Dometic EA0300C, RA0650, EA0600C, EA0610C, EA3100 User Manual [da]

...
207.4460.02
EA0300C EA0600C EA0610C EA3100 EA0301C EA0601C EA0611C EA3200 EA0302C EA0602C EA0612C EA3210
ENGLISH ENGLISH
FRENCH FRANÇAIS
DUTCH NEDERLANDS
GERMAN DEUTSCH
NORWEGIAN NORSK
DANISH DANSKE
FINISH SUOMENKJELINEN VERSIO
SPANISH ESPAÑOL
PORTUGUESE
PORTOGUÈS
ITALY
ITALIANO
2...7
8...11
12...15
16...19
20...22
23...25
26...29
30...32
33...36
37...40
41...46
USER'S HANDBOOK
NOTICE D'UTILISATION
HANDLEIDING
GEBRAUCHSANWEISUNG
BRUKSANVISNING
BETJENINGSVEJLEDNING
HÄNDBOK
KÄYTTÖOHJE
MANUAL
MANUAL
MANUALE
26
BET JENINGSVEJLEDNING
Dette apparat overholder gældende EF-direktiv vedrørende radiostøj. Det er vigtigt, at man læser hele denne vejledning igennem, før det nye køleskab installeres og tages i brug. BEMÆRK: Hvis køleskabet skal erstatte et større køleskab, som skal kasseres, skal døren fjernes, før det kasseres, for at forhindre, at børn bliver lukket inde i det.
Udpakning
Kontroller, at skabet er ubeskadiget.
Transportskader
Eventuelle transportskader skal anmeldes til Deres forhandler senest 1 uge efter modtagelsen.
Inden skabet tages i brug
Rengør skabet indvendigt og udvendigt med en klud opvredet i vand, tilsat uparfumeret opvaskemiddel.
INSTALLATIONSVEJLEDNING
Køleskabet er udstyret med et varmedrevet absorptionskøleanlæg, som arbejder helt lydløst. Køleskabet er beregnet til at stå frit, men kan også indbygges, hvis nedenstående vejledning følges nøje. For at sikre tilfredsstillende funktion og maksimal køleeffekt er følgende betingelser nødvendige:
1) Tilstrækkelig tilførsel af frisk luft.
2) Uhindret udluftning af overskudsvarme.
3) Køleskabet skal stå vandret. Når køleskabet skal indbygges, skal der sørges for,
at det let kan tages ud, når der er behov for service. Køleskabet installeres således, at luftcirkulationen i ventilationsarealet ikke hindres af radiatorer, TV­apparater eller andre varmekilder og således, at skabet ikke udsættes for direkte sollys eller varme fra nævnte apparater. Et køleskab må ikke indbygges over at andet, med mindre der er sørget for særskilt ventilation for hvert skab.
Figur 1 (side 47). Når køleskabet står i en reol
Det er tilstrækkeligt, hvis ventilationsarealet er mindst 105 mm bredt. Dette opnås lettest ved at forsyne reolen bagtil med 105 mm afstandsskruer eller afstandsklodser. Også i dette tilfælde skal hele køleskabet rage ind i ventilationsarealet. Hvis reolen er forsynet med ben, vil luftcirkulationen blive endnu bedre.
Figur 2-3 (side 47). Når køleskabet er monteret på væggen
Ventilationsarealet bagtil skal være lige så bredt som køleskabet (425 mm) og have minimumsdybde på 105 mm. Åbninger er normalt forsynet med gitter, som hver skal have et minimumsventilationsareal på 200 cm2.
Dørhængsel og udvendigt dørpanel
Dørhængslerne kan flyttes, alt efter hvordan man vælger at anbringe køleskabet. For ændring af hængsling, se side 28. Hvis det ønskes, kan dørpanelet udskiftes med et andet (der ikke leveres
af Electrolux) som matcher til rummet i øvrigt. Se ligeledes side 28.
Elektrisk tilslutning ekstrabeskyttelse
Køleskabe og frysere skal nu være ekstrabeskyttet jfr. stærkstrømsreglementet. Hvis Deres stikkontakt er for 3-benet stikprop, skal stikproppen udskiftes med en 3-benet stikprop, og lederen med grøn/gul isolation skal tilsluttes jordklemmen (mærket -). Dette gælder også, selv om der er tale om udskiftning af et eksisterende køleskab, der ikke tidligere har været ekstrabeskyttet.
START AF KØLESKABET
For at starte køleskabet slår man strøm til og drejer termostaten (inde i skabet) til indstilling 3 eller 4. Omkring en time senere vil man se tegn på afkøling. Bemærk, at køleskabet har et køleaggregat af absorberingstype, som er støjfrit. Derfor kan man ikke høre noget gå i gang, når man tænder for køleskabet. Også i versioner med automatisk afrimning ser man afkølingstegn efter omkring en time, medmindre tidskontakten tilfældigvis er i afrimningsperioden, når man tænder. I så fald kan der gå 2-3 timer, før man ser tegn på afkøling. Køleskabstemperaturen påvirkes af placering, rumtemperaturen og den hyppighed, hvormed døren åbnes, og det skal altsammen tages i betragtning, når man indstiller termostaten.
Temperaturkontrol
Temperaturen i køleskabet er på mellam 0° og 7°C, og i frostboksen på model EA0600C/601C/ 602C/EA3200 er der minus 12° eller mindre, når man instiller termostaten til 3 eller 4, i omgivelser med normal temperatur. Hvis man har brug for lavere temperaturer i køleskabet, drejer man termostaten med uret til et højere tal. Vil man have mindre køling, drejer man i modsat retning.
BRUG AF KØLESKABET
Køleskabet er velegnet som opbevaringssted for de fleste former for madvarer, mælk osv. og i 60-liter­modellerne er der hylder i døren til flasker, glas og mindre pakker. Det er bedst, hvis alle fødevarer opbevares i lukkede beholdere eller plasticposer, eller hvis de er pakket ind i folie eller plasticfilm. Også flydende varer skal være tildækket for at forhindre, at lugt breder sig fra den ene ting til den anden og også for at forebygge rimdannelser på kølefladerne på grund af fugtigheden fra de opbevarede varer.
ANBEFALET OPBEVARINGSTID FOR FRISKE FØDEVARER
Opbevaringstiden vil være forskellig, afhængig af hvilken type fødevarer, det drejer sig om, og hvor friske de var, da de blev anbragt i køleskabet, men ingen fødevarer bør opbevares længere end angivet nedenfor: Anbefalet maksimal opbevaringstid for:
27
Fødevaregruppe Opbevaringstid
Utilberedt fersk kød
Fjerkræ, okse- og lammekød 3-5 dage Svinekød 2-4 dage Pølser
3 dage
Hakket kød og indvolde 1-2 dage
Tilberedt kød
Skinke, kød i skiver 2-3 dage Indbagt kød 1 dag Sammenkogte retter og pateer 2 dage
Fjerkræ 2-3 dage Bacon 1 uge Mejeriprodukter
Mælk 2-3 dage
Fløde 1 uge
Smør 3-4 uger
Skæreost 3-4 uger
Smøreost 1 uge Grøntsager og salater 1 uge Frugt 2 uger
BRUG AF FROSTBOKSEN
(Kun model EA0600C/601C/602C/EA3200)
Frostboksen nummer 3, 7 1, og symbolet med de to stjerner på døren betyder, at der kan opbevares fødevarer i boksen ved -12°C i op til en måned ­gennemsnitlig opbevaringstid. Frosne fødevarer bør anbringes i frostboksen straks efter indkøb, og inden de begynder at tø op. De fleste typer dybfrosne fødevarer kan opbevares i frostboksen i en måned men opbevaringstiden kan variere, og det er vigtigt at følge de anvisninger, der er anført på de enkelte pakninger, vedrørende anbefalet opbevaringstid i 2-stjernet frostboks. Frosne fødevarer, der ved et uheld er tøet op, bør spises, mens de er friske eller kasseres. Frostboksen er beregnet til opbevaring af frosne varer og is samt til fremstilling af isterninger. Den egner sig ikke til indfrysning at fødevarer.
FREMSTILLING AF ISTERNINGER
Fyld isbakken op med frisk vand fra hanen til lige under kanten (så der er plads til, at isen kan udvide sig), og stil den på isbakke-hylden. (Den befinder sig foroven i frostboksen i EA0600C/601C/602C/EA3200. Det er hurtigere at fremstille is, hvis termostaten midlertidigt stilles på MAX, men husk at stille den tilbage til sædvanlig indstilling igen, når vandet er frosset, ellers bliver køleskabet for koldt. Isterningerne løsnes lettest ved at vride bakken på den lange led, eller holde den under den kolde hane, til terningerne løsnes.
VEDLIGEHOLDELSE AF KØLESKABET
Afrimning
Efterhånden dannes der et rimlag på kølefladerne, og det må ikke blive for tykt, fordi det da virker isolerende og forstyrrer køleprocessen.
Afrimning (manuel version)
Man afrimer ved at dreje termostaten til 0, fjerne isbakken og lade køleskabets og frostboksens døre stå åbne. Rimlaget smelter da, og vandet løber ned i drypsamleren, der skal være placeret under frostboksen. Når afrimningen er foretaget, fjerner man drypsamleren og drejer termostaten tilbage til dens normale indstilling. Tør og skyl isbakken og fyld den igen med frisk vand, før du sætter den ind igen. Under normalt drift af køleskabet kan der falde vanddråber fra køleribberne, hvorfor drypsamleren bør blive, hvor den er.
Automatisk afrimning (hvor den findes)
Automatisk afrimning foregår ved hjælp af en tidskontakt, som sidder bag på skabet og slår kølingen fra cirka 2 timer om dagen. Derved skulle man undgå, at rimlag af nogen betydning dannes på eller nær frostboksen under normal brug. Smeltevandet løber fra drypsamleren gennem en drænslange til en fordampningsbeholder nederst på køleskabets bagside. Smeltevandet fordamper automatisk ud i cirkulationsluften, og beholderen behøver ikke et blive tømt manuelt.
Afrimningsknappen
Isbakken tages ud, og på model EA0600C/601C/602C/EA3200 kontrolleres, at frostboksen er tom. Knappen i midten af termostaten trykkes ind uden at dreje termostaten til en anden stilling - den skal blive i sin sædvanlige stilling.
Døren lukkes.
Afrimningsknappen vil blive inde, og køleskabet vil forblive slukket, indtil islaget er smeltet. Derefter vil afrimningsknappen igen springe ud til normal stilling, og køleskabet vil gå i gang igen. Afrimningstiden afhænger af den mængde rim, der skal fjernes samt rumtemperaturen. Bemærk: Hvis der er rimdannelser inde i frostboksen i EA0600C/601C/602C/EA3200, kan de ikke fjernes ved at trykke på afrimningsknappen. I disse tilfælde vil det af og til være nødvendigt at anvende den metode, der er beskrevet nedenfor i afsnittet "Frosne fødevarer og afrimning". Smeltevand ved afrimning Under afrimning, vil smeltevandet løbe gennem et rør ind i et fordamperkar på bagsiden af køleskabet. Vandet vil derefter fordampe og optages i cirkulationsluften. Man behøver ikke at tømme karret.
Frosne fødevarer og afrimning (Model EA0600C/601C/602C/EA3200)
Hvis det er muligt, bør man sørge for at opbruge frosne fødevarer, før det bliver nødvendigt at foretage afrimning. Derefter kan skabet afrimes som beskrevet ovenfor. Hvis man har frosne fødevarer tilbage og ikke midlertidigt kan opbevare dem i en dybfryser eller en anden frostboks, kan de pakkes ind i flere lag rent avispair eller i et tæppe eller andet velegnet isoleringsmateriale og anbringes på et køligt sted. Derefter bør afrimning foretages så hurtigt som muligt. Dette gøres ved at trække stikket ud af
Loading...
+ 4 hidden pages