Olivetti OFX 800 User Manual [fi]

236863X
Käyttöopas
JULKAISIJA: Toimitusosasto:
Olivetti I-Jet S.p.A. Olivetti Lexikon, S.p.A. Località Le Vieux Divisione Home/Office 11020 ARNAD (Italia) Via Jervis, 77 - 10015 IVREA (Italia)
Copyright © 2000, Olivetti Kaikki oikeudet pidätetään
Valmistaja pidättää its ellään oikeuden tehdä muutoks ia tämän käyttöohjeen kuvaamaan tuotteeseen milloin tahansa ilman erillistä ilmoitusta.
Tämä päätelaite on hyväksytty yhdenmukaisena yleiseurooppalaisia yhteyksiä koskevien EU­määräysten 98/482 kanssa yksittäispäätteeksi analogiseen PSTN- puhelinverkkoon (Public Switched Telephone Network). Eri maiden puhelinverkoissa s aattaa kuitenkin esiintyä eroavaisuuksia, mist ä syystä tämä hyväksyntä ei takaa sinänsä moitteetonta toimintaa missä tahansa PSTN- verkon päätekohdassa. Mikäli ongelmia ilmenee, kään tykää ensisijaisesti tuotteen toimittajan puoleen.
Tuotteen laatuvaatimuksien täyttymisestä on osoituksena tuotteeseen sijoitettu - merkki direktiivin 1999/05/EY mukaisesti.
Vakuutus verkostoyhteensopivuu d esta
Vakuutetaan, että tuote on suunniteltu toimimaan kaikissa EU-maiden sekä Sveitsin ja Norjan verkostoissa. Täydellinen verkostoyhteensopivuus kussakin maassa saattaa riippua kyseisen maan Ohjelmistoparametreistä, jotka pitää asettaa vastaavasti. Muihin kuin EC PSTN verkostoihin kytkeytymisessä esiintyvien ongelmien ilmaantuessa, ottakaa yhteys kansalliseen tekniseen neuvontakeskukseen.
Ottakaa huomioon, että seuraavat seikat voivat vaarantaa laitteen moitteetonta toimintaa ja sen käyttöominaisuuksia:
väärä verkkojännite;
asennusvirheet, virheellinen käyttö tai laitteen mukana toimitettujen käyttöohjeiden vastainen
käyttö;
alkuperäisten komponenttien tai lisälaitteiden korvaaminen osilla, joita valmistaja ei ole hyväksynyt, tai valtuuttamattomien henkilöiden suorittamat komponenttivaihdokset.
ENERGY STAR is a U.S. registered trade mark
HUOM:! TÄMÄ LAITE ON KYTKETTÄVÄ MAADOITETTUUN PISTORASIAAN.
Pistorasian tulee olla helppopääsyisessä paikassa laitteen lähettyvillä. Laite kytketään irti syöttövirrasta irrottamalla virtajohdon pistoke pistorasiasta.
TÄRKEITÄ TURVAOHJEITA
LAITTEEN SIJOITUKSESTA
Aseta faksilaite tasaiselle, tärisemättömälle pinnalle, koska l ait teen put oaminen s aatt ais i aiheut taa v ahink o­ja henkilöille sekä itse laitteelle.
Älä sijoita laitetta kosteaan, kuumaan tai pölyiseen paikkaan j a suojaa se myös suoral ta auringonvalolta.
Sijoita laite riittävän etäälle muista sähköisistä tai elektronis is ta l aitt eis ta k uten radio, tel evi si vo, jne., jot ­ka voivat häiritä laitt een toimint aa.
Älä sij oit a lii an lähell e lait teen y mpärille kirjoja, asiakir­joja tai es ineitä, kosk a laitt een ympärillä pitää olla tar­peeksi tilaa, jotta tuul etusilma pääs ee kiertämään es­teettä. Ihant eelliset käytt öolosuhteet ovat: lämpötila 5°
- 35°C ja ilm an kosteus 15% - l ' 85%.
Jätä tarpeeksi pöytätilaa alkuperäisasiakirjojen sekä saapuneiden t ai kopioituj en asiakirjoj en ulostuloauk on eteen, niin että asi akirjat ei vät putoa l attiall e.
VIRTALÄHTEESEEN KYTKEMISESTÄ
Fax-lait teen muk ana toi mit etaan m aatt ojohdoll a varus ­tettu virtajohto ja pistoke. Jos tämä pistoke ei sovi seinäss ä olevaan pist orasiaan tai jos pistorasi a ei ole maadoitettu, ota yhteys ammattitaitoiseen sähkötek­nikkoon, joka asentaa tilalle voimassaolevien määrä­ysten m ukaisen pi storasian.
Huolehdi siitä, että virtajohto on helppopääsyisessä paikassa ja ettei se ole tiellä ja et tei sen pääll e astuta.
Varmistu siitä, että sähköverkon jännite ja taajuus vastaavat fax-laitteen takalevyyn kiinnitettyyn kilpeen merkittyjä v erkkojänni tettä ja taajuutt a.
Älä koskaaan kytke laitetta monijakopistorasiaan tai jatkojohtoon, johon on kytketty jokin toinenkin laite: heikko sähköky tkentä voi aiheuttaa l aitteen yli kuume­nemisen ja tulipalon t ai sähköis kuvaaran.
PUHELINVERKKOON LIITTÄMISESTÄ
Koska fax-laitt een, puhelinvastaajan, rinnakkaispuheli men ja muiden laitteiden liittäminen puhelinverkkoon riippuu kussakin maassa vallitsevista, maakohtaisesti vaihtelevis­ta s äännöksistä, noudata sen vuoks i maassasi v oimassa olevia normej a.
ASENNUSPARAMETREISTÄ JA ALKUASETUKSISTA
Koska k utakin asennus ta kosk evat esimääritet yt paramet­rit ja alkuasetukset saattavat vaihdella kunkin maan nor­meista j a käyttäjän t arpeista riippuen, eiv ät mainitut arvot aina vastaa käyttöohjeissa annettuja arvoja. Tulosta ne tästä syystä ennen kuin teet niihin muutoksia.
LAITTEEN HUOLLOSTA
Ennen faks ilait teen puhdist amist a, ky tke se irt i sähkö-
verkost a. K äyt ä puhdis tam is een kos teaa lii naa j a vältä syövy ttävien ai neiden kuten liuott imien, spriin ja ben­siinin tai hankaav i en ai neiden käyt töä.
Älä kos kaan vie v ieraita es ineitä (ei myöskään neste i­tä) laitteen sisäosiin: näiden joutuminen kosketuksiin laitteen j ännitt eis ten os ien kans s a voi ai heutt aa tul ipa­lon tai s ähköisk uvaaran.
LAITTEEN KORJAUKSESTA
Älä milloinkaan ryhdy korjaamaan l aitetta il man tarvit­tavaa ammattitaitoa. Irrottamalla laitteen ulkokannen saatat altistua sähköiskuille tai aiheuttaa muita vaurioi­ta. Tästä syystä on syytä aina kääntyä ammatt itaitoi­sen tekni sen huoltohenk ilöstön puoleen.
Jos lai tt een komponent ti en (tai lis älait tei den) vai hto on tarpeen, varm istu sii tä, että k äytät ainoast aan valmis­tajan hyväksymiä alkuperäisiä osia: muunl ais ten osien käyttö saattaa vaarantaa laitteen turvallisuuden ja ai ­heuttaa tul i palo- ja sähk öi skuvaaroj a.
Seuraavassa lueteltujen häiriöiden sattuessa kytke laite välittömäs ti irti s ähköverkosta ja ot a yhteys am­mattitaitoiseen tekni seen henkilöstöön:
virtaj ohto tai sen pist otulppa on vaurioi tunut tai ku­lunut
laitteen ulkokansi on vaurioi tunut
laitteen sisäosiin on päässyt nestettä (koskee myös sadetta!)
ASIANMUKAISESTA KÄYTÖSTÄ
Ennen laitteen käyttöönottoa, lue huolellisesti kaikki tässä oppaas sa annetut käyt töohjeet ja säil ytä ne tu­levaa tarv etta varten.
Laittees i t oimintoas etuks et on tehty maasi puhel inver­koston norm ien mukaisesti.
Mikäli aiot olla käyttämättä laitetta pitkään aikaan, kytk e s e irti sähk överk ost a. Näin vältät sähk öhäiriöi st ä tai esimerkiksi verkkojännitteen vaihteluista laitteelle aiheutuvat vauriot.
PUHELINKUULOKKEESTA
Jännitt een laski essa t ai sähkök atkok sen aikana et voi suoritt aa tai vastaanot taa puhelinsoittoja, koska nume­ronäppäimistö ei ole toi m i nnassa.
Mikäli tällaisessa tilanteessa kuitenkin on välttämätön­tä suorittaa fax-laitteella puhelinsoitto, käytä sellaista varapuhelinta, jolla on puhelinyhdistyksen tyyppihy­väksyntä ja jonka voit liittää suoraan fax-laitteeseen.
V
LAITEOSAT
Paperinohjain, säädett ävissä paperinsyöttölait teeseen ASF asetettujen arkkien le­veyden mukaan.
Automaatti nen lähetet tävi en ja kopioitavien asiakirjojen syött­ötaso (ADF). Maksimimäärä: 30 kpl A4, A5, Let ter ja Legal ­arkkia.
Puhelinkuuloke
Käyttöpaneeli
Paperin syöttötuen jatke
Automaatti nen tavallisen pape­rin syöttölaite (ASF) säädettä­vissa arkkikokojen A 4, Letter ja Legal mukaan. Maksi mimäärä:
2
200 arkkia (80gr/m
).
Kaksi vipua asiakirjojen syöttötason (ADF) yläreu­nassa; vasemmalla (teh­dasasetus) tavallista ja itse­kopioivaa paperia, oikealla paksua ja erikoispaperia var­ten (yksitt.arkki).
Näyttö
Käyttöpaneelin avausvipu
Paperinohjaimet säädet­tävissä lähetettävän tai kopioitavan asiakirjan le­veyden mukaan.
Manuaalinen tavallisen paperin syöttölaite
Virtapistokkeen pisto­tulppa
Laitteen sarjanumeroki l pi (kts. laitteen pohj a)
Kytkentäliittimet puhelin­verkkoon kytkentää varten (kts. laitt een pohja)
I
j
Kirjoitusyksi kkö
Lähetettyjen/kopioitujen asiakirjojen ul ost ul o
Puhelinkuulokkeen kytkentäliitin
Vastaanotettuj en/kopioitujen asiakirjo-
en ulostulo
Optinen luki j a
V
KÄYTTÖPANEELI
Laitteen käytt öpaneelin näppäi met ovat englanni nkieli set. Lai tteen m ukana toi mit etaan esimuotoi ltu suomenkiel inen matriisi , j oka asetetaan käyttöpaneelin keskelle.
FAKSILAITTEEN toimintoasetuksista
riippuen Joillakin näppäimillä voidaan suorittaa useampi a t oi m i ntoja:
Alkutila, jolloin faksilaite on toimeton.
(Programming) Ohjelmoi nt i tila (valikkoj en käyt tö), johon päästään painam al la näppäintä
(Communicati on) Viest i ntätila, j olloin lai t e suorittaa lähetys- t ai vast aanottotoim i nt oja.
(Line) Puhelinyhteysti l a, j ohon päästään painamall a näppäi nt ä tai nost am a l l a kuul oke.
Osoittaa kahdella 16 merkkiä sisältä­vällä rivillä laitteen tilat, valikoiden ja alivalikoiden toimintovaihtoehdot, pa­rametrit j a niiden arvot.
NUMER ON Ä PPÄ IM ET (0 - 9 Näppäimillä valitaan puhelin-
①-
tai fak sinumerot. Niiden avulla voidaan valita
mikä tahansa numeroarvo. Niillä valitaan lukuja ja aak­kosnumeerisia merkkejä numeroiden ja nimien ase­tuksen ai kana. Näppäin “0” valitsee myös erikoissymbolit: +, &, /, ja %. Näppäimellä “1” valitaan li­säksi erikoismerkit: ., /, - ja välilyönti.
)
*
#
Valitsee “eteenpäin” kansalliset kir-
jaimet ja erikoismerkit nimien asetuksen yhteydessä. Muodostaa k auko-ohjausk oodit.
Äänitaajuusvalintatilassa (monitaa-
juusmenetelmä), lähettää linjaäänen puhelinverk on eri koispalveluita varten.
Muuttaa yilapäisesti valintamenetel-
②- ④
män pulssitaajuusmenetelmästä (kymmenjärjestelmä) äänitaajuusme­netelmäksi (monitaajuusmenet elmä).
Valitsee “taaksepäin” kansallisia kir-
jaimia ja erikoismerkkejä nimien määrityksen aikana.
Äänitaajuusvalinnassa (monitaajuus-
menetelmä) lähettää linjaäänen verkon erikoispalveluita varten.
VI
-
① ③
RX MODE
Valitsee eri vas taanottot avat.
Valits ee “ taak sepäi n” parametri n arvo-
ja. Painettaessanäppäintä
see “taaksepäin” yhden viimeksi valitsemastasi 10 faksi- tai puhelin­numerosta ja yhden viimeisistä 20 vastaanottamas i puhel un num erosta.
HOLD
Asettaa linjan odot ustilaan.
Näppäimen avulla saadaan puhelin­luettelo käyttöön.
Näppäimien ta puhelinluetteloa (pika- ja lyhytvalinnalla ja ryhmälähetysvalinnalla määritetyt nu­merot/osoitteet).
Näppäimen av ulla saadaan k äytt öön kir­joituspään asennus- ja vaihtotoimenpiteet.
Säätää linjaäänten voimakkuutta sen jälkeen kun on painettu näppäintä
Poistaa virhetilat palauttaen laitteen
- ② asianmuk ai sen toimi ntatilan.
- ④
RESOLUTION Säätää alkupaeräisten lähetettävien
asiakirjojen erottelutarkkuuden (aino­astaan jos asiakirja on syötettynä syöttölaitteeseen ADF).
{y
.
DYXOOD YRLGDDQ VHO
Painett uasi ensi n näppäintä , va­litsee “eteenpäin” jonkin viimeisestä 10 valitsemastasi faksi- tai puhelin­numerosta ja yhden viimeisistä 20 vastaanotetun puhelun numerosta.
Valitsee “eteenpäin” parametrin arvoja.
MEMORY TX
Antaa käy ttöön y hden yksittäisen muisti­lähetys t oi mi nnon.
CLEAR
Eliminoi virheelliset asetukset.
, valit-
① ②
a-
PAUSE Lisää v ii veen (t auon) suoran v alinnan
- ④ aikana tai pika- ja lyhy tvalintanumeroi-
ta ohjelmoi taessa.
(RE-SELECTION)
Kun mitään as iakirjaa ei ole sy ötetty­nä, tuo näyttöön saapuvien/lähteneiden puheluiden lis­tan. Asiakirjan ollessa syötettynä, tuo näyttöön viimeisen valitsemasi puhe­lin- tai faksi num eron.
(FUNCTION) Antaa käyttöön ohjelmointi toiminnot .
Selaa eri valikoita ja alivalikoita. Painett aess a näppäi ntä j a sen jäl keen
jotakin numeronäppäintä 1 - 9, valit­see jonki n seuraavis ta valikoist a: F + 1 = MUISTILÄHETYS F + 2 = TUL. RAPORTTI F + 3 = K-PÄÄN HOULTO F + 4 = POLL.VAST.OTTO F + 5 = POLLAUSLÄHETYS F + 6 = ASIAK. LISTA F + 7 = DOK.P-LOK.SSA F + 8 = ALKUASETUS F + 9 = ASENNUS
Kellonajan as etuksen aikana muut taa
-
(mikäli olet valinnut kel lonajan esitys­tavaks i 12 t untia) esi tys tavas ta p.m. esity stapaan a.m . ja päinvastoin
Toiminto on käytettävissä ainoas taan joissakin maissa
Mikäli näppäintä pai netaan faksi - tai pu­helinnumeroa valittaessa määrittää valitulle numerolle kyvyn havaita toisen äänen valinnan aik ana kun kyseessä on määrätty jä erikoispalvel uita tarjoavat pu­helinkeskukset.
Ottaa käy tt öön i sot tai pienet kirj aimet Internet-osoitet ta näppäiltäessä.
Faksil aitteen ollessa kytkettyn ä yk­sityiseen puhelinkeskuk seen:
Painettaessa näppäintä kerran ennen
- ④ puhelin- tai faksi num eron valitsemista,
mahdollistaa pääsyn yksityisestä kes­kuksesta julkisel l e puhel i nlinjalle. Painettaessa näppäintä kaksi kertaa ennen puhelin- t ai faksi numeron valit­semista mahdollistaa pääsyn toisen ohjelmoidun puhelinyhdistyksen verk­koon.
VII
① ③
Faksilaitteen ollessa kytkettynä yleisen puhelinyhtiön verkkoon:
Painett aessa ennen faks i- tai puhelin-
- ④ numeron valitsemista antaa pääsyn
ohjelmoidun puhelinyhdistyksen verk­koon
Molemmissa tapauksissa suorittaa samat tehtävät myös ohjelmoitujen pika- ja lyhytvalintanumeroiden suh­teen.
Antaa käyttöön I nternet-toi m i nnot. Jos näppäimen panalluksen jälkeen painetaan jotak in pikaval intanäppäint ä tai lyhytvalintakoodia, näppäin valit­see automaattisesti (mikäli ohjelmoit una) niihin kyt ketyn Internet ­osoitt een.
Puhelinluet tel oa ohjelmoi taes sa, mahdol­listaa Internet-osoitteen lisäämisen. Antaa erik oi smerkin @.
Puhelinkuul okkeen ollessa nos tettuna antaa pääsyn tiettyihin puhelinyhdis­tyksen tarjoamiin erikoistoimintoihin, jotka tunnetaan y leisest i nimellä RE­GISTER RECALL (R-toim into).
STOP
Keskeyttää meneillään olevan ko­pioinnin. Poistaa ADF-syöttölaitteeseen jää­neen asiaki rj an. Sammuttaa virhemerkkivalon "ERROR".
Palautt aa faksi l ai tteen alk utilaan. Keskeyttää meneillään olevan ohjel­moinnin.
Keskeyttää meneillään olevan lähe­tyksen tai v astaanoton.
- ②
Poistaa virhetilan palauttaen laitteen asianmuk ai sen toimi ntatilan.
- ④
④ ①
START
Käynnis tää vastaanoton.
Faksinum eron val innan jäl keen, käy nnis -
- ④ tää lähety ksen (ainoastaan j os asi akirja
on asetettuna ADF-syöttölaitteeseen). Vahvistaa valikoiden, alivalikoiden,
parametrien ja ni iden arvojen valinnan ja käynni st ää si irty mis een seuraavaan vaiheeseen
LINE
Antaa käyttöön puhelinyhtey stilan.
.
VIRHETILAN M ERKKIVAL O
Ilmoittaa toimintahäiriöstä lähetyksen tai vas­taanoton aik ana.
TX/RX MERKKI VALO Syttyneenä, os oittaa ett ä on meneillään lähety s
tai vas taanotto. Sammun een a, osoittaa että lähetystä tai vas­taanottoa ei parhaillaan tapahdu.
PIKAVALINTANÄPPÄIMET
Valitsevat automaatti sesti (m ikäli ohj el m o i ­tuina) näppäimeen kytketyn faksinumeron, puhelinnumeron tai Inter­net-osoitteen.
KOPIOINTIIN KÄYTE T YT NÄPP ÄIMET
SETTING
Valits ee arvot, jotka m ääräävät tulos tust u­loksen kopiointitoiminnon aikana (ainoastaan jos ADF-syöttölaitteessa on asetettuna asiak i rja).
COPY
Käynnistää kopioinnin(ainoastaan jos ADF-syöttölaitteesen on asetettuna asia­kirja).
Mikäli missä tahansa toimin tavaiheessa et suorita mitään toim enpi dettä noin kahden m i nuutin ai kana, faksi­laite palaa automaattisesti alkuti l aansa.
VIII
YLEISHAKEMISTO
KUINKA FAKSILAITE ASENNETAAN ...................1
MITÄ PAKKAUS SISÄLTÄÄ................................................... 1
ASF:N PAPE RIN SYÖTTÖTUEN AS ENNUS.......................... 1
PUHELINVERKKOON KYTKEMINEN.................................... 1
Faksilaitte en k y tkeminen...................................................... 1
Muiden laitteiden kytkeminen (puhelinvastaaja,
varapuhelin, jne.).................................................................. 1
PUHEL IN KU U L O KKEEN KYTKEM IN EN................................ 4
LAITTEEN KYTKEMINEN SÄHKÖVERKKOON...................... 4
ASIAKIRJOJEN KERÄYSKAUKALON KOKOAMINEN............ 4
NÄ YT ÖN SAN OM I EN K IELEN VA IH TAMINEN......................... 5
PAPERIN ASETUS LAITTEESEEN........................................ 5
KIRJO ITU SPÄÄ N ASENN U S................................................. 6
Ongelmat kirjoituspään asettamis- ja/tai
kohdistustoiminnoissa.......................................................... 8
Kirjoitu spään vaihto..............................................................8
PÄIVÄM Ä ÄR ÄN JA KEL L O N AJAN MU U T TAMIN E N............... 9
NIMESI JA TE LEFAX-NUMEROSI TA LLENNUS.................... 9
Nimen talle nnus................................................................... 9
Fax-numero n ta llennus......................................................10
Nimen ja fa x- numer on p a ikka............................................ 10
FAX-LAITTEEN ASETUKSET
PUHELINLINJAAN LIITTÄMISEKSI .....................12
KYTKEMINEN YL EI SEEN PUH ELIN VER KKO O N.....................12
KYTKEMINEN YKSITYISEEN LINJAAN (PBX)......................12
LÄHETYS- JA VASTAANOTTOKÄYTÄNTÖ .......14
MILLA IS IA AL KUPER Ä ISASIA KIRJOJA VOIT KÄ YT TÄÄ.......14
ASIAKIRJAN ASETTAMIN EN AU TOMAATT ISEEN
SYÖTTÖLAIT TEESEEN AD F....................................................15
LÄHETETTÄVÄN ASIAKIRJAN KONTRASTIN JA
EROTTEL UTER ÄVYYD EN SÄÄTÖ.......................................15
Kontras tin sää tö.................................................................15
Erotte luterävyyd en s äätö...................................................15
ALKUPERÄISASIAKIRJAN LÄHETYS...................................16
ERIKOISTOI M IN TO JA N U M ER O N VAL IN N ASSA.....................17
ASIAKIRJAN LÄHETYS MUISTISTA HETI TAI ENNALTA
OHJELMOIT UUN AI KA AN (AJASTETTU LÄHETYS).............18
JO ASETETUN MUISTILÄHETYKSEN MUUTTAMINEN,
TOISTO TAI NOLLAUS.........................................................20
ASIAKIRJOJEN/SIVU JEN LÄ H ETT ÄMISEN TO IST O
AUTOMAATTISENA MUISTILÄHET Y KSEN Ä...........................21
JOS L ÄHE TY S EPÄONNI S T UU.................................................21
ASIAKIR JAN VASTAANO T TO..............................................22
MITÄ TAPAHTUU, JOS PAPERI TAI MUSTE LOPPUVAT
TAI JOS TAPAHTUU SÄHKÖKATKOS..................................22
VASTAANOTTOTAVAT........................................................22
Manuaalinen vastaanotto...................................................22
Automaattinen vastaanotto................................................23
Automaattinen vastaanotto puhelutyypin tunnistuksen
perusteella.......................................................................... 23
Vastaanotto puhelinvastaajan kautta................................. 25
PIKAVALINNAN, LYHYTVALINNAN JA
RYHMÄLÄHETYSVALINNAN OHJELMOINTI.......................26
Pikavalin ta.......................................................................... 26
Lyhytva linta........................................................................ 28
Ryhmälähe tys valin ta.......................................................... 30
JO ASETETUN RYHMÄLÄHETYSVALINTAKOODIN
MUUT TAMINEN / NOLLAUS.................................................30
LÄHETYS PIKAVALIN TAA KÄYTTÄMÄLLÄ ..........................31
LÄ HETY S LYHYTVALI NTAA K ÄYTTÄMÄLL Ä.........................31
LÄ HETY S RYHMÄLÄH ETYSV ALINT AA KÄY TTÄMÄ LLÄ.........31
LÄHETYKSEN SUORITTAMINEN KUN VASTAANOTTAJATIEDOT ETSITÄÄN PIKA- , LYHYT-,
TAI RYHMÄVALINTALISTOILTA...........................................32
SOITTO YHTEEN VIIMEISISTÄ 10 VALITUSTA
NUMEROSTA.......................................................................32
RAPORT TIEN JA LISTO JEN TU L O ST U S.............................32
Raportit............................................................................... 32
Lähetysraportin ja yhteysvirheraportin automaattisen
tulostuksen käyttöönotto/ käytöstä poisto.......................... 33
Ryhmälähetysraportin automaattisen tulostuksen
käyttöönotto /k äytös tä po isto.............................................. 34
Lähetysraportin, tapahtumalistan, ryhmälähetysraportin, vastaanottoraportin ja yhteydenottajalistan tulostaminen
pyynnöstä........................................................................... 35
Raporttie n tu lkinta.............................................................. 35
Luettelot..............................................................................36
Asennusparametrien ja puhelunestonumeroiden
listojen tu lo s tu s................................................................... 36
Asetus par ame trie n ja p ikav alinta näp päimillä , lyhytvalintakoodeilla ja ryh mälä hetysvalinnan koodeilla
ta ll e n t a mi e s i ti e t o je n li s t o je n tu l o s tu s......................................36
LAITTEEN LISÄKÄYTTÖMAHDOLLISUUKSIA..38
MUITA HYÖDYLLISI Ä VASTAANOTTOASETUKSIA.............38
Saapuvan asiakirjan tulostusalueen pienennys................. 38
Käyttämäsi paperin arkkikokoa pitemmän asiakirjan
vastaanotto......................................................................... 38
Äänettö män va s taanoto n käy ttööno tto.............................. 39
Soittajan tunn istu s näy töstä............................................... 39
Soittoäänte n luk umäär än mu u tta minen............................. 40
Soittoäänen voimakkuuden muuttaminen.......................... 40
Soittoäänijak s on tu nnis tus.................................................41
Äänimerk in kes to n muutta minen....................................... 42
Äänettö män a jan kes ton mu u tta minen.............................. 42
Kauko-oh jausk ood in muutta min en....................................43
IX
Saapuneen telefaksin lähettäminen toiseen
faksila itteeseen (toistotoiminto)..........................................43
MUITA HYÖDYLLISIÄ LÄHETYSASETUKSIA...................... 44
Kuinka ohjelmoit/mitätöit lähetyksen toiston, kun
muistilähetys on epäonnistunut..........................................44
Linjan merkkiäänten ja yhteyssignaalien kuuntelu.............45
Linjaään ien voima kk u uden s äätö.......................................45
Kaiuttimen äänen vo ima kkuud en s ää tö..............................45
Lähetyksen siirtonopeuden vähentäminen.........................46
Virheenkorjaustoiminnon ECM käyttöönotto ja käytöstä
poisto.................................................................................. 46
ASIAKIRJAN LÄHETYS/VASTAANOTTO POLLAUS-
MENETELMÄLLÄ................................................................ 47
Mitä pollaus o n...................................................................47
Lähetyspyynnön tekeminen (pollausvastaanotto) ............. 47
Viimeisen pollau svasta ano ton rap or tin tu lostus.................48
Aikaisemmin ohjelmoidun pollausvastaanoton
muuttaminen/poisto ............................................................ 48
Kuinka ohjelmoidaan asiakirjan lähetys (pollauslähetys)...49
Aikaisemmin o h jelmoidun polla uslä hetyks en p o isto..........49
SUOJAUSTOIMINNOT...........................................50
SALASANOJEN ASETUS.................................................... 50
SALASANOJEN MUU TT AMINEN TAI PO ISTO....................... 51
LUOTTAMUKSELLINEN LÄHETYS JA VASTAANOTTO...... 51
Lähetys...............................................................................51
Vastaano tto........................................................................51
LUOTT AMU KSEL L ISEEN PO STIL O KER O O N
TA LLENNETTUJEN ASIAKIRJOJEN TULOST US/POISTO...... 52
PUHELUNES TONUMEROIDEN LUET TELON LUO MI NE N.. . 53 MUISTIIN TALLENNETTUJEN ASIAKIRJOJEN
TULOSTUS/POISTAMINEN................................................. 54
PUHELIMEN KÄYTTÖ ...........................................55
SOITTAMINEN PIKAVALINTAA KÄYTTÄEN........................ 55
SOITTAMINEN LYHYTVALINTAA KÄYTTÄEN..................... 55
PUHELINSOITON SUORITT AMINE N KUN VASTAANOTTAJATIEDOT ETSITÄÄN PIKA- JA
LYHYTVALINTALISTOILTA ................................................. 56
VIIMEISTEN 10 LÄHTEVÄN SOITON TAI VIIMEISTEN 20
SAAPUVAN PUHELINSOITON HAKU.................................. 56
KYTKENTÄ MUIHIN PUHELINVERKOSTON
PALVELUIHIN.........................................................57
FAKSILAITTEEN KÄYTTÖ INTERNETISSÄ
(FAX2NET) ..............................................................59
JOHDANTO......................................................................... 59
Mitä Interne t tar koitta a........................................................59
Mitä Interne t-o soite tar koitta a.............................................59
Mitä tarkoitta a “e- ma il”........................................................59
Mitä tarkoitta a “In ter net S erv ice Prov ider”..........................59
REKISTERÖINTI..................................................................60
LAITTEESI ASETUSTEN SUORITTAMINEN........................ 61
INTERNET-PALVELUN MAKSAMINEN................................ 62
Saadakses i tie tää paljo nko tililläsi o n vielä jä ljellä.............62
Muun puhelinliikenteen maksun suor itta minen..................62
Jos tilin uus iminen unohtuu................................................ 62
SÄHKÖ POSTIN VASTAAN O TT O .........................................63
TARIFFIEN PÄIVITYS.......................................................... 63
TOIMINNOT INTERNETISSÄ.............................................. 64
Faksien lähettäminen Internetin kautta..............................64
Asiakirjan lähe ttä min en säh köpos tina................................64
Sähköpostin vastaanotto .................................................... 64
WEB-sivu jen h aku.............................................................. 64
LAITTEN KÄYTTÖ KOPIOKONEENA..................65
MITEN SAAVUTETAAN HALUTTU TULOSTUS JÄLKI......... 65
Tulostettava n kop ion la adun v a linta...................................65
Kopiointiin tar k o itetu n pa per in v a linta................................65
Alkuperäisen asiakirjan pienentäminen tai
suurentamine n kop io lle......................................................66
Kontra s tin ty y p in v a lin ta (kirkkaus) kopiolle
alkuperä isas iakirjan la adu n peru s teella............................. 66
MILLAISIA ALKUPERÄISASIAKIRJOJA VOIDAAN
KOPIOIDA........................................................................... 67
MILLAISIA ARKKIKOKOJA JA PAPERILAATUJA
VOIDA AN KÄYTTÄÄ............................................................ 67
KOPIOIMINEN..................................................................... 67
FAKSILAITTEEN KUNNOSSAPITO .....................68
KIRJOITUSPÄÄN VAIHTO (“MUSTE LOPUSSA”) ................ 68
KIRJO ITU SPÄÄN KOHD ISTUS............................................ 70
VAROTOIMET..................................................................... 70
KIRJOITUSPÄÄN PUHDISTUS JA S UUT T IMIEN
TARKISTUS......................................................................... 70
KIRJOITUSPÄÄN SÄHKÖLIITTIMIEN PUHDISTUS.............. 71
KIRJOITUSPÄÄN PUHDISTIMEN PUHTAANAPITO............. 73
OPTISEN LUKIJAN PUHDISTUS......................................... 74
SKANN ERIN KALIBROIN TI.................................................. 74
LAITEKOTELON PUHDISTUS............................................. 75
JUUTTUNEIDEN ASIAKIRJOJEN POISTO.......................... 75
JUUTTUNEIDEN PAPERIARKKIEN POISTO....................... 75
PIENTEN ONGELMIEN RATKAISUT................................... 76
TOIMENPITEIDEN SAMANAIKAISU U S............................... 77
VIRHEKOODIT.................................................................... 78
TEKNISET OMINAISUUDET..................................79
YLEISIÄ OMINAISUUKSIA................................................... 79
TIEDONSIIRTO-OMINAISUUDET........................................ 79
VIRTALÄHDE...................................................................... 79
VASTAANOTTO-OMINAISUUDET....................................... 79
X
I
LÄHETYSOMINAISUUDET...................................................79
LUKIJAN O MI NAISUUDET ...................................................79
YMPÄRISTÖVAATIMUKSET ................................................79
Test Shee t N o . 1................................................................80
X
KUINKA FAKSILAITE ASENNETAAN
MITÄ PAKKAUS SISÄLTÄÄ
Itse fax-laitteen ja tämän oppaan lisäksi pakkauk­seen sisältyvät:
virtajohto sähköverkkoon kytkem istä varten,
johto puhelinverkkoon kyt kem i stä varten,
puhelinpistoke (mi käl i l i ittyy toimitukseen),
tulostuksen kirjoituspään sisältävä pakkaus (yk-
siväripainatus), puhelinkuuloke,
paperin syöttötuki ASF:ää varten,
yksi asiakirjan syöttökansioksi tarkoitettu lä-
pinäkyvä kalvo, jossa takavahvike, pakkaus erikoispaperia skannerin kalibrointia
varten, kaukalo lähetettyjen ja kopioitujen asiakirjojen
keräämistä varten, matriisi käyttöpaneelin keski osan suomenkielistä
nimistöä vart en, takuu,
yksi FAX2NET rekisteröint ilomake,
yksi FAX2NET esit e.
ASF:N PAPERIN SYÖTTÖTUEN ASENNUS
Aseta paperin syöttöt uki sille kuuluvalle paikalle-
1.
en faksilait teen takasivulle t yöntäen sitä, kunnes kuulet naksahduksen.
PUHELINVERKKOON KYTKEMINEN
Koskapa faksilaitteen, ulkoisen puhelinvastaajan, lisäpuhelimen tai muiden laitteiden puhelinverkkoon
olevista määräyksistä,
sa, seuraavassa esitetyt
eseimerkkejä joi stakin kytkentätyypeistä.
omassa maassasi puhelinverkkoon kytkeminen poikkeaa kaavioissa esitetyista esimerkeistä, nou­data maassasi voimassa olevia määräyksiä.
riippuu kansallisista voimassa-
jotka vaihtelevat eri mais-
kytkeminen
kaaviot antavat
Mikäli
Faksilaitteen kytkem inen
Käännä faksilaite kyljelleen ja kytke puhelinjoh-
1.
don liitin laitteen pohjassa sijait sevaan istukkaan
LINE
"
" ja kiinnitä itse johto sille varattuun kana-
vaan (kts.
Kytke johdon toiseen päähän sijoitettu liitin tai
2.
pistukka (mikäli toimitettu) puhelimen verkkopis­tokkeeseen (seinäkosketin) (kts. “
paus 2
”tapaus 1
tapaus 3
” tai “
tapaus 2
”, ”
”).
tapaus 3
” tai ”
tapaus 1
”, “
”).
ta-
Muiden laitteiden kytkeminen (puhelin­vastaaja, varapuhelin , j n e. )
(Kytkentä tapaus 1)
Käännä laite oikealle kyljelleen, poista faksilait-
1.
teen verkkoliitäntäpistoketta ”TEL” mahdollisesti peittävä suojatulppa ja kytke sitten lisälaitteen puhelinjohdon toinen pää puhel imen verkkoliitän­täpistokkeeseen yllämainittuun liittimeen (kts. vastaava kaavio) Kiinnitä itse johto sille varat­tuun kanavaan.
(Kytkentä tapaus 2)
UINKA FAKSILAITE ASENNETAAN
K
Kytke lisälaitteen liitin tai pistukka (vaihtelee eri
1.
maissa) pistorasiaan (kts. vastaava kaavio).
(Kytkentä tapaus 3)
Kytke li sälaitteen pi stoke puhelimen pi storasiaan
1.
(seinäkosketin) (kts. vast aava kaavi o). Jos puhelinverkossa, johon faksilaite tullaan
kytkemään on
sarjaliitäntänä, tyä puhelinta
tullaan kytkem ään, on
rasia sarjaliitäntänä,
useampi kuin yksi pistorasia
pitää käyttää
. Jos puhelinverkossa, johon laite
kytke lait e
tyyppihyväksyt-
useampi kuin yksi pisto-
ensiörasiaan
.
1
Kytkentä ta p a u s 1
JOHTO PUHELINLIITÄNNÄN PISTORASI-
FAKSI
Kytkentäpistukat LISÄPUHELIN TAI M UUT LI -
SÄLAITTEET
Kytkentä ta p a u s 2
AT
JOHTO PUHELINLIITÄNNÄN PISTORASI-
FAKSI
Kytkentäpistukat LISÄPUHELIN TAI M UUT LI -
SÄLAITTEET
AT
2 K
UINKA FAKSILAITE ASENNETAAN
Kytkentä tapaus 3 (Saksa)
JOHTO PUHELINLIITÄNNÄN
FAKSI
Kytkentäpistukat LISÄPUHELIN TAI MUUT
LAITTEET
MUUT LAITTEET
PISTORASIAT
Kytkentä tapaus 3 (Itävalta)
FAKSI
Kytkentäpistukat LISÄPUHELIN TAI MUUT
LAITTEET
MUUT LAITTEET
JOHTO PUHELINLIITÄNNÄN
PISTORASIAT
UINKA FAKSILAITE ASENNETAAN
K
3
PUHELINKUULOKKEEN KYTKEMINEN
Kytke puhelinkuulokkeen johdon liitin laitteessa
1.
olevaan asianmukaiseen li i t timeen.
Aseta puhelinkuuloke pai kal l een
2.
Kytke sitten virtajohdon toisessa päässä oleva
2.
pistotulppa seinässä olevaan virtapistorasiaan.
Laite suorittaa automaattisesti testin tarkistaakseen laiteosien t oimi vuuden, jonka j älkeen näytöllä vuorot­televat sanomat “RX FAXILLA 100%“ jossa päivä­määrä ja kellonaika sekä “TARKIST. KIRJ.PÄÄ; PAI­NA UUDELL.AL.”. Laite on se voi ottaa vastaan j a lähettää asiakirjoja vuorokaudessa. Jos haluat pitää virtajohdon koska laitteessa ei ole virtakyt ki nt ä.
jatkuvasti kytkettynä sähköverkkoon
24 tuntia
sammuttaa laitteen
pistotulppa irrottaa
pistorasiasta,
ja
,
ASIAKIRJOJEN KERÄYSKAUKALON KO­KOAMINEN
Aseta lähet ettyjen tai kopioi tujen alkuperäisten asia­kirjojen keräyskaukalo kiinnittämällä se sille varattui­hin aukkoihin.
LAITTEEN KYTKEMINEN SÄHKÖVERKKOON
Kytke virtajohdon päässä oleva liitin laitteen
1.
takaosassa olevaan pistokkeeseen.
4 K
UINKA FAKSILAITE ASENNETAAN
NÄYTÖN SANOMIEN KIELEN VAIHTAMINEN
Mikäli laitteen näytöl le ilmestyvät sanomat ei vät ole suomenkielisiä, voit vaihtaa kielen valitsemalla toi­sen kielen toim imalla seuraavast i :
Paina näppäintä ja sitten numeronäp-
1.
päimistön näppäintä ”9”.Näytölle ilmestyy
ASENNUS”.
Paina näppäintä .
2.
Paina näppäintä kunnes näytölle ilmestyy
3.
sana Paina .
4.
Paina {yNXQQHV O|\GlW KDOXDPDVL NLHOH
5.
Paina ja lopuksi .
6.
”KIELI”.
”9.
n.
PAPERIN ASETUS LAITTEESEEN
Faksilaite voi tulostaa erityyppisille paperilaaduille, jotka on asetettu automaattiseen syöttölaitteeseen ASF tai arkki kerrallaan faksi laitteen t akana olevasta manuaalisesta syöt töaukosta
Paperikoot
Automaatti sen paperin syöttölaitt eeseen (ASF) sopii normaalisti joita käytetään vastaanotettujen asiakirjojen tulosta­miseen tai minkä tahansa tyyppisen alkuperäisen asiakirjan valokopiointiin. ASF-syöttölaitteeseen voi ladata A4 (210 x 297 mm) mm) ja riarkkeja, joiden paino on 70 g/m
Paperilajit
Ihanteellisen tulostuslaadun aikaansaamiseksi on suositeltavaa käyttää kirjoittimessa yksinomaan lai­tevalmistajan suosittelemia paperilaatuja (
pakkauksessa annettuihin tietoihin
mien tulostusmateriaalien käyttö saattaa aiheuttaa kyseisten materi aalien syöttäm isessä ongelmi a ja/tai tulostuksen huonon laadun.
Voit käyttää laitteessa muun tyyppisiä paperilaatuja mutta pienem pi nä erinä;
200 kpl
US Legal
(216 x 356 mm) kokoisia pape-
2
painoista paperiarkkia,
80 g/m
US Letter
2
ja 90 g/m2 välillä.
(216 x 279
tutustu
). Sopimatto-
Päällystetty paperi (coated)
Tämän paperityypin tulostuspinnassa on erittäin korkelaatuinen viimeistely. Arkkeja voidaan syöttää korkeintaan 50 kpl nippu (paino 90 g/m syöttölaitteeseen.
Kiiltopaperi (glossy)
Tässä paperilajissa pinta on samankaltainen kuin valokuva-alalla käytetyssä paperissa. Arkkeja voi­daan asettaa korkeintaan 20 kpl nipuissa ASF­syöttölaitteeseen.
Kalvot
Käytä yksinomaan kalvoja, joita erityisesti suositel­laan käytettä viksi mustesui hkukirjoitt imissa, el i ainoi­ta kalvoja, jotka pystyvät asianmukaisesti imemään kirjoitti men must een. Arkkeja voi asettaa korkeint aan 50 kpl nipun ASF-syöttölai tteeseen.
Käännä alas ASF:n kansi.
1.
Erottele huolell isesti arkit toi sistaan ja muodosta
2.
niistä yhtenäi nen t asai nen nippu.
2
) ASF-
UINKA FAKSILAITE ASENNETAAN
K
5
Ota kiinni paperipinon yläreunasta ja aseta pape-
3.
ri laitteen syöt tötasolle antaen pi non pudota laa­tikkoon t aittam atta sitä tai t yöntämätt ä sitä sisäl ­le.
Kun olet lisännyt paperin laitteeseen, pitää tarkistaa, että lait teen aset uksiin määritet ty
vastaa
valitsemasi ja l ataamasi paperin
täten voit varmistua siitä, että
asianmukaisesti
.
paperin arkkikoko
arkkikokoa:
laitteesi toimii
Työnnä paperi säädettävän ohjaimen avulla
4.
ASF:n oikeaa sivua vasten.
Paina näppäintä ja näppäintä ”
1.
ronäppäimistöstä.
8. ALKUASETUS /1-9
Paina näppäintä .
2.
PÄIVÄM. JA AIKA
Paina näppäintä
3.
TULOSTUSPARAM.
Paina näppäintä .
4.
KOKO:A4
Paina näppäimiä {yNXQQHV Ql\W|OOH LOPH
5.
tyy se paperikoko, jot a aiot käytt ää, esimerkissä: “Lett er”.
KOKO:LETTER
kunnes näytölle tu l ee:
8”
nume-
s-
Paina näppäintä vahvistaaksesi ase-
6.
tuksen ja t äm än j älkeen näppäintä lä vaihtelevat sanom at ”RX FAXILLA 100%” sekä päivämäärä ja aika ja ”TARKIST.KIRJ.PÄÄ; PAINA UUDELL.AL.”
TARKIST. KIRJ.PÄÄ PAINA UUDELL.AL.
KIRJOITUSPÄÄN ASENNUS
Laitteessa käytet ään taa mustetta)
päitä
:
Lisätessäsi arkkeja
ASF, aseta uudet arkit entisten päälle.
6 K
paperin syöttölaitteeseen
alle
ei entisten
Paina näppäintä : näytölle ilmestyy sano-
1.
ma “KIRJ.PÄÄN VAIHTO, PAINA UUDELL. AL.”.
yksiväriseen
tulostukseen tarkoitettuja kirjoitus-
UINKA FAKSILAITE ASENNETAAN
. Näytöl-
(ainoastaan mus-
Nosta kirjoitusyksikön kansi ylöspäin nuolen
2.
osoittamalla tavalla.
Varo koskemasta sekä
timiin
.
suuttim i i n
että
sähköliit-
EI!
Aseta kirjoituspää sille varattuun paikkaan siten,
4.
että sähköliittimet osoittavat laitteen takaosaan päin.
Ota kirjoituspää ulos pakkauksestaan ja tartu
3.
siihen kiinni pi dikkeestä ja poista suuttim ia .
UINKA FAKSILAITE ASENNETAAN
K
7
Kirjoituspäätä asettaessasi vältä siirtämästä kirjoituspään kul j et inta.
Työnnä kirjoituspäätä nuolen osoittamaan suun-
5.
taan kunnes kuulet naksahduksen, j oka osoittaa sen olevan asianmukaisesti paikallaan. Sul je kir­joitusyksikön kansi ja paina uudelleen näppäi ntä
.
Laite käynnistää aut omaatt isest i tarkistusmenet telyn
6.
ja kirjoit uspään tarkistuksen. Nä ytölle il mestyy muu­taman sekunnin ajaksi seuraava sanoma:
KIRJ.PÄÄN ALUSTUS YST. ODOTA
Näytölle ilmestyy teksti:
TULOSTAA
Laite tulostaa toisen testisivun asettamillasi arvoilla ja palaa sen jälkeen automaat tisesti alkutilaan. Näy­tölle ilmest yvät sanoma “RX FAXILLA 100% ” ylärivil ­lä ja päivämäärä ja aika alarivillä.
Ongelmat kirjoituspään asettamis- ja/tai kohdistustoiminnoissa
Jos asetettuasi kirjoituspään paikalleen näytölle il­mestyy uudelleen sanoma "TARKIST. KIRJ.PÄÄ; PAINA UUDELL.AL", irrota uudelleen kirjoituspää paikaltaan ja aset a se sitten takaisin paikalleen pai­naen ehkä hiukan voimakkaammin. (Muista painaa
näppäintä sekä kirjoituspään asettamista en­nen että sen jälkeen). Mikäli sanoma ei poistu näy­töltä, irrota kirjoituspää paikaltaan ja puhdista sekä kirjoituspään että kirjoituspään kuljetusyksikön säh­köliittimet. Tutustu kohtaan "
liittimien puhdistus kunnossapito
".
Kirjoituspään sähkö-
", osassa "
Faksilaitteen
Voit vapauttaa kirjoituspään työntämällä vipua nuo­len suuntaan (kirjoit usyksikön takaosaa kohti).
Kun kirjoituspään alustus on päättynyt näytölle ilmestyy sanom a:
KOHDISTUS
Paina näppäintä .
7.
Laite syött ää automaat tisest i paperiarki n ja tulos­taa kirjoituspään kohdistusmenettelyä koskevan tekstin. N äyt ölle ilmestyy tekst i :
TULOSTAA
Testisivun otsikkona on teksti
tional Alignment
Mikäli kohdistus, joka vastaa arvoa “x
“Test : Bidirec-
”.
x
” testisi-
vulla on paras mahdollinen ratkaisu, paina näp­päintä
erilainen arvo näppäimien
. Muussa tapauksessa valitse
{y
DYXOOD MD SDLQD
tämän jälkeen näppäi nt ä .
Kirjoitu sp ään vai h to
Vaihtaaksesi kirjoituspään tutustu osaan
"Faksilaitteen kunnossapito
".
8 K
UINKA FAKSILAITE ASENNETAAN
PÄIVÄMÄÄRÄN JA KELLONAJAN MUUTTA­MINEN
Mikäli näytöllä olevat päivämäärä ja kellonaika ovat virheelliset, voit muuttaa ne milloin tahansa:
Paina näppäintä ja näppäintä ”
1.
ronäppäimistöstä.
8. ALKUASETUS
Paina näppäintä .
2.
PÄIVÄM. JA AIKA
Paina näppäintä .
3.
ES.TAPA:PP/KK/VV
/1-9
8”
nume-
{y
MD QlSSlLOH QLLGHQ SllOOH RLNHDW OXYXW
Paina näppäintä .
7.
Päivämäärän ja kellonaj an muutostoim enpide on näin päättynyt. Päivämäärä ja kellonaika päivit­tyvät automaattisesti ja ne tulostuvat jokaiselle lähetetylle sivulle.
Jos haluat keskeytt ää toim innon, voi t t ehdä sen
,
milloin vain painamalla näppäintä menpide jää suorittamatta ilman muutoksia. Täten voit aloi ttaa toim enpi teen alusta.
Paina näppäintä
8.
alkutilaan
RX FAXILLE 100% 30-09-00 15:30
palauttaaksesi laitteen
. Toi-
Voidaksesi valita muunlaisen päivämäärän
,
esitystavan, paina näppäimiä näytölle ilmestyy haluam asi tapa.
Paina näppäintä .
4.
AJ.ESIT.TAPA: 24 H
Voidaksesi valita muun kellonajan esitystavan
,
(12 tuntia), paina näppäimiä näytölle ilmestyy haluam asi tapa.
Paina näppäintä . Kohdistin vilkkuu
5.
päivämäärän ensimmäi sen num eron kohdall a.
PP/KK/VV HH:MM 30-09-00 12:46
Jos olet valinnut kellonajan esitystavaksi “12
,
tuntia”, näyt öllä näkyy lyhenne “am” (ante meri­diem = aamupäiväl lä) tai “pm” (post m eridiem = iltapäivällä) tunnin jälkeen. Voidaksesi vaihtaa lyhenteen “am” lyhenteeksi “pm” tai päinvas­toin, aseta kohdistin ensimmäiselle kirjaimelle
(“a” tai “p”) ja paina näppäintä
Näppäile uusi päivämäärä ja kellonaika (esim.
6.
30-09-00, 15:30). Aina uuden numeron valit tuasi kohdistin sii rt yy seuraavan num eron kohdall e.
PP/KK/VV HH:MM 30-09-00 15:30
Vaihtaaksesi ainoastaan joitakin lukuja, siirrä
,
kohdistin kyseisten lukujen kohdall e näppäimillä
{y
{y
.
kunnes
kunnes
Mikäli l aitteen ol lessa missä tahansa t oimint oti-
,
lassa ei kahden minuut in aikana suoriteta min­käänlaista tiedonsyöttöä, se palaa automaatti­sesti alkutilaansa.
On muistettava, että
toimettomana
olevan
alkutila
.
osoittaa faksilaitteen
NIMESI JA TELEFAX-NUMEROSI TALLEN­NUS
Fax-laitteeseesi tallennettu nimi ja puhelinnumero (lähettäjän käyt täjätunnus) säil yvät laitteen muist issa kunnes niitä muutetaan ja ne tulostuvat jokaiselle vastaanottaj an saam al l e telefax-sivul l e.
Nimen tallennus
Paina näppäintä
1.
ronäppäimistöstä.
9. ASENNUS
Paina näppäintä .
2.
P.LINJ. ALKUASET.
ja näppäintä ”
/1-9
9”
nume-
UINKA FAKSILAITE ASENNETAAN
K
9
Paina näppäintä kunnes näytölle t ul ee:
3.
LÄHETTÄJÄN NIMI
Paina näppäintä .
4.
ANNA LÄHETT. NIMI _
Voit tallentaa nimeen korkeintaan 16 merkkiä, jotka valitaan yksi kerrallaan numeronäppäimien avulla. Jokainen numeronäppäin valit see vuorotellen kirjain­sarjan tai merkkisarj an al kaen numeerisesta merkist ä ja antaen seuraavan kirjaimen kullakin painalluksella. Lisäksi, painam alla näppäimiä * ja # voit selata eteen­ja taaksepäin kansallisia kirjaimia ja seuraavia erikois­merkkejä:
- VÄLILYÖNTI . / , ; - : ´ ` ” ? ! $ # & % + < > @ ^ | ( ) [ ] { }
Välilyönnin saat aikaan siirtämällä kohdistinta
,
näppäimen jainnäppäimiä.
Esimerkiksi "LARA" –ni m i ki rjoi tetaan seuraavasti:
y
DYXOOD Nl\WWlPlWWl ODLQNDDQ NL
r-
Paina näppäintä vahvistaaksesi nim en.
7.
PUHELINNUMERO
Fax-numeron tallennus
Paina näppäintä .
1.
ANNA NUMEROSI _
Tallenna fax-numerosi (korkeintaan 20 numeroa)
2.
näppäilemällä yksitellen sen muodostavat luvut esim.: 230026. Välilyönti saadaan painamalla näppäintä
Jos numerossa on virheellisiä lukuja, voit korja-
,
ta ne siirtämäl lä kohdistimen väärän luvun koh­dalle ja painam al l a sen pääl l e oikean luvun.
Jos haluat poistaa koko numerosarjan, paina
y
ANNA NUMEROSI 230026
.
Paina numeronäppäintä ”5” kunnes näytölle il-
5.
mestyy:
ANNA LÄHETT. NIMI L
Kohdistin siirtyy eteenpäin yhden kirjainpaikan verran.
ANNA LÄHETT. NIMI L_
Paina näppäintä ”2” kunnes näytölle ilmestyy
6.
kirjain “A”.
ANNA LÄHETT. NIMI LA_
Jatka näin kunnes olet kirjoittanut koko nimen ja tarkista, että se on oikein siirtämällä kohdistinta
{y
(näppäimet
Jos nimessä on virheellisiä kirjaimia, sijoita
,
kohdistin virheellisen kirjaimen kohdalle ja paina oikea kirjain korjat t avan ki rjaimen päälle.
Jos haluat poistaa nimen kokonaan, paina
.
) kirjaimia pi t kin.
Mikäli hal uat tal lentaa num eroon kansainväli sen suuntanumeron, paina alkunollien sijasta näp­päintä *, jolloin näyttöön tulee merkki +. Tämä merkki tulostuu fax-numerosi eteen jokaiselle lähettämällesi telefax-sivulle.
Paina näppäintä vahvistaaksesi nume-
3.
rosarjan ja tämän jälkeen näppäintä lauttaaksesi l ai tteen alkuti l aan.
RX FAXILLE 100% 30-09-00 15:40
pa-
Nimen j a fax-nu meron paikka
Lähetettävän asiakirjan yläreunassa olevat otsikko­tiedot (nimi, fax-numero, päivämäärä ja kellonaika sekä lähetet tävien sivuj en lukumäärä) voidaan tulos­taa vastaanott ajan tel efaxi ssa sivun yläreunaan teks­tialueen ulkopuolelle eli arkin yläreunaan tai teksti­alueen sisäpuolell e, j ol loin yläreuna on suurempi.
Fax-laitteesi tehdasasetuksen mukaan nämä tiedot sijoittuvat tekst i al ueen si säpuolelle.
10 K
UINKA FAKSILAITE ASENNETAAN
Paikan muuttaminen
Paina näppäintä ja näppäintä ”8” nume-
1.
ronäppäimistöstä
8. ALKUASETUS /1-9
Paina näppäintä .
2.
PÄIVÄM. JA AIKA
Paina näppäintä .
3.
ERIL. ASETTEITA
Paina näppäintä kunnes näytölle tulee:
4.
OTSIKKO: SISÄP.
Paina näppäimiä { / yYDOLWDNVHVL YDLKWRHKWR
5.
sen parametrin.
OTSIKKO: ULKOP.
Paina näppäintä vahvistaaksesi asetuk-
6.
sen ja tämän jäl keen näppäi nt ä laitteen al kut ilaan.
RX FAXILLE 100% 30-09-00 15:40
Laitteessasi on tehdasasetukset toimiakseen faxina maasi yleisellä puhelinjalla. Jos haluat
yksityiseen puhelinlinjaan laitteen asetukset puhelinlinjaan liittämiseksi”.
saattaaksesi
kytkeä sen
, tutustu lukuun ”
i-
Fax-
UINKA FAKSILAITE ASENNETAAN
K
11
FAX-LAITTEEN ASETUKSET PUHELINLINJAAN LIITTÄMISEKSI
KYTKEMINEN YLEISEEN PUHELINVERKKOON
Fax-laitteessa on valmiit tehdasasetukset yleisen puhelinlinjan käyttöä varten. On joka tapauksessa syytä tarkistaa, et tä:
YLEINEN LINJA PSTN
"
ko)-parametri on valittuna valintati la on oikea ja valitt una (joko
nitaajuusvalintajärjestelmä tai pulse = kym­menjärjestelmä
yleinen puhel i nverkko, johon fax-laite on kytketty. Mikäli et ole varma valintajärjestel mästä, ota yh­teys yleiseen puheli n yht i öön.
Joissakin maissa telmä ei ole käytettävissä
näyttöön ei tule seuraavassa selostetun toi mintosar­jan kohtia 5 ja 6:
Näytöllä on alkutila ja päi väm äärä ja kellonaika.
1.
Paina näppäintä
2.
Paina näppäintä .
3.
Paina näppäintä .
4.
Jos fax-laitt eesi on asetett u toimim aan kytketty-
,
nä “Yksityiseen linjaan”, paina näppäimiä
{y
Paina näppäintä .
5.
Paina näppäimiä {yYDOLWDNVHVL PXXQODLVHQ
6.
vaihtoehdon: “YL.LI N J. VL:IMPUL”.
) sen mukaan, mitä käyttää se
valinta
RX FAXILLA 100% 02-10-00 15:29
9. ASENNUS
P.LINJ. ALKUASET.
YLEIN. LINJA PSTN
valitaksesi sen “yl ei sen” sijasta.
YL.LINJ:ÄÄNITAAJ
YL.LINJ.VL: IMPUL
" (yleinen puhelinverk-
tone = mo-
pulse = kymmenjärjes-
. Tässä tapauksessa,
ja numeronäppäintä ”9”.
/1-9
Paina näppäintä vahvistaaksesi valin-
7.
tasi ja täm än jälkeen näppäintä sesi fax-lait t een alkutilaan.
RX FAXILLA 100% 02-10-00 15:29
palauttaak-
KYTKEMINEN YKSITYISEEN LINJAAN (PBX)
Jotta voisit kytkeä fax-laitteen yksityiseen linjaan ja käyttää sitä m yös yl ei sel lä linjal la, pitää:
Valita parametri "
Valita valintatila (
tajärjestelmä järjestelmä
(keskus) käyttää, jonka linjalle fax-laitteesi on kytketty. Mikäli et ole varma val intajärjestelmäs­tä, ota yht eys yksi t yiseen puhelinyhti öön;
Tehdä asetus, (
avulla pääset yksityiseltä puhelinvaihteelta (kes­kus) yleiselle ulkolinjalle;
Asettaa se valintatila (
telmä tai sykäysjärjestelm ä
linyhtiö käyttää.
Joissakin maissa sykäysj ärjestelmän = kymmen­järjestelmän
tapauksessa, f ax-lait teen näyttöön ei tul e seuraavas­sa esitetyn menet telyn kohdissa 6, 7, 10 ja 11 esi­tettyjä sanom i a:
Varmistu siitä, että näytöllä on ilmaistu laitteen
1.
alkutila sekä päi väm äärä ja kellonaika.
RX FAXILLA 100% 02-10-00 15:29
Paina näppäintä
2.
ronäppäimistöstä.
9. ASENNUS
Paina näppäintä .
3.
P.LINJ. ALKUASET.
YKSITYINEN LINJA PBX joko tone = monitaaj uusval i n-
sykäysjärjestelmä = kymmen-
tai
), jota se yksityinen puhelinvaihde
suuntanumero tai flash
monitaajuusvalintajärjes-
), jota yleinen puhe-
ei ole käytettävissä
valinta
ja näppäintä “
/1-9
";
), jonka
. Tässä
9”
nume-
12 FAX-
LAITTEEN ASETUKSET PUHELINLINJAAN LIITTÄMISEKSI
Paina näppäintä .
4.
YLEIN. LINJA PSTN
Paina näppäimiä {yWXRGDNVHVL Ql\WW||Q
5.
toisen käytett ävissä olevan vaihtoehdon: “YKSIT. LINJA PBX”.
YKSIT. LINJA PBX
Paina näppäintä .
6.
YKS. LIN:ÄÄNITAAJ
Paina näppäimiä {yWXRGDNVHVL Ql\WW||Q
7.
toisen valintam enet elmän: “YKST.LINJ:IMPUL.”.
YKST. LIN:IMPUL.
Paina näppäintä vahvistaaksesi valin-
12.
tasi ja täm än jälkeen näppäintä sesi fax-lait t eesi alkutil aan
RX FAXILLA 100% 02-10-00 15:29
Jos olet vahvistanut ulkolinjalle pääsyn vaihto-
,
ehdoksi “ULKOLINJA:ETUNR.”, fax-laitteesi pyytää sinua näppäilemään suuntanumeron (korkeintaan 3 numeroa). Kun olet sit ten vahvis­tanut ulkolinjalle pääsytavan, jolla fax-laitteesi pääsee yleiselle puhelinlinjalle, riittää kun pai-
nat näppäintä le.
päästäksesi yleisel le linjal-
palauttaak-
Paina näppäintä vahvistaaksesi valin-
8.
tasi.
ULKOLINJA:ETUNR.
Paina näppäimiä {yWXRGDNVHVL Ql\W|OOH
9.
toisen käytettävissä olevan vaihtoehdon: “UL­KOLINJA:FLASH” tai siirry suoraan kohtaan 10 jos haluat vahvist aa ulkolinjavalinnan “ULKOLIN­JA: ETUNR.”.
ULKOLINJA:FLASH
Paina näppäintä .
10.
YL.LINJ:ÄÄNITAAJ
Paina näppäimiä {yWXRGDNVHVL Ql\WW||Q
11.
toisen valint am enet elmän: “YL.LI NJ.VL: IMPU L”.
YL.LINJ.VL.:IMPUL.
LAITTEEN ASETUKSET PUHELINLINJAAN LIITTÄMISEKSI
FAX-
13
LÄHETYS- JA VASTAANOTTOKÄYTÄNTÖ
a ä
-
Nyt kun fax-laitteesi on varustettu nimellä ja fax­numerolla, voit käyttää sitä seuraaviin käyttötarkoi­tuksiin:
lähettää
lähetystä tai pol lausmenetelm ää),
vastaanottaa
mää käyttämällä),
soittaa puheluja
kappaleeseen).
asiakirjoja (käyttäen myös ajastettua
asiakirjoja (myös pollausmenetel-
(tutustu toiminnolle varatttuun
Toimintoj en kuvaamisen yksi nkertaist ami seksi käyte­tään tekstissä tästä lähtien seuraavia kuvasymbole­ja, jotka l öydät kunkin toimi ntosarjan alussa kaavion muodossa:
kerran
Paina
tätä näppäintä.
Aseta asiakirja lähetettävä tai kopioitava puoli al aspäi n.
Nosta puhelinkuul oke. Laske kuuloke.
Näppäile numeronäppäimistöltä.
Mitat
Leveys vähintään 90 mm - korkeintaan 216 m m
Pituus vähintään 90 m m - korkeint aan 600 m m
Paksuus
2
Alkaen: 60 - 80 gr/m
50 - 340 gr/m
(korkeintaan 30 arkkia)
2
(1 arkki kerrallaan)
Jos asiakirjan koko poikkeaa annetusta suositus­koosta, käytä ai na asi aki rj oj en syöt tökansiota.
Varoitus
Välttääksesi vaurioita, jotka saattaisivat tehdä fax­laitteesi toimintakelvottomaksi ja saada laitteen ta­kuun raukeamaan, tarkista, että käyttämissäsi asia­kirjoissa ei ole:
niittejä
paperiliittimiä
teippiä
märkää korjauslakkaa tai liimaa, joka ei ole vielä
kuivunut.
ÄLÄ MILLOINKAAN KÄYTÄ
rullalla olevaa paperia
liian ohutt a paperia
Paina pikavalint anäppäi nt ä.
Paina puhelinluettelo vastaavaa näppäint ja näppäile lyhytvalin takoodi.
repeytynyttä paperia
liian pieni ä arkkeja
Saapuva puhelu.
hiilipaperia
MILLAISIA ALKUPERÄISASIAKIRJOJA VOIT
Jos asiakirjoissa on edellämainittuja ominaisuuksia, ota niistä ensi n kopio j a lähetä se t ai käytä asiakirjan syöttökansiota.
KÄYTTÄÄ
Paperityypit
A4 210x297 mm
US Letter 216x279 mm
US Legal 216x356 mm
14 L
ÄHETYS
märkää tai kosteaa pa­peria
rypistynyttä paperia
JA VASTAANOTTOKÄYTÄNTÖ
-
ASIAKIRJAN ASETTAMINEN AUTOMAATTISEEN SYÖTTÖLAITTEESEEN ADF
Irrota huolellisesti automaattiseen asiakirjan
1.
syöttölaitteeseen ADF asetettavat asiakirjan si­vut toisist aan ja tee niistä sitten yhtenäinen nip­pu (kork. 30 arkkia).
Aseta alkuperäisasiakirjat työntämättä ADF:n
2.
syöttötasol le siten, et tä lähetet tävä tekstipuoli on alaspäin. Alkuperäisten sivujen pi tää niputt ua ta­solle kevyesti j a askel m ai sesti.
Säädä tason sivuilla olevat paperinohjaimet arkin
3.
leveyden mukaan.
Varmistu siit ä, että alkuperäisasiakirjojen paksuuden mukaan säädettävä vipu on oikeassa asennossa (vasemmalla vipu tavallista paperia ja itsekopioivaa paperia, oikealla paksua j a eri koi spaperia varten).
LÄHETETTÄVÄN ASIAKIRJAN KONTRASTIN JA EROTTELUTERÄVYYDEN SÄÄTÖ
Voit
optimoida
lähetystä joitakin Tällä tavoin voi t säätää tulosteen mällä
erityistä valikkoa,
tai tumm empia sävyastei ta ja tääksesi merkkien erotteluterävyyden paremmaksi asettaen t arkkuusarvoja pienemmi ksi tai suuremmi k­si riippuen siitä, millainen alkuperäinen teksti tai kuva on.
tulosteen laadun suorittamall a ennen
.
säätöjä
kontrastia
josta voit val ita vaal eampia
näppäintä
käyttä-
sää-
Kontrastin säätö
Varmistu si itä, että näytöllä on alkutila j a päivä-
1.
määrä ja aika.
RX FAXILLA 100% 02-10-00 15:29
Aseta alkuperäisasiakirja ADF-syöttötasolle.
2.
Näytöllä näkyy l ähtöarvona asetettu erotteluterä­vyysarvo: “NORMAALI ”.
NORMAALI 100% ASIAKIRJA VALMIS
Paina näppäintä ja näppäintä ”
3.
ronäppäimistöstä.
8. ALKUASETUS /1-9
8”
nume-
Paina näppäintä .
4.
PÄIVÄM. JA AIKA
Paina näppäintä
5.
ERIL. ASETTEITA
Paina näppäintä .
6.
KONTRASTI:NORM.
Paina näppäimiä {yYDOLWDNVHVL PXLWD Nl\WH tävissä olevia vaihtoehtoja: “KONTRAS­TI:VAALEA” e “KONTRASTI:TUMMA”.
KONTRASTI:TUMMA
Paina näppäintä
7.
tasi ja tämän jälkeen näppäintä taaksesi fax-lai t teen alkutil aan.
RX FAXILLA 100% 02-10-00 15:29
Valitse kontrasti seuraavien kriteerien perusteel­la:
NORMAALI
vaalea eikä liian tumma VAALEA
tumma TUMMA
vaalea
, jos alkuperäisasiakirja
, jos alkuperäisasiakirja
.
, jos alkuperäisasiakirja
.
.
vahvistaaksesi vali n-
.
on erityisen
on erityisen
palaut-
ei ole liian
Erotteluterävyyd en säätö
Valitse haluamasi
näppäintä
NORMAALI
ovat selvästi luettavissa
teksti "NORMAALI" ja alarivillä "ASIAKIRJA VALMIS”.
OHUT
, jos alkuperäisasi akirjan
niä
tai siinä on
ksti "OHUT" ja alarivillä “ASIAKIRJA VALMIS”.
ERITT. OHUT
erittäin pieniä merkkejä
on
erotteluterävyys käyttämällä
seuraavien kriteerien mukaan:
kuvia
merkit
. Näytön
, jos alkuperäisasiakirjan
. Näytön ylärivillä on
merkit ovat pie-
kuvia
. Näytön ylärivillä näkyy te-
; jos alkuperäisessä asiakirjassa
tai
t-
ÄHETYS- JA VASTAANOTTOKÄYTÄNTÖ
L
15
ylärivillä on teksti "ERITT.OHUT" ja alarivillä "ASIAKIRJA VALMIS”.
VALOKUVA, jos alkuperäisessä asiakirjassa on
ensisijaisesti valokuvia. Näytön ylärivillä on teksti "VALOKUVA” ja alarivillä “ASIAKIRJA VALMIS”.
LAATUKUVA; jos alkuperäisessä asiakirjassa
on valokuvia ja niistä halutaan erinomainen ko­pio. Näytön ylärivillä on teksti ”LAATUKUVA" ja alarivillä “ASIAKIRJA VALMIS”.
Käynnistettäessä fax-laite valmistautuu automaatti­sesti l ähettämään tarkasti sekä tekst i- että graafiset asiakirjat.
Tarkkojen valokuvakopioiden lähettämiseksi, menettele seuraavall a tavalla:
Varmistu si itä, että näytöllä on alkutila j a päivä-
1.
määrä ja aika.
RX FAXILLA 100% 02-10-00 15:29
Paina näppäintä ja näppäintä ”8” nume-
2.
ronäppäimistöstä.
Paina näppäintä
7.
valintasi j a paina sitten laitteen al kut ilaan.
RX FAXILLA 100% 02-10-00 15:29
vahvistaaksesi
palauttaaksesi f ax-
ALKUPERÄISASIAKIRJAN LÄHETYS
Menetelmä A:
toisin sanoen:
Varmistu si itä, että näyt öllä on alkutila sekä päi -
1.
vämäärä ja aika.
Aseta asiakirja ADF-syöttölaitteen tasolle. Näyttö
2.
osoittaa asetetun erottelutarkkuuden: “NORMAALI”.
RX FAXILLA 100% 07-10-00 15:42
8. ALKUASETUS /1-9
Paina näppäintä .
3.
PÄIVÄM. JA AIKA
Paina näppäintä .
4.
ERIL. ASETTEITA
Paina bäppäintä kunnes näyt ölle tulee:
5.
“VALOK.:AUTOM.” Täten sekä teksti erttä gra­fiikka tulostuvat selvi nä.
VALOK: AUTOM.
Paina näppäimiä {yYDOLWDNVHVL WRLVHQ YDOL
6.
tavissa olevan arvon: “VALOK: HARM.SÄVY”. Täten valokuvan tulost us on eri t t äi n selvä.
VALOK: HARMAAN SÄVY
NORMAALI 100% ASIAKIRJA VALMIS
Jos lähetettäväksi aikomasi asiakirja on erityi-
,
sen vaalea tai tum ma tai sii nä on erittäin pi eniä merkkejä tai kuvia, muuta esimääritettyjä kont­rastin ja erottelutarkkuuden arvoja kuten edellä on kuvattu.
Muodosta numerosarja (korkeintaan 64 numeroa)
3.
suoraan fax-laitteen numeronäppäimistöllä valitak­sesi vastaanottajan, jolle haluat lähettää asiakirjan.
Mikäli näppäi let väärän numeron: aseta kohdis-
,
tin näppäimi en
ANNA NUMERO 0125 230023
{
/ yDYXOOD YLUKHHOOLVHQ Q
u­meron kohdalle ja näppäile sen päälle oikea numero. Jos haluat kokonaan poistaa näppäi-
t-
lemäsi numeron paina näppäi nt ä
Paina näppäintä käynnistääksesi lähe-
4.
tyksen. Kun lähetys on päät tynyt näytölle ilmes­tyy muutamien sekuntien ajaksi sanoma “TX LOPP. SUORIT.” ja tämän jälkeen pal aut uu alku­tila.
.
16 L
ÄHETYS
JA VASTAANOTTOKÄYTÄNTÖ
-
Loading...
+ 64 hidden pages