Samsung ST600 User Manual [ro]

Acest manual al utilizatorului conţine instrucţiuni detaliate referitoare la utilizarea camerei foto. Citiţi cu atenţie acest manual.
Ä Faceţi clic pe un subiect
Întrebări frecvente
User Manual

ST600

Cuprins
Funcţiile de bază
Funcţiile extinse
Opţiunile de fotograere
Redarea/Editarea
Setări
Anexe
Index

Informaţii referitoare la sănătate şi siguranţă

Respectaţi întotdeauna următoarele măsuri de precauţie şi sfaturi de utilizare pentru a evita situaţiile periculoase şi pentru a vă asigura de performanţele maxime ale camerei foto.
Avertisment—situaţii care pot cauza rănirea dvs. sau a altor persoane
Atenţie—situaţii care pot cauza deteriorarea camerei foto sau a altor echipamente
Notă—note, sfaturi pentru utilizare sau informaţii suplimentare
Avertismente privind siguranţa
Nu utilizaţi camera foto în apropierea gazelor sau lichidelor inflamabile sau explozive
Nu utilizaţi camera foto în apropierea carburanţilor, a combustibililor sau a substanţelor chimice inamabile. Nu depozitaţi şi nu transportaţi lichide inamabile, gaze sau materiale explozive în acelaşi compartiment cu camera foto sau cu accesoriile sale.
Nu lăsaţi camero foto la îndemâna copiilor sau a animalelor de companie
Nu lăsaţi camera foto şi accesoriile sale la îndemâna copiilor mici şi a animalelor. Piesele mici pot cauza sufocare sau răni grave dacă sunt înghiţite. Piesele şi accesoriile mobile pot prezenta, de asemenea, pericole zice.
Preveniţi afectarea vederii subiectului
Nu utilizaţi bliţul foarte aproape (mai aproape de 1 m) de oameni sau animale. Utilizarea bliţului prea aproape de ochii subiectului poate cauza daune temporare sau permanente.
Manevraţi şi eliminaţi bateriile şi încărcătoarele cu grijă
Utilizaţi numai baterii şi încărcătoare aprobate de Samsung. Bateriile şi încărcătoarele incompatibile pot cauza răni grave sau deteriorarea camerei foto.
Nu aruncaţi niciodată bateriile în foc. Respectaţi toate reglementările locale când eliminaţi bateriile uzate.
Nu plasaţi niciodată bateriile sau camerele foto pe sau în dispozitive de încălzire, cum ar fi cuptoare cu microunde, plite sau radiatoare. Bateriile pot exploda dacă sunt supraîncălzite.
Când încărcaţi bateriile, nu utilizaţi un cablu de alimentare, un conector sau o priză deteriorate. Acest lucru poate
cauza incendii sau şocuri electrice.
1
Informaţii referitoare la sănătate şi siguranţă
Măsuri de siguranţă
Manevraţi şi depozitaţi camera foto cu grijă şi atenţie
Feriţi camera foto de umiditate—lichidele pot cauza deteriorări grave. Nu manevraţi camera foto cu mâinile umede. Deteriorările cauzate de apă asupra camerei foto pot anula garanţia oferită de producător.
Nu expuneţi camera foto la lumina directă a soarelui sau la temperaturi ridicate pentru perioade lungi de timp. Expunerile prelungite la lumina soarelui sau la temperaturi extreme pot cauza deteriorări permanente componentelor interne ale camerei foto.
Evitaţi utilizarea sau depozitarea camerei foto în zone cu praf, murdare, umede sau slab aerisite pentru a împiedica deteriorarea pieselor mobile şi a componentelor interne.
Scoateţi bateriile din camera foto când o depozitaţi pe o perioadă îndelungată de timp. Bateriile instalate pot prezenta scurgeri sau se pot oxida în timp şi pot cauza deteriorări importante camerei foto.
Protejaţi camera foto de nisip şi murdărie atunci când o utilizaţi pe plajă sau în alte zone similare.
Protejaţi camera foto şi monitorul de impacturi, de manevrare dură şi de vibraţii excesive pentru a evita
deteriorări importante.
Lucraţi cu atenţie când conectaţi cabluri sau adaptoare şi când instalaţi baterii şi cartele de memorie. Forţarea mufelor, conectarea incorectă a cablurilor sau instalarea incorectă a bateriilor şi a cartelelor de memorie poate duce la deteriorări ale porturilor, mufelor şi accesoriilor.
Nu introduceţi obiecte străine în compartimentele, sloturile sau punctele de acces ale camerei foto. Este posibil ca daunele cauzate de utilizarea necorespunzătoare să nu e acoperite de garanţie.
Nu balansaţi camera foto ţinând de curea, deoarece vă puteţi răni sau puteţi răni alte persoane.
Nu vopsiţi camera foto, deoarece vopseaua poate înfunda părţile mobile şi poate împiedica funcţionarea corespunzătoare.
Vopseaua sau metalul de pe exteriorul camerei foto pot determina alergii, mâncărimi ale pielii, eczeme sau umături în cazul persoanelor cu piele sensibilă. Dacă prezentaţi unul dintre aceste simptome, încetaţi imediat utilizarea
camerei foto şi consultaţi un medic.
2
Informaţii referitoare la sănătate şi siguranţă
Protejaţi bateriile, încărcătoarele şi cartelele de memorie împotriva deteriorărilor
Evitaţi expunerea bateriilor sau cartelelor de memorie la temperaturi foarte scăzute sau foarte ridicate (sub 0°C sau peste 40°C). Temperaturile extreme pot reduce capacitatea de încărcare a bateriilor şi pot cauza funcţionarea necorespunzătoare a cartelelor de memorie.
Evitaţi contactul bateriilor cu obiecte din metal, deoarece acest lucru poate crea o conexiune între bornele + şi – ale bateriei şi poate duce la deteriorări temporare sau permanente ale acesteia. De asemenea, acest lucru poate cauza incendii sau şocuri electrice.
Evitaţi contactul cartelelor de memorie cu lichide, murdărie sau substanţe străine. Dacă este murdară, ştergeţi cartela de memorie cu un material moale înainte de a o introduce în camera foto.
Protejaţi slotul cartelei de memorie de lichide, de praf sau de substanţe străine. În caz contrar, camera foto poate funcţiona necorespunzător.
Introduceţi o cartelă de memorie în direcţia corectă. Dacă introduceţi cartela de memorie în direcţia incorectă, este posibil să deterioraţi camera foto sau cartela de memorie.
Introduceţi o cartelă de memorie în direcţia corectă. Dacă introduceţi cartela de memorie în direcţia incorectă, este posibil să deterioraţi camera foto sau cartela de memorie.
Nu îndoiţi, nu lăsaţi să cadă şi nu supuneţi cartelele de memorie la impacturi sau presiuni puternice.
Nu utilizaţi cartelele de memorie care au fost formatate de alte camere foto sau de un PC. Reformataţi cartela de memorie cu camera dvs. foto.
Nu utilizaţi niciodată un încărcător, o baterie sau o cartelă de memorie deteriorată.
Când transportaţi o cartelă de memorie, utilizaţi o husă pentru a o proteja de câmpul electrostatic.
Transferaţi datele importante pe alte suporturi, cum ar un hard disk sau un CD/DVD.
Când utilizaţi camera foto pe perioade extinse, cartela foto se poate încălzi; acest lucru este normal şi nu reprezintă o defecţiune.
După expirarea duratei de funcţionare a unei cartele de memorie, nu mai puteţi stoca fotograi pe aceasta. Utilizaţi o cartelă de memorie nouă.
Nu scoateţi cartela de memorie şi nu opriţi camera foto în timp ce indicatorul luminează intermitent, deoarece în acest fel se pot pierde date.
Utilizaţi numai accesorii aprobate de Samsung
Utilizarea de accesorii incompatibile poate produce deteriorări ale camerei foto, poate cauza răni sau poate anula garanţia.
Protejaţi obiectivul camerei foto
Nu expuneţi obiectivul la lumina directă a soarelui, deoarece acest lucru poate decolora senzorul de imagine sau poate cauza funcţionarea necorespunzătoare a acestuia.
Protejaţi obiectivul de amprente şi zgârieturi. Curăţaţi obiectivul cu un material moale, curat, fără impurităţi.
3
Informaţii referitoare la sănătate şi siguranţă
Informaţii importante despre utilizare
Permiteţi numai personalului calicat să efectueze lucrări de service asupra camerei dvs. foto
Nu permiteţi personalului necalicat să efectueze lucrări de service asupra camerei foto sau nu încercaţi dvs. înşivă să efectuaţi lucrări de service asupra acesteia. Orice deteriorare rezultată din lucrările de service efectuate de personalul necalicat nu este acoperită de garanţie.
Asiguraţi durata maximă de viaţă a bateriei şi a încărcătorului
Supraîncărcarea bateriilor poate scurta viaţa acestora. După nalizarea încărcării, deconectaţi cablul de la camera foto.
În timp, bateriile neutilizate se vor descărca şi trebuie reîncărcate înainte de utilizare.
Deconectaţi încărcătoarele de la sursele de alimentare atunci când nu sunt utilizate.
Utilizaţi bateriile numai în scopurile pentru care au fost proiectate.
Fiţi foarte atent când utilizaţi camera foto în medii umede
Când mutaţi camera foto dintr-un loc rece la unul cald sau umed, se poate forma condens pe componentele electronice fragile şi pe cartela de memorie. În această situaţie, aşteptaţi cel puţin o oră până când se evaporă complet umezeala
înainte de a utiliza camera foto.
Vericaţi funcţionarea corespunzătoare a camerei foto înainte de utilizare
Producătorul nu îşi asumă responsabilitatea pentru pierderea de şiere sau deteriorările rezultate din funcţionarea decientă sau utilizarea necorespunzătoare a camerei foto.
4
Organizarea manualului utilizatorului
Informaţii referitoare la drepturile de autor
Microsoft Windows şi sigla Windows sunt mărci comerciale înregistrate ale Microsoft Corporation.
Mac este o marcă comercială înregistrată a Apple Corporation.
HDMI, sigla HDMI şi termenul „High Denition Multimedia Interface” sunt mărci comerciale sau mărci comerciale înregistrate ale HDMI Licensing LLC.
Specificaţiile camerei foto sau conţinutul acestui manual se pot modica fără noticare prealabilă datorită upgrade-ului efectuat funcţiilor acesteia.
Recomandăm utilizarea camerei foto în ţara de unde aţi achiziţionat-o.
Pentru informaţii despre licenţa de tip open source, consultaţi „OpenSourceInfo.pdf” de pe CD-ROM.
Funcţiile de bază 13
Aaţi despre aspectul, pictogramele şi funcţiile de bază de fotograere ale camerei foto.
Funcţiile extinse 31
Aaţi cum puteţi realiza fotograi selectând un mod şi cum puteţi înregistra un videoclip sau o notă vocală.
Opţiunile de fotograere 45
Aaţi despre opţiunile pe care le puteţi seta în modul de fotograere.
Redarea/Editarea 68
Aaţi cum puteţi reda fotograi, videoclipuri sau note vocale şi cum puteţi edita fotograi sau videoclipuri. De asemenea, aflaţi cum puteţi conecta camera foto la imprimanta foto, la TV sau la HDTV.
Setări 97
Consultaţi opţiunile pentru a congura setările camerei foto.
Anexe 103
Consultaţi mesajele de eroare, specificaţiile şi sfaturile de întreţinere.
5
Indicaţiile utilizate în acest manual
Mod de fotografiere Indicaţie
Smart Auto
Auto
Program
Scenă
DUAL IS
Detectare scenă inteligentă
Film
Pictogramele pentru modurile de fotografiere
Aceste pictograme indică faptul că o funcţie este disponibilă în modurile respective. Este posibil ca modul s să nu accepte funcţii pentru toate scenele.
De exemplu:
S
a
p
s
d
D
v
Disponibil în modurile Program, DUAL IS şi Film
Pictogramele utilizate în acest manual
Pictogramă Funcţie
Informaţii suplimentare
Avertismente privind siguranţa şi precauţiile necesare
Butoanele camerei De exemplu, [Declanşator] se
[]
referă la butonul de declanşare. Numărul paginii cu informaţii privind subiectul
()
Ordinea opţiunilor sau meniurilor pe care trebuie să le selectaţi pentru a parcurge un pas; de exemplu:
*
>
(reprezintă Selectaţi >, apoi )
Selectaţi Adnotare
Abrevierile utilizate în acest manual
Abreviere Deniţie
ACB
AEB Auto Exposure Bracket (Funcţie de expunere automată)
AF Auto Focus (Focalizare automată)
DIS Digital Image Stabilization (Stabilizare digitală a imaginii)
DPOF
EV Exposure V
OIS Optical Image Stabilization (Stabilizare optică a imaginii)
WB White Balance (Balanţă de alb)
Auto Contrast Balance (Echilibrare automată a contrastului)
Digital Print Order Format (Format digital pentru comanda de imprimare)
alue (Valoare expunere)
6
Expresiile utilizate în acest manual
Apăsarea declanşatorului
● Apăsaţi până la jumătate pe [Declanşator]: apăsaţi
declanşatorul până la jumătate Apăsaţi pe [ Declanşator]: apăsaţi complet pe declanşator
Apăsaţi până la jumătate pe [Declanşator]
Apăsaţi pe [Declanşator]
Subiect, fundal şi compoziţie
Subiect : elementul principal al unui scene, cum ar o
persoană, un animal sau natură moartă
Fundal : obiectele din jurul subiectului Compoziţie : combinaţia dintre subiect şi fundal
Fundal
Compoziţie
Subiect
Expunere (Luminozitate)
Cantitatea de lumină care pătrunde în camera foto determină expunerea. Puteţi modica expunerea cu ajutorul vitezei obturatorului, a valorii deschiderii şi a vitezei ISO. Prin modicarea expunerii, fotograile vor mai întunecate sau mai deschise.
Expunere normală Expunere excesivă
7
(prea luminos)

Întrebări frecvente

Puteţi obţine răspunsuri la întrebări frecvente. Rezolvaţi cu uşurinţă problemele setând opţiuni de fotograere.
Ochii subiectului par roşii.
Fotografiile au urme de praf.
Fotograile sunt neclare.
Fotograile sunt neclare atunci când fotograaţi pe timp de noapte.
Subiecţii apar prea întunecaţi din cauza luminii de fundal.
Acest lucru este cauzat de o reectare a bliţului camerei foto.
Setaţi opţiunea pentru bliţ la Dacă aţi realizat deja fotografia, selectaţi
Este posibil ca particulele de praf din aer să e capturate în fotograi când utilizaţi bliţul.
Opriţi bliţul sau evitaţi fotograerea în locurile cu praf. Setaţi opţiunile pentru viteza ISO. (pag. 51)
Acest lucru poate cauzat de fotograerea în condiţii de lumină insuficientă sau de manevrarea incorectă a camerei foto.
Apăsaţi până la jumătate pe [ Declanşator] pentru a vă asigura că subiectul este focalizat. (pag. 29) Utilizaţi modul
Pe măsură ce camera foto încearcă să atragă mai multă lumină, viteza obturatorului scade. Aceasta poate îngreuna sarcina de a menţine camera foto nemişcată şi poate avea ca rezultat mişcarea acesteia.
Selectaţi Activaţi bliţul. (pag. 50) Setaţi opţiunile pentru viteza ISO. (pag. 51) Utilizaţi un trepied pentru a evita mişcarea camerei foto.
Atunci când sursa de lumină se aă în spatele subiectului sau când există un contrast mare între zonele deschise şi cele întunecate, este posibil ca subiectul să apară în umbră.
Evitaţi fotograerea în faţa soarelui. Selectaţi Setaţi opţiunea pentru bliţ la Reglaţi expunerea. (pag. 59) Setaţi opţiunea Echilibrare automată a contrastului ( ACB). (pag. 60) Setaţi opţiunea pentru măsurare la
(pag. 61)
d
. (pag. 36)
Noapte în modul s. (pag. 35)
Fundal luminos în modul s. (pag. 33)
Ochi roşii sau la Corector efect ochi roşii. (pag. 50)
Auxiliar. (pag. 50)
8
Corector efect ochi roşii din meniul de editare. (pag. 85)
Punct dacă în centrul cadrului se aă un subiect luminos.

Referinţă rapidă

Fotograerea persoanelor
Modul
s
> Fotograe portret, Portret, Copii f 33
Ochi roşii , Corector efect ochi roşii (pentru a preveni sau a corecta efectul de ochi roşii)
Identicare faţă
55
f
50
f
Fotograerea pe timpul nopţii sau pe întuneric
Modul
s
> Noapte, Răsărit, Artificii f 33 Opţiunile pentru bliţ Viteză ISO (pentru a regla sensibilitatea la lumină)
50
f
51
f
Realizarea fotograilor de acţiune
Continuu , Captură mişcare f 64
Fotograerea textelor, a insectelor sau a florilor
Modul
s
> Prim-plan, Text f 33 Macro , Auto macro (pentru a realiza fotografii în prim
plan)
52
f
Balans de alb (pentru a schimba tonul de culoare)
62
f
Reglarea expunerii (luminozitate)
Viteză ISO (pentru a regla sensibilitatea la lumină) EV (pentru a regla expunerea) ACB (pentru a compensa subiecţii plasaţi pe fundaluri
luminoase) Mod de măsurare AEB (pentru a realiza trei fotograi ale aceleiaşi scene,
cu expuneri diferite)
60
f
61
f
64
f
Aplicarea unui efect diferit
Stiluri de fotograe (pentru aplicarea tonurilor) Efecte de ltru inteligent Reglarea imaginilor (pentru a regla saturaţia, claritatea
sau contrastul)
66
f
67
f
Reducerea mişcării camerei foto
Stabilizare optică a imaginii (OIS) Modul
d
f 36
9
Vizualizarea şierelor în funcţie de categorie în Smart
51
59
f
28
f
f
65
f
Album f 73 Ştergerea tuturor şierelor din
cartela de memorie Vizualizarea şierelor ca
expunere de diapozitive Vizualizarea şierelor pe un
TV sau pe un HDTV Conectarea camerei foto la
un computer Reglarea sunetului şi a
volumului Reglarea luminozităţii
ecranului
f
Formatarea cartelei de memorie
f
Schimbarea limbii aşate
100
f
Setarea datei şi a orei Depanarea
75
f
87
f
89
f
99
f
99
100
f
110
f
f
100
77

Cuprins

Funcţiile de bază
Despachetarea ......................................................................... 14
Aspectul camerei foto .............................................................. 15
Introducerea bateriei şi a cartelei de memorie ........................ 17
Încărcarea bateriei şi pornirea camerei foto ............................ 18
Încărcarea bateriei .................................................................... 18
Pornirea camerei foto ............................................................... 18
Efectuarea configurării iniţiale .................................................. 19
Prezentarea pictogramelor ...................................................... 20
Utilizarea ecranului cu atingere ............................................... 21
Selectarea unui mod de fotograere ....................................... 22
Selectarea unui mod de fotograere cu ajutorul recunoaşterii mişcării
Setarea ecranului cu atingere şi a sunetului ............................ 24
Setarea tipului de aşare pentru ecranul cu atingere ............... 24
Setarea sunetului ...................................................................... 24
Fotograerea ............................................................................ 25
Activarea ecranului frontal ..................................................... 26
Utilizarea zoom-ului .................................................................. 27
Reducerea mişcării camerei foto (OIS) .................................... 28
Sfaturi pentru obţinerea unei fotograi mai clare ..................... 29
.................................................................... 13
................................................................ 23
Funcţiile extinse
Modurile de fotograere ........................................................... 32
Utilizarea modului Smart Auto .................................................. 32
Utilizarea modului Scene .......................................................... 33
Utilizarea modului Beauty Shot ............................................... 34
Utilizarea ghidului de cadre ...................................................... 35
Reglarea expunerii în modul Night ........................................... 35
Utilizarea modului DUAL IS ...................................................... 36
Utilizarea modului Program ...................................................... 37
Înregistrarea unui videoclip ....................................................... 37
Utilizarea modului Detectare inteligentă a scenei .................... 39
Fotograerea utilizând ecranul frontal ..................................... 40
Utilizarea modului Autoportret ................................................. 40
Utilizarea modului Copii ........................................................... 41
Utilizarea modului Cuplu .......................................................... 41
Utilizarea temporizatorului pentru fotograerea săriturii .......... 42
Utilizarea informaţiilor privind funcţiile ..................................... 43
Utilizarea unei pictograme în formă de zâmbet ........................ 43
Înregistrarea unui videoclip utilizând ecranul frontal ................. 43
Înregistrarea notelor vocale ..................................................... 44
Înregistrarea unei note vocale .................................................. 44
Adăugarea unei note vocale la o fotografie .............................. 44
10
...................................................................... 31
Cuprins
Opţiunile de fotograere
Selectarea unei rezoluţii şi a calităţii ........................................ 46
Selectarea unei rezoluţii ........................................................... 46
Selectarea calităţii imaginii ....................................................... 47
Utilizarea temporizatorului ....................................................... 48
Fotograerea pe întuneric ........................................................ 50
Evitarea efectului de ochi roşii ................................................ 50
Utilizarea bliţului ....................................................................... 50
Reglarea vitezei ISO ................................................................. 51
Modicarea focalizării camerei foto ......................................... 52
Utilizarea funcţiei Macro ........................................................... 52
Utilizarea focalizării automate ................................................... 52
Utilizarea focalizării inteligente cu atingere ............................... 53
Utilizarea fotograerii cu o singură atingere ............................. 54
Reglarea zonei de focalizare .................................................... 54
Utilizarea opţiunii de detectare a feţei ...................................... 55
Detectarea feţelor ..................................................................... 55
Realizarea unei fotograi în care oamenii zâmbesc ................. 56
Detectarea clipirii ...................................................................... 56
Utilizarea recunoaşterii inteligente a feţei ................................. 57
Înregistrarea feţelor ca favorite (Evaluarea mea) ..................... 57
Reglarea luminozităţii şi a culorilor .......................................... 59
Reglarea manuală a expunerii (EV) ......................................... 59
Compensarea luminii de fundal (ACB) ..................................... 60
Modicarea opţiunii de măsurare ............................................. 61
Selectarea unei surse de lumină (Balanţă de alb) .................... 62
Utilizarea modurilor de impuls ................................................. 64
........................................................ 45
Îmbunătăţirea fotograilor ........................................................ 65
Aplicarea stilurilor de fotografie ................................................ 65
Aplicarea efectelor de ltru inteligent ........................................ 66
Reglarea fotografiilor ................................................................ 67
Redarea/Editarea
Redarea ................................................................................... 69
Pornirea modului Redare .......................................................... 69
Vizualizarea fotografiilor ........................................................... 76
Redarea unui videoclip ............................................................. 78
Redarea unei note vocale ......................................................... 79
Editarea unei fotografii ............................................................. 81
Rotirea unei fotografii ............................................................... 81
Redimensionarea fotografiilor ................................................... 81
Aplicarea stilurilor de fotografie ................................................ 82
Aplicarea efectelor de ltru inteligent ........................................ 83
Aplicarea unui efect diferit ........................................................ 84
Corectarea problemelor de expunere ....................................... 84
Crearea unei comenzi de imprimare (DPOF) ........................... 85
Vizualizarea şierelor pe un TV sau pe un HDTV ................... 87
Transferarea şierelor pe un computer (pentru Windows) ...... 89
Transferarea şierelor cu ajutorul programului Intelli-studio ..... 90
Transferarea şierelor prin conectarea camerei foto ca şi disc amovibil
Deconectarea camerei foto (pentru Windows XP) ................... 93
Transferarea şierelor pe un computer (pentru Mac) .............. 94
Imprimarea fotograilor cu o imprimantă foto (PictBridge) ...... 95
11
................................................................... 68
............................................................................. 92
Cuprins
Setări
....................................................................................... 97
Meniul de setări ........................................................................ 98
Accesarea meniului de setări ................................................... 98
Sunet ........................................................................................ 99
Ecran ........................................................................................ 99
Setări ...................................................................................... 100
Anexe
..................................................................................... 103
Mesajele de eroare ................................................................ 104
Întreţinerea camerei foto ........................................................ 105
Curăţarea camerei foto ........................................................... 105
Despre cartelele de memorie ................................................. 106
Despre baterie ........................................................................ 107
Înainte de a contacta un centru de service ............................ 110
Specicaţiile camerei foto ...................................................... 113
Index ....................................................................................... 117
12

Funcţiile de bază

Aaţi despre aspectul, pictogramele şi funcţiile de bază de fotograere ale camerei foto.
Despachetarea Aspectul camerei foto Introducerea bateriei şi a cartelei de memorie Încărcarea bateriei şi pornirea camerei foto
Încărcarea bateriei Pornirea camerei foto
Efectuarea configurării iniţiale Prezentarea pictogramelor Utilizarea ecranului cu atingere Selectarea unui mod de fotograere
Selectarea unui mod de fotograere cu ajutorul recunoaşterii mişcării
.................................................... 14
......................................... 15
...... 18
.............................................. 18
......................................... 18
............................ 19
................................. 20
.......................... 21
................. 22
.......................................... 23
Setarea ecranului cu atingere şi a sunetului
Setarea tipului de aşare pentru ecranul cu atingere
.. 17
.............................................................. 24
Setarea sunetului
Fotograerea
Activarea ecranului frontal Utilizarea zoom-ului Reducerea mişcării camerei foto (OIS)
Sfaturi pentru obţinerea unei fotograi mai
..................................................................... 29
clare
................................................ 24
....................................................... 25
............................................ 27
..... 24
................................ 26
................ 28

Despachetarea

Verificaţi dacă în cutia produsului se găsesc următoarele articole.
Cameră foto Adaptor de c.a./
Soluţie de curăţare
Accesorii opţionale
Husă pentru camera foto Cartelă de memorie
(microSD
Cablu USB
CD-ROM cu Manualul
utilizatorului
TM
)
Funcţiile de bază
Baterie reîncărcabilă Curea
Ilustraţiile pot diferite de
Manual de pornire rapidă
Cablu A/V Încărcător baterie Cablu HDMI
obiectele propriu zise.
14

Aspectul camerei foto

Înainte de a începe, familiarizaţi-vă cu elementele camerei foto şi cu funcţiile lor.
Buton declanşator
Ecran frontal
Port USB şi A/V
Acceptă cablu USB sau A/V
Port HDMI
Acceptă cablu HDMI
Capac pentru compartimentul bateriei
Introduceţi o cartelă de memorie şi o baterie
Bliţ
Microfon
Funcţiile de bază
Buton Pornire
Buton LCD frontal
Difuzor
Lumină de asistenţă pentru AF/Indicator luminos pentru temporizator
Obiectiv
Punct de montare a trepiedului
15
Aspectul camerei foto
Ecran principal*
* Numit „Ecran cu atingere”
în acest manual
Indicator luminos pentru stare
Clipeşte : La salvarea unei fotograi sau a unui
videoclip, la citirea de către un computer sau o imprimantă sau când se aă în afara zonei de focalizare Fix : La conectarea la un computer sau când se aă în zona de focalizare
Buton Zoom
Măriţi sau micşoraţi Măriţi o porţiune a unei fotograi sau vizualizaţi şiere sub formă de miniaturi
Buton Redare
1
2
Funcţiile de bază
16

Introducerea bateriei şi a cartelei de memorie

Aaţi cum se introduc bateria şi o cartelă de memorie opţională în camera foto.
Scoaterea bateriei şi a cartelei de memorie
Cartelă de memorie
Introduceţi o cartelă de
memorie cu contactele aurii
orientate în sus.
Cartelă de memorie
Dispozitiv de blocare
a bateriei
Apăsaţi uşor cartela până când se deblochează din camera foto, apoi scoateţi-o din slot.
Împingeţi dispozitivul de blocare în sus pentru a elibera bateria.
Introduceţi bateria cu sigla
Samsung orientată în sus.
Baterie
Funcţiile de bază
Baterie
Memoria internă poate utilizată ca dispozitiv de stocare temporar atunci când cartela de memorie nu este introdusă.
17

Încărcarea bateriei şi pornirea camerei foto

Încărcarea bateriei

Înainte de utilizarea aparatului foto, nu uitaţi să încărcaţi bateria. Ataşaţi cablul USB la adaptorul de c.a., apoi conectaţi capătul cablului cu lumina indicatoare la camera foto.
Lumină indicatoare
Roşie : Încarcă Verde : Încărcată complet
Funcţiile de bază

Pornirea camerei foto

Apăsaţi pe [POWER] pentru a porni sau a opri camera foto.
La prima pornire a camerei foto, va apărea ecranul de congurare iniţială. (
Pornirea camerei foto în modul Redare
Apăsaţi [P]. Camera foto porneşte şi accesează imediat modul Redare.
Când porniţi camera foto ţinând apăsat pe [P] timp de aproximativ 5 secunde, camera foto nu emite sunete specifice.
18
pag.
19)
Efectuarea configurării iniţiale
Când apare ecranul de congurare iniţială, parcurgeţi paşii de mai jos pentru a congura setările de bază ale camerei foto.
Selectaţi
1
2
4
Language.
Selectaţi o limbă.
Selectaţi 3 Fus orar .
Selectaţi un fus orar şi
Pentru a seta ora de vară, selectaţi .
Fus orar
Londra
Selectaţi 5 Setare Dată/Oră.
Setaţi data şi ora şi selectaţi
6
Setare Dată/Oră
Selectaţi 7 Tip Dată şi un format de dată.
.
Language
Fus orar
Setare Dată/Oră
Tip Dată
Selectaţi 8 pentru a comuta la modul Fotograere.
Funcţiile de bază
19
.
AAAA/LL/ZZ
LL/ZZ/AAAA
ZZ/LL/AAAA
Dezactivat

Prezentarea pictogramelor

Pictogramele aşate se vor modifica în funcţie de modul selectat sau de opţiunile setate.
1
Pictograme de stare
Pictogramă Descriere
Mod de fotograere
p
Deschidere şi viteza obturatorului
Rezoluţie fotografie
Rezoluţie video
Măsurare
Stabilizare optică a imaginii (OIS)
Frecvenţă cadre
Valoare expunere Viteză ISO
Balanţă de alb
Detectare faţă Mod de impuls
Ajustare imagine (claritate, contrast, saturaţie)
Pictogramă Descriere
1
5.0
2
2
Pictograme de opţiuni (cu atingere)
Stiluri de fotografie
Efect de ltru inteligent
Număr disponibil de fotografii Timp de înregistrare disponibil Memorie internă
Cartelă de memorie introdusă
: Încărcată complet
: Parţial încărcată
(Roşu) : Necesită încărcare
5.0
Raport de zoom
Notă vocală
Cadru de focalizare automată
Mişcare cameră foto Set de opţiuni 1 (din 3)
Data şi ora curente
Linii de grilă
Pictogramă Descriere
Opţiune bliţ
Opţiune de focalizare automată
Opţiune temporizator
Tip de aşare
Funcţiile de bază
20
Pictogramă Descriere
Blocare ecran tactil
: Recunoaştere mişcare
l
: Opţiuni de fotograere şi
M
meniu de setări
Opţiuni de setare a imaginii
: Valoare expunere
: Balanţă de alb
: Viteză ISO
: Nuanţa pielii
: Retuşare faţă
: Opţiune pentru zona de focalizare
: Opţiune de detectare a feţei
: Rezoluţie fotografie
: Rezoluţie video
: Calitate fotografie
: Frecvenţă cadre
f
: Expunere cu ACB
: Opţiune de măsurare
: Tip de impuls
: Stiluri de fotografie
: Efect de filtru inteligent
: Ajustare imagine (claritate, contrast, saturaţie)
: Obiectiv lent
: Stabilizare optică a imaginii (OIS)
: Înregistrare audio
<>
: Alt rând de opţiuni

Utilizarea ecranului cu atingere

10+
Aaţi care sunt acţiunile de bază pentru utilizarea ecranului cu atingere. Ecranul cu atingere funcţionează cel mai bine atunci când este atins cu partea moale a degetului.
Nu utilizaţi alte obiecte ascuţite, cum ar stilouri sau creioane, pentru a atinge ecranul. Acest lucru poate cauza deteriorarea ecranului.
Atunci când efectuaţi activităţi de atingere şi de glisare pe ecran, poate apărea un efect de decolorare. Acesta nu este un defect, ci o caracteristică a ecranului cu atingere. Atingeţi sau glisaţi uşor pentru a reduce aceste efecte deranjante. Este posibil ca ecranul cu atingere să nu recunoască atingerea dvs. atunci când:
atingeţi mai multe elemente în acelaşi timp ­utilizaţi camera în medii cu umiditate sporită - utilizaţi camera foto împreună cu o peliculă de protecţie a ecranului -
LCD sau cu un alt accesoriu pentru ecranul LCD Dacă nu efectuaţi nicio operaţie timp de câteva secunde, ecranul se va estompa pentru a economisi durata de viaţă a bateriei. În funcţie de unghiul de vizualizare, este posibil ca ecranul să apară mai întunecat. Reglaţi luminozitatea sau unghiul.
Atingerea
Atingeţi o pictogramă pentru a deschide un meniu sau pentru a seta o opţiune.
Glisarea
Glisaţi spre stânga sau spre dreapta pentru a derula orizontal.
Expunere
-2 -1 0 +2-2 -
Funcţiile de bază
21
2+1
Selectarea unui mod de fotografiere
Aaţi cum puteţi selecta un mod de fotograere. Camera foto vă oferă diverse moduri de fotograere.
Selectaţi pictograma pentru mod.
1
Selectaţi un mod.
2
Mod Descriere
Smart Auto: Fotograaţi permiţând camerei foto să
S
selecteze un mod pentru scenă în funcţie de ceea ce detectează. (pag. 32)
Auto: Fotografiaţi, simplu şi rapid, utilizând un
a
minimum de setări. (pag. 25) Program: Fotografiaţi setând opţiunile.
p
(pag. 37) Scenă: Fotografiaţi cu opţiuni prestabilite pentru o
s
anumită scenă. (pag. 33) DUAL IS: Fotografiaţi cu opţiuni potrivite pentru
d
reducerea mişcării camerei foto. (pag. 36) Detectare scenă inteligentă: Înregistraţi un videoclip
D
permiţând camerei foto să selecteze un mod pentru scenă în funcţie de ceea ce detectează. (pag. 39)
v
Film: Înregistraţi un videoclip. (pag. 37)
Funcţiile de bază
22
Selectarea unui mod de fotografiere
Selectarea unui mod de fotograere cu ajutorul recunoaşterii mişcării
Camera dvs. foto este prevăzută cu un senzor de mişcare încorporat care vă permite să schimbaţi rapid modul de fotograere prin înclinarea camerei foto.
În modul Fotograere, înclinaţi camera foto în timp ce atingeţi şi menţineţi
.
A accesa modul Film (pag. 37)
A accesa modul Program (pag. 37)
Funcţiile de bază
A accesa modul Smart Auto (pag. 32)
Recunoaşterea mişcării poate să nu funcţioneze corect dacă ţineţi camera paralelă cu solul, aşa cum este prezentat mai jos.
23

Setarea ecranului cu atingere şi a sunetului

Aaţi cum să modicaţi setările de bază pentru ecranul cu atingere şi pentru sunet, în funcţie de preferinţele dvs.
Setarea tipului de aşare pentru ecranul cu atingere
În modul Fotografiere, selectaţi 1 . (În modul Redare, selectaţi
Selectaţi o opţiune.
2
Complet
Opţiune Descriere
Blocare Atingere: Ecranul tactil este blocat pe durata
fotograerii (atingeţi pentru a debloca ecranul tactil).
Complet: În modul Fotografiere, aşaţi întotdeauna pictogramele pe ecran. În modul Redare, aşaţi pictograme şi informaţii.
De bază: În modul Redare, aşaţi întotdeauna pictogramele pe ecran.
Ascuns: Ascundeţi pictogramele de pe ecran dacă nu efectuaţi nicio operaţie timp de 3 secunde (atingeţi ecranul pentru a aşa din nou pictogramele).
.)
până când devine
Funcţiile de bază
Opţiune Descriere
Rând ghid: Aşaţi liniile de grilă. Liniile de grilă sunt
utile pentru a alinia fotograa cu o suprafaţă, cum ar orizontul sau laturile clădirilor. Această opţiune este
valabilă numai în modul Fotograere.

Setarea sunetului

Setaţi emiterea unui anumit sunet în momentul operării camerei foto.
În module Fotograere sau Redare, selectaţi 1 M
Selectaţi
2
Selectaţi o opţiune.
3
Opţiune Descriere
Dezactivat Activat
Sunet bip.
Camera foto nu emite niciun sunet. Camera foto emite sunete.
Selectaţi 4 pentru a reveni la modul anterior.
24
.
Fotograerea
Aaţi despre acţiunile de bază pentru fotograerea simplă şi rapidă în modul Auto.
Asiguraţi-vă că această cameră foto funcţionează în modul
1
a
(Auto), modulimplicit de fotograere al camerei foto.
În caz contrar, selectaţi pictograma de mod a.
Aliniaţi subiectul în cadru.
2
Funcţiile de bază
Apăsaţi până la jumătate pe [3 Declanşator] pentru a focaliza.
Un cadru verde înseamnă că subiectul este focalizat. Un cadru roşu indică faptul că subiectul nu este focalizat.
Apăsaţi pe [4 Declanşator] pentru a fotografia.
Consultaţi pagina 29 pentru sfaturi cu privire la obţinerea unor fotograi mai clare.
25
Fotograerea

Activarea ecranului frontal

Aşajul frontal vă va ajuta să realizaţi autoportrete sau fotograi cu copii, cupluri sau persoane care sar. Dacă utilizaţi modul Copii, puteţi reda o scurtă animaţie pe ecranul frontal, pentru a atrage atenţia copilului.
Apăsaţi pe butonul LCD-ului frontal pentru a porni ecranul
1
frontal.
Puteţi atinge ecranul frontal pentru a-l activa şi îl puteţi atinge din nou sau puteţi apăsa pe butonul LCD-ului frontal pentru a-l dezactiva.
Selectaţi o opţiune de fotograere.
2
apare pe ecran după un anumit interval de timp, iar ecranul tactil este blocat.
Autoportret
(pag. 41)
Funcţiile de bază
Option Description
Activat: Activaţi aşajul frontal.
Autoportret: Vizualizaţi-vă pe aşajul frontal, în timp
ce realizaţi o fotografie autoportret. (pag. 40) Copii: Aşaţi o scurtă animaţie pe aşajul frontal,
pentru a facilita fotograerea copiilor. (pag. 41) Fotograere cuplu: Realizaţi automat fotografii ale
cuplurilor atunci când persoanele se înclină una către cealaltă. (pag. 41)
Fotograere săritură: Aşaţi un reper vizual pe aşajul frontal, pentru ca subiecţii care sar să-şi poată cronometra salturile, în vederea fotograerii. (pag. 42)
Informaţii funcţie: Aşează informaţii despre bliţ şi focalizare pe aşajul frontal. (pag. 43)
Iconiţa Zâmbet: Aşează o pictogramă în formă de zâmbet pe aşajul frontal atunci când imaginea este focalizată. (pag. 43)
Când setaţi opţiunile pentru temporizator, ecranul frontal va rămâne activ. (pag. 48) La pornirea aşajului frontal, pictogramele de pe ecranul tactil pot deveni neclare. Când utilizaţi camera în lumină strălucitoare sau în zone însorite, ecranul frontal nu se poate vedea clar. La redarea expunerii de diapozitive, este posibil ca aşajul frontal să nu se activeze, chiar dacă îl atingeţi. Opţiunea Autoportret este selectată automat dacă nu selectaţi o opţiune în 3 secunde. Este posibil ca ecranul frontal să se activeze dacă apăsaţi pe camera foto ori dacă deschideţi capacul pentru baterii sau pentru USB/ A/V / HDMI.
26
Fotograerea

Utilizarea zoom-ului

Puteţi realiza fotograi în prim plan prin reglarea zoom-ului. Camera foto are un zoom optic 5X şi un zoom digital 5X. Utilizând ambele tipuri de zoom, puteţi mări de până la 25 de ori.
Rotiţi butonul [Zoom] spre dreapta pentru a mări un subiect. Rotiţi butonul [Zoom] spre stânga pentru a micşora.
Raport de zoom
5.0
MărireMicşorare
Coecientul de zoom disponibil pentru videoclipuri diferă.
Funcţiile de bază
Zoom-ul digital
Dacă indicatorul de zoom se aă în intervalul digital, camera foto utilizează zoom-ul digital. Calitatea fotograei se poate reduce atunci când utilizaţi zoom-ul digital.
Interval digital
Interval optic
Zoomul digital nu este disponibil când utilizaţi modurile (în anumite scene), Identicare faţă şi Filtru inteligent. Este posibil ca salvarea unei fotograi să dureze mai mult timp atunci când utilizaţi zoom-ul digital.
d, D
şi v şi când când este utilizat cu
Indicator de zoom
S, s
27
Fotograerea

Reducerea mişcării camerei foto (OIS)

apsDv
Reduceţi mişcarea camerei foto din punct de vedere optic în modul Fotografiere.
Înainte de corecţie După corecţie
În modul Fotografiere, selectaţi 1 f > două ori) (În modul
Selectaţi o opţiune.
2
Opţiune Descriere
.
D
, selectaţi f .)
Dezactivat: Dezactivaţi funcţia OIS.
Activat: Activaţi funcţia OIS.
(o dată sau de
Funcţiile de bază
Este posibil ca OIS să nu funcţioneze corespunzător atunci când:
mişcaţi camera foto pentru a urmări un subiect în mişcare ­utilizaţi zoom-ul digital ­camera foto se mişcă prea tare ­viteza obturatorului este redusă (De exemplu, atunci când selectaţi - Noapte în modul bateria este descărcată -
faceţi o fotograe în prim plan ­Dacă utilizaţi funcţia OIS împreună cu un trepied, este posibil ca imaginile să e neclare din cauza vibraţiei senzorului OIS. Dezactivaţi funcţia OIS atunci când utilizaţi un trepied. În cazul în care camera foto este supusă unui impact, ecranul va deveni neclar. În această situaţie, opriţi camera foto şi porniţi-o din nou pentru a utiliza funcţia OIS corect. În unele moduri de scene, funcţia OIS nu este disponibilă.
s
)
28
Sfaturi pentru obţinerea unei fotograi mai clare
Menţinerea corectă a camerei foto
Asiguraţi-vă că nimic nu blochează obiectivul.
Apăsarea până la jumătate pe butonul declanşator
Apăsaţi până la jumătate pe [Declanşator] şi reglaţi focalizarea. Focalizarea şi expunerea vor ajustate automat.
Valoarea deschiderii şi viteza obturatorului sunt setate automat.
Cadru de focalizare
Apăsaţi pe [ Declanşator] pentru a realiza fotograa dacă este aşat cu verde. Schimbaţi cadrul şi apăsaţi până la jumătate pe [Declanşator] din nou dacă este aşat cu roşu.
Funcţiile de bază
Reducerea mişcării camerei foto
Setaţi opţiunea Stabilizare optică a imaginii pentru a reduce mişcarea camerei foto din punct de vedere optic. (pag. 28)
Selectaţi modul camerei foto atât optic, cât şi digital. (pag. 36)
d
pentru a reduce mişcarea
Atunci când h este aşat
Mişcare cameră foto
Când fotografiaţi în întuneric, evitaţi setarea opţiunii pentru bliţ la Sincronizare lentă sau la Dezactivat. Deschiderea rămâne activată mai mult timp şi poate deveni mai dicil să menţineţi camera foto nemişcată.
Utilizaţi un trepied sau setaţi opţiunea pentru bliţ la Auxiliar. (pag. 50)
Setaţi opţiunile pentru viteza ISO. (pag. 51)
29
Loading...
+ 92 hidden pages