Nokia C1-02, C1-01 User Manual

Ghid utilizator Nokia C1-01/C1–02
Ediţia 1.1
2Cuprins

Cuprins

Informații referitoare la siguranță 4
Asistență 5
Pregătirea pentru utilizare 5
Introducerea cartelei SIM și a acumulatorului 5 Taste și componente 6 Pornirea și oprirea 6 Încărcarea acumulatorului 6 Antene 7 Setul cu cască 7 Introducerea unei cartele de memorie 8 Scoaterea cartelei microSD 9 Conectarea cablului de date USB 9 Fixarea curelei de purtat la mână 9 Coduri de acces 10 Blocare tastatură 10 Utilizarea aparatului fără cartelă SIM 11 Aplicațiile care rulează în fundal 11
Apeluri 11
Efectuarea și preluarea unui apel 11 Difuzor 11 Comenzi rapide pentru apelare 12
Scrierea textului 12
Moduri text 12 Metoda tradițională de introducere a textului 12 Metoda predictivă de introducere a textului 13
Parcurgerea meniurilor 13
Mesaje 14
Mesaje text și multimedia 14 Mesaje instantanee 15 mesaje audio Nokia Xpress 15 Serviciul Nokia Messaging 15 Mesaje vocale 16 Setări pentru mesaje 16
Contacte 16
Fotografii 17
Fotografierea și filmarea 17 Vizualizarea fotografiilor și videoclipurilor 18
Muzică 18
Player muzical 18 Radio FM 19
Jurnal apeluri 20
Web sau Internet 20
Setări 21
Profiluri 21 Sunete 21 Afișaj 22 Data și ora 22 Comenzi rapide 22 Sincronizare și backup 22 Conectivitate 23 Apeluri și telefon 24 Accesorii 24 Configurarea 25 Revenirea la setările din fabrică 25
Aplicații 25
Ceas cu alarmă 25 Galeria 26 Funcții suplimentare 26 Recorder voce 26 Listă de rezolvat 27
Meniul operatorului 27
Servicii SIM 27
Sfaturi pentru protecția mediului 27
Economisiți energia 27 Reciclați28
Informații de siguranță și despre produs 28
Index 36
Cuprins 3
4Informații referitoare la siguranță

Informații referitoare la siguranță

Citiți aceste instrucțiuni simple. Nerespectarea acestor instrucțiuni poate fi periculoasă sau ilegală. Pentru informații suplimentare, citiți în întregime ghidul utilizatorului.

OPRIȚI ÎN ZONE CU RESTRICȚII

Opriți aparatul dacă folosirea telefoanelor mobile este interzisă sau dacă aceasta poate provoca interferențe sau pericole, de exemplu, în avioane, în apropierea aparatelor medicale sau în apropierea zonelor cu carburanți, substanțe chimice sau cu pericol de explozie.

SIGURANȚA CIRCULAȚIEI - ÎNAINTE DE TOATE

Respectați toate legile locale. Păstrați-vă întotdeauna mâinile libere în timp ce conduceți un autovehicul. Prima grijă a Dvs. în timp ce conduceți un autovehicul trebuie să fie siguranța circulației.

INTERFERENȚE

Toate aparatele mobile pot intra în interferență, ceea ce le-ar putea afecta performanțele.

SERVICE CALIFICAT

Instalarea și repararea acestui produs este permisă numai personalului calificat.

PĂSTRAȚI APARATUL ÎN STARE USCATĂ

Aparatul Dvs. nu rezistă la apă. Feriți aparatul de umiditate.

PROTEJAȚI-VĂ AUZUL

Ascultați muzică în căști la un volum sonor moderat și nu țineți aparatul la ureche atunci când utilizați difuzorul.
Asistență 5

Asistență

Când aveți nevoie de informații suplimentare despre cum să utilizați produsul sau când nu sunteți sigur cum ar trebuie să funcționeze, accesați www.nokia.com/support sau de pe aparatul mobil, www.nokia.mobi/support.
Dacă aceasta nu rezolvă problema, efectuați una dintre următoarele operații:
Reporniți aparatul. Opriți aparatul și scoateți acumulatorul. După aproximativ un minut, reintroduceți acumulatorul și porniți aparatul.
Restabiliți setările originale din fabrică.
Actualizați software-ul aparatului.
Dacă problema rămâne nerezolvată, luați legătura cu Nokia pentru a afla ce opțiuni de reparații vă stau la dispoziție. Accesați www.nokia.com/repair. Înainte de a trimite aparatul la reparat, efectuați întotdeauna copii de siguranță ale datelor de pe aparat.

Pregătirea pentru utilizare

Introducerea cartelei SIM și a acumulatorului

Cartela SIM și contactele sale pot fi ușor deteriorate prin zgâriere sau prin îndoire, astfel că va trebui să fiți foarte atenți când manipulați, introduceți sau scoateți această cartelă.
Important: Nu introduceți în acest aparat cartele SIM mini-UICC, denumite și
cartele micro-SIM, cartele micro-SIM cu adaptor sau cartele SIM cu un decupaj mini-UICC (vezi figura). Cartelele micro-SIM sunt mai mici decât cartelele SIM standard. Aparatul nu acceptă cartelele micro-SIM. Utilizarea cartelelor SIM incompatibile poate duce la deteriorarea cartelelor sau a aparatului. De asemenea, poate provoca deteriorarea datelor stocate pe cartelă.
1Așezați degetul în adâncitura din partea de jos a aparatului, apoi ridicați cu grijă și
desprindeți capacul din spate (1).
2Dacă acumulatorul a fost introdus, scoateți-l (2). 3Introduceți cartela SIM. Asigurați-vă zona contactelor de pe cartelă este întoarsă în
jos (3, 4).
6Pregătirea pentru utilizare
4Aliniați contactele acumulatorului cu cele din compartiment, apoi introduceți
acumulatorul (5). Pentru a pune la loc capacul din spate, îndreptați agățătorile de blocare din partea de sus către locașele corespunzătoare (6) și apăsați până când capacul se blochează în poziție (7).
Măsuri de siguranță privind scoaterea acumulatorului. Înainte de a scoate ac umulatorul, opriți întotdeauna aparatul și deconectați-l de la încărcător.

Taste și componente

Conector de cască (3,5 mm)
1 2 Receptor 3 Afișaj 4 Taste de selecție 5 Tasta Navi™ (tasta de parcurgere) 6 Tasta de apelare 7 Tasta de terminare/pornire 8 Tastatură
9 Conector pentru încărcător 10 Conector micro USB 11 Difuzor 12 Obiectivul camerei foto-video
(numai la Nokia C1–01)
13 Microfon

Pornirea și oprirea

Apăsați și mențineți apăsată tasta de pornire.

Încărcarea acumulatorului

Acumulatorul a fost încărcat parțial la fabrică. Dacă aparatul indică acumulator descărcat, procedați astfel:
Pregătirea pentru utilizare 7
1Conectați încărcătorul la o priză de perete. 2Conectați încărcătorul la aparat. 3 Atunci când aparatul indică acumulator complet încărcat, deconectați încărcătorul
de la aparat, apoi de la priza de perete.
Nu este necesar să țineți acumulatorul la încărcat o anumită perioadă de timp. Aparatul poate fi utilizat în timpul încărcării. Dacă acumulatorul este complet descărcat, ar putea fi necesare câteva minute înainte ca indicatorul de încărcare să apară pe ecran sau înainte de a putea efectua apeluri.

Antene

Este posibil ca aparatul Dvs. să dispună de antene interioare și exterioare. Evitați atingerea inutilă a zonei antenei în timp ce aceasta transmite sau recepționează semnale. Contactul cu antenele afectează calitatea comunicării, poate provoca creșterea nivelului de consum în timpul funcționării și poate reduce durata de viață a acumulatorului.

Setul cu cască

Avertizare:
Când utilizați setul cu cască, abilitatea Dvs. de a auzi sunetele din exterior poate fi redusă. Nu utilizați setul cu cască dacă acest lucru vă poate periclita siguranța.
Când conectați la conectorul AV Nokia orice aparat sau set cu cască extern, altele decât cele aprobate de Nokia spre a fi utilizate cu acest apara t, aveți o grijă deosebită la tastele de volum.
Nu conectați aparate care emit semnale de ieșire, deoarece acest fapt poate duce la defectarea aparatului. Nu conectați nicio sursă de tensiune la conectorul AV Nokia.
8Pregătirea pentru utilizare

Introducerea unei cartele de memorie

Utilizați numai cartele microSD compatibile, omologate de Nokia spre a fi utilizate cu acest aparat. Nokia utilizează standarde industriale aprobate pentru cartele de memorie, dar este posibil ca anumite mărci să nu fie perfect compatibile cu acest aparat. Cartelele incompatibile pot provoca defecțiuni ale cartelei și aparatului, afectând și datele stocate pe cartelă.
Aparatul acceptă cartele microSD cu capacitate maximă de 32 GB.
Este posibil ca odată cu aparatul, să se furnizeze o cartelă de memorie și este posibil ca aceasta să fie deja introdusă în aparat. În caz contrar, efectuați următoarele:
1Deschideți capacul din spate. 2Asigurați-vă zona contactelor de pe cartelă este întoarsă în jos. Împingeți cartela în
locaș, până când se aude un clic.
3Puneți la loc capacul din spate.
Pregătirea pentru utilizare 9

Scoaterea cartelei microSD

Important: Nu scoateți cartela de memorie în timpul unei operații de accesare
a cartelei. În caz contrar se pot produce defecțiuni ale cartelei de memorie și aparatului, afectând și datele stocate pe cartelă.
Puteți scoate și introduce cartela de memorie în timpul funcționării telefonului, fără a­l opri, dar trebuie să vă asigurați că nicio aplicație nu accesează cartela în momentul respectiv.

Conectarea cablului de date USB

Conectați un cablu de date USB compatibil la conectorul USB. Ar putea fi necesar să cumpărați un cablu de date USB separat.
Pentru a modifica setările USB, selectați Meniu > Setări > Conectivitate > Cablu USB
de date și modul dorit.

Fixarea curelei de purtat la mână

Treceți cureaua prin orificiu și strângeți bucla.
Nokia C1–01:
10 Pregătirea pentru utilizare
Nokia C1–02:

Coduri de acces

Codul de siguranță ajută la protejarea aparatului Dvs. împotriva utilizării neautorizate. Codul presetat este 12345. Puteți crea și modifica codul, și puteți seta aparatul pentru a solicita codul. Păstrați codul într-un loc secret și sigur, separat de aparatul Dvs. Dacă uitați codul iar aparatul Dvs. este blocat, acesta necesită asistență. Pot avea loc modificări suplimentare și toate datele personale din aparatul Dvs. pot fi șterse. Pentru mai multe informații, contactați un centru Nokia Care sau dealer-ul aparatului Dvs.
Codul PIN furnizat cu cartela SIM protejează cartela împotriva utilizării neautorizate. Codul PIN2 furnizat cu unele cartele SIM este necesar pentru accesarea anumitor servicii. Dacă introduceți de trei ori consecutiv codul PIN sau PIN2 incorect, vi se va solicita codul PUK sau PUK2. Dacă nu aveți acest cod, contactați furnizorul de servicii.
Codul PIN modul este necesar pentru accesarea informațiilor din modulul de siguranță al cartelei Dvs. SIM. Codul PIN semnătură ar putea fi necesar pentru semnătura digitală. Parola de barare este necesară dacă se utilizează serviciul de barare a apelurilor.
Pentru a seta modul în care telefonul Dvs. utilizează codurile de acces și setările de siguranță, selectați Meniu
> Setări > Siguranță.

Blocare tastatură

Pentru a evita apăsarea accidentală a tastelor, selectați Meniu și apăsați * în interval de 3,5 secunde pentru a bloca tastatura.
Pentru a debloca tastatura, selectați Debloc. și apăsați * în interval de 1,5 secunde. În cazul în care protecția tastaturii este activată, introduceți codul de siguranță când vă este solicitat.
Apeluri 11
Pentru a seta blocarea automată a tastaturii după o anumită perioadă de timp de neutilizare a aparatului, selectați Meniu > Setări > Telefon > Autoblocare taste >
Activare.
Pentru a prelua un apel când tastatura este blocată, apăsați tasta de apelare. Când terminați convorbirea sau respingeți un apel, tastatura se blochează automat.
Dacă aparatul sau tastatura sunt blocate, efectuarea de apeluri către numărul oficial de urgență programat în aparatul Dvs. poate fi posibilă.

Utilizarea aparatului fără cartelă SIM

Unele funcții ale aparatului pot fi utilizate fără a introduce o cartelă SIM (cum ar fi jocurile). Funcțiile care nu sunt disponibile în profilul deconectat nu pot fi selectate din meniuri.

Aplicațiile care rulează în fundal

Rularea aplicațiilor în fundal crește consumul de energie din acumulator și reduce durata de viață a acestuia.
Aplicațiile care în mod normal se execută în fundal sunt, de exemplu, Radio și Music player.

Apeluri

Efectuarea și preluarea unui apel

Efectuarea unui apel
Introduceți numărul de telefon, inclusiv prefixul de țară și interurban, dacă este necesar, și apăsați tasta de apelare.
Preluarea unui apel
Apăsați tasta de apelare.
Respingerea unui apel
Apăsați tasta de terminare.
Reglarea volumului.
În timpul unui apel telefonic, parcurgeți în sus sau în jos.

Difuzor

Dacă această opțiune este disponibilă, puteți selecta Difuzor sau Normal pentru a utiliza difuzorul sau receptorul telefonului în timpul unui apel.
12 Scrierea textului
Avertizare:
Expunerea continuă la un volum sonor ridicat vă poate afecta auzul. Ascultați muzică la un volum sonor moderat și nu țineți aparatul la ureche atunci când utilizați difuzorul.

Comenzi rapide pentru apelare

Atribuirea unui număr de telefon unei taste numerice
Selectați Meniu > Contacte > Mai mult > Apelare rapidă, parcurgeți până la numărul dorit (2-9) și selectați Alocați. Introduceți numărul de telefon dorit sau selectați
Căutați și un contact memorat.
Activarea apelării rapide
Selectați Meniu > Setări > Apeluri > Apelare rapidă > Activată.
Efectuarea unui apel cu ajutorul apelării rapide
În inițial, apăsați și mențineți apăsată tasta numerică dorită.

Scrierea textului

Moduri text

Pentru a introduce text (de exemplu, când scrieți mesaj) puteți utiliza modul tradițional de introducere a textului sau opțiunea de introducere a textului cu funcția de predicție.
Când scrieți text, apăsați și mențineți apăsat Opțiuni pentru a comuta între modul tradițional de introducere a textului, indicat prin cu funcția de predicție, indicată prin a textului cu funcția de predicție.
Modul de utilizare a literelor mari și mici este indicat de
Pentru a modifica tipul caracterului, apăsați #. Pentru a comuta între modul de litere și cel numeric, indicat prin
numeric. Pentru a comuta între modurile numeric și cel de litere, apăsați și mențineți
apăsată tasta #.
Pentru a stabili limba de scriere, selectați Opțiuni > Limbă de scriere.
, apăsați și mențineți apăsată tasta # și selectați Mod
. Nu toate limbile acceptă modul de introducere
și modul de introducere a textului
, și .

Metoda tradițională de introducere a textului

Apăsați o tastă numerică, 2-9, repetat până la afișarea caracterului dorit. Caracterele disponibile depind de limba de scriere selectată.
Loading...
+ 25 hidden pages