Aastra DT590 User Guide [nl]

DT590
Draadloos telefoontoestel voor Aastra MX-ONE™ en Aastra MD110
Gebruikershandleiding
Afbeelding voorpagina
Plaats de afbeelding rechtstreeks op de pagina, zonder rekening te houden met de tekstdoorloop. Selecteer Graphics > Properties en voer de volgende instellingen in:
Width: 15,4 cm (belangrijk!)
Height: 11,2 cm (mag ook kleiner)
Top: 5,3 cm (belangrijk!)
NL/LZT 103 62 R7A © Aastra Telecom Sweden AB 2008. Alle rechten voorbehouden.

Inhoudsopgave

Welkom ............................................................4
Belangrijke informatie voor de gebruiker ...........6
Beschrijving ....................................................11
In- en uitschakelen .........................................28
Free seating ...................................................29
Inkomende gesprekken .................................. 31
Uitgaande gesprekken ...................................35
Telefoonboek ..................................................46
Tijdens een gesprek .......................................52
Gesprek doorschakelen .................................58
Afwezigheidsinformatie ...................................70
Berichten .......................................................73
Groepsfuncties ...............................................80
Andere nuttige functies ...................................82
Instellingen ..................................................... 86
Installatie ........................................................98
Problemen oplossen ....................................104
Woordenlijst .................................................106
Index ............................................................107
Inhoudsopgave
3DT590

Welkom

Welkom
Welkom bij de gebruikershandleiding van het draadloos telefoon­toestel Aastra DT590. In deze handleiding worden de functies van het toestel beschreven die beschikbaar zijn wanneer dit is aan­gesloten op Aastra MD110 of Aastra MX-ONE™.
Deze toestellen en hun functies zijn ontwikkeld voor optimaal gebruiksgemak onder diverse omstandigheden.
Een aantal functies dat in deze gebruikershandleiding wordt be­schreven, is niet beschikbaar. Dit is afhankelijk van de versie en configuratie van de centrale waarop uw toestel is aangesloten. Ook is het mogelijk dat uw toestel anders is geprogrammeerd. Raadpleeg de systeembeheerder als u hierover meer informatie wenst.
In sommige landen worden voor bepaalde functies afwijkende codes gebruikt. In deze handleiding worden deze functies be­schreven met de gebruikelijke code.
De meest actuele versie van de gebruikershandleiding kan worden gedownload van:
http://www.aastra.com
4DT590
Welkom

Copyright

Alle rechten voorbehouden. Volledige of gedeeltelijke reproductie van deze publicatie, opslag in een elektronisch zoeksysteem of bekendmaking in enige vorm of op welke wijze dan ook, elektronisch, mechanisch, via fotokopie, opname of anderszins, is niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever, tenzij in overeenstemming met de volgende voorwaarden.
Als deze publicatie toegankelijk wordt gemaakt op de website van Aastra, geeft Aastra toestemming om kopieën van de inhoud van dit bestand te downloaden en af te drukken, echter uitsluitend voor eigen gebruik en niet voor verspreiding. Volledige of gedeeltelijke aanpassing of wijziging van deze publicatie of gebruik ervan voor commerciële doeleinden is niet toegestaan. Aastra kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enige schade voortvloeiend uit het gebruik van een onwettig gewijzigde of aangepaste publicatie.

Garantie

AASTRA BIEDT GEEN ENKELE GARANTIE VOOR DIT MATERIAAL, INCLUSIEF MAAR NIET BEPERKT TOT IMPLICIETE GARANTIES VAN VERKOOPBAARHEID OF GESCHIKTHEID VOOR EEN BEPAALD DOEL. Aastra kan niet aansprakelijk worden gesteld voor fouten in deze documentatie, noch voor incidentele of gevolgschade in verband met de uitrusting, de werking of het gebruik van dit materiaal.

Conformiteitsverklaring

Bij dezen verklaart Aastra Telecom Sweden AB, Box 42214, SE-126 17 Stockholm, dat deze telefoontoestellen voldoen aan de vereisten en voorwaarden zoals gesteld in Richtlijn 1999/5/EG betreffende radioapparatuur en telecommunicatie­eindapparatuur.
Details vindt u op:
http://www.aastra.com/sdoc
DT5905

Belangrijke informatie voor de gebruiker

Belangrijke informatie voor de gebruiker
Veiligheidsvoorschriften
Bewaar deze instructies.
Lees deze veiligheidsvoorschriften voordat u de toestellen gaat gebruiken.
Aanbevelingen
Ga altijd voorzichtig met het draadloze telefoon­toestel om en bewaar deze op een schone en stofvrije plaats. Bij correct gebruik en onderhoud zal het toestel langer meegaan. Gebruik een zachte, vochtopnemende tissue of doek om stof, vuil of vocht te verwijderen.
Zorg dat het toestel, de batterij en de lader worden gebruikt en bediend in de omgeving waarvoor deze zijn ontworpen.
Gebruik het toestel bij temperaturen van 0°C tot +40°C.
Stel het toestel niet bloot aan vloei­stoffen, vocht, damp, oplossings­middelen, fel zonlicht, extreme om­standigheden of extreme temperaturen boven +60 °C, tenzij het toestel speciaal is ontwikkeld en officieel is goedgekeurd voor dergelijke omgevingen.
Batterijen d ie worden blootgesteld aan overmatige hitte kunnen gaan lekken, oververhit raken of exploderen wat brand, brandwonden of andere ver­wondingen tot gevolg kan hebben.
Plaats het draadloze telefoontoestel niet in een magnetronoven. Hierdoor kan schade ontstaan aan de oven en aan het toestel.
Probeer het draadloze telefoontoestel niet uit elkaar te halen of een onderdeel van het toestel, de lader(s) of de bat­terijen te wijzigen. Disassemblage of wijzigingen kunnen leiden tot een elek­trische schok of onomkeerbare schade aan de apparatuur. Interne controles, wijzigingen en reparaties dienen uitsluitend te worden uitge­voerd door gekwalificeerd onderhoudspersoneel of een erkende partner van Aastra.
Breng het draadloze telefoontoestel niet in contact met open vuur of brandende rookwaren.
Laat h et draadloze telefoontoestel niet vallen, gooi er niet mee en probeer dit niet te verbuigen. Dit kan leiden tot storingen of een elektrische schok.
Breng geen verf aan op het draadloze telefoon­toestel.
Gebruik het toestel niet in een omgeving met explosiegevaar, tenzij het toestel speciaal is ont­wikkeld en officieel is goedgeke urd voor dergelijke omgevingen.
Accepteer een oproep voordat u het draadloze telefoontoestel (of een draagbaar handsfree pro­duct) naar uw oor brengt om gehoorbeschadiging te voorkomen.
Het telefoontoestel weggooien
U mag het draadloze telefoontoestel nooit met het huisvuil weggooien. Houd u aan de plaatselijke regelgeving voor het verwijderen van elektrische appa­raten.
6DT590
Belangrijke informatie voor de gebruiker
Voeding
Sluit de stroomvoorziening (voeding) van de lader alleen aan op de daarvoor bestemde stroombron­nen zoals aangegeven op de lader.
Plaats het snoer zo, dat er geen druk op wordt uitgeoefend en dat het niet kan beschadigen.
Koppel de lader los van de voeding voordat u deze reinigt of verplaatst om de kans op elektrische schokken te verkleinen.
Gebruik de lader niet buitenshuis of in vochtige ruimten.
Breng geen wijzigingen aan in het snoer of de stekker. Laat een passend stopcontact installeren door een erkend elektricien wanneer de stekker niet in het stopcontact past.
Zorg dat tijdens het opla den de afstand tussen het draadloze telefoontoestel en de wandcontactdoos beperkt is, zodat u overal makkelijk bij kunt.
Als u energie wilt besparen, is het verstandig om na het opladen de lader uit de wandcontactdoos te halen.
Zorg dat uw handen droog zijn en dat u de adapter zelf vastpakt, wanneer u de adapter uit het stopcontact verwijdert.
Trek niet aan de kabels.
Opladen en batterijen
Lees de volgende voorzorgsmaat­regelen zorgvuldig door voordat u de batterijen voor het eerst gebruikt. Zorg dat u op de hoogte bent van alle voorzorgsmaatregelen die hier worden genoemd, zodat u mogelijke veilig­heidsrisico’s die worden veroorzaakt door door misbruik, onjuiste toepassing of schade aan de batterijen, kunt voorkomen.
Gebruik alleen batterijen, adapters, bureauladers of laadrekken die speciaal zijn ontworpen voor gebruik met het toestel.
Het gebruik van stroombronnen die niet uitdrukkelijk worden aangeraden, kan leiden tot oververhitting, verminderde prestaties van de batterijen, storingen aan de apparatuur en brand of andere schade.
Draadloze telefoontoestellen zijn voorzien van NiMH-batterijen of Li-ion-batterijen. De spreek­en stand-by tijd kunnen in een complexe infra­structuur afwijken, afhankelijk van de hoeveelheid signalering.
De batterij moet volledig zijn opgeladen (minimaal 4 uur) voordat u deze voor het eerst gaat gebruiken.
De batterij in het product kan een groot aantal keren worden opgeladen.
Gebruik alleen de aanbevolen laadapparatuur.
Een onjuiste manier van opladen kan leiden tot schade door hitte of zelfs tot breuken door hoge druk.
Zorg dat u de batterijen op de juiste manier in de lader plaatst.
Soldeer geen draden rechtstreeks op de batterij.
Zorg dat de batterij niet in contact komt met water.
Een NiMH-batterij die voor het eerst wordt opge­laden, kan warm worden. Dit is een norm ale reactie bij het opladen van NiMH-batterijen.
De batterijen kunnen worden vervangen, al is het niet de bedoeling dit regelmatig te doen.
Laad de batterijen alleen op wanneer deze zich in het toestel bevinden.
Gebruik alleen de aangegeven batterijen voor het toestel.
Verhit nooit de batterij en gooi deze niet in een vuur. Dit kan leiden tot lekken, ontploffingen of brand.
Verwijder het draagtasje van het toestel wanneer het zich in de lader bevindt.
Bede k het toestel niet terwijl het wordt opgeladen. Laad het toestel niet in ee n gesloten kast of la. Het opladen van de batterij is een chemisch proces waardoor de batterij warm kan worden tijdens het opladen. Zorg dat de omgeving waarin het toestel wordt geladen, goed wordt geventileerd.
Het draadloze telefoontoestel kan worden opge­laden terwijl het is in- of uitgeschakeld.
Sluit de draden van de positieve en negatieve pool van de batterij nooit op elkaar aan.
Go oi niet met de batterij en laat de batterij niet vallen. Dit kan schade aan de batterij veroorzaken.
Laad de batterij niet op bij een tempe­ratuur onder +5 °C. De batterij moet worden opgeladen bij een temperatuur tussen +5 °C en +45 °C. Wanneer u de batterij oplaadt bij een andere tem­peratuur, kan dit leiden tot verminderde prestaties en een kortere levensduur.
Gebruik geen verschillende typen of merken batterijen of batterijen met een verschillende capaciteit.
De batterij moet voor optimale prestaties op een droge, koele plaats worden bewaard, met een omgevingstemperatuur van ongeveer +25 °C.
De batterij ontlaadt voortdurend een minimaal gedeelte van het vermogen, zelfs wanneer het toestel is uitgeschakeld of de batterij wordt verwijderd.
Houd u aan de plaatselijke regelgeving voor het weggooien van batterijen.
DT5907
Belangrijke informatie voor de gebruiker
Waarschuwingen
Rookontwikkeling
Stop het gebruik van de producten en schakel deze uit bij rookontwikkeling. Koppel de adapter los en verwijder onmiddellijk de batterijen uit het toestel. Als u het toestel blijft gebruiken, kan dit leiden tot brand of een elektrische schok.
LCD
Voorkom verwondingen wanneer het LCD-scherm kapot gaat, door te zorgen dat het kristal niet in aanraking komt met de ogen, huid of mond. Voorkom dat het kristal uit het toestel lekt.
Storingen voorkomen
P laats de apparatuur niet in de buurt van el ektrische motoren, lasapparatuur of andere apparaten die sterke (elektro)magnetische velden genereren. Wanneer het toestel wordt blootgesteld aan sterke (elektro)magnetische velden, kan dit leiden tot storingen en de communicatie verstoren.
Wanneer u de apparatuur in korte tijd tussen warme en koude temperaturen wisselt, kan dit leiden tot condensvorming (waterdruppels) op interne en externe oppervlakken. Waterdruppels kunnen leiden tot storingen van het apparaat en de com­municatie verstoren of beëindigen of schade aan de apparatuur veroorzaken. Wanneer u merkt dat condensatie optreedt, moet u de apparatuur niet meer gebruiken. Schakel het toestel uit, verwijder de batterij en verwijder de adapter uit het stop­contact. Wacht totdat het vocht is verdampt uit de apparatuur voordat u deze opnieuw gaat gebruiken.
Zorg dat u het toestel niet per ongeluk laat vallen. Gebruik de clip, beveiligingsclip of het draagtasje om het toestel te vervoeren.
Zorg dat het toestel niet wordt samengedrukt tussen de meubels en uw lichaam wanneer u het toestel in uw zak draagt of aan uw kleding hebt bevestigd.
8DT590
Belangrijke informatie voor de gebruiker

Intrinsieke veiligheid

De DT590 is niet gespecificeerd als telefoontoestel met intrinsieke veiligheid, dus gebruik dit toestel niet in gebieden met explosiegevaar.

Gereedmaken voor gebruik

Voordat u het telefoontoestel de eerste keer gebruikt, moet u de batterij opladen en aansluiten, zie ‘Installatie’ op pagina 98.
Opmerking: plaats het telefoontoestel in de lader en laad het toestel ten minste één uur vóór het eerste gebruik.

IPEI-code weergeven

Uw toestel heeft een IPEI-code (International Portable part Equip­ment Identity). Deze code is uniek voor elk telefoontoestel. Uw systeembeheerder heeft deze code nodig om de netwerkaanmelding van uw toestel mogelijk te maken. Wanneer uw toestel is geblokkeerd omdat er driemaal een onjuiste pincode is ingevoerd, kunt u de IPEI-code gebruiken om de blokkering ongedaan te maken.
Wanneer het toestel in de ruststand staat, kunt u de IPEI-code weergeven:
*#06#ÜÛ Toets dit in gevolgd door Yes.
De IPEI-code (13 tekens) wordt weergegeven.
Opmerking: noteer de IPEI-code voor toekomstig gebruik. Als u de IPEI-code niet kunt opvragen, neemt u contact op met de systeembeheerder. Houd de IPEI-code geheim om misbruik van uw toestel te voorkomen.
DT5909
Belangrijke informatie voor de gebruiker

Bereikbaarheid en spraakkwaliteit

Het basisnetwerk is niet altijd beschikbaar. Als u niet in contact staat met het systeem neemt u contact op met de systeembeheerder. Voor de beste spraakkwaliteit houdt u het toestel uit de buurt van computer, radio en soortgelijke apparatuur.
Netwerkbereik
U kunt uw draadloze toestel gebruiken binnen het gebied waar het netwerk actief is. Buiten dit gebied verliest u contact met het telefoon­netwerk. De indicator voor de signaalsterkte verdwijnt en GEEN NETWERK wordt weergegeven.
Buiten bereik
Als het toestel zich buiten het bereik van het systeem begeeft, wordt dit aangegeven met een korte pieptoon en een lampaanduiding en wordt de tekst Geen systeem weergegeven op het display.
Als het toestel zich weer binnen bereik bevindt, kan het enkele minuten duren voordat het zich automatisch registreert in het systeem.
10DT590

Beschrijving

Beschrijving
1
12
2
3
4
5
6
8
9
17
16 15 14
13
7
11
10
1Lampje
Een knipperend lampje geeft inkomende gesprekken en berichten aan.
2 Volume verhogen/verlagen
Van de haak: volume van luistergedeelte en luidspreker verhogen/ verlagen. Zie ‘Volum ereg eling’ op pagina 52.
DT59011
3Display
Het display kan bijvoorbeeld batterijstatus, tijd, systeem en toestel­nummer weergeven. Zie ‘Displayinformatie’ op pagina 14 en ‘Menustructuur in ruststand’ op pagina 22. U kunt de instellingen voor contrast en verlichting van het display aanpassen, zie ‘Instellingen’ op pagina 86.
4 Luidspreker
De luidspreker bevindt zich aan de achterkant van het toestel.
5 Yes, Van de haak
Een menukeuze bevestigen. Gesprek aannemen. Als u de toets kort indrukt in ruststand opent u de bellijst. Als u de toets langer dan twee seconden ingedrukt houdt, wordt de spraakgestuurde assistent (VAA) aangeroepen, zie ‘Installatie’ op pagina 98 en ‘Voicedialling’ op pagina 42.
6Toets C (Clear), Mute
Een menuoptie annuleren. Tijdens invoer, laatst ingevoerde cijfer of letter verwijderen. Het belsignaal voor inkomende gesprekken in-/ uitschakelen. De microfoon in-/uitschakelen tijdens een gesprek.
7 Toetsenbord
Nummers en teksten invoeren, zie ‘Tekst en getallen invoeren’ op pagina 47.
Beschrijving
8 Ster-toets (
Als de automatische toetsblokkering is ingeschakeld, gebruikt u deze toets in combinatie met de toets Yes om het toetsenbord te deblokkeren. Zie ‘Telefoonblokkeringen’ op pagina 94.
9 Berichttoets, R
Een gesprek in de wacht zetten (ruggespraak). Een gesprek terug­nemen dat in de wacht is gezet. Als u op deze toets drukt in ruststand wordt een uitgaand gesprek geplaatst naar een specifiek toestel­nummer. Als het pictogram Voicemailbericht wordt weergegeven, kunt u het berichtensysteem openen om het voicemailbericht op te halen. Het gebruik van deze functie is afhankelijk van het netwerk.
10 Microfoon
De microfoon bevindt zich aan de onderkant van het toestel, dichtbij de aansluitpunten voor het opladen. (De drie kleine gaten aan de voorkant, links van de berichttoets, zijn onderdeel van het ontwerp en hebben verder geen functie.)
11 Handsfreetoets
Druk op de deze toets om de luidspreker in te schakelen. Zie ‘Luidspreker (handsfree)’ op pagina 53.
*)
12DT590
Beschrijving
12 Batterijhouder en batterij
De batterijhouder met de Li-ion-batterij bevindt zich aan de achterkant van het toestel. Zie ‘Installatie’ op pagina 98.
13 Toets Menu
Wanneer u in de ruststand op de toets Menu drukt, opent u het menu Tele fo on bo ek . Tijdens gesprekken wordt het menu Derde partij geopend.
14 Navigatietoets
Gebruik deze toets om naar de menumodus en de tekstmodus te gaan. Druk op links of rechts om een menutab te selecteren in ruststand en tijdens gesprekken. Omhoog en omlaag gebruikt u om door de menulijsten te stappen. Zie ‘Displayinformatie’ op pagina 14 en ‘Menustructuur in ruststand’ op pagina 22.
15 No, Op de haak, Aan/uit
Verbinding verbreken of gesprek weigeren. Terugkeren naar vorig menuniveau. Langer dan drie seconden ingedrukt houden om het toestel in of uit te schakelen.
16 Aansluitpunt voor de hoofdtelefoon
Het aansluitpunt voor de hoofdtelefoon wordt niet alleen gebruikt voor het aansluiten van een hoofdtelefoon maar ook voor het aan­sluiten van een gegevenskabel. Deze dient voor het downloaden van software en andere gegevens naar het toestel en voor het downloaden en/of uploaden van toestelinstellingen via het computer­programma Cordless Phone Manager (CPM). Zie ‘Installatie’ op pagina 98.
17 Luistergedeelte
Opmerking: het toestel kan kleine metalen deeltjes in het
bereik van het luistergedeelte vasthouden.
DT59013
Beschrijving

Displayinformatie

Op het display krijgt u feedback op alle handelingen die u uitvoert en zijn waarschuwingen te lezen.
In ruststand wordt de bovenste regel gebruikt voor menutabs. De volgende vier regels worden gebruikt voor informatie zoals de naam van het systeem waarop het toestel is aangesloten, de gebruikers­identiteit (indien ondersteund door het netwerk), huidige tijd en datum in ruststand. De onderste regel (informatieregel) wordt gebruikt voor pictogrammen.
Opmerking: de weergegeven informatie hangt af van de versie en configuratie van de telefooncentrale en het type toestel dat u gebruikt (DECT of IP DECT). Raadpleeg de systeembeheerder als u wilt weten welk type toestel u hebt.
Tijdens een gesprek geeft het display informatie weer zoals gespreksduur en naam en/of nummer van de beller.
Het display:
Systeem A
0174
15-aug-03
08:45a.m.
De volgende voorbeelden tonen de verschillende statussen van het toestel:
Opmerking: als een naam beschikbaar is, wordt deze weergegeven in plaats van of samen met het nummer.
Telefoontoestel in ruststand
Afhankelijk van de status en instellingen van het telefoontoestel kunnen verschillende gegevens zichtbaar zijn.
14DT590
Beschrijving
Normaal:
Systeem A
Smith 4321
15-aug-03
08:45a.m.
Systeem A is de geprogrammeerde naam van uw netwerk. Op de tweede regel is uw naam (indien beschikbaar) en toestelnummer zichtbaar. De derde en vierde regel geven de huidige datum en tijd weer. Pictogrammen voor toetsblokkering en alarm worden op de vierde regel weergegeven. De vijfde regel (informatieregel) geeft pictogrammen weer voor bijvoorbeeld signaalsterkte, berichten en batterijstatus.
Volgstand geactiveerd:
4321 > 4444
15-aug-03
08:45a.m.
Op het display is te zien dat uw eigen toestelnummer 4321 is doorgeschakeld naar toestelnummer 4444.
DT59015
Beschrijving
Uitgaand gesprek
Normaal uitgaand gesprek: Wanneer u een uitgaand gesprek voert, worden zowel de status als
het gekozen nummer of de gekozen naam weergegeven:
Belt
3333
Wanneer het uitgaande gesprek wordt beantwoord:
00:08
3333
Doorgeschakeld gesprek: Als het gekozen nummer is doorgeschakeld, wordt dit zichtbaar
gemaakt. U ziet bijvoorbeeld dat het gekozen nummer 3333 (Smith) is doorgeschakeld naar 4444 (Brown):
00:11
4444
>3333
16DT590
Beschrijving
Wanneer het doorgeschakelde gesprek wordt beantwoord, is alleen het nummer van de antwoordpositie zichtbaar:
00:18
4444
Inkomend gesprek
Normaal inkomend gesprek: Indien beschikbaar wordt het nummer of de naam van de beller
weergegeven.
00:05
3333
Doorgeschakeld gesprek: Een doorschakelteken voor het nummer of de naam maakt duidelijk
dat het gesprek is doorgeschakeld naar uw toestel. U ziet bijvoor­beeld dat eigenlijk het nummer 3333 (Smith) werd gekozen, maar dat het gesprek is doorgeschakeld naar u:
00:05
4321
>3333
Wanneer u het gesprek hebt aangenomen, wordt alleen het nummer van de beller getoond.
DT59017
Berichten over de verbinding met het systeem
Systeem A Systeemaanduiding
Het toestel staat in contact met Systeem A. Het is ook mogelijk dat het systeem een andere naam krijgt, bijvoorbeeld MD110.
Beschrijving
Geen systeem Buiten bereik
Geen toegang Toegangsaanduiding
Het toestel staat met geen enkel systeem in contact. Vraag uw systeembeheerder het toestel aan te melden.
Opmerking: als het toestel zich weer binnen bereik bevindt, kan het enkele minuten duren voordat het zich automatisch registreert in het systeem.
Uw toestel staat in contact met een systeem, maar bellen is niet toegestaan.
Displayafbeeldingen
Signaalsterkte
Wordt weergegeven wanneer het toestel is verbonden met een systeem.
Belsignaal uitgeschakeld
Wordt weergegeven wanneer u op de toets Mute drukt en Belsignaal uitschakelen? selecteert.
Batterij
Wordt altijd weergegeven op het display wanneer het toestel stand­by staat. Wanneer het niveau laag is, is het pictogram leeg of knippert dit. U moet de batterij opladen. Zie ‘Installatie’ op pagina 98.
Luidspreker (handsfree)
Wordt weergegeven wanneer de luidsprekerfunctie is geactiveerd en wanneer het toestel in luidsprekerbediening staat. Zie ‘Tijdens
een gesprek’ op pagina 52.
Nieuw bericht
Geeft aan dat een nieuw tekstbericht is ontvangen. Het pictogram blijft op het display totdat alle nieuwe berichten in Postvak IN zijn gelezen. Zie ‘Berichten’ op pagina 73.
Spraakbericht
Wordt weergegeven wanneer een spraakbericht is ontvangen.
Bericht bevestigen
Geeft aan of een ontvangen bericht moet worden aanvaard of afgewezen door de gebruiker van het toestel.
18DT590
Beschrijving
Oud bericht
Wordt voor een bericht geplaatst en geeft aan dat dit bericht al is gelezen.
Toetsen geblokkeerd
Geeft een geblokkeerd toetsenbord aan. Zie ‘Instellingen’ op pagina 86.
Alarmklok
Geeft aan dat de alarmklok is geactiveerd.
Hoofdtelefoon
Geeft aan dat een hoofdtelefoon is aangesloten op het toestel. Zie ‘Hoofdtelefoon’ op pagina 101.
Microfoon uitgeschakeld
Geeft een uitgeschakelde microfoon aan.
Doorgeschakeld gesprek
Geeft aan dat alle spraak- en SMS-berichten worden doorgeschakeld wanneer het toestel in de lader wordt geplaatst.
Uitgaand gesprek
Wordt weergegeven bij uitgaande gesprekken in de bellijst.
Beantwoord gesprek
Wordt weergegeven bij beantwoorde gesprekken in de bellijst.
Gemist gesprek
Wordt weergegeven bij gemiste gesprekken in de bellijst.
Gespreksinformatie
Geeft aan dat er nieuwe gemiste gesprekken zijn in de bellijst. Het pictogram blijft op het display totdat de gesprekken zijn gecontroleerd en ofwel zijn beantwoord ofwel geweigerd.
Gegevenskabel
Wordt weergegeven wanneer een gegevenskabel is aangesloten op het aansluitpunt voor de hoofdtelefoon op het toestel.
Zoeken in het telefoonboek
Dit pictogram wordt weergegeven wanneer het mogelijk is om met de navigatietoets (omhoog) te zoeken naar een naam/nummer in het telefoonboek. Zie ‘Te l ef o on b oe k ’ op pagina 46.
> Doorschakelteken
Dit pictogram voor een naam of nummer geeft aan dat het telefoon­toestel wordt doorgeschakeld naar een ander toestel.
DT59019
Beschrijving
Menutabs
De volgende menutabs kunnen worden weergegeven:
Menu Telefoonboek
Bevat alle namen/nummers in het persoonlijke telefoonboek en het bedrijfstelefoonboek. Optionele toegang tot een centraal telefoon­boek*. Zie ‘Te le f oo n b oe k ’ op pagina 46.
Menu Bericht
Bevat alle berichtfuncties zoals lezen, schrijven en verzenden van berichten. Zie ‘Berichten’ op pagina 73.
Menu Gespreksinformatie
Bevat bellijsten en gesprekstijd.
Menu Belservice*
Bevat afwezigheidsfuncties en doorschakelen van gesprekken en berichten naar een ander toestel.
Menu Instellingen
Bevat een rekenmachine, een alarmklok en persoonlijke toestel­instellingen zoals belvolume wijzigen, taal selecteren, enzovoort. Zie ‘Instellingen’ op pagina 86.
Menu Derde partij*
Bevat alle functies voor gesprekken waar een derde (of meer) partij bij is betrokken.
Menu Lopend gesprek
Bevat snelkeuzen naar het menu Bericht en naar de bellijst en de mogelijkheid om te schakelen naar de modus DTMF-signalen, enzovoort.
Menu Gebruiker bezet*
Terugbellen of Wachttoon bij interne gesprekken kan worden gestart als de gebelde persoon in gesprek is.
Menu Wachttoon
Niet van toepassing voor het MD110-systeem.
Opmerking: *) voor deze menufunctie is nodig dat de corresponderende code is gedownload naar het toestel via het computerprogramma Cordless Phone Manager. Neem contact op met de systeembeheerder.
20DT590
Beschrijving
Bijkomende displayfuncties
Afhankelijk van het netwerk waarmee u verbonden bent, zijn er bijkomende displayfuncties beschikbaar. Raadpleeg uw systeem­beheerder voor bijkomende displayfuncties.
DT59021
Beschrijving

Menustructuur in ruststand

De beschikbare telefoon- en netwerkfuncties zijn toegankelijk via de menu’s.
Bellen
Toevoegen
Bewerken
Verwijderen
¾ Druk hierop om de menu’s te openen.
De tab Tele fo onbo ek is gemarkeerd. Selecteer met de navigatietoets (links/rechts) een tab. Er wordt een
koptekst weergegeven en de eerste optie is gemarkeerd. Selecteer met de navigatietoets een optie.
ÜÛ Druk hierop om een selectie te bevestigen.
ÚÙ Druk hierop om terug te gaan naar het vorige menu.
½ Druk hierop om de menustructuur af te sluiten.
Opmerking: aangezien het toestel kan worden gebruikt in verschillende netwerken, worden sommige functies mogelijk niet ondersteund in uw netwerk.
Tabblad Telefoonboek
Alle vermeldingen
Nieuw Uit bellijst
Vermeldingen in het lokale telefoonboek
Centraal openen*
*Geprogrammeerd door de systeembeheerder.
Vermeldingen in het centrale telefoonboek
22DT590
Beschrijving
Tabbla d Be ric ht
Spraak*
Postvak IN
Zenden*
*Geprogrammeerd door de systeembeheerder.
Toegang tot uw postbus
De 10 laatst ontvangen berichten
Niet verzonden Nieuw Postvak UIT
Tabblad Gespreksinfo
Gemiste gespr.
Bellijst
Gespreksduur
Gemiste gesprekken in een afzonderlijke lijst
De 20 laatste gesprekken (10 gekozen nummers en 10 inkomende en gemiste gesprekken)
Totale gesprekstijd voor uitgaande gesprekken en voor het laatste gesprek
Tabblad Belservice
Verwijderen Doorsturen Bel (nrs in tekst) Volgende lezen
Afwezig*
Doorschakelen*
*Geprogrammeerd door de systeembeheerder.
U kunt de reden van uw afwezigheid opgeven en wanneer u weer aanwezig bent
U kunt gesprekken doorschakelen naar een ander nummer:
DT59023
Tabblad Instellingen
Beschrijving
Alarmklok (Instellen, Wissen)
Rekenmachine
Geluid & belsign.
Display
Netwerk
Datum en tijd
Belvolume (Spraak, Boodschap, Alarm)
Trilalarm (Aan/Aan als stil/Uit)
Belsignalen
Interne lijn Externe lijn Te ru gb e ll en
Alarmsignaal
Berichtsignaal
Toetsgeluid
Boodschap Spraak
Stil Klik To on
Verlichting (Aan/Uit/Automatisch) Contrast Pop-up info (Inschakelen/Uitschakelen)
Tijdnotatie Datumnotatie
Zacht 1 Zacht 2 Gemiddeld 1 Gemiddeld 2 Luid 1 Luid 2 Gemengd 1 Gemengd 2 Melodie 1 ... Melodie 6 Gebruiker 1 ... Gebruiker 10
Aanmelden Selecteren Prioriteit Hernoemen Afmelden
Geen Klik Toon Zacht 1 Zacht 2 Gemiddeld 1 Gemiddeld 2 Luid 1 Luid 2 Gemengd 1 Gemengd 2 Melodie 1 ... Melodie 6 Gebruiker 1 ... Gebruiker 10
Blokkeringen Antwoord-
modus Taal (11 talen) Oplaadmodus
Opnw instellen
Willekeur. toets (Aan/Uit) Autom. beantw. (Aan/Uit)
Alleen instellingn Alles
Toetsblokkering (Automatisch/Uit) Telef.blokkering (Aan/Uit)
Doorschakelen Uit
24DT590
Beschrijving

Menustructuur met hoorn van de haak

Beschikbare menutabs met hoorn van de haak, bijvoorbeeld tijdens een gesprek.
Tabblad Derde partij
3de partij bellen* Wisselgesprek* Doorzetten* Toev. aan conf.* Nw gespr. beëind*
*Geprogrammeerd door de systeembeheerder.
Tabblad Telefoonboek
Zie ‘Tabblad Telefoonboek’ op pagina 22.
Tabblad Lopend gesprek
Bericht (snelkeuze naar menu Bericht) Bellijst DTMF-lang DTMF-kort Pauze zenden
Tabblad Gebruiker bezet
Wachttoon* (mogelijkheid om Wachttoon te starten bij interne gesprekken)
Terugbellen* (mogelijkheid om Terugbellen te starten bij interne gesprekken)
*Geprogrammeerd door de systeembeheerder.
DT59025
Tabblad Wachttoon
Informatie* (informatie van de beller, indien beschikbaar) Wisselen* (om het gesprek op een andere lijn te
beantwoorden)
*Geprogrammeerd door de systeembeheerder.
Beschrijving
26DT590
Beschrijving
Kiestoon
Speciale kiestoon
Beltoon of wachtrijtoon
Ingesprektoon
Overbelasttoon
Toon bij nummer niet beschikbaar

Tonen en signalen

De centrale stuurt de volgende verschillende tonen en signalen naar uw toestel.
Toonkarakteristieken
De hier beschreven tonen worden over de hele wereld het meest gebruikt. In veel landen wordt in bepaalde gevallen een afwijkende toon gebruikt.
Toon bij oproep in wacht
Tussenkomsttoon
Conferentietoon om de 15 seconden (voor alle deelnemers)
Verificatietoon
Waarschuwingstoon, dure route
Belsignalen
U kunt de belsignalen wijzigen, zie ‘Belsignalen’ op pagina 89.
DT59027

In- en uitschakelen

Inschakelen

In- en uitschakelen
ÚÙ Houd de toets ingedrukt totdat het display oplicht (ongeveer
drie seconden).
Als het toestel niet wordt ingeschakeld of het batterijpictogram bijna leeg is, moet de batterij worden opgeladen.
Opmerkingen:
Als het bericht Geen systeem wordt weergegeven, kunt u geen gesprekken plaatsen of beantwoorden.
Afhankelijk van de systeemprogrammering kan uw toestel automatisch worden geblokkeerd. Als u de blokkering van het toestel ongedaan wilt maken, toetst u de viercijferige code in. De standaardinstelling is 0000.

Uitschakelen

ÚÙ Houd deze toets ingedrukt.
Na enkele seconden wordt het display uitgeschakeld. Uw toestel is nu uitgeschakeld.
28DT590

Free seating

Free seating
De functie Free seating wordt gebruikt voor personen die op kantoor wel een toestelnummer hebben, maar geen eigen telefoontoestel. Dit geldt bijvoorbeeld voor kantoormedewerkers zonder vaste werkplek, voor personen die voornamelijk buiten het kantoor werken, enzovoort. Wanneer u als gebruiker van free seating op kantoor werkt, meldt u zich aan op een willekeurig telefoontoestel waaraan dan tijdelijk uw toestelnummer en uw systeembevoegdheden worden toegewezen.
Opmerking! free seating wordt niet ondersteund door IP DECT.

Aanmelden

*11* Toets di t i n . ¿* Voer de autorisatiecode in gevolgd door *.
¿#ÜÛ Toets uw toestelnummer in gevolgd door # en Yes.
Wacht tot op het display de teller voor de gespreksduur begint te lopen.
ÚÙ Druk hierop om de procedure te beëindigen.
Het display geeft uw telefoonnummer weer.
DT59029

Afmelden

#11#ÜÛ Toets di t i n .
Wacht tot op het display de teller voor de gespreksduur begint te lopen.
ÚÙ Druk hierop om de procedure te beëindigen.
Free seating
30DT590
Loading...
+ 80 hidden pages