Hyundai I20 2016 Owner's Manual [tr]

TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU
Çalıştırma Bakım Teknik özellikler
Bu Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu içinde yer alan bütün bilgiler, yayın tarihinde geçerlidir. Bununla birlikte, HYUNDAI, yürütülmekte olan sürekli ürün geliştirme politikası doğrultusunda, herhangi bir zamanda değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
Bu tanıtma ve kullanma kılavuzu, bu aracın tüm modellerinde kulla­nılan, opsiyonel ve standart donanımların açıklama ve tanımlarını içermektedir.
Sonuç olarak, aracınızda bulunmayan bazı özellikler bu kılavuzda, açıklanmış olabilir.
F2
HYUNDAI’nizde hiçbir nedenle modifikasyon yapılmamalıdır. Bu tür modifikasyonlar HYUNDAI’nizin performansını, emniyetini ve dayanıklılığını olumsuz yönde etkileyebilir ve buna ek olarak, aracın sınırlı garanti şartlarını ihlal edebilir. Bazı modifikasyonlar aynı zamanda Ulaştırma Bakanlığı ve ülkenizdeki diğer devlet kurumlarının belirlediği yönetme­likleri de ihlal edebilir.
Aracınız elektronik yakıt enjeksiyonu ve diğer elektronik parçalar ile donatılmıştır. Uygun takılmamış/ayarlanmamış telsiz radyo veya cep telefonunun elektronik sistemleri etkilemesi mümkündür. Bu nedenle, böyle bir cihaz takmayı düşündüğünüzde, radyo imalatçı firma tali­matına dikkatle uymanız veya alınacak önlemler açısından HYUNDAI yetkili servisine baş­vurmanızı öneririz.
DİKKAT: HYUNDAI’NİZDE TADİLAT YAPILMASI
ALICI-VERİCİ RADYO CİHAZI VEYA MOBİL (CEP) TELEFON MONTAJI
F3
Bu kılavuzda, TEHLİKE, UYARI, DİKKAT ve NOT başlıkları altında bazı bilgilere yer veril­mektedir.
EMNİYET VE ARAÇ HASARI UYARILARI
TEHLİKE, uyulmadığı takdirde, ciddi derecede yaralanmaya veya ölüme neden olacak tehlikeli bir durumu gösterir.
TEHLİKE
UYARI, uyulmadığı takdirde, ciddi derecede yaralanmaya veya ölüme neden olabilecek tehlikeli bir durumu gösterir.
DİKKAT, uyulmadığı takdirde, küçük veya orta derecede yaralanmaya neden olabilecek tehlikeli bir durumu gösterir.
DİKKAT
NOT uyulmadığı takdirde, araç hasarına neden olabilecek tehlikeli bir durumu gösterir.
NOT
UYARI
F4
GİRİŞ
Tebrikler, Hyundai’yi seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Sayıları giderek artan seçkin HYUNDAI sürücüleri arasına katıl­manızdan büyük kıvanç duymaktayız.
Tanıtma ve Kullanma Kılavuzunuz, size yeni HYUNDAI aracınızın özelliklerini ve çalışma şeklini tanıtmaktadır. Yeni HYUNDAI aracınızın keyfini tam anlamıyla sürebilmeniz için, onu tanımak amacıyla, yeni aracınızı kullanmaya baş­lamadan önce bu Tanıtım ve Kullanım Kılavuzunu dikkatle okuyunuz.
Bu kılavuz, aracınızı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için, aracınızın kumanda ve güvenlik özelliklerini tanımanızı amaçlayan önemli güvenlik bilgilerini içermektedir.
Bu kılavuz aynı zamanda aracın güvenli kullanımını geliştirmek için tasarlanmış bakım bilgilerini de içerir. Aracınızın bütün servis ve bakımlarının yetkili bir Hyundai servisi tarafından gerçekleştirilmesi önerilir. HYUNDAI servisleri üstün kalitede servis ve bakım sağlamanın yanı sıra, gereksinim duyulabilecek diğer yardım ve bakımları da sağlayacaklar­dır.
Bu tanıtma ve kullanma kılavuzu aracınızın ayrılmaz bir parçası olarak kabul edilmeli ve istediğiniz zaman başvura­bilmeniz için araçta tutulmalıdır. Aracı satmanız durumunda sizden sonraki sahibine önemli çalıştırma, güvenlik ve bakım bilgilerini sağlamak üzere araçla birlikte verilmelidir.
HYUNDAI ASSAN OTOMOTİV SAN. TİC. A. Ş.
Telif Hakkı 2016 HYUNDAI Motor Company’e aittir. Her hakkı saklıdır. Bu yayının herhangi bir kısmı önceden HYUNDAI’nin yazılı izni olmaksızın çoğaltılamaz, bilgi erişim sistemine yüklenemez veya herhangi bir başka şekilde bir başka yere aktarılamaz.
HYUNDAI teknik özelliklerine uymayan kötü kalitede yakıt ve yağların kullanılması ciddi motor ve şanzıman hasarlarına neden olabilir. Bu nedenle mutlaka Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu Araç Teknik Özellikleri Sayfa 8-6 ile listelenen özelliklere uygun yakıt ve yağlar kullanmalısınız.
DİKKAT
Aracınızdan tatminkar bir sürüş keyfi almanıza yardımcı olmak istiyoruz. Tanıtma ve Kullanma Kılavuzunuz size birçok yönden yardımcı olabilir. Tanıtma ve Kullanma Kılavuzunuzun içeriği hakkında genel bir fikir edin­mek için, kılavuzun bu bölümündeki “İçindekiler” tablosunu kullanınız. Her bölümün ilk sayfasında o bölüm­de yer alan konuların detaylı bir için­dekiler tablosu bulunmaktadır.
Aracınız hakkındaki bilgiyi hızla bul­mak için, kılavuzun arkasındaki Dizini kullanınız. Bu dizin, bu kılavuz­da bulunanların alfabetik bir listesin­den ve bulunduğu sayfanın numara­sından oluşur.
Sizin ve diğer kişilerin güvenliği çok önemlidir. Bu Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu size birçok güvenlik önlemi ve kullanım prosedürünü gösterir. Bu bilgiler size, başkalarına ve aynı zamanda aracınıza zarar verebile­cek potansiyel tehlikelere karşı sizi uyarır.
Araç üzerindeki etiketlerde ve bu kılavuzda bulunan güvenlik mesajları bu tehlikeleri ve riskleri ortadan kal­dırmak veya azaltmak için neler yapılması gerektiğini tanımlamakta­dır.
Bu kılavuzda yer alan uyarı ve tali­matlar sizin güvenliğiniz içindir. Talimat ve uyarılara dikkat edilme­mesi ciddi yaralanmalara veya ölüme neden olabilir.
Bu kılavuzda TEHLİKE, DİKKAT, NOT ve GÜVENLİK ALARM SEM­BOLÜ kullanılmıştır.
Bu, güvenlik alarm sembolü­dür. Sizi potansiyel yaralanma tehlikelerine karşı uyarmak için kullanılmıştır. Olası yara­lanma ve ölümleri engellemek için, bu sembolü izleyen bütün güvenlik mesajlarına uyunuz. Güvenlik alarm sem­bolü TEHLİKE, UYARI ve DİKKAT sözcüklerinin önünde yer alır.
BU KILAVUZUN KULLANIMI
F5
Giriş
TEHLİKE, uyulmadığı takdirde, ciddi derecede yaralanmaya veya ölüme neden olacak tehli­keli bir durumu gösterir.
TEHLİKE
UYARI, uyulmadığı takdirde, ciddi derecede yaralanmaya veya ölüme neden olabilecek tehlikeli bir durumu gösterir.
UYARI
GÜVENLİK MESAJLARI
F6
Giriş
NOT, uyulmadığı takdirde, araç hasarına neden olabilecek tehlike­li bir durumu gösterir.
Benzinli motor
Kurşunsuz
Avrupa için
En iyi araç performansı için RON (Oktan sayısı) 95 oktan değerli / AKI (Vuruntu önleme indeksli) 91 değerli ya da daha yüksek değerli kurşunsuz benzin kullanmanızı tavsiye ederiz (Metanol karışımlı yakıtlar kullanma­yınız.).
ASLA KURŞUNLU BENZİN KUL­LANMAYINIZ. Kurşunlu benzin kullanımı katalitik konvertör için zararlıdır ve motor kontrol siste­minin oksijen sensörüne hasar vererek emisyon kontrolünü et­kiler.
Yakıt deposuna asla belirtilenden başka bir yakıt sistemi temizleme maddesi eklemeyiniz (Detaylar için HYUNDAI yetkili servisine danışmanızı öneririz).
NOT
NOT
Yakıt alırken pompa otomatik
olarak durduktan sonra daha fazla doldurmaya çalışmayı­nız.
Bir kaza durumunda yakıt sı-
zıntısını önlemek için daima depo kapağının emniyetli şe­kilde kapatıldığını kontrol edi­niz.
UYARI
DİKKAT, uyulmadığı takdirde, küçük veya orta derecede yara­lanmaya neden olabilecek tehli­keli bir durumu gösterir.
DİKKAT
YAKIT GEREKSİNİMLERİ
F7
Giriş
Alkol ve metanol içeren benzin
Bir benzin ve etanol karışımı (ayrıca tahıldan üretilmiş alkol olarak anılır) olan gasohol ve benzin veya gasohol içeren methanol (ayrıca odun alkolü olarak anılan), kurşunlu veya kurşun­suz benzin ile birlikte veya onun yeri­ne kullanılmak üzere pazarlanmakta­dır.
%10’dan fazla etanol içeren gasohol kullanmayınız ve metanol içeren benzin veya gasohol kullanmayınız. Bu yakıtların her ikisi de sürüşle ilgili problemlere neden olabilir ve yakıt sistemine, motor kontrol sistemine ve emisyon kontrol sistemine hasar verebilir.
Sürüş ile ilgili problemler meydana çıktığı zaman, gasohol kullanmaya devam etmeyiniz.
Aracınızın motor ve yakıt sistemi hasarını önlemek için:
• Asla Metanol içeren gasohol kul­lanmayınız.
• Asla %10’dan fazla etanol içeren gasohol kullanmayınız.
• Asla kurşunlu benzin veya kur­şunlu gasohol kullanmayınız.
Bu yakıtlardan herhangi birisinin kullanımının neden olduğu yakıt sistemi hasarları veya performans sorunları Yeni Araç Sınırlı Garan­tisi kapsamının dışında kalabilir.
Diğer yakıtlar
Bazı yakıtlar; örneğin:
- Silikon (Si) içeren yakıt,
- MMT (Manganez, Mn) içeren yakıt,
- Ferrosen (Fe) içeren yakıt
- Diğer metalik katkılı yakıtların kul­lanılması, araç veya motor hasarı­na neden olabilir veya tıkanma, yanlış ateşleme, zayıf hızlanma, motorun stop etmesi, katalizör eri­mesi, anormal korozyon, kullanım ömrünün azalması, vb. sorunlara yol açabilir.
Ayrıca Motor Arıza Lambası da
(MIL) yanabilir.
Bu yakıtlardan herhangi birisinin kullanımının neden olduğu yakıt sistemi hasarları veya performans sorunları Yeni Araç Garantisi kap­samının dışında kalabilir.
NOT
NOT
F8
Giriş
MTBE’nin kullanılması
HYUNDAI olarak biz, hacmen %15,0’ten fazla (Oksijen içeriği ağır­lığın %2,7’si) MTBE (Methyl Tertiary Butyl Ether) içeren yakıtların aracı­nızda kullanılmamasını öneririz.
Hacmen %15,0’ten fazla (Oksijen içeriği ağırlığın %2,7’si) MTBE içeren yakıt araç performansını düşürebilir ve buhar tıkanmasına veya zor çalış­maya neden olabilir.
Yeni aracınızın Garantisi, metanol veya hacmen %15,0’ten fazla (Oksijen içeriği ağırlığın %2,7’si) MTBE (Methyl Tertiary Butyl Ether) içeren yakıtların kullanımı nedeniyle yakıt sisteminde oluşan hasarları ve performans problem­lerini kapsamayabilir.
Metanol Kullanmayınız
İçinde metanol (odun alkolü) bulunan yakıtları aracınızda kullanmamanız gerekir. Bu tür yakıt araç performan­sını düşürür ve yakıt sistemi, motor kontrol sistemi ve emisyon kontrol sistemi parçalarının hasar görmesi­ne yol açar.
NOT
Yabancı ülkelerde kullanım
Hyundai'nizi yabancı ülkelerde kulla­nacaksanız, aşağıdaki durumlara dikkat ediniz:
• Yönetmelik ve sigorta ile ilgili bütün kuralları yerine getiriniz.
• Aracınız için uygun yakıtı temin edebileceğinizden emin olunuz.
Özel bir rodaj sürecine gerek yoktur. İlk 1.000 km’de birkaç basit önlemi takip ederek aracınızın performansı­nı, ekonomisini ve ömrünü uzatabilir­siniz.
• Motoru zorlamayınız.
• Sürüş sırasında, motor devrini (dakikada devir sayısı) 2.000 d/dak ile 4.000 d/dak arasında tutunuz.
• Uzun süre aynı hızda gitmeyiniz ya hızlanın ya da yavaşlayınız. Moto­run açılması için değişken motor devrine ihtiyaç vardır.
• Frenlerin düzgün şekilde oturması için, acil durumlar dışında, ani du­ruşlardan kaçınınız.
• İlk 2.000 km sırasında römork çek­meyiniz.
Kriterlere uyan aracın araç kullanıcı­sı tarafından üreticinin belirttiği yerle­re aracını teslim ederek, çevre uyum şartlarını yerine getirmiş onaylı mer­kezlerde imha, geri dönüşüm ve geri kazınım yapılması uygulamalarıdır. Temel ilke müşterinin aracını her hangi bir ücret ödemeden, kolaylıkla ulaşabilceği yetkili bir temsilciye ara­cını teslim etmesi ve bertaraf formu­nu almasıdır.
F9
Giriş
ARACIN RODAJ İŞLEMİ ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ
ARAÇLAR (ÖTA)’IN GERİ DÖNÜŞÜMÜ
1
2
3
4
5
6
7
8
F
Bir Bakışta Aracınız
Aracınızın Güvenlik Sistemi
Aracınızın Faydalı Özellikleri
Multimedya Sistemi
Aracınızı Sürerken
Acil Durumda Yapılması Gerekenler
Bakım
Teknik Özellikler ve Kullanıcı Bilgileri
Fihrist
İÇİNDEKİLER
F11
F12
F12
Dış görünüş (I) ...............................................1-2
Dış görünüş (II) ................................................1-5
İç görünüş ........................................................1-8
Gösterge paneline genel bakış ......................1-9
Motor bölümü .................................................1-10
Önemli güvenlik önlemleri ..............................2-2
Daima emniyet kemerinizi takın. .............................2-2
Tüm çocuklar korunmaya alınmalıdır ......................2-2
Hava yastığı tehlikeleri ............................................2-2
Sürücü dikkatinin dağılması ....................................2-2
Araç hızının kontrolü ...............................................2-3
Aracınızın güvenli durumda tutulması .....................2-3
Koltuklar ..........................................................2-4
Güvenlik önlemleri ...................................................2-5
Ön koltuklar .............................................................2-6
Arka koltuklar .........................................................2-10
Koltuk başlığı .........................................................2-13
Koltuk Isıtıcıları ......................................................2-17
Emniyet kemerleri .........................................2-19
Emniyet kemeri güvenlik önlemleri ........................2-19
Emniyet kemeri uyarı lambası ...............................2-20
Emniyet kemeri koruma sistemleri ........................2-22
İlave emniyet kemeri güvenlik önlemleri ................2-26
Emniyet kemerlerinin bakımı .................................2-29
Çocuk Koruma Koltuğu Sistemi (CRS).........2-30
Çocuk Koruma Koltuğu Sisteminin
(CRS) Seçimi ......................................................2-31
Çocuk Koruma Koltuğu Sistemi (CRS) Montajı .....2-33
Hava Yastığı - İlave Güvenlik Sistemi
(SRS) ................................................................2-43
Hava yastıkları nerede? ........................................2-45
Hava yastıkları sistemi nasıl çalışır? .....................2-48
Bir hava yastığı açıldıktan sonra ne beklenir? ......2-52
Yolcu Ön Hava Yastığı AÇIK/KAPALI Anahtarı .....2-53
Çocuk Koruma Koltuğu Sistemi için
ön yolcu hava yastığı uyarı etiketi.......................2-54
Çarpışmada hava yastığım neden açılmadı? ........2-55
SRS bakımı ...........................................................2-60
İlave güvenlik önlemleri .........................................2-61
Hava yastığı uyarı etiketleri ...................................2-62
1
Bir bakışta aracınız
2
Aracınızın güvenlik sistemi
F13
F13
Aracınıza erişmek için .....................................3-3
Uzaktan kumandalı anahtar ....................................3-3
Uzaktan kumandalı anahtar önlemleri .....................3-5
Akıllı anahtar ...........................................................3-7
Akıllı anahtar önlemleri ..........................................3-10
İmmobilizer sistemi ................................................3-12
Kapı kilitleri ....................................................3-13
Kapı kilitlerinin araç dışından çalıştırılması ...........3-13
Kapı kilitlerini aracın içinden çalıştırma .................3-14
Otomatik kapı kilitleme/kilit açma özellikleri ..........3-16
Arka kapı çocuk koruma kilitleri ............................3-16
Hırsızlık Alarm Sistemi ..................................3-17
Bagaj kapısı ....................................................3-18
Bagaj kapısının açılması .......................................3-18
Bagaj kapısının kapatılması ..................................3-19
Camlar .............................................................3-20
Elektrik kumandalı camlar ....................................3-20
Açılır tavan .....................................................3-26
Gölgelik ..................................................................3-27
Açılır tavanın açılması ...........................................3-27
Açılır tavanın eğimli hale getirilmesi ......................3-28
Açılır tavanın kapatılması ......................................3-29
Açılır tavanın sıfırlanması ......................................3-29
Açılır tavan açık uyarısı .........................................3-30
Kaput ...............................................................3-31
Kaputun açılması ...................................................3-31
Kaputun kapatılması ..............................................3-32
Yakıt dolum kapağı ........................................3-33
Yakıt dolum kapağının açılması ............................3-33
Yakıt dolum kapağının kapatılması .......................3-34
Direksiyon simidi ...........................................3-36
Elektronik Hidrolik Direksiyon (EPS) .....................3-36
Yükseklik Ayarlı Direksiyon /
Teleskopik Direksiyon ........................................3-37
Isıtmalı Direksiyon Simidi .....................................3-37
Korna .....................................................................3-38
Aynalar ............................................................3-39
İç dikiz aynası ........................................................3-39
Dış dikiz aynası .....................................................3-41
Gösterge paneli .............................................3-44
Gösterge Paneli Kumandası .................................3-45
LCD ekran kumandası ..........................................3-46
Göstergeler ............................................................3-46
Vites Göstergesi ............................................3-49
LCD Ekranı .....................................................3-51
LCD Modları ..........................................................3-51
Yol bilgisayarı modu ..............................................3-52
Bilgi modu ..............................................................3-53
Kullanıcı ayarları modu ..........................................3-55
Uyarı Mesajları (B tipi için) ....................................3-57
3
Aracınızın faydalı özellikleri
F14
F14
Uyarı ve gösterge ışıkları ..............................3-66
Yol bilgisayarı ................................................3-78
Yakıt ekonomisi .....................................................3-79
TRIP A/B ...............................................................3-80
Aydınlatma ......................................................3-83
Dış aydınlatma ......................................................3-83
İç aydınlatma .........................................................3-90
Silecekler ve yıkayıcılar ..............................3-93
Ön cam silecekleri .................................................3-94
Ön cam yıkayıcıları ...............................................3-94
Arka cam sileceği ve yıkayıcısı .............................3-95
Sürücü asistanı sistemi ................................3-96
Geri görüş kamerası ..............................................3-96
Geri park asistanı sistemi ......................................3-97
Park asistanı sistemi ...........................................3-100
Klima kontrol sistemi ...................................3-103
Buğu çözücü ........................................................3-103
Manuel klima kontrol sistemi ...............................3-104
Otomatik klima kontrol sistemi ............................3-113
Ön cam buz çözme ve buğu giderme .................3-124
Eşya saklama bölmeleri ..............................3-128
Orta konsol saklama bölmesi ..............................3-128
Torpido gözü ........................................................3-129
Soğutma bölmesi .................................................3-129
Güneş gözlüğü kutusu ........................................3-130
Bagaj kutusu ........................................................3-130
İç özellikler ..................................................3-131
Saat .....................................................................3-131
Dijital saat ............................................................3-131
Çakmak ...............................................................3-132
Küllük ...................................................................3-133
Bardak tutucu ......................................................3-133
Güneşlik ..............................................................3-134
Akıllı telefon yerleştirme istasyonu
(Dock Station) ...................................................3-134
Priz ......................................................................3-135
Elbise askısı ........................................................3-136
Alışveriş çantası askısı ........................................3-136
Paspas tespit elemanı (ları) ................................3-136
Bagaj filesi ağı .....................................................3-137
Yük Bölmesi Kapağı ............................................3-138
Dış özellikler .................................................3-139
Port bagaj ............................................................3-139
F15
F15
Multimedia sistemi ..........................................4-2
AUX, USB ve iPod®girişleri .....................................4-2
Anten .......................................................................4-3
Direksiyon simidi radyo kontrolü .............................4-4
Ses / Video / Navigasyon sistemi (AVN) .................4-5
Bluetooth
®
Wireless Technology eller serbest .........4-5
Araç ses sistemi nasıl çalışır....................................4-6
CD’lerin bakımı (varsa).............................................4-8
Audio (Ses) ............................................4-20, 4-24
SETUP (AYAR) Formatı..........................................4-28
Telefon Kurulumu (Bluetooth
®
Wireless
Technology donanımlı model için) .....................4-31
Telefon Ayarları (DAB, Bluetooth
®
Wireless
Technology donanımlı model) .............................4-36
Sistem Ayarları ......................................................4-41
Radyo: FM, AM .....................................................4-42
DAB Radyo (DAB Modeli için) ................................4-44
Temel Kullanım Metodu..........................................4-46
Direksiyondan Uzaktan Kumanda Sistemini
Kullanarak Bir Çağrı Yapmak..............................4-50
Telefon Menüsü ......................................................4-51
Ses Tanıma (varsa) ................................................4-55
Ek ...........................................................................4-62
Sürüş öncesi ....................................................5-4
Aracınıza girmeden önce ........................................5-4
Çalıştırmadan önce .................................................5-4
Kontak anahtarı ...............................................5-6
Kontak anahtarı yuvası ...........................................5-6
Motor Çalıştırma/Durdurma düğmesi ....................5-10
Düz şanzıman .................................................5-20
Düz şanzımanın çalışması ....................................5-20
İyi sürüş teknikleri ..................................................5-22
Otomatik şanzıman ........................................5-24
Otomatik şanzımanın çalışması ............................5-24
Parketme ...............................................................5-29
İyi sürüş teknikleri ..................................................5-29
Fren sistemi ...................................................5-31
Ayak freni ..............................................................5-31
Disk fren aşınma göstergesi ..................................5-32
Arka kampana frenleri ...........................................5-32
El freni ...................................................................5-32
ABS Fren Sistemi (ABS) .......................................5-34
Elektronik Denge Kontrolü (ESC) ..........................5-37
Araç Denge Yönetimi (VSM) ..................................5-40
Yokuş Kalkış Destek Sistemi (HAC) ......................5-42
Acil Durma Sinyali (ESS) ......................................5-42
İyi frenleme uygulamaları .......................................5-43
4
Multimedia sistemi
5
Aracınızı sürerken
F16
F16
ISG (Rölantide Dur - Kalk) Sistemi ...............5-44
Otomatik kapanma ................................................5-44
Otomatik çalışma ...................................................5-45
ISG sistemi çalışma durumu .................................5-46
ISG sisteminin devreden çıkarılması .....................5-47
ISG sistemi arızası ................................................5-48
Hız Sabitleyici Sistemi ...................................5-50
Hız Sabitleyici Sisteminin çalışması ......................5-50
Hız Sınırı Kontrol Sistemi .............................5-55
Hız Sınırı Kontrol Sisteminin çalışma prensibi ......5-55
Şerit Takip Sistemi (LDWS) ..........................5-57
LDWS’nin Çalışması .............................................5-58
Uyarı Işığı ve Mesaj ..............................................5-59
Özel sürüş koşulları ......................................5-61
Tehlikeli sürüş koşulları .........................................5-61
Aracın karlı zeminden kurtarılması ........................5-61
Düzgün viraj alma .................................................5-62
Gece sürüşü ..........................................................5-62
Yağmurda sürüş ....................................................5-62
Su taşkını olan alanlarda sürüş .............................5-63
Kış sürüşü ......................................................5-64
Karlı veya buzlu yol koşulları ................................5-64
Kış önlemleri ..........................................................5-66
Römork çekme (Avrupa için) ........................5-68
Bir römork çekmeye karar verirseniz? ...................5-69
Römork çekme ekipmanı ......................................5-71
Römorkla sürüş .....................................................5-72
Römork çekerken aracınızın bakımı .....................5-76
Araç ağırlığı ....................................................5-77
Aşırı yükleme .........................................................5-77
Yol uyarısı ........................................................6-2
Dörtlü flaşör sistemi .................................................6-2
Acil durumda araç hareket halindeyken .......6-3
Eğer kavşaklar veya geçişlerde motor stop ederse 6-3
Aracı kullanırken lastiğiniz patladıysa .....................6-3
Sürüş sırasında motor bayılıyor ise .........................6-3
Motor çalışmıyorsa ..........................................6-4
Motor çalışmaz ya da çok yavaş çalışırsa ..............6-4
Marş bastığı halde motor çalışmazsa .....................6-4
Acil durumda çalıştırma ..................................6-5
Takviyeyle çalıştırma ...............................................6-5
İterek çalıştırma ......................................................6-6
Motor hararet yapıyorsa ..................................6-7
6
Acil durumda yapılması gerekenler
F17
F17
Lastiğiniz Patladıysa (Yedek lastik ile) ..........6-8
Takımlar ve kriko .....................................................6-8
Stepneyi çıkarma ve yerine koyma .........................6-9
Lastik değiştirme ...................................................6-10
Kriko Etiketi ...........................................................6-16
Kriko için EC uygunluk beyanı ..............................6-17
Lastiğiniz patladıysa (Lastik Tamir Kiti ile) ............6-18
Giriş .................................................................6-18
Lastik Tamir Kitinin güvenli kullanımı
hakkında notlar .....................................................6-19
Lastik Tamir Kiti parçaları ......................................6-20
Lastik Tamir Kitinin kullanımı .................................6-21
Sıvı contanın dağıtılması .......................................6-22
Lastik basıncının ölçülmesi ...................................6-22
Teknik bilgiler .........................................................6-23
Lastik Basıncı İzleme Sistemi (TPMS)
(Tip A) .............................................................6-24
Düşük lastik basıncı göstergesi .............................6-25
TPMS (Lastik Basıncı İzleme Sistemi)
arıza göstergesi ..................................................6-26
TPMS’li bir lastiği değiştirme .................................6-27
Lastik Basıncı İzleme Sistemi (TPMS)
(Tip B) .............................................................6-30
Düşük lastik basıncı göstergesi .............................6-31
Düşük lastik basıncı konum göstergesi .................6-31
TPMS (Lastik Basıncı İzleme Sistemi)
arıza göstergesi ..................................................6-33
TPMS’li bir lastiği değiştirme .................................6-33
Aracın çekilmesi ............................................6-36
Çekme hizmeti .......................................................6-36
Çıkartılabilen çekme kancası (ön) .........................6-37
Acil durumda aracın çekilmesi ..............................6-38
Motor bölümü ...................................................7-3
Bakım servisleri ...............................................7-7
Araç sahibinin sorumluluğu .....................................7-7
Kullanıcı bakım önlemleri ........................................7-7
Kullanıcı bakımı .............................................7-10
Kullanıcı bakımı programı .....................................7-10
Periyodik bakım hizmeti ................................7-12
Normal bakım programı - Benzinli Motor ...............7-13
Güç koşullardaki periyodik bakım -
Benzinli Motor .....................................................7-17
Normal bakım programı - Dizel Motor....................7-19
Güç koşullardaki periyodik bakım -
Dizel Motor..........................................................7-22
Periyodik bakım işlemlerinin açıklamaları ...7-24
Motor yağı ......................................................7-28
Motor yağı seviyesinin kontrolü .............................7-28
Motor yağı ve filtresi değişimi ................................7-29
7
Bakım
F18
Motor Soğutma Suyu ....................................7-30
Soğutma suyu seviyesinin kontrolü .......................7-30
Önerilen antifriz .....................................................7-33
Soğutma suyunun değiştirilmesi ............................7-32
Fren/debriyaj hidroliği ...................................7-33
Fren/debriyaj hidroliği seviyesinin kontrolü ............7-33
Otomatik şanzıman yağı ...............................7-35
Otomatik şanzıman yağı seviye kontrolü ..............7-35
Otomatik şanzıman yağının değiştirilmesi .............7-36
Cam yıkama suyu ..........................................7-37
Cam yıkama suyu seviyesinin kontrolü .................7-37
El freni ............................................................7-37
El freninin kontrol edilmesi ....................................7-37
Yakıt Filtresi (Dizel) .......................................7-38
Yakıt filtresinden su boşaltılması ...........................7-38
Hava filtresi ....................................................7-39
Filtre değişimi ........................................................7-39
Polen filtresi ...................................................7-40
Filtre kontrolü .........................................................7-40
Filtre değişimi ........................................................7-40
Silecek lastikleri ............................................7-42
Silecek lastikleri kontrolü .......................................7-42
Silecek lastiğinin değiştirilmesi ..............................7-42
Akü ..................................................................7-46
En iyi akü bakımı için ............................................7-46
Akü kapasitesi etiketi .............................................7-48
Akünün şarj edilmesi .............................................7-49
Sıfırlamalar ............................................................7-49
Lastikler ve jantlar .........................................7-50
Lastik bakımı .........................................................7-50
Önerilen soğuk lastik havası basınçları .................7-50
Lastik basıncının ölçülmesi ...................................7-52
Lastik rotasyonu ....................................................7-53
Tekerlek ayarları ve lastik balans ayarı .................7-54
Lastik değiştirme ..................................................7-54
Tekerlek değiştirme ...............................................7-55
Lastik yol tutuşu .....................................................7-56
Lastik bakımı .........................................................7-56
Lastik yanağındaki etiketler ...................................7-56
Düşük yanak profilli lastik ......................................7-60
Sigortalar ........................................................7-62
Ana sigorta (çoklu sigorta) ....................................7-66
Sigorta/röle paneli açıklaması ..............................7-67
F18
F19
F19
Ampuller .........................................................7-79
Far, konum lambası, sağ-sol sinyal lambası ve
ön sis lambası ampulü değişimi .........................7-80
Far ve ön sis farı yükseklik ayarı (Avrupa için) ......7-83
Yan sinyal lambası değişimi ..................................7-90
Arka lamba grubunda ampul değişimi ...................7-90
Üçüncü fren lambası değişimi ...............................7-92
Plaka aydınlatma ampulünün değiştirilmesi ..........7-92
İç lamba ampulünün değiştirilmesi ........................7-93
Dış bakım ........................................................7-94
Dış bakım ..............................................................7-94
İç bakım ...............................................................7-100
Emisyon kontrol sistemi .............................7-101
Karter emisyon kontrol sistemi ............................7-101
Buhar emisyon kontrol sistemi ............................7-101
Egzoz emisyon kontrol sistemi ............................7-102
Ölçüler ..............................................................8-2
Motor .................................................................8-2
Ampul Watt değeri ...........................................8-3
Lastikler ve jantlar ...........................................8-4
Lastik yük ve hız kapasitesi ...........................8-4
Brüt araç ağırlığı ..............................................8-5
Bagaj hacmi .....................................................8-6
Klima sistemi ...................................................8-6
Önerilen yağlar ve kapasiteler .......................8-6
Motor yağı önerileri ..................................................8-8
Önerilen SAE viskozite numarası ............................8-9
Araç tanıtım numarası (VIN) .........................8-10
Araç sertifikasyon etiketi ..............................8-10
Lastik özellikleri ve basınç etiketi ................8-11
Motor numarası ..............................................8-11
Klima kompresörü etiketi ..............................8-11
E-işareti etiketi (Avrupa için) ........................8-12
Soğutucu etiketi .............................................8-12
Uygunluk beyanı ............................................8-12
8
Teknik özellikler & Kullanıcı bilgileri
Bir Bakışta Aracınız
1
Bir Bakışta Aracınız
1
Dış görünüş (I)...........................................................1-2
Dış görünüş (II) .........................................................1-5
İç görünüş ..................................................................1-8
Gösterge paneline genel bakış..................................1-9
Motor bölümü..........................................................1-10
1-2
DIŞ GÖRÜNÜŞ (I)
Bir Bakışta Aracınız
1. Kaput.................................................3-31
2. Far.....................................................7-80
3. Sis Lambası ......................................7-83
4. Lastikler ve jantlar.............................7-50
5. Dış dikiz aynası.................................3-41
6. Ön cam silecek lastikleri ...................7-43
7. Camlar ..............................................3-20
8. Park asistanı sistemi*......................3-100
* : varsa
OGB014001
n Önden görünüş
• 5 Kapılı
Gerçek şekil resimdekinden farklı olabilir.
1-3
Bir Bakışta Aracınız
1
1. Kaput.................................................3-31
2. Far.....................................................7-80
3. Sis lambası .......................................7-83
4. Lastikler ve jantlar.............................7-50
5. Dış dikiz aynası.................................3-41
6. Ön cam silecek lastikleri ...................7-43
7. Camlar ..............................................3-20
* : varsa
OGB015006
n Önden görünüş
• 3 Kapılı
Gerçek şekil resimdekinden farklı olabilir.
1-4
Bir Bakışta Aracınız
1. Kaput.................................................3-31
2. Far.....................................................7-80
3. Sis lambası........................................7-83
4. Lastikler ve jantlar .............................7-50
5. Dış dikiz aynası.................................3-41
6. Ön cam silecek lastikleri ...................7-43
7. Camlar...............................................3-20
* : varsa
OGB016001
n Önden görünüş
• Cross
Gerçek şekil resimdekinden farklı olabilir.
1-5
Bir Bakışta Aracınız
1
DIŞ GÖRÜNÜŞ (II)
OGB014002
n Arkadan görünüş
• 5 Kapılı
Gerçek şekil resimdekinden farklı olabilir.
1. Anten....................................................4-3
2. Kapılar................................................3-13
3. Yakıt dolum kapağı.............................3-33
4. Geri park asistanı sistemi* .................3-97
5. Üçüncü fren lambası ..........................7-91
6. Geri görüş kamerası* .........................3-96
7. Arka cam silecek lastiği* ....................7-44
8. Bagaj kapısı .......................................3-18
* : varsa
1-6
Bir Bakışta Aracınız
OGB015007
n Arkadan görünüş
• 3 Kapılı
Gerçek şekil resimdekinden farklı olabilir.
1. Anten....................................................4-3
2. Kapılar................................................3-13
3. Yakıt dolum kapağı.............................3-33
4. Geri park asistanı sistemi* .................3-97
5. Üçüncü fren lambası ..........................7-91
6. Geri görüş kamerası* .........................3-96
7. Arka cam silecek lastiği* ....................7-44
8. Bagaj kapısı .......................................3-18
* : varsa
1-7
Bir Bakışta Aracınız
1
OGB016002
n Arkadan görünüş
• Cross
Gerçek şekil resimdekinden farklı olabilir.
1. Anten....................................................4-3
2. Kapılar................................................3-13
3. Yakıt dolum kapağı.............................3-33
4. Geri park asistanı sistemi* .................3-97
5. Üçüncü fren lambası ..........................7-91
6. Geri görüş kamerası* .........................3-96
7. Arka cam silecek lastiği* ....................7-44
8. Bagaj kapısı .......................................3-18
* : varsa
1-8
Bir Bakışta Aracınız
İÇ GÖRÜNÜŞ
1. İç kapı kolu........................................3-14
2. Dış dikiz aynası katlama svici* ........3-43
3. Dış dikiz aynası kumanda
düğmesi*........................................3-42
4. Otomatik cam tuşları* ......................3-20
5. Otomatik cam tuşu* ..........................3-24
6. Kaput açma kolu ..............................3-31
7. Far yükseklik ayar sistemi ................3-89
8. Gösterge paneli aydınlatması
kumanda svici* ..............................3-45
9. Şerit Takip Uyarı Sistemi (LDWS)* ..5-57
10. Elektronik Denge Kontrolü (ESC)* ..5-37
11. Yakıt dolum kapağı açma kolu ........3-33
12. Sigorta kutusu..................................7-63
13. Direksiyon Simidi ............................3-36
14. Koltuk ................................................2-4
15. Debriyaj pedalı* ..............................5-21
16. Fren pedalı ......................................5-31
* : varsa
OGB014003
Gerçek şekil resimdekinden farklı olabilir.
1-9
Bir Bakışta Aracınız
1
GÖSTERGE PANELİNE GENEL BAKIŞ
1. Far kontrolü / Dönüş sinyalleri ..........3-83
2. Direksiyon simidi radyo kontrolü* ........4-4
3. Gösterge paneli ................................3-44
4. Korna ................................................3-38
5. Sürücü ön hava yastığı* ....................2-45
6. Silecekler/Cam yıkama......................3-93
7. LCD ekran kumanda düğmesi*/
Hız sabitleyici (Hız sınırı)
kumanda düğmesi*........3-46 / 5-50, 5-55
8. Motor Çalıştırma/Durdurma
düğmesi/Kontak anahtarı ..........5-6 / 5-10
9. Düz şanzıman/Otomatik
şanzıman ................................5-20 / 5-24
10. Çakmak* / Priz ..................3-132 / 3-135
11. AUX, USB ve iPod
®
girişleri ..............4-2
12. Klima kontrol sistemi......................3-103
13. Ses sistemi* ....................................4-20
14. Dörtlü flaşör düğmesi ........................6-2
15. Merkezi kapı kilitleme sistemi..........3-16
16. Yolcu ön hava yastığı* ....................2-45
17. Torpido gözü..................................3-129
18. Park asistanı sistemi* ....................3-100
19. Rölantide dur ve kalk (ISG)*............5-44
20. Koltuk ısıtıcıları* ..............................2-17
21. Yolcu Ön Hava Yastığı AÇIK/KAPALI
göstergesi* ......................................2-53
22. Isıtılmış direksiyon tuşu*..................3-37
23. Yolcu emniyet kemeri
uyarı lambası ..................................2-20
* : varsa
OGB016004
Gerçek şekil resimdekinden farklı olabilir.
1-10
Bir Bakışta Aracınız
MOTOR BÖLÜMÜ (I)
OGB076101
Araçtaki gerçek motor bölümü şekildekinden farklı olabilir.
1. Motor soğutma suyu genleşme
tankı ..............................................7-30
2. Radyatör kapağı................................7-30
3. Fren/Debriyaj hidroliği deposu ..........7-33
4. Hava filtresi ......................................7-39
5. Motor yağı seviye çubuğu ................7-27
6. Motor yağı dolum kapağı ..................7-28
7. Ön cam yıkama suyu haznesi ..........7-37
8. Motor bölmesi sigorta kutusu............7-65
9. Akü....................................................7-46
n
Benzinli Motor (Kappa 1.0 T-GDI)
Loading...
+ 502 hidden pages