Sony CYBER-SHOT DSC-TX7 User Manual [ro]

Cuprins
operaţiune
Index
Căutarea după
MENU / Căutarea
Manual de utilizare a Cyber-shot
DSC-TX7/TX7C
© 2010 Sony Corporation 4-165-179-12(1)
RO
Modul de utilizare a acestui
Î
manual
Faceţi clic pe un buton din dreapta sus pentru a ajunge la pagina corespunzătoare. Acest lucru este util în momentul căutării unei funcţii pe care doriţi să o vizualizaţi.
Cuprins
Căutarea după
operaţiune
MENU / Căutarea
după setă ri
Index
Marcaje și adnotări utilizate în acest manual
Căutaţi informaţii după funcţie.
Căutaţi informaţii după operaţiune.
Căutaţi informaţii conform listei cu opţiunile de MENU / Setări.
Căutaţi informaţii după cuvinte-cheie.
Cuprins
Căutarea după
operaţiune
MENU / Căutarea
n acest manual, ordinea operaţiunilor este indicată de săgeţi (t). Atingeţi simbolurile de pe ecran în ordinea indicată. Marcajele sunt afișate așa cum apar în setarea implicită a aparatului foto.
Setarea implicită este indicată de .
Indică măsurile de siguranţă și limitările referitoare la utilizarea corectă a aparatului foto.
Index
zIndică informaţiile utile.
RO
2

Observaţii privind utilizarea aparatului foto

Cuprins
Observaţii privind tipurile de carduri de memorie pe care le puteţi utiliza (se vinde separat)
Următoarele carduri de memorie sunt compatibile cu acest aparat foto: „Memory Stick PRO Duo”, „Memory Stick PRO-HG Duo”, „Memory Stick Duo”, card de memorie SD, card de memorie SDHC și card de memorie SDXC. Cardurile MultiMediaCard nu pot fi utilizate. În acest manual, termenul „Memory Stick Duo” este utilizat pentru „Memory Stick PRO Duo”, „Memory Stick PRO-HG Duo” și „Memory Stick Duo”, iar termenul „card SD” este utilizat pentru cardul de memorie SD, cardul de memorie SDHC și pentru cardul de memorie SDXC.
• S-a confirmat că un „Memory Stick Duo” cu o capacitate de până la 32 GB și un card SD de până la 64 GB funcţionează corespunzător cu aparatul foto.
• Se recomandă să utilizaţi următoarele carduri de memorie atunci când înregistraţi filme: – (Mark2) („Memory
Stick PRO Duo” (Mark2))
(„Memory Stick PRO-
HG Duo”)
– Card de memorie SD, card de memorie
SDHC și card de memorie SDXC (clasa 4 sau mai rapid)
• Pentru informaţii suplimentare despre „Memory Stick Duo”, vezi pagina 162.
La utilizarea unui „Memory Stick Duo” într-un slot „Memory Stick” de mărime obișnuită
Puteţi utiliza „Memory Stick Duo” introducându-l în adaptorul „Memory Stick Duo” (se vinde separat).
Funcţiile aparatului foto
• În acest manual sunt prezentate funcţiile dispozitivelor compatibile / incompatibile cu protocolul TransferJet, ale dispozitivelor compatibile 1080 60i și ale dispozitivelor compatibile 1080 50i. Pentru a verifica dacă aparatul dvs. foto acceptă funcţia TransferJet și dacă este un dispozitiv compatibil 1080 60i sau 1080 50i, urmăriţi prezenţa următoarelor marcaje pe partea inferioară a aparatului foto. Dispozitiv compatibil TransferJet:
(TransferJet) Dispozitiv compatibil 1080 60i: 60i Dispozitiv compatibil 1080 50i: 50i
• Aparatul foto digital DSC-TX7C nu este compatibil cu funcţia TransferJet.
Observaţii despre acumulatori
• Încărcaţi acumulatorul (livrat) înainte de prima utilizare a aparatului foto.
• Puteţi încărca acumulatorii chiar dacă aceștia nu sunt complet descărcaţi. În plus, chiar dacă acumulatorii nu sunt complet încărcaţi, îi puteţi utiliza ca atare.
• Dacă nu intenţionaţi să utilizaţi acumulatorii pe o perioadă lungă de timp, folosiţi energia existentă și scoateţi-i din aparatul foto, după care păstraţi-i într-un loc răcoros și uscat. Astfel, se asigură menţinerea acumulatorilor în stare bună de funcţionare.
• Pentru informaţii suplimentare despre acumulatorii utilizabili, vezi pagina 164.
Obiectivul Carl Zeiss
Aparatul foto este echipat cu un obiectiv Carl Zeiss care poate reproduce imagini clare cu un contrast excelent. Obiectivul aparatului foto este fabricat după un sistem de asigurare a calităţii, atestat de Carl Zeiss, în conformitate cu standardele de calitate Carl Zeiss din Germania.
Căutarea după
operaţiune
MENU / Căutarea
Index
Adaptor „Memory Stick Duo”
Continuare r
RO
3
Observaţii despre ecranul LCD și obiectiv
• Ecranul LCD este fabricat cu o tehnologie de înaltă precizie, care asigură funcţionalitatea a peste 99,99% din pixeli. Cu toate acestea, pe ecranul LCD pot apărea niște mici puncte de culoare neagră și / sau luminoase (albe, roșii, albastre sau verzi). Aceste puncte sunt un rezultat normal al procesului de producţie și nu afectează înregistrarea.
Puncte negre, albe, roșii, albastre sau verzi
• Dacă pe ecranul LCD ajung picături de apă sau de alte lichide, ștergeţi-l imediat cu o cârpă moale. Dacă lichidele rămân pe suprafaţa ecranului LCD, performanţa aparatului foto poate fi afectată și pot apărea defecţiuni.
• Expunerea ecranului LCD sau a obiectivului la lumina directă a soarelui pentru perioade lungi de timp poate provoca defecţiuni. Fiţi atent atunci când lăsaţi aparatul foto lângă o fereastră sau în aer liber.
• Nu apăsaţi ecranul LCD. Ecranul se poate decolora și defecta.
• Imaginile pot să se deplaseze cu greutate pe ecranul LCD dacă temperatura ambiantă este scăzută. Acest lucru nu reprezintă o defecţiune.
• Aveţi grijă să nu loviţi și să nu apăsaţi cu putere obiectivul.
Imaginile din acest manual
Imaginile din acest manual sunt folosite doar ca exemplu și nu reprezintă fotografii reale realizate cu acest aparat foto.
Observaţie la redarea filmelor pe alte dispozitive
Acest aparat foto utilizează MPEG-4 AVC/H.264 High Profile ca format de înregistrare AVCHD. Filmele înregistrate în formatul AVCHD cu acest aparat foto nu pot fi redate de următoarele dispozitive:
– Alte dispozitive compatibile cu formatul
AVCHD, care nu acceptă High Profile
– Dispozitive incompatibile cu formatul
AVCHD
Acest aparat foto utilizează și MPEG-4 AVC/H.264 Main Profile ca format de înregistrare MP4. Din acest motiv, filmele înregistrate în formatul MP4 cu acest aparat foto nu pot fi redate pe alte dispozitive decât cele care acceptă MPEG-4 AVC/H.264.
Cuprins
Căutarea după
operaţiune
MENU / Căutarea
Index
Condensul
• Dacă aparatul foto este adus direct dintr-un loc rece într-un loc cald, umezeala se poate condensa în interiorul sau la exteriorul aparatului foto. Această condensare a umezelii poate determina defectarea aparatului foto.
• Dacă s-a adunat condens pe obiectiv, închideţi aparatul foto și așteptaţi aproximativ o oră, pentru ca umezeala să se evapore. Reţineţi că, dacă încercaţi să realizaţi fotografii cu urme de umezeală în interiorul obiectivului, nu veţi putea înregistra imagini clare.
RO
4

Cuprins

Observaţii privind utilizarea aparatului foto
Cuprins
Fotografierea
Modul de utilizare a acestui manual ····················· 2 Observaţii privind utilizarea aparatului foto··········· 3 Căutarea după operaţiune ···································· 8 MENU / Căutarea după setări····························· 11 Denumirea părţilor componente ························· 16 Lista de pictograme afișate pe ecran·················· 18 Utilizarea ecranului tactil····································· 20 Personalizarea opţiunilor de MENU···················· 22 Utilizarea butonului Imagine statică /
Mod Film ····························································· 24 Utilizarea memoriei interne ································· 25
Mod REC····························································· 26 Autoreglare inteligentă········································ 27 Programare auto ················································· 28 Foto panoramică inteligentă prin balans············· 29 Mod film ······························································ 31 Anti-neclaritate în mișcare ·································· 32 Seara, fără trepied ·············································· 33 Corecţie contrejour HDR····································· 34 Selectare scenă ·················································· 35 Zoomul································································ 37
Căutarea după
operaţiune
MENU / Căutarea
Index
RO
5
Vizualizarea
Vizualizarea imaginilor statice····························· 38 Redare cu zoom·················································· 40 Zoom pe tot ecranul············································ 41 Afișarea imaginilor rotite temporar······················ 42 Vizionarea filmelor··············································· 43
MENU (Fotografiere)
Cuprins
Căutarea după
operaţiune
MENU
Setări
TV
Opţiunile de MENU (Fotografiere)······················· 11
(Vizualizare)
Opţiunile de MENU (Vizualizare) ························· 13
Setarea opţiunilor················································ 14
Vizualizarea unei imagini pe un televizor cu definiţie standard (SD)······································· 129
Vizualizarea unei imagini pe un televizor de înaltă definiţie (HD)············································ 130
MENU / Căutarea
Index
Computer
Utilizarea cu computerul dumneavoastră ········· 134 Utilizarea softului··············································· 135 Conectarea aparatului foto la computer ···············137 Încărcarea imaginilor într-o aplicaţie media······ 139 Crearea unui disc de filme ································ 141
RO
6
Imprimarea
Cuprins
Imprimarea imaginilor statice···························· 144
Probleme tehnice
Probleme tehnice·············································· 147 Indicatoare și mesaje de avertizare··················· 156
Altele
Folosirea aparatului foto în străinătate·············· 161 „Memory Stick Duo” ········································· 162 Acumulatorii ······················································ 164 Încărcătorul de baterie······································ 165 Sistem inteligent de panoramare și înclinare ···· 166 Formatul AVCHD··············································· 167 Standardul TransferJet ····································· 168
Index
Căutarea după
operaţiune
MENU / Căutarea
Index
Index ································································· 169
RO
7

Căutarea după operaţiune

Cuprins
Setările realizate automat de aparatul foto
Realizarea filmelor
Fotografierea portretelor
Fotografierea panoramică
Autoreglare inteligentă······································· 27 Selectare scenă ··················································· 35 Recunoaștere scenă··········································· 69
Mod film ································································· 31 Buton Film····························································· 45 Format film ···························································· 97
Instantaneu estompat········································ 35 Portret crepuscul················································· 35 Declanșator zâmbet············································ 47 Recunoaștere scenă··········································· 69 Detecţie feţe·························································· 71 Reducere ochi închiși········································· 73 Reduc. ef. ochi roșii·········································· 103
Foto panoramică inteligentă prin balans······ 29
Căutarea după
operaţiune
MENU / Căutarea
Index
Cele mai bune fotografii ale animalelor de companie
Fotografierea de aproape a obiectelor
Fotografierea obiectelor aflate în mișcare
Animal de companie··········································· 35
Macro······································································ 59 Focalizare apropiată ··········································· 59
Declanșator de mare viteză······························ 36 Mod film ································································· 31 Rafală······································································ 58
RO
8
Fotografierea fără neclaritate
Sensibilitate înaltă ··············································· 35 Declanșator de mare viteză······························ 36 Anti-neclaritate în mișcare································ 32 Seara, fără trepied ·············································· 33 Temporizatorul cu declanșare după
2 secunde ISO··········································································· 61
······························································ 51
Cuprins
Căutarea după
operaţiune
Fotografierea cu lumină de fundal
Fotografierea în locuri întunecate
Reglarea expunerii
Modificarea poziţiei de focalizare
Modificarea dimensiunii / calităţii imaginii
Bliţul automat ······················································· 49 Recunoaștere scenă··········································· 69 Corecţie contrejour HDR··································· 34
MENU / Căutarea
Sensibilitate înaltă ··············································· 35 Anti-neclaritate în mișcare································ 32 Sincronizare lentă················································ 49 ISO··········································································· 61
EV············································································· 60
Index
Utilizarea ecranului tactil ··································· 20 Focalizare ······························································ 66 Detecţie feţe·························································· 71
Dimens. imag./Calitate ······································ 55
Ștergerea imaginilor
Afișarea imaginilor mărite
Afișarea imaginilor pe tot ecranul
Șterge ····································································· 81 Format ·································································· 121
Redare cu zoom ·················································· 40 Tăiere margini (Redimens.)······························· 86
Zoom pe tot ecranul ··········································· 41 Afișarea imaginilor rotite temporar················· 42 Dimens. imag./Calitate ······································ 55
RO
9
Editarea imaginilor
Retușează······························································ 86
Cuprins
Desenează····························································· 85
Redarea unei serii de imagini în ordine
Utilizarea cu indicatoare ușor de observat
Imprimarea imaginilor cu data realizării acestora
Modificarea setărilor datei și orei
Iniţializarea setărilor
Imprimarea imaginilor
Prezentare imagini ·············································· 78
Mod Facil ························································· 44, 75
„PMB (Picture Motion Browser)”·················· 135
Setare zonă························································· 127 Setare dată și oră·············································· 128
Iniţializare····························································· 109
Imprimare····························································· 144
Căutarea după
operaţiune
MENU / Căutarea
Index
Vizualizarea pe televizor
Crearea unui disc pentru filme în format AVCHD
Informaţii despre accesoriile opţionale
Vizualizarea unei imagini pe un televizor cu definiţie standard (SD)································ 129
Vizualizarea unei imagini pe un televizor de înaltă definiţie (HD)······································ 130
Crearea unui disc de filme······························ 141
Sistem inteligent de panoramare și înclinare································································ 166
10
RO

MENU / Căutarea după setări

Opţiunile de MENU (Fotografiere)
Puteţi selecta cu ușurinţă diversele funcţii de fotografiere din .
Cuprins
1 Împingeţi în jos capacul obiectivului pentru a
comuta la modul de fotografiere.
2 Atingeţi pentru a afișa ecranul MENU.
Cele patru opţiuni ale meniului, afișate sub , nu apar în ecranul MENU.
3 Atingeţi opţiunea de meniu t modul dorit.
În tabelul de mai jos, indică setările care pot fi modificate, iar —, setările care nu pot fi modificate. O setare poate fi fixă sau restricţionată, în funcţie de modul de fotografiere. Pentru informaţii suplimentare, consultaţi pagina corespunzătoare fiecărei opţiuni. Pictogramele de sub indică modurile disponibile.
Butonul Imagine statică / Mod Film
Mod REC
Opţiunile meniului
Mod Facil Buton Film Scenă realizare
film Declanșator
zâmbet Bliţ
Temporizator Direcţie
fotografiere Dimens. imag./
Calitate Rafală
Macro EV ISO Balans de alb
—————— —
———— ——
———
—— ——— — ——
————
——— ——
———— —— —
——
——
——
Căutarea după
operaţiune
MENU / Căutarea
Index
Continuare r
11
RO
Butonul Imagine statică / Mod Film
Mod REC
Opţiunile meniului
Balans de alb subacvatic
Focalizare Mod măsurare Recunoaștere
scenă Detecţie feţe
Cuprins
——————
——— ——
————— — ——
——
Căutarea după
operaţiune
Reducere ochi închiși
Setări afișare
—————— ——
Observaţii
• [Calitate] este afișată numai atunci când [Format film] este setat la [AVCHD].
• Pe ecran sunt afișate numai opţiunile disponibile pentru fiecare mod.
• Cele patru opţiuni ale meniului, afișate sub , diferă în funcţie de fiecare mod.
MENU / Căutarea
Index
12
RO
Opţiunile de MENU (Vizualizare)
Puteţi selecta cu ușurinţă diversele funcţii de vizualizare din .
1 Apăsaţi butonul (Redare) pentru a comuta la
modul de redare.
Cuprins
2 Atingeţi pentru a afișa ecranul MENU.
Cele patru opţiuni ale meniului, afișate sub , nu apar în ecranul MENU.
3 Atingeţi opţiunea de meniu t modul dorit.
În tabelul de mai jos, indică setările care pot fi modificate, iar —, setările care nu pot fi modificate.
Mod vizualizare
Opţiunile meniului
(Mod Facil) (Calendar) (Index imagini)
(Prezentare imagini)
(Șterge)
(Expediere prin
TransferJet)
(Desenează) (Retușează)
(Mod vizualizare) (Afișare grup rafală)
(Protejează)
DPOF
(Imprimare)
(Rotește) (Setări volum) (Setări afișare)
(Date expunere)
(Configurare index
imagini)
(Selectează folder)
Card de memorie
Vizualizare
dată
——
Vizualizare
folder
(Static)
————
————
Vizualiz.
folder (MP4)
———
—— ——
——— —— ——
Vizualiz.
AVCHD
Memoria
internă
Vizualizare
folder
Căutarea după
operaţiune
MENU / Căutarea
Index
13
RO
Observaţii
• Pe ecran sunt afișate numai opţiunile disponibile pentru fiecare mod.
• Cele patru opţiuni ale meniului, afișate sub , diferă în funcţie de fiecare mod.
Setarea opţiunilor
Cuprins
Puteţi modifica setările din ecranul (Setări).
1 Atingeţi pentru a afișa ecranul MENU.
2 Atingeţi (Setări) t categoria dorită t
opţiunea dorită t setarea dorită.
Categorii Opţiuni
Setări fotografiere
Setări principale
Format film Sursă luminoasă AF Caroiaj Zoom digital Orientare automată Ghid recun. scenă Reduc. ef. ochi roșii Alertă ochi închiși Bip Luminozitate LCD Language Setting Mod demo Iniţializare Rezoluţie HDMI CONTROL PT.HDMI COMPONENT Carcasă Conectare USB Setări LUN Descarcă muzică Format muzică Economisire energ. TransferJet Calibrare
Continuare r
14
Căutarea după
operaţiune
MENU / Căutarea
Index
RO
Categorii Opţiuni
Instrument card memorie
Instrument memorie int.
Setări ceas
Format Creează folder REC. Modif. folder REC. Șterg. folder REC Copiază Număr fișier Format Număr fișier Setare zonă Setare dată și oră
Cuprins
Căutarea după
operaţiune
Observaţii
• [Setări fotografiere] apare numai atunci când setările au fost accesate din modul de fotografiere.
• [Instrument card memorie] apare numai dacă aţi introdus un card de memorie în aparat, iar [Instrument memorie int.] apare numai dacă nu aţi introdus un card de memorie.
MENU / Căutarea
Index
15
RO

Denumirea părţilor componente

Aparat foto A Buton declanșator
B Microfon C Capac obiectiv D Butonul ON/OFF (pornire / oprire) E Ledul ON/OFF (pornire / oprire) F Bliţ G Led temporizator / Led declanșator
zâmbet / Sursă luminoasă AF
H Obiectiv I Ecran LCD / ecran tactil J Butonul (Redare) (38) K Led indicator al modului (Imagine
statică)
L Led indicator al modului (Film) M Buton de zoom (W / T) (37, 40) N Butonul de mod (Imagine statică) /
(Film)
O Inel pentru cureaua de mână* P Clapetă de scoatere a bateriei Q Fantă de introducere a bateriei R Orificiu pentru trepied S Conector cu utilizări multiple T Capac compartiment pentru baterii /
card de memorie
U Led de acces V Fantă pentru cardul de memorie W Marcaj (TransferJet™) (83, 119)
Cuprins
Căutarea după
operaţiune
MENU / Căutarea
Index
Capac inferior
* Utilizarea curelei de mână
Cureaua de mână este fixată din fabrică pe carcasa aparatului foto. Introduceţi mâna prin buclă, pentru a împiedica defectarea aparatului foto ca urmare a posibilului contact cu solul.
Inel
Continuare r
16
RO
* Utilizarea instrumentului de scris
Instrumentul de scris este utilizat pentru a lucra cu ecranul tactil. Este atașat la cureaua de mână. Nu transportaţi aparatul foto ţinându-l de instrumentul de scris. Aparatul se poate desprinde și poate cădea.
Utilizarea adaptorului CA AC-LS5 (se vinde separat)
marcaj
v
Cuprins
Suport cu ieșiri multiple
Folosiţi suportul cu ieșiri multiple pentru a fixa aparatul foto în următoarele cazuri:
– Conectarea unui cablu USB la un computer – Conectarea unui cablu AV sau HDMI la un
televizor
– Conexiunea la o imprimantă PictBridge
A Mufa conectorului aparatului foto B Mufă DC IN C Mufă USB D Mufă HDMI E Mufă A/V OUT (STEREO)
1 La mufa DC IN
2 La o priză de perete
• Acumulatorul nu se încarcă prin simpla conectare a aparatului foto la adaptorul CA AC-LS5 (se vinde separat). Pentru a-l încărca, utilizaţi încărcătorul de baterie.
Căutarea după
operaţiune
MENU / Căutarea
Index
17
RO

Lista de pictograme afișate pe ecran

Pictogramele sunt afișate pe ecran pentru a indica starea aparatului foto. Poziţia pictogramelor afișate poate diferi, în funcţie de modul de fotografiere.
La realizarea de fotografii statice
1
Afișaj Indicaţie
Pictograma Recunoaștere scenă
Cuprins
Căutarea după
operaţiune
La realizarea de filme
La redare
Mediul de redare / înregistrare
8/8 Numărul imaginii / numărul
Modificarea folderului
Balansul de alb
Destinaţia Recunoaștere scenă Avertizare asupra vibraţiilor Scenă de film Redarea cu zoom
(cardul de memorie, memoria internă)
de imagini înregistrate la data / în folderul selectat(ă)
Folderul de înregistrare Folderul de redare Dimensiunea / calitatea
imaginii
Imagini fotografiate în rafală Imaginea principală din
grupul de imagini rafală Setările TransferJet
Protecţie Marcajul Imprimare (DPOF)
MENU / Căutarea
Index
Continuare r
18
RO
2
Afișaj Indicaţie
Energia disponibilă Avertisment baterie
descărcată Sursa luminoasă AF Folderul de înregistrare
Mediul de redare / înregistrare
(cardul de memorie, memoria internă)
Scalare zoom
Fișier bază de date plin /
avertisment de eroare a fișierului bazei de date
Conectarea la PictBridge
Modul de măsurare
Bliţ
Balansul de alb
3
Afișaj Indicaţie
Modul În rafală
C:32:00 Afișajul de diagnosticare
automată Avertisment de creștere a
temperaturii
Temporizatorul
96 Numărul de imagini
înregistrabile
100 Min Durata înregistrabilă
Detecţie feţe
Fișier bază de date plin /
avertisment de eroare a fișierului bazei de date
Dimensiunea / calitatea imaginii
Afișaj Indicaţie
Cadru de identificare în intervalul AF
Marcaje măsurare parţială
ISO400 Valoarea ISO +2.0EV Valoarea expunerii 125 Timp expunere F3.5 Valoarea diafragmei
4
Afișaj Indicaţie
Focalizare
Reducerea efectului de ochi roșii
z Blocarea AE / AF
Timpul de expunere scurt NR
125 Timp expunere F3.5 Valoarea diafragmei ISO400 Valoarea ISO +2.0EV Valoarea expunerii
Focalizare la mică distanţă
Modul bliţului
Încărcarea bliţului
Modul de măsurare
REC Stand-by
0:12 Durata de înregistrare (m:s)
N Redarea
35° 37' 32" N 139° 44' 31" E
0:00:12 Contor 101-0012 Numărul fișierului - folderului 2010 1 1
9:30 AM
Înregistrarea unui film / film în așteptare
Bara de redare Direcţia azimutului Informaţii GPS Afișajul latitudinii și
longitudinii
Data / ora înregistrării imaginii redate
Cuprins
Căutarea după
operaţiune
MENU / Căutarea
Index
19
RO

Utilizarea ecranului tactil

Cu acest aparat foto puteţi să efectuaţi operaţiuni și setări atingând butoanele sau glisând pe ecranul LCD cu degetul.
/// Afișează opţiunile ascunse, astfel încât
opţiunile pe care doriţi să le definiţi să fie afișate pe ecran.
Reveniţi la ecranul precedent.
Descrie funcţiile de fotografiere atunci când este afișat meniul de fotografiere, modul de fotografiere sau modul Selectare scenă. Atingeţi t opţiunile a căror descriere doriţi să o vizualizaţi.
Observaţii
• Pentru a utiliza ecranul tactil, apăsaţi-l ușor cu degetul sau cu instrumentul de scris inclus. Dacă apăsaţi cu putere sau folosiţi un obiect ascuţit, altul decât instrumentul de scris inclus, ecranul tactil se poate defecta.
• Dacă atingeţi partea dreaptă sus a ecranului în timpul fotografierii, butoanele și pictogramele vor dispărea temporar. Vor reapărea atunci când luaţi degetul de pe ecran.
Cuprins
Căutarea după
operaţiune
MENU / Căutarea
Utilizarea prin glisarea ecranului LCD
Afișează / ascunde ecranul MENU
Acţiune Metoda de utilizare
În timpul fotografierii / redării
Afișează ecranul MENU Atingeţi partea stângă a ecranului LCD
și glisaţi spre dreapta
Ascunde ecranul MENU Atingeţi partea dreaptă a ecranului
LCD și glisaţi spre stânga
Ascunde butoanele funcţionale Atingeţi partea stângă a ecranului LCD
și glisaţi spre stânga
Afișează butoanele funcţionale Atingeţi partea stângă a ecranului LCD
și glisaţi spre dreapta
Index
Continuare r
20
RO
Acţiune Metoda de utilizare
În timpul redării
Afișează imaginea următoare / precedentă
Schimbă în permanenţă imaginea (imaginea următoare / precedentă)
Afișează ecranul de index al imaginilor în timpul redării
Afișează pagina următoare / precedentă în modul index
Afișează calendarul în timpul redării, în modul Vizualizare după dată
Glisaţi spre dreapta sau spre stânga
Glisaţi spre dreapta sau spre stânga și continuaţi să apăsaţi
Glisaţi în sus
Glisaţi în jos sau în sus
Glisaţi în jos
Atingerea ecranului pentru a stabili focalizarea
Cuprins
Căutarea după
operaţiune
Dacă atingeţi subiectul de pe ecranul tactil, este afișat un cadru, iar dacă apăsaţi butonul declanșator pe jumătate, cadrul este focalizat. Dacă în interiorul cadrului se află o faţă, pe lângă focalizare, luminozitatea și nuanţa de culoare sunt optimizate automat.
Buton / metoda de utilizare Acţiune
Atingeţi subiectul Reglează focalizarea.
Anulează funcţia.
Observaţie
• În următoarele situaţii, nu puteţi focaliza cadrul atingând ecranul: – În modul Foto panoramică inteligentă prin balans – În modul Film – În modul Facil – Atunci când funcţia Declanșator zâmbet este activată – Atunci când opţiunea (Peisaj), (Crepuscul), (Specialităţi culinare), (Artificii) sau
(Subacvatic) este selectată în modul Selectare scenă
– Atunci când opţiunea [Temporizator] este setată la [Autoportret o persoană] sau la
[Autoportret două persoane]
– Atunci când utilizaţi [Zoom digital]
MENU / Căutarea
Index
21
RO

Personalizarea opţiunilor de MENU

În timpul fotografierii / redării, cele patru opţiuni de MENU apar sub pe ecranul LCD. Puteţi personaliza aceste patru butoane în funcţie de opţiunile de MENU și aspectul preferat, localizând astfel butoanele frecvent utilizate. Puteţi personaliza aceste butoane și salva setările corespunzătoare fiecărui mod de înregistrare, în timpul fotografierii, precum și cele pentru memoria internă și cardul de memorie, în timpul redării.
1 Atingeţi pentru a afișa ecranul MENU.
2 (Personalizare) t [OK]
3 Selectaţi o pictogramă de MENU și glisaţi-o în
poziţia dorită, în partea stângă a ecranului LCD.
Pictograma MENU din zona de personalizare este înlocuită.
4 Pentru a anula, atingeţi .
Zona de personalizare
Cuprins
Căutarea după
operaţiune
MENU / Căutarea
Index
Observaţie
• Nu puteţi particulariza pictograma MENU în modul Facil.
Continuare r
22
RO
zAvantajele personalizării
Puteţi nu numai să schimbaţi locul pictogramelor MENU, ci și să schimbaţi locul pictogramelor MENU din interiorul zonei de personalizare și să reduceţi numărul de pictograme MENU.
Schimbarea locului pictogramelor MENU din interiorul zonei de personalizare
Atingeţi o pictogramă MENU din interiorul zonei de personalizare și mutaţi-o în locul dorit.
Reducerea numărului de pictograme din interiorul zonei de personalizare
Atingeţi o pictogramă MENU din interiorul zonei de personalizare și mutaţi-o în zona din partea dreaptă.
Cuprins
Căutarea după
operaţiune
MENU / Căutarea
Index
23
RO

Utilizarea butonului Imagine statică / Mod Film

Puteţi selecta modul de fotografiere în funcţie de modul în care doriţi să fotografiaţi.
Cuprins
Buton declanșator
Buton de mod /
1 Apăsaţi butonul de mod / pentru a comuta la modul de fotografiere
(Imagine statică) sau (Film).
(Imagine statică) Vă permite să realizaţi fotografii statice.
Comută la modul de înregistrare a fotografiilor statice setat utilizând (Mod REC) (pagina 26).
(Film) Puteţi înregistra filme.
Comută la scena de film setată utilizând [Scenă realizare film] (pagina 46).
t
Căutarea după
operaţiune
MENU / Căutarea
Index
24
RO

Utilizarea memoriei interne

Memoria internă a aparatului foto este de aproximativ 45 MB. Această memorie nu este mobilă. Chiar dacă nu există un card de memorie în aparatul foto, puteţi înregistra imagini folosind memoria internă.
Cuprins
Atunci când este introdus un card de memorie [Înregistrare]: Imaginile sunt înregistrate pe cardul de
memorie.
B
B
Memoria internă
[Redare]: Sunt redate imaginile de pe cardul de memorie. [Meniu, Setări etc.]: Pentru prelucrarea imaginilor de pe
cardul de memorie sunt disponibile mai multe funcţii.
Atunci când nu este introdus un card de memorie [Înregistrare]: Imaginile sunt înregistrate folosind memoria
internă.
[Redare]: Imaginile din memoria internă sunt redate. [Meniu, Setări etc.]: Pentru prelucrarea imaginilor din
memoria internă sunt disponibile mai multe funcţii.
Despre imaginile stocate în memoria internă
Vă recomandăm să copiaţi (să executaţi o copie de siguranţă) datele fără erori, folosind una dintre următoarele metode.
Pentru a copia (executa o copie de siguranţă) datele pe hard-disk-ul computerului dvs.
Urmaţi procedura de la pagina 137 fără cardul de memorie introdus în aparat.
Căutarea după
operaţiune
MENU / Căutarea
Index
Pentru a copia (executa o copie de siguranţă) datele pe un card de memorie
Pregătiţi un card de memorie cu suficient spaţiu liber și urmaţi procedura din secţiunea [Copiază] (pagina 125).
Observaţii
• Nu puteţi importa imaginile de pe un card de memorie în memoria internă.
• Realizând o conexiune USB între aparatul foto și computer printr-un cablu, puteţi importa datele din memoria internă pe computer. Cu toate acestea, nu puteţi exporta date de pe computer în memoria internă.
25
RO

Mod REC

Puteţi selecta modul de fotografiere în funcţie de condiţii și de obiectiv.
1 Împingeţi în jos capacul obiectivului pentru a
comuta la modul de fotografiere.
2Atingeţi (Mod REC) t modul dorit.
Cuprins
Căutarea după
operaţiune
(Autoreglare
inteligentă)
(Programare auto)
(iFoto panoram. prin
balans)
(Mod film)
(Anti-neclaritate în
mișcare)
(Seara, fără trepied)
(Corecţie contrejour
HDR)
(Selectare scenă)
Vă permite să realizaţi fotografii statice cu setarea reglată automat.
Vă permite să realizaţi fotografii cu expunerea reglată automat (timpul de expunere și deschiderea diafragmei). De asemenea, puteţi selecta diverse setări folosind meniul.
Vă permite să realizaţi o fotografie panoramică după compunerea imaginilor.
Puteţi înregistra filme.
Vă permite să realizaţi fotografii cu neclaritate redusă fără utilizarea bliţului atunci când compuneţi fotografii în rafală realizate la viteză ridicată.
Vă permite să realizaţi fotografii cu neclaritate redusă în lumină difuză fără utilizarea trepiedului atunci când compuneţi fotografii în rafală realizate la viteză ridicată.
Vă permite să fotografiaţi cu o gamă mai mare de gradaţii suprapunând două imagini cu expuneri diferite.
Vă permite să realizaţi fotografii cu setările predefinite în funcţie de scenă.
MENU / Căutarea
Index
26
RO

Autoreglare inteligentă

Vă permite să realizaţi fotografii statice cu setarea reglată automat.
1 Împingeţi în jos capacul obiectivului pentru a
comuta la modul de fotografiere. 2 (Mod REC) t (Autoreglare inteligentă) 3 Apăsaţi complet butonul declanșator.
Observaţie
• Modul Bliţ este setat la [Auto] sau la [Dezactivat].
Cuprins
Căutarea după
operaţiune
zDespre opţiunea Recunoaștere scenă
Opţiunea Recunoaștere scenă funcţionează în modul Autoreglare inteligentă. Această funcţie îi permite aparatului foto să recunoască automat condiţiile de fotografiere și să realizeze fotografia.
Pictograma Recunoaștere scenă și ghidul
• Aparatul foto recunoaște (Crepuscul), (Portret crepuscul), (Crepuscul cu fol. trepied), (Lumină fundal), (Portret cu lumină fundal), (Peisaj), (Macro),
(Focalizare apropiată) sau (Portret) și afișează pictograma corespunzătoare și ghidul pe ecran atunci când scena este recunoscută. Pentru informaţii suplimentare, vezi pagina 69.
zDacă realizaţi o fotografie statică a unui subiect asupra
căruia vă este greu să vă focalizaţi
• Cea mai mică distanţă de fotografiere este de aproximativ 8 cm [1 cm în modul Autoreglare inteligentă sau Facil] (W), 50 cm (T) (de la obiectiv). Fotografiaţi în modul Focalizare la mică distanţă atunci când fotografiaţi un subiect aflat mai aproape decât distanţa de fotografiere.
• Atunci când aparatul foto nu se poate focaliza automat pe subiect, indicatorul de blocare AE / AF începe să se aprindă intermitent, lent, iar bipul nu este emis. Fie reluaţi fotografierea, fie modificaţi setarea de focalizare (pagina 66).
• Focalizarea poate fi dificilă în următoarele situaţii: – Este întuneric și subiectul se află la distanţă. – Contrastul dintre subiect și fundal este slab. – Subiectul este văzut printr-un geam. – Subiectul se mișcă rapid. – Lumina este reflectată sau există suprafeţe strălucitoare. – Subiectul este luminat din spate sau există o lumină intermitentă.
MENU / Căutarea
Index
27
RO

Programare auto

Vă permite să realizaţi fotografii cu expunerea reglată automat (timpul de expunere și deschiderea diafragmei). De asemenea, puteţi selecta diverse setări folosind meniul.
1 Împingeţi în jos capacul obiectivului pentru a
comuta la modul de fotografiere. 2 (Mod REC) t (Programare auto) 3 Apăsaţi complet butonul declanșator.
Cuprins
Căutarea după
operaţiune
MENU / Căutarea
Index
28
RO

Foto panoramică inteligentă prin balans

Vă permite să creaţi o fotografie panoramică din imagini compuse. De asemenea, aparatul foto detectează automat feţele oamenilor sau subiecţii în mișcare.
1 Împingeţi în jos capacul obiectivului pentru a
comuta la modul de fotografiere. 2 (Mod REC) t (iFoto panoram. prin
balans)
3 Aliniaţi aparatul foto cu conturul subiectului ce va
fi fotografiat și apăsaţi complet butonul
declanșator.
Cuprins
Căutarea după
operaţiune
MENU / Căutarea
Această parte nu va fi fotografiată
4 Realizaţi o panoramare completă,
urmând instrucţiunile de pe ecranul
LCD.
Bara de ghidare
Observaţii
• Dacă nu puteţi realiza o panoramare pe întregul subiect pe durata de timp dată, pe imaginea
compusă apare o zonă gri. Dacă se întâmplă acest lucru, mișcaţi mai rapid aparatul foto pentru a înregistra o fotografie panoramică completă.
• Deoarece câteva fotografii sunt unite, partea lipită nu se va înregistra cu acurateţe.
• În condiţii de lumină slabă, este posibil ca imaginile panoramice să fie neclare sau fotografiile să
nu fie realizate.
• În condiţii de lumină care pâlpâie, cum ar fi lumina fluorescentă, luminozitatea sau culoarea
imaginii combinate nu este întotdeauna aceeași.
• Atunci când unghiul total al fotografiei panoramice și unghiul de blocare AE / AF diferă foarte
mult în luminozitate, culoare și focalizare, fotografia nu va fi reușită. Dacă se întâmplă acest lucru, modificaţi unghiul de blocare AE / AF și repetaţi fotografierea.
• Fotografierea panoramică inteligentă prin balans nu este adecvată în următoarele situaţii:
– Obiectele sunt prea aproape de aparatul foto – Imaginile cu contrast slab, cum ar fi cerul, plaja cu nisip sau pajiștile – Imaginile în schimbare continuă, cum ar fi valurile sau cascadele
• Nu puteţi crea fotografii panoramice în următoarele situaţii:
– Realizaţi panoramarea prea repede sau prea încet – Aparatul foto este foarte instabil
Index
Continuare r
29
RO
zSchimbarea direcţiei de fotografiere sau a dimensiunii
imaginii unei fotografii panoramice
Cuprins
Direcţie fotografiere:
Dimens. imag.: (Dimens. imag.) t [Standard] sau [Lat]
(Direcţie fotografiere) t [Dreapta], [Stânga], [Sus] sau
[Jos]
zIndicaţii pentru realizarea unei fotografii panoramice
Realizaţi panoramarea mișcând aparatul foto pe forma unui arc, cu viteză constantă, în direcţia indicată pe ecranul LCD. Subiecţii care nu se află în mișcare sunt mai potriviţi pentru fotografiile panoramice decât subiecţii care se află în mișcare.
Direcţia orizontalăDirecţia verticală
Raza trebuie să fie cât mai mică
• Stabiliţi scena și apăsaţi butonul declanșator pe jumătate, astfel încât să blocaţi expunerea și balansul de alb.
• Reglaţi elementele cadrului astfel încât porţiunea care cuprinde partea cea mai variată a peisajului să fie în centrul fotografiei.
Căutarea după
operaţiune
MENU / Căutarea
Index
zDerularea imaginilor panoramice, în vederea afișării
Derulaţi imaginile panoramice atingând în timpul afișării acestor imagini. Atingeţi ecranul LCD în timpul redării, pentru a afișa butoanele funcţionale.
Buton funcţional / metoda de utilizare
Atingeţi sau ecranul LCD
Atingeţi /// sau glisaţi în sus / în jos /
Arată zona afișată a întregii fotografii panoramice
• Imaginile panoramice pot fi redate și cu ajutorul softului livrat „PMB” (pagina 135).
• Imaginile panoramice înregistrate cu un alt aparat foto pot să nu fie derulate corect în momentul redării.
la dreapta / la stânga
Acţiune
Redă imaginile derulante / pauză
Derulează fotografiile
30
RO
Loading...
+ 142 hidden pages