Xerox WORKCENTRE 5230, WORKCENTRE 5225, WORKCENTRE 5222 User Manual [ro]

®
Ghid Rapid de Utilizare
User Guide
XT3008RO0-2
ME3612E4-1
© 2008 Xerox Corporation. Toate drepturile rezervate.
Tradus de: Xerox GKLS European Operations Bessemer Road Welwyn Garden City Hertfordshire AL7 1BU Marea Britanie
© 2008 Fuji Xerox Co., Ltd. Toate drepturile rezervate. Protecţia prin copyright include toate formele şi tipurile de materiale şi informaţii, incluzând
fără limitări, materialele generate de programele software ce sunt afişate pe ecran, cum ar fi simboluri, afişaje, meniuri etc.
®
Xerox
şi toate produsele Xerox menţionate în această publicaţie sunt mărci înregistrate ale Xerox Corporation. Numele produselor şi mărcile înregistrate ale altor companii sunt şi ele recunoscute.
Informaţiile din acest document sunt corecte în momentul publicării acestora. Xerox îşi rezervă dreptul de a modifica informaţiile fără un anunţ prealabil. Schimbările şi actualizările tehnice vor fi adăugate în ediţiile ulterioare ale acestei documentaţii. Pentru cele mai recente informaţii, vizitaţi www.xerox.com
. Produs expus la Reglementările de Export obişnuite. Exportul acestui produs este strict limitat în concordanţă cu Legile privind Schimbul şi
Comerţul Extern din Japonia şi/sau reglementările controlului de export din Statele Unite. Daca doriţi să exportaţi produsul trebuie să obţineţi licenţa de export necesară de la Guvernul Japonez sau agenţiile sale şi/sau aprobarea re-exportului de la Guvernul Statelor Unite sau agenţiile sale.
Produs expus la Reglementările de Export suplimentare Exportul acestui produs este strict limitat în concordanţă cu Legile privind Schimbul şi
Comerţul Extern din Japonia şi/sau reglementările controlului de export din Statele Unite. Trebuie să obţineţi licenţa de export necesară de la Guvernul Japonez sau agenţiile sale şi/ sau aprobarea re-exportului de la Guvernul Statelor Unite sau agenţiile sale dacă doriţi să utilizaţi produsul sau ştiţi că acesta a fost utilizat pentru dezvoltarea, fabricarea sau folosirea oricărui tip de armament de distrugere în masă incluzând arme nucleare, chimice sau biologice.
NOTĂ: Elementele cu ALBASTRU sunt destinate personalului de administrare IT, cele cu VERDE utilizatorilor finali şi cele cu ROŞU sunt utile pentru operaţiile de întreţinere a aparatului. În funcţie de configuraţia opţiunilor, este posibil ca unele ecrane ale interfeţei cu utilizatorul să fie diferite.

Cuprins

Panoul de Comandă 2
Setările tăvilor de hârtie 5
Crearea broşurilor 7
Copierea actelor de identitate 9
Scanarea simplă în cutia poştală 13
Scanarea către Casă 14
Setarea Auditron-ului 16
Contorul de facturare 20
Înlocuirea cartuşului cu toner 22
Înlocuirea cartuşului cilindru 25
Ghid Rapid de Utilizare
2

Panoul de Comandă

6
7 8 9
10
13
4 5
12
11
1
2 3
17
15
16
14
1. Butonul Strălucire
Utilizaţi acest buton pentru a regla contrastul ecranului senzorial.
2. Ecranul senzorial
Afişează mesaje şi butoane pentru diverse funcţii. Pentru a accesa funcţiile, atingeţi ecranul.
3. Butonul <Conectare/Deconectare>
Afişează ecranul de conectare pentru a intra în modul Administrator Sistem sau atunci când funcţia Autentificare/Contorizare este activată. Dacă apăsaţi butonul din nou după ce v-aţi conectat, vă veţi deconecta imediat.
Ghid Rapid de Utilizare
3
Panoul de Comandă
4. Tastatura numerică
Apăsaţi aceste butoane pentru a introduce numărul de copii, parolele şi alte valori numerice.
5. Butonul <Limbă>
Modifică limba de pe ecranul senzorial.
6. Butonul/indicatorul <Economizor de energie>
Dacă aparatul este inactiv o perioadă mai îndelungată, va intra în modul Economizor de energie pentru a reduce consumul de curent electric. Acest indicator se aprinde în momentul în care aparatul se află în modul Economizor de energie. Pentru a ieşi din modul Economizor de energie, apăsaţi acest buton.
7. Butonul <Şterge Tot>
Apăsaţi acest buton pentru a reseta starea tuturor serviciilor la setările implicite. Aparatul revine la starea implicită după ce este pornit.
8. Butonul <Întrerupere>
Apăsaţi acest buton pentru a întrerupe temporar o lucrare de copiere sau imprimare şi a acorda prioritate unei lucrări mai urgente. Butonul se aprinde în timpul procesării lucrării cu prioritate ridicată. După finalizarea lucrării urgente, apăsaţi din nou acest buton pentru a relua lucrarea întreruptă anterior.
9. Butonul <Stop>
Suspendă sau anulează o lucrare. Dacă mai multe lucrări se procesează în acelaşi timp, toate vor fi suspendate sau anulate. Dacă se selectează [Stop] pe ecranul [Stare Lucrare], doar lucrarea selectată va fi oprită.
Ghid Rapid de Utilizare
4
Panoul de Comandă
10. Butonul <Start>
Apăsaţi acest buton pentru a porni o lucrare.
11. Butonul <Apelare Rapidă>
Permite introducerea codurilor de apelare rapidă.
12. Butonul <C> (ştergere)
Şterge o valoare numerică sau ultima cifră introdusă sau înlocuieşte valoarea curentă cu o valoare implicită. De asemenea, anulează o lucrare suspendată.
13. Butonul <Pauză la Formare>
Introduce o pauză în momentul formării unui număr de fax.
14. Butonul <Stare Aparat>
Afişează un ecran de pe care se poate verifica starea aparatului, contoarele de facturare şi starea consumabilelor sau se pot imprima diverse rapoarte. Utilizaţi acest buton şi când doriţi să accesaţi modul Administrator Sistem.
15. Butonul <Stare Lucrare>
Afişează un ecran pe care se poate verifica derularea lucrărilor active sau afişează informaţii detaliate referitoare la lucrările finalizate.
16. Butonul <Funcţii>
Se revine la ecranul anterior de funcţii pentru copiere, transmitere fax sau scanare, dacă este selectat ecranul [Stare Lucrare] sau ecranul [Stare Aparat].
17. Butonul <Toate Serviciile>
Afişează un ecran pe care se pot accesa serviciile disponibile pe aparat.
Ghid Rapid de Utilizare
5

Setările tăvilor de hârtie

Aparatul poate fi echipat cu diverse tăvi pentru hârtie. Tava 1, Tava 2 şi modulul cu Două Tăvi (Tăvile 3 şi 4) pot fi alimentate cu hârtie cu format standard şi non-standard. Tăvile în Tandem de Mare Capacitate (Tăvile 3 şi 4) au o capacitate de până la 2.000 de coli de hârtie. Tava manuală (Tava 5) permite utilizarea unei game largi de tipuri de hârtie. Tava este prevăzută cu o extensie pentru alimentarea hârtiei cu formate mai mari. Alimentatorul de Mare Capacitate (Tava 6) vă permite să alimentaţi până la 2.000 de coli de hârtie. În Alimentatorul de Mare Capacitate nu se poate încărca hârtie cu format personalizat. În Tava pentru plicuri (Tava 1) se poate alimenta o cantitate de plicuri de până la 43 mm.
Unele tăvi sunt opţionale şi este posibil să nu fie disponibile pe aparat. Pentru detalii, contactaţi Administratorul de Sistem.
Dacă una dintre tăvile de hârtie este deschisă, aparatul presupune că urmează să se alimenteze hârtie. În funcţie de configuraţia aparatului, pe ecranul senzorial se va afişa o fereastră în care există opţiunea de a schimba hârtia şi atributele acesteia sau de a alimenta o cantitate suplimentară de hârtie de acelaşi fel.
Înainte de a alimenta hârtia în tăvile pentru hârtie, se filează marginile. Această posibilitatea apariţiei blocajelor de hârtie.
operaţie separă colile de hârtie care sunt lipite şi reduce
Ghid Rapid de Utilizare
6
Setările tăvilor de hârtie
Pe ecranul senzorial se va afişa ecranul care conţine informaţiile despre tavă. Dacă acestea sunt corecte, selectaţi [Închidere]. Puteţi schimba formatul sau tipul hârtiei, selectând [Modificare Setări] pe ecranul senzorial.
Aici se încheie procedura pentru alimentarea tăvilor de hârtie.
Ghid Rapid de Utilizare
7

Crearea broşurilor

Funcţia Creare Broşuri permite efectuarea de broşuri sau copii cu mai multe pagini după originale imprimate pe o faţă sau faţă-verso. Aparatul va scana originalele şi va micşora şi aranja automat imaginile în ordinea corectă pe hârtia pentru copiere selectată, astfel încât să rezulte o broşură când setul de copii este împăturit în jumătate.
Unele modele nu acceptă această funcţie, iar altele trebuie să aibă un finisher opţional instalat pentru a utiliza această funcţie. Pentru detalii, contactaţi Administratorul de Sistem.
Funcţia Creare Broşuri se găseşte pe fila [Format Ieşire].
Dacă funcţia Creare Broşuri este activată, va trebui să specificaţi dacă originalele sunt imprimate pe o faţă sau faţă-verso. După ce aţi realizat selecţiile necesare, selectaţi [Salvare] pentru a putea programa şi alte
ţii de pe panoul de comandă.
func
Activaţi funcţia Creare Broşuri selectând fila [Format Ieşire], apoi [Creare Broşuri] şi [Creare Broşură Legată Stânga / Sus].
Ghid Rapid de Utilizare
Loading...
+ 21 hidden pages