LG BH6730T Owner’s Manual [tr]

KULLANIM KILAVUZU
Ağ 3D Blu-ray™ Ev Sineması
Cihazınızı çalıştırmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun ve kılavuzu ilerde başvurmak için saklayın.
BH6730T (BH6730T, S63T2-S, S63S2-C, S63T1-W) BH6730P (BH6730P, S63T2-S, S63S2-S/ C, S63T1-W) BH6730S (BH6730S, S63S2-S/ C, S63T1-W)
Başlangıç2

Güvenlik Bilgileri

1

Başlangıç

UYARI: ELEKTRİK ŞOKU RİSKİNİ AZALTMAK İÇİN CİHAZ KAPAĞINI (VEYA ARKA PANELİ)
ÇIKARTMAYINIZ. KULLANICI TARAFINDAN BAKIMI
YAPILACAK PARÇA BULUNMAMAKTADIR. BAKIM
İÇİN YETKİN SERVİS ELEMANLARINA BAŞ VURUN.
yalıtımsız tehlikeli elektrik voltajı varlığı konusunda uyarmaktadır.
bulunduğunu konusunda uyarmaktadır. UYARI: YANGIN VE ELEKTRİK ŞOKUNU ÖNLEMEK
İÇİN, ÜRÜNÜ YAĞMUR VEYA RUTUBETE MARUZ BIRAKMAYIN.
UYARI: Bu cihazı bir kütüphane rafı veya benzeri dar alanlar içerisine yerleştirmeyin.
UYARI: Havalandırma açıklıklarını kapamayın. Cihazın kurulumunu üreticinin talimatları çerçevesinde yapın. Kabin etrafında bulunan havalandırma amaçlı yarık ve açıklıklar ürünün sağlıklı çalışması ve ısınmasını engellemek için yapılmıştır. Bu havalandırma açıklıkları hiçbir zaman ürünü yatak, divan, halı veya benzeri zeminlerin üzerine koyarak bloke edilmemelidir. Ürün, sağlıklı bir hava akışı sağlanamadığı ve üreticinin koşullarını karşılamayan kütüphane veya raf gibi yapılı yerlere yerleştirilmemelidir.
UYARI
ELEKTRİK ŞOKU RİSKİ
AÇMAYIN
Bu bir eşkenar üçgen içerisinde bulunan ve ucu ok ile gösterilen yıldırım işareti, kullanıcıyı ürün içerisinde güçlü miktarda elektrik şokuna neden olabilecek
Bir eşkenar üçgen içerisinde bulunan ünlem işareti kullanıcıyı ürün ile birlikte verilen kullanım kılavuzu içerisinde önemli işletim ve bakım (servis) yönergelerinin
Bu kılavuz içerisinde tanımlananların dışında kontrol ünitelerinin kullanılması, ayarlamalar veya diğer tanımlanmayan işlevlerin yerine getirilmesi tehlikeli şekilde radyasyona maruz kalmaya neden olabilir.
Güç kablosu hakkında UYARI
Pek çok cihaz için, sadece kendi güç şlerinin tek bir prize bağlanması önerilmektedir.
Bunun anlamı, bir elektrik prizinin sadece bir cihazı beslemesi ve bu prizden başka bir bağlantı veya yan besleme hatlarının çekilmemesidir. Bu kullanım kılavuzunun özellikler sayfasına bakarak emin olun. Duvar prizleri üzerinde aşırı yükleme yapmayın. Aşırı yüklenmiş duvar prizleri, gevşek veya hasarlı duvar prizleri, uzatma kabloları, aşırı kıvrılmış güç kabloları veya hasarlı, çatlak kablo yalıtımı tehlike yaratır. Bu durumlardan herhangi biri elektrik şokuna ve yangına neden olabilir. Cihazınızın elektrik kablosunu zaman zaman inceleyin ve herhangi bir eskime veya yıpranma göze çarptığında, cihazınızı şten çekin ve kullanmayın. Kablonun yetkin bir servis elemanı tarafından orijinalinin aynısı ile değiştirilmesini sağlayın. Güç kablosunu, kıvrılma, düğüm olma, delinme, kapalı kapı arasında kalma, üstüne basılma gibi ziksel ve mekanik zorlanmalardan koruyunuz. Özellikle, prizleri, duvar şini ve kablonun cihaza giriş noktasını kontrol ediniz. Ana elektrik bağlantısını kesmek istediğinizde ana bağlantı prizini şten çekin. Cihazın kurulumunu yaparken, cihazın şine kolaylıkla erişebileceğinden emin olun.
Başlangıç 3
Pb
Bu cihaz taşınabilir pil veya akümülatör ile donatılmıştır.
Pil veya akümülatörün güvenlik içerisinde cihazdan çıkarılması için: Eski pili veya pil
grubunu çıkarın, kurulum için izlediğiniz adımları ters sırada yerine getirin. Çevrenin kirlenmesini ve insan ile hayvan sağlığına gelebilecek tehlikeleri önlemek amacıyla, eski pil veya pil gruplarını belirlenmiş noktalarda bulunan toplama kutularına atın. Pil veya pil gruplarını diğer atık maddelerle beraber atmayın. Geri dönüşümlü pil ve akülerin kullanılması önerilmektedir. Piller güneş ışığı, ateş gibi aşırı sıcağa maruz bırakılmamalıdır.
UYARI: Cihaz, su ile temas etmemeli (damla veya sıçrama) ve içerisinde su bulunan herhangi bir cisim (vazo gibi) cihazınızın üzerine yerleştirilmemelidir.
Eski cihazınızın atılması
1. Tüm elektrikli ve elektronik ükünler hükümetin ya da mahalli yetkililerin gösterdiği toplama tesislerine atılmalıdır.
2. Eski cihazınızın uygun biçimde atılması çevreye ve insan sağlığına zararlı potansiyel negatif sonuçlari önler.
3. Eski cihazınızın atılmasıyla ilgili daha detaylı bilgi almak için lütfen mahalli yetkililerle, katı atık servisiyle ya da ürünü aldığınız mağaza ile irtibata geçiniz.
EEE Yönetmeliğine uygundur.
Kullanılmış pil ve akümülatörlerin elden çıkarılması
1. Bu sembol pillerin %0.0005 oranında civa, %0,002 oranında kadmiyum veya %0.004 oranında kurşun içermesi durumunda cıva (Hg), kadmiyum (Cd) veya kurşun (Pb) kimyasal sembolleri ile bir arada bulunabilir.
2. Tüm piller ve akümülatörler, normal atık çöplerinden ayrı
Pb
olarak, hükümet veya yerel idareler tarafından belirlenmiş olan toplama merkezlerinde atılmalıdır.
3. Bu tip kullanılmış pil/akümlatörlerin doğru olarak atılması hem çevreye hem de hayvan ve insan sağlığına verilebilecek potansiyel olumsuz sonuçları önleyecektir.
4. Kullanılmış pillerinizin/ akümülatörlerinizin atılması ile ilgili olarak, bulunduğunuz yerdeki belediyeye, çöp atım hizmeti veren kuruluşlara veya ürünü satın aldığınız yerlere başvurabilirsiniz.
1
Başlangıç
Başlangıç4
Kablosuz Ürünler için Avrupa Birliği Uyarısı
LG Electronics, bu ürün(lerin) 1999/5/EC, 2004/108/
1
EC, 2006/95/EC, 2009/125/EC ve 2011/65/EU
Başlangıç
yönergelerinin ve diğer ilgili maddelerinin gerekli şartlarını yerine getirdiğini beyan etmektedir.
Aşağıda verilen adres ile temasa geçerek Uygunluk Belgesi talebinde bulunabilirsiniz.
Bu ürünün uygunluk durumu için başvurulacak irtibat bürosu:
LG Electronics Inc. EU Representative, Krijgsman 1, 1186 DM Amstelveen, The Netherlands
yLütfen bunun Müşteri Hizmetleri iletişim noktası
OLMADIĞINI aklınızda bulundurun. Müşteri Hizmetleri Bilgileri için Garanti Belgesine bakın veya bu ürünü satın aldığınız bayii ile temasa geçiniz.
Sadece iç mekân kullanımı için.
RF Radyasyona Maruz Kalma Beyanı
Bu cihaz, radyatörden ve vücudunuzdan en az 20 cm uzakta olacak şekilde kurulmalı ve çalıştırılmalıdır.
Telif Hakları Hakkında
yAACS (İleri Erişim İçerik Sistemi) Blu-ray Disk
formatı için içerik koruma sistemi olarak kabul edilmiştir. Buna benzer olarak, CSS (İçerik Karıştırma Sistemi) DVD formatı için oynatma, analog sinyal çıkışı vb. için AACS korumalı içerik üzerinde belirli kısıtlamalar uygular. Bu cihazın çalıştırılması ve cihaz için kısıtlamalar, cihazınızın satın alınma tarihine bağlı olarak, cihazın üretilmesinden sonra AACS tarafından benimsenen veya değiştirilen kısıtlamalar nedeni ile farklılık gösterebilir.
yAyrıca, BD-ROM Mark ve BD+ ve Blu Ray Disk
formatı içerik koruma sistemine ek olarak kullanılmaktadır ve BD-ROM MARK ve/veya BD+ korumalı içeriğin oynatılması da dâhil olmak üzere bazı kısıtlamalar getirebilir. AACS, BD-ROM Mark, BD+ veya bu ürünle ilgili olarak daha fazla bilgi edinmek için yetkili bir Müşteri Hizmetleri Merkezi ile temas edin.
yPek çok BD-ROM/DVD diskleri kopyalamaya
karşı şifrelenmiştir. Bu sebeple, oynatıcınızı VCR’a değil, doğrudan televizyonunuza bağlamanız gerekmektedir. Cihazın VCR’a bağlanması durumunda kopyalamaya karşı korumalı disklerin görüntülenmesinde bozuk görüntü alınmasına neden olur.
yBu ürün, A.B.D. patent ve diğer kri mülkiyet
hakları ile korunan telif haklarını koruyucu teknolojilerini içerisinde barındırmaktadır. Bu telif haklarını koruyucu teknolojisi Rovi tarafından yetkilendirilmelidir ve Rovi tarafından aksi belirtilmediği takdirde, ev kullanımı ve diğer sınırlı izleme amacı ile kullanılabilir. Ters mühendislik çalışması ve demontaj yasaklanmıştır.
yA.B.D. ve diğer ülkelerde geçerli olan Telif Hakları
Yasası, televizyon programlarının, videoların, BD-ROM disklerin, DVD’lerin, CD’lerin diğer malzemelerin yetkilendirilmeden kayıt edilmesi, kullanılması, gösterilmesi ve dağıtımının yapılması tazminat davası konusu olabilir ve/veya hukuki suç teşkil eder.
TV Renk Sistemi Hakkında Önemli Duyuru
Bu oynatıcının renk sistemi oynatılan diske göre değişkenlik gösterebilir.
Örneğin, NTSC renk sistemi ile kayda alınmış bir disk gösterilirken görüntü NTSC sinyali olarak görüntülenir.
Sadece çoklu sistem renkli televizyon bir oynatıcıdan gönderilen tüm sinyalleri alabilir.
yRenkli bir PAL sistem televizyonunuz varsa,
NTSC’de kaydedilmiş disk ve videoları izlerken görüntüler size çarpık olarak ulaşacaktır.
yÇoklu sistem renkli televizyon seti, gelen giriş
sinyaline göre otomatik olarak renk sistemini değiştirir. Renk sisteminin otomatik olarak değişmediği durumlarda, cihazınızı kapatıp tekrar açtığınızda, ekran üzerinde normal görüntü elde edilecektir.
yNTSC renk sisteminde kaydedilmiş bir disk
televizyonunuzda düzgün görüntü vermesine rağmen, kayıt cihazınıza düzgün olarak kaydedilemeyebilir.
İkaz
>
y3D içeriklerinin uzun süre seyredilmesi baş
dönmesine ve yorgunluğa neden olabilir.
yHasta, çocuk ve hamile bayanların
3D modunda lm seyretmeleri önerilmemektedir.
y3D içerikleri seyrederken, baş ağrısı,
yorgunluk veya baş dönmesi hissederseniz, kendinizi tekrar normal hissedinceye kadar televizyonunuzu kapatarak dinlenmeniz önerilir.
Başlangıç 5
1
Başlangıç
İçindekiler6
İçindekiler
1 Başlangıç
2 Güvenlik Bilgileri 8 Giriş 8 – Oynatılabilir Diskler ve bu kılavuz
içerisinde kullanılan semboller
9 – “7” Sembolünün Görüntülenmesi
Hakkında 9 – Bölgesel Kod 9 – Sistem Seçimi 10 Uzaktan kumanda 11 Ön Panel 11 Arka Panel
2 Bağlanıyor
12 Sistemin yerleştirilmesi 13 Hoparlör Bağlantısı 13 – Hoparlörlerin üniteye bağlanması 14 TV ünitenize bağlantı 15 – SIMPLINK nedir? 15 – ARC (ses Dönüş Kanalı) fonksiyonu 16 – Çözünürlük Ayarı 17 Harici aygıtlar ile bağlantı 17 – AUX Bağlantısı 17 – BAĞLANTI NOKTASI GİRİŞ bağlantısı 18 – OPTİK GİRİŞ bağlantısı 19 Ev Ağınız ile Bağlantı 19 – Kablolu Ağ Bağlantıları 20 – Kablolu Ağ Kurulumu
3 Sistem Ayarları
22 Başlangıç Kurulumu 23 Ayarlar 23 – Ayar seçeneklerini ayarlama 24 – [AĞ] Menüsü 25 – [EKRAN] Menüsü 26 – [DİL] Menüsü 27 – [SES] Menüsü 28 – [KİLİT] Menüsü 29 – [DİĞER] Menüsü 31 Ses Efekti
4 İşletim
32 Home Menüsü Ekranı 32 – [Ev] kullanımı 32 – Smart Share Kullanımı 33 Bağlı Cihazları Oynatma 33 – Disk Oynatma 33 – Blu-ray 3D diskin oynatılması 34 – Disk/USB aygıtı üzerinde dosya
oynatma
35 – Ağ sunucusu üzerinden dosya
oynatma 36 PC Ev Ağı Sunucusunu kullanma 36 – Nero MediaHome 4 Essentials
Kurulumu 36 – Dosya ve klasörlerin paylaşılması 37 – Nero MediaHome 4 Essentials
Hakkında 37 – Sistem Gereksinimleri 38 Genel Oynatma 38 – Video ve ses içeriği için temel işlemler 38 – Fotoğraf içeriği ile ilgili temel işlemler 38 – Disk menüsünün kullanılması 39 – Oynatımı devam ettirir 39 – Son Sahne Belleği 40 Ekran Üstü Kumanda 40 – Video oynatımı kontrolü 41 – Fotoğraf görüntüleme kontrolü 42 Gelişmiş Oynatma 42 – Tekrar oynatma 42 – Belli bir kısmın tekrar oynatılması 42 – Seçilen zamandan itibaren oynatma 43 – Altyazı dilini seçme 43 – Değişik sesleri dinleme 43 – Farklı bir açıdan izleme 43 – TV En-Boy Oranını Değiştirme 44 – Altyazı Kod Sayfasını Değiştirme 44 – Resim Modunu Değiştirme 44 – İçerik bilgilerini görüntüleme 45 – İçerik listesi görüntüsünü değiştirme 45 – Bir alt yazı dosyasının seçimi 46 – Slayt gösterisi sırasında müzik
dinleme 46 – [3D] seçeneğini ayarlama 47 Gelişmiş Özellikler 47 – BD-Live™ Keyfi 47 – LG AV Remote
İçindekiler 7
47 – Özel Ses Modu 48 – Ses CD’si kaydı 48 – AUX/PORTABLE kaynağından kayıt 49 Bluetooth teknolojisini kullanma 49 – Bluetooth aygıtlarına depolanan müzik
dinleme 51 Premium Kullanımı 51 LG Smart World Kullanımı 52 – Oturum açma 52 – Çevrimiçi içeriği arama 53 My Apps menüsünü kullanma
5 Sorun bulma
54 Sorun bulma 54 – Genel 55 – Ağ 56 – Resim 56 – Ses 56 – Müşteri Desteği 56 – Açık kaynak yazılım bildirimi
6 Ekler
57 Sağlanan Uzaktan Kumandayla TV’yi
Kontrol Etme
57 – Kumandayı TV’nizi kontrol edecek
şekilde ayarlama 58 Ağ Yazılım Güncelleme 58 – Ağ güncelleme bildirimi 58 – Yazılım Güncellemesi 60 Ek Bilgi 60 – Dosya gereksinimi 61 – AVCHD (Gelişmiş Video Kodlayıcı/
Kod Çözücü Yüksek Tanımlı) 62 – DLNA Hakkında 62 – Belirli Sistem Gereksinimler 62 – Uyumluluk Hakkında Notlar 63 Ses Çıkış Özellikleri 64 Alan Kodu Listesi 65 Dil Kodu Listesi
66 Kayıtlı Markalar ve Lisanslar 68 Özellikler 72 Bakım 72 – Ünite ile ilgili İşlemler 72 – Disk ile ilgili bilgiler 73 Ağ Hizmetleri ile İlgili Önemli Bilgiler
1
2
3
4
5
6
Oynatıcıda yüklü yazılıma veya servis sağlayıcınıza bağlı olarak, bu kılavuzdaki içeriğin bir bölümü oynatıcınıza göre farklılık gösterebilir.
Başlangıç8

Giriş

1

Oynatılabilir Diskler ve bu kılavuz içerisinde kullanılan semboller

Başlangıç
Medya/Koşul Logo Sembol Açıklama
ySatın alınan veya kiralanan lm diskleri. y“Blu-ray 3D” diskleri ve “Blu-ray 3D SADECE”
diskleri
yBDAV formatında kaydedilen BD-R/RE diskleri.
yİçeriğinde Film, Müzik veya Fotoğraf bulunan
BD-R/RE diskler.
yISO 9660+JOLIET, UDF ve UDF Bridge formatı
ySatın alınan veya kiralanan lm diskleri yYalnızca video konumu ve sonlandırılmış olanlar yAynı zamanda çift katlı diski destekler
Sonlandırılmış AVCHD formatı
yİçeriğinde Film, Müzik veya Fotoğraf dosyaları
bulunan DVD±R/RW diskler.
yISO 9660+JOLIET, UDF ve UDF Bridge formatı
Blu-ray
DVD-ROM
DVD-R
DVD-RW
DVD+R
DVD+RW
(8 cm, 12 cm)
e
y u i
r
o
y u i
DVD-RW (VR) (8 cm, 12 cm)
Ses CD
(8 cm, 12 cm)
CD-R/RW
(8 cm, 12 cm)
Not
İkaz
r
t
y u i
,
>
Yalnızca video konumu ve sonlandırılmış olanlar
Ses CD
yİçeriğinde ses, Film, Müzik veya Fotoğraf
dosyaları bulunan CD-R/RW diskler.
yISO 9660+JOLIET, UDF ve UDF Bridge formatı
Özel notları ve işletme özelliklerini gösterir.
Kötüye kullanım nedeni ile olası zararları engellemek için uyarıları gösterir.
Not
,
yKayıt yapan cihazın durumuna göre veya
CD-R/RW (veya DVD±R/RW ) diskinin durumuna göre, bazı CD-R/RW (veya DVD±R/RW) diskler cihaz üzerinde oynatılamaz.
yKaydeden yazılım ve sonlandırmaya
bağlı olarak bazı kaydedilmiş diskler (CD-R/RW, DVD±R/RW veya BD-R/RE) gösterilemeyebilir.
yKişisel bilgisayar veya DVD veya CD
Kaydedici kullanılarak kaydedilmiş BD-R/ RE, DVD±R/RW ve CD-R/RW diskler, diskin kirli veya çizik olması veya oynatıcı lensi üzerinde kir veya buğu oluşması nedeni ile oynatılamayabilir.
yBir kişisel bilgisayar kullanarak kaydedilmiş
disk, uyumlu formatta kaydedilmiş olsa dahi, disk yaratmada kullanılan uygulama yazılımının ayarlarından kaynaklanan nedenlerden dolayı oynatılamayabilir. (Daha detaylı bilgi için yazılım şirketi ile temasa geçin).
yOptimal oynatma değerlerine ulaşılabilmesi
için, bu oynatıcıda kullanılan disk ve kayıtların belli teknik standartlara sahip olması gerekmektedir.
yÖnceden kaydedilmiş DVD’ler otomatik
olarak bu standartlara göre ayarlanmıştır. Pek çok kaydedilebilir disk formatları kullanılmaktadır (CD-R’ların MP3 veya WMA dosyaları içermeleri gibi) ve uyumlu oynatım bazı önceden belirlenen şartların yerine getirilmesi gerekmektedir.
yKullanıcıların MP3 / WMA müzik dosyalarının
internet üzerinden indiriminin izne tabi olduğunu bilmeleri gerekmektedir. Şirketimizin böyle bir izni verme yetkisi bulunmamaktadır. Bu izinler telif hakkını elinde bulunduran taraftan sağlanmalıdır.
yTekrar yazılabilir diskleri formatlarken, LG
oynatıcıda kullanacağınız diskleri uyumlu hale getirebilmek için disk formatlama seçeneğini [Mastered] olarak ayarlamanız gerekmektedir. Live Sytem (Canlı Sistem) seçeneği belirtildiğinde, bu diskleri LG oynatıcı üzerinde kullanamazsınız. (Mastered/Live File Sistemi: Windows Vista için disk formatlama sistemi)
Başlangıç 9

“7” Sembolünün Görüntülenmesi Hakkında

Televizyonunuz çalışırken “7” işareti ekran üzerinde görüntülenebilir. Bu, kullanılan medyada, kullanım kılavuzunda tanımlanan fonksiyonun bulunmadığını göstermektedir.

Bölgesel Kod

Bu ünitenin arka kısmında bölgesel kod bulunmaktadır. Bu ünite, BD-ROM veya DVD disk etiketi ünitenin arka kısmında belirtilen diskleri veya “ALL” (HEPSİ) oynatır.

Sistem Seçimi

Ünite içerisinde bulunabilecek diski B (AÇIK/ KAPALI) düğmesine basarak çıkarttıktan sonra istediğiniz sistemi seçmek için M (DURDUR) düğmesine basın ve beş saniyeden fazla basılı tutun. (PAL, NTSC, AUTO)
1
Başlangıç
Başlangıç10

Uzaktan kumanda

1
Başlangıç
FUNCTION
INFO/MENU
Bataryanın değiştirilmesi
Uzaktan Kumanda ünitesinin arkasında bulunan pil kapağını çıkarın ve bir adet (AAA tipi) pili 4 ve 5 doğru olacak şekilde yerine takın.
• • • • • • a • • • • • •
FUNCTION: Giriş konumunu değiştirir..
SUBTITLE: Alt yazı dilini seçer.
(POWER): Üniteyi AÇAR veya
1
KAPAR.
(OPEN/CLOSE): Disk tepsisini
B
açar veya kapatır. SLEEP: Ünitenin belli bir süre
sonra kapanacağı belirli zaman dilimini ayarlar.
INFO/MENU (m): Ekran Üzeri Gösterime devam eder veya çıkar.
HOME ( ): Ana sayfayı görüntüler veya [Ev] ‘den çıkar.
DISC MENU: Disk üzerindeki menüye erişir.
• • • • • • b • • • • •
Yön düğmeleri: Menüden bir seçeneği seçer.
ENTER (b): Menü seçeneğini doğrular.
BACK ( ): Menüden çıkar ya da önceki ekrana geri döner.
TITLE/POPUP: DVD menü başlığı veya varsa BD-ROM açılır menü görüntülenir.
(STOP): Oynatımı durdurur.
Z
(PLAY): Oynatımı başlatır.
z
(PAUSE/STEP): Oynatmayı
M
beklemeye alma.
C/V
sonraki bölüm/parça/dosyaya atlar.
c/v
arama yapar.
(SKIP): Bir önceki/
(SCAN): İleri veya geri
• • • • • • c • • • • •
SPEAKER LEVEL: İstenen hoparlöre ait ses seviyesini ayarlayın.
SOUND EFFECT:Ses efekt konumunu seçer.
VOL +/-: Hoparlör sesini ayarlar. OPTICAL/ TV SOUND : Giriş
konumunu doğrudan optik’e çevirir.
MUTE: Ünitenin sesini kapatır. Renkli (R, G, Y, B) düğmeler: BD-
ROM menüleri arasında gezinmek için kullanılır. Bu tuşlar, özel menülerde kısayol tuşları olarak ta kullanılabilir. 0-9 dijital düğmeler: Menü üzerinde numaralandırılmış seçenekleri seçer.
CLEAR: Şifre belirleme veya ağ bağlantısı sırasında sayıyı siler.
REPEAT (h): İstenen bir bölümü veya kısmı tekrarlar.
MIC/ECHO: Mikrofon konumunu veya mikrofonun eko konumunu seçer. İstenen konumu seçtikten sonra, VOL +/- tuşuna basarak mikrofonun ses düzeyini veya mikrofonun eko seviyesini ayarlayın.
AUDIO: Ses için dil veya ses kanalını seçer.
(REC): Ses CD’si veya AUX
X
kaynağından USB’ye kayıt.
: Bu tuş kullanılmıyor.
?
• • • • • • d • • • • •
TV Kontrol Düğmeleri:
Bkz. sayfa 57.

Ön Panel

abc
de
Başlangıç 11
abc
d
ef
Disk Tepsisi
a
Görüntüleme Penceresi
b
İşlem düğmeleri
c
(Açik / Kapali)
R
(Çalıyor / Beklemede)
T
(Dur)
I
F (Fonksiyon)
Giriş kaynağını veya fonksiyonu değiştirir.
VOL. -/+
/I (Güç)
1

Arka Panel

abcdef g
MIC 1/2
d
PORT. IN
e
USB Bağlantı Noktası
f
1
Başlangıç
AC Güç kablosu
a
Hoparlör bağlantısı
b
Cooling Fan
c
AUX (L/R) INPUT
d
OPTICAL IN
e
LAN Bağlantı Noktası
f
HDMI OUT TO TV
g
Bağlanıyor12
B
DEE
F
A
A
G
C
ABA
A
B
D
E
F
A
A
A
A
A
G
C
DEE
F
A
G
C
B
A
DEE
F
A
G
C
B
DEE
F
A
G
C
DEE
F
A
G
E
EFG
E
F
G
G

Sistemin yerleştirilmesi

Aşağıdaki şekil sistemin konumlandırması için örnek olarak sunulmaktadır. Bu kılavuz içerisindeki şekiller açıklama mahiyetinde verilmiş olup esas üründen farklılık gösterebilir. En iyi surround ses için, subwoofer harici tüm
2
hoparlörler dinleme pozisyonundan (

Bağlanıyor

uzaklığa konmalıdır.
) belli bir
İkaz
>
yÇocukların hoparlör* yuvasına ellerini veya
başka objeleri sokmadıklarından emin olun. *Hoparlör yuvası: Bas sesini güçlendirmek için hoparlör kutusu (kaplaması) üzerinde yer alan bir delik.
yOrta hoparlörü, çocukların erişebileceği
yerlerden güvenli şekilde uzak bir yere yerleştirin. Aksi takdirde hoparlörlerin düşmesine, kişisel yaralanmalara ve/veya mülkün zarar görmesine neden olabilir.
yHoparlörlerin içerisinde manyetik parçalar
bulunmaktadır ve bu nedenle CRT üzerinde renk bozulmaları olabilir Televizyon ekranı veya bilgisayar monitörü. Lütfen hoparlörleri televizyon veya bilgisayar ekranınızdan uzağa yerleştirin.
ySubwoofer’ı kullanmadan önce, koruyucu
vinili çıkarın.
Ön sol hoparlör (L)/ Ön sağ hoparlör (R):
Ön hoparlörleri monitör veya ekranın yan taraarına ekranla mümkün olduğunca aynı hizada yerleştirin.
Merkezi hoparlör:
Merkezi hoparlörü monitör veya ekranın altına veya üstüne yerleştirin.
Surround sol hoparlör (L)/ Surrond sağ hoparlör (R):
Bu hoparlörleri kendi dinleme pozisyonunuzun arka tarafın yerleştirin ve yüzleri içe dönük olarak konumlandırın.
Subwoofer:
Subwoofer’ın pozisyonu, düşük bas sesin yöneysel olmaması neden ile çok kritik değildir. Ancak, subwooferların ön hoparlöre yakın konumlandırılması doğru olur. Duvar yansımalarını önlemek amacı ile odanın merkezine doğru hafçe döndürebilirsiniz.
Ünite
Bağlanıyor 13

Hoparlör Bağlantısı

Hoparlörlerin üniteye bağlanması

1. Kabloları üniteye bağlayın.
Her kabloyu üzerinde bulunan renk koduna uygun olarak ünitenin arkasında bulunan bağlantı terminalindeki aynı renk kodlu giriş noktalarına bağlayın. Kabloyu üniteye bağlamak için, ünite üzerindeki her bir plastik parmak tutucuyu basarak bağlantı terminalini açın. Kabloyu yerleştirerek parmak tutucuyu bırakın.
Her kablonun ucunda bulunan siyah ucun birini – (eksi) ve diğerini (+) (artı) ile gösterilen terminallere bağlayın.
Oynatıcıya bir alçak frekans hoparlörü bağlayın. Alçak frekans hoparlörü kablosunu oynatıcıya bağlarken, konnektörü klik sesini duyana kadar itin.
2. Kabloların hoparlörler ile bağlantısını yapın. Kabloların diğer uçlarını, renk kodlarına uygun olarak doğru hoparlör ile bağlayın:
Konektör rengi
Gri Arka Arka sağ
Mavi Arka Arka sol
Yeşil Merkez Merkez
Turuncu
Kırmızı Ön Ön sağ
Beyaz Ön Ön sol
Kabloyu üniteye bağlamak için, ünite üzerindeki her bir plastik parmak tutucuyu basarak açık pozisyona getirin. Kabloyu yerleştirerek parmak tutucuyu bırakın.
yÇocukların hoparlör* yuvasına ellerini veya
başka objeleri sokmadıklarından emin olun. *Hoparlör yuvası: Bas sesini güçlendirmek için hoparlör kutusu (kaplaması) üzerinde yer alan bir delik.
yHoparlörlerin içerisinde manyetik parçalar
bulunmaktadır ve bu nedenle CRT üzerinde renk bozulmaları olabilir Televizyon ekranı veya bilgisayar monitörü. Lütfen hoparlörleri televizyon veya bilgisayar ekranınızdan uzağa yerleştirin.
Hoparlör Pozisyon
Sub woofer
İkaz
>
Herhangi bir ön pozisyon
2
Bağlanıyor
Bağlanıyor14

TV ünitenize bağlantı

Bir HDMI televizyon seti veya monitörünüz varsa bu üniteye HDMI kablosunu kullanarak bağlantı yapabilirsiniz. (Tip A, High Speed HDMI™ Cable). Oynatıcının HDMI soketini bir HDMI uyumlu bir televizyonun veya monitörün HDMI GİRİŞ şine takın.
2
Bağlanıyor
Ünitenin Arkası
HDMI Kablosu
Televizyon
Televizyonun kaynağını HDMI’ya ayarlayın (Televizyon ünitenizin Kullanıcı Kılavuzuna bakınız).
HDMI ile İlgili Ek Bilgiler
yHDMI aygıtı veya DVI uyumlu bir aygıt
bağladığınızda aşağıdaki hususlardan emin olun:
-HDMI/DVI aygıtını ve bu cihazı kapatmayı deneyin. Daha sonra, HDMI/DVI aygıtını açın ve 30 saniye kadar bekleyin daha sonra bu cihazı açın.
-Bağlantısı yapılan aygıtın video girişi, bu ünite için doğru olarak yapılandırılmıştır.
-Bağlı cihaz 720 x 576p, 1280 x 720p, 1920 x 1080i veya 1920 x 1080p video girişi ile uyumludur.
yHDCP uyumlu tüm HDMI veya DVI aygıtları bu
ürünle beraber çalışmayabilir.
-HDCP ile uyumlu olmayan aygıt ile görüntü düzgün olarak elde edilemeyebilir.
Not
,
yBağlı bir HDMI aygıtının audio çıkışları kabul
etmemesi durumunda, HDMI aygıtının audio sesi bozuk çıkabilir veya hiç çıkmayabilir.
yHDMI bağlantısını kullandıktan
sonra, çözünürlüğü HDMI çıktısı için kullanabilirsiniz. (Sayfa 16’de yer alan “Çözünürlük Ayarı”na bakınız)
y[Ayarlar] menüsündeki [HDMI Renk Ayarı]
seçeneğini kullanarak HDMI OUT jakından video çıkışı türünü seçin (bkz. Sayfa 26).
yBağlantı yapıldıktan sonra çözünürlüğün
değiştirilmesi ünitenin kusurlu çalışmasına neden olabilir. Bu problemi çözümlemek için üniteyi kapatın sonra tekrar açın.
yHDCP ile HDMI bağlantısı doğrulanamıyorsa
TV ekranı kararır. Böyle bir durumda HDMI bağlantısını kontrol edin veya HDMI kablo bağlantısını çıkarın.
yEkran üzerinde çizgiler varsa ve ses
oluşuyorsa, lütfen HDMI kablosunu kontrol edin (uzunluk genel olarak 4.5m (15 ft.)).
Bağlanıyor 15

SIMPLINK nedir?

Bu ünitenin bazı fonksiyonları televizyon ünitesinin uzaktan kumandası ile kontrol edilmekte ve SIMPLINK özelliğine sahip LG TV HDMI bağlantısını kullanmaktadır.
LG TV uzaktan kumanda cihazı ile kontrol edilebilen fonksiyonlar: Oynat, Beklet, Tara, Atla, Güç Kapalı, vb.
SIMPLINK fonksiyonları hakkında daha fazla detaylı bilgi için TV kullanım kılavuzuna başvurun.
SIMPLINK fonksiyonuna sahip LG TV’lerin üzerinde yukarıdaki logo ter almaktadır.
Not
,
Disk tipine veya oynatma durumuna bağlı olarak bazı SIMPLINK işlevleri amacınızdan farklı olabilir veya çalışmayabilir.

ARC (ses Dönüş Kanalı) fonksiyonu

ARC fonksiyonu HDMI yeteneğine sahip televizyon ünitesinin ses akışını bu oynatıcının HDMI ÇIKIŞ’ına gönderilmesini sağlar.
Bu fonksiyonu kullanmak için:
-Televizyon üniteniz HDMI-CEC ve ARC fonksiyonlarını desteklemesi ve HDMI-CEC ve ARC’ın açık konumda olması gerekmektedir.
-HDMI-CEC ve ARC kurulumu televizyon ünitesine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. ARC fonksiyonu ile ilgili detay bilgi için televizyonunuzun kullanım kılavuzuna bakın.
-HDMI kablosunu kullanmanız gerekmektedir (Tip A, Ethernet ile Yüksek hız HDMI™ kablosu)
-Bu oynatıcı üzerinde bulunan HDMI ÇIKIŞ’ı kullanarak ARC fonksiyonunu destekleyen HDMI GİRİŞ bağlantısını yapmalısınız.
-ARC ile uyumlu televizyona sadece tek bir Ev Sineması aygıtını bağlayabilirsiniz.
Not
,
[SIMPLINK / ARC] özelliğini etkinleştirmek için, bu özelliği [Açık] durumuna getirin. (30. sayfa)
2
Bağlanıyor
Bağlanıyor16

Çözünürlük Ayarı

Oynatıcı, HDMI OUT jakları için farklı çıkış çözünürlükleri sağlamaktadır. Çözünürlüğü [Ayarlar] menüsünü kullanarak değiştirebilirsiniz.
1. HOME ( ) düğmesine basın
2.
3.
2
Bağlanıyor
4.
5.
kullanarak [Ayarlar] seçin ve sonra
A/D
ENTER (b) tuşuna basın. [Ayarlar] menüsü görüntülenecektir.
kullanarak [EKRAN] seçeneğini seçebilir
W/S
ve daha sonra D basarak ikinci seviyeye çıkabilirsiniz.
kullanarak [Çözünürlük] seçeneğini
W/S
seçebilir ve daha sonra ENTER (b) basarak üçüncü seviyeye çıkabilirsiniz.
kullanarak istenen çözünürlüğü seçebilir
W/S
ve daha sonra ENTER (b) düğmesine basarak seçiminizi doğrulayın.
Not
,
yTelevizyonunuz oynatıcı üzerinde seçili olan
çözünürlüğü kabul etmez ise çözünürlüğü 576p’ye aşağıdaki şekilde ayarlayabilirsiniz.
1. Disk tepsisini açmak için B basın.
2. Z (STOP) düğmesine 5 saniyeden daha uzun basın.
yÇözünürlüğün manüel olarak seçilmesi
durumunda HDMI soketini televizyonunuza bağladığınızda ve televizyonunuzun bunu kabul etmemesi durumunda çözünürlük ayarı [Otomatik] olarak ayarlanmıştır.
yTelevizyonunuzun kabul etmediği bir
çözünürlük seçerseniz, uyarı mesajı ekrana gelecektir. Çözünürlük değiştikten sonra, ekranı göremezseniz, lütfen 20 saniye bekleyin, çözünürlük otomatik olarak önceki çözünürlüğe geri dönecektir.
y1080p video çıkış çerçeve hızı, bağlı bulunan
televizyon ünitesinin yetenek ve üzerinde yapılan seçime ve BD-ROM diski içeriğinin kendi çerçeve hızına bağlı göre otomatik olarak 24 Hz veya 50 Hz olarak ayarlanacaktır.
Bağlanıyor 17

Harici aygıtlar ile bağlantı

AUX Bağlantısı

Harici bir bileşenden gelen ses kaynağını bu sistemin hoparlörleri üzerinden dinleyebilirsiniz.
Aygıtınızın analog ses çıkış şini ünite üzerinde bulunan AUX L/R (INPUT) girişine takın. Ardından FUNCTION tuşuna basarak [AUX] özelliğini seçin.
Ön panel üzerinde yer alan F (Fonksiyon) düğmesi ile giriş konumunu seçebilirsiniz.
Ünitenin Arkası
Kırmızı Beyaz

BAĞLANTI NOKTASI GİRİŞ bağlantısı

Taşınabilir müzik çalarınızdaki parçaları sisteminizin hoparlörlerinden dinleyerek müzik key yaşayabilirsiniz.
Taşınabilir müzik çaların kulaklık (veya hat çıkışı) soketini PORT.IN bağlantısına takın. Daha sonra [PORTABLE] seçeneğini FUNCTION düğmelerine basarak seçin.
Ön panel üzerinde yer alan FUNC. düğmesi ile giriş konumunu seçebilirsiniz.
MP3 veya benzeri
2
Bağlanıyor
Aygıtınızın audio çıkış
soketine (TV, VCR, vb.)
Bağlanıyor18

OPTİK GİRİŞ bağlantısı

Cihazınızdan gelen sesin keyni, hoparlör sistemi ile yapacağınız dijital optik ş bağlantı ile tamamlayabilirsiniz.
Bileşeninizin optik çıkış şini ünite üzerindeki OPTİK GİRİŞ soketine takın. Ardından FUNCTION tuşuna basarak [OPTICAL] özelliğini seçin. Veya doğrudan OPTICAL/TV SOUND seçeneğine basabilirsiniz.
Ön panel üzerinde yer alan F (Fonksiyon) düğmesi
2
ile giriş konumunu seçebilirsiniz.
Bağlanıyor
Ünitenin Arkası
Aygıtınızın dijital optik çıkış soketine

Ev Ağınız ile Bağlantı

Bu oynatıcı ünitenin arkasında bulunan LAN giriş noktası yardımı ile yerel alan ağına (LAN). Ünitenin bir geniş bant ev ağına bağlanması durumunda, yazılım güncellemeleri, BD-LIVE etkileşimi ve çevirim içi hizmetlere erişiminiz sağlanmaktadır.
Bağlanıyor 19
Geniş Bant Hizmeti

Kablolu Ağ Bağlantıları

Kablolu network kullanımı, bağlı aygıtların doğrudan ağ ile temasta olmaları ve radyo frekans etkileşimine açık olmamaları nedeni ile en iyi performansı sağlamaktadır.
Daha fazla bilgi için ağ cihazınıza ait dokümanlara başvurunuz.
Oynatıcının LAN bağlantı noktasını Modem veya Yönlendiriciniz üzerindeki ilgili bağlantı noktasına satın alabileceğiniz LAN veya Eternet kablosu ile bağlayabilirsiniz.
Not
,
yLAN kablosunu takarken veya çıkarırken,
kablonun ş kısmından tutun. Fişten çekerken, LAN kablosundan tutup çekmeyin, kilit üzerine basarken LAN kablo şinden çekin.
yLAN bağlantı noktasına modüler telefon
kablosunu takmayın.
yÇeşitli bağlantı düzenlemeleri olduğundan
dolayı, lütfen internet hizmet sağlayıcınız veya iletişim hizmetleri şirketinizin sağladığı hizmetin özelliklerini göz önüne alın.
yDLNA sunucu içeriğine ulaşmak
istediğinizde, bu oynatıcının diğerleri ile bir yönlendirici yardımıyla aynı yerel alan ağına bağlanması gerekmektedir.
yBilgisayarınızda bir DLNA sunucu olarak
ayarlamak için, bilgisayarınızda verilen Nero MediaHome 4 yükleyin. (sayfa 36’ya bakınız)
Yönlendirici
Onaylı DLNA Sunucuları
Ünitenin Arkası
2
Bağlanıyor
Bağlanıyor20

Kablolu Ağ Kurulumu

Bir kablolu bağlantı ile yerel alan ağında (LAN) DHCP sunucunun bulunması durumunda , bu oynatıcıya otomatik olarak IP adresi atanacaktır. Fiziksel bağlantının yapılmasını takiben, bazı ev ağlarında oynatıcının ağ ayarlarının yapılandırılması gerekir. [AĞ] ayarlarını aşağıdaki şekilde düzenleyin.
2
Bağlanıyor
Hazırlık
Kablolu ağ ayarları yapılmadan önce, ev ağı geniş bant internet bağlantısı yapılmalıdır.
1. [Ayarlar] menüsünden [Bağlantı Ayarları] seçeneğini seçin ve daha sonra ENTER (b) basın.
2. Ağ ayarları hazırlıklarını okuyun ve sonra [Başlat] üzerindeyken ENTER (b) tuşuna basın.
Gelişmiş Ayar
Ağ ayarlarını manuel olarak ayarlamak istiyorsanız, [Gelişmiş Ayar] menüsünden [Ağ Ayarları]’ı seçmek için
1.
2. Ağ ayarlarını uygulamak için [Seguinte]’i seçin
’ı kullanın ve ENTER (b)’a basın.
W/S
W/S/A/D
ve [Statik] arasında seçebilirsiniz. Normal olarak, [Dinamik] seçilerek IP adresi otomatik olarak atanır.
,
Ağ üzerinde DHCP sunucusu olmadığı ve IP adresini manüel olarak atamak istediğinizde, [Statik] seçiminden sonra dijital tuşlar yardımı ile [IP Adresi], [Alt Ağ Mask], [Ağ geçidi] ve [DNS Sunucusu] ayarlarını yapın. Rakamlarım girişi sırasında herhangi bir hata oluşursa, CLEAR düğmesine basarak belirgin kısımları temizleyin.
ve ENTER (b)’a basın.
kullanarak IP modunu [Dinamik]
Not
W/S/A/D
ve
Ağ otomatik olarak üniteye bağlanacak.
Ağ bağlantısı durumu ekranda görüntülenir.
3. Kablolu ağ ayarlarını tamamlamak için [Tamam] üzerindeyken ENTER (b)’a basın.
Bağlanıyor 21
Ağ Bağlantısı ile İlgili Notlar
yKurulum esnasında pek çok ağ bağlantı problemi
yönlendirici veya modemin yeniden kurulması ile ortadan kaldırılabilir. Oynatıcıyı ev ağına bağladıktan sonra, gücü hemen kapatın ve/veya ev ağ yönlendiricisinin veya kablo modeminin güç kablosunun bağlantısını kesin. Daha sonra gücü açın ve/veya güç kablosunu tekrardan bağlayın.
yİnternet hizmet sağlayıcısına (ISP) bağlı olarak,
geçerli olan hizmet anlaşması şartlarına göre, internet hizmeti alan aygıt sayısı sınırlı olabilir. Daha fazla bilgi için internet hizmet sağlayıcınız ile temas edin.
yŞirketimiz, sizin internet bağlantınız veya bağlı
diğer donanımlar nedeni ile geniş bant internet bağlantısında ortaya çıkabilecek iletişim hataları/ arızaları nedeni ile oynatıcıda oluşabilecek arızalardan sorumlu değildir.
yİnternet bağlantısı ile sağlanan BD-ROM özellikleri
şirketimizce yaratılmamış veya sağlanmamıştır ve şirketimiz bunların çalışabilirliğinden ve devamlılığından sorumlu değildir. Internet Bağlantısı üzerinden sağlanan bazı disk ile ilgili içerikler bu oynatıcı ile uyumlu olmayabilir. Böyle bir içerik hakkında herhangi bir sorunuz varsa, lütfen disk üreticisi ile temasa geçiniz.
yBazı internet içerikleri daha yüksek bant genişli
bağlantısı gerektirebilir.
yOynatıcının düzgün olarak bağlanmış ve
kongürasyonun yapılandırılmış olmasına rağmen, bazı internet içerikleri internet üzerindeki yoğunluk, aldığınız internet servisinin bant aralığının kalitesi veya içerik sağlayıcı tarafında oluşan problemler nedeni ile düzgün olarak çalışmayabilir.
yBazı internet bağlantılarının ise size geniş bant
internet bağlantısı sunan internet hizmet sağlayıcı (ISP) tarafından konan kısıtlamalar nedeni ile mümkün olmayabilir.
yInternet servis sağlayıcı tarafından talep edilen ve
bağlantı ücretleri ile sınırlı kalmamak üzere tüm ilgi masraar tarafınıza aittir.
yBu oynatıcının kablolu bağlantısı için A 10
Base-T veya 100 Base-TX LAN bağlantı gereklidir. Aldığınız internet servisi böyle bir bağlantıya olanak sağlamıyorsa oynatıcıyı bağlama imkânınız olmayacaktır.
yxDSL hizmetlerinin kullanımı için bir yönlendirici
kullanmanız gerekmektedir.
yDSL hizmetlerini kullanmak için bir DSL modem
ve kablolu modem hizmetlerini kullanmak için ise bir kablolu modem kullanılması gerekmektedir. İnternet hizmet sağlayıcınız (ISP) ile yaptığınız sözleşmede yer alan erişim yöntemine bağlı olarak, bu oynatıcı içinde yer alan internet özelliklerini kullanamayabilirsiniz veya aynı anda internet bağlantısı yapacağınız cihaz sayısında bir kısıtlama olabilir. (Internet Servis Sağlayıcınız üyeliği bir aygıt ile sınırlandırıyor ise, bir PC’nin sisteme bağlı olduğu ortamlarda bu aygıtın bağlanmasına izin verilmez.)
2
Bağlanıyor
Sistem Ayarları22

Başlangıç Kurulumu

Üniteyi açtığınız ilk seferde, başlangıç kurulumu sihirbazı ekrana gelir. Başlangıç kurulumu sihirbazında görüntüleme dilini ve ağ ayarlarını ayarlayın.
1. (POWER)’a basın 1. Başlangıç kurulumu sihirbazı ekrana gelir.
2. Bir görüntüleme dili seçmek için kullanın ve ENTER (b)’a basın.
3

Sistem Ayarları

3. Ağ ayarı hazırlıklarını okuyun ve oluşturun ve [Başlat] üzerindeyken ENTER (b)’a basın.
Kablolu ağ bağlıysa, ağ bağlantısı ayarı otomatik olarak tamamlanacaktır.
W/S/A/D
4. [Seguinte] seçeneğini belirleyin ve ENTER (b) tuşuna basın.
5. Hoparlörlerin test tonu sinyallerini doğrulamak için ENTER (b) tuşuna basın.
’ı
Test ton sinyalini doğruladıktan sonra, [Durdur] vurgulu iken, ENTER (b) tuşuna basın. [Seguinte] seçeneğini belirleyin ve ENTER (b) tuşuna basın.
6. TV açık iken, bu ünitenin hoparlörü aracılığıyla TV sesini otomatik olarak dinleyebilirsiniz. TV ve bu ünite optik kablo ile bağlanmalıdır.
Hareket etmek için W tuşuna basın ve [Açık] veya [Kapalı] özelliğini seçmek için tuşuna basın. [Seguinte] ve ardından ENTER (b) tuşuna basın.
7. Önceki adımlarda ayarladığınız tüm ayarları kontrol edin.
A/D
Erişim noktanızda koruma varsa, güvenlik kodunu gerektiği şekilde girmelisiniz.
Başlangıç kurulumu ayarlarını tamamlamak için [Bitir] üzerindeyken ENTER (b)a basın. Eğer değiştirilecek herhangi bir ayar varsa, 1 ’i seçmek için (b)a basın.
W/S/A/D
’ı kullanın ve ENTER

Ayarlar

Ayar seçeneklerini ayarlama

Oynatıcının ayarlarını [Ayarlar] menüsünü kullanarak değiştirebilirsiniz.
1. HOME ( ) düğmesine basın
2.
kullanarak [Ayarlar] seçin ve sonra
A/D
ENTER (b) tuşuna basın. [Ayarlar] menüsü görüntülenecektir.
Sistem Ayarları 23
3
Sistem Ayarları
3.
4.
5.
kullanarak ilk kurulum seçeneğini
W/S
seçebilir ve daha sonra D basarak ikinci seviyeye çıkabilirsiniz.
kullanarak ikinci kurulum seçeneğini
W/S
seçebilir ve daha sonra ENTER (b) basarak üçüncü seviyeye çıkabilirsiniz.
kullanarak istenen ayar seçebilir ve daha
W/S
sonra ENTER (b) düğmesine basarak seçiminizi teyit edebilirsiniz.
Loading...
+ 51 hidden pages