Grundig VISION 9 47-9870 T User Manual [no]

COLOR TELEVISION
VISION 9 37-9870 T VISION 9 42-9870 T VISION 9 47-9870 T
INNHOLD
--------------------------------------------------------------------------------------------------
2
6 GENERELL INFORMASJON
6 Spesielle egenskaper til den fjernsynsapparatet 6 Mottak av digitale satellittprogrammer 6 Common Interface? Hva er det?
7 TILKOBLING/FORBEREDELSER
7 Tilkobling av antenne og nettkabel
8 KORT OVERSIKT
8 Betjeningselementer og tilkoblinger på fjernsynsapparatet 11 Innsetting av batterier i fjernkontrollen 12 Fjernkontrollen
14 INNSTILLINGER
14 Søke fjernsynsprogrammer 15 Endre programinnstilling for de digitale programmene 18 Bildeinnstillinger 19 3-D lydprojektor 20 Automatisk installasjon av 3-D-lydprojektoren 22 Manuell installasjon av 3-D-lydprojektoren 25 Lydprojektor-innstillinger
29 TV-MODUS
29 Hovedfunksjoner 31 Zappe-funksjon 31 Elektronisk programguide (TV-guide) 32 Skifte bildeformat 32 Forklaring av fjernkontrollen
33 TEKST-TV-MODUS
33 TOP-tekst eller FLOF-tekst-modus 33 Normaltekst 33 Andre funksjoner
35 KOMFORTFUNKSJONER
35 Tidsinnstillinger 36 Timer-funksjoner 37 Endre språk i brukerveiledningen 38 Barnesikring 39 Velge gjennomsiktigheten til OSD-visningen 39 Oppdatere programvare 40 Digitale funksjoner
INNHOLD
--------------------------------------------------------------------------------------------------
3
NORSK
41 BRUK MED EKSTERNE APPARATER
41 DVD-spiller, DVD-opptaker, videoopptaker eller Set top-boks 41 High-Definition – HD ready 44 Subwoofer 44 Hodetelefoner 45 Dekoder eller satellitt-mottaker 46 Videokamera 46 HiFi-anlegg/AV-mottaker
47 BRUKE SOM PC-SKJERM
47 Koble til PC 47 Innstillinger for PC
48 DRIFT MED COMMON INTERFACE
48 Sette inn Common Interface 48 Adgangskontroll for CI-modul og Smartcard
49 SPESIALFUNKSJONER
49 Innstilling av digitale fjernsynsprogrammer 51 Innstilling av analoge fjernsynsprogrammer 53 Endre programinnstilling til de analoge programmene
56 INFORMASJON
56 Vise signalinformasjon 57 Demontering av apparatfoten 58 Tekniske spesifikasjoner 58 Serviceinstrukser for forhandler 58 Miljøvern 59 Løse problemer på egenhånd
Vær vennlig og følg punktene nedenfor ved plassering av fjernsyns ­apparatet:
Dette fjernsynsapparatet er konstruert for mottak og gjengivelse av bilde- og lydsignaler. Vi gjør uttrykkelig oppmerksom på at annen bruk ikke er tillatt.
Eksternt lys som faller inn på TV-skjermen reduserer bildekvaliteten. For å oppnå tilstrekkelig lufting, må du påse at det er tilstrekkelig
avstand til skapveggen. Fjernsynsapparatet er beregnet på bruk i tørre rom. Hvis du allikevel
bruker det utendørs, må du sørge for at det ikke kan bli utsatt for fuktighet (regn, vannsprut). Utsett ikke fjernsynsapparatet for noen form for fuktighet.
Plasser aldri beholdere (vaser eller lignende) som er fylt med vann på fjernsynsapparatet. Beholderen kan velte, og væsken kan redu­sere den elektriske sikkerheten. Plasser fjernsynsapparatet på et flatt og hardt underlag. Legg ikke gjenstander (for eksempel aviser) på fjernsynsapparatet, og legg ikke duker eller lignende under fjernsynsapparatet.
Plasser ikke fjernsynsapparatet like i nærheten av radiatorer eller i sterk sol, da det kan påvirke kjølingen ugunstig. Varmeoppbygging i apparatet er en farekilde og reduserer fjern­syns apparatets levetid. Få for sikkerhets skyld en fagmann til å rengjøre fjernsynsapparatet fra tid til annen.
Du må ikke under noen omstendighet åpne fjernsynsapparatet. Ved skader som oppstår på grunn av ukyndige inngrep, bortfaller garantiansvaret.
Sørg for at nettkabelen eller (når tilgjengelig) nettadapteren ikke blir skadet. TV-apparatet skal kun benyttes med den vedlagte nettkabelen/nett ­adapteren.
Tordenvær innebærer fare for alle elektriske apparater. Lynet kan slå ned i lysnettet og/eller antenneledningen og forårsake skader på fjernsynsapparatet, selv om dette er slått av. Derfor må du alltid trekke ut nett- og antennestøpselet i tordenvær.
TV-skjermen skal kun rengjøres med en fuktig, myk klut. Bruk kun rent vann.
Rengjør kapslingen til fjernsynsapparatet med den vedlagte kluten. Bruk kun rent vann.
Ved plassering av apparatet må man være oppmerksom på at møbelflater er belagt med forskjellige typer lakk og plast. Disse inn­holder ofte kjemiske tilsetninger som bl.a. kan angripe materialet i apparatfoten. Derfor kan det bli igjen rester på møbeloverflatene, som er vanskelig eller umulig å fjerne.
PLASSERING OG SIKKERHET
----------------------------
4
PLASSERING OG SIKKERHET
----------------------------
Skjermen på LCD-fjernsynsapparatet oppfyller de strengeste kvali­tetsstandardene og er kontroller omhyggelig for pikselfeil. Av teknologiske årsaker er det, til tross for omhyggelig produksjon, ikke mulig å utelukke 100 % at det kan finnes defekte bildepunkter. Slike pikselfeil kan, når de ligger innenfor spesifiserte grenseverdier i DIN-normen, ikke betraktes som feil på apparatet i forhold til garantien.
Merk:
Du må ikke kople til apparater når apparatet er slått på. Slå av det andre apparatet før tilkobling! Plugg støpslet på apparatet inn i stikkontakten etter at du har koblet antennekontakten til det eksterne apparatet!
Forsiktig:
Hvis du har tenkt å bruke et veggfeste til å feste fjernsynsappa­ratet ditt, må du følge montasjeveiledningen til dette veggfestet eller overlate monteringen til din faghandler. Når du kjøper veggfestet, må du påse at alle festepunktene som finne spå fjernsynsapparatet også finnes på veggfestet, og at de blir brukt ved monteringen.
5
NORSK
GENERELL INFORMASJON
------------------------------------
Spesielle egenskaper til den fjernsynsapparatet
Med fjernsynsapparatet kan du motta og behandle alle “ukodete” digitale og analoge programmer. Dette fjernsynsapparatet har en integrert digital og analog mottaksdel. De digitale programmene vises gjennom den digitale mottaksdelen med førsteklasses digital lyd- og bildekvalitet.
Den elektroniske programguiden TV-guide (kun for digitale pro­grammer) informerer også om programendringer som kommer i siste liten, samt om det totale programtilbudet til de forskjellige kringkas­terne de neste dagene. Detaljert informasjon om de enkelte fjernsynssendingene er – hvis kringkasteren tilbyr dette – også tilgjengelig i den elektroniske pro­gramguiden.
Fjernsynsapparatet er utstyrt med en svært omfattende, brukervenn­lig menystyring.
Denne brukerveiledningen vises på fjernsynsskjermen, og de tilsva­rende tastene på fjernkontrollen blir forklart.
Mottak av digitale satellittprogrammer
For å motta digitale programmer trenger du en digital hus- eller rom­antenne (passiv eller aktiv romantenne med egen spenningsforsy­ning).
Til forskjell fra overføring av analoge programmer, har ikke hvert en­kelt digitale program tilordnet en egen sendefrekvens, men flere pro­grammer er buntet sammen i en bukett på regionalt eller nasjonalt nivå.
Du finner aktuelle overføringsdata på tekst-TV til forskjellige kring­kastere, i fagtidsskrifter eller på Internett.
Common Interface? Hva er det?
Common Interface (CI) er et grensesnitt for DVB-mottakere. Kodete programmer kan kun sees når man benytter et kodelås-
system med tilhørende CI-modul og Smartcard. Fjernsynsapparatet har et Common Interface-spor på baksiden, hvor
det kan settes inn CI-moduler fra forskjellige tilbydere. I CI-modulen skyver man inn et tilhørende Smartcard for respektive tilbyder for å “låse opp” ønskede kodete programmer.
6
Tilkobling av antenne og nettkabel
1 Plugg antennekabelen til hus- eller romantennen (passiv eller
aktiv romantenne med egen spenningsforsyning for digitale fjern­synsprogrammer) inn i antennekontakten »
TUNER« på fjern-
synsapparatet; eller plugg husantennens antennekabel (for analoge fjernsynspro-
grammer) inn i antennekontakten »
TUNER« på fjernsynsappa-
ratet.
Merk:
Når man kobler til en bordantenne, må denne eventuelt flyttes for å få et optimalt mottak.
2 Plugg vedlagte nettkabel inn i »AC IN« på fjernsynsapparatet. 3 Plugg støpslet på nettkabelen inn i stikkontakten.
Merknader:
Plugg støpslet på apparatet inn i stikkontakten etter at du har ko­blet antennekontakten til det eksterne apparatet!
Når du kobler til fjernsynsapparatet, skal du kun benytte den medleverte nettkabelen som kobles til en jordet stikkontakt.
Ikke bruk adapterplugg eller skjøtekabel, da disse ikke oppfyller gjeldende sikkerhetsforskrifter, og ikke gjør inngrep i nettkabelen.
TILKOBLING/FORBEREDELSER
----------------------
7
NORSK
2
1
3
8
Betjeningselementer og tilkoblinger på fjernsyns­apparatet
KORT OVERSIKT
--------------------------------------------------------------------------
NORSK
9
8 Strømbryter, setter apparatet i standby og av
igjen.
AC IN Kontakt for nettkabel. TUNER Antennekontakt. USB USB-kontakt, kun for serviceanvendelser. PC AUDIO IN Lydsignalinngang for PC. CI Common Interface-spor. PC-IN VGA VGA-kontakt, bildesignalinngang for PC.
COMPONENT INPUT
Y Pb Pr
Bildesignalinngang (YUV-signal).
AUDIO IN L R Lydsignalinngang (YUV-signal).
SPDIF OUT Lydsignal-utgan (koaksial);
For tilkobling av digital flerkanals audio-/video­forsterker eller AV-mottaker.
AV1 Euro/AV-kontakt (FBAS-signal, RGB-signal). AV2 Euro/AV-kontakt (FBAS-signal, Y/C-signal). OPTICAL INPUT Lydsignal-inngang optisk (PCM/AC 3-signaler). COAXIAL INPUT Lydsignal-inngang koaksial (PCM/AC 3-signaler). SUBWOOFER PRE Lydsignalutgang,
OUT for tilkobling av subwoofer. MICROPHONE Mikrofonkontakt,
INPUT for tilkobling av den vedlagte mikrofonen. HDMI1 HDMI-kontakt, lyd-/bildesignal inngang (HDMI). HDMI2 HDMI-kontakt, lyd-/bildesignal inngang (HDMI).V + Endrer lydstyrken;
velger funksjonen i menyen.
MENU Henter fram menyen;
Velg menylinje med »
– P +«;
aktiver funksjonen med »
TV/AV«;
still inn funksjonen med »
V +«;
avslutt menyen med »
MENU«.
TV/AV Henter fram forhåndsutvalg for AV-program-
plasser. Velg i menyen med »
– P« eller »P +«, bekreft med
»
TV/AV«.
– P + Slår på fjernsynsapparatet fra stand-by;
trinnvist programvalg; velger funksjon i menyen.
KORT OVERSIKT
--------------------------------------------------------------------------
10
HDMI4 HDMI-kontakt, lyd-/bildesignal inngang (HDMI). HDMI3 HDMI-kontakt, lyd-/bildesignal inngang (HDMI).
U Hodetelefontilkobling (3,5 mm ø kontakt).
S-VHS Bildesignalinngang for S-videokamera. VIDEO Bildesignalinngang for videokamera. L R Lydsignalinngang for videokamera.
KORT OVERSIKT
--------------------------------------------------------------------------
NORSK
11
Innsetting av batterier i fjernkontrollen
1 Åpne batterilommen ved å fjerne lokket. 2 Sett i batteriene (Micro, f.eks. R03 eller AAA, 3x1,5V).
Vær oppmerksom på polariteten (markert i bunnen av batteri­lommen).
3 Lukk batterilommen.
Merk:
Reagerer ikke fjernsynsapparatet riktig på fjernkontrollens kommandoer, er kanskje batteriene oppbrukt. Fjern brukte batterier. Vi tar intet ansvar for skader som oppstår på grunn av batteri­væske som har rent ut.
Miljøvern
Batterier – også batterier som ikke inneholder tungmetaller – skal ikke kastes i husholdningsavfallet. Sørg for miljøvennlig depone­ring av brukte batterier, f.eks. ved å benytte offentlige returord­ninger. Undersøk hvilke regler som gjelder der du bor.
KORT OVERSIKT
--------------------------------------------------------------------------
12
KORT OVERSIKT
--------------------------------------------------------------------------
Fjernkontrollen
8 Slår av fjernsynsapparatet (standby).
1...0 Slår på fjernsynsapparatet fra beredskapsstilling
(standby); velger programmer direkte.
AV Henter fram forhåndsvalget for AV-program -
plasser. Velg deretter med »
V
« eller »Λ«.
? Viser forklaringer til fjernkontrollen;
viser skjult tekst i tekst-TV.
PIP Tast uten funksjon.
E
Skifter bildeformat; skifter til dobbel tegnstørrelse i tekst-TV.
d Lyd av/på (høyttalersperre).
i Henter fram menyen.
Z Zappe-funksjon.
ΛV
Slår på fjernsynsapparatet fra klarstilling; velger program trinnvis; flytter markøren opp/ned i menyene.
(
OK)
Henter fram kanalliste; aktiverer ulike funksjoner.
– + Endrer lydstyrken;
beveger markøren til venstre/høyre.
TXT Veksler mellom tekst-TV og TV-modus. TV-G Elektronisk programguide (TV-guide).
z
Velger forskjellige bildeinnstillinger; blar en side tilbake i tekst-TV.
¥ Viser klokkeslett og programplassinformasjon (i
analog TV-modus); viser klokkeslett, programplassinformasjon og programinformasjon (i digital TV-modus); velger en side i tekst-TV.
3
Stillbilde; velger ønsket kapittel i tekst-TV.
F Velger ulike lydinnstillinger (i analog fjernsyns -
modus); velger forskjellige lydspråk (i digital fjernsyns ­modus); går et menynivå tilbake i menyene; velger ønsket tema i videotekstmodus.
NORSK
13
SCAN Oppdaterer en side i tekst-TV. PAT Velger funksjonen Split Screen i videotekstmodus. S Velger ulike tekstinger (kun i digital fjernsyns -
modus); velger undersider i tekst-tv.
P Henter fram programlisten (»Alle«, »RADIO«,
»FAV1« til »FAV4«); sidestopp i tekst-TV.
R
Slå på tast-belysningen. Belysningen slås auto­matisk av etter kort tid.
M Velger GRUNDIG digitalmottaker, GRUNDIG
digitalmottaker med harddisk (PDR), GRUNDIG DVD-spiller, GRUNDIG DVD-opptaker eller GRUNDIG AV-mottakere. Trykk »
M« til den tilsvarende indikeringen »DR«,
»DVD« eller »AMP« lyser. Trykk deretter på øn­sket tast.
Hvis det ikke trykkes noen tast i løpet av 10 sek­under, skifter fjernkontrollen til TV-funksjon igjen (»TV«).
Merk:
»DR« er forhåndsprogrammert for betjening av en GRUNDIG digitalmottaker (fjernstyringsnivå
1). »DVD« er forhåndsprogrammert for betjening av en GRUNDIG DVD-spiller. »AMP« er forhåndsprogrammert for betjening av en GRUNDIG AV-mottaker. Hvilke funksjoner du kan betjene, avhenger av utstyret til fjernsynsapparatet. Prøv deg fram for å finne ut dette.
Du kan forandre forhåndsprogrammeringen: Trykk og hold inntrykket »
M« og trykk sam-tidig
de tre talltastene for respektive kode: »
1«, »2«, »3« for GRUNDIG DVD-spiller.
»
4«, »5«, »6« for GRUNDIG DVD-opptaker.
»
1«, »4«, »7« for GRUNDIG digitalmottaker
(fjernstyringsnivå 1). »
2«, »5«, »8« for GRUNDIG digitalmottaker
(fjernstyringsnivå 2). »
3«, »6«, »9« for GRUNDIG digitalmottaker
med harddisk (PDR).
KORT OVERSIKT
--------------------------------------------------------------------------
14
Søke fjernsynsprogrammer
Fjernsynsapparatet er utstyrt med automatisk programsøk som først søker etter digitale fjernsynsprogrammer og deretter etter analoge fjernsynsprogrammer.
Du starter søkingen og kan deretter sortere TV-kanalene i den rek­kefølgen du ønsker.
Du har totalt 1000 programplasser for digitale programmer og 99 for analoge fjernsynsprogrammer som du kan tilknytte fjernsyns programmer fra antennen eller fra kabelanlegget (analoge pro­grammer).
1 Sett fjernsynsapparatet ut av klarstilling med »8«, »1…0« eller
»
Λ
« eller »V«.
– Etter første gangs idriftssettelse kommer menyen »SPRACHE«
(Språk) fram.
Hjelp:
Hvis menyen »SPRACHE« ikke kommer fram på skjermen, må man foreta innstillinger iht. kapitlet “Tilbakestille fjernsynsappa­ratet til fabrikkinnstillingene”, på side 42.
2 Velg ønsket språk med »–« eller »+«. 3 Bekreft valgt språk med »G«. 4 Velg land med »Λ«, »V«, »–« eller »+« og bekreft med »G«.
Merk!
Antennespenningen må kun være innkoblet når antennen også virkelig er en aktiv bordantenne med signalforsterker, og denne ikke selv blir forsynt med spenning via et nettadapter (eller til­svarende). Hvis ikke kan det oppstå kortslutning eller antennen kan ødeleg­ges!
5 Koble inn antennespenningen med »¥« (grønn) eller koble ut
antennespenningen med »
z
« (rød).
– Menyen »Meny for Automatisk Søk« vises, søk etter digitale
fjernsynsprogrammer begynner. Søkingen kan, alt etter antall fjernsynsprogrammer som kan mottas, ta noen minutter.
– Søkingen er ferdig når søkeframdriften viser 100% og antall
funnete fjernsynsprogrammer vises.
Merknader:
Søket kan avbrytes før den er ferdig med »i«.
6 Avslutt innstillingen med »i«.
INNSTILLINGER
----------------------------------------------------------------------------
Meny for Automatisk Søk
172.75MHz
Digital TV Analog TV
2 Das Erste TV 23 arte TV 25 Phoenix TV 65 EinsPlus TV 22 3sat TV 21 Doku/KiKa TV 9 ZDF TV 11 SAT.1 TV 19 N24 TV 12 ProSieben TV
Forrige For å se på TV
% 54
SPRACHE
ENGLISH БЪЛГAPCKИ
FRANÇAIS DEUTSCH
ESPAÑOL ITALIANO
EΛΛHNIKA PORTUGUESA
DUTCH TÜRKÇE DANSK SVENSKA SUOMI NORSK POLSKI SLOVENSKI
Pγсский MAGYAR
ROMENESTE SRPSKI
ČEŠTINA SLOVENSKO
Aktivieren
NORSK
15
Endre programinnstilling for de digitale programmene
Du kan ordne rekkefølgen til de programmene som er funnet slik du ønsker, slette programmer som ikke er nødvendig og sperre pro­gramplasser (barnesikring).
Med »
F
« (blå) kan man veksle mellom »Programforvaltning – Alle«, »Programforvaltning – DTV«, »Program-tabell – ATV«, »Programfor­valtning – Radio« og »Program-tabell – Andre«.
Med »
z
« (rød) kan programmene som er tilordnet et nettverk vises.
Med »P« kan programtabellen kobles til neste side, med »S« en side tilbake.
Hente fram programtabell
1 Hent menyen med »i«.
– Menyen »BILDE« vises.
2 Velg menyen »INNSTILLING« med »V« eller »Λ«, og be-
kreft med »
G«.
3 Velg linjen »Programforvaltning« med »V« eller »Λ«, og
bekreft med »
G«.
– Menyen »PROGRAMFORVALTNING« vises.
Flytte programmer til andre programplasser
1 I menyen »PROGRAMFORVALTNING« velger du det fjern-
synsprogrammet du skal flytte med »
V
«, »Λ«, »S« eller
»P«.
2 Merk fjernsynsprogrammet med »¥« (grønn). 3 Legg inn ny programplass med »1…0«. 4 Bekreft valget med »G«.
Merknader:
Hvis du ønsker å sortere flere fjernsynsprogrammer, må du gjenta trinn
1 til 4.
Fjernsynsprogrammer med fast programplasstilordning (programmer med LCN-koding, f.eks. franske programmer) kan ikke flyttes.
INNSTILLINGER
----------------------------------------------------------------------------
INNSTILLING
Autotuning Installasjon
Programforvaltning
e
Aktiv antenne Av
Forrige Gå inn Lukk
1
PROGRAMFORVALTNING
Servicetype: DTV Nettverk: Alle Program Type CA FAV1 FAV2 FAV3 FAV4 Lås
1 ARD DTV
2 ZDF DTV
3 RTL DTV 4 SAT1 DTV 5 PRO7 DTV 6 BR DTV 7 SWRBW DTV 8 WDR DTV 9 MDR DTV 10 ARTE DTV
Se på Lukk Side << Side >> Nettverk>> Ny ps Slett Servicetype
16
Slette programmer
1 I menyen »PROGRAMFORVALTNING« velger du det fjern-
synsprogrammet som skal slettes med »
V
«, »Λ«, »S« eller
»
P« og bekreft med »3« (gul).
2 Bekreft slettingen med »¥ « (grønn).
Merknader:
Med »z« (rød) kan alle fjernsynsprogrammer slettes. Vær oppmerksom på at programplasser som får fjernsyns-
programmet sitt slettet, ikke lenger vises i programtabellen.
Sperre fjernsynsprogram
Du kan sperre enkelte fjernsynsprogrammer som ikke er egnet for barn med en personlig PIN-kode.
1 I menyen »PROGRAMFORVALTNING« velger du ønsket
fjernsynsprogram med »
V
«, »Λ«, »S« eller »P«.
2 Med »+« skifter du til indikeringen »Lås« og bekreft med
»G«.
3 Legg inn PIN-kode »0000« med »1 ... 0«.
– I programtabellen vises symbolet »D« i spalten »Lås«.
4 Avslutt innstilling med »i«.
Merknader :
For å frigi fjernsynsprogrammet velger du ønsket fjern­synsprogram med »
V
«, »Λ«, »S« eller »P« i menyen
»PROGRAMFORVALTNING«. Med »
+
« skifter du til
indikeringen »Lås«, bekreft med »
G« og legg inn PIN-Code
»0000« med »
1 ... 0«.
PIN-koden kan endres, se side 41.
INNSTILLINGER
----------------------------------------------------------------------------
PROGRAMFORVALTNING
Servicetype: DTV Nettverk: Alle Program Type CA FAV1 FAV2 FAV3 FAV4 Lås
1 ARD DTV
2 ZDF DTV
3 RTL DTV 4 SAT1 DTV 5 PRO7 DTV 6 BR DTV 7 SWRBW DTV 8 WDR DTV 9 MDR DTV 10 ARTE DTV
Se på Lukk Side << Side >> Nettverk>> Ny ps Slett Servicetype
PROGRAMFORVALTNING
Servicetype: DTV Nettverk: DTV Program Type CA FAV1 FAV2 FAV3 FAV4 Lås
1 ARD DTV
2 ZDF DTV
3 RTL DTV 4 SAT1 DTV 5 PRO7 DTV 6 BR DTV 7 SWRBW DTV 8 WDR DTV 9 MDR DTV 10 ARTE DTV
D
Se på Lukk Side << Side >> Nettverk>> Ny ps Slett Servicetype
NORSK
17
Opprette favorittabeller
Du kan velge favorittprogrammene dine og lagre dem i inntil fire favorittabeller FAV1 til FAV4.
1 I menyen »PROGRAMFORVALTNING« velger du det øn-
skede fjernsynsprogrammet med »
V
«, »Λ«, »S« eller »P«.
2 Flytt fjernsynsprogram med »–« eller »+« til favoritt-
tabell 1 til 4, og lagre med »
G«.
– Plassering i favorittabellen er merket med »
#«.
– Du kan legge samme fjernsynsprogram inn i flere favo-
rittabeller.
Merk:
Fjernsynsprogrammet kan slettes fra favorittabellen. Velg fjernsynsprogram med »
V
« eller »Λ«, skift til favorittabel-
len 1 til 4 med »
« eller »+« og slett med »G«.
Avslutte innstillingene
1 Avslutt innstillingen med »i«.
INNSTILLINGER
----------------------------------------------------------------------------
PROGRAMFORVALTNING
Servicetype: DTV Nettverk: Alle Program Type CA FAV1 FAV2 FAV3 FAV4 Lås
1 ARD DTV
2 ZDF DTV
3 RTL DTV 4 SAT1 DTV 5 PRO7 DTV 6 BR DTV 7 SWRBW DTV 8 WDR DTV 9 MDR DTV 10 ARTE DTV
#
Se på Lukk Side << Side >> Nettverk>> Ny ps Slett Servicetype
18
Bildeinnstillinger
1 Hent menyen med »i«.
– Menyen »BILDE« vises.
2 Aktiver menyen »BILDE« med »G«. 3 Velg ønsket linje (funksjon) »Lys«, »Kontrast«, »Skarphet«,
»Farge«, »Støyreduksjon« eller »Fargetemperatur« med »
V
« eller
»
Λ
«.
Velg ønsket verdi med »
« eller »+«.
Merknader:
Videre innstillinger finner du på den andre siden i menyen »BILDE«.
4 Skift til den andre menysiden, velg linjen »Avanserte bildeinn-
stillinger« med »
V
« og bekreft med »G«.
5 Velg ønsket linje (funksjon) »Livlig farge«, »Perfect Clear«, »Dy-
namisk kontrast«, »Dynamisk motlys«, »MPEG artefaktreduksjon«, »Motlys«, »Svartlinjedetektering« (kun i analog fjernsynsmodus) eller »MEMC« (Motion Estimation, Motion Compensation) med »
V
« eller »Λ«.
Velg ønsket verdi med »
« eller »+«.
Merknader:
»Dynamisk kontrast« (bakgrunnsbelysningen endres etter bilde­innholdet for å bevare optimal kontrast).
»MPEG artefaktreduksjon« reduserer evt. eksisterende forstyr­rende artefakter (blokkdannelse) ved digitale programmer med MPEG-komprimering (f.eks. fra DVB-T mottakeren, DVD-spilleren).
»Svartlinjedetektering« (kun i analog fjernsynsmodus) Hvis denne funksjonen er slått på, blir bildet forstørret i forhold til bildeinnholdet ved sendinger som har svarte striper i øvre og nedre bildekant.
»MEMC« (bevegelsesestimering, bevegelseskompensering) sørger for rykkfri bildevisning ved bevegelser og kamera ­svingninger.
6 Avslutt innstillingene med »i«.
INNSTILLINGER
----------------------------------------------------------------------------
BILDE
Lys 50 Kontrast 90 Skarphet 70 Farge 50 Støyreduksjon Av Fargetemperatur Normal Avanserte Bildeinnstillinger
Forrige Gå inn Lukk
1
AVANSERTE BILDEINNSTILLINGER
Livlig farge
r
Høyt
e
Perfect Clear Høyt Dynamisk kontrast På Dynamisk motlys På MPEG artefaktreduksjon Lavt Motlys 100 Svartlinjedetektering På MEMC Av
Forrige Lukk
1
+ 42 hidden pages