Vestel АК16 Service Manual

TDA 9811
Multýstandard VIF-PLL(QSS-IF ve AM demodülatörü)
GENEL TANIM
TDA 9811,TV ve VCR setlerinde kullanýlan tek bir QSS-IF referansýna sahip sahip multistandard görüntü IF (arafrekansý) sinyalini iþleyen ve AM ses sinyalini demodüle eden bir entegre devredir.
TDA 8376/76A
Monolitik I2C-bus ile kontrol edilen PAL/NTSC Video iþlemci entegre devresi.
GENEL TANIM
TDA 8350 Q
DC-Kuplajlý düþey saptýrma ve Doðu-Batý çýkýþ devresi
GENEL TANIM
TDA 8350Q, 50Hz ve 120Hz lik alan frekanslarýnda çalýþan 90 ve 110 renkli saptýrma sistemleri için tasarlanmýþ güç devresidir. Devre ; DC ile sürülen düþey sapma çýkýþ devresini içerir; oldukça verimli G sýnýfý bir sistem ve diyot modülatör akýmýný çeken Doðu-Batý sürücüsü olarak çalýþýr.
SAA 4981
Monolotik Entegre Devre (16:9 sýkýþtýrýcý)
GENEL TANIM
SAA4981 aktif görüntü satýrlarýný 4/3 oranýnda sýkýþtýran (Örneðin:52 uS yi 39 uS ye) bir entegre devresidir. Bu sayede, 4:3 görüntünün 16:9 tüpte gerçek oranlarda görüntülenmesi saðlanýr. Kapasitif olarak kuple edilmiþ görüntü sinyal giriþleri ;Y, (B-Y)ve(R-Y) dir. Entegre devrenin senkronizasyon sinyal giriþi ; hat frekans sinyali HREFdir. Entegre devrenin bant geniþliði 5MHzdir. Entegre içinde sinyalin geciktirilmesi Entegre içindeki kondansatörlerin anahtarlanmasý ile saðlanýr. 16:9 sýkýþtýrýcýsýnýn çýkýþý Y,B-Y ve R-Y formatýndadýr.Aþaðýda belirtilen imkanlar mevcuttur.
1- By pass fonksiyonu ( giriþ sinyali sýkýþtýrýlmaz.) 2- Üç deðiþik ekran pozisyonunda (sol, orta ve sað) görüntü sinyalinin 4/3 oranýnda sýkýþtýrýlmasý.
Yanlarda kalan alanlarýn Iþýk (Lumýnance) ve renk (chrominance) durumu harici Y-SIDE, BY-SIDE ve RY-SIDE sinyalleri ile belirlenir. Yatay sýkýþtýrma, kesikli zaman ve sürekli genlik sinyalinin iþlenmesi ile saðlanýr. Bu iþlemler entegrenin içindeki pre (ön) post (ard) filtreleri ile yapýlýr. Ýç saat sinyali ; HREF sinyalinin pozitif kenarýna senkronize olmuþ 54 MHz H-PLL ile elde edilir. Entegre devrenin fonksiyonlarý CTRL1, CTRL2 ve CTRL3 kontrolleri ile kontrol edilir.
SAA 5296
On sayfa Ekonomi Teletext ve TV mikrokontrolör
GENEL TANIM
SAA5296 10 Sayfa teletext çözücüsü ve televizyon mikrokontrolörüdür. Bu entegre devre 525 ve 625 satýr taramalý teletext yayýnlarýný çözer ve televizyon kontrol ve OSD fonksiyonlarýný temin eder. Teletex çözücünün hardwareý SAA5290dan türetilmiþtir. TV kontrol fonsiyonlarý on-chip endüstriyel standard 80C51 mikrokontrolör ile saðlanýr. On-chip 10 sayfa dinamic RAM 10 sayfa teletext çözücü veya OSD hafýzasýný tamamlar.
74 HC/HCT 573
SEKÝZLÝ D-TÝPÝ ÞEFFAF LATCH ; 3-DURUMLU
GENEL TANIM
74 HC/HCT 573 yüksek hýzlý Si-kapýlý bir CMOS ürünüdür, düþük güç harcayan schottky TTL (LSTTL) ile pinleri uyumludur. Teknik özellikleri JEDEC standart no. 7Aya uygundur. 74HC/HT573 sekizli D-tipi latchtir. Her Bir latchin ayrý D tipi giriþi ve bus uygulamalarý için 3-durumlu çýkýþlarý vardýr. Latch enable (LE) giriþi ve output enable (OE) giriþi bütün latchlerde ortaktýr. LE, HIGH konumundayken Dn giriþlerindeki data latchlere girer. Bu durumda latchler geçirgendir. Yani çýkýþ, bu çýkýþa ait giriþin deðiþmesiyle deðiþecektir. LE,LOW konumundayken LE HIGHdan LOWa geçmeden önce D giriþlerinde mevcut olan bilgi latchlerde hafýzalanýr. OE,LOW iken latchlerdeki bilgi çkýþlardan okunabilir.OE HIGH iken çýkýþlar yüksek empedans konumuna (OFF) geçer.
1
NMC27C512
524,288-Bit (64Kx8) Ultraviyole ýþýk ile silinebilir CMOS PROM.
GENEL TANIM
NMC27C512, yüksek hýzlý, 512K, Ultraviyole ýþýk ile silinebilen ve elektrikle tekrar programlanabilen bir CMOS EPROMdur. Az miktarda güç tüketir.
NMC27C512 +/- %5 veya +/- %10 toleransla +5V besleme gerilimi ile çalýþýr. NMC27C512, 28 pin dual-in-line kýlýfýndadýr. Þeffaf kapak ultraviyole ýþýða maruz býrakýldýðýnda program silinir.
TDA9170
TÝCARÝ TÝP : TDA 9170 DENEYSEL TÝP : N5791
GENEL TANIM
N5791 YUV (ýþýk ve renk fark sinyali) arabirimi olan geçirgen analog bir video iþlemcisidir. üç ana ýþýk sinyali iþleme fonksiyonuna sahiptir. Bu fonksiyonlardan herhangi biri seçilebilir. Luminance transferi lineer olmayan bir þekilde kontrol edilir. Bu sayede ekranda önemli bölümlerin kontrast oraný iyileþtirilir. Luminance sinyalinin ayarlanmasý ile siyah seviye eski haline getirilir.
Histoðram dönüþümünden sonra deðiþken bir gama fonksiyonu ile mükemmel bir parlaklýk kontrolü elde edilir.
Uygun renk sinyalinin elde edilmesi ve U ve V renk fark sinyallerinin doyuma gitmesinin önlenmesi ; Luminance kanalýndaki doðrusallýktan sapmanýn bir fonksiyonu olarak kontrol edilir. Besleme Gerilimi 8 volttur. 32-SDIL kýlýfýndadýr.
TDA 1521/TDA 1521Q
2x12W HI-FI AUDIO Güç Yükselticisi
GENEL TANIM
TDA1521/TDA1521Q iki kanallý hi-fi audio güç yükselticisidir. 9-Pin plastik kýlýftadýr. Genel olarak Stereo TV ve Stereo RADYO uygulamalarýnda kullanýlýr.
TDA8310
PIP Uygulamalarýnda kullanýlan PAL/NTSC renk iþlemcisi
GENEL TANIM
TDA 8310 PIP (resim içinde resim) uygulamalarýnda kullanýlan ayardan baðýmsýz bir PAL/NTSC renk iþlemcisidir. Devre görüntü arafrekansý yükselticisi, PAL/NTSC renk çözücüsü,yatay ve düþey senkronizasyon ve RGB/YUV anahtarýndan oluþur. Renk çözücüsüne ve senkronizasyon iþleyicisine giriþ sinyali olarak demodüle edilmiþ arafrekans (IF) sinyali seçilebilir.Bununla birlikte devrede gelen sinyalin CVBS mi yoksa Y/C mi olduðunu otomatik olarak tesbit eden video giriþi de vardýr. PIP iþlemcisi için çýkýþ sinyalleri.
Luminance Sinyalleri (U ve V) Yatay ve Düþey senkronizasyon darbeleri RGB/YUV anahtarý SCART giriþi ile PIP iþlemcisi arasýnda RGB veya YUV kaynaðýný seçer. Entegre devrenin besleme gerilimi 8 volttur,52 pýn SDIP kýlýfýndadýr.
TEA 6415C
BUS-KONTROLLÜ Video Matris Anahtarý
GENEL TANIM
Bu entegre devrenin ana fonksiyonu 8 video giriþini 6 çýkýþa anahtarlamaktýr. Her çýkýþ sadece bir giriþe anahtarlanabilir. Her giriþ sinyali için en düþük sinyal seviyesi ayarlanýr. (Sevk sinyalini en altý, CVBS sinyalinin en üstü veya RGB sinyalinde siyah seviye) Giriþ ve çýkýþ arasýnda nominal kazanç 6,5dBdir. D2MAC veya Renk sinyali için harici diyot köprüsü ile giriþe 5VDC verilerek ayar kapanýr. (OFF) Her bir giriþ, normal giriþ veya MAC veya renk giriþi (harici diyot köprüsü ile) olarak kullanýlabilir.) Bütün anahtarlamalar BUS ile yapýlýr. 75 yükü sürmek için harici transistör gereklidir. Ayný giriþin bir kaç çýkýþa baðlanmasý mümkündür.
BUX86P/BUX87P
Silicon Güç Transistörü
GENEL TANIM
Yüksek gerilimde ve yüksek hýzda çalýþan npn transistör. SOT82 kýlýfýndadýr. Konverter, ýnverter, anahtarlama regülatörleri, motor kontrol sistemleri ve anahtarlama uygulamalarýnda kullanýlýr.
2
SDA9187-2X
PIP (resim içinde resim) için Analog-Dijital Konverter
GENEL TANIM
8197-2X, renk çözücüden gelen Y,U,V analog renkçýkýþ sinyallerini PIP PLUS iþlemcisi SDA 9189Xe uygun digital giriþ sinyaline dönüþtürür. Saplama kanalýn senkronizasyon sinyaline senkronize olmuþ saat sinyali entegre devrenin içinde üretilir. Saplanan resmin kanal giriþinde analog CVBS sinyalinin olmasý gerekir. Analog olarak çalýþan renk çözücüsü ve senk iþleyicisi, analog ýþýk ve renk sinyallerini (Y,U,V) ve saplama resmin düþey ve yatay saptýrma senk sinyallerini üretir.
Y,U ve V sinyalleri 6-bit flash konverter ile dijittere ayrýlýr. PIP iþlemcisi SDA9189 Xin arabirimine uygun bir formata getirilir. Bununla birlikte, PLL yardýmýyla SDA9187-2X hatta kilitli saat sinyalini (LL3, 13.5 MHz) ve karartma sinyalini (BLN) üretir.
SDA9189X
Quarter PIP Ýþlemcisi
GENEL TANIM
. Yüksek Sistem Entegrasyon
Filtreleme, alan hafýzasý, RGB matrisi, DA-konverter, saat üreteci ve kontrol devreleri entegre devre içindedir.
. 4 Ebatta resim
1/4, 1/9, 1/16, 1/36 oranlarýnda
. Yüksek rezolüsyonlu görüntüleme
13.5 MHz / 27 MHz görüntüleme saat frekansý 1/4 oranýndaki resim satýrlarý için 288 Luminance ve 72 chromýnance pixel. Gelen her sinyal bileþeni için 6 bitlik genlik rezolüsyonu. Her bir PIP modunda çerceve modunda görüntüleme. Yatay ve düþey filtreleme. Luminance sinyali için filtreleme.
. Tekli veya çoklu PIP görüntüleme
1/36 ebadýnda 9 resim (8 donuk, 1 hareketli) 1/16 ebadýnda 4 resim (3 donuk, 1 hareketli) 1/9 ebadýnda 3 resim (2 donuk, 1 hareketli) Bu resimler 16:9 TVde POP görüntüleme olarak elde edilir. (Multi PIP modunda sadece saha modu görüntüleme mümkündür.)
. Multistandard Uygulamalar
625/525 satýr standartýnýn otomatik olarak tanýnmasý (Saplama resim ve ana resim) Kýrpýþmasýz tarama dönüþüm sistemi (ana kanal) Hdtv (ana kanal)
. 16 : 9 Uyumluluk
4 : 3 ve 16 : 9 TVlere uygundur. 4 : 3 saplama resmin 16 : 9 ekranda görüntülenmesi (1/4 ve 1/9 ebadýnda) 16 : 9 saplama resmin 4 : 3 ekranda görüntülenmesi (1/9 ve 1/16 ebadýnda)
. Dijital Giriþler
Y,+(B-Y),+(R-Y) Üçlü ADC SDA 9187-2Xe uygundur.
. Analog Çýkýþlar
Y,+(B-Y),+(R-Y) veya Y-(B-Y),-(R-Y) veya RGB 3RGB Matrisi : EBU, NTSC (Japon), NTSC(USA)
. Renk çözücüsünün ayarlanmasý için Dijital-Analog Konverter
6 bit rezolüsyon
. Saplama resmin pozisyonunun baðýmsýz bir þekilde programlanmasý
1 pixel ve 1 satýr kademesinde Bütün PIP ve POP pozisyonlarý, standart görüntüleme alanýnda mümkündür.
. Programlanabilir Çerçeveleme
4096 Çerceve rengi Deðiþken çerçeve geniþliði
. Tam ekran zemin saplamasý
64 zemin rengi veya geçirgen görüntüleme (ana resim görünür.)
. Wipe in/Wipe out kolaylýðý
Saplamanýn baþlangýç ve bitiþi sol alt PIP köþesindedir. Programlanabilir 4 period
. Resmin doldurulmasý . I²C bus kontrolü
3
. Bir uygulamada üçe kadar entagre devre kullanýlabilir.
Üç deðiþik I² C bus adresleme 3 entegre devre kullanarak 3e kadar hareketli resim 1/36 ebadýnda 27ye kadar resim
. Kanal endeksini gösteren OSD
64 karakter programlanabilir (alfanümerik ve özel semboller) Her PIP resminde 5 karakter görüntülenir. 4 Deðiþik karakter luminance deðerleri (B-Y = R-Y= 0) 4 zemin luminance deðerleri (B-Y = R-Y=0)veya geçirgen mod (Saplama resim görülür.)
. Yüksek kararlýlýkta saat üreteci için nümerik display PLL devresi . Uygun renk çözücüler kullanýldýðý zaman PAL/SECAM geçiktirme hatlarýna gerek yoktur. . P-DSO-32 kýlýfýnda/350 mil (SMD) . 5V Besleme Gerilimi
ST24C08, ST25C08, ST24W08, ST2508
SERÝ ERÝÞÝM 8K (1K x 8) EEPROM
GENEL TANIM
Teknik özellikler ; 8K bit I²C bus EEPROM ürünleri olan ST24/25C08 ve ST24/25W08için genelleþtirilmiþtir. ST24/25X08 ifadesindeki X, standart versiyon C hardware yaz. Kontrollü W yerine kullanýlmýþtýr. ST24/25x08; 8K elektrikle silinebilen ve programlanabilen bir hafýza entegre devresidir.(EEPROM) 256x8 bitlik 4 bloktan oluþur. Besleme gerilimi 2,5Va kadar düþse bile çalýþýr. Dual-in-line ve Plastik small outline kýlýflarýnda bulunur. I²C bus standartlarýna uygundur. Ýki hat, ara birim olarak iki yönlü data bus ve seri saat sinyali için kullanýlýr.
TDA 1308T
AB sýnýfý stereo kulaklýk sürücüsü
GENEL TANIM
TDA 1308T AB sýnýfý stereo kulaklýk sürücü entegre devresidir. S08 plastik kýlýfta bulunur. 1mm CMOS teknolojisi ile üretilmiþtir.
MSP 3410 B
Muldistandard Ses Ýþlemcisi Demodülatör ve Çözücü Bölümlerinin Özellikleri :
MSP3410 NICAM-Kodlu TV Stereo ses sinyalinin çözülmesi ve FM-mono TV ses sinyalinin demodülasyonunu ayný anda gerçekleþtiren bir entegre devredir. Alternatif olarak Alman veya Kore standartlarýna göre iki taþýyýcýlý FM Sistemleri veya uydu sistemleri, MSP3410B ile iþlenebilir.
AM ses taþýyýcýlarý klasik ses-arafrekans-karýþtýrýcý birimleri ile daha basit ve ekonomik olarak demodüle edilebildiði için MSP 3410B ile AM demodülasyonu ender görülen bir durumdur. Bununla birlikte uydu yayýnlarýnda FM taþýyýcýnýn tesbitinde AM demodülasyonu yayýnýn þiddetini hesaplamada oldukça iyi bir kriterdir. Bu yüzden otomatik arama devresinde kullanýlabilir. Multistandard kabiliyetleri ve esnek uygulama alanlarýna sahip olmasý nedeniyle entegre devre TV, uydu alýcý tüneri ve Video kaydedici cihazlarda kullanýlabilir.
MSP 3410 Bnin avantajlarý aþaðýda belirtilmiþtir.
. Seçilebilir iki analog giriþi (TV ve SAT arafrekans giriþleri) . Analog giriþi için otomatik kazanç kontrol (AGC) : giriþ seviyesi 0,14-3Vpp . Ses arafrekans giriþleri için A/D konverter. . Bütün demodülasyon ve filtreleme entegre devrenin içinde gerçekleþir. . Ýngiltere ve Ýskandinav dijital NICAM yayýnlarý çözülür. . Harici filtrelemeye gerek yoktur. . Tek saat kristali (18,432 MHz) gereklidir. . Nýcam-modunda Pay-TV . Otomatik arama ve muting için FM taþýyýcý seviyesinin hesaplanmasý
DSP Bölümünün Özellikleri :
. Ýþlenecek ses kaynaklarýnýn esnek seçimi . Harici DSP-iþlemcileri için (grafik ekolayzýr,surround sound v.s) dijital giriþ ve çýkýþ arabirimleri . Deemphasis sistemlerinin gerçekleþtirilmesi . AMU 2481 ile birlikte D2MAC audionun gerçekleþtirilmesi
4
Loading...
+ 7 hidden pages