Olivetti OFX 800 User Manual [nl]

236866S
Gebruiksaanwijzing
PUBLICATIE UITGEGEVEN DOOR: Samenstelling: Olivetti I-Jet S.p.A. Olivetti Lexikon, S.p.A.
Località Le Vieux Divisione Home/Office 11020 ARNAD (Italy) Via Jervis, 77 - 10015 I VREA (Italy)
Copyright © 2000, Olivetti Alle rechten voorbehouden
De fabrikant behoudt zich het recht voor om zonder voorafgaande kennisgeving wijzigingen aan het in deze handleiding beschreven product aan te brengen.
Dit apparaat is goedgekeurd volgens Beschikking van de Raad 98/482/EG voor pan-Europese aansluiting van enkelvoudige eindapparatuur op het openbare geschakelde telefoonnetwerk (PSTN). Gezien de verschillen tussen de individuele PSTN's in de verschillende landen, biedt deze goedkeuring op zichzelf geen onvoorwaardelijke garantie voor een succesvolle werking op elk PSTN­netwerkaansluitpunt. Neem bij problemen in eerste instantie contact op met de leverancier van het apparaat.
Het -merk dat op dit product is aangebracht getuigt ervan dat het product aan de kwaliteitseisen voldoet, in overeenstemming met de richtlijn 1999/05/EG.
Verklaring van netwerkcompatibiliteit
Hierbij wordt verklaard dat het product geschikt is voor invoeging in alle netwerken van de EU-landen, Zwitserland en Noorwegen. De volledige netwerkcompatibiliteit in elk land kan afhankelijk zijn van de betreffende nationale Softwareschakelaars die overeenkomstig ingesteld moeten worden. Neem in geval van problemen met betrekking tot de aansluiting op andere dan EC PSTN netwerken contact op met het technische servicecentrum in uw land.
Gelieve rekening te houden met feit dat in de volgende omstandigheden bovengenoemde conformiteit evenals de productkenmerken niet meer gegarandeerd zijn:
verkeerde elektrische stroomvoorziening;
verkeerde installatie; verkeerd of onheus gebruik of in ieder geval gebruik waarbij geen rekening
wordt gehouden met de aanwijzingen die gegeven worden in de handleiding die bij het product wordt geleverd;
vervanging van originele componenten of accessoires door een ander type dat niet goedgekeurd is door de constructeur, of uitgevoerd door onbevoegd personeel.
ENERGY STAR is a U.S. registered trade mark
PAS OP: DIT TOESTEL MOET WORDEN AANGESLOTEN O P EEN GEAARD STOPCONTACT Het stopcontact moet dicht in de bu urt van het faxtoestel geïnstalleerd zijn en makkelijk bereikbaar zij.
Om de voeding van het toestel u it te schakelen, moet u de stekker uit het stopcontact trekken.
.
BELANGRIJKE AANBEVELINGEN ...
PLAATS ...
Plaats het faxt oestel op een vlakk e en stabiele onder­grond, vrij van t rillingen, zodat het niet k an vall en; een val zou u of anderen kunnen v erwonden en het toestel kunnen beschadigen.
Houd het toest el uit de buurt v an water, damp en hevige warmtebronnen. P laats het niet in een s toffige omgeving en stel het ook niet bloot aan rechtstreeks zonlicht.
Plaats het toestel op een veilige afstand van elektri­sche of elektronische apparaten zoals radio’s, TV’s e.d. die s toringen kunnen veroorzak en.
Omring het toest el niet met boeken, doc umenten of voor­werpen die de v enti lat ieruim te beperk en. De ideal e omge­vingsvoorwaarden z i j n temperaturen tus sen de 5 en 35 °C en een relatieve vochtigheid tussen de 15 en 85%.
Laat v oldoende ruimte v rij voor de ui tvoeropening aan de voorz ijde v oor de originele en ontv angen of gekopi­eerde documenten, zodat deze niet op de vloer vallen.
AANSLUIT ING OP HET STROOMNET ...
Het faxtoestel is uitgerust met een snoer met een geaarde stekker, die een niet te verwaarlozen be­schermi ng biedt. I ndien de s tek ker niet in het stopc on­tact pas t, of i ndien het stopc ontac t geen aarding heeft, dient u de hulp van een elektricien i n te roepen om het stopcont act te lat en aanpassen zodat het aan de gel­dende voorschriften vol doet.
Zorg ervoor dat het stroomsnoer steeds makkelijk bereikbaar is en leg het zo dat er niet op getrapt of over gestruik el d kan worden.
Controleer of de spanning en de frequentie van de stroomv oorzi ening overeenk omen met de spanni ng en de frequent i e die op het pl aatje achterop het faxtoestel vermeld z i j n.
Sluit het f axt oes tel nooi t aan op een meerv oudig st op­contact of een verlengsnoer waarop reeds een ander toestel is aangesloten: een slecht elektrisch contact zou tot ov erverhitti ng en zelfs tot brand of elektrisc he schokken kunnen leiden.
AANSLUIT ING OP HET TELEFO O NNET ...
U dient zich te houden aan de nationaal geldende voor­schriften inzake de aansluiting van faxtoestellen, tele­foons, antwoordapparaten en andere apparatuur op het openbare telefoonnet .
INSTAL L ATIE EN INSTEL L INGSPARAM ETERS ...
Op nationaal vlak kunnen de standaard waarden voor elke installatie- en instellingsparameter variëren naargelang de vereist en of de spec ifieke behoef ten van de gebruiker. Daarom zijn deze instellingen niet altijd identiek aan de inst ellingen die in de handleiding zij n vermeld. We raden u dan ook aan ze af te drukken voordat u wijzigingen aanbreng t.
ONDERHOUD ...
Wanneer u het faxtoestel wilt reini gen, dient u eerst de stekk er uit het stopc ontact te trek ken. Daarna kunt u het afnemen met een voc ht ige doek. Gebruik nooit bij­tende mi ddelen z oals opl osm iddelen, alc ohol of benz i­ne en ook geen schuurmiddel en.
Zorg ervoor dat er geen vreemde voorwerpen (of vl oeistof­fen) in het toestel geraken: indien ze toevallig in contact zouden komen met delen onder spanning, zou brand of een elektrische schok het resultaat kunnen zijn.
REPARATIES ...
Probeer nooit het fax toes tel zelf te repareren of aan te passen indi en u daarvoor geen speci ale oplei ding hebt genoten; wanneer u de behuizing verwijdert , riskeert u een elekt risc he sc hok of andere v erwondingen. Neem dus geen risico’s en roep er een gekwalificeerde on­derhoudstechni cus bij.
Wanneer er delen (of t oebehoren) vervangen moeten worden, mag u enkel originele, door de fabri kant goed­gekeurde onderdelen gebruiken. Bij gebruik van ander materiaal kan de veilige werking niet meer gegaran­deerd worden en zijn brand en elektrische schokken mogelijk.
Bij optreden van onderst aande omstandigheden moet u onmiddellijk de stekker uit het stopcontact trekken en de hulp van een gekwalificeerde onderhoudstech­nicus i nroepen:
het stroomsnoer of de stekker is beschadigd of versleten
de behuizing is bes chadigd
een of andere vloeistof (al zijn het maar regen­druppels!) i s in het toes tel gelopen
CORRECT GE BRUIK ...
Lees zorgvuldig alle instructies in deze handleiding voor u aan de slag gaat. Houd de handleiding binnen handbereik voor l atere raadpleging.
Het faxtoestel is reeds ingesteld overeenkomstig de normen van het plaatselijke telefoonnet.
Wanneer u het f axtoestel l angere ti j d ni et gebruikt, trek dan de stekker uit het stopcontact om schade door eventuele s toringen of spanningsst oten te voorkom en.
DE TELEFOON ...
In geval van s panningsval of s troomonderbrek ing kunt
u geen telefoonoproepen maken of ontvangen, omdat het toetsenbord wordt uitgeschakeld. Wanneer u ec hter absoluut niet zonder het f axtoest el
kunt om in dez e omstandigheden een telefoonoproep uit te v oeren, moet u een noodt elefoon van een goed­gekeurd type gebruiken die u direc t op het faxtoes tel kunt aansl uiten.
V
ONDERDELEN
(
Papiergeleider, kan worden ingesteld op de breedte van het papier in de ASF.
Automatische invoer voor te verzenden en te kopieren documenten (ADF). Maximumcapaciteit: 30 vel A4, A5, Letter en Legal.
Telefoonhoorn
Bedieningspaneel
Papiersteun
Automatische papierinvoer (ASF) voor standaard papier afstelbaar op de volgende formaten: A4, Letter en Legal. Maximumcapaciteit: 200 vel
2
(80gr/m
).
Tweestanden-hendel op bovenrand van de documentinvoer (ADF); links (default) voor documenten op standaard papier en meervoudige kopieën, rechts voor dik of speciaal papier
enkel vel).
Display
Openingshendel bedieningspaneel
Papiergeleiders, kunnen worden afgesteld op de breedte van het te verzenden/kopiëren document.
Handmatige invoer voor standaard papier
Aansluitcontact voor voedingsstekker
Plaatje serienumm er machine (aan de onderkant)
Aansluitcontacten telefoonlijn (aan de onderkant)
I
g
Printkop­compartiment
Uitgang voor ver­zonden of gekopieerde
inele documenten
ori
Aansluitcontact telefoonhoorn
Uitgang ontvangen / gekopieerde documenten
Optische scanner
V
BEDIENINGSPANEEL
De tekst op het bedi eningspaneel van het toest el is in het Engel s. Er wordt een voorgesneden masker bijgeleverd in de landstaal dat op het linker gedeelte van het bedieni ngspaneel aangebracht m oet w orden.
Bepaalde toetsen kunnen verscheidene funct ies vervullen, afhankelijk van de
STEL
:
Standby-modus, wanneer het toestel niet acti ef i s.
Programmeermodus (toegang tot de menu' s), wordt geact i veerd door op de toet s te drukken.
Communicati emodus, tijdens verzending of ont vangst.
Lijnmodus, wordt geact i veerd door op de toet s
Weergave op twee regels van elk 16 tekens, van de st atus v an het toestel , de menu- en submenu-items , parame­ters en verbonden waarden.
NUMMERTOETSEN
Vormen van het fax- of tele-
-
foonnummer.
Instellen van numerieke ge-
gevens. Selecteren van cijfers en al­fanumerieke tekens tijdens het inst ellen v an nummers en namen. Met de toets “0” selecteert men bovendien de speciale symbolen: +, &, /, en %. Met de toets “1” selecteert men bovendien de speciale symbolen: ., /, - en de spatie.
(0 - 9
)
te drukken of de hoorn op te nemen.
*
#
werkingsmodus van het FAXTOE-
Select eert de “ vol gende” special e tekens
en symbolen tijdens het instellen van namen. Voor het vormen van afstandsbedie­ningscodes.
Zendt bij de t oonkiesmodus een t oon in
de lijn voor speciale telefooncentrale­diensten.
②- ④
Tijdelijk omschakeling van puls naar toon.
Select eert de “v orige” speci ale tekens
en symbol en tijdens het inst ellen van namen.
Zendt bij de t oonkiesmodus een toon
in de lijn voor speciale telefooncent ra­ledienst en.
VI
① ③
RX MODE
Selecteert de diverse ontvangstme-
thoden.
Kiezen van de “vorige” waarden van een parameter.
Na drukken op de toet s van “vorige” uit de 10 laatst geselec­teerde fax- of telefoon-nummers e uit de 20 laatst ontvangen nummers.
HOLD
Voor tijdelijke onderbreking van de
verbinding.
Geeft toegang tot het adresboek. Met de toetsen
adresboek doorbladeren (nummers / adressen ingesteld onder one-touch­toetsen, snel kiesc odes en gegroepeerde kiesc odes).
Vrijgave van de toegang tot operaties voor het plaatsen/vervangen van de printkop.
Regelen van het volum e van de kies­tonen na drukken op de toets
Elimineert de foutstatus, herstelt de
- ② correct e werkingsmodus.
- ④
RESOLUTION Stemt de res oluti e af op de t e verz en­den documenten (alleen met het document in de ADF).
{y
Na indrukken v an de toets , kie­zen van “volgende” uit de 10 laatst geselecteerde fax- of telefoonnum­mers en de laatste 20 ontvangen nummers.
Kiezen van de “vol gende” waarden van
een parameter.
MEMORY TX
Vrijgave v an de toegang tot een enk ele verzending uit het geheugen
CLEAR
Annuleert v erkeerde instellingen.
, kiez en
NDQ PHQ KHW
.
① ②
PAUZE Last een pauze in tijdens het direct
- ④ kiezen of tijdens het programmeren
van nummers onder one-touch­toetsen en snelkies codes.
(REDIAL)
Zonder document ingevoerd, weergave van de lijst van binnenkomen­de/uitgaande oproepen. Met document ingevoerd, weergave van het laatst geselecteerde fax- of telefoonnummer.
(FUNCTIE) Toegang tot de programmeermodus.
Doorlopen van de diverse menu's en sub-menu's.
Gevolgd door een numerieke toets van 1 tot 9, select eren van een van de volgende menu's: F + 1 = TX UIT GEH. F + 2 = PRINT RAPPORT F + 3 = ONDERH. PRINTK . F + 4 = POLLING ONTV . F + 5 = POLLING ZE NDEN F + 6 = LIJST DOC. F + 7 = DOC. IN MAILBOX F + 8 = INSTELLING F + 9 = INSTALLA T I E
Wijzigt bij tijdsinstelling (als u het 12-
-
uursformaat gebruikt) het form aat van p.m. naar a. m . en andersom
Deze functie is slechts in enkele landen beschikbaar
Bij indrukken tijdens het kiezen van het fax- of telefoonnummer, kan het gekozen nummer een tweede kiestoon detecteren bij sommige telefoonverbindingen.
Inschakelen van kleine letter / hoofdletter voor het typen van Internet-adressen.
Met het faxtoestel aangesloten op een pri vé-cen trale:
Wanneer deze toets eenmaal wordt
- ④ ingedrukt voordat het telefoon- of fax-
nummer wordt gevormd, heeft men toegang tot de openbare lijn. Bij tweemaal indrukk en voor het kiezen van een nummer heeft men toegang tot een tweede telefoonnetwerk.
VII
① ③
Met het faxtoestel aangesloten op een openbare lijn:
Bij indruk ken voor het kiezen v an een
- ④ nummer heeft men toegang tot een
tweede telef oonnetwerk. Heeft in beide geval len dezelf de func-
tie voor de nummers die opgeslagen zijn onder one-touch-toetsen en s nel­kiesc odes.
Vrijgave van de toegang tot de Inter­net-functies. Gevolgd door een one-touch-toets of snelkiescode wordt automatisch (na programmering) het eraan verbonden internet-adres gesel ecteerd.
Voor het invoeren van internet­adressen in de programmeermodus van het adresboek. Voert het t eken @ in.
Met de hoorn van de haak, voor het toegang krijgen tot de speciale func­ties die het telefoonbedrijf biedt, algemeen bekend als REGISTER RECALL (R-functie).
STOP
Onderbreekt het kopiëren. Voert een docum ent uit de ADF uit. Schakelt de FOUTEN-LED uit.
Plaatst het faxtoestel opnieuw in de standby-modus. Onderbreekt het programmeren.
Onderbreekt een verzending of een ontvangst.
Elimineert de foutstatus, en herstelt
- ② de correct e werkingsmodus.
- ④
④ ①
FOUTEN-LED
Signaleert een st oring ti jdens verzending of ont­vangst.
LED TX/RX Aan, geeft aan dat er een verzending of ont-
vangst bezi g is. Uit, geeft aan dat er geen verzending of ont­vangst bezi g is.
START
Start de ont vangst van een docum ent.
Start de verzending van het document
- ④
nadat het f axnum mer is gevormd (all een met het document in de ADF).
Bevestigt de selectie van menu's en sub-menu's, parameters en betreffen­de waarden en gaat over naar de volgende procedure
HOOK
Toegang tot de lijnmodus.
.
ONE-TOUCH-TOETSEN
Voor het automatisch selecteren (na pro­grammering) van het eraan toegewezen fax- of telefoonnummer of i nternet-adres.
TOETSEN VOOR DE HET KOPIËREN
SETTING
Select eren van de waarden die het afdruk­resultaat bepalen tijdens de kopieerfunc tie (alleen met het document in de ADF ).
COPY
Starten van het kopiëren (alleen met het document in de ADF).
Indien u, in w illekeurig welke werkingsm odus, gedurende circa twee minuten geen enkel gegeven invoert, keert het toestel automatisch in de standby-modus terug.
VIII
INHOUDSOPGAVE
HET FAXTOESTEL INSTALLEREN .......................1
UITPA KKEN ... .......................................................................1
INSTALLEREN VAN DE PAPIERSTEUN VOOR DE ASF ....... 1
AANSLUITEN OP HET TELEFOONNET ...................... 1
Aansluiting van het faxtoestel ....................................... 1
Aansluiting van andere apparatuur (antwoordapparaat,
extra telefoon, enz. …................................................... 1
DE TELEFOONHOORN AANSLUITEN.................................. 4
AANSLUITEN OP H ET ST R O O MNET . .................................. 4
INSTALLEREN VAN DE OPVANGBAK VOOR ORIGINELE
DOCUMENTEN ….................................................................4
TAAL VAN DE BERICHT EN OP HET DISPLAY WIJZIGEN … 5
PAPIER LADEN ... ................................................................. 5
PRINTKOP INST AL L EREN ................................................... 6
Indien u problemen heeft met het plaat sen en/ of
uitlijnen van de printkop …............................................ 8
Printkop vervangen …..................................................8
DATUM EN TIJD WIJZIGEN .................................................. 9
NU ONTBREKEN UW NAAM EN FAXNUMMER NOG ........... 9
Naam ins tellen .............................................................9
Faxnu mme r instelle n .................................................. 10
Plaats van naam en faxnummer ................................. 10
CONFIGURATIE VOOR DE KENMERKEN VAN
DE TELEFOONLIJN ...............................................12
AANSLUITEN OP HET OPENBARE TELEFOONNET ...........12
AANSLUITEN OP EEN PRI VÉ- LIJN (PB X)
........................
VERZENDEN EN ONTVANGEN............................14
WELKE DOCUMENTEN ... ...................................................14
DOCU M EN TE N IN D E AD F STEKEN ......................................15
AFSTELLEN VAN CONTRAST EN RESOLUTIE VAN
EEN TE VERZENDEN DOCUMENT .....................................15
Om het contrast te selecteren ..................................... 15
Om de resolutie te selecteren ..................................... 15
DOCUMENTEN VERZEND EN .............................................16
BIJZONDERE GEVALLEN BIJ NUMMER VORMEN .............17
DOCUMENTEN UIT HET GEHEUGEN V ERZENDEN, DIRECT OF OP EEN VOORAF INGESTELD TIJDSTIP
(UITGESTELDE VERZENDING) ...........................................18
EEN VOORAF INGESTELDE VERZENDING UIT HET
GEHEUGEN WIJZIGEN, HERHALEN, WISSEN ..................20
AUTOMATISCH OPNIEUW VERZENDEN VAN
DOCUMENTEN/PAGINA’S UIT HET GEHEUGEN ................21
WANNEER DE VERZENDING MISLUKT ..............................21
DOCUMENTEN ONTVANGEN .............................................22
ALS HET PAPIER OF D E INKT O PRAAKT O F DE ST ROO M
U I T VAL T .. ..............................................................................22
12
ONTVANGSTMODI ..............................................................22
Manuele ontvangst .....................................................22
Automatische ontvangst ............................................. 23
Automatische ontvangst met oproeptype-herkenning ...23
Ontvangst met antwoordapparaat ............................... 25
ONE-TOUCH-TOETSEN, SNELKIESCODES EN
GEGRO E PEERDE KI ESC O D E S PROGRAM MEREN ...........26
One-touch-toetsen .....................................................26
Snelkiescodes ............................................................28
Gegroepeerd kiezen …...............................................30
REEDS INGESTELDE GEGROEPEERDE KIESCODES
WIJZIGEN / WISSEN …........................................................30
VERZENDE N VIA ONE-TOUCH-TO ETSEN ... ...................... 31
VERZENDEN VIA SNELKIESCODES ..................................31
VERZENDEN VIA GEGROEPEERDE KIESCODES …..........31
VERZE NDEN MET ONE-TOUCH-TOETSEN, SNELKIESCODES OF GEGROEPEERDE KIESCODES
DOOR OPZOEKEN IN BETREFFENDE LIJSTEN .................32
HERHALEN VAN EEN VAN DE 10 LAATST
GESELECTEERDE NUMMERS …........................................32
RAPPORTEN EN LIJS TEN AF DRUKKEN ............................32
Rapporten ..................................................................32
Automatische af druk van het zendrapport
active r e n /in a ctivere n ..................................................33
Automatische af druk van het ci rculai re-rapport
active r e n /in a ctivere n ..................................................34
Afdruk van het verzendings-, activi t eiten- circulaire-
ontvangst- en beller-ID-rapport opvragen .................... 35
Rapporten interpreteren .............................................35
Lijsten ........................................................................36
Lijst van inst al l atieparameters en uitgesloten
nummers afdrukken ... ................................................ 36
Lijst van confi guratieparameters en gegevens van de snelkiescodes, one-touch-toet sen en gegroepeerde
kiescodes afdrukken ... ...............................................36
GEAVANCEERD GEBRUIK...................................38
OVERIGE NUTTIGE INSTELLINGEN VOOR ONTVANGST ...38
Afdrukzone van een ontvangen document verkleinen ...38 Document ontvangen dat l anger is dan het
papierformaat ... .........................................................38
Instellen van de stille ontvangst ..................................39
Naam of nummer van de beller weergeven ................. 39
Aantal belsignalen wijzigen .........................................40
Volume van de belsignalen wijzigen ...........................40
Herkenning van het belsignaal-ritme ........................... 41
Zoemerduur wijzigen .................................................. 42
Stille periode wijzigen ................................................. 42
IX
Afstandsbedieningscode wijzigen ................................43
Doorzenden van een door uw faxtoestel ont vangen
document aan een ander faxtoestel (forwarding)..........43
OVERIGE NUTTIGE INSTELLINGEN VOOR
VERZENDING ............................................................44
Herhaling van misl ukt e verzending ui t het geheugen
active r e n /in a ctivere n ...................................................44
Verbindingstonen weergeven ......................................45
Luidsprekervolume aanpassen ....................................45
Zoemervolume aanpassen ..........................................45
Verzendingssnelheid verminderen ... ...........................46
Activeren/stopzetten van de ECM modus ….................46
VERZENDEN/ONTVANGEN VAN EEN DOCUMENT
D.M.V. DE POLLIN G FU NCTIE .. .......................................... 47
Wat is polling ..............................................................47
Aanvragen van een verzending (polling voor
ontvangst) ..................................................................47
Rapport van de laatste pol l i ng voor ontvangst
afdrukken ...................................................................48
Reeds ingestelde poll i ng voor ont vangst w i j zi gen /
wissen ........................................................................48
Voorbereiden van een document voor verzending
(polling voor verzending) .............................................49
Reeds ingestelde polling voor verzending wissen ........49
DE VEILIGHEIDSFUNCTIES .................................50
TOEGANGSCODES INSTELLEN ….................................... 50
TOEGA NGSCODES WIJZIGEN OF ANNULEREN … ........... 51
IN VERTROUWELIJKE VORM DOCUMENTEN
VERZENDEN EN ONTVANGEN …...................................... 51
Verzenden …..............................................................51
Ontvangen … ..............................................................51
DOCUMENTEN UIT DE MAILBOX AFDRUKKEN /
WISSEN .............................................................................. 52
EEN LIJST VAN UITGESLOTEN BELLERS CREËREN ….... 53
DOCUMENTEN UIT HET GEHEUGEN AFDRUKKEN /
WISSEN … .......................................................................... 54
HET FAXTOESTEL ALS EEN TELEFOON
GEBRUIKEN ...........................................................55
OPBELLEN VIA DE ONE-TOUCH-TOETSEN ... ................... 55
OPBELLEN VIA DE SNELKIESCODES ............................... 55
OPBELLEN MET ONE- T OUCH-TOETSE N OF SNELKIESCODES DOOR ZOEKEN IN DE
BETREFFENDE LIJSTEN ................................................... 56
OPVRAGEN VAN EEN VAN DE LAATSTE 10 GEVORM DE NUMMERS O F EEN VAN DE
LAATSTE 20 BINNENKOMENDE NUMMERS ..................... 56
HET FAXTOESTEL VERBINDEN MET ANDERE
TELEFOONDIENSTEN ..........................................57
GEBRUIK VAN HET FAXTOESTEL IN DE
INTERNET-OMGEVING (FAX2NET).....................59
INLEIDING …...................................................................... 59
Wat is Internet ...........................................................59
Wat is een Internet-adres ........................................... 59
Wat is “e-mail” ...........................................................59
Wat is een “Internet Service Provider” ... .....................59
REGIS T R ATIE …................................................................. 60
INSTELLING VAN UW FAXTOESTEL ….............................. 61
BETALIN G VAN DE INTER N E T - SERVICE .......................... 62
Om te weten hoeveel tegoed u nog hebt…..................62
Betalen van meer internet-verkeer …..........................62
Als u vergeet uw tegoed aan te vullen…...................... 62
E-MAIL ONTVANGST …...................................................... 63
ACTUALISERING TARIEVEN ... .......................................... 63
BEWERKINGEN I N DE INTE RNET- OMG EVING . .................... 64
Verzenden van faxen via Internet ...............................64
Verzenden van een document als e-mail ... ................. 64
Ontvangen van e-mail ................................................ 64
Uitprinten van WEB-pagina's ...................................... 64
HET FAXTOESTEL ALS EEN
KOPIEERAPPARAAT GEBRUIKEN.....................65
VERKRIJGEN V AN HET GEWE NSTE
AFDRUKRE SULTAAT …..................................................... 65
Kiezen van de kwaliteit van de kopie ….......................65
Kiezen van de papiersoort voor de kopie ….................65
Vergroten of verkleinen van het document op de
kopie …...................................................................... 66
Kiezen van het type contrast (hel derheid) op de kopie afhankelijk van de kwaliteit van het origineel ….. 66
WELKE DOCUMENTEN U KUNT KOPIËREN ..................... 67
WELKE FORMATEN EN PAPIERSOORTEN U KUNT
GEBRUIKEN …................................................................... 67
KOPIËREN ......................................................................... 67
ONDERHOUD..........................................................68
PRINTKOP VERVANGEN (“GEEN INKT MEER”) ... ............. 68
UITLIJNEN VAN D E PR IN T KOP …...................................... 70
WAARSCHUWINGEN ......................................................... 70
REINIGEN VAN DE PRINTKOP EN TESTEN VAN
DE SPUITMONDEN ............................................................ 70
ELEK T RISCHE CONTACTEN VAN DE PRINT KOP
REINIGEN .......................................................................... 71
REINIGINGSLINT VAN DE PRINTKOP SCHOONMAKEN ... 73
OPTISC HE SCANNE R R EINIGEN ... ................................... 74
KALIB RERING VAN DE SCA N NER ....................................... 74
BEHUIZING REINIGEN ....................................................... 75
VASTGELOPEN DOCUMENTEN VERWIJDEREN ... ........... 75
X
I
VASTGEL OPEN PAPI ER VER WIJDER EN ...........................75
KLEINE PROBLEMEN OPLOSSEN ......................................76
GELIJKTIJDIGE BEWERKINGEN ........................................77
FOUTCODES ......................................................................78
TECHNISCHE GEGEVENS....................................79
ALGEMENE KENMERKEN...................................................79
COMMUNICATIEKENMERKEN............................................79
KENMERKEN STROOMVOORZIENING...............................79
ONTVANGSTKENMERKEN..................................................79
VERZENDINGSKENMERKEN..............................................79
KENMERKEN VAN DE SCANNER........................................79
OMGEVINGSVOORWAARDEN............................................79
Test Sheet No. 1.........................................................80
X
HET FAXTOESTEL INSTALL EREN
UITPAKKEN ...
Behalve het faxtoestel en deze handlei ding, vindt u het volgende in de verpakking:
snoer voor aansluiting op het el ekt rici teitsnet,
telefoonsnoer,
telefoonst ekker (indi en voorzien),
verpakking met monochromatische printkop,
telefoonhoorn,
papiersteun voor de ASF,
een transparant met achterblad te gebruiken als
documentenhouder, een verpakking met speciaal papier voor de
scanner-kalibrering, bak voor het opvangen van de verzonden en
gekopieerde documenten, masker met aanduidingen in de landstaal voor
middengedeelte bedi eni ngspaneel , garantie,
registratieformul i er "FAX2NET",
Promotieblad "FAX2NET".
INSTALLEREN VAN DE PAPIERSTEUN VOOR DE ASF ...
Plaats de papiersteun voor de ASF in zijn sleuf
1.
achterop het faxtoestel en druk hem aan totdat hij vastklikt.
AANSLUIT EN OP HET TELEFOONNE T ...
Aangezien van het faxtoestel , van het externe antwoordap­paraat, van de extra telefoon of van andere ap­paratuur die van land tot l and verschillen,
derstaande schema's enkele voorbeelden ge­geven
op het telef oonnet anders is dan i n de schema's, richt u dan naar de in uw land geldende normen.
de aansluiting
afhankelijk is van nationale normen
. Indien echter in uw land de aansluiting
op het telefoonnet
worden in on-
Aansluiting van het faxtoestel . . .
Kantel het faxtoestel op een zijde en steek een
1.
uiteinde van het t elefoonsnoer in de aansluitbus
LINE
"
" aan de onderkant van het toestel ; een kl i k geeft aan dat het goed zit . Breng het snoer in de voorziene gl euf aan. (zie schema's “
val 2
Steek de connector of stekker (indien voorzien)
2.
aan het andere uiteinde van het tel efoonsnoer in het telef oonstopcontact (zie schema's “
geval 2
” of “
geval 3
geval 3
” of “
”).
”).
geval 1
ge-
”, “
geval 1
Aansluiting van andere apparatuur (ant­woordapparaat, extra telefoon, enz. …
(Aansluiting geval 1)
Kantel het faxt oestel op de rechter zijde en ver-
1.
wijder eventueel het voorgestanste afdekplaatje van de aansluitbus “TEL” op het faxtoestel, steek vervolgens de connector van het telefoonsnoer van het extra apparaat in deze aansluitbus (zie betreffende schema). Breng het snoer in de voorziene gleuf aan.
(Aansluiting geval 2)
Steek de connector of de stekker (van land tot
1.
land verschillend) van het extra apparaat in de aansluitstekker (zie betreffend schema).
(Aansluiting geval 3)
Steek de stekker van het extra apparaat in het
1.
telefoonstopcont act (zie betreffend schema) Indien het net waarop het faxtoestel wordt aangeslo-
meer dan één stopcontact telt
ten
gehomologeerd toestel
waarop het faxtoestel wordt aangesloten
één stopcontact in serie telt
primaire stopcontact
op het
gebruiken. Indien het net
, moet u een
meer dan
, moet u het t oetsen
aansluiten.
”,
ET FAXTOEST EL I N STALLEREN
H
1
Aansluiting geval 1
Aansluitcontacten
EXTRA TELEFOON OF AN­DERE APPARATEN
ANDERE APPARATEN
KABEL TELEFOONSTOPCONTACTEN
FAX
Aansluiting geval 2
Aansluitcontacten EXTRA TELEFOON OF ANDE-
RE APPARATEN
KABEL TELEFOONSTOPCONTACTEN
FAX
2 H
ET FAXTOEST EL I N STALLEREN
Aansluiting geval 3 (Duitsland)
Aansluitcontacten EXTRA TELEFOON OF AN-
DERE APPARATEN
ANDERE APPARATUUR
KABEL TELEFOONSTOPCONTACTEN
FAX
Aansluiting geval 3 (Oostenrijk)
FAX
Aansluitcontacten EXTRA TELEFOON OF AN-
DERE APPARATEN
ANDERE APPARATEN
KABEL TELEFOONSTOPCONTACTEN
ET FAXTOEST EL I N STALLEREN
H
3
DE TELEFOONHOORN AANSLUITEN ...
Breng de connector van het snoer van de hoorn
1.
aan in de aansluitbus op het toestel.
Leg de hoorn op de haak.
2.
Steek de stekker aan het andere uit ei nde van het
2.
snoer in het stopcontact van het stroomnet.
Het t oestel voert aut omat isch een test uit om te con­troleren of alle com ponenten correct werken. Op het display verschijnen achtereenvolgens de berichten "RX OP FAX 100%" met de datum en tijd, en "PRINTKOP CONTR.; DRUK OP RESUME".
Het toestel wordt
24 uur
het gen en te verzenden. Wenst u het dan moet u
het stopcontact trekken
geen aan/uit-schakelelaar.
permanent aangesloten
per dag klaar om documenten te ont van-
uit te schakelen,
de stekker van het stroomsnoer uit
, want het apparaat heeft
, zo staat
INSTALLEREN VAN DE OPVANGBAK VOOR ORIGINELE DOCUMENTEN …
Breng de opvangbak voor verzonden of gekopieerde documenten aan door hem in de speciale spleten vast te haken
AANSLUITEN OP HET STROOMNET ...
Steek de connector aan het ene ui teinde van het
1.
stroomsnoer in de stekker aan de achterkant van het toestel.
4 H
ET FAXTOEST EL I N STALLEREN
TAAL VAN DE BERICHTEN OP HET DISPLAY WIJZIGEN …
Als de berichten die op het display van het toestel verschijnen niet i n uw taal zi jn, kunt u deze wij zigen, door een andere uit de beschikbare talen te kiezen, en wel als volgt :
Druk op en vervolgens op de toets “9” van
1.
het numerieke toetsenbord. OP het display ver­schijnt “9.
Druk op .
2.
Druk op tot “
3.
schijnt. Druk op .
4.
Druk op {yWRW GH JHZHQVWH WDDO LV JHVHOH
5.
teerd.
Druk op
6.
INSTALLATIE
”.
” op het display ver-
TAAL
en tenslotte op
c-
.
PAPIER LADEN ...
Gestreken papier (coated)
Dit type papier heef t een zeer gladde coat ing aan de kant waarop de inkt m oet worden aangebracht. Hier­van kunt u maximaal 50 vel (gewicht 90 g/m ASF laden.
Glanzend papier (glossy)
Dit type papier heeft een glanzende coating en is vergelijkbaar met het papier dat wordt gebruikt in de fotografische industrie. U kunt hi ervan maxim aal 20 vel in de ASF laden.
Transparanten
Gebruik alleen transparanten die speciaal zijn be­doeld door inkjetprint ers, d. w . z. het enige type dat de inkt goed absorbeert. U kunt hiervan maximaal 50 vel in de ASF laden.
Kantel het deksel van de ASF.
1.
2)
in de
Het faxtoestel kan op verschillende papiersoorten afdrukken, automat isch ingevoerd door de automati­sche papierinvoer (ASF) of met één vel tegelijk van­uit de handm atige invoer aan de achterkant van het faxtoestel.
Papierformaten
In de papierinvoer (ASF) kunt u een stapel van max.
200 vel
papier van 80 g/m van ontvangen documenten en het kopiëren van originele documenten. De ASF is geschikt voor de papierformaten A4 (210 x 297 mm) 279 mm) en gewicht van 70 g/m
Papiersoorten
Om altijd een optimale afdrukkwaliteit te verkrijgen, is het raadzaam uitslui tend door de fabrikant aanbe­volen afdrukmedia te gebruiken (
gen op de verpakking
te afdrukmedia kan problemen geven bij het invoe­ren ervan en/of een slechte printkw al i t ei t opleveren.
U kunt heden verwerken:
US Legal
andere papiersoorten
2
laden voor het afdrukken
US Letter
(216 x 356 mm) met een
2
tot 90 g/m2.
zie de aanwijzin-
). Het gebruik van ongeschik-
met kleinere hoeveel-
(216 x
Waaier het papier goed uit en maak er een enkel
2.
blok van.
ET FAXTOEST EL I N STALLEREN
H
5
Houd het papier bovenaan vast en laat het in de
3.
ASF glijden zonder het te kreuken en zonder druk uit te oefenen.
Nadat het papier is geladen moet u tevens,
correcte werking van het toestel te garanderen
controleren of het ingestelde
overeenkomt
toestel pier dat u zojuist hebt geladen.
Druk op de toets en op toets “8” van het
1.
numerieke toetsenbord.
8.INSTELLING
Druk op de toets .
2.
DATUM EN TIJD
met het
afdrukformaat
formaat
/1-9
om de
op het
van het pa-
,
Duw het papier tegen de rechter zijkant van de
4.
ASF met behulp van de verstelbare geleider.
Druk op de toets
3.
schijnt:
PRINTERPARAMET.
Druk op de toets .
4.
FORMAAT:A4
Druk op de toetsen {yWRW RS KHW GLVSOD\ KHW
5.
papierformaat verschijnt dat u wilt gebruiken, in het voorbeeld: “Letter”
Druk op de toets
6.
bevestigen, en vervolgens op de toet s het display verschijnen afwisselen de berichten “RX OP FAX 100%” met de datum en tijd en “PRINTKOP CONTR; DRUK OP RESUME ”
FORMAAT:LETTER
tot op het display ver-
om de instelling te
. Op
PRINTKOP CONTR. DRUK OP RESUME
PRINTKOP INSTALLEREN ...
Het faxtoestel gebruikt
Wanneer u de ASF
onder
papier plaatsen.
en niet op het resterende papier
bijvult
moet u het nieuwe
koppen
1.
(alleen zwarte inkt ):
Druk op de toets : op het display verschi j nt het bericht “PRINTKOP VERV., DRUK OP RE­SUME”.
6 H
monochromatische print-
ET FAXTOEST EL I N STALLEREN
Til het deksel van het printkopcomparti ment om-
2.
hoog, zoals aangegeven door de pijl.
Raak
tacten
NEE!
de spuitmonden
niet aan.
elektrische con-
en de
Neem de print kop ui t zi j n verpakki ng en verwi j der
3.
de beschermfolie van de spuitmonden terwijl u de printkop bij de vingergreep vasthoudt .
Plaats de printkop in zi jn behuizing met de elek-
4.
trische contacten naar de achterkant van het toestel gericht.
Zorg ervoor dat u tijdens het installeren van de printkop de printwagen niet verpl aat st .
ET FAXTOEST EL I N STALLEREN
H
7
Duw de printkop in de richting van de pijl tot u
5.
een klik hoort, die aangeef t dat de printkop goed zit. Sluit het deksel van het printkopcomparti-
ment en druk opnieuw op de toet s
.
Op het display verschijnt:
AFDRUKKEN
Het toestel drukt nog een testpagina af op basis van de geselecteerde waarde, en komt vervolgens auto­matisch in de standby-modus terug. Op het display verschijnt het bericht “RX OP FAX 100%” op de bovenste regel en de datum en tijd op de onderste regel.
Indien u problemen heeft met het plaat­sen en/of uitlijnen van de printkop …
Indien na installatie van de printkop opnieuw het bericht "PRINTKOP CONTR.; DRUK OP RESUME" verschijnt, kunt u proberen de printkop te verwi j deren en opnieuw - maar met een beetje meer druk - te installeren. (Denk eraan om zowel voor als na het
Het toestel start automatisch een controleproce-
6.
dure van de printkop. Op het display verschijnt gedurende enkele seconden het bericht
INIT. PRINTKOP WACHTEN A.U.B.
Na afloop van de initialisatie van de printkop, verschijnt op het di spl ay het bericht:
installeren van de printkop op de toets te drukken). Indien het bericht niet verdwijnt, de print­kop verwijderen en de elekt rische contacten van de printkop en van de wagen reinigen, zie "
contacten van de printkop reinigen …
gedeelte "
Onderhoud
".
Om de printkop los t e maken, drukt u het hendeltje in de richting van de pijl (naar de achterkant van het printkopcompartiment ).
UITLIJNING
Druk op de toets .
7.
Het toestel voert een vel papier in en drukt de tekst van de uitlijningsprocedure van de printkop af. Op het di splay verschijnt:
AFDRUKKEN
De testpagina heef t de titel
Alignment
”.
“Test : Bidirectional
Indien de uitlijning die overeenkomt met de
x
waarde “x vormt, drukt u op de toet s
selecteert u een andere waarde met de toetsen
{y
” op de testpagina de beste oplossing
. Zo niet , dan
HQ GUXNW YHUYROJHQV RS GH WRHWV
Printkop vervangen …
.
Voor het vervangen van de printkop wordt verwezen naar het gedeelte
"Onderhoud
8 H
ET FAXTOEST EL I N STALLEREN
Elektrische
", in het
".
DATUM EN TIJD WIJZIGEN ...
Indien de datum en t ijd op het display niet juist zijn, kunt u beide op elk willekeurig moment wijzigen:
Druk op de toets en op toets “8” van het
1.
numerieke toetsenbord.
8.INSTELLING /1-9
Druk op de toets .
2.
Indien u slechts bepaalde cijfers wilt wijzigen,
,
verplaatst u de cursor naar de gewenste posi tie
{y
d.m.v. de toetsen betreffende gegevens met de j ui st e ci j fers.
Druk op de toets .
7.
De procedure voor het wij zigen van de datum en tijd is beëindigd. De nieuwe datum en tijd wor­den automatisch bijgewerkt en op elke verzon­den pagina afgedrukt.
en overschrijft u de
DATUM EN TIJD
Druk op de toets .
3.
FORMAAT:DD/MM/JJ
Om een ander datumformaat te selecteren,
,
drukt u op de toetsen formaat wordt weergegeven.
Druk op de toets .
4.
FORMAAT TIJD: 24 H
Om het andere formaat te selecteren (12-
,
urenformaat), drukt u op de toet sen het gewenste formaat verschi j nt .
Druk op de toets . De cursor knippert
5.
op het eerste cijfer van de dat um .
DD/MM/JJ UU:MM 30-09-00 12:46
Indien het “12-urenformaat” geselecteerd is,
,
verschijnt de afkorting “am” (ante meridiem) of “pm” (post meridiem) na de aangegeven tijd. Om van “am” naar “pm” te gaan of andersom, plaatst u de cursor op de eerste letter (“a” of
“p”) en drukt op de toets
Voer de juiste datum en tijd in (bijv. 30-06-00,
6.
15:30). Telkens wanneer u een cijfer invoert, gaat de cursor naar het volgende teken.
{y
tot het gewenste
.
{y
tot
U kunt de procedure op elk moment onderbre-
,
ken door op de toets cedure wordt afgebroken zonder wijzigingen. U kunt vervolgens weer overnieuw beginnen.
Druk op de toets
8.
standby-modus te plaatsen
RX OP FAX 100% 30-06-00 15:30
Indien er in elke willekeurige werkingsmodus
,
gedurende ongeveer twee minuten tijd geen operatie wordt uitgevoerd, zal het toestel auto­matisch weer naar de standby-modus terugke­ren.
Denk eraan dat de faxtoestel ni et actief is.
standby-modus
te drukken. De pro-
om het toestel w eer in de
aangeeft dat het
NU ONTBREKEN UW NAAM EN FAXNUMMER NOG ...
Wanneer ze ingesteld zij n, blijven naam en nummer (zenderidentificatie) onveranderd tot ze opnieuw gewijzigd worden en worden op elke door uw corres­pondent ontvangen pagina afgedrukt .
Naam instellen ...
Druk op de toets en op toets “9” van het
1.
numeriek toetsenbord.
9.INSTALLATIE /1-9
DD/MM/JJ UU:MM 30-06-00 15:30
ET FAXTOEST EL I N STALLEREN
H
Druk op de toets .
2.
TEL. NET INSTELL.
9
Druk op de toets
a
-
n
t
­.
­e r-
U
3.
schijnt:
tot op het display ver-
Druk op de toets
7.
vestigen.
om de naam te be-
NAAM ZENDER
Druk op de toets .
4.
VORM UW NAAM _
U kunt maximaal 16 tekens invoeren door ze vi het numerieke t oetsenblok een voor een te select e ren met elke numerieke toets wordt cyclisch ee serie tekens geselecteerd, (zi e rechter zijde van he bedieningspaneel) beginnend bij het numerieke te ken en bi j elke keer indrukken het volgende t eken
Door op de toetsen * en # te drukken kunt u bo vendien de specifieke landgebonden tekens en d volgende speciale tekens vooruit en achteruit doo lopen:
~ SPATIE . / ; _ - : ' ‘ “ ? ! $ # & % + * < > @ ^ | ( ) [ ] { }
Wanneer u een spatie wil t invoegen, verplaatst
,
u de cursor met behulp van de toets een teken in te voeren.
Om bijv. de naam "LARA" in te voeren, gaat u als volgt te werk:
Druk op toets “5” tot op het di spl ay verschijnt:
5.
VORM UW NAAM L
De cursor verplaatst zi ch automatisch een posit ie verder.
VORM UW NAAM L_
Druk op toets “2” tot de lett er “A” op het display
6.
verschijnt.
y
]RQGH
TEL. NUMMER
Faxnummer instellen ...
Druk op de toets .
1.
VORM UW NUMMER _
Voer uw faxnummer (max. 20 tekens) in door de
2.
alle cijfers van het nummer een voor een in te voeren, bijv. : 230026. Om een spat ie in te voe­ren drukt u op de toets
VORM UW NUMMER 230026
Wanneer u een fout maakt, plaatst u de cursor
,
op het foutieve nummer en overschrijft u het met het juiste nummer.
Om het nummer volledig te annuleren, drukt u op
Indien u de internationale code wilt invoeren, gebruikt u in plaats van de nul len, de toets *, op het display verschijnt het symbool +. Dit wordt op elke verzonden pagina voor uw faxnummer afgedrukt.
Druk op de toets
3.
bevestigen en vervolgens op de toets het toestel weer in de standby-modus te plaat­sen.
.
y
om het nummer te
om
VORM UW NAAM LA_
Ga zo verder tot uw naam volledig ingevoerd is, controleer daarna of de gegevens correct zijn, door
{y
ze met de cursor (toetsen
Indien u een fout gemaakt hebt, plaatst u de
,
cursor op het fouti eve t eken en overschrij f t u het met het juiste teken.
Om de naam volledig te annuleren, drukt u op
.
10 H
) te overlopen.
Plaats van naam en faxn ummer ...
De informatie die bovenaan op het te verzenden document wordt afgedrukt (naam, faxnummer, da­tum en tij d en aantal pagina’s) kan door het faxtoe­stel van uw correspondent buiten de tekstzone wor­den ontvangen en dus vlak onder de bovenrand van de pagina, of binnen de tekstzone en dus met een grotere bovenmarge. Uw faxt oestel is ingesteld om deze i nf ormatie binnen de tekstzone te pl aat sen.
RX OP FAX 100% 30-06-00 15:40
ET FAXTOEST EL I N STALLEREN
Plaats wijzigen ...
Druk op de toets en op toets “8” van het
1.
numerieke toetsenbord.
8.INSTELLING /1-9
Druk op de toets .
2.
DATUM EN TIJD
Druk op de toets .
3.
DIV. PARAMETERS
Druk op de toets tot op het di splay ver-
4.
schijnt:
KOPREGEL:BINNEN
Druk op de toetsen {yRP GH DQGHUH SDU
5.
meter te selecteren.
KOPREGEL:BUITEN
Druk op de toets
6.
vestigen en vervolgens op de toets toestel opnieuw in de standby-modus te plaat­sen.
RX OP FAX 100% 30-06-00 15:40
Het faxtoest el is ingesteld om op het openbare tele­foonnet van uw land t e werken. Indi en u het
privé-centrale wilt aansluiten
hoofdstuk "
de telefoonlijn
Configuratie voor de kenmerken van
".
om de instell ing te be-
om het
op een
, raadpleeg dan het
a-
ET FAXTOEST EL I N STALLEREN
H
11
CONFIGURATIE VOOR DE KENMERKEN VAN DE TELEFOONLIJN
AANSLUITEN OP HET OPENBARE TELEFOONNET ...
Het f axtoestel is reeds ingestel d voor aansluiting op het openbare telefoonnet. Toch moet u nog even controleren:
of de parameter "
of de geselecteerde kiesmodus (
overeenstemt met die van de telefooncentrale die de lijn waarop uw faxtoestel is aangesloten, beheert. I ndien u ni et zeker weet w elke modus u moet ki ezen, vraagt u dat het beste even aan de telefoonmaat schappij.
In sommige landen beschikbaar
berichten van stap 5 en 6 van onderstaande procedure niet weergeven:
Controleer of het display de oorspronkelijke
1.
standby-modus met datum en tijd weergeeft.
RX OP FAX 100% 02-10-00 15:29
Druk op de toets
2.
numerieke toetsenbord.
9. INSTALLATIE
Druk op de toets .
3.
TEL.NET INSTELL.
Druk op de toets .
4.
OPENB.NET (PSTN)
OPENB. NET
is de
. In dat geval zal het faxtoestel de
" geselecteerd is
puls of toon
pulskiesmodus niet
en toets “9” van het
/1 -9
)
7.
AANSLUITEN OP EEN PRIVÉ-LIJN (pbx) ...
Om uw faxtoest el op een privé-lijn aan te sluiten en het ook op een openbare lijn te kunnen gebruiken, gaat u als volgt te werk:
In enkele landen beschikbaar
berichten van 6, 7, 10 en 11 in onderstaande procedure niet weergeven:
PSTN KIES: PULS
Druk op de toets om uw keuze te bevestigen en daarna op de toets
faxtoestel weer in de oorspronkelijke standby­modus te plaatsen.
RX OP FAX 100% 02-10-00 15:29
Selecteer de parameter " Stel de kiesmodus (
modus die wordt gebruikt door de PBX (privé­centrale) waarop het faxtoestel is aangesloten. Indien u niet zeker weet welke modus u moet selecteren, raadpleegt u het beste de PBX­beheerder.
Stel de buitenlijnmodus ( nodig is om via de PBX (privé-centrale) toegang tot het openbare net t e krij gen.
Stem de kiesmodus ( modus die door de telefoonmaatschappij wordt gebruikt.
is de
. In dat geval zal het faxtoestel de
om het
BESL. LIJN (P BX)
puls of toon
prefix of flash
puls of toon
puls-kiesmodus niet
) in op de
) in die
) af op de
".
Controleer of het display de oorspronkelijke
Indien het faxtoestel ingesteld is voor
,
aansluiting op een “privé-lijn”, dient u op de toetsen
{y
de “openbare lijn” te selecteren
Druk op de toets .
5.
PSTN KIES: TOON
Druk op de toetsen {
6.
kiesmodus te selecteren: “PSTN KI ES: PU LS”.
WH GUXNNHQ RP DDQVOXLWLQJ RS
y
RP GH DQGHUH
12 C
1.
standby-modus met datum en tijd weergeeft.
Druk op de toets en toets “9” van het
2.
numerieke toetsenbord.
ONFIGURATIE VOOR DE KENM ER K EN VAN DE TEL EF OON L I JN
RX OP FAX 100% 02-10-00 15:29
9. INSTALLATIE /1 -9
Druk op de toets .
3.
TEL.NET INSTELL.
Druk op de toets .
4.
OPENB. NET (PSTN)
Druk op de toetsen {
5.
beschikbare optie weer te geven: “BESL. LIJN (PBX) ”.
BESL. LIJN (PBX)
Druk op de toets .
6.
PBX KIES:TOON
y
RP GH DQGHUH
Druk op de toets om uw keuze te
12.
bevestigen en daarna op de toets faxtoestel weer in de oorspronkelijke stand-by modus te plaatsen
RX OP FAX 100% 02-10-00 15:29
Indien u de modus “EXT.LIJN:PREFIX”
,
geselecteerd hebt, moet u het prefix-nummer invoeren (max. 3 cijfers). Wanneer de wijze waarop het faxtoestel toegang krijgt tot het openbare net eenmaal is bevestigd, hoeft u
slechts op de toet s te nemen.
te drukken om de lijn
om het
Druk op de toetsen {
7.
kiesmodus weer te geven: “PBX KIES:PULS”.
PBX KIES:PULS
Druk op de toets om uw keuze te
8.
bevestigen.
EXT.LIJN:PREFIX
Druk op de toetsen {
9.
beschikbare optie weer te geven: “EXT.LIJN: FLASH” of ga direct over naar punt 10 als u de modus “EXT.LIJN:PREFI X” wi l t bevestigen.
EXT.LIJN:FLASH
Druk op de toets .
10.
PSTN KIES:TOON
y
y
RP GH DQGHUH
RP GH DQGHUH
Druk op de toetsen {
11.
kiesmodus weer te geven: “PSTN KIES: PU LS”.
PSTN KIES:PULS
ONFIGURATIE VOOR DE KENMERKEN VA N DE TELEFOONL I JN
C
y
RP GH DQGHUH
13
VERZENDEN EN ONTVANGEN
k
Nu uw faxtoestel een naam en een numm er heeft, is het klaar om:
documenten te verzenden
uit het geheugen of vi a de pol l i ngm ethode),
documenten te ontvangen
methode),
telefoonoproepen uit te voeren
fieke hoofdstu k).
(ook uitgesteld, van-
(ook via de polling-
(zie het speci-
Om de beschrijving van de procedures te vereen­voudigen, zul l en w e vanaf hi er de vol gende grafi sche voorstellingen gebruiken aan het begin van elke procedure:
Druk deze toets
eenmaal
in
Leg het document met de te verzenden of te kopiëren ge­gevens naar beneden gericht op de invoer.
Neem de hoorn op. Haak de hoorn in.
Vorm het nummer via het nu­merieke toetsenbord.
Afmetingen
Breedte min. 90 mm - max. 216 mm
Lengte min. 90 m m - max. 600 mm
Dikte
2
Van: 60 - 80 gr/m
50 - 340 gr/m
(max. 30 vel)
2
(1 vel tegelijk)
Voor documenten die van de aangegeven formaten afwijken, altijd de speciale documentenmap gebrui­ken.
Aanbevelingen
Ter voorkoming van schade die het faxtoestel buiten werking zou kunnen stellen en de garantie te niet zou kunnen doen, moet u ervoor zorgen dat de do­cumenten die u wilt gebruiken vrij zijn van:
nietjes
paperclips
plakband
natte Tipp-Ex of lijm.
GEBRUIK NOOIT …
opgerold papier
flinterdun papier
Druk op een ‘one-touch’-toets.
Druk op de toets m.b.t. het adresboe en voer een snelkies­code in
gescheurd papier
kleine stukjes papi er
Binnenkomende oproep
nat of vochtig papi er
verkreukeld papier
carbonpapier In al deze gevallen m oet u het document eerst kopi-
WELKE DOCUMENTEN ...
eren en vervolgens de kopie verzenden, of het in de speciale documentenm ap st eken.
Formaten
A4 210 x 297 mm
US Letter 216 x 279 mm
US Legal 216 x 356 mm
14 V
ERZENDEN EN ONTVANGEN
DOCUMENTEN IN DE ADF STEKEN ...
Waaier de documenten goed uit en maak er een
1.
enkel blok van (max. 30 vel) dat u in de aut oma­tische invoer (ADF) laadt.
Steek de documenten met de gegevens naar
2.
benden gericht en zonder druk uit te oefenen in de invoergleuf van de ADF. De documenten moeten l icht verschoven op elkaar komen te lig­gen.
Stel de papiergeleiders in op de breedte van de
3.
documenten.
Controleer of de hendel voor de documentdikte op de juiste stand st aat (links voor standaard papier en meervoudige documenten, rechts voor dik of speci­aal papier).
AFSTELLEN VAN CONTRAST EN RESOLU­TIE VAN EEN TE VERZENDEN DOCUMENT ...
Voor het verzenden van een document kunt u enkele
afstellingen maliseren
In het bijzonder kunt u het
via een speciaal menu
of donkerder tonen en via de afstellen van de resolutie van de tekens door instel ­len van hogere of lagere resolutiewaarden afhanke­lijk van het type tekst of afbeelding van het docu­ment.
maken om de
.
afdrukkwaliteit
afdrukcontrast regelen
voor het kiezen van lichtere
toets
te
opti-
voor het
Om het contrast te selecteren ...
Controleer of het display de oorspronkelijke
1.
standby-modus met datum en tijd weergeeft.
Druk op de toets .
4.
DATUM EN TIJD
Druk op de toets .
5.
DIV. PARAMETERS
Druk op de toets .
6.
CONTRAST:NORM.
Druk op de toetsen {yRP GH DQGHUH E schikbare waarden te selecteren: “CON­TRAST:LICHT” en “CONTRAST:DONKER”.
CONTRAST:DONKER
Druk op de toets
7.
vestigen en daarna op de toet s toestel weer in de st andby-modus te plaatsen.
RX OP FAX 100% 02-10-00 15:29
Kies het contrast op basis van de volgende crite­ria:
NORMAAL
noch te donker is LICHT
DONKER
, als het document
.
, als het document
, als het document
om de keuze te be-
om het fax-
noch te licht,
bijzonder donker is
bijzonder licht is
e-
.
.
Om de resoluti e te selecteren ...
RX OP FAX 100% 02-10-00 15:29
Steek het document in de ADF. Het displ ay geef t
2.
de beginwaarde weer m.b.t. de voorziene resolu­tie: “NORMAAL”.
NORMAAL 100% DOCUMENT GEREED
Druk op de toets
3.
numerieke toetsenbord.
8.INSTELLING
ERZENDEN EN ONTVANGEN
V
en op toets "8" van het
/1-9
15
Kies de op basis van de volgende criteria:
resolutie, met behulp van de toets
NORMAAL leesbaar is
play verschijnt "NORMAAL" en op de onderste "DOCUMENT GEREED ”.
FIJN tekeningen
display verschijnt "FIJN" en op de onderste “DOCUMENT GEREED ”.
EXTRA FIJN tekens
, indien het document
. Op de bovenste regel van het dis-
, indien het document
bevat. Op de bovenste regel van het
; indien het document
tekeningen
of
bevat. Op de bovenste
gemakkelijk
kleine tekens
zeer kleine
of
regel van het displ ay verschi j nt "EXTR A FIJN" en op de onderste "DOCUMENT GER EED ”.
FOTO, als het docum ent overwegend fotogr afi-
sche afbeeldingen bevat . Op de bovenste regel van het display verschijnt "FOTO" en op de on­derste “DOCUMENT GEREED ”.
EXTRA FOTO; als het document f oto’s bevat en
men hiervan een uitstekende reproducti e wil ver­krijgen. Op de bovenste regel van het display verschijnt "EXTRA FOTO" en op de onderste “DOCUMENT GEREED ”.
Bij inschakeling w ordt het faxtoestel automatisch ingesteld op het optimaal verzenden van docu­menten met tekst en grafiek.
Om scherpe kopieën van fotografische afbeel­dingen te verzenden, gaat u al s vol gt te werk:
Controleer of het display de oorspronkelijke
1.
standby-modus met datum en tijd weergeeft.
RX OP FAX 100% 02-10-00 15:29
Druk op de toets en op toets "8" van het
2.
numerieke toetsenbord.
8.INSTELLING /1-9
Druk op de toets .
3.
DATUM EN TIJD
Druk op de toets .
4.
DIV. PARAMETERS
Druk op de toets tot op het display
5.
verschijnt: “FOTO:AUTO” Op deze manier wor­den tekst en grafiek licht gereproduceerd.
FOTO: AUTO
Druk op de toetsen {yRP GH DQGHUH EHVFKL
6.
bare waarde te selecteren: “FOTO: GRIJSTO NEN ”. Op deze manier wordt het f otografisch gedeelte ui­terst scherp weergegeven.
FOTO: GRIJSTONEN
k-
Druk op de toets
7.
vestigen en daarna op de toet s toestel weer in de st andby-modus te plaatsen.
RX OP FAX 100% 02-10-00 15:29
om de keuze te be-
om het fax-
DOCUMENTEN VERZENDEN ...
Procedure A:
oftewel:
1.
2.
,
Controleer of het display de oorspronkelijke standby-modus met datum en tijd weergeeft.
RX OP FAX 100% 07-10-00 15:42
Steek het document in de ADF. Op het display verschijnt de uitgangswaarde voor de resolutie: “NORMAAL”.
NORMAAL 100% DOCUMENT GEREED
Indien het te verzenden document bijzonder licht of bijzonder donker is, of wanneer het zeer kleine tekens of tekeningen bevat, moet u het contrast en de resolutie aanpassen, zoals hier­boven beschreven.
Vorm het nummer (max. 64 cijfers) van de cor-
3.
respondent aan wie u het document wilt sturen direct op het numerieke t oetsenbord van het fax­toestel.
VORM NUMMER 0125 230023
Indien u een verkeerd nummer hebt gevormd,
,
plaatst u de cursor met behul p van de toetsen
{
/ yRS KHW YHUNHHUGH QXPPHU HQ RYH
schrijft het met het juiste nummer. Om het nummer voll edig te w issen, drukt u op de toet s
.
r-
16 V
ERZENDEN EN ONTVANGEN
Loading...
+ 64 hidden pages