Sony FST-GTK37iP, FST-GTK17iP, RDH-GTK37iP, RDH-GTK17iP User Manual [tr]

4-449-198-14(1) (TR)
KİŞİSEL SES SİSTEMİ
Kullanım Talimatları
Başlarken
Temel İşlemler
Bluetooth
Tuner
Diğer İşlemler
Ek Bilgiler
FST-GTK37iP/GTK17iP RDH-GTK37iP/GTK17iP
UYARI
Yangın veya elektrik çarpması riskini azaltmak için, bu cihazı yağmur veya neme maruz bırakmayın.
Yangın tehlikesini azaltmak için, cihazın havalandırma deliğini gazete, masa örtüsü, perde vb. ile kapatmayın. Cihazı, açık alev kaynaklarına (örneğin, yanan mum) maruz bırakmayın. Yangın veya elektrik çarpması tehlikesini azaltmak için, bu cihazı sıvıların damlamasına veya sıçramasına maruz bırakmayın ve cihazın üzerine vazo gibi sıvıyla dolu eşyaları yerleştirmeyin. Ana fiş cihazın şebeke bağlantısını kesmek için kullanıldığından, cihazı kolayca erişilebilen bir AC prize bağlayın. Cihazda bir anormallik tespit etmeniz durumunda, ana fişi hemen AC prizden çıkarın. Cihazı, kitaplık veya gömme dolap gibi kapalı bir ortama kurmayın. Pilleri veya pilleri takılı olan cihazları, güneş ışığı ve ateş gibi aşırı ısı kaynaklarına maruz bırakmayın. Cihaz kapalı olsa bile, fişi AC prizden çıkarılmadığı sürece cihazın şebekeyle bağlantısı kesilmez. Bu cihaz 3 metreden kısa bir bağlantı kablosu kullanılarak test edilmiş ve EMU Direktifinde belirtilen sınırlara uygun olduğu tespit edilmiştir.
TR
2
ABD'deki müşteriler için
Sahip Kaydı
Model ve seri numaraları cihazın arkasında bulunur. Bu numaraları aşağıdaki boşluğa kaydedin. Sony satıcınızı bu ürünle ilgili olarak her arayışınızda bu numaraları kullanın.
Model No. __________________________
Seri No. ____________________________
Bu simge, kullanıcıyı ürünün muhafazası içinde, insanlar için elektrik çarpması tehlikesi oluşturmaya yeterli büyüklükte olabilecek yalıtılmamış "tehlikeli voltaj" varlığı konusunda uyarmak amacıyla kullanılır. Bu simge, kullanıcıyı, cihazla birlikte verilen belgeler arasında önemli kullanım ve bakım (servis) talimatları bulunduğu konusunda uyarmak amacıyla kullanılır.
Önemli Güvenlik Talimatları
1) Bu talimatları okuyun.
2) Bu talimatları saklayın.
3) Tüm uyarılara dikkat edin.
4) Tüm talimatlara uyun.
5) Bu cihazı suya yakın yerlerde kullanmayın.
6) Yalnızca kuru bezle temizleyin.
7) Havalandırma deliklerini kapatmayın. Üreticinin talimatlarına uygun olarak kurun.
8) Radyatörler, kalorifer ızgaraları, sobalar veya ısı üreten diğer cihazlar (amplifikatörler dahil) gibi ısı kaynaklarına yakın yerlere kurmayın.
9) Polarize veya topraklı tip fişin güvenlik amacıyla kullanıldığını unutmayın. Polarize fişin, biri diğerinden daha geniş
olan iki ucu vardır. Toprak hatlı fişin iki ucu ve ayrıca bir de topraklama tırnağı bulunur. Geniş uç ya da üçüncü tırnak güvenliğiniz için verilmiştir. Cihazla birlikte verilen fiş prizinize uymazsa, eski prizinizin değiştirilmesiyle ilgili olarak bir elektrik teknisyenine danışın.
10) Güç kablosunu, üzerine basılmaktan veya özellikle fişlerde, çoklu fişlerde veya cihazdan çıktığı noktada sıkışmaktan koruyun.
11) Yalnızca üreticinin belirttiği ek parçaları/ aksesuarları kullanın.
12) Yalnızca üreticinin belirttiği veya cihazla birlikte satılan araba, stant, tripot, destek veya tablayla kullanın. Araba kullanıldığında, devrilmeden kaynaklanan yaralanmayı önlemek için cihazı arabayla taşırken dikkatli olun.
13) Bu cihazın fişini yıldırımlı fırtınalar sırasında veya uzun süre kullanılmayacaksa çıkarın.
14) Tüm servis işlemlerini yetkili servis personeline yaptırın. Servis işlemleri, cihaz, güç kablosunun veya fişinin hasar görmesi, cihazın içine sıvı dökülmesi veya nesne düşmesi, cihazın yağmura veya neme maruz kalması, normal şekilde çalışmaması veya düşmesi gibi bir şekilde hasar gördüğünde gereklidir.
Aşağıdaki FCC beyanı yalnızca bu modelin ABD'de satılmak üzere üretilen sürümü için geçerlidir. Diğer sürümler FCC teknik mevzuatına uymayabilir.
NOT:
Bu cihaz, test edilmiş ve FCC Kuralları'nın 15. Bölümüne uygun olarak B Sınıfı dijital cihaz sınırlarına uygun olduğu görülmüştür. Bu sınırlar, konuta yapılan bir kurulumda zararlı girişime karşı makul derecede koruma sağlamak amacıyla tasarlanmıştır. Bu cihaz radyo frekans enerjisi üretir, kullanır veya yayabilir. Ayrıca, talimatlara uygun olarak kurulmaz veya kullanılmazsa telsiz iletişimlerinde zararlı girişime neden olabilir. Bununla birlikte, belirli bir kurulumda bu etkinin oluşmayacağı garanti edilemez. Bu cihaz radyoların veya televizyonların yayını alışında zararlı girişime neden olursa (bu, cihaz kapatılıp açılarak belirlenebilir), kullanıcının aşağıdaki önlemlerin birini veya birkaçını alarak girişimi düzeltmeye çalışması önerilir: – Alıcı antenin yönünü yeniden ayarlayın
veya anteni yeniden konumlandırın. – Cihazla alıcı arasındaki uzaklığı artırın. – Cihazı, alıcının bağlı olduğu prizden farklı
bir devrede bulunan bir prize bağlayın. – Yardım için satıcıya veya deneyimli bir
radyo/TV teknisyenine danışın.
TR
3
DİKKAT
Bu kılavuzda açıkça onaylanmayan değişikliklerin bu cihazı çalıştırma yetkinizi geçersiz kılabileceğine ilişkin olarak uyarılmış bulunuyorsunuz.
FCC emisyon sınırlarını karşılamak amacıyla ana bilgisayarları ve/veya çevre birimleri bağlamak için uygun şekilde kaplanmış ve topraklanmış kabloların kullanılması gerekir.
Kişisel Ses Sistemi (FST-GTK37iP/FST-GTK17iP/ RDH-GTK37iP/RDH-GTK17iP)
Bu cihaz başka bir antenle veya vericiyle aynı yere yerleştirilmemeli veya bunlarla bağlantılı olarak çalıştırılmamalıdır.
Bu cihaz kontrolsüz bir ortam için belirlenen FCC radyasyon sınırlarıyla uyumlu olup OET65'in Ek C'sinde bulunan FCC radyo frekansı (RF) Maruz Kalma Esaslarını karşılar. Bu cihaz, maksimum izin verilen maruz kalma değerlendirmesi (MPE) olmaksızın uyumlu olduğu varsayılacak kadar düşük düzeyde RF enerjiye sahiptir. Ancak radyatörün bir kişinin vücudundan (eller, bilekler, ayaklar ve ayak bilekleri gibi uzuvlar hariç) en az 20 cm uzakta tutularak kurulup çalıştırılması istenir.
Avrupa'daki müşteriler için
Eski Elektrikli ve Elektronik Cihazların Bertarafı (Avrupa Birliği'nde ve ayrı toplama sistemlerine sahip diğer Avrupa ülkelerinde geçerlidir)
Ürünün veya ürünün ambalajı üzerinde bulunan bu simge, bu ürünün evsel atık olarak işlem görmemesi gerektiğini belirtmektedir. Bunun yerine ürün, elektrikli ve elektronik cihazların geri dönüşümü amacıyla belirlenmiş uygun toplama noktalarına teslim edilmelidir. Bu ürünün doğru şekilde bertaraf edilmesini sağlayarak, yanlış atık işlemine tabi tutulmasıyla oluşabilecek, çevre ve insan sağlığı için olası olumsuz sonuçları önlemeye yardımcı olursunuz. Malzemelerin geri dönüştürülmesi doğal kaynakların korunmasına yardımcı olmaktadır. Bu ürünün geri dönüştürülmesiyle ilgili daha ayrıntılı bilgi edinmek için belediyenize, evsel atıkları toplama hizmeti veren kuruma veya ürünü satın almış olduğunuz mağazaya başvurabilirsiniz.
Atık pillerin bertarafı (Avrupa Birliği'nde ve ayrı toplama sistemlerine sahip diğer Avrupa ülkelerinde geçerlidir)
Pil veya ambalajının üzerindeki bu simge, bu ürünle birlikte verilen pilin evsel atık olarak işlem görmemesi gerektiğini belirtir. Bazı pillerde bu simge bir kimyasal simgeyle birlikte kullanılabilir. Pil %0,0005’in üzerinde cıva veya %0,004’ün üzerinde kurşun içeriyorsa, cıvanın (Hg) veya kurşunun (Pb) kimyasal simgelerine de yer verilir.
TR
4
Bu pillerin doğru şekilde bertaraf edilmesini sağlayarak, pilin yanlış atık işlemine tabi tutulmasıyla oluşabilecek, çevre ve insan sağlığı için olası olumsuz sonuçları önlemeye yardımcı olursunuz. Malzemelerin geri dönüştürülmesi doğal kaynakların korunmasına yardımcı olmaktadır. Güvenlik, performans veya veri bütünlüğü nedeniyle dahili bir pile sürekli bağlı olması gereken ürünlerde, pil yalnızca yetkili servis personeli tarafından değiştirilmelidir. Pillerin uygun biçimde ele alınmasını sağlamak için, ürünü, kullanım ömrü sona erdiğinde, elektrikli ve elektronik cihazların geri dönüşümü amacıyla belirlenmiş uygun toplama noktasına teslim edin. Tüm diğer piller için, pilin üründen güvenli şekilde nasıl çıkarılacağını açıklayan bölüme bakın. Pili, atık pillerin geri dönüşümü için belirlenmiş uygun toplama noktasına teslim edin. Bu ürünün veya pilin geri dönüşümü hakkında daha ayrıntılı bilgi için, lütfen bölgenizdeki belediyeyle, evsel atık bertaraf hizmetleriyle veya ürünü aldığınız mağaza ile iletişime geçin.
Müşteriler için uyarı: Aşağıdaki bilgiler yalnızca AB Direktiflerini uygulayan ülkelerde satılan cihazlar için geçerlidir.
Bu ürün 1-7-1 Konan Minato-ku Tokyo, 108-0075 Japonya adresinde bulunan Sony Corporation şirketi tarafından veya bu şirket adına üretilmiştir. Avrupa Birliği mevzuatını esas alan ürün uyumluluğuyla ilgili soruların, yetkili temsilci olan Hedelfinger Strasse 61, 70327 Stuttgart, Almanya adresinde bulunan Sony Deutschland GmbH'ye sorulması gerekir. Servis veya garantiyle ilgili her türlü husus için lütfen ayrıca verilen servis ya da garanti belgelerinde belirtilen adreslere bakın.
Sony Corp., bu belgeyle, bu cihazın 1999/5/ EC Direktifi'nin temel şartlarıyla ve diğer ilgili hükümleriyle uyumlu olduğunu beyan etmektedir. Ayrıntılar için, lütfen aşağıdaki URL'yi ziyaret edin: http://www.compliance.sony.de/
Avustralya'daki müşteriler için
Eski Elektrikli ve Elektronik Cihazların Bertarafı (Avrupa Birliği'nde ve ayrı toplama sistemlerine sahip diğer Avrupa ülkelerinde geçerlidir)
TR
5
Lisans ve Ticari Marka Uyarısı
• iPhone, iPod, iPod classic, iPod nano ve iPod touch, ABD ve diğer ülkelerde Apple Inc.'in tescilli ticari markalarıdır. Lightning Apple Inc'in ticari markasıdır.
• "Made for iPod" ve "Made for iPhone", elektronik bir aksesuarın özellikle, sırasıyla iPod veya iPhone'a bağlanmak üzere tasarlandığı ve Apple performans standartlarını karşıladığının geliştiricisi tarafından onaylandığı anlamına gelir. Apple, bu cihazın çalışmasından veya güvenlikle ilgili ve yasal standartlara uygunluğundan sorumlu değildir. Bu aksesuarın iPod veya iPhone'la kullanımının kablosuz çalışmayı etkileyebileceğini lütfen unutmayın.
Bluetooth® markası ve logoları Bluetooth SIG, Inc.'in mülkiyetindeki tescilli ticari markalardır ve bu markaların Sony Corporation tarafından her türlü kullanımı lisans kapsamındadır. Tüm diğer ticari markalar ve ticari adlar, ilgili sahiplerine aittir.
• N İşareti, NFC Forum, Inc. şirketinin AB D ve diğer ülkelerdeki ticari markası veya tescilli ticari markasıdır.
• Android, Google Inc şirketinin ticari markasıdır.
• MPEG Layer-3 ses kodlama teknolojisi ve patentlerinin lisansı Fraunhofer IIS ve Thomson'dan alınmıştır.
Windows Media, Microsoft Corporation'ın ABD'de ve/veya diğer ülkelerde tescilli ticari markası veya ticari markasıdır.
• Bu ürün, Microsoft Corporation'ın belirli fikri mülkiyet haklarıyla korunmaktadır. Bu teknolojinin, Microsoft'tan veya yetkili bir Microsoft bağlı şirketinden lisans alınmadan bu ürün dışında kullanılması veya dağıtılması yasaktır.
• Tüm diğer ticari markalar ve tescilli ticari markalar ilgili sahiplerine aittir. Bu kılavuzda, ve ® işaretleri kullanılmamıştır.
TR
6

İçindekiler

Parçalar ve kontroller rehberi ...... 8
Başlarken
Sistem bağlantılarının sıkı bir
şekilde yapılması .......................... 11
iPod/iPhone'un kullanılması...... 12
Saatin ayarlanması....................... 13
Temel İşlemler
iPod/iPhone'un çalınması........... 14
Bir USB cihazının çalınması....... 15
Bluetooth
Bluetooth kablosuz teknolojisi
hakkında........................................ 16
Bir Bluetooth cihazda kablosuz
olarak müzik dinleme.................. 16
Bluetooth ses codec'lerinin
ayarlanması................................... 19
Bluetooth bekleme modunun
ayarlanması/iptal edilmesi.......... 19
Tuner
Radyo dinleme.............................. 20
Diğer İşlemler
Aydınlatmanın ayarlanması........22
Zamanlayıcıların kullanılması ....22
Göstergenin değiştirilmesi ..........23
İsteğe bağlı cihazların
kullanılması ...................................24
Cihazdaki düğmelerin devre dışı bırakılması (Çocuk Kilidi) ...24
Otomatik bekleme işlevinin
ayarlanması/iptal edilmesi...........24
Ek Bilgiler
Uyumlu cihazlara yönelik
web siteleri.....................................25
Sorun Giderme..............................25
Mesajlar..........................................29
Önlemler........................................29
Teknik Özellikler ..........................31
Ses Ayarı
Sesin ayarlanması......................... 21
Parti ortamı yaratma
(DJ EFFECT) ................................ 21
Dikey ses efektinin seçilmesi...... 22
TR
7

Parçalar ve kontroller rehberi

Bu kılavuz büyük ölçüde uzaktan kumanda kullanılarak yapılan işlemleri açıklamaktadır, ancak aynı işlemler cihazın üzerindeki aynı veya benzer adlara sahip düğmelerle de yapılabilir.
Cihaz – Üstten görünüş
– Önden görünüş
TR
8
Uzaktan kumanda RM-AMU166
1 "/1 (açık/bekleme)
Sistemi açar veya bekleme moduna geçirir.
B LED SPEAKER (sayfa 22)
Aydınlatmayı değiştirir.
C VERTICAL SOUND göstergesi
Dikey ses efekti açıkken yanar.
D BLUETOOTH göstergesi
(sayfa 16)
Sistemin Bluetooth durumunu gösterir.
E BLUETOOTH (sayfa 16, 18)
Bluetooth işlevini seçmek için bu düğmeye basın. Bluetooth işlevi sırasında Bluetooth eşleştirme işlevini etkinleştirmek için bu düğmeyi basılı tutun.
F VERTICAL SOUND (sayfa 22)
Dikey ses efektini seçer.
G FLANGER, ISOLATOR (sayfa 21)
DJ EFFECT türünü seçer.
H Cihaz: VOLUME/DJ CO NTROL +/–
Ses düzeyini ayarlar. DJ EFFECT düzeyini ayarlar (sayfa 21). DJ EFFECT etkinken bu düğmeyi ses düzeyini ayarlamak için kullanamazsınız.
Uzaktan kumanda: VOLUME +*/–
Ses düzeyini ayarlar.
I BASS BAZUCA (sayfa 21)
BASS BAZUCA efektini seçer.
J EQ (sayfa 21)
Kayıtlı ses efektini seçer.
K (USB) bağlantı noktası
(sayfa 13, 14, 15)
İsteğe bağlı bir iPod/iPhone veya USB cihazı bağlayın.
L Apple Cihaz Terminali
(sayfa 12, 14)
M Tutma kolu (sayfa 12)
N PUSH düğmesi (sayfa 12)
O m/M (geri sar/hızlı ileri)
Çalma işlemi sırasında bir parçadaki veya dosyadaki bir noktayı bulmak için bu düğmeyi basılı tutun.
Cihaz: l/L (geri git/ileri git) Uzaktan kumanda: ./>
(geri git/ileri git)
Bir parça veya dosya seçin.
Cihaz: TUNING +/– Uzaktan kumanda: +/– (ayar)
İstediğiniz istasyonu ayarlayın.
TR
9
P (N İşareti) (sayfa 18)
Yakın Alan Haberleşmesi (NFC) dokunma noktası işareti.
Q Cihaz: FUNCTION
Uzaktan kumanda: FUNCTION +/–
Bir işlev seçin.
R Gösterge paneli
S Uzaktan kumanda sensörü
T +/– (klasör seç)
Bir USB cihazındaki bir klasörü seçer.
U Cihaz: NX (çal/duraklat)
Uzaktan kumanda: N* (çal), X (duraklat)
Çalma işlemini başlatır veya duraklatır. USB cihazını çalmaya devam etmek için NX veya N düğmesine basın.
x (durdur)
Çalma işlemini durdurur. USB cihazını çalmaya devam etmeyi iptal etmek için bu düğmeye iki kez basın.
V TIMER MENU (sayfa 13, 23)
Saat ve zamanlayıcıları ayarlar.
W
Ayarları girer.
X OPTIONS
Seçenekler menüsüne girer veya bu menüden çıkar.
Y RETURN O
Önceki seçime geri döner.
Z ///
Seçenekler menüsü veya zamanlayıcı menüsü öğelerini seçer.
wj TUNER MEMORY (sayfa 21)
Radyo istasyonunu kaydeder.
wk PLAY MODE/TUNING MODE
Bir USB cihazının çalma modunu seçer (sayfa 15). Ayar modunu seçer (sayfa 20).
TR
10
wl REPEAT/FM MODE
Bir USB cihazını, tek bir parçayı veya dosyayı tekrarlı olarak dinleyin (sayfa 15). FM sinyal alış modunu (tek sesli veya stereo) seçer (sayfa 20).
e; SLEEP (sayfa 22)
Uyku Zamanlayıcısını ayarlar.
ea DISPLAY
Gösterge panelindeki bilgileri değiştirir.
*VOLUME + ve N düğmelerinde kabartmalı
bir nokta bulunur. Sistemi kullanırken bu kabartmalı noktayı referans olarak kullanın.

Başlarken

Başlarken
A FM kablo ante ni
(Yatay olarak açın.)
B AM döngü anteni C DVD/PC IN L jakına D DVD/PC IN R jakına E Prize

Sistem bağlantılarının sıkı bir şekilde yapılması

A Antenler
Antenleri kurarken iyi sinyal alışı sağlayan bir konum ve yön bulun. Parazitten etkilenmeyi önlemek için antenleri güç kablosundan ve USB kablosundan uzak tutun.
B DVD/PC IN L/R jakları
Bir ses/video cihazının ses çıkış jaklarını bağlamak için bir ses kablosu (cihazla birlikte verilmemiştir) kullanın. Ses çıkışı bu sistem aracılığıyla sağlanır.
C Güç
Güç kablosunun fişini bir prize takın. Gösterge panelinde demo görünür. Sistemi açmak için "/1 düğmesine bastığınızda, demo otomatik olarak sona erer. Fişin üzerindeki cihazla birlikte verilen adaptör prizinize uymazsa adapt örü fişten sökün (yalnızca adaptörle donatılan modeller için).
TR
11
Pillerin takılması
Cihazla birlikte verilen iki adet R6 (AA boyutu) pili kutuplarını aşağıda gösterildiği gibi eşleştirerek takın.
Notlar
• Eski bir pili yeni bir pille veya farklı türdeki pilleri birlikte kullanmayın.
• Uzaktan kumandayı uzun süre kullanmayacaksanız pillerin sızıntı yapmasından ve korozyondan kaynaklanaca k hasarları önlemek için pilleri çıkarın.
Sistemin kurulması
Sistem dikey veya yatay olarak kurulabilir. Kurulum tarzını tercihlerinize göre seçin.
Notlar
• Apple Cihaz Termi naline iPod nano modelini bağladığınızda, sistemi yatay olarak kurun.
• Sistemi dikey olarak kurduğunuzda mutlaka dikey ses efektini seçin (sayfa 22).
– Dikey kurulum
– Yatay kurulum

iPod/iPhone'un kullanılması

Apple Cihaz Terminaline bağlarken
Apple Cihaz Terminaline aşağıdaki modelleri bağlayabilirsiniz.
•iPod touch 5. nesil
•iPodnano 7. nesil
•iPhone 5 iPod/iPhone'un düşmesini engellemek
için, iPod/iPhone'u Apple Cihaz Terminaline bağlarken her zaman tutma koluyla sabitleyin. iPod/iPhone'u çıkarırken, tutma kolunu tık sesi çıkarana ve yerine oturana kadar yukarı kaldırın ve ardından iPod/iPhone'u Apple Cihaz Terminalinden çıkarın.
1 iPod/iPhone'u Apple Cihaz
Terminalinin üstüne yerleştirin.
2 Tutma kolu serbest kalana kadar
PUSH düğmesine basın.
Tutma kolu iPod/iPhone'u sabitlemek için dışa doğru döner.
TR
12
Başlarken
iPod nano modeli kullanıcıları için not
iPod/iPhone (cihazla birlikte verilmemiştir)
USB kablosu (cihazla birlikte verilmemiştir)
Bu sistemle birlikte iPod nano modellerini kullanırken sistemi dikey olarak kurmayın. iPod nano modelleri yükseklikleri nedeniyle tutma koluyla sabitlenemez. Sistemi yatay olarak kurun.
Sistemin taşınmasıyla ilgili not
Sistemi iPod/iPhone bağlıyken taşımayın. Aksi takdirde, iPod/iPhone düşüp hasar görebilir. Sony uygun olmayan kullanımdan kaynaklanan hiçbir hasarda sorumluluk kabul etmez.
Notlar
• Piyasada bulunabilen iPod/iPhone kılıflarını kullandığınızda, bağlı iPod/iPhone sistem tarafından tanınamayabilir. Bu durumla karşılaşırsanız kılıfı iPod/iPhone'dan çıkarın ve cihazı yeniden Apple Cihaz Terminaline bağlayın.
• Dikey olarak kurulan bir sistem kullanırken, bağlı iPod/iPhone'un eğik değil, dikey durumda kaldığından emin olun.
bağlantı noktasına bağlarken
iPod/iPhone'u, iPod/iPhone'unuzla birlikte verilen USB kablosuyla bağlantı noktasına bağlayın.

Saatin ayarlanması

Saati Güç Tasarrufu Modunda ayarlayamazsınız.
1 Sistemi açmak için "/1 düğmesine
basın.
2 TIMER MENU düğmesine basın.
Gösterge panelinde "PLAY SET" ifadesi görünürse / düğmesine art arda basarak "CLOCK" u seçin, ardından düğmesine basın.
3 Saati ayarlamak için art arda /
düğmesine, ardından düğmesine basın.
4 Dakikayı ayarlamak için art arda
/ düğmesine, ardından
düğmesine basın.
TR
13

Temel İşlemler

iPod/iPhone'un çalınması

x Apple Cihaz Terminaline bağlarken
1 FUNCTION +/– düğmesine art arda
basarak iPod işlevini seçin.
2 iPod/iPhone'u Apple Cihaz
Terminalinin üstüne yerleştirin.
3 PUSH düğmesine basın ve iPod/
iPhone'u sabitleyin.
4 N düğmesine basın.
x bağlantı noktasına bağlarken
1 FUNCTION +/– düğmesine art arda
basarak USB işlevini seçin.
2 bağlantı noktasına bir iPod/
iPhone bağlayın.
3 N düğmesine basın.
iPod/iPhone'un kontrol edilmesi
İşlem Aşağıdakini yapın
Çalma işlemini duraklatma
Bir parçayı veya bir sesli kitabın/pod yayınının bir bölümünü seçme
Bir parçada veya bir sesli kitabın/ pod yayınının bir bölümünde bir noktayı bulma
TR
14
X/x düğmesine basın.
./> düğmesine
basın. Hızlı ileri veya hızlı geri sarmak için düğmeyi basılı tutun.
Çalma işlemi sırasında m/M düğmesini basılı tutun ve istediğiniz noktada serbest bırakın.
Sistemin pil şarj cihazı olarak kullanılması
Sistem ister açık ister kapalı olsun sistemi bir iPod/iPhone için pil şarj cihazı olarak kullanabilirsiniz. Şarj işlemi iPod/iPhone, Apple Cihaz Terminaline yerleştirildiğinde veya bağlantı noktasına bağlandığında başlar. Şarj durumu iPod/iPhone ekranında görünür. Ayrıntılar için, iPod/iPhone'unuzun kullanım talimatlarına bakın.
iPod/iPhone'un şarj edilmesinin durdurulması
iPod/iPhone'u çıkarın.
iPod/iPhone'u şarj etmeyle ilgili notlar
• iPod/iPhone, sistem kapalıyken bağlandığında şarj edilemez.
• iPod/iPhone Apple Cihaz Terminaline bağlandığında, FUNCTION +/– düğmesine basarak iPod, TUNER veya DVD/ PC işlevini seçin.
• iPod/iPhone bağlantı noktasına bağlandığında ise FUNCTION +/– düğmesine basarak USB veya BT AUDIO işlevini seçin.
Notlar
• Apple Cihaz Terminaline dokunmayın.
• Sistemin performansı iPod/iPhone'unuzun teknik özelliklerine göre değişebilir.
• iPod/iPhone'u yerleştirirken veya çıkarırken – iPod/iPhone'u cihazın üzerindeki Apple
Cihaz Terminaliyle aynı açıda tutun ve terminal hasarını önlemek için iPod/ iPhone'u çevirmeyin veya sarsmayın.
– Cihazı bir elinizle destekleyin ve iPod/
iPhone'un kontrollerine yanlışlıkla basmamaya dikkat edin.
• iPod/iPhone'u çıkarmadan önce çalma işlemini duraklatın.
m/M düğmesi çalışmazsa çalma işlemi sırasında hızlı ileri (veya hızlı geri) sarmak için ./> düğmesini basılı tutun.
• Ses düzeyini değiştirmek için VOLUME +/– düğmesini kullanın. Ses düzeyi, iPod/ iPhone'da ayarlarsanız değişmez.
• Bu sistem yalnızca 8 pimli Lightning konnektöre sahip iPod/iPhone için tasarlanmıştır. Apple Cihaz Terminaline başka herhangi bir cihazı bağlayamazsınız.
Temel İşlemler
• iPod/iPhone kullanmak için, iPod/ iPhone'unuzun kullanım talimatlarına bakın.
• Sony, bu sistemle bir iPod/iPhone kullanılırken iPod/iPhone'daki kayıtlı verilerin kaybolması veya zarar görmesi durumunda sorumluluk kabul etmez.

Bir USB cihazının çalınması

Bu sistem tarafından çalınabilen ses biçimleri aşağıda belirtilmiştir: – MP3: Dosya uzantısı ".mp3" – WMA: Dosya uzantısı ".wma" – AAC: Dosya uzantısı ".m4a", ".mp4"
veya ".3gp"
– WAV: Dosya uzantısı ".wav"
Ses dosyaları yukarıdaki uzantıya sahip, ancak ilgili biçimlerde değilse sistem parazit üretebilir veya arızalanabilir.
Uyumlu USB cihazlar hakkında bilgi için web sitelerini inceleyin (sayfa 25).
1 USB işlevini seçmek için
FUNCTION +/– düğmesine basın.
2 bağlantı noktasına bir
USB cihazı bağlayın.
3 N düğmesine basın.
Çalma modunun değiştirilmesi
PLAY MODE düğmesine art arda basın.
• Normal Çalma (boş): USB cihazındaki tüm ses dosyalarının sırasına göre çalma
•Klasör Çalma ("FLDR") cihazındaki belirtilen klasörde bulunan tüm ses dosyalarını çalma
• Karışık Çalma ("SHUF") cihazındaki tüm ses dosyalarını rastgele sırada çalma
1)
Klasör Çalma ile " " işlevini aynı anda seçemezsiniz.
2)
Karışık Çalma ile Tekrar Çalma işlevini aynı anda seçemezsiniz.
3)
Sistemi kapattığınızda, seçilen Karışık Çalma silinir ve çalma modu Normal Çalmaya geri döner.
1)
: USB
2)3)
: USB
Tekrar Çalmanın seçilmesi
REPEAT düğmesine art arda basın.
: Bir USB cihazındaki veya klasördeki tüm ses dosyalarını tekrarlar
: Bir ses dosyasını tekrarlar
USB cihazıyla ilgili notlar
• Sistemin çalma sırası, bağlı dijital müzik çaların çalma sırasından farklı olabilir.
• USB cihazını çıkarmadan önce sistemi mutlaka kapatın. Sistem açık durumdayken USB cihazı çıkarılırsa USB cihazındaki veriler bozulabilir.
• Tüm kodlama/yazma yazılımlarıyla uyumluluk garanti edilemez. USB cihazındaki ses dosyaları en başta uyumsuz yazılımla kodlandıysa söz konusu dosyalar parazit veya kesintili ses üretebilir ya da hiç çalınamayabilir.
• Bu sistem en fazla – bir klasördeki 256 ses dosyasını, – bir USB cihazındaki 65.536 ses dosyasını, – bir USB cihazındaki 256 klasörü çalabilir.
Sistemin pil şarj cihazı olarak kullanılması
Sistemi, açıkken şarj edilebilme işlevine sahip USB cihazları için pil şarj cihazı olarak kullanabilirsiniz. FUNCTION +/– düğmesine art arda basarak USB işlevini seçin. Şarj işlemi, USB cihazı bağlantı noktasına bağlandığında başlar. Şarj durumu USB cihazının gösterge panelinde görünür. Ayrıntılar için, USB cihazınızın kullanım talimatlarına bakın.
TR
15

Bluetooth

Bluetooth kablosuz teknolojisi hakkında

Bluetooth kablosuz teknolojisi dijital cihazlar arasında kablosuz veri iletişimini sağlayan kısa mesafeli bir kablosuz teknolojisidir. Bluetooth kablosuz teknolojisi 10 metrelik (33 fit) mesafe içerisinde çalışır.
Desteklenen Bluetooth sürümü, profilleri ve codec'leri
Desteklenen Bluetooth sürümü:
Bluetooth Standart sürüm 3.0 + EDR (Enhanced Data Rate – Gelişmiş Veri Hızı)
Desteklenen Bluetooth profilleri:
• A2DP (Advanced Audio Distribution Profile – Gelişmiş Ses Dağıtım Profili)
• AVRCP 1.3 (Audio Video Remote Control Profile – Ses Video Uzaktan Kumanda Profili)
Desteklenen Bluetooth codec'leri:
• SBC (Sub Band Codec – Alt Bant Codec'i)
• AAC (Advanced Audio Coding – Gelişmiş Ses Kodlama)

Bir Bluetooth cihazda kablosuz olarak müzik dinleme

Bluetooth cihazınızda bir kablosuz bağlantı üzerinden müzik dinleyebilirsiniz.
Uyumlu Bluetooth cihazlar hakkında bilgi için web sitelerini inceleyin (sayfa 25).
BLUETOOTH göstergesi hakkında
BLUETOOTH göstergesi Bluetooth durumunu göstermek için mavi renkte yanar veya yanıp söner.
Sistem durumu Gösterge durumu
Bluetooth beklemede Yavaşça yanıp
Bluetooth eşleştiriliyor Hızlıca yanıp
Bluetooth bağlanıyor Yanıp söner Bluetooth bağlantısı
kuruldu
söner
söner
Yanar
Bu sistemin bir Bluetooth cihazla eşleştirilmesi
Eşleştirme, Bluetooth cihazların birbirine önceden kaydolduğu bir işlemdir. Eşleştirme işlemi bir kez yapıldıktan sonra, işlemin yeniden yapılması gerekmez. Cihazınız NFC uyumlu bir akıllı telefonsa manuel eşleştirme işlemi gerekli değildir.
1 Bluetooth cihazı, sistemin 1 metresi
(3 fit) içerisine yerleştirin.
2 Bluetooth işlevini seçmek için
cihazın üzerindeki BLUETOOTH düğmesine basın.
Gösterge panelinde "BT AUDIO" ifadesi görünür.
Not
Sistem bir Bluetooth cihaza bağlıysa Bluetooth cihazın bağlantısını kesmek için
BLUETOOTH düğmesine basın.
3 Cihazdaki BLUETOOTH düğmesini
2 saniye veya daha uzun süreyle basılı tutun.
Gösterge panelinde "PAIRING" ifadesinin ışığı yanıp söner.
TR
16
Bluetooth
4 Bluetooth cihazda eşleştirme
işlemini yapın.
Ayrıntılar için, Bluetooth cihazınızın kullanım talimatlarına bakın.
5 Bluetooth cihazın ekranında
cihazın model numarasını seçin.
Örneğin, "SONY FST-GTK37iP"yi (veya FST-GTK17iP/RDH-GTK37iP/ RDH-GTK17iP'yi) seçin. Bluetooth cihazda şifre gerekirse "0000" girin.
6 Bluetooth cihazda Bluetooth
bağlantısını kurun.
Eşleştirme işlemi tamamlanıp
Bluetooth bağlantısı kurulduğunda, Bluetooth cihazın adı gösterge
panelinde görünür. Bluetooth cihazına bağlı olarak, bağlantı, eşleştirme işlemi tamamlandıktan sonra otomatik olarak başlayabilir. Bluetooth cihazın adresini DISPLAY düğmesine art arda basarak kontrol edebilirsiniz.
Notlar
•9 adede kadar
10.
cihaz yeni cihazla değiştirilir.
• "Şifre"; cihaza bağlı olarak "Giriş Kodu", "PIN kodu", "PIN numarası" veya "Parola" olarak adlandırılabilir.
• Sistemin eşleştirme bekleme durumu yaklaşık 5 dakika sonra iptal edilir. Eşleştirme yapılamazsa işlemi 1. adımdan itibaren tekrarlayın.
•Bir algılanamaz ve daha önce hiç eşleştirilmeyen başka bir
•Başka bir Bluetooth cihazla eşleştirmek isterseniz 1-6. adımları tekrarlayın.
Bluetooth
Bluetooth
Bluetooth
Bluetooth
cihazı eşleştirebilirsiniz.
cihaz eşleştirilirse en önce bağlanan
cihaza bağlıyken, bu sistem
cihazdan bağlantı kurulamaz.
Eşleştirme işleminin iptal edilmesi
Gösterge panelinde "BT AUDIO" ifadesi görününceye kadar BLUETOOTH düğmesini 2 saniye veya daha uzun süreyle basılı tutun.
Tek dokunuşla (NFC) bir akıllı telefona bağlanma
Sisteme NFC uyumlu bir akıllı telefonla dokunulduğunda, sistem otomatik olarak Bluetooth işlevinde açılır ve ardından eşleştirme ile Bluetooth bağlantısını tamamlamaya geçer.
"NFC" nedir?
NFC (Near Field Communication – Yakın Alan Haberleşmesi), akıllı telefonlar ve IC etiketleri gibi çeşitli cihazlar arasında kısa mesafeli kablosuz iletişim sağlayan bir teknolojidir. NFC işlevi sayesinde, veri iletişimi yalnızca NFC uyumlu cihazlardaki belirli dokunma noktasına dokunarak kolayca sağlanabilir.
1 "NFC Easy Connect" uygulamasını
indirip kurun.
Ücretsiz Android uygulamasını Google Play'den "NFC Easy Connect" ifadesini arayarak indirin veya uygulamaya aşağıdaki karekodu kullanarak erişin. Veri iletişim ücretleri uygulanabilir.
Doğrudan erişim için karekod*
* Bir karekod okuyucu uygulaması kullanın.
Notlar
• Uygulama bazı ülkelerde/bölgelerde kullanılamayabilir.
• Akıllı telefonunuza bağlı olarak NFC işlevini uygulamayı kurmadan kullanabilirsiniz. Bu durumda işlemler ve teknik özellikler farklı olabilir. Ayrıntılar için akıllı telefonunuzun kullanım talimatlarına bakın.
TR
17
Uyumlu akıllı telefonlar
Dahili NFC işlevi bulunan akıllı telefonlar (İşletim Sistemi: Android 2.3.3 veya üzeri, Android 3.x dahil)
2 Akıllı telefonda "NFC Easy
Connect" uygulamasını çalıştırın.
Uygulama ekranının görüntülendiğinden emin olun.
3 Akıllı telefonu, titreşene kadar
sistemin üzerindeki N İşaretine dokundurun.
Bağlantıyı akıllı telefonda gösterilen talimatları izleyerek tamamlayın. Bluetooth bağlantısı kurulduğunda, BLUETOOTH göstergesinin ışığı yanıp sönmeyi keserek yanık kalır. Gösterge panelinde Bluetooth cihazın adı görünür. Ses kaynağını akıllı telefondan NFC uyumlu başka bir Bluetooth cihaza çevirebilirsiniz. Ayrıntılar için, Bluetooth cihazınızın kullanım talimatlarına bakın.
İpucu
Eşleştirme ve Bluetooth bağlantısı yapılamazsa aşağıdakileri yapın. – "NFC Easy Connect"i yeniden çalıştırın ve
akıllı telefonu yavaşça N İşaretinin üzerinde hareket ettirin.
TR
18
– Piyasada bulunabilen akıllı telefon
kılıflarından birini kullanıyorsanız kılıfı akıllı telefondan çıkarın.
Bir Bluetooth cihazdaki müziğin çalınması
Bir Bluetooth cihazı sistemle bir Bluetooth cihazı AVRCP ile bağlayarak çalıştırabilirsiniz. Müzik çalmadan önce aşağıdakileri kontrol edin: – Bluetooth cihazın Bluetooth işlevi açılır. –Eşleştirme tamamlanmıştır.
x Bir Bluetooth cihaz için
1 Bluetooth işlevini seçmek için
cihazın üzerindeki BLUETOOTH düğmesine basın.
Gösterge panelinde "BT AUDIO" ifadesi görünür.
2 Bluetooth cihazla bağlantı kurun.
Son bağlanan Bluetooth cihaz otomatik olarak bağlanır. Cihaz bağlanmadıysa Bluetooth bağlantısını Bluetooth cihazdan kurun. Bağlantı kurulduktan sonra, Bluetooth cihazın adı gösterge panelinde görünür.
3 N düğmesine basın.
Bluetooth cihaza bağlı olarak, – N düğmesine iki kez basmanız, – Bluetooth cihazdaki bir ses
kaynağının çalınmasını başlatmanız gerekebilir.
Notlar
• Sistem, herhangi bir Bluetoo t h cihaza bağlı
değilken, N düğmesine bastığınızda otomatik olarak son bağlanan Bluetooth cihaza bağlanır ve bu cihazdan çalar.
• Sisteme başka bir Bluetooth cihaz bağlamaya çalışırsanız, o anda bağlı olan Bluetooth cihazın bağlantısı kesilir.
Bluetooth
x NFC uyumlu bir akıllı telefon için
Bluetooth bağlantısı kurmak için akıllı telefonu sistemin üzerindeki N İşaretine dokundurun. Akıllı telefondaki bir ses kaynağını çalmaya başlayın. Çalma işlemiyle ilgili ayrıntılar için akıllı telefonunuzun kullanım talimatlarına bakın.
Bluetooth cihazın bağlantısının kesilmesi x Bir Bluetooth cihaz için
Cihazın üzerindeki BLUETOOTH düğmesine basın. Gösterge panelinde "BT AUDIO" ifadesi görünür. Bluetooth cihazına bağlı olarak, çalma işlemini durdurduğunuzda Bluetooth bağlantısı otomatik olarak iptal edilebilir.
x NFC uyumlu bir akıllı telefon için
Akıllı telefonu yeniden sistemin üzerindeki N İşaretine dokundurun.
Tüm eşleştirme bilgilerinin silinmesi
Bu işlemi yapmak için cihazın üzerindeki düğmeleri kullanın.

Bluetooth ses codec'lerinin ayarlanması

Bağlı Bluetooth cihaz Gelişmiş Ses Kodlama'yı (AAC) destekliyorsa Bluetooth ses codec'lerini seçebilirsiniz.
1 OPTIONS düğmesine basın. 2 / düğmesine art arda basarak
"BT AAC"yi seçin, ardından düğmesine basın.
3 "ON" veya "OFF"u seçmek için
/ düğmesine art arda basın.
•ON: Bluetooth cihaz AAC'yi destekliyorsa Gelişmiş Ses Kodlama (AAC) seçilir.
• OFF: Alt Bant Codec'i (SBC) seçilir.
Notlar
• AAC seçilirse yüksek kaliteli sesin keyfini çıkarabilirsiniz. Cihazınızdan AAC ses dinleyemezseniz "OFF"u seçin.
• Sistem başka bir Bluetooth cihaza bağlıyken bu ayarı değiştirirseniz Bluetooth cihazın bağlantısı kesilir. Bluetooth cihaza bağlanmak için Bluetooth bağlantısını yeniden kurun.
1 Bluetooth işlevini seçmek için
BLUETOOTH düğmesine basın.
Gösterge panelinde "BT AUDIO" ifadesi görünür. Sistem bir Bluetooth cihaza bağlıysa Bluetooth cihazın adı gösterge panelinde görünür. Bluetooth cihazın bağlantısını kesmek için BLUETOOTH düğmesine basın.
2 x düğmesini basılı tutarken,
yaklaşık 3 saniye boyunca "/1 düğmesine basın.
Gösterge panelinde "BT HIST" ve "CLEAR" ifadeleri görünür ve tüm eşleştirme bilgileri silinir.

Bluetooth bekleme modunun ayarlanması/ iptal edilmesi

Sistem, kapalı olduğunda bile Bluetooth bekleme moduna geçer ve bir Bluetooth bağlantısı bekler.
1 OPTIONS düğmesine basın. 2 / düğmesine art arda basarak
"BT STBY"yi seçin, ardından düğmesine basın.
TR
19
3 "ON" veya "OFF"u seçmek için
/ düğmesine art arda basın.
4 Sistemi kapatmak için
"/1 düğmesine basın.
Bluetooth bekleme modu açıkken, Bluetooth bağlantısını Bluetooth
cihazdan kurduğunuzda sistem otomatik olarak açılır.
Not
Eşleştirme bilgilerini silerseniz sistem Bluetooth bekleme moduna geçmez.

Tuner

Radyo dinleme

FM veya AM bandını seçmek için
1
FUNCTION +/– düğmesine art arda basın.
2 Otomatik tarama için:
Gösterge panelinde "AUTO" ifadesinin ışığı yanıncaya kadar TUNING MODE düğmesine art arda basın. Ardından +/ – düğmesine basın. Bir istasyon ayarlandığında tarama otomatik olarak durur. Ardından gösterge panelinde "TUNED" ve "ST" (yalnızca FM stereo programlar için) ifadelerinin ışığı yanar.
"TUNED" ifadesinin ışığı yanmaz ve tarama durmazsa taramayı durdurmak için x düğmesine basın. Ardından, manuel ayar (aşağıda açıklanmıştır) yapın. RDS hizmetleri sunan bir FM istasyonuna ayarladığınızda, hizmet veya istasyon adı gibi bilgiler yayınlarla sağlanır. DISPLAY düğmesine art arda basarak RDS bilgilerini kontrol edebilirsiniz.
Manuel ayar için:
Gösterge panelinde "AUTO" ve "PRESET" ifadesi kaybolana kadar TUNING MODE düğmesine art arda basın. Ardından, istediğiniz istasyonu ayarlamak için +/– düğmesine art arda basın.
İpucu
Zayıf bir FM stereo istasyonda statik paraziti azaltmak için, gösterge panelinde "MONO" ifadesinin ışığı yanana kadar FM MODE düğmesine art arda basın.
TR
20
Tuner/Ses Ayarı
AM ayar aralığının değiştirilmesi
Kayıt numarası
(Avrupa, Rusya ve Suudi Arabistan modelleri hariç)
AM ayar aralığının varsayılan ayarı 9 kHz'dir (veya bazı bölgelerde 10 kHz'dir). Bu işlemi yapmak için cihazın üzerindeki düğmeleri kullanın.
1 AM bandını seçmek için FUNCTION
düğmesine art arda basın.
2 Sistemi kapatmak için
"/1 düğmesine basın.
3 TUNING + düğmesini basılı
tutarken, "/1 düğmesine basın.
Gösterge panelinde "9K STEP" veya "10K STEP" ifadesi görünür. Aralığı değiştirdiğinizde, tüm kayıtlı AM istasyonlar silinir.
Radyo istasyonlarının kaydedilmesi
Kayıtlı bir istasyonun ayarlanması
Gösterge panelinde "PRESET" ifadesinin ışığı yanıncaya kadar TUNING MODE düğmesine art arda basın. Ardından, istediğiniz kayıt numarasını seçmek için +/– düğmesine art arda basın.

Ses Ayarı

Sesin ayarlanması

İşlem Aşağıdakini yapın
Bası güçlendirme ve daha güçlü bir ses oluşturma
Kayıtlı bir ses efektini seçer
BASS BAZUCA düğmesine basın.
EQ düğmesine art arda basın. Kayıtlı ses efektini iptal etmek için EQ düğmesine art arda basarak "FLAT" i seçin.
En fazla 20 FM ve 10 AM istasyonunu sık kullanılan istasyonlarınız olarak kaydedebilirsiniz.
1 İstediğiniz istasyonu ayarlayın. 2 TUNER MEMORY düğmesine basın.
3 İstediğiniz kayıt numarasını
seçmek için art arda +/– düğmesine, ardından düğmesine basın.
Gösterge panelinde "COMPLETE" ifadesi görünür. İstasyon kaydedilir.

Parti ortamı yaratma

(DJ EFFECT)

Bu işlemi yapmak için cihazın üzerindeki düğmeleri kullanın.
1 FLANGER veya ISOLATOR
düğmesine basın.
Seçilen düğmenin ışığı yanar ve efekt etkinleştirilir.
• FLANGER: Bir jetin uğultusuna benzer derin, dalgalanan bir ses oluşturur.
• ISOLATOR: Diğer frekans bantlarını ayarlayarak belirli bir frekans bandını yalıtır. Örneğin sese vb. odaklanmak istediğinizde.
2
Efekt düzeyini ayarlamak için DJ CONTROL +/– düğmesini çevirin.
Efektin kapatılması
Seçtiğiniz efekt düğmesine yeniden basın.
TR
21
Notlar
• Sistemi kapattığınızda veya işlevi ya da tuner bandını değiştirdiğinizde DJ EFFECT otomatik olarak kapatılır.
• VOLUME/DJ CONTROL +/– düğmesini DJ EFFECT etkinken kullanamazsınız. Ses düzeyini ayarlamak için uzaktan kumandadaki VOLUME +/– düğmesine basın.

Diğer İşlemler

Aydınlatmanın ayarlanması

Çeşitli aydınlatma modelleri arasından bir aydınlatma ayarlayabilirsiniz. Aydınlatma, müzik kaynağına bağlı olarak aydınlatma efektleri oluşturur.

Dikey ses efektinin seçilmesi

Ses efektini sistemin kurulum tarzına göre seçebilirsiniz. Sistemi dikey olarak kurduğunuzda dikey ses efektini açın.
Cihazın üzerindeki VERTICAL SOUND düğmesine art arda basın.
LED SPEAKER düğmesine art arda basın.
Düğmeye her bastığınızda, model değişir.
Aydınlatmanın kapatılması
LED SPEAKER düğmesine art arda basarak "LED OFF"u seçin.

Zamanlayıcıların kullanılması

Sistem 2 zamanlayıcı işlevi sunar. İki zamanlayıcıyı da kullanırsanız Uyku Zamanlayıcısı önceliklidir.
Uyku Zamanlayıcısı
Müzik dinlerken uykuya dalabilirsiniz. Sistem önceden ayarlanan bir zamanda kapanır.
SLEEP düğmesine art arda basın.
Uyku Zamanlayıcısını iptal etmek için SLEEP düğmesine art arda basarak "OFF"u seçin.
İpucu
Sistemin kapanmasına ne kadar zaman kaldığını kontrol etmek için SLEEP düğmesine basın.
Çalma Zamanlayıcısı
Önceden ayarladığınız bir zamanda tuner, iPod/iPhone veya USB cihazının sesiyle uyanabilirsiniz. Saati ayarladığınızdan emin olun.
TR
22
Diğer İşlemler
1 Ses kaynağını hazırlayın, ardından
ses düzeyini ayarlamak için VOLUME +/– düğmesine basın.
2 TIMER MENU düğmesine basın. 3 / düğmesine art arda basarak
"PLAY SET"i seçin, ardından
düğmesine basın.
4 Çalma işleminin başlatılacağı
zamanı ayarlayın.
/ düğmesine art arda basarak
saati/dakikayı ayarlayın, ardından
düğmesine basın.
5 Çalma işleminin durdurulacağı
zamanı ayarlamak için 4. adımdaki işlemlerin aynısını yapın.
6 / düğmesine art arda basarak
istediğiniz ses kaynağını seçin, ardından düğmesine basın.
7 Sistemi kapatmak için "/1
düğmesine basın.
Zamanlayıcı ayarının kontrol edilmesi veya zamanlayıcının yeniden etkinleştirilmesi
1 TIMER MENU düğmesine basın.
Gösterge panelinde "TIMERSEL" ifadesinin ışığı yanıp söner.
2 düğmesine basın. 3 / düğmesine art arda basarak
"PLAY SEL"i seçin, ardından
düğmesine basın.
Uyku zamanlayıcısının iptal edilmesi
Yukarıdaki işlemin aynısını tekrarlayarak
3. adımda "OFF"u seçin ve ardından düğmesine basın.
Notlar
• Sistem önceden ayarlanan zamandan önce
açılır. Sistem önceden ayarlanan zamanda açılırsa veya gösterge panelinde "STANDBY" ifadesinin ışığı yanıp sönerse Çalma Zamanlayıcısı çalma işlemini başlatmaz.
• Sistemi, açıldıktan sonra çalma işlemi başlayıncaya kadar kullanmayın.
iPod/iPhone kullanıcıları için notlar
• Çalma Zamanlayıcısını kullanırken iPod/ iPhone'un çalınmadığından emin olun.
• Bağlı iPod/iPhone'un durumuna göre Çalma Zamanlayıcısı etkinleştirilmeyebilir.

Göstergenin değiştirilmesi

Gösterge modunun değiştirilmesi
Sistem kapalıyken DISPLAY düğmesine art arda basın.
Demo
Gösterge değişir ve ışığı sistem kapatıldığında yanıp söner.
Gösterge yok (Güç Tasarrufu Modu)
Gösterge gücü korumak için kapatılır. Zamanlayıcı ve saat çalışmaya devam eder.
Veya
iPod/iPhone Şarj Modu
"CHARGING" ifadesi görünür ve sistem iPod/iPhone'u şarj etmeye devam eder.
Saat
Saat ekranı 8 saniye sonra otomatik olarak Güç Tasarrufu Moduna geçer.
Gösterge panelindeki bilgilerin görüntülenmesi
Sistem açıkken USB işlevi sırasında DISPLAY düğmesine art arda basın.
Bilgileri aşağıdaki gibi görüntüleyebilirsiniz:
• Geçen çalma süresi, dosya adı ve klasör adı.
• Başlık, sanatçı ve albüm bilgileri.
TR
23
Notlar
• Bir USB cihazının toplam çalma süresi görüntülenmez.
• Aşağıdakiler doğru şekilde görüntülenmez: – VBR (değişken bit hızı) kullanılarak
kodlanan bir MP3 dosyasının geçen çalma süresi.
– G eniş biçiminde ISO9660 Düzey 1, Düzey 2
veya Joliet'ten birine uymayan klasör ve dosya adları.
• ID3 sürüm 1 ve sürüm 2 etiketler kullanıldığında MP3 dosyalarının ID3 etiket bilgileri gösterilir (tek bir MP3 dosyası için hem ID3 sürüm 1 hem de sürüm 2 etiketler kullanıldığında ID3 sürüm 2 etiket bilgileri önceliklidir).

İsteğe bağlı cihazların kullanılması

Gösterge panelinde "VOL MIN"
1
ifadesi görününceye kadar VOLUME – düğmesine art arda basın.
2 İsteğe bağlı bir cihaz bağlayın
(sayfa 11).
3 FUNCTION +/– düğmesine art arda
basarak DVD/PC işlevini seçin.
4 Bağlanan cihazı çalmaya başlayın. 5 Ses düzeyini ayarlamak için
VOLUME + düğmesine art arda basın.
Not
Bağlanan cihazın ses düzeyi çok düşükse sistem otomatik olarak bekleme moduna geçebilir. Cihazın ses düzeyini ayarlayın. Otomatik bekleme işlevini kapatmak için bkz. “Otomatik bekleme işlevinin ayarlanması/iptal edilmesi” (sayfa 24).
TR
24

Cihazdaki düğmelerin devre dışı bırakılması

(Çocuk Kilidi)

Çocukların karıştırması gibi hatalı kullanımı önlemek için cihazdaki düğmeleri devre dışı bırakabilirsiniz ("/1 hariç).
Cihazdaki x düğmesini 5 saniyeden uzun süreyle basılı tutun.
Gösterge panelinde "CHILD" ve "LOCK ON" ifadeleri görünür. Sistemi yalnızca uzaktan kumandadaki düğmelerle kullanabilirsiniz. İptal etmek için, cihazın üzerindeki x düğmesini gösterge panelinde "CHILD" ve "LOCK OFF" ifadeleri görününceye kadar 5 saniyeden uzun süreyle basılı tutun.
Not
Çocuk Kilidi işlevi güç kablosunun fişini çıkardığınızda iptal edilir.

Otomatik bekleme işlevinin ayarlanması/ iptal edilmesi

Bu sistem bir otomatik bekleme işleviyle donatılmıştır. Bu işlev sayesinde, sistem işlem yapılmadığında veya ses sinyali çıkışı olmadığında, yaklaşık 30 dakika içinde otomatik olarak bekleme moduna geçer. Otomatik bekleme işlevi varsayılan olarak açıktır.
1 OPTIONS düğmesine basın. 2 / düğmesine art arda basarak
"AutoSTBY"yi seçin, ardından
düğmesine basın.
3 "ON" veya "OFF"u seçmek için
/ düğmesine art arda basın.

Ek Bilgiler

Notlar
• Bekleme moduna geçmeden önce göstergede yaklaşık 2 dakika boyunca "AutoSTBY" ifadesinin ışığı yanıp söner.
• Otomatik bekleme işlevi tuner işlevi sırasında çalışmaz.
• Sistem aşağıdaki durumlarda bekleme moduna otomatik olarak geçmeyebilir: – Bir ses sinyali algılandığında, – Ses dosyalarının çalınması sırasında,
– Önceden ayarlanan Çalma
Zamanlayıcısı veya Uyku Zamanlayıcısı devam ederken.
Ek Bilgiler

Uyumlu cihazlara yönelik web siteleri

Uyumlu USB ve Bluetooth cihazlar hakkında en yeni bilgiler için aşağıdaki web sitelerini inceleyin.
Latin Amerika'daki müşteriler için: <http://esupport.sony.com/LA> ABD'deki müşteriler için: <http://www.esupport.sony.com/> Avrupa ve Rusya'daki müşteriler için: <http://support.sony-europe.com/> Diğer ülkelerdeki/bölgelerdeki müşteriler için: <http://www.sony-asia.com/support>

Sorun Giderme

Sisteminizde bir sorun yaşarsanız yaşadığınız sorunu aşağıdaki sorun giderme kontrol listesinde bulun ve düzeltici işlemi yapın. Sorun devam ederse size en yakın Sony satıcısına danışın.
Servis personeli onarım sırasında bazı parçaları değiştirirse bu parçaların size geri verilmeyebileceğini unutmayın.
Gösterge panelinde "PROTECT" ve "EXX" (X sayıdır) ifadeleri görünürse
Güç kablosunun fişini derhal çıkarın.
• Cihazın havalandırma deliklerini kapatan bir şey olup olmadığını kontrol edin.
• Bağlı USB cihazını ve iPod/iPhone'u çıkarın. USB cihazında ve iPod/ iPhone'da herhangi bir sorun bulunmadığından emin olun.
Yukarıdakileri kontrol edip olası sorunları giderdikten sonra, güç kablosunun fişini yeniden takın ve sistemi açın. Sorun devam ederse size en yakın Sony satıcısına danışın.
TR
25
Genel
iPod/iPhone
Sistem, bekleme moduna geçti.
• Bu bir arıza değildir. Sistem işlem yapılmadığında veya ses sinyali çıkışı olmadığında, yaklaşık 30 dakika içinde otomatik olarak bekleme moduna geçer. (sayfa 24).
Saat veya zamanlayıcı iptal edildi.
• Güç kablosu çıkarılmıştır veya bir elektrik arızası meydana gelmiştir. Saati (sayfa 13) ve zamanlayıcıyı (sayfa 22) yeniden ayarlayın.
Ses yok.
• Ses düzeyini ayarlayın.
•Varsa isteğe bağlı cihazın bağlantısını kontrol edin (sayfa 11).
•Bağlı cihazı açın.
Ciddi derecede vızıltı veya gürültü var.
• Sistemi parazit kaynaklarından uzaklaştırın.
• Sistemin fişini farklı bir prize takın.
• Güç kablosuna bir parazit filtresi (piyasada bulunabilir) takın.
• Çevredeki elektrikli cihazları kapatın.
Zamanlayıcı çalışmıyor.
• Zamanlayıcı ayarını kontrol edin ve doğru zamanı ayarlayın (sayfa 22).
• Uyku Zamanlayıcısı işlevini iptal edin (sayfa 22).
Uzaktan kumanda çalışmıyor.
• Uzaktan kumanda ile cihaz arasındaki engelleri kaldırın.
• Uzaktan kumandayı cihaza yaklaştırın.
• Uzaktan kumandayı cihazın sensörüne doğrultun.
• Pilleri (R6/AA boyutu) değiştirin.
• Cihazı floresan lambadan uzaklaştırın.
Cihazdaki herhangi bir düğmeye bastığınızda "CHILD" ve "LOCK" ifadeleri görünüyor.
• Çocuk Kilidi işlevini kapatın (sayfa 24).
Ses yok.
• iPod/iPhone'un sıkı bir şekilde bağlandığından emin olun.
• iPod/iPhone'un müzik çaldığından emin olun.
• iPod/iPhone'un en son yazılımla güncellendiğinden emin olun.
• Ses düzeyini ayarlayın.
Ses bozuk.
• iPod/iPhone'un sıkı bir şekilde bağlandığından emin olun.
•Ses düzeyini düşürün.
• iPod/iPhone'un "EQ" ayarını "Off" ya da "Flat" olarak ayarlayın.
Çalma sırasında beklenmedik parça değişiklikleri meydana geliyor.
• iPod/iPhone'da yüksek ses düzeylerinde müzik dinlerken iPod/iPhone'daki Shake to Shuffle işlevini (iPod/iPhone'u sallayarak parçaları değiştirme) kapatın. Bu işlev etkinse sistemden gelen ses basıncından kaynaklanan titreşimler nedeniyle beklenmedik parça değişiklikleri görülebilir.
iPod/iPhone çalışmıyor.
• iPod/iPhone'un pili boşsa bu sistemle birlikte çalışmayabilir. Bu durumda, cihazı bir bilgisayar vb. ile şarj edin, ardından sisteme bağlayın.
• Sistemle birlikte kullanmadan önce iPod veya iPhone'unuzdaki çalışan tüm uygulamalardan çıkın. Ayrıntılar için, iPod/iPhone'unuzun kullanım talimatlarına bakın.
• iPod/iPhone'un sıkı bir şekilde bağlandığından emin olun.
• iPod/iPhone'un en son yazılımla güncellendiğinden emin olun.
• Sistemin ve iPod/iPhone'un çalışması farklı olduğundan iPod/iPhone'u uzaktan kumandadaki düğmeleri kullanarak çalıştıramayabilirsiniz. Bu durumda iPod/iPhone'daki kontrol düğmelerini kullanın.
TR
26
Ek Bilgiler
iPod/iPhone şarj edilemiyor.
• iPod/iPhone'un pili boşsa cihazı sisteme bağlasanız bile sistem cihazı şarj etmeyebilir. Bu durumda, cihazı bir bilgisayar vb. ile şarj edin, ardından sisteme bağlayın.
• iPod/iPhone'un sıkı bir şekilde bağlandığından emin olun.
• Sisteme bir iPod/iPhone ba ğladığınızda, sistemin açık olduğundan emin olun.
iPhone'un zil sesi düzeyi değiştirilemiyor.
• iPhone'da zil sesi düzeyini ayarlayın.
USB cihazı
Ses yok.
•USB cihazı doğru şekilde bağlanmamıştır. Sistemi kapatıp USB cihazını yeniden bağlayın.
Parazit, şarkı atlama veya bozuk ses sorunları var.
• Desteklenmeyen bir USB cihazı kullanıyorsunuzdur. Uyumlu USB cihazları hakkındaki web sitelerinde bulunan bilgileri inceleyin (sayfa 25).
• Sistemi kapatıp USB cihazını yeniden bağlayın.
• Müzik verilerinin kendisi gürültü içeriyordur veya ses bozuktur. Bilgisayarın koşullarından dolayı müzik verileri oluşturulurken parazit girmiş olabilir. Müzik verilerini yeniden oluşturun.
• Ses dosyaları kodlanırken kullanılan bit hızı düşüktür. Ses dosyalarını USB cihazına daha yüksek bir bit hızıyla gönderin.
Uzun süre "READING" ifadesi görüntüleniyor veya çalma işleminin başlaması uzun sürüyor.
• Okuma işlemi aşağıdaki durumlarda uzun sürebilir. –USB cihazında çok sayıda klasör
veya dosya bulunuyordur. – Dosya yapısı son derece karmaşıktır. – Bellek kapasitesi çok yüksektir. – Dahili bellek parçalıdır.
"OVER CURRENT" ifadesi görünüyor.
• bağlantı noktasındaki elektrik akımı düzeyinde bir sorun algılanmıştır. Sistemi kapatın ve USB cihazını bağlantı noktasından çıkarın. USB cihazında herhangi bir sorun bulunmadığından emin olun. Bu görüntü şekli devam ederse size en yakın Sony satıcısıyla iletişime geçin.
Hatalı görüntüleme.
• USB cihazında kayıtlı veriler bozulmuş olabilir, müzik verilerini USB cihazına yeniden gönderin.
• Bu sistemin görüntüleyebileceği karakter kodları yalnızca sayılar ve harflerdir. Görüntülenemeyen diğer karakterler "_" şeklinde gösterilir.
USB cihazı tanınamıyor.
• Sistemi kapatın ve USB cihazını yeniden takın, ardından sistemi açın.
• Uyumlu USB cihazları hakkındaki web sitelerinde bulunan bilgileri inceleyin (sayfa 25).
• USB cihazı düzgün çalışmıyordur. Bu sorunu nasıl çözebileceğinize ilişkin olarak USB cihazınızın kullanım talimatlarına bakın.
Çalma işlemi başlamıyor.
• Sistemi kapatın ve USB cihazını yeniden takın, ardından sistemi açın.
• Uyumlu USB cihazları hakkındaki web sitelerinde bulunan bilgileri inceleyin (sayfa 25).
TR
27
Çalma işlemi ilk dosyadan başlamıyor.
• Çalma modunu Normal Çalma olarak ayarlayın (sayfa 15).
Ses dosyası çalınamıyor.
• MP3 PRO biçimindeki MP3 dosyaları çalınamaz.
• Bazı AAC dosyaları düzgün çalınamayabilir.
• Video akışı bulunan bir AAC dosyası çalınamaz.
• Windows Media Audio Lossless ve Professional biçimindeki WMA dosyaları çalınamaz.
• FAT16 veya FAT32 dışındaki dosya sistemleriyle biçimlendirilen USB cihazları desteklenmemektedir.*
• Bölümlere ayrılmış bir USB cihazı kullanıyorsanız yalnızca ilk bölümdeki dosyalar çalınabilir.
• Sistem yalnızca iç içe 8 klasörü çalabilir.
• Şifrelenmiş veya şifre vb. ile korunan dosyalar çalınamaz.
• DRM (Digital Rights Management – Dijital Haklar Yönetimi) telif hakkı korumalı dosyalar bu sistemle çalınamaz.
* Bu sistem FAT16 ve FAT32'yi destekler, ancak
bazı USB cihazları bu FAT'lerin tümünü desteklemeyebilir. Ayrıntılar için her USB cihazının kullanım talimatlarına bakın veya üreticiyle iletişime geçin.
Bluetooth cihazı
Eşleştirme yapılamıyor.
Bluetooth cihazı sisteme yaklaştırın.
• Sistemin etrafında başka Bluetooth cihazlar varsa eşleştirme yapılamayabilir. Bu durumda, diğer Bluetooth cihazları kapatın.
Bluetooth cihaza doğru şifrenin girildiğinden emin olun.
Bağlantı kurulamıyor.
• Bağlamaya çalıştığınız Bluetooth cihaz A2DP profilini desteklemiyordur ve sisteme bağlanamaz.
Bluetooth cihazın Bluetooth işlevini etkinleştirin.
Bluetooth cihazdan bağlantı kurun.
• Eşleştirme kaydı bilgileri silinmiştir. Eşleştirme işlemini yeniden yapın.
•Bir Bluetooth cihaza bağlıyken, bu sistem algılanamaz ve daha önce hiç eşleştirilmeyen başka bir Bluetooth cihazdan bağlantı kurulamaz.
Bluetooth cihazın eşleştirme kayıt bilgilerini silin ve eşleştirme işlemini yeniden yapın.
Ses atlama yapıyor veya dalgalanıyor ya da bağlantı kesiliyor.
•Sistem ve Bluetooth cihaz birbirinden çok uzaktadır.
• Sistem ile Bluetooth cihaz arasında engeller varsa bu engelleri kaldırın veya bunlardan kaçının.
• Yakında kablosuz LAN, başka bir Bluetooth cihaz veya mikrodalga fırın gibi elektromanyetik radyasyon üreten cihazlar varsa bunları uzaklaştırın.
Bluetooth cihazınızın sesi bu sistemde duyulamıyor.
•Önce Bluetooth cihazınızdaki ses düzeyini artırın ve ardından VOLUME +/– düğmesini kullanarak ses düzeyini ayarlayın.
Şiddetli uğultu, parazit veya bozuk ses sorunları var.
• Sistem ile Bluetooth cihaz arasında engeller varsa bu engelleri kaldırın veya bunlardan kaçının.
• Yakında kablosuz LAN, başka bir Bluetooth cihaz veya mikrodalga fırın gibi elektromanyetik radyasyon üreten cihazlar varsa bunları uzaklaştırın.
•Bağlı Bluetooth cihazın sesini kısın.
TR
28
Ek Bilgiler
Tuner
Şiddetli uğultu veya parazit var ya da istasyonlar alınamıyor. (Gösterge panelinde "TUNED" veya "ST" ifadesinin ışığı yanıp sönüyor.)
• Anteni düzgün şekilde bağlayın.
• Antenin konumunu ve yönünü iyi sinyal alışı elde edecek şekilde değiştirin.
• Piyasada bulabileceğiniz harici bir anten bağlayın.
• Cihazla birlikte verilen AM anteni plastik kaidesinden çıkmışsa size en yakın Sony satıcısıyla iletişime geçin.
• Çevredeki elektrikli cihazları kapatın.
Sistemin sıfırlanması
Sistem hala düzgün çalışmıyorsa sistemi fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz. Bu işlemi yapmak için cihazın üzerindeki düğmeleri kullanın.
1 Güç kablosunun fişini çıkarın ve
ardından yeniden takın.
2 Sistemi açmak için "/1 düğmesine
basın.
3 FUNCTION düğmesini basılı tutarken,
yaklaşık 3 saniye boyunca "/1 düğmesine basın.
Gösterge panelinde "RESET" ifadesi görünür. Kayıtlı radyo istasyonları, zamanlayıcı ve saat gibi kullanıcı tarafından yapılandırılan ayarlar fabrika ayarına sıfırlanır.

Mesajlar

CHARGING: iPod/iPhone, sistem kapalıyken (bekleme modu) şarj ediliyordur.
CHILD LOCK: Çocuk kilidi işlevi etkinleştirilmiştir.
CONNECT: iPod işlevi sırasında iPod/ iPhone bağlanmıştır veya sistem Bluetooth işlevi sırasında son bağlanan cihaza bağlanıyordur.
ERROR: USB cihazı tanınamamıştır veya bilinmeyen bir cihaz bağlanmıştır.
NoDEVICE: USB cihazı bağlanmamıştır. NO TRACK: Sisteme çalınabilecek dosya
yüklenmemiştir. NOT SUPPORT: Desteklenmeyen bir
USB cihazı bağlanmıştır, USB cihazı bir USB hub aracılığıyla bağlanmıştır veya pili boş olan bir iPod/iPhone bağlanmıştır.
PAIRING: Sistem eşleştirme modundadır. PUSH STOP: Yalnızca çalma işlemi
durdurulduğunda yapılabilen bir işlem yapmaya çalışmışsınızdır.
READING: Sistem USB cihazındaki verileri okuyordur. Bazı düğmeler kullanılamaz.
TIME NG: Çalma Zamanlayıcısının başlama ve durma zamanları aynıdır.

Önlemler

Güvenlik hakkında
• Sistem uzun süre boyunca kullanılmayacaksa güç kablosunun (şebeke kablosu) fişini prizden tamamen çıkarın. Cihazın fişini çekerken her zaman fişten tutun. Asla kablodan tutarak çekmeyin.
• Sistemin içine herhangi bir katı nesne düşer veya sıvı dökülürse, sistemin fişini çıkarın ve yeniden çalıştırmadan önce yetkili personele kontrol ettirin.
• (Yalnızca ABD'deki müşteriler için) Fişin bir ucu güvenlik nedeniyle diğerinden daha geniştir ve duvar prizine yalnızca bir şekilde takılabilir. Fişi prize tamamen sokamazsanız satıcınızla iletişime geçin.
• AC güç kablosu yalnızca yetkili bir teknik servis merkezinde değiştirilmelidir.
TR
29
Yerleştirme hakkında
• Sistemi eğimli bir konumda veya son derece sıcak, soğuk, tozlu, kirli ya da nemli veya yeterli havalandırma olmayan ya d a titreşime, doğrudan güneş ışığına veya parlak ışığa tabi olacağı yerlere yerleştirmeyin.
• Yüzeyde lekelenme ve renk solması meydana gelebileceğinden, sistemi özel işlem görmüş (örneğin, balmumu, yağ, cila ile) yüzeylere yerleştirirken dikkatli olun.
• Sistem soğuk bir yerden doğrudan sıcak bir yere taşınırsa veya çok rutubetli bir odaya kurulursa, cihazın içindeki lenste nem yoğuşabilir ve sistemin arızalanmasına yol açabilir. Bu durumda, sistemi nem buharlaşana kadar kapalı durumda bırakın.
Isı yükselmesi hakkında
• Çalışma sırasında ısı yükselmesi normaldir ve alarm nedeni değildir.
• Kabin, sürekli olarak yüksek ses düzeyinde kullanıldıysa sıcak olabileceğinden, kabine dokunmayın.
• Havalandırma deliklerini kapatmayın.
Hoparlör sistemi hakkında
Dahili hoparlör sistemi manyetik olarak korumalı değildir ve yakındaki TV setlerindeki görüntü manyetik olarak bozulabilir. Bu durumda, TV'yi kapatın, 15-30 dakika bekleyin ve yeniden açın. İyileşme olmazsa sistemi TV'den uzaklaştırın.
Kabinin temizlenmesi
Bu sistemi hafif bir deterjan çözeltisiyle biraz nemlendirilmiş yumuşak bir bezle temizleyin. Aşındırıcı bez, temizleme tozu veya tiner, benzin ya da alkol gibi bir çözücü kullanmayın.
Bluetooth iletişimi hakkında
Bluetooth cihazlar birbirlerinin yaklaşık 10 metresi (33 fit) (engelsiz mesafe) dahilinde kullanılmalıdır. Etkili iletişim mesafesi aşağıdaki koşullar altında daha kısa olabilir. – Bluetooth bağlantısı olan cihazlar arasında
bir insan, metal eşya, duvar veya başka bir
engel bulunduğunda – Kablosuz LAN kurulu olan yerlerde – Kullanılmakta olan mikrodalga fırınların
etrafında – Diğer elektromanyetik dalgaların meydana
geldiği yerlerde
Bluetooth cihazlar ve kablosuz LAN (IEEE 802.11b/g) aynı frekans bandını (2,4 GHz) kullanır. Bluetooth cihazınızı kablosuz LAN özelliğine sahip bir cihazın yakınında kullanırken, elektromanyetik girişim meydana gelebilir. Bu durum daha düşük veri aktarım hızlarına, parazite veya bağlanamamaya yol açabilir. Böyle bir durumda, aşağıdaki çözümleri deneyin: – Bu sistemi ve Bluetooth cihazı kablosuz
LAN cihazından en az 10 metre (33 fit) uzaktayken bağlamayı deneyin.
Bluetooth cihazı 10 metre (33 fit) içerisinde
kullanırken kablosuz LAN cihazını kapatın.
• Bu sistemden yayınlanan radyo dalgaları bazı tıbbi cihazların çalışmasıyla girişim yapabilir. Bu girişim arızaya neden olabileceğinden, bu sistemi ve Bluetooth cihazı aşağıdaki durumlarda her zaman kapatın: – Hastaneler, trenler, uçaklar, benzin
istasyonları ve yanıcı gazların bulunabileceği herhangi bir yerde
– Otomatik kapıların veya yangın
alarmlarının yakınında
• Bu sistem Bluetooth teknolojisi kullanılarak yapılan iletişim sırasında güvenli bağlantı sağlamak için Bluetooth özelliğiyle uyumlu güvenlik işlevlerini destekler. Ancak, bu güvenlik, ayar içeriklerine ve diğer faktörlere bağlı olarak yetersiz olabilir, bu nedenle Bluetooth teknolojisini kullanarak iletişim sağlarken her zaman dikkatli olun.
•Sony, Bluetooth teknolojisi kullanılarak sağlanan iletişim sırasındaki bilgi sızıntılarından kaynaklanan zararlar veya diğer kayıplar için hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
• Bu sistemle aynı profile sahip tüm Bluetooth cihazlarla Bluetooth iletişimi kesin olarak garanti edilmez.
• Bu sisteme bağlanan Bluetooth cihazlar Bluetooth SIG, Inc. tarafından belirlenen Bluetooth özelliğine uymalı ve uyumluluk belgelendirilmelidir. Ancak, bir cihaz
Bluetooth özelliğine uyduğunda bile, Bluetooth cihazın niteliklerinin veya
özelliklerinin bağlanmayı imkansız hale getirebileceği veya farklı kontrol yöntemlerine, görüntülemeye ya da çalışmaya yol açabileceği durumlar olabilir.
• Bu sisteme bağlanan Bluetooth cihaza, iletişim ortamına veya çevre koşullarına bağlı olarak parazit meydana gelebilir ya da ses kesilebilir.
TR
30
Ek Bilgiler

Teknik Özellikler

SES GÜCÜ ÖZELLİKLERİ
GÜÇ ÇIKIŞI VE TOPLAM HARMONİK BOZULMA:
(Yalnızca ABD modeli)
3,5 ohm'luk yüklerle, iki kanal da kullanılırken 120 minimum RMS gücü başına 50 watt olarak ölçülmüştür, 250 mili watt ile ölçülen çıkış arası en fazla %0,7 toplam harmonik bozulma vardır.
Amplifikatör bölümü
Aşağıdaki değerler şu modellerde ölçülmüştür ABD modeli:
AC 120 V, 60 Hz
Meksika modeli:
AC 120 V – 240 V, 60 Hz
Diğer modeller:
AC 120 V – 240 V, 50/60 Hz
FST-GTK37iP/RDH-GTK37iP
Güç çıkışı (ölçülen): 100 W + 100 W (3,5 ohm'da, 1 kHz, %1 THD) RMS güç çıkışı (referans): 210 W + 210 W (kanal başına 3,5 ohm'da, 1 kHz)
FST-GTK17iP/RDH-GTK17iP
Güç çıkışı (ölçülen): 55 W + 55 W (3 ohm'da, 1 kHz, %1 THD) RMS güç çıkışı (referans): 115 W + 115 W (kanal başına 3 ohm'da, 1 kHz)
Hoparlör bölümü
Hoparlör sistemi
2 yönlü hoparlör sistemi, Bass reflex
Hoparlör birimleri
FST-GTK37iP/RDH-GTK37iP: Woofer: 200 mm (7 7/8 inç), koni tipi Tweeter: 66 mm (2 5/8 inç), koni tipi
10.000 Hz arası; kanal
FST-GTK17iP/RDH-GTK17iP: Woofer: 160 mm (6 3/8 inç), koni tipi Tweeter: 40 mm (1 5/8 inç), koni tipi
Ölçülen empedans
FST-GTK37iP/RDH-GTK37iP: 3,5 ohm FST-GTK17iP/RDH-GTK17iP: 3 ohm
Giriş
DVD/PC IN (Sol/Sağda ses):
FST-GTK37iP/RDH-GTK37iP: Hassasiyet 1 V, empedans 47 kilohm FST-GTK17iP/RDH-GTK17iP: Hassasiyet 1,5 V, empedans 47 kilohm
iPod/iPhone bölümü
Apple Cihaz Terminali
Çıkış voltajı: DC 5 V Maksimum çıkış akımı: 1 A Uyumlu iPod/iPhone modelleri: – iPod touch 5. nesil – iPod nano 7. nesil –iPhone 5
(USB) bağlantı noktası
Maksimum çıkış akımı: 1 A Uyumlu iPod/iPhone modelleri: – iPod touch 5. nesil – iPod touch 4. nesil – iPod touch 3. nesil – iPod touch 2. nesil – iPod nano 7. nesil – iPod nano 6. nesil – iPod nano 5. nesil (video kamera) – iPod nano 4. nesil (video) – iPod nano 3. nesil (video) – iPod classic –iPhone 5 –iPhone 4S –iPhone 4 – iPhone 3GS –iPhone 3G
TR
31
USB bölümü
Desteklenen biçim
MP3 (MPEG 1 Audio Layer-3): 32 kbps – 320 kbps, VBR WMA: 48 kbps – 192 kbps AAC: 48 kbps – 320 kbps WAV: 16 bit PCM
Örnekleme frekansları
MP3 (MPEG 1 Audio Layer-3): 32 kHz/44,1 kHz/48 kHz WMA: 32 kHz/44,1 kHz/48 kHz AAC: 32 kHz/44,1 kHz/48 kHz WAV: 8 kHz – 48 kHz
Desteklenen USB cihazı
Yığın Depolama Sınıfı
(USB) bağlantı noktası: A Tipi
Bluetooth bölümü
İletişim sistemi
Bluetooth Standart sürüm 3.0 + EDR (Enhanced Data Rate – Gelişmiş Veri Hızı)
Çıkış
Bluetooth Standart Güç Sınıfı 2
Maksimum iletişim mesafesi
Görüş mesafesi yak. 10 m
Frekans bandı
2,4 GHz bandı (24.000 GHz –
24.835 GHz)
Modülasyon yöntemi
FHSS (Freq Hopping Spread Spectrum
- Frekans Atlamalı Yayılmış Spektrum)
Uyumlu Bluetooth profilleri
A2DP (Advanced Audio Distribution Profile – Gelişmiş Ses Dağıtım Profili) AVRCP 1.3 (Audio Video Remote Control Profile – Ses Video Uzaktan Kumanda Profili)
Desteklenen codec'ler
SBC (Sub Band Codec – Alt Bant Codec'i) AAC (Advanced Audio Coding – Gelişmiş Ses Kodlama)
TR
32
1)
Gerçek mesafe; cihazlar arasındaki engeller, bir mikrodalga fırının etrafındaki manyetik alanlar, statik elektrik, sinyal alış hassasiyeti, antenin performansı, işletim sistemi, yazılım uygulaması vb. gibi etkenlere bağlı olarak değişir.
2)
Standart Bluetooth profilleri cihazlar arasındaki Bluetooth iletişiminin amacını gösterir.
Tuner bölümü
FM stereo, FM/AM süperheterodin tuner Anten:
FM kablo anteni AM döngü anteni
FM tuner bölümü
Ayar aralığı
ABD ve Brezilya modelleri: 87,5 MHz – 108,0 MHz (100 kHz adımlarla) Diğer modeller: 87,5 MHz – 108,0 MHz (50 kHz'lik adımlarla)
AM tuner bölümü
Ayar aralığı
Avrupa, Rusya ve Suudi Arabistan
1)
modelleri: 531 kHz – 1.602 kHz (9 kHz'lik adımlarla) ABD, Latin Amerika ve Avustralya modelleri: 530 kHz – 1.710 kHz (10 kHz'lik adımlarla)
2)
531 kHz – 1.710 kHz (9 kHz'lik adımlarla) Diğer modeller: 530 kHz – 1.610 kHz (10 kHz'lik adımlarla) 531 kHz – 1.602 kHz (9 kHz'lik adımlarla)
Genel
Güç gereklilikleri
ABD modeli: AC 120 V, 60 Hz Meksika modeli: AC 120 V – 240 V, 60 Hz Diğer modeller: AC 120 V – 240 V, 50/60 Hz
Ek Bilgiler
Güç tüketimi
FST-GTK37iP/RDH-GTK37iP: 85 W (Güç Tasarrufu modunda 0,5 W) FST-GTK17iP/RDH-GTK17iP: 60 W (Güç Tasarrufu modunda 0,5 W)
Boyutlar (g/y/d) (Yak.)
FST-GTK37iP/RDH-GTK37iP: 768,5 mm × 323 mm × 385 mm (30 3/8 inç × 12 3/4 inç × 15 1/4 inç) FST-GTK17iP/RDH-GTK17iP: 678,5 mm × 323 mm × 385 mm (26 3/4 inç × 12 3/4 inç × 15 1/4 inç)
Ağırlık (Yak.)
FST-GTK37iP/RDH-GTK37iP: 14,0 kg (30 lb 14 ons) FST-GTK17iP/RDH-GTK17iP: 12,0 kg (26 lb 8 ons)
Cihazla birlikte verilen aksesuarlar
Uzaktan kumanda (1) R6 (AA boyutu) piller (2) FM kablo/AM döngü anteni (1)
Tasarım ve teknik özellikler bildirilmeksizin değiştirilebilir.
TR
33
©2013 Sony Corporation EEE yönetmeliğine uygundur
Loading...