Grundig FINE ARTS AUDION RCD 8300 User Manual [no]

FINE ARTS AUDION
WIRELESS HIFI SYSTEM
Bruksanvisning
Norsk
55404 941 2100
2
INNHOLD
5 FineArts Audion
5 System-driften til HiFi-anlegget 7 Spesielle egenskaper til HiFi-anlegget
8 Leveringsomfang/tilbehør
9 Plassering og sikkerhet
10 Trådløs overføringsteknikk
11 Kort oversikt
11 HiFi-anleggets betjeningselementer 12 HiFi-anleggets bakside og underside 13 Fjernkontrollen 15 Brukerveiledning for fjernkontrollen
Kjære kunde,
Denne bruksanvisningen forutsetter at faghandleren har installert, koplet til og gjort systemet FineArts Audion driftsklart. Hvis du ønsker å forandre innstillingene selv eller søke nye radioprogrammer, finner du informasjon om dette i den vedlagte installasjonsveiledningen. Bruksanvisningen beskriver også digitalt radiomottak (Digital Audio Broadcasting) og viser hvilke indikeringer som er mulig for denne driftsfunksjonen. Bruk av DAB er likevel bare mulig med integrert DAB-modul (ekstra).
NORSK
3
INNHOLD
____________________________________________________________________________________
17 Generelle funksjoner
17 Slå på 17 Slå av 18 Slå på fra stand-by 18 Valg av programkilde 19 Slå på stand-by 19 Stille displayet til HiFi-anlegget
20 Lydstyrke og klang
20 Justering av lydstyrken 20 Endre høyde, dybde, balanse og fading 21 Klanginnstilling 22 Slå loudness av og på 22 Utkobling av lyden i HiFi-anlegget (Mute) 22 Stille inn flere høyttalerpar
23 FM-modus
23 Forberedelser 23 Valg av radioprogrammer 25 Stereo-/mono-mottak 26 RDS-mottak
30 Bruk av DAB
30 Forberedelser 30 Valg av DAB-programmer 34 Tilleggsfunksjoner i DAB-drift
4
INNHOLD
____________________________________________________________________________________
37 CD-modus
37 Generelt om CD-modus 37 Forberedelser 38 Avspilling av CD 41 Velge CD-tittel 42 Tilleggsfunksjoner 44 Avspilling av titler i ønsket rekkefølge – innstilling av musikkprogram
48 Sleep-timer-modus
49 Flerroms-modus
49 Betjene høyttalerpar i et andre og flere rom 49 Kople om fjernkontrollen på høyttalerparet til et annet rom 50 Stille inn forskjellige programkilder for enkelte rom
51 Informasjon
51 Utskiftning av batteriene i fjernkontrollen 52 Flere driftsfunksjoner til fjernkontrollen 61 Løse feil på egen hånd 63 Tekniske data 64 GRUNDIG service
NORSK
5
FINE ARTS AUDION
________________________________________________
System-driften til HiFi-anlegget
Følgende skjema viser HiFi-anlegget i forskjellige flerroms-modus og brukt sammen med Grundig enkeltkomponenter. Forklaringene finner du på neste side.
LSP2
LSP2
HiFi-anlegg RCD 8300
LSP2
LSP2
TV-apparat med WT2
I
Oppholdsrom
LSP3
ǵ
LSP3
ǵ
LSP3
ǵ
LSP3
Arbeidsrom Soverom
PR1
PR1
PR1
Gjesterom
LSP3
LSP3
PR1
TV-modus
CD-modus
CD-modus
FM-modus
Slider
Video in
Audio inLR
Volume Program
S-VHS
ǵ
ǵ
ǵ
6
FINE ARTS AUDION
__________________________________________________________________
FineArts Audion-systemet består av følgende enkeltkomponenter: – HiFi-anlegg RCD 8300. – Fjernkontroll PR1. – Aktiv-høyttaler LSP2. – Aktiv-høyttaler LSP3.
I flerroms-modus blir alltid rom 1 definert som det rommet hvor HiFi-anlegget er installert. Innenfor det totale systemet er følgende alternativer mulig: – HiFi-anlegget driver en eller to høyttalerpar i rom 1. – HiFi-anlegget driver i tillegg høyttalerpar i andre rom (et høyttalerpar for ett
rom).
– I flerroms-modus kan man stille inn to forskjellige programkilder for forsk-
jellige rom, dvs. FM, CD og DAB, hvis DAB-modul er integrert.
– I flerroms-modus kan du betjene HiFi-anlegget og høyttalerparene i de andre
rommene med en fjernkontroll eller ekstra fjernkontroller.
– Med en fjernkontroll kan du betjene HiFi-anlegget eller et Grundig TV-appa-
rat (Rom 1).
– TV-apparatet er via radiomodulen WT2 tilkoplet de samme høyttalerne som
HiFi-anlegget (Rom 1). For at dette skal være mulig må radiomodulen WT2 være meldt opp på HiFi-anlegget.
NORSK
7
FINE ARTS AUDION
__________________________________________________________________
Spesielle egenskaper ved HiFi-anlegget
Perfekt klang er ikke et spørsmål om størrelse, men om perfeksjon. Klar og livak­tig klang, pakket i tidløs design.
RCD 8300 er en elegant kombinasjon for tuner- og CD-drift med mulighet til å også å ta imot digitale radioprogrammer (DAB). Den kan brukes som gulvmo­dell eller monteres på veggen.
En integrert sender overfører datasignaler til fjernkontrollen og audiosignaler til høyttalerne.
Alle komponenter kommuniserer trådløst med hverandre – selv gjennom vegger.
CD-spilleren kan vise tekst: Hvis en CD har ”CD-tekst”, så kan innholdet på CD-en tolkes og vises i displayet til HiFi-anlegget og på fjernkontrollen.
Det store displayet på RCD 8300 kan i horisontaldrift styres av motoren. På den måten kan man lese informasjonen uten problemer.
Opptil ni par høyttalere – fordelt på flere rom – kan brukes sammen med HiFi­anlegget. Klanginnstillingen kan reguleres individuelt ved hjelp av fjern­kontrollen.
Sammen med radiomodulen WT2 kan aktiv-høyttaleren fra RCD 8300 brukes sammen med enkelte Grundig TV-apparater.
8
LEVERINGSOMFANG/TILBEHØR
_______________
Inkludert i leveransen
Tilbehør
Aktiv-høyttalerne (LSP2 eller LSP3) Fjernkontroll Personal Remote 1 med
tre batterier, 1,5 V Mignon-type Veggfeste med kabelkanal DAB-modul, DAB-antenne
Spør forhandleren din om disse suppleringsmulighetene.
1 HiFi-anlegg RCD 8300 2 Hjelpeantenne (Dipol) 3 Nettkabel 4 Bruksanvisning 5 Installasjonsveiledning
1
2
3
4
5
ǵ
FINE ARTS AUDION
FINE ARTS AUDION
NORSK
9
PLASSERING OG SIKKERHET
________________________
Det er svært viktig at du følger punktene nedenfor under installasjonen av HiFi­anlegget. Da vil dette avanserte og komfortable HiFi-anlegget bli til glede og underholdning for deg i lang tid framover.
Dette HiFi-anlegget er kun beregnet på avspilling av lyd. Vi gjør uttrykkelig oppmerksom på at annen bruk ikke er tillatt.
Plasser HiFi-anlegget mest mulig i sentrum av bruksområdet. Hvis du ønsker å plassere HiFi-anlegget i reoler, skap etc., må du sørge for tilstrekkelig lufting av apparatet. Det må være en klaring på minst 10 cm på sidene, over og på baksi­den av apparatet.
Når HiFi-anlegget utsettes for store temperaturforskjeller, for eksempel under transport fra et kaldt til et varmt sted, må du ikke kople det til strømnettet, men la det stå i minst to timer uten CD innlagt.
HiFi-anlegget er beregnet på bruk i tørre rom. Hvis du likevel bruker det uten­dørs, må du sørge for at det ikke kan bli utsatt for fuktighet (vanndråper, vann­sprut) og direkte solstråling. Plasser ikke HiFi-anlegget like i nærheten av radia­torer eller i sterk sol, da kjølesystemet kan skades.
Stikk ikke uvedkommende gjenstander inn i HiFi-anleggets CD-skuff. Plasser aldri beholdere (vaser eller lignende) som er fylt med vann på HiFi-anlegget. Beholderen kan velte og væsken kan redusere den elektriske sikkerheten. Sett aldri åpne brannkilder, f.eks. talglys, på HiFi-anlegget.
Du må ikke under noen omstendighet åpne HiFi-anlegget. Garantien bortfaller ved skader som oppstår på grunn av ukyndige inngrep.
Tordenvær innebærer fare for alle elektriske apparater. Lynet kan slå ned i lys­nettet og/eller antenneledningen og forårsake skader på HiFi-anlegget, selv om dette er slått av. Trekk alltid ut nett- og antennestøpselet i tordenvær.
10
cm
ǵ
10
cm
10
cm
10
cm
°C
2h
°C
ǵ
ǵ
ǵ
! SERVICE !! SERVICE !! SERVICE !
10
PLASSERING OG SIKKERHET
__________________________________________________
Hvis HiFi-anlegget ikke kan lese CD-ene feilfritt, må du bruke en standard rense­CD for å rense laseroptikken. Andre rengjøringsmetoder kan ødelegge laserop­tikken. Hold alltid HiFi-anlegget lukket, slik at det ikke kan samle seg støv på laseroptikken.
Trådløs overføringsteknikk
HiFi-anlegget er utstyrt med system som gjør det mulig å sende og motta audio­og data-signaler. Dette gjør kabler til høyttalerne overflødig.
Internasjonale og nasjonale forskrifter begrenser overføringsstyrken for å unngå at radiosignalene forstyrrer eventuelle naboer. Sendeeffekten er <10 mW. Dette sikrer en mottaksavstand på ca. 100 m i åpent terreng. Denne avstanden er mindre inne i bygninger – alt etter hvilke bygnings­materialer som er brukt.
Unngå å velge installasjonssted i nærheten av materialer av metall (f.eks. radia­torer) og i nærheten av elektriske apparater som er basert på radiosignaler (f.eks. trådløse hodetelefoner, trådløse telefoner, mobiltelefoner).
Ettersom overføring av audio- og datasignaler via radiosignaler ikke er noen eksklusiv overføringsvei, kan man ikke utelukke at det kan oppstå forstyrrelser. For å unngå slike forstyrrelser, kan du velge en annen kanalkombinasjon. Pass på at samme kanalkombinasjon er stilt inn på Hifi-anlegget og på radiomodu­len WT2 – hvis en slik benyttes.
Under visse omstendigheter kan pesoner vegger eller andre overflater reflektere radiosignalene. Reflekterte signaler som blandes med direkte (ikke reflekterte) signaler kan forårsake signalforstyrrelser. Dette kalles flerveis mottak. Dette kan føre til sus eller kortvarig bortfall av lyden. Hvis en slik feil inntreffer, er det som regel tilstrekkelig å plassere aktiv-høyttalerne eller HiFi-anlegget annerledes.
NORSK
11
HiFi-anleggets betjeningselementer
SOURCE Velger programkilder i rekkefølgen FM,
DAB (når DAB-modul er integrert) og CD; slår på systemet i rom 1 med den sist hørte programkilden.
+
Regulerer lydstyrken.
ı
I tuner- og DAB-modus: velger program­plasser; i CD-modus: starter avspilling og stopper avspilling.
Ǽ Slår HiFi-anlegget i rom 1 i bered-
skapsstilling (Stand-by) og ut av bered­skapsstilling igjen. CD-skuff-belysningen fungerer samtidig som beredskaps- og driftsindikering.
Merk:
Tastene på HiFi-anlegget er kun bereg­net for nødbetjening. I normaldrift bruker du fjernkontrollen.
Display Viser informasjon for FM, DAB (ekstra) og CD.
å Åpner og lukker CD-skuffen; slår HiFi-anlegget fra beredskaps-
stilling (Stand-by) til CD-modus.
CD-skuff For å åpne trykker du sensortastene »
å
«.
KORT OVERSIKT
_________________________________________________________
SOURCE
12
KORT OVERSIKT
________________________________________________________________________
HiFi-anleggets bakside og underside
I
Radiosignalantenne (må stå loddrett).
) Strømbryter (bakside), slår HiFi-anlegget på
og av igjen. HiFi-anlegget koples fullstendig fra strømnettet ved å trekke ut støpslet.
Deksel for flashplugg; brukes av leverandøren til å oppdatere systemprogramvaren (underside).
Skruetilkobling (F-pluggforbindelse) for DAB-anten­nen (hvis DAB-modul er integrert i HiFi-anlegget, fordypning på undersiden).
Antennekontakt for husantennen eller vedlagte hjel­peantenne (fordypning på undersiden).
Kontakt for nettkabel (fordypning på undersiden).
NORSK
13
KORT OVERSIKT
________________________________________________________________________
Fjernkontrollen
9
Slår HiFi-anlegget til beredskapsstilling (Stand-by) og fra bered­skapsstilling igjen; i flerroms-modus: slår kun høyttalerne i det valgte rommet til beredskapsstilling (Stand-by), hvis man trykker lenger slås hele systemet til beredskapsstilling (Stand-by).
Display Displayet til fjernkontrollen og digitalt tastatur (Touchpad med Soft-
keys): Leder brukeren gjennom betjening og installasjon av systemet; viser i FM-, DAB- og CD-modus de tilhørende betjeningselementene (Softkeys) og informasjon. Displayet slår seg av av seg selv hvis tastaturet ikke har vært i bruk i 30 sekunder; slås på igjen når man trykker tasten »OK« (Hard­key) på fjernkontrollen.
Audio Velger HiFi-modus (FineArts Audion), slår på fjernkontrollen med
menyen »AUDIO«.
Vision Velger TV-modus (FineArts Vision bl.a.), velger andre Vision-funk-
sjoner som DVD og Video (se side 52 til 60).
P +P – I FM- og DAB-modus: Velg programplass trinnvis;
i CD-modus: Velger forrige eller neste CD-tittel.
OK Slår på displayet til fjernkontrollen;
bekrefter menyinnlegging (spesielt i Vision-modus).
ǸǷ
I FM- og DAB-modus: Endrer FM-frekvensen hhv. DAB-program­plasser trinnvis; ved lengre trykking starter automatisk søk; i CD-modus: ved å trykke kort velger du forrige eller neste tittel, ved å trykke lenger søker du et bestemt parti.
14
KORT OVERSIKT
________________________________________________________________________
}
+ Endre lydstyrken i valgt rom.
d Kopler ut høyttalerne eller kopler dem inn igjen.
R Slår displaybelysningen til fjernkontrollen av og på.
z Ingen funksjon.
w For å vise klokkeslettet;
slår på displaybelysningen til HiFi-anlegget (kun i rom 1) i bered­skapsstilling (Stand-by).
M Henter fram Sleep Timer-funksjonen.
F Henter fram menyen »LYD«.
NORSK
15
KORT OVERSIKT
________________________________________________________________________
Brukerveiledning for fjernkontrollen
HiFi-anleggets fjernkontroll er utstyrt med en brukerveiledning. Menyene inneholder mange forklaringer av betjening og innstillinger.
Slå på fjernkontrollen med »Audio«, hovedmenyen »AUDIO« kommer fram i displayet. De enkelte menypunktene fungerer samtidig som digitale taster (Soft­keys), som du kan bruke til å hente fram de forskjellige funksjonene og flere menyer. Noen taster kommer kun fram når tilsvarende systemkomponenter er til stede.
Hovedmenyen Audio
Display og taster Betydning og funksjon
AUDIO Audio-modus er valgt, fjernkontrollen brukes
(i flerroms-modus) i rom 1.
VELG ROM Velger i flerroms-modus det rommet hvor fjern-
kontrollen skal brukes.
< LCD > Dreier displayet til HiFi-anlegget mot høyre eller
venstre (kun i horisontal-modus).
SETUP Henter fram menyen »SETUP« for forskjellige
innstillinger.
M-ROM Aktiverer menyen til inn-, ut- og omkobling av
programkildene i flerroms-modus.
CD Velger programkilden CD.
FM TUNER Velger programkilden FM. DAB TUNER Velger programkilden DAB (hvis DAB-modul er
integrert).
1
AUDIO
DAB TUNER
FM TUNER
CD
M-ROM
SETUP
>>
LCD
<<
VELG ROM
1
16
KORT OVERSIKT
________________________________________________________________________
Merknader:
Romindikeringen » « vises ikke når høyttalere bare er installert i ett rom. For å spare batteriene slås displayet i fjernkontrollen av etter kort tid hvis
man ikke velger en funksjon. Ved å trykke på »OK« slår du på displayet igjen.
De forskjellige menyene
Du henter fram menyen »SETUP« ved å trykke på »SETUP« i hovedmenyen »AUDIO«. Før du åpner menyen »SETUP« må du legge inn en PIN og bekrefte med »END«. På denne måten unngår man at man ved et uhell endrer innstillin­gene som er gjort i menyen »SETUP«. PIN-koden er »1« »5« »9« »0«.
INFORMASJON Service-meny kun for forhandleren. INSTALLASJON Velger menyen »INSTALLASJON«.
SPR
Å K Velger språket for menyene.
TID/DATO For å stille inn klokkeslett og dato. KANALER For å stille inn kanalkombinasjonen for over-
føring av lydsignalene. Tilbake til hovedmenyen »AUDIO«.
De enkelte menypunktene vises også i displayet til HiFi-anlegget. Der finner du en lettfattelig og oversiktlig brukerveiledning. Fra underliggende menyer kom­mer du alltid tilbake til forrige meny med » «.
Funksjonene til de forskjellige menyene og undermenyene blir forklart ved hjelp av eksempler i de respektive avsnittene i denne bruksanvisningen.
1
SETUP
KANALER
TID/DATO
SPRÅ K
INSTALLASJON
INFORMASJON
1
M-ROM
SETUP
PIN:
3
2
1
NORSK
17
GENERELLE FUNKSJONER
________________________________
Slå på
1 Slå høyttalerne på Stand-by med strømbryteren på høyttalerne.
– Driftsindikeringen til høyttalerne lyser oransje.
2 Slå HiFi-anlegget på med strømbryteren på baksiden av HiFi-anlegget.
– HiFi-anlegget slås på med sist valgte programkilde. – Høyttalerne i rom 1 slås på automatisk, og driftsindikeringen til høyttalerne
lyser grønt.
Merknader:
Hvis HiFi-anlegget sist ble brukt i stand-by modus og ble slått av med strøm­bryteren, slås det på i stand-by neste gang man slår det på med strømbryteren. Man kopler HiFi-anlegget og høyttalere fullstendig fra strømtilførselen ved å trekke ut støpslet.
Slå av
1 Slå først av høyttalerne med strømbryterne, slå deretter av HiFi-anlegget
med strømbryteren.
Merknader:
Etter installasjon anbefaler vi å slå HiFi-anlegg og høyttalere til og fra stand­by med »9«. Strømbryterne trenger ikke brukes til å slå av og på. For flerroms-modus gjelder: Hvis høyttalerne i f.eks. rom 3 slås av til stand­by og deretter på igjen fra stand-by, vil man ikke høre programkilden som man lyttet til sist, men en FM-kilde.
18
GENERELLE FUNKSJONER
_______________________________________________________
Slå på fra standby...
Merk:
HiFi-anlegget er utstyrt med volumbegrensning. Når anlegget slås på blir lydstyrken begrenset til verdien 25.
... med tasten »9«
Denne funksjonen gjelder kun for rommet som fjernkontrollen er innstilt på (se også side 49).
1 Slå på HiFi-anlegget fra standby med »9«.
– Høyttalerne slår seg på automatisk. – Du hører den sist valgte programkilden.
... med programkilde-tastene
1 Hent fram menyen Audio med »Audio«.
2 I menyen »AUDIO« velger du programkilden »CD«, »FM TUNER« eller
»DAB TUNER«.
... med CD-funksjonen
1 Berør sensortastene »
å
« på HiFi-anlegget.
– HiFi-anlegget slår seg på med programkilden CD, CD-skuffen åpnes.
Valg av programkilde
1 Hent fram menyen Audio med »Audio«.
2 I menyen »AUDIO« velger du ønsket programkilde »CD«, »FM TUNER« eller
»DAB TUNER«.
FM TUNER
CD
NORSK
19
GENERELLE FUNKSJONER
_______________________________________________________
Slå på stand-by
1 Slå av høyttalerne i det valgte rommet til standby med »Ǽ«.
– Hvis høyttalerne slås av til standby i det siste aktive rommet, slås også
HiFi-anlegget til standby.
– Driftsindikeringene til høyttalerne lyser oransje;
eller
Trykk »Ǽ« lenger enn 3 sekunder. – Høyttalerne i alle rommene og HiFi-anlegget slås til standby. – Driftsindikeringene til høyttalerne lyser oransje. – CD-skuff-belysningen i HiFi-anlegget er samtidig indikering av standby,
og tilpasser lysstyrken til omgivelseslysstyrken i to trinn. Omkobling av belysningen skjer tidsforsinket og styres av en lysfølsom sensor.
Stille displayet til HiFi-anlegget
Du kan dreie displayet til HiFi-anlegget – når det er plassert horisontalt – med tastetrykk. I vertikal plassering eller hvis det henger på vegg, kan man vippe displayet oppover eller nedover for hånd.
1 Hent fram menyen »AUDIO« med »Audio«.
2 I menyen »AUDIO« dreier du displayet til HiFi-anlegget til venstre eller høyre
med »< LCD« eller »LCD >«.
>>
LCD
<<
Sensor
20
LYDSTYRKE OG KLANG
______________________________________
Innstillingene for lydstyrke, høyde, dybde og balanse kan gjøres separat for høyttalerne i rom 1 (og i flerroms-modus for flere høyttalerpar). Høyttalerne i rom 1 må stå i samme rom som HiFi-anlegget.
Justering av lydstyrken
1 Endre lydstyrke med »
}
« eller »
} +
«.
– Displayet: »LYDSTYRKE« og verdien (fra »0« til »63«).
Merk:
Hvis lydstyrken justeres med »+« eller »–« på HiFi-anlegget, virker dette bare på høyttalerne i rom 1.
Endre høyde, dybde, balanse og fading
Merk:
Innstillingene »DISK.« og »BASS« er kun tilgjengelig når klanginnstillingen »BRUKER« (brukerdefinert) er valgt på forhånd. »FADER« vises kun når det er installert to høyttalerpar i rom 1 og fjernkon­trollen er innstilt på dette rommet (se relevant avsnitt på side 49).
1 Hent fram menyen »LYD« med »F« (blå).
2 I menyen »LYD« henter du fram ønsket innstilling »DISKANT«, »BASS« eller
»BAL« (Balanse).
3 Endre høyde, dybde og balanse med »<« eller »>«.
– Innstillingen lagres automatisk.
LYD ||||||||I||||||||
BRUKER
AV
LOUDNESS
DSC
BAL
FADER
BASS
DISK.
>>
0
<<
1
NORSK
21
LYDSTYRKE OG KLANG
___________________________________________________________
4 I menyen »LYD« henter du fram innstillingen »FADER«.
5 Endre fordelingen av lydstyrken mellom de fremre og bakre høyttalerne med
»<« eller »>«. – Innstillingen lagres automatisk.
Klanginnstilling
Du kan velge mellom tre ulike klanginnstillinger (FLAT, BRUKER og VOKAL) i henhold til valgt musikktype.
1 Hent fram menyen »LYD« med »F« (blå).
2 I menyen »LYD« velger du med »DSC« ønsket innstilling »FLAT«,
»BRUKER« eller »VOK.«.
Justering av klanginnstilling BRUKER
Du kan justere klanginnstillingen BRUKER (brukerdefinert) etter din egen klang­opplevelse.
1 Hent fram menyen »LYD« med »F« (blå).
2 I menyen »LYD« velger du med »DSC« innstillingen »BRUKER«.
3 Velg ønsket innstilling (»DISK.« eller »BASS«).
4 Endre valgt innstilling (f.eks. »DISK.«) med »
<
« eller »>«.
– Den valgte verdien lagres automatisk.
BAL
FADER
FLAT
DSC
BRUKER
DSC
BASS
DISK.
22
LYDSTYRKE OG KLANG
___________________________________________________________
Slå på og av loudness
1 Hent fram menyen »LYD« med »F« (blå).
2 I menyen »LYD« trykker du »LOUDNESS«.
– Displayet skifter fra »AV« til »PÅ«.
3 For å slå av trykker du »LOUDNESS« på nytt.
– Displayet skifter fra »PÅ« til »AV«.
Utkobling av lyden i HiFi-anlegget (Mute)
1 Koble ut lyden fra HiFi-anlegget med »d«.
– Display på fjernkontrollen og på HiFi-anlegget: »d«.
2 Opphev utkoblingen med »d«.
Stille inn flere høyttalerpar
Hvis du i flerroms-modus ønsker å endre lydstyrke- og klanginnstillingene for et annet rom, må du på forhånd stille fjernkontrollen om til det valgte rommet (se side 49).
AV
LOUDNESS
FM d
NORSK
23
FM-MODUS
______________________________________________________________________
Forberedelser
Velg FM som programkilde
1 Hent fram menyen »AUDIO« med »Audio«.
2 I menyen »AUDIO« trykker du »FM TUNER«.
– Displayet: menyen »FM« med programmer eller frekvens. – Man hører radioprogrammet som ble valgt sist.
Valg av radioprogrammer
Velg radioprogrammer (favoritter) direkte
Ved installasjon skal programplassene 1 til 9 fylles med radioprogrammene du velger. Hvordan du legger inn radioprogrammer på programplassene 1 til 9, finner du i installasjonsveiledningen i avsnittet ”Legge inn radioprogrammer (favoritter) på programplassene 1 til 9” på side 16 og 17.
1 I menyen »FM« trykker du »1-9>«.
– Displayet: menyen »FM« med talltastaturet.
2 I menyen »FM« velger du ønsket radioprogram med »1« til »9«.
– Displayet: Programplass, navn eller frekvens til valgt radioprogram. – Du hører det valgte radioprogrammet.
Merk:
Hvis du velger en programplass hvor det ikke er lagret en stasjon, vises »PROGRAM IKKE TILGJENGELIG« et kort øyeblikk i displayet.
FM PROGRAM 8
ANTENNE
1-9>
LIS TE
A-O>
MENY
INFO
TEXT
1-9>
LIS TE
A-O>
FM
A-O>
9
8
7
6
5
4
3
2
1
24
FM-MODUS
_________________________________________________________________________________
Velge radioprogrammer fra programlisten
Programlisten viser radioprogrammene som er lagret i programplassene 1 til 9, i tillegg til samtlige mottatte radioprogrammer.
1 I menyen »FM« trykker du »LISTE«.
– Displayet: »FM LISTE«, det hørte radioprogrammet har grå bakgrunn.
Merk:
Med »-5« eller »+5« kan du skifte til forrige eller neste side i programlisten. Med »c« eller »x« skyver du FM-listen oppover eller nedover.
2 Velg radioprogram, trykk på navnene eller frekvensen til ønsket program.
– Displayet: Navn eller frekvens til valgt radioprogram. – Du hører det valgte radioprogrammet.
Velg radioprogrammer med navn
1 I menyen trykker du »FM« »A-O>«.
– Displayet: menyen »FM« fra bokstavtastaturet.
2 For å velge f.eks. »ABC2« legger du inn den første i programnavnet, i dette
tilfellet »A«. – Dermed kommer det fram en intern liste med radioprogrammer, sortert på
»A«, »B«, »C« eller »2«. – Kun det første radioprogrammet i denne listen blir vist. – Hver innlegging av en bokstav innsnevrer listen over oppførte radiopro-
grammer.
FM LISTE
x
c
A-O>
+5
-5
SWR 3
P4 BAYERN 4
P3 BAYERN 3
P2 BAYERN 2
P1 BAYERN 1
FM ANTENNE
x
c
ɲɲ
SLUT
_-.
0
WXYZ 9
TUV8
PQRS 7
MNO6
JKL5
GHI4
DEF3
ABC2
1
NORSK
25
FM-MODUS
_________________________________________________________________________________
3 Velg ønsket radioprogram fra listen med »
c
« eller »x«.
4 Hent fram ønsket radioprogram med »END«.
– Displayet skifter til menyen »FM«. – Du hører det valgte radioprogrammet.
Legge til nye radioprogrammer eller lagre alle radio­programmene på nytt
I installasjonsveiledningen for FineArts Audion på sidene 19 til 21 finner du hvordan radioprogrammene som er mottatt hittil kan legges til på nytt eller f.eks. hvordan du lagrer en ny programliste etter en flytting.
Stereo-/mono-mottak
Hvis HiFi-anlegget får inn FM-sendinger i stereo, vises »!« i displayet. Hvis signalet til denne FM-stereosendingen er svakt og lydkvaliteten derfor er dårlig, kan man kople ut stereo-mottaket.
1 I menyen »FM« trykker du »MENY«.
– Displayet: »FM MENY«.
2 I »FM MENY« trykker du »STEREO«.
– Displayet skifter fra »PÅ« til »AV«, displayet »!« slukker.
FM !
FM MENY PROGRAM 6
ENERGY
P
Å
x
PROGRAM
STEREO
SLETTE
MINNE
26
FM-MODUS
_________________________________________________________________________________
RDS-mottak
RDS-programservice
RDS-programmer i FM (UKW)-området sender i tillegg programnavnet sitt.
Slå RDS-tid-synkronisering av og på
Noen RDS-stasjoner sender informasjonen ”RDS-tid”. Tidsindikeringen oppda­teres hvert minutt. Nøyaktigheten avhenger av den informasjon stasjonen over­fører. RDS-stasjonen må være innstilt i noen minutter for at tidsinformasjonen skal bli overført.
1 Hent fram menyen »AUDIO« med »Audio«.
– Displayet: menyen »AUDIO«.
2 I menyen »AUDIO« trykker du »SETUP« og legger inn koden.
– Displayet: menyen »SETUP«.
3 I menyen »SETUP« trykker du »TID/DATO«.
– Displayet: menyen »TID/DATO«.
4 I menyen »TID/DATO« trykker du »RDS SYNK.« for å slå »AV«.
– Displayet skifter fra »PÅ« til »AV«.
5 Slå på RDS-tid-synkronisering, i menyen »TID/DATO« med » RDS SYNC.«
til »PÅ«. – Displayet skifter fra »AV« til »PÅ«.
PROGRAM 5
ENERGY
SETUP
TID/DATO
AV
RDS SYNK.
NORSK
27
FM-MODUS
_________________________________________________________________________________
Vise og skjule RDS-tid
1 Legg inn tidsvisning med »f« (grønn).
– Displayet: gjeldende dato og klokkeslett.
Hent fram RDS-programinformasjon
1 I menyen »FM« trykker du »INFO«.
– Displayet: menyen »FM INFO« med programnavn, frekvens, programty-
pe (PTY) og stereo- eller mono-innstilling.
Radiotekst
Noen RDS-stasjoner sender informasjonen ”Radiotekst”. Dette er tilleggsinfor­masjon om sender og stasjon. Ettersom denne informasjonen overføres tegn for tegn fra stasjonen, kan det ta en viss tid før den fullstendige teksten vises.
1 I menyen »FM« trykker du »TEXT«.
– Displayet: menyen »RADIOTEKST«. – ”Radiotekst” vises med maks. 64 bokstaver. Teksten oppdateres hvert
3. sekund.
– Ved dårlige mottaksforhold kan det oppstå hull i teksten.
Merk:
Hvis det fra valgt program ikke vises slik tekst, vises ikke i menyen »FM« tasten (Softkey) »TEXT«.
2 Med »
c
« eller »x« blar du oppover eller nedover i teksten.
MENY
INFO
TEXT
MENY
INFO
TEXT
RADIOTEKST MUSIKK, NYHETER
OG UNDERHOLDNING
HODETELEFON
x
c
19.35
21.05.2002
28
FM-MODUS
_________________________________________________________________________________
Programtype-identifikasjon PTY
Med RDS kan man velge RDS-stasjoner etter programtype. Det er definert 31 programtyper.
1 I menyen »FM« trykker du »MENY«.
– Displayet: »FM MENY«.
2 I »FM MENY« skifter du til andre menyside med »
x
«.
3 På den andre menysiden trykker du »PTY SØ K«.
– Displayet: menyen »PTY SØ K«. – Du kan velge mellom følgende programtyper:
IKKE PTY Ingen programmtype
eller udefinert NYHETER Nyheter AKTUELT Aktuell reportasje INFOMASJON Iformasjon SPORT Sport UNDERVISNING Undervisning TEATER Radioteater KULTUR Kulturn VITENSKAP Vitenskap UNDERHOLDNING Underholdning POP MUSIKK Pop musikk ROCK MUSIKK Rock musikk LETT MUSIKK Lett musikk LETT KLASSISK Underholdningsmusikk KLASSISK Klassisk musikk DIVERSE MUSIKK Diverse musikk
VÆRMELDING Værmelding ØKONOMI Økonomi BARN Barneprogram SOSIAL Sosialprogram RELIGION Religion RING INN Innringing REISE Reiseprogram FRITID Fritidsprogram JAZZ Jazz COUNTRY Countrymusikk NASJONAL Nasjonal musikk GAMMELPOP Gammelpop FOLKEMUSIKK Folkemusikk DOKUMENTAR Dokumentar TEST Alarm test ALARM Alarm
x
PTY SØ K
x
c
TEATER
UNDERVISNING
SPORT
INFORMASJON
AKTUELT
NYHETER
MENY
INFO
TEXT
NORSK
29
FM-MODUS
_________________________________________________________________________________
4 I menyen »PTY SØ K« søker du etter ønsket programtype, f.eks. »POP
MUSIKK«, med »c« eller »x« og velger med »POP MUSIKK«. – Displayet: »SØ K ETTER:« og »POP MUSIKK«. – HiFi-anlegget søker etter radioprogram med valgt programtype. Hvis man
finner et radioprogram, kommer menyen »FM« med programnavnene fram, og du hører ønsket programtype.
Merk:
Hvis det ikke finnes noe radioprogram med den valgte programtypen, vises »INGEN PROGRAM FUNNET I DENNE KATEGORIEN« et kort øyeblikk.
SØ K ETTER:
POP MUSIKK
PTY SØ K INGEN PROGRAM
FUNNET I DENNE KATEGORIEN
30
BRUK AV DAB
_______________________________________________________________
DAB-kringkasting (Digital Audio Broadcasting) muliggjør radioopptak i CD­kvalitet, dvs. uten støy og knitring. DAB-programmer er gruppert regionalt og nasjonalt. En gruppe inneholder flere programmer, som sendes på samme frekvens. Enkeltprogrammer kan inneholde ytterligere underprogrammer (Secondary Service Components), f.eks. nyhetssendinger eller nyheter på andre språk.
DAB-mottak er kun mulig når en DAB-modul er integrert i HiFi-anlegget ditt. Spør forhandleren din.
Forberedelser
Velg DAB som programkilde
1 Hent fram menyen »AUDIO« med »Audio«.
2 I menyen »AUDIO« trykker du »DAB TUNER«.
– Displayet: menyen »DAB« med programnavnene. – Man hører DAB-programmet som ble valgt sist.
Valg av DAB-programmer
Velg DAB-programmer (favoritter) direkte
Ved installasjon lagre DAB-stasjonene i programplassene 1 til 9 etter ønske. Hvordan du legger inn DAB-programmer på programplassene 1 til 9, finner du i installasjonsveiledningen i avsnittet ”Legge inn DAB-programmer (favoritter) på programplassene 1 til 9” på side 22 og 23.
1 I menyen »DAB« trykker du »1-9>«.
– Displayet: menyen »DAB«.
DAB PROGRAM 8
ANTENNE
1-9>
LIS TE
A-O>
MENY
INFO
TEXT
UNDERPROGR.
1-9>
LIS TE
A-O>
Loading...
+ 97 hidden pages