Whirlpool KDDS 6010, KDDD 6010 INSTALLATION [nl]

KDDS 6010 - KDDD 6010
Gebruiksaanwijzing
Instructies voor de functionering 4
Afwasprogramma’s 6
Voorbereiding van uw serviesgoed 7
Accessoires en laden 8
Dispenser voor reinigingsmiddel 10
Dispenser voor spoelglansmiddel 11
Optie afstellingsmodus 16
Storingscodes 18
Het opsporen van storingen 19
Belangrijke veiligheidsinformatie 21
Controlelijst bij installatie 23
Weggooien van de oude apparatuur 23
In het geval dat u over een dubbele DishDrawer®beschikt, is elke DishDrawer
®
van zijn eigen bedieningspaneel voorzien en kan onafhankelijk van de ander functioneren.
1 - VAATWERK LADEN
Verwijder alle overtollige voedselresten en laad het vaatwerk.
2 - VOEG REINIGINGSMIDDEL &
SPOELGLANSMIDDEL TOE
3 - DRUK OP DE POWER TOETS
Druk op de POWER toets voor het in- en uitschakelen van de vaatwaslade. Door de vaatwaslade te openen zal het energieverbruik met 30 seconden worden verhoogd. Om het afwasprogramma in het midden van een cyclus te onderbreken druk op de POWER toets. Het water dat in de vaatwaslade aanwezig is, zal worden weggepompd.
4 - AFWASPROGRAMMA SELECTEREN
Druk op de PROGRAMMA toets om het gewenste programma te selecteren. De vaatwaslade zal het laatst gebruikte programma onthouden.
5 - ECO TOETS
Druk op de ECO toets , indien u wenst dat het afwasprogramma minder tijd en energie verbruikt. Het rode ECO lampje geeft aan dat deze functie geactiveerd is. Indien uw vaatwerk erg vuil is of indien u een verhoogd droogresultaat wenst raden we u het gebruik van de ECO programma’s af.
6 - CONTROLE
Controleer dat het afvoerfilter van de filterplaat voorzien is en dat de sproeiarm vrij rondom het midden kan draaien.
Istruzioni per l’uso
4
intensief
normaal
snel
delicaat
spoelen
7 - START
Sluit de vaatwaslade. Druk op de START/PAUZE toets om het afwasprogramma op te starten. Deze toets kan tevens worden gebruikt om de Startvertraging te activeren.
PAUZE
Druk op de START/PAUZE toets om de vaatwaslade gedurende de afwascyclus tot stilstand te brengen, wacht tot u drie pieptonen hoort, alvorens de afwasautomaat te openen. Druk op de START/PAUZE toets om het programma te hervatten. Indien de lade gedurende de cyclus geforceerd wordt geopend kan dit schade of verwonding van personen tot gevolg hebben.
8 - EINDE PROGRAMMA
De vaatwaslade laat zes maal een pieptoon horen om het einde van het afwasprogramma aan te geven. Aan het einde van het afwasprogramma zal gedurende een ingestelde tijd de drogelucht-ventilator blijven draaien tot de lade geopend wordt. De ventilator helpt bij het drogen van het vaatwerk en verbruikt een te verwaarlozen hoeveelheid aan energie. Het is gewoon dat er na het beëindigen van het afwasprogramma wat water in de zone van het afvoerfilter achterblijft.
VERGRENDELINGSTOETS (OPTIONEEL)
De Vergrendelingstoets activeert/deactiveert de Toetsenvergrendeling of het Kinderslot.
TOETSENVERGRENDELING
De Toetsenvergrendeling deactiveert alle toetsen op de vaatwaslade. Voor het activeren hiervan dient u op de SLOT toets te drukken en deze vast te houden tot u een pieptoon hoort (ongeveer 3 seconden).
KINDERSLOT
Het Kinderslot sluit de vaatwaslade af en deactiveert alle toetsen. Voor het activeren hiervan dient u op de SLOT toets te drukken en deze vast te houden tot u twee pieptonen hoort (ongeveer 5 seconden).
Voor het verwijderen van de Toetsenvergrendeling of het Kinderslot dient u op de SLOT toets te drukken en deze vast te houden tot het rode lampje boven de SLOT toets verdwijnt.
STARTVERTRA GINGSMODUS
De opstart van het afwasprogramma kan met een periode van 1 tot 12 uur worden vertraagd. Voor het activeren van de Startvertraging:
1. Dient u op de START/PAUZE toets te drukken en deze vast te houden tot het lampje boven de START/PAUZE toets oranje kleurt.
2. De vaatwaslade laat een “pieptoon” horen wanneer u op de START/PAUZE toets drukt. Elke pieptoon staat voor een uur vertraging. U dient de START/PAUZE toets net zolang ingedrukt te houden tot u de gewenste tijd voor de startvertraging heeft bereikt.
3. De vaatwaslade zal zich opstarten zodra de tijd voor de startvertraging is verlopen en de lade dicht is.
Voor het verwijderen van de Startvertraging dient u op de START toets te drukken of de START/PAUZE toets net zolang vast te houden tot het lampje groen kleurt.
OPMERKING
Indien de vaatwaslade functioneert en een stroomstoring zich voordoet zal de afwasautomaat tot stilstand komen. Het kan mogelijk zijn dat gedurende deze tijd de vaatwaslade niet geopend kan worden. Als de stroomvoorziening weer hervat is, zal de vaatwaslade het programma op hetzelfde punt hervatten.
5
STANDAARD PROGRAMMA – Wanneer te gebruiken
INTENSIEF
Zwaar bevuilde potten, pannen en serviesgoed
NORMAAL
Vaatwerk met normale bevuiling voor optimale afwas- en droogresultaten
SNEL
Licht bevuild vaatwerk
DELICAAT
Licht bevuild & hittegevoelig serviesgoed
SPOELEN
Voor het voorkomen van geuren & het opdrogen van vuil op het vaatwerk
ECO PROGRAMMA – Wanneer te gebruiken
INTENSIEF
Zwaar bevuilde dagelijkse vaat
NORMAAL
Normaal bevuilde vaat voor een optimaal energieverbruik
SNEL
Licht bevuilde en niet vette vaat
DELICAAT
Niet vette, licht bevuilde & hittegevoelig serviesgoed
Afwasprogramma’s
6
De combinatie van hoge temperaturen en reinigingsmiddelen voor de afwasautomaat kunnen schade aan enkele delen van uw vaatwerk aanrichten indien ze in de vaatwaslade worden afgewassen. Indien u twijfels heeft omtrent een bepaald aspect wat het afwassen van bepaalde voorwerpen in de vaatwaslade, dient u de instructies van de fabrikant van de voorwerpen op te volgen of deze voorwerpen met de hand af te wassen.
BESTEK & ZILVERWERK
Al het bestek en zilverwerk dient onmiddellijk na gebruik te worden afgespoeld om het aan-etsen hiervan als gevolg van bepaald voedsel te voorkomen. Het Spoelwasprogramma kan hiervoor worden gebruikt. Zilveren voorwerpen mogen nooit met roestvrijstalen voorwerpen, zoals bijvoorbeeld bestek, in aanraking komen. Het mengen van deze voorwerpen kan vlekken veroorzaken. Verwijder het zilverwerk uit de vaatwaslade en maak het, onmiddellijk nadat het programma afgelopen, is met de hand droog.
ALUMINIUM
Aluminium kan door het reinigingsmiddel voor de afwasautomaat mat worden. De mate van aantasting hangt af van de kwaliteit van het product.
ANDERE METALEN
IJzeren en gietijzeren voorwerpen zouden kunnen roesten of vlekken op andere voorwerpen achterlaten. Koper, tin en messing hebben de neiging om vlekken achter te laten.
HOUTEN VOORWERPEN
Houten voorwerpen zijn normaal gesproken gevoelig voor hitte en water. Regelmatig gebruik in de afwasautomaat kan met de tijd een achteruitgang van het product veroorzaken. In het geval van twijfel dient u met de hand af te wassen.
PLASTIC
Bepaalde plastic voorwerpen kunnen als gevolg van warm water van vorm of kleur veranderen. Controleer de aanwijzingen van de fabrikant voor het afwassen van plastic voorwerpen. Plastic voorwerpen die in de afwasautomaat afgewassen kunnen worden dient u om te keren zodat ze niet kunnen kantelen en zich met water zouden kunnen vullen of gedurende het afwassen door de korf zouden kunnen vallen.
GEDECOREERDE VOORWERPEN
De meeste moderne chinese patronen zijn afwasautomaat bestendig. Antieke voorwerpen, zoals met een patroon over de glazuurlaag, met gouden randen of handbeschilderd porcelein kunnen echter gevoelig zijn voor het afwassen in de afwasautomaat. In het geval van twijfel dient u deze voorwerpen met de hand af te wassen.
GELIJMDE VOORWERPEN
Bepaalde lijmsoorten worden door het afwassen in de afwasautomaat verzacht of opgelost. In het geval van twijfel dient u gelijmde voorwerpen met de hand af te wassen.
GLASWERK
Het meeste glaswerk voor dagelijks gebruik is afwasautomaat bestendig. Kristal, fijn en antiek glaswerk zouden kunnen krassen of dof kunnen worden. U kunt deze voorwerpen het beste met de hand afwassen.
VAKANTIETIJD
We raden u aan om te controleren dat de korven leeg zijn, indien u de vaatwaslade voor een bepaalde tijd niet zult gebruiken. Zorg dat de binnenkant van de vaatwaslade schoon is. Houd de laden op een kier om de circulatie van lucht mogelijk te maken. Sluit zowel de stroomtoevoer als de watertoevoer naar de vaatwaslade af.
Voorbereiding van uw serviesgoed
7
De inzetstukken en rekken kunnen naar gelang uw behoeften toegevoegd of verwijderd worden. In het geval u beschikt over het dubbele vaatwaslade model kunnen een aantal voorwerpen in de beide laden gebruikt worden. Zo kunt u bijvoorbeeld de twee megarekken in een lade combineren voor het afwassen van alle kopjes en glazen en de andere lade voor het afwassen van borden en grotere voorwerpen gebruiken.
A. KORF
De korf houdt bepaalde voorwerpen op hun plaats en houdt het vaatwerk boven de sproeiarm. Zonder de inzetstukken kunnen grote schalen en potten neer worden gelegd.
B. TOEGANGSPLAAT AFVOERFILTER
De toegangsplaat voor het afvoerfilter is ontworpen om aan de korf en over het afvoerfilter te worden vastgeklikt. Hierdoor kan worden voorkomen dat voorwerpen de bodem van de vaatwaslade aanraken en zo de rotatie van de sproeiarm zouden kunnen verhinderen. De toegang tot het afvoerfilter wordt echter niet belemmerd.
C. MEGAREK
Het megarek is ontworpen voor glazen, kopjes en kleine bordjes.
HET MEGAREK INSTALLEREN
Plaats, voor het installeren van het megarek, de buitenste pootjes van het rek op de bovenkant van de korf. Het megarek is op correcte wijze geïnstalleerd indien deze vast in de korf zit en niet kan bewegen.
D. INZETSTUK BORDEN
Het inzetstuk voor borden geeft steun aan borden en kommen.
KOPJESREKKEN
Kopjes, glazen en keukengerei kunnen aan de linker- en rechterkant van kopjesrekken worden geplaatst. Voor het beste resultaat controleer dat hieronder zich geen grote voorwerpen bevinden die zouden kunnen voorkomen dat het afwaswater de kopjesrekken bereikt. De wijnglazen kunnen op de kopjesrekken gesteund worden mits dit in combinatie met het megarek gebeurd. Op het kopjesrek bevinden zich beschermers om te voorkomen dat kopjes de wand van de vaatwaslade zouden kunnen aanraken. Dit helpt om de afwas­en droogresultaten te verbeteren.
Accessoires en laden
8
A
B
C
D
Loading...
+ 16 hidden pages