APPLE MK442FN-A User Manual [nl]

iMac
Basishandleiding

Inhoudsopgave

4 Hoofdstuk 1: iMac in één oogopslag 4 Maak kennis met uw nieuwe iMac 5 Een korte rondleiding 6 Accessoires aansluiten 10 Een extern beeldscherm gebruiken
11 Hoofdstuk 2: Aan de slag 11 Conguratie 12 Wegwijs worden op uw apparaat 14 Apps snel openen 15 Zoek met Spotlight 15 Overal toegang tot uw inhoud met iCloud 17 Uw iMac en iOS-apparaten samen gebruiken 19 AirDrop 19 AirPrint 20 AirPlay 20 Uw gegevens overzetten 21 Reservekopieën maken en terugzetten
23 Hoofdstuk 3: Apps 23 Informatie over apps
23 Safari
24 Mail
25 Notities
26 Berichten
27 Agenda
28 Foto's
29 iTunes
30 FaceTime
31 Kaarten
32 iBooks
33 Pages
34 Numbers
2
35 Keynote
36 iMovie
37 GarageBand
39 App Store
40 Hoofdstuk 4: iMac verkennen 40 In Mac Help krijgt u antwoord op uw vragen 41 Meer informatie 42 Geheugen vervangen
46 Hoofdstuk 5: Veiligheid, gebruik en ondersteuning 46 Belangrijke veiligheidsinformatie 48 Belangrijke gebruiksinformatie 49 Ergonomische tips 50 Meer informatie, service en ondersteuning 51 Conformiteit met FCC-regelgeving 51 Conformiteit met de regelgeving van Canada 52 Europa – Verklaring van conformiteit voor de EU 52 Verklaring van conformiteit met ENERGY STAR
®
53 Apple en het milieu 53 Informatie over gescheiden inzamelen en recyclen 54 Softwarelicentieovereenkomst
Inhoudsopgave 3
iMac in één oogopslag

Maak kennis met uw nieuwe iMac

1
Kijk rustig even rond. Wilt u een korte rondleiding langs de voorzieningen van uw iMac? Ga dan
naar Een korte rondleiding.
Ga aan de slag. U hoeft alleen maar op de aan/uit-knop achter op uw iMac te drukken om aan de slag te gaan. Zie Conguratie voor meer informatie.
Houd alles gesynchroniseerd. Open uw documenten, foto's, muziek, apps, contacten en agenda's op al uw apparaten met iCloud. En gebruik uw iMac met uw iOS-apparaten om telefoongesprekken te voeren, sms-berichten uit te wisselen of een instant hotspot aan te maken. Ga naar Overal toegang tot uw inhoud met iCloud voor meer informatie.
Laat uw creativiteit de vrije loop. Plan activiteiten en deel informatie en foto's via Notities; orden
en luister naar muziek, boeken, lms en nog veel meer met iTunes; maak presentaties aan met
Keynote en bekijk alle beschikbare apps in de App Store.
Ontdek het onbekende. Verken uw iMac en krijg antwoord op uw vragen. Ga dan naar In Mac
Help krijgt u antwoord op uw vragen.
4
SDXC
USB 3
Thunderbolt 2

Een korte rondleiding

Uw iMac zit vol geavanceerde technologieën en heeft een prachtig scherm met minder weerspiegeling en een opvallend dun ontwerp.
koptelefoonaansluiting
3,5-mm hoofdtelefoonaansluiting: Sluit een stereokoptelefoon of een digitaal
3,5-mm
Gigabit Ethernet
luidsprekersysteem met Surround Sound 5.1 aan om geluid van topkwaliteit te ervaren terwijl
u lms bekijkt of naar uw favoriete muziek luistert.
Sleuf voor SDXC-kaart: Plaats in deze sleuf de meest recente SD-kaarten met hoge capaciteit om eenvoudig foto's, video's en gegevens over te brengen van en naar uw iMac.
USB 3-poorten: Via deze poorten kunt u snel en eenvoudig een iPad, iPhone, iPod, digitale camera, videorecorder, externe opslag of een printer aansluiten. De USB 3-poorten van de iMac zijn geschikt voor zowel USB 3- als USB 2-apparaten.
Thunderbolt 2-poorten: Gebruik deze razendsnelle en ongekend exibele poorten om RAID-
arrays, externe beeldschermen, dockingstations en andere randapparatuur aan te sluiten. Voor een betere connectiviteit biedt Thunderbolt 2 ondersteuning voor (afzonderlijk verkrijgbare) adapters voor technologieën als FireWire en HDMI.
Hoofdstuk 1 iMac in één oogopslag 5
Gigabit Ethernet-poort: Sluit een router of modem aan voor toegang tot het internet of breng een verbinding met een andere computer tot stand om bestanden over te brengen zonder gebruik te maken van een Wi-Fi-netwerk.
Aan/uit-knop
Netsnoer
Netsnoer: Leid het netsnoer door de opening in de standaard, sluit het aan op de voedingsaansluiting op de achterkant van de iMac en steek de stekker in een stopcontact.
Aan/uit-knop: Houd de knop drie seconden ingedrukt om uw iMac in of uit te schakelen of druk erop om de iMac in de sluimerstand te zetten.

Accessoires aansluiten

Draadloos werken
Via de Bluetooth®-technologie kan uw iMac draadloos verbinding maken met apparaten zoals de meegeleverde Magic Mouse 2 en het meegeleverde Magic Keyboard (die hieronder worden beschreven), en met optionele apparaten zoals het Magic Trackpad 2, randapparatuur en draagbare sportaccessoires. Via het Bluetooth-menu boven in het scherm kunt u uw iMac en het apparaat met elkaar verbinden, de apparaten koppelen en informatie tussen de apparaten over te brengen.
Meegeleverde accessoires
Om uw iMac te gebruiken, hebt u twee accessoires nodig die worden meegeleverd: het Magic Keyboard en de Magic Mouse 2.
Hoofdstuk 1 iMac in één oogopslag 6
Belangrijk: Om uw Magic Keyboard en Magic Mouse 2 in gebruik te nemen, hoeft u er alleen
maar voor te zorgen dat de aan/uit-schakelaar op beide apparaten in de goede stand staat (groen is zichtbaar). De apparaten worden automatisch verbonden met uw iMac.
Magic Keyboard: Uw oplaadbare Magic Keyboard is al gekoppeld met uw iMac en klaar voor gebruik. Als u het toetsenbord moet opladen of opnieuw moet koppelen, sluit u het met de meegeleverde Lightning-naar-USB-kabel aan op de iMac.
Als u de werking van uw toetsenbord wilt aanpassen, gebruikt u het paneel 'Toetsenbord'
in Systeemvoorkeuren. Kies Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'Toetsenbord'
en klik op de knoppen bovenin om de opties voor het toetsenbord, tekst, toetscombinaties en invoerbronnen weer te geven. Lees verder voor informatie over de werking van de functietoetsen op het Magic Keyboard.
Magic Mouse 2: Net als het Magic Keyboard is de oplaadbare Magic Mouse 2 al gekoppeld met uw iMac. U kunt de muis overal gebruiken, zolang de muis zich binnen het bereik van uw computer bevindt. Als u de Magic Mouse 2 moet opladen of opnieuw moet koppelen, sluit u deze met de meegeleverde Lightning-naar-USB-kabel aan op de iMac.
Als u uw bewegingen wilt aanpassen, gebruikt u het paneel 'Muis' in Systeemvoorkeuren. Kies
Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'Muis' en klik op de knoppen bovenin om de
opties voor scrollen, klikken, vegen en tikken weer te geven.
Als u uw iMac hebt gecongureerd met het optionele Magic Trackpad 2, is het trackpad al
gekoppeld met uw iMac en klaar voor gebruik. Als u een Magic Trackpad 2 afzonderlijk hebt aangeschaft, sluit u het met de meegeleverde Lightning-naar-USB-kabel aan op uw iMac om het automatisch te koppelen. Gebruik deze kabel ook om uw trackpad indien nodig op te laden. Koppel daarna de kabel los om het trackpad op de gewenste plek te gebruiken.
Magic Trackpad 2, adapters en andere accessoires zijn afzonderlijk verkrijgbaar op apple.com/nl en in Apple Stores. Lees vooral de productinformatie op de Apple website of op de verpakking van het accessoire om er zeker van te zijn dat u het juiste product voor uw iMac kiest.
Hoofdstuk 1 iMac in één oogopslag 7
Aan/uit-schakelaar
Functietoetsen (F1 - F12)
Toetsenbord
De functietoetsen op uw Magic Keyboard bieden toetscombinaties voor veelgebruikte functies, zoals het verhogen van het volume of de helderheid van het scherm.
Functietoets (Fn)
Aan/uit-knop: Schuif de aan/uit-knop achter op het toetsenbord om het toetsenbord in te schakelen (groen is zichtbaar) of uit te schakelen.
Toetsen voor helderheid (F1, F2): Druk op of om de helderheid van het scherm te verhogen of te verlagen.
Mission Control-toets (F3): Druk op om te zien wat er op uw iMac actief is, inclusief al uw spaces en alle geopende vensters.
Launchpad-toets (F4): Druk op om direct alle apps te zien die op uw iMac beschikbaar zijn. Klik op een app om de app te openen.
Mediatoetsen (F7, F8, F9): Druk op om terug te spoelen, druk op om af te spelen of te pauzeren, en druk op om een nummer, lm of diavoorstelling vooruit te spoelen.
Geluid uit-toets (F10): Druk op om het geluid van de ingebouwde luidsprekers en de 3,5-mm hoofdtelefoonaansluiting uit te schakelen.
Volumetoetsen (F11, F12): Druk op of om het geluid van de ingebouwde luidsprekers of de 3,5-mm hoofdtelefoonaansluiting harder of zachter te zetten.
Functietoets (Fn): Elke functietoets (in de bovenste rij) kan ook voor andere functies worden gebruikt. U kunt bijvoorbeeld het Dashboard openen met de toets F12. Houd de Fn-toets ingedrukt terwijl u op een functietoets drukt om de functie die aan de toets is gekoppeld uit te voeren.
Als u uw toetsenbordvoorkeuren wilt instellen, gebruikt u het paneel 'Toetsenbord' van
Systeemvoorkeuren (kies Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'Toetsenbord' en klik
vervolgens op de knoppen bovenin om de beschikbare opties weer te geven).
Hoofdstuk 1 iMac in één oogopslag 8
Muis
Hieronder volgen enkele veelgebruikte bewegingen die u voor de Magic Mouse 2 kunt gebruiken. Als u voorkeuren wilt instellen en bewegingen wilt inschakelen, gebruikt u het paneel
'Muis' van Systeemvoorkeuren (kies Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'Muis' en klik
vervolgens op de knoppen bovenin om de beschikbare opties weer te geven).
Beweging Actie
In-/uitschakelen: Schuif de aan/uit-knop aan de onderkant van de muis om de muis in te schakelen (groen is zichtbaar).
Klikken: Druk ergens op het muisoppervlak om te klikken of dubbel te klikken.
Secundair klikken: Druk op de linker- of rechterkant van de muis om 'secundair te klikken'. Als u 'Secundair klikken' wilt inschakelen, gebruikt u het paneel 'Muis' in Systeemvoorkeuren.
360º scrollen: Veeg met één vinger over het oppervlak om in de gewenste richting te scrollen of te navigeren.
Slim zoomen: Houd de Control-toets ingedrukt en scrol met één vinger om onderdelen op het scherm te vergroten.
Vegen met twee vingers: Veeg naar links en rechts om door pagina's, foto's en andere elementen te bladeren.
De batterijen opladen
Uw Magic Keyboard en Magic Mouse 2 hebben ingebouwde, oplaadbare batterijen.
De batterij opladen. Sluit uw Magic Keyboard of Magic Mouse 2 met de meegeleverde Lightning-naar-USB-kabel aan op de iMac. Als u het laadniveau wilt controleren, klikt u op in de menubalk boven in het scherm en kiest u het apparaat.
Als u de batterij sneller wilt opladen, moet het invoerapparaat ingeschakeld zijn wanneer u het aansluit op uw iMac.
Meer informatie over de oplaadbare batterijen in uw Magic Keyboard of Magic Mouse 2 kunt u vinden in Apple lithium-ionbatterijen.
Hoofdstuk 1 iMac in één oogopslag 9

Een extern beeldscherm gebruiken

De Thunderbolt 2-poorten op uw iMac ondersteunen video-uitvoer. Dit houdt in dat u een extern beeldscherm, een projector of een HD-tv kunt gebruiken met uw iMac.
Aansluiten Stappen
Apple Thunderbolt Display Sluit de kabel van het beeldscherm rechtstreeks aan op de
Thunderbolt 2-poort van uw iMac.
DisplayPort- of Mini DisplayPort-beeldscherm
VGA-scherm of -projector Gebruik een Mini DisplayPort-naar-VGA-adapter om het beeldscherm aan
DVI-scherm of -projector Gebruik een Mini DisplayPort-naar-DVI-adapter om het beeldscherm aan
HDMI-scherm of HD-tv Gebruik een Mini DisplayPort-naar-HDMI-adapter en een HDMI-
Adapters en andere accessoires zijn afzonderlijk verkrijgbaar op apple.com/nl en in een Apple Store. Raadpleeg de documentatie of neem contact op met de fabrikant om er zeker van te zijn dat u de juiste adapter kiest.
Sluit de Mini DisplayPort-kabel van het beeldscherm rechtstreeks aan op de Thunderbolt 2-poort van uw iMac.
te sluiten op de Thunderbolt 2-poort van uw iMac.
te sluiten op de Thunderbolt 2-poort van uw iMac.
kabel om het HDMI-beeldscherm of de HD-tv aan te sluiten op de Thunderbolt 2-poort van uw iMac.
Hoofdstuk 1 iMac in één oogopslag 10
Aan de slag
Conguratie
De eerste keer dat u uw iMac aanzet, verschijnt de conguratie-assistent om u te helpen
met het uitvoeren van enkele eenvoudige stappen die nodig zijn om uw nieuwe iMac te kunnen gebruiken.
2
Om optimaal gebruik te maken van uw iMac, wordt u aangeraden verbinding te maken met een Wi-Fi-netwerk, Bluetooth in te schakelen, een Apple ID aan te vragen en in te loggen bij iCloud.
U kunt deze stappen snel en eenvoudig uitvoeren met de conguratie-assistent, maar als u dit
liever later doet, kan dat natuurlijk ook. Volg in dat geval deze stappen:
Verbinding maken met een Wi-Fi-netwerk. Klik op het Wi-Fi-statussymbool in de menubalk, kies een Wi-Fi-netwerk en voer indien nodig het wachtwoord in.
Als u het Wi-Fi-statussymbool niet ziet, kiest u Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klikt u op 'Netwerk'. Klik op 'Wi-Fi' in de lijst aan de linkerkant en selecteer vervolgens 'Toon Wi-Fi­status in menubalk'.
Wi-Fi uitschakelen. Klik op het Wi-Fi-statussymbool in de menubalk en kies vervolgens 'Schakel Wi-Fi uit'.
Bluetooth in- of uitschakelen.
vervolgens 'Schakel Bluetooth in' of 'Schakel Bluetooth uit'.
11
Klik op het Bluetooth-symbool in de menubalk en kies
Help-menu Menubalk Het bureaublad
Wi-Fi
Als u het Bluetooth-symbool niet ziet, kiest u Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren', klikt u op 'Bluetooth' en selecteert u 'Toon Bluetooth in menubalk'.
Een Apple ID aanvragen. Uw Apple ID is de account die u gebruikt voor bijna alles wat u
met Apple doet, zoals het kopen van of het nemen van een abonnement op muziek, lms
en tv-programma's in de iTunes Store, het downloaden van boeken uit de iBooks Store, het downloaden van apps uit de App Store en het opslaan van inhoud in iCloud.
Als u nog geen Apple ID hebt, kunt u er gratis een aanmaken. Kies Apple-menu  >
'Systeemvoorkeuren', klik op 'iCloud' en klik op 'Maak Apple ID aan'.
iCloud congureren op uw iMac. Met iCloud kunt u al uw materiaal, zoals documenten, lms,
muziek en foto's, bewaren in de cloud, zodat u overal toegang tot uw materiaal hebt.
Als u iCloud wilt congureren, kiest u Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klikt u op
'iCloud'. Typ uw Apple ID en wachtwoord in het venster dat verschijnt. Selecteer vervolgens de voorzieningen die u wilt gebruiken. Zie Overal toegang tot uw inhoud met iCloud voor meer informatie.
Belangrijk: Gebruik op al uw apparaten dezelfde Apple ID voor iCloud.

Wegwijs worden op uw apparaat

Het bureaublad
Het eerste wat u op uw iMac ziet, is het bureaublad. Hier kunt u onder andere uw bestanden ordenen, snel apps openen en naar inhoud op uw Mac en op het internet zoeken.
Finder-symboolDock
Systeemvoorkeuren-symbool
Finder
De Finder is een app die altijd geopend is. Gebruik de Finder om uw bestanden te ordenen en zoeken.
Een Finder-venster openen. Klik op het Finder-symbool in het Dock, onder in het scherm.
Hoofdstuk 2 Aan de slag 12
Open Finder.
Open Systeemvoorkeuren.
Maak een reservekopie van uw Mac.Zoek in Mac Help.
Open Spotlight.
Het Dock
In het Dock onder aan het scherm kunt u de apps en documenten bewaren die u regelmatig gebruikt. U kunt het Dock groter of kleiner maken, onderdelen toevoegen of verwijderen, het Dock links of rechts op het scherm weergeven of het Dock automatisch verbergen als u het niet gebruikt.
Bestanden en mappen staan rechts
van de lijn, apps staan links.
Een app of bestand openen. Klik op het symbool ervan in het Dock.
Een onderdeel toevoegen aan het Dock. Sleep het onderdeel naar de gewenste plek in het
Dock. Sleep apps naar een plek links van de lijn in het Dock, en sleep bestanden of mappen naar een plek rechts van de lijn.
Een onderdeel verwijderen uit het Dock. Sleep het onderdeel uit het Dock. Het onderdeel wordt niet van uw iMac verwijderd; het wordt alleen niet meer weergegeven in het Dock.
De weergave van het Dock wijzigen. Kies Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op
'Dock'.
Systeemvoorkeuren
In Systeemvoorkeuren kunt u uw iMac-instellingen aanpassen aan uw voorkeuren. Zo kunt u in het voorkeurenpaneel 'Energiestand' de instellingen voor de sluimerstand aanpassen. Ook kunt u in het voorkeurenpaneel 'Bureaublad en schermbeveiliging' een achtergrondkleur voor het bureaublad toevoegen of een schermbeveiliging kiezen.
Uw iMac aanpassen. Kies Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' of klik op het symbool
'Systeemvoorkeuren' in het Dock. Klik vervolgens op het onderdeel waarvoor u voorkeuren wilt instellen.
Menubalk
Gebruik de menu's en symbolen boven in het scherm om nieuwe vensters te openen, verbinding met een Wi-Fi-netwerk te maken, uw Wi-Fi-status te controleren, het volume te wijzigen en andere taken uit te voeren.
Open Berichtencentrum.
Spotlight
U kunt gemakkelijk alles op uw Mac én daarbuiten vinden. Met Spotlight kunt u niet alleen zoeken op uw iMac, maar ook in andere bronnen, zoals Wikipedia, Kaarten, weersverwachtingen, aandelenkoersen en sportuitslagen. Informatie over wat u met Spotlight kunt doen, vindt u in
Zoek met Spotlight.
Hoofdstuk 2 Aan de slag 13
Uw apps worden in Launchpad
Help
Er is altijd helpinformatie beschikbaar voor uw iMac en apps.
Helpinformatie raadplegen. Klik op het Finder-symbool , klik vervolgens op het Help-menu en kies 'Mac Help'. U kunt ook in het zoekveld typen en een suggestie kiezen.
Zie In Mac Help krijgt u antwoord op uw vragen voor meer informatie.

Apps snel openen

Uw iMac wordt geleverd met apps voor alles wat u graag doet: op het web surfen, uw e-mail
controleren, foto's delen, naar lms kijken en nog veel meer.
gerangschikt. Klik op een
Map met apps
app-symbool om de app te openen.
Launchpad-symbool
Een app openen. Klik op het symbool van de app in het Dock, of klik op het Launchpad-
App Store-symbool
symbool in het Dock en klik vervolgens op de gewenste app. U kunt ook met Spotlight zoeken naar een app en de app vervolgens rechtstreeks vanuit de zoekresultaten openen.
Apps ordenen in Launchpad. In Launchpad worden uw apps in een raster geordend, net als op de iPhone en iPad. Sleep een app naar een andere app om een map aan te maken. Sleep meer apps naar de nieuwe map om de apps aan die map toe te voegen. Als u een app wilt verwijderen uit een map, sleept u de app uit de map.
Meer apps downloaden.
Klik op het symbool van de App Store in het Dock. Apps die u downloadt uit de App Store verschijnen automatisch in Launchpad. Om snel updates voor apps en OS X te downloaden, klikt u op 'Updates' in de App Store.
Hoofdstuk 2 Aan de slag 14
Bekijk de voorvertoning
Vraag informatie op over onder andere het

Zoek met Spotlight

Met Spotlight kunt u eenvoudig naar bijvoorbeeld documenten, contacten, agenda­activiteiten of e-mailberichten op uw iMac zoeken. Spotlight-suggesties bieden informatie uit
Wikipedia-artikelen, Bing-zoekresultaten, nieuws, sport, weer, aandelen, lms en andere bronnen.
Als u zoekt met Spotlight, ziet u in het voorvertoningsgedeelte aan de rechterkant zoekresultaten waarmee u iets kunt doen: u kunt iemand bellen, een e-mailbericht versturen, een routebeschrijving opvragen en zelfs valuta's omrekenen. Spotlight geeft antwoorden op
wiskundige vragen en denieert woorden rechtstreeks op uw bureaublad.
weer, aandelen, sport en openbaar vervoer.
in Spotlight.
Zoeken naar inhoud. Klik op rechtsboven in het scherm of druk op Command + spatiebalk en begin met typen.
Een voorvertoning van de resultaten bekijken. Klik op een zoekresultaat en bekijk het in de voorvertoning aan de rechterkant. Soms is dat alles wat u hoeft te doen: op onderdelen of koppelingen in de voorvertoning klikken. U kunt ook dubbel op een resultaat klikken om het te openen.
Snel bestanden vinden. Scrol omlaag in de lijst met resultaten en klik dubbel op 'Toon alles in Finder'.
Een app openen. Typ de naam van de app in Spotlight en druk op de Return-toets.
Spotlight-suggesties uitschakelen. Als u Spotlight alleen wilt laten zoeken naar onderdelen
op uw iMac, kunt u Spotlight-suggesties uitschakelen in de Spotlight-voorkeuren. Klik op het symbool 'Systeemvoorkeuren' in het Dock, klik op 'Spotlight' en klik om 'Spotlight-suggesties' uit te schakelen. Breng eventuele andere gewenste wijzigingen aan in de lijst met categorieën waarin Spotlight zoekt.
Opmerking: Niet alle functies van Spotlight-suggesties zijn beschikbaar in alle talen of regio's en sommige functies verschillen per regio.

Overal toegang tot uw inhoud met iCloud

Met iCloud hebt u al uw belangrijke inhoud altijd bij de hand. De documenten, foto's, muziek, apps, contacten en agenda's die u in de opslagruimte van iCloud opslaat, zijn toegankelijk wanneer u een Wi-Fi-verbinding gebruikt.
Hoofdstuk 2 Aan de slag 15
Een iCloud-account is gratis en biedt standaard 5 GB aan gratis opslagruimte. Aankopen die u in de iTunes Store, App Store of iBooks Store doet, nemen geen ruimte in beslag.
Via iCloud wordt er ook voor gezorgd dat alle inhoud op al uw apparaten actueel is. Als u bijvoorbeeld een iPhone of iPad hebt, hoeft u alleen maar met dezelfde account in te loggen bij iCloud om toegang te krijgen tot uw gegevens.
Hier zijn enkele voorbeelden van wat u met iCloud kunt doen:
Uw bestanden bewaren in iCloud Drive. iCloud Drive is uw eigen privé-opslagruimte in de cloud. Bewaar een bestand in iCloud Drive en u kunt het bestand vervolgens overal openen: op uw werk, thuis of onderweg. Om een bestand te bewaren in iCloud Drive, opent u een Finder­venster en sleept u het bestand naar iCloud Drive in de navigatiekolom. Als u een bestand wijzigt in iCloud Drive, worden uw wijzigingen doorgevoerd op alle apparaten die u met iCloud gebruikt.
Aankopen delen met Delen met gezin. Laat maximaal zes gezinsleden hun aankopen uit de iTunes Store, App Store en iBooks Store met elkaar delen, ook als ze allemaal een andere iCloud­account gebruiken. Gebruik één creditcard om alle gezinsaankopen te betalen. Betalingen voor aankopen door kinderen kunnen via de iMac of het iOS-apparaat van een ouder worden goedgekeurd. Daarnaast kunt u met Delen met gezin foto's, een gezinsagenda, herinneringen en locaties delen. Om Delen met gezin in te stellen, klikt u op het symbool 'Systeemvoorkeuren'
in het Dock en klikt u vervolgens op 'iCloud' en 'Congureer delen met gezin'.
Foto's delen met iCloud-fotodeling. Deel foto's en video's met de door u gekozen personen en laat hen foto's, video's en opmerkingen toevoegen. Om iCloud-fotodeling in te stellen, klikt u op het symbool 'Systeemvoorkeuren' in het Dock en klikt u vervolgens op 'iCloud' en 'Foto's'.
Overal plezier van uw aankopen. Als u bent ingelogd bij iCloud, hebt u op uw iMac altijd toegang tot de aankopen die u in de iTunes Store, Mac App Store of iBooks Store hebt gedaan. Hierbij maakt het niet uit op welke computer of welk mobiel apparaat u de aankopen hebt
gedaan. Dit betekent dat al uw muziek, lms, boeken, enzovoort, overal en altijd beschikbaar zijn.
Hoofdstuk 2 Aan de slag 16
Uw iMac terugvinden met Zoek mijn Mac. Als uw iMac is gestolen, kunt u deze eenvoudig vinden op een kaart, het scherm ervan vergrendelen of zelfs de inhoud ervan op afstand wissen als Zoek mijn Mac ingeschakeld is. Om Zoek mijn Mac in te schakelen, klikt u op het symbool 'Systeemvoorkeuren' in het Dock en klikt u vervolgens op 'iCloud' en 'Zoek mijn Mac'.
Als u meer wilt weten over de mogelijkheden van iCloud, gaat u naar Mac Help (zie In Mac Help
krijgt u antwoord op uw vragen) en zoekt u naar "iCloud". U kunt ook naar iCloud gaan.

Uw iMac en iOS-apparaten samen gebruiken

Overzicht
Andere iOS-apparaten, zoals een iPhone, iPad of iPod touch, werken naadloos samen met uw iMac. Als u vanaf uw iMac en uw iOS-apparaten inlogt bij uw iCloud-account, kunt u uw apparaten op fantastische manieren met elkaar laten samenwerken wanneer ze zich binnen elkaars bereik bevinden.
Telefoongesprekken
U kunt gewoon vanaf uw iMac inkomende gesprekken beantwoorden of zelf iemand bellen.
Een inkomend gesprek beantwoorden. Als iemand het nummer van uw iPhone belt, klikt u op de melding die op het scherm van uw iMac verschijnt. Uw iMac fungeert nu als luidspreker.
Zelf iemand bellen. Klik op een telefoonnummer in een Spotlight-zoekopdracht of in een app zoals FaceTime, Contacten, Safari of Agenda.
Sms-berichten
U kunt rechtstreeks vanaf uw iMac sms- en mms-berichten versturen en ontvangen. Als iemand u een sms stuurt, kunt u reageren vanaf elk apparaat waarop u zich bij iCloud hebt aangemeld. Alle berichten worden weergegeven op uw iMac, iPhone en iPad.
Hoofdstuk 2 Aan de slag 17
Loading...
+ 38 hidden pages