Asus M930 User Manual [ro]

M930
Smartphone
MANUALUL UTILIZATORULUI
i

Informaţii de contact ASUS

ASUSTeK COMPUTER INC.
Adresa 15 Li-Te Road, Peitou, Taipei, Taiwan 11259 Telefon +886-2-2894-3447 Fax +886-2-2890-7798
E-mail info@asus.com.tw
Sit web www.asus.com.tw
Asistenţă tehnică
Telefon +86-21-38429911
Asistenţă online support.asus.com
ASUS COMPUTER INTERNATIONAL (America)
Adresă 44370 Nobel Drive, Fremont, CA 94538, USA
Fax +1-510-608-4555 Sit web usa.asus.com
Asistenţă tehnică
Telefon +1-812-282-2787 Fax suport +1-812-284-0883
Asistenţă online support.asus.com
ASUS COMPUTER GmbH (Germania şi Austria)
Adresă Harkort Str. 25, D-40880 Ratingen, Germany
Telefon +49-2102-95990 Fax +49-2102-959911 Sit web www.asus.de
Contact online www.asus.de/sales
Asistenţă tehnică
Telefon +49-1805-010923 Fax suport +49-2102-9599-11
Asistenţă online support.asus.com
* Pe acest sit este disponibil un Formular pentru întrebări tehnice pe care îl puteţi completa pentru a obţine suport tehnic.
ii
RO3494
Prima ediţie Ianuarie 2008
Copyright © 2008 ASUSTeK COMPUTER INC. Toate drepturile rezervate.
Nicio parte a acestui manual, inclusiv produsul şi programele descrise în acesta, nu pot  reproduse, transmise, transcrise, stocate într-un sistem de recuperare sau traduse în nicio limbă, sub nicio formă sau prin niciun mijloc, cu excepţia documentaţiei păstrate de cumpărător în scopuri de rezervă, fără permisiunea scrisă expresă de la ASUSTeK COMPUTER INC. (“ASUS”).
Garanţia sau depanarea produsului nu vor  prelungite în cazurile în care: (1) produsul este reparat, modicat sau alterat, decât dacă aceste reparaţii, modicări sau alterări sunt autorizate în scris de către ASUS sau (2) numărul serial al produsului este şters sau lipseşte.
ASUS FURNIZEAZĂ ACEST MANUAL “AŞA CUM ESTE” FĂRĂ VREO GARANŢIE DE VREUN FEL, FIE EXPRESĂ SAU IMPLICITĂ, INCLUZÂND DAR NEFIIND LIMITATĂ LA GARANŢIILE SAU CONDIŢIILE IMPLICITE ALE COMERCIALIZĂRII SAU ADECVĂRII ACESTUIA PENTRU UN ANUMIT SCOP. ASUS, DIRECTORII, FUNCŢIONARII, ANGAJAŢII SAU AGENŢII ASUS NU VOR FI RESPONSABILI ÎN NICI UN CAZ PENTRU ORICE DAUNE INDIRECTE, SPECIALE, ACCIDENTALE SAU REZULTATE (INCLUSIV DAUNELE ÎN CAZUL PIERDERII PROFITULUI, PIERDERII AFACERII, PIERDERII CAPACITĂŢII DE UTILIZARE SAU A DATELOR, ÎNTRERUPEREA AFACERII SAU CELE ASEMĂNĂTOARE), CHIAR DACĂ ASUS A FOST ÎNŞTIINŢAT DE POSIBILITATEA UNOR ASTFEL DE DAUNE CE POT APĂREA DIN CAUZA ORICĂRUI DEFECT SAU EROARE AL ACESTUI MANUAL SAU PRODUS.
SPECIFICAŢIILE ŞI INFORMAŢIILE CONŢINUTE ÎN ACEST MANUAL SUNT FINISATE DOAR ÎN SCOPURI INFORMAŢIONATE ŞI POT CONSTITUI OBIECTUL MODIFICĂRILOR ÎN ORICE MOMENT, FĂRĂ PREAVIZ ŞI NU TREBUIE INTERPRETAT CA UN ANGAJAMNET DIN PARTEA ASUS. ASUS NU ÎŞI ASUMĂ NICIO RESPONSABILITATE ŞI NU ESTE VINOVAT DE NICIO EROARE SAU DE VREO LIPSĂ DE ACURATEŢE CARE POT APĂREA ÎN ACEST MANUAL, INCLUSIV ÎN LEGĂTURĂ CU PRODUSUL SAU PROGRAMELE DESCRISE ÎN ACESTA.
Microsoft, Activesync, Outlook, Pocket Outlook, Windows, şi sigla Windows sunt e mărci înregistrate, e mărci ale Corporaţiei Microsoft din Statele Unite şi/sau din alte ţări. Produsele Microsoft sunt licenţiate OEM prin Microsoft Licensing, Inc., un subsidiar deţinut în totalitate de Corporaţia Microsoft.
iii

Informaţii de siguranţă

Precauţii de siguranţă pentru unitatea de alimentare cu energie şi pentru baterie
Folosiţi o sursă externă de energie adecvată. Adaptorul acestui produs poate  operat doar prin tipul de sursă de energie indicat pe eticheta de evaluare electrică. Dacă nu sunteţi sigur de tipul de sursă de energie necesar, consultaţi furnizorul dvs. autorizat de servicii.
Întreţinerea bateriei Acest produs conţine o baterie Li-Ion Polimer. Există riscul de foc şi arsuri dacă bateria este manipulată inadecvat. Nu încercaţi să deschideţi sau să depanaţi bateria.
AVERTISMENT PERICOL DE EXPLOZIE DACĂ BATERIA ESTE ÎNLOCUITĂ INCORECT.
PENTRU A REDUCE RISCUL INCENDIILOR SAU ARSURILOR, NU DEZANSMBLAŢI, STRÂNGEŢI, ÎMPUNGEŢI SAU SCURTAŢI CONTACTELE SAU CIRCUITELE EXTERNE. NU ARUNCAŢI ÎN FOC SAU ÎN APĂ ŞI NU EXPUNEŢI LA TEMăERATURI MAI MARI DE 60 C (140 F). ÎNLOCUIŢI SETUL DE BATERII DOAR CU BATERII SPECIFICATE DE PRODUCĂTOR. RECICLAŢI SAU ARUNCAŢI BATERIILE ÎN FUNCŢIE DE REGULILE LOCALE.
Avion
Opriţi dispozitivul fără r oridecâteori vi se cere să o faceţi de către aeroport sau de personalul aerian. Dacă dispozitivul oferă un “mod de zbor” sau o funcţie similară, consultaţi personalul aerian în legătură cu folosirea acestuia în timpul zborului.
Şofatul
Trebuie acordată tot timpul o atenţie totală şofatului. Legile şi regulamentele locale ce restricţionează utilizarea dispozitivelor fără r în timpul ce conduceţi, trebuiesc respectate.
iv
Spitale
Telefoanele mobile trebuiesc oprite oridecâteori vă este cerut să o faceţi în spitale, clinici sau unităţi de sănătate. Aceste cerinţe sunt create pentru a preveni posibilele interferenţe cu echipamentul
medical sensibil.
Staţii de benzină
Urmaţi toate semnele aşate în legătură cu utilizarea dispozitivelor fără r sau a echipamentului radio în locaţiile cu material inamabil şi chimicale. Opriţi dispozitivul dvs. fără r oridecâteori vi se cere aceasta de la personalul autorizat.
Interferente
Trebuie avut grijă când telefonul se foloseşte în proximitatea dispozitivelor medicale personale cum ar  stimulatoarele cardiace şi aparatele auditive.
Pentru Stimulatoarele cardiace
Producătorii de Stimulatoare cardiace recomandă păstrarea unei distanţe minime de 15 cm între un telefon mobil şi un stimulator cardiac pentru a se evita interferenţa cu stimulatorul. Pentru îndeplinirea acestei condiţii, utilizaţi telefonul la urechea opusă stimulatorului dvs. cardiac şi nu purtaţi telefonul în buzunarul de la piept.
Pentru Aparatele auditive
Unele dispozitive digitale fără r pot interfera cu unele aparate auditive. În cazul unor astfel de interferenţe, se recomandă consultarea producătorului de aparate auditive pentru a discuta alternativele.
Pentru alte dispozitive medicale
Consultaţi doctorul şi producătorul dispozitivului pentru a aa dacă funcţionarea telefonului dvs poate interfera cu funcţionarea dispozitivelor dvs. medicale.
v
Rata specică de absorbţie (SAR)
Dispozitivul dvs. M930 a fost proiectat, produs şi testat pentru a nu depăşi limitele de expunere la câmpurile electromagnetice recomandate de Consiliul Uniunii Europene. Aceste limite sunt parte a cuprinzătoarelor îndrumări dezvoltate de organizaţiile ştiinţice independente.
Standardele europene precizează cantitatea de energie electromagnetică de frecvenţă radio absorbită de corp la folosirea unui telefon, măsurat în conformitate cu Rata specică de absorbţie. Limitele SAR pentru publicul general este în prezent de 2 waţi pe kilogram, în medie peste 10 grame de ţesut.
Expunerea la radiaţii de Frecvenţă Radio (RF) în cazul contactului cu corpul: Pentru a asigura conformitatea cu îndrumările de expunere RF, acest dipsozitiv trebuie folosit la o distanţă minimă de 1,5 cm (0,6 inci) de corp. Nerespectarea acestor instrucţiuni poate face ca expunerea dvs. RF să depăşească limitele relevante recomadate.
Valoarea SAR maximă pentru M930 este GSM: 0.196W/kg@10g(CE); DCS: 0.413W/kg@10g(CE); şi WCDMA: 0.323W/kg@10g(CE).
vi
Bine v-am găsit!
Telefonul ASUS® M930 3.5G Smartphone este dotat cu cea mai nouă tehnologie care face ca lumea să încapă în mâinile dvs. M930 este un telefon mobil pe trei benzi cu LCD de înaltă rezoluţie, cameră CMOS duală încorporată cu cameră de înregistrat, apelare video şi capabilitate de mesagerie, organizator, cameră web USB şi un compartiment pentru card microSD.
În plus faţă de cei 256 MB de memorie a telefonului, cardul microSD măreşte spaţiul de stocare, permiţându-vă să salvaţi fotograi, mesaje, texte, imagini şi făşiere audio, constituind un partener perfect e că sunteţi pe drum sau oriunde altundeva.
Cu aceste funcţii şi multe altele, ASUS M930 vă va oferi cu siguranţă o experienţă de telefonie mobilă excelentă.
vii
Cuprins
Informaţii de contact ASUS ..................................................................................................................ii
Informaţii de siguranţă .........................................................................................................................iv
Specicaţii pentru ASUS M930 ......................................................................................................... xiv
Conţinutul pachetului ..........................................................................................................................xv
Capitolul 1
Modul de utilizare a telefonului Smartphone ..............................................................1
1-1 Familiarizarea cu telefonul dvs. Smartphone .............................................................................1
1-2 Instalarea cardului SIM şi a bateriei ...........................................................................................
Instalarea ş îndepătarea cardului microSD ............................................................................8
1-3 Încărcarea telefonului dvs. Smartphone .....................................................................................9
PORNIREA/OPRIREA telefonului dvs. Smartphone ..................................................................10
1-4
1-5 Ecranul iniţial ............................................................................................................................
Pictograme de indicare a statusului .....................................................................................12
Meniul start ...........................................................................................................................13
Capitolul 2 Introducerea datelor ................................................................................14
2-1 Navigarea .................................................................................................................................14
Platforma de navigare ..........................................................................................................14
Tasta Acţiune .......................................................................................................................14
Tasta acasă ..........................................................................................................................15
Tasta înapoi ..........................................................................................................................15
Tasta apelare / Tasta încheiere ............................................................................................15
Tastele moi ...........................................................................................................................15
Tastatura alfanumerică .........................................................................................................15
viii
6
11
Tastatură QWERTY .............................................................................................................16
2-2 Introducerea de text, numere şi simboluri ................................................................................17
Utilizarea modului Multe apăs. .............................................................................................18
Utilizarea modului Numeric ..................................................................................................19
Introducerea simbolurilor ......................................................................................................19
Capitolul 3 Personalizarea telefonului dvs. Smartphone ........................................ 20
3-1 Congurarea datei, orei şi alarmei ............................................................................................20
3-2 Congurarea sunetelor avansate .............................................................................................
3-3 Modicarea conguraţiilor de prol ...........................................................................................
Ajustarea nivelului volumului pentru căşti ............................................................................23
3-4 Personalizarea ecranului iniţial .................................................................................................23
3-5 Modicarea vizualizării pentru meniul Start ..............................................................................
3-6 Introducerea informaţiilor dvs. de contact .................................................................................
3-7 Asocierea funcţiilor pentru tastatură .........................................................................................
21
22
24
24
24
Capitolul 4 Utilizarea funcţiilor de apelare ................................................................25
4-1 Efectuarea unui apel vocal .......................................................................................................25
Apelarea din ecranul iniţial ...................................................................................................25
Apelarea unei intrări din Contacte ........................................................................................26
Apelarea unui număr din lista Istoric apeluri ........................................................................26
Apelarea utilizând apelarea rapidă .......................................................................................27
Efectuarea apelurilor de urgenţă ..........................................................................................28
Efectuarea apelurilor internaţionale ......................................................................................28
4-2 Răspunsul la apeluri vocale ......................................................................................................29
4-3 Opţiunile din timpul unei convorbiri ...........................................................................................
Administrarea unei convorbiri multiple .................................................................................31
30
ix
4-4 Efectuarea unui apel video .......................................................................................................31
4-5 Răspunsul la apeluri video .......................................................................................................
Capitolul 5 Organizarea vieţii dvs. .............................................................................33
5-1 Utilizarea funcţiei Contacte .......................................................................................................33
Vizualizarea contactelor .......................................................................................................33
5-2 Utilizarea aplicaţiei Calendar ....................................................................................................36
Programarea unei întâlniri ....................................................................................................36
Vizualizarea unei întâlniri .....................................................................................................37
Vizualizarea programului dvs. ..............................................................................................37
5-3 Utilizarea funcţiei Activităţi ........................................................................................................38
Lista Activităţi .......................................................................................................................38
5-4 Utilizarea aplicaţiei Notiţe vocale ..............................................................................................39
Capitolul 6 Mesageria .................................................................................................40
6-1 Congurarea conturilor .............................................................................................................40
Administrarea conturilor .......................................................................................................41
6-2 Mesajele text şi e-mailurile .......................................................................................................42
6-3 Mesaje MMS .............................................................................................................................
Accesarea MMS ...................................................................................................................44
Compunerea şi trimiterea de mesaje MMS ..........................................................................45
6-4 Utilizarea aplicaţiei Messenger .................................................................................................47
6-5 Windows
®
Live ..........................................................................................................................49
Utilizarea aplicaţiei Hotmail® .................................................................................................50
Capitoul 7 Sincronizarea prin ActiveSync® .............................................................. 51
7-1 Microsoft® ActiveSync® .............................................................................................................51
x
32
44
7-2 Instalarea aplicaţiei ActiveSync pe PC-ul dvs. .........................................................................52
7-3 Sincronizarea informaţiei ..........................................................................................................
Conectarea telefonul dvs. Smartphone la un PC. ................................................................52
Crearea unui parteneriat ......................................................................................................53
Sincronizarea unui PC ..........................................................................................................54
Sincronizarea cu un Excange Server ...................................................................................56
7-4 Crearea unui program de sincronizare .....................................................................................57
52
Capitolul 8 Multimedia ................................................................................................59
8-1 Utilizarea camerei dvs. .............................................................................................................59
Imagini ..................................................................................................................................59
Înregistrarea unui clip video .................................................................................................61
Folosirea programului Imagini şi Video ................................................................................62
8-2 iCam — Camera web USB .......................................................................................................65
8-3 Windows
8-4 Aplicaţia Streaming Player .......................................................................................................70
®
Media .......................................................................................................................66
Ecranul Windows Media Player ............................................................................................66
Rularea şierelor media .......................................................................................................67
Opţiunile ecranului Redare ...................................................................................................68
Controalele de redare ...........................................................................................................69
Capitolul 9 Funcţii de afaceri .....................................................................................71
9-1 Administrarea şi crearea de rezerve pentru şiere ...................................................................71
Utilizarea aplicaţiei ActiveSync .............................................................................................71
Utilizarea aplicaţiei Explorare şiere ....................................................................................72
9-2 Spb® Zip ....................................................................................................................................73
9-3 Apelare vocală rapidă ...............................................................................................................
Funcţii ...................................................................................................................................74
74
xi
9-4 Aplicaţia Remote Presenter ......................................................................................................77
Utilizarea aplicaţiei Remote Presenter .................................................................................77
Crearea manuală a unui nou port COM ...............................................................................79
Capitolul 10 Ghid de conectare .................................................................................... 81
10-1 Congurarea automată .............................................................................................................81
10-2 Wireless Manager .....................................................................................................................
®
10-3 Conexiunea Wi-Fi 10-4 Utilizarea funcţiei Bluetooth
..................................................................................................................82
®
....................................................................................................83
Congurarea modului Bluetooth ...........................................................................................83
Crearea unui parteneriat Bluetooth ......................................................................................84
Legătura cu căştile Bluetooth ...............................................................................................85
Ascultarea uxurilor audio cu căştile Bluetooth ....................................................................85
10-5 Congurarea USB ....................................................................................................................87
10-6 Conectarea la Internet ..............................................................................................................
Conexiunea dial-up ..............................................................................................................88
Conexiunile GPRS, Proxy, şi VPN .......................................................................................88
Modicarea setărilor opţiunilor .............................................................................................89
Adăugarea unei excepţii URL ...............................................................................................89
10-7 Utilizarea aplicaţiei Internet Explorer Mobile ............................................................................91
Pornirea aplicaţiei Internet Explorer Mobile ..........................................................................91
10-8 Partajarea Internetului ..............................................................................................................93
Congurarea unei conexiuni USB ........................................................................................94
Congurarea unei conexiuni Bluetooth® ...............................................................................94
10-9 Congurarea reţelei ..................................................................................................................95
10-10 Probleme de funcţionare a conexiunii reţelei ............................................................................
81
87
95
xii
Capitolul 11 Congurarea şi administrarea sistemului .............................................96
11-1 Congurarea sistemului ............................................................................................................96
Gestionarea Energiei ............................................................................................................96
Ajustarea luminozităţii ..........................................................................................................96
Comutator de moduri ............................................................................................................97
Repornirea telefonului dvs. Smartphone ..............................................................................98
Reiniţializarea telefonului dvs. Smartphone .........................................................................98
11-2 Administrarea sistemului ..........................................................................................................99
Adăugarea şi eliminarea programelor ..................................................................................99
Securizarea telefonului dvs. Smartphone ...........................................................................100
Blocarea telefonului ............................................................................................................101
Controlul apelurilor expediate .............................................................................................101
Blocarea apelurilor sosite/expediate ..................................................................................102
Capitolul 12 Alte funcţii .............................................................................................. 103
12-1 Administrator activităţi ...........................................................................................................103
Aplicaţia Word Viewer .......................................................................................................104
Aplicaţia PDF Viewer ..........................................................................................................104
12-2 Aplicaţii ClearVue Ofce .........................................................................................................104
Aplicaţia PPT Viewer ..........................................................................................................105
Aplicaţia Excel Viewer ........................................................................................................105
12-3 Utilizarea aplicaţiei Java (MIDlet Manager) ............................................................................106
Instalarea programelor Java MIDlet direct de pe Internet ..................................................106
Instalarea programelor Java MIDlet de pe PC ...................................................................106
Rularea programelor Java MIDlet ......................................................................................107
Addenda ................................................................................................................. 108
xiii
Specicaţii pentru ASUS M930
Procesor Sistem de operare Sistem reţea
Memorie
Ecran
Camera
Slot de expansiune Conectare Audio Dimensiune Greutate Baterie Durata de viaţă a bateriei
* Funcţionarea depinde de factori multipli, inclusiv reţeaua şi mediul de folosire.
TI OMAP 2431 450MHz Microsoft® Windows Mobile™ 6 (Versiunea standard) GSM (850, 900,1800,1900MHz) /GPRS (clasa 10) /EDGE/UMTS
(2100MHz) /HSDPA (3.6Mbps) 256MB Flash ROM
64MB SDRAM Principal: 2.6 inch 65k, TFT(400 x 240 pixeli)
Sec: 2.0 inch 65K, TFT (240 x 320 pixeli) Cameră Dual CMOS
Principală: cameră principală CMOS 2.0 mega pixeli şi zoom digital 4x Sec: camera sec CMOS rezoluţie VGA
Un slot - slot card microSD şi suportă SDHC Bluetooth® v2.0 / USB 2.0 /WLAN 802.11b/g Cască stereo cu mufă jack de 2,5 mm / microfon integrat / difuzor integrat
113 mm x 54 mm x 18.7 mm
158 grame (cu baterie) 1100mAh amovibilă/reîncărcabilă Li-ion 150 de ore timp în standby / 4 ore timp de convorbire cu GSM şi 2 ore timp
de convorbire cu WCDMA *
xiv

Conţinutul pachetului

Pachetul dvs. include o serie de accesorii pentru Smartphone. După despachetare, vericaţi elementele cu lista de mai jos pentru a vă asigura că sunt în stare bună. Dacă vreunul dintre elemente lipsesc sau sunt defecte, contactaţi imediat vânzătorul sau furnizorul dvs.
Elementele standard
• ASUS M930 Smartphone
• Cablu USB sync
• Adaptor c.a
• CD-ul Microsoft
• Baterie Li-ion 1100mAh amovibilă/reîncărcabilă (baterie SBP-11 produsă de WELLDONE)
• Căşti
• Ghid de pornire rapidă
• Certicat de garanţie
• Cutie de protecţie
IMPORTANT Folosiţi această unitate (inclusiv carcasa protectoare) în raza de temperatură de
Ghid de iniţiere: include Microsoft® ActiveSync® 4.5
20–30 ˚C (68–86 ˚F) şi umiditate de 50% pentru a evita defectarea telefonului dvs. Smartphone şi a accesoriilor.
xv
xvi
Capitolul 1
Modul de utilizare a telefonului Smartphone

1-1 Familiarizarea cu telefonul dvs. Smartphone

1
5
6
Caracteristici frontale
2
4
7
8
13 14
Caracteristicile părţii inferioare
15
3
16
9
10
11
17
12
Caracteristicile părţii drepte
Componente: Pornire/Listă rapidă
1
Difuzor
2
3
Ecranul sec
4
Tasta moale stângă Tasta de convorbire
5
I Tasta acasă
6
7
Taste de navigare
8
Tasta Acţionare
9
Tasta moale dreaptă
10
Tasta încheiere
11
Tasta înapoi
12
Tastatura numerică
13
Mufă căşti
14
Port mini USB
15
Compartiment card microSD
16
Control de volum Buton pentru cameră
17
1
Capitolul 1
Caracteristici posterioare
2
18
19
20
22
Caracteristici interioare
Componente: Lentilele camerei
18
Compartimentul bateriei
19
20
I Ecran principal
21
Lentile VGA Tastatură QWERTY
22
21
Modul de utilizare a telefonului Smartphone
Descrierea componentelor dispozitivului
Nr. Element Descriere
1
Pornire/Listă rapidă LED de noticare
2
Difuzor Vă premite să ascultaţi şiere audio şi apeluri telefonice
3
Ecranul sec Acest ecran Sec este destinat utilizării tastaturii alfanumerice.
4
Tasta moale stângă Apăsaţi pentru a selecta comanda de deasupra acestei taste de
5
Tasta de convorbire Apăsaţi pentru a răspunde unui apel sau pentru a forma un
6
Tasta acasă Apăsaţi pentru a vă întoarce la ecranul de pornire.
Apăsaţi şi ţineţi apăsată această tastă pentru a PORNI/OPRI
telefonul.
Apăsaţi şi eliberaţi rapid pentru a deschide Lista rapidă, care vă oferă un acces rapid la Wireless Manager (pentru activarea şi dezactivarea opţiunilor fără r), Blocarea tastelor, Blocarea aparatului şi proluri presetate.
Acest LED multicolor vă informează următoarele:
• Verde - Telefonul este încărcat complet
• Verde intermitent - Reţea detectată
• Roşu - Telefonul se încarcă
• Roşu intermitent - Noticare despre un eveniment
• Albastru intermitent - Bluetooth
802.11b/g) sunt ACTIVATE
pe ecranul principal.
Pentru a debloca tastatura, apăsaţi această tastă şi tasta Asterisc ( ).
număr. Apăsaţi de două ori pentru a apela din nou ultimul număr. Apăsaţi şi ţineţi apăsat această tastă în timpul unei convorbiri
pentru a trece la modul de interfon.
®
sau WLAN (IEEE
3
Capitolul 1
Nr. Element Descriere
7
Taste de navigare Folosiţi aceste taste pentru a vă deplasa pe ecran în sus, jos,
8
Tasta Acţionare Tasta Acţionare are cam acelaşi rol pe care îl are tasta Enter
9
Tasta moale dreaptă Efectuează sarcina indicată deasupra tastei.
10
Tasta încheiere Apăsaţi pentru a încheia o convorbire.
11
Tasta înapoi Apăsaţi pentru a merge înapoi la ecranul precedent.
12
Tastatura alfanumerică Apăsaţi pentru a introduce text, numere şi simboluri.
13
Portul pentru cască Introduceţi căştile în acest port.
14
Port mini USB Folosiţi acest port pentru a sincroniza informaţiile dvs. sau pentru
15
Compartiment card microSD
16
Control de volum Apăsaţi butoanele direcţionale pentru a ajusta volumul.
dreapta şi stânga prin meniu.
(Accesare) pe tastatură. În general, apăsaţi pentru a conrma o acţiune.
Când vă deplasaţi la o casetă de selectare, apăsarea tastei de acţionare duce la selectarea sau anularea selectării casetei de
selectare.
Apăsaţi într-un câmp de text pentru a şterge caracterele din stânga cursorului.
a încărca bateria. Introduceţi cardul microSC în acest compartiment.
4
Modul de utilizare a telefonului Smartphone
Nr. Element Descriere
17
Butonul pentru cameră / Funcţie tastă secundară
18
Lentilele camerei Această cameră de 2 megapixeli este dotată cu lentile Auto-
19
Capac pentru
compartimentul destinat bateriei
20
Ecran principal Acest ecran principal este destinat utilizării tastaturii QWERTY.
21
Lentile VGA Această cameră VGA este destinată conferinţelor video.
22
Tastatură QWERTY Apăsaţi pentru a introduce text, numere şi simboluri.
Prin presetare, acest buton are funcţia de a activa aplicaţia Cameră:
• Apăsaţi pentru a activa vizorul camerei.
• Apăsaţi pentru a face poze dacă sunteţi deja în modul pentru cameră.
Pentru a modica destinaţia de folosire şi pentru a activa alte aplicaţii folosind acest buton, apăsaţi Start > Mai mult > Setări >
Mai mult > Asociere taste. Selectaţi din lista derulantă aplicaţia
care doriţi să o activaţi la utilzarea acestui buton.
Focus (AF) şi funcţii de blitz. Conţine bateria care furnizează energie dispozitivului.
5
Capitolul 1

1-2 Instalarea cardului SIM şi a bateriei

Operatorul telefonului dvs. vă furnizează un card SIM care stochează numărul dvs. de telefon, intrările din cartea dvs. de telefon şi mesajele SMS/MMS. Instalaţi cardul SIM înainte de a instala
bateria.
NOTĂ Cardul SIM vine de obicei încorporat într-un card de plastic. Citiţi documentaţia cardului SIM
înainte de a scoate cardul SIM. Îndepărtaţi toate marginile aspre de pe cardul SIM înainte de a-l instala în Smartphone.
Pentru a instala cardul SIM şi bateria:
1. Îndepărtaţi capacul compartimentului destinat bateriei.
2. Introduceţi cardul SIM în compartiment având contactele aurii îndreptate în jos.
1 2
6
Modul de utilizare a telefonului Smartphone
3. Aliniaţi contactele aurii de pe baterie cu contactele de pe telefon.
4. Puneţi înapoi capacul compartimentului destinat bateriei.
3 4
AVERTISMENT • Risc de explozie în cazul în care bateria este înlocuită într-un fel inadecvat.
• Vericaţi regulile locale pentru evacuarea bateriilor folosite.
• Folosiţi doar bateria care este furnizată cu ASUS M930.
Informaţii despre baterie
Producător: Nr. Model Baterie:
WELLDONE Co., Ltd.
SBP-11
7
Capitolul 1

Instalarea ş îndepătarea cardului microSD

Pentru a instala un card microSD
1. Glisaţi capacul compartimentului microSD în sus, în sens invers acelor de ceasornic.
2. Având partea cu eticheta în sus (de obicei partea care conţine numele producătorului) şi bara de cod/numărul serial în jos, introduceţi cardul în compartimentul cardului microSD poziţionat pe partea dreaptă a
telefonului.
3. Împingeţi cardul în întregime în compartiment până când acesta intră complet.
Pentru a scoate cardul microSD
1. Apăsaţi uşor cardul până când iese. După aceea veţi putea scoate cardul în siguranţă.
2. Puneţi la loc capacul compartimentului destinat
bateriei.
AVERTISMENT Un card microSD se potriveşte doar într-o singură poziţiei şi glisează uşor în
compartiment dacă este introdus corect. NU forţaţi cardul să intre în compartiment.
8
Modul de utilizare a telefonului Smartphone

1-3 Încărcarea telefonului dvs. Smartphone

AVERTISMENT Folosiţi doar încărcătorul care este trimis împreună cu telefonul dvs. Smartphone.
Asiguraţi-vă că bateria este pe deplin încărcată înainte de a folosi telefonul Smartphone pentru prima dată. Prima încărcare a bateriei ar putea dura aprox. opt (8) ore. Puteţi încărca bateria e dacă telefonul este pornit e oprit.
O pictogramă a bateriei de pe ecran vă indică nivelul de energie al bateriei. Consultaţi “Pictogramele de indicare a statusului” din 1-5 Ecranul de pornire pentru informaţii despre pictogramele bateriei.
Pentru a încărca bateria
1. Conectaţi adaptorul AC la o sursă de energie.
2. Conectaţi priza de alimentare la un port mini USB.
NOTĂ LED-ul de energie are culoarea portocalie pentru a indica faptul că bateria se încarcă şi
verde când bateria este încărcată în totalitate.
1
2
9
Capitolul 1

1-4 PORNIREA/OPRIREA telefonului dvs. Smartphone

Pentru a PORNI telefonul
1. Apăsaţi şi ţineţi apăsat Alimentare pentru aprox. trei secunde până ce ecranul se aprinde.
2. Dacă vi se cere să introduceţi un Număr Personal de Identicare (PIN), introduceţi codul folosind tastatura, apoi apăsaţi Acţiune . Aşajul exterior indică faptul că ecranul nu este utilizat.
3. Introduceţi PIN-ul dvs. şi apăsaţi
se încarce.
NOTĂ În timp ce sistemul se încarcă, nu deschideţi dispozitivul şi nu folosiţi ecranul principal.
Pentru a OPRI telefonul
Faceţi unul dintre următoarele lucruri:
• Apăsaţi şi ţineţi apăsat Mobile de închidere apare şi aşteptaţi ca ecranul să se închidă.
Efectuat. Aşteptaţi ca operatorul dvs. şi ecranele Microsoft să
Alimentare pentru aprox. trei secunde, până ce ecranul Microsoft
• Apăsaţi şi eliberaţi rapid
10
Alimentare şi selectaţi Alimentare oprită din ecranul Listă rapidă.
Modul de utilizare a telefonului Smartphone

1-5 Ecranul iniţial

Ecranul de pornire este aşat automat la pornirea telefonului Smartphone sau atunci când acesta nu
este folosit.
În partea superioară a ecranului de pornire se aşează furnizorul de servicii şi ora. Centrul aşajului indică primele cinci cele mai recent folosite programe, următoarea întâlnire, prolul prezent şi numărul de mesaje text noi. Deplasarea la oricare dintre aceste elemente şi apăsarea Acţiune deschide programul respectiv.
NOTĂ • Apăsarea butonului Acasă în orice moment, vă întoarce la acest ecran.
• Pentru a particulariza aspectul ecranului de pornire, tonalitatea culorii, imaginea de fundal), apăsaţi Start > Setări > Ecran de pornire.
Indicator al statusului
Furnizorul dvs. de servicii
Următoarea programare
Selectaţi şi apăsaţi Acţiune pentru a deschide aplicaţia Calendar
Comanda pentru tasta moale stângă
Apăsaţi Tasta moale stânga
pentru a porni meniul
Start, care aşează toate programele instalate.
Status energie
Putere semnal reţea
Ora/Data
Cele mai recente programe utilizate
Comada pentru tasta moale dreaptă
Apăsaţi Tasta moale dreaptă pentru a deschide Contacte, Mesaje sau Istoric
apeluri.
11
Capitolul 1

Pictograme de indicare a statusului

Indicatorii de status apar în partea superioară a ecranului şi pe ecranul de pornire. Următorul tabel prezintă indicatorii de status obişnuiţi şi semnicaţiile lor.
12
E-mail sau mesaj text (SMS) nou
Mesaj nou instant Lipsă semnal Reţea 3G disponibilă
Apelare vocală Lipsă serviciu GPRS disponibil
Apelare vocală în curs abc
Apelare informaţională în
curs
Apelurile sunt redirecţionate Sunet ACTIVAT Bluetooth activat
Apel în aşteptare Sonerie oprită XT9
Apeluri pierdute Alarmă în aşteptare
Nivel baterie Card SIM lipsă
Baterie descărcată SIM defect
Încărcare baterie Roaming
Putere semnal Roaming 3G
Mod de introducere multe apăs. litere mici
Eroare de sincronizare WiFi disponibil
GPRS în curs de folosire
Metodă de intrare, mod XT9
Modul de vibrare este
selectat
Modul de utilizare a telefonului Smartphone

Meniul start

Telefonul dvs. Smartphone este dotat cu multe programe preinstalate pe care puteţi începe să le folosiţi imediat. Aceste programe pot 
accesate din meniul Start.
Pentru a folosi meniul Start
1. Pe ecranul de pornire, apăsaţi Start.
2. Deplasaţi-vă la unul dintre programe, utilizând tastatura de navigare şi apăsaţi Acţiune .
Puteţi adăuga programe în meniul Start descărcându-le de pe internet pe PC-ul dvs. folosind aplicaţia ActiveSync pentru a le copia pe telefonul dvs.
Pentru a elimina programe
• Apăsaţi Start > Setări > Eliminare programe. Deplasaţi-vă pe programul pe care doriţi să-l eliminaţi, apoi apăsaţi Meniu > Eliminare.
NOTĂ Puteţi modica aspectul de vizualizare a meniului Start. Pentru a face aceasta, apăsaţi
Start > Setări > Meniul Start şi selectaţi e Vizualizare Tabel e Vizualizare Listă.
13

Capitolul 2 Introducerea datelor

2-1 Navigarea

Telefonul dvs. Smartphone are mai multe taste care vin în ajutorul navigării prin ecranele telefonului dvs. Smartphone şi pentru a face selectări.

Platforma de navigare

Platforma de navigare cuprinde patru taste şi oferă o metodă facilă de deplasare sau delare prin selecţiile de
pe ecran.
Tastele de navigare Sus şi Jos sunt utilizate pentru deplasarea în cadrul meniurilor şi pentru a răsfoi lista de contacte. Tastele Stânga şi Dreapta sunt folosite pentru modicarea conguraţiilor şi pentru editarea textului.

Tasta Acţiune

Tasta Acţionare are cam acelaşi rol pe care îl are tasta Enter (Accesare) pe tastatură. În general, apăsarea tastei Acţionare pe un element evidenţiat, conrmă faptul că doriţi să folosiţi acea funcţie.
Stânga
Acţionare
Sus
Dreapta
Jos
14
Loading...
+ 98 hidden pages