CANON HR10 User Manual [fi]

HR10
HD-kamera
Användarhandbok
HD Videokamera
Betjeningsvejledning
HD Camcorder
Teräväpiirtovideokamera Käyttöohje
Läs även användarhandboken Digital Video Software (på PDF).
Læs også Digital Video Software betjeningsvejledningen (på PDF fil).
Lue myös digitaalivideo -ohjelmiston käyttöohjeet (PDF-tiedosto).
Svenska
Dansk
Suomi
CEL-SG9PA2M0

Johdanto

Tärkeitä käyttöohjeita
VAROITUS!
VAROITUS!
HUOMIO:
HUOMIO:
IRROTA VIRTAJOHTO PISTORASIASTA, KUN KAMERA EI OLE KÄYTÖSSÄ.
Virta katkaistaan irrottamalla verkkopistoke. Verkkopistokkeen on oltava hyvin käsillä, jotta se voidaan irrottaa nopeasti hätätapauksessa.
Kun käytät verkkolaitetta, älä kiedo sitä kankaan sisään tai peitä sitä äläkä aseta sitä ahtaaseen tilaan, sillä verkkolaite saattaa ylikuumentua. Ylikuumentuminen saattaa vaurioittaa muovikoteloa ja aiheuttaa sähköiskun ja tulipalon vaaran.
CA-570-arvokilpi on laitteen pohjassa.
SÄHKÖISKUVAARAN PIENENTÄMISEKSI ÄLÄ IRROTA ETU- TAI TAKAKANTTA. KAMERAN SISÄLLÄ EI OLE KÄYTTÄJÄN HUOLLETTAVAKSI TARKOITETTUJA OSIA. OTA TARVITTAESSA YHTEYS CANON-HUOLTOON.
KAMERAA EI SAA KÄYTTÄÄ SATEESSA TAI KOSTEISSA OLOISSA SÄHKÖISKU- JA PALOVAARAN VUOKSI.
KÄYTÄ AINOASTAAN VALMISTAJAN SUOSITTELEMIA LISÄVARUSTEITA SÄHKÖISKUVAARAN JA TOIMINTAHÄIRIÖIDEN VÄLTTÄMISEKSI.
Muun kuin CA-570-verkkolaitteen käyttäminen voi vahingoittaa videokameraa.
Tämä tuote on IEC60825-1:1993- ja EN60825-1:1994-luokiteltu.
LUOKAN 1 LASERLAITE
Vain Euroopan unioni (ja Euroopan talousalue).
Tämä tunnus osoittaa, että sähkö- ja elektroniikkalaiteromua koskeva direktiivi (WEEE­direktiivi, 2002/96/EY) sekä kansallinen lainsäädäntö kieltävät tuotteen hävittämisen talousjätteen mukana. Kun uusi vastaava tuote hankitaan, tuote on vietävä asianmukaiseen keräyspisteeseen, esimerkiksi koneliikkeeseen tai viralliseen sähkö- ja
elektroniikkalaiteromun keräyspisteeseen. Sähkö- ja elektroniikkalaiteromun virheellinen käsittely voi vahingoittaa ympäristöä ja ihmisten terveyttä, koska laitteet saattavat sisältää ympäristölle ja terveydelle haitallisia aineita. Lisäksi tuotteen asianmukainen hävittäminen säästää luonnonvaroja. Lisätietoja sähkö- ja elektroniikkalaiteromun keräyspisteistä saat kaupunkien ja kuntien tiedotuksesta, jätehuoltoviranomaisilta, sähkö- ja elektroniikkalaiteromun kierrätysjärjestelmän ylläpitäjältä ja jätehuoltoyhtiöltä. Lisätietoja sähkö­ja elektroniikkalaiteromun palauttamisesta ja kierrätyksestä voit lukea osoitteesta www.canon-europe.com/environment (Euroopan talousalue: Norja, Islanti ja Liechtenstein)
.
2
Teräväpiirtovideo-otosten tallentaminen
1
DVD-videokamerallasi
HD-video-otosten tallentaminen DVD-videokameralla saattaa vaikuttaa aluksi monimutkaiselta. Itse asiassa sinun tarvitsee kuitenkin vain tehdä kaksi helppoa valintaa, minkä jälkeen voit aloittaa tallennuksen. Ensin sinun täytyy valita, mitä levytyyppiä käytät. Tämän jälkeen voit valita, millaista kuvanlaatua ja levyformaattia käytät. Käymme valinnat läpi kanssasi.
Päätä, mikä DVD-levytyyppi soveltuu tarpeisiisi parhaiten
DVD-levytyyppejä on useita, mutta tässä videokamerassa käytetään vain seuraavia kolmea 8 cm:n mini-DVD-levyä: DVD-R, DVD-R DL ja DVD-RW. Lue levyjen väliset erot ja valitse tarpeisiisi parhaiten soveltuva levytyyppi.
DVD-R
DVD-R-levyille voidaan tallentaa vain kerran. Tallenteita ei voi muokata eikä poistaa. Toisaalta nämä levyt ovat edullisempia.
DVD-R DL
Kaksikerroksiselle levylle mahtuu jopa 80 % enemmän dataa (2,6 Gt). Et voi kuitenkaan muokata tai poistaa tallenteita.
Kaksikerroksisissa levyissä on kaksi tallennuskerrosta. Videokamera tallentaa ensin ensimmäiselle ja sitten toiselle kerrokselle. Molemmille kerroksille ulottuvan otoksen toiston aikana saatat huomata lyhyen tauon (noin 1 sekunti) kohdassa, jossa toisto vaihtuu kerroksesta toiseen. SD-laadulla tallennettaessa tallenne jakautuu kahteen osaan toiseen kerrokseen siirryttäessä.
DVD-RW
DVD-RW-levyille tallennettuja otoksia voidaan muokata ja poistaa. Levy voidaan myös alustaa. Kun levy alustetaan, kaikki tallenteet poistetaan ja levyllä on jälleen saman verran tilaa kuin alun perin, joten samaa levyä voidaan käyttää uudelleen.
Paras yhteensopivuus
Paras tallennusaika
Kerros 2
Otos 2
Kerros 1
Otos 1
Tallennuspinta
Paras uudelleenkäyttöön
FI
3
Päätä, mitä kuvanlaatua haluat käyttää
Videokamerassasi on valittavissa kaksi mahdollista kuvanlaatua: teräväpiirto (HD) ja normaali (SD). Niissä on huomattava ero. Lisäksi valittu kuvanlaatu vaikuttaa siihen, millä DVD-soittimilla viimeisteltyä* levyä voidaan toistaa (eli levyn yhteensopivuuteen). Lue ohjeet huolellisesti ja valitse tarpeitasi parhaiten vastaava kuvanlaatu. Huomaa, että levyn laatua voidaan muuttaa vain alustamalla levy. Näin ollen voit valita DVD-R- ja DVD-R DL -levyjen laadun vain kerran, eikä sitä voida muuttaa myöhemmin. DVD-RW-levyt voidaan alustaa ja niiden laatua voidaan siis muuttaa, mutta tällöin kaikki levyllä olevat tallenteet
poistetaan.
HD-laatu
Teräväpiirtoasetuksella voit tallentaa erittäin laadukkaita video-otoksia tavallisille mini-DVD-levyille käyttäen AVCHD-pakkausta. HD-video rakentuu 1 080 vaakasuorasta juovasta, mikä on yli kaksi kertaa SD-laatuisten TV-lähetysten vaakasuuntaisten juovien lukumäärä ja noin neljä kertaa niiden pikselimäärä. Lopputuloksena ovat kirkkaat värit ja tarkat yksityiskohdat.
HD-laadulla tallennettuja levyjä voidaan toistaa ainoastaan AVCHD-yhteensopivilla DVD-soittimilla. Älä laita HD-laadulla tallennettua levyä muuhun kuin AVCHD-yhteensopivaan DVD-soittimeen, sillä levyä ei välttämättä saa ulos soittimesta.
"Full HD 1080" tarkoittaa Canonin videokameroita, jotka ovat yhteensopivia 1 080 pystysuuntaisesta pikselistä (juovasta) koostuvan teräväpiirtovideokuvan (HD) kanssa.
1 080 juovaa
SD-laatu:
Normaalilla eli SD-laadulla voit tallentaa videokuvaa DVD-VIDEO-tilassa käyttäen MPEG-2-pakkausta. Samaa laatua käytetään tavallisissa DVD-elokuvalevyissä, joten viimeistelyn* jälkeen voit toistaa levyä useimmilla DVD-soittimilla. Kun käytät DVD­levyjä, joille ei voida tallentaa uudelleen (DVD-R tai DVD-R DL), levylle voidaan tallentaa vain VIDEO-tilassa. DVD-RW-levyille voidaan tallentaa käyttäen joko VIDEO-tilaa tai VR-tilaa. Katso DVD-RW-levyjen levyformaatit( 5).
* Levyn viimeistelyssä levyllä oleva tyhjä tila käsitellään niin, että levyä voidaan toistaa
muilla DVD-soittimilla ( 65). DVD-R DL -levyä viimeisteltäessä videokameran täytyy käsitellä molemmat tallennuskerrokset. Tästä johtuen ja levyllä olevan vapaan tilan määrästä riippuen prosessi voi kestää jonkin aikaa.
4
DVD-RW-levyjen levyformaatit
VIDEO-tila: Kun VIDEO-tilassa tallennetut levyt on viimeistelty, niitä voidaan toistaa useimmilla tavallisilla DVD-soittimilla. Tallenteita ei voi kuitenkaan muokata (kuten poistaa tai järjestää uudelleen). VR-tila: Tallenteiden muokkaus on helppoa. VR-tilassa tallennettuja levyjä voidaan kuitenkin toistaa vain VR-tilassa tallennettujen DVD-RW-levyjen kanssa yhteensopivilla DVD-soittimilla.
Suositellut levyt
Videokameran suorituskyky on testattu** yksikerroksisilla levyillä käyttäen mukana toimitettavia levyjä sekä Hitachi-Maxellin HG-sarjan DVD-levyjä sekä kaksikerroksisilla levyillä käyttäen Canonin DVD-R DL54 -levyjä ja Verbatimin DVD-R DL -levyjä. Kysy lisätietoja levyn valmistajan asiakaspalvelusta. Jos yrität tallentaa tai toistaa tällä videokameralla DVD-levyä, jolle on tallennettu tai joka on alustettu tai viimeistelty tai jota on muokattu muilla digitaalilaitteilla, videokamera saattaa vahingoittua tai levyn tallenteet saattavat hävitä pysyvästi.
Toisto muilla laitteilla
Muista viimeistellä levyt ( 65), ennen kuin toistat niitä muilla DVD-laitteilla. Levyn tyyppi ja laatu vaikuttavat sen yhteensopivuuteen muiden laitteiden kanssa. Lyhyet ohjeet löydät sivulta 67. Tarkista kuitenkin aina muun laitteen käyttöohjeista, että toistettava levy on yhteensopiva kyseisen laitteen kanssa.
Suosittelemme VIDEO-tilan ja SD-laadun käyttöä, jotta yhteensopivuus muiden DVD-laitteiden kanssa on mahdollisimman hyvä.
** Huhtikuusta 2007 lähtien videokameran suorituskyky on testattu myös Hitachi-Maxellin,
Panasonicin ja TDK:n DVD-levyillä. Muita levyjä käytettäessä tallennus/toisto ei välttämättä onnistu oikein tai levyä ei voida poistaa laitteesta.
FI
5
DVD-levytyypin mukaan käytettävissä olevat toiminnot
Levytyyppi DVD-R, DVD-R DL DVD-RW
Levyn laatu HD SD HD SD
Levyformaatit
VIDEO-
tila
VIDEO-
tila
VR-tila
Otosten muokkaaminen tällä videokameralla (otosten poistaminen, jakaminen ym.)
– 1–
( 62)
Video-otoksen tai stillkuvan poistaminen heti tallennuksen jälkeen ( 37)
Levyn alustaminen, jotta sille voidaan tallentaa uudelleen ( 64)
Otsikon antaminen levylle ( 65)
Levyn viimeistely muulla DVD-laitteella toistettavaksi ( 65)
2
Uusien otosten tallentaminen jo viimeistellylle levylle ( 68)
3
3
Otosten muokkaaminen tietokoneella4 ( 94)
1
Vain toistoluettelossa olevia otoksia voidaan jakaa.
2
Toistoa ei voida taata kaikissa ulkoisissa DVD-laitteissa.
3
Levyn viimeistely on purettava ensin.
4
Mukana toimitettavan ohjelmiston avulla voit tehdä levystäsi kopioita, toistaa ja muokata
video-otoksiasi ym. Jos tahdot lisätietoja, katso Corel Application Disc -levyn asennus- ja käyttöopas.
6
FI
7

Sisällysluettelo

Johdanto ___________________________________
3 Teräväpiirtovideo-otosten tallentaminen DVD-videokamerallasi 12 Tämä käyttöohje
13 Videokameran toiminnot
13 Mukana toimitettavat varusteet 14 Videokameran osat 17 Näytöt
Valmistelut _________________________________
20 Alkutoimet
20 Akun lataaminen 21 Lisävarusteiden ja kauko-ohjaimen valmistelu
23 Videokameran perustoiminnot
23 Virtakytkin 23 Toimintatilat 24 Ohjain ja ohjaimen opas 24 Valikkojen käyttäminen
26 Ensimmäiset aika-asetukset
26 Päiväyksen ja ajan asettaminen 26 Kielen vaihtaminen 27 Aikavyöhykkeen muuttaminen
28 Tallennuksen valmisteleminen
28 Nestekidenäytön asennon ja kirkkauden säätäminen 29 Levyn asettaminen ja poistaminen 31 Muistikortin asettaminen ja poistaminen
8
Videokuvaus _________________________________
32 Perustallennus
32 Video-otosten tallentaminen 34 Tallennustilan valitseminen 34 Tallenteiden kuvasuhteen valitseminen (16:9-laajakuva tai 4:3) 35 Zoomaus 36 Pikakäynnistystoiminto 37 Vasta tallennetun otoksen tarkasteleminen ja poistaminen
38 Perustoisto
38 Video-otosten toistaminen 40 Otosten poistaminen 41 Näytöt (tietokoodi)
42 Valikkovaihtoehtojen luettelot
42 FUNC./Toim.Valikko 44 Asetusvalikot 44 Kameran asetukset (digitaalinen zoom, kuvanvakain jne.) 47 Levytoiminnot (alustus, viimeistely jne.) 48 Stillkuvatoiminnot (kortin alustus jne.) 48 Näytön asetukset (nestekidenäytön kirkkaus, kieli jne.) 49 Järjestelmän asetukset (äänenvoimakkuus, äänimerkki jne.) 51 Päiväyksen/ajan asetus
52 Muita toimintoja
52 Elokuvatila ja erikoiskuvausohjelmat 54 Mukautettava tallennus: himmenninaukon ja valotusajan
55 Minivideovalo 56 Itselaukaisin 56 Käsintarkennus 57 Valotuksen käsinsäätö 58 Valkotasapaino 59 Kuvatehosteet 60 Digitaaliset tehosteet
62 Otosten ja levyn hallinta
62 Toistoluettelon luominen 62 Otosten siirtäminen toistoluettelossa 63 Otosten jakaminen 63 Levyn suojaaminen 64 Levyn alustaminen
muuttaminen
9
65 Levyn toistaminen ulkoisessa laitteessa
65 Levyn otsikon muuttaminen 65 Levyn viimeisteleminen 67 Levyn toisto muilla laitteilla 68 Levyn viimeistelyn purkaminen – uusien otosten tallentaminen
viimeistellylle levylle
Valokuvat ___________________________________
69 Perustallennus
69 Valokuvien ottaminen 70 Valokuvan koon ja laadun valitseminen 71 Viimeisimmän juuri tallennetun kuvan poistaminen
72 Perustoisto
72 Valokuvien tarkasteleminen 73 Valokuvien suurentaminen toiston aikana 74 Valokuvien poistaminen
75 Muita toimintoja
75 Salama 76 Jatkuva kuvaus ja valotuksen haarukointi (kuvaustapa) 77 Automaattinen tarkennuksen esivalinta 78 Valonmittaustapa 78 Histogrammi ja muut näytöt 79 Stillkuvien ottaminen tallennettaessa videokuvaa 80 Stillkuvan ottaminen toistettavasta otoksesta 80 Valokuvien suojaaminen 81 Muistikortin alustaminen
82 Valokuvien tulostaminen
82 Valokuvien tulostaminen – suoratulostus 83 Tulostusasetusten valitseminen 86 Rajausasetukset 86 Tulostusmerkinnät
10
Ulkoiset liitännät _____________________________
89 Liittäminen televisioon tai videonauhuriin
90 Liitäntäkaaviot 91 Toistaminen TV-ruudussa 93 Tallenteiden kopioiminen ulkoisella videonauhurilla
94 Liittäminen tietokoneeseen
94 PC-liitäntäkaaviot 94 Corel Application Disc – videokuvan toisto/muokkaaminen ja
94 Valokuvien siirtäminen – suorasiirto 97 Siirtomerkinnät
levyn toiminnot
Lisätietoja __________________________________
98 Ongelmia?
98 Vianmääritys 103 Virheilmoitukset
107 Varotoimet
107 Käsittelyn varotoimet 110 Huolto/muuta 111 Videokameran käyttäminen ulkomailla
113 Yleistä
113 Järjestelmäkaavio(saatavuus vaihtelee alueittain) 114 Lisävarusteet 118 Tekniset tiedot 121 Hakemisto
11
Johdanto

Tämä käyttöohje

Kiitos, kun hankit Canonin HR10-videokameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen videokameran käyttämistä ja säilytä ohje vastaisen varalle. Jos videokamerasi ei toimi asianmukaisesti, katso ohjeita Vianmääritys-taulukosta ( 98).
Käyttöohjeessa käytetyt merkinnät
TÄRKEÄÄ: Videokameran käyttöön liittyvät varotoimet.
HUOMIOITAVAA: Lisätietoja videokameran käytöstä.
TARKISTETTAVAA: Käyttöön vaikuttavat rajoitukset, jos toiminto ei ole käytössä kaikissa toimintatiloissa (käyttötila, johon videokamera tulisi asettaa, tarvittava levytyyppi jne.).
: Viittaus sivunumeroon.
• Käyttöohjeessa käytetään seuraavia ilmauksia:
”Näyttö” viittaa nestekidenäyttöön ja etsimen ruutuun. ”Otos” tarkoittaa kohtausta, jonka tallentaminen alkaa käynnistys-/ pysäytyspainikkeen painamisesta ja päättyy siihen, kun painiketta painetaan uudelleen. Termit ”kuva”, ”valokuva” ja ”stillkuva” tarkoittavat samaa.
• Käyttöohjeen kuvat ovat stillkameralla otettuja simuloituja kuvia.
Kielen vaihtaminen
Valikkokohta oletusasetuksessaan
Käytettävät painikkeet ja kytkimet
Muiden painikkeiden ja kytkinten kuin ohjaimen nimi on
painikekehyksellä.
merkitty Esimerkiksi .
Hakasulkeet [ ] ja isot kirjaimet viittaavat näytössä näkyviin valikkokohtiin. Valikkovaihtoehtojen luetteloissa ja asetustaulukoissa oletusasetus on lihavoitu. Esimerkiksi [ON/PÄÄLLÄ], [OFF/POIS].
FUNC.
Vaihtoehdot
[DEUTSCH] [][]
ROMANA
[ENGLISH]
[TÜRKÇE] [] [ESPAÑOL] [][] [FRANÇAIS]
[][]
[ITALIANO] [] [] [POLSKI] []
DISPLAYSETUP/Näyttöasetukset
LANGUAGE ENGLISH /Kie li englanti
FUNC.
(25)
1 Pa ina . 2 Valitse ( ) kuvake ja avaa
asetusvalikot painamalla ( ).
3 Valitse ( ) [DISPLAY SETUP/
NÄYTÖN ASETUKSET] ja paina ().
Oletusarvo
FUNC.
12

Videokameran toiminnot

Mukana toimitettavat varusteet

WL-D86-kauko-ohjain
IFC-300PCU-USB-kaapeli
SS-900-olkahihna**
Pienikokoinen CA-570-
verkkolaite (sis. virtajohdon)
CTC-100/S-
komponenttijohto
punainen • vihreä •
sininen pistoke
Ohjelmisto-CD-ROM*
DIGITAL VIDEO
Solution Disk
BP-214-akku
CR2025-litiumnappiparisto
kauko-ohjainta varten
STV-100-stereovideojohto
keltainen • punainen •
valkoinen pistoke
Tyhjä DVD-R-levy
(8 cm:n mini-DVD)
Ohjelmisto-CD-ROM ja
käyttöohje
Corel Application Disc
* Sisältää PDF-muotoisen digitaaliv ideo-
ohjelmiston käyttöohjeen.
**Vain Euroopassa.
FI
13
Johdanto

Videokameran osat

Kuva vasemmalta sivulta
Kuva oikealta sivulta
Kuva edestä
QUICK START -painike ja valmiustilan valo ( 36)
FUNC.-painike ( 24, 42) DISP.-painike( 41, 78)
(tulosta/siirrä) -painike ( 83, 94) HDMI OUT -liitäntä ( 90, 92) AV OUT -liitäntä ( 89) Liitäntöjen kansi COMPONENT OUT -liitäntä( 90) USB-liitäntä( 94) BATT. (akun vapautus) -painike ( 20) Sarjanumero RESET-painike ( 98) CARD-ilmaisin, muistikortin käyttö ( 69) Muistikorttipaikka (avaa kansi, kun haluat
laittaa kortin paikalleen tai poistaa sen) ( 31)
Levytilan kansi ( 29) DC IN -liitäntä ( 20) Nopean automaattitarkennuksen tunnistin
( 45) Salama ( 75) Minivideovalo ( 55) Stereomikrofoni Kauko-ohjaintunnistin ( 22)
Muiden painikkeiden ja kytkinten kuin ohjaimen nimi on merkitty painikekehyksellä (esimerkiksi
FUNC.
).
14
Kuva takaa
Kuva päältä
PLAY-tilan ilmaisin (vihreä) ( 23) Ohjain ( 24) CAMERA-tilan ilmaisin (punainen) ( 23) LCD-näyttö ( 28)
(pikakelaus taaksepäin) -painike ( 38) / Loitonnuspainike W (laajakulma) ( 35)
(pikakelaus eteenpäin) -painike
( 38) / Lähennyspainike T (tele) ( 35)
/ (toisto/tauko) -painike ( 38) /
START/STOP-painike ( 32)
(pysäytys) -painike ( 38) /
PLAYLIST-painike ( 62) Etsin ( 33) Dioptrian säätövipu ( 33)
/ (videokuva/stillkuva) -kytkin ( 23) START/STOP-painike ( 32) Virtakytkin ( 23) Jalustan kiinnitys ( 22) DISC-ilmaisin, levyn käyttö ( 32) /
CHG (lataus) -ilmaisin ( 20) OPEN-kytkin (levytilan kansi) ( 29) Käsikahvan hihna ( 21) Tilakytkin ( 33) Zoomin säädin ( 35) PHOTO-painike ( 69) Kaiutin ( 38) Hihnan kiinnike
Muiden painikkeiden ja kytkinten kuin ohjaimen nimi on merkitty painikekehyksellä (esimerkiksi
FUNC.
).
FI
15
Johdanto
Kauko-ohjain WL-D86
START/STOP-painike ( 32) FUNC.-painike ( 24) MENU-painike ( 25) PLAYLIST-painike ( 62) Navigointipainikkeet ( /// ) PREV./NEXT-painikkeet:
otoksen ohitus ( 39) / kuvahakemiston sivu ylös/alas ( 38)
Takaisinkelaus SEARCH -painike ( 39) / Takaisinkelaus SLOW ­painike ( 39)
PLAY -painike( 38) PAUSE -painike ( 38) STOP -painike ( 38) PHOTO-painike ( 69) Zoomauspainikkeet ( 35) SET-painike Eteenpäinkelaus SEARCH -painike
( 39) / Eteenpäinkelaus SLOW ­painike ( 39)
DISP. (näyttö) -painike ( 41, 78)
16

Näytöt

Video-otosten tallentaminen
Video-otosten toisto (toiston aikana)
Käyttötila ( 23) Kuvausohjelma ( 52, 54) Valkotasapaino ( 58) Kuvatehoste ( 59) Digitaalitehoste ( 60) Tallennustila ( 34) Stillkuvan laatu/koko (samanaikainen
tallennus) ( 79) Levyn laatu ja formaatti ( 4)
HD-tila (teräväpiirto) VIDEO-tila (normaali) VR-tila (normaali, vain DVD-RW-levyille tallennettaessa)
Levytyyppi DVD-R, DVD-R DL,
DVD-RW ( 3)
Nopea AF-automaattitarkennus
( 45), MF-käsintarkennus ( 56) 25F-tallennusnopeus, progressiivinen Levyn käyttö Aikakoodi/toistoaika
(tunnit : minuutit : sekunnit) Jäljellä oleva tallennusaika Tallennuksen muistutin Kuvanvakain ( 46) Tuulisuoja pois käytöstä ( 47) Kauko-ohjaintunnistin pois käytöstä
( 49) Vaakatason osoitin ( 49) Viimeistellyn levyn merkki ( 65) Otoksen numero Tietokoodi ( 41)
FI
17
Johdanto
Stillkuvien tallentaminen
Stillkuvien tarkasteleminen
Zoom ( 35), valotus ( 57) Kuvausohjelma ( 52, 54) Valonmittaustapa ( 78) Valkotasapaino ( 58) Kuvatehoste ( 59) Digitaalitehoste ( 60) Kuvaustapa ( 76) Stillkuvan laatu/koko ( 70)
Nopea AF-automaattitarkennus
( 45), MF-käsintarkennus ( 56)
Kortille vielä mahtuvien stillkuvien määrä
Itselaukaisin ( 56) Arvioitu jäljellä oleva akun kesto Kuvanvakain ( 46) Automaattitarkennuksen kehys ( 77) Minivideovalo ( 55) Videokameran tärähdysvaroitus ( 44) Tarkennuksen/valotuksen automaattinen
asetus ja lukitus ( 69) Salama ( 75) Kuvan numero ( 50) Nykyinen kuva / kuvien kokonaismäärä Histogrammi ( 78) Kuvan suojauksen merkki ( 80) Tallennuspäivä ja -aika Käsintarkennus ( 56) Manuaalinen valotus ( 57) Kuvan koko ( 70) Tiedoston koko Himmenninaukon arvo ( 54) Valotusaika ( 54)
18
25F-tallennusnopeus, progressiivinen
Kun tallennat teräväpiirtokuvaa, valitse tallennusnopeudeksi progressiivinen 25F, niin otoksesi näyttävät elokuvamaisilta ( 46). Voit käyttää tätä kuvanopeutta [ CINE MODE/ ELOKUVATILA] -kuvausohjelman kanssa ( 52) vaikutuksen korostamiseksi.
Levyn käyttö
tallennus, tallennuksen tauko, toisto, toiston tauko,
pikatoisto, pikakelaus taaksepäin,
hidas toisto, hidas kelaus taaksepäin
Jäljellä oleva tallennusaika
Kun levyllä ei ole enää tilaa, näytössä näkyy ” END/Loppu” ja tallennus pysähtyy.
Tallennuksen muistutin
Kun aloitat tallentamisen, videonauhuri laskee 1–10 sekuntia. Tämä auttaa ehkäisemään liian lyhyitä otoksia.
Kortille vielä mahtuvien stillkuvien määrä
vilkkuu punaisena: ei korttia näkyy vihreänä: 6 kuvaa tai enemmän näkyy keltaisena: 1–5 kuvaa näkyy punaisena: kuvia ei voida tallentaa
enempää
• Stillkuvia katseltaessa näyttö on aina vihreä.
• Tallennusolojen mukaan levylle vielä mahtuvien stillkuvien määrä ei välttämättä pienene kuvan ottamisen jälkeen tai se saattaa pienentyä kerralla kahdella kuvalla.
Kortinkäyttöilmaisin
tulee näkyviin jäljellä olevien kuvien määrän viereen, kun videokamera tallentaa tietoja muistikortille.
FI
Arvioitu akun kesto
• Kun näkyy punaisena, vaihda käytössä
olevan akun tilalle ladattu akku.
• Jos asetat kameraan tyhjän akun, virta voi
kytkeytyä pois päältä ilman, että tulee näkyviin.
• Akun todellinen varaus ei välttämättä näy aina
tarkasti akun ja videokameran kulloistenkin käyttöolosuhteiden vuoksi.
Kuvan numero
Kuvan numero ilmoittaa tiedoston nimen ja paikan muistikortilla. Esimerkiksi kuvan 101-0107 tiedostonimi on “IMG_0107.JPG” ja se on tallennettu kansioon “DCIM\101CANON”.
19

Valmistelut

Tässä luvussa käsitellään perustoimintoja, kuten valikoissa navigointia ja ensiasetuksia, jotta osaisit käyttää videokameraasi paremmin.

Alkutoimet

Alkutoimet

Akun lataaminen

Videokameran virtalähteenä voidaan käyttää akkua tai suoraan verkkolaitetta. Lataa akku ennen käyttöä. Keskimääräiset latausajat ja tallennus-/ toistoajat täydellä akulla näet sivulla 114 olevista taulukoista.
BATT.-kytkin
1 Katkaise videokamerasta virta. 2 Asenna akku kameraan.
• Avaa nestekidenäyttö.
• Työnnä akun liitäntäpäätä nuolen suuntaan ja paina kevyesti, kunnes kuuluu napsahdus.
CHG (lataus)
-ilmaisin
DC IN -liitäntä
3 Kytke virtajohto
verkkolaitteeseen.
4 Liitä virtajohto pistorasiaan. 5 Kytke verkkolaite videokameran
DC IN -liitäntään.
• CHG (lataus) -merkkivalo alkaa vilkkua. Ilmaisin jää palamaan tasaisesti, kun akku on ladattu.
• Voit käyttää verkkolaitetta myös ilman akkua.
• Kun verkkolaite on kytkettynä, akun virta ei kulu.
20
KUN AKKU ON TÄYSIN LADATTU
1 Irrota verkkolaite videokamerasta. 2 Irrota virtajohto pistorasiasta ja
verkkolaitteesta.
KUN POISTAMINEN
A
Liu'uta -painiketta alas, jotta akku irtoaa, ja vedä akkua sen pohjassa olevasta ulkonemasta.
• Katkaise kamerasta virta, ennen kuin
• Verkkolaitteesta voi kuulua hurinaa
• Suosittelemme akun lataamista
• Älä kytke kameran DC IN -liitäntään tai
• Jotta välttäisit laitteiden rikkoutumisen ja
BATT.
TÄRKEÄÄ
liität tai irrotat verkkolaitteen. Kun
-kytkin on asetettu asentoon , tärkeät tiedoston varaustiedot päivitetään levylle. Odota, kunnes nestekidenäyttö on sammunut kokonaan.
käytön aikana. Tämä on täysin normaalia.
10–30 °C:n lämpötilassa. Lataus ei käynnisty, jos lämpötila on alle 0 °C tai yli 40 °C.
verkkolaitteeseen sähkölaitteita, joiden käyttöä ei ole erikseen suositeltu tämän videokameran yhteydessä.
liiallisen kuumentumisen, älä liitä mukana toimitettua verkkolaitetta jännitemuuntimiin tai erikoisvirtalähteisiin, joita on käytössä mm. lentokoneissa ja laivoissa, DC-AC­muuntimiin jne.
HUOMIOITAVAA
• CHG (lataus) -merkkivalosta voidaan myös arvioida akun varaustila. Palaa jatkuvasti täyteen. Vilkkuu noin kahdesti sekunnissa on latautunut yli 50-prosenttisesti. Vilkkuu noin kerran sekunnissa latautunut alle 50-prosenttisesti.
• Suosittelemme pitämään mukana kaksi-kolme kertaa enemmän akkukapasiteettia kuin uskot tarvitsevasi.
: akku on latautunut
: akku
: akku on

Lisävarusteiden ja kauko-ohjaimen valmistelu

1 Kiinnitä käsikahvan hihna.
Säädä hihna niin, että etusormesi ylettyy zoomin säätimeen ja peukalosi ­painikkeeseen.
START/STOP
FI
21
Valmistelut
2 Kiinnitä kameran mukana
toimitettava olkahihna.
Pujota päät hihnan kiinnikkeen läpi ja säädä hihna sopivan pituiseksi.
Kauko-ohjaimen käyttäminen
Aseta ensin mukana toimitettava CR2025-litiumnappiparisto kauko­ohjaimeen.
Kieleke
1 Paina kielekettä nuolen
osoittamaan suuntaan ja vedä paristonpidike ulos.
2 Aseta litiumnappiparisto
paikalleen niin, että +-puoli osoittaa ylöspäin.
3 Työnnä paristonpidike paikalleen.
Kun painat kauko-ohjaimen painikkeita, suuntaa kauko-ohjain videokamerassa olevaan kauko­ohjaintunnistimeen.
HUOMIOITAVAA
• Kauko-ohjain ei välttämättä toimi kunnolla, jos kauko-ohjaintunnistimeen osuu suora auringonvalo tai muu kirkas valo.
• Jos kauko-ohjain ei toimi, tarkista, että [WL.REMOTE/KAUKO-OHJAIN] ­asetuksena ei ole [ OFF/POIS ] ( 49). Muussa tapauksessa vaihda paristo.
Kun asetat videokameran jalustalle
Älä jätä etsintä alttiiksi suoralle auringonvalolle, sillä se voi sulaa (okulaarilinssi keskittää valonsäteet).Älä käytä jalustaa, jonka kiinnitysruuvi on pidempi kuin 5,5 mm,sillä kamera saattaa vahingoittua.
22

Videokameran perustoiminnot

Videokameran perustoiminnot

Virtakytkin

Lukituspainike
Videokameran virran kytkemisen ja katkaisemisen lisäksi valitaan kameran toimintatila. Videokameran kytkeminen päälle: Pidä lukituspainike painettuna ja siirrä kytkin asentoon ON (päällä). Käyttötilan muuttaminen: Liu'uta - kytkintä hetkeksi MODE (tila) -suuntaan ja vapauta se sitten. Toimintotila vaihtuu tallennuksesta (CAMERA – punainen merkkivalo) toistoksi (PLAY – vihreä merkkivalo) tai päinvastoin.
-kytkimellä
-

Toimintatilat

Videokameran toimintatila määräytyy
-kytkimen ja / -kytkimen
asennon perusteella. Käyttöohjeessa
tarkoittaa, että toiminto on
käytettävissä näytetyssä toimintatilassa, ja
tarkoittaa, että toiminto ei ole käytettävissä. Kun toimintatilakuvakkeita ei ole näkyvissä, toiminto on käytettävissä kaikissa toimintatiloissa.
FI
Toimintatila
Toimintatilan
ilmaisin
(punainen)
(vihreä)
/
-kytkin
(video-otokset)
(stillkuvat)
(video-otokset)
(stillkuvat)
Kuvakenäyttö Toiminta
Video-otosten tallentaminen levylle
Stillkuvien tallentaminen muistikortille
Video-otosten toistaminen levyltä
Stillkuvien katseleminen muistikortilta
32
69
38
72
23
Valmistelut

Ohjain ja ohjaimen opas

Valitse tai muuta asetuksia painamalla ohjainta ylös, alas, vasemmalle tai oikealle (, ).
Tallenna asetukset tai vahvista toiminto painamalla ohjaimen keskustaa ( ). Valikkonäytöissä tämä ilmaistaan kuvakkeella .
Ohjaimen toiminnot vaihtelevat toimintatilan ja videokameran asetusten mukaan. Näytä/piilota ohjaimen opas painamalla ( muut kuin selitettävään toimintoon liittyvät kohdat on merkitty raidoituksella.
Toimintatilan mukaan kohdat voivat olla tyhjiä tai niissä voi olla eri kuvake kuin kuvassa.
Jos ohjaimen oppaassa on useita ”sivuja”, alaosassa näkyy [NEXT/ SEURAAVA] ja sivunumeron kuvake ( ). Tuo oppaan seuraava sivu näkyviin painamalla ohjainta ( ) suuntaan [NEXT/SEURAAVA].
). Käyttöohjeen kuvissa
NEXT

Valikkojen käyttäminen

Monet videokameran toiminnot voidaan säätää valikoista, jotka avautuvat FUNC.-painiketta ( ) painamalla.
FUNC.
Jos haluat lisätietoja käytettävissä olevista valikkovaihtoehdoista ja asetuksista, katso Valikkovaihtoehtojen luettelot ( 42).
FUNC. -valikkovaihtoehdon valitseminen
FUNC.
(24)
1 Paina .
FUNC.
2 Valitse ( ) muutettava toiminto
vasemmanpuoleisesta sarakkeesta.
Valikkokohdat, joita ei voida käyttää, näkyvät harmaina.
3 Valitse ( ) haluamasi asetus
käytettävissä olevien vaihtoehtojen luettelosta alapalkista.
• Valittu vaihtoehto näkyy vaaleansinisellä korostettuna. Valikkokohdat, joita ei voida käyttää, näkyvät harmaina.
• Joitakin asetuksia määritettäessä sinun täytyy ehkä tehdä lisävalintoja ( , ) ja/tai
24
painaa painiketta ( ). Noudata näyttöön tulevia lisätoimintojen ohjeita (kuten -kuvaketta, pieniä nuolia jne.).
4 Tallenna asetukset ja sulje valikko
painamalla .
Voit sulkea valikon milloin tahansa painamalla .
Vaihtoehdon valitseminen asetusvalikosta
FUNC.
(25)
FUNC.
FUNC.
4 Valitse ( ) muutettava asetus ja
paina ( ).
• Oranssi valintapalkki ilmaisee valittuna olevan valikkoasetuksen. Kohdat, jotka eivät ole valittavissa, näkyvät mustina.
• Voit palata valikon valintanäyttöön (vaihe 3) painamalla ohjainta ( ).
5 Valitse ( ) haluttu vaihtoehto ja
tallenna asetus painamalla ( ).
6 Paina .
FUNC.
Voit sulkea valikon milloin tahansa painamalla .
FUNC.
FI
1 Paina .
FUNC.
2 Valitse ( ) kuvake ja avaa
asetusvalikot painamalla ( ).
• Voit myös avata asetusvalikkonäytön pitämällä
FUNC.
-painiketta painettuna yli sekunnin tai painamalla kauko­ohjaimen -painiketta.
-tilassa paina ohjainta ( ) valitaksesi -kuvakkeen (tarpeen vain HD-laadulla tai SD­laadulla (VR-tilassa) tallennettujen DVD-RW-levyjen kanssa).
MENU
3 Valitse ( ) haluamasi valikko
vasemmanpuoleisesta sarakkeesta ja paina ( ).
Valitsemasi valikon otsikko näkyy näytön yläreunassa. Sen alla on luettelo asetuksista.
25
Valmistelut
A

Ensimmäiset aika-asetukset

Ensimmäiset aika-asetukset

Päiväyksen ja ajan asettaminen

Ennen kuin aloitat videokameran käytön, sinun on asetettava päiväys ja aika. [DATE/TIME-PÄIVÄYS/AIKA]­näyttö (päiväyksen ja ajan asetusnäyttö) tulee automaattisesti näkyviin, jos videokameran kelloa ei ole asetettu.
Kun [DATE/TIME-PÄIVÄYS/AIKA]­näyttö (päiväyksen ja ajan asetusnäyttö) tulee näkyviin, vuosi näkyy oranssina ja se osoitetaan nuolilla ylös/alas.
1 Aseta ( ) vuosi ja siirry ( )
kuukauteen.
2 Aseta muut kentät (kuukausi,
päivä, tunnit ja minuutit) samalla tavoin.
3 Siirrä ( ) osoitin [OK]-painikkeen
kohdalle ja käynnistä kello ja sulje valikko painamalla ( )-painiketta.
TÄRKEÄÄ
• Jos videokamera on käyttämättä noin kolme kuukautta, yhdysrakenteinen litiumakku voi tyhjentyä ja päiväys- ja aika-asetus hävitä. Lataa siinä tapauksessa litiumakku ( 110) ja aseta aikavyöhyke, päiväys ja aika uudelleen.
• Päiväys näkyy muodossa vuosi­kuukausi-päivä vain ensimmäisessä asetusnäytössä. Seuraavissa näytöissä päiväys ja aika näkyvät muodossa päivä-kuukausi-vuosi (esimerkiksi [1.JAN.2007 12:00 AM/1.TAM.2007 12:00]). Päiväyksen muotoa voidaan myös muuttaa ( 51).
• Päiväystä ja aikaa voidaan muuttaa myös myöhemmin (mutta ei alkuasetusten määrittämisen aikana). Avaa [DATE/TIME-PÄIVÄYS/AIKA]­näyttö painamalla ja valitsemalla
[DATE/TIME SETUP­PÄIVÄYKSEN/AJAN ASETUS] [DATE/TIME-PÄIVÄYS/AIKA].
FUNC.

Kielen vaihtaminen

Vaihtoehdot
[DEUTSCH] [][]
[ENGLISH][TÜRKÇE] []
[ESPAÑOL] [][] [FRANÇAIS] [ITALIANO] [] [] [POLSKI] []
ROMAN
[][]
Oletusarvo
DISPLAY SETUP/Näyttöasetukset
LANGUAGE ENGLISH
FUNC.
(25)
1 Paina .
FUNC.
/Kieli englanti
2 Valitse ( ) kuvake ja avaa
asetusvalikot painamalla ( ).
26
3 Valitse ( ) [DISPLAY SETUP/
NÄYTÖN ASETUKSET] ja paina ().
4 Valitse ( ) [LANGUAGE /
KIELI] ja paina ( ).
5 Valitse ( , ) haluttu
vaihtoehto ja paina ( ).
6 Sulje valikko painamalla .
* Kun videokameran asetuksia määritetään ensimmäistä kertaa tai kun ne on nollattu, kaikki näytöt ovat englanninkielisiä (oletuskieli). Valitse [DISPLAY SETUP/NÄYTÖN ASETUKSET] ja valitse sitten haluamasi kieli.
HUOMIOITAVAA
• Jos olet vaihtanut kielen vahingossa, vaihda asetusta valikkokohdan vieressä olevaa -merkkiä seuraamalla.
• Joissakin valikkonäytöissä näkyvät näytöt ja viittaavat painikkeiden nimiin eivätkä ne muutu, vaikka kieltä muutettaisiin.

Aikavyöhykkeen muuttaminen

[LANGUAGE /KIELI]
DATE/TIME SETUP-Päiväyksen/ajan asetus
T.ZONE/DST-Aikav./kesäaika
PARIS
/Pariisi
FUNC.
Oletusarvo
1 Paina .
FUNC.
2 Valitse ( ) kuvake ja avaa
asetusvalikot painamalla ( ).
3 Valitse ( ) [DATE/TIME SETUP-
PÄIVÄYKSEN/AJAN ASETUS] ja paina ( ).
4 Valitse ( ) [T.ZONE/DST-AIKAV./
KESÄAIKA] ja paina ( ).
Oletusasetuksena on Pariisi.
AIKAVYÖHYKKEEN ASETTAMINEN
5 Varmista, että aikavyöhyke on
valittu.
6 Valitse ( ) paikallista aikaa
vastaava aikavyöhyke ja paina ().
Jos haluat siirtyä kesäaikaan, valitse alue, jonka vieressä on merkki .
7 Sulje valikko painamalla .
KUN MATKUSTAT
Valitse matkakohteesi aikaa vastaava aikavyöhyke.
5 Siirrä oranssi valintakehys ( )
aikavyöhykkeeseen .
6 Valitse ( ) matkakohteesi aikaa
vastaava aikavyöhyke ja paina ().
• Tarkista näytössä näkyvä muuttunut päiväys ja aika.
• Jos haluat siirtyä kesäaikaan, valitse alue, jonka vieressä on merkki .
7 Sulje valikko painamalla .
FUNC.
FUNC.
FI
FUNC.
(25)
27
Valmistelut

Tallennuksen valmisteleminen

Tallennuksen valmisteleminen

Nestekidenäytön asennon ja kirkkauden säätäminen

Nestekidenäytön kääntäminen.
Avaa nestekidenäyttö 90 asteen kulmaan.
• Näyttöä voidaan kääntää 90 astetta alaspäin.
• Näyttöä voidaan kääntää 180 astetta objektiivia kohti (näin kohde näkee nestekidenäytön samalla kun käytät etsintä). Näyttöä kannattaa kääntää 180 astetta myös silloin, jos haluat päästä kuvaan käyttäessäsi itselaukaisinta. Tämä on ainoa tilanne, jolloin voit käyttää etsintä ja nestekidenäyttöä samanaikaisesti.
180°
90°
180°
HUOMIOITAVAA
Nestekidenäyttö ja etsin: Näyttöjen
valmistuksessa käytetään suurtarkkuustekniikkaa. Yli 99,99 % kuvapisteistä toimii määritysten mukaisesti. Alle 0,01 % kuvapisteistä voi syttyä ajoittain väärin tai näkyä mustina, punaisina, sinisinä tai vihreinä pisteinä. Tällä ei ole vaikutusta tallentuvaan kuvaan, eikä ilmiötä voida pitää toimintavirheenä.
Nestekidenäytön taustavalo
Nestekidenäytön kirkkaus voidaan asettaa normaaliksi tai kirkkaaksi.
DISP.
Pidä -painiketta painettuna yli 2 sekuntia.
Voit vuorotella normaalia ja kirkasta asetusta toistamalla toimenpidettä.
HUOMIOITAVAA
• Asetus ei vaikuta tallennuksen tai etsimen kirkkauteen.
• Kirkkaan asetuksen käyttäminen lyhentää akun tehollista käyttöaikaa.
Kuvauksen kohteena olevat henkilöt voivat tarkastella nestekidenäyttöä.
28

Levyn asettaminen ja poistaminen

Käytä 8 cm:n mini-DVD-levyjä, joissa on DVD-R -logo (mukaan lukien DVD-R DL) tai DVD-RW -logo. Katso myös Suositellut levyt ( 5). Ennen kuin asetat levyn kameraan, varmista, että levyn tallennuspinta on puhdas. Jos levy on likainen, poista sen pinnasta sormenjäljet, lika ja tahrat pehmeällä linssinpuhdistusliinalla.
Levyn asettaminen
TARKISTETTAVAA
3 Aseta levy ja paina sitä varovasti
keskeltä niin, että se napsahtaa paikalleen.
• Aseta levy tallennuspuoli sisäänpäin (yksipuoliset levyt – tekstipuoli ulospäin).
• Varo, ettet kosketa tallennuspintaa tai -linssiä.
FI
( 23)
Tallennuslinssi
1 Siirrä -kytkin asentoon ON
asettaaksesi videokameran
2 Työnnä -kytkintä nuolen
suuntaan niin pitkälle kuin se menee ja avaa levytilan kansi varovasti kokonaan auki.
Vedä käsikahvan hihna videokameran alle, jotta se ei jää levytilan kannen tielle.
-tilaan.
OPEN
4 Sulje levytilan kansi.
Älä paina kantta kiinni väkisin, sillä levy ei välttämättä ole kunnolla paikallaan.
HUOMIOITAVAA
• Levyn tunnistaminen kestää hetken.
-näyttö liikkuu levyn lukemisen aikana. Älä aloita kuvaamista, ennen kuin videokamera on tunnistanut levyn.
• Älä aseta videokameraan muilla laitteilla tallennettuja tai alustettuja levyjä.
KUN ASETAT SISÄÄN UUDEN LEVYN
Uudet levyt täytyy alustaa ennen tallennuksen aloittamista. Jos / ­kytkin on asetettu asentoon (video­otokset), alustusnäyttö tulee näkyviin, kun videokameraan asetetaan uusi levy. Jos pariston jäljellä olevana varauksena näkyy , levyä ei voida alustaa. Kytke videokamera verkkolaitteeseen.
29
Valmistelut
Valitse ( ) levyn tallentamiseen käytettävä laatu. Tietoja HD- ja SD­laatujen eroista on luvussa Päätä, mitä kuvanlaatua haluat käyttää (
4).
• Jatka vaiheeseen valitaksesi levyformaatin vain, jos asetit videokameraan DVD-RW-levyn ja valitsit laaduksi [SD]. Muutoin siirry suoraan vaiheeseen .
Valitse ( ) levyformaatti ja paina ( ). Tietoja [VIDEO]- ja [VR]­formaattien eroista on luvussa DVD- RW-levyjen levyformaatit (
5). Valitse vahvistusnäytössä ( ) [YES/KYLLÄ] ja aloita levyn alustus painamalla (
).
• Levyn alustaminen kestää noin minuutin. Älä liikuta videokameraa alustuksen aikana.
• Voit aloittaa video-otoksen tallentamisen, kun tallennuksen tauon osoitin tulee näkyviin.
Levyn poistaminen
1 Työnnä -kytkintä nuolen
OPEN
suuntaan niin pitkälle kuin se menee ja avaa levytilan kansi varovasti kokonaan auki.
• Älä altista videokameraa voimakkaille iskuille DISC­levykäyttöilmaisimen palaessa tai vilkkuessa.
• Vedä käsikahvan hihna videokameran alle, jotta se ei jää levytilan kannen tielle.
OPEN
-painikkeen asennon muuttamisen jälkeen saattaa kestää hetki, ennen kuin levytilan kansi aukeaa.
2 Tartu levyä reunasta ja vedä se
varovasti ulos.
Varo, ettet kosketa tallennuspintaa tai -linssiä.
3 Sulje levytilan kansi.
30
TÄRKEÄÄ
Kun siirrät -kytkintä tallennuksen jälkeen, tärkeät tiedoston varaustiedot päivittyvät levylle ennen levytilan kannen avautumista. Älä altista videokameraa voimakkaille iskuille esimerkiksi laskemalla sitä rajusti pöydälle, kun DISC­levykäyttöilmaisin palaa tai vilkkuu.
OPEN
Loading...
+ 94 hidden pages