Grundig FINE ARTS AUDION RCD 8300 User Manual [fi]

FINE ARTS AUDION
WIRELESS HIFI SYSTEM
Käyttöohje
SUOMI
55404 941 2200
2
SISÄLTÖ
5 FineArts Audion
5 Hifi-laitteistonne järjestelmäkäyttö 7 Hifi-laitteistonne erikoisuuksia
8 Toimituskokonaisuus/lisävarusteet
9 Sijoittaminen ja turvallisuus
10 Langaton siirtotekniikka
11 Yleiskatsaus
11 Hifi-laitteiston käyttölaitteet 12 Hifi-laitteiston taka- ja alapuoli 13 Kaukosäädin 15 Käyttäjän opastus kaukosäätimessä
Arvoisa asiakas,
tämä käyttöohje lähtee siitä, että ammattikauppiaanne on toimittanut FineArts Audion
-järjestelmänne Teille pystytettynä, liitettynä ja käyttövalmiina. Jos haluatte muuttaa säätöjä itse tai etsiä uusia radiokanavia, olkaa hyvä ja katsokaa vastaavat tiedot oheisesta asennusohjeesta. Käyttöohjeessa kuvataan myös digitaaliradiokäyttö (Digital Audio Broadcasting) ja kuvataan tässä käyttötavassa mahdolliset näytöt. DAB-käyttö on kuitenkin mahdollista vain integroidun DAB-modulin (optio) avulla.
SUOMI
3
SISÄLTÖ
_______________________________________________________________________________________
17 Yleiset toiminnot
17 Päälle kytkeminen 17 Pois kytkeminen 18 Päälle kytkeminen valmiustilasta 18 Ohjelmalähteen valitseminen 19 Valmiustilaan kytkeminen 19 Hifi-laitteiston näytön suuntaaminen
20 Äänenvoimakkuus ja -sävy
20 Äänenvoimakkuuden säätäminen 20 Diskanttien, bassojen, tasapainon ja etu-taka-tasapainon muuttaminen 21 Äänisäätö 22 Loudness-toiminnon päälle ja pois kytkeminen 22 Hifi-laitteiston mykistäminen (mute) 22 Lisäkovaäänisparien säätäminen
23 FM-käyttö
23 Valmistelu 23 Radiokanavien valitseminen 25 Stereo-/monovastaanotto 26 RDS-vastaanotto
30 DAB-käyttö
30 Valmistelu 30 DAB-kanavien valitseminen 34 Lisätoiminnot DAB-käytössä
4
SISÄLTÖ
_______________________________________________________________________________________
37 CD-käyttö
37 Yleistä CD-käytöstä 37 Valmistelu 38 CD:n toistaminen 41 CD-kappaleen valitseminen 42 Lisätoiminnot 44 Kappaleiden toisto toivotussa järjestyksessä – musiikkiohjelman laatiminen
48 Uniajastinkäyttö
49 Monitilakäyttö
49 Muissa tiloissa olevien kovaäänisparien ohjaaminen 49 Kaukosäätimen kytkeminen ohjaamaan toisessa tilassa olevaa kovaäänisparia 50 Erilaisten ohjelmalähteiden asettaminen yksittäisille tiloille
51 Tietoja
51 Kaukosäätimen paristojen vaihtaminen 52 Kaukosäätimen muita käyttötapoja 61 Häiriöiden poistaminen 63 Tekniset tiedot 64 GRUNDIG Service
SUOMI
5
FINE ARTS AUDION
________________________________________________
Hifi-laitteistonne järjestelmäkäyttö
Seuraava kaavio näyttää hifi-laitteistonne mahdollisuudet monitilakäytössä ja muiden Grundig-yksittäiskomponenttien yhteydessä. Tätä koskevat selitykset löydätte seuraavalta sivulta.
LSP2
LSP2
Hifi-laitteisto RCD 8300
LSP2
LSP2
Televisio, jossa on WT2
I
Olohuone
LSP3
ǵ
LSP3
ǵ
LSP3
ǵ
LSP3
Työhuone Makuuhuone
PR1
PR1
PR1
Vierashuone
LSP3
LSP3
PR1
Televisiokäyttö
CD-käyttö
CD-käyttö
FM-käyttö
Slider
Video in
Audio inLR
Volume Program
S-VHS
ǵ
ǵ
ǵ
6
FINE ARTS AUDION
__________________________________________________________________
FineArts Audion -kokonaisjärjestelmä koostuu seuraavista yksittäiskomponent­tien: – Hifi-laitteisto RCD 8300. – PR1-kaukosäädin. – LSP2-aktiivikovaääniset. – LSP3-aktiivikovaääniset.
Monitilakäytössä tilaksi 1 määritellään aina se tila, johon hifi-laitteisto on asen­nettu. Seuraavat käyttötavat ovat mahdollisia kokonaisjärjestelmänne puitteissa: – Hifi-laitteisto ohjaa yhtä tai kahta kovaäänisparia tilassa 1. – Hifi-laitteistonne ohjaa lisäkovaäänispareja muissa tiloissa (yksi kovaää-
nispari per tila).
– Monitilakäytössä kutakin tilaa varten voidaan asettaa kaksi eri ohjelmaläh-
dettä ts. FM, CD ja – jos DAB-moduli on asennettu – DAB.
– Monitilakäytössä voitte ohjata hifi-laitteistoa ja muissa tiloissa olevia kovaää-
nispareja yhdellä kaukosäätimellä tai lisäkaukosäätimillä.
– Yhdellä kaukosäätimellä voitte ohjata hifi-laitteistoa tai Grundig-televisiota
(tila 1).
– Televisio ohjaa WT2-radiosiirtomodulin avulla hifi-laitteiston kanssa vuorotel-
len samoja kovaäänisiä (tila 1). Tätä varten WT2-radiosiirtomodulin täytyy olla ilmoitettuna hifi-laitteistolle.
SUOMI
7
FINE ARTS AUDION
__________________________________________________________________
Hifi-laitteistonne erikoisuuksia
Täydellinen äänentoisto ei ole koko- vaan viimeistelykysymys. Kirkas ja elävä ääni, pakattuna ajattomaan muotoiluun.
RCD 8300 on viritin- ja CD-käyttöön luotu elegantti yhdistelmä, jolla voidaan ottaa vastaan myös digitaalisia radiokanavia (DAB). Sitä voidaan käyttää vapaasti seisovana tai seinään asennettuna.
Sisäänrakennettu lähetin välittää datasignaalit kaukosäätimeen ja audiosignaa­lit kovaäänisiin.
Kaikki rakenneosat ovat johdottomassa yhteydessä toisiinsa – jopa seinien läpi.
CD-soittimessa on tekstitoiminto: Jos CD:llä on ”CD-tekstiä”, hifi-laitteiston ja kaukosäätimen näytöistä voidaan lukea tulkitsijaa ja CD:n sisältöä koskevia tie­toja.
RCD 8300:n suurikokoista näyttöä voidaan kääntää horisontaalikäytössä moot­torin avulla; tällöin tietojen helppo lukeminen on mahdollista.
Hifi-laitteiston yhteydessä voidaan käyttää jopa yhdeksää – eri tiloihin sijoitet­tua – kovaäänisparia. Äänenväriä voidaan säätää yksilöllisesti kaukosääti­mellä.
WT2-radiosiirtomodulin yhteydessä RCD 8300:n aktiivikovaäänisiä voidaan käyttää vuoroin myös erityisten Grundig-televisioiden yhteydessä.
8
TOIMITUSKOKONAISUUS/LISÄVARUSTEET
_
Toimituskokonaisuus
Lisävarusteet
Aktiivikovaääniset (LSP2 tai LSP3) Personal Remote 1 -kaukosäädin ja
kolme 1,5 V -paristoa tyyppiä mignon Seinäpidike ja johtokanava DAB-moduli, DAB-antenni
Kysykää näitä täydennysmahdollisuuksia ammattikauppiaaltanne.
1 Hifi-laitteisto RCD 8300 2 Apuantenni (dipoli) 3 Verkkojohto 4 Käyttöohje 5 Asennusohje
1
2
3
4
5
ǵ
FINE ARTS AUDION
FINE ARTS AUDION
SUOMI
9
SIJOITTAMINEN JA TURVALLISUUS
_______
Olkaa hyvä ja ottakaa hifi-laitetta sijoittaessanne huomioon seuraavat ohjeet, jotta tästä korkealaatuisesta ja mukavuuksin varustetusta laitteesta olisi teille pit­käksi ajaksi iloa ja viihdykettä:
Tämä hifi-laitteisto on tarkoitettu äänisignaalien toistoon. Kaikenlainen muu käyttö on ehdottomasti kielletty.
Etsikää hifi-laitteistollenne sijoituspaikka, joka sijaitsee mahdollisimman keskellä käyttöaluetta. Jos haluatte asettaa hifi-laitteiston hyllyyn, kaappiin tms., huoleh­tikaa laitteen riittävästä tuuletuksesta. Laitteen sivuilla, yläpuolella ja takana täytyy olla vähintään 10 cm vapaata tilaa.
Jos hifi-laite joutuu alttiiksi voimakkaille lämpötilanvaihteluille, esimerkiksi kuljet­ettaessa se kylmästä lämpimään, älkää liittäkö laitetta sähköverkkoon, vaan antakaa sen seistä ensin ilman sisään syötettyä CD-levyä ainakin kaksi tuntia.
Hifi-järjestelmä on tarkoitettu käytettäväksi kuivissa tiloissa. Jos kuitenkin käytät­te sitä ulkona, huolehtikaa ehdottomasti siitä, että laite on suojassa kosteudelta (pisarat ja vesiroiskeet) ja suoralta auringonpaisteelta. Älkää asettako hifi-lait­teistoa lämmityslaitteiden välittömään läheisyyteen tai auringonpaisteeseen, jotta sen jäähdytys ei huonone.
Älkää työntäkö hifi-laitteiston CD-pesään mitään vieraita esineitä. Älkää asetta­ko nesteellä täytettyjä astioita (maljakoita tai vastaavia) hifi-laitteiston päälle. Astiat voivat kaatuja ja ulos valuva neste voi heikentää sähköturvallisuutta. Älkää asettako mitään avotulia, esim. kynttilöitä, hifi-laitteiston päälle.
Hifi-laitteistoa ei saa missään tapauksessa avata. Takuuoikeus ei koske vaurioita, jotka johtuvat epäasianmukaisesta kajoamisesta laitteeseen.
Ukonilma on vaaraksi kaikille sähköisille laitteille. Sähköverkkoon osunut sala­manisku voi vaurioittaa hifi-laitteistoa silloinkin, kun se on kytkettynä pois pääl­tä. Vetäkää aina ukonilmalla verkko- ja antennipistoke seinästä.
10
cm
ǵ
10
cm
10
cm
10
cm
°C
2h
°C
ǵ
ǵ
ǵ
! SERVICE !! SERVICE !! SERVICE !
10
SIJOITTAMINEN JA TURVALLISUUS
_______________________________________
Jos hifi-laitteisto ei lue CD-levyjä moitteettomasti, käyttäkää laseroptiikan puhdistukseen tavanomaista puhdistus-CD:tä. Muut puhdistusmenetelmät voivat vaurioittaa laseroptiikkaa. Pitäkää hifi-laitteiston levypesä aina suljettuna, jotta laseroptiikkaan ei kerry pölyä.
Langaton siirtotekniikka
Hifi-laitteistossanne on korkeataajuusjärjestelmä, joka mahdollistaa audio- ja datasignaalien lähettämisen ja vastaanottamisen. Kovaäänisjohtoja ei enää tarvita.
Kansainväliset ja kansalliset määräykset rajoittavat välitysvoimakkuutta, minkä avulla vältetään naapurien väliset häiritsevät radiosignaalit. Lähetysteho on <10 mW. Se takaa n. 100 metrin vastaanottoetäisyyden avoi­messa tilassa. Rakennuksissa tämä etäisyys on – käytetystä rakennusmateriaalis­ta riippuen – pienempi.
Välttäkää sijoituspaikkaa, jonka lähellä on metallisia materiaaleja (esim. lämmi­tyspatteri) tai jonka lähellä on radiosiirtotekniikkaan perustuvia sähkölaitteita (esim. langattomat kuulokkeet, langattomat puhelimet, matkapuhelimet).
Koska audio- ja datasignaalien radiovälityksessä ei ole kyse yksinoikeudellises­ta välitystavasta, on mahdollista, että tästä aiheutuu häiriöitä. Tällaisten häiriöi­den välttämiseksi voitte valita jonkin toisen kanavayhdistelmän. Huolehtikaa siitä, että hifi-laitteistoon ja – jos sellainen on – WT2-radiovälitysmoduliin on asetettu sama kanavayhdistelmä.
Joissakin tapauksissa ihmiset, seinät tai muut pinnat voivat heijastaa radiosig­naaleja. Suoriin (ei-heijastuneisiin) signaaleihin sekoittuneet heijastuneet sig­naalit voivat aiheuttaa signaalihäiriöitä, joita nimitetään kierroksi. Tämä voi johtaa kohinaan tai lyhytaikaisiin äänikatkoihin. Jos tällaisia häiriöitä ilmenee, riittää useimmiten, että aktiivikovaääniset tai hifi-laitteisto sijoitetaan toiseen paikkaan.
SUOMI
11
Hifi-laitteiston käyttölaitteet
SOURCE Valitsee ohjelmalähteitä järjestyksessä
FM, DAB (jos DAB-moduli on integroitu) ja CD; kytkee järjestelmän tilassa 1 päälle viimeksi kuunnellulle ohjelmalähteelle.
+
Muuttavat äänenvoimakkuutta.
ı
Viritin- ja DAB-käytössä: valitsee kana­vamuistipaikkoja; CD-käytössä: käynnistää toiston ja valitsee toistostopin.
Ǽ Kytkee hifi-laitteiston tilassa 1 valmiusti-
laan (standby) ja valmiustilasta jälleen päälle. CD-pesän valaistus toimii samanaikaise­sti valmiustila- ja toimintailmaisimena.
Ohje:
Hifi-laitteiston näppäimet on suunniteltu vain hätäkäyttöä varten. Olkaa hyvä, ja käyttäkää normaalissa käytössä kau­kosäädintä.
Näyttö Näyttää erilaisia käyttötapoja FM, DAB (optio) ja CD -käyttöta-
poja koskevia tietoja.
å Avaa ja sulkee CD-pesän; kytkee hifi-laitteiston valmiustilasta
(standby) CD-käytölle.
CD-pesä Avaamista varten koskettakaa anturinäppäintä »
å
«.
YLEISKATSAUS
_____________________________________________________________
SOURCE
12
YLEISKATSAUS
___________________________________________________________________________
Hifi-laitteiston taka- ja alapuoli
I
Radioantenni (täytyy olla pystysuorassa).
) Verkkokytkin (takapuolella), kytkee hifi-laitteis-
ton päälle ja jälleen pois päältä. Hifi-laitteisto on täysin virraton vain, kun verkkopistoke on vedetty irti seinästä.
Flash-pistokkeen kansi; vain ammattiliikkeille järjes­telmäohjelmiston päivittämiseen (alapuolella).
Jenkaliitos (F-pistoliitäntä) DAB-antennille (jos hifi­laitteistoon on integroitu DAB-moduli, syvennys ala­puolella).
Antennipistoke taloantennille tai mukana toimitetulle apuantennille (syvennys alapuolella).
Liitin verkkojohtoa varten (syvennys alapuolella).
SUOMI
13
YLEISKATSAUS
___________________________________________________________________________
Kaukosäädin
9
Kytkee hifi-laitteiston valmiustilaan (standby) ja valmiustilasta jäl­leen päälle; monitilakäytössä: kytkee vain kulloisenkin tilan kovaääniset val­miustilaan (standby), pidempi painallus kytkee koko järjestelmän valmiustilaan (standby).
Näyttö Kaukosäätimen näyttö ja digitaalinen näppäinkenttä (Touchpad ja
pehmonäppäimet): Ohjaa käyttäjää järjestelmää käytettäessä ja asennettaessa; näyttää FM-, DAB- ja CD-käytössä vastaavat käyttöelementit (pehmonäppäimet) ja tiedot. Näyttö kytkeytyy itsestään pois päältä, jos näppäinkenttää ei kosketeta 30 sekuntiin; uusi päälle kytkeminen painamalla kau­kosäätimen »OK«:ta (normaali näppäin).
Audio Valitsee hifi-käytön (FineArts Audion), kytkee kaukosäätimen ja
valikon »AUDIO« päälle.
Vision Valitsee televisiokäytön (FineArts Vision ym.), valitsee muita Vision-
käyttötapoja kuten DVD:n ja videon (kts. sivut 52–60).
P +P – FM- ja DAB-käytössä: valitsevat kanavamuistipaikkoja askeleittain;
CD-käytössä: valitsevat edellisen tai seuraavan CD-kappaleen.
OK Kytkee kaukosäätimen näytön päälle;
vahvistaa valikkosyöttöjä (etenkin Vision-käytössä).
ǸǷ
FM- ja DAB-käytössä: muuttavat FM-taajuutta tai DAB-kanava­muistipaikkoja askeleittain; käynnistävät pitkään painettaessa auto­maattisen haun; CD-käytössä: lyhyt painallus valitsee edellisen tai seuraavan kap­paleen, pidempi painallus etsii tietyn katkelman.
14
YLEISKATSAUS
___________________________________________________________________________
}
+ Muuttavat äänenvoimakkuutta kulloisessakin tilassa.
d Kytkee kovaäänisten mykistyksen päälle ja pois päältä.
R Kytkee kaukosäätimen näyttövalaistuksen päälle ja pois.
z Ei toimintoa.
w Nykyisen kellonajan näyttämiseen;
kytkee valmiustilassa (standby) hifi-laitteiston näyttövalaistuksen päälle (vain tilassa 1).
M Hakee uniajastintoiminnon esiin.
F Hakee valikon »ÄÄNI« esiin.
SUOMI
15
YLEISKATSAUS
___________________________________________________________________________
Käyttäjän opastus kaukosäätimessä
Hifi-laitteistonne kaukosäätimessä on käyttäjälle tarkoitettu opastus. Valikot sisältävät paljon käyttöä ja säätöjä koskevia selityksiä.
Kytkekää kaukosäädin »Audio«:lla päälle, näyttöön ilmestyy päävalikko »AUDIO«. Yksittäiset valikkokohdat toimivat samanaikaisesti digitaalisina näppäiminä (pehmonäppäimet (softkeys)), joiden avulla voitte hakea suoraan esiin erilaisia toimintoja ja lisävalikoita. Jotkin näppäimet ilmestyvät vain, kun vastaavat järjestelmäkomponentit ovat käytettävissä.
Päävalikko Audio
Näyttö ja näppäin Merkitys ja toiminto
AUDIO Audiokäyttö on valittu, kaukosäädintä käytetään
(monitilakäytössä) tilassa 1.
VALITSE TILA Valitsee monitilakäytössä kulloisenkin tilan, jossa
kaukosäädintä halutaan käyttää.
< LCD > Kääntävät hifi-laitteiston näyttöä oikealle tai
vasemmalle (vain horisontaalikäytössä).
SETUP Hakee valikon »SETUP« esiin erilaisia säätöjä
varten.
M-TILA Aktivoi valikon, jossa monitilakäytön ohjelmaläh-
teitä voidaan kytkeä päälle ja pois ja vaihtaa.
CD Valitsee ohjelmalähteen CD.
FM-VIRITIN Valitsee ohjelmalähteen FM. DAB-VIRITIN Valitsee ohjelmalähteen DAB (jos DAB-moduli on
integroitu).
1
AUDIO
DAB-VIRITIN
FM-VIRITIN
CD
M-TILA
SETUP
>>
LCD
<<
VALITSE TILA
1
16
YLEISKATSAUS
___________________________________________________________________________
Ohjeita:
Tilanäyttö » « ei ilmesty näkyviin, jos kovaääniset on asennettu vain yhteen tilaan.
Paristojen säästämiseksi kaukosäätimen näyttö sammuu lyhyen ajan kulut­tua, jos mitään toimintoa ei ole valittu. Painamalla »OK«:ta kytkette näytön jälleen päälle.
Erilaiset valikot
»SETUP«-valikon voitte kutsua esiin painamalla »AUDIO«-päävalikossa »SETUP«:ia. Ennen »SETUP«-valikon avaamista täytyy kuitenkin syöttää PIN­numero ja vahvistaa se »LOPP«:lla. Tällä tavalla vältetään valikossa »SETUP« suoritettujen säätöjen tahaton muuttaminen. PIN-luku on »1« »5« »9« »0«.
HUOLTO Huoltovalikko ammattikauppiaiden käyttöön. ASENNUS Valitsee valikon »ASENNUS«. KIELI Valitsee valikoiden kielen. AIKA/PVM Kellonajan ja päivämäärän säätämiseen. KANAVAT Audiosignaalien välityskanavan asettamiseen.
Takaisin »AUDIO«-päävalikkoon.
Yksittäiset valikkokohdat näytetään myös hifi-laitteiston näytöllä. Tästä syntyy helposti ymmärrettävä ja yleissilmäyksellinen käyttäjän ohjaus. Seuraavasta valikosta palaatte aina » «:lla takaisin edeltävään valikkoon.
Erilaisten valikoiden sisältämät toiminnot ja niitä seuraavat alivalikot selitetään Teille esimerkkien avulla tämän käyttöohjeen vastaavissa kappaleissa.
1
SETUP
KANAVAT
AIKA/PVM
KIELI
ASENNUS
HUOLTO
1
M-TILA
SETUP
PIN:
3
2
1
SUOMI
17
YLEISET TOIMINNOT
______________________________________________
Päälle kytkeminen
1 Kytkekää kovaääniset aina kulloisellakin verkkokytkimellä valmiustilaan (standby).
– Kovaäänisten toimintailmaisimet loistavat oransseina.
2 Kytkekää hifi-laitteisto päälle sen takapuolella olevalla verkkokytkimellä.
– Hifi-laitteisto kytkeytyy päälle viimeksi käytössä olleelle ohjelmalähteelle. – Tilassa 1 olevat kovaääniset kytkeytyvät automaattisesti päälle ja niiden
toimintailmaisimet loistavat vihreinä.
Ohjeita:
Jos hifi-laitteisto on viimeksi ollut standby-tilassa ja se on kytketty verkkokyt­kimellä pois päältä, laitteisto kytkeytyy valmiustilaan (standby), kun se kyt­ketään uudelleen päälle verkkokytkimellä. Hifi-laitteisto ja kovaääniset ovat kokonaan irti sähköverkosta vain, kun verk­kopistoke on vedetty irti seinästä.
Pois kytkeminen
1 Kytkekää ensin kovaääniset verkkokytkimillä pois päältä ja sitten hifi-lait-
teisto pois päältä sen verkkokytkimellä.
Ohjeita:
Hifi-laitteiston ja kovaäänisten asennuksen jälkeen on suositeltavaa kytkeä ne vain »9«:lla valmiustilaan (standby) ja valmiustilasta jälleen päälle. Verkkokytkimiä ei tulisi käyttää päälle- ja poiskytkemiseen. Monitilakäytössä pätee: jos esim. tilan 3 kovaääniset kytketään valmiustilaan (standby) ja sen jälkeen jälleen valmiustilasta päälle, kuuluviin ei tule viimeksi valittu ohjelmalähde vaan aina ohjelmalähde FM.
18
YLEISET TOIMINNOT
_________________________________________________________________
Päälle kytkeminen valmiustilasta...
Ohje:
Hifi-laitteistossa on äänenvoimakkuusrajoitin. Tällä äänenvoimakkuus rajoi­tetaan päälle kytkettäessä arvoon 25.
... näppäimellä »9«
Tämä toiminto koskee vain sitä tilaa, jonka ohjaamiseen kaukosäädin on asetettu (kts. myös sivu 49).
1 Kytkekää hifi-laitteisto »9«:lla valmiustilasta (standby) päälle.
– Kovaääniset kytkeytyvät automaattisesti päälle. – Kuuluvissa on viimeksi valittu ohjelmalähde.
... ohjelmalähdenäppäimillä
1 Hakekaa Audio-valikko esiin »Audio«:lla.
2 Valitkaa »AUDIO«-valikosta ohjelmalähde »CD«, »FM-VIRITIN« tai
»DAB-VIRITIN«.
... CD-toiminnolla
1 Koskettakaa hifilaitteiston sensorinäppäintä »
å
«.
– Hifi-laitteisto kytkeytyy päälle käyttäen ohjelmalähdettä CD, CD-pesä
avautuu.
Ohjelmalähteen valitseminen
1 Hakekaa Audio-valikko esiin »Audio«:lla.
2 Valitkaa »AUDIO«-valikosta haluttu ohjelmalähde »CD«, »FM-VIRITIN«
tai »DAB-VIRITIN«.
FM-VIRITIN
CD
SUOMI
19
YLEISET TOIMINNOT
_________________________________________________________________
Valmiustilaan kytkeminen
1 Kytkekää nykyisen tilan kovaääniset valmiustilaan (standby) »Ǽ«:lla.
– Jos viimeisen aktiivisen tilan kovaääniset kytketään valmiustilaan (stand-
by), myös hifi-laitteisto kytkeytyy valmiustilaan.
– Kovaäänisten toimintailmaisimet loistavat oransseina;
tai
painakaa »Ǽ«:ta yli 3 sekuntia. – Kaikkien tilojen kovaääniset sekä hifi-laitteisto kytketään valmiustilaan
(standby). – Kovaäänisten toimintailmaisimet loistavat oransseina. – Hifi-laitteiston CD-pesän valaistus toimii samanaikaisesti valmiustilailmai-
simena, jonka kirkkaus sovittuu ympäristön valoisuuteen kahdella tasolla.
Valaistuksen kytkentä tapahtuu viivästetysti ja sitä ohjataan valoherkällä
anturilla.
Hifi-laitteiston näytön suuntaaminen
Voitte kääntää hifi-laitteistonne näyttöä – jos se on asetettu vaakatasoon – näppäinpainalluksella. Pystyasetuksessa tai seinäripustuksessa näyttöä voidaan kääntää vain käsin ylös tai alas.
1 Hakekaa »AUDIO«-valikko esiin »Audio«:lla.
2 Kääntäkää hifi-laitteiston näyttöä »AUDIO«-valikossa »< LCD«:llä tai
»LCD >«:llä vasemmalle tai oikealle.
>>
LCD
<<
Sensori
20
ÄÄNENVOIMAKKUUS JA -SÄVY
_____________
Äänenvoimakkuus-, diskantti-, basso- ja tasapainosäädöt voidaan suorittaa tilan 1 kovaäänisille (ja monitilakäytössä muille kovaäänispareille) toisistaan riippumattomasti. Tilan 1 kovaäänisparin tulisi olla samassa tilassa kuin hifi-laitteiston.
Äänenvoimakkuuden säätäminen
1 Muuttakaa äänenvoimakkuutta »
}
« :lla tai »
} +
«:lla.
– Näyttö: »ÄÄNENVOIM.« ja arvo (»0« – »63«).
Ohje:
Jos äänenvoimakkuutta muutetaan hifi-laitteiston »+«:lla tai »–«:lla, tämä vaikuttaa ainoastaan tilan 1 kovaäänisiin.
Diskanttien, bassojen, tasapainon ja etu-taka-tasa­painon muuttaminen
Ohje:
Säädöt »DISK.« ja »BASSO« ovat käytettävissä vain silloin, kun ensin on valittu äänisäätö »USER« (käyttäjäkohtainen). »FADER« ilmestyy vain, kun tilaan 1 on asennettu kaksi kovaäänisparia ja kaukosäädin on asetettu ohjaamaan tätä tilaa (kts. vastaavaa kappaletta sivulta 49).
1 Hakekaa »ÄÄNI«-valikko esiin »F«:lla (sininen).
2 Hakekaa »ÄÄNI«-valikossa esiin haluttu säätö »DISK.«, »BASSO« tai
»TASAP.« (tasapaino).
3 Muuttakaa diskantteja, bassoja ja tasapainoa »<«:lla tai »>«:lla.
– Säädöt tallennetaan automaattisesti.
ÄÄNI ||||||||I||||||||
USER
POIS
LOUDNESS
DSC
TASAP.
FADER
BASSO
DISK.
>>
0
<<
1
SUOMI
21
ÄÄNENVOIMAKKUUS JA -SÄVY
__________________________________________
4 Hakekaa »ÄÄNI«-valikossa esiin säätö »FADER«.
5 Muuttakaa etummaisten ja takimmaisten kovaäänisten äänenvoimakkuus-
suhdetta »<«:lla tai »>«:lla. – Säädöt tallennetaan automaattisesti.
Äänisäätö
Voitte kulloistakin musiikinlajia vastaavasti valita jonkin kolmesta eri äänisäädöstä (FLAT, USER ja VOCAL).
1 Hakekaa »ÄÄNI«-valikko esiin »F«:lla (sininen).
2 Valitkaa »ÄÄNI«-valikossa »DSC«:llä haluttu asetus »FLAT«, »USER« tai
»VOC«.
Ääniasetuksen USER muuttaminen
Voitte muuttaa ääniasetusta USER (käyttäjäkohtainen) henkilökohtaisten miel­tymystenne mukaisesti
1 Hakekaa »ÄÄNI«-valikko esiin »F«:lla (sininen).
2 Valitkaa »ÄÄNI«-valikossa »DSC«:llä asetus »USER«.
3 Valitkaa haluttu säätö (»DISK.« tai »BASSO«).
4 Muuttakaa valittua säätöä (esim. »DISK.«) »
<
«:lla tai »>«:lla.
– Valittu arvo tallennetaan automaattisesti.
TASAP.
FADER
FLAT
DSC
USER
DSC
BASSO
DISK.
22
ÄÄNENVOIMAKKUUS JA -SÄVY
__________________________________________
Loudness-toiminnon päälle ja pois kytkeminen
1 Hakekaa »ÄÄNI«-valikko esiin »F«:lla (sininen).
2 Painakaa »ÄÄNI«-valikossa »LOUDNESS«:ia.
– Näyttö muuttuu »POIS«:ta »PÄÄL«:ksi.
3 Pois kytkemistä varten painakaa »LOUDNESS«:ia uudelleen.
– Näyttö muuttuu »PÄÄL«:stä »POIS«:ksi.
Hifi-laitteiston mykistäminen (mute)
1 Mykistäkää hifi-laitteisto »d«:lla.
– Kaukosäätimen ja hifi-laitteiston näyttö: »d«.
2 Lopettakaa mykistys »d«:lla.
Lisäkovaäänisparien säätäminen
Jos haluatte muuttaa monitilakäytössä toisen tilan äänenvoimakkuus- ja äänisäätöjä, Teidän tulee ensin asettaa kaukosäädin ohjaamaan kyseistä tilaa (kts. sivu 49).
POI
LOUDNESS
FM d
SUOMI
23
FM-KÄYTTÖ
_____________________________________________________________________
Valmistelu
FM-ohjelmalähteen valitseminen
1 Hakekaa »AUDIO«-valikko esiin »Audio«:lla. 2 Painakaa »AUDIO«-valikossa »FM-VIRITIN«:tä.
– Näyttö: »FM«-valikko ja kanavanimi tai taajuus. – Kuulette viimeksi valittuna olleen radiokanavan.
Radiokanavien valitseminen
Radiokanavien (suosikkien) valitseminen suoraan
Kanavamuistipaikat 1–9 tulisi täyttää asennuksen yhteydessä valitsemillanne radiokanavilla. Sen, miten tallennatte kanavamuistipaikkoihin 1–9 radiokana­via, löydätte asennusohjeen kappaleesta ”radiokanavien (suosikit) tallentaminen kanavamuistipaikkoihin 1–9” sivuilta 16–17.
1 Painakaa »FM«-valikossa »1-9>«:aa.
– Näyttö: »FM«-valikko ja numeronäppäimistö.
2 Valitkaa »FM«-valikossa »1«– »9«:lla haluttu radiokanava.
– Näyttö: kanavamuistipaikka, valitun radiokanavan nimi tai taajuus. – Valittu radiokanava kuuluu.
Ohje:
Jos valitaan kanavamuistipaikka, johon ei ole tallennettu radiokanavaa, näyttöön ilmestyy hetkeksi »KANAVA EI KÄYTETTÄVISSÄ«.
FM KANAVA 8
ANTENNE
1-9>
LIS T
A-O>
MENU
INFO
TEXT
1-9>
LIS T
A-O>
FM
A-O>
9
8
7
6
5
4
3
2
1
24
FM-KÄYTTÖ
________________________________________________________________________________
Radiokanavien valitseminen kanavalistan avulla
Kanavalista näyttää kanavamuistipaikkoihin 1-9 tallennetut radiokanavat, sen lisäksi kaikki vastaanotettavat radiokanavat.
1 Painakaa »FM«-valikossa »LIST«:iä.
– Näyttö: »FM-LISTA«, parhaillaan kuunneltava radiokanava on varjostet-
tu harmaalla.
Ohje:
»-5«:llä tai »+5«:llä voidaan siirtyä kanavalistan seuraavalle sivulle. »c«:lla tai »x«:lla siirrätte FM-listaa ylös tai alas.
2 Valitkaa radiokanava painamalla halutun kanavan nimeä tai taajuutta.
– Näyttö: valitun radiokanavan nimi tai taajuus. – Valittu radiokanava kuuluu.
Radiokanavien valitseminen nimen avulla
1 Painakaa »FM«-valikossa »A-O>«:ta.
– Näyttö: »FM«-valikko ja alfanumeerinen näppäimistö.
2 Syöttäkää esim. »ABC2«:lla kanavanimen ensimmäinen kirjain, tässä
tapauksessa »A«. – Tämä luo sisäisen listan radiokanavista, joiden nimi alkaa »A«:lla,
»B«:llä, »C«:llä tai »2«:lla. – Vain tämän listan ensimmäinen radiokanava näytetään. – Jokainen lisäkirjaimen syöttö supistaa listalla olevien radiokanavien
määrää.
FM -LISTA
x
c
A-O>
+5
-5
SWR 3
P4 BAYERN 4
P3 BAYERN 3
P2 BAYERN 2
P1 BAYERN 1
FM ANTENNE
x
c
ɲɲ
LOPP
_-.
0
WXYZ 9
TUV8
PQRS 7
MNO6
JKL5
GHI4
DEF3
ABC2
1
SUOMI
25
FM-KÄYTTÖ
________________________________________________________________________________
3 Valitkaa haluttu radiokanava luodulta listalta »
c
«:lla tai »x«:lla.
4 Hakekaa haluttu radiokanava »LOPP«:lla.
– Näyttö palaa valikkoon »FM«. – Valittu radiokanava kuuluu.
Uusien radiokanavien lisääminen tai kaikkien radiokanavien tallentaminen uudelleen
Jos haluatte lisätä tähänastisiin radiokanaviin uusia tai esim. muuton jälkeen tal­lentaa uuden kanavalistan, olkaa hyvä noudattakaa ohjeita, jotka ovat FineArts Audionin asennusohjeen sivuilla 19–21.
Stereo-/monovastaanotto
Kun hifi-laitteisto vastaanottaa FM-sterolähetystä, näyttöön ilmestyy »!«. Jos tämän FM-stereolähetyksen signaali on heikko ja äänenlaatu siksi huono, ste­reovastaanotto voidaan kytkeä pois päältä.
1 Painakaa »FM«-valikossa »MENU«:a.
– Näyttö: »FM-VALIKKO«.
2 Painakaa »FM-VALIKOSSA« » STEREO«:ta.
– Näyttö vaihtuu »PÄÄL«:stä »POIS«:ksi, näyttö »!« sammuu.
FM !
FM -VALIKKO KANAVA 6
ENERGY
PÄÄL
x
KANAVAT
STEREO
POISTA
MUISTI
26
FM-KÄYTTÖ
________________________________________________________________________________
RDS-vastaanotto
RDS-ohjelmapalvelut
RDS-kanavat ULA (FM) -alueella lähettävät ohjelman lisäksi oman kanavani­mensä.
RDS-aikatahdistuksen pois ja päälle kytkeminen
Jotkut RDS-kanavat lähettävät ”RDS-aika”-tietoja. Aikanäyttö päivitetään joka minuutti. Tarkkuus riippuu lähettimen välittämistä tiedoista. RDS-kanavan pitää olla viritettynä kuuluviin joitakin minuutteja, jotta aikatieto välitetään.
1 Hakekaa »AUDIO«-valikko esiin »Audio«:lla.
– Näyttö: »AUDIO«-valikko.
2 Painakaa »AUDIO«-valikossa »SETUP«:ia.
– Näyttö: valikko »SETUP«.
3 Painakaa »SETUP«-valikossa » AIKA/PVM«:ää.
– Näyttö: »AIKA/PVM«-valikko.
4 Kytkekää »AIKA/PVM«-valikossa » RDS PÄIV.« »POIS«-tilaan.
– Näyttö muuttuu »PÄÄL«:stä »POIS«:ksi.
5 RDS-aikatahdistuksen kytkemiseksi päälle kytkekää »AIKA/PVM«-valikossa
»RDS PÄIV.« »PÄÄL«-tilaan. – Näyttö muuttuu »POIS«:ta »PÄÄL«:ksi.
KANAVA 5
ENERGY
SETUP
AIKA/PVM
POIS
RDS PÄIV
SUOMI
27
FM-KÄYTTÖ
________________________________________________________________________________
RDS-aikanäytön näyttäminen ja häivyttäminen
1 Hakekaa aikanäyttö esiin »f«:lla (vihreä).
– Näyttö: nykyinen päivämäärä ja kellonaika.
RDS-kanavatietojen hakeminen esiin
1 Painakaa »FM«-valikossa »INFO«:a.
– Näyttö: »FM INFO«-valikko ja kanavanimi, taajuus, ohjelmatyyppi (PTY)
ja stereo- tai monoasetus.
Radioteksti
Jotkut RDS-kanavat lähettävät ”radioteksti”-tietoja. Nämä ovat lähetintä ja ohjelmaa koskevia lisätietoja. Koska tällaiset tiedot lähetetään kirjain kerrallaan, voi kestää jonkin aikaa ennen kuin teksti on näkyy kokonaan.
1 Painakaa »FM«-valikossa »TEXT«:iä.
– Näyttö: »RADIOTEK.«-valikko. – Enintään 64 kirjainta sisältävä ”radioteksti” ilmestyy näkyviin. Teksti päivi-
tetään joka 3. sekunti.
– Huonoissa vastaanotto-oloissa ”radiotekstissä” voi olla aukkoja.
Ohje:
Jos valittu kanava ei välitä ”radiotekstiä”, »FM«-valikkoon ei ilmesty näppäintä (pehmonäppäin) »TEXT«.
2 Siirtäkää tekstiä »
c
«:lla tai »x«:lla ylös tai alas.
MENU
INFO
TEXT
MENU
INFO
TEXT
RADIOTEK. MUSIIKKI, UUTISET
JA VIIHDE
KUUNTELIJAPUHELIN
x
c
19.35
21.05.2002
28
FM-KÄYTTÖ
________________________________________________________________________________
Ohjelmatyyppitunnus PTY
RDS-järjestelmä tarjoaa mahdollisuuden valita RDS-kanavia ohjelmatyyppien perusteella. Määriteltyjä ohjelmatyyppejä on 31.
1 Painakaa »FM«-valikossa »MENU«:a.
– Näyttö: »FM-VALIKKO«.
2 Siirtykää »FM-VALIKKO«:ssa »
x
«:lla toiselle valikkosivulle.
3 Painakaa toisella valikkosivulla »PTY-HAKU«:a.
– Näyttö: »PTY-HAKU«-valikko. – Valittavissa on seuraavat ohjelmatyypit:
UUTISET Uutiset AJANKOHTAISTA Politiikka ja ajankohtai-
nen geschehen
TIEDOTUKSIA Erityiset puhe-
ohjelmat URHEILU Urheilu OPETUS Opetusohjelmat KUUNELMA Kuunnelmat ja kirjallisuus KULTTUURI Kulttuuri, kirkko ja
yhteiskunta TIEDE Tiedeohjelmat PUHEVIIHDE Puheviihde POP Pop-musiikki ROCK Rock-musiikki KEVYTTÄ Kevyt viihdemusiikki KEVYT. KLASS. Kevyt klassinen musiikki KLASSINEN Vakava klassinen
musiikki MUU MUSIIKKI Muu musiikki
SÄÄTIEDOTUS Säätiedotukset TALOUS Talous- ja finanssira-
portit LAPSILLE Lastenohjelmat YHTKUMTA Sosiaalinen USKONTO Uskonto PUHELINLINJA Puheluvastaanotto MATKAILU Matkailu VAPAA-AIKA Harrastukset JAZZ Jatsi COUNTRY Kantrimusiikki OLDIES Ikivihreät KANSANMUS. Kansallinen musiikki DOKUMENTTI Dokumenttiohjelmat TESTI Testi HÄLYTYS Hälytys
x
PTY-HAKU
x
c
KUUNELMA
OPETUS
URHEILU
TIEDOTUKSIA
AJANKOHTAISTA
UUTISET
MENU
INFO
TEXT
SUOMI
29
FM-KÄYTTÖ
________________________________________________________________________________
4 Etsikää »PTY-HAKU«-valikossa haluttu ohjelmatyyppi, esim. »POP«,
»c«:lla tai »x«:lla ja valitkaa »POP«:illa. – Näyttö: »ETSITÄÄN:« ja »POP«. – Hifi-laitteisto etsii radio-ohjelmaa, jolla on vastaava ohjelmatyyppitunnus.
Kun radio-ohjelma on löytynyt, näkyviin ilmestyy »FM«-valikko ja kanava­nimi. Kuulette halutuntyyppistä ohjelmaa.
Ohje:
Jos mitään valittua tyyppiä vastaavaa ohjelmaa ei löydy, näkyviin ilmestyy hetkeksi »TAMAN KATEGORIAN LÄHETINTÄ EI LÖYDY«.
ETSITÄÄN:
POP
PTY-HAKU TAMAN KATEGORIAN
LÄHETINTA EI LÖYDY
30
DAB-KÄYTTÖ
_________________________________________________________________
DAB (Digital Audio Broadcasting)-ohjelmalähde mahdollistaa CD-tasoisen radiovastaanoton ts. ilman kohinaa ja häiriöitä. DAB-kanavat on koottu alueel­lisesti ja ylialueellisesti kanavanipuiksi. Yhteen kanavanippuun kuuluu useita kanavia, joita lähetetään yhdellä taajuudella. Yksittäiset kanavat voivat sisältää alikanavia (Secondary Service Components), esim. ajankohtaisia lähetyksiä tai vieraskielisiä uutisia.
DAB-vastaanotto on mahdollista vain, jos hifi-laitteistoonne on integroitu DAB­moduli. Kysykää ammattiliikkeestänne.
Valmistelu
DAB-ohjelmalähteen valitseminen
1 Hakekaa »AUDIO«-valikko esiin »Audio«:lla.
2 Painakaa »AUDIO«-valikossa »DAB-VIRITIN«:tä.
– Näyttö: »DAB«-valikko ja kanavanimi. – Kuulette viimeksi valittuna olleen DAB-kanavan.
DAB-kanavien valitseminen
DAB-kanavien (suosikkien) valitseminen suoraan
Kanavamuistipaikat 1–9 tulisi täyttää asennuksen yhteydessä valitsemillanne DAB-kanavilla. Sen, miten tallennatte kanavamuistipaikkoihin 1–9 DAB-kana­via, löydätte asennusohjeen kappaleesta ”DAB-kanavien (suosikit) tallentami­nen kanavamuistipaikkoihin 1–9” sivuilta 22 ja 23.
1 Painakaa »DAB«-valikossa »1-9>«:aa.
– Näyttö: »DAB«-valikko.
DAB KANAVA 8
ANTENNE
1-9>
LIS T
A-O>
MENU
INFO
TEXT
ALIKANAVA
1-9>
LIS T
A-O>
Loading...
+ 100 hidden pages