Zanussi ZBM715N User Manual [ro]

CUPTOARE MULTIFUNCTIONALE
TIP BM 315 / ZBM 715
INSTRUCTIUNI DE FOLOSIRE
Aceste instructiuni se citesc impreuna cu instructiunile originale, referirile la eventuale pagini sau figuri facindu-se la manualul de instructiuni original pe care l-ati gasit in aparat.
MASURI DE SIGURANTA PENTRU CUPTOARELE INCASTRATE Important: aceasta instructiune de folosire trebuie sa fie pastrata cu aparatul pentru toate consultarile viitoare. Daca aparatul este vindut sau transferat unei alte persoane, asigurati-va ca instructiunea insoteste aparatul, astfel ca si noul utilizator sa se poata pune la curent cu functionarea si masurile de siguranta referitoare la aparat. Aceste avertismante sint date pentru siguranta dvs. si a celorlalti. Va rugam s-o cititi cu atentie inainte de instalarea si folosirea aparatului. Aceste instructiuni se citesc impreuna cu instructiunile originale, referirile la eventuale pagini sau figuri facindu-se la manualul de instructiuni original pe care l-ati gasit in aparat.
* Aparatul este construit pentru a fi folosit de adulti. Supravegheati deci copiii sa nu-l atinga sau sa-l foloseasca ca pe o jucarie. * Operatiunile de instalare si bransare trebuie efectuate de persoane bine calificate si urmind normele in vigoare. * Toate modificarile instalatiei electrice din locuinta dvs. necesare in vederea instalarii aparatului nu trebuie sa fie facute decit de persoane calificate. * Este periculos sa modificati sau sa aduceti modificari caracteristicilor acestui aparat. * Mentineti intotdeauna picuratorul la locul sau daca folositi grilul sau gatiti carnea pe gril pentru recuperarea grasimii. * Puneti putina apa in picurator pentru a preveni arderea acestuia si degajarea unor mirosuri neplacute. Folositi intotdeauna manusi de bucatarie pentru a scoate tavile din cuptor. * In timpul functionarii cuptorul se incalzeste sensibil la nivelul usii. Aceasta ramine calda mult timp dupa oprirea cuptorului, drept pentru care tineti copiii la distanta. * Cuptorul este destinat numai pentru prepararea alimentelor. Nu-l folositi in alte scopuri. * Daca se foloseste folie de aluminiu pentru gatitul la cuptor, nu o puneti pe podeaua cuptorului. * Fiti atenti daca folositi produse de curatire in sprey. Nu indreptati niciodata jetul nici spre filtru ( pentru aparatele la care este prevazut ), nici spre elementele de incalzire, nici spre butonul termostatului. Interiorul cuptorului trebuie curatat si intretinut pentru mentinerea emailului in stare buna. Peretii cu autocuratire au de asemenea nevoie sa fie curatati in timp ( cititi paragraful corespunzator din instructiunea de folosire ). * Debransati intotodeauna aparatul inaintea fiecarei operatii de curatire.
* Asigurati-va ca butoanele sint intotdeauna pe pozitia "Stop" cind aparatul nu este folosit.
* Pentru eventuale depanari adresati-va celui mai apropiat centru service autorizat si nu acceptati decit piese de schimb originale. * Nu incercati sa reparati singuri aparatul. * Reparatiile efectuate de persoane ne calificate pot provoca stricaciuni. * Daca folositi o priza de curent din apropierea cuptorului urmariti ca, firele aparatelor electrocasnice de care va serviti, sa nu atinga zonele foarte fierbinti ale placii aragazului sau sa fie prinse in usa cuptorului. Aproape toate partile aparatului sint acoperite de un film de plastic antisoc. Scoateti filmul inainte de punerea cuptorului in functiune. Inaintea folosirii cuptorului pentru prima oara, va sfatuim sa-l lasati sa se incalzeasca timp de 45 minute la temperatura maxima. Izolatia termica a cuptorului ca si resturile de grasime de la fabricare degaja fum si mirosuri dezagreabile la prima incalzire. Mirosul nu dispare complet decit dupa mai multe folosiri ale cuptorului. Aparatul dupa folosire trebuie facut inutilizabil; debransati-l de la retea. Pe timpul gatitului normal sau folosirii grilului, aparatul se incalzeste sensibil la nivelul geamului usii si a partilor adiacente. In consecinta asigurati-va ca, copiii mici sa nu se apropie cu intentia de a se juca cu aparatul. Daca aparatele electrocasnice sint bransate la priza de curent din apropiere urmariti ca firele de alimentare a acestora sa nu vina in contact cu plita fierbinte a aragazului sau sa ramina prinse in usa cuptorului.
DATE TEHNICE Dimensiuni pentru incastrare Inaltime 59,4 cm
Latime 56,0 cm Adincime 55,0 cm
Dimensiunile interiorului cuptorului Inaltime 32,5 cm Latime 42,0 cm Adincime 39,0 cm
volum util 53 l
Termostatul cuptorului 50 grC / 250 grC
Puterea elementelor
Elementul podelei 1000 w Elementul boltii 1000 w Cuptorul ( podea si bolta ) (1000 + 1000) 2000 w Grilul simplu 2000 w dublu 3000 w Caldura turnanta 2500 w Lampa cuptorului 25 w Motorul turbinei 30 w Motorul ventilatorului de racire 20 w Putere maxima absorbita ( 230V - 50Hz ) 3075 w Tensiunea de alimentare ( 50Hz ) 230 V
Acest aparat este conform cu directiva C.E.E. nr.87 / 308 din 02.06.87 referitor la inlaturarea interferentelor radio ­electrice.
INCASTRAREA
Pentru buna functionare a ansamblului de gatit incastrat intr-o mobila sau in orice alta nisa prevazuta pentru acest scop, este necesar ca acestea sa posede caracteristici apropiate. Incastrati aparatul astfel ca acesta sa atinga mobilele de bucatarie din vecinatate. Asta in scopul de a evita sa intre accidental in contact cu partile electrice. Pe linga aceasta, toate piesele de protectie ale aparatului - chiar un eventual panou de protectie spre ex. daca este pus la inceputul sau sfirsitul elementelor de bucatarie - trebuie sa fie fixat de asa maniera ca sa nu poata fi scos decit cu ajutorul unei scule. Acest aparat are clasa Y relativ la protectia contra incalzirii pieselor. Asta semnifica ca aparatul poate fi rezemat cu partea sa posterioara si una din laturi de alte aparate, de mobile de bucatarie sau de pereti avind o temperatura superioara, in timp ce cealalta parte trebuie sa fie rezemata de mobile sau aparate avind aceeasi caldura.
Cote de incastrare ( fig.1 ) Incastrarea intr-o mobila tip coloana ( fig.2 )
Fixarea in mobila
Inainte de incastrarea cuptorului trebuie efectuata bransarea la retea ( relatii in paragraful respectiv ). Puneti aparatul in nisa mobilei. Deschideti usa cuptorului si fixati corpul cuptorului de mobila cu ajutorul a patru holsuruburi introduse in gaurile practicate pe montantii laterali (fig.5-6)
Pentru incastrare
Figurile 3 si 4 sugereaza doua solutii posibile:
- Cu placa de aragaz (fig.3)
- Cu placa de preparat hrana (fig.4)
IN ATENTIA INSTALATORULUI
Instructiunile urmatoare sint destinate instalatorului calificat pentru ai permite executarea operatiunilor de instalare si bransare in cele mai bune conditii, cu respectarea legislatiei si normelor in vigoare. Incastrarea si bransarea la reteaua electrica trebuie facuta numai de tehnicieni specialisti si autorizati de vinzator.
Bransarea la reteaua electrica
Bransarea trebuie executata cu respectarea normelor in vigoare. Inainte de executarea bransarii asigurati-va ca: * sigurantele ca si instalatia electrica sint in masura sa suporte incarcarea cu aparatul ( vedeti placuta de identificare ); * instalatia electrica este prevazuta cu impamintare eficace, conform cu normele si dispozitiile in vigoare; * priza sau comutatorul multipolar folosite pentru bransare sint usor accesibile cu aparatura instalata. Aparatul este livrat fara cablu de alimentare. Montati un cablu adaptat instalatiei electrice disponibile, cu un stecher, pentru a suporta incarcarea indicata pe placuta de identificare. Cablul trebuie sa aibe trei fire. In cazul unei instalari fixe, racordarea la retea trebuie facuta prin intermediul unui intrerupator multipolar, avind distanta intre contacte de cel putin 3 mm. Conductorul de legare la pamint nu trebuie sa fie decuplat prin intrerupator. Cablul de alimentare trebuie pozitionat de asemenea maniera astfel ca nici un punct al sau sa nu atinga o temperatura superioara de 50 grC fata de temperatura mediului. Dupa bransare, elementele de incalzire vor fi incercate prin punerea in functiune pentru cca. 3 minute.
Constructorul isi declina orice raspundere in cazul ne respectarii normelor de prevenire a accidentelor.
Cablurile de alimentare folosite sint cele enumerate mai jos, amintiti-va sa respectati sectiunea de cablu necesara. H07 RN-F
H05 RN-F H07 RR-F H05 VV-F
Bransarea electrica la placa cu borne
Cuptorul este echipat cu o placa cu borne pe care conductorii sint dispusi pentru functionarea la 230 V curent monofazat (fig.7).
FOLOSIREA CUPTORULUI Panoul de comanda
1. Programator
2. Lampa martor generala
3. Lampa martor pentru termostat
4. Butonul de comanda a cuptorului
5. Butonul termostatului
6. Butonul de terminare a prepararii
7. Butonul ceasului electric
8. Ceasul electric
CUPTORUL ELECTRIC Butonul de comanda
Prin butonul de selectare (fig.8) se alege sursa de caldura, prin butonul termostatului (fig.9) se selecteaza temperatura
Pozitiile butonului de selectare iluminarea cuptorului
gatit si fript traditional incalzirea boltii incalzirea podelei gratar traditional ( gril simplu ) gratar traditional ( gril dublu ) gratar ventilat gatit cu caldura turnanta decongelare
Functionarea
Gatitul la cuptor cu sistem traditional ( convectie naturala )
- Rasuciti butonul selectorului pe
- Rasuciti butonul termostatului pe temperatura dorita. aduceti selectorul pe pozitia ( incalzirea boltii ) sau ( incalzirea podelei ) pentru o incalzire mai accentuata a partii superioare sau inferioare a alimentelor. In aceste pozitii temperatura nu va fi niciodata mai mare de 220-240 grC, termostatul fiind pe pozitia "max".
Gratarul ( sistem traditional )
- Rasuciti butonul selectorului pe sau .
- Rasuciti butonul termostatului pe temperatura dorita. Rasucind butonul selectorului pe pozitia puterea gratarului va fi mai mare. In acest mod se obtine o prajire uniforma pe toate fetele.
Gratarul ( sistem clasic + convectie fortata )
- Rasuciti butonul selectorului pe .
- Rasuciti butonul termostatului pe temperatura dorita ( max. 200 grC ).
Gatitul la cuptor cu sistem de caldura turnanta
- Rasuciti butonul selectorului pe
- Rasuciti butonul termostatului pe temperatura dorita.
Decongelarea
- Rasuciti butonul selectorului pe pozitia Pentru decongelarea rapida a alimentelor congelate si inghetate fara aport de caldura Nota: Cind selectorul se gaseste pe pozitia si , rasuciti butonul termostatului pe "0"
Lampa martor a termostatului
Se aprinde de fiecare data cind rezistenta se incalzeste sub actiunea termostatului pentru atingerea sau mentinerea temperaturii corespunzatoare pozitiei afisate
Indicator
Pozitiile de incalzire cautate sint vizualizate pe indicator. Aceasta vizualizare constituie in acelas timp o lumina de control.
Loading...
+ 6 hidden pages