Sharp BD-HP90S User Manual [tr]

BD-HP90S
BLU-RAY/DVD DISK OYNATICI KULLANIM KILAVUZU
KULLANIM KILAVUZU

Giriş

GÜVENLİK BİLGİLERİ / ÖNEMLİ BİLGİLER

TÜRKÇE
Not:
UYARI:
YANGIN VEYA ELEKTRİK ÇARPMASI RİSKİNİ DÜŞÜRMEK İÇİN BU ALETİ YAĞMURA VEYA NEME MARUZ BIRAKMAYIN.
YANGIN VEYA ELEKTRİK ÇARPMASI RİSKİNİ DÜŞÜRMEK VE PARAZİT OLMASINI ÖNLEMEK İÇİN YALNIZCA TAVSİYE EDİLEN AKSESUARLARI KULLANIN.
DİKKAT:
BU KILAVUZDA BELİRTİLENLER DIŞINDA KUMANDALARIN KULLANILMASI VEYA AYARLAMALAR YAPILMASI VEYA PROSEDÜRLER UYGULANMASI ZARARLI RADYASYONA MARUZ KALMANIZA SEBEP OLABİLİR.
BU OYNATICIDA KULLANILAN LAZER IŞINI GÖZLERE ZARARLI OLDUĞUNDAN KABİNİ AÇMAYA ÇALIŞMAYIN. SERVİS İÇİN YALNIZCA KALİFİYE PERSONELE BAŞVURUN.
Elektrik Kablosunun Korunması
Oynatıcıda herhangi bir arıza olmasını engellemek ve elektrik çarpması, yangın veya ferdi yaralanmanın önüne geçmek için lütfen aşağıdakilere uyun.
AC elektrik kablosunu takarken veya çıkarırken fişi sıkıca
• tutun. AC elektrik kablosunu ısıtma cihazlarından uzak tutun.
• AC elektrik kablosunun üzerine asla ağır eşyalar
• koymayın. AC elektrik kablosunu hiçbir şekilde onarmaya veya
• yeniden yapmaya çalışmayın.
Bu Oynatıcı SINIF 1 LAZER ürünü olarak sınıflandırılmıştır.
SINIF 1 LAZER ÜRÜNÜ etiketi kabinin alt tarafındadır.
Bu üründe düşük güçlü bir lazer cihazı bulunur. Güvenli olarak kalması için muhafazalarını veya ürünün içini açmayın. Servis için kalifiye kişilere başvurun.
1
GÜVENLİK BİLGİLERİ / ÖNEMLİ BİLGİLER
CE Beyanı:
Bu belge ile SHARP Electronics (Avrupa) GmbH, BD Oynatıcının gerekli şartlara ve Direktif 1999/5/EC’nin diğer ilgili hükümlerine uygun olduğunu beyan etmektedir. Uyumluluk beyanına şu adresten bakılabilir: http://www.sharp.de/doc/BD-HP90S.pdf. Bu BD Oynatıcı, tüm AB ve EFTA üyesi ülkelerde kullanım için tasarlanmış, 2,4 GHz’lik geniş bant iletim sisteminde (alıcı-verici) çalışan bir Kablosuz LAN ünitesi içermektedir.
NOT
BD Oynatıcı yalnızca kapalı mekanda kullanım için tasarlanmıştır.
2

DEĞERLİ SHARP MÜŞTERİSİ

SHARP Blu-ray disk/DVD Oynatıcıyı satın aldığınız için teşekkür ederiz. Ürününüzü yıllar boyunca güvenle kullanabilmek için lütfen ürünü kullanmadan önce Önemli Güvenlik Talimatlarını dikkatle okuyun.

ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI

Elektrik pek çok önemli işlevinin yanında, doğru kullanılmazsa ferdi yaralanmalara ve mala zarar gelmesine sebebiyet verebilir. Bu ürün güvenliğe birinci seviyede önem verilerek tasarlanmış ve üretilmiştir. Fakat yanlış kullanımı elektrik çarpması ve/veya yangına sebebiyet verebilir. Olası tehlikeyi önlemek için lütfen ürününüzün kurulumunu yaparken, kullanırken ve temizlerken aşağıdaki talimatlara uyun. Güvenliğinizi sağlamak ve Blu-ray disk/DVD Oynatıcınızın ömrünü uzatmak için lütfen ürününüzü kullanmadan önce aşağıdaki önlemleri dikkatle okuyun.
1)
Bu talimatları okuyun.
2)
Bu talimatları saklayın.
3)
Tüm uyarılara uyun.
4)
Tüm talimatlara uyun.
5)
Bu aleti suyun yanında kullanmayın.
6)
Yalnızca kuru bezle temizleyin.
7)
Havalandırma açıklıklarını kapatmayın. Kurulumunu imalatçının talimatlarına uygun olarak yapın.
8)
Radyatörler, kalorifer petekleri, ocaklar veya ısı üreten diğer aletlerin (amplifikatörler dahil) yakınına kurmayın.
9)
Elektrik kablosunun üzerine basılmamasını veya prize girdiği ya da aletten çıktığı yerde sıkışmamasını sağlayın.
10)
Yalnızca imalatçı tarafından belirtilen eklentileri/aksesuarları kullanın.
11)
Yalnızca imalatçı tarafından belirtilen veya aletle birlikte satılan sehpayı, standı, tripodu, braketi veya tablayı kullanın. Bir sehpa kullanıldığında, düşerek sizi yaralamasını önlemek için alet üzerindeyken sehpayı çekerken dikkatli olun.
12)
Gök gürültülü fırtınalarda veya uzun süre kullanılmayacağında aletin fişini çekin.
13)
Tüm servis işleri için kalifiye servis elemanlarına başvurun. Aletin elektrik kablosu veya fişi gibi herhangi bir parçası hasar gördüğünde, üzerine sıvı döküldüğünde veya aletin üzerine bir eşya düştüğünde, alet yağmura veya neme maruz kaldığında, normal çalışmadığında veya yere düşürüldüğünde servise verilmesi gerekir.
Ek Güvenlik Bilgileri
Güç Kaynakları—Bu ürün yalnızca işaretleme etiketinde belirtilen güç kaynağından gelen elektrikle çalıştırılmalıdır.
14) Evinizdeki güç kaynağının türünden emin değilseniz ürün satıcınızla veya yerel elektrik şirketinizle görüşün. Pil veya diğer kaynaklar ile çalışacak şekilde yapılmış aletler için kullanım talimatlarına bakın. Aşırı Yükleme—Yangına veya elektrik çarpmasına sebebiyet verebileceğinden prizleri, uzatma kablolarını veya
15) çoğaltıcıları aşırı yüklemeyin. Obje ve Sıvı Girişi—Yangına ya da elektrik çarpmasına sebebiyet verebilecek tehlikeli gerilim noktalarına veya kısa
16) devre yapabilecek parçalara değebileceğinden bu aletin açıklıklarından içeri asla herhangi bir obje sokmayın. Ürünün üzerine hiçbir tür sıvı dökmeyin. Servis Gerektiren Hasar—Aşağıdaki durumlarda aletin fişini çekin ve kalifiye bir servis elemanına başvurun:
17)
18)
19)
20)
21)
AC elektrik kablosu veya fişi hasar gördüğünde,
a)
Ürünün üzerine sıvı döküldüğünde veya bir eşya düştüğünde,
b)
Ürün yağmura veya suya maruz kaldığında,
c)
Ürün kullanım talimatlarına uyulduğu halde normal biçimde çalışmıyorsa.
d)
Yalnızca kullanım talimatlarında söylenen kontrollerde ayarlama yapın, çünkü diğer kontrollerle yanlış bir ayar yapılması aletin hasar görmesine sebep olur ve aletin yeniden normal bir şekilde çalışması için kalifiye bir teknisyenin kapsamlı bir çalışma yapmasını gerektirir, Ürün düşürüldüğünde veya başka bir şekilde hasar gördüğünde ve
e)
Aletin performansında bariz bir değişiklik görüldüğünde—bu durum servis gerektiğini gösterir.
f) Yedek Parçalar—Yedek parça gerektiğinde, servis teknisyeninin imalatçı tarafından belirtilen veya orijinal parçalarla aynı özelliklere sahip olan yedek parçaları kullandığından emin olun. Yanlış yedek parçaların kullanılması yangına, elektrik çarpmasına veya diğer tehlikelere sebebiyet verebilir. Güvenlik Kontrolü—Bu ürün servise verildikten veya herhangi bir onarımdan geçtikten sonra servis teknisyeninden ürünün doğru çalıştığından emin olması için güvenlik kontrollerini yapmasını isteyin. Duvara veya tavana montaj—Ürünü duvara veya tavana monte edeceğiniz zaman bunu imalatçının tavsiye ettiği yöntemi kullanarak yaptığınızdan emin olun. Ana AC elektrik fişi bağlantıyı kesme cihazı olarak kullanılır ve her zaman için ulaşılabilir durumda olmalıdır.
Giriş
3
ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI
Su ve Nem—Bu ürünü suyun yanında kullanmayın—örneğin, küvet, bulaşık teknesi, lavabo
• veya çamaşır teknesi; ıslak bir bodrum veya yüzme havuzu ve benzerleri. stand—Ürünü dengesiz bir sehpaya, standa, tripoda veya masaya koymayın. Ürünün
• dengesiz bir zemine koyulması ürünün düşmesine ve ciddi ferdi yaralanmalara ve ürüne hasar gelmesine sebep olabilir. Yalnızca imalatçı tarafından önerilen veya ürünle birlikte satılan sehpa, stand, tripod, braket veya masaları kullanın. Ürünü duvara monte edeceğinizde imalatçının talimatlarına uyun. Yalnızca imalatçı tarafından önerilen montaj donanımını kullanın. Aletin yerinin seçilmesi—Doğrudan güneş ışığı almayan ve iyi havalanan bir yer seçin.
• Havalandırma—Kabindeki delikler havalandırma için tasarlanmıştır. Yetersiz havalandırma
• aşırı ısınmaya sebep olabileceğinden ve/veya ürünün ömrünü kısaltabileceğinden bu havalandırma deliklerini örtmeyin. Havalandırma delikleri kapanabileceğinden ürünü yatak, koltuk, halı veya benzer zeminlere koymayın. Bu alet ankastre olacak şekilde tasarlanmamıştır; gerekli havalandırma sağlanmadıkça veya imalatçının talimatlarına uyulmadıkça ürünü kitaplık veya raf gibi kapalı yerlere koymayın. Isı—Ürün radyatörler, kalorifer petekleri, ocaklar veya ısı üreten diğer ürünlerden
• (amplifikatörler dahil) uzağa yerleştirilmelidir. Yıldırım—Daha yüksek koruma sağlanması için ürünün fişi gök gürültülü fırtınalarda veya
• uzun süre kullanılmayacağında prizden çekilmelidir. Bunun yapılması yıldırım düşmesi ve elektrik hattı dalgalanmalarında ürüne zarar gelmesini engelleyecektir. Yangının önüne geçmek için ürünün üzerine veya yakınına asla hiçbir tür mum veya ateş
• koymayın. Yangın veya elektrik çarpması riskini önlemek için bu alete asla bir şey damlamasına veya
• sıçramasına izin vermeyin. Ürün üzerine vazo gibi içi sıvı dolu hiçbir eşya koyulmamalıdır. Yangın veya elektrik çarpmasını önlemek için AC elektrik kablosunu asla ürünün veya başka
• ağır eşyaların altına koymayın.
Pillerin Atılmasıyla ilgili Bilgi
Bu ürünün yanında verilen pilde az miktarda Kurşun bulunmaktadır.
AB için: Üstünde çapraz olan tekerlekli çöp kutusu işaretinin anlamı kullanılmış pillerin genel ev çöpleriyle birlikte atılmaması gerektiğidir! Kullanılmış pillere doğru muamele edilmesi ve kanunlara uygun olarak geri dönüştürülmeleri için ayrı bir toplama sistemi bulunmaktadır. Toplama ve geri dönüştürme uygulamalarıyla ilgili olarak lütfen yerel mercilerinizle görüşün.
İsviçre için: Kullanılmış pil satın alındığı yere iade edilmelidir.
AB dışındaki diğer ülkeler için: Kullanılmış pilin doğru atılma yöntemini öğrenmek için lütfen yerel mercilerinizle irtibata geçin.
4
ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI
A. Kullanıcılar için Ürünlerin Atılmasıyla İlgili Bilgi (özel mesken)
1. Avrupa Birliği’nde
Dikkat: Bu ekipmanı atmak istiyorsanız, lütfen normal çöp kutusunu kullanmayın!
Kullanılmış elektrikli ve elektronik ekipmanlara ayrı ve kullanılmış elektrikli ve elektronik ekipmanların doğru olarak atılması, geri kazanılması ve geri dönüştürülmesini gerektiren
Dikkat: Ürününüzün üzerinde bu sembol bulunmaktadır. Bunun anlamı kullanılmış elektrikli ve elektronik ürünlerin genel ev atıklarıyla karıştırılmaması gerektiğidir. Bu ürünler için ayrı bir toplama sistemi bulunmaktadır.
kanunlara uygun olarak muamele edilmelidir. Üye devletler tarafından uygulamaya koyulmasını takiben, AB devletlerinde bulunan özel meskenler kullanılmış elektrikli ve elektronik ekipmanlarını belirlenmiş olan toplama tesislerine ücretsiz olarak verebileceklerdir*. Bazı ülkelerde* yerel perakendeciniz de benzer bir ürün satın aldığınızda eski ürününüzü ücretsiz olarak geri alabilmektedir. *) Daha fazla bilgi için lütfen yerel mercilerinizle irtibata geçin.
Kullanılmış elektrikli veya elektronik ekipmanınızın pilleri veya akümülatörleri varsa lütfen yerel gerekliliklere uygun olarak bunları önceden ayrı olarak atın.
Bu ürünü doğru biçimde atarak atığın doğru muamele görmesini, geri kazanılmasını ve geri dönüştürülmesini sağlamış ve atıkların yanlış muamele görmesinden ötürü çevre ve insan sağlığı üzerinde meydana gelebilecek olası olumsuz etkilerin önüne geçmiş olursunuz.
2. AB Dışındaki Diğer Ülkelerde
Bu ürünü atmak isterseniz lütfen yerel mercilerinizle irtibata geçerek atmak için doğru olan yöntemi öğrenin.
İsviçre için: Kullanılmış elektrikli ve elektronik ekipmanlar, yeni bir ürün almasanız dahi ücretsiz olarak satıcıya geri verilebilir. www.swico.ch veya www.sens.ch adreslerinde diğer toplama tesisleri de listelenmektedir.
B. Ticari Kullanıcılar için Ürünün Atılmasıyla ilgili Bilgiler
1. Avrupa Birliği’nde
Ürün ticari amaçla kullanıldıysa ve ürünü atmak istiyorsanız:
Lütfen ürünün geri alımıyla ilgili size bilgi verecek olan SHARP satıcınızla görüşün. Geri alım ve geri dönüştürmeyle ilgili olulaşabilecek masraflar sizden tahsil edilebilir. Küçük ürünler (ve küçük miktarlar) yerel toplama tesislerinizce geri alınabilir.
İspanya için: Kullanılmış ürünlerinizin geri alımıyla ilgili lütfen teşkil edilmiş olan toplama sistemiyle veya yerel mercilerinizle görüşün.
Giriş
2. AB Dışındaki Diğer Ülkelerde
Bu ürünü atmak isterseniz lütfen yerel mercilerinizle irtibata geçerek atmak için doğru olan yöntemi öğrenin.
5

İçindekiler

Giriş
GÜVENLİK BİLGİLERİ .............................................1
DEĞERLİ SHARP MÜŞTERİSİ ................................3
ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI ....................3-5
İçindekiler .............................................................6-7
ÖNLEMLER ..............................................................8
Bu Oynatıcıyla ne yapmak istersiniz? ....................9
Ortam Türleri Hakkında................................... 10-13
Blu-ray Disk ................................................................10
Bu Oynatıcıda Kullanılabilecek Disk Türleri ................... 10
Bu Oynatıcıda Kullanılamayan Diskler .......................... 10
Disk İçerikleri Hakkında ...............................................13
BD Video ...............................................................13
Başlık, Bölüm ve Parça .......................................... 13
DVD Video Disk Kutularında Kullanılan Simgeler ..... 13
Bu Kullanım Kılavuzunda Kullanılan Simgeler ............... 13
Önemli Bilgi ............................................................14
Disk Önlemleri ............................................................. 14
Lisans ve Telif Hakkı .................................................... 14
Başlangıç ................................................................15
Ana Bileşenler .................................................. 16-17
Ana Ünite (Ön)............................................................. 16
Ana Ünite (Arka) .......................................................... 16
Uzaktan Kumanda Ünitesi ........................................... 17
Oynatıcı kurulum konumu............................... 18-19
Terminal kapağının çıkarılması ve geri takılması............ 18
Dikey standın takılması ........................................... 19
Bağlantı
Video Bağlantısı .....................................................20
HDMI Terminaline bağlantı ..........................................20
Ses Bağlantısı ........................................................21
Dijital Ses Terminaline Bağlantı .................................... 21
Genişbant İnternet Bağlantısı .........................22-23
İnternet Bağlantısı (LAN kablosu) ................................. 22
İnternet Bağlantısı (Kablosuz LAN) ............................... 23
Oynatma
Oynatmaya Başlamadan Önce ....................... 24-28
Uzaktan Kumandanın Pillerinin Takılması ..................... 24
Uzaktan kumandanın yaklaşık çalışma menzili ........ 24
AC elektrik adaptörünün bağlanması ........................... 25
Gücün Açılması ........................................................... 25
Gücün açılması ...................................................... 25
Beklemeye geçilmesi ............................................. 25
Oynatıcı Üzerindeki Göstergeler .............................25
Dil Ayarları ................................................................... 26
Ekran dilinin değiştirilmesi .......................................26
Uzaktan Kumanda Kullanılarak Bir SHARP
televizyonun kumanda edilmesi ................................26
Televizyon işlevlerinin kumandası............................ 26
Gösterge Işıklarının Kapatılması ................................... 26
AQUOS LINK’in kullanımı ............................................27
AQUOS LINK kullanılarak Blu-ray disk
oynatıcıya kumanda edilmesi ............................... 27
3D’nin kullanılması ......................................................27
Kumanda Paneli .......................................................... 28
Video/Resim/Müzik Oynatma .........................29-35
Bir Diskin Takılması/Çıkarılması ...................................29
BD/DVD Video Oynatma ............................................. 29
Disk bilgilerinin görüntülenmesi............................... 29
BD/DVD Menüleri ........................................................ 30
Üst menüden bir başlık seçerek oynatmaya başlayın
Disk menüsünün kullanılması.................................. 30
Açılır menünün kullanılması .....................................30
BONUSVIEW veya BD-LIVE’ın kullanılması .................. 31
Resim içinde Resim işlevinin kullanılması (ikincil
ses/video oynatma) .............................................31
Sanal Paket ...........................................................31
BD-LIVE .................................................................31
DVD-R/-RW (VR biçimi) / BD-RE/-R (BDAV biçimi)
Oynatma .................................................................. 32
Başlık seçerek oynatma ......................................... 32
Oynatma listesi seçerek oynatma ........................... 32
Ses CD’si Oynatma .....................................................33
Baştan oynatma .....................................................33
Oynatma esnasında parçayı atlamak için ................ 33
”Functions (İşlevler)” menüsünün kullanım prosedürü
Ses Verisi (MP3 Dosyası) Oynatma .............................. 34
Ses verilerinin (MP3 dosyaları) oynatılması .............. 34
Oynatma esnasında başka bir dosyayı oynatmak için
Oynatma esnasında dosyayı atlamak için ............... 34
Sabit Görüntülerin (JPEG dosyaları) Görüntülenmesi ...35
Sabit Görüntülerin (JPEG dosyaları) Görüntülenmesi
Slayt Gösterisi oynatılması ...................................... 35
Slayt gösterisi hızının/tekrarlamam ayarının
belirlenmesi ......................................................... 35
... 30
... 33
... 34
... 35
Oynatma İşlevleri ............................................. 36-38
Hızlı İleri / Geri (Arama) ................................................ 36
Bir sonraki bölüme veya oynatılmakta olan
bölümün (Parçanın/Başlığın) başına atlanması ........... 36
Duraklatma/Kare Atlayarak Oynatma ...........................36
Yavaş Oynatma........................................................... 36
Atlayarak Arama ..........................................................36
Yeniden oynatma ........................................................ 36
Bir Başlığın veya Bölümün Tekrar Oynatılması .............37
Kısmi Tekrar Oynatma (Belirlenen Bir Bölümün
Tekrar Oynatılması) ................................................... 37
Ses Bilgilerinin Görüntülenmesi ...................................38
Altyazının Değiştirilmesi ...............................................38
Açının Değiştirilmesi ....................................................38
Açı İşaretinin Görüntülenmesi ...................................... 38
Oynatma Esnasındaki Ayarlar ........................ 39-40
İşlev Kontrolü .............................................................. 39
İşlev kontrolü kullanım prosedürü ........................... 39
Ayarlanabilen işlevler .............................................. 40
Ayarlar
AYARLAR ......................................................... 41-52
Genel işlemler .............................................................41
Oynatma Ayarının Temel Kullanımı ...............................41
Ses Video Ayarları ....................................................... 42
Akıllı Ayarlar .................................................................43
AQUOS LINK .............................................................. 43
Oynatma Ayarı ............................................................43
Ekran Dili .....................................................................44
Sürüm ......................................................................... 44
Sistem ........................................................................ 44
İletişim Kurulumu ....................................................45-48
6
İçindekiler
LAN Kablosu Kullanıldığında .................................. 45
Kablosuz LAN Kullanıldığında ............................46-47
Karakterlerin manuel girilmesi prosedürü ................ 48
USB Bellek Yönetimi ................................................... 49
Yazılım Güncelleme Ayarları ....................................50-52
Ağdan Manuel Güncelleme .................................... 50
USB bellek cihazından Manuel Güncelleme .......51-52
Dijital Ses Çıkışı Seçim Biçimleri ..................................52
Ek
Sorun Giderme .................................................53-55
Bu Oynatıcının Sıfırlanması ..........................................55
Ekran Hata Mesajları .............................................56
Teknik Özellikler .............................................. 57-58
Terimler Sözlüğü..............................................59-61
Ağ Hizmeti Yasal Uyarısı .......................................62
Yazılım Lisansı Hakkında ......................................63
İlk ne yapılacak:
Bu oynatıcıyı kullanmaya hazırlanmak için ”Başlangıç” (s. 15) bölümüne bakın.
Giriş (s. 1–19)
Önemli kullanım bilgilerini verir.
Bağlantı (s. 20–23)
Bu Oynatıcının sunduğu bağlantı seçeneklerini gösterir.
Oynatma (s. 24–40)
Basit oynatmayı ve kullanışlı işlevleri gösterir.
Ayarlar (s. 41–52)
Şartlarınıza uyması için daha fazla seçenek verir.
Ek (s. 53-63)
Sorun giderme ipuçları ve daha fazla bilgi sağlar.
Bu kullanım kılavuzundaki çizimler ve ekran görüntüleri yalnızca anlatım amaçlıdır ve gerçek işlemlerden küçük farklılıklar gösterebilir.
7

ÖNLEMLER

Stereoskopik 3D görüntülerin izlenmesiyle ilgili önlemler
Fotosensitivite, kalp hastalığı veya sağlıksızlık gibi sorunlarınız varsa stereoskopik 3D görüntüleri izlemeyin. İzlemeniz
• semptomların daha kötüye gitmesine sebep olabilir. Stereoskopik 3D görüntüleri izlerken bitkinlik veya rahatsızlık hissederseniz izlemeyi hemen kesin. Semptomlar ortaya
• çıktıktan sonra izlemeye devam edilmesi sağlık riskleri doğurabilir. Semptomlar tamamen geçene kadar ara verin. Stereoskopik 3D görüntülerin 5-6 veya daha büyük yaştaki çocuklar tarafından izlenmesi önerilir. Küçük çocuklarda
• bitkinlik ve rahatsızlık semptomlarının belirlenmesi zor olduğundan aniden hastalanabilirler. 3D görüntüleri çocuklarla izlerken gözlerindeki zorlanma semptomlarına dikkat edin. Stereoskopik 3D görüntüleri izlerken, bir filmi izledikten sonra bir süre ara verin. Uzun süre izlenmesi gözlerin zorlanmasına
• neden olabilir.
Bu ürünün temizlenmesiyle ilgili önlemler
Yerinden kaldırmadan önce ana güç düğmesinden aleti kapatın ve AC elektrik kablosunu prizden çekin.
• Dış kabini düzenli olarak yumuşak bir bezle (pamuk, pazen, vb.) silerek temizleyin.
• Ciddi kirlenmeler olduğunda yumuşak bir bezi (pamuk, pazen, vb.) yumuşak deterjanlı suda ıslatın, bezi iyice sıkın, kiri silin
• ve daha sonra yumuşak, kuru bir bezle yeniden silin. Temizlik için kimyasal maddeler veya kimyasal işlemden geçmiş bir bez kullanmayın. Kabinin kaplaması bozulabilir.
Kablosuz LAN kullanımıyla ilgili notlar
Bu oynatıcı kablosuz bir LAN ağına bağlı olduğunda bu oynatıcının içindeki kablosuz LAN parçaları ve kablosuz LAN uyumlu geniş bant router (piyasada bulunabilir) arasında sinyaller gönderilir.
Kablosuz LAN kullanımıyla ilgili önlemler
Aşağıdaki cihazlar, radyo istasyonları, vb. aynı frekans bantlarını kullanır. Kablosuz LAN’ı bunların yanında kullanmayın.
Kalp atışı düzenleyiciler vb. gibi üretim/bilim/tıp ekipmanları
Belirtilen düşük güçlü radyo istasyonları (ruhsat gerektirmeyen radyo istasyonları) Bu oynatıcı bu cihazların yakınında kullanıldığında radyo dalgalarının karışması ihtimali vardır. Bu sebeple sinyaller alınamayabilir veya hız düşebilir. Cep telefonları, radyolar, vb. kablosuz LAN’dan farklı radyo frekansı bantları kullandıklarından, oynatıcı bunların yakınında
• kullanıldığında bu cihazların veya kablosuz LAN’ın sinyalleri üzerinde bir etki oluşmayacaktır. Yine de, bir kablosuz LAN ürünü bu cihazlardan birinin yakınına koyulursa, kablosuz LAN ürünlerinden yayılan elektromanyetik dalgalar sebebiyle ses veya video paraziti oluşabilir. Radyo dalgaları standart evlerde kullanılan ahşaptan, camdan, vb. geçebilir, fakat betonarme demirleri, metal, beton, vb.
• içinden geçemezler. Radyo dalgaları bu malzemelerin kullanıldığı duvarlar veya zeminlerden geçemez.
8

Bu Oynatıcıyla ne yapmak istersiniz?

Blu-ray disklerde yüksek kaliteli filmler izleyin
Bu Oynatıcı tam yüksek netlikte Blu-ray diski oynatma özelliği sunmaktadır.
Video/Resim/Müzik Oynatma (s. 29)
Stereoskopik ve güçlü 3D görüntülerin tadını çıkarın
Bu oynatıcı bir HDMI kablosu kullanılarak 3D uyumlu Blu-ray disklerdeki 3D içerikleri oynatabilir. 3D görüntüleri izlemek için HDMI kablosu kullanarak 3d uyumlu bir televizyonu bu cihaza bağlayın ve 3D gözlükleri takarak 3d içerikleri oynatın.
3D’nin kullanılması (s. 27)
Değişik ortam kaynaklarından yararlanın
Bu oynatıcıyı DVD’ler, USB bellek cihazları gibi çeşitli ortak kaynakları ve İnternet üzerinden video, resim veya müzik içeriklerini oynatmak için kullanın.
Ortam Türleri Hakkında (s. 10–13) Video/Resim/Müzik Oynatma (s. 29)
Basit bağlantı ve HDMI üzerinden çalıştırma
Bu Oynatıcıda bir HDMI terminali bulunur. HDMI kablosu ile televizyona bağladığınızda filmleri izlemek için başka bir kabloya gerek yoktur. Televizyonunuz AQUOS LINK ile uyumluysa, hem televizyonu hem de bu Oynatıcıyı basit işlemlerle kumanda edebilirsiniz.
Video Bağlantısı (s. 20)
İnternet üzerinden BD-LIVE işlevlerini kullanın
Bu Oynatıcı BD-LIVE ile uyumludur. BD-LIVE ile uyumlu BD-Video disklerini oynatırken İnternet üzerinden film fragmanları gibi nonus içeriklerden yararlanabilirsiniz.
BONUSVIEW veya BD-LIVE’ın kullanılması (s. 31)
Giriş
9

Ortam Türleri Hakkında

Blu-ray Disk

Blu-ray Disc, size aşağıdaki özellikleri sağlayan en ileri nesil optik ortam biçimidir:
En geniş kapasite (25 GB tek katman – 50 GB çift katman) – mevcut DVD’lerin 5 katından fazla miktarda içerik alır ve özellikle ileri seviye etkileşim özellikleri içeren yüksek netlikteki filmlere çok uygundur
Tam yüksek netlikteki 1920 x 1080p çözünürlük sağlayabilen saf görüntü kalitesi
Sıkıştırılmamış çevreleyen ses ile mümkün olan en iyi sesler (sinema sesinden bile daha yüksek kalite)
En geniş endüstri desteği – tüketiciler için daha fazla seçenek sunar
Donanım ürünleri DVD’ler ile geriye dönük olarak uyumlu olacağından var olan DVD’lerinizi izlemeye devam edebileceksiniz
Disk Dayanıklılığı – sert kaplama teknolojilerindeki yeni buluşlar Blu-ray Disklere çizilme ve parmak izine karşı en güçlü korumayı sağlamaktadır

Bu Oynatıcıda Kullanılabilecek Disk Türleri

Bu Oynatıcıda aşağıdaki diskler oynatılabilir. 8 cm 12 cm çeviricisi kullanmayın.
Disk etiketindeki resmi logoların varlığından anlayabileceğiniz üzere uyumlu standartlara uygun olan diskler kullanın. Bu standartlara uymayan disklerin oynatılacağının garantisi verilmemektedir. Ayrıca diskler oynatılsa bile görüntü kalitesi veya ses kalitesi garanti edilemez.
Disk Türü Kayıt Biçimi İçindekiler
BD
Bölge kodu
Video
B/ALL
BD-RE DL BD-R DL
DVD
Bölge kodu
Video
2/ALL
ALL
2
DVD+RW/DVD+R DVD-RW/DVD-R DVD+R DL/DVD-R DL
1
Ses CD’si*
CD-RW/CD-R Ses CD’si
Ses + Video
BDMV/BDAV biçimi
Video biçimi Ses + Video
Video/VR/ AVCHD biçimi (yalnızca sonlandırılmış disk)
DivX
2
JPEG*
3
MP3*
Ses CD’si (CD-DA)
(CD-DA)
2
JPEG*
3
MP3* DivX Ses + Video
(Film)
(Film)
Ses + Video (Film)
Sabit görüntü (JPEG dosyası)
Ses
Ses
Ses
Sabit görüntü (JPEG dosyası)
Ses
(Film)
Disk
Boyutu
12 cm
12 cm 8 cm
12 cm 8 cm
12 cm 8 cm
BD/DVD video oynatıcılar ve disklerde bir diskin oynatılabileceği bölgeyi belirleyen bölge kodları bulunur. Bu Oynatıcının bölge kodu BD için B ve DVD için 2’dir. (ALL (TÜMÜ) işaretli diskler tüm oynatıcılarda oynatılabilir.)
BD/DVD video işlemleri ve işlevleri bu kılavuzdaki açıklamalardan farklı olabilir ve bazı işlemler disk üreticisinin ayarı sebebiyle yasaklı olabilir.
Eğer bir diskin oynatılması esnasında menü ekranı veya kullanım talimatları görüntülenirse, gösterilen kullanım prosedürünü izleyin.
96 kHz’de (Lineer PCM) kaydedilmiş bir DVD videonun ses bileşeni oynatma esnasında 48 kHz ses olarak çıkacaktır.
NOT
Sol taraftaki tablolarda gösterilen disklerin bazılarını
• oynatmak diske bağlı olarak mümkün olmayabilir. ”Sonlandırmak” bir kaydedicinin kayıt yapılan bir diski
• işlemden geçirerek bu oynatıcının yanı sıra diğer DVD oynatıcılar/kaydedicilerde de oynatılabilmesini sağlamasıdır. Yalnızca sonlandırılmış diskler bu oynatıcıda oynatılabilir. (Bu oynatıcının diskleri sonlandırma özelliği yoktur.) Bazı diskler kayıt biçimine bağlı olarak oynatılamaz.

Bu Oynatıcıda Kullanılamayan Diskler

Aşağıdaki diskler bu oynatıcıda oynatılamaz veya düzgün oynatılamaz. Bu tür bir disk yanlışlıkla oynatılırsa hoparlörlerde hasar meydana gelebilir. Asla bu diskleri oynatmaya çalışmayın.
CDG, Video CD’si, Fotoğraf CD’si, CD-ROM, CD-TEXT, SVCD, SACD, PD, CDV, CVD, DVD-RAM, DVD-Ses, kartuşlu BD-RE, CD-WMA
Sıradışı şekilli diskler oynatılamaz.
Sıradışı şekilli (kalp şekilli veya altıgen diskler, vb.) kullanılamaz. Böyle disklerin kullanılması arızaya sebep olur.
Aşağıdaki BD video diskleri oynatılamaz.
Bölge kodu ”B” veya ”ALL (TÜMÜ)” olmayan diskler (izin verilen pazarlama bölgesi dışında satılan diskler).*
Yasadışı yollarla üretilmiş diskler.
Ticari kullanım için kaydedilmiş olan diskler.
*
Bu ürünün bölge kodu B’dir.
Aşağıdaki DVD video diskleri oynatılamaz.
Bölge kodu ”2” veya ”ALL (TÜMÜ)” olmayan diskler (izin verilen pazarlama bölgesi dışında satılan diskler).*
Yasadışı yollarla üretilmiş diskler.
Ticari kullanım için kaydedilmiş olan diskler.
*
Bu ürünün bölge kodu 2’dir.
10
Ortam Türleri Hakkında
Aşağıdaki BD-RE/R, DVD-RW/R ve DVD+RW/R diskler oynatılamaz.
Üzerine veri kaydedilmemiş diskler oynatılamaz.
Blu-ray yeni ve gelişmekte olan bir teknoloji olduğundan Sharp kendiniz kaydettiğiniz tüm BD disklerinin oynatılabilme uyumluluğunu garanti edememektedir. Oynatılabilme uyumluluğu kullandığınız BD-kaydedici, BD-diski ve BD-kaydetme yazılımına bağlı olarak değişecektir. Lütfen tüm birimlerde her zaman için en yeni yazılımları kullanın ve daha fazla yardım gerekirse ürünlerin üreticileriyle irtibata geçin. Sorun yaşamamak için bu BD-oynatıcıyı satın almadan önce lütfen kendi kaydettiğiniz disklerin oynatılabilme uyumluluğunu kontrol edin. Kendi kaydettiğiniz BD-disklerin azami oynatılabilme uyumluluğu için Sharp BDMV/BDAV standartlarının kullanılmasını önermektedir. Satın aldıktan sonra bir oynatma sorunu yaşarsanız lütfen Sharp İnternet sayfasından BD-oynatıcınıza ait en yeni yazılım sürümünü indirin veya bu yazılımı Sharp Bayinizden isteyin. Bu BD-oynatıcıda geliştirilmesi esnasında mevcut olan en yeni teknoloji kullanılmıştır ve gelecekte geliştirmeler veya standartta değişiklikler yapılmayacağı garanti edilemez.
Aşağıdaki Ses CD’si*1 diskleri oynatılamaz.
Telif haklarının korunmasına yönelik bir sinyal (kopya kontrol sinyali) içeren diskler bu Oynatıcıda oynatılamaz.
Bu Oynatıcı CD (Kompakt Disk) standartlarına uyumlu Ses CD’lerini oynatacak şekilde tasarlanmıştır.
Aşağıdaki CD-RW/R diskleri oynatılamaz.
Üzerine veri kaydedilmemiş diskler oynatılamaz.
Ses CD’si ve JPEG/MP3 dosya biçimi dışındaki biçimlerde kaydedilmiş diskler oynatılamaz.
Diskler kayıt durumları veya diskin kendi durumuna bağlı olarak oynatılamayabilir. Diskler bu Oynatıcıya uyumluluklarına bağlı olarak
• oynatılamayabilir.
*2
JPEG dosya biçimi hakkında
JPEG hareketsiz görüntü dosyalarının (fotoğraflar, illüstrasyonlar, vb.) saklanmasında kullanılan bir dosya biçimi türüdür. Oynatıcı ile JPEG biçimindeki hareketsiz görüntü dosyalarını oynatabilirsiniz.
Uyumlu olmayan dosya biçimleri.
JPEG dışındaki (örneğin TIFF) sabit görüntü biçimleri oynatılamaz.
JPEG biçiminde olsalar bile oynatılamayan bazı dosyalar olabilir.
Progressive JPEG dosyaları oynatılamaz.
Hareketli görüntü dosyaları ve Motion JPEG biçimindeki dosyalar JPEG dosyaları olsalar da oynatılamaz.
Oynatılamayan diğer dosyalar.
Bilgisayarınızda yarattığınız, rötuşladığınız, kopyaladığınız veya başka bir şekilde düzenlediğiniz bazı sabit görüntü dosyalarını oynatamayabilirsiniz.
İşlemden geçirdiğiniz (döndürdüğünüz veya İnternet’ten ya da e-postadan aldığınız başka görüntülerin üzerine yazarak kaydettiğiniz) bazı sabit görüntüleri oynatamayabilirsiniz.
Dosyaları oynatırken aşağıdaki belirtilerden biriyle veya birkaçıyla karşılaşabilirsiniz.
Klasör sayısı, dosya sayısı ve veri hacmine bağlı olarak dosyaları oynatmak biraz zaman alabilir.
EXIF bilgileri görüntülenmez. EXIF kelimesi Exchangeable Image File Format (Değiştirilebilir Görüntü Dosyası Biçimi) sözcüklerinin baş harflerinden oluşur ve özellikle JPEG sıkıştırması kullanan görüntü dosyalarında veri alışverişi bilgilerinin saklanmasından kullanılan bir standarttır. (Daha fazla bilgi için http://exif.org adresine bakınız.)
*3
MP3 dosya biçimi hakkında
MP3 dosyaları MPEG1/2 Audio layer-3 dosya biçiminde sıkıştırılmış ses verileridir. ”MP3 dosyalarının” ”.mp3” uzantısı vardır. (”.mp3” uzantısına sahip olan veya MP3 dosya biçiminde kaydedilmemiş dosyalar gürültü verir veya oynatılamaz.)
MP3 dosya biçiminin oynatılması
MP3 dosyaları kaydedildikleri sırada oynatılmaz.
Daha düşük hızlarda veri kaydedilmesi önerilmektedir, çünkü hızlı kaydedilen veriler gürültü çıkarabilir veya oynatılamayabilir.
Ne kadar çok klasör varsa okuma süresi o kadar uzar.
Klasör ağacına bağlı olarak MP3 dosyalarının okunması zaman alabilir.
MP3 dosyaları oynatılırken oynatma süresi doğru olarak gösterilmeyebilir.
Aşağıdaki dosyalar bu oynatıcıda oynatılamaz.
Bir diske hem Ses CD’si [CD-DA] biçimi hem de JPEG/ MP3 dosya biçimleri kaydedilmişse. (Disk Ses CD’si [CD-DA] olarak algılanır ve yalnızca Ses CD’si [CD-DA] biçimindeki parçalar oynatılır.)
Multi-session (çoklu oturum) diskler oynatılamaz.
Giriş
(Devamı sonraki sayfada)
11
Ortam Türleri Hakkında
Sabit görüntü dosyaları/klasörleri (JPEG dosyaları) ve ses verisi (MP3 dosyaları) hakkında
Disklerde veya USB bellek cihazlarında aşağıda gösterildiği gibi klasörler yapmak suretiyle bu ünitede sabit görüntüler (JPEG dosyaları) /ses verisi (MP3 dosyaları) oynatabilirsiniz.
Klasör yapısı örneği:
Kök
001.jpg/001.mp3
xxx.jpg/xxx.mp3
01 Klasör
xxx Klasör
4
Kök dizin de dahil olmak üzere her klasördeki azami dosya
*
ve klasör sayısı toplamda 256 ile sınırlanmıştır.
Dosya ve klasör gereksinimleri
Oynatıcının oynatabileceği (tanıyabileceği) diskler veya USB bellek cihazları aşağıdaki özelliklerle sınırlanmıştır:
EXIF biçim dosyaları içeren (yalnızca JPEG dosyaları) Resim çözünürlüğü: 32 x 32 ve 6528 x 3672 piksel
arasında (yalnızca JPEG dosyaları) Her klasördeki azami klasör ve dosya sayısı: 256 Klasörlerin azami hiyerarşi seviyesi: 5 Dosya boyutu: 8 MB veya daha az (JPEG dosyaları) 200 MB veya daha az (MP3 dosyaları)
NOT
Bu oynatıcıda görüntülenen dosya ve klasör adları PC’lerde
• görüntülenenlerden farklı olabilir.
4
*
Klasör
001.jpg/001.mp3
255.jpg/255.mp3
001.jpg/001.mp3
256.jpg/256.mp3
4
*
001.jpg/001.mp3
256.jpg/256.mp3
4
*
4
*
DivX VIDEO hakkında
DivX®, Divx, Inc. tarafından yaratılan bir dijital video biçimidir. Cihazınız, DivX video oynatan resmi DivX Onaylı bir cihazdır. Daha fazla bilgiye ve dosyalarınızı DivX videoya dönüştürmek için gerekli yazılım araçlarına ulaşmak için www.divx.com adresini ziyaret edin.
DivX VIDEO-ON-DEMAND hakkında
Bu DivX Onaylı® cihaz DivX Video-on-Demand (VOD) içeriklerin oynatılabilmesi için kaydedilmelidir. Kayıt kodunu üretmek için cihazın ayar menüsünde DivX VOD bölümünü bulun. Kayıt sürecini tamamlamak ve DivX VOD hakkında daha fazla bilgi almak için bu kodla vod.divx.com adresine gidin.
12
Ortam Türleri Hakkında

Disk İçerikleri Hakkında

BD Video
BONUSVIEW’ı içeren (BD-ROM Profil 1 Sürüm 1.1), resim içinde resim ve BD-LIVE gibi BD’ye has özellikleri kullanın (sayfa 31). BONUSVIEW/BD-LIVE ile uyumlu BD disklerinde, diskteki verileri kopyalayarak veya İnternet üzerinden indirerek ek içeriklere ulaşabilirsiniz. Örneğin, bu özellik orijinal filmi birincil video olarak oynatırken film yönetmeninin filmle ilgili yorumlarını ikincil bir video olarak küçük bir ekranda oynatabilir.
NOT
Kullanılabilen işlevler diske bağlı olarak değişir.
Başlık, Bölüm ve Parça
Blu-ray diskler ve DVD’ler ”Titles” (Başlıklar) ve ”Chapters”
• (Bölümler) olarak parçalara ayrılır. Diskin içinde birden fazla film varsa, her bir film ayrı bir ”Başlık” olacaktır. Diğer taraftan ”Bölümler”, başlıkların alt bölümleridir. (Bakınız, Örnek 1.) Ses CD’leri ”Tracks” (Parçalar) olarak bölünmüştür. Bir
• ”Parça” Ses CD’sindeki bir şarkı olarak düşünülebilir. (Bakınız, Örnek 2.)
Örnek 1: Blu-ray disk veya DVD
Başlık 1
Bölüm 1 Bölüm 2 Bölüm 3 Bölüm 1
Başlık 2
Örnek 2: Ses CD’si
Parça 1
Parça 2 Parça 3 Parça 4
DVD Video Disk Kutularında Kullanılan Simgeler
Piyasada bulunabilen bir DVD’nin kutusunun arka tarafında genellikle diskin içeriği hakkında çeşitli bilgiler yer alır.
1 2
1. English
2
2. Chinese
3 4 5
LB
16:9
2
213 546
2
1. English
2. Chinese
DTS
DTS, DTS, Inc. tarafından sinemalarda kullanım için geliştirilen bir dijital ses sistemidir.
Lineer PCM
Lineer PCM, Ses CD’leri ve bazı DVD ve Blu-ray disklerinde kullanılan bir sinyal kayıt biçimidir. Ses CD’lerindeki ses 16 bit 44,1 kHz kaydedilir. (Ses DVD disklerinde 16 bit 48 kHz ile 24 bit 96 kHz arasında ve BD video disklerinde 16 bit 48 kHz ile 24 bit 192 kHz arasında kaydedilir.)
2
Altyazı dilleri
Bu altyazı çeşitlerini gösterir.
3
Ekran en-boy oranı
Filmler çeşitli ekran modlarında çekilir.
4
Kamera açısı
Bazı BD/DVD disklerine aynı anda değişik açılardan çekilmiş sahneler kaydedilir (Aynı sahne önden, soldan, sağdan, vb. çekilir).
5
Bölge kodu
Bu bölge kodunu gösterir (oynatılabileceği bölgenin kodu).

Bu Kullanım Kılavuzunda Kullanılan Simgeler

........... BD Video diskleri ile gerçekleştirilebilecek
BD VIDEO
BD-RE
BD-R
DVD VIDEO
DVD-RW
DVD-R
AUDIO CD
CD-R
CD-RW
USB
işlevleri gösterir.
........... BD-RE diskleri ile gerçekleştirilebilecek
işlevleri gösterir.
........... BD-R diskleri ile gerçekleştirilebilecek işlevleri
gösterir.
....... DVD Video diskleri ile gerçekleştirilebilecek
işlevleri gösterir.
...........DVD-RW diskleri ile gerçekleştirilebilecek
işlevleri gösterir.
............DVD-R diskleri ile gerçekleştirilebilecek
işlevleri gösterir.
........... Ses CD’leri ile gerçekleştirilebilecek işlevleri
gösterir.
...........CD-R diskleri ile gerçekleştirilebilecek işlevleri
gösterir.
........... CD-RW diskleri ile gerçekleştirilebilecek
işlevleri gösterir.
...........USB bellek cihazları ile gerçekleştirilebilecek
işlevleri gösterir.
Giriş
1
Ses parçaları ve ses biçimleri
DVD disklerde her biri ayrı dilde olan an fazla 8 farklı parça bulunur. Listede birinci sırada yer alan orijinal parçadır. Bu bölümde ayrıca her film müziğinin ses biçimi açıklanmaktadır — Dolby Digital, DTS, MPEG vb.
Dolby Digital
Oynatıcı bir Dolby Digital prosesör veya amfiye bağlandığında çıkan sese sinema salonu ambiyansı veren ve Dolby Laboratories Inc. tarafından geliştirilen bir ses sitemidir.
13

Önemli Bilgi

Disk Önlemleri

Çizik ve Toz Olmaması için Dikkatli Olun
BD, DVD ve CD diskleri toza, parmak izlerine ve özellikle de çiziklere karşı hassastır. Çizilen bir disk oynatılamayabilir. Diskleri elinizde tutarken dikkatli olun ve güvenli bir yerde saklayın.
Disklerin Doğru Saklanması
Diski disk kabının ortasına yerleştirin; kabı ve diski dik saklayın.
Diskleri doğrudan güneş ışığı alan, ısıtıcı cihazlara yakın veya yüksek nemli yerlerde saklamayın.
Diskleri düşürmeyin veya güçlü titreşimlere veya darbelere maruz bırakmayın.
Diskleri çok fazla toz ya da nem olan yerlerde saklamayın.
Ellerken Alınacak Önlemler
Yüzeyi lekelenmişse yumuşak, nemli (yalnızca su) bir
• bezle yumuşakça silin. Diskleri silerken bezi her zaman merkezden dış kenara doğru hareket ettirin.
Kayıt temizleme spreyleri, benzen, tiner, statik elektrik
• önleme sıvıları veya diğer çözücü maddeler kullanmayın. Yüzeye dokunmayın.
• Diske kağıt veya yapıştırıcılı etiketler yapıştırmayın.
• Bir diskin oynatılan bölümü lekelenmiş veya çizilmişse,
• Oynatıcı diskin uyumsuz olduğuna karar verip diski dışarı çıkarabilir veya düzgün bir şekilde oynatamayabilir. Oynatılacak yüzeydeki kirleri yumuşak bir bezle siliz.
Oynatıcı Lensinin Temizlenmesi
Piyasada satılan temizleme disklerini asla kullanmayın. Bu
• tip disklerin kullanımı lense zarar verebilir Lensi temizlemek için SHARP onaylı en yakın servis
• merkezine danışın.
Çiğ oluşumuyla ilgili uyarılar
Aşağıdaki durumlarda, oynatıcı lensinin veya diskin üzerinde
• yoğuşma gerçekleşebilir:
Herhangi bir ısıtıcı açıldıktan hemen sonra.
Buharlı veya çok nemli bir odada.
Oynatıcı aniden soğuk bir ortamdan sıcak bir ortama
alındığında.
Yoğuşma gerçekleştiğinde:
Oynatıcının diskteki sinyalleri okuması zorlaşır ve
• Oynatıcının düzgün çalışması engellenir.
Yoğuşmayı ortadan kaldırmak için:
Diski çıkarın ve yoğuşma kaybolana dek Oynatıcıyı
• kapalı tutun. Yoğuşma varken Oynatıcının kullanılması, arızaya neden olabilir.

Lisans ve Telif Hakkı

İşitsel-görsel materyaller, telif hakkı sahibinin izni olmadan kaydedilmemesi gereken telif hakkına tabi eserlerden oluşabilir. Ülkenizdeki ilgili kanunlara bakınız.
”Bu ürün, ABD patentleri ve Rovi Corporation’ın diğer fikri mülkiyet haklarınca korunan, kopyalamaya karşı koruma teknolojisi içermektedir. Tersine mühendislik ve demontaj yasaktır.”
Dolby Laboratories’in lisansıyla üretilmiştir. ”Dolby” ve çift-D sembolü, Dolby Laboratories’in ticari markalarıdır.
ABD Patent #: 5,451,942; 5,956,674; 5,974,380; 5,978,762; 6,226,616; 6,487,535; 7,392,195; 7,272,567; 7,333,929; 7,212,872 ve çıkarılan ve bekleyen diğer ABD ve dünya patentleri kapsamında lisansla üretilmiştir. DTS ve Sembolü tescilli ticari markalardır ve DTS-HD, DTS-HD Master Audio | Essential ve DTS logoları DTS, Inc.’e ait ticari markalardır. ©DTS, Inc. Tüm Hakları Saklıdır.
ticari markadır.
• ”BD-LIVE” logosu Blu-ray Disc Association’ın ticari
• markasıdır.
DVD Format/Logo Licensing Corporation’ın ticari
• markasıdır.
HDMI, HDMI logosu ve High-Definition Multimedia
• Interface, HDMI Licensing LLC’nin ticari markaları veya tescilli ticari markalarıdır. ”x.v.Colour” ve ”x.v.Colour” logosu Sony Corporation’ın
• ticari markalarıdır. Java ve tüm Java tabanlı ticari markalar ve logolar, Birleşik
• Devletler ve/veya diğer ülkelerde Sun Microsystems, Inc.’in ticari markaları veya tescilli ticari markalarıdır. ”BONUSVIEW” logosu Blu-ray Disc Association’ın ticari
• markasıdır. ”AVCHD” ve ”AVCHD” logosu Panasonic Corporation ve
• Sony Corporation’ın ticari markalarıdır. ”Blu-ray 3D” ve ”Blu-ray 3D” logosu Blu-ray Disc
• Association’ın ticari markasıdır. DivX®, DivX Certified® be ilgili logolar DivX, Inc. şirketinin
• tescilli ticari markalarıdır ve onun izniyle kullanılmaktadır.
14

Başlangıç

1. Adım: Kutudan Çıkarma
Aşağıdaki aksesuarların ürünle birlikte verildiğinden emin olun.
Uzaktan kumanda ünitesi
Sayfa 17 ve 24
UYARI: Bu oynatıcıyla birlikte verilen AC elektrik adaptörü ve AC elektrik kablosu başka aletlerde
kullanılmamalıdır.
Bu oynatıcıyla birlikte verilen AC elektrik adaptörleri ve AC elektrik kabloları dışındaki adaptör ve
kablolar kullanılmamalıdır.
”AAA” boy pil (g2)
Sayfa 24 Sayfa 25
AC elektrik adaptörü
Sayfa 25 Sayfa 19
AC elektrik kablosu
Dikey stand
Giriş
2. Adım: Bağlanacak ekipmanın seçilmesi
Bağlantı, kullanılan ekipmana göre değişir. Bkz. Bağlantı (Sayfa 20-23) Bağlantıdan önce cihazları kapatın.
BD-LIVE kullanımı
Televizyonunuzda BD-LIVE içeriklerini kullanabilmek için bir İnternet bağlantısı yapıldıktan sonra iletişim ayarının yapılması gerekmektedir. Bkz. ”İletişim Kurulumu” (Sayfa 45–48).
3. Adım: Video/resim/müzik içeriği oynatılması
Blu-ray ve DVD diskleri gibi istediğiniz bir ortam kaynağından video, resim veya müzik içeriği oynatın. Bkz. Oynatma (Sayfa 24–40).
4. Adım: Ayarları tercihlerinize göre ayarlayın
Çeşitli özellikleri ve diskleri/içerikleri oynatmak için diğer işlevleri kullanmak için ayarları yapın. Bkz. Ayarlar (Sayfa 41–52).
15

Ana Bileşenler

Ana Ünite (Ön)

8910
1
Uzaktan kumanda sensörü ”Üst” (s. 19)
2
BD/DVD/CD mod göstergesi (s. 25) Disk yuvası (s. 29)
3

Ana Ünite (Arka)

1
2 3
4
5
6 7
4
EJECT (s. 29)
5
POWER B (Açık/Beklemede) göstergesi (s. 25)
6
AQUOS PURE MODU göstergesi (s. 25, 27)
1
NOT
Bir USB bellek cihazı takacağınızda veya
*
çıkaracağınızda ana gücü kapattığınızdan emin olun.
7
3D göstergesi (s. 25, 27)
8
USB terminali (s. 31)
9
POWER B (Güç) (s. 25)
10
Uzaktan kumanda sensörü ”Ön” (s. 19)
2
9
Model etiketi
1
Soğutma fanı Soğutma fanı oynatıcının gücü açık olduğunda çalışır.
2
Terminal kapağı (s. 18)
3
Uzaktan kumanda sensörü için seçim anahtarı (s. 19)
4
Dikey standı takmak için vida deliği (s. 19)
NOT
Bazı optik ve/veya HDMI kabloları bölüme uymayabilir.
16
4
3
5 6 7 8
5
DC GİRİŞ terminali (s. 25)
6
OPTİK DİJİTAL SES ÇIKIŞ terminali (s. 21)
7
HDMI ÇIKIŞ terminali (s. 20)
8
ETHERNET terminali (s. 22)
9
VESA 75 Montaj Düzeneği için vida delikleri Vida boyutu: M4 (Azami uzunluk = Montaj düzeneği plakası kalınlığı + 6 mm) M4 vidalar için tavsiye edilen sıkma torku: 1,2±0,1N·m (12,2±1kgf·cm)
Ana Bileşenler

Uzaktan Kumanda Ünitesi

1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12 13
14
15
Kapağın altındaki düğmeler
30
NOT
Bu uzaktan kumanda ünitesinde iki ENTER (GİRİŞ)
düğmesi yer alır (Yukarıda listelenen 5 ve 31). Kapağın altındaki ENTER düğmesi sayı düğmeleriyle birlikte kullanıldığında faydalıdır.
16
17 18
19
20
21 22 23 24 25 26
27 28 29
31 32
33
B (Güç) (s. 25)
1
m EJECT (DİSKİ ÇIKARMA) (s. 29)
2
TOP MENU/TITLE LIST (ÜST MENÜ/BAŞLIK LİSTESİ)
3
(s. 30, 32) DISPLAY (GÖRÜNTÜ) (s. 29, 37)
4
Yön düğmeleri (a/b/c/d), ENTER (GİRİŞ) (s. 26, 41)
5
EXIT (ÇIKIŞ) (s. 41)
6
A (Kırmızı), B (Yeşil), C (Sarı), D (Mavi) (s. 32, 33, 35, 48)
7
AUDIO (SES) (s. 38), SUBTITLE (ALTYAZI) (s. 38),
8
ANGLE (AÇI) (s. 38) PinP (s. 31)
9 10
REPEAT (YİNELE) (s. 37), OFF (KAPALI) (YİNELEME için) (s. 37)
11
S REV (GERİ AL) (s. 36)
12
T SKIP (GERİ ATLA) (s. 32, 36)
13
REPLAY (YENİDEN OYNAT) (s. 36)
14
(Kilitle) (Aşağıya bakınız)
15
LIGHT (IŞIK) (s. 26)
16
TV CONTROL (TV KUMANDA) düğmeleri (s. 26)
17
HOME (ANA) (s. 26, 41)
18
POP-UP MENU (AÇILIR MENÜ) (s. 30)
19
FUNCTION (İŞLEV) (s. 39)
20
n RETURN (DÖN) (s. 33, 37)
21
PAGE (SAYFA) r/s (s. 32)
22
d PLAY (OYNAT) (s. 29)
23
V FWD (İLERİ AL) (s. 36)
24
F PAUSE (DURAKLAT) (s. 34, 36)
25
U SKIP/l (İLERİ ATLA) (s. 32, 36)
26
SKIP SEARCH (ATLAYARAK ARA) (s. 36)
27
H STOP (DUR) (s. 29)
28
3D (s. 27)
29
VIDEO OUTPUT RESET (VIDEO ÇIKIŞI SIFIRLAMA) (s. 42)
30
Sayı düğmeleri (s. 40)
31
ENTER (GİRİŞ) (s. 40) Bu düğmenin kullanımı 5 ENTER (GİRİŞ) ile aynıdır.
32
CLEAR (SİL) (s. 40) Girilen sayıyı silmek içindir.
İşlevi olmayan düğmeler
33
Bir işe yaramazlar. Uzaktan kumandadaki bu düğmeler işlevsizdir.
Tuş kilidi işlevi
Kazayla kullanımı önlemek için tuş kilidini kullanabilirsiniz. Bu işlev AQUOS LINK uyumlu televizyonların da oynatıcı üzerinde tuş kilidi uygulayabilmelerini sağlar. (Kilitle) düğmesine 2 saniyeden uzun basılı tutun.
Bu işlemi her yaptığınızda işlev devreye girer veya
• devreden çıkar. Bu durumda BD/DVD/CD mod göstergesi yanıp söner. Tuş kilidi işlevinin ayarlı olduğu bir durumda oynatıcıyı
• kullanırken, BD/DVD/CD mod göstergesi yaklaşık 2 saniye yanıp söner.
BD/DVD/CD mod göstergesi
Giriş
17

Oynatıcı kurulum konumu

Terminal kapağının çıkarılması ve geri takılması

Oynatıcıyı bir televizyon, AC elektrik adaptörü, vb.’ne bağlamadan önce oynatıcının altında yer alan terminal kapağını çıkarın.
Oynatıcının altında yer alan terminal kapağını
1
çıkarın.
b Oynatıcının alt tarafı
Oynatıcıya gerekli bağlantıları yapın (sayfalar
2
20–23, 25). Terminal kapağını yerine geri takın.
3
Oynatıcının yatay biçimde kullanılması
E
Kabloları terminal kapağının ortasından geçirin.
b Oynatıcının alt tarafı
E
Oynatıcının dikey biçimde kullanılması
Kabloları terminal kapağının ucundan geçirin.
b Oynatıcının alt tarafı
Kabloları buranın içinden geçirin.
Terminal kapağını, kablolar kapağın ucundan geçecek şekilde yerine geri takın.
Kurulum örneği
Kabloları buranın içinden geçirin.
Terminal kapağını, kablolar kapağın ortasından geçecek şekilde yerine geri takın.
b Oynatıcının alt tarafı
Kurulum örneği
18
Dikey standın takılması konusunda sayfa 19’a bakınız.
HDMI kablosu için braketin sabitlenmesi
Terminal kapağında HDMI kablosunun kırılmasını önlemek için bir sabitleme braketi yer alır. HDMI doğrudan kablosu sabitleme braketinin içinden geçirilmezse terminal kapağı kapatılamaz.
b Terminal kapağının arkası
HDMI kablosu için braketin sabitlenmesi
Oynatıcı kurulum konumu
Bu oynatıcı, kurulum yerine bağlı olarak dikey veya yatay olarak kullanılabilir.
Oynatıcının yatay biçimde kullanılmasıE
Uzaktan kumanda sensörü ”Ön”
Oynatıcının dikey biçimde kullanılmasıE
Uzaktan
kumanda
sensörü ”Üst”
Uzaktan kumanda sensörü ”Ön”
Kurulum konumuna bağlı olarak uzaktan kumanda sensörünü ”Ön” veya ”Üst” olarak ayarlayın.
Kabloları bir araya getirin.3
Bağlantı
Kabloları standın içinden geçirin.
FRONT
TOP
Uzaktan kumanda sensörü seçim anahtarı
Dikey standın takılması
Oynatıcıyı dikey konumda kullanacaksanız verilen standı takın.
Oynatıcının vida deliği ve standı hizalayın.
1
Vida standa takılı durumdadır.
Vida deliği
2
standı oynatıcıya sabitleyin.
Oynatıcının bir televizyon standı, vb.’ne sabitlenmesi
Oynatıcının düşmesini engellemek için stand bir televizyona standına, vb.’ne sabitlenebilir. Bir vida (piyasada bulunabilir) kullanarak oynatıcıyı sabitlemek için vidayı standın deliğine takın.
Vida (çap: yaklaşık 3 mm)
TV standı, vb.
19
Loading...
+ 45 hidden pages