Olivetti JET-LAB 600 User Manual [fi]

237234Z-01
Käyttöopas
JULKAISIJA: Toimitusosasto:
Olivetti TECHCENTER Località Le Vieux 11020 ARNAD (Italia)
Olivetti Lexikon, S.p.A. Divisione Home/Office Via Jervis, 77 – 10015 IVREA (Italia)
Copyright © 2000, Olivetti Kaikki oikeudet pidätetään
Valmistaja pidättää its ellään oikeuden tehdä muutoksia tämän käyttöohjeen kuvaamaan tuotteeseen milloin tahansa ilman erillistä ilmoitusta.
Tämä päätelaite on hyväksytty yhdenmukaisena yleiseurooppalaisia yhteyksiä koskevien EU­määräysten 98/482 kanssa yksittäispäätteeksi analogiseen PSTN- puhelinverkkoon (Public Switched Telephone Network). Eri maiden puhelinverkoissa saattaa kuitenkin esiintyä eroavaisuuksia, mistä syystä tämä hyväksyntä ei takaa sinänsä moi tteetonta toimintaa missä tahansa PSTN- verkon pääte­kohdassa. Mikäli ongelmia ilmenee, kään tykää ensisijaisesti tuotteen toimittajan puoleen.
Vakuutus verkostoyhteensopivuu d esta
Vak uutet aan, e ttä t uote on suunnite ltu toi mim aan ka ikissa EU- maid en sek ä Sveit sin ja N orj an verk os­toissa. Täydelline n verkostoyht eensopivuus kussakin m aassa saa ttaa riipp ua kyseisen ma an Ohjelm istopara­metreistä, jotka pitää asettaa vastaavasti. Muihin kuin EC PSTN verkostoihin kytkeytymisessä esiintyvi­en ongelmien ilmaantuessa, ottakaa yhteys kansalliseen tekniseen neuvontakeskukseen.
Ottakaa huomioon, että seuraavat seikat voivat vaarantaa laitteen moitteetonta toimintaa ja sen käyt­töominaisuuksia:
Tuotteen laatuvaatimuksien täyttymisestä on osoi­tuksena tuotteeseen sijoitettu - merkki direkt iivin 1999/05/EY mukaisesti.
väärä verkkojännite;
asennusvirheet, virheellinen käyttö tai laitteen mukana toimitettujen käyttöohjeiden vastainen käyt-
tö;
alkuperäisten komponenttien tai lisälaitteiden korvaaminen osilla, joita valmistaja ei ole hyväksy­nyt, tai valtuuttamattomien henkilöiden suorittamat komponenttivaihdokset.
ENERGY STAR is a U.S. registered trade mark
HUOM:! TÄMÄ LAITE ON KYTKETTÄVÄ MAADOITETTUUN PISTORASIAAN.
Pistorasian tulee olla helppopääsyisessä paikassa laitteen lähettyvillä. Laite kytketään irti syöttövirras­ta irrottamalla virtajohdon pistoke pistorasiasta.
YLEISKUVA TUOTTEESTA
Tämä tuote on edist yksellinen ratkaisu, joka täydellisten toimintaominaisuuksiensa ja käytön joustavuuden ansiosta on ihanteelli nen vast aus vaativimpi i n ki n t arpei si i nne.
Tuotetta voidaan käyttää itsenäisenä laitteena (stand-alone), jolloin se suorittaa kaikki faksilaitteen, puhelimen ja värikopiokoneen toimi nnot.
Kun teillä on tilattu yhteys Internet Palveluntoimittajaan (Fax2Net) laitteella on mahdollista lähettää/vastaanott aa asiakirjoja, m yös sähköpost i n liiteasiakirjoja Internetin kautta sekä tulostaa WEB-sivuja.
Asianmukaisen tietoliikenneohjelman avulla siit ä tulee Windows® -käyttöympäri stössä toimiva monitoi milaite. Niin­pä silloin, kun laite kytketään PC:hen, se voi toi mia sekä tulost imena että skannerina. Fax-sovellusohjelm an avulla voi suoraan lähettää PC: l tä minkä tahansa t yyppi si ä asiakirjoja (tekstejä ja kuvia).
TÄRKEITÄ TURVAOHJEITA
LAITTEEN SIJOITUKSESTA
Aseta laite tasaiselle, tärisemättömälle pinnalle, koska laitteen putoami nen saat taisi aiheuttaa v ahinkoja hen­kilöille sekä itse laitteelle.
Älä sijoita laitetta kosteaan, kuumaan tai pölyiseen paikkaan j a suojaa se myös suoral ta auringonvalolta.
Sijoita laite riittävän etäälle muista sähköisistä tai elektronis is ta l aitt eis ta k uten radio, tel evi si vo, jne., jot ­ka voivat häiritä laitt een toimint aa.
Älä sij oit a lii an lähell e lait teen y mpärille kirjoja, asiakir­joja tai es ineitä, kosk a laitt een ympärillä pitää olla tar­peeksi tilaa, jotta tuul etusilma pääs ee kiertämään es­teettä. Ihant eelliset käytt öolosuhteet ovat: lämpötila 5°
- 35°C ja ilm an kosteus 15% - l ' 85%.
Jätä tarpeeksi pöytätilaa alkuperäisasiakirjojen sekä saapuneiden t ai kopioituj en asiakirjoj en ulostuloauk on eteen, niin että asi akirjat ei vät putoa l attiall e.
VIRTALÄHTEESEEN KYTKEMISESTÄ
Fax-lait teen muk ana toi mit etaan m aatt ojohdoll a varus ­tettu virtajohto ja pistoke. Jos tämä pistoke ei sovi seinäss ä olevaan pist orasiaan tai jos pistorasia ei ole maadoitettu, ota yhteys ammattitaitoiseen sähkötek­nikkoon, joka asentaa tilalle voimassaolevien määrä­ysten m ukaisen pi storasi an.
Huolehdi siitä, että virtajohto on helppopääsyisessä paikassa ja ettei se ole tiellä ja et tei sen pääll e astuta.
Varmistu siitä, että sähköverkon jännite ja taajuus vastaavat fax-laitteen takalevyyn kiinnitettyyn kilpeen merkittyjä v erkkojänni tettä ja taajuutt a.
Älä koskaaan kytke laitetta monijakopistorasiaan tai jatkojohtoon, johon on kytketty jokin toinenkin laite: heikko sähköky tkentä voi aiheuttaa l aitteen yli kuume­nemisen ja tulipalon t ai sähköis kuvaaran.
PUHELINVERKKOON LIITTÄMISESTÄ
Koska fax-laitt een, puhelinvastaajan, rinnakkaispuheli men ja muiden laitteiden liittäminen puhelinverkkoon riippuu kussakin maassa vallitsevista, maakohtaisesti vaihtelevis­ta s äännöksistä, noudata sen vuoks i maassasi v oimassa olevia normej a.
ASENNUSPARAMETREISTÄ JA ALKUASETUKSISTA
Koska k utakin asennus ta kosk evat esimääritet yt paramet­rit ja alkuasetukset saattavat vaihdella kunkin maan nor­meista j a käyttäjän t arpeista riippuen, eiv ät mainitut arvot aina vastaa käyttöohjeissa annettuja arvoja. Tulosta ne tästä syystä ennen kuin teet niihin muutoksia.
LAITTEEN HUOLLOSTA
Ennen laitteen puhdistamista, kytke se irti sähköver­kosta. Käytä puhdistamiseen kosteaa liinaa ja vältä syövy ttävien ai neiden kuten liuott imien, spriin ja ben­siinin tai hankaav i en ai neiden käyt töä.
Älä kos kaan vie v ieraita es ineitä (ei myöskään neste i­tä) laitteen sisäosiin: näiden joutuminen kosketuksiin laitteen j ännitt eis ten os ien kans s a voi ai heutt aa tul ipa­lon tai s ähköisk uvaaran.
LAITTEEN KORJAUKSESTA
Älä milloinkaan ryhdy korjaamaan l aitetta il man tarvit­tavaa ammattitaitoa. Irrottamalla laitteen ulkokannen saatat altistua sähköiskuille tai aiheuttaa muita vaurioi­ta. Tästä syystä on syytä aina kääntyä ammatt itaitoi­sen tekni sen huoltohenk ilöstön puoleen.
Jos lai tt een komponent ti en (tai lis älait tei den) vai hto on tarpeen, varm istu sii tä, että k äytät ainoast aan valmis­tajan hyväksymiä alkuperäisiä osia: muunl ais ten osien käyttö saattaa vaarantaa laitteen turvallisuuden ja ai ­heuttaa tul i palo- ja sähk öi skuvaaroj a.
Seuraavassa lueteltujen häiriöiden sattuessa kytke laite välittömäs ti irti s ähköverkosta ja ot a yhteys am­mattitaitoiseen tekni kkoon:
virtaj ohto tai sen pist otulppa on vaurioi tunut tai ku­lunut
laitteen ulkokansi on vaurioi tunut
laitteen sisäosiin on päässyt nestettä (koskee myös sadetta!)
ASIANMUKAISESTA KÄYTÖSTÄ
Ennen laitteen käyttöönottoa, lue huolellisesti kaikki tässä oppaas sa annetut käyt töohjeet ja säil ytä ne tu­levaa tarv etta varten.
Laittees i t oimintoas etuks et on tehty maasi puhel inver­koston norm ien mukaisesti.
Mikäli aiot olla käyttämättä laitetta pitkään aikaan, kytk e s e irti sähk överk ost a. Näin vält ät sähk öhäiriöi st ä tai esimerkiksi verkkojännitteen vaihteluista laitteelle aiheutuvat vauriot.
PUHELINKUULOKKEESTA
Jännitt een laski essa t ai sähkök atkok sen aikana et voi suoritt aa tai vastaanot taa puhelinsoittoja, koska nume­ronäppäimistö ei ole toi m i nnassa.
Mikäli tällaisessa tilanteessa kuitenkin on välttämätön­tä suorittaa fax-laitteella puhelinsoitto, käytä sellaista varapuhelinta, jolla on puhelinyhdistyksen tyyppihy­väksyntä ja jonka voit liittää suoraan fax-laitteeseen.
KÄYTTÖOHJEISTA
Tämä opas on jaettu useisiin osiin laitteen toimintojen mukais est i: f ax -lait e-, k opiok one-, tulos ti n-, sk anneritoi min­to. Eri toimintojen käyttöohjeet laitteen ollessa kytkettynä PC:hen ovat sensijaan löydettävissä
paasta,
joka ladataan erityisen ohjelmiston asennuksen
yhteydessä.
elektronisesta op-
j
Paperinohjain, säädett ävissä
j
paperinsyöttölait teeseen (ASF) asetettuj en arkkien le­veyden mukaan.
Automaattinen lähetettävien tai kopioitavien asiakirjojen syöttötaso (ADF). Maksimiti­lavuus: 25 kpl A4, A5, Letter
a Legal -arkkia.
Puhelinkuuloke
Käyttäjän paneeli
LAITEOSAT
Paperin syöttötuen jatke
Automaatti nen tavallisen pape­rin syöttölaite (ASF) säädettä­vissä arkkikokojen A4, Letter
a Legal mukaan. Maksimitila-
vuus: 200 arkkia(80gr/m
2
).
Kaksi vipua asiakirjojen syöttötason (ADF) yläreu­nassa; vasemmalla (teh­dasasetus) tavallista ja it­sekopioivaa paperia varten, oikealla paksua ja erikois­paperia varten (yksitt.arkki).
Rinnakkaisliitännän liitin
Näyttö
Käyttöpaneelin avausvipu
Paperinohjaimet, säädet­tävissä lähetettävän tai kopioitavan asiakirjan le­veyden mukaan.
Manuaalinen syött öl ai te
Virtapistokkeen pistotulppa
Laitteen sarjanumeroki l pi (kts. laitteen pohj a)
Kytkentäliittimet puhelin­verkkoon kytkentää varten (kts. laitt een pohja)
AITEOSAT
L
V
Kirjoitusyksi kkö
Lähetettyjen/kopioitujen asiakirjojen ulostulo (asiakirjojejn keräyskaukalo toimit et aan laitteen m ukana)
Optinen luki j a
Puhelinkuulokkeen kytkentäliitin
Vastaanotettujen/kopioitujen ja/tai PC:n tulost am i en asi aki rj oj en ul ost ulo
VI
L
AITEOSAT
KÄYTTÄJÄN PANEELI
Laitteen käyttöpaneelin näppäimet ovat englannin kieliset . Laitteen mukana toim itetaan esimuotoilt u suomenkieli­nen matriisi, j oka asetetaan käyttöpaneel in vasemmall e puol el l e.
Käyttötavassa
Faksitoiminto
TEEN toimintoasetuksista
Alkutila
(Programming)
(Communication)
(Line)
, jolloin faksilaite on toimeton.
Puhelinyhteystila
, joillakin näppäimillä voidaan suorittaa useampia toimintoja riippuen
:
Ohjelmointitila
Viestintätila
, johon päästään painamalla näppäintä
(valikkojen käyttö), j ohon pääst ään käyt tämällä näppäi nt ä
, jolloi n l ai te suorittaa lähetys- tai vastaanottotoimi nt oj a.
HOOK
tai nostamalla ylös puhelinkuuloke.
Seuraavassa esitettyjä näppäimiä, jotka on sijoitettu heti nestekidenäytön (LCD) alapuolella, käytetään
maan KOPIOINTITOIMINTOJA
. Niiden t oi m i nnot on kuvattu osassa
Kopiokonetoiminto
FAKSILAIT-
FUNCTION
suoritta-
.
Vasemmalta al kaen:
RX MODE
Laitteen ollessa taanottotavat.
Laitteen oll essa sepäin” param etrin arvoja.
Laitteen ollessa päintä
valit uista tai s oittaneis ta faksi- tai puhelinnume­roista.
HOLD
Laitteen ollessa lun aikana puhelun odottamaan.
ÄYTTÄJÄN PANEELI
K
alkutilassa
, valitsee eri vas-
ohjelmointi tilassa
alkutilassa,
, selaa “taaksepäin” yhden viimeksi
, selaa “ taak-
painettaessa näp-
S.DIAL
Laitteen ollessa painalluksen jälkeen voit automaattisesti valita haluamasi kaksinumeroisen luvun (01-50) se­le(jonka olet muistiin tallentanut), joka vastaa vastaanottajan puhelin-/faksinumeroa tai Inter­net-osoitetta.
Näppäimien (pikavalinta- tai lyhytvalintamenetelmällä määritellyt numerot/osoitteet).
alkutilassa
{y
tämän näppäimen
avulla voit selata osoitteistoasi
CLEAR
alkutilassa
, asettaa keskuste-
Laitteen ollessa ohjelmointitilassa, mitätöi vir­heelliset asetukset.
VII
PRINT HEAD
a
-
ä n
-
n
-
n
-
n
-
n
-
-
-
-
-
-
-
n e
-
n
-
­e n
-
-
-
-
-
- a
-
-
­n
-
-
-
-
a
-
-
-
-
­a
­ä
Laitteen ollessa saadaan käyt töön kirjoit uspään asennus/ vaiht o toimenpiteet .
alkutilassa
, näppäimen avull
Laitteen ollessa linjaäänten voimakkuuden sen jälkeen kun o
painettu näppäint ä .
RESUME Laitteen ollessa missä tahansa toimintatilas sa
, pois taa v irheti lan ja pal autt aa asi anmukai se
toimintatilan.
RESOLUTION
Laitteen olles sa ten lähet ettävi en asiaki rjojen erott elutarkk uude (vain jos asiakirja on asetettuna syöttölaittee seen ADF).
Laitteen olles sa on painettu näppäint ä , valit see “et eenpäin”
yhden viimei ses tä s oit etui st a tai vas taanot etui s ta faks i - tai puhelinnumeroista.
Laitteen ollessa
- päin” parametrin arvoja.
PAUSE
Laitteen olles s a
lassa
, lisää viiveen (tauon) suoran valinnan ai kana tai pika- ja lyhytvalinnan numeroiden tal lennuksen aik ana.
LAST CALLS (RE-SELECTION)
Laitteen olles sa kirjaa ei ole syötettynä, tuo näyttöön saapunei den/lähteneiden puhelui den l istan. Jos asiak irja on syötet tynä, tuo näyttöön viimei sen valit semasi f aksi/puhel i nnum eron.
(FUNCTION)
VIII
Laitteen olles sa jelmointit oiminnot.
Laitteen ollessa numeronäppäimen painalluk sen jälkeen, valitse vastaav an päävalikon. (Seuraavat tämän näppäimen painalluks et mah dollistavat päävalikon selauksen). Valikon sis ällä v alits ee erilai set paramet rit ja / tai alivalikot. Kellonajan asetuksen aikana, muuttaa (jos olet valinnut k ellonajan esi tys tavak si 12 tunt ia) tava p.m:stä a.m:ään t ai päi nvastoin.
K
puhelinyhteystilassa
alkutil assa
ohjelmointitilassa
alkutilassa tai puhelinyhteysti
alkutil assa
, säätää alk uperäis
ja sen jälkeen ku
, valitsee “ete e
alkutil assa
alkutil assa
ohjelmointitilassa
ja kun mi tään asia
, antaa käy ttöön oh
, ja jonki
, säätä
A
Laitteen olles s a
lassa
, näppäintä painettaes sa faksi - tai puhelin numeroa vali ttaessa määritt ää valitulle numeroll kyvyn havaita toisen äänen valinnan aikana ku kyseessä on määrättyjä erikoispalveluita tarjoa vat puhelink eskuks et.
Tämä toiminto on käytössä ainoastaan jois sakin maissa.
Laitteen ollessa
=D
töön pienet tai isot kirj aimet näppäiltäes sä Inter net-osoitet ta.
Faksilaitteen ollessa kytkettynä yksityiseen puhelinkeskukseen:
Laitteen olles s a
lassa
, painettaessa yhden kerran ennen faksi tai puhelinnumeron valitsemista mahdollista pääsyn yksityisestä keskuksesta julkiselle puhe linlinjalle. Painettaessa näppäintä kaksi kertaa ennen pu helin- tai faksinumeron muodostamista, pääs tään toisen ohjelmoidun puhelinyhdistykse verkkoon.
Faksilaitteen oll essa kytkettynä ylei sen puhe linyhtiön verkkoon:
Laitteen olles s a
lassa
, painettaessa kerran ennen faksi- tai puhe linnumeron muodostamista, antaa käyttöön toi sen ohjelmoidun puhel i nverkon.
Laitteen ollessa tapauksis s a s uorit taa sam at t oimi nnot pi ka- ja l yhy t valintanumeroita käytettäessä.
Laitteen olles sa net -toimintojen käyt töönoton.
Laitteen olles s a ternet-osoitteiden tall ennuksen (mukaanl uettuna “@ –merkin tall ennusvaiheessa) osoitteiston ohjelmoi nti tilassa.
Laitteen olles sa linkuulokkeen ollessa nostettuna ylös, anta käytt öön tietyt puhelinyhdi styksen t arjoamat eri koistoiminnot, joita yleisesti kusutaan nimell REGISTE R RE CALL (R-toiminto).
alkutilassa tai puhelinyhteysti
ohjelmointitilassa
, ottaa käyt
alkutilassa tai puhelinyhteysti
alkutilassa tai puhelinyhteysti
ohjelmointitilassa
, molemmiss
alkutil assa
ohjelmointiti lassa
puhelinyhteystilassa
, mahdollistaa Inter
, mahdollistaa In
, ja puhe
Tuo näyttöön kahdella 16 merkkiä käsittävällä rivillä valikoiden ja alivali­koiden vaiht oehdot, lai tteen toi mintat i­lan, parametrin j a ni iden arvot.
ÄYTTÄJÄN PANEELI
Seuraavat KUUSI näppäintä ovat toiminnassa ainoastaan
ä
silloin , kun la it e on KO PIO K O N ET O IMIN NOSSA.
KUVA
Ohjaa kahta ominaisuutta: KIRKKAUTTA ja VÄ­RIEN VOIMAKKUUTTA.
PINENNYS/SUURENNOS
Näppäimen avulla voidaan alkuperäisen asiakir­jan sis ältö suurentaa tai pienent ää kopiopaperin kokoon sopivaksi.
PAPERI
Mahdollistaa kopiossa käytettävän paperityypin valinnan.
LAATU
Valitsee lähetet tävän kopi on l aadun.
MUSTAV AL KO INEN KOP IO
Määrittää/käynni stää mus tavalk oi sen kopioinnin.
VÄRIKOPIO
Käynnis tää värik opi oinnin.
VIRHETILAN M ERKKIVAL O
Ilmoittaa toimintahäiriöstä lähetyksen tai vas­taanoton aik ana.
TX/RX MERKKI VALO Syttyneenä, os oitt aa, et tä on m eneill ään lähety s
tai vas taanotto. Sammun een a, osoittaa, että lähetystä tai vas­taanottoa ei parhaillaan tapahdu.
STOP
Laitteen oll essa alkuti lassa, keskey ttää meneil­lään olevan k opi oi nnin. Poistaa ADF-syöttölaitteeseen jääneen asiakir­jan. Sammuttaa merkkivalon "ERRO R ".
Laitteen ollessa ohjelmointitilassa, palauttaa faksi laitteen alkutilaan. Keskeyttää meneillään olev an ohj elmoinnin.
Laitteen ollessa viestintätilassa, keskeyttää meneillään olevan lähety ksen tai vastaanoton.
Missä tahansa toimintatilassa, poistaa virheti­lan palauttaen asianmukaisen toimintati lan.
START (KÄY NNISTY S)
Laitteen ollessa puhelinyhteystilassa, käynnis­tää vastaanoton.
ÄYTTÄJÄN PANEELI
K
Laitteen ollessa alkutilassa/puhelinyhteysti­lassa, kun on muodostettu faksinumero, käyn-
nistää l ähetyksen (vain jos asiakirja on syötetty­nä ADF-syöttölaitteeseen).
Laitteen ollessa ohjelmointitilassa, vahvistaa valik on, aliv alikon, parametrien ja niiden arv ojen valinnan ja käynnistää siirtymisen seuraavaan vaiheeseen
LINE
Laitteen oll essa alkuti lassa, antaa käyt töön pu­helinyhteystilan vastaanottajan numeron määrit­tämistä varten.
.
NUMERONÄPPÄIMET (0 - 9) Laitteen ollessa alkutilassa/puhe-
linyhteystilassa, muodostavat puhe­lin- tai faksi num eron.
Laitteen ollessa alkutilassa, mikäli painetaan kauemm in kuin s ekunnin ajan valitsevat automaattisesti (mikäli ohjel­moituina) vastaanottajan puhelin­/faksinumeron tai Internet-osoitteen.
Laitteen ollessa ohjelmointitilassa, määrittävät minkä tahansa aakkos­numeerinen tiedon.
Laitteen ollessa
“eteenpäin” kansallisia kirjaimia ja erikoismerk-
kejä nimi en m ääri tyksen aikana. Muodostaa k auko-ohjausk oodit.
ohjelmointitilassa
, selaa
Laitteen ollessa taajuusmenetelmän ollessa valittuna (monitaa­juus), l ähettää linj aäänen verkon erik oi spalveluita varten.
puhelinyhteystilassa
, ja ääni-
Laitteen oll essa muuttaa väliaikaisesti pulssitaajuusmenetelmän (kymmenjärjestelmä) äänitaajuusmenetelmäksi (monitaajuus).
Laitteen oll essa
#
sepäin” kansallisia kirjaimia ja erikoismerkke-
&…
jänimien määri tyksen aikana. Laitteen ollessa
menetelmän ol lessa ääni taajuusmenet elmä lähet tä linjaäänen verkon erityispalveluita varten.
ohjelmointi-/puheli nyhteystilassa
ohjelmointi tilassa
puhelinyhteystilassa
, selaa “ taak-
, ja valinta-
Jos missä tahansa toimintavaiheessa et anna lai t­teelle mitään tietoa, se palaa automaattisesti alku­tilaansa.
IX
,
ASENNUS
YLEISHAKEMISTO
KUINKA LAITE ASENNETAAN
MITÄ PAKKAUS SISÄLTÄÄ ASF:N PAPERIN SYÖTTÖTUEN ASENNUS PUHELINVERKKOON KYTKEMINEN PUHELINVASTAAJAN, PC:N MODEEMIN, VARAPUHELIMEN JNE. KYTKEMINEN PUHELINKUULOKKEEN KYTKEMINEN LAITTEEN KYTKEMINEN SÄHKÖVERKKOON ASIAKIRJOJEN KERÄYSKAUKALON KOKOAMINEN NÄYTÖN SANOMIEN KIELEN VAIHTAMINEN PAPERIN ASETUS LAITTEESEEN KIRJOITUSPÄÄN ASENNUS PÄIVÄMÄÄRÄN JA KELLONAJAN MUUTT AMINEN NIMESI JA TELEFAX-NUMEROSI TALLENNUS LAITTEEN KYTKEMINEN PC-MIKROON OHJELMISTON ASENNUS
........................................................................................................ 3
...................................................................................................... 3
.................................................................................. 3
.......................................................................................... 3
....................................................................................... 5
............................................................................... 5
...................................................................... 6
............................................................................... 6
............................................................................................. 7
..................................................................................................... 8
........................................................................10
............................................................................11
.....................................................................................13
......................................................................................................13
PAPERI JA MUUT TULOSTUSPOHJAT
PAPERIN ARKKIKOOT PAPERILAJIT PAPERIN PAINOTALUKKO VAROTOIMET
.......................................................................................................................18
......................................................................................................................19
...........................................................................................................17
.....................................................................................................19
FAKSITOIMINTO
................................ 4
FAX-LAITTEEN ASETUKSET PUHELINLI NJAAN LIITT ÄMISEKSI
KYTKEMINEN
LÄHETYS- JA VASTAANOTTOKÄYTÄNTÖ
MILLAISIA ALKUPERÄISASIAKIRJOJA VOIT KÄYTTÄÄ ASIAK IRJ AN AS E TTAMI NEN AU TOM AATTI SEE N SYÖ TTÖL AITTE ES EEN ADF LÄHETETTÄVÄN ASIAKIRJAN KONTRASTIN JA EROTTELUTERÄVYYDEN SÄÄTÖ ALKUPERÄISASIAKIRJ AN LÄHETYS ERIKOISTOIMINTOJA NUMERONVALINNASSA ASIAKIRJAN LÄHETYS MUISTISTA HETI TAI ENNALTA OHJELMOITUUN AIKAAN
AJASTETTU LÄHETYS
(
JO ASETETUN MUISTILÄHETYKSEN MUUTTAMINEN, TOISTO TAI NOLLAUS ASIAKIRJOJEN/SIVUJEN LÄHETTÄMISEN TO ISTO AUTOMAATTISENA MUIS TILÄHETYKSEN Ä JOS LÄHETYS EPÄONNISTUU ASIAKIRJAN VASTAANOTTO ASIAKIRJOJEN TULOSTUS MITÄ TAPAHTUU, JOS PAPERI TAI MUSTE LOPPUVAT TAI JOS TAPAHTUU SÄHKÖKATKOS VASTAANOTTOTAVAT PIKAVALINNAN JA LYHYTVALINNAN OHJELMOINTI LÄHETYS PIKAVALINTAA KÄYTT ÄMÄ LLÄ LÄHETYS LYHYTVALINTAA KÄYTTÄMÄLLÄ LÄHETYKSEN SUORITTAMINEN KUN VASTAANOTTAJATIEDOT ETSITÄÄN PIKA- JA LYHYTVALINTALISTOILTA RAPORTTIEN JA LISTOJEN TULOSTUS
LAITTEEN LISÄK ÄY T T ÖM AHDOL LIS UUK SIA
MUITA HYÖDYLLISIÄ VASTAANOTTOASETUKSIA MUITA HYÖDYLLISIÄ LÄHETYSASETUKSIA
LEISHAKEMISTO
Y
......................................................................................................................23
.......................................................................................25
.........................................................................................27
..............................................................................29
) ........................................................................................................30
....................................................................................................33
..................................................................................................33
.....................................................................................................34
..........................................................................................................35
..................................................................................43
.................................................................................43
......................................................................................................43
....................................................................................44
....................................................................................49
.......................................................................49
...............................................................................56
...........................................................23
..................................................................25
............................................26
....................................31
.....................................................................39
..............................26
...................32
...............35
XI
ASIAKIRJAN LÄHETYS/VASTAANOTTO POLLAUS-MENETELMÄLLÄ
SUOJAUSTOIMINNOT
SALASANOJEN ASETUS SALASANOJEN MUUTTAMINEN TAI POISTO LUOTTAMUKSELLINEN LÄHETYS JA VASTAANOTTO LUOTTAM UKSELLISEEN POSTILOKEROON TAL LENNETTUJEN ASIAKIRJOJEN TULOSTUS/POISTO MUISTIIN TALLENNETTUJEN PC:LLE OSOITETTUJEN ASIAKIRJOJEN TULOSTUS PUHELUNESTONUMEROIDEN LUETTELON LUOMINEN
..................................................................................................................63
........................................................................................................63
................................................................................64
..................................................................65
...............................................................68
................................................59
.............................67
PUHELINTOIMINTO
.........66
PUHELIMEN KÄYTTÖ
SOITTAMINEN PIKAVALINTAA KÄYTTÄEN SOITTAMINEN LYHYTVALINT AA KÄYTTÄEN PUHELINSOITON SUORITTAMINEN KUN VASTAANOTTAJATIEDOT ETSITÄÄN PIKA- JA LYHYTVALINTALISTOILTA VIIMEISTEN
KYTKENTÄ MUIHIN PUHELINVERKOSTON PALVELUIHIN
..................................................................................................................71
.................................................................................71
..............................................................................71
.....................................................................................................72
LÄHTEVÄN SOITON TAI VIIMEISTEN
10
SAAPUVAN PUHELINSOITON HAKU
20
...................................................................73
INTERNET-TOIMINTO
LAITTEEN KÄYTTÖ INTERNETISSÄ (FAX2NET
JOHDANTO REKISTERÖINTI LAITTEESI ASETUSTEN SUORITTAMINEN INTERNET-PALVELUN MAKSAMINEN SÄHKÖPOSTIN VASTAANOTTO TARIFFIEN PÄIVIT YS TOIM INNOT INTERNETISSÄ
.........................................................................................................................77
..................................................................................................................78
..............................................................................................81
............................................................................................................81
..................................................................................................82
)................................................................................77
.................................................................................79
.......................................................................................80
KOPIOKONETOIMINTO
LAITTEEN KÄYTTÖ KOPIOKONEENA
KOPIOINTI KÄYTTÖPANEELIN AVULLA MILLAISIA ALKUPERÄISASIAKIRJOJA VOIDAAN KOPIOIDA MUISTA ASETTAA ASIANMUKAISESTI ADF:N VIPU.KOPIOIMINEN
.............................................................................................85
.....................................................................................85
...........................................................86
..................................................86
TULOSTINTOIMINTO
..............72
LAITTEEN KÄYTTÖ TULOSTIMENA
TULOSTUSPARAMETRIEN RÄÄTÄLÖINTI TIETOJA OHJAIMEN ASETUKSISTA LAITTEEN VALINTA TULOSTUSYKSIKÖKSI
................................................................................................91
..................................................................................91
.........................................................................................92
................................................................................92
SKANNERITOIMINTO
LAITTEEN KÄYTTÖ SKANNERINA
..................................................................................................95
PC-SOVELLUS-VÄRIFAKSILAITE
PC-SOVELLUS-VÄRIFAKSILAITE
...................................................................................................99
XII
Y
LEISHAKEMISTO
HUOLTO
KIRJOITUSPÄÄN VAIHTO (“MUSTE LOPUSSA KIRJOITUSPÄIDEN VAIHTO KESKENÄÄN (KIRJOITUSPÄIDEN VAIHTO KIRJOITUSPÄÄN KOHDISTUS VAROTOIMET KIRJOITUSPÄÄN PUHDISTUS JA SUUTTIMIEN TARKISTUS KIRJOITUSPÄÄN SÄHKÖLIITTIMIEN PUHDISTUS KIRJOITUSPÄÄN PUHDISTIMEN PUHTAANAPITO OPTISEN LUKIJAN PUHDISTUS OPTISEN LUKIJAN KALIBROINTI LAITEKOTELON PUHDISTUS JUUTTUNEIDEN ASIAKIRJOJEN POISTO JUUTTUNEIDEN PAPERIARKKIEN POISTO PIENTEN ONGELMIEN RATKAISUT TOIMINTOJEN SAMANAIKAISUUS VIRHEKOODIT
....................................................................................................................106
...................................................................................................................116
...............................................................................................105
.............................................................................................110
............................................................................................111
................................................................................................111
........................................................................................113
..........................................................................................114
”)........................................................................103
).........................................105
.........................................................106
......................................................................107
......................................................................109
.................................................................................112
..............................................................................112
TEKNISET OMINAISUUDET................................................................................................117
LEISHAKEMISTO
Y
XIII
A
SENNUS
KUINKA LAITE ASENNETAAN
MITÄ PAKKAUS SISÄLTÄÄ
Itse fax-laitteen ja tämän oppaan lisäksi pakkauk­seen sisältyvät:
virtajohto sähköverkkoon kytkem istä varten,
johto puhelinverkkoon kyt kem i stä varten,
PC:n johto (liityntäjohto),
puhelinpistoke (mi käl i l i ittyy toimitukseen),
väritulostuksen kirjoituspään sisältävä pakkaus
(neliväripainatus), puhelinkuuloke,
paperin syöttötuki ASF:ää varten,
yksi (1) asiakirjan syöttökansioksi tarkoitettu
läpinäkyvä kalvo, j ossa takavahvike, pakkaus erikoispaperia skannerin kalibrointia
varten, kaukalo lähetettyjen ja kopioitujen asiakirjojen
keräämistä varten, matriisi käyttäjän paneelin vasemman puolen
suomenkielist ä nimistöä vart en, yksi (1) CD, joka sisältää ohjelman ”Linkfax-
Pro@”, yksi (1) CD, joka sisäl tää ohjelman ”Unimessage
Colour Fax Management/ O CR Appl i cat ion”, yksi FAX2NET esit e,
yksi FAX2NET rekisteröint ilomake,
takuu.
ASF:N PAPERIN SYÖTTÖTUEN ASENNUS
Aseta paperin syöttötuki sille kuuluvalle paikalleen laitteen takasivul le työnt äen sitä, kunnes kuul et nak­sahduksen.
PUHELINVERKKOON KYTKEMINEN
Käännä laite kyljelleen ja kytke puhelinjohdon
1.
liitin laitteen pohjassa sijaitsevaan istukkaan
LINE
"
" ja kiinnitä itse johto sille varattuun kana-
vaan.
SENNUS
A
3
Kytke johdon toinen pää suoraan toimitettuun
2.
puhelimen pist otulppaan (mikäli kuuluu toim ituk­seen) ja sitten pistotulppa puhelinverkon seinä­koskettimeen.
PUHELINVASTAAJAN, PC:N MODEEMIN, VARAPUHELIMEN JNE. KYTKEMINEN
Käännä laite oikealle kyljelleen ja poista, mikäli
1.
tarpeen, esimuotoiltu suojatulppa, joka peittää puhelimen verkkoliitäntäpistokkeen ( teen pohjassa. Kytke puhelinvastaajan, PC:n modeemin tai varapuhelimen puhel injohdon liitin pistokkeeseen ( varattuun kanavaan.
TEL.
) ja kiinnitä itse johto sille
TEL.
) lait-
Kytke pistotul ppa puhelinverkon liitännän seinäs-
2.
sä olevaan pistorasiaan.
SENNUS
4 A
Sijoita kuul oke pai kal l een.
2.
Jos puhelinverkossa, johon laite tullaan kytke­mään, on useampi kuin yksi pistorasia sarja-
liitäntänä, pitää käyttä ä tyyppihyväksyttyä pu- helinta.
PUHELINKUULOKKEEN KYTKEMINEN
Kytke puhelinkuulokkeen johdon liitin laitteessa
1.
olevaan asianmukaiseen li i t timeen.
Jos puhelinverkossa, johon laite tullaan kytke­mään, on useampi kuin yksi pistorasia sarja-
liitäntänä, kyt ke l aite ensiörasiaan.
LAITTEEN KYTKEMINEN SÄHKÖVERKKOON
Kytke virtajohdon päässä oleva liitin laitteen
1.
takaosassa olevaan pistokkeeseen.
Kytke sitten virtajohdon toisessa päässä oleva
2.
pistotulppa seinässä olevaan virtapistorasiaan.
Laite suorittaa automaattisesti testin tarkistaak­seen laiteosien toimivuuden, jonka jälkeen näy­töllä vuorottelevat sanomat “RX FAXILLE 100%“ jossa päivämäärä ja kellonaika sekä “TARKIST.KIRJ.PÄÄ; PAINA UUDELL.AL.”.
SENNUS
A
5
Laite on jatkuvasti kytkettynä sähköverkkoon ja se voi ottaa vastaan j a lähettää asiakirjoja 24 tuntia vuorokaudessa (faksitoiminto). Jos haluat sammut- taa laitteen, pitää virtajohdon pistotulppa irrottaa pistorasiasta, koska l aitteessa ei ol e virtakytkint ä.
ASIAKIRJOJEN KERÄYSKAUKALON KO­KOAMINEN
NÄYTÖN SANOMIEN KIELEN VAIHTAMINEN
Mikäli laitteen näytöl le ilmestyvät sanomat ei vät ole suomenkielisiä, voit vaihtaa kielen valitsemalla toi­sen kielen toim imalla seuraavast i :
Paina näppäintä FUNCTION.
1.
1. MUISTILÄH ETYS /1-9
Aseta lähet ettyjen tai kopioi tujen alkuperäisten asia­kirjojen keräyskaukalo kiinnittämällä se sille varattui­hin aukkoihin.
Paina numeronäppäimist ön näppäi ntä 9.
2.
9. ASENNUS /1-9
STOP
n.
.
Paina näppäintä START.
3.
P.LINJ.ALKUASET.
Paina FUNCTION kunnes näytölle i l m estyy:
4.
KIELI:
Paina START.
5.
Paina {yNXQQHV O|\GlW KDOXDPDVL NLHOH
6.
7.
Paina
START
ja lopuksi
6 A
SENNUS
PAPERIN ASETUS LAITTEESEEN
Automaatti sen paperin syöttölaitt eeseen (ASF) sopii normaalisti
200 kpl
joita käytetään vastaanotettujen asiakirjojen tulosta­miseen tai minkä tahansa tyyppisen alkuperäisen asiakirjan valokopiointiin. ASF-syöttölaitteeseen voi ladata A4 (210 x 297 mm) mm) ja
US Legal
(216 x 356 mm) kokoisia pape-
riarkkeja, joiden paino on 70 g/m
Käännä alas ASF:n kansi.
1.
2
painoista paperiarkkia,
80 g/m
US Letter
2
ja 90 g/m2 välillä.
(216 x 279
Ota kiinni paperipinon yläreunasta ja aseta pape-
3.
ri laitteen syöt tötasolle antaen pi non pudota laa­tikkoon t aittam atta sitä tai t yöntämätt ä sitä sisäl ­le.
Erottele huolellisesti arkit toisistaan ja muodosta
2.
niistä yhtenäi nen t asai nen nippu.
Työnnä paperi säädettävän ohjaimen avulla
4.
ASF:n oikeaa sivua vasten j a sulje sitten ASF:n kansi.
Lisätessäsi arkkeja
paperin syöttölaitteeseen
ASF, aseta uudet arkit entisten
alle
ei entisten
päälle.
SENNUS
A
7
Kun olet lisännyt paperi n laitteeseen, pitää tarkistaa, että laitt een asetuksi in määritet ty paperin arkkikoko vastaa valitsem asi ja l ataamasi paperin arkkikokoa: täten voit varmistua siitä, että laitteesi toimii asianmukaisesti.
Paina näppäintä FUNCTION.
1.
1. MUISTILÄHETYS /1-9
/1-9
Paina näppäintä 8 numeronäppäim istöstä.
2.
8. ALKUASETUS
Paina näppäintä START.
3.
PÄIVÄM. JA AIKA
Paina näppäintä FUNCTION kunnes näytölle
4.
tulee:
TULOSTUSPARAM.
KIRJOITUSPÄÄN ASENNUS
Laitteessa käytetään
yksiväriseen tukseen tarkoitettuja kirjoituspäitä
Väritulostuspäät,
faksina tulostimena Yksiväriset
joko
Mikäli laitetta aiotaan käyttää pääasiallisesti
vastaanottavana faksilaitteena
vaa käyttää
Kun asennat kirjoituspäätä, varo siirtämästä kirjoituspään kuljetinta pois asennuskohdas­ta.
Paina näppäintä : näytölle ilmestyy sa-
1.
noma “KIRJ.PÄÄN VAIHTO, PAINA UUDELL. AL.”.
Nosta kirjoitusyksikön kansi ylöspäin nuolen
2.
osoittamalla tavalla.
(ainoastaan mustaa mustetta)
että
faksilaitteena
sekä väri- että valinnaisia
tulos-
:
käytettäessä laitetta sekä
väritulostimena
.
, ainoastaan käytettäessä laitetta
mustana tulostimena
tai
yksiväristä kirjoituspäätä
vain mustana
tai
, on suositelta-
.
.
Paina näppäintä START.
5.
KOKO:A4
Paina näppäimiä {yNXQQHV Ql\W|OOH LOPH
6.
tyy se paperikoko, jota ai ot käyttää, esimerkissä: “Letter”.
KOKO:LETTER
Paina näppäintä
7.
sen ja tämän jälkeen näppäi nt ä
TARKIST. KIRJ.PÄÄ PAINA UUDELL.AL.
START
vahvistaaksesi asetuk-
STOP
.
s-
8 A
SENNUS
Ota kirjoituspää ulos pakkauksestaan ja tartu
3.
siihen ki inni pidikkeestä ja poi sta suuttimia peit­tävä suojakalvo.
Varo koskemasta sekä
timiin
.
suuttim i i n
että
sähköliit-
Työnnä kirjoituspäätä nuolen osoittamaan suun-
5.
taan kunnes kuulet naksahduksen, j oka osoittaa sen olevan asianmukaisesti paikallaan. Sul je kir­joitusyksikön kansi ja paina uudelleen näppäi ntä
.
EI!
Aseta kirjoituspää sille varattuun paikkaan siten,
4.
että sähköliittimet osoittavat laitteen takaosaan päin.
Laite käynnistää aut omaat tisest i tarkistusm enett elyn
6.
ja kirjoit uspään tarkistuksen. Nä ytölle il mestyy muu­taman sekunnin ajaksi seuraava sanoma:
KIRJ.PÄÄN ALUSTUS YST. ODOTA
Kun kirjoituspään alustus on päättynyt näytölle ilmestyy sanom a:
KOHDISTUS
Paina näppäintä
7.
Laite syött ää automaat tisest i paperiarki n ja tulos­taa kirjoituspään kohdistusmenettelyä koskevan tekstin. N äyt ölle ilmestyy tekst i :
Testisivun otsikkona on teksti
tional Alignment
Mikäli kohdistus, joka vastaa arvoa “x vulla on paras mahdollinen ratkaisu, paina näp-
START
päintä lainen arvo näppäimien tämän jälkeen näppäi nt ä START.
Näytölle ilmestyy teksti:
START
TULOSTAA
”.
. Muussa tapauksessa valitse eri-
TULOSTAA
.
“Test : Bidirec-
{y
x
DYXOOD MD SDLQD
” testisi-
SENNUS
A
9
Laite tulostaa toisen testisivun, jonka otsikkona on “Alignment confirmation“ ja sisältää esimerkin tulostuksesta asettamillasi arvoilla ja palaa sen jäl­keen automaattisesti alkutilaan. Näytölle ilmestyvät sanoma “RX FAXILLE 100%” ylärivillä ja päivämäärä ja aika alarivillä.
Ongelmat kirjoituspään asettamis- ja/tai kohdistustoiminnoissa
Jos asetettuasi kirjoituspään paikalleen näytölle il­mestyy uudelleen sanoma "TARKIST. KIRJ.PÄÄ; PAINA UUDELL.AL", irrota uudelleen kirjoituspää paikaltaan ja aset a se sitten takaisin paikalleen pai­naen ehkä hiukan voimakkaammin. (Muista painaa
näppäintä sekä kirjoituspään asettamista en­nen että sen jälkeen). Mikäli sanoma ei poistu näy­töltä, irrota kirjoituspää paikaltaan ja puhdista sekä kirjoituspään että kirjoituspään kuljetusyksikön säh­köliittimet. Tutustu kohtaan "Kirjoituspään sähkö- liittimien puhdistus", osassa "Huolto".
Voit vapauttaa kirjoituspään työntämällä kirjoitusyk­sikön takaosassa olevia vipuja taaksepäin.
PÄIVÄMÄÄRÄN JA KELLONAJAN MUUTTA­MINEN
Mikäli näytöllä olevat päivämäärä ja kellonaika ovat virheelliset, voit muuttaa ne milloin tahansa:
Paina näppäintä FUNCTION.
1.
1. MUISTILÄH ETYS /1-9
/1-9
{y
kunnes
Paina näppäintä 8 numeronäppäim istöstä.
2.
8. ALKUASETUS
Paina näppäintä START.
3.
PÄIVÄM. JA AIKA
Paina näppäintä START.
4.
ES.TAPA:PP/KK/VV
Voidaksesi valita muunlaisen päivämäärän
,
esitystavan, paina näppäimiä näytölle ilmestyy haluam asi tapa.
Kirjoitu sp ään vai h to
Vaihtaaksesi kirj oi t uspään tutustu osaan "
HUOLTO
".
Paina näppäintä
5.
AJ.ESIT.TAPA: 24 H
Voidaksesi valita muun kellonajan esitystavan
,
(12 tuntia), paina näppäimiä näytölle ilmestyy haluam asi tapa.
Paina näppäintä
6.
vämäärän ensimmäisen num eron kohdall e. .
PP/KK/VV HH:MM 30-09-99 12:46
Jos olet valinnut kellonajan esitystavaksi “12
,
tuntia”, näyt öllä näkyy lyhenne “am” (ante meri­diem = aamupäiväl lä) tai “pm” (post m eridiem = iltapäivällä) tunnin jälkeen. Voidaksesi vaihtaa lyhenteen “am” lyhenteeksi “pm” tai päinvas­toin, aseta kohdistin ensimmäiselle kirjaimelle (“a” tai “p”) ja paina näppäintä FUNCTION.
Näppäile uusi päivämäärä ja kellonaika (esim.
7.
30-09-99, 15:30). Aina uuden numeron valit tuasi kohdistin sii rt yy seuraavan num eron kohdall e.
START
START
.
{y
. Kohdistin asettuu päi-
kunnes
PP/KK/VV HH:MM 30-09-99 15:30
10 A
SENNUS
Vaihtaaksesi ainoastaan joitakin lukuja, siirrä
,
kohdistin kyseisten lukujen kohdall e näppäimillä
{y
MD QlSSlLOH QLLGHQ SllOOH RLNHDW OXYXW
Paina näppäintä
8.
Päivämäärän ja kellonaj an muutostoim enpide on näin päättynyt. Päivämäärä ja kellonaika päivit­tyvät automaattisesti ja ne tulostuvat jokaiselle
faksitoiminnossa
START
.
lähetetylle sivulle.
NIMESI JA TELEFAX-NUMEROSI TALLEN­NUS
Fax-laitteeseesi tallennettu nimi ja puhelinnumero (lähettäjän käyt täjätunnus) säil yvät laitteen muist issa kunnes niitä muutetaan ja ne tulostuvat jokaiselle vastaanottaj an saam al l e telefax-sivul l e.
Nimen tallennus
Jos haluat keskeytt ää toim innon, voi t t ehdä sen
,
milloin vain painamalla näppäintä STOP. Toi­menpide jää suorittamatta ilman muutoksia. Täten voit aloi ttaa toim enpi teen alusta.
Paina näppäintä
9.
alkutilaan
RX FAXILLE 100% 30-09-99 15:30
Mikäli l aitteen ol lessa missä tahansa t oimint oti-
,
lassa ei kahden minuut in aikana suoriteta min­käänlaista tiedonsyöttöä, se palaa automaatti­sesti alkutilaansa.
On muistettava, että alkutila osoittaa laitt een olevan
toime ttom an a sen ol l essa faksitoi m i nnossa.
STOP
palauttaaksesi laitteen
Paina näppäintä FUNCTION.
1.
1. MUISTILÄH ETYS /1-9
/1-9
Paina näppäintä 9 numeronäppäim istöstä.
2.
9. ASENNUS
Paina näppäintä START.
3.
P.LINJ. ALKUASET.
Paina näppäintä FUNCTION kunnes näytölle
4.
tulee:
LÄHETTÄJÄN NIMI
Paina näppäintä START.
5.
ANNA LÄHETT. NIMI _
SENNUS
A
Voit tallentaa nimeen korkeintaan 16 merkkiä, jotka valitaan yksi kerrallaan numeronäppäimien avulla. Tässä toim intoympäristössä kunkin numeronäppäim en avulla voidaan vuorotell en valit a kirjai nsarja tai merkki­sarja alkaen numeerisesta merkist ä ja antaen seuraa­van kirjaimen kullakin painalluksella.
Näppäin
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
11
1. 2. 3. 4. + & / %
VÄLIL. . / -
A B C D E F G H I
J K L
M N O P Q R S
T U V
W X Y Z
Lisäksi voit painikkeiden * ja # avulla selata eteenpäin ja taaksepäin lisäten nimeen erilaisia merkkejä, kuten esi m . :
- VÄLILYÖNTI . / , ; - : ´ ` ” ? ! $ # & % + < > @ ^ | ( ) [ ] { } sekä muita kansallisia erikoismerkkejä.
Välilyönnin saat aikaan siirtämällä kohdistinta näp-
y
päimen päimiä. Esimerkiksi "LARA" –ni m i ki rjoi tetaan seuraavasti:
Paina numeronäppäintä 5 kunnes näytölle il mes-
6.
tyy:
Kohdistin siirtyy eteenpäin yhden kirjainpaikan
7.
verran.
Paina näppäintä 2 kunnes näytölle ilmestyy kir-
8.
jain “A”.
DYXOOD Nl\WWlPlWWl ODLQNDDQ NLUMDLQQl
ANNA LÄHETT. NIMI L
ANNA LÄHETT. NIMI L_
ANNA LÄHETT. NIMI LA_
p-
Fax-numeron tallennus
y
START
.
Paina näppäintä
1.
ANNA NUMEROSI _
Tallenna fax-numerosi (korkeintaan 20 numeroa)
2.
näppäilemällä yksitellen sen muodostavat luvut esim.: 230026. Välilyönti saadaan painamalla näppäintä
ANNA NUMEROSI 230026
Jos numerossa on virheellisiä lukuja, voit korja-
,
ta ne siirtämäl lä kohdistimen väärän luvun koh­dalle ja painam al l a sen pääl l e oikean luvun.
Jos haluat poistaa koko numerosarjan, paina CLEAR.
Mikäli hal uat tal lentaa num eroon kansainväli sen suuntanumeron, paina alkunollien sijasta näp­päintä *, jolloin näyttöön tulee merkki +. Tämä merkki tulostuu fax-numerosi eteen jokaiselle lähettämällesi telefax-sivulle.
Jatka näin kunnes olet kirjoittanut koko nimen ja tarkista, että se on oikein siirtämällä kohdistinta
{y
(näppäimet
Jos nimessä on virheellisiä kirjaimia, sijoita
,
kohdistin virheellisen kirjaimen kohdalle ja paina oikea kirjain korjat t avan ki rjaimen päälle.
Jos haluat poistaa nimen kokonaan, paina
CLEAR.
Paina näppäintä
9.
) kirjaimia pi t kin.
START
vahvistaaksesi nim en.
PUHELINNUMERO
Paina näppäintä
3.
sarjan ja tämän jäl keen näppäintä taaksesi laitteen alkuti laan.
RX FAXILLE 100% 30-09-99 15:40
START
vahvistaaksesi numero-
STOP
palaut-
Nimen j a fax-nu meron paikka
Lähetettävän asiakirjan yläreunassa olevat otsikko­tiedot (nimi, fax-numero, päivämäärä ja kellonaika sekä lähetet tävien sivuj en lukumäärä) voidaan tulos­taa vastaanott ajan tel efaxi ssa sivun yläreunaan teks­tialueen ulkopuolelle eli arkin yläreunaan tai teksti­alueen sisäpuolell e, j ol loin yläreuna on suurempi.
Fax-laitteesi tehdasasetuksen mukaan nämä tiedot sijoittuvat tekst i al ueen si säpuolelle.
Paikan muuttaminen
Paina näppäintä
1.
1. MUISTILÄH ETYS
FUNCTION.
/1-9
12 A
SENNUS
Paina näppäintä 8 numeronäppäimistöst ä.
2.
8. ALKUASETUS /1-9
.
Paina näppäintä
3.
START
PÄIVÄM. JA AIKA
LAITTEEN KYTKEMINEN PC-MIKROON
Varmistu, että faksilaite ja PC ovat sammutettui-
1.
na ja/tai irtikytket t yinä sähköverkosta. Kytke liitäntäjohdon liitin faksilaitteen takalevys-
2.
sä oikealla sij aitsevaan rinnakkaisportt iin.
Paina näppäintä
4.
ERIL. ASETTEITA
Paina näppäintä
5.
OTSIKKO: SISÄP.
Paina näppäimiä { / yYDOLWDNVHVL YDLKWRHKWR
6.
sen parametrin.
OTSIKKO: ULKOP.
Paina näppäintä
7.
ja tämän jälkeen näppäintä laitteen al kut ilaan.
RX FAXILLE 100% 30-09-99 15:40
Laitteessasi on tehdasasetukset toimiakseen faxina maasi yleisellä puhelinjalla. Jos haluat
yksityiseen puhelinli njaan
erityisesti varat ussa oppaan osassa. Laitteesi voi toimia itsenäisenä fax-laitteena tai
puhelimena sekä kopiokoneena; tutustu toiminnoille varattuihin oppaan osiin (
toiminto
mintojen osal t a. Jos haluat käyttää laitettasi INTERNET-
ympäristössä, sinun pitää ensin tilata yhteys palve­luntoimi t tajalta; t utustu osaan
Jos sen sijaan haluat käyt tää laitett a tulostimena t ai skannerina, pit ää se ensin kyt keä PC:hen ja asent aa erityinen käyttöohjelma. Tutustu seuraavassa annettui hi n ohj ei si i n.
tai
FUNCTION
START
START
Kopiokonetoiminto
.
kunnes näytölle tulee:
vahvistaaksesi asetuksen
STOP
saattaaksesi
kytkeä sen
, tutust u ohjeisiin asialle
Faksitoiminto, Puhelin-
) mahdollisten toi-
”Internet-toiminto ”.
i-
Kytke johdon toinen liitin PC:n rinnakkaisporttiin.
3.
Kytke uudelleen sähköverkkoon ja/tai käynnistä
4.
uudelleen sekä faksil ai t e että PC.
OHJELMISTON ASENNUS
Laitteen mukana toimitetaan kaikki tarpeelliset oh­jelmat tulost uksen, skannauksen ja f aksin lähetyksen suorittamiseksi PC -mi kron kaut t a.
Laitteen minimivaatimukset
Kun kyseessä on Windows® 95 tai Windows®
98, ensimmäinen painos: Pentium 166MHz, 32 Megatavun RAM-mui st i (Suositellaan Service Pack Microsoft Windows® 95 OSR1)
Kun kyseessä on Windows® 98, toinen painos
tai Window s® NT4: Pentium 166MHz, 64 Mega­tavun RAM-muisti (Jos käytät järjestel mää Windows N T®, varmistu siitä, että Service Pack Microsoft Windows® NT4 tai tehokkaampi on asennet tuna.)
Kaikki laitekokoonpanot vaativat vähintään VGA­monitorin (24 bitin värillinen kuvaruutu) ja rinnakkais­liityntäkytkennän IEEE 1284 ECP.
SENNUS
A
13
“LINKFAX PRO@” – ohjelman asennus
Sovelusohjelmat "UNIMESSAGE" ja OCR
Asennus-CD tulostinohjaimen, skannausohjaimen sen ohjeiston
laitteen toiminnoista PC:n käyttöympäristössä.
Ohjaimet ja käytönaikainen ohjeisto, jotka kopi­oidaan kiintolevylle asennuksen aikana vaativat noin 20 megatavua tilaa kiintol evyl l ä.
”LINKFAX PRO” –ohjelman asennus poistaa käytöstä mahdolliset tietokoneen asetukset mo­deemia, kirj oi ti nta j ne. varten.
Varmistu siitä, että PC:si kaikki sovellusohjelmat
1.
ovat suljettuina. Aseta laitteen mukana toimitettu asennus-CD
2.
PC:n CD-asemaan. Asennus käynnistyy automaattisesti.
3.
Noudata PC:n näytöl l e i l m estyviä ohjeita.
4.
Jos oma PC:si ei ol e varustettu CD-ROM-asemalla, voit luoda 3,5” levykkei tä asennus-CD:n
ta levykkeiden luominen
tää tietokonet ta, jossa on sekä CD-ROM-asema ett ä 3,5”-levykeasema. Levykkeiden luomiseksi, käytä Asennusohjelman johdanto-osan näytölle tuomissa ohjeissa annettuja m enettelytapoja.
Jotta Internet Linkfax toimisi asianmukaisesti pitää sähköpostin sovellusohjelmat määrittää käyttämään MAPI –ohjelmointiliittymää (Message Application Programme Interface). Ennen tämän vaiht oehdon valit semi sta pit ää Int ernet Linkfax –sovellusohjelma sulkea. Kun määritystoi­menpide on suoritett u loppuun pitää PC käynnistää uudelleen.
Laite on nyt valmis toimim aan tulostimena, skanne­rina ja PC-faxina. Yksittäisistä toiminnoista saat lisätietoja tutustumalla kutakin toimintoa koskevaan oppaan tai tutustumalla yhdessä ohjaimien kanssa asennettuihin elektronisiin käytönai kai si i n ohj ei siin.
sisältää
faksin/PC:n liityntäohjelma n
käytönaikai-
ja
sisältävät t iedostot, joista saa l isätietoja
toiminnos-
. Tällöin on tarpeen käyt -
,
Laitteen mukana toi mitet tu toinen CD si sältää sovel­lusohjelman, jonka avulla on mahdollista lähet­tää/vastaanottaa fakseja (värillisiä tai mustavalkoi­sia) suoraan PC:lle/-ltä. Sovellusohjelman ansiosta on mahdollista myös käyttää cal Character Recognition), jonka avulla graafinen teksti muutetaan muokattaviksi merkeiksi.
Ohjain ja käytönaikainen ohjeisto, jotka kopioi­daan kiintolevylle asennuksen aikana vaativat noin 50 megatavua tilaa kiintol evyl l ä.
Tämän ohjelmist on asennus t apahtuu seuraavasti:
Varmistu siitä, että kaikki sovellusohjelmat PC:llä
1.
ovat suljettuina. Aseta laitteen m ukana toimitet tu CD ”Unimessa-
2.
ge” PC:n CD-ROM-asemaan. Asennusmenettely käynnist yy automaattisesti.
3.
Noudata PC:n kuvaruudulle i l m estyviä ohjeita.
4.
Lisätietoja saat asiaa koskevasta CD:llä olvasta elektronisesta ohjei st osta.
toimintoa OCR
(Opti-
Elektroninen ohjeisto
Ohjelman asennuksen yhteydessä ladataan PC:lle
elektronisen ohjeiston
myös lisätietoja
PC:n kautta lähetettävien faxien
jeisto on jaettu kahteen osaan:
Ongelmat ja niiden ratkaisut
Saadaksesi käyttöön elektronisen ohjeiston, nap­sauta sitä vastaavaa kuvaketta toimintoryhmässä, jolla on laitteenne nimi
mat-kansiossa
tulostus- ja skannaus-toiminnoista
.
tiedostot, joista saa
hallinnasta. Oh-
Käyttäjän opas
.
Käynnistys-
valikon
sekä
ja
Ohjel-
Ohjaimien asennuksen purkami nen
Jos tulostamisen t ai skannauksen aikana ilmaantuu ongelmia, joita ei pystytä ratkaisemaan normaalein keinoin, saat taa olla tarpeen asentaa ohj ai m et uudel­leen.
Tämän toimenpit een suorittamiseksi t utustu Linkfax –ohjelman asennuksen purkamista koskevaan osaan Linkfax Pro-ohjelman käytönaikaisessa ohjeistossa (help).
Tämän toimenpit een avulla voit purkaa kokonaan ja oikealla tavalla kaikki CD:ltä ladatut ja/tai ohjelman asennuksen yhteydessä PC:hen luodut tiedostot ja sitten asentaa ne uudell een (katso kohta
asennus
).
Ohjelman
14 A
SENNUS
P
APERIJA MUUT TULOSTUSPOHJAT
Loading...
+ 102 hidden pages