Lexmark E240, E240N User Manual [el]

E240, E240n
Käyttöopas
Kesäkuu 2005
Lexmark ja Lexmarkin timanttilogo ovat Lexmark International, Inc:n tavaramerkkejä, jotka on rekisteröity Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa.
© 2005 Lexmark International, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. 740 West New Circle Road Lexington, Kentucky 40550

Ilmoitukset

Painosta koskeva tiedote

Painos: Kesäkuu 2005
Seuraava kappale ei koske maita, joissa vastaavanlaiset sopimusehdot ovat ristiriidassa paikallisen lain kanssa:
LEXMARK INTERNATIONAL, INC. TOIMITTAA JULKAISUN ”SELLAISENAAN” ILMAN MINKÄÄNLAISTA TAKUUTA, JOKO SUORAA TAI VÄLILLISTÄ, MUKAAN LUKIEN TAKUUT MYYNTIKELPOISUUDESTA TAI SOPIVUUDESTA TIETTYYN TARKOITUKSEEN. Tämä kohta ei välttämättä koske kaikkia käyttäjiä, sillä joissakin valtioissa ei sallita julkilausuman kieltämistä tai tiettyjen toimitusten välillisiä takuita.
Tämä julkaisu voi sisältää teknisiä epätarkkuuksia tai painovirheitä. Julkaisun tietoihin tehdään säännöllisin väliajoin muutoksia, jotka sisällytetään tuotteen myöhempiin versioihin. Tuotteisiin tai ohjelmiin voidaan tehdä parannuksia tai muutoksia milloin tahansa. Tätä julkaisua koskevat huomautukset voidaan lähettää osoitteeseen Lexmark International, Inc., Department F95/032-2, 740 West New Circle Road, Lexington, Kentucky 40550, U.S.A. Iso­Britanniassa ja Irlannissa huomautuksia voidaan lähettää osoitteeseen Lexmark International Ltd., Marketing and Services Department, Westhorpe House, Westhorpe, Marlow Bucks SL7 3RQ. Lexmark voi käyttää tai jakaa käyttäjän lähettämiä tietoja parhaaksi katsomallaan tavalla ilman, että siitä aiheutuu minkäänlaisia velvoitteita käyttäjälle. Voit tilata lisää tämän tuotteen julkaisuja Yhdysvaltain numerosta 1-800-553-9727 tai Iso­Britannian numerosta +44(0)8704 440 044, Muissa maissa ota yhteys liikkeeseen, josta ostit tuotteen.
Viittaukset tuotteisiin, ohjelmiin tai palveluihin eivät tarkoita, että valmistaja aikoo tuoda niitä saataville kaikissa maissa, joissa se toimii. Mikään viittaus tuotteeseen, ohjelmaan tai palveluun ei tarkoita sitä, että vain kyseistä tuotetta, ohjelmaa tai palvelua tulisi käyttää. Mikään toiminnallisesti vastaava tuote, ohjelma tai palvelu ei loukkaa mitään olemassa olevaa aineetonta oikeutta, ja mitä tahansa tuotetta, ohjelmaa tai palvelua voidaan käyttää mainitun tuotteen, ohjelman tai palvelun sijaan. Toiminnan arvioiminen ja varmentaminen käytettäessä muita kuin valmistajan suosittelemia muita tuotteita, ohjelmia tai palveluita ovat pelkästään käyttäjän vastuulla.
© 2005 Lexmark International, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.
YHDYSVALTAIN HALLITUKSEN OIKEUDET
Ohjelmisto ja tämän sopimuksen nojalla sen mukana mahdollisesti toimitettavat oppaat on tuotettu ainoastaan yksityisin varoin.

Tavaramerkit

Lexmark ja Lexmarkin timanttilogo ovat Lexmark International, Inc:n tavaramerkkejä, jotka on rekisteröity Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. PictureGrade on Lexmark International, Inc:n tavaramerkki.
®
PCL
on Hewlett-Packard Companyn rekisteröity tavaramerkki. PCL on joukko Hewlett-Packard Companyn määrittelemiä tulostimen ohjainkomentoja (kieli) ja toimintoja, joita yhtiö käyttää tulostintuotteissaan. Tämä tulostin on tarkoitettu yhteensopivaksi PCL-kielen kanssa. Tämä tarkoittaa, että tulostin tunnistaa eri sovellusohjelmien käyttämät PCL-komennot ja emuloi niitä vastaavia toimintoja. PostScript tavaramerkki. PostScript 3 on Adobe Systemsin ohjelmistotuotteissa käytetty tulostuskieli (komennot ja toiminnot). Tämä tulostin on yhteensopiva PostScript 3 -kielen kanssa. Se tarkoittaa, että tulostin tunnistaa eri sovellusohjelmien käyttämät PostScript 3 -komennot ja emuloi niiden toimintoja. Yksityiskohtaisia tietoja tulostimen yhteensopivuudesta on Technical Reference -julkaisussa. Muut tavaramerkit ovat niiden omistajien omaisuutta.
®
on Adobe Systems Incorporatedin rekisteröity

Lisensointia koskeva tiedote

Tulostimen ohjelmisto sisältää Lexmarkin kehittämiä ohjelmia, joiden tekijänoikeus on Lexmarkilla.
Muut tulostinohjelmiston mahdollisesti sisältämät osat:
Lexmarkin muokkaama ohjelmisto, joka on lisensoitu GNU
General Public License -lisenssin version 2 ja/tai GNU Lesser General Public License -lisenssin version 2.1 ehtojen mukaisesti
Ohjelmisto, joka on lisensoitu BSD-lisenssin mukaisesti
Muiden lisenssien mukaisesti lisensoitu ohjelmisto
Napsauta sen asiakirjan otsikkoa, jota haluat katsella:
BSD License and Warranty statements
GNU General Public License
Open Source -lisenssi
2

Turvaohjeita

Lexmarkin muokkaama GNU-lisenssin alainen ohjelmisto on vapaa ohjelmisto; sitä voidaan jakaa ja/tai muokata edellä mainittujen lisenssien ehtojen mukaisesti. Nämä lisenssit eivät anna minkäänlaisia oikeuksia Lexmarkin tämän tulostimen tekijänoikeuksilla suojattuun ohjelmistoon. Koska kolmannen osapuolen lisenssin alainen ohjelmisto, johon Lexmarkin tekemät muutokset perustuvat, toimitetaan nimenomaan ilman takuuta, Lexmarkin muokkaaman version käyttö tarjotaan vastaavasti ilman takuuta. Lisätietoja on edellä mainittujen lisenssien vastuuvapauslausekkeissa. Voit pyytää GNU-lisenssin alaisen ohjelmiston lähdekooditiedostot teknisestä tuesta.
Turvaohjeita
Kytke virtajohto kunnolla maadoitettuun
sähköpistokkeeseen, joka on lähellä ja helposti saatavilla. VAARA: Älä asenna tätä tuotetta tai tee sähkö- tai kaapeliliitäntöjä (esimerkiksi virtajohdon tai puhelimen liitäntöjä) ukkosilman aikana.
Muita kuin käyttöohjeissa mainittuja huolto- ja korjaustoimia
saa tehdä vain ammattitaitoinen huoltohenkilö.
Tuote täyttää kansainväliset turvamääräykset, kun siinä
käytetään tiettyjä Lexmarkin osia. Joidenkin osien turvapiirteet eivät aina ole ilmeisiä. Lexmark ei vastaa vaihto­osien käytöstä.
Tuotteessa käytetään laseria. VAARA: Ohjeiden ja määräysten noudattamatta jättäminen
voi altistaa vaaralliselle säteilylle.
Tuotteessa käytetään tulostusmenetelmää, joka kuumentaa tulostusmateriaalin. Kuumuus voi aiheuttaa sen, että tulostusmateriaalista tulee päästöjä. Perehdy huolellisesti käyttöohjeisiin, joissa käsitellään tulostusmateriaalin valintaa, jotta haitalliset päästöt voidaan välttää.

Laserilmoitus

Tämä tulostin on sertifioitu Yhdysvalloissa DHHS 21 CFR Subchapter J -standardin mukaiseksi luokan I (1) -lasertuotteeksi ja muualla IEC 60825-1 -standardin mukaiseksi luokan I lasertuotteeksi. Luokan I lasertuotteita ei pidetä haitallisina. Tulostimen sisällä on luokan IIIb (3b) laser, joka on nimellisteholtaan 5 mW:n galliumarsenidilaser ja toimii 770 - 795 nanometrin aallonpituuksilla. Laserjärjestelmä ja tulostin ovat rakenteeltaan sellaisia, että käyttäjä ei joudu alttiiksi luokkaa 1 suuremmalle säteilylle normaalin käytön, ylläpidon tai huollon aikana.

The United Kingdom Telecommunications Act 1984

This apparatus is approved under the approval number NS/G/1234/J/100003 for the indirect connections to the public telecommunications systems in the United Kingdom.

Merkintätavat

Huomautus: Huomautuksella osoitetaan jotain sellaista, mistä voi olla apua. VAARA: Vaaralla osoitetaan jotain sellaista, joka voi aiheuttaa henkilövahinkoja. Varoit us: Varoituksella osoitetaan jotain sellaista, joka voi vahingoittaa tulostinlaitetta tai -ohjelmistoa.

Säteilyrajoitukset

Yhdysvaltain liittovaltion liikennöintikomission (Federal Communications Commission, FCC) lausunto
Lexmark E240/240n, konetyyppi E240/240n, on testattu ja sen on todettu täyttävän Luokan B digitaalilaitteille asetetut vaatimukset FCC-sääntöjen osan 15 määritysten mukaisesti. Laitteen toiminta on seuraavien ehtojen alainen: (1) tämä laite saattaa aiheuttaa häiriöitä muissa laitteissa, ja (2) tämän laitteen täytyy kestää ulkopuolisia häiriöitä, mukaan lukien häiriöt, jotka saattavat muuttaa laitteen toimintaa epätoivotulla tavalla.
FCC:n Luokan B rajoitukset on suunniteltu siten, että haitalliset häiriöt eivät vaikuta asuinalueilla oleviin laiteasennuksiin. Laitteisto synnyttää, käyttää ja voi säteillä radiotaajuista energiaa. Jos laitteistoa ei ole asennettu oikein tai sitä ei käytetä käyttöoppaan ohjeiden mukaisesti, seurauksena saattaa olla häiriöitä radio- ja televisiovastaanotossa. Ei ole kuitenkaan takuuta, ettei häiriöitä voisi syntyä tietyissä asennuksissa. Jos laite aiheuttaa haitallisia häiriöitä radio- tai televisiovastaanottimessa (tämä saadaan selville sulkemalla laite ja käynnistämällä se uudelleen), on suositeltavaa, että yrität korjata häiriötekijän seuraavien toimenpiteiden avulla:
Suuntaa tai sijoita vastaanottoantenni uudelleen.
Sijoita laite kauemmaksi vastaanottimesta.
Liitä laite eri virtapiirin pistorasiaan kuin vastaanotin.
Kysy neuvoa liikkeestä, josta ostit tuotteen.
Laitteen valmistaja ei ole vastuussa mistään radio- tai televisiohäiriöistä, jotka aiheutuvat vääränlaisen kaapelin käytöstä tai laitteeseen tehdyistä luvattomista muutoksista.Laitteeseen tehdyt luvattomat muutokset voivat mitätöidä käyttäjän valtuudet käyttää tätä laitetta.
Huomautus: Käyttämällä maadoitettua rinnakkaiskaapelia (esimerkiksi Lexmark 1329605) tai USB-liitäntäkaapelia (esimerkiksi Lexmark 12A2405) voit varmistaa, että FCC-sääntöjen Luokan B laitetta koskevia säteilyrajoituksia noudatetaan. Suojaamattoman ja maadoittamattoman kaapelin käyttäminen saattaa rikkoa FCC:n sääntöjä. Jos haluat lisätietoja edellä mainituista rajoituksista, ota yhteys seuraavaan osoitteeseen:
Director of Lexmark Technology & Services Lexmark International, Inc. 740 West New Circle Road Lexington, KY 40550 (859) 232-3000
3

Tulostimen energiankulutus

Industry Canada compliance statement
This Class B digital apparatus meets all requirements of the Canadian Interference-Causing Equipment Regulations.
Avis de conformité aux normes de l’industrie du Canada
Cet appareil numérique de la classe B respecte toutes les exigences du Règlement sur le matériel brouilleur du Canada.
Euroopan yhteisön (EY) direktiivien mukainen ilmoitus
Tämä tuote vastaa Euroopan yhteisön neuvoston direktiivien 89/ 336/EEC ja 73/23/EEC suojausmääräyksiä koskien sähkömagneettisia rajoituksia ja tietyn jännitteisten elektronisten laitteiden turvallisuusmääräyksiä. Direktiivien mukainen ilmoitus on saatavissa osoitteesta Director of Manufacturing and Technical Support, Lexmark International, S.A., Boigny, France.
Tämä tuote täyttää vaatimukset EN 55022 ja turvallisuusvaatimukset EN 60950. Lisäksi se täyttää radiotaajuusvaatimukset ETSI EN 300 330-1 ja ETSI EN 300 330-
2. sekä EMC-vaatimukset EN 55024, ETSI EN 301 489-1 ja ETSI EN 301 489-3.
Japanese VCCI notice
Melutasot
Seuraavat mittaukset on tehty ISO 7779 -standardin mukaisesti ja tulokset ilmoitettu ISO 9296 -standardin mukaisesti.
Keskimääräinen äänenpaine yhden metrin etäisyydellä, dBA
Tulostaminen 52— 4511-100, 4511-410
Lepotilassa 30— 4511-100, 4511-410
ENERGY STAR
EPA ENERGY STAR ­toimistolaitesuunnitelma on toimistolaitteiden valmistajien kesken tehty yhtiökumppanuusohjelma, jolla yritetään edistää energiaa säästävien tuotteiden käyttöönottoa ja vähentää sähköntuotannon aiheuttamaa ilman saastumista.
Tässä ohjelmassa mukana olevat yritykset valmistavat tuotteita, joiden virrankulutus katkeaa laitteiden ollessa käyttämättöminä. Tämä ominaisuus vähentää energiankulutusta jopa 50 prosentilla. Lexmark on mukana tässä ohjelmassa. ENERGY STAR -kumppanina Lexmark International Inc. vastaa siitä, että tämä tuote on energiansäästöominaisuuksiltaan ENERGY STAR -periaatteiden mukainen.
Jos tuotteessasi on tämä symboli, siihen liittyvä lausunto on voimassa.
Korean MIC statement
Jos tuotteessasi on tämä symboli, siihen liittyvä lausunto on voimassa.
Tämä laite on EMC-rekisteröity kotitaloustuotteeksi. Sitä voidaan käyttää kaikilla alueilla, myös omakotialueella.
WEEE
Jos tuotteessasi on tämä symboli, siihen liittyvä lausunto on voimassa.
WEEE-logo viittaa erityisiin sähkölaitteiden kierrätysohjelmiin ja toimintatapoihin EU-maissa. Suosittelemme tuotteidemme kierrätystä. Lisätiedot kierrätysvaihtoehdoista ja Lexmarkin paikallisen edustajan yhteystiedot ovat saatavissa Lexmarkin sivustossa osoitteessa www.lexmark.com.
Tulostimen energiankulutus
Seuraavassa taulukossa esitetään tulostimen tehonkulutusominaisuudet.
Tila Kuvaus Tehonkulutus
Tulostaminen
Valmis
Tulostin tuottaa paperikopioita 420 W
Tulostin odottaa tulostustyötä 80 W
4

Takuuehdot

Tila Kuvaus Tehonkulutus
Virransäästö
Sammutettu
Yllä olevassa taulukossa luetellut tehonkulutustasot edustavat aikaan nähden keskiarvotettuja mittauksia. Hetkellinen tehonkulutus voi olla huomattavasti suurempi kuin keskiarvo.
Tulostin on virransäästötilassa 7 W
Tulostin on kytketty pistorasiaan, mutta virtaa ei ole kytketty 0 W
Virransäästö
Tässä tulostimessa on käytettävissä virransäästötila. Virransäästötila vastaa EPA:n Valmiustilaa. Virransäästötila säästää energiaa vähentämällä tehonkulutusta, kun laite on pitkään käyttämättömänä. Virransäästötila käynnistyy automaattisesti, kun tulostinta ei ole käytetty tiettyyn aikaan (virransäästön aikakatkaisu). Virransäästön aikakatkaisun oletusarvo on 30 minuuttia (Lexmark E240/240n). Virransäästön aikakatkaisun oletusarvoa voidaan muuttaa Paikallisen tulostimen asetusapuohjelman käyttö -kohdan ohjeiden avulla välillä 1-240 minuuttia. Virransäästön aikakatkaisun asettaminen alhaiseksi vähentää energiankulutusta mutta voi pidentää tulostimen reagointiaikaa. Virransäästön aikakatkaisun asettaminen suureksi pitää reagointiajan nopeana mutta käyttää enemmän energiaa.
Jos Virransäästötila vaikuttaa tulostimen tehokkaaseen käyttöön, tila voidaan poistaa käytöstä paikallisen tulostimen asetusapuohjelmassa (katso sivu 87).
Energian kokonaiskulutus
Toisinaan tulostimen energian kokonaiskulutuksen laskemisesta on apua. Koska tehonkulutusilmoitukset ilmoitetaan watteina, tehonkulutus täytyy kertoa ajalla, jonka tulostin on kussakin tilassa, jotta voidaan laskea energiankulutus. Tulostimen energian kokonaiskulutus on kunkin tilan energiankulutuksen summa.
Takuuehdot
Lexmark International, Inc. Lexington, KY
Nämä takuuehdot koskevat Yhdysvaltoja ja Kanadaa. Yhdysvaltojen ja Kanadan ulkopuolella maakohtaiset takuutiedot toimitetaan tulostimen mukana.
Nämä takuuehdot koskevat tätä tuotetta ainoastaan, jos tuote on alun perin ostettu Lexmarkilta tai Lexmarkin myyntiedustajalta omaa käyttöä, ei jälleenmyyntiä, varten.
Rajoitettu takuu
Lexmark takaa, että:
tämä tuote on valmistettu uusista osista tai uusista ja
käyttökelpoisista käytetyistä osista, joiden suorituskyky vastaa uusien osien suorituskykyä
tämän tuotteen materiaaleissa ja työn laadussa ei ole vikoja.
Jos tämä tuote ei toimi takuuehtojen mukaisesti takuukauden aikana, tiedustele myyntiedustajalta tai Lexmarkilta tuotteen korjausta tai korvaavaa tuotetta (Lexmarkin päätöksen mukaan). Jos tämä tuote on ominaisuus tai lisävaruste, nämä takuuehdot ovat voimassa vain, kun kyseistä ominaisuutta tai lisävarustetta käytetään sellaisen tuotteen kanssa, jota varten se on suunniteltu. Voit joutua viemään ominaisuuden tai lisävarusteen takuuhuoltoon tuotteen mukana. Jos siirrät tämän tuotteen toiselle käyttäjälle, näiden takuuehtojen mukainen takuuhuolto on kyseisen käyttäjän saatavissa takuukauden jäljellä olevan ajan. Kyseiselle käyttäjälle on siirrettävä todistus alkuperäisestä ostosta sekä nämä takuuehdot.
Takuuhuolto
Takuukausi on 12 kuukautta ja alkaa ostokuitissa olevana alkuperäisenä ostopäivämääränä sillä edellytyksellä, että tulostimen mukana toimitettujen tulostus- tai ylläpitotarvikkeiden takuukausi päättyy aiemmin jos se tai sen alkuperäinen sisältö on huomattavasti kulunut, tyhjä tai käytetty. Kaikki kohteet, joihin on saatavissa määräaikaishuoltopaketti, ovat huomattavan kuluneita, kun tulostin näyttää kyseisen kohteen kulumisvaroituksen tai määräaikaishuoltoilmoituksen.
Takuuhuoltoa varten voit joutua esittämään todistuksen alkuperäisestä ostosta. Asiakasta saatetaan pyytää toimittamaan tuote myyntiedustajalle tai Lexmarkiin tai ennalta maksettuna ja asiaankuuluvasti pakattuna muuhun Lexmarkin osoittamaan paikkaan. Asiakas vastaa tuotteen katoamisesta tai vahingoittumisesta matkalla myyntiedustajalle tai Lexmarkin osoittamaan paikkaan. Kun takuuhuollossa vaihdetaan tuote tai sen osa, vaihdetusta tuotteesta tai osasta tulee myyntiedustajan tai Lexmarkin omaisuutta. Korvaava tuote tai osa voi olla uusi tai korjattu.
Alkuperäisen tuotteen jäljellä oleva takuuaika koskee korvaavaa tuotetta tai osaa.
Korvaava tuote tai osa ei ole asiakkaan saatavissa, jos vaihdettavaksi esitetty tuote on turmeltu, muutettu, takuuhuoltoon kuulumattoman korjauksen tarpeessa tai vahingoittunut korjauskelvottomaksi tai jos tuote ei ole vapaa kaikista juridisista velvoitteista, rajoitteista pidätysoikeuksista ja rasituksista.
Ennen kuin esität tämän tuotteen takuuhuollon korjattavaksi, poista kaikki värikasetit, ohjelmat, tiedot ja irrotettavat tallennusvälineet (ellei Lexmark anna muita ohjeita).
Lisätietoja takuuvaihtoehdoista ja lähimmästä Lexmarkin valtuuttamasta huoltopisteestä saat Lexmarkin Web-sivuilta osoitteesta http://support.lexmark.com. Tälle tuotteelle on saatavissa teknistä etätukea koko takuukauden ajan. Tekninen tuki saattaa olla maksullista tai sitä ei välttämättä ole tuotteille, joita Lexmarkin takuu ei enää koske.
Rajoitetun takuun laajuus
Lexmark ei takaa minkään tuotteen keskeytymätöntä tai virheetöntä toimintaa tai millään tuotteella tuotetun tulosteen kestävyyttä tai pitkäikäisyyttä. Takuuhuoltoon ei sisälly sellaisten vikojen korjaus, jotka ovat aiheutuneet:
5
Takuuehdot
muuntamisesta ja luvattomista liitoksista
vahingoista, väärästä tai Lexmarkin ohjeista poikkeavasta
käytöstä
epäsopivasta fyysisestä ympäristöstä tai käyttöympäristöstä
huollosta, jonka on suorittanut muu kuin Lexmark tai
Lexmarkin valtuuttama huoltopiste
tuotteen käyttöasteen rajat ylittävästä tuotteen käytöstä
tulostusmateriaalin käytöstä muuten kuin Lexmarkin
määrittämällä tavalla
kolmannen osapuolen tuotteiden, tarvikkeiden tai osien uudelleen kunnostamisesta, korjaamisesta, uudelleen täyttämisestä tai uudelleen rakentamisesta
tuotteista, tarvikkeista, osista, materiaaleista (esimerkiksi väriaineista tai musteista), ohjelmistoista tai liitännöistä, joita Lexmark ei ole toimittanut.
SOVELLETTAVIEN LAKIEN PUITTEISSA LEXMARK TAI SEN KOLMANNEN OSAPUOLEN TAVARANTOIMITTAJAT TAI MYYNTIEDUSTAJAT EIVÄT MYÖNNÄ MITÄÄN MUITA TÄHÄN TUOTTEESEEN LIITTYVIÄ SUORIA TAI EPÄSUORIA TAKUITA TAI EHTOJA JA KIISTÄVÄT ERITYISESTI KAIKKI OLETETUT TAKUUT JA TUOTTEEN MYYNTIKELPOISUUTTA, TIETTYYN TARKOITUKSEEN SOVELTUVUUTTA TAI TYYDYTTÄVÄÄ LAATUA KOSKEVAT TAKUUT TAI EHDOT. KAIKKI SELLAISET TAKUUT, JOITA EI KIISTETÄ SOVELLETTAVIEN LAKIEN MUKAAN, RAJATAAN TAKUUKAUDEN KESTOON. MITKÄÄN TAKUUT, JOKO SUORAT TAI VÄLILLISET, EIVÄT OLE VOIMASSA TÄMÄN KAUDEN JÄLKEEN. KAIKKIA TIETOJA, TEKNISIÄ TIETOJA, HINTOJA JA PALVELUJA VOIDAAN MUUTTAA ILMAN ERILLISTÄ ILMOITUSTA.
Tietyt osavaltiot eivät salli välillisen takuun keston rajoittamista tai suoria tai välillisiä vahinkoja koskevia rajoitusehtoja, joten edellä mainitut rajoitukset eivät ehkä koske kaikkia asiakkaita. Tämä rajattu takuu antaa asiakkaalle tietyt juridiset oikeudet. Asiakkaalla voi myös olla muita oikeuksia, jotka vaihtelevat alueittain.
Korvausvastuun rajoitus
Asiakkaan ainoa näiden takuuehtojen nojalla voimassa oleva oikeuskeino esitetään tässä osassa. Mistä tahansa Lexmarkille tai myyntiedustajalle tämän tuotteen suorituskykyä tai suorituskyvyttömyyttä koskevasta vaatimuksesta voi asiakas näiden takuuehtojen mukaisesti saada korvausta aineellisista vahingoista enintään seuraavassa kappaleessa esitettyyn rajaan asti. Lexmarkin korvausvelvollisuus mistä tahansa syystä aiheutuneista aineellisista vahingoista on enintään vahingon aiheuttaneesta laitteesta maksettu summa. Tämä korvausvastuun rajoitus ei koske asiakkaan esittämiä vaatimuksia, jotka koskevat ruumiinvammaa tai kiinteistöön tai irtaimistoon kohdistunutta vahinkoa, josta Lexmark on lain mukaan korvausvelvollinen. LEXMARK EI OLE
MISSÄÄN TAPAUKSESSA KORVAUSVELVOLLINEN MENETETYSTÄ VOITOSTA, MENETETYISTÄ SÄÄSTÖISTÄ, SUORISTA VAHINGOISTA TAI MUISTA TALOUDELLISISTA VÄLILLISISTÄ VAHINGOISTA. Tämä pätee, vaikka asiakas
ilmoittaisi Lexmarkille tai myyntiedustajalle kyseisten vahinkojen mahdollisuudesta. Lexmark ei ole korvausvelvollinen mistään esittämästäsi kolmanteen osapuoleen perustuvasta vaatimuksesta. Tämä oikeuskeinojen rajoitus koskee myös Lexmarkin tavarantoimittajia ja myyntiedustajia. Lexmarkin ja sen tavarantoimittajien ja myyntiedustajien oikeuskeinojen rajoitukset eivät ole kumulatiivisia. Sellaiset tavarantoimittajat ja myyntiedustajat ovat tämän rajoituksen tarkoitettuja edunsaajia.
Lisäoikeudet
6
Takuuehdot
Lisäoikeudet
Jotkin valtiot eivät salli välillisen takuun kestoa koskevia rajoituksia tai ne eivät salli satunnaisten tai välillisten vahinkojen poissulkemista tai niitä koskevia rajoituksia. Jos sovelletaan tällaisia lakeja, käyttäjää eivät koske tässä lausekkeessa mainitut rajoitukset tai poissulkemiset.
Tämä takuu antaa käyttäjälle tietyt lailliset oikeudet. Käyttäjällä voi olla myös muita oikeuksia, jotka vaihtelevat valtioittain.
7

Sisällys

Ilmoitukset ......................................................................................................2
Painosta koskeva tiedote ................................................................................................. 2
Tavaramerkit .................................................................................................................... 2
Lisensointia koskeva tiedote ............................................................................................ 2
Turvaohjeita ..................................................................................................................... 3
Laserilmoitus .................................................................................................................... 3
The United Kingdom Telecommunications Act 1984 ....................................................... 3
Merkintätavat ................................................................................................................... 3
Säteilyrajoitukset .............................................................................................................. 3
Tulostimen energiankulutus ............................................................................................. 4
Takuuehdot ...................................................................................................................... 5
Luku 1: Yleistietoja tulostimesta ...............................................................12
Luku 2: Ohjelmiston asennus paikallista tulostusta varten ....................14
Ennen tulostinohjelmiston asentamista .......................................................................... 14
Windows ........................................................................................................................14
Tulostinohjelmiston asentaminen Ohjaimet-CD-levyltä ............................................ 14
Tulostinohjelmiston asentaminen ohjatulla toiminnolla ............................................ 14
Valinnaisen tulostinohjelmiston asentaminen .......................................................... 15
Macintosh ....................................................................................................................... 15
Jonon luonti Tulostuskeskuksessa / Kirjoittimen asetustyökalussa (Mac OS X) ..... 15
UNIX/Linux .....................................................................................................................16
Luku 3: Ohjelmiston asennus verkkotulostusta varten ..........................17
Windows ........................................................................................................................17
Ohjelmiston asennus suoratulostusta varten ........................................................... 17
Jaetun tulostuksen määrittäminen ........................................................................... 18
Valinnaisen tulostinohjelmiston asentaminen .......................................................... 19
Macintosh ....................................................................................................................... 20
Mac OS X ................................................................................................................. 20
8
Sisällys
UNIX/Linux .....................................................................................................................21
UNIX/Linux .....................................................................................................................21
NetWare ......................................................................................................................... 21
Luku 4: Tulostusmateriaaliin liittyviä tehtäviä ja vihjeitä ........................22
Lisättävissä olevat tulostusmateriaalityypit .................................................................... 22
Tulostusmateriaalin lisäyspaikat tulostimessa ............................................................... 23
Oikean tulostusmateriaalin valintavihjeitä ...................................................................... 24
Paperi ....................................................................................................................... 24
Esipainetut lomakkeet ja kirjelomakkeet .................................................................. 24
Piirtoheitinkalvot ....................................................................................................... 24
Kirjekuoret ................................................................................................................ 24
Tarrat ........................................................................................................................ 25
Kartonki .................................................................................................................... 25
Tulostusmateriaalien ja tarvikkeiden varastointivihjeitä ................................................. 26
Paperin varastointi ................................................................................................... 26
Tarvikkeiden varastointi ........................................................................................... 26
Paperitukoksen estämisvihjeitä ...................................................................................... 27
250 arkin ja 550 arkin lokeroiden täyttäminen ................................................................ 28
Lokeron pidentäminen Legal- tai Folio-kokoista paperia varten ............................... 30
Käsinsyöttölokeron täyttäminen ..................................................................................... 32
Takaluukun käyttäminen ................................................................................................ 33
Paperitukosten poistaminen ........................................................................................... 34
Luku 5: Tulostustehtävät ...........................................................................37
Tulostustyön käsinsyöttö ................................................................................................ 37
Tulostaminen paperin molemmille puolille (manuaalinen kaksipuolinen tulostus) ......... 39
Useiden sivujen tulostaminen yhdelle arkille (X sivua/arkki -tulostus) ........................... 41
Vihkon tulostaminen ....................................................................................................... 42
Julisteen tulostaminen ................................................................................................... 43
Kirjelomakkeelle tulostaminen ........................................................................................ 44
Tulostaminen päällepainantaa tai vesileimaa käyttämällä ............................................. 44
Päällepainannan käyttäminen .................................................................................. 44
Vesileiman käyttäminen ........................................................................................... 45
Tulostustyön peruuttaminen ........................................................................................... 46
Tulostimen käyttöpaneelista ..................................................................................... 46
Windows-käyttöjärjestelmästä .................................................................................. 46
Työn peruuttaminen Macintosh-tietokoneelta .......................................................... 46
9
Sisällys
Luku 6: Lisävarusteiden asentaminen ......................................................47
Emolevyn käsitteleminen ............................................................................................... 47
Muistikortin lisääminen ................................................................................................... 49
550 arkin syöttölaitteen asentaminen ............................................................................. 50
Asennettujen lisävarusteiden tunnistaminen .................................................................. 51
Luku 7: Käyttöpaneelin käyttö ...................................................................52
Yleistietoja käyttöpaneelista ........................................................................................... 52
Käyttöpaneelin merkkivalot ............................................................................................ 53
Toissijaiset virheet .................................................................................................... 55
Käyttöpaneelin koodit ..................................................................................................... 57
Ensisijaiset koodit ..................................................................................................... 58
Toissijaiset virhekoodit ............................................................................................. 70
Luku 8: Tulostimen määritysvalikkojen esittely ......................................80
Tulostimen asetusvalikkojen tulostaminen ..................................................................... 80
Yleiskatsaus määritysvalikoista ...................................................................................... 81
Verkko-valikko .......................................................................................................... 82
Rinnakkais-valikko ................................................................................................... 82
Asetus-valikko .......................................................................................................... 83
USB-valikko .............................................................................................................. 83
Apuohjelmat-valikko ................................................................................................. 84
Luku 9: Ohjelmisto- ja verkkotehtävät ......................................................85
Valikkoasetusten ja verkkoasennussivujen tulostaminen .............................................. 85
Testisivun tulostaminen .................................................................................................. 85
Windows ................................................................................................................... 85
TCP/IP-määritysten asettaminen ................................................................................... 86
Tulostimen IP-osoitteen määrittäminen .................................................................... 86
IP-asetusten tarkistus ............................................................................................... 86
Tulostimen Web-sivun käyttäminen ............................................................................... 87
Paikallisen tulostimen asetusapuohjelman käyttö .......................................................... 87
Luku 10: Tarviketiedot ................................................................................88
Tarvikkeet ja niiden tilaaminen ....................................................................................... 88
Tarvikkeiden varastointi ........................................................................................... 89
Tarvikkeiden säästäminen ............................................................................................. 89
Uusien tarvikkeiden hankkimisen tarpeellisuus .............................................................. 89
10
Sisällys
Värin määrän ja kuvansiirtoyksikön tason tarkistaminen ......................................... 89
Käyttöpaneelin valosarjojen tunnistaminen .............................................................. 91
Värikasetin vaihtaminen ................................................................................................. 92
Lexmark-tuotteiden kierrättäminen ................................................................................. 95
Kuvansiirtoyksikön vaihtaminen ..................................................................................... 96
Luku 11: Vianmääritys ................................................................................99
Yleiset ongelmat ............................................................................................................ 99
Tulostuslaatuongelmat ................................................................................................. 101
Tulostuspään linssin puhdistaminen ...................................................................... 105
Hakemisto ...................................................................................................108
11
1

Yleistietoja tulostimesta

vastaanottoalusta
150 arkin
Paperituki
Etukansi
Käsinsyöttölokero
250 arkin lokero
550 arkin lisäsyöttölokero
Käyttöpaneeli
12
Ta ka o s an paperiluukku
Virtapainike
Pölysuojus
Yleistietoja tulostimesta
Käyttöpaneelissa on 5 merkkivaloa ja 2 painiketta.
Huomautus: Jatka-painike toimii myös valona.
Jatka
Peruuta
Valmis
Väri vähissä / Vaihda
kuvansiirtoyksikkö
Lisää paperia
Paperitukos
Virhe
Jatka tulostusta painamalla kerran Jatka -painiketta.
Kun painat Jatka -painiketta kahdesti, esiin tulee toissijainen virhekoodi.
Peruuta parhaillaan tulostumassa oleva työ painamalla kerran Peruuta -painiketta.
Palauta tulostimen alkuasetukset painamalla ja pitämällä Peruuta -painiketta painettuna, kunnes kaikki valot
syttyvät.
13
2

Ohjelmiston asennus paikallista tulostusta varten

Ennen tulostinohjelmiston asentamista

Paikallinen tulostin on tulostin, joka on liitetty tietokoneeseen USB- tai rinnakkaiskaapelilla. Tietokoneeseen on asennettava joitakin tulostinohjelmia ennen USB-kaapelin kytkemistä.

Windows

Useimpien Windows-käyttöjärjestelmien ohjelmistot voidaan asentaa Ohjaimet-CD-levyltä. Jos CD-levy ei tue käyttöjärjestelmää, tulostin on lisättävä ohjatun asennuksen avulla. Tulostinohjelmiston päivitykset voivat olla saatavissa Lexmarkin sivustosta osoitteesta www.lexmark.com.

Tulostinohjelmiston asentaminen Ohjaimet-CD-levyltä

Seuraavien käyttöjärjestelmien tulostinohjaimet ja ohjelmistot voidaan asentaa Ohjaimet-CD-levyltä:
Windows Server 2003
Windows Server 2003 x64
Windows XP
Windows XP x64 bit Edition
Windows 2000
Windows 98 Second Edition
Windows Me
Windows NT 4.x (USB-liitäntää ei tueta)
1 Aseta Ohjaimet-CD-levy asemaan. Jos CD-levy ei käynnisty automaattisesti, valitse KäynnistäÆ Suorita ja
kirjoita Suorita-valintaikkunaan D:\Setup.exe (D on CD-aseman kirjain).
2 Valitse paikallinen asennuspolku ja seuraa näytön ohjeita. 3 Kiinnitä USB-kaapeli ja käynnistä tulostin. Ohjattu toiminto käynnistyy, ja tietokoneen tulostinkansioon luodaan
tulostinobjekti.

Tulostinohjelmiston asentaminen ohjatulla toiminnolla

Seuraavien käyttöjärjestelmien tulostinohjelmistot on asennettava ohjatulla toiminnolla:
Windows 95 (USB-liitäntää ei tueta)
Windows 98 First Edition (USB-liitäntää ei tueta)
1 Aseta Ohjaimet-CD-levy asemaan. Jos CD-levy käynnistyy automaattisesti, valitse Sulje. 2 Käynnistä ohjattu tulostimen lisäystoiminto. 3 Kun näyttöön tulee kehote, valitse Paikallinen tulostin ja sen jälkeen Levy. 4 Etsi tulostinohjelmisto Ohjaimet-CD-levyltä. Polku voi näyttää esimerkiksi seuraavalta:
D:\Drivers\Print\Win_9xMe\<kieli>, missä D on CD-aseman tunnuskirjain.
5 Napsauta OK.
14

Macintosh

Valinnaisen tulostinohjelmiston asentaminen

Jos haluat käyttää muita Ohjaimet-CD-levyn ohjelmistoja, ne kannattaa asentaa nyt.
Paikallisen tulostimen apuohjelma
Paikallisen tulostimen määritysapuohjelmassa voit muuttaa ja tallentaa paikallisesti (USB- tai rinnakkaisliitäntään) kytketyn tulostimen asetuksia. Käyttäjän oletusasetukset ovat voimassa, kunnes teet muita valintoja tai palautat tulostimen alkuperäiset asetukset (esimääritetyt tehdasasetukset). Määritettävissä olevat asetukset on järjestetty valikoittain. Muutettavissa olevia asetuksia ovat muun muassa Tummuuden säätö, Virransäästö, Paperin oletuskoko ja Paperilaji­oletusasetus.
Paikallisen tulostimen apuohjelman asentaminen
1 Käynnistä Ohjaimet-CD-levy. 2 Napsauta Asenna tulostinohjelmisto. 3 Valitse mukautettu asennuspolku. 4 Valitse Työkalut-kohdasta Paikallisen tulostimen apuohjelma. 5 Suorita asennus loppuun napsauttamalla Valmis.
Tee yksittäisten tulostustöiden asetusten muutokset tulostinohjaimessa. Nämä asetukset ohittavat tulostimen oletusasetukset. Voit avata paikallisen tulostimen apuohjelman työpöydältä valitsemalla Käynnistä Æ Ohjelmat Æ Lexmark
Æ Paikallisen tulostimen apuohjelma.
Macintosh
USB-tulostukseen tarvitaan Mac OS 9.x -käyttöjärjestelmä tai uudempi. Voit tulostaa paikallisesti USB-liitäntään kytkettyyn tulostimeen luomalla työpöydän tulostinsymbolin (Mac OS 9) tai luomalla jonon Tulostuskeskuksessa / Kirjoittimen asetustyökalussa (Mac OS X).
Huomautus: Tulostimen PPD-tiedoston voi myös ladata ohjelmistopakettina Lexmarkin Web-sivustosta osoitteesta
www.lexmark.com.
Jonon luonti Tulostuskeskuksessa / Kirjoittimen asetustyökalussa (Mac OS X)
1 Asenna PostScript Printer Description (PPD) -tiedosto tietokoneeseen. PPD-tiedosto sisältää tietoja tulostimen
ominaisuuksista Macintosh-tietokoneille.
a Aseta Ohjaimet-CD-levy asemaan. b Kaksoisosoita tulostimen asennuspakkausta. c Osoita Continue (Jatka) Welcome (Tervetuloa) -valintataulussa ja vielä kerran, kun olet lukenut Readme-
tiedoston.
d Osoita Continue (Jatka), kun olet lukenut käyttöoikeussopimuksen, ja hyväksy sitten sopimuksen ehdot
osoittamalla Agree (Hyväksyn).
e Valitse Destination (Kohde) ja osoita Continue (Jatka). f Osoita Easy Install (Helppo asennus) -näytössä Install (Asenna). g Anna käyttäjän salasana ja valitse OK. Tarvittava ohjelmisto asennetaan tietokoneeseen. h Kun asennus on valmis, osoita Close (Sulje).
2 Avaa Finder, valitse Ohjelmat ja sitten Lisäohjelmat. 3 Kaksoisosoita Tulostuskeskusta tai Kirjoittimen asetustyökalua.
15

UNIX/Linux

4 Tee jompikumpi seuraavista:
Kun USB-väylään liitetty tulostin näkyy tulostinluettelossa, voit sulkea Tulostuskeskuksen tai Kirjoittimen
asetustyökalun. Tulostimeen on luotu tulostusjono.
Jos USB-kaapelilla kytkettyä tulostinta ei näy tulostinluettelossa, varmista, että USB-kaapeli on kunnolla
kytketty ja että tulostimeen on kytketty virta. Kun tulostin näkyy tulostinluettelossa, voit sulkea Tulostuskeskuksen tai Kirjoittimen asetustyökalun.
Työpöytätulostinsymbolin luominen (Mac OS 9.x)
1 Asenna PostScript Printer Description (PPD) -tiedosto tietokoneeseen. PPD-tiedosto sisältää tietoja tulostimen
ominaisuuksista Macintosh-tietokoneille.
a Aseta Ohjaimet-CD-levy asemaan. b Kaksoisosoita Classic ja sen jälkeen tulostimen asennusohjelmapakettia. c Valitse käytettävä kieli ja sen jälkeen Continue (Jatka). d Valitse Continue (Jatka), kun olet tutustunut Readme-tiedostoon. e Osoita Continue (Jatka), kun olet lukenut käyttöoikeussopimuksen, ja hyväksy sitten sopimuksen ehdot
osoittamalla Agree (Hyväksyn).
f Osoita Easy Install (Helppo asennus) -näytössä Install (Asenna). Kaikki tarvittavat tiedostot asennetaan
tietokoneeseen.
g Kun asennus on valmis, osoita Close (Sulje).
2 Tee jompikumpi seuraavista:
Mac OS 9.0: Avaa Apple LaserWriter.
Mac OS 9.19.x: Avaa Applications (Ohjelmat) ja sitten osoita Utilities (Lisäohjelmat).
3 Kaksoisosoita Desktop Printer Utility (Työpöytätulostimen apuohjelma). 4 Val itse Printer (USB) (Tulostin (USB)) ja osoita sitten OK. 5 Osoita USB-tulostimen valintaosassa Change (Muuta). Jos tulostin ei näy USB Printer Selection (USB-tulostimen
valinta) -luettelossa, varmista, että USB-kaapeli on kunnolla kytketty ja tulostimeen on kytketty virta.
6 Valitse tulostimen nimi ja osoita OK. Tulostin näkyy alkuperäisessä Printer (USB) (Tulostin (USB)) -ikkunassa. 7 Osoita PostScript Printer Description (PPD) -tiedoston valintaosassa Auto Setup (Automaattinen asennus).
Varmista, että tulostimen PPD-tiedosto vastaa käytettävää tulostinta.
8 Osoita Create (Luo) ja Save (Tallenna). 9 Määritä tulostimen nimi ja valitse Save (Tallenna). Tulostimesi on nyt tallennettu työpöytätulostimeksi.
UNIX/Linux
Monet UNIX- ja Linux-järjestelmät, kuten Sun Solaris ja Red Hat, tukevat paikallista tulostusta. Sun Solaris- ja Linux-paketit voit ladata sekä Ohjaimet-CD-levyltä että Lexmarkin Web-sivuilta osoitteesta
www.lexmark.com. Jokaisessa paketissa on UNIX/Linux-Käyttöopas, jossa selostetaan, miten Lexmark-tulostimet asennetaan ja miten niitä käytetään UNIX- ja Linux-ympäristössä.
Kaikki tulostinohjainpakkaukset tukevat paikallista tulostusta, jossa käytetään rinnakkaisliitäntää. Sun Solaris -ohjainpaketti tukee tulostimen ja Sun Ray -päätelaitteiden ja Sun-työasemien välistä USB-liitäntää.
Lexmarkin Web-sivuilta osoitteesta www.lexmark.com saat tuettujen UNIX- ja Linus-ympäristöjen täydellisen luettelon.
16
3

Ohjelmiston asennus verkkotulostusta varten

Windows

Windows-ympäristöissä verkkotulostimet voidaan määrittää suoraa tai jaettua tulostusta varten. Kumpikin verkkotulostustapa edellyttää tulostinohjelmiston asentamista ja verkkotulostinportin luontia.
Määritä verkkotulostin noudattamalla tulostusmääritys- ja käyttöjärjestelmäkohtaisia ohjeita:
Tulostuskokoonpano
Siirry sivulle
Suora IP-tulostus
• Tulostin on kytketty verkkoon suoraan käyttämällä verkkokaapelia, kuten Ethernet-kaapelia.
• Tulostinohjaimet asennetaan tavallisesti jokaiseen verkon tietokoneeseen.
Jaettu tulostus
• Tulostin on kytketty yhteen verkon tietokoneista käyttämällä paikalliskaapelia, kuten USB-kaapelia.
• Tulostinohjaimet asennetaan tulostimeen liitettyyn tietokoneeseen.
• Ohjainten asennuksen aikana tulostin määritetään jaetuksi tulostimeksi, jotta muut verkon tietokoneet voivat tulostaa tulostimelle.
Palvelin

Ohjelmiston asennus suoratulostusta varten

17
Tulostin
Ty öa s e ma t
18
Tu l o s t in
Ty öa s e ma t
1 Käynnistä Ohjaimet-CD-levy. 2 Seuraa näytön ohjeita. Hyväksy oletukset valitsemalla Suositus. Valitsemalla Mukautettu voit valita asennettavat
ohjelmistot. Tulostin havaitaan automaattisesti verkossa, sille määritetään IP-osoite ja Tulostimet-kansioon luodaan verkkotulostinobjekti.
3 Tarkista tulostimen asennus tulostamalla testisivu. 4 Toista vaiheet 1–4 kaikissa tietokoneissa, joista on tarkoitus tulostaa verkkotulostimeen suoraan.
17
Windows

Jaetun tulostuksen määrittäminen

Jaetun tulostuksen määrittäminen on vaiheittainen. Vaiheet suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:
1 Asenna ohjelmisto tietokoneeseen, johon tulostin on kytketty. 2 Jaa tulostin verkossa. 3 Kytke muut verkkotietokoneet tulostimeen.
Ohjelmiston asentaminen tietokoneeseen, johon tulostin on kytketty
1 Käynnistä Ohjaimet-CD-levy. 2 Seuraa näytön ohjeita. 3 Kytke USB-kaapeli tulostimeen. Kun uuden laitteen ohjattu asennus on valmis, Tulostimet-kansioon luodaan
tulostinobjekti.
4 Varmista paikallisen tulostimen asetukset tulostamalla testisivu.
Tulostimen jakaminen verkossa
1 Avaa käyttöjärjestelmän Tulostimet-kansio. 2 Valitse tulostinobjekti. 3 Avaa tulostimen Ominaisuudet ja valitse tulostimen jakamisasetus. Tällöin tulostimelle määritetään jakonimi. 4 Napsauta OK. Jos tiedostoja puuttuu, näyttöön voi tulla kehotteita, joissa pyydetään käyttöjärjestelmän CD-levyä. 5 Varmista tulostimen onnistunut jakaminen tarkistamalla seuraavat tiedot.
Tulostimet-kansion tulostinobjektin kuvakkeessa on nyt tulostimen jakamisesta kertova osoitin. Esimerkiksi
Windows NT 4.0 -käyttöjärjestelmässä tulostinobjektin alle tulee käsikuvake.
Selaa Verkkoympäristöä. Etsi tulostimeen kytketyn tietokoneen isäntänimi ja tulostimelle antamasi jakonimi.
Muiden verkkotietokoneiden kytkeminen tulostimeen
Tulostinohjain tai sen osa on asennettava kaikkiin verkkotietokoneisiin, joista on tarkoitus tulostaa jaettuun tulostimeen.
Vertaistulostuksen käyttö
Tätä tapaa käytettäessä tulostinohjain asennetaan kokonaisuudessaan jokaiseen verkkotietokoneeseen. Ohjaimen asetuksia voidaan muuttaa jokaisessa verkkotietokoneessa. Kukin verkkotietokone huolehtii tulostustöiden käsittelystä.
1 Käynnistä ohjattu tulostimen lisäystoiminto. 2 Valitse verkkotulostimen lisäystoiminto. 3 Anna tulostimen nimi tai URL-osoite (jos tulostin on Internetissä tai intranetissä) ja valitse Seuraava. Jos et tiedä
tulostimen nimeä tai URL-osoitetta, jätä tekstikenttä tyhjäksi ja valitse Seuraava.
4 Valitse verkkotulostin jaettujen tulostinten luettelosta. Jos tulostin ei ole luettelossa, anna tulostimen polku
tekstiruutuun. Polku on seuraavanlainen: \\<palvelimen pääkonenimi>\<jaetun tulostimen nimi>. Palvelimen pääkonenimi on palvelintietokoneen nimi, jonka avulla tietokone tunnistetaan verkossa. Tulostimen
jakonimi on nimi, joka tulostimelle annetaan palvelinasennuksen aikana.
5 Napsauta OK. Valitse, onko tulostin työaseman oletustulostin. 6 Kun asennus on valmis, tarkista se tulostamalla testisivu. 7 Toista vaiheet 1–6 kaikissa verkkotietokoneissa, joista on tarkoitus tulostaa jaettuun tulostimeen.
18
Windows
Osoittamalla tulostaminen
Huomautus: Kaikki 64-bittiset ympäristöt eivät välttämättä tue osoittamalla tulostamista. Etsi uusimmat tiedot
Lexmarkin Web-sivustosta osoitteessa www.lexmark.com. Etsi KnowledgeBase-tietokannasta artikkeli, jossa käsitellään 64-bittisten ympäristöjen tulostintukea. Pyydä lisätietoja tulostimen jälleenmyyjältä.
Tätä tapaa käyttämällä järjestelmän resurssit voidaan tavallisesti hyödyntää parhaiten. Tulostinohjaimen asetuksia muutetaan ja kaikki tulostustyöt käsitellään tietokoneessa, johon tulostin on kytketty. Tämä koskee myös muista verkkotietokoneista reititettyjä töitä. Tällöin muut verkkotietokoneet voivat palata muihin tehtäviin tavallista nopeammin. Kun käytössä on tämä menetelmä, osa ohjaimen tiedoista kopioidaan tulostimeen kytketystä tietokoneesta muihin verkon tietokoneisiin. Nämä vähimmäistiedot riittävät työn lähettämiseen tulostimelle.
1 Kaksoisnapsauta työpöydän Verkkoympäristö-kuvaketta siinä tietokoneessa, josta tulostinta on tarkoitus käyttää. 2 Etsi tulostimeen kytketyn tietokoneen isäntänimi ja kaksoisnapsauta sitä. 3 Napsauta jaetun tulostimen nimeä hiiren kakkospainikkeella ja valitse tulostimen asentaminen tietokoneeseen.
Odota muutama minuutti, kun tulostinohjelmisto kopioidaan tulostimeen kytketystä tietokoneesta käyttämääsi tietokoneeseen ja uusi tulostinobjekti lisätään Tulostimet-kansioon. Tähän kuluva aika vaihtelee verkkoliikenteen ja muiden tekijöiden mukaan.
4 Sulje Verkkoympäristö. 5 Tarkista tulostimen asennus tulostamalla testisivu. 6 Toista vaiheet 1–5 kaikissa verkkotietokoneissa, joista on tarkoitus tulostaa jaettuun tulostimeen.

Valinnaisen tulostinohjelmiston asentaminen

Jos haluat käyttää muita Ohjaimet-CD-levyn ohjelmistoja, ne kannattaa asentaa nyt. Ne voidaan asentaa valitsemalla Mukautettu asennus.
Verkkotulostusvihjeitä
Tulostimen IP-osoitteen määrittäminen
Jos verkossa käytetään DHCP-yhteyskäytäntöä, IP-osoite määräytyy automaattisesti sen jälkeen, kun verkkokaapeli on kytketty tulostimeen.
1 Katso, mikä osoite on TCP/IP-otsikon kohdalla verkkoasetussivulla. Katso kohtaa Verkkoasetussivun tulostus. 2 Siirry kohtaan IP-asetusten tarkistus sivulla 20.
Jos verkossa ei käytetä DHCP-yhteyskäytäntöä, IP-osoite on määritettävä tulostimelle manuaalisesti. Helppo tapa on käyttää IP-asetusapuohjelmaa.
Tarkat ohjeet apuohjelman asentamisesta ja käyttämisestä on tulostimen mukana toimitetulla Ohjaimet-CD-levyllä. Käynnistä CD-levy ja valitse Näytä oppaat
Tämän apuohjelman käyttöä varten tarvitaan tulostimen 12-numeroinen fyysinen osoite tai Universally Administered Address (UAA) -osoite. Katso aikaisemmin tulostetun verkkoasetussivun kohtaa UAA. Voit käyttää UAA-osoitteen MSB- tai kanonista muotoa.
Verkkoasetussivun tulostus
Æ Ohjelmisto ja apuohjelmatÆ IP-asetusapuohjelma.
Tulosta valikkoasetussivu. Jos tulostin on määritetty verkkoon, tulosta myös verkkoasetussivu. Jos tulostin on kytketty paikallisesti, tulosta myös testisivu.
19

Macintosh

Tulosta valikko- ja verkkoasetussivu seuraavasti.
1 Varmista, että tulostimen virta on kytketty, ja paina käyttöpaneelin painiketta , kun haluat tulostaa sivun. 2 Valikkoasetussivulla:
Tarkista, että asennetut lisälaitteet on lueteltu oikein kohdassa Lisätyt ominaisuudet.
Jos asentamasi lisävaruste ei ole luettelossa, katkaise tulostimesta virta, irrota virtajohto ja asenna lisävaruste uudelleen.
Tarkista, että asennettu muisti näkyy oikein luettelon kohdassa Tulostimen tiedot.
Tarkista, että syöttölokerot on määritetty tulostimeen lisättyjen paperikokojen ja -lajien mukaisiksi.
Huomautus: Säilytä verkkoasetussivu tulostuksen jälkeen. Sitä tarvitaan asennuksen myöhemmissä vaiheissa.
3 Vahvista verkkoasetussivulla, että yhteys on muodostettu.
Jos tulostimen tila on "Ei kytketty", LAN-liitin ei ehkä ole aktiivinen tai verkkokaapeli ei toimi oikein. Ota yhteys verkon tukihenkilöön ja tulosta sitten toinen verkkoasetussivu ja tarkista siitä, että yhteys verkkoon on muodostettu.
IP-asetusten tarkistus
1 Tulosta toinen verkkoasetussivu. Katso TCP/IP-otsikon kohdalta, ovatko IP-osoite, verkkopeite ja yhdyskäytävä ne,
jotka halusitkin. Lisätietoja on kohdassa Valikkoasetusten ja verkkoasennussivujen tulostaminen sivulla 85.
Huomautus: Avaa Windows-tietokoneessa komentorivi napsauttamalla Käynnistä
(tai Apuohjelmat
Lähetä tulostimelle ping-komento ja tarkista, että se vastaa siihen. Kirjoita verkkotietokoneen komentokehotteen kohdalle ping ja sen perään tulostimen uusi IP-osoite (esimerkiksi ping 192.168.0.11). Jos tulostin on käytössä verkossa, se lähettää vastauksen.
Æ Komentorivi, mikäli käytössä on Windows 2000).
Æ OhjelmatÆ Komentorivi
Macintosh
Jotta Macintosh-tietokoneista voitaisiin tulostaa verkkotulostimeen, jokaisen Macintosh-käyttäjän on asennettava mukautettu PostScript Printer Description (PPD) -tiedosto ja joko luoda työpöytätulostin tietokoneeseen (Mac OS 8.6 - 9.x) tai luoda tulostusjono Tulostuskeskuksessa (Mac OS X).
Huomautus: PostScript Printer Description (PPD) -tiedostossa on tietoa tulostimen ominaisuuksista UNIX- tai
Macintosh-tietokoneita varten.

Mac OS X

Vaihe 1: Asenna mukautettu PPD-tiedosto
1 Asenna PostScript Printer Description (PPD) -tiedosto tietokoneeseen.
a Aseta Ohjaimet-CD-levy asemaan. b Kaksoisosoita tulostimen asennuspakkausta. c Osoita Continue (Jatka) Welcome (Tervetuloa) -valintataulussa ja vielä kerran, kun olet lukenut
Readme-tiedoston.
d Osoita Continue (Jatka), kun olet lukenut käyttöoikeussopimuksen, ja hyväksy sitten sopimuksen ehdot
osoittamalla Agree (Hyväksyn).
e Valitse Destination (Kohde) ja osoita Continue (Jatka). f Osoita Easy Install (Helppo asennus) -näytössä Install (Asenna).
20

UNIX/Linux

g Anna käyttäjän salasana ja valitse OK. Tarvittava ohjelmisto asennetaan tietokoneeseen. h Kun asennus on valmis, osoita Close (Sulje).
Vaihe 2: Luo tulostusjono Tulostuskeskuksessa tai Kirjoittimen asetusapuohjelmassa
IP-tulostus
Luo IP-tulostusjono noudattamalla seuraavia ohjeita.
1 Avaa Finder, valitse Ohjelmat ja sitten Lisäohjelmat. 2 Kaksoisosoita Tulostuskeskusta tai Kirjoittimen asetustyökalua. 3 Valitse Kirjoittimet-valikosta Lisää kirjoitin. 4 Valitse ponnahdusvalikosta IP-tulostus. 5 Syötä tulostimen osoitteen tekstiruutuun tulostimen IP-osoite tai DNS-nimi. 6 Val itse Lexmark tulostimen mallin valinnan ponnahdusvalikosta. 7 Valitse luettelosta uusi tulostin ja osoita Lisää. 8 Tarkista tulostimen asennus seuraavasti:
a Avaa Finder, valitse Ohjelmat ja sitten TeXturi. b Valitse Arkisto-valikosta Tu lo st a. c Valitse Sivut ja kopiot -ponnahdusvalikosta Yhteenveto. d Tee jompikumpi seuraavista:
Jos Yhteenveto-ikkunassa näkyvä PPD-tiedosto on oikea tulostimen tiedosto, tulostimen asennus on
valmis.
Jos Yhteenveto-ikkunassa näkyvä PPD-tiedosto ei ole oikea tulostimen tiedosto, poista tulostin
Tulostuskeskuksen tai Kirjoittimen asetustyökalun tulostinluettelosta ja toista mukautetun PPD-tiedoston asennus.

UNIX/Linux

Tulostin tukee useita UNIX- ja Linux-ympäristöjä, kuten esimerkiksi Sun Solaris- ja RedHat-ympäristöä. Lexmarkin Web-sivuilta osoitteesta www.lexmark.com saat tuettujen UNIX- ja Linux-ympäristöjen täydellisen luettelon.
Huomautus: Sun Solaris- ja Linux-paketit voit ladata sekä Ohjaimet-CD-levyltä että Lexmarkin Web-sivuilta
Lexmarkilla on tulostinohjainpaketti jokaiselle tuetulle UNIX- ja Linux-ympäristölle. Jokaisessa paketissa on Käyttöopas, jossa selostetaan, miten Lexmarkin tulostimet asennetaan ja miten niitä käytetään UNIX- ja Linux-ympäristöissä.
Paketit ovat ladattavissa Lexmarkin Web-sivustosta. Tarvittava ohjainpaketti on myös Ohjaimet-CD:llä.
osoitteesta www.lexmark.com.
UNIX/Linux
Tulostin tukee sekä UNIX- että Linux-verkkoympäristöjä. Saat viimeisimmät tiedot, jotka koskevat verkkotulostimen asentamista UNIX- tai Linux-ympäristössä, käynnistämällä
Ohjaimet-CD-levyn ja napsauttamalla sitten kohtaa Näytä oppaat.

NetWare

Tulostin tukee Novellin tuottamia tulostuspalveluja (NDPS/iPrint). Saat uusimmat tiedot verkkotulostimen asentamisesta NetWare-ympäristöön käynnistämällä Ohjaimet-CD-levyn ja napsauttamalla kohtaa Näytä oppaat.
21
4

Tulostusmateriaaliin liittyviä tehtäviä ja vihjeitä

Lisättävissä olevat tulostusmateriaalityypit

Lataamalla lokerot oikein saat parhaan hyödyn tulostimestasi. Älä koskaan sekoita eri tulostusmateriaaleja keskenään samaan lokeroon.
Lähde Koot Lajit Paino Kapasiteetti* (arkit)
Lokero 1 (250 arkin lokero)
Lokero 2 (550 arkin lokero)
Käsinsyöttölokero A4, A5, JIS B5, Letter,
A4, A5, JIS B5, Letter, Legal, Executive, Folio, Statement, Universal
A4, A5, JIS B5, Letter, Legal, Executive, Folio, Statement, Universal
Legal, Executive, Folio, Statement, Universal
7¾, 9, 10, DL, C5, B5 Kirjekuoret 90 g/m2
Tavallinen paperi, kalvot, tarrat
Tavallinen paperi, kalvot, tarrat
Tavallinen paperi, kalvot, tarrat,
Kartonki
60–90 g/m
60–90 g/m
60–163 g/m
• 120–163 g/m
• 75–163 g/m
2
2
2
2
2
• 250 paperia
• 50 tarraa
•50 piirtoheitinkalvoa
• 550 paperia
• 50 tarraa
•50 piirtoheitinkalvoa
1
* Tilaa 75 g/m2:n painoista tulostusmateriaalia, ellei muuten ilmoiteta.
Lyhytsyistä paperia suositellaan. Parhaan tuloksen saa käyttämällä takaluukkua.
Universal-koko:
Lokero 1: 89–216 x 210–356 mm – Lokero 2: 148–216 x 210–356 mm – Käsinsyöttölokero: 76–216 x 127–356 mm (myös 3 x 5 tuuman kortit)
22

Tulostusmateriaalin lisäyspaikat tulostimessa

Tulostusmateriaalin lisäyspaikat tulostimessa
Tulostimessa on kaksi vakiopaperilähdettä: automaattinen 250 arkin paperinsyöttölokero (Lokero 1) ja yhden arkin käsinsyöttölokero. Käytä lokeroa 1 useimmissa tulostustöissä. Käsinsyöttölokeroon voi lisätä yhden paperin, kalvon, kirjekuoren, paperitarran, kartongin tai hakemistokortin. Tulostimen paperikapasiteettia voidaan lisätä käyttämällä 550 arkin lisäsyöttölaitetta.
Tulostimen päällä olevaan vastaanottoalustaan mahtuu enintään 150 arkkia. Yhden arkin takaluukkua käyttämällä saadaan suora paperirata, joka auttaa vähentämään käpristymistä ja mahdollisia paperitukoksia. Tämä on erityisen hyödyllistä käytettäessä erikoistulostusmateriaalia, kuten kalvoja, kirjekuoria, paperitarroja, kartonkia tai hakemistokortteja.
vastaanottoalusta
150 arkin
Paperituki
Etukansi
Käsinsyöttölokero
250 arkin lokero
550 arkin lisäsyöttölokero
Käyttöpaneeli
23
Ta ka o s an paperiluukku
Virtapainike
Pölysuojus
(joissakin malleissa)

Oikean tulostusmateriaalin valintavihjeitä

Oikean tulostusmateriaalin valintavihjeitä
Oikean paperin tai muun materiaalin valitseminen pienentää tulostusongelmia. Parhaan tulostuslaadun saavuttamiseksi kokeile valitsemaasi paperia tai muuta materiaalia ennen suurien määrien ostamista.
Lisätietoja siitä, mikä paperi tuottaa parhaan mahdollisen tulostusjäljen tulostusympäristössäsi, on Card Stock & Label Guide -julkaisussa (vain englanniksi), joka on saatavana Lexmarkin Web-sivuilla osoitteessa www.lexmark.com.

Paperi

Parhaan tulostuslaadun saat käyttämällä painoltaan 75 g/m2:n painoista pitkäsyistä kopiopaperia.
2
Tulostin voi ottaa automaattisesti pitkäsyisiä papereita, joiden paino on 60 - 90 g/m alle 60 g/m Paperi, jonka paino on yli 90 g/m
Lasertulostusprosessi kuumentaa paperin jopa 170 °C:n lämpötilaan ei-MICR-sovelluksissa. Käytä vain sellaisia
paperilaatuja, jotka kestävät tällaista lämpötilaa siten, että väri ei muutu tai leviä tai että paperista ei lähde vahingollisia päästöjä. Tarkista valmistajalta tai myyjältä, sopiiko valitsemasi paperi lasertulostimille.
2
:n painoisia papereita oikein, koska paperi ei ole tarpeeksi tukevaa. Tämä voi aiheuttaa tukoksia.
2
, tulee syöttää 550 arkin lisäsyöttölaitteen tai manuaalisen syöttölaitteen kautta.

Esipainetut lomakkeet ja kirjelomakkeet

. Tulostin ei välttämättä ota
Käytä vain sellaisia lomakkeita ja kirjelomakkeita, jotka on painettu kivipainossa tai kaiverretulla telalla.
Valitse paperi, joka imee mustetta mutta josta muste ei leviä.
Vältä papereita, joissa on karkea tai hyvin kuvioitu pinta.
Käytä papereita, jotka on painettu lämpöä kestävillä musteilla ja jotka on tarkoitettu käytettäväksi kopiokoneissa. Musteen on kestettävä 170 °C:n lämpötila ilman, että muste sulaa tai aiheuttaa haitallisia päästöjä. Käytä vain sellaista mustetta, johon väriaineen sisältämä hartsi ei vaikuta. Hapetettu tai öljypohjainen muste tavallisesti täyttää nämä vaatimukset, lateksimuste yleensä ei. Jos olet epätietoinen, kysy asiaa paperin toimittajalta.
Esipainetun paperin, kuten kirjelomakkeiden, on kestettävä 170 °C:n lämpötila ilman sulamisen tai haitallisten päästöjen vaaraa.

Piirtoheitinkalvot

Käytä erityisesti lasertulostimille suunniteltuja kalvoja. Kalvojen on kestettävä 170 °C:n lämpötilaa ilman, että ne
sulavat, värjäytyvät tai aiheuttavat haitallisia päästöjä tai kohdistuvat väärin. On suositeltavaa käyttää Lexmarkin lasertulostimille tarkoitettuja kalvoja: Letter-kokoisten kalvojen tuotenumero
on 70X7240; A4-kokoisten kalvojen tuotenumero on 12A5010.
Varo jättämästä sormenjälkiä kalvoihin, jotta tulostusjälki ei huonone.

Kirjekuoret

Käytä kirjekuoria, joiden paperin paino on 90 g/m2.
Älä käytä kirjekuoria,
- jotka käpristyvät voimakkaasti tulostettaessa
- jotka kiinnittyvät toisiinsa
- jotka ovat rikkinäisiä tai vahingoittuneita
- joissa on ikkunoita tai reikiä, rei'ityksiä tai kohokuvioita
- joissa on metallikiinnikkeitä tai muita metalliosia
24
Oikean tulostusmateriaalin valintavihjeitä
- joissa on valmiiksi kiinnitetyt postimerkit
- joissa on näkyvissä liimapintaa, kun läppä on suljettu.
Käytä kirjekuoria, jotka kestävät 170 °C:n lämpötilan ilman, että ne
- sulkeutuvat
- käpristyvät voimakkaasti
- rypistyvät
- aiheuttavat haitallisia päästöjä
Jos olet epätietoinen, tarkista asia kirjekuorien toimittajalta.
Suuri kosteuspitoisuus (yli 60 %) ja korkea tulostuslämpötila voi liimata kirjekuoret kiinni.

Tarra t

Älä käytä tarra-arkkeja, joissa on liimapinta näkyvissä.
Älä tulosta suuria määriä tarroja jatkuvasti.
Älä käytä vinyylitarroja.
Käytä tarra-arkkeja, jotka kestävät 170 °C:n lämpötilan ilman, että ne sulkeutuvat, käpristyvät voimakkaasti,
rutistuvat tai aiheuttavat haitallisia päästöjä. Tarrojen kiinnitysaineen, painoarkkien (tulostettavien arkkien) ja pinnoitteen pitää myös kestää 172 kilopascalin paine.

Kartonki

Esipainatus, rei'itys ja taittaminen voi selvästi vaikuttaa tulostuslaatuun ja aiheuttaa paperinkäsittely- tai
tukkeutumisongelmia
Älä käytä kartonkia, josta voi kuumetessa päästä haitallisia päästöjä.
Älä käytä esipainettua kartonkia, jonka valmistuksessa on käytetty tulostinta mahdollisesti vahingoittavia
kemikaaleja. Esipainatuksessa käytetään puolijuoksevia ja haihtuvia kemikaaleja, jotka ovat haitallisia tulostimelle.
Käytä kartonkia, jonka enimmäispaino on 163 g/m
2
ja vähimmäiskoko 76 x 127 mm.
25

Tulostusmateriaalien ja tarvikkeiden varastointivihjeitä

Tulostusmateriaalien ja tarvikkeiden varastointivihjeitä

Paperin varastointi

Paperinsyöttö- ja tulostuslaatuongelmat voidaan välttää noudattamalla seuraavia ohjeita.
Varastoi paperi paikkaan, jonka lämpötila on noin 21 °C ja suhteellinen kosteus 40 %.
Aseta paperilaatikot mieluummin alustalle tai hyllylle kuin suoraan lattialle.
Varmista, että asetat laatikosta otetut erilliset paperipaketit tasaiselle alustalle, ettei paperin reuna taivu, käpristy
tai vahingoitu.
Älä aseta mitään paperipakettien päälle.

Tarvikkeiden varastointi

Säilytä tulostustarvikkeita viileässä ja puhtaassa paikassa. Säilytä tarvikkeet oikea puoli ylöspäin alkuperäisissä pakkauksissaan, kunnes ne otetaan käyttöön.
Älä altista tarvikkeita:
suoralle auringonvalolle
yli 35 °C:n lämpötilalle
suurelle ilmankosteudelle (yli 80 %)
suolaiselle ilmalle
syövyttäville kaasuille
pölylle.
26

Paperitukoksen estämisvihjeitä

Paperitukoksen estämisvihjeitä
Useimmat paperitukokset voidaan välttää lisäämällä paperi ja erikoismateriaali tulostimeen oikein. Seuraavien vihjeiden avulla voidaan välttää paperitukoksia:
Älä aseta tulostimeen rypistynyttä, taittunutta tai kosteaa paperia.
Älä koskaan sekoita eri tulostusmateriaaleja keskenään samaan lokeroon.
Taivuta, ilmasta ja suorista paperi, ennen kuin lisäät sen tulostimeen.
Älä ylitäytä.
Työnnä kaikki lokerot kunnolla paikoilleen tulostimen sisään lisättyäsi niihin paperia.
Varmista, että lokeron ohjaimet on asetettu kevyesti tulostimeen asetettua paperia tai erikoismateriaalia vasten.
Älä poista lokeroita tulostimesta, kun työ tulostuu. Odota, että näyttöön tulee Lisää paperia -merkkivalosarja (katso Lisää tulostusmateriaalia sivulla 62), ennen kuin poistat lokeron.
Ilmasta kalvopino ennen sen asettamista tulostimeen, jotta kalvot eivät tarttuisi kiinni toisiinsa.
Älä käytä kirjekuoria,
- jotka käpristyvät voimakkaasti tulostettaessa
- jotka kiinnittyvät toisiinsa
- jotka ovat rikkinäisiä tai vahingoittuneita
- joissa on ikkunoita tai reikiä, rei'ityksiä tai kohokuvioita
- joissa on metallikiinnikkeitä tai muita metalliosia
- joissa on valmiiksi kiinnitetyt postimerkit
- joissa on näkyvissä liimapintaa, kun läppä on suljettu.
Käytä vain suositeltua paperia. Lisätietoja siitä, mikä paperi tuottaa parhaan mahdollisen tulostusjäljen
tulostusympäristössäsi, on Card Stock & Label Guide -julkaisussa (vain englanniksi), joka on saatavana Lexmarkin Web-sivuilla osoitteessa www.lexmark.com.
Jos tarvitset lisätietoja mukautetusta paperista, ennen kuin ostat sitä suuria määriä, katso lisätietoja Card Stock & Label Guide -julkaisussa (vain englanniksi).
27

250 arkin ja 550 arkin lokeroiden täyttäminen

250 arkin ja 550 arkin lokeroiden täyttäminen
Täytä 250 tai 550 arkin lokero seuraavien ohjeiden mukaan.
1 Poista lokero.
Huomautus: Jos aiot lisätä Legal- tai Folio-kokoista paperia, paperilokeroa on pidennettävä. Lue ohjeet kohdasta
Lokeron pidentäminen Legal- tai Folio-kokoista paperia varten sivulla 30.
2 Valmistele paperipino taivuttamalla sitä ja ilmastamalla se. Suorista reunat tasaisella alustalla.
28
250 arkin ja 550 arkin lokeroiden täyttäminen
3 Lisää paperi lokeroon siten, että tulostuspuoli on alaspäin.
Huomautus: Lisää kirjelomake siten, että oikea puoli on alaspäin. Logon sisältävä arkin yläreuna asetetaan
lokeroon etuosaan.
Varmista, että paperi on sivuohjaimissa olevien enimmäistäyttöviivojen alapuolella. Liiallinen materiaali voi aiheuttaa tukoksia.
4 Siirrä takaohjainta ja kahta sivuohjainta, kunnes ne koskettavat kevyesti paperipinoa. 5 Laita lokero tulostimeen.
29
250 arkin ja 550 arkin lokeroiden täyttäminen
6 Vedä vastaanottoalustan paperituki ulos.

Lokeron pidentäminen Legal- tai Folio-kokoista paperia varten

Jos aiot lisätä Legal- tai Folio-kokoista paperia, paperilokeroa on pidennettävä. Kiinnitä myös pölysuojus tulostimen takaosaan suojelemaan lokeroa sen ollessa pidennettynä.
1 Paina lokeron perällä olevaa salpaa. 2 Vedä lokeroa ulos, kunnes jatko-osa lukittuu paikalleen.
30
Loading...
+ 80 hidden pages