Smeg S45MX, SC45M, SC45MSG, S45MA User Manual [pt]

Οδηγίες χρήσης
Μικροκύματα
Πίνακας περιεχομένων
1 ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ......................................................................... 4
2 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ - Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ .............. 5
3 ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.............................................................................6
4 ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΑΣ........................................................................... 9
5 ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ................................................................................. 9
6 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ................................. ........................... 10
7 ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ................................................................ 12
8 ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ............................... ............................................ 17
9 ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ............................................................................. 18
10 ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ..................................................................... 27
11 ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ................................................................................. 29
12 ΕΓΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ................................................................... 31
GR
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ: παρέχουν τις συστάσεις χρήσης, την περιγραφή των χειριστηρίων και τις σωστές διαδικασίες για τον καθαρισμό και τη συντήρηση της συσκευής.
3
GR
Προφυλάξεις για τη χρήση
1 ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ
ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ. Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ. ΑΥΤΗ Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΟΚ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕ ΙΣΧΥ. Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΡΜΟΣΤΕΣ. Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΧΡΗΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΑΝΩΤΕΡΩ.
ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ.
ΜΗΝ ΑΦΗΣΤΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΑΦΥΛΑΚΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΧΩΡΙΣΤΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΛΙΚΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΩΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΘΕΣΗΣ.
ΑΥΤΗ Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 2002/96/EK ΓΙΑ ΤA ΑΠΟΒΛΗΤA ΗΛΕΚΤΡΙΚΟY ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟY ΕΞΟΠΛΙΣΜΟY (WEEE). Η ΟΔΗΓΙΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.
ΜΗΝ ΕΜΠΟΔΙΣΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΑΕΡΑΓΩΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ.
Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΞΟΝΤΑ ΑΡΙΘΜΟ, ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΡΑΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ. Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ.
ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΠΟΤΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ Ή ΑΙΧΜΗΡΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΞΥΣΤΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΛΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΜΗ ΔΙΑΒΡΩΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΞΥΛΙΝΟΥ Ή ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ. ΞΕΒΓΑΛΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ ΚΑΙ ΣΤΕΓΝΩΣΤΕ ΜΕ ΜΑΛΑΚΟ ΥΦΑΣΜΑ Ή ΔΕΡΜΑ. ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΣΕ ΛΕΚΕΔΕΣ ΑΠΟ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΖΑΧΑΡΗ (Π.Χ. ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ) ΝΑ ΞΕΡΑΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ. ΕΑΝ ΞΕΡΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΘΑ ΒΛΑΨΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΩΜΑ ΤΟΥ ΣΜΑΛΤΟΥ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ.
4
GR
Οδηγίες Απόρριψης
2 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ -
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Τα προϊόντα μας συσκευάζονται χρησιμοποιώντας μόνο μη επιθετικά, φιλικά προς το περιβάλλον, ανακυκλώσιμα υλικά. Συνιστούμε την κατάλληλη απόρριψη της συσκευασίας. Ελάτε σε επαφή με τον τοπικό φορέα για τις διευθύνσεις των εγκαταστάσεων συλλογής, ανακύκλωσης και απόρριψης.
Μην αφήστε ποτέ το σύνολο ή μέρος της συσκευασίας γύρω. Τα μέρη της συσκευασίας και ειδικά οι πλαστικές τσάντες, μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο ασφυξίας για τα παιδιά.
Η παλαιά σας συσκευή πρέπει επίσης να απορριφθεί κατάλληλα. Σημαντικό: παραδώστε τη συσκευή στον τοπικό φορέα που εγκρίνεται για να συλλέγει απορριμμένες συσκευές. Η κατάλληλη διάθεση επιτρέπει την ευφυή αποκατάσταση των πολύτιμων υλικών.
Πριν απορρίψετε τη συσκευή σας, είναι σημαντικό να αφαιρεθούν οι πόρτες και να αφεθούν τα ράφια στη θέση τους όπως για τη χρήση, ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα παιδιά δεν μπορούν τυχαία να παγιδευτούν μέσα στο φούρνο κατά τη διάρκεια παιχνιδιού. Επίσης, κόψτε το καλώδιο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και αφαιρέστε και το φις.
5
GR
Προφυλάξεις ασφάλειας
3 ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΑΝΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ Ή ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΥ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ. ΟΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ ΣΩΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ Ή ΑΕΡΙΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
ΤΟ ΦΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΡΙΖΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ. Η ΠΡΙΖΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΙΤΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ. ΜΗΝ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΦΙΣ ΤΡΑΒΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ.
Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΕΙΩΘΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ.
ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΔΟΚΙΜΗ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ. ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΟΚΙΜΗΣ ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΝΕΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΛΑΦΤΕΙ. ΕΑΝ Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ, ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ. ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΟΝΟΣ ΣΑΣ.
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! ΜΗΝ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ, ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΧΑΡΤΙ, ΠΛΑΣΤΙΚΟ Ή ΑΛΛΟ ΕΥΦΛΕΚΤΟ ΥΛΙΚΟ. ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΥΡΑΚΤΩΘΟΥΝ. ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ! ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! ΕΑΝ ΔΕΙΤΕ ΚΑΠΝΟ Ή ΦΩΤΙΑ, ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΟΙ ΦΛΟΓΕΣ. ΣΒΗΣΤΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟ ΦΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΙΖΑ Ή ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! ΜΗΝ ΘΕΡΜΑΝΕΤΕ ΚΑΘΑΡΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ Ή ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΗ ΠΟΤΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ. ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ! ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! ΜΗΝ ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΥΓΡΑ Ή ΑΛΛΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΔΟΧΕΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΕΚΡΑΓΟΥΝ. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΧΩΡΙΣ ΕΝΗΛΙΚΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ, ΕΑΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΑΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! ΕΑΝ Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ), ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΧΩΡΙΣ ΕΝΗΛΙΚΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ.
6
Προφυλάξεις Ασφάλειας
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΤΑ ΠΡΟΣΙΤΑ ΜΕΡΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΥΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ. ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΥΤΗ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΑΓΓΙΞΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΑΝ:
- Η ΠΟΡΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Σ
- ΟΙ ΜΕΝΤΕΣΕΔΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟΙ
- ΟΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΤΩΠΗΣ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΕΣ
- ΤΟ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ
- ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΧΝΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΟΝΟ ΑΦΟΤΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΤΕΧΝΙΚΟ.
ΩΣΤΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ
GR
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΜΗΝ ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ Ή ΥΓΡΑ ΣΕ ΜΠΙΜΠΕΡΟ Ή ΒΑΖΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΘΗΛΕΣ Ή ΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΦΟΥ ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ Ή ΚΟΥΝΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΕΡΜΑΝΘΕΙ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ. ΕΛΕΓ ΔΩΣΕΤΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ. ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΚΑΕΙ!
ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ! ΟΤΑΝ ΤΑ ΥΓΡΑ (ΝΕΡΟ, ΚΑΦΕΣ, ΤΣΑΙ, ΓΑΛΑ, Κ.Α.) ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΒΡΑΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΕΞ ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ. ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΑΥΜΑΤ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ, ΟΤΑΝ ΘΕΡΜΑΝΕΤΕ ΥΓΡΑ, ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΟΧΕΙΟ.
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ Τ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΛΕΧΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ Ή ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΙΣΧΥΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. Π.Χ. ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΨΩΜΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΛΕΠΤΑ, ΕΑΝ Η ΙΣΧΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ. ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΚΡΙΛ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΥΝΕΧ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΙΑ ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΦΕΤΑ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ, ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
ΑΥΤΟΣ Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ! ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΕΥΜΑΤΩΝ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΕΤΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ Ή ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΤΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ:
- Μην ανάψτε το φούρνο περιστροφικού δίσκου, το περιστροφικό δαχτυλίδι και το αντίστοιχο πιάτο.
- Μην ανάψτε ποτέ τα μικροκύματα όταν είναι κενά. Εάν δεν υπάρχει κανένα τρόφιμο εσωτερικά, μπορεί να υπάρξει σπινθηρισμός και ο φούρνος θα μπορούσε να βλαφθεί. ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΖΗΜΙΑΣ!
- Μην καλύψετε ή μην εμποδίσετε τους αεραγωγούς.
- Χρησιμοποιήστε μόνο κατάλληλα πιάτα για μικροκύματα. Πριν χρησιμοποιήσετε τα πιάτα και τα δοχεία στα μικροκύματα, ελέγξτε ότι είναι κατάλληλα (δείτε την παράγραφο με τους τύπους των πιάτων)
ΩΝ!
ΞΕΤ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΡΙΝ ΤΑ
Ω ΞΑΦΝΙΚΑ, ΜΠΟΡΕΙ
ΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ
ΩΣ. ΕΑΝ
χωρίς να είναι στη θέση τους η υποστήριξη του
.
.
.
7
GR
Προφυλάξεις Ασφάλειας
- Μην αφαιρέστε το κάλυμμα στο ταβάνι στο εσωτερικό του φούρνου! Αυτό το κάλυμμα σταματά το λίπος και τα κομμάτια των τροφίμων που βλάπτουν τη γεννήτρια μικροκυμάτων.
- Μην βάλτε οποιοδήποτε εύφλεκτο αντικείμενο μέσα στο φούρνο καθώς μπορεί να καεί εάν ανάψει ο φούρνος.
- Μην χρησιμοποιήσετε το φούρνο ως αποθηκευτικό χώρο.
- Τα αυγά με τσόφλια και ολόκληρα βρασμένα αυγά δεν πρέπει να
ζεσταθούν στο φούρνο μικροκυμάτων επειδή μπορεί να εκραγούν.
- Μην χρησιμοποιήσετε το φούρνο για τηγάνισμα όπως είναι αδύνατο να ελεγχθεί η θερμοκρασία του λαδιού που θερμαίνεται από τα μικροκύματα.
- Για να αποφύγετε τα εγκαύματα, χρησιμοποιήστε πάντα τα γάντια για φούρνους για το χειρισμό των πιάτων και των δοχείων.
- Μην ακουμπάτε ή στηρίζεστε στην ανοικτή πόρτα του φούρνου. Αυτό μπορεί να βλάψει το φούρνο, ειδικά στους μεντεσέδες. Η πόρτα μπορεί να αντέξει μέγιστο βάρος 8 κλ.
- Η περιστροφική πλάκα και οι σχάρες μπορούν να αντέξουν ένα μέγιστο
φορτίο 8 κλ. Για να αποφύγετε βλάβη, μην υπερβείτε αυτό το φορτίο.
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ:
- Προειδοποίηση! Ο φούρνος πρέπει να καθαρίζεται τακτικά. Όλα τα υπολείμματα τροφίμων πρέπει να αφαιρούνται (δείτε Καθαρισμός φούρνου). Εάν ο φούρνος δεν κρατιέται καθαρός, η επιφάνειά του μπορεί να φθαρεί και αυτό μπορεί να μικρύνει την ενεργή ζωή του και θα
μπορούσε ακόμη και να οδηγήσει σε επικίνδυνη κατάσταση.
- Οι επιφάνειες επαφής της πόρτας (η μετώπη του εσωτερικού και το εσωτερικό μέρος της πόρτας) πρέπει να κρατηθούν πολύ καθαρές, προκειμένου να εξασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του φούρνου.
- ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ Ή ΑΙΧΜΗΡΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΞΥΣΤΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΤΣΟΥΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ.
- Παρακαλώ ακολουθήστε τις οδηγίες σχετικά με τον καθαρισμό στην παράγραφο "Καθαρισμός του φούρνου και συντήρηση".
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ:
- Προειδοποίηση - Μικροκύματα! Το εξωτερικό κάλυμμα του φούρνου
δεν πρέπει να αφαιρεθεί. Είναι επικίνδυνο για κάποιον που δεν εγκρίνεται από τον κατασκευαστή να εκτελέσει οποιαδήποτε εργασία επισκευής ή συντήρησης.
- Εάν το καλώδιο παροχής είναι χαλασμένο πρέπει να αντικατασταθεί από
τους εξουσιοδοτημένους τεχνικούς, προκειμένου να αποφευχθούν επικίνδυνες καταστάσεις. Επιπλέον, ειδικά εργαλεία απαιτούνται γι αυτό.
- Η επισκευή και η συντήρηση, ειδικά των ηλεκτρικών μερών, μπορεί να
εκτελεσθεί μόνο από τεχνικούς που εγκρίνονται από τον κατασκευαστή.
Ο κατασκευαστής δε φέρει ευθύνη για τον τραυματισμό ή ζημία που προκαλείται από την αποτυχία να συμμορφωθεί με τους ανωτέρω κανονισμούς ή εάν πειράξει ακόμη και ένα μόνο μέρος της συσκευής και τη χρήση μη-γνήσιων ανταλλακτικών
.
8
Οδηγίες για το Xρήστη
4 ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΑΣ
GR
1. – Κρυστάλλινο παράθυρο πόρτας 7. – Υψηλή σχάρα
2. – Θάλαμος μεντεσέδων 8. – Πιάτο ροδίσματος
3. – Υποστήριξη 9. – Πίνακας ελέγχου
4. – Δαχτυλίδι υποστήριξης 10. – Γριλ
5. – Δίσκος 11. – Κάλυμμα
6. – Χαμηλή σχάρα 12. – Λαμπτήρας
Μην αφήστε ποτέ τα υπολείμματα της συσκευασίας αφύλακτα στο σπίτι. Χωρίστε τα υλικά συσκευασίας ανάλογα με τον τύπο και παραδώστε τα στο πλησιέστερο κέντρο διάθεσης.
Το εσωτερικό της συσκευής πρέπει να καθαριστεί για να αφαιρεθούν όλα τα υπολείμματα κατασκευής. Για περισσότερες πληροφορίες για τον καθαρισμό, δείτε "10. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ".
9
GR
Οδηγίες για το Χρήστη
6 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ
Όλα τα χειριστήρια ελέγχου και παρακολούθησης, τοποθετούνται μαζί στον κεντρικό πίνακα ελέγχου. Ο πίνακας κατωτέρω επεξηγεί τα σύμβολα.
ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Σας επιτρέπει να θέσετε το χρόνο, να επιλέξετε τη θερμοκρασία μαγειρέματος και τη διάρκεια και να προγραμματίσετε τους χρόνους έναρξης και τέλους του μαγειρέματος. Από τώρα και στο εξής, για ευκολία θα αναφέρεται ως PT1. Για οδηγίες για το πώς να το χρησιμοποιήσετε σωστά, δείτε τα επόμενα κεφάλαια.
ΟΘΟΝΗ ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ ΩΡΑΣ / ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Αυτή η οθόνη παρουσιάζει την τρέχουσα ώρα ή διάρκεια μαγειρέματος. Επίσης ορατό είναι το φως διακοπής λειτουργίας (δείτε το σημείο "7.6.3 Λειτουργία ασφάλεια παιδιών")
Από τώρα και στο εξής, για ευκολία θα αναφέρεται ως DSP1.
ΟΘΟΝΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ / ΙΣΧΥΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ / ΒΑΡΟΥΣ
Αυτή η οθόνη παρουσιάζει τις Παραμέτρους που τίθενται για τη λειτουργία που απαιτείται, ή τις Παραμέτρους που τίθενται από το χρήστη.
Από τώρα και στο εξής, για ευκολία θα αναφέρεται ως DSP2.
ΟΘΟΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Αυτή η οθόνη παρουσιάζει (φωτισμένη) όλες τις διαθέσιμες λειτουργίες μαγειρέματος προς επιλογή. Για οδηγίες για το πώς να επιλέξετε μια λειτουργία μαγειρέματος, δείτε "7.2 Ρυθμίσεις λειτουργίας".
Από τώρα και στο εξής, για ευκολία θα αναφέρεται ως DSP3.
10
Loading...
+ 21 hidden pages