Sony ericsson GF 768 User Manual [it]

DA
Brugervejledning
Dansk
Denne manual beskriver Ericsson GF768
Fjerde udgave
(januar 1999)
Denne manual er udgivet af
Ericsson Mobile Communications AB
Ericsson Mobile Communications AB
forbeholder sig ret til uden forudgående varsel at ændre i denne manual som følge af typografiske fejl, unøjagtigheder i den aktuelle informat io n el le r forb ed ringer af programmer og/e ll er ud st yr. Even tu el le ændringer vil imidlertid blive medtaget i nye ud gaver af denne manual.
Alle rettigheder forbeholdes. ©
Ericsson Mobile Communications AB
, 1999.
Publikationsnummer:
LZT 126 1343/1 R4A
Trykt i Sverige. INNOVATRON PATENTS
symbolet på vore produkter angiver, at de er godkendt i henhold til EMC direktiv 89/336/EØF, Telekommunikationsdirektiv 91/263/EØF og Lavspændingsdirektiv 73/23/EØF, hvor disse er relevante. Produktet overholder kravene under følgende standarder:
Mobiltelefoner og tilbehør i kombination:
ETS 300 342-1 EMC for digital mobil telekommunikation i Europa.
Tilbehør uden direkte forbindelse med en mobiltelefon:
EN 50081 Elektromagnetisk kompatibilitet, Generel standard for stråling
og
EN 50082 Elektromagnetisk kompatibilitet. Generel immunitetsstandard.
DA

Vejledning i sikker og effektiv brug

Vigtigt: Læs denne vejledning, før du tager din mobiltelefon i brug Generelt
Lige siden den bærbare telefon kom på markedet i midten af 1980’erne, har den markeret sig som et af de mest spændende og nyskabende produkter, der nogensinde er udviklet. Takket være mobiltelefonen kan du bevare kontakten til kontoret, familien, rednings­tjenesten og andre.
Din mobiltelefon er en radiosender og -modtager. Når den er tændt, modtager og sender den radiofrekvens­energi (RF-energi). Afhængig af hvilken type mobil­telefon, du har købt, opererer den inden for forskellige frekvensområder ved hjælp af almindeligt kendte moduleringsteknikker. N år d u b ru ger din m ob iltelefo n, er det systemet, der styrer den effekt, ved hvilken din mobiltelefon sender.
Følg disse retningslinier for at opnå sikker og effektiv brug af din mobiltelefon.
Udsættelse for radiofrekvensenergi
Den internationale kommission for beskyttelse mod ikke-ioniseret stråling (ICNIPR), der er sponsoreret af Verdenssundhedsorganisationen WHO, udsendte i 1996 en redegørelse, som bestemmer grænseværdierne for udsættelse for RF-felter fra mobiltelefon er . Ifølg e til denne redegørelse, som er baseret på den forskning, der har fundet sted på området, er der ikke fundet beviser for, at mobilterminaler, som opfylder de anbefalede grænseværdier, kan forårsage nogen sundhedsrisici. Alle Ericsson-telefoner opfylder ICNIPR-standarderne samt andre internationale grænseværdistandarder, f.eks.:
CENELEC European Pre-standard ENV50166-2
ANSI/IEEE C95.1-1992 (USA, Asia-Pacific)
Hvis du ønsker at nedsætte RF-udsættelsen yderligere, kan du vælge at gøre dine opkald korte samt bruge din mobiltelefon så effektivt som muligt.
Effektiv anvendelse af mo bi lte le fon en
Således får du maksimalt udbytte af din mobiltelefon med minimalt strømforbrug:
Hold mobiltelefonen på samme måde, som du holder en almindelig telefon. Tal direkte ind i mikrofonen, og sørg for, at antennen peger opad og over din skulder. Hvis antennen kan trækkes ud, skal den altid være trukket helt ud under et opkald.
Hold ikke om antennen, når telefonen er I BRUG. Hvis du holder om antennen, kan det forringe opkaldets kvalitet og samtidig forårsage, at mobiltelefonen bruger mere strøm end nødvendigt og derved forkorter samtale- og standby-tiderne.
Vedligeholdelse og udskiftning af anten ne n
Anvend ikke en mobiltelefon med en beskadiget antenne. Udskift straks en beskadiget ante nne. Hvis det fremgår af manualen, at du selv kan udskifte antennen, må du kun bruge en godkendt Ericsson antenne. Hvis du ikke selv kan udskifte antennen, skal du indlevere din telefon til reparation i et autoriseret servicecenter.
Brug kun originale Ericsson antenner. Uautoriserede antenner, ændringer eller tilbehør kan beskadige mobiltelefonen og kan evt. være i strid med gældende regler.
Brug ikke en antenne, der er beregnet til en anden type telefon end den type, du har købt.
Under kørsel
Undersøg, hvilke love og regler der er omkring brugen af mobiltelefoner i de områder, hvor du kører. Følg altid disse love og regler. Når du anvender din mobiltelefon under kørslen, bør du følge nedenstående råd:
Ret din fulde opmærksomhed mod kørslen.
Brug håndfri betjening, hvis denne facilitet er til rådighed.
Kør ind til siden og parkér bilen, når du foretager eller besvarer et opkald, naturligvis under forudsætning af at forholdene tillader det.
RF-energi kan påvirke nogle bilers elektroniske systemer. Nogle bilproducenter forbyder desuden anvendelsen af mobiltelefo ner i der e s biler . Sp ør g d in bilforhandler til råds for at v ær e s ikk er p å, at din m ob il­telefon ikke påvirker de elektroniske system er i din bil.
Elektroniske apparater
De fleste moderne elektroniske apparater, f.eks. udstyr i hospitaler og biler, er beskyttet mod RF-energi. Men RF-energi fra mobiltelefoner kan imidlertid påvirke nogle former for elektronisk udstyr.
LZT 126 1343/1 R4A i
Derfor – sluk din mobiltelefon, når du befinder dig på sygehus e og andr e lægekl in i kker, hvor der er ophængt skilte med instruktioner om at slukke mobiltelefonen. Bed altid om tilladelse først, inden du benytter din mobiltelefon i nærheden af medicinsk udstyr.
Mobiltelefoner kan påvirke f un ktio ner ne i n og le fo rm er for indopererede pacemakere og høreapparater. Patienter med pacemakere bør være opmærksom på, at brugen af en mobiltelefon meget tæt ved en pacemaker kan for­årsage, at p a ce m a k er e n svigter. Un d l ad at placere mobil­telefonen over pacemakeren, f.eks. i brystlommen. Når du anvender mobiltelefonen, skal du sørge for at holde mobiltelefonen op til det øre, der sidder i modsat side af pacemakeren. Hvis du opretholder en afstand på 15 cm mellem mobiltelefonen og pacem ak eren , er r is iko en f or interferens minimal. Spørg d in hjertespecialist til råds.
Under flyvning
Sluk din mobiltelefon, før du går ombord i et fly.
Brug kun mobiltelefonen før start, hvis du har fået kabinepersonalets tilladelse.
Sluk mobiltelefonen, før flyet letter. Benyt ikke mobiltelefonen under flyvningen.
For at undgå interferens med flyets elektroniske systemer foreskriver sikkerhedsreglerne, at du beder kabinepersonalet om tilladelse til at benytte mobil­telefonen, når flyet står på jorden. For at undgå inter­ferens med kommunikationssystemerne må du ikke benytte mobiltelefonen, mens flyet er i luften.
Strømforsyning
Tilslut mobiltelefonen til en strømforsyning med vekselstrøm og kun til de strømkilder, der er angivet på produktet.
For at begrænse risikoen for beskadigelse af den elektriske ledning skal du tage fat om AC-adapteren og ikke om ledningen, når du trækker den ud af stikket.
Sørg for, at ledningen er placeret sådan, at ingen kan komme til at træde på den, falde over den eller på anden måde beskadige den eller udsætte den for belastninger.
For at begrænse risikoen for elektriske stød skal du koble mobiltelefonen fra strømforsyningen, før du går i gang med at rense mobiltelefonen med en blød, hårdt opvreden klud.
Børn
Lad ikke børn lege med din mobiltelefon. Det er ikke legetøj. Børn kan forvolde skade på sig selv eller andre (ved for eksempel at stikke antennen i øjnene på sig selv eller andre). Børn kan også beskadige mobiltelefonen eller foretage opkald, som vil medføre større telefonregning.
Sprængningsområder
For at undgå interferens med sprængningsoperationer skal du slukke din mobiltelefon, når du opholder dig i et sprængningsområde eller i områder, hvor der er op­hængt skilte med "sluk to-vejs radiokommunikation". Bygningshåndværkere anvender ofte RF-styrede apparater til at aktivere sprængninger.
Områder med eksplosionsfare
Sluk din mobiltelefon, når du befinder dig i et område, hvor der er eksplosionsfare. Selv om det yderst sjældent sker, kan din mobiltelefon eller tilhørende dele måske skabe gnister. I områder med eksplosionsfare kan gnister forårsage en eksplosion eller brand med deraf følgende risiko for personskade og i yderste konsekvens død.
Områder med eksplosionsfare er som regel, men ikke altid, tydeligt afmærkede. Den type områder omfatter steder, hvor der anvendes brændstoffer, f.eks. tank­stationer, under dækket på skibe, depoter til omlastning eller lagring af brændstoffer eller kemikalier samt områder, hvor luften indeholder kemikalier eller partikler, som f.eks. korn, støv eller metalstøv.
Du må ikke transportere eller oplagre brændbare luft­arter, væsker eller eksplosive stoffer i kabinen i bilen, hvor du også opbevarer din mobiltelefon og tilbehør.
Vedligeholdelse af produktet
Udsæt ikke mobiltelefonen for vand eller fugt, som f.eks. i badekaret, håndvasken, våde/fugtige kældre, svømmebassiner, osv.
Udsæt ikke mobiltelefonen for ekstreme varme­grader, som f.eks. i nærheden af en varm radiator eller et varmt komfur, eller i en bil, der er parkeret i solen.
Udsæt ikke mobiltelefonen for ekstreme kulde­grader, som f.eks. i en bil, der er parkeret uden for om vinteren.
Udsæt ikke mobiltelefonen for tændte stearinlys, cigaretter, cigarer, åben il d, osv.
Brug kun originalt Ericsson-tilbehør. Brug af alle andre fabrikater kan medføre en forringelse af mobiltelefonens ydeevne samt forårsage brand, elektrisk stød eller personskade. Brug af uoriginalt tilbehør vil endvidere medføre bortfald af mobil­telefonens garanti.
Forsøg ikke selv at skille produktet ad. Hvis du gør det, vil det medføre bortfald af garantien. Denne mobiltelefon indeholder ikke komponenter, der kan repareres af brugeren. Reparationer bør kun udføres på autoriserede servicecentre.
ii LZT 126 1343/1 R4A

Indholdsfortegnelse

Vejledning i sikker og effektiv brug i
Samlevejledning 1
Samling og opladning – Fire trin 1
1. Indsætte SIM-kort 1
2. Sætte batteriet på 2
3. Tilslutning af oplader til telefon 2
4. Tilslutning af oplader til lysnettet 2
Opladningsfunktionen 3 Batteriet og SIM-kortet 3
Tænde for telefonen og generelle oplysninger 3
Sådan tændes telefonen 3 Displayet 4 De enkelte dele af telefonen 5
Udgående og indgående opkald 6
Udgående opkald 6 Afslutte opkald 6 Internatio na l t op ka ld 6 Nødopkald 6 Genopkaldsfunktion 6 Indgående op ka ld 6 Besvare opkald 7 Afvise opkald 7 Opkald i venteposition 7
Om “Se hvem der ringer“ (Calling Line Identi fic a t io n – CLI) 7 Enhanced Full Rate (EFR) 7 Håndtering af to opkald 7
Nyttige informationer under samtalen 9
Ændre volume n un de r sa m t a len 9 Afbryde mikrofonen 9 Afsende tonesignaler 9 Sådan kontrollerer du samtaletid eller -pris for opkald 9
Brug af menusystemet 10
Menusystemet 10 Bladre gennem menusystemet 10 Sådan ændres tastelyden 10
Opret din egen telefonbog 12
Telefonbogen 12 Gemme numre på SIM-kort 12 Gemme numre i telefonens hukommelse 12 Hente telefonnumre 13 Hente ved hjælp af positionsnummer 13 Slette position 13 Senest kaldte numre 14 Ubesvarede opkald 14
Personlige indstillinger 14
Ændre ringesignalets styrke 14
Ringetype 14 Se klokken 15 Indstille uret 15 Indstille alarmen 15 Slå alarmen fra 15 Sprog i displayet 15 Opkaldsinformation 15 Ændre tastelyd 15
Personligt ringesignal 16
Telefonens nodesystem 16 Simpel melodi 16 Kompleks melodi 17
Viderestille opkald 18
Viderestilling af opkald 18 Viderestille 18 Status på viderestilling 18 Slette viderestilling 18
Beskytte tastatur, telefon og SIM-kort 19
Låse 19 Tastaturlås 19 SIM-kortlås 19 Ændre PIN-koden 19 Fjerne bloke r in g m e d PU K 19 Telefonlås 20 Aktivere eller deaktivere
telefonlås 20
DA
LZT 126 1343/1 R4A iii
Opkaldsspærring – begrænsning af opkald 21
Opkaldsspærring 21 Aktivere opkaldsspærring for alle opkaldstyper 21 Slette alle opkaldsspærringer 21
Samtaletid og -pris 22
Samtaletid og -pris 22 Sådan indstilles Opkaldsinfo 22 Sådan vises Opkaldsinfo 22 Sådan nulstil le s e n Ti ds t æ ll e r 22 Sådan angives en pris pr. opkaldsenhed 22 Sådan angives Maks. beløb 22
Sende og modtage tekstmeddelelser (SMS) 23
Tekstmeddelelser 23 Kontrol af abonnement 23 Indtaste adresse til servicecenteret 23 Afsende SMS 23 Andre meddelelsestyper 24 Modtage en meddelelse 24 Læse en gammel meddelelse 24
Modtage områdeinformation 25
Områdeinformation 25 Aktivere områdeinformation 25 Tilføje en kode 25 Slette en kode 25 Ændre en kode 25
Valg af Net 26
Valg af net 26
Register 27
iv LZT 126 1343/1 R4A

Samlevejledning

Dette afsnit beskriver, hvordan du samler telefonen, hvad SIM-kortet er, og hvordan du håndterer batteriet.
Samling og opladning – Fire trin
Indsæt SIM-kortet.
Sæt batteriet på.
Tilslut opladeren til telefonen.
Tilslut opladeren til lysnettet.
1. Indsætte SIM-kort
Anbring SIM-k ortet med de gyldne s tik nedad og det afskårne hjørne mod venstr e (s e fi gu r 1) .
Tryk SIM-korte t in d i SIM-kortåbninge n. SIM-kortudlø s e re n pr e ss e s op mo d a nt e nn e n, efterhånden som SIM-kortet bliver skubbet ind.
Tage SIM-kort ud
1. Fjern batteriet.
2. Tryk SIM-kort ud lø s e re n in d im o d dig selv. (se figur 2).
3. Træk SIM-kor te t ud.
DA
1.
2.
1.
2.
Figur 1. SIM-kortet indsættes
Figur 2. SIM-kortet tages ud
LZT 126 1343/1 R4A 1
2. Sætte batteriet på
Anbring batteriet oven på telefonen, og tryk, til du hører et klik (se figur 3).
Tage batteriet af
1. Sluk for telefonen.
2. Tryk på låsem e k a nismen nederst på ba tteriet (se figur 4).
3. Løft batteriet op og væk fra telefonen.
3. Tilslutning af
oplader til telefon
Sørg for, at batteriet er fastgjort til telefonen, og tilslut opladeren som beskrevet i figur 5. Brug det stik, der passer til lysnettet.
Frakoble oplader
Løft stikket, og træk det ud (se figur 5).
4. Tilslutning af oplader til lysnettet
Sæt opladeren i stikkontakten. Telefonen begynder nu at oplade batteriet, og du kan se, at batteri­måleren i displayet bevæger sig under opladningen.
Figur 3. Sætte batteriet på
1.
2.
Figur 4. Tage batteriet af
Figur 5. Tilslutning og frakobling af oplader
1.
2.
Til lysnettet
2 LZT 126 1343/1 R4A
Opladningsfunktionen
Når du slutter ekstern strøm til telefonen , bl iver batteriet opladet. Når batteriet er fuldt opladet, stopper opladningen. Du kan ikke over-oplade batteriet.
Når du oplader batteriet, kan du bruge telefonen som normalt, men ladetiden vil blive længere.
Batteriet og SIM-kortet
Batteri Telefonen er forsynet med et NiMH-batteri. Batteriet er ikke opladet ved leveringen, men det er muligt, at der e r strøm no k ti l a t tæn de telefonen.
SIM-kortet
Før du kan begynde a t a nv e nd e te le f o ne n , s ka l du bestille et SIM-kort fra en GSM-operatør.
SIM-kortet er en computerchip, der registrerer dit telefonnummer, de tjenester, du har bestilt fra operatøren, samt dine telefonbogsoplysninger.
SIM-kortet indeholder undertiden oplysninger, der gør det muligt for telefonen automatisk at skifte til display-tekster på de t sprog, der er anvendt på SIM-ko rte t.
SIM-kortet er forsynet med en sikkerhedskode eller PIN-kode (Personal Identity Number), som du skal indtaste på te l e f on en f or a t få ad ga n g ti l telefonen og nettet.

Tænde for telefonen og generelle oplysninger

Dette afsnit beskriver de displaymeddelelser, du modtager fra telefonen, når du benytter den.
Sådan tændes telefonen
1. Tryk på tasten NO, og hold den nede, indtil du hører et klik. D u bliver i displayet be dt om at indtaste PIN-k od e n (de n si kk e rhe d s ko de , der følger med SIM-kortet).
3,1
2. Indtast PIN-koden, og tryk på
YES
.
Koden angives som

i displayet.
Hvis du indtastede den korrekte PIN-kode, får du en velkomsthilsen. Derefter søger telefonen efter et ne t .
Når nettet er f un de t , blinker indikat or l ys e t øverst på telefonen grønt en gang i sekundet, og stand-by displayet vises (se figur 6).
Sådan slukkes telefonen
Tryk på tasten NO, og hold den nede, indtil du hører et klik, og displayet bliver mørkt.
DA
Figur 6. Stand-by display
LZT 126 1343/1 R4A 3
Displayet
Displayet på telefonen giver dig mulighed for at:
Kontrollere, at du ringer til det rigtige nummer.
Kontrollere batteriets status.
Kontrollere signalstyrke og adgang til tjenester.
Se, at du har modtaget meddelelser.
Et kik på displayet
Billedet her un de r viser, hvordan displayet ser ud, når hele ikonrækken er oplyst. I tabel 1 beskrives, hvad hvert enk elt ikon betyder.
Bemærk!
Alle ikonerne e r i kk e nødve n digvis synlige på en gang.
ALS-service (Alternate Line Service)
Med ALS-service kan du bruge to linier med for­skellige telefonnumre. Dette er en fordel, hvis du for eksempel ønsker at have et nummer til forretningsopkald og et til pri vat e opkald . Denne facilitet findes ikke nødvendigvis på alle net, og du skal måske abonnere på denne tje nes te.
Tabel 1. Beskrivelse af displayikoner.
Ikon: Viser:
Net Navn og land for nettet. Signalsty rke Sign a ls t yr k e n vi s e s i fem tr i n.
Linje Om linje 1 eller 2 er aktiv. De respektive ikoner
lyser, når den aktuelle linje aktiveres. Disse ikoner vises kun, hvis du har to linjer på dit SIM-kort.
Viderestilling Viderestillingspilen angiver, at telefonen har
aktiveret en viderestilling. Hver pil svarer til én af linierne og angiver, at denne linie er viderestillet.
Tavst ringesignal At du ikke vil høre nogen ringetone, når tele-
fonen ringer.
Kuvert At du har modtaget en tekstmeddelelse eller
områdeinformation.
Telefon At en samtale er i gang.
Batteri Det aktuelle batteris styrke – jo flere streger, jo mere
strøm er der tilbage.
Figur 7. Alle ikonerne på displayet
:25/'
4 LZT 126 1343/1 R4A
De enkelte dele af telefonen
Listen over de enkelte dele svarer til figur 8 og 9:
1. Antenne
2. Indikatorlys
3. Højttaler
4. Volumetaster
5. Display
6. Tastatur
7. Mikrofon
8. Klap
9. Mikrofonkanal
10. Ladestik
11. Batteri
12. SIM-kortudløser
13. Clip-holder
DA
1.
2.
3.
4.
5.
6.
8.
7.
9.
Figur 8. Telefonen set forfra
10.
11.
12.
13.
Figur 9. Telefonen set bagfra
LZT 126 1343/1 R4A 5
Loading...
+ 25 hidden pages