Daikin ATXC20CV1B, ATXC25CV1B, ATXC35CV1B, ATXC50CV1B, ATXC60CV1B Operation manuals [ro]

...
APARAT DE AER CONDIŢIONAT DAIKIN
MANUAL DE UTILIZARE
SERIA SPLIT CU R32
MODELE
ATXC20CV1B ATXC25CV1B ATXC35CV1B ATXC50CV1B ATXC60CV1B ATXC71CV1B
Observaţie:
Imaginile din acest manual au doar rol orientativ și pot fi diferite de aparatul real. Acestea pot fi modificate fără aviz prealabil, în scopul îmbunătăţirii produselor viitoare.
Manual de utilizare
Telecomandă fără fir
Română
ROMÂNĂ ROMÂNĂ ROMÂNĂ ROMÂNĂ ROMÂNĂ
Măsuri de siguranţă
Se vor citi cu atenţie măsurile de precauţie din acest manual înainte de a utiliza aparatul.
După ce se citește, manualul se păstrează într-un loc aflat la îndemână, pentru a putea fi consultat ori de câte ori necesar. Dacă aparatul este dat în proprietatea unui nou utilizator, se va include și prezentul manual.
Prezentul manual se va păstra la îndemâna utilizatorului.
Se vor citi cu atenţie măsurile de precauţie din acest manual înainte de a utiliza aparatul.
Din motive de siguranţă, utilizatorul are obligaţia de a citi cu atenţie următoarele avertizări.
Măsurile de precauţie descrise în manual sunt incluse în categoriile AVERTISMENT și ATENŢIE!. Acestea conţin informaţii importante privind siguranţa. Se vor respecta toate măsurile de precauţie, fără excepţie.
AVERTISMENT
Nerespectarea acestor instrucţiuni poate cauza vătămări corporale sau deces.
Interzis. Se vor respecta instrucţiunile. Se va realiza legarea la pământ. Este strict interzisă udarea cu apă
a aparatului de aer condiţionat și a telecomenzii.
Este strict interzisă atingerea aparatului de aer condiţionat și a telecomenzii cu mâna udă.
AVERTISMENT
Aparatul se va păstra într-o încăpere în care nu există surse de aprindere care funcţionează fără întrerupere (de exemplu, surse de flacără deschisă, aparate pe gaz sau radiatoare electrice).
A nu se găuri sau arunca în foc.
De reţinut faptul că agentul frigorific poate fi inodor.
Pentru a evita pericolul de incendiu, explozie sau vătămări corporale, nu se va utiliza aparatul în cazul în care în apropierea sa se detectează gaze nocive, de exemplu, gaze inflamabile sau corozive.
Expunerea organismului la fluxul de aer pentru o perioadă îndelungată dăunează sănătăţii.
Nu se vor introduce obiecte, de exemplu tije, sau degetele în orificiile de admisie sau evacuare a aerului. Se pot atinge paletele ventilatorului care funcţionează la viteză ridicată, cauzând vătămări corporale, defectarea sau deteriorarea produsului.
Utilizatorul nu va încerca să repare, demonteze, reinstaleze sau modifice aparatul de aer condiţionat pe cont propriu, deoarece există pericolul apariţiei scurgerilor de apă, electrocutare sau incendiu.
Se interzice instalarea sau repararea aparatului de aer condiţionat de către utilizator. Instalarea incorectă poate provoca scurgeri de apă, electrocutare sau incendii. Se va contacta distribuitorul local sau personalul autorizat în vederea efectuării lucrărilor de instalare și întreţinere.
Nu se vor folosi sprayuri inflamabile în apropierea aparatuluid e aer condiţionat; în caz contrar, se poate produce un incendiu.
Nu se vor așeza obiecte inflamabile, de exemplu tuburi de spray, la o distanţă mai mică de 1 metru faţă de orificiul de evacuare a aerului.
Aerul fierbinte provenit de la unitatea interioară sau exterioară poate cauza explozia tuburilor.
Dacă aparatul de aer condiţionat nu funcţionează la parametri normali (emană miros de ars etc.), se oprește unitatea și se contactează distribuitorul local. Dacă se utilizează în continuare în astfel de condiţii, aparatul se poate defecta sau poate cauza electrocutare sau incendiu.
Nu se va utiliza alt agent frigorific decât cel indicat pe unitatea exterioară (R32) atunci când aparatul de aer condiţionat este instalat, mutat sau reparat. Utilizarea altor tipuri de agent frigorific poate cauza defectarea sau deteriorarea unităţii și vătămări corporale.
Agentul frigorific utilizat în aparatul de condiţionat este sigur. Cu toate că nu ar trebui să apară scurgeri, dacă, din diverse motive, agentul frigorific se scurge în încăpere, se vor lua măsuri de evitare a contactului cu flăcările produse de încălzitoarele pe gaz sau kerosen sau aragazurile pe gaz.
Dacă aparatul de aer condiţionat nu răcește suficient, este posibil să existe o scurgere de agent frigorific; se va contacta distribuitorul.
Atunci când se efectuează reparaţii și se completează cu agent frigorific, se verifică devizul de reparaţii cu personalul nostru de service.
Nu se va spăla cu apă aparatul de aer condiţionat, deoarece există pericolul de electrocutare sau incendiu.
Se va monta un întrerupător diferenţial. În caz contrar, există pericolul de electrocutare sau producere a unui incendiu.
Aparatul de aer condiţionat se va conecta numai la circuitul de alimentare electrică specificat. Conectarea la alte circuite decât cel specificat poate cauza electrocutare, supraîncălzire și incendiu.
Aparatul de aer condiţionat trebuie să fie împământat. Aparatul nu se va împământa la ţevile de gaz sau de apă, la paratrăsnete sau la firele de împământare a telefoanelor. Împământarea incorectă poate cauza electrocutare.
Aparatul este umplut cu agent frigorific R32.
ATENŢIE!
Nerespectarea acestor instrucţiuni poate cauza pagube materiale sau vătămări corporale grave, în funcţie de situaţie.
ATENŢIE!
Expunerea directă la curentul de aer rece sau cald provenit de la aparatul de aer condiţionat sau la aer prea rece sau prea
cald poate dăuna sănătăţii și stării fizice.
Aparatul de aer condiţionat nu se va folosi în alte scopuri decât cele pentru care a fost conceput. Aparatul de aer
condiţionat nu se va folosi pentru a răci instrumente de precizie, alimente, plante, animale sau opere de artă, deoarece poate afecta buna funcţionare sau calitatea și/sau durata de viaţă a obiectului vizat.
Plantele sau animalele nu se vor expune direct la curentul de aer provenit de la unitate, deoarece acesta poate
cauza reacţii adverse.
Nu se vor amplasa aparate care produc flacără deschisă în locuri expuse la curentul de aer provenit de la unitate,
deoarece combustia arzătorului poate fi afectată.
Nu se vor bloca orificiile de admisie și de evacuare a aerului. Fluxul de aer insuficient poate cauza funcţionarea la
parametri reduși sau apariţia problemelor.
Pericol de incendiu în cazul scurgerii de agent frigorific! Dacă aparatul de aer condiţionat nu funcţionează corect, adică
nu generează aer rece sau aer cald, scurgerea de agent frigorific poate fi cauza. Se va solicita asistenţa distribuitorului. Agentul frigorific din aparatul de aer condiţionat este sigur și, în mod normal, nu curge. Cu toate acestea, dacă apare o scurgere, în cazul contactului cu un arzător cu flacără deschisă, încălzitor sau aragaz, se pot genera gaze nocive. Aparatul de aer condiţionat nu se va mai folosi până la remedierea scurgerii, confirmată de un tehnician autorizat.
Se interzice urcarea sau așezarea de obiecte pe unitatea exterioară. Căderea persoanei urcate sau a obiectelor poate
cauza vătămări corporale.
Nu se vor așeza obiecte sensibile la umiditate direct sub unitatea interioară sau exterioară. În anumite condiţii, condensul
de pe unitatea principală sau de pe conductele de agent frigorific, filtrul de aer murdar sau înfundarea conductei de evacuare pot cauza căderea picăturilor de apă, ducând la deteriorarea sau detectarea obiectului respectiv.
După o perioadă îndelungată de utilizare, se verifică dacă suportul și consolele unităţii prezintă semne de deteriorare.
Dacă sunt lăsate în stare deteriorată, unitatea poate cădea și poate cauza vătămări corporale.
Pentru a evita vătămările corporale, nu se vor atinge orificiile de admisie sau lamelele de aluminiu ale unităţii interioare
și unităţii exterioare.
Aparatul nu este destinat utilizării de către copii nesupravegheaţi sau persoane cu handicap. În caz contrar, pot exista
efecte nefaste asupra funcţiilor organismului și asupra sănătăţii.
Copiii vor fi supravegheaţi pentru a nu se juca cu unitatea sau telecomanda. Acţionarea accidentală de către un copil
poate cauza accidentări și îmbolnăviri.
Se va interzice urcarea pe unitatea exterioară. Nu se vor așeza obiecte pe unitate și nu se va trage de unitate. În caz
contrar, se pot produce accidente cum ar fi căderea sau prăbușirea, care pot cauza vătămări corporale, funcţionarea defectuoasă sau deteriorarea produsului.
Nu se vor lovi unitatea interioară și unitatea exterioară; în caz contrar, produsul se poate deteriora.
Nu se vor așeza obiecte în jurul unităţii interioare. În caz contrar, randamentul, calitatea și durata de viaţă a aparatului
de aer condiţionat pot fi afectate.
Se va avea grijă ca animalele de companie să nu urineze pe aparatul de aer condiţionat. În caz contrar, se pot produce
electrocutări sau incendii.
Se interzice urcarea pe sau prinderea de grila de ventilaţie. Aceasta poate cădea și poate cauza vătămări corporale sau
funcţionarea defectuoasă a produsului.
Se interzice balansarea grilei de ventilaţie. Aceasta poate lovi oameni și obiecte și poate cauza vătămări corporale sau
pagube materiale.
Li se va interzice copiilor să se joace în apropierea grilei de ventilaţie. Se pot produce vătămări corporale sau pagube
materiale.
Nu se va trage de cabluri. Cablurile se pot rupe și grila de ventilaţie poate cădea și poate cauza vătămări corporale sau
pagube materiale.
Nu se vor așeza obstacole în faţa grilei de ventilaţie. Aceasta poate cădea și poate cauza vătămări corporale sau pagube
materiale.
Nu se îndoaie și nu se deteriorează cablurile. Cablurile se pot rupe și grila de ventilaţie poate cădea și poate cauza
vătămări corporale sau pagube materiale.
Nu se vor așeza obiecte pe grila de ventilaţie; în caz contrar, aparatul poate funcţiona defectuos.
Nu se va folosi un suport instabil în timpul utilizării sau întreţinerii aparatului de aer condiţionat; acesta poate cădea și
cauza vămătări corporale.
Telecomanda se va amplasa în locuri în care să nu se afle la îndemâna copiilor. Acţionarea incorectă a telecomenzii poate
cauza vămătări corporale.
Pentru a evita epuizarea oxigenului, se va asigura aerisirea corespunzătoare dacă se folosește un arzător în
aceeași încăpere în care se află aparatul de aer condiţionat.
Înainte de curăţare, se oprește unitatea, se închide de la întrerupător sau se scoate din priză cablul de alimentare.
În caz contrar, se pot produce electrocutări sau vătămări corporale.
Aparatul de aer condiţionat nu se va conecta la o altă sursă de alimentare decât cea specificată. În caz contrar, se pot
produce defecţiune sau incendii.
În funcţie de condiţiile locului de instalare, se va monta un întrerupător diferenţial. Lipsa întrerupătorului diferenţial
reprezintă un pericol de electrocutare.
Furtunul de evacuare se va poziţiona astfel încât apa condensată să se scurgă corect. Evacuarea incompletă poate cauza
udarea clădirii, mobilierului etc,
Nu se vor așeza obiecte în imediata apropiere a unităţii exterioare și se va preveni depunerea frunzelor și a altor resturi
în jurul unităţii. Frunzele pot fi folosite drept culcuș de animalele mici, care pot intra în unitate. Și pot provoca defecţiuni, fum sau incendiu dacă ating piesele eletrice.
Pentru a evita electrocutarea, aparatul nu se va acţiona cu mâna udă.
Unitatea interioară nu se spală cu apă, se șterge cu o lavetă umedă.
Pe partea de sus a unităţii nu se vor așeza obiecte care conţin apă, de exemple recipiente sau orice altceva. Apa
poate pătrunde în unitate și poate deteriora izolaţiile electrice, cauzând electrocutare.
Locul de instalare.
 Pentru instalarea aparatului de aer condiţionat în următoarele tipuri de medii, se va consulta distribuitorul.
Locuri în care există vapori de ulei sau în care se generează aburi sau funingine.
Medii cu aer sărat, de exemplu în zonele de coastă.
Locuri în care se degajă gaze sulfuroase, de exemplu în apropierea izvoarelor termale.
Locuri în care zăpada poate bloca unitatea exterioară.
Unitatea interioară se află la cel puţin 1 metru distanţă de televizoare sau aparate radio (unitatea poate cauza
interferenţe cu imaginea sau sunetul).
Apa condensată de la unitatea exterioară trebuie evacuată spre un loc cu scurgere bună.
Se va ţine cont de zgomotul care poate deranja vecinii.
 Se va acorda atenţie și zgomotului de funcţionare.
Se va alege un loc care îndeplineşte următoarele condiţii:
A. Poate suporta fără probleme greutatea aparatului de aer condiţionat și în care să se producă mai puţine zgomote
de funcţionare și vibraţii.
B. Fluxul de aer cald evacuat de unitatea exterioară și zgomotul de funcţionare nu îi deranjează pe vecini.
Se va verifica să nu existe obstrucţii în apropierea orificiului de evacuare a aerului al unităţii exterioare.
Obstrucţiile pot reduce randamentul şi pot amplifica zgomotul de funcţionare. Dacă apar zgomote anormale, se va
solicita sfatul distribuitorului.
Lucrările electrice.
Pentru alimentarea electrică se va folosi un circuit special dedicat aparatului de aer condiţionat.
Mutarea sistemului.
Se va consulta distribuitorul Daikin pentru instrucţiuni privind rearanjarea și reamplasarea.
PREZENTARE GENERALĂ A TELECOMENZII Pregătirea înainte de utilizare
 Accesorii
Sunt incluse următoarele accesorii:
Șurub autofiletant Bateriile Suport telecomandă
22 1
 Introducerea bateriilor
1. Se glisează în jos și se scoate capacul de pe spate.
2. Se introduc cele două baterii (LR03: AAA).
3. Se pune la loc capacul.
Cerinţe de eliminare
Bateriile uzate trebuie tratate într-o unitate de tratare specializată în vederea reutilizării. Asigurând eliminarea corectă, veţi contribui la evitarea consecinţelor negative asupra mediului înconjurător şi asupra sănătăţii oamenilor. Pentru mai multe informaţii, adresaţi-vă autorităţilor din zona în care locuiţi.
Bateriile se vor scoate din telecomandă dacă aparatul de aer condiţionat nu va fi folosit pentru o
Atunci când trebuie înlocuite, se recomandă ca ambele baterii să fie înlocuite în același timp, cu unele
Bateriile trebuie înlocuite o dată pe an. Cu toate acestea, dacă afișajul telecomenzii începe să se
Bateriile incluse sunt pentru utilizarea iniţială a aparatului de aer condiţionat. Durata de utilizare a
Bateriile incluse în telecomandă sunt marcate cu acest simbol. Aceasta înseamnă că bateriile nu trebuie amestecate cu deşeurile menajere obişnuite. Dacă sub acest simbol este prezent un simbol chimic, aceasta înseamnă că bateria conţine un metal greu peste o anumită concentraţie. Simbolurile chimice care pot fi prezente sunt: Pb: plumb (>0,004%)
 Despre baterii
perioadă îndelungată.
de același tip.
estompeze sau apare o reducere semnificativă a randamentului, se înlocuiesc ambele baterii cu baterii noi AAA: LR03.
acestor baterii depinde de data fabricării aparatului de aer condiţionat.
Afișaj (LCD)
Afișează setările curente. (În imagine este ilustrat întregul afișaj al panoului LCD, inclusiv funcţiile disponibile numai la modelele cu telecomandă.)
Butonul „ON/OFF”
Pornirea / oprirea aparatului.
Butonul FAN
Schimbă viteza ventilatorului.
Butonul SLEEP
Activează / dezactivează funcţia SLEEP.
Butonul CLOCK
Schimbă setarea RTC.
Butonul CANCEL
Anulează programarea orei de pornire sau oprire.
Butonul ON Timer
Activează / dezactivează programarea orei de pornire și schimbă ora de programare.
Butonul OFF Timer
Activează / dezactivează programarea orei de oprire și schimbă ora de programare.
Transmiţător de semnale infraroșu
Pentru a transmite semnalul, se îndreaptă transmiţătorul spre unitatea interioară. De reţinut că, dacă există vreun obstacol pe distanţa dintre transmiţător și unitatea interioară, este posibil ca semnalul să nu se transmită.
Buton de setare a temperaturii
Creșterea / scăderea temperaturii.
Butonul MODE
Schimbă modurile de funcţionare disponibile.
Butonul SWING
Dirijează fluxul de aer în direcţia sus-jos.
Butonul POWERFUL
Activează / dezactivează funcţia POWERFUL.
Butonul ECONO
Activează / dezactivează funcţia ECONO.
Butonul de reglare a direcţiei fluxului de aer pentru Timer
Comută setările pentru modurile ceas în timp real (RTC), ON Timer și OFF Timer.
Se vor poziţiona
și !
corect
Pregătirea înainte de utilizare
 Utilizarea telecomenzii
Se îndreaptă transmiţătorul telecomenzii către receptorul
de pe unitatea interioară.
Se verifică să nu fie blocaje, de exemplu perdele, între
unitatea interioară și telecomandă care pot împiedica transmiterea semnalului.
 Fixarea suportului telecomenzii pe perete
1. Se alege un loc din care semnalul să poată fi recepţionat de unitate.
2. Se fixează suportul pe un perete, pe un stâlp etc. cu șuruburile incluse cu suportul.
3. Se așază telecomanda în suport.
 Despre telecomandă
Telecomanda nu se va lăsa să cadă și nu se va uda.
Nu se va expune niciodată telecomanda la lumina directă a soarelui.
Praful de pe capacul lentilei transmiţătorului reduce sensibilitatea.
Transmiterea și recepţionarea semnalelor poate fi afectată dacă aparatul de aer condiţionat este
instalat în apropierea unei lămpi fluorescente cu aprindere electronică (modele cu invertor).
 Fixarea orei
1. Se apasă butonul .
se aprinde intermitent pe afișajul LCD.
2. Se apasă
Dacă se ţine apăsat butonul
sau la cea anterioară afișată.
3. Se apasă butonul
Se ţine telecomanda îndreptată spre unitatea interioară atunci când se
apasă butoanele.
” se aprinde intermitent.
De exemplu, dacă ora curentă este 08:00,
 Observaţie
Telecomanda intră automat în modul de fixare a orei atunci când se introduc bateriile. Se recomandă
ca utilizatorul să fixeze ora înainte de a pune în funcţiune aparatul de aer condiţionat.
sau pentru a potrivi ceasul la ora curentă.
sau , se trece rapid la ora următoare
.
nu se mai aprinde intermitent și se afișează ora curentă.
va apărea pe afișaj.
Receptor
Telecomandă
Șurub
Suport telecomandă
ROMÂNĂROMÂNĂ ROMÂNĂ ROMÂNĂ ROMÂNĂ ROMÂNĂ
Funcţia COOL y FAN y DRY y HEAT y AUTO
 Pentru a porni aparatul
1. Se apasă butonul pentru a pune aparatul în funcţiune.
2. Se apasă butonul
La fiecare apăsare a butonului, modurile de funcţionare disponibile se
3. Se apasă din nou butonul pentru a opri funcţionarea
Modul de funcţionare Descriere
Aparatul de aer condiţionat consumă o cantitate mică de curent și când se află în modul standby.
Se va opri alimentarea electrică / se va acţiona întrerupătorul dacă aparatul de aer condiţionat nu va fi
” apare pe afișajul LCD.
pentru a selecta modul de funcţionare
dorit.
afișează în ordinea de mai jos:
COOL FAN HEATDRY AUTO
1,3
2
 Pentru a opri aparatul
aparatului.
 Observaţie
COOL
FAN Unitatea interioară funcţionează numai în modul de FAN.
DRY
HEAT Aparatul de aer condiţionat încălzește încăperea până la temperatura stabilită.
AUTO
 Observaţii privind condiţiile de funcţionare
folosit pentru o perioadă îndelungată.
Aparatul de aer condiţionat răcește încăperea eliberând căldura în unitatea exterioară.
Aparatul de aer condiţionat controlează umiditatea încăperii prin reglarea vitezei ventilatorului unităţii interioare. Prin urmare, reglarea manuală a vitezei ventilatorului în modul DRY nu este posibilă.
Aparatul de aer condiţionat răcește sau încălzește încăperea până la temperatura stabilită. Comută automat între modul de răcire și modul de încălzire dacă este necesar.
2 43 5 6
Funcţia TIMER
 Utilizarea funcţiei OFF TIMER
Se verifică dacă ceasul este fixat la ora curentă (se va consulta metoda de fixare a ceasului din capitolul „Pregătirea înainte de utilizare”).
1. Se apasă butonul
va apărea pe afișajul LCD, iar se aprinde intermitent.
2. Se apasă pe
Dacă se ţine apăsat butonul sau , se trece rapid la ora următoare sau la cea anterioară.
3. Se apasă din nou butonul
.
pentru a programa ora de oprire.
.
 Modificarea temperaturii fixate
4. Se apasă butonul .
Se apasă butonul pentru a crește temperatura și butonul pentru a reduce
temperatura.
Modul de
funcţionare
Intervalul de
temperatură fixată
Se ţin apăsate simultan butoanele
unitatea de măsură în care este afișată temperatura din grade Celsius (°C) în
COOL HEAT AUTO DRY & FAN
18°C -
32°C
10°C -
30°C
18°C -
30°C
Nu este cazul
și timp de 5 secunde pentru a schimba
Reglarea direcţiei fluxului de aer
 Pentru a modifica direcţia fluxului de aer
1. Se apasă butonul .
apare pe afișajul LCD.
 Pentru fixarea lamelei în poziţia dorită
1. Se apasă butonul în momentul în care lamela ajunge în poziţia dorită.
Funcţia SLEEP
 Pentru a porni funcţia SLEEP
1. Se apasă butonul .
apare pe afișajul LCD.
Intensitatea lămpilor indicatoare cu led ale unităţii se reduce.
 Pentru a anula funcţia SLEEP
2. Se apasă butonul .
dispare de pe afișajul LCD.
grade Fahrenheit (°F) și invers.
De exemplu,
.
nu se mai aprinde intermitent și se afișează OFF TIMER.
 Observaţii
 Sugestii pentru reducerea consumului de curent
Temperatura se va fixa la o valoare moderată (încăperea nu se va răci excesiv).
Se va folosi întotdeauna telecomanda pentru a regla unghiul de oscilaţie. Reglarea manuală poate
rupe mecanismul de control al oscilaţiei.
Efectul de răcire și încălzire la unghiuri diferite va fi afectat de debitul de aer diferit.
 Pentru a anula OFF TIMER
4. Se apasă butonul pentru a anula OFF TIMER.
Se curăţă filtrele de aer pentru a preveni înfundarea acestora; filtrele înfundate pot contribui la
funcţionarea ineficientă și risipa de energie.
** Se recomandă curăţarea filtrelor o dată la 2 săptămâni în cazul utilizării regulate.
Funcţia ECONO
 Utilizarea funcţiei ON TIMER
Se verifică dacă ceasul este fixat la ora curentă (se va consulta metoda de fixare a ceasului din capitolul „Pregătirea înainte de utilizare”).
 Pentru a schimba treapta de viteză a ventilatorului
5. Se apasă butonul .
La fiecare apăsare a butonului, treptele de viteză se schimbă în ordinea
de mai jos.
În modul COOL, FAN , HEAT și AUTO:
AUTO
FAN
QUIET
FAN
LOW
FAN
MEDIUM
FAN
Treptele de viteză a ventilatorului nu pot fi schimbate în modul DRY.
HIGH
FAN
 Pentru a activa funcţia ECONO
1. Se apasă butonul .
apare pe afișajul LCD.
 Pentru a anula funcţia ECONO
2. Se apasă butonul .
dispare de pe afișajul LCD.
 Observaţii privind funcţia SLEEP
Atunci când se apasă butonul , setarea este anulată și dispare de pe afișajul LCD.
Când este activată această funcţie, temperatura fixată pentru aparatul de aer condiţionat este reglată
automat pentru a dormi confortabil.
Temperatura fixată
COOL
HEAT
1. Se apasă butonul
va apărea pe afișajul LCD, iar se aprinde intermitent.
2. Se apasă pe
Dacă se ţine apăsat butonul sau , se trece rapid la ora următoare sau la cea anterioară.
3. Se apasă din nou butonul
nu se mai aprinde intermitent și se afișează ON TIMER.
 Pentru a anula ON TIMER
.
pentru a programa ora de pornire.
4. Se apasă butonul pentru a anula ON TIMER.
 Observaţii privind funcţia ECONO
1 oră1 oră 1 oră
Această funcţie permite funcţionarea eficientă prin limitarea consumului de curent maxim al
 Observaţii privind treapta de viteză a ventilatorului
Efectul de răcire și încălzire va fi afectat la un debit de aer mai scăzut.
aparatului de aer condiţionat.
Atunci când se apasă butonul , setarea este anulată și dispare de pe afișajul LCD.
În cazul în care consumul de curent este deja scăzut, activarea funcţiei ECONO nu va reduce consumul
de curent.
Funcţia ECONO se oprește dacă este activat modul POWERFUL.
Funcţia ECONO poate fi selectată numai în modul COOL, DRY, HEAT și AUTO.
Funcţia SLEEP activată
Funcţia SLEEP poate fi selectată numai în modul COOL și HEAT.
 Observaţii privind funcţia TIMER
Atunci când este activată funcţia TIMER, ora curentă nu va fi afișată.
În următoarele cazuri, se va programa din nou ora de pornire sau de oprire. – După închiderea întrerupătorului. – După o pană de curent. – După înlocuirea bateriilor din telecomandă.
Funcţia POWERFUL
 Pentru a porni funcţia POWERFUL
1. Se apasă butonul .
va apărea pe afișajul LCD.
Funcţia POWERFUL rămâne activă timp de 20 de minute. Aparatul de aer condiţionat va relua funcţionarea în modul setat înainte de activarea funcţiei POWERFUL.
 Pentru a anula funcţia POWERFUL
2. Se apasă butonul .
dispare de pe afișajul LCD. Aparatul de aer condiţionat va relua funcţionarea în
modul setat înainte de activarea funcţiei POWERFUL.
Observaţii privind funcţia POWERFUL
Atunci când se apasă butonul , setarea este anulată și dispare de pe afișajul LCD.
În condiţiile în care funcţia POWERFUL este activată, va înlocui alte funcţii timp de 20 de minute.
Zgomotul de funcţionare al unităţii interioare va părea mai puternic în timpul utilizării funcţiei POWERFUL.
Funcţia POWERFUL nu mărește capacitatea aparatului de aer condiţionat dacă acesta funcţionează deja la capacitate maximă.
Funcţia POWERFUL poate fi utilizată în toate modurile de funcţionare.
Diagnosticarea erorilor
 Pentru a efectua diagnosticarea codurilor de eroare
1. Se ţine apăsat butonul timp de 5 secunde.
se aprinde intermitent.
2. Se apasă
Se ţine apăsat butonul până când unitatea interioară emite un bip lung de confirmare.
 Pentru a ieși din modul de diagnosticare a codurilor de eroare
3. Se ţine apăsat butonul timp de 5 secunde.
Observaţii
Un bip scurt și două bipuri consecutive de confimare emise de unitatea interioară indică un cod de eroare fără corespondenţă.
Un bip lung de confimare emis de unitatea interioară indică un cod de eroare cu corespondenţă.
Utilizatorul nu va încerca să repare sau să modifice aparatul de aer condiţionat, deoarece orice lucrare incorect executată poate cauza electrocutare sau incendiu.
Dacă se constată că aparatul de aer condiţionat este defect, se va consulta personalul de service.
pentru verificarea codului de eroare.
ROMÂNĂROMÂNĂ ROMÂNĂ ROMÂNĂ ROMÂNĂ ROMÂNĂ
 Definiţia codurilor de eroare
Cod de eroare Semnificaţie
00 Normal A1 Funcţionarea incorectă a PCB a unităţii interioare A3 Funcţionare anormală sistem de control nivel de evacuare A5 Antigel A6 Funcţionare anormală motor ventilator unitate interioară AH Funcţionare anormală purificator de aer electric C4 Termistor schimbător de căldură unitate interioară (1) scurtcircuitat / întrerupt C5 Termistor schimbător de căldură unitate interioară (2) scurtcircuitat / întrerupt C7 Eroare limitator lamelă C9 Termistor unitate interioară scurtcircuitat / întrerupt CC Defecţiune sistem de senzori de umiditate CH ­E1 Eroare placă de circuite imprimate unitate exterioară E3 Protecţie presiune înaltă E5 Blocare motor compresor / suprasarcină compresor E6 Eroare pornire compresor E7 Blocare motor ventilator c.c. unitate exterioară E8 Supracurent intrare c.a. EA Eroare valvă cu 4 căi F3 Supraîncălzire conductă evacuare F6 Presiune anormal de înaltă F8 ­FA Supraîncălzire schimbător de căldură H0 Eroare sistem senzori compresor H3 Eroare presostat presiune înaltă H6 Eroare detectare răspuns compresor H7 Semnal incorect motor ventilator unitate exterioară H8 Eroare senzor curent c.a. H9 Termistor aer unitate exterioară scurtcircuitat / întrerupt
J3 Termistor conductă evacuare compresor scurtcircuitat / întrerupt / incorect amplasat J6 Termistor schimbător de căldură unitate exterioară scurtcircuitat / întrerupt J8 Termistor conductă lichid scurtcircuitat / întrerupt
J9 Termistor conductă gaz scurtcircuitat / întrerupt L3 Supraîncălzire panou de comandă unitate exterioară L4 Supraîncălzire radiator L5 Eroare IPM / eroare IGBT P4 Termistor radiator scurtcircuitat / întrerupt U0 Gaz insuficient U2 Tensiune c.c. în afara limitelor U3 Eroare de transmisie U4 Eroare de comunicare UA Eroare de instalare UF Discordanţă conducte și cablaj / cablaj incorect / gaz insuficient UH Antigel (alte încăperi)
 Observaţie
După conectarea la adaptorul LAN wireless, setările telecomenzii vor avea prioritate asupra setărilor
aplicaţiilor WLAN.
87 109 11 12
Întreţinerea și curăţarea Filtru de aer
ATENŢIE!
Înainte de curăţare, aparatul trebuie să fie oprit și întrerupătorul decuplat.
Se interzice atingerea lamelelor de aluminiu ale unităţii interioare. În caz contrar, se pot produce
vămătări corporale.
Se va evita contactul direct al substanţelor de curăţare și tratare a serpentinei cu piesele din plastic.
Acestea se pot deforma în urma reacţiilor chimice produse.
 Indicaţii rapide
Curăţarea componentelor
Panou frontal
Se șterge cu o lavetă moale
și umedă.
Se va folosi doar detergent
neutru.
Dacă este murdar
Filtru de aer
Se aspiră sau se spală filtrul.
O dată la 2 săptămâni
Unitatea interioară, unitatea
exterioară și telecomanda
Se șterg cu o lavetă moale.
Dacă este murdar
 OBSERVAŢIE
Pentru curăţare nu se vor folosi următoarele:
Apă mai caldă de 40 °C/104 °F
Lichide volatile precum neofalină, benzină și diluant
Praf de lustruit
Materiale aspre, de exemplu perii de frecat
1413 1615 17
1. Se scot filtrele de aer.
Se deschide panoul frontal.
Se împinge puţin în sus clapeta din centrul fiecărui filtru, apoi se trage în
jos.
1) Se împinge
2. Se spală filtrele de aer cu apă sau se curăţă cu aspiratorul.
Se recomandă curăţarea filtrelor de aer o dată la 2 săptămâni.
Dacă praful nu se îndepărtează ușor
Se spală filtrele de aer cu detergent neutru diluat
în apă călduţă, apoi se lasă să se usuce la umbră.
Se va avea grijă să se scoată filtrul dezodorizant
cu apatit de titan. A se consulta capitolul „Filtru dezodorizant cu apatit de titan”.
2) Se trage în jos
3. Se pun filtrele la loc și se închide ușor panoul frontal.
Se apasă panoul frontal pe ambele părţi și pe centru.
* Aspectul unităţii interioare poate fi diferit de faţă de unele modele.
ATENŢIE!
Nu se vor atinge lamelele din aluminiu cu mâna goală în momentul demontării sau montării filtrului.
 Filtru dezodorizant cu apatit de titan
Filtrul dezodorizant din apatit de titan poate fi recondiţionat prin spălarea cu apă din 6 în 6 luni. Recomandăm înlocuirea sa o dată la 3 ani.
1. Se scoate filtrul dezodorizant cu apatit de titan
Carcasă filtru
Se deschide panoul frontal și se trage afară filtrul
de aer
Se scoate filtrul dezodorizant cu apatit de titan de
pe spatele filtrului de aer.
Ureche
2. Se curăţă sau se înlocuiește filtrul dezodorizant cu apatit de titan.
[Întreţinere]
Se aspiră și se clătește în apă călduţă sau se lasă în apă timp de circa 10-15 minute dacă este foarte
murdar
După spălare, se scutură pentru a îndepărta apa rămasă și se lasă să se usuce la umbră.
[Înlocuire]
Se scoate filtrul de pe spatele filtrului de aer.
Se aruncă filtrul vechi; se va trata ca deșeu neinflamabil.
3. Se pun filtrele la loc și se închide panoul frontal.
Se apasă panoul frontal pe ambele părţi și pe centru.
* Aspectul unităţii interioare poate fi diferit de faţă de unele modele.
Filtru de aer
Filtru
dezodorizant cu
apatit de titan
Deschiderea panoului frontal REMEDIEREA PROBLEMELOR
1. Se deschide panoul frontal.
Se ţine panoul de părţile adâncite de pe unitatea
principală (2 adâncituri pe dreapta și pe stânga) și se
Zimţii de pe unitatea principală
ridică până în punctul maxim.
2. Demontarea panoului frontal.
În timp ce se ridică, se împinge spre stânga și se trage
spre faţă. Clema de prindere rotativă din stânga se desprinde. Se împinge clema de prindere rotativă din dreapta spre dreapta și se trage spre faţă pentru a
Clemă de prindere panou frontal
scoate panoul.
3. Montarea panoului frontal.
Se potrivesc clemele de prindere rotative din dreapta și
din stânga ale panoului frontal cu șanţurile și se împing până la capăt.
Se închide cu grijă panoul frontal. (Se apasă pe ambele
capete și pe centrul panoului frontal.)
ATENŢIE!
Nu se vor atinge piesele metalice ale unităţii interioare. Se pot produce vătămări corporale.
Atunci când se demontează sau se montează panoul frontal, acesta se va susţine bine cu mâna, pentru
a evita căderea.
Pentru curăţare nu se va folosi apă mai caldă de 40 °C, neofalină, benzină, diluant sau alte uleiuri volatile,
praf de lustruit, perii de frecat sau alte obiecte aspre.
După curăţare, se verifică dacă panoul frontal este bine fixat.
Dacă aparatul nu va fi folosit pentru o perioadă îndelungată
Se lasă aparatul să funcţioneze timp de 2 ore la următoarele setări:
Mod de funcţionare : răcire Temperatură : 30 °C/86 °F
Se scoate din priză cablul de alimentare. Dacă se folosește un circuit electric dedicat, se întrerupe circuitul.
Se scot bateriile din telecomandă.
Pentru întrebări privind piesele de rezervă, se va contacta distribuitorul autorizat. Dacă se observă că aparatul de aer condiţionat nu funcţionează corespunzător, se oprește imediat alimentarea electrică. Consultaţi tabelul de mai jos pentru câteva sugestii simple de remediere a defecţiunilor.
Defecţiune Cauză / remediu
1. Compresorul nu funcţionează timp de 3 minute după pornirea aparatului de aer condiţionat.
2. Aparatul de aer condiţionat nu funcţionează. – A avut loc o cădere de tensiune sau trebuie să
3. Fluxul de aer este prea lent. – Filtrul de aer este murdar.
4. Fluxul de aer evacuat miroase urât. – Mirosul poate proveni de la fumul de ţigară,
5. Condens pe grila de aer frontală a unităţii interioare.
6. Din aparatul de aer condiţionat curge apă. – Opriţi aparatul și adresaţi-vă distribuitorului.
Dacă defecţiunea nu se remediază, adresaţi-vă distribuitorului din zona dumneavoastră / agentului de service.
În cazul în care apar neînţelegeri cu privire la interpretarea instrucţiunilor din acest manual și traducerea
acestora în oricare limbă, se va lua în considerare versiunea în limba engleză.
Producătorul își rezervă dreptul de a revizui în orice moment și fără aviz prealabil datele tehnice și designul
prezentate în acest manual.
Zandvoordestraat 300, B-8400 Oostende, Belgium
P.O.Box 18674, Jebel Ali Free Zone, Dubai-UAE Email: info@daikinmea.com Web: www.daikinmea.com
Importer for Turkey
Allianz Plaza-Kucukbakkalkoy Mah.Kayısdagi Cad.No:1 34750 Atasehir-ISTANBUL / TURKIYE
– Protecţie împotriva pornirii frecvente. Așteptaţi
3-4 minute până la intrarea în funcţiune a compresorului.
înlocuiţi siguranţa. – Cablul de alimentare este scos din priză. – Este posibil ca pornirea / oprirea programată să
fie incorect fixată. – Dacă defecţiunea nu se remediază după toate
aceste verificări, adresaţi-vă instalatorului
aparatului de aer condiţionat.
– Ușile sau ferestrele sunt deschise. – Conductele de aspiraţie și evacuare sunt
înfundate. – Temperatura reglată nu este suficient de ridicată
particulele de fum sau de parfum etc. care s-au
depus pe serpentină. – Cauzat de umiditatea din aer după o perioadă
de funcţionare prelungită. – Temperatura reglată este prea joasă; fixaţi
temperatura la o valoare mai mare și lăsaţi
aparatul să funcţioneze în modul de ventilaţie,
la viteză ridicată.
Head offi ce: Umeda Center Bldg., 2-4-12, Nakazaki-Nishi, Kita-ku, Osaka, 530-8323 Japan
Tokyo offi ce: JR Shinagawa East Bldg., 2-18-1, Konan, Minato-ku, Tokyo, 108-0075 Japan http://www.daikin.com/global/
Lot 60334, Persiaran Bukit Rahman Putra 3, Taman Perindustrian Bukit Rahman Putra, 47000 Sungai Buloh, Selangor Darul Ehsan, Malaysia.
18
Loading...