Kyocera FS-C8100DN User Manual [ro]

FS-C8100DN
Ghid de Operare

Cuprins

1 Componentele aparatului .............................................................................1-1
Componentele de pe Partea Frontală a Imprimantei .............................................................. 1-2
Componentele de pe Partea Stângă a Imprimantei ................................................................ 1-2
Componentele de pe Partea Dreaptă a Imprimantei ............................................................... 1-3
2 Operaţia de Imprimare .................................................................................. 2-1
Încărcarea Driverului de Imprimantă ....................................................................................... 2-2
Imprimarea dintr-o Aplicaţie Software ..................................................................................... 2-3
3 Întreţinerea .................................................................................................... 3-1
Informaţii Generale .................................................................................................................. 3-2
Alimentarea Hârtiei .................................................................................................................. 3-3
Înlocuirea Cartuşului cu Toner ................................................................................................. 3-8
Curăţarea Imprimantei .......................................................................................................... 3-13
4 Rezolvarea Problemelor ............................................................................... 4-1
Indicaţii Generale .................................................................................................................... 4-2
Probleme de Calitate la Imprimare .......................................................................................... 4-3
Mesaje de Eroare .................................................................................................................... 4-6
Remedierea Blocajelor de Hârtie .......................................................................................... 4-11
5 Specificaţii .....................................................................................................5-1
i
ii

Prevederi Legale şi Informaţii despre Siguranţă

PRECAUŢIE: NU SE ASUMĂ RESPONSABILITATEA PENTRU DETERIORĂRILE CAUZATE
DE INSTALAREA INCORECTĂ.
Notă referitoare la Software
SOFTWARE-UL UTILIZAT CU ACEASTĂ IMPRIMANTĂ TREBUIE SĂ SUPORTE MODUL DE EMULARE AL IMPRMANTEI. Imprimata este setată din fabrică pentru emularea PCL. Modul de emulare poate fi modificat.
Notă
Informaţiile cuprinse în acest ghid pot fi modificate fără notificare prealabilă. În ediţiile ulterioare se pot introduce pagini suplimentare. Utilizatorul este rugat să accepte scuzele pentru eventuale informaţii tehnice inexacte sau erori tipografice apărute în prezenta ediţie.
Producătorul nu îşi asumă responsabilitatea în cazul apariţiei unor accidente, ca urmare a respectării de către utilizator a instrucţiunilor conţinute în acest ghid. Producătorul nu îşi asumă responsabilitatea pentru defecte ale firmware-ului imprimatei (conţinutul memoriei numai pentru citire).
Acest ghid şi orice subiect care poate fi protejat prin drepturi de autor, vândut sau furnizat cu sau în legătură cu imprimata, sunt protejate de legea drepturilor de autor. Toate drepturile rezervate. Este interzisă copierea sau reproducerea completă sau parţială a prezentului ghid, a oricăror subiecte care pot fi protejate prin drepturi de autor, fără permisiunea în scris obţinută în prealabil de la Kyocera Mita Corporation. Orice copie completă sau parţială a prezentului ghid, orice subiect care poate fi protejat prin drepturi de autor trebuie să conţină aceeaşi notificare a drepturilor de autor ca şi materialul după care a fost realizată copia.
Despre Mărcile Comerciale
PRESCRIBE este o marcă înregistrată a Kyocera Corporation. KPDL este o marcă înregistrată a Kyocera Corporation.
Hewlett-Packard, PCL, şi PJL sunt mărci înregistrate ale Hewlett-Packard Company. Centronics este o marcă comercială a Centronics Data Computer Inc. PostScript este o marcă înregistrată a Adobe Systems Incorporated. Macintosh este o marcă înregistrată a Apple Computer, Inc. Microsoft, Windows şi Windows NT sunt mărci înregistrate ale Microsoft Corporation. Microsoft Windows Server este o marcă comercială a Microsoft Corporation. PowerPC este o marcă comercială a International Business Machines Corporation. Microdrive este o marcă înregistrată a Hitachi Global Storage Technologies Netherlands B.V. în S.U.A. şi alte state. CompactFlash este o marcă comercială a SanDisk Corporation. ENERGY STAR este o marcă înregistrată S.U.A. Alte nume de mărci sau nume de produse sunt mărci înregistrate sau mărci comerciale ale companiilor care le deţin.
Acest produs utilizează PeerlessPrintXL pentru a asigura emularea limbajului PCL 6 compatibilă cu HP LaserJet. PeerlessPrintXL este o marcă comercială a Peerless Systems Corporation, 2381 Rosecrans Ave. El Segundo, CA 90245, S.U.A.
Acest produs a fost dezvoltat utilizându-se Tornado™ Real Time Operating System and Tools de la Wind River Systems.
Acest produs conţine UFST™ şi MicroType
®
de la Monotype Imaging Inc.
iii
USB
Acest produs a fost certificat de USB Implementers Forum, Inc.
Respectarea Prevederilor şi Conformitatea cu Normele în Vigoare
Informaţii despre Siguranţă
Note despre Siguranţa Laser
PERICOL: RADIAŢII LASER CLASA 3B LA DESCHIDEREA PRODUSULUI. SE VA EVITA EXPUNEREA DIRECTĂ LA RAZA LASER.
PRECAUŢIE: Utilizarea de butoane de control, reglaje, sau proceduri, altele decât cele
precizate în prezenta documentaţie, pot duce la expunerea periculoasă la radiaţia laser.
Emiţător de Frecvenţe Radio
Acest aparat conţine un modul de transmisie. Noi, producătorii (Kyocera Mita Corporation) declarăm prin prezenta că acest echipament (imprimată), model FS-C8100DN, respectă în totalitate prevederile fundamentale şi alte dispoziţii relevante ale Directivei 1999/5/CE.
Tehnologia de Marcare Radio
În anumite ţări, tehnologia de marcare radio utilizată la acest echipament pentru identificarea cartuşului cu toner poate face obiectul autorizării, şi ca urmare, utilizarea acestui echipament poate fi restricţionată.
iv
Etichete de Precauţie
Pentru siguranţă, etichetele de precauţie au fost ataşate la această imprimantă în următoarele locaţii. Utilizatorul trebuie să fie suficient de atent pentru a evita declanşarea unui incendiu sau electrocutarea în momentul îndepărtării unui blocaj de hârtie sau al înlocuirii tonerului.
NOTĂ: Aceste etichete nu se vor îndepărta.
Temperatură ridicată în interior. Nu se vor atinge componentele din această zonă, deoarece există pericolul producerii de arsuri.
Tensiune înaltă în interior. Nu se vor atinge niciodată componentele din această zonă, deoarece există pericolul electrocutării.
Etichetă în interiorul imprimatei (Avertisment referitor la radiaţia laser)
v
Concentraţia de ozon
Imprimantele generează ozon (O3), care se poate concentra la locul instalării şi poate cauza un miros neplăcut. Pentru a reduce concentraţia de ozon la mai puţin de 0,1 ppm, se recomandă să nu se instaleze imprimanta într-un spaţiu închis, fără ventilaţie.
Directiva de Marcare CE
În conformitate cu Directivele Consiliului 89/336/CEE, 73/23/CEE şi 1999/5/CE
Producătorul: Kyocera Mita Corporation Adresa producătorului: 2-28, 1-Chome, Tamatsukuri, Chuo-ku, Osaka, 540-8585, Japonia
Declară că acest produs
Nume produs: Imprimantă Color
Număr model: FS-C8100DN (conform testării cu unitatea opţională de îmbunătăţire; Alimentator de Hârtie Dual PF-710, Alimentator de Hârtie de Capacitate Mare PF-750, Finisher Document DF-710/DF-730, Unitate Broşurare BF-710, Benă Mail MT-710 şi Unitate Perforare PH-5A)
Este în conformitate cu următoarele specificaţii ale produsului:
EN 55 022:1998+A1:2000+A2:2003 Class B EN 61 000-3-2:2000 EN 61 000-3-3:1995+A1:2001 EN 55 024:1998+A1:2001+A2:2003 EN 60 950-1:2001+A11 EN 60 825-1:1994+A1+A2 EN 300330-1 EN 300330-2
Producătorul şi companiile de comercializare a produsului păstrează următoarele documentaţii tehnice în perspectiva controalelor efectuate de autorităţile implicate.
Instrucţiuni pentru utilizator în concordanţă cu specificaţiile aplicabile. Planşe cu desene tehnice. Descrierea procedurilor care garantează conformitatea. Alte informaţii tehnice.
EN ISO 7779
Maschinenlärminformations-Verordnung 3. GPSGV, der höchste Schalldruckpegel beträgt 70 dB (A) oder weniger gemäß EN ISO 7779.
Renunţarea la drepturi
Kyocera Mita nu va fi trasă la răspundere de clienţi sau oricare altă persoană sau entitate pentru orice pierdere sau daune cauzate sau presupuse a fi cauzate direct sau indirect de echipamentul vândut sau furnizat de noi, incluzând, dar nelimitându-se la întreruperea serviciului, pierderea activităţii sau a profiturilor anticipate, sau pentru daune derivate, rezultate din utilizarea sau operarea echipamentului sau a software-ului.
vi
Programul Energy Star
Ca partener ENERGY STAR , am stabilit că acest produs îndeplineşte normele ENERGY STAR referitoare la eficientizarea consumului de energie.
Obiectivul de bază al programului E
NERGY STAR este de a reduce poluarea mediului înconjurător
prin încurajarea producerii şi comercializării echipamentelor eficiente din punct de vedere al consumului de energie.
Această imprimantă este echipată cu un contor pentru intrarea în modul de veghe, în conformitate cu programul ENERGY STAR. Această funcţie face posibilă reducerea consumului de energie electrică a imprimantei. Pentru a reduce la maxim consumul de energie electrică, imprimanta se scoate din priză dacă nu se utilizează pentru perioade îndelungate de timp.
Pentru detalii despre contorul de intrare în modul de veghe şi consumul de energie electrică a imprimantei, se consultă acest manual.
Setările iniţiale ale contorului de timp mod de veghe şi consumul de energie la utilizarea contorului mod de veghe:
Setare Iniţială Mod de Veghe Auto 15 minute (60 minute) Consum Energie Electrică în Modul
15 W (70 W)
de Veghe Auto
( ): normele programului ENERGY STAR
vii
Citiţi acest Ghid de Operare înainte de a utiliza aparatul. Se păstrează ghidul în apropierea aparatului, pentru a-l consulta la nevoie.
Secţiunile acestui ghid şi componentele aparatului marcate cu simboluri şi avertismente de siguranţă reprezintă avertismente de siguranţă destinate protejării utilizatorului, a altor persoane şi a obiectelor înconjurătoare, şi asigurării unei utilizări corecte şi în siguranţă a aparatului. Simbolurile şi semnificaţiile acestora sunt explicate mai jos.
PERICOL: Indică faptul că se pot produce vătămări corporale sau chiar moarte ca urmare a tratării cu neatenţie sau utilizării neconforme a punctelor asociate cu aceste simbol.
AVERTISMENT: Indică faptul că este posibil să se producă vătămări corporale sau chiar moarte ca urmare a tratării cu neatenţie sau utilizării neconforme a punctelor asociate cu aceste simbol.
PRECAUŢIE: Indică faptul este posibil să se producă vătămări corporale sau deterior punctelor asociate cu aceste simbol.
Simboluri
Următoarele simboluri indică faptul că secţiunea asociată cu acest simbol conţine avertismente de siguranţă. În interiorul simbolului sunt indicate puncte de atenţie specifice.
ări mecanice ca urmare a tratării cu neatenţie sau utilizării neconforme a
.... [Avertisment general]
.... [Avertisment de pericol de electrocutare]
.... [Avertisment de temperatură ridicată]
Următoarele simboluri indică faptul că secţiunea asociată cu acest simbol conţine informaţii despre acţiuni interzise. Specificaţiile acţiunii interzise sunt indicate în interiorul simbolului.
.... [Avertisment de acţiune interzisă]
.... [Demontare interzisă]
viii
Următoarele simboluri indică faptul că secţiunea asociată cu acest simbol conţine informaţii despre acţiuni care trebuie efectuate. Specificaţiile acţiunii necesare sunt indicate în interiorul simbolului.
.... [Alertă pentru acţiune necesară]
.... [Scoateţi ştecherul din priză]
.... [Conectaţi întotdeauna aparatul la o priză cu împământare]
Contactaţi reprezentantul de service pentru a comanda un nou ghid, în cazul în care avertismentele de siguranţă din acest Ghid de Operare sunt ilizibile sau dacă ghidul lipseşte. (cu plată)
Precauţii la Instalare
Mediu
PRECAUŢIE:
Se evită amplasarea aparatului pe sau în locaţii instabile sau fără suprafaţă dreaptă. Aparatul poate cădea sau poate fi răsturnat. O situaţie de acest tip prezintă pericol de vătămări corporale sau deteriorări ale aparatului.
Evitaţi amplasarea aparatului în locaţii cu grad ridicat de umiditate, praf sau murdărie. Dacă pe ştecher se depune murdărie sau praf, acesta trebuie curăţat pentru a se evita un incendiu sau electrocutarea.
Evitaţi locaţiile din vecinătatea radiatoarelor, a caloriferelor sau a altor surse de căldură, sau locaţiile din vecinătatea unor articole inflamabile, pentru a evita apariţia unui incendiu.
ix
Pentru a păstra aparatul la temperatură optimă şi pentru a facilita înlocuirea componentelor şi întreţinerea, asiguraţi un spaţiu de acces ca în figurile de mai jos. Asiguraţi un spaţiu liber adecvat, mai ales în jurul fantelor de ventilare, pentru ca aerul dinimprimantă să poată fi ventilat corespunzător.
Stânga: 500 mm Dreapta: 300 mm În spate: 100 mm În faţă: 1.000 mm
Alte Precauţii
Condiţiile de mediu nefavorabile pot afecta operarea în siguranţă şi performanţele aparatului. Instalaţi aparatul într-o încăpere dotată cu aer condiţionat (temperatura recomandată a încăperii: aproximativ 10 - 32,5°C, umiditate: aproximativ 15 - 80% RH), şi evitaţi următoarele locaţii în momentul în care alegeţi locul pentru aparat.
•Evitaţi locaţiile din apropierea unei ferestre sau cu expunere la acţiunea directă a razelor solare.
•Evitaţi locaţiile unde se pot manifesta vibraţii.
•Evitaţi locaţiile cu fluctuaţii drastice de temperatură.
•Evitaţi locaţiile cu expunere directă la aer cald sau rece.
•Evitaţi locaţiile cu ventilaţie insuficientă.
În timpul imprimării se eliberează cantităţi mici de ozon şi alte substanţe chimice, dar cantitatea eliberată nu are efecte negative asupra sănătăţii. Dar, în cazul în care imprimanta este utilizată o perioadă îndelungat număr de copii foarte mare, mirosul cauzat de generarea de ozon poate deveni neplăcut. Pentru a menţine un mediu adecvat pentru imprimare, se recomandă ca încăperea în care este instalat aparatul să fie ventilată corespunzător.
ă de timp într-o încăpere cu ventilaţie insuficientă, sau dacă se imprimă un
Alimentarea cu Energie Electrică/Împământarea Aparatului
AVERTISMENT:
Nu utilizaţi o sursă de curent cu un alt voltaj decât cel specificat. Evitaţi conectări multiple la aceeaşi priză. Situaţiile de acest tip prezintă pericol de incendiu şi electrocutare.
Introduceţi cablul de alimentare în priză, în condiţii de siguranţă. În cazul în care obiecte metalice intră în contact cu fişele ştecherului, este posibilă producerea unui incendiu sau există riscul electrocutării.
Conectaţi întotdeauna aparatul la o priză cu împământare, pentru a evita pericolul de incendiu sau electrocutare în cazul unui scurtcircuit. Dacă nu este posibilă conectarea cu împământare, se va consulta reprezentantul de service.
x
Alte Precauţii
Conectaţi ştecherul la cea mai apropiată priză de aparat.
Cablul de alimentare este utilizat ca dispozitiv principal de deconectare. Asiguraţi-vă că priza este amplasată/instalată lângă echipament şi este uşor accesibilă.
Manipularea Pungilor de Plastic
AVERTISMENT:
Nu lăsaţi pungile de plastic utilizate la aparat la îndemâna copiilor. Plasticul se poate lipi de nasul şi gura acestora, cauzând sufocare.
Precauţii pentru Utilizare
Precauţii la Utilizarea Aparatului
AVERTISMENT:
Nu aşezaţi obiecte metalice sau recipiente cu apă (vaze cu flori, ghivece, pahare, etc.) pe sau în apropierea aparatului. Această situaţie prezintă pericol de incendiu sau electrocutare în cazul în care acestea cad în interiorul aparatului.
Nu îndepărtaţi niciunul dintre capacele aparatului, deoarece există pericol de electrocutare cauzat de componentele sub tensiune înaltă din interiorul aparatului.
Nu deterioraţi, rupeţi sau încercaţi să reparaţi cablul de alimentare. Nu aşezaţi obiecte grele pe cablu, nu trageţi de el, nu îl îndoiţi dacă nu este necesar şi nu îl deterioraţi în alt fel. Situaţiile de acest tip prezintă pericol de incendiu şi electrocutare.
Nu încercaţi să reparaţi sau să demontaţi aparatul sau componentele acestuia, deoarece există pericolul producerii unui incendiu, pericol de electrocutare sau de deteriorare a laserului. În cazul în care este eliberată raza laser, aceasta poate cauza orbire.
În cazul în care aparatul se încălzeşte excesiv, apare fum din aparat, se simte un miros ciudat sau apare oricare altă situaţie anormală, există pericol de incendiu sau electrocutare. Opriţi imediat aparatul, aducând comutatorul în poziţia (O), asiguraţi-vă
aţi scos ştecherul din priză, apoi contactaţi reprezentantul de service.
că
În cazul în care în interiorul aparatului cad obiecte periculoase (cleme de hârtie, apă, alte lichide, etc), opriţi imediat aparatul, acţionând comutatorul în poziţia (O). Apoi asiguraţi-vă că aţi scos ştecherul din priză, pentru a evita pericolul de incendiu sau electrocutare. Apoi contactaţi reprezentantul de service.
Nu manipulaţi ştecherul cu mâinile ude, deoarece există pericolul de incendiu sau electrocutare.
xi
Contactaţi întotdeauna reprezentantul de service pentru întreţinerea sau repararea componentelor interne.
PRECAUŢIE:
Nu trageţi de cablul de alimentare când îl scoateţi din priză. Dacă trageţi de cablu, firele se pot rupe şi pot cauza pericol de incendiu sau electrocutare. (Ţineţi întotdeauna ştecherul cu mâna când scoateţi cablul de alimentare din priză.)
Scoateţi întotdeauna ştecherul din priză când mutaţi aparatul. În cazul în care cablul de alimentare este deteriorat, există pericol de incendiu sau electrocutare.
Dacă aparatul nu este utilizat pentru o perioadă scurtă de timp (noaptea, etc), opriţi aparatul, acţionând comutatorul în poziţia (O). Dacă aparatul nu este utilizat pentru perioade de timp prelungite (vacanţe, etc.), pentru siguranţă, scoateţi ştecherul din priză pe durata neutilizării aparatului.
Când se mută aparatul, se trag în afară cele două mânere de transport de pe latura stângă şi cele mânere de transport de pe latura dreaptă, şi se deplasează aparatul cu ajutorul acestor două mânere.
xii
Pentru siguranţă, scoateţi întotdeauna ştecherul din priză înainte de a efectua operaţiile de curăţ
În cazul în care în interiorul aparatului se depune praf, există pericolul de incendiu sau alte probleme. De aceea, se recomandă să consultaţi reprezentantul de service referitor la curăţarea componentelor interne ale aparatului. Curăţarea este eficientă mai ales dacă este efectuată înainte de anotimpurile cu umiditate ridicată. Consultaţi reprezentantul de service referitor la costurile pentru curăţarea componentelor interne ale aparatului.
are.
Alte Precauţii
Nu aşezaţi obiecte grele pe aparat şi nu deterioraţi aparatul în oricare alt mod.
Nu deschideţi capacul frontal superior, nu opriţi aparatul şi nu scoateţi ştecherul din priză în timpul imprimării.
Dacă intenţionaţi să ridicaţi sau să mutaţi aparatul, contactaţi reprezentantul de service.
Nu atingeţi componentele electrice sau plăcile cu circuite integrate. Acestea se pot deteriora datorită electricităţii statice.
Nu încercaţi să efectuaţi operaţii care nu sunt explicate în acest manual.
Utilizaţi cabluri de interfaţă ecranate.
PRECAUŢIE:
Utilizarea de butoane de control, reglaje, sau proceduri, altele decât cele precizate în prezenta documentaţie, pot duce la expunerea periculoasă la radiaţia laser.
Precauţii la Manipularea Consumabilelor
PRECAUŢIE:
Nu încercaţi să ardeţi Cartuşul cu Toner. Scânteile periculoase pot cauza arsuri.
Păstraţi Cartuşele cu Toner în locuri în care nu au acces copiii.
În cazul în care tonerul se varsă din Cartuş. evitaţi inhalarea, înghiţirea şi contactul cu ochii sau pielea.
În cazul în care inhalaţi toner, deplasaţi-vă într-un loc cu aer curat şi faceţi gargară cu o cantitate mare de apă. Dacă îşi face apariţia tusea, contactaţi un medic specialist.
•Dacă se întâmplă să ingeraţi toner, clătiţi gura cu apă şi beţi 1-2 ceşti cu apă pentru a dilua conţinutul stomacului. Dacă este necesar, contactaţi un medic specialist.
•Dacă tonerul intră în contact cu ochii, clătiţi din abundenţă cu apă. Dacă se manifestă în continuare o sensibilitate în zona respectiv
•Dacă tonerul intră în contact cu pielea, spălaţi-vă cu apă şi săpun.
Nu încercaţi să deschideţi cu forţa sau să distrugeţi Cartuşul cu Toner.
Alte Precauţii
După utilizare, reciclaţi Cartuşul cu Toner în conformitate cu reglementările locale.
Depozitaţi toate consumabilele într-un loc răcoros şi întunecos.
Dacă aparatul nu este utilizat pentru o perioadă îndelungată de timp, scoateţi hârtia din caseta de hârtie, aşezaţi-o în ambalajul original şi închideţi-l etanş.
ă, contactaţi un medic specialist.
xiii

Despre Ghidul de Operare

Acest Ghid de Operare conţine următoarele capitole:
1 Componentele aparatului
Acest capitol explică denumirile componentelor aparatului.
2Operaţia de Imprimare
Acest capitol explică modul de imprimare de la PC.
3Întreţinerea
Acest capitol explică modul de înlocuire a cartuşului cu toner şi modul de întreţinere a aparatului.
4 Rezolvarea Problemelor
Acest capitol explică cum se rezolvă problemele care pot apărea la imprimantă, cum ar fi blocajele de hârtie.
5 Specificaţii
Acest capitol enumeră specificaţiile imprimantei.
xiv

Convenţii

Acest manual utilizează următoarele convenţii.
Convenţie Descriere Exemplu Caractere Cursive Utilizate pentru accentuarea unei
referinţe pentru informaţii suplimentare.
Caractere Courier Utilizate pentru a indica mesaje
sau nume afişate pe panoul de operare.
Text cu caractere aldine în paranteze drepte
Caractere aldine Utilizate pentru accentuarea
Notă Utilizată pentru furnizarea
Utilizate pentru a indica tastele panoului de operare.
butoanelor sau a elementelor care urmează să fie selectate în casetele de dialog şi a titlurilor afişate în casetele de dialog.
informaţiilor suplimentare despre o funcţie.
Se consultă Înlocuirea Cartuşului cu Tonerla pagina 3-3.
Recipientul pentru toner rezidual se înlocuieşte când se afişează mesajul Verificare recipient toner rez.
Se apasă pe [Menu].
Se face clic pe Următorul.
NOTĂ: Pentru informaţii referitoare
la memorarea pin-ului, consultaţi pasul 10.
Important Utilizat pentru furnizarea
informaţiilor importante.
Precauţie Precauţiile reprezintă propoziţii
care sugerează posibilitatea producerii unei deteriorări mecanice, ca urmare a unei acţiuni.
Avertisment Utilizat pentru a atrage atenţia
utilizatorilor asupra posibilităţii producerii unor vătămări corporale.
IMPORTANT: Asiguraţi-vă că hârtia nu este pliată, încreţită sau deteriorată.
PRECAUŢIE: Caseta nu se trage în afară când se ţine de partea frontală a aparatului.
AVERTISMENT: În secţiunea încărcătorului este prezentă tensiune înaltă.
xv
xvi

1 Componentele aparatului

Această secţiune furnizează explicaţii însoţite de ilustraţii, în scopul identificării părţilor componente şi ale funcţiilor acestora. Este necesară familiarizarea cu denumirile şi funcţiile acestor componente,
pentru o utilizare corectă şi o funcţionare în condiţii optime a aparatului.
Acest capitol conţine explicaţii privind următoarele subiecte:
Componentele de pe Partea Frontală a Imprimantei...1-2
Componentele de pe Partea Stângă a Imprimantei...1-2
Componentele de pe Partea Dreaptă a Imprimantei...1-3
Componentele Interne...1-4
1-1
Componentele aparatului
Componentele de pe Partea Frontală a Imprimantei
1
2
3
4
1 Panou de Operare 2 Capac Frontal 3 Caseta de Hârtie 1 4 Caseta de Hârtie 2 5 Tav ă Superioară 6 Capac Superior
6
5
Componentele de pe Partea Stângă a Imprimantei
7
8
9
7 Capacul Stâng 1 8 Capacul Stâng 2 9 Mânere de Transport
1-2
Componentele de pe Partea Dreaptă a Imprimantei
Componentele aparatului
11
21
20
21 22
10 Capac Interfaţă 11 Capac Card de Memorie (CompactFlash) 12 Conector Interfaţă Reţea 13 Conector Interfaţă USB 14 Slot Interfaţă Opţional (OPT) 15 Slot Card de Memorie (CompactFlash) 16 Slot Opţional Unitate Hard Disc (HDD) 17 Conector Interfaţă Port Paralel 18 Capac Comutator Principal 19 Comutator Principal 20 Tav ă MF (tavă multifuncţională) 21 Glisor 22 Extensie Tavă MF 23 Spaţii pentru Mâini
121013 14 15 16 17
18
19
23
1-3
Loading...
+ 47 hidden pages