LG CT09 INSTALLATION MANUAL [ro]

MANUAL DE INSTALARE
APARAT DE AER CONDIŢIONAT
Citiţi acest manual de instalare în întregime înainte de a instala produsul. Lucrarea de instalare trebuie efectuată numai de personal autorizat, conform standardelor naţionale de cablare electrică. Păstraţi acest manual de instalare pentru referinţă ulterioară, după ce l-aţi citit în detaliu.
CASETĂ DE PLAFON 4
Traducerea instrucţiunii iniţiale Pentru mai multe informaţii, consultaţi CD-ul sau site-ul web LG (www.lg.com).
www.lg.com
LIMBA ROMÂNĂ
MODEL DESIGNATION
Serial number
Indoor Unit / Outdoor Units
Detailed product type only for M- series models
AQ : Wall mounted Libero-R SQ : Wall mounted Libero-E AH* : ARTCOOL AW* : ART COOL Mirror AH : Ceiling Cassette AHL : Ceiling Concealed Duct (Low Static)
Detailed product type for U- / C- series models
L : Low Static H : High COP C : Econo
Nominal Capacity
Ex) 7,000 Btu/h Class '07', 18,000 Btu/h Class '18'
Product type
Connectable Outdoor unit type
Chassis name
SQSM N B 015
S : Wall mounted / ARTCOOL mirror J : Wall mounted A : ARTCO OL T : Ceiling Cassette B, M : Ceiling Concealed Duct V : Ceiling Suspended & floor Q : Console P : Floor Standing
M : Indoor units only for
Multi systems
U : Indoor units only for
Single A systems
C : Common Indoor Unit for
Multi and Single CAC
N : Indoor Unit U
: Outdoor Unit
2
MODEL DESIGNATION
Product information
- Product Name : Air conditioner
- Model Name :
- Additional Information : serial number is refer to the barcode on the product.
- Max allowable pressure High side :
4.2 Mpa / Low side : 2.4 Mpa
- Refrigerant : R410A
LIMBA ROMÂNĂ
Emisii sonore transmise prin aer
Presiunea sonoră A emisă de acest produs este sub 70 dB.
** Nivelul sonor poate varia în funcție de loca­ție.
Cifrele menționate exprimă nivelul emisiilor și nu reprezintă nivele precise de lucru.
În timp ce există o corelație între nivelul de emisie și cel de expunere, aceasta nu poate fi folosit cu precizie pentru a determina dacă sunt necesare precauții suplimentare.
Factorii care influențează nivelul real de expu­nere al forței de lucru includ caracteristicile ca­merei de lucru și alte surse de zgomot, de ex. numărul echipamentelor și alte procese adia­cente precum și durata de timp în care un operator este expus la zgomot.
De asemenea, nivelul de expunere permis poate varia în funcție de țară.
Această informație va ajuta, totuși, utilizatorul echipamentului să realizeze o evaluare mai corectă a pericolelor și riscurilor.
Concentrația maximă admisă
Concentrația maximă admisă este aceea la care se poate interveni împotriva pierderilor de freon imediat, fără ca sănătatea oamenilor să fie pusă în pericol atunci când se produc pier­deri de freon în aer. Concentrația maximă este exprimată în kg/m (greutate gaz freon per unitate de volum de aer) pentru a face calculul mai ușor.
Concentrația maximă admisă: 0,44kg/m3(R410A)
n Calcularea concentrației de freon
Concentrația
agentului de
răcire (kg/m
Cantitatea totală de freon schimbat
în instalația de freon (kg)
=
Capacitatea celei mai mici camere
3
)
unde unitatea interioară este insta-
lată (m3)
3
SFATURI PENTRU A ECONOMISI ENERGIE
SFATURI PENTRU A ECONOMISI ENERGIE
Vã prezentãm câteva sfaturi care vã vor ajuta sã minimizați consumul de energie electricã atunci când veți folosi echipamentul de aer condiționat. Puteți folosi mai eficient echipamentul dumneav­oastrã de aer condiționat dacã urmați instrucțiunile de mai jos :
• Nu rãciți în mod excesiv aerul din încãpere. Acest lucru vã poate afecta sãnãtatea și poate duce la un consum mai mare de curent electric.
• Trageți jaluzelele sau draperiile atunci când echipamentul de aer condiționat este în funcțiune, pentru a-l feri de lumina soarelui.
• Țineți ușile și ferestrele închise ermetic atunci când echipament echipamentul de aer condiționat este în funcțiune.
Reglați direcția fluxului de aer în poziție verticalã sau orizontalã pentru a pune în circulație aerul din încãpere.
Accelerați ventilatorul pentru a rãci sau încãlzi repede aerul din încãpere, într-o perioadã scurtã de timp.
• Deschideți ferestrele în mod regulat pentru a aerisi încãperea deoarece calitatea aerului din interior poate scãdea dacã instalația de aer condiționat este folositã multe ore.
• Curãțați filtrul de aer o datã la 2 sãptãmâni. Praful și impuritãțile colectate în filtrul de aer pot bloca fluxul de aer sau pot diminua funcțiile de rãcire / dezumidificare.
3
Pentru informarea dumneavoastrã
Capsați de aceastã paginã chitanța sau bonul fiscal de la cumpãrare în cazul în care va fi nevoie sã faceți dovada datei achiziționãrii echipamentului sau pentru probleme legate de garanție. Scrieți aici numãrul modelului și numărul seriei:
Numãr model;
Seria;
Le puteţi găsi pe o etichetă care se găseşte pe partea laterală a fiecărui echipament.
Numele comerciantului;
Data cumpãrãrii;
LIMBA ROMÂNĂ
INSTRUCTIUNI IMPORTANTE DE SIGURANTÃ
4
INSTRUCTIUNI IMPORTANTE DE SIGURANTÃ
CITITI TOATE INSTRUCTIUNILE ÎNAINTE DE A FOLOSI ECHIPAMENTUL.
Respectați întotdeauna urmãtoarele mãsuri de siguranțã pentru a evita situații periculoase și pentru a asigura cel mai înalt nivel de performanțã a produsului dumneavoastrã.
AVERTISMENT
!
Ignorarea acestor instrucțiuni poate cauza vãtãmãri corporale sau deces.
ATENŢIE
!
Ignorarea acestor instrucțiuni poate duce la vãtãmãri corporale sau la deteriorarea produsului.
AVERTISMENT
!
• Instalarea sau reparații efectuate de persoane necalificate pot constitui pericole atât pentru dumneavoastrã cât și pentru ceilalți.
• Instalarea TREBUIE să corespundă cu normele locale de cos­ntrucție sau, în absența acestora, cu Codul Electric Internațional
• Informațiile conținute în acest manual sunt destinate utilizãrii de cãtre un tehnician calificat, familiarizat cu procedurile de siguranțã și echipat cu unelte și instrumente de testare adec­vate.
• Necitirea cu atenție și nerespectarea tuturor instrucțiunilor din acest manual pot determina defectarea echipamentelor, pagube materiale, vãtãmare corporalã și/sau deces.
LIMBA ROMÂNĂ
Instalarea
• Efectuaţi întotdeauna împământarea. - În caz contrar, apare riscul de electrocutare.
• Nu folosiţi un cablu de alimentare, un ştecăr deteriorat sau o priză slăbită şi deteriorată. - În caz contrar, apare riscul de incendiu sau electrocutare.
INSTRUCTIUNI IMPORTANTE DE SIGURANTÃ
• Pentru instalarea produsului, contactaţi întotdeauna centrul de service sau o agenţie autorizată pentru instalări. - În caz con­trar, apare riscul de incendiu, electrocutare, explozie sau vătă­mare corporală.
• Ataşaţi bine capacul părţii electrice de unitatea interioară şi panoul de service de unitatea exterioară. - În cazul în care capacul părţii electrice de la unitatea interioară şi panoul de service de la unitatea exterioară nu sunt bine fixate, apare riscul de incendiu sau electrocutare din cauza prafului, apei etc.
• Instalaţi întotdeauna un întrerupător diferenţial pentru aer şi un întrerupător dedicat. - Dacă nu le instalaţi, apare riscul de incendiu sau electrocutare.
• Nu păstraţi şi nu utilizaţi gaze inflamabile sau combustibili în apropierea echipamentului de aer condiţionat. - În caz contrar, apare riscul de incendiu sau de deteriorare a produsului.
• Asiguraţi-vă că nu este deteriorat cadrul de instalare al unităţii exterioare în urma unei utilizări îndelungate. - Ar putea provo­ca vătămări corporale sau accidente.
• Nu demontaţi şi nu reparaţi produsul la întâmplare. - Apare riscul de incendiu sau electrocutare.
• Nu instalaţi produsul într-un loc unde ar putea cădea. - În caz contrar, poate provoca vătămări corporale.
• Luaţi-vă măsuri de precauţie când dezambalaţi şi instalaţi echipamentul. - Muchiile ascuţite pot provoca răniri.
5
Operare
• Nu folosiţi aceeaşi priză şi pentru alte echipamente. - Va apărea riscul de electrocutare sau incendiu din cauza căldurii generate.
• Nu folosiţi un cablu de alimentare deteriorat. -În caz contrar, apare riscul de incendiu sau electrocutare.
• Nu modificaţi şi nu prelungiţi cablul de alimentare la întâm­plare. - În caz contrar, apare riscul de incendiu sau electro­cutare.
• Aveţi grijă să nu trageţi cablul de alimentare în timpul funcţionării. - În caz contrar, apare riscul de incendiu sau elec­trocutare.
• Deconectaţi echipamentul de la priză dacă se aud sunete ciu-
LIMBA ROMÂNĂ
INSTRUCTIUNI IMPORTANTE DE SIGURANTÃ
6
date, se simte un miros sau iese fum din el. - În caz contrar, apare riscul de electrocutare sau incendiu.
• A se ţine departe de orice flacără. - În caz contrar, apare un risc de incendiu.
• Dacă este necesar, scoateţi ştecărul, ţinând de capătul aces­tuia, fără să-l atingeţi cu mâinile ude.
- În caz contrar, apare riscul de incendiu sau electrocutare.
• Nu folosiţi cablul de alimentare în apropierea unor echipa­mente de încălzit. - În caz contrar, apare riscul de incendiu sau electrocutare.
• Nu deschideţi orificiul de aspirare al unităţii interioare/exte­rioare în timpul funcţionării. - În caz contrar, există un risc de electrocutare şi defectare a echipamentului.
• Nu lăsaţi să curgă apă pe părţile electrice. - În caz contrar, apare riscul de defectare a echipamentului sau de electro­cutare.
• Ţineţi ştecărul de capăt atunci când îl scoateţi afară. - Există un risc de electrocutare sau deteriorare a echipamentului.
• Nu atingeţi părţile metalice ale echipamentului atunci când scoateţi filtrul. - Acestea sunt ascuţite şi vă pot răni.
• Nu vă urcaţi pe unitatea interioară/exterioară şi nu puneţi nimic pe acestea. - Echipamentul poate cădea, provocând vătămări corporale.
• Nu aşezaţi niciun obiect greu pe cablul de alimentare. - În caz contrar, apare riscul de incendiu sau electrocutare.
• Dacă produsul este cufundat în apă, contactaţi centrul de service. - În caz contrar, apare riscul de incendiu sau electro­cutare.
• Aveţi grijă ca să nu se urce copiii pe unitatea exterioară. - În caz contrar, copiii pot cădea şi pot suferi vătămări corporale grave.
• Folosiți o pompă de vid sau gaz inert (azot) când faceți testul de etanseitate sau purjarea aerului. Nu comprimați aerul sau oxigenul și Nu folosiți gaz inflamabil. În caz contrar, poate cauza explozii sau incendii. - Există riscul
LIMBA ROMÂNĂ
unui deces, rănirii, incendiului sau al unei explozii.
• Nu porniți întrerupătorul sau curentul în situația în care capa­cul frontal, caseta, capacul de sus sau capacul cutiei de con­trol sunt înlăturate sau deschise. - În caz contrar, există riscul
INSTRUCTIUNI IMPORTANTE DE SIGURANTÃ
de incendiu, electrocutare, explozie sau deces.
ATENŢIE
!
Instalarea
• Instalaţi tubul de drenaj pentru a vă asigura că evacuarea se poate realiza în condiţii de siguranţă.
- În caz contrar, apare un risc de scurgere a apei.
• Instalaţi produsul astfel încât zgomotele sau suflul de aer fierbinte de la unitatea exterioară să nu fie deranjante pentru vecini. - În caz contrar, pot apărea probleme cu vecinii.
• Verificaţi întotdeauna dacă nu există scurgeri de gaz după instalarea sau repararea produsului.
- În caz contrar, apare riscul de deteriorare a produsului.
• Ţineţi nivela dreaptă când instalaţi produsul. - În caz contrar, apare un risc de vibraţii sau de scurgere a apei.
Operare
• Evitaţi răcirea excesivă şi efectuaţi periodic aerisirea. - În caz contrar, sănătatea dvs. poate fi afectată.
• Folosiţi o lavetă moale pentru curăţare. Nu folosiţi ceară, tiner sau un detergent puternic. - Aspectul echipamentului de aer condiţionat se poate deteriora, culoarea se poate modifica sau pot apărea diverse imperfecţiuni pe suprafaţa acestuia.
• Nu folosiţi echipamentul în scopuri speciale, cum ar fi conser­varea vegetalelor pentru animale, a echipamentelor de pre­cizie sau a articolelor de artă. - În caz contrar, apare riscul de deteriorare a bunurilor.
• Nu aşezaţi obstacole în jurul orificiului de admisie sau de evacuare. - În caz contrar, apare riscul de defectare a echipa­mentului sau de accident.
7
LIMBA ROMÂNĂ
CUPRINS
8
CUPRINS
2 MODEL DESIGNATION
9 LOCURI DE INSTALARE
10 INSTALAREA UNITÃTII
INTERIOARE
11 Conducte de scurgere Unitate inte-
rioară
12 Conectarea cablurilor
14 INSTALAREA TELE-
COMENZII
16 Instalarea telecomenzii cu fir
17 INSTALAREA PANOULUI
DECORATIV (ACCESO­RIU)
19 EFECTUAREA TESTULUI
20 OPERARE OPTIONALĂ
20 Setarea pentru instalator - Modul de
rulare a testului
21 Setarea pentru instalator - Setarea
adresei comenzii centrale
22 Setarea pentru instalator - Termistorul
23 Setarea pentru instalator - Selectarea
înălţimii tavanului
24 Setare instalator – Setare grup
25 Setarea pentru instalator - Setarea
modului Dry Contact
26 Setarea pentru instalator - Comutarea
Celsius/Fahrenheit
27 Setare instalator – Setare funcţie
opţională
28 Setarea programului de instalare –
Modul Blocare prin telecomandă
29 CUM SE SETEAZĂ
E.S.P?
LIMBA ROMÂNĂ
LOCURI DE INSTALARE
Unitate: mm
Tavan
Placa tavanului
Placa tavanului
300 sau mai mult
Peste 250
1000 sau mai puţin
1000 sau
mai mult
500 sau mai mult
500 sau mai mult
300 sau mai puţin
Podea
Coală suplimentară
Sau
Cartonul ondulat de
ambalare în partea de
jos
Coală suplimentară
Sau
Cartonul ondulat de
ambalare în partea de
jos
LOCURI DE INSTALARE
- Lângă unitate nu trebuie să existe nicio sursă de căldură sau de aburi.
- Nu trebuie sã existe niciun obstacol care sã împiedice circulația aerului.
- Un loc în care circulaţia aerului în cameră va fi bună.
- Un loc unde poate fi instalată uşor evacuarea.
- Un loc unde trebuie luate în considerare zgomotele.
- Nu instalaţi unitatea lângă cadrul uşii.
- Asiguraţi spaţiile indicate de săgeţi faţă de perete, tavan sau alte obstacole.
- Unitatea de interior trebuie sã pãstreze un spațiu suficient de întreținere.
9
* Vă rugăm să folosiți coala suplimentară sau
cartonul ondulat de la fundul ambalajului drept coală de instalare.
*
Când folosiți coala din partea de jos, vă rugăm să o folosiți după ce ați separat de coala de instalare din fundul ambalajului produsului cu ajutorul unui cuțit etc. conform imaginii de mai jos.
LIMBA ROMÂNĂ
INSTALAREA UNITÃTII INTERIOARE
Boloboc
T
avan
Placa tavanului
Boloboc
Tavan
Placa tavanului
Unitate: mm
Unitate: mm
875 (Deschiderea tavanului)
787 (Bolţ de agăţare)
684 (Bolţ de agăţare)
671
875 (Deschiderea tavanului)
840 Dimensiune unitară
840 Dimensiune
unitară
Seria TQ/TR
TP/TN/TM Series
585~660
517
461
517
585~660
523
570
570
319
Utilizaţi ventilatorul de aerisire pentru hote de colectare a fumului cu capacitate suficientă.
Suprafaţa de gătit
Echipament de aer condiţionat
Păstraţi distanţă suficientă
10
INSTALAREA UNITÃTII INTERIOARE
ATENŢIE
!
Acest echipament de aer condiţionat uti­lizează o pompă de evacuare.
Instalaţi unitatea orizontal, utilizând un boloboc.
În cursul instalării, aveţi grijă să nu deterio­raţi firele electrice.
OBSERVAŢIE
!
Evitaţi următoarea locaţie de instalare.
1
Locuri precum restaurante şi bucătărie, unde este generată o cantitate considerabilă de aburi de ulei şi făină. Acestea pot provoca reducerea efi­cienţei schimbului de căldură sau picături de apă, funcţionarea defectuoasă a pompei de evacuare. În aceste cazuri, luaţi următoarele măsuri;
-
Asiguraţi-vă că ventilatorul de aerisire face faţă pentru a acoperi toate gazele toxice din acest loc.
-
Asiguraţi o distanţă suficientă faţă de încăperea unde se găteşte pentru instalarea echipamentului de aer condiţionat într-un loc unde acesta nu poate absorbi aburi uleioşi.
LIMBA ROMÂNĂ
- Selectaţi şi marcaţi poziţia pentru fixarea bolţurilor şi a orificiului pentru conducte.
-
-
Decideţi poziţia pentru fixarea bolţurilor uşor înclinate faţă de direcţia de evacuare, după ce luaţi în considerare direcţia tubului de drenaj.
Daţi gaura pentru bolţul de ancorare în perete.
2 Evitaţi instalarea echipamentului de aer
condiţionat în locuri în care este generat ulei de la gătit sau pulbere feroasă.
3 Evitaţi locurile în care este generat gaz
inflamabil.
4 Evitaţi locurile în care este generat gaz
toxic.
5 Evitaţi locurile de lângă generatoare de
înaltă frecvenţă.
Loading...
+ 21 hidden pages