän tarkasti. Punasilmäisyyden vähennys on käytössä. Kamera tasapainottaa kohteen ja taustan valotuksen. Alustan käyttö on suositeltavaa. Pyydä kohteitasi pysymään paikallaan päävälähdyksen jälkeen; suljin saattaa edelleen olla auki taustan valottamiseksi.
Automaattisalama
Punasilmäisyyden vähennys
Täytesalama
Salama pois päältä
Hidas synkronointi
Automaattisalama – salama välähtää automaattisesti niukassa valossa ja vastavalo-olosuhteissa.
Punasilmäisyyden vähennys – salama välähtää useita kertoja ennen pääsalamaa vähentääkseen punasilmäisyysvaikutusta, joka johtuu valon heijastumisesta verkkokalvolta. Käytä niukassa valaistuksessa ottaessasi kuvia ihmisistä ja eläimistä. Esisalamat supistavat kohteen pupilleja.
Täytesalama – salama välähtää aina kuva otettaessa riippumatta vallitsevan valon määrästä. Täytesalamaa voi käyttää voimakkaasta suorasta valosta tai auringonvalosta aiheutuvien jyrkkien varjojen vähentämiseen.
Täytesalama
SALAMAN KANTAMA – AUTOMAATTISET TOIMINNOT
Kamera säätelee salaman tehoa automaattisesti. Kohteen tulee olla salaman kantamalla, jotta kuvat valottuisivat oikein. Optisesta järjestelmästä johtuen salaman kantama ei ole sama objektiivin laajakulma-asennossa ja teleasennossa. Salaman kantama saattaa muuttua valoherkkyyttä (ISO) muutettaessa, ks. sivu 49.
Laajakulma-asento Teleobjektiiviasento
0,3 m ~ 2,2 m 0,4m ~ 2,1 m
SALAMANILMAISIMET
LCD-näytön yläpuolella oleva ilmaisinvalo näyttää salaman tilan. Kun valo vilkkuu, salama latautuu eikä suljin laukea.
2928 Kuvaus – perustoiminnot
NÄYTTÖPAINIKE – TALLENNUSTILA
Näyttöpainike ohjaa LCD-näyttöä. Näyttö vaihtuu täysnäytöstä kuvanäyttöön aina painiketta painettaessa. Jos automaattinen asetusten palautus (auto reset) (s. 76) on käytössä, näyttö muuttuu täysnäytöksi, kun kamera laitetaan pois päältä. Jos näyttöpainiketta painetaan ja se pidetään alas painettuna, erikoiskirkas näyttö tulee käyttöön, ks. sivu 52.
DIGITAALISET AIHEOHJELMAT
Digitaaliset aiheohjelmat optimoivat kameran valotuksen, valkotasapainon ja kuvankäsittelyjärjestelmät erityisolosuhteita ja -aiheita varten.
Aseta tallennustilan kytkin digitaalisten aiheohjelmien kohdalle. Valitse haluttu aiheohjelma painamalla säätimen vasen/oikea-näppäimiä; valitun aiheohjelman ilmaisin näkyy suurennettuna. Valitse asetus painamalla säätimen keskinäppäintä.
Täysnäyttö
LAUKAISUTÄRÄHDYKSEN VAROITUS
Jos suljinnopeudesta tulee liian hidas vakaaseen käsivarakuvaukseen, laukaisutärähdyksen varoitus näkyy näytössä. Laukaisutärähdys näkyy kuvan lievänä suttuisuutena, joka aiheutuu käden vähäisestä liikkeestä, ja se näkyy voimakkaampana teleasennossa kuin laajakulma-asennossa. Kuvan voi ottaa, vaikka varoitus onkin näkyvissä. Jos varoitus tulee näkyviin, aseta kamera jalustalle tai käytä kameran salamaa.
30 31Kuvaus – perustoiminnot
Kuvanäyttö
:select
Henkilökuva
Supermakro
Maisema
Auringonlasku
Yökuva
Yöhenkilökuva
Teksti
:enter
Henkilökuva – optimoitu tuottamaan lämpimiä, pehmeitä ihon sävyjä ja hieman epätarkka tausta. Useimmat henkilökuvat onnistuvat parhaiten teleobjektiiviasennossa; pitkä polttoväli ei liioittele kasvonpiirteitä ja kapeampi terävyysalue pehmentää taustan. Käytä suorassa auringonvalossa täytesalamaa tai taustavaloa voimakkaiden varjojen vähentämiseksi.
Supermakro – enintään 5 cm:n päässä olevien kohteiden kuvaukseen. Kun tämä asetus on valittu, objektiivi zoomaa automaattisesti Super Macro -asentoon; zoomin asentoa ei voi muuttaa. Lähellä olevia kohteita kuvattaessa salama saattaa aiheuttaa ylivalottumista valaistuksen epätasaisuutta; laita salama flash cancel -asentoon (s. 28). Jalustan käyttö on suositeltavaa.
Maisema – optimoitu tuottamaan teräviä, värikkäitä maisemakuvia. Käytetään kuvattaessa näkymiä ulkona kirkkaassa valossa.
Auringonlasku – optimoitu tuottamaan rikas- ja lämminsävyisiä auringonlaskukuvia. Älä suuntaa kameraa kohti aurinkoa pitkiksi ajoiksi, kun aurinko on horisontin yläpuolella. Auringon voima saattaa vahingoittaa CCD:tä. Sammuta kamerasta virta kuvien ottamisen välillä.
Yökuva – maisemakuvaukseen hämärässä tai öiseen aikaan. Jalustan käyttö on suositeltavaa. Salama on kiinteästi pois päältä.
Yöhenkilökuva – henkilökuvaukseen hämärässä tai öiseen aikaan. Kamera tasapainottaa salamavalotuksen ja taustan valotuksen. Jalustan käyttö on suositeltavaa. Salama on kiinteästi asennossa slow sync. Pyydä kohteitasi pysymään paikallaan päävälähdyksen jälkeen; suljin saattaa edelleen olla auki taustan valottamiseksi.
TOISTO – PERUSTOIMINNOT
Kuvia voi tarkastella toistotilassa. Toistotilassa on myös muita toimintoja, ks. sivu 61. Toistoa voi käyttää myös kameran ollessa lataustelineessä, ks. sivu 36.
Otettuja kuvia voi katsella tilapainikkeella (1). Jos kamera on pois päältä, painele painiketta, kunnes näyttö käynnistyy.
1
Vieritä kuvia säätimen vasen/oikea-näppäimillä (2).
Teksti – Valkoisella pohjalla olevan mustan tekstin tai viivapiirrosten kuvaamiseen.
PISTEMÄINEN AUTOMAATTITARKENNUS
Pistemäistä automaattitarkennusta käytetään valikoivaan tarkennukseen. Pistetarkennusalueen sisällä sekä tarkennus että valotus on määritelty. Kun automaattinen asetusten palautus (auto reset) (s. 76) on käytössä, automaattitarkennuksen alue asettuu pistemäisestä leveäksi, kun kamera laitetaan pois päältä. Digitaalisen zoomin (s. 55) kanssa käytettynä pistemäisen automaattitarken­nuksen alue laajenee.
Pistetarkennusalue tulee näkyviin painamalla säätimen keskinäppäintä; leveään tarkennusalueeseen voi palata painamalla näppäintä uudelleen ja pitämällä sen alas painettuna. Ota kuva peruskuvausosion sivulla 25 selostetulla tavalla.
Kuvanäyttöä käytettäessä vuorottelu leveän ja pistemäisen tarkennusalueen välillä palauttaa näytön täysnäyttötilaan.
2
YKSITTÄISKUVANÄYTTÖ
Tilanilmaisin
Tallennusaika
Kuvan päivämäärä.
Videoilmaisin
Lukituksen ilmaisin (s. 67)
Takaisin tallennustilaan pääsee painamalla toistamiseen tilapainiketta.
Suurennosnäyttö (s. 35)
Kuvakoon näyttö (s. 44) Kuvanlaadun näyttö (s. 44). Akun kunnon osoitin (s. 18)
Kansionumero – tiedostonumero (s. 79).
Otosnumero / otosten kokonaismäärä
Sähköpostikopion ilmaisin (s. 72)
DPOF-asetusten ilmaisin (s. 70)
3332 Kuvaus – perustoiminnot
Loading...
+ 40 hidden pages