Scandomestic SKS 107 User Manual [nl]

SKS 107
Brugermanual User manual
Scandomestic A/S · Thrigesvej 2 · DK-8600 Silkeborg T + 45 7242 5571 · F + 45 8622 5571 · scandomestic.dk
Dansk Page 3 English Page 10
2
Læs denne brugsanvisning omhyggeligt!
Kære kunde!
• Læs denne brugsanvisning før du tager produktet i brug første gang. Det vil hjælpe dig med at bruge og vedlige­holde det korrekt samt forlænge levetiden.
• Gem brugsanvisningen til senere brug, hvis dette skulle blive nødvendigt og sørg for, at vejledningen følger, hvis produktet skifter ejermand.
Denne brugsanvisning indeholder sikkerhedsinstruktioner,
betjeningsvejledninger, installationsinstruktioner og tips til problemløsning mm.
Før du ringer efter service:
• Gennemgå afsnittet om tips til problemløsning. Dette vil hjælpe dig med selv at løse nogle de mest almindelige problemer.
• Hvis du ikke selv kan løse problemerne, ring da efter hjælp fra professionelle teknikere.
Når De ringer op:
• Skal De angive apparatets fulde reference (model, type, serienummer). Disse oplysninger står på typeskiltet, der sidder på apparatet.
• Skal De opgive, hvor og hvilken forhandler produktet er købt hos, samt oplyse købtsdatoen.
Uberettiget tilkaldelse af teknisk service:
Inden service tilkaldes, kontrolleres de fejlmuligheder, det er muligt selv at udbedre. Såfremt kravet om udbedring er uberet­tiget, påhviler det kunden selv at betale de omkostninger, der er forbundet med at have tilkaldt service.
Reklamationsfrist:
Reklamationsfrist omfatter udelukkende fabriksnye produkter indkøbt i Danmark. Reklamationsfristen er gyldig 24 mdr. fra købsdato, når der forevises kvittering, regning eller tilsvarende, hvoraf købsdatoen fremgår. Funktionsvigt på produkterne, der skyldes installationsmæssige forhold, dækkkes ikke af reklama­tionsfristen. Reklamationsfristen indskrænker ikke købers ret­tigheder ig. lovgivningen.
Reklamationsfristen omfatter ikke:
• Fejl eller skader opstået direkte eller indirekte som følge af overlast, fejlbetjening, misbrug, skødeløs behandling, man­gelfuld vedligeholdelse, fejlagtig indbygning, opstilling og tilslutning, spændingsvariationer eller elektriske forstyrrelser eller ved reparation udført af andre end Scandomestic A/S autoriserede teknikere.
• Fejl eller skader opstået som følge af erhvervsmæssig eller anden brug af produkter, der er beregnet til private hushold­ninger.
• Erstatning for eventuelle følgeskader, herunder skader på andre genstande, drifttab etc., medmindre andet er lovmæs­sigt fastlagt
Transportskader:
En transportskade, der konstateres ved forhandlerens levering hos kunden, er primært en sag mellem kunden og forhandleren. I tilfælde, hvor kunden selv har stået for transporten af produk­tet, påtager leverandøren sig ingen forpligtelser i forbindelse
med evt. transportskade. Evt. transportskader skal anmeldes omgående og senest 24 timer efter, at varen er leveret. I modsat fald vil kundens krav kunne afvises.
Erhvervskøb:
Erhvervskøb er ethvert køb af produkter, der ikke skal bruges i en privat husholdning, men anvendes til erhverv eller erhvervs­ligende formål (restaurant, café, kantine etc.) eller bruges til udlejning eller anden anvendelse, der omfatter ere brugere. I forbindelse med erhvervskøb ydes ingen garanti, da dette produkt udelukkende er beregnet til almindelig husholdning.
Vigtigt!
Vær opmærksom på, at producenten, som følge af konstant ud­vikling og ajourføring af produktet, kan foretage ændringer uden forudgående varsel.
Bortskaffelse
Bortskaf produktets emballage korrekt
I henhold til WEEE’s direktiver må dette produkt ikke smides i skraldespanden. Det skal aeveres på en genbrugsstation. På den måde hjælper du med at beskytte miljøet.
ADVARSEL!
Emballagen kan være farlig for børn!
Plastdele er mærket med de internationale standardforkortelser:
PE - polyethylen, f.eks. indpakningsfolien
PS - polystyren, f.eks. polstringsmaterialet
PO M - polyoxymethylen, f.eks. plastclips
PP - polypropylen, f.eks. salttragten
AB S - acrylonitril-butadien-styren, f.eks. kontrolpanelet.
Elektrisk og elektronisk udstyr (EEE) indeholder materialer, kom­ponenter og stoffer, der kan være farlige og skadelige for men­neskers sundhed og for miljøet, når affaldet af elektrisk og elek­tronisk udstyr (WEEE) ikke bortskaffes korrekt.
Produkter, der er mærket med nedenstående “overkrydsede skraldespand”, er elektrisk og elektronisk udstyr. Den krydsede skraldespand symboliserer, at affald af elektrisk og elektronisk udstyr ikke må bortskaffes sammen med usorteret husholdning­saffald, men skal indsamles særskilt.
Til dette formål har alle kommuner etableret indsamlingsord­ninger, hvor affald af elektrisk og elektronisk udstyr gratis kan aeveres af borgerne på genbrugsstationer eller andre indsam­lingssteder eller hentes direkte fra husholdningerne. Nærmere information skal indhentes hos kommunens tekniske forvaltning.
3
Denne installations- og betjeningsvejledning gælder for ere produkt modeller.
Der kan således forekomme små forskelle mellem visse detaljer og udstyr på Deres apparat, og de der bliver beskrevet i vejled­ningen.
SIKKERHED
Deres egen og andres sikkerhed er yderst vigtig.
Vi anfører mange vigtige sikkerhedsanvisninger vedr. køleskabet her i brugsanvisningen, og de bør altid læses og tages til efter­retning.
Fare:
anføres ved forhold, der kan afstedkomme alvorlig kvæstelse og dødsfald, hvis anvisningen ikke tages til følge.
Advarsel:
anføres ved forhold, der kan føre til betydelig skade på skabet, alvorlig personskade og dødsfald, hvis anvisningen ikke tages til følge.
Forsigtig:
anføres ved forhold, der kan føre til skade for personer, udstyr og ejendom i mindre omfang, hvis anvisningen ikke tages til følge.
Alle sikkerhedsanvisningerne omfatter beskrivelse af hvad faren består i og af hvad der kan gøres for at nedsætte risikoen, samt af hvad der kan ske, dersom anvisningen ikke tages til følge.
SIKKERHEDSREGLER
Køleskabet skal anbringes og installers rigtigt, inden det tages i brug, efter anvisningerne her i brugsanvisningen, der derfor bør læses omhyggeligt. Man kan nedsætte risiko for brand, stød og tilskadekomst ved at tage de almindelige forholdsregler, blandt andre de følgende:
• El-stikket bør sættes i en jordet stikkontakt med tre ben og jordbenet bør aldrig fjernes; der bør aldrig benyttes hverken indsats eller forlængerledning.
• Vi anbefaler, at skabet tilsluttes en separat kreds, der ikke benyttes til andet udstyr, og at benytte en stikkontakt uden afbryder.
• Der bør aldrig benyttes brandbare væsker til rengøring af køleskabe, da disses dampe indebærer risiko for brand og eksplosion. Man bør heller aldrig opbevare eller benytte benzin og andre brandfarlige midler og væsker i nærheden af køleskabe og lignende udstyr, da dampene indebærer risiko for brand og eksplosion.
• Sørg altid for at tage stikket ud af kontakten til rengøring og vedligeholdelse af køleskabe.
• Man bør aldrig hverken sætte stik i eller tage dem ud af stik­kontakter med våde hænder.
• Man bør enten tage køleskabsstikket ud af kontakten eller slukke for strømmen til rengøring og vedligeholdelse; gør man ikke det, er der risiko for stød og dødsfald.
• Man bør aldrig selv forsøge på at reparere eller skifte dele i køleskabet, medmindre det udtrykkeligt anbefales her i brugsanvisningen, og ellers skal man altid få kompetente fagfolk til det.
ADVARSLER MED RELEVANS TIL KØLESKABSMODELLEN BØR TAGES TIL FØLGE
• Der bør være mindst to personer til ytte og installere køleskabet, ellers er der risiko for ryg- og anden person­skade.
• Skabets forside skal være helt fri for hindringer til sikring af korrekt ventilering. Skabet bør placeres et sted med god ventilation og temperatur over 16 °C, men under 32 °C, og hvor det ikke udsættes for elementerne (vind, regn, over­sprøjtning, dryp, osv).
• Køleskabet bør ikke anbringes nær ved ovne, griller og lignende varmekilder.
• Køleskabet skal installeres iht. til gældende regulativer (el, vand, aøb). Det skal tilsluttes standard el-forsyning (220~240 V, 50 Hz vekselstrøm) med korrekt jordforbindelse iht. gældende el-regulativ.
• Skabets el-ledning bør aldrig bukkes skarpt eller sidde i klemme.
• Der bør være 15 A sikring hhv. automatafbryder på kredsen.
• Skabet skal nivelleres for at virke rigtigt. Man kan blive nødt til at rette på det ere gange for at få det til at stå vandret.
• Alle tilslutninger skal holde gældende vand- og aøbsregu­lativ.
• Sørg for, at rørene hverken bliver bukket, klemt eller skadet ved installeringen.
• Efterse for lækage efter tilslutningen.
• Børn bør aldrig få lov til at bruge, lege med eller kravle ind i køleskabe.
• Selvom køleskabet er blevet afprøvet på fabrikken, bør det første sæt isterninger kasseres, fordi skabet har været under transport og på lager i en vis tid.
• Der bør aldrig benyttes hverken opløsnings- eller skuremidler til rengøring inde i skabet, da disse kan skade og misfarve det.
• Køleskabet bør aldrig benyttes til andet end det er beregnet til.
• DETTE UDSTYR ER IKKE BEREGNET TIL BRUG FOR SMÅ BØRN OG SVAGELIGE PERSONER MEDMINDRE KOMPETENTE PERSONER HAR VIST DEM, HVORDAN DE KAN GØRE DET PÅ SIKKER VIS. SMÅBØRN BØR FÅ INDPODET, AT DE IKKE MÅ LEGE MED KØLESKABET.
4
SKABETS INDRETNING
1. Termostat
2. Glas
3. Nivelleringsben
4. Hængseldæksel
5. Kølerum
6. Mejerivarerum
7. Flaskehylde
8. Lågeliste
SIKKERHEDSANVISNINGER
ADVARSEL: Følgende forholdsregler bør iagttages til forebyggelse
af brand, stød og tilskadekomst ved brug af skabet:
• Læs alle anvisningerne, inden køleskabet tages i brug.
• FARE og ADVARSEL: Risiko for børneindespærring.
Børneindespærring og –kvælning hører ikke kun fortiden
til. Kasserede og aagte køleskabe er stadig farlige, også selvom de ”kun skal stå i garagen i et par dage”.
• Inden køleskabe smides ud: Tag lågerne af og lad hylderne sidde på plads, så det er sværere for børn at kravle ind i skabet.
• Børn bør aldrig få lov til hverken at bruge, lege med eller kravle ind i køleskabe.
• Brandbare væsker bør aldrig benyttes til køleskabsrengøring, da disses dampe indebærer risiko for brand og eksplosion.
• Benzin og andre brandbare væsker bør aldrig hverken bruges eller opbevares i nærheden af køleskabe, da disses dampe indebærer risiko for brand og eksplosion.
• Ifald el-ledningen har defekter, bør den udskiftes af fabriks-, forhandler- eller tilsvarende kompetent personale, så far­emomenter undgås.
INSTALLATIONSANVISNINGER
Inden køleskabet tages i brug
• Fjern al ind- og udvendig emballage.
• Se efter, at alle følgede dele er tilstede:
• 1 stk. drypbakke
• 1 stk. isterningsbakke
• 1 stk. hylde
• 1 stk. brugsanvisning
• Lad køleskabet stå opret i ca. 2 timer, inden el-tilslutning, fordi det vil nedsætte risiko for fejlfunktion, der kan fore­komme pga. håndteringen under transport, i køleanlægget.
• Gør skabet rent indeni med lunken vand på en blød klud.
Installering
• Køleskabet er kun beregnet til at stå frit, og det bør hverken blive indbygget i eller indskudt under andre ting.
• Køleskabet skal stå på et gulv, der er stærkt nok til at bære dets vægt i fyldt stand. Skabet nivelleres ved at justere benene.
• Der skal være 125 mm friplads bag og ved siderne af ska­bet, så der er passende luftcirkulation til at køle kompres­soren og kondensatoren.
• Køleskabet bør placeres så det ikke udsættes for direkte sollys og i passende afstand fra varmekilder (komfur, varmeapparater, radiatorer, osv.). Direkte sollys kan indvirke på akrylbelægningen og varmekilder kan øge el-forbruget. Særligt kolde omgivelser kan også gøre at skabet ikke virker rigtigt.
• Det bør ligeledes undgås at anbringe skabet i fugtige omgiv­elser.
• Tilslut skabet i en korrekt installeret jordet stikkontakt med egen kreds. Jordbenet på stikket bør aldrig fjernes under nogen omstændigheder. Spørgsmål vedr. el-forsyning og jording bør rettes til enten en autoriseret installatør eller et autoriseret servicecenter.
• Når skabet er sluttet til el-nettet, bør man vente i 2-3 timer på det køler ned, inden der lægges madvarer i det.
El-tilslutning
Dette køleskab skal være forbundet til jord af sikkerhedshensyn. Og el-ledningen har et trebenet stik, der passer til standard jord­ede stikkontakter, til at nedsætte risikoen for stød.
Jordbenet på stikket bør aldrig fjernes under nogen omstæn­digheder. Skabet skal være forbundet til jord af sikkerhedshen­syn.
Køleskabet skal have standard 220~240 V, 50Hz vekselstrøm via en korrekt jordet stikkontakt. Man bør få en autoriseret instal­latør til at efterse at stikkontakt og kreds er korrekt jordet. Hvis der kun forendes en stikkontakt til to ben, påhviler det Dem selv at få det udskiftet med en korrekt trebenet og jordet stik­kontakt.
Til forebyggelse af tilskadekomst bør ledningen fæstnes bag ska­bet og ikke hænge løst og tilgængelig.
5
Loading...
+ 10 hidden pages