Sony PR10-D6A, PR312-D6A, PR13-D6A, PR675-D6A User Manual [nl]

Product
Zink-luchtbatterij
Modelnaam
IEC
Nominaal
Nominaal
Diameter
Hoogte
Gewicht Spanning
Capaciteit
(mm)
(mm)
(g)
V
(mAh)
PR10-D6A
PR70
1,4
75
5,8
3,6
0,3
PR13-D6A
PR48
1,4
265
7,9
5,4
0,83
PR312-D6A
PR41
1,4
145
7,9
3,6
0,58
PR675-D6A
PR44
1,4
605
11,6
5,4
1,85
Technische gegevens
Gebruikershandleiding
Opslag
Bewaar zink-luchtbatterijen niet in de koelkast! De beste temperatuur voor
het opslaan van batterijen is tussen 10 en 30 °C, in de originele verpakking
en op een droge plaats. Stel de batterijen niet bloot aan temperaturen boven 50 °C, bijvoorbeeld in een afgesloten auto in de zon. Bovendien dient u de verpakking niet te buigen, dan zou u namelijk de afdichting kunnen beschadigen.
Gebruik van het product
Zink-luchtbatterijen zijn niet oplaadbaar en worden gevoed door zuurstof in de lucht. Een lipje houdt de knoopcel hermetisch afgedicht. Zodra u het lipje verwijdert, kan zuurstof de cel binnenkomen en wordt de cel geactiveerd. Daarom dient u het lipje pas te verwijderen als u de batterij nodig hebt. Na het verwijderen van het lipje, dient u tien seconden te wachten voordat u het batterijvak sluit.
Contact met de huid of metaal
Zorg dat een geactiveerde batterij niet in contact komt met metalen objecten, dan zou de batterij leeg kunnen lopen of zou er kortsluiting kunnen ontstaan. Knoopcelbatterijen zijn ook gevoelig voor het natuurlijke vet op de huid van uw handen. Wanneer dit vet op de knoopcel terechtkomt, kan het zijn dat de stroom wordt onderbroken. Daarom kunt u de batterij het beste alleen maar bij het lipje vasthouden.
Recycling en verwijdering
Een gebruikte gehoorapparaatbatterij dient nooit langer dan nodig in het gehoorapparaat te blijven zitten. We willen u vragen ons te helpen het milieu te beschermen en een gebruikte batterij niet gewoon met het huishoudelijk afval weg te gooien. Hoofdbatterijen dienen volgens de plaatselijke voorschriften te worden afgevoerd. Net als voor alle batterijen geldt ook voor batterijen voor gehoorapparaten dat deze nooit mogen worden verbrand of in brand mogen worden gestoken.
Informatie over veiligheid
Veiligheidsmaatregelen tijdens de omgang met batterijen
Plaats batterijen altijd op de juiste manier met betrekking tot de polariteiten (+ en -) die op de batterij en de apparatuur zijn aangegeven.
Zorg dat er geen kortsluiting optreedt in batterijen.
Laad batterijen niet op.
Forceer het ontladen van batterijen niet.
Gebruik geen nieuwe en oude batterijen of batterijen van verschillende merken door elkaar.
Lege batterijen dienen meteen uit de apparatuur te worden verwijderd en op de juiste wijze te worden afgevoerd.
Zorg dat batterijen niet verhit raken.
Las of soldeer niet rechtstreeks op batterijen.
Haal batterijen niet uit elkaar.
Zorg dat batterijen niet vervormd raken.
Gooi lege batterijen niet in het vuur.
Houd batterijen buiten het bereik van kinderen.
Laat kinderen batterijen alleen vervangen onder toezicht van een volwassene.
Sluit batterijen niet in en/of wijzig ze op geen enkele wijze.
Bewaar niet-gebruikte batterijen in de originele verpakking en uit de buurt van metalen voorwerpen. Als u batterijen al hebt uitgepakt, dient u ze niet te mengen of door elkaar te halen.
Verwijder batterijen uit apparatuur als deze gedurende een langere periode niet zal worden gebruikt, tenzij de apparatuur is bedoeld voor noodgevallen.
Verpakking
De verpakking biedt voldoende bescherming om mechanische beschadiging tijdens het transport, de omgang en eventueel stapelen te voorkomen. De materialen en het ontwerp van de verpakking worden gekozen om onbedoeld elektrisch contact en corrosie van de contactpunten te voorkomen en om enige bescherming te bieden tegen de omgeving.
Omgang met dozen batterijen
Te ruwe omgang met dozen batterijen kan leiden tot schade aan de batterijen en tot minder goede elektrische prestaties. Ook kunnen er zo lekkage, explosies of mogelijk brand ontstaan.
Loading...
+ 4 hidden pages