LIEBHERR ICU2752, ICU3252 User Manual [fr]

Gebruiksaanwijzing Pagina 14
voor koel-vriescombinatie, integreerbaar
NL
7080 135-01
ICU EN 706
Aanwijzing m.b.t. afdanken
De verpakking is van recyclebare materialen gefabriceerd.
- Golfkarton/karton
- Voorgevormde delen van geschuimd polystyreen
- Folies van polyetheen
- Spanbanden van polypropeen
Verpakkingsmateriaal is geen speelgoed voor kinderen -
verstikkingsgevaar door folies!
• Breng a.u.b. de verpakking naar een officiële inzamelpunt.
Het afgedankte apparaat bevat nog waardevolle materialen en moet gescheiden van het ongesorteerde afval worden afgevoerd.
• Afgedankte apparaten onbruikbaar maken: trek de stekker uit het stopcontact, snijd het netsnoer door en zet de sluiting buiten werking zodat kinderen zich niet kunnen opsluiten.
• Let erop dat het koelmiddelcircuit tijdens het transport van het afgedankte apparaat niet wordt beschadigd.
• Informatie over het gebruikte koelmiddel vindt u op het type plaatje.
• Het recyclen van afgedankte apparaten moet vakkundig ge beuren overeenkomstig de plaatselijk geldende voorschriften en wetten.
Klimaatklasse
Het apparaat is ontworpen voor een bepaalde klimaatklasse d.w.z. een maximale temperatuur waarboven het apparaat niet gebruikt mag worden. U vindt de klimaatklasse van het apparaat op het typeplaatje. Hierbij worden de volgende afkortingen gebruikt:
Klimaatklasse Omgevingstemperaturen
SN + 10° tot + 32 °C N + 16° tot + 32 °C ST + 18° tot + 38 °C T + 18° tot + 43 °C
Overzicht van apparaat en uitrusting
Boter- en kaasvak
Verplaatsbare plateaus
Temperatuurregelaar
Verplaatsbaar opbergvak
Typeplaatje
Veiligheidsaanwijzingen en waarschuwingen
• Voorkom blessures en beschadigingen: pak het apparaat altijd met twee personen uit en stel hem samen op.
• Neem bij beschadiging van het apparaat onmiddellijk - nog vóór het aansluiten - contact op met de leverancier.
• Stel het apparaat volgens de aanwijzingen in deze gebruiksaan wijzing op en houd u aan de aansluitvoorschriften om zeker te zijn van een goede werking.
• Koppel het apparaat bij storingen los van de netspanning: trek de stekker uit het stopcontact of draai de zekering in de meterkast eruit.
• Trek de stekker niet aan het netsnoer uit het stopcontact maar pak de stekker vast.
• Laat reparaties en ingrepen aan het apparaat uitsluitend door de technische dienst of een installateur uitvoeren, aangezien anders grote gevaren voor uzelf en anderen kunnen ontstaan. Hetzelfde geldt voor het vervangen van het netsnoer.
• Gebruik in het apparaat nooit open vuur of ontstekingsbronnen. Let er daarom tijdens het vervoeren en reinigen van het apparaat goed op dat het koelcircuit niet wordt beschadigd. Mocht het
-
koelcircuit desondanks beschadigd raken, houd het apparaat dan uit de buurt van open vuur. Zorg voor goede ventilatie in het
-
vertrek.
• Ga nooit op de sokkel, laden, deur enz. staan of leunen om ergens bij te kunnen.
• Dit apparaat is niet bedoeld voor personen (ook kinderen) met fysieke, sensorische of mentale gebreken of personen, die niet over voldoende ervaring en kennis beschikken, tenzij zij door een persoon, die voor hun veiligheid verantwoordelijk is, in het gebruik van het apparaat worden onderwezen of die aanvankelijk toezicht uitoefent. Kinderen mogen niet zonder toezicht ach terblijven om te voorkomen dat ze met het apparaat spelen.
• Voorkom voortdurend huidcontact met koude oppervlakken of te koelen/te bevriezen levensmiddelen want dat kan een pijnlijk of dof gevoel en bevriezing veroorzaken. Bij langdurig huidcontact veiligheidsmaatregelen treffen, bijv. handschoenen dragen.
• Eet consumptieijs, met name waterijsjes of ijsblokjes, niet direct op nadat u het uit het apparaat genomen hebt. Extreem lage tempera turen kunnen blaren aan uw handen of in uw mond veroorzaken.
• Consumeer geen levensmiddelen die al over de verbruiksdatum heen zijn of te lang in het apparaat liggen aangezien u hierdoor een voedselvergiftiging kunt oplopen.
• De koel-vriescombinatie is bedoeld voor het koelen, invriezen en bewaren van levensmiddelen evenals het maken van ijs. Het apparaat werd ontworpen voor huishoudelijk gebruik. Bij profes sioneel gebruik (in de horeca, detailhandel enz.) moeten de op de betreffende bedrijfstak van toepassing zijnde voorschriften worden opgevolgd.
• Bewaar geen explosieve stoffen of spuitbussen met brandbare drijf gassen (bijv. butaan, propaan, pentaan) in het apparaat. Eventueel vrijkomend gas kan door de elektrische componenten ontstoken worden. U herkent dergelijke spuitbussen aan het waarschuwings symbool bestaande uit enkele vlammen met eronder de tekst "Licht ontvlambaar" dan wel aan de tekst op de spuitbus.
• Geen elektrische apparaten binnen het apparaat gebruiken.
Deze gebruiksaanwijzing is voor verscheidene modellen geldig, afwijkingen zijn daarom mogelijk.
-
-
-
-
-
-
14
Invriesplateau
Diepvriesplan
Diepvriesladen
Opstellen
• De plaatsingsruimte van uw apparaat moet volgens de norm EN 378 pro 8 g koelmiddelmassa R 600a 1 kubieke m bezitten zodat er in geval van een lekkage in het koelmiddelcircuit geen ontvlambare gas-lucht-mengeling in de plaat-singsruimte van het apparaat kan ontstaan. Informatie over de hoeveelheid ko elmiddel vindt u op het typeplaatje aan de binnenkant van het apparaat.
• Het apparaat niet samen met andere apparaten aansluiten via een verlengkabel - gevaar voor oververhitting.
-
Tips om energie te besparen
• Laat de deur niet onnodig lang open staan.
• Laat warme gerechten eerst tot kamertemperatuur afkoelen voordat u ze in in het apparaat plaatst.
• Ontdooi het apparaat zodra zich een laag ijs gevormd heeft. Het apparaat vriest dan beter èn zuiniger.
Aansluiten
De stroom (wisselstroom) en spanning op de opstelplaats moeten overeenkomen met de gegevens op het typeplaatje. Het typeplaatje bevindt zich aan de linker binnenkant, naast de groenteladen. Het stopcontact moet d.m.v. een zekering van 10 A of zwaarder beveiligd zijn, buiten de achterzijde van het apparaat liggen en goed toegankelijk zijn.
Het apparaat alleen via een correct geïnstalleerd randaardes topcontact aansluiten.
Apparaat in- en uitschakelen
Wij adviseren u om het apparaat te reinigen voordat u hem in gebruik neemt (zie verder onder " Draai de temperatuurreglaar paraat wordt ingeschakeld en de binnenverlichting gaat aan. In de stand 0 is het apparaat uitgeschakeld.
Reinigen").
T van stand 0 naar stand 1. Het ap-
Temperatuur instellen
De temperatuur kan met de temperaturregelaar T worden inge­steld.
Stand 1 = minimale koeling, warmste stand Stand 7 = maximale koeling, koudste stand
Wilt u diepvriesprodukten in het vriesgedeelte bewaren, zet dan de temperatuurregelaar tussen een temperatuur van -18 °C of lager bereikt.
4 en 7. In het vriesvak wordt dan
Cool Plus
Bedraagt de temperatuur in de ruimte waarin het apparaat staat 18°C (of minder), druk dan op de wipschakelaar van de temperatuurregelaar. Het controlelampje in de schakelaar gaat aan. Hierdoor worden de vereiste lage temperaturen in het vriesvak gewaarborgd. Bij normale temperaturen van meer dan 18 °C hoeft de wipschakelaar niet worden ingedrukt.
S
Binnenverlichting
Type lampje: gloeilamp 15 W, E14-fitting. Draai in geen geval een
lamp van meer dan 15 W in de fitting. Zie voor de spanningsge gevens het typeplaatje.
Lampje in het apparaat vervangen:
Trek de stekker uit het stopcontact of schakel de zekering in de meterkast uit.
• Steek uw vingers in het af dekkapje, druk het voorste gedeelte omhoog en trek het afdekkapje er naar de zijkant af.
• De gloeilamp vervangen.
• Schuif het afdekkapje er weer op en laat het vastklikken.
-
Uitvoering
Desgewenst kunt u de plateaus ver­plaatsen. Trek het draagplateau naar voren, til het op en zwenk het weg. Bij het terugzetten moet de opstaande rand achter omhoog wijzen aangezien er anders levens-middelen aan de achterwand kun nen vastvriezen.
Opbergvakken in de deur verplaatsen
- Druk het opbergvak omhoog en neem het naar voren weg. Zet het in de omge keerde volgorde op de gewenste hoogte
-
terug.
- Desgewenst kunt u de flessenhouder verschuiven om te voorkomen dat de flessen bij het openen/sluiten van de deur kantelen.
Flessenvakrooster
Met het flessenvakrooster creëert u extra ruimte voor het koelen van dranken.
Het diepvriesplan
Het diepvriesplan geeft de houdbaarheid in maanden voor enkele symbolisch weergegeven produkten. De werkelijke houdbaarheid d.w.z. of de kortste of de langste bewaar­tijd van toepassing is hangt af van de kwaliteit van de levensmiddelen, de behandeling vóór het invriezen, en de kwaliteit die u na het ont dooien wenst. Voor de wat vettere levensmiddelen geldt steeds de kortste bewaartijd.
Invriesplateau
Met het invriesplateau kunt u vruchten (bijv. bessen, stukken fruit) kruiden en groenten voor het beleggen en garneren invriezen zonder dat ze stuk gaan. Verdeel de in te vriezen producten losjes over het invriesplateau (de vruchten gaan niet aan elkaar plak ken en behouden hun vorm). Laat ze
-
10 tot 12 uur doorvriezen, verpak ze dan in een diepvrieszakje of -bakje en plaats dit in een lade. Leg vervolgens de koudeaccu (indien aanwezig) weer in het invriesplateau. Verdeel voor het ontdooien de ingevroren producten weer losjes naast elkaar.
IJsblokjes maken
• IJsblokjeshouder met water vullen.
• IJsblokjeshouder in het apparaat zet ten en laten bevriezen.
• Vervorm de lade enigszins om de ijs blokjes eruit te laten springen of houd hem even onder stromend water.
-
-
-
-
-
NL
-
15
Loading...
+ 4 hidden pages