Sagem MYX6-2 User Manual [nl]

NEDERLANDS
Gefeliciteerd met de aanschaf van uw SAGEM-telefoon. Lees eerst deze handleiding zorgvuldig door, zodat u uw telefoon efficiënt en optimaal kunt gebruiken. U kunt de telefoon internationaal in de diverse netwerken gebruiken (GSM 900 MHz en DCS 1800 MHz of PCS 1900 MHz) afhankelijk van de geldende roamingstandaarden van uw provider. Deze telefoon voldoet aan de Europese normen.
Technische specificaties
Audioformaten: iMelody, Midi, wave, MP3, AAC, AAC+, AMR Grafische formaten: wbmp, bmp, png, gif, geanimeerde gif, jpeg, 3 gp, mpeg4 afhankelijk van het model
Beschikbaar geheugen voor berichten:
100 SMS’jes Beschikbare geheugenruimte voor MMS, het telefoonboek en de multimediaobjecten: maximaal 8 MB Maximumgrootte van een bericht:
SMS: < 160 tekens
MMS: < 100 KB voor uitgaande berichten, 300 KB voor inkomende berichten (afhankelijk van de configuratie van de
telefoon en de door uw provider opgelegde restricties) Gebruikstemperatuur: van - 10 °C tot + 55 °C

Uw telefoonpakket - Accessoires

Controleer bij het openen van de doos of alle onderdelen aanwezig zijn:
1 - Telefoon 2 - Oplader 3 - Batterij 4 - Handleiding 5 - Wellphone-cd
2
1
4
3
Accessoires
Wij raden u aan SAGEM-accessoires te gebruiken om de optimale werking van uw telefoon en uw accessoires te verzekeren. U kunt de volgende accessoires bestellen: Mobiele stereoset Mobiele Bluetooth-set Extra batterij Extra oplader USB-kabel (met bijbehorende stuurprogramma's) en seriële kabel waarmee u de telefoon op een pc kunt aansluiten (*) Oplader voor de aansteker in uw dashboard Halskoord Voor meer informatie: www.planetsagem.com en www.sagem.com
(*)
Waarschuwing:
batterij leeg is, raden wij u aan de oplader die bij de telefoon hoort te gebruiken.
Uw telefoonpakket - Accessoires 3
de aansluiter op het stroomnet waarmee de USB-kabel is uitgerust, is een extra aansluiter. Als de
5

Beschrijving

Zoomen (op het voorbeeld van de foto of de videoclip) Volumeregeling (tijdens oproep)
Toets om foto’s te nemen IrDA
Rode toets
: Ingedrukt houden: In-/uitschakelen. Tijdens een oproep: oproep weigeren – ophangen In menu’s: Terug naar het wachtscherm.
Groene toets
Tijdens een oproep:Oproep - een oproep ontvangen.
Rechter programmeerbare toets:
model af)
Op het wachtscherm: Toegang tot bepaalde functies (sneltoetsen). In menu’s: Toegang tot de selectie die in het label (*) op het scherm verschijnt.
Linker programmeerbare toets:
model af)
Op het wachtscherm: Toegang tot bepaalde functies (sneltoetsen). In menu’s: Toegang tot de selectie die in het label (*) op het scherm verschijnt.
Met de navigator kunt u:
- in de diverse functies navigeren door op het overeenkomstig gedeelte (naar
- uw selectie bevestigen door op het centraal gedeelte (OK) te drukken.
Wanneer u in het wachtscherm op de navigator drukt, verschijnen de pictogrammen van de hoofdmenu’s. U kunt een menu rechtstreeks weergeven door op de navigator te drukken en daarna op een van de twaalf cijfertoetsen.
Bij het schrijven van een bericht:
andere overgaan (T9, ABC, 123). Lang indrukken: hoofdletters/kleine letters Ingedrukt houden: Op het wachtscherm: Stille modus Bij een inkomende oproep:
#
Kort indrukken om beltoon te stoppen. Tijdens instellen beltoon: Beltoon activeren / uitschakelen. Stopt het geluid bij het afspelen van een videoclip of een bericht, of in een spel.
Als u een van de toetsen 2 tot en met 9 ingedrukt houdt, wordt het telefoonboek
2 tot 9
direct weergegeven.
(*)In deze handleiding wordt, wanneer een functie wordt gekozen door op een
toets te drukken, gebruik gemaakt van rechte haken (bijv.: [
: Lang indrukken: Handsfree-modus in-/uitschakelen.
(Of de functie beschikbaar is, hangt van het
(Of deze functie beschikbaar is, hangt van het
boven, naar beneden, rechts, links) te drukken.
Kort indrukken: van de ene invoermodus op de
Opslaan
]).
4 Beschrijving
De SIM-kaart en batterij plaatsen
WAARSCHUWING
Afhankelijk van het model, de netwerkconfiguratie en de daaraan gekoppelde abonnementskaarten zijn sommige functies mogelijk niet beschikbaar.
Zorg ervoor dat de SIM-kaart van het type 3V SIM is en compatibel is met uw telefoon. Als u een incompatibele kaart in de telefoon steekt, verschijnt er een melding als u de telefoon aanzet. Neem contact op met uw provider.
De telefoon wordt door zijn IMEI-nummer geïdentificeerd. Noteer dit nummer en bewaar het gescheiden van de telefoon, omdat u mogelijk naar dit nummer wordt gevraagd als de telefoon wordt gestolen. Zodoende kan de telefoon niet worden gebruikt, zelfs niet met een andere SIM-kaart. U kunt het IMEI-nummer op het telefoonscherm weergeven door het volgende in te toetsen: *#06#.
1
2
3
De SIM-kaart wordt onder de batterij van de telefoon geplaatst. Controleer of de telefoon is uitgeschakeld en niet op de oplader is aangesloten.
1 Draai de telefoon om en druk op de vergrendelknop om het deksel op de
achterkant te verwijderen.
2 Haal de batterij eruit (indien deze is geïnstalleerd). 3 Schuif de SIM-kaart in de houder met de uitgesneden hoek zoals op de
afbeelding te zien is.
4 Plaats de batterij door eerst de bovenkant op de juiste plaats te schuiven
(zie afbeelding op de batterij).
5 Breng het deksel weer op de achterkant aan, waarbij u eerst het bovenste
gedeelte vergrendelt.
Aansluiting voor halskoord
U kunt een halskoord of een armbandje in de uitsparing rechts onderin aan de binnenkant van de telefoon steken.
45
Beschrijving 5
De geheugenkaart insteken
1 Draai de telefoon om en druk op de vergrendelknop om het deksel op de achterkant te verwijderen. 2 Verwijder het deksel op de voorkant door op de twee zijklemmetjes te drukken. 3 Steek de geheugenkaart in en druk totdat u een “klik” hoort. 4 Breng het deksel weer op de voorkant aan, zet het toetsenbord weer op zijn plaats en steek de elektronische kaart in. Zet
het achterdeksel weer op zijn plaats.
5 Om de geheugenkaart te verwijderen, drukt u zachtjes tot zij eruit komt.
12 3
Gleuf voor geheugenkaart
Oplader- en
accessoires-
aansluiting
5
4
De geheugenkaart gebruiken
De geheugenkaart is zeer fragiel. Wees voorzichtig wanneer u de geheugenkaart erin steekt of eruit haalt. Sommige geheugenkaarten moeten met een pc worden geformatteerd voordat ze in de telefoon worden gebruikt.
6 Beschrijving

Wachtscherm

Het wachtscherm kan de volgende elementen bevatten:
1 - De titelbalk-pictogrammen:
Batterij (als deze in het rood knippert, moet u ze onmiddellijk opladen)
Stille modus (de beltoon is uitgeschakeld)
Alleen hulpdiensten kunnen worden gebeld
Signaalsterkte (tussen 0 en 5 streepjes)
Bericht ontv. (lees uw bericht), knipperend: geheugen vol. (wis enkele berichten)
Grijs: GPRS niet besch.,
Zwart: GPRS-verbinding Knipperend: GPRS-verbinding beschikbaar
WAP-verbinding
2 - Datum en tijd, in digitale of analoge modus 3 - Provider 4 - Miniatuur in het midden onderaan:
Volgens de miniatuur voor het “Hoofdmenu” kunt u het menu openen door op de navigator te drukken. De volgende informatie kan ook worden weergegeven: “1 berichten ontv.” of “1 oproep” (inkomende oproep mislukt).
U kunt dit wissen door kort op de toets te drukken.
Wachtscherm 7

Beknopte handleiding

Informatie op de SIM-kaart
Om uw telefoon te gebruiken, heeft u een zogenaamde SIM-kaart nodig. Deze bevat persoonlijke informatie die u kunt wijzigen: Geheime codes (PIN-codes): Persoonlijke Identificatienummers zijn codes waarmee u de toegang tot uw SIM-kaart en uw telefoon kunt beveiligen. Telefoonboek Berichten De werking van speciale diensten. Uw toestel is geschikt voor de SIM 3V-kaarten.
WAARSCHUWING
U moet zorgvuldig met deze kaart omgaan om beschadiging te voorkomen. Mocht u de SIM-kaart verliezen, neem dan onmiddellijk contact op met uw provider. Houd uw SIM-kaart altijd buiten het bereik van kleine kinderen.
Aan de slag
Wanneer u uw telefoon voor het eerst inschakelt, moet u de instructies op het scherm volgen. Als toegang tot de SIM-kaart is beveiligd, wordt u gevraagd de PIN-code in te voeren: Voer de code veiligheidsredenen niet op het scherm. Nadat u op [
opnieuw uw PIN-code in en vervolgens de datum en de ti jd. Bepaal uw keus voor de volgende instellingen: tijdzone, zomertijd, skin, achtergrond, schermbeveiliging, beltoon, volume, trilmodus en voicemailnummer.
Als u contactpersonen op uw SIM-kaart hebt opgeslagen, wordt u gevraagd of u deze naar het telefoongeheugen wilt kopiëren.
8 Beknopte handleiding
in. Deze bevat minstens 4 en hoogstens 8 cijfers en wordt bij de SIM-kaart geleverd. De cijfers verschijnen om
OK
] hebt gedrukt, activeert de telefoon de SIM-kaartinstellingen en wordt hij opnieuw ingeschakeld. Voer
Waarschuwing
Als u driemaal achter elkaar een verkeerde PIN-code intoetst, wordt de SIM-kaart geblokkeerd. U moet dan het volgende doen:
- Voer “**05*” in.
- Voer de PUK-code (Personal Unblocking Key) in die u van uw provider hebt gekregen en valideer.
- Voer uw PIN-code in en valideer.
- Voer uw PIN-code nogmaals in en valideer.
Na 5 of 10 mislukte pogingen (afhankelijk van het type SIM-kaart) wordt de SIM-kaart definitief geblokkeerd. Neem dan contact op met uw provider om een nieuwe kaart aan te vragen.
In-/uitschakelen.
Wanneer uw telefoon is uitgeschakeld, kunt u hem inschakelen door kort op te drukken. Wanneer uw telefoon is ingeschakeld en u door de menu’s bladert, kunt u naar het wachtscherm terugkeren door kort op
te drukken. Wanneer het wachtscherm verschijnt, kunt u de telefoon uitschakelen door lang op te drukken.
Netwerk
Vanaf nu zoekt de telefoon voortdurend naar een netwerk om te kunnen bellen. Als het toestel een netwerk vindt, verschijnt de naam van het netwerk op het scherm. U kunt nu oproepen uitzenden of ontvangen.
Als de naam van het netwerk verschijnt, kunt u bellen via het netwerk van uw provider. Als de letter R en de naam van een netwerk verschijnt, kunt u bellen via het netwerk van een andere provider. Als de letter E verschijnt zonder netwerknaam, zijn alleen de hulpdiensten (ambulance, politie, brandweer) toegankelijk. Als het netwerkpictogram knippert, is het toestel in permanente zoekmodus. Er is geen netwerk beschikbaar. De signaalsterkte-indicator geeft de ontvangstkwaliteit aan. Als de indicator minder dan drie streepjes aangeeft, moet u doorgaan met het zoeken naar een betere ontvangst.
Beknopte handleiding 9
Eerste oproep
Toets het nummer in dat u wilt bellen. Druk op . Tijdens de oproep knippert het pictogram Oproep bezig op het scherm. Eventueel wordt met geluid aangegeven of de oproep
tot stand is gekomen. Tijdens de verbinding knippert het telefoonpictogram. U kunt het geluid (volume) regelen door de navigator naar boven of naar beneden te duwen. Aan het eind van het gesprek drukt u op de toets om de verbinding te verbreken.
Internationale oproep
Houd de 0 ingedrukt totdat er een “+” op het scherm verschijnt en kies vervolgens de landcode zonder op de kiestoon te wachten. Kies daarna het nummer van degene die u wilt bellen.
Hulpdiensten
Afhankelijk van het netwerk kunt u met of zonder SIM-kaart de hulpdiensten bereiken, zelfs wanneer het toetsenbord is geblokkeerd. U hoeft slechts binnen het bereik van een netwerk te zijn. U bereikt de internationale hulpdiensten door
112
te kiezen en op de toets te drukken.
Oproepen ontvangen
Als u een oproep ontvangt, verschijnt het nummer van de beller op uw scherm (alleen als het netwerk dit doorgeeft). Druk op om te antwoorden en spreek. Om de oproep te weigeren, drukt u op . Als u de beltoon of de trilling wilt laten ophouden zonder de oproep te weigeren, drukt u op de toets
Handsfree bellen
Houd tijdens een oproep de toets ingedrukt om over te schakelen op de handsfree-modus.
WAARSCHUWING:
Alle telefoonnummers van inkomende en uitgaande oproepen worden bewaard in de lijst met recente oproepen.
Tijdens een telefoongesprek kunt u over verschillende functies beschikken door op [ handsfree bellen, dempen inschakelen, menu’s weergeven, het telefoonboek weergeven.
Door op [
Mic.uit
10 Beknopte handleiding
houd in deze modus de telefoon niet bij uw oor.
Selectie
] te drukken, kunt u de microfoon tijdelijk uitschakelen wanneer u niet wilt dat uw gesprekspartner meeluistert.
#
.
] te drukken: overschakelen op

De telefoon gebruiken

De efficiëntie van de antenne verbeteren
De antenne is in uw telefoon ingebouwd, bovenaan onder het deksel op de achterkant. Let op dat u de antenne niet met uw vingers bedekt wanneer de telefoon is ingeschakeld. Als de antenne door uw vingers wordt bedekt, verbruikt de telefoon mogelijk meer vermogen dan normaal. Hierdoor neemt de efficiëntie snel af. Ook kan de kwaliteit van de communicatie hieronder lijden.
Niet-ioniserende straling
Om het maximum uit uw telefoon te halen, moet u deze in verticale stand gebruiken. Uw persoonlijke veiligheid heeft er alleen maar baat bij.
De gebruiksduur van de batterij verlengen
- Druk alleen op de toetsen als dat nodig is: telkens wanneer u op een toets drukt, wordt de schermverlichting ingeschakeld
en wordt er veel energie verbruikt.
- De antenne vrijhouden.
- Door de IrDA- of Bluetooth-functies te activeren, wordt de gebruiksduur van de batterij verkort. Wij raden u aan deze
functies uit te schakelen wanneer u ze niet gebruikt.
De telefoon gebruiken 11
Batterij opladen
Uw telefoon wordt gevoed door een oplaadbare batterij. Een nieuwe batterij moet minstens vier uur lang worden opgeladen voordat u deze kunt gaan gebruiken. De optimale capaciteit wordt pas na een paar gebruikscycli bereikt.
Wanneer uw batterij ontladen is, gaat het batterijpictogram knipperen. U moet de batterij dan minstens 15 minuten opladen voordat u de telefoon weer inschakelt. U kunt zo voorkomen dat de verbinding snel wordt verbroken.
Ga als volgt te werk om de batterij opnieuw op te laden:
Steek de stekker van de oplader in een stopcontact. Steek het uiteinde van de kabel in het aansluitpunt onderaan op de telefoon. De telefoon wordt opgeladen. Het batterijpictogram beweegt om aan te geven dat de telefoon wordt opgeladen. Wanneer de batterij volledig is opgeladen, stopt het opladen vanzelf. Maak de kabel los. De batterij kan tijdens het opladen warm worden. Dit is normaal.
WAARSCHUWING
De batterij kan exploderen als deze niet correct is geplaatst of wordt blootgesteld aan vuur. Laat geen kortsluiting ontstaan. Geen enkel onderdeel van de batterij kan worden vervangen. Probeer niet de behuizing van de batterij te openen. Gebruik alleen de goedgekeurde opladers en batterijen die in de catalogus van de telefoonfabrikant vermeld staan. Het gebruik van andere oplader- of batterijtypes kan gevaarlijk zijn en de garantie ongeldig maken. Gebruikte batterijen moeten in daartoe bestemde verzamelcontainers worden gegooid. Het is raadzaam de batterij uit de telefoon te halen als u deze langere tijd niet wilt gebruiken. Wij raden u sterk af uw telefoon op de oplader aan te sluiten als er geen batterij in de telefoon zit. De oplader is een veiligheidsmodel met reductietransformator. U mag deze niet wijzigen, ombouwen of door een ander onderdeel vervangen (stekker etc).
12 De telefoon gebruiken

Telefoonboek

Telefoonboek gebruiken
Ga naar het menu ingevoerd (zo niet, gaat u naar
Wanneer u een contactpersoon selecteert, verschijnt er een pictogram in de titelbalk:
U kunt een contactpersoon snel opzoeken door de eerste letters (maximaal drie) in te toetsen. U kunt deze weergeven door op OK te drukken.
Een nieuwe contactpersoon opslaan
- Breng het telefoonboek op het scherm, druk op [
- Voer de achternaam in en druk op de navigator.
- Voer het nummer in en druk op de navigator (OK).
Opmerking:
foto etc.).
- Druk op [
Een contactpersoon bellen
Diverse manieren:
- Selecteer een contactpersoon. Druk op om te bellen.
- Selecteer een contactpersoon, druk op
bellen.
- Direct bellen vanuit het wachtscherm (alleen voor de contactpersonen die in het SIM-kaartgeheugen zijn opgeslagen).
toets het nummer in waaronder deze contactpersoon is opgeslagen en daarna daarna #. Het nummer wordt weergegeven. Bevestig.
Telefoonboek 13
Tel.boek
. De lijst van contactpersonen verschijnt op het scherm als u reeds contactpersonen hebt
Een nieuwe contactpersoon opslaan
contactpersoon die op de SIM-kaart is opgeslagen
contactpersoon die in de telefoon is opgeslagen
contactpersoon die in het vaste telefoonboek is opgeslagen Zie
Beveiliging
voor meer informatie over deze activering.
Selectie
u kunt andere velden invullen als u de contactpersoon in het telefoongeheugen opslaat (e-mail, adres, beltoon,
Opslaan
] om de contactpersoon op te slaan.
OK
. Zijn nummer wordt weergegeven; druk op [
).
] en selecteer
PIN2-code
en
Vast telefoonboek
Contact toevoeg. SIM
of
Oproep
(voorbeeld: 21 ∗) of het nummer en
in het menu
Contact toev. tel.
] om deze persoon te
Opties contactpersonen
Als u de opties wilt weergeven, selecteert u een contactpersoon en drukt u op [
Een contactpersoon wijzigen
Breng de gewenste wijzigingen aan, valideer deze en selecteer vervolgens
Een bericht verzenden
Een SMS of MMS naar een contactpersoon verzenden (zie hoofdstuk
Verzenden per
Contactgegevens via SMS, MMS, IrDA of Bluetooth verzenden (zie de hoofdstukken
Kopie naar SIM / Kopie naar mobiel
Met deze functie kunt u de contactpersonen in uw telefoonboek van het ene geheugen naar het andere kopiëren. Alleen de naam en het eerste telefoonnummer worden gekopieerd.
Mijn nummers
U kunt uw eigen nummers invoeren, zodat u deze zo nodig kunt raadplegen. Selecteer
Mijn nummers
en valideer. Voer de verschillende gegevens in en valideer.
Geheugen
Selecteer
SIM
of
Telefoon
Telefoon: op het scherm wordt de hoeveelheid gebruikt geheugen vermeld. De geheugencapaciteit wordt gedeeld tussen het telefoonboek en diverse andere functies. Als u over onvoldoende geheugen beschikt, controleer dan of u ruimte kunt vrijmaken. SIM: alleen voor contactpersonen beschikbaar geheugen.
en valideer.
Wissen/Alles wissen
Hiermee kunt u de geselecteerde contactpersoon of alle contactpersonen wissen.
14 Telefoonboek
Opslaan
Berichten
Selectie
].
wanneer de wijzigingen zijn voltooid.
).
Berichten
en
Connectiviteit
).
Visitekaartje
De gegevens van een contactpersoon in het telefoongeheugen kunnen op een visitekaartje worden opgeslagen.
- Selecteer een contactpersoon en druk op [
- Selecteer
Visitekaartje
gegevens lezen, wijzigen of verzenden via SMS, MMS of IRDA.
en druk op [OK]. De gegevens worden als
Selectie
].
Visitekaartje
opgeslagen. Daarna kunt u deze
Synchroniseren
U kunt uw telefoonboek synchroniseren met de archieven die op het netwerk van uw provider zijn opgeslagen, afhankelijk van de opties die door uw provider worden geboden.
De lokale synchronisatie met uw computer wordt uitsluitend via een computer, met behulp van de Wellphone-software, tot stand gebracht. U hoeft slechts de functie infrarood of Bluetooth in te schakelen of uw USB-verbinding in uw telefoon te configureren.
Synchronisatie van de contactpersonen met een computer
Installeer Wellphone, een software die op een cd wordt geleverd, en klik op DIRECTSYNC: u kunt de in het telefoongeheugen opgeslagen contactpersonen synchroniseren met die van uw Lotus Notes™ of Microsoft Outlook™ databases.
Lijstkeuze
Met dit menu kunt u de manier kiezen waarop contactpersonen in het telefoonboek worden gesorteerd (op achternaam of op voornaam) en de filter kiezen voor het weergeven van de lijst van contactpersonen (SIM-contactpersonen, telefoongeheugen of beide).
Verzendlijst
U kunt ook contactpersonen in een lijst met geadresseerden groeperen: dankzij deze lijst kunt u makkelijk berichten sturen naar alle contactpersonen in de lijst.
- Selecteer in het telefoonboek het label
- Druk op [
Selectie
- Selecteer
- Selecteer het lijsttype (SMS of MMS).
- Voer een achternaam in en druk op de navigator.
- Druk in de gekozen lijst op [
toevoegen.
Telefoonboek 15
].
Lijst toevoegen
.
Selectie
Verzendlijst
]. Selecteer
door de navigator naar rechts te duwen.
Contact toev.
voor elke nieuwe contactpersoon die u aan de lijst wilt

Berichten

Vanuit dit menu kunt u SMS- en MMS-berichten verzenden. MMS staat voor Multimedia Message Service. Hiermee kunt u foto’s, geluiden en andere bestanden aan uw berichten toevoegen. Deze berichten kunnen zelfs uit meerdere dia's bestaan. MMS-berichten worden anders dan SMS-berichten gefactureerd. Vraag uw provider om meer informatie over de kosten en de beschikbare diensten.
Een SMS-bericht schrijven
De gebruikte taal is de taal die op het scherm van de telefoon is gekozen (als de gekozen taal niet geschikt is voor Easy Message T9™, wordt automatisch Engels geselecteerd). Met Easy Message T9™ kunt u makkelijk berichten schrijven.
In T9-modus
Druk eenmaal op de toets met de gewenste letter en vorm het woord door steeds de toetsen in te drukken waarop de verschillende letters staan. Let daarbij niet op het scherm: het woord is gemarkeerd.
Een bepaalde toetsenreeks kan verschillende woorden opleveren die in het woordenboek zijn opgenomen. Als het weergegeven woord niet het woord is dat u verwachtte, duwt u de navigator naar boven om naar het woord te gaan dat u wel wilde invoeren. Zodra het gewenste woord op het scherm verschijnt, duwt u de navigator naar rechts om te valideren of drukt u op de toets
0
(waardoor u het woord valideert en een spatie achter het woord invoegt). Schrijf nu het volgende woord. Als het gewenste woord niet op het scherm verschijnt, voegt u net zolang tekens toe totdat u de melding krijgt. Druk op
de woordenlijst toevoegt. Als u de T9-modus niet wilt gebruiken, kunt u een andere invoermodus kiezen (die rechts bovenaan op de titelbalk verschijnt)
door een druk op een toets om de gewenste letter te doen verschijnen (bijvoorbeeld: druk tweemaal op de toets
Hoofdletters
Als u de toets ∗ ingedrukt houdt, wordt de volgende letter als hoofdletter weergegeven (pictogram ).
Leestekens
U krijgt leestekens met de toets 1 (behalve in
16 Berichten
Ja
en bevestig het weergegeven woord als u dit woord wilt accepteren, of wijzig het woord voordat u het aan
*
: met de
123-modus
kunt u cijfers invoeren en met de
123
modus) of in de
ABC-modus
Invoegmodus
schrijft u letters: druk herhaaldelijk op
(snelle toegang via de toets #).
Woord toevoegen
2
om B weer te geven).
?
Letters met accenten
Letters met accenten worden automatisch gegenereerd in de T9-modus. In de ABC-modus zijn letters met accenten beschikbaar door herhaaldelijk op de toets voor de betreffende letter zonder accent te drukken.
Het bericht opslaan
- Selecteer
- Selecteer de plaats waar u het wilt opslaan (SIM-kaart of telefoon). Het bericht wordt opgeslagen in het menu
Opslaan
als u het bericht niet onmiddellijk wilt verzenden of als u het meerdere keren wilt sturen.
Concepten
Het bericht verzenden
- Zodra de tekst is ingevoerd, drukt u op de navigator of op [
- Voer het ontvangernummer in of haal het uit uw telefoonboek met een druk op [
U kunt ook een lijst van contactpersonen in uw telefoonboek selecteren.
- Selecteer
Wanneer het bericht een MMS is, kunt u een e-mailadres gebruiken.
Verzenden
.
Opmerking:
telefoon om een bevestiging.
als het berichttype (SMS of MMS) niet werd geselecteerd wanneer het bericht werd geschreven, vraagt de
Selectie
] en selecteert u
Selectie
Verzenden
] en selecteer
.
Tel.boek
.
Berichten ontvangen
Wanneer u een bericht ontvangt, wordt de door u gekozen beltoon afgespeeld en verschijnt er een berichtpictogram op het scherm. Als u de berichten niet leest, blijft het pictogram op het scherm staan. Knippert het pictogram, dan is het geheugen vol. Het ontvangen van pictogrammen, schermachtergronden en melodieën kan enkele seconden duren. Tijdens het downloaden van het bericht verschijnt er een knipperend pictogram. U kunt op twee manieren MMS-berichten ontvangen: automatisch of handmatig. Als u de “handmatige modus” hebt geactiveerd, krijgt u alleen een mededeling dat er een MMS-bericht op de MMS-server is binnengekomen. Selecteer Ophalen in de opties als u het bericht van de server wilt ophalen. Meer informatie over automatisch ophalen vindt u onder “Opties” op page 19. Vraag uw provider om meer informatie over het downloaden van pictogrammen, achtergronden of melodieën.
Ontvangen berichten blijven op de SIM-kaart of in het geheugen van het toestel staan totdat u ze wist.
Berichten 17
.
Berichtenmenu
Ontvangen
Berichten worden in chronologische volgorde vermeld, waarbij het laatst binnengekomen bericht het eerst wordt vermeld. Het aantal berichten dat niet opgehaald is en niet gelezen is, wordt weergegeven. Berichten die niet opgehaald zijn en niet
gelezen zijn, worden in vet weergegeven
Uitgaande berichten
Dit menu bevat de berichten die niet verzonden zijn. U kunt deze dus opnieuw verzenden.
Verzonden
In het menu
Opties
Als er te veel berichten worden opgeslagen, raakt het geheugen snel vol en kunt u geen berichten meer ontvangen. Elk ontvangen bericht wordt op het scherm weergegeven met de kenmerken (door middel van een pictogram) en de tijd (of
datum) van verzenden. Selecteer een bericht en druk op de navigator.
Kies een van de beschikbare opties: Lezen, Wijzigen, Doorsturen, Wissen, Alles wissen.
Concepten
Als u een geschreven bericht opslaat, wordt het als concept bewaard.
Selecteer een bericht en druk op [ Als u een bericht selecteert en op de navigator drukt, kunt u het bericht wijzigen. Als u het bericht wilt verzenden, selecteert u
Sjablonen
Als u bij het opstellen van een bericht de optie opgeslagen.
Voor de sjablonen zijn dezelfde opties beschikbaar als voor concepten.
18 Berichten
Verzonden
hebt ingeschakeld (zie page 19).
worden alle verzonden berichten opgeslagen als u de optie
Selectie
Verz. bericht opslaan
]. De beschikbare opties zijn: Wissen, Lezen, Wijzigen, Details.
Wijzigen
, drukt u vervolgens op [
Opslaan als sjabloon
Selectie
] en selecteert u
hebt geselecteerd, wordt de sjabloon in dit menu
in het menu
Verzenden
.
Opties
Kies een van de beschikbare opties: SMS of MMS. De opties voor het verzenden van SMS-berichten zijn: verzonden berichten opslaan, bevestiging, geldigheidsduur
(gedurende deze periode blijft de provider proberen het bericht te verzenden), formaat bericht. De MMS-opties zijn:
Verz. bericht opslaan
-
te snel vol raakt),
-
Ophaalmodus
ophaalmodus te kiezen. Dan kunt u berichten op een later tijdstip ophalen.
Prioriteit
: hiermee geeft u aan met welke prioriteit u een bericht wilt verzenden.
-
-
Aflev.rapport vr. Geldigheidsduur
-
Geavanceerde instellingen
-
Aflev.rapport verz.
-
MMS negeren
-
MMS-server Bcc weergeven
-
-
Zichtbaarheid afz.
scherm van de ontvanger.
Maximale grootte
-
: (het is ten zeerste aangeraden deze functie uit te schakelen om te voorkomen dat het geheugen
: als u zich in een gebied bevindt waar het signaal zwak is, kan het nuttig zijn om de handmatige
: hiermee verzoekt u om een afleveringsrapport wanneer u een bericht verzendt.
: tijdens deze periode zal de provider proberen het bericht te verzenden.
: er wordt een afleveringsrapport verzonden wanneer een bericht wordt ontvangen.
: als u geen MMS-berichten op uw telefoon wilt ontvangen.
: hiermee kiest u een andere MMS-provider of stelt u de parameters van een nieuwe MMS-provider in.
: hiermee kunt u de weergave van contactpersonen onder Bcc in- of uitschakelen.
: hiermee kunt u opgeven of u uw telefoonnummer al dan niet bij het bericht wilt weergeven op het
: hiermee kunt u de functie maximumgrootte voor de MMS in- of uitschakelen.
Geheugen
U kunt controleren hoeveel geheugen er nog beschikbaar is voor het opslaan van berichten.
Kies een van de beschikbare opties: SMS of MMS. Op het SMS-scherm wordt aangegeven hoeveel geheugen er nog op de SIM-kaart of in de telefoon beschikbaar is. Op het MMS-scherm wordt de hoeveelheid gebruikt geheugen in Kbytes weergegeven.
Plaatselijke info
Met dit menu kunt u de ontvangst activeren van informatie die door het netwerk wordt verzonden.
U kunt opgeven of u deze informatie wel of niet wilt ontvangen (neem contact op met uw provider).
Berichten 19
Voicemail bellen
Met deze functie kunt u de voicemail bellen.
Dit nummer verschilt per provider.
Groep
Dit menu bevat de in het telefoonboek opgenomen lijsten met geadresseerden. Druk op [
Selectie
-
Bericht verzenden
geadresseerden.
Lijst toevoegen
-
-
Naam wijzigen
-
Contact toev. Eigenschappen
-
-
Wissen
20 Berichten
] om de verschillende opties weer te geven.
: hiermee kunt u een bericht opstellen en verzenden naar de contactpersonen in de lijst met
: hiermee kunt u een nieuwe lijst met geadresseerden maken.
: hiermee kunt u de naam van de lijst met geadresseerden wijzigen.
: hiermee kunt u een contactpersoon toevoegen aan de lijst met geadresseerden.
: hiermee kunt u het type lijst met geadresseerden en het aantal contactpersonen bekijken.
: hiermee kunt u de lijst met geadresseerden wissen.
Loading...
+ 44 hidden pages