Panasonic DMC-FZ30EG-K, DMC-FZ30EG-S User Manual

DMC FZ 30 EG-S DMC FZ 30 EG-K
Değerli Müşterimiz,
Öncelikle aldığınız bu Panasonic Dijital Fotoğraf Makinesinden dolayı size teşekkür ederiz. Bu Kullanma Kılavuzunu dikkatlice okumanızı ve bir başvuru kaynağı olarak saklamanızı rica ederiz.
Güvenliğiniz İçin Bilgiler
UYARI RAHATSIZ EDİCİ PARAZİT, YANGIN YA DA ELEKTRIK ÇARPMASI TEHLIKESİ RİSKİNİ AZALTMAK İÇİN YALNIZCA TAVSİYE EDİLEN AKSESUARLARI KULLANIN VE BU ALETİ YAĞMURA VE RUTUBETE MARUZ BIRAKMAYIN. ARKASINDAKİ KAPAĞI AÇMAYIN; İÇERİSİNDE KULLANICININ ONARABİLECEĞİ PARÇALAR BULUNMAMAKTADIR. BAKIM VE ONARIM İÇİN YETKİLİ SERVİS ELEMANLARINA BAŞVURUN.
Tüm hakları saklıdır. Sizin kendi özel kullanım amacınız dışında önceden kaydedilmiş bantların, disklerin ya da diğer yayınlanmış malzemenin kaydı telif haklarını ihlal edebilir. Özel kullanım amaçlı olsa bile belirli malzemenin kaydı yasaklanmıştır.
•Dijital Fotoğraf Makinenizdeki mevcut ayarlar, parçalar, menüdeki maddeler, vs. Kullanma Kılavuzunda gösterilen resimdekilere göre bazı farklılıklar içerebilir.
• SD Logosu bir markadır.
•Bu kılavuzda adı geçen diğer isimler, şirket ve ürün isimleri, kendi sahiplerinin ticari veya tescilli ticari markalarıdır.
SOKET ÇIKIŞI ALETİN YANINA YÜKLENECEK VE KOLAYCA ERİŞİLEBİLİR VAZİYETTE OLACAKTIR.
DIKKAT
Pil yanlış şekilde yerleştirildiyse patlama tehlikesi vardır. Sadece aynısıyla ya da üreticinin tavsiye ettiği eşdeğer türdekiyle değiştirin. Kullanılmış pilleri üreticinin verdiği talimatlar doğrultusunda yok edin.
2
Dijital Fotoğraf Makinesi
Puan levhası Dijital Fotoğraf Makinesinin alt tarafındadır.
AC elektrik kablosuna dikkat
Güvenliğiniz için takip eden metni dikkatlice okuyun. Bu alette güvenliğiniz ve rahatlığınız için bir adet kalıplanmış üç pimli fiş bulunmaktadır. Bu fişe 5 amperlik bir sigorta takılmıştır. Sigortanın değiştirilmesi gerekirse, yerine takılacak olan sigortanın 5 amperlik ve ASTA ya da BSI tarafından BS1362 onayını almış olmasına lütfen dikkat ediniz. Sigortanın üzerinde Asla’nın I işaretinin ya da BSI’nın I işaretinin olup olmadığını kontrol ediniz.
Eğer fişte çıkartılabilir bir sigorta kapağı varsa, sigorta yerine yerleştirildiğinde onun da yeniden takıldığından emin olunuz. Sigorta
ğını kaybettiğiniz takdirde, yedek bir
kapa kapak elde edilene kadar sigorta kullanılmamalıdır. Yedek sigorta kapağını bulunduğunuz yerdeki Panasonic Bayiinden temin edebilirsiniz.
EĞER TAKILMIŞ OLAN KALIPLANMIŞ FİŞ EVİNİZDEKİ SOKET ÇIKIŞINA UYGUN DEĞILSE, SİGORTA ÇIKARTILMALI VE FIŞ GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE KESILIP YOK EDİLMELİDİR.
KESİLMİŞ FİŞİN HERHANGİ BİR 13 AMPERLİK SOKETE TAKILMASI ŞİDDETLİ ELEKTRİK ÇARPMASI TEHLİKESİ TAŞIR.
ÖNEMLİ
Bu elektrik kablosundaki teller aşağıdaki koda göre renklendirilmiştir:
Mavi: Nötr Kahverengi:Elektrikli Bu ürünün elektrik kablosundaki tellerin renkleri, fişinizdeki terminalleri tayin eden renklendirilmiş işaretlerle uymadığı takdirde, şu yol izlenmelidir:
MAVİ olan tel; fişteki, N harfi taşıyan ya da SİYAH renkli olan terminale bağlanmalıdır.
Kahverengi olan tel ;fişteki, L harfi taşıyan ya da KIRMIZI renkli olan terminale bağlanmalıdır.
Hiçbir durumda, bu iki tel de E harfi ya da Toprak sembolü O taşıyan üç pimli fişin toprak terminaline bağlanmamalıdır.
Kullanmadan Önce
Konvektör kapağını kaldırın.
■ Sigorta nasıl değiştirilir
Sigortanın konumu AC elektrik kablosunun türüne göre değişiklik gösterir(şekil A ve B).
AC elektrik kablosunun takılı olup olmadığını kontrol edin ve aşağıdaki talimatları takip edin.
Resimler mevcut AC elektrik kablosundan farklı olabilir. 1) Sigorta kapağını bir tornavida yardımıyla açın.
Eğer yeni bir fiş takılacaksa, aşa
ğıda
gösterilen kablo koduna lütfen dikkat edin. Emin değilseniz, lütfen yetkili bir elektrikçiye danışın.
2) Sigortayı değiştirin ve sigorta kapağını kapatın ya da takın.
3
Atık Elektrikli & Elektronik Ekipmanın Kullanıcılarına Atım İşlemine Dair Bilgi (özel ev aletleri)
Ürünlerdeki ve/veya ilgili belgelerdeki bu sembol kullanılmış elektrikli ve elektronik ürünlerin genel ev aletleri atıklarıyla karıştırılmaması gerektiğini ifade eder. Uygun muamele, kurtarma ve geri dönüşüm için, bu ürünleri ücretsiz kabul eden önceden belirlenmiş toplama noktalarına götürün. Ya da, bazı ülkelerde ürünlerinizi, eşdeğerdeki yeni bir ürünün satın alınması karşılığında bayiinize geri verebilirsiniz.
Bu ürünün atım işleminin doğru şekilde gerçekleştirilmesi önemli kaynakların
korunmasına ve atıkların uygunsuz depolanması sonucu insan sağlığı ve çevre üzerinde oluşabilecek olumsuz etkilerin önlenmesine yardım eder. Size en yakın konumdaki toplama noktası hakkında daha ayrıntılı bilgi için lütfen bulunduğunuz yerdeki yetkililerle irtibat kurunuz. Bu atıkların uygunsuz atımıyla ilgili ulusal yönetmelikler uyarınca cezalar uygulanabilmektedir. Avrupa Birliğindeki ticari kullanıcılar için Elektrikli ve elektronik ekipmanı atmak istiyorsanız, daha fazla bilgi için lütfen satıcınız ya da bayiinizle görüşünüz
Avrupa Birliği dışındaki diğer ülkelerde Atım İşlemi konusunda Bilgi Bu sembol yalnızca Avrupa Birliğinde geçerlidir.
Eğer bu ürünü atmak istiyorsanız, lütfen bulunduğunuz yerdeki yetkililerle ya da bayiinizle görüşün ve doğru atım yöntemini sorun.
Fotoğraf Makinesinin bakımı
Fotoğraf makinenizi sallamayın ve de
çarpmalardan sakının.
Fotoğraf makinesi normal çalıştırılamayabilir, resim kaydetme işlevi engellenebilir, ya da lensler zarar görebilir.
• Kum ya da toz fotoğraf makinesinde arızaya sebep olabilir. Fotoğraf makinenizi kumsal vb. Yerlerde kullanırken makinenin
LCD monitör/Vizör Hakkında
•LCD monitörünü sertçe bastırmayınız. Bu LCD monitöründe eşit olmayan renklere ya da LCD monitöründe bir arızaya sebep olabilir.
Şiddetli ısı değişiklikleri yaşanan yerlerde, LCD monitörünün üzerinde buğulanma meydana gelebilir. Bunu yumuşak ve kuru bir bezle silin.
içine kum ya da toz kaçmamasına dikkat ediniz.
•Fotoğraf makinenizi yağmurlu bir günde ya da kumsalda kullanırken makinenin içine su kaçmamasına özen gösteriniz
•Fotoğraf makinenize deniz suyu sıçradığı takdirde, yumuşak bir bezi musluk suyuyla ıslatıp iyice sıkın ve fotoğraf makinenizin gövdesini bununla dikkatlice siliniz. Daha sonra da kuru bir bezle siliniz.
4
•Eğer fotoğraf makineniz açtığınızda aşırı soğuksa, LCD monitöründeki/vizördeki görüntü ilk başta normalden biraz daha koyudur. Bununla birlikte, içindeki ısı arttıkça normal parlaklığına dönecektir
•LCD monitörünü döndürürken aşırı güç uygulamamaya dikkat edin. Bu hasara sebep olabilir. •Kullandığınız üç ayağa bağlı olarak, LCD monitörünüzü döndüremeyebilirsiniz.
•LCD monitörünüzü kullanmazken ya da vizörünüzü kullanırken, kire ve çiziklere karşı LCD monitörünüzü ekranı içe dönük vaziyette kapatmanız tavsiye edilir.
LCD monitör/vizör ekranının üretiminde son derece hassas bir teknoloji kullanılmıştır. Sonuç olarak 99.99% ‘den daha fazla etkili pikseller, bu piksellerin yalnızca 0.01% ‘i etkin değil ya da her zaman yanık. Bununla birlikte;bu, karttaki resimlerin üzerine kaydedilmeyecektir.
Lensler Hakkında
•Lensleri güneşe ya da güçlü ışık kaynaklarına tutmayınız. Bu, fotoğraf makinenizde bir arızaya sebep olmanın yanı sıra gözlerinizde de kalıcı hasara yol açabilir.
•Lensleri güçlü bastırmayınız.
•Fotoğraf makinenizi lensler güneşe doğru bakar vaziyette bırakırsanız arızaya sebep olabilirsiniz. Fotoğraf makinenizi dışarıya ya da pencere kenarına koyarken dikkat ediniz.
•Lenslerin üzerinde leke(su, yağ, ve parmak izi, vb.)varsa, resim bundan etkilenebilir. Fotoğraf çekmeden önce ve çektikten sonra lenslerin yüzeyini yumuşak, kuru bir bezle hafifçe siliniz.
Buğulanma Hakkında (Lensler ya da vizör buğulandığında)
Ortamdaki ısı
ya da rutubet şu şekilde
değiştiğinde buğulanma meydana gelir:
Buğulanmaya dikkat edin çünkü lenslerde lekelere, mantara ya da arızaya neden olur.
•Fotoğraf makinesi soğuktan sıcak bir odaya getirildiğinde.
•Fotoğraf makinesi klimalı bir arabadan dışarıya çıkartıldığında.
•Fotoğraf makinesinin üzerine bir klima ya da benzerinden doğrudan serin hava estiğinde.
•Rutubetli yerlerde buğulanmayı önlemek için fotoğraf makinenizin ısısı ortamdaki ısıya yakın hale gelene kadar makinenizi plastik bir poşetin içine koyun. Buğulanma durumunda, fotoğraf makinenizi kapatın ve 2 saat boyunca kullanmayın.
Fotoğraf makineniz ortamın ısısı
na
yaklaştığında sis kendiliğinden yok olur.
Eğer fotoğraf makinenizi uzun süre kullanmayacaksanız
• Pilleri nispeten sabit bir ısıdaki serin ve kuru bir yerde saklayınız. (Tavsiye edilen ısı:15 oC -
25 oC, Tavsiye edilen rutubet : 40% ­60%)
•Fotoğraf makinesinden pili ve kartı çıkardığınıza emin olun.
•Pil fotoğraf makinesinin içinde uzun süre takılı kaldıysa, fotoğraf makinesi kapatılsa bile deşarj olabilir. Eğer pili uzatılmış bir süre boyunca takılı bırakırsan, aşırı deşarj olabilir ve bunun sonucunda doldurulduktan sonra bile kullanılmaz hale gelebilir.
•Pili uzun süre saklamak için her yıl doldurulmasını ve dolum kapasitesinin tamamını kullandıktan sonra bile tekrar saklanmasını tavsiye ederiz.
•Fotoğraf makinenizi bir dolapta ya da kabinde tutacaksanız , makinenizi desiccant (silica jel) ile saklamanızı tavsiye ederiz.
•Fotoğraf makinenizi uzun süre saklayacaksanız LCD monitörünü ekran içe dönük vaziyetteyken kapamanızı öneririz.
5
Bu Kullanma Kılavuzu Hakkında
Bu kullanma kılavuzundaki göstergeler hakkında
Burada gösterilen modlar bu sayfada anlatılan işlevleri ve ayarları kullanmanızı sağlayacaktır.
levleri ve ayarları kullanabilmek için Mode kadranını herhangi bir moda ayarlayınız.
İş
Fotoğraf makinesini kullanmak için kullanışlı ve yararlı bilgiler anlatılmaktadır.
Bu kullanma kılavuzundaki resimler hakkında Lütfen ürünün, resmin ya
ğişik olduğunu biliniz.
de
da mene ekranının görünüşünün mevcut kullanımda olanın biraz daha
İmleç düğmesinin resimleri hakkında Bu kullanma kılavuzun
da, imleç düğmesinde yapılan işlemler aşağıdaki resimlerde gösterildiği
üzere anlatılmıştır.
Ör: 4 düğmesine bastığınızda
Ön kadran ve arka kadran hakkında Kullanma kılavuzunda yer alan bu kadranların kullanımıyla ilgili talimatlar ekran simgeleriyle örtüşen resimlerle birlikte verilmiştir.
•Ön kadranı ve arka kadranı yavaş yavaş ve aralıksız şekilde döndürünüz.
: Ön kadran
A B: Arka kadranSCN1 SCN2
6
İçindekiler
Kullanımdan Önce
Güvenliğiniz için Bilgiler ................................ .2
Bu Kullanım Kılavuzu Hakkında ..................... .6
Hazırlık
Aksesuarlar .................................................... 9
Parçaların İsimleri .......................................... .10
Şarj cihazı ile pilin doldurulması ..................... .12 Pil hakkında (Dolum/kaydedilebilir resimlerin
sayısı) ............................................................ .13
Pilin Takılması/Pilin Doldurulması .................. 14
Kartın Takılmasııkarılması .......................... 15
Kart hakkında.................................................. 16 Lens Kapağının çıkarılması/Şeridin eklenmesi 17
Lens başlığının eklenmesi .............................. .18
Tarih/Zaman ayarı (Saat Ayarı) ...................... 20
Ayar Menüsü hakkında ................................... 21
LCD Monitör/Vizör hakkında .......................... .25 Kaydedilebilir resimlerin yaklaşık sayısı ve boyutu
........................................................................ .31
Zum hakkında ................................................. .33
• Optik Zum hakkında...................................... 33
• Dijital Zum hakk
• Ekstra Optik Zumun kullanılması (EZ) ......... . 34
ında .................................... .34
Resimlerin kaydedilmesi (temel)
Mode Kadranı ................................................ 36
Resim Çekmek ............................................... .37
Auto Mode ayarında resim çekmek................. .42 Kaydedilen Resmin kontrol edilmesi
(Gözden geçirme) .......................................... 44 Yakın Resimlerin Çekilmesi
[AF MACRO] .................................................. .45
Manuel Odak ile Resim Çekmek..................... 46
Dahili Flaş kullanarak Resim Çekmek ............ .49
Oto zamanlayıcı ile resim çekmek ................. .53
Ekspozür telafisi ............................................. 54
Auto Bracket kullanarak Resim Çekmek......... 55
Optik Görüntü Dengeleyicisi ........................... 56
Burst Mode kullanarak Resim Çekmek ........... 57
Oynatım (temel)
Resimlerin Oynatılması .................................. .59 Çoklu Oynatım (9 ekran, 16 ekran, ve 25 ekran)
........................................................................ .60
Oynatım Zumun kullanılması ......................... .61
Resimlerin Silinmesi ....................................... .62
Resimlerin kaydedilmesi (gelişmiş)
Mode Kadranının kullanılması ........................ .64
• Diyafram-önceliği AE ................................... 64
• Kapak-önceliği AE ........................................ 65
• Manuel ekspozür .......................................... 66
• Hareketli resim modu ................................... .69
• Manzara modu.............................................. 71
– Portre modu ................................................. . 72
– Spor modu ................................................... 72
– Gıda modu .................................................. 73
– Manzara modu ............................................ . 73
– Gece portre modu ........................................ 74
– Gece manzara modu ................................... .74
– Bebek modu ............................................... 75
– Yumuşak cilt (soft skin) modu ..................... . 76
– Mum ışığı modu ........................................... 76
– Parti modu ................................................... 77
– Havai fişek modu ......................................... . 77
– Kar modu ..................................................... 78
– Yıldızlı gök modu.......................................... . 79
– Tarama modu .............................................. . 80
Kayıt Menüsü Ayarları
[REC] mod menüsünün kullanılması .............. 81
• Beyaz Dengesi [W. BALANCE] .................... 82
• ISO Hassasiyeti [SENSITIVITY] ................... 84
• En Boy Oranı [ASPECT RATIO] .................. 84
• Resim Boyutu [PICT. SIZE] .......................... 85
• Kalite [QUALITY] .......................................... 86
• Ses Kaydı [AUDIO REC.] ............................. 87
• Ölçüm Modu
[METERING MODE] ....................................... 87
• AF Modu [AF MODE] ................................... 88
• Sürekli AF [CONT. AF] ................................. 90
• AF Yardım Lambası [AF ASSIST LAMP] ..... 90
• Dijital Zum [D. ZOOM] .................................. 91
• Renk Efekti [COL. EFFECT] ........................ 91
• Resim Ayarı [PICT. ADJ.] ............................. 92
• Döndürme Animasyonu [FLIP ANIM.] .......... 92
• Dönüşüm Lensi [CONVERSION] ................. 95
• Ekstra Flaş [EXT. FLASH] ............................ 97
• Ekstra Flaş Patlama Modu [EX. FLASH BURST]
........................................................................ 99
7
Oynatım (gelişmiş)
Resimlerin Sesli/Hareketli Resimlerle Oynatımı
........................................................................ 100
[PLAY] mod menüsünün kullanılması ............ 101
• Slayt Gösterisi ile Oynatım [SLIDE SHOW] . 102
• Sık Kullanılanların Ayarlanması [FAVORITE]
........................................................................ 103
• Resimlerin kayıt sırasında bir yönde
görüntülenmesi [ROTATE DISP.] ................... 104
• Resmin Döndürülmesi [ROTATE] ................ 105
• Basılacak olan Resmin ve Baskı Sayısının
Ayarlanması [DPOF PRINT] .......................... 106
• Resmin Yanlışlıkla Silinmesinin Önlenmesi
[PROTECT] .................................................... 108
• Kaydedilen Resimlere Ses Eklenmesi [AUDIO
DUB.] ............................................................. 109
• Resimlerin Yeniden Boyutlandırılması [RESIZE]
........................................................................ 110
• Resmin kesilmesi [TRIMMING] .................... 111
• En Boy oranı dönüşümü [ASPECT CONV.] . 113
• Temizleme [CLEAN UP] .............................. 114
Satış ve Destek Bilgisi
şteri Hizmetleri Merkezi
İngiltere’deki müşterilerimiz için: 08705 357357
İrlanda Cumhuriyeti’ndeki müşterilerimiz için::
01 289 8333
•Ürün hakkında bilgi almak için web sitemizi ziyaret edin.
• E-mail:
customer. care@panasonic. co. uk
AV Yazılımı için Teknik Destek
İngiltere ve İrlanda Cumhuriyeti için: 08701 505610
Doğrudan satışlar Panasonic UK tarafından yapılır.
• Kartın Başlatılması [FORMAT] ..................... 115
Resimlerin bir TV Ekranında Oynatılması ...... 116
Bir PC’ye veya Yazıcıya Bağlantı
PC veya Yazıcıya bağlamadan önce [USB MODE]
........................................................................ 117
Bir PC’ye bağlantı ........................................... 118 Bir PictBridge-uyumlu aygıta bağlantı
Yazıcı .............................................................. 121
Diğerleri
Uzaktan Kapatıcının Kullanılması .................. 125
MC Koruyucu/ND Filtresi ................................ 126
Ekran Göstergesi ........................................... 127
Kullanım için Önlemler ...................................129
Mesaj Göstergesi ........................................... 131
Sorun Giderme................................................ 133
Spesifikasyonlar .............................................. 137
•Aksesuarları ve diğer tüketim maddelerini Müşteri Hizmetleri Merkezinden Pazartesi – Perşembe 9.00-17.30, Cuma 9.30-17.30 saatleri arası kolaylıkla ve güvenle sipariş edebilirsiniz. (Resmi tatiller hariç)
•Ya da
www. panasonic. co. uk. şeklindeki internet
adresimizden Aksesuar sipariş verme başvurusu yapabilirsiniz.
•Çoğu büyük bankanın kredi kartları ve bankamatikleri geçerlidir.
• Bütün danışmanlık işlemleri ve dağıtım hizmetleri Panasonic UK tarafından gerçekleştirilir.
•Daha basit olamazdı!
•Ayrıca Internet adresimizden geniş yelpazedeki mevcut ürün çeşitlerimizi doğrudan satın almak mümkündür, daha fazla bilgi için web sitemize bir göz atın.
:
8
Aksesuarlar
Fotoğraf makinenizi kullanmadan önce içindekileri kontrol edin.
Standart Aksesuarlar 1 SD Hafıza Kartı (32 MB)
(Bu, metinde “Kart” olarak geçer. ) 2 Pil paketi (Bu, metinde “Pil” olarak geçer.) 3 Pil Şarj Cihazı (Bu, metinde “Şarj” olarak gösterilmiştir.) (Bu çoklu ürünlerle kullanılabilir.) 4 AC Elektrik Kablosu 5 USB Bağlantı Kablosu 6 AV Kablosu 7 CD-ROM 8 Şerit 9 Lens kapağı 10 Lens başlığı
İsteğe Bağlı Aksesuarlar
• Lityum İyon Pil CGR-S006E
• Pil Şarj Cihazı/AC Adaptörü DMW-CAC1
• ND Filtre DMW-LND55
•MC Koruyucu DMW-LMC55
• SD Hafıza Kartı 2 GB: RP-SDK02 1 GB: RP-SDK01 512 MB: RP-SDK51RP-SD512 256 MB: RP-SDH256/RP-SD256 128 MB: RP-SD128 64 MB: RP-SD064 32 MB: RP-SD032
• SD USB Okuyucu/Yazıcı( MultiMedya Kartı ile uyumlu) BN-SDCAPU/1B
• SD PC Kart Adaptörü ( MultiMedya Kartı ile uyumlu) BN-SDABPU/1B
•Bazı isteğe bağlı aksesuarlar bazı ülkelerde bulunmamaktadır.
9
Parçaların İsimleri
1 Lens (S 5) 2 Ön kadran (S 44, 60, 61, 64, 66)
3 Oto zamanlayıcı göstergesi(S 53) AF Yardım Lambası (S 90) 4 Flaş (Sf49)
5 Diyopter Ayar Kadranı (S 29) 6 Vizör (S 25, 127) 7 [DISPLAY] Düğmesi (S 25) 8 [EVF/LCD] Düğmesi (Sf25) 9 [AE LOCK] Düğmesi (S 40) 10 Hoparlör (S 100) 11 Arka kadran (S 39, 59, 65, 66)
12 LCD Monitörü (S 25, 26, 127) 13 [MENU] Düğmesi (S 21) 14 Silme Düğmesi (S 62) 15 İmleç Düğmeleri
Oto zamanlayıcığmesi (S 53) [REV] Düğmesi (S 44) Flaş Ayarığmesi (S 49) Expozür Telafisi (S 54)/Auto
Bracket (P55)/Beyaz Dengesi İnce Ayar (S 83)/Flaş Çıktısı Ayarı
(S 51)/Auto Moddaki Arka Işık Telafisi (S 43) Düğmesi 16 Kart Kapağı (S 15) 17 LCD Monitörü açma düğmeleri (S 26)
10
18 Zum halkası (S 33) 19 Odak halkası (S 46)
20 Objektifi Kapama Düğmesi(S 37) 21 Şerit göz(S 17) 22 Mikrofon (S 69, 87) 23 Hot Shoe (S 97) 24 Mode Kadranı(S 36) 25 AÇMA/KAPAMA Anahtarı (S 21) 26 Güç Göstergesi(S 37) 27 Single ya da Burst Mode Düğmesi (S 57) 28 Optik Görüntü Dengeleyicisi Düğmesi(S 56) 29 [FOCUS] Düğmesi (S 47, 77, 89) 30 Odak Anahtarı (S 42, 45, 46) (AF/AF MACRO/MF) 31 Flaş Açma Kolu (Sf49) 32 [REMOTE] Soketi (Sf125) 33 [AV OUT/DIGITAL] Soketi (S 116, 118, 121) 34 [DC IN] Soketi (S 118, 121)
• Orijinal Panasonic AC adaptörü kullandığınızdan emin olun. (DMW­CAC1;isteğe bağlı)
35 Lens başlığı yerleştirme girintisi(S 18) 36 Pil Kapağını Açma/Kapama Kolu(Sf14) 37 Pil Kapağı (S 14) 38 Üç ayak yuvası
•Üç ayak kullanırken, üç ayağın ona takılan fotoğraf makinesi ile sabit durduğundan emin olun..
11
Pilin Şarj Cihazıyla Doldurulması
Fotoğraf makinesi gönderildiğinde, pil doldurulmaz. Kullanmadan önce pili doldurun.
1 Pili şarj cihazına takın.
2 AC elektrik kablosunu bağlayın.
• AC elektrik kablosu AC giriş terminaline tamamen oturmaz. Aşağıdaki gibi bir boşluk kalır.
3 Dolum işlemi tamamlandığında pili çıkarın.
• Dolum işlemi tamamlandığında, AC elektrik kablosunu
elektrik çıkışından çıkardığınızdan emin o
lun.
• Kullanıldıktan/dolduktan ya da dolum esnasında pil ısınır. Kullanım sırasında fotoğraf makinesi de ısınır. Fakat, bu bir
arıza
değildir.
•Pil dolduktan sonra uz orulur.
y
un süre bırakılırsa
Pil yorulduğunda tekrar doldurun.
• Tahsis edilmiş şarj cihazını ve pilini
kullanın.
• Pili şarj cihazıyla kapalı bir yerde
doldurun.
Şarj cihazını sökmeyin ya da üzerinde
değişiklik yapmay
ın.
• [CHARGE] göstergesi A yeşil yandığında, dolum işlemi başlar.
•[CHARGE] göstergesi A kapandığında (yaklaşık 120 dakika sonra), dolum işlemi sona erer.
12
Pil Hakkında (Dolum/kaydedilebilir resimlerin sayısı)
Pil göstergesi Mevcut pil gücü ekranda belirir.
• Pil göstergesi kırmızıya döner ve yanıp söner.
•Pili tekrar doldurun ya da tam dolu başka bir pil ile değiştirin.
[Fotoğraf makinesi AC adaptörü ile birlikte kullanıldığında bu görülmez.]
(DMW-CAC1;isteğe bağlı).
Pil ömrü CIPA standartlarında kaydedilebilir resimlerin sayısı (AE mod programında)
• CIPA , [Camera & Imaging Products Association] ’ nın kısaltmasıdır.
kaydedilebilir resimlerin sayısı
yaklaşık 280 resim (yaklaşık 140dk)
CIPA standartlarında kayıt koşulları
• Isı: 23 °C/ Rutubet:LCD monitörü açıkken %50.
•Ürünle birlikte verilen SD Hafıza Kartını kullanma(32 MB).
•Ürünle birlikte verilen pili kullanma.
•Fotoğraf makinesinin açılmasının 30 saniye sonrasında kayıt işlemi başlar.
Her 30 saniyede bir her bir kayıt, her bir diğer kayıtta tam flaşla.
•Her 10 kayıtta bir fotoğraf makinesini kapatın.
Kaydedilebilir resimlerin sayısı kayıt aralık süresine bağlı olarak değişiklik gösterir. Kayıt aralık süresi uzadıkça, kaydedilebilir resimlerin sayısı da azalır. (Her 2 dakikada bir resim çekildiğinde:Yaklaşık 75)
Vizör kullanıldığında kaydedilebilir resimlerin sayısı
(Kayıt koşulları CIPA standartlarına uyar.)
kaydedilebilir resimlerin sayısı
yaklaşık 300 resim (yaklaşık 150dk)
LCD monitörü kullanırken geri oynatım süresi
Geri oynatım süresi yaklaşık 300dk
Kaydedilebilir resimlerin sayısı ve geri oynatım süresi pilin kullanım koşullarına ve saklanma koşuluna göre değişiklik gösterir.
Dolum
Dolum süresi yaklaşık 120dk
Dolum süresi ve kaydedilebilir resimlerin sayısı isteğe bağlı pil paketi (CGR-S006E) ile yukarıdakinin aynısıdır.
•Dolum işlemi başladığında, [CHARGE]
göstergesi yanar. Dolum Hatası
•Dolum hatası meydana geldiği takdirde,
[CHARGE] göstergesi 1 saniyelik aralıklarla yanıp söner. Bu durumda, AC elektrik kablosunu elektrik çıkışından çıkarın, pili çıkarın ve odanın ve pilin ısısının çok düşük ya da çok yüksek olmadığından emin olun ve tekrar doldurun. Bir süre pili doldurduktan sonra [CHARGE] göstergesi hala yanıp sönmeye devam ediyorsa, satıcınıza ya da size en yakın yetkili servise müracaat edin.
•Pil usule uygun doldurulduğu halde fotoğraf
makinesinin kullan
ım süresi aşırı derecede
azaldıysa, pilin ömrü bitmiş olabilir. Yeni bir pil alın.
Dolum koşulları
•Pili 10 oC- 35 oC dereceleri arasında
doldurun. (Pilin ısısı da aynı olmalıdır.)
•Düşük ısıdaki koşullarda pilin performansı
geçici olarak kötüleşebilir ve kullanım süresi azalabilir (ör. kayak yaparken/ snowboarding yaparken).
13
Pilin Takılması/Çıkarılması
• Fotoğraf makinesinin kapalı olduğundan emin olunuz.
• Flaşı kapatınız.
1 Pil kapağını A. açmak için, çıkarma
kolunu ok yönünde kaydırınız.
• Gerçek Panasonic pillerini kullandığınızdan emin olunuz. (CGR­S006E).
2 Takma: Dolu pili, tık sesi duyana kadar içeri itiniz.
Çıkarma:
Pili çıkarmak için kilit B ‘yi kaydırın.
Pil kapağını kaydırınız.
3 1 2 Pil kapağını sıkıca kapatmak için,
çıkarma kolunu ok yönünde gidebildiği kadar kaydırınız.
• Fotoğraf makinesini uzun bir süre
kullanmayacak olursanız, pilini çıkarınız.
•Tam dolu bir pil, 24 saatten fazla bir süre
takılmışsa, pil çıkarılsa bile saat ayarı (fotoğraf makinesinde) en az 3 ay saklanır.(Saklama süresi, pil yeterince şar
j
edilmediğinde daha kısa olabilir.) 3 aydan fazla bir süre geçmişse, saat ayarı
kaybolacaktır. Bu durumda saati tekrar ayarlayınız.(s20).
• Kart girilirken, pili ve kartı çıkarmayınız.
Karttaki veri hasar görebilir. (s16).
• Fotoğraf makinesi açıkken, pili
çıkarmayın. Aksi takdirde fotoğraf makinesindeki ayarlar uygun biçimde saklanmayabilir.
• Ürünle birlikte verilen pil, sadece fotoğraf
makinesi için dizayn edilmiştir. Pili başka ekipmanla kullanmayınız..
14
Kartın Takılmasııkarılması
•Fotoğraf makinesinin kapalı olduğundan emin olunuz.
• Flaşı kapatınız.
1 Kart kapağını açmak için , kart kapağını
kaydırınız.
Kart, fotoğraf makinesi açıkken, takılır
ya da çıkarılırsa kart ve veriler hasar görebilir.
Panas
onic’in SD hafıza kartını
kullanmanızı öneririz.
Takma: 2
ı, tık sesi gelip, etiket fotoğraf makinesinin
Kart önüne bakacak şekilde kilitlenene kadar tamamen içeri geçiriniz.
Çıkarma: Kartı, tık sesi gelene kadar itiniz, ardından dik
biçimde çıkarınız.
• Eğer kart tamamen takılamıyorsa, kart
hasar görebilir.
3 1 Kart kapağını kapatın. 2 Kart kapağını sıkıca kapamak için, kart kapağını
sonuna kadar kaydırınız.
• Kart kapağı tamamen kapatılamazsa, kartı
çıkarıp tekrar takınız.
•Kartın yönünü kontrol ediniz.
•Kartın arka kısmındaki bağlantı terminallerine dokunmayınız.
15
Kart Hakkında
Kart giriş Resimler, karta kaydedilirken, kart giriş göstergeci A kırmızı yanar.
SD Hafıza Kartı
Kart giriş göstergeci yandığında resimler ya okunuyor ya da siliniyor veya kart temizleniyor(s114) ya da formatlanıyordur(s115):
• Fotoğraf makinesini kapatmayın.
• Pili ya da kartı çıkarmayın.
• Fotoğraf makinesini sallayıp, sarsmayın. Kart ve veri hasar görebilir, fotoğraf makinesi
normal biçimde çalışmayabilir.
Kartın Kullanımı hakkında Düzenli aralıklarla önemli resimleri/hareketli resimleri kartınızdan PC’ nize aktarınız(s118). Elektromanyetik dalga, statik elektrik, fotoğraf makinesinin arızalanması ya da bozuk kart nedeniyle karttaki veri hasar görebilir veya kaybolabilir.
• PC’nizdeki ya da diğer ekipmandaki kartı formatlamayın, kartı yalnızca fotoğraf makinesiyle, düzgün çalışmasını sağlamak için formatlayınız.(115).
SD Hafıza kartı(ürünle birlikte verilen) ve Multımedya kart(isteğe bağlı))
• SD hafıza kartı ve multimedya kart küçük, hafif, çıkarılabilir dış kartlardır. SD Hafıza kartı, yazmayı ve kartı formatlamayı engelleyebilen Beyaz-koruma anahtarı B ile donatılmıştır.
(Anahtar [LOCK] tarafına kaydırıldığında, karta veri yazıp, silmek ya da kartı formatlamak mümkün değildir. Bu işlevler anahtar açıldığında gerçekleşir.)
•Bu birimde, aşağıda kapasiteleri belirtil
Hafıza Kartlarını kullanabilirsiniz.(8MB’d
en SD
en
2GB’a kadar)
8 MB, 16 MB, 32 MB, 64 MB, 128 MB, 256 MB, 512 MB, 1 GB, 2 GB (Maksimum)
Lsütfen en son bilgileri aşağıdaki web
itesinden doğrulayınız.
http://panasonic. co. jp/pavc/global/cs
(Bu site yalnızca ingilizcedir.)
• Bu birim SD Hafız kartı Spesifikasyonlarına
dayalı FAT16 ve FAT12 sistemlerinde Formatlanan SD Hafıza Kartlarını de tekler.
s
• Bu birim, hareketli resimleri kaydetmek için
Multimedya kartı desteklemez.
• Bir Multımedya kart’ın okuma/yazma hızı,
Bir SD Hafıza Kartı’ndan daha yavaştır. Multimedya kart kullanıldığında, bazı özelliklerin performansı belirtilenden. Biraz daha yavaş olabilir.
• Hareketli resimleri Multımedya kart’ı
kullanarak kaydettikten sonra, kart giriş göstergeci bir süre görünebilir;ancak bu a var anlamın
a gelmez.
rıza
• Yutmalarını önlemek amacıyla, Hafıza
Kartını çocukların ulaşamayacağı yerde saklayınız.
5
16
Lens Kapağının Çıkarılması/ Şeridin Eklenmesi
Lens kapağını çıkarma
1 Lens kapağını parmaklarınızın arasına
sıkıştırıp, çıkarınız.
•Fotoğraf makinesini taşırken ya da kapattığınızda ve yahut resimleri oynatırken, lens yüzeyini korumak için lens kapağını takınız .
esim çekmeden önce lens kapağını
•R çıkarınız.
• Lens kapağını kaybetmemeye özen gösteriniz.
Şeridin eklenmesi(ürünle birlikte verilen)
1Şeridi, şerit gözündeki deliğin içinden geçiriniz.
Şeridi, tıpanın arasından geçirip
2
bağlayınız.
A: Şeridi 2 veya daha fazla cm çekiniz.
Şeridi kıvırmamaya dikkat ederek, fotoğraf
makinesinin diğer tarafına tutturunuz,
Şeridin, fotoğraf makinesine sıkıca
bağlandığından emin olunuz.
Şeridi ekleyince “LUMIX” logosunu
görebilirsiniz.
17
Lens Başlığının Eklenmesi/ Çıkarılması
Parlak günışığında ya da arka ışıkta, lens başlığı, mercek parlamasını ve hayalet izi azaltacaktır.
Lens başlığı aşırı ışığı keser ve resim kalitesini arttırır.
•Fotoğraf makinesinin kapalı olduğundan emin olun.
• Flaşı kapatın.
Lens başlığını eklerken
1 Fotoğraf makinesini baş aşağı
yerleştiriniz.
2 Lens başlığı işareti A ile Lens başlığı konum yivi B ‘yi , birimde, aynı hizaya getirip, doğruca içeri geçiriniz.
Lens başlığının geçici olarak saklanması (Geçici Saklama)
1 Fotoğraf makinesini baş aşağı
yerleştiriniz.
2 Lens başlığını çıkarıp, ters döndürünüz. Lens başlığı işareti A ile lens konum yivi Bayi , birimde aynı hizaya getirip, doğruca içeri geçiriniz.
•Lens başlığının düzgün eklendiğinden emin olunuz..
Lens başlığını çıkarırken, kilit çıkarma ğmesini C’ye basınız ve lens başlığını çıkarınız.
Lens başlığını çıkarırken, kilit çıkarma ğmesini C’ye basınız ve lens başlığını çıkarınız.
18
2
Lens kapağını takınız.
• Lens kapağının sıkıca kapandığından emin olunuz.
•Lens başlığını geçici olarak saklarken, başlığın sıkıca kapandığından ve resme yansımadığından emin olunuz. •Lens başlığını geçici olarak saklarken, lens kapağını çıkarıp, resim çekebilirsiniz. Ancak zum halkasını, odak halkasını, [FOCUS] düğmesini ya da odak anahtarını kullanamazsınız..
• Lens başlığı takılıyken, flaş kullanırsanız flaştan çıkan ışık, lens başlığıyla engellenir. Ekranın alt kısmı kararır(gölgelenme) ve flaş ayarını ayarlayamazsınız. Flaşla resim çekmeden önce lens başlığını çıkarmanızı öneririz.
•Karanlıkta AF yardım lambasını kullanırken, lens başlığını çıkarınız..
• MC Koruyucusunun ve ND filtresinin nasıl eklendi bakınız.
•Lens başlığı takılıyken, dönüşüm lenslerini ekleyemezsiniz..
•Ürünle birlikte verilen aksesuarları kaybederseniz, bayiine ya da en yakın yetkili servisinize başvurunuz.(Aksesuarları ayrı ayrı satın alabilirsiniz.)
ğiyle ilgili ayrıntılar için sayfa 126’ya
19
Tarih/ Zaman Ayarı (Saat Ayarı)
Başlangıç Ayarı Fotoğraf makinesi gönderilirken, saat ayarlı değildir. Fotoğraf makinesini açtığınızda aşağıdaki ekran görünür.
•[MENU] düğmesine basınca, adım1 ‘de gösterilen ekran çıkar.
•Ekran yaklaşık 5 saniye sonra kaybolur. Fotoğraf makinesini tekrar açın ya da [MENU] düğmesine basın, [SETUP] menüsünün(s23) sayfa2/4’sinde yer alan [CLOCK SET] ’i seçeneğini seçin ve adım 1 ve 2’ de saati ayarlayın.
1 Tarih ve Zamanı ayarlayın
◄/►: İstediğiniz maddeyi seçiniz.
▲/▼: Tarih ve zamanı ayarlayınız..
[D/M/Y] , [M/D/Y] ya da [Y/M/D] ‘i
2
eğini seçin.
seçen
•Ayarlamayı bitirdikten sonra 2 kez [MENU] düğmesine basarak menüyü kapatınız.
• Fotoğraf makinesini kapamadıktan ve açtıktan sonra saat ayarının doğru olup olmadığını kontrol ediniz.
•Tam dolu bir pil, 24 saatten fazla bir süre takılmışsa, pil çıkarılsa bile saat ayarı (fotoğraf makinesinde) en az 3 ay saklanır. (Saklama süresi, pil yeterince şarj edilmediğinde daha kısa olabilir). 3 aydan fazla bir süre geçmişse, saat ayarı kaybolacaktır. Bu durumda saati tekrar ayarlayınız.
• Yılı, 2000’ den 2099’ a kadar ayarlayabilirsiniz. 24 saatlik sistem kullanılır.
•Fotoğraf basma hizmeti kullanacağınızda, tarih fotoğraf makinesinde ayarlı değilse; saklama, fotoğrafınıza tarih basma seçeneği sunsa dahi, fotoğraf basılmayacaktır.
•Tarih basım ayarlaması için sayfa 107’ ye bakınız.
20
Ayar Menüsü Hakkında
• Gerekliyse maddeleri ayarlayın. ( Her mene maddesi için sayfa 22 ve 24’e bakınız.)
1 Fotoğraf makinesini açınız.
•mene maddeleri, mod kadranıyla seçilen moda bağlıdır(s36). Bu sayfada, program
AE mod [ ] ’ undaki ayar menüsü [MONITOR] ayarları örnek olarak gösteriliyor.
2 [MENU] düğmesine basınız.
4 İstenen maddeyi seçiniz.
İstenen değeri seçiniz.
5
Ayarı kaydetmek için en sonda tuş
una
basmayı unutmayın
• Ayarlamayı tamamladıktan sonra [MENU] düğmesine basarak menüyü kapatınız. Kayıt
modunda , deklanşör düğmesine yarım basarak da menüyü kapatabilirsiniz.
3
[SETUP] Menüsünü seçiniz.
• 1/4, 2/4, / ve 4/4 sayfaları arasında hareket etmek için ön kadran A ‘ yı döndürünüz.
21
[SETUP] menüsü (Ayar yöntemi için sayfa 21’e bakınız).
[MONITOR/VIEWFINDER]
LCD monitörünün (LCD monitöründe resimler göründüğünde) ya da vizörün (vizörde resimler göründüğünde) parlaklığını 7 adımda ayarlayınız.
[AUTO REVIEW]
[OFF] :Kaydedilen resim otomatik olarak görünmez. [1SEC.] :Kaydedilen resim ekranda yaklaşık 1 saniye otomatik olarak görünür. [3SEC.] : Kaydedilen resim ekranda yaklaşık 3 saniye otomatik olarak görünür. [ZOOM] : Kaydedilen resim, ekranda yaklaşık 1 saniye otomatik olarak görünür. Sonra resim 4 kat büyütülür ve yaklaşık 1 saniye görünür. Bu, mod odağı doğrulamak için faydalıdır. Sesli resimler ya da burst modunda , auto bracket’ te yer alan resimler [ZOOM] seçilse bile büyütülmez.
• Hareketli resim modunda [ gözden geçirme işlevi çalıştırılmaz.
•Resimler auto bracket [ burst modunda (s57) herhangi bir hızda([
] , [ ] ve[ ] ) kaydedilirken, ot
gözden geçirme işlevindeki ayara bakılmaksızın oto gözden geçirm hale getirilir.(Resim büyütülm
] , oto
] (s55) ya da
o
e işlevi aktif
ez).
•Oto gözden geçirme işlevi, sesli resimleri kullandığında oto gözden geçirme işlevindeki ayara bakmaksızın sesi ya da veriyi karta kaydederken çalışır. (Resim büyütülmez.)
•Kalite, [TIFF] ya da [RAW] ‘a ayarlandığında, oto gözden geçirme işlevi karta yapılan kaydın sonuna kadar çalışır. (resim büyütülmez).
•Oto gözden geçirme işlevi için ayar ;auto bracket, burst modu, hareketli resim modunda veya [AUDIO REC.] , [ON] ‘a getirildiğinde gerçekleşmez.
[PLAY ON LCD]
[PLAY ON LCD] , [ON] ‘a ayarlanırken, vizör, kayıt modunda seçildiğinde, resim otomatik olarak gözden geçirimde ya da oynatımda LCD monitöründe görünür.(s29) .
22
[SETUP] menüsü (Ayar yöntemi için sayfa 21 ‘ e bakınız.)
[POWER SAVE]
[1MIN.] /[2MIN.] /[5MIN.] /[10MIN.] :
Güç tasarrufu modu aktiftir. Fotoğraf makinesi, ayarlarda seçilen zamandan beri kullanılmamışsa, güç tasarrufu modu aktif hale gelir. (Fotoğraf makinesi pilin ömrünü korumak için otomatik olarak kapanır).
[OFF] : Güç tasarrufu modu aktif değil.
• Güç tasarrufu modunu iptal etmek için, deklanşör düğmesine yarım basın ya da fotoğraf makinesini kapatın ve açın.
•AC adaptörünü (DMW-CAC!;isteğe bağlı) kullanırken/ bir PC ‘ye ya da yazıcıya bağlanırken / hareketli resimleri kaydederken / hareketli resimleri oynatırken / slayt gösterisi sırasında, güç tasarrufu modu aktif hale getirilmez. (Ancak, manuel slayt gösterisi sırasında, güç tasarrufu modu ayarı [10MIN.] ’ a sabittir.)
[MF ASSIST]
(Sadece Kayıt modu)
Manuel odakta, nesneye odaklamayı kolaylaştırmak için ekranın ortasında yardımcı ekran belirir.(s46).
[MF1] :Ekranın ortası genişler.. Tüm ekranın oluşumunu belirlerken odağı ayarlayabilirsiniz.
[MF2] : Ekranın tümü genişler. Bu, odağı geniş olarak ayarlamak için uygundur.
[VOLUME]
Konuşanların sesi 7 adımda ayarlanabilir. (SEVİYE 6’ dan 0 ‘a).
•Fotoğraf makinesini TV ‘ye bağladığınızda, TV’ de konuşanların sesi değişmez.
[CLOCK SET]
Tarih ve zamanı değiştirin.( s20).
[NO. RESET]
Bunu, bir dahaki kayıtta, resmin dosya numarasını 0001 ‘ den başlatmak istediğinizde ayarlayınız. ( Klasör numarası güncelleştirilir ve dosya numarası 0001 ‘ den başlar).
• Klasör numarası 100 ‘den 999 ‘ a kadar belirlenebilir.
Klasör numarası 999’ a ulaştığında, dosya numarasını sıfırlayamazsınız. Veriyi PC ‘ye ya da başka bir yere kaydettikten sonra kartınızı formatlamanızı tavsiye ederiz.
• Klasör numarasını tekrar 100 ‘ e ayarlamak için önce kartı formatlayın, daha sonra bu işlevi dosya numarasını yeniden ayarlamak için kullanın. Bu işlemden sonra klasör numarası için sıfırlama ekranı görünür. Klasör numarası
•Dosya numarası ve klasör numarası hakkında detaylı bilgi için sayfa 119 ‘a bakınız..
[OFF] : Ekran genişlemez. [BEEP]
] :kullanım sesi yok.
[ [
] :Hafif kullanım sesi.
[
] :Yüksek kullanım sesi..
nı sıfırlamak için [YES] ‘ i seçiniz.
[SHUTTER]
Kapama sesinin yüksekliğini seçme ayarı.
[
] : kapama sesi yok.
] : hafif kapama sesi.
[
] : yüksek kapama sesi.
[
23
[SETUP] menüsü (Ayar yöntemi için sayfa 21 ‘ e bakınız.)
[RESET]
[REC] ya da [SETUP] menüsündeki ayarlar tekrar başlangıç ayarlarına getirilir.
• [SETUP] menüsündeki ayarlar sıfırlanırken, ekran modundaki [BABY] (s75) için doğum günü ayarı da sıfırlanır.
[PLAY] modu menüsündeki [ROTATE DISP:] (s104) de [ON] ‘ a tekrar ayarlanabilir.
[SCENE MENU]
[OFF] :
[SCENE MODE] menüsü görünmez ve fotoğraf makinesi o anda seçili ekran modunda çalışır. Ekran modunu değiştireceğinizde, [SCENE MODE] menüsünün çıkması için [ MENU] düğmesine basınız ve sonra istediğiniz ekran modunu seçiniz.
[AUTO] :
[SCENE MODE] menüsü otomatik olarak görünür. İstenen ekran modunu seçiniz.
•Klasör numarası ve saat ayarı değiştirilmez.
[USB MODE]
USB iletişim sistemini ayarlayınız..
• PC ya da yazıcıya bağlamadan önce ayarlayınız.(s117).
[HIGHLIGHT]
Oto gözden geçirme ya da gözden geçirme işlevi aktif hale geldiğinde siyah-beyaz yanıp sönen beyaza doygun bir alan çıkar.(s29).
[VIDEO OUT]
(sadece Oynatım modu ) (s116) [NTSC] : [PAL] :
Görüntü çıktısı NTSC sistemine ayarlanır..
Görüntü çıktısı PAL sistemine ayarlanır.
[LANGUAGE]
mene ekranındaki dili, aşağıda verilen dillerden ayarlayınız. istediğiniz dili ▲/▼ile ayarlayıp  ile kaydediniz.
[ENGLISH] : İngilizce [DEUTSCH] : Almanca [FRANÇAIS] : Fransızca [ESPAÑOL] : İspanyolca [ITALIANO] : İtalyanca [ ] :Japonca
•Yanlışlıkla başka bir dili seçtiğinizde, istediğiniz dili ayarlamak için mene
simgelerinden [
Mod kadranını [ ] veya [ ] ‘ ya ayarlarken,
Mod kadranını [ ] veya [ ] ’ ya ayarlarken,
] ‘ i seçiniz.
24
LCD Monitör/ Vizör Hakkında
Kayıt modunda (s37)
1
LCD monitör/ Vizörün Açılması
Monitör ekranını açmak için [EVF / LCD] düğmesine basınız. (LCD monitörü, ekran dışarıya bakacak şekilde kapalıyken)
A LCD monitör (LCD) B Vizör (EVF)
•LCD monitörü açıldığında, vizör kapanır.(
ya
da tam tersi olur).
2 Kullanılacak ekranın seçilmesi.
Gösterimi değiştirmek için [ DISPLAY] düğmesine basınız.
•mene ekranı göründüğünde, [DISPLAY] düğmesini aktif değildir. Çoklu oynatım (s60) veya oynatım zum ‘u (s61) sırasında ve slayt gösterisiyle oynatım yapılırken (s 102) ekrandaki göstergeler kapatılıp açılabilir.
Normal gösterim
C D Histogramla gösterim E Çerçevesiz gösterim F Gösterimsiz (kayıt rehber çizgileri)
•Ekran modundaki [NIGHT PORTRAIT] (s74), [NIGHT SCENERY] (s74), [FIREWORKS]
(s77) ve [STARRY SKY] (s79)’ de, çizgiler gridir.
G Gösterimsiz
1 Arka ışık telafisi (sadece auto modunda görünür).
2 Histogram 3Kalan resim sayısı 1000’ den fazlaysa ya
da hareketli resim modunda arta kalan zaman 1000 saniyeden fazlaysa, [ ] gözükür.
25
Oynatım modunda (s59)
LCD Monitör. LCD monitörünün ayarlanması, farklıılardan resim çekilmesine olanak sağlar.
Normal açıdan resim çekme.
•LCD monitör ile vizör arasında geçiş sağlayabilirsiniz..
H Normal gösterim Kayıtlı bilgi ve histogramla gösterim.
Gösterimsiz
J
4, ekran modunda doğum günü ayarını [BABY] için (s75) yaptığınızda ve resimlerin çekiminde [WITH AGE] seçildiğinde görünür.
Yüksek açıdan resim çekme.
LCD monitör açma düğmelerinden biriyle LCD monitörünü açınız.
Yalnızca LCD monitörünü kullanabilirsiniz.
10:00 1. DEC.2005 5 100_0001 5
F2.8 25 ISO100 AUTO
100_0001
:LCD Monitör açma düğmeleri
A
•Önünüzde birisi varken ve nesneye yaklaşamadığınız durumlarda kullanışlıdır.
10:00 1. DEC.2005
26
5 5
şük açıdan resim çekme.
LCD monitör açma düğmelerinden biriyle LCD monitörünü açınız.,
çekin (yaklaşık 120
LCD monitörünü tam açıp
o) ve 180o döndürün.
Yalnızca LCD monitörünü kullanabilirsiniz.
LCD monitör döndürme yönü
•LCD monitörü, vizör çalışırken açılırsa, fotoğraf makinesi otomatik olarak LCD monitörüne geçer.
•LCD monitörünü, ancak yeterli genişlikte açtıktan sonra döndürün ve hasar görme ihtimaline karşı, aşırı zorlamadan kaçının.
•LCD monitörünün kenarları tutulduğunda, bazı bozukluklar olabilir; ancak bu bir arıza olmayıp, çekilen resimlerde ve oynatımda bir etkide bulunmaz.
•LCD monitörünü kullanmadığınızda, kir ve çiziklerden korumak için monitörü ekran iç kısma bakacak şekilde kapamanız tavsiye edilir.
•Üç ayağı kullanırken, üç ayağın türüne bağlı olarak LCD monitörü dönmeyebilir.
,
: Maksimum 180o
1 2: Maksimum 120o
• Bu, alçak konumda bulunan çiçek gibi şeylerin resminin çekilmesi için elverişlidir.
•LCD monitörü, ekran iç tarafa bakacak
şekilde kapalıyken açılırsa, fotoğraf makinesi otomatik olarak vizöre geçer.
Vizör h nesnenin ya da açık alan resimlerin kmek
akkında. Vizör, hareket eden bir
i çe
istediğinizde elverişlidir.
•Diyopter a
yarı hakkında bilgi için sayfa 29 ‘ a
bakınız.
•Vizörü kullanırken, LCD monitörünü kapatınız.
•LCD monitörü açıkken, vizör kullanılamaz. 2
27
■ İyi resim çekmek için öneriler.
Resimleri net olarak çekmek için:
• Fotoğraf makinesini 2 elinizle nazikçe tutunuz, kollarınızı yanlarda kımıldatmayınız ve ayaklarınız hafifçe açık şekilde durunuz.
•Deklanşör düğmesine bastığınızda fotoğraf makinesinde titreme olmadığından emin olun.
• Mikrofon ya da AF yardım lambasını parmağınız veya başka nesnelerle kapamayınız.
•Lensin ön kısmına dokunmayınız. LCD monitörle kayıt yaparken
Vizörle kayıt yaparken
Yön bulma işlevi
Resimleri fotoğraf makinenizi dik tutup çekerseniz, resimlerdeki dönüş bilgisi otomatik olarak resimlere eklenip, kaydedilir.[ROTATE DISP.] (s104), [ON] ‘a ayarlandığında resimlerdeki dönüş bilgisine göre TV ya da ekranda resimleri gösterip döndürebilirsiniz
• Bu işlev, fotoğraf makinesini aşağı ya da
. yukarı doğrultarak kaydedilen resimlerde düzgün çalışmayabilir.
• Yön bulma işlevini hareketli resim modunda
ve döndürme animasyon
u
oluşturduğunuzda kullanamazsınız.
A: Fotoğraf makinesi dik
tutulduğunda.
Resimleri , fotoğraf makinesini dik tutup
çe
kecekseniz, normal açıda LCD monitörünü
kullanınız.
• Titreme hakkında daha fazla bilgi için sayfa 39’ a bakınız. (Fotoğraf makinesinin sallanması).
28
Çerçevesiz gösterim
Kayıt bilgisi, kayıt ekranı dışında gösterilir; bu sayede, zum ve önemli uyarı göstergeleri hariç monitördeki simge ve diğer şeylerin engeli olmaksızın resimlerinizi çekebilirsiniz.
■ Diyopter Ayarı
Bu özellik, düzeltici lens takan ve vizörü kullanmayı tercih eden kullanıcılar için faydalıdır.
•LCD monitörünü kapatınız ve vizörü görüntülemek için [EVF / LCD] düğmesine basınız.
Diyopter ayarlama kadranını döndürerek diyopteri ayarlayınız.
Kayıt Rehber çizgisi
Nesneyi, yatay ve dikey rehber çizgileri üzerinde y
oktasında hizaladığınızda, nesnenin
n dengesini, eğimini ve bo görüntüleyerek iyi tasarlanmış nitelikte resim çekebilirsiniz.
Vurgulama gösterimi
Oto gözden geçirme ya da gözden geçirme işlevi aktif haldeyken , [SETUP] menüsünde (s24) [HIGHLIGHT] , [ON] ’ a ayarlandığında, resimdeki beyaza doygun herhangi bir alan ( aşırı parlak ya da parıldayan kısım) siyah beyaz yanıp sönerek görünür.
• Histograma başvurarak ekspozürü eksiye telafi edip, sonra tekrar bir resim çektiğinizde, bu iyi bir resimle
a da bu çizgilerin kesişme
yutunu
Monitör Önceliği
[SETUP] menüsünde (s22) [PLAY ON LCD ] ‘ yi [ ON] ‘ a ayarlarken, LCD monitörü, aşağıdaki durumlarda açılır. Vizörü kayıtta kullanırken bile , gösterimi LCD monitörüne geçirmek için geçen zamandan tasarruf edebilirsiniz.
•Kayıt modu, oynatım moduna geçirildiğinde.
•Resimleri gözden geçirirken. (s44)
toğraf makinesini oynatım modunda
•Fo açarken.
5
sonuçlanır.
Vurgusuz gösterim
Vurgulu gösterimle
.
29
Histogram
•Histogram, yatay eksen boyunca (siyahtan beyaza)parlaklığı ve düşey eksende her parlaklık düzeyindeki piksel sayısını gösteren bir grafiktir.
• Histogram , fotoğraf makinesi kullanıcısının, resme ışık verilme biçimini kolayca kontrol etmesini sağlar.
• Özellikle, otomatik ekspozürü düz gelmeyen ışıktan dolayı zorlaştığı durumlarda, lens diyaframı ve kapak hızının manuel ayarları olduğunda oldukça faydalıdır . Histogram özelliğini kullanmanız, fotoğraf makinesinden en iyi performansı almanızı sağlayacaktır.
AD değerler sola yoğunlaştığında, resim düşük ışıklıdır. B Histogramdaki değerler düzenli dağıldığında, ışık yeterli ve parlaklık iyi dengelenmiştir. C Değerler sağa yoğunlaştığında, resim aşırı ışıklıdır.
Histogram örneği
•Aşağıdaki belirtilen durumlarda, kaydedilen resim ile histogram birbirine uymadığında, histogram turuncu ile gösterilir.
–Flaş aktif hale getirildiğinde. –Flaş kapalıyken.
1 Ekran parlaklığı, karanlık yerlerde doğru biçimde gösterilmediğinde 2 Ekspozür yeterli ölçüde ayarlanmadığında
• Histogram, hareketli resim modunda
oynatım zumu sırasında görünmez.
• Kaydetme modundaki histogram yaklaşıktır.
• Kayıttaki ve oynatımdaki histogram birbirine uymayabilir.
• Fotoğraf makinesindeki histogram, bir PC ve benzeriyle kullanılan görüntü düzenleme yazılımında gösterilene uymayabilir.
• Beyaza doygun alanları oto gözden geçirme işlevi ya da gözden geçirme işlevindeki vurgulama göstergesi ile kontrol ediniz.(s29).
iken, çoklu oynatım ve
A Düşük ışıklı B Düzgün ışıklı C Aşırı ışıklı
Histogram
5 5
30
Loading...
+ 112 hidden pages