Miele KM 417 User manual [tr]

Kullanma Kılavuzu
Gazlı Ocak KM 417
Cihazı kurmadan, tesisata bağlamadan ve çalıştırmadan önce mutlaka Kullanma Kılavuzunu okuyunuz. Böylece hem kendinize hem de cihazınıza herhangi bir zarar gelmesini önlersiniz.
M.-Nr. 05 721 910
İçindekiler
Cihazın Tanıtımı . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3
Güvenlik Talimatları ve Uyarılar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4
Etkin Çevre Koruma. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
İlk Kullanımdan Önce. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Ön Bilgiler . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
İlk Temizlik ve İlk Isıtma . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Kullanım . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Açma, Kapama, Ayarlama. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Gazlı Ocaklara Uygun Kaplar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
Gaz Kesme Emniyeti . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Elektrik Kesintilerinde Yapılması Gerekenler . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Temizlik ve Bakım. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
Genel Bilgiler. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
Ocak Izgaraları, Ocak Düğmeleri . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17
Cam Seramik Yüzey . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17
Brülör . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Arıza Durumu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
Teknik Bilgiler . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21
Gaz Bağlantısı. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21
Elektrik Bağlantısı . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22
Teknik Bilgiler . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22
Müşteri Hizmetleri . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23
Tip Etiketi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23
2
Cihazın Tanıtımı
a Ocak Izgarası b Brülör Kapağı c Brülör Başlığı d Çakmak Termik Elemanı e Çakmak Elektrodu f Brülör Altlığı g Bağlantı Kablosu
Ocak Düğmeleri:
h Ön sol i Arka sol j Arka sağ k Ön sağ
3
Güvenlik Tavsiyeleri ve Uyarılar
Montaj ve Bağlantı
Gaz bağlantısı bir uzman tesisatçı
tarafından yapılmalıdır. Prizin uzakta olması halinde elektrik şebekesine bağlantı yine uzman bir elektrikçi tarafından yapılmalıdır. Elektrikle ilgili işler için yerel yönetmelik ve kuralları iyi bilen uzman bir kişiyi seçiniz. Cihazın üreticisi yanlış bağlantı veya montaj nedeniyle meydana gelebilecek zararlardan sorumlu tutulamaz.
Cihazın elektrik güvenliği ancak
kurallara uygun olarak döşenmiş korumalı kablo sistemine (toprak hattı) bağlandığı takdirde sağlanabilir. Bu temel güvenlik tedbirinin yerine getirilmesi çok önemlidir. Bu konuda bir şüpheniz olursa elektrik tesisatını bir uzman elektrikçiye gösteriniz. Eksik veya kopuk bir sigorta kablosu nedeniyle oluşacak zararlardan üretici firma sorumlu değildir.
Montajdan sonra gaz hortumunun ve
elektrik kablosunun cihazın sıcak bölgelerine değmemesine dikkat ediniz. Aksi halde yüksek ısıdan dolayı hortum ve kabloda hasarlar meydana gelebilir.
Cihaz uzatma kablosu ile prize
bağlandığı takdirde, bağlantının neme karşı izole olması gereklidir.
Cihazın ev dışında bir yere (tekne
gibi) kurulması ve montajı sadece yetkili personel/firma tarafından yapılabilir. Ancak bu durumda cihazın güvenle çalışması sağlanabilir.
4
Güvenlik Tavsiyeleri ve Uyarılar
Kullanım Kuralları
İlk kullanımdan önce kullanma
kılavuzunu dikkatle okuyunuz. Böylece kendinizi ve cihazı korumuş olursunuz.
Cihazı sadece monte edilmiş
durumda kullanabilirsiniz. Ancak bu şekilde elektrik ileten parçalara temas etme zehlikesi ortadan kalkmış olacaktır.
Bu cihaz sadece evlerde kullanılmak
üzere üretilmiştir ve sanayide kullanılamaz.
Bu cihazı sadece yemek hazırlamak
için kullanınız. Bunun dışındaki kullanım şekilleri yasaktır ve tehlikeli olabilir. Kurallara aykırı veya hatalı kullanımdan kaynaklanan zararlardan üretici firma sorumlu tutulmaz.
Bu cihazı odayı ısıtmak amacıyla
kullanmayınız. Yüksek ısı nedeniyle cihaz yakınında bulunan eşya ve malzemeler tutuşabilir. Bunun dışında cihazın ömrü kısalır.
Gazlı ocağın kullanımı mutfakta ısı ve
neme yol açar. Bu sebeple mutfakta iyi bir havalandırmanın mevcut olmasına veya doğal havalandırma deliklerinin açık bırakılmasına veya mekanik bir havalandırma yaptırılmasına, örneğin bir davlumbaz gibi, özen gösteriniz.
Ocağın uzun süre ve yoğun
kullanılması durumunda bir pencerenin açık bırakılması veya davlumbazı yüksek bir güçte çalıştırarak etkili bir havalandırma yaptırılmasına gerek vardır.
Bu ocak açık havada bir yere monte
edilemez ve kullanılamaz.
Gazlı ocağınızı ancak tüm parçaları
yerlerine takıldıktan sonra yakınız.
Gazlı ocağınızı üzerinde bir kap
olmadan yakmayınız. Gazlı ocağın üzerinde bulunan davlumbaz yüksek alevlerden çıkan ısı nedeniyle zarar görebilir veya yanabilir.
Verilen çap ölçüleri dışındaki kapları
veya tencereleri kullanmayınız ("Pişirme Kapları" bölümüne bakınız). Tencere veya tavanın çapı çok küçük olursa, ocağın üzerinde düzgün duramaz ve devrilebilir. Çap çok büyük olduğunda ise kabın tabanından dışarı taşan sıcak gazlar tezgaha veya ısıya dayanıklı olmayan bir duvar kaplamasına veya cihazın parçalarına zarar verebilir. Bu tür sebeplerden meydana gelmiş olan zararlardan üretici firma sorumlu değildir.
Gazlı ocağınızın etrafında kolay alev
alabilecek eşya veya malzemeler bulundurmayınız.
5
Güvenlik Tavsiyeleri ve Uyarılar
Evdeki Çocuklar
Bu ocak kullanma kılavuzundaki
bilgileri değerlendirebilecek yaştaki büyükler için üretilmiştir. Çocuklar ocakla ilgili tehlikeleri henüz yeterince kavrayamazlar. Bu nedenle çocuklar için gereken dikkati gösteriniz.
Daha büyük yaştaki çocuklar ancak
büyüklerin kendilerine ocağın nasıl güvenle kullanılacağını açıklamaları ve hatalı bir kullanımda hangi tehlikelerin kendilerini beklediğini anladıktan sonra ocağı kullanabilirler.
Çocukların ocakla oynamalarına izin
vermeyiniz.
Ocak çalışırken ısınır ve kapatıldıktan
sonra da bir süre sıcak kalır. Yanık tehlikesi açısından soğuyuncaya kadar çocukları ocaktan uzak tutunuz.
Çocukların ilgisini çekebilecek
eşyaları ocağın üzerine veya arkasına koymayınız. Çünkü çocuklar bunları almak için ocağın üzerine çıkmaya çalışacaktır. Yanık tehlikesi!
Çocukların tencere veya tavaları
aşağı çekmemelerine dikkat ediniz. Yanık ve haşlanma tehlikesi! Ayrıca sırf bu sebepten ocak kenarına koruyucu özel bir kafes alabilirsiniz, tehlikeyi azaltacaktır.
Ambalaj malzemeleri ocuklar için
tehlikeli olabilir (folyo ve stropor gibi). Boğulma tehlikesi! Ambalaj malzemelerini çocuklardan uzak yerlerde saklayınız veya mümkün olduğunca çabuk evden çıkartınız.
Artık kullanılmayan cihazların gaz ve
elektrik bağlantıları sökülmeli ve bu kablolar çocuklar açısından bir tehlike yaratmamaları açısından ortadan kaldırılmalıdır.
6
Güvenlik Tavsiyeleri ve Uyarılar
Cihazın Korunması
Cam seramik yüzey üzerine herhangi
bir maddenin veya bir kabın düşmemesine özen gösteriniz. Hatta tuzluk gibi hafif maddeler dahi cam seramik yüzeyde çatlak veya kırıklara sebep olabilir.
Çok ince tabanlı kap veya tencere
kullanmayınız, kapları boş olarak çalışan ocağın üzerinde bırakmayınız, ancak üretici firma buna izin verdiği takdirde bunu yapabilirsiniz. Sözü edilen noktalara dikkat edilmediği takdirde ocağınız zarar görebilir.
Asla buhar basınçlı temizlik aletleri
kullanmayınız. Buhar bir taraftan cereyan ileten parçalara sızar ve kısa devreye sebep olabilir. Diğer taraftan basınçlı buhar ocağın yüzeyinde ve yapı parçalarında kalıcı hasarlara sebep olabilir. Üretici firma bu zararlardan sorumlu tutulamaz.
Yanık ve Haşlanmalardan Korunma
Ocak çalışırken çok ısınır ve
kapatıldıktan sonra bile bir müddet sıcak kalır. Ocak sıcak olduğu süre içinde cihaza temas etmemeye dikkat ediniz.
Sıcak ocak üzerinde bir iş yaparken
ellerinizi ısıya dayanıklı eldivenlerle, tencere tutacakları ve benzerleri ile koruyunuz. Bu bezlerin çıkan alevlerden tutuşmamasına dikkat ediniz. Bu nedenle çok büyük tutacaklar veya bezler kullanmayınız. Ayrıca bu bezlerin ıslak veya nemli olmamasına dikkat ediniz. Islak bezlerin ısıyı çok çabuk iletmeleri nedeniyle yanık tehlikesi vardır.
Ocaklarda konserve kutuları gibi
kapalı kapları ısıtmayınız. Oluşan aşırı basınç yüzünden kutular patlayabilir, yaralanma ve haşlanma tehlikesi!
Bu cihazı tezgah gibi kullanmayınız.
Ocak yanlışlıkla açıldığında veya kalan ısı nedeniyle üzerinde bulunan eşyalar - malzemesine göre - ısınır (yanık tehlikesi), eriyebilir veya yanmaya başlayabilir.
Ocağın üzerini bir örtü veya ocak
koruyucu folyo ile kapatmayınız. Ocağın yanlışlıkla açılması durumunda yangın tehlikesi olabilir.
7
Güvenlik Tavsiyeleri ve Uyarılar
Ocağın üzerine sıçramış olan yağları
ve diğer yanıcı (besinleri) maddeleri hemen siliniz. Aksi halde yangın tehlikesi vardır.
Kızgın yağ ile bir yemek hazırlarken
ocağı kontrolsüz bırakmayınız. Kızgın yağ alev alabilir ve davlumbazı yakabilir. Yangın tehlikesi!
Buna rağmen kızgın yağ alev alırsa,
bu alevi asla su ile söndürmeye kalkmayınız! Ateşi bir tencere kapağı veya kalın ıslak bir örtü veya benzeri ile söndürünüz.
Bir davlumbazın altında asla alevde
yapılacak yiyecekler hazırlamayınız (Muz flambe gibi). Alevler davlumbazın yanmasına sebep olabilir.
Brülörden çıkan alevlerin tencerenin
tabanından dışarı taşmamasına dikkat ediniz.
8
Loading...
+ 16 hidden pages