CANON DR-6030C User Manual [ro]

Scaner de documente
Ghidul utilizatorului
Vă rugăm să consultaţi acest manual înainte de a utiliza această unitate. După ce parcurgeţi acest manual, păstraţi-l într-un loc sigur, pentru referinţă viitoare.
Scaner de documente DR-6030C
Acest manual descrie procedurile de configurare a scanerului pentru utilizare. Pentru detalii privind modul de utilizare a scanerului, citiţi pag. 1.
6. Îndepărtaţi capacul cilindrului şi scoateţi materialele de ambalare.
PASUL 1
PASUL 1
Dacă oricare dintre articolele de mai jos sunt deteriorate sau lipsesc, contactaţi reprezentantul dvs. local autorizat Canon sau reprezentantul service. Păstraţi ambalajul şi materialele de ambalare pentru depozitarea sau transportarea scanerului. Articolele incluse în acest ambalaj pot fi schimbate fără notificare.
* Acest disc de instalare este introdus în manual.
Pentru detalii privind discul, consultaţi „Despre discul de instalare” (Consultaţi pag. 17).
PASUL 2
PASUL 2
Verificarea conţinutului pachetului
Cablu de
DR-6030C
User's Guide (Ghidul
utilizatorului)
Acest manual)
Disc de instalare
alimentare
DR-6030C*
Adobe Acrobat
Disc de instalare
Îndepărtarea materialelor de ambalare
Ghidaj de evacuare
a documentelor
Înainte de
utilizare
Cablu USB
Material textil de
curăţare (1)
PASUL 3
PASUL 3
Instalaţi „DR-6030C driver” („Driver DR-6030C”) pentru a utiliza scanerul şi „CapturePerfect 3.0” pentru a utiliza funcţia de scanare.
Conectaţi-vă la Windows cu un cont care dispune de privilegii de administrator.Închideţi toate celelalte aplicaţii înainte de a instala software-ul.
Instalarea software-ului
1. Introduceţi discul de instalare
DR-6030C în CD-ROM-ul calculatorului.
Expertul de instalare porneşte automat atunci când introduceţi CD-ROM-ul în unitatea CD-ROM. Dacă expertul de instalare nu se iniţiază, executaţi aplicaţia setup.exe de pe CD-ROM.
Pentru Windows Vista
Când apare ecranul „User Account Control” („Control cont utilizator”), conectaţi-vă ca administrator şi executaţi clic pe [OK].
Efectuaţi următorii paşi pentru a îndepărta întreaga bandă portocalie şi materialele de protecţie de pe scaner. După îndepărtarea acestora, remontaţi capacul şi unitatea.
1. Îndepărtaţi banda
portocalie.
2. Deschideţi cu atenţie tava
de alimentare
3. Îndepărtaţi banda portocalie.
a documentelor.
4. Deschideţi unitatea superioară. 5. Îndepărtaţi ambalajele.
Nu prindeţi de această proeminenţă.
2. Faceţi clic pe [Typical Installation] [Instalare
obişnuită] şi urmaţi instrucţiunile pentru instalarea software-ului.
3. După instalare, faceţi clic pe [Exit] [Ieşire]
pentru a închide fereastra de instalare.
PASUL 4
PASUL 4
Conectarea scanerului la calculator
PASUL 5
PASUL 5
Pornirea (Recunoaşterea scanerului)
Conectaţi scanerul urmând paşii 1-5 de mai jos. Scanerul poate fi conectat la calculator în două moduri. Selectaţi o metodă de conectare corespunzătoare pentru mediul dumneavoastră de calcul.
• „USB connection” („Conexiune USB”)…conectare la un port USB standard de pe calculator.
• „SCSI connection” („Conexiune SCSI”)…conectarea unei plăci SCSI la unul dintre sloturile de expansiune ale calculatorului.
1.
OPRIŢI
1. OPRIŢI scanerul.
2. Introduceţi cablul de alimentare
în conectorul de alimentare al scanerului.
3. Introduceţi cablul de alimentare
în priza de alimentare.
Tip B
2.
4. OPRIŢI calculatorul
(la conectarea prin SCSI).
5. Conectaţi cablul USB sau cablul
SCSI la calculator.
5. Cablu SCSI (la conectarea prin SCSI)
Cablu de alimentare
3.
Când porniţi scanerul conectat la calculator, funcţia plug-and-play recunoaşte scanerul, iar driverul de dispozitiv este instalat automat.
1. Verificaţi conexiunea dintre scaner
şi calculator.
2. PORNIŢI scanerul.
Comutator de
alimentare
3. PORNIŢI calculatorul (la conectarea
prin SCSI).
4. Windows recunoaşte scanerul şi
efectuează instalarea automat.
Când scanerul este conectat printr-un cablu SCSI, porniţi întotdeauna scanerul înaintea calculatorului.
Dacă porniţi mai întâi calculatorul, este posibil ca scanerul să nu fie recunoscut corect.
Conectaţi-vă la Windows cu un cont care dispune de privilegii de administrator.Aşteptaţi cel puţin 10 secunde înainte de a reporni scanerul după ce acesta a fost oprit.
z La finalizarea instalării, va fi afişat un balon ajutor. z Scanerul este înregistrat pe calculator ca „CANON DR-6030C USB” (sau „CANON DR-6030C SCSI”) în
directorul „Imaging Device” („Dispozitiv de imagini”) din Device Manager (Manager dispozitive).
Poziţie ON
(PORNIRE)
4. OPRIŢI (la conectarea prin SCSI)
5. Cablu USB (la conectarea prin USB)
Nu utilizaţi atât o conexiune USB, cât şi o conexiune SCSI în acelaşi timp.Utilizaţi doar cablul de alimentare furnizat.Cablul SCSI nu este furnizat. Achiziţionaţi în prealabil un cablu SCSI care corespunde formei conectorilor
de pe placa SCSI şi scaner.
La utilizarea scanerului într-o conexiune în cascadă cu alte dispozitive SCSI, acordaţi atenţie următoarelor
aspecte: z Setarea implicită pentru numărul de identificare
SCSI este „SCSI ID=2.” Setaţi comutatoarele de fază astfel încât numărul de identificare SCSI al scanerului este diferit de cel al celorlalte dispozitive din conexiunea în cascadă.
z Scanerul dispune de un terminator SCSI
integrat care este setat permanent la [ON] [ACTIV]. La utilizarea scanerului într-o conexiune în cascadă, asiguraţi-vă că acesta este conectat la dispozitivul terminal, iar terminatoarele celorlalte dispozitive SCSI din conexiunea în cascadă au fost setate la [OFF] [DEZACTIVARE].
Tip A
Poziţie implicită (SCSI ID=2)
OFF
ON
12
SCSI ID SW1 SW2
2OFFOFF 3ONOFF 4OFFON 5ONON
Comutatoare de fază
PASUL 6
PASUL 6
Trebuie să selectaţi scanerul înainte de a-l utiliza cu o aplicaţie de scanare compatibilă ISIS sau TWAIN sau software-ul „CapturePerfect 3.0” instalat în pasul 3. Când selectaţi scanerul cu „Utilizarea CapturePerfect 3.0.” (pag. 32) Dacă utilizaţi o altă aplicaţie, consultaţi manualul aplicaţiei de scanare atunci când selectaţi scanerul.
Selectarea scanerului
Instalarea este acum completă.
CONFORMITATE CU REGLEMENTĂRILE FCC (Pentru modelul 120 V)
Scaner de documente, Model M111061 Acest dispozitiv respectă normele din Secţiunea 15 a Reglementărilor FCC. Utilizarea este supusă următoarelor două condiţii: (1) Acest dispozitiv nu produce interferenţe dăunătoare şi (2) acest dispozitiv trebuie să accepte orice interferenţă recepţionată, inclusiv interferenţele care pot produce o funcţionare nedorită.
Notă: Acest echipament a fost testat şi s-a constatat că respectă limitele pentru un dispozitiv digital Clasa B, în conformitate cu Secţiunea 15 a Reglementărilor FCC. Aceste limite sunt stabilite astfel încât să ofere o protecţie rezonabilă împotriva interferenţelor nocive într-un mediu destinat locuirii. Acest echipament generează, utilizează şi poate emite energie de radiofrecvenţă şi, în cazul în care nu este instalat şi utilizat în conformitate cu instrucţiunile, poate cauza interferenţe dăunătoare comunicaţiilor radio. Totuşi, nu există nicio garanţie că nu vor ap
ărea interferenţe în anumite cazuri de instalări. Dacă acest echipament cauzează interferenţe dăunătoare recepţiei radio sau de televiziune, ceea ce poate fi stabilit prin oprirea şi pornirea echipamentului, utilizatorul este încurajat să încerce să corecteze interferenţele prin una sau mai multe dintre măsurile următoare:
- Reorientaţi sau repoziţionaţi antena receptoare.
-Măriţi distanţa dintre echipament şi receptor.
- Conectaţi echipamentul la o priză de pe un circuit diferit de cel la care este conectat receptorul.
- Pentru asistenţă, consultaţi distribuitorul sau un tehnician radio/TV cu experienţă. Utilizarea unui cablu ecranat este necesară în conformitate cu limitele clasei B în Subsecţiunea B din Partea 15
a Reglementărilor FCC. Nu efectuaţi nicio schimbare sau modificare a echipamentului, cu excepţia situaţiilor specificate în manual. În cazul
în care trebuie să efectuaţi schimbări sau modificări, ar putea fi necesară oprirea utilizării echipamentului. Canon U.S.A. Inc. One Canon Plaza, Lake Success NY 11042, S.U.A. Tel. (516)328-5600
REGLEMENTĂRI PRIVIND INTERFERENŢELE RADIO (Pentru modelele la 120 V)
Acest dispozitiv digital respectă limitele Clasei B pentru emisiile de zgomote radioelectrice aplicabile dispozitivelor digitale, a
şa cum este prevăzut în standardul privind echipamentele care produc interferenţe denumit „Dispozitive
digitale”, ICES-003 al Industry Canada.
RÈGLEMENT SUR LE BROUILLAGE RADIOÉLECTRIQUE (For 120 V models)
Cet appareil numérique respecte les limites de bruits radioélectriques applicables aux appareils numériques de Classe B prescrites dans la norme sur le matériel brouilleur: „Appareils Numériques”, NMB-003 édictée par l’Industrie Canada.
DENUMIRI MODELE
Numele următoare pot fi furnizate pentru normele de siguranţă în fiecare regiune de comercializare a acestui scaner de documente.
Model DR-6030C: M111061
i
VĂ RUGĂM SĂ CITIŢI CU ATENŢIE ACESTE INFORMAŢII ÎNAINTE DE A DESCHIDE
AMBALAJUL DISCULUI SIGILAT
ACORD DE LICENŢĂ SOFTWARE CANON
IMPORTANT – VĂ RUGĂM SĂ CITIŢI ACEST ACORD ÎNAINTE DE A DESCHIDE AMBALAJUL DISCULUI SIGILAT! DESCHIZÂND AMBALAJUL DISCULUI SIGILAT, SE CONSIDERĂ CĂ ACCEPTAŢI PREZENTUL ACORD.
Acest document legal este un acord de licenţă între dumneavoastră şi Canon Electronics Inc. („Canon”). DESCHIZÂND AMBALAJUL DISCULUI SIGILAT, SUNTEŢI OBLIGAŢI SĂ RESPECTAŢI CLAUZELE PREZENTULUI ACORD. ACESTE CLAUZE CONTRACTUALE, NU DESCHIDEŢI AMBALAJUL DISCULUI SIGILAT ŞI RESTITUIŢI IMEDIAT SCANERUL CANON, AMBALAJUL DISCULUI CARE CONŢINE PROGRAMELE SOFTWARE ALE DRIVERULUI SCANERULUI ŞI/SAU PROGRAMUL UTILITAR AL SOFTWARE-ULUI SCANERULUI PROPRIETATEA CANON SAU A LICENŢIATORULUI ACESTUIA („SOFTWARE”), PRECUM ŞI DOCUMENTAŢIA DE ÎNSOŢIRE ŞI CELELALTE ELEMENTE ÎN LOCUL DIN CARE LE-AŢI ACHIZIŢIONAT PENTRU A FI RETURNATE, ÎNAINTE DE A LE UTILIZA, DESCHIDE SAU DESPACHETA.
În ceea ce priveşte dreptul de utilizare a SOFTWARE-ului, sunteţi de acord să respectaţi termenii şi condiţiile prezentului Acord.
1. ACORDAREA LICENŢEI: Canon vă acordă dreptul personal, neexclusiv, de utilizare a SOFTWARE-ului pe un singur calculator.
Dacă instalaţi SOFTWARE-ul pe mai multe calculatoare, trebuie să obţineţi licenţe multiple, separat, de la Canon.
Nu aveţi dreptul să atribuiţi, să sublicenţiaţi, să vindeţi, să închiriaţi, să cesionaţi, să împrumutaţi, să transmiteţi sau să transferaţi unui terţ, precum şi să expediaţi sau să scoateţi SOFTWARE-ul în afara ţării din care l-aţi achiziţionat, în alte ţări, fără autorizaţia necesară a competente sau să copiaţi, să duplicaţi, să traduceţi sau să convertiţi SOFTWARE-ul sau documentaţia de însoţire într-un alt limbaj de programare, cu excepţia cazurilor prevăzute expres în acest document.
Cu excepţia cazurilor expres prevăzute de legislaţia în vigoare, nu aveţi dreptul să schimbaţi, să modificaţi, să dezasamblaţi, să decompilaţi sau să refaceţi programul sursă al SOFTWARE-ului sau al documentaţiei de însoţire şi, de asemenea, nu puteţi solicita unui terţ s ă procedeze la aceste operaţiuni.
2. COPII DE REZERVĂ: Ave ţi dreptul să realiza o copie a SOFTWARE-ului exclusiv pentru realizarea unei copii de rezervă sau să
copiaţi SOFTWARE-ul pe un dispozitiv de stocare permanentă (de exemplu, un hard disc) al calculatorului dumneavoastră şi să păstraţi originalul pentru copie de rezervă. Cu excepţia cazurilor prevăzute de legislaţia în vigoare, oricare altă acţiune de copiere a
încălcare a prezentului acord. Dumneavoastră trebuie să reproduceţi şi să includeţi în copia de rezervă informaţiile despre drepturile de autor.
o
3. ASISTENŢĂ ŞI ACTUALIZARE: Canon, partenerii Canon şi distribuitorii sau furnizorii acestuia nu sunt responsabili de întreţinerea
sau oferirea asistenţei privind modul de utilizare al SOFTWARE-ului. Nu vor fi disponibile actualizări, reparaţii sau asistenţă pentru SOFTWARE.
4. GARANŢIE LIMITATĂ ŞI PRECIZĂRI PRIVIND DESPĂGUBIRILE: Canon, partenerii Canon, distribuitorii sau furnizorii
acestuia nu vor garanta funcţionarea neîntreruptă sau absenţa ori corectarea erorilor. De aceea, SOFTWARE-ul este licenţiat „CA ATARE”, fără drept de garanţie expresă. Discheta pe care este înregistrat SOFTWARE-ul este garantată că nu va manifesta defecte materiale sau de fabricaţie în condiţii normale de funcţionare pe o asemănător. Garanţia limitată nu se aplică în cazul în care defectarea dischetei este provocată de un accident, abuz sau utilizare greşită
SOFTWARE-ului şi nu se va extinde asupra niciunei alte persoane decât utilizatorul original al SOFTWARE-ului.
a
CANON, PARTENERII CANON, DISTRIBUITORII SAU FURNIZORII ACESTEIA, ÎŞI DECLINĂ RESPONSABILITATEA ÎN CAZUL TUTUROR GARANŢIILOR IMPLICITE, INCLUSIV GARANŢIA DE VÂNZARE SAU ADAPTAREA PENTRU O ANUMITĂ UTILIZARE, REFERITOARE LA SOFTWARE SAU LA DOCUMENTAŢIA DE ÎNSOŢIRE.
NICI CANON, PARTENERII CANON, NICI DISTRIBUITORII SAU FURNIZORII ACESTEIA NU SUNT RĂSPUNZĂTORI PENTRU NICIO PIERDERE SAU VĂTĂMARE DE ORICE NATURĂ, INCLUSIV INDIRECTĂ SAU ACCIDENTALĂ, DE EXEMPLU PIERDERILE SAU CHELTUIELILE REZULTATE DE PE URMA SOFTWARE-ULUI, A DOCUMENTAŢIEI DE ÎNSOŢIRE SAU
UTILIZĂRII ACESTORA.
A
CANON, PARTENERII CANON, DISTRIBUITORII SAU FURNIZORII ACESTEIA NU VOR AVEA NICIO OBLIGAŢIE DE A VĂ DESPĂGUBI PENTRU NICIO CERERE SAU ACŢIUNE INTRODUSĂ DE UN TERŢ CARE PRETINDE CĂ SOFTWARE-UL, DOCUMENTAŢIA DE ÎNSOŢIRE SAU UTILIZAREA ACESTORA ÎNCALCĂ DREPTURILE DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ ALE UNUI ASTFEL DE TERŢ.
CELE PREZENTATE MAI SUS REPREZINTĂ SINGURA RESPONSABILITATE A COMPANIEI CANON ŞI SINGURELE DUMNEAVOASTRĂ DESPĂGUBIRI PENTRU SOFTWARE ŞI DOCUMENTAŢIA DE ÎNSOŢIRE A ACESTUIA.
5. TERMEN: Acest Acord intră în vigoare la deschiderea ambalajului discului sigilat şi rămâne în vigoare până la rezilierea acestuia.
Puteţi să reziliaţi acest Acord, distrugând SOFTWARE-ul şi toate copiile acestuia. De asemenea, acest Acord va fi reziliat dacă dumneavoastră nu respectaţi termenii prezentului Acord. În plus faţă de respectarea drepturilor legale respective ale Canon, trebuie să distrugeţi imediat SOFTWARE-ul şi toate copiile acestuia.
6. NOTIFICARE PRIVIND DREPTURILE RESTRICŢIONATE DE GUVERNUL S.U.A.: SOFTWARE-ul este furnizat cu
DREPTURI RESTRICŢIONATE. Utilizarea, duplicarea sau dezvăluirea sunt supuse limitării, aşa cum este stipulat în subparagraful (c) (1) (ii) din clauza Drepturile asupra datelor tehnice şi software-ului de calculator din DFARs 252.227-7013 sau în subparagraful (c) (1) şi (2) din clauza Drepturile comerciale asupra software-ului restricţionat pentru calculator FAR 52.227-19, după cum este cazul.
7. DIVIZIBILITATE: În cazul în care o prevedere a prezentului Contract este declarată sau de dovedeşte a fi ilegală de către orice instanţă
sau tribunal din jurisdicţia competentă, o clauze ale prezentului acord rămân în vigoare şi cu efecte depline.
8. RECUNOAŞTERE: DESCHIZÂND AMBALAJUL DISCULUI SIGILAT, DUMNEAVOASTRĂ CONFIRMAŢI CĂ AŢI
PAR CURS , AŢI ÎNŢELES PREZENTUL ACORD ŞI VĂ OBLIGAŢI SĂ RESPECTAŢI CLAUZELE ŞI CONDIŢIILE ACESTUIA. DE ASEMENEA, ACCEPTAŢI CĂ PREZENTUL ACORD REPREZINTĂ SINGURUL ACORD DINTRE DUMNEAVOASTRĂ ŞI CANON PRIVIND OBIECTUL ACESTUI ACORD ŞI CĂ ÎNLOCUIEŞTE TOATE PROPUNERILE SAU ACORDURILE ANTERIOARE, VERBALE SAU SCRISE, PRECUM ŞI TOATE CELELALTE COMUNICĂRI DINTRE DUMNEAVOASTRĂ ŞI CANON PRIVIND OBIECTUL ACESTUI ACORD. NICIO MODIFICARE A ACESTUI ACORD NU VA INTRA ÎN VIGOARE DECÂT DUPĂ SEMNAREA ACESTUIA DE CĂTRE UN REPREZENTANT AUTORIZAT AL CANON.
Pentru întrebări suplimentare despre acest Acord, ori dacă, din orice motive, doriţi să contactaţi compania Canon, vă rugăm să contactaţi reprezentantul local Canon.
perioadă de nouăzeci (90) de zile de la data achiziţiei, aspect dovedit de chitanţa de achiziţionare sau de un alt element
astfel de prevedere va fi nulă şi neavenită în baza jurisdicţiei instanţei sau tribunalului, iar toate celelalte
ii
DACĂ NU SUNTEŢI DE ACORD CU
autorităţilor
SOFTWARE-ului reprezintă
Programul internaţional ENERGY STAR
®
Ca partener ENERGY STAR cerinţele Programului ENERGY STAR
Programul internaţional pentru echipamente de birou ENERGY STAR
, Canon Electronics Inc. a stabilit că acest produs îndeplineşte
®
pentru eficienţa energetică.
®
este un program care promovează economisirea energiei la utilizarea computerelor şi a altor echipamente de birou. Programul susţine dezvoltarea şi diseminarea de produse cu funcţii care reduc în mod eficient consumul de energie. Acesta este un sistem deschis, la care proprietarii de firme pot participa voluntar. Produsele vizate sunt aparatele de birou, cum ar fi calculatoare, monitoare, imprimante, faxuri, maşini, copiatoare şi scanere. Standardele şi siglele sunt aceleaşi pentru toate naţiunile participante. Cu setări implicite din fabrică, scanerul va intra în modul inactiv după 10 secunde de inactivitate. Deşi puteţi modifica intervalul de timp înainte de intrarea scanerului în modul inactiv la până la 240 de minute, vă recomandăm utilizarea setărilor implicite.
Mărci comerciale
•Canon şi sigla Canon sunt mărci comerciale înregistrate în S.U.A. ale Canon Inc. şi pot fi mărci comerciale sau mărci comerciale înregistrate în alte ţări.
• Microsoft şi Windows sunt mărci comerciale înregistrate ale Microsoft Corporation în S.U.A. şi în alte ţări.
•ISIS este o marcă înregistrată a EMC Corporation, în Statele Unite.
•Intel şi Pentium sunt mărci înregistrare ale Intel Corporation.
• ENERGY STAR
• Adobe este marcă înregistrată a Adobe Systems Incorporated în Statele Unite ale Americii şi/sau în alte ţări.
• Adaptec este o marcă înregistrată a Adaptec Inc.
• Alte nume de produse şi companii prezentate în prezentul document pot fi mărci comerciale ale respectivelor proprietari.
®
este o marcă înregistrată în S.U.A.
Drepturi de autor
Drept de autor 2010 CANON ELECTRONICS INC. Toate drepturile rezervate. Nicio parte a acestei publicaţii nu poate fi reprodusă sau transmisă în nicio formă sau prin niciun mijloc, electronic
sau mecanic, inclusiv prin fotocopiere sau înregistrare sau prin niciun sistem de stocare sau recuperare a datelor fără permisiunea scrisă prealabilă a CANON ELECTRONICS INC.
Declaraţii de exonerare a răspunderii
Informaţiile din acest document se pot modifica fără notificare prealabilă.
CANON ELECTRONICS INC. NU OFERĂ NICIUN FEL DE GARANŢIE REFERITOARE LA ACEST MATERIAL, FIE ACEASTA EXPRESĂ SAU IMPLICITĂ, CU EXCEPŢIA CELOR MENŢIONATE ÎN INTERIOR, INCLUSIV, DAR FĂRĂ A SE LIMITA LA INCLUDERE, GARANŢII DE PIAŢĂ, DE VÂNZARE, ADAPTAREA PENTRU O ANUMITĂ UTILIZARE SAU NEÎNCĂLCAREA UNOR DREPTURI. CANON ELECTRONICS INC. NU ESTE RĂSPUNZĂTOARE PENTRU NICIO VĂTĂMARE DE ORICE NATURĂ, DIRECTĂ, ACCIDENTALĂ SAU INCIDENTĂ ŞI NICI PENTRU PIERDERILE SAU CHELTUIELILE REZULTATE DE PE URMA UTILIZĂRII ACESTUI MATERIAL.
iii
iv

INTRODUCERE

Vă mulţumim pentru achiziţionarea scanerului de documente Canon DR-6030C. Vă rugăm să parcurgeţi cu atenţie acest manual înainte de utilizarea dispozitivului, pentru a maximă numeroasele sale funcţii. După parcurgerea acestui manual, păstraţi-l într- un loc sigur pentru utilizare ulterioară.
vă familiariza cu caracteristicile acestuia şi pentru a utiliza la capacitate

Manuale pentru scaner

Scanerul DR-6030C are un User’s Guide (Ghid de utilizare) (acest manual) inclus în pachet, CapturePerfect 3.0 Operation Guide (Ghidul de utilizare CapturePerfect 3.0) şi Online Help (Ajutor online). Pentru detalii despre verificarea listei de ambalaj, instalarea software-ului, conectări la calculator şi instalare scaner, consultaţi Easy Start Guide (Ghid de pornire simplă) pe pagina pliată din acest manual. Pentru detalii despre pregătirea scanerului şi pentru detalii despre scanare şi cum să manevraţi scanerul, consultaţi User’s Guide (Ghid de utilizare).
Următoarele rânduri descriu manualele furnizate împreună cu scanerul. Înainte
utiliza scanerul, citiţi User’s Guide (Ghid de utilizare).
de a
Ghid de pornire simplă (pagina pliată din acest manual)
Acest manual descrie procedura de la scoaterea scanerului din cutie până la instalarea scanerului pentru scanare.
RomânFrancezăGermanăSpaniolăItaliană
User’s Guide (Ghid de utilizare) (acest manual)
Acest manual descrie operaţiunile de baza pentru utilizarea scanerului, efectuarea întreţinerii de rutină, depanare şi furnizează specificaţiile scanerului.
CapturePerfect 3.0 Operation Guide (Ghid de utilizare CapturePerfect 3.0) (manual PDF)
CapturePerfect 3.0 şi ghidul său de utilizare sunt instalare pe calculatorul dvs. împreună cu ghidul de utilizare CapturePerfect 3.0.
(Consultaţi pag. 34.)
INTRODUCERE 1
Olandeză

Simboluri utilizate în acest manual

În acest manual sunt utilizate următoarele simboluri pentru a explica procedurile, restricţiile, precauţiile de manevrare şi instrucţiunile care trebuie respectate pentru a
AVERTISMENT Indică un avertisment referitor la operaţiuni care, dacă nu sunt realizate corect, pot provoca moartea sau rănirea unor persoane. Pentru a utiliza aparatul în siguranţă, acordaţi permanent atenţie acestor avertismente.
ATENŢIE Indică o atenţionare referitoare la operaţiuni care, dacă nu sunt
realizate corect, pot provoca rănirea unor persoane sau deteriorarea unor bunuri. Pentru a utiliza aparatul în siguranţă, acordaţi permanent atenţie acestor atenţionări.
IMPORTANT
Indică cerinţe sau restricţii de funcţionare. Citiţi cu atenţie aceste articole pentru a asigura utilizarea corectă a aparatului şi pentru a evita deteriorarea acestuia.
garanta siguranţa.
Observaţie
Indică o clarificare a unei operaţii sau prezintă explicaţii suplimentare pentru o procedură. Se recomandă insistent citirea acestor texte.
2 INTRODUCERE

Cuprins

Ghid de pornire simplă ....................................................Pliant
INTRODUCERE ....................................................................... 1
Manuale pentru scaner .................................................................. 1
Simboluri utilizate în acest manual ................................................ 2
Capitolul 1 Înainte de utilizarea scanerului ......................... 5
1. Măsuri importante privind siguranţa ........................................... 6
Locaţia de instalare ................................................................. 6
Alimentare ............................................................................... 7
Mutarea scanerului ................................................................. 7
Manevrarea ............................................................................. 8
Depunerea la deşeuri .............................................................. 9
2. Caracteristici ale scanerului de documente DR-6030C ........... 10
3. Denumirile şi funcţiile componentelor ...................................... 13
4. Cerinţe de instalare .................................................................. 15
5. Despre discul de instalare ....................................................... 17
Capitolul 2 Utilizarea scanerului ........................................ 19
1. Documente .............................................................................. 20
2. Pregătirea tăvilor ...................................................................... 22
Instalarea tăvii de alimentare a documentelor ...................... 22
Tavă de evacuare a documentelor ....................................... 23
Instalarea ghidajului de evacuare a documentelor ............... 25
3. Amplasarea documentelor ....................................................... 27
Cum să alimentaţi în modul de separare a paginilor ............. 27
Cum să alimentaţi în modul de omitere ................................ 30
4. Scanarea documentelor ........................................................... 32
Utilizarea CapturePerfect 3.0 ................................................ 32
Iniţierea CapturePerfect 3.0 cu butonul Start ........................ 40
Înainte de a utiliza Adobe Acrobat 9.0 .................................. 45
5. Utilizarea colilor cu cod de corecţie ......................................... 47
Despre colile cu cod de corecţie ........................................... 48
Funcţie şablon cod de corecţie ............................................. 49
Mod de utilizare a colilor cu cod de corecţie ......................... 49
6. Soluţionarea unui blocaj de hârtie ........................................... 51
7. Alte funcţii ................................................................................ 54
Funcţia detectare alimentare dublă ....................................... 54
Funcţie detectare document introdus incorect ...................... 55
Modul Long document (Document lung) ............................... 55
Setări de mod standby .......................................................... 61
Funcţie MultiStream .............................................................. 62
RomânFrancezăGermanăSpaniolăItaliană
Olandeză
Cuprins 3
Capitolul 3 Instalare software ............................................. 63
1. Casetă de dialog ISIS/TWAIN Driver Properties
(Proprietăţi driver ISIS/TWAIN) ................................................ 64
Fila [Basic] [Setări de bază] .................................................. 65
Fila [Brightness] [Luminozitate] ............................................. 77
Fila [Image processing] [Procesare imagine] ........................ 80
Fila [Others] [Altele] .............................................................. 83
Casetă de dialog [Addon] [Program de completare] ............. 88
2. Exemple practice ..................................................................... 95
Scanarea ambelor feţe ale paginilor ..................................... 95
Scanarea documentelor care nu au o dimensiune standard ..... 96
Ajustarea zonei de scanare .................................................. 96
Scanarea documentelor multiple .......................................... 97
Ajustări de imagine pentru scanare ...................................... 99
Prescanarea ........................................................................ 102
Păstrarea setărilor dumneavoastră ..................................... 102
Capitolul 4 Anexe .............................................................. 103
1. Întreţinere regulată ................................................................. 104
Curăţarea scanerului ........................................................... 104
Curăţarea căii de alimentare ............................................... 104
Curăţarea sticlei senzorului, plăcilor de atenuare
şi cilindrilor .......................................................................... 105
Curăţarea plăcilor de atenuare ........................................... 108
2. Îndepărtarea şi ataşarea cilindrilor ......................................... 110
Ciclu înlocuire cilindru ......................................................... 110
Resetarea contorului ........................................................... 111
Îndepărtarea şi ataşarea cilindrului de prindere .................. 115
Înlăturarea şi ataşarea cilindrului de alimentare ................. 118
Îndepărtarea şi ataşarea cilindrului de întârziere ................ 121
3. Depanare ............................................................................... 125
4. Dezinstalarea software-ului ................................................... 133
5. Specificaţii .............................................................................. 136
Specificaţii ........................................................................... 136
Opţiuni ................................................................................. 138
Piese de schimb .................................................................. 138
Dimensiuni exterioare ......................................................... 139
Index .................................................................................... 140
4 Cuprins
Capitolul 1
Înainte de utilizarea scanerului
1. Măsuri importante privind siguranţa ...... 6
Locaţia de instalare ..................................... 6
Alimentare ................................................... 7
Mutarea scanerului ...................................... 7
Manevrarea ................................................. 8
Depunerea la deşeuri .................................. 9
2. Caracteristici ale scanerului
de documente DR-6030C ................... 10
3. Denumirile şi funcţiile
componentelor .................................... 13
4. Cerinţe de instalare ............................ 15
5. Despre discul de instalare ................. 17

1. Măsuri importante privind siguranţa

Pentru o utilizare în siguranţă a scanerului, vă rugăm să asiguraţi că aţi citit avertismentele şi precauţiile descrise în continuare.
Locaţia de instalare
Randamentul scanerului este influenţat de mediul în care acesta este instalat. Asiguraţi-vă că locaţia în care este instalat scanerul respectă următoarele cerinţe de mediu.
• Asiguraţi-vă că există suficient spaţiu în jurul scanerului pentru a asigura utilizarea şi întreţinerea acestuia.
Cel puţin 100 mm când tava de evacuare este goală.
450 mm când tava de alimentare a documen­telor şi prelungirea tăvii de alimentare a documentelor sunt închise.
750 mm când tava de alimentare a documentelor şi prelungirea tăvii de alimentare a documentelor sunt deschise.
•Dacă documentele scanate ies prin spatele scanerului, furnizaţi spaţiu adecvat în spatele scanerului pentru documentele care ies după ce au fost scanate. (Consultaţi „Tavă de evacuare a documentelor” la pag. 23.)
•Evitaţi să instalaţi aparatul în lumina directă a soarelui. Dacă nu puteţi evita această situaţie, utilizaţi perdele pentru a proteja scanerul.
•Evitaţi locaţiile unde se acumulează o cantitate considerabilă de praf.
•Evitaţi locaţiile călduroase sau cu umiditate, de exemplu, în apropierea robinetelor de apă, a încălzitoarelor de apă sau a umidificatoarelor şi evitaţi locaţiile în care pot exista vapori de amoniac, diluant sau alte substanţe chimice volatile.
•Evitaţi locaţiile unde există emiteri de amoniac sub formă de gaz.
•Evitaţi locaţiile din apropierea materialelor volatile sau inflamabile, cum ar fi alcool sau diluant.
•Evitaţ
i locaţiile expuse la vibraţii.
•Evitaţi expunerea scanerului la modificări bruşte de temperatură. În cazul în care camera în care este instalat scanerul este rece, dar este încălzită rapid, se pot forma picături de apă (condens) în interiorul scanerului. Astfel, calitatea scanării poate scădea semnificativ.
6 Capitolul 1
Pentru o scanare de cea mai bună calitate, se recomandă următoarele condiţii: Temperatura camerei: între 10 °C şi 32,5 °C Umiditate: 20% – 80% RH
•Evitaţi instalarea scanerului în apropierea echipamentelor care generează un câmp magnetic (de exemplu: boxe, televizoare sau aparate radio).
Alimentare
• Conectaţi numai la o priză de alimentare care corespunde tensiunii şi frecvenţei alimentării. (120 V, 60 Hz sau 220-240 V, 50/60 Hz, în funcţie de regiunea dumneavoastră)
• Nu utilizaţi o sursă de alimentare care nu este conformă pentru tensiunea specificată. Aceasta ar putea duce la producerea unui incendiu sau şoc electric.
• Nu conectaţi un alt echipament electric la aceeaşi priză la care este conectat scanerul. De asemenea, dacă utilizaţi un prelungitor, asiguraţi-vă că acesta corespunde cerinţelor privind tensiunea scanerului.
• Cablul de alimentare poate fi deteriorat dacă se calcă adesea pe el sau dacă sunt amplasate obiecte grele peste acesta. Continuarea utilizării unui cablu de alimentare deteriorat poate determina un accident, cum ar fi un incendiu sau un şoc electric.
• Nu utilizaţi cablul de alimentare dacă acesta este răsucit.
•Nu trageţi direct de cablul de alimentare. Când deconectaţi cablul de alimentare, prindeţi întotdeauna ştecărul şi scoateţi-l din priză.
•Menţineţi liberă zona din jurul ştecărului, astfel încât cablul de alimentare să poată fi deconectat uşor, în caz de urgenţă.
• Pentru informaţii suplimentare despre alimentare, vă rugăm să contactaţi distribuitorul local autorizat Canon sau reprezentantul de service.
RomânFrancezăGermanăSpaniolăItaliană
Mutarea scanerului
•Când mutaţi scanerul, prindeţi-l întotdeauna cu ambele mâini pentru a evita scăparea lui. Scanerul cântăreşte aproximativ 10,2 kg.
• Asiguraţi-vă că aţi deconectat cablul de interfaţă şi pe cel de alimentare. Dacă scanerul este transportat cu aceste articole conectate, mufele şi conectorii se pot deteriora din cauza şocului fizic.
Înainte de utilizarea scanerului 7
Olandeză
Manevrarea
AVERTISMENT La fiecare utilizare a scanerului, respectaţi următoarele măsuri de precauţie. În caz contrar, există riscul producerii unui incendiu sau a unui şoc electric.
• Nu utilizaţi niciodată alcool, benzen, diluant, spray-uri cu aerosoli sau alte substanţe foarte inflamabile în apropierea scanerului.
•Nu tăiaţi, nu deterioraţi şi nu modificaţi cablul de alimentare. Nu aşezaţi obiecte grele pe cablul de alimentare şi nu trageţi sau îndoiţi excesiv cablul de alimentare.
• Nu conectaţi niciodată cablul de alimentare dacă aveţi mâinile ude.
• Nu conectaţi scanerul la un prelungitor cu mai multe prize.
• Nu înnodaţi şi nu răsuciţi cablul de alimentare, deoarece se pot produce incendii sau şocuri electrice. La conectarea cablului de alimentare, asiguraţi-vă că aţi introdus complet şi sigur ştecărul în priză.
• Nu utilizaţi alte cabluri de alimentare decât cel furnizat cu acest scaner.
•Nu încercaţi să dezasamblaţi sau să modifica aceste operaţiuni sunt periculoase şi se pot produce incendii sau şocuri electrice.
• Nu utilizaţi în apropierea scanerului spray-uri cu aerosoli inflamabile.
• Când curăţaţi scanerul, OPRIŢI întrerupătorul şi deconectaţi cablul de alimentare de la sursa de alimentare.
•Curăţaţi scanerul utilizând o cârpă umezită uşor care a fost stoarsă bine. Nu utilizaţi niciodată alcool, benzen, diluant pentru vopsea sau oricare altă substanţă inflamabilă.
•Dacă scanerul emite sunete ciudate sau fum, căldură sau mirosuri neobişnuite, ori dacă scanerul nu funcţionează sau dacă se înregistrează alte anomalii atunci când utilizaţi dispozitivul, OPRIŢI imediat întrerupătorul şi scoateţi ştecărul din priză. Apoi, pentru informaţii suplimentare, contactaţi reprezentantul local autorizat Canon sau departamentul de service.
•Nu scăpaţi scanerul puternice. În cazul în care scanerul se defectează, OPRIŢI imediat întrerupătorul şi scoateţi ştecărul din priză. Apoi, pentru depanare, contactaţi reprezentantul local autorizat Canon sau departamentul de service.
• Înainte de a muta scanerul, asiguraţi-vă că întrerupătorul este OPRIT şi că aţi scos ştecărul din priză.
şi nu îl supuneţi unor impacturi sau şocuri
ţi scanerul, deoarece
ATENŢIE
• Nu instalaţi scanerul pe o suprafaţă instabilă sau înclinată sau într-o zonă expusă unor vibraţii excesive, deoarece acestea pot determina căderea scanerului şi vătămarea corporală a persoanelor implicate sau deteriorarea scanerului.
8 Capitolul 1
• Nu blocaţi orificiile de ventilaţie. Aceasta ar putea duce la supraîncălzirea scanerului, existând riscul de producere a unor incendii.
•Nu aşezaţi niciodată pe scaner obiecte mici de metal, de exemplu capse, agrafe de hârtie sau bijuterii. Aceste articole pot cădea în scaner şi pot provoca incendii sau şocuri electrice. În cazul în care obiecte de acest gen cad în scaner, OPRIŢI imediat alimentarea cu energie şi scoateţi ştecărul din priză. Apoi, pentru depanare, contactaţi reprezentantul local autorizat Canon sau departamentul de service.
•Nu aşezaţi scanerul într-o locaţie cu umiditate sau praf. Aceasta ar putea duce la producerea unui incendiu sau şoc electric.
•Nu aşezaţi obiecte deasupra scanerului. Acestea pot cădea sau se pot răsturna, ducând astfel la accidentarea persoanelor implicate.
• Când deconectaţi cablul de alimentare, prindeţi-l ferm de ştecăr. Nu trageţi direct de cablul de alimentare, deoarece acesta acesta sau conductoarele interne ale cablului se pot deteriora, producând incendii sau scurtcircuite.
•Păstraţi un spaţiu suficient în jurul cablului de alimentare, pentru a permite deconectarea cu uşurinţă a acestuia. Dacă sunt plasate obiecte în jurul ştecărului cablului de alimentare, nu îl veţi putea deconecta în caz de urgenţă.
ţi grijă să nu vărsaţi apă sau substanţe inflamabile (alcool,
•Ave diluant, benzen etc.) în scaner, deoarece se pot produce incendii sau şocuri electrice.
• Din motive de siguranţă, decuplaţi sursa de alimentare dacă scanerul nu se utilizează pentru o perioadă lungă de timp, de exemplu, peste noapte. De asemenea, din motive de siguranţă, decuplaţi sursa de alimentare şi deconectaţi cablul de alimentare de la priză dacă aparatul nu va fi folosit pentru o perioadă extinsă de timp, cum ar fi în timpul zilelor libere succesive.
• Nu purtaţi haine largi sau bijuterii care se pot prinde în scaner în timpul utilizării acestuia. Aceasta ar putea cauza accidentări. Aveţi foarte mare grijă la cravate şi la părul lung. n cazul în care sunt prinse obiecte în scaner, deconectaţi imediat cablul de alimentare pentru a opri scanerul.
•Aveţi grijă când aşezaţi hârtia în scaner şi când îndepărtaţi hârtia blocată. Există pericolul unor tăieturi la mână cu marginea unei coli de hârtie.
RomânFrancezăGermanăSpaniolăItaliană
Olandeză
Depunerea la deşeuri
• Când doriţi să aruncaţi acest scaner, aveţi grijă să urmaţi legile şi ordonanţele locale sau să consultaţi vânzătorul care v-a vândut acest scaner.
Înainte de utilizarea scanerului 9

2. Caracteristici ale scanerului de documente DR-6030C

Caracteristicile principale ale scanerului de documente DR-6030C sunt descrise mai jos.
Alimentarea rapidă cu documente
Scanerul poate scana maxim 60 de documente pe minut într-o gamă de dimensiuni de la cărţi de vizită la A3. (Condiţii de scanare: Alb/Negru, dimensiune LTR/A4 portret, două părţi, 200 dpi.)
Interfaţă USB/SCSI suportată
Interfaţa USB care este prevăzută ca standard pe calculatorul dumneavoastră, precum şi plăcile de extensie SCSI sunt suportate. (Consultaţi „Cerinţe de instalare” la pag. 15.)
Posibilitate de scanare color şi pe scală de gri
Documentele pot fi scanate în culori pe 24 de biţi sau la un nivel de scală de gri: 256.
Suportă o gamă largă de moduri de scanare
Scanerul suportă următoarele moduri de scanare, în funcţie de tipul de document:
• Mod pe o singură faţă/pe două feţe
• Cale de alimentare una sau două foi
Cale cu întoarcere în U
Documentele sunt alimentate şi evacuate prin partea de faţă a scanerului. (Consultaţi „Tavă de evacuare a documentelor” la pag. 23.)
Cale direct
Documentele sunt evacuate prin partea de spate a scanerului. Notă: documentele evacuate sunt aşezate în ordinea inversă alimentării lor. (Consultaţi „Tavă de evacuare a documentelor” la pag. 23.)
Detectare dimensiune hârtie
Scanerul detectează automat dimensiunea documentului scanat şi elimină orice spaţiu care nu este necesar din jurul marginilor imaginii atunci când o stochează, chiar şi atunci când se stochează un document cu dimensiune neregulată. (Consultaţi „Page Size (Dimensiunea paginii)” la pag. 69.)
Detectare alimentare dublă
Scanerul opreşte alimentarea documentelor dacă detectează faptul că unul sau mai multe documente au fost alimentate în acelaşi timp. (Consultaţi „Funcţia detectare alimentare dublă” la pag. 54.)
Detectare document introdus incorect
Scanerul opreşte alimentarea documentelor atunci când detectează un document introdus incorect care loveşte marginile deschiderii de alimentare a documentelor. (Consultaţi „Funcţie detectare document introdus incorect” la pag. 55.)
ă
10 Capitolul 1
Îndreptare automată
Scanerul îndreaptă o imagine atunci când detectează o imagine de pe un document care nu a fost încărcat drept. (Consultaţi „Casetă de selectare [Deskew] [Îndreptare automată]” la pag. 71.)
Detectare automată culoare
Scanerul detectează dacă documentul scanat este color sau alb/negru şi salvează imaginea în mod corespunzător. (Consultaţi „[Auto Color Detection] [Detectare automată culoare]” la pag. 67.)
Scanare carduri
Se pot scana cărţi de vizită. (Consultaţi „Documente” la pag. 20.)
Detector orientare caracter
Identifică orientarea caracterelor într-un document şi roteşte imaginea în aşa fel încât orientarea caracterelor scanate este corectă. (Consultaţi „Casetă de selectare [Text Orientation Recognition] [Recunoaştere orientare text]” la pag. 81.)
Îmbunătăţire avansată a textului
Documentele cu fundale negre sau documentele cu text şters, scris cu un creion, pot fi scanate clar. (Consultaţi „Mode (Mod)” la pag. 67.) * Uneori, această funcţie nu este eficientă la unele tipuri de documente.
Eliminare culoare
Scanerul este echipat cu funcţia Dropout Color (Culoare care trebuie înlăturat imaginile scanate. (Consultaţi „Color Drop-Out (Culoare care trebuie înlăturată)” la pag. 82.)
Pornire automată
Scanerul este echipat cu o funcţie Auto Start (Pornire automată) care porneşte automat scanarea atunci când un document este plasat în tava de alimentare cu documente. (Consultaţi „Feeding Option (Opţiune de alimentare)” la pag. 85.)
Funcţie de omitere pagini goale
Scanerul este echipat cu funcţia de omitere a paginilor goale, care îi permite să scaneze documentele indiferent dacă acestea au o parte sau două părţi. (Consultaţi „Scanning Side (Faţă scanare)” la pag. 70.)
Funcţie de prescanare
Scanerul este echipat cu o funcţie Prescan (Prescanare) ce vă permite să ajustaţi contrastul şi luminozitatea imaginii prescanate şi apoi să trimiteţi imaginea ajustată la aplicaţi software, fără a mai fi nevoie să scanaţi documentul din nou. (Consultaţi „Casetă de selectare [Prescan] [Prescanare],” la pag. 87 şi „Prescanarea,” la pag. 102.)
Funcţie MultiStream
Scanerul acceptă funcţia MultiStream, care, în funcţie de aplicaţie, poate crea două imagini cu condiţii de scanare diferite dintr-o singură imagine. Totuşi, această funcţie poate fi utilizată doar atunci când software-ul suportă MultiStream. (Consultaţi „Funcţie MultiStream” la pag. 62.)
ă) care vă permite să specificaţi ce culoare să omită scanerul din
RomânFrancezăGermanăSpaniolăItaliană
Olandeză
Înainte de utilizarea scanerului 11
Îndepărtare orificii de legătură
Şterge petele negre rămase atunci când se scanează documentele care au avut găuri perforate pentru a fi depozitate într-un legător. (Consultaţi „Casetă de selectare [Border Removal] [Îndepărtare cadru]” la pag. 82.)
Compatibilitate hârtie lungă
Puteţi scana documente cu o lungime de maximum 3000 mm setând scanerul în modul Long document (Document lung). (Consultaţi „Modul Long document (Document lung)” la pag. 55.)
Compatibil cu hârtia autocopiativă
Scanerul poate scana hârtie autocopiativă.
Mod de economisire energie
Acest scaner este compatibil cu programul internaţional Energy Star şi este conceput pentru a economisi energie prin utilizarea caracteristicii de economisire a energiei, cu excepţia cazului în care este efectuată scanarea. (Consultaţi „Setări de mod standby” la pag. 61.)
Observaţie
În funcţie de software-ul utilizat este posibil ca unele funcţii să nu fie disponibile.
12 Capitolul 1

3. Denumirile şi funcţiile componentelor

Această secţiune descrie denumirea şi funcţia fiecărei componente. Înainte de
utiliza scanerul citiţi această secţiune şi familiarizaţi-vă cu componentele
a scanerului înainte de a-l utiliza.
Parte frontală (Tavă de alimentare deschisă)
Ghidaj de evacuare a documentelor
Ataşaţi-l pentru a preveni blocarea documentelor subţiri sau lungi atunci când acestea sunt scanate. (Consultaţi pag. 25.)
Prelungire tavă de evacuare a documentelor
Deschideţi prelungirea dacă documentul se extinde dincolo de marginea tăvii de evacuare. (Consultaţi pag. 24.)
Tavă de alimentare a documentelor
Plasaţi aici documentele pentru a fi scanate aici. (Consultaţi pag. 22.)
Prelungire tavă de alimentare a documentelor
Trageţi afară această tavă dacă documentul atârnă peste marginile tăvii principale. (Consultaţi pag. 22.)
Ghidaje de document
Reglaţi-le pentru a le alinia la lăţimea documentului. (Consultaţi pag. 28 şi pag. 30.)
Tavă de evacuare a documentelor 1
Documentele scanate sunt evacuate aici. (Consultaţi pag. 23.)
Ghidaje de document 2
Reglaţi-le pentru a le alinia la lăţimea documentului. (Consultaţi pag. 28 şi pag. 30.)
RomânFrancezăGermanăSpaniolăItaliană
Comenzi
Buton Stop
Apăsaţi-l pentru a opri scanarea.
Buton Start
Apăsaţi-l pentru a porni scanarea.
Pârghie de selectare a alimentării
Folosiţi-l pentru a modifica modul în care sunt alimentate documentele. Mutaţi-l în sus ( ) pentru a alimenta continuu documente (Mod Page Separation (Separare pagini)). (Consultaţi pag. 27.) Mutaţi-l în jos ( ) pentru a alimenta documentele unul câte unul sau pentru a alimenta documentele care sunt prinse împreună, cum ar fi facturile, fără a le separa (Mod Bypass (Omitere)). (Consultaţi pag. 30.)
Înainte de utilizarea scanerului 13
Opritoare document
Se deplasează în sus şi în jos în funcţie de poziţia pârghiei de comutare pentru alimentarea documentelor. (Consultaţi pag. 27 şi pag. 30.)
Indicator de alimentare
Acest indicator se aprinde când scanerul este PORNIT.
Comutator de alimentare
Acest comutator este utilizat pentru a porni scanerul.
Olandeză
Partea din spate
Conector de alimentare
Conectaţi la cablul de
Tavă de evacuare a documentelor 2
Comutaţi direcţia în care documentele sunt evacuate prin deschiderea sau închiderea acestei tăvi. (Consultaţi pag. 23 şi pag. 24.)
Interfaţă
Orificii de aerisire
alimentare.
Orificii de aerisire
ATENŢIE Nu blocaţi orificiile de aerisire. Aceasta ar putea duce la supraîncălzirea scanerului, existând riscul de producere
a unor incendii.
Interfeţe
Comutatoare de fază
Setaţi SCSI ID (Număr de identificare SCSI). (Consultaţi „Pasul 4. Conectarea scanerului la calculator” din ghidul de pornire simplă.)
Conector USB
Conectaţi cablul USB.
Conector SCSI
Conectaţi la un cablu SCSI (tip pin) cu 50 de pini.
ATENŢIE Nu conectaţi atât cablul USB, cât şi cablul SCSI în acelaşi timp. Aceasta ar putea cauza o funcţionare defectuoasă.
14 Capitolul 1

4. Cerinţe de instalare

Pentru a utiliza DR-6030C, calculatorul dvs. trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe de sistem.
• Unul din următoarele sisteme de operare:
- Microsoft Windows XP Professional SP3 sau o versiune ulterioară
- Microsoft Windows XP Home Edition SP3 sau o versiune ulterioară
- Microsoft Windows XP Professional x64 Edition SP2 sau o versiune ulterioară
- Microsoft Windows Vista Home Basic SP2 sau o versiune ulterioară
- Microsoft Windows Vista Home Premium SP2 sau o versiune ulterioară
- Microsoft Windows Vista Business SP2 sau o versiune ulterioară
- Microsoft Windows Vista Ultimate SP2 sau o versiune ulterioară
- Microsoft Windows Vista Enterprise SP2 sau o versiune ulterioară
- Microsoft Windows 7 Home Premium x32 Edition/x64 Edition
- Microsoft Windows 7 Professional x32 Edition/x64 Edition
- Microsoft Windows 7 Ultimate x32 Edition/x64 Edition
• Un calculator cu următoarele specificaţii:
- Procesor: Celeron M, 1,4 GHz sau superior
- Memorie: 512 MB sau mai mult
- Hard disc: 1 GB sau mai mult spaţiu disponibil
- Interfaţă USB sau placă SCSI
- Monitor: Rezoluţie recomandată: 1024 × 768 (XGA) sau superioară.
• Interfaţă USB compatibilă cu următoarele standarde:
- Hi-Speed USB 2.0/USB Full-Speed (echivalent al USB 1.1)
• Utilizaţi următoarele plăci SCSI recomandate cu scanerul.
Plăci SCSI produse de Adaptec (pentru magistrală PCI)
- AVA-2915LP
- AVA-2930LP Placă SCSI produsă de RATOC Systems (pentru magistrală Card)
- REX-CB31
• O aplicaţie compatibilă cu ISIS sau TWAIN care este compatibilă cu sistemele
de operare de mai sus.
RomânFrancezăGermanăSpaniolăItaliană
IMPORTANT
•Dacă nu cunoaşteţi configuraţia sistemului calculatorului dvs., contactaţi
magazinul de unde l-aţi achiziţionat sau producătorul acestuia pentru mai multe informaţii.
• Nu conectaţi atât interfaţa USB, cât şi o placă SCSI în acelaşi timp.
•Vă rugăm să ţineţi cont de următoarele aspecte atunci când folosiţi interfaţa
USB care a fost prevăzută ca dotare standard pe calculatorul dumneavoastră.
- Utilizaţi cel mai recent driver USB 2.0 disponibil furnizat de Microsoft. Contactaţi reprezentatul dvs. local autorizat Canon pentru informaţii detaliate.
Înainte de utilizarea scanerului 15
Olandeză
- Nu toate interfeţele USB prevăzute ca dotare standard pe calculatoarele personale sunt garantate. Contactaţi reprezentatul dvs. local autorizat Canon pentru informaţii detaliate.
- Vitezele de scanare sunt mai mici dacă interfaţa USB standard a calculatorului este USB Full-Speed (echivalent al USB 1.1).
- Cablul USB utilizat trebuie să fie cel original inclus cu scanerul sau un cablu compatibil Hi-Speed USB 2.0.
•Vă rugăm să ţineţi cont de următoarele aspecte atunci când utilizaţi o placă SCSI.
-Asiguraţi-vă că urmaţi procedeul din manual pentru placa SCSI şi calculatorul utilizat atunci când instalaţi o placă SCSI în calculator.
- Lungimea totală a cablului SCSI utilizat este determinată de standardele SCSI. Consultaţi manualul plăcii SCSI utilizate pentru mai multe informaţii.
- Atunci când utilizaţi placa SCSI ASC-19160 cu Windows XP, asiguraţi- vă că versiunea de driver este 6.2.0.0 sau ulterioară. Dacă este necesar, descărcaţi driverul de pe site-ul web Adaptec.
• În cazul în care procesorul, memoria, placa de interfaţă şi celelalte specificaţii nu corespund cerinţelor de instalare, viteza de scanare poate fi redusă foarte mult şi transmisia poate dura un interval de timp mai lung.
• Viteza de scanare poate varia, în funcţie de setările de scanare, chiar şi atunci când calculatorul îndeplineşte specificaţiile recomandate.
• Driverele ISIS/TWAIN furnizate împreună cu scanerul nu vor opera în toate aplicaţiile compatibile cu ISIS sau TWAIN. Pentru detalii, contactaţi vânzătorul dvs. de aplicaţie software.
ATENŢIE Măsuri de precauţie la utilizarea sistemelor de operare pe 64 de biţi
• Driverul ISIS/TWAIN furnizat cu acest produs suportă scanarea doar cu aplicaţii pe 32 de biţi.
•Chiar şi în cazul aplicaţiilor pe 32 de biţi, nu este garantată operarea tuturor aplicaţiilor compatibile ISIS/TWAIN.
• Viteza de scanare poate varia, în funcţie de specificaţiile calculatorului dumneavoastră.
Instalarea software-ului
Urmaţi procedeul de instalare din manualul furnizat pentru a instala software­ul. La efectuarea procedeului, înlocuiţi orice diferenţe de terminologie cu denumirile de interfaţă a dumneavoastră de operare.
16 Capitolul 1
utilizatorului şi foldere adecvate pentru sistemul

5. Despre discul de instalare

Discul de instalare al scanerului Canon DR-6030C conţine software-ul de mai jos:
• DR-6030C Driver
Driver de scaner pentru utilizare cu scanerul DR-6030C.
• CapturePerfect 3.0
Aplicaţie compatibilă cu ISIS dezvoltată pentru scanerele de documente Canon.
Observaţie
Următoarele descriu cum este configurat discul de instalare al DR-6030C. Pentru instrucţiuni privind instalarea software-ului inclus pe discul de instalare, consultaţi ghidul de pornire simplă.
Ecranul meniu Instalare obişnuită
* Toate software-urile indicate sunt
instalate.
Citiţi manualul Instalare particularizată
RomânFrancezăGermanăSpaniolăItaliană
* „Easy Start Guide” („Ghidul de pornire
simplă”), „User’s Guide” („Ghidul utilizatorului”) şi „CapturePerfect 3.0 operation guide” („Ghidul de utilizare CapturePerfect 3.0”) furnizate cu scanerul.
* Doar software-ul selectat în casetele de
selectare este instalat.
Înainte de utilizarea scanerului 17
Olandeză
18 Capitolul 1
Capitolul 2
Utilizarea scanerului
1. Documente .......................................... 20
2. Pregătirea tăvilor ................................ 22
Instalarea tăvii de alimentare
a documentelor .......................................... 22
Tavă de evacuare a documentelor ............ 23
Instalarea ghidajului de evacuare
a documentelor .......................................... 25
3. Amplasarea documentelor ................ 27
Cum să alimentaţi în modul de separare
a paginilor .................................................. 27
Cum să alimentaţi în modul de omitere ..... 30
4. Scanarea documentelor ..................... 32
Utilizarea CapturePerfect 3.0 .................... 32
Iniţierea CapturePerfect 3.0 cu
butonul Start .............................................. 40
Înainte de a utiliza Adobe Acrobat 9.0 ....... 45
5. Utilizarea colilor cu cod de corecţie ..... 47
Despre colile cu cod de corecţie ............... 48
Funcţie şablon cod de corecţie .................. 49
Mod de utilizare a colilor cu cod
de corecţie ................................................. 49
6. Soluţionarea unui blocaj de hârtie .... 51
7. Alte funcţii ........................................... 54
Funcţia detectare alimentare dublă ........... 54
Funcţie detectare document introdus
incorect ...................................................... 55
Modul Long document (Document lung) ... 55
Setări de mod standby .............................. 61
Funcţie MultiStream .................................. 62

1. Documente

Acest scaner poate scana documente care variază ca dimensiune de la cărţi de vizită şi cecuri până la dimensiune A3 a scana cărţi de vizită.
Dimensiunea documentelor care pot fi scanate cu acest scaner este prezentată mai jos.
documentelor. De asemenea, poate
Direcţie de
Cale cu întoarcere în U Cale directă
evacuare (*1) Lăţime între 53 mm şi 300 mm între 53 mm şi 300 mm Lungime (*2) între 70 mm şi 432 mm între 70 mm şi 432 mm Greutate (*3)
Alimentarea documentelor separate
Alimentarea documentelor
2
între 52 şi 128 g/m între 0,06 mm şi 0,15 mm
2
între 42 şi 157 g/m între 0,05 mm şi 0,20 mm
2
între 42 şi 128 g/m între 0,05 mm şi 0,15 mm
2
între 42 şi 546 g/m între 0,05 mm şi 0,66 mm
neseparate
Cărţi de vizită Nu pot fi scanate Pot fi scanate (neseparate)
Dimensiune: 53,9 mm × 85,5 mm Grosime: 0,76 ± 0,08 mm fără gravare în relief
(*1) Pentru informaţii despre direcţiile de ieşire, consultaţi „Tavă de evacuare
a documentelor,” la pag. 23.
(*2) Puteţi scana documente cu o lungime de maximum 3000 mm setând
scanerul în modul Long document (Document lung). (Consultaţi „Modul Long document (Document lung)” la pag. 55.)
(*3) Pentru informaţii despre alimentarea unui document, consultaţi „Amplasarea
documentelor,” la pag. 27.
IMPORTANT
Pentru a putea fi scanat, un document trebuie să îndeplinească următoarele criterii:
• Atunci când scanaţi un document cu mai multe pagini, paginile trebuie grupate astfel încât să fie de aceeaşi dimensiune, grosime şi greutate. Scanarea simultană a unor tipuri diferite de hârtie poate cauza blocarea scanerului.
• Scanarea documentelor înainte ca cerneala să fie uscată poate cauza probleme la scaner. Asiguraţi-vă întotdeauna că cerneala de pe document s-a uscat înainte de a-l scana.
• Scanarea documentelor scrise cu un creion sau cu instrument asemănător poate murdări cilindrii, care, mai apoi, pot transfera murdăria documentelor ulterioare. Întotdeauna curăţaţi cilindrii după scanarea unui document scris cu un creion.
20 Capitolul 2
• Când scanaţi un document cu două feţe tipărit pe hârtie subţire, imaginea de pe una dintre feţe poate apărea şi pe cealaltă faţă. Înainte de a scana documentul, reglaţi intensitatea scanării în software-ul aplicaţiei.
• Scanarea următoarelor tipuri de documente poate cauza blocarea hârtiei sau funcţionarea defectuoasă. Pentru a scana un astfel de document, faceţi o fotocopie a documentului şi apoi scanaţi fotocopia.
RomânFrancezăGermanăSpaniolăItaliană
Documente cu încreţituri sau cute
Document ondulat Indigo
Documente rupte Hârtie cretată
• Când scanaţi un lot de documente NCR, asiguraţi-vă că acestea nu sunt lipite între ele.
•Notă: este posibil ca uneori documentele lucioase sau cărţile de vizită să nu fie scanare corect, sau funcţiile cum ar fi detectare dimensiune hârtie sau îndreptare automată să nu funcţioneze corect din cauza luminii reflectate.
• Atunci când scanaţi cărţi de vizită, asiguraţi-vă că selectaţi modul de omitere şi calea directă.
ATENŢIE Rezultatele scanării cardurilor gravate în relief nu sunt garantate. Notă: scanarea cardurilor în relief poate duce la zgârierea sticlei senzor.
Documente cu agrafe sau capse
Hârtie foarte subţire, semi­transparentă
Card gravat în relief
Olandeză
Utilizarea scanerului 21

2. Pregătirea tăvilor

Pregătiţi tava de alimentare a documentelor şi tava de evacuare a documentelor conform cu dimensiunea hârtiei şi metoda de alimentare/evacuare.
Instalarea tăvii de alimentare a documentelor
Ţineţi partea din mijloc a tăvii de alimentare a documentelor şi deschideţi uşor
1.
spre dumneavoastră.
ATENŢIE Nu amplasaţi nimic altceva decât documente pe tava de alimentare a documentelor. În caz contrar, scanerul se poate defecta, calitatea
scanării se poate reduce sau tava de alimentare poate cădea şi provoca răniri.
2. Trageţi prelungirea tăvii de alimentare a documentelor atunci când scanaţi
documente mari.
22 Capitolul 2
Tavă de evacuare a documentelor
Scanerul dispune de două metode de evacuare; documentele pot fi evacuate prin partea frontală a
scanerului pe calea directă. Acest lucru este efectuat în funcţie de
spate a poziţia deschisă sau închisă a metoda de evacuare în funcţie de ceea ce doriţi să faceţi.
scanerului pe o cale cu întoarcere în U sau prin partea din
tăvii de evacuare a documentelor 2. Selectaţi
RomânFrancezăGermanăSpaniolăItaliană
Ta vă de evacuare a documentelor 1
Observaţie
• Calea cu întoarcere în U este utilizată pentru a scana documente pe hârtie cu grosime normală. Documentele scanate sunt evacuate în tava de evacuare a documentelor.
• Calea directă este utilizată pentru a scana documente pe hârtie subţire, hârtie neprelucrată şi cărţi de vizită care nu pot fi scanate prin calea cu întoarcere în U. Documentele scanate sunt evacuate prin partea de spate a scanerului.
Cale cu întoarcere în U
Cale directă
Ta vă de evacuare a documentelor 2
Utilizarea căii cu întoarcere în U
1. Dacă tava de evacuare a documentelor 2 este deschisă, închideţi-o.
Observaţie
Calea cu întoarcere în U nu poate fi utilizată dacă tava de evacuare a documentelor 2 este deschisă.
Utilizarea scanerului 23
Olandeză
Loading...
+ 118 hidden pages