PANASONIC NNGD458, NNGD468 User Manual [ro]

Românã
Examinaţi cuptorul cu microunde
Scoateţi cuptorul din ambalaj, îndepărtaţi toate materialele de ambalare şi verificaţi-l pentru a vedea dacă prezintă vreun defect, cum ar fi urme de lovituri, defecţiuni ale dispozitivelor de blocare a uşii sau fisuri ale uşii. În cazul în care constataţi existenţa vreunui defect, anunţaţi imediat dis­tribuitorul dumneavoastră. Nu instalaţi un cuptor cu microunde care prezintă defecte.
Instrucţiuni de legare la pământ
IMPORTANT: ACEST APARAT TREBUIE LEGAT LA PĂMÂNT ÎN MOD CORESPUNZĂTOR PEN­TRU A ASIGURA SIGURANŢA PERSONALĂ. Dacă priza de reţelei c.a. nu este legată la pământ, este răspunderea individuală a cumpărătorului de a o înlocui cu o priză de curent legată la pământ în mod corespunzător.
Tensiunea de lucru
Tensiunea trebuie să fie similară celei specificate pe eticheta existentă pe cuptor. Dacă se foloseşte o tensiune mai mare decât cea specifi­cată, aceasta poate provoca un incendiu sau alte pagube.
Amplasarea Cuptorului
Acest cuptor este destinat utilizării doar pe blatul mobilierului de bucătărie sau integrat în mobilier. Nu este adecvat pentru folosirea încastrată în mobilier.
1. Amplasaţi cuptorul pe o suprafaţă plană şi stabilă, la peste 85 cm deasupra solului.
2. La instalarea cuptorului, izolarea aparatului de la alimentarea electrică trebuie să se facă cu uşurinţă prin deconectarea fişei de la priză sau cu ajutorul unui întrerupător.
3. Pentru o bună funcţionare a cuptorului, asiguraţi circularea suficientă a aerului.
Spaţiul necesar deasupra cuptorului:
a. Lăsaţi un spaţiu de 15 cm deasupra
cuptorului, 10 cm în partea din spate, 5 cm într-o parte, iar în partea opusă lăsaţi un spaţiu de peste 40 cm.
b. Dacă o parte a cuptorului se află lipită de
perete, partea opusă sau partea superioară nu trebuie blocată.
Instalare şi Conectare
4. Nu amplasaţi cuptorul lângă o plită electrică sau cu gaz.
5. Suporturile de susţinere nu trebuie îndepărtate.
6. Acest cuptor este destinat exclusiv uzului menajer. A nu se utiliza în aer liber.
7. A se evita utilizarea cuptorului cu microunde în condiţii de umiditate excesivă.
8. Cablul electric nu trebuie să atingă partea exterioară a cuptorului. Cablul trebuie ţinut departe de suprafeţe încinse. Nu lăsaţi cablul pe marginea unei mese sau pe o suprafaţă de lucru. Nu introduceţi cablul, fişa sau cuptorul în apă.
9. Nu blocaţi orificiile de ventilaţie aflate în partea superioară şi în spatele cuptorului. Dacă aceste orificii sunt blocate în timpul funcţionării, cuptorul se poate supraîncălzi. În acest caz, cuptorul este protejat de un dispoz­itiv de siguranţă termică, iar funcţionarea este reluată numai după răcire.
AVERTISMENT
1. Dispozitivele şi spaţiile de etanşare a uşii tre­buie curăţate cu o cârpă umedă. Aparatul trebuie verificat pentru a vedea dacă există vreo defecţiune la dispozitivele şi în spaţiile de etanşare a uşii şi, în cazul în care aceste spaţii sunt deteriorate, aparatul nu trebuie utilizat decât după ce a fost reparat de un tehnician de service instruit de producător.
2. Nu încercaţi să operaţi schimbări sau să faceţi modificări sau reparaţii la uşă, la carcasa panoului de comandă, la întrerupătoarele de siguranţă pentru blocare sau la orice compo­nentă a cuptorului. Nu îndepărtaţi panoul exte­rior al cuptorului care asigură protecţia împotriva expunerii la emisiile de microunde.
Reparaţiile trebuie să fie efectuate doar de către o persoană calificată care asigură service-ul.
3. Nu utilizaţi acest aparat dacă acesta are un CABLU SAU ŞTECHERUL deteriorat, dacă nu funcţionează în mod corespunzător, sau dacă s-a defectat sau a fost scăpat pe jos. Acest lucru este periculos pentru orice persoană în afara tehnicianului care asigură service-ul şi care este instruit de producător ca să asigure lucrările de reparaţii.
4. În cazul în care cablul de alimentare al acestui aparat este deteriorat, acesta trebuie înlocuit cu cablul disponibil de la producător.
5. Lăsaţi copiii să utilizeze cuptorul cu microunde fără a fi supravegheaţi numai după ce le-aţi prezentat acestora instrucţiunile de utilizare corespunzătoare astfel încât copilul să poată utiliza cuptorul în siguranţă şi să înţeleagă pericolele care apar în urma utilizării necore­spunzătoare a acestuia.
6. Lichidele şi alte alimente nu trebuie încălzite în recipiente etanşe deoarece acestea pot exploda.
Ro-1
Integrarea cuptorului
Acest cuptor cu microunde poate fi amplasat în interi­orul unui dulap suspendat utilizând trusa de reglare corespunzătoare, de culoare albă NN-TKV63WBBP, de culoare argintie NN-TKV63WBBP, care poate fi achiziţionată de la un distribuitor Panasonic local.
Blatul mesei
Deschis
10 cm
15 cm
5 cm
Ro-2
Instrucţiuni de siguranţă
Modul de utilizare a cuptorului
1. Nu utilizaţi cuptorul în alt scop decât pentru prepararea alimentelor. Acest cuptor este creat special pentru încălzirea sau prepararea alimentelor. Nu utilizaţi cuptorul pentru a încălzi produse chimice sau alte produse nealimentare.
2. Înainte de utilizare, verificaţi dacă vasele/recipientele sunt potrivite pentru a fi utilizate la cuptoare cu microunde.
3. Nu încercaţi să utilizaţi cuptorul pentru a usca ziare, haine sau orice alte materiale. Acestea pot lua foc.
4. Atunci când cuptorul nu este utilizat, nu depozitaţi nici un fel de obiecte, cu excepţia accesoriilor, în interiorul cuptorului, pentru eventualitatea în care acesta este pornit în mod accidental.
5. Aparatul nu va fi utilizat cu funcţiile MICROWAVE (MICROUNDE) SAU COMBINATION (COMBINAT) FĂRĂ ALIMENTE ÎN INTERIOR. O astfel de utilizare poate duce la defectarea aparatului. Excepţia de la aceasta o face punctul 1 de la Funcţionarea dispozitivului de încălzire şi încălzirea prealabilă a tăvii de pizza.
6. Dacă iese fum din cuptor sau dacă acesta ia foc, apăsaţi butonul Stop/Cancel (Oprire/Anulare) şi lăsaţi uşa închisă pentru a putea înăbuşi flăcările. Deconectaţi fişa de la priză şi întrerupeţi alimentarea electrică de la siguranţa fuzibilă sau de la întreruptor.
Funcţionarea dispozitivului de încălzire
1. Înainte de utilizarea funcţiei COMBINATION (COMBINAT) sau GRILL (GRIL) pentru întâia oară îndepărtaţi excesul de ulei din interiorul cuptorului şi porniţi cuptorul fără alimente şi accesorii la funcţia Grill timp de 10 minute. Acest lucru va determina ca uleiul care este întrebuinţat pentru protecţie la rugină să fie ars. Aceasta este singura dată când cuptorul este utilizat fără alimente.
2. Suprafeţele exterioare ale cuptorului, inclusiv orificiile de ventilaţie aflate pe carcasă şi uşa cuptorului se vor încinge la utilizarea funcţiei COMBINATION (Combinat) şi GRILLING (Gril), aveţi grijă la deschiderea sau închiderea uşii şi la introducerea sau scoaterea alimentelor şi accesoriilor.
3. Cuptorul are două dispozitive de încălzire situate în partea superioară. După utilizarea funcţiei COMBINATION (Combinat) şi GRILL, aceste suprafeţe vor fi foarte încinse.
N.B: După prepararea alimentelor folosind aceste moduri, accesoriile cuptorului vor fi extrem de încinse.
4. Componentele accesibile se pot încinge atunci când se utilizează modul combinat. Copiii cu vârste mici nu trebuie să se atingă de cuptor, iar copiii trebuie să utilizeze cuptorul doar sub supravegherea unui adult din cauza temperaturilor generate.
Funcţionarea ventilatorului motorului
În cazul în care motorul se încinge după utilizare, este posibil ca ventilatorul să se rotească pentru câteva minute pentru a răci componentele elec­trice. Acest lucru este perfect normal şi puteţi scoate alimentele din cuptor în timp ce ventila­torul funcţionează încă.
Becul cuptorului
Atunci când trebuie înlocuit becul aflat în interiorul cuptorului, vă rugăm să consultaţi distribuitorul dumneavoastră.
Accesorii
Cuptorul este echipat cu o varietate de accesorii. Urmaţi întotdeauna instrucţiunile privind modul de utilizare a accesoriilor.
Platoul din sticlă
1. Nu utilizaţi cuptorul fără ansamblul cu role şi platoul din sticlă aşezat la locul lui.
2. Nu utilizaţi niciodată un alt tip de platou din sticlă decât cel creat special pentru acest cup­tor.
3. Dacă platoul din sticlă este încins, lăsaţi-l să se răcească înainte de a-l curăţa sau de a-l băga în apă.
4. Platoul din sticlă se poate roti în oricare din direcţii.
5. Dacă alimentele sau vasul de bucătărie aflat pe platoul din sticlă atinge pereţii cuptorului şi împiedică rotirea acestuia, platoul se va roti automat în direcţia opusă. Acest lucru este normal.
6. Nu preparaţi alimentele direct pe platoul din sticlă.
Ansamblul cu role
1. Ansamblul cu role şi baza cuptorului trebuie curăţate frecvent pentru a evita zgomotul în timpul funcţionării şi acumularea resturilor de alimente.
2. Ansamblul cu role trebuie utilizat întotdeauna împreună cu platoul din sticlă pentru prepararea alimentelor.
Grătarul din sârmă
1. Grătarul din sârmă este utilizat pentru a facili­ta rumenirea alimentelor aflate în vase mici şi pentru a ajuta la o bună circulare a căldurii.
2. Nu utilizaţi nici un recipient metalic direct pe grătarul din sârmă în combinaţie cu MICROWAVE (MICROUNDE).
3. Nu utilizaţi grătarul din sârmă numai în modul MICROWAVE (MICROUNDE).
Tava pentru pizza - Consultaţi pagina Ro-14.
Ro-3
Românã
Informaţii Importante
1) Timpul necesar pentru prepararea ali mentelor
Timpul specificat în cartea de bucate este
aproximativ. Acesta depinde de starea, temper­atura, cantitatea de alimente şi de tipul de vase de bucătărie utilizate.
Începeţi cu timpul minim de preparare pentru a
evita un proces de gătire prea lung. Dacă mân­carea nu este gata, o puteţi lăsa în cuptor mai mult timp.
Notă: Dacă aţi depăşit timpul necesar pen­tru prepararea alimentelor, mâncarea se va strica şi, în cazuri extreme, aceasta ar putea lua foc şi ar putea eventual deteriora partea internă a cuptorului.
2) Cantităţi reduse de alimente
Cantităţile reduse de alimente sau alimente cu
umiditate redusă pot arde, se pot usca sau pot lua foc dacă sunt gătite prea mult. Dacă mate­rialele aflate în interiorul cuptorului iau foc, ţineţi închisă uşa cuptorului, opriţi cuptorul şi deconectaţi fişa de la priză.
3) Ouă
Nu preparaţi ouă în coajă şi ouă tari fierte
întregi la MICROUNDE. Se poate acumula pre­siune, iar ouăle pot exploda, chiar şi după ter­minarea operaţiunii de încălzire la microunde.
4) Înţeparea alimentelor cu coajă
Alimentele care nu au coajă cu pori, cum ar fi
cartofii, gălbenuşurile de ou şi cârnaţii trebuie înţepate înainte de prepararea acestora la MICROUNDE pentru a preveni explodarea acestora.
5) Termometru pentru carne
Utilizaţi un termometru pentru carne în vederea
verificării gradului de rumenire a fripturilor sau cărnii de pasăre numai atunci când carnea a fost scoasă din cuptor. Nu utilizaţi un ter­mometru clasic pentru carne atunci când folosiţi modul MICROWAVE (Microunde) sau COMBINATION (Combinat) deoarece acesta poate provoca scântei.
6) Lichide
La încălzirea lichidelor, de exemplu supă,
sosuri şi băuturi în cuptorul cu microunde, încălzirea excesivă a lichidului peste temper­atura de fierbere poate avea loc şi fără for­marea de bule. Acest lucru poate avea ca urmare faptul că lichidul dă pe dinafară.
Pentru a evita acest lucru, trebuie urmaţi următorii paşi:
a) Evitaţi utilizarea recipientelor cu părţile lat-
erale drepte şi cu margini înguste. b) Nu încălziţi excesiv alimentele. c) Amestecaţi lichidul înainte de a pune recipi-
entul în cuptor şi repetaţi această
operaţiune la jumătatea timpului necesar
pentru prepararea alimentelor. d) După încălzire, lăsaţi recipientul timp de
câteva minute în cuptor, amestecaţi din nou
înainte de a-l scoate cu atenţie din cuptor.
7) Hârtie/ Plastic
Atunci când sunt încălzite alimente în recipi­ente din plastic sau hârtie, verificaţi des cup­torul deoarece aceste tipuri de recipiente pot lua foc dacă sunt încălzite excesiv.
Nu utilizaţi produse din hârtie reciclată (de exemplu, Folie pentru alimente), cu excepţia cazului în care produsul este etichetat ca putând fi utilizat la cuptorul cu microunde. Produsele din hârtie reciclată pot conţine impu­rităţi care pot provoca scântei şi/sau incendii în timpul utilizării.
Îndepărtaţi legăturile de sfoară de la pungile pentru prepararea alimentelor înainte de a aşeza pungile în cuptor.
8) Vase / Folii
Nu încălziţi nici o cutie sau sticlă care este închisă ermetic deoarece aceasta poate explo­da.
Recipientele din metal sau vasele cu orna­mente metalice nu trebuie utilizate în timpul preparării alimentelor la microunde. Vor apărea scântei.
Dacă utilizaţi orice tip de folie de aluminiu, ţepuşe pentru carne sau articole din metal, dis­tanţa dintre acestea şi pereţii şi uşa cuptorului ar trebui să fie de minim 2 cm pentru a preveni apariţia scânteilor.
9) Biberoane/ recipiente utilizate pentru hrana copiilor
Capacul de protecţie şi tetina sau capacul de fixare a tetinei trebuie îndepărtate de la biberoane sau de la recipientele utilizate pentru hrănirea copiilor înainte de punerea acestora în cuptor.
Conţinutul biberoanelor şi al recipientelor utilizate pentru hrănirea copiilor trebuie amestecat sau agitat.
Temperatura trebuie verificată înainte de con­sumarea conţinutului pentru a evita arsurile.
Ro-4
Schemă de prezentare cuptor
[1] Trageţi de mânerul uşii
Trageţi de uşă pentru a o deschide. În momentul în care deschideţi uşa cuptorului în tim pul preparării alimentelor, prepararea este întreruptă temporar, fără ca setările efectuate în prealabil să fie şterse. Prepararea este reluată imediat ce uşa este închisă şi butonul de pornire (Start) este apăsat. Lămpile cuptorului se vor aprinde atunci când uşa acestuia este deschisă.
[2] Geam cuptor [3] Sistem blocare de siguranţă uşă [4] Orificiu ventilaţie cuptor [5] Panou de comandă [6] Platou din sticlă [7] Ansamblu cu role [8a] Orificii ventilaţie externă cuptor [8b] Orificii ventilaţie externă cuptor [9] Grătar din sârmă [10] Tava pentru pizza [11] Mâner tavă pizza
[8b]
[10]
[11]
[8a]
[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[7]
[9]
[6]
Ro-5
Românã
Panoul de comandă
(7)
(12)
NN-GD458 / NN-GD468*
(10)
(1) Fereastră de afişare (2) Buton program automat
Microunde în funcţie de greutate
(3) Buton program automat
Combinat în funcţie de greutate
(4) Buton program tavă
pentru pizza
(5) Buton rotativ
Timp/Greutate
(6) Buton nivel putere
Microunde
(7) Buton Gril
(8) Buton program automat
Decongelare în funcţie de greutate
(9) Buton
Întârziere/Aşteptare (10) Buton Ceas (11) Buton Oprire/Anulare:
Înainte de prepararea
alimentelor: O singură
apăsare a acestui buton
anulează comenzile
dumneavoastră.
În timpul operaţiunii de
preparare a alimentelor:
O apăsare a acestui buton
întrerupe temporar progra-
mul de preparare a ali
mentelor. O nouă apăsare a acestui buton anulează toate comenzile dumneav­oastră şi va fi afişată ora curentă pe ecran.
(12) Buton Start (Pornire)
Apăsaţi pentru a porni funcţionarea cuptorului. Dacă în timpul preparării alimentelor uşa este deschisă sau se apasă o dată butonul Oprire/Anulare, butonul Start (Pornire) trebuie să fie apăsat din nou pentru ca prepararea alimentelor să continue.
Semnal sonor:
La apăsarea unui buton, este emis un semnal sonor. Dacă nu se aude acest semnal sonor, înseamnă că setarea nu este corectă. Atunci când cup­torul îşi schimbă funcţia, sunt emise două semnale sonore. După finalizarea oricărei operaţiunii de preparare a ali­mentelor, sunt emise cinci semnale sonore.
(11)
(9)
(5)
(1)
(6)
(8)
(2)
(4)
(3)
Design-ul panoului de control poate
fi diferit faţă de cel ilustrat (în funcţie de culoare), dar inscripţionarea butoanelor va fi aceeaşi.
*
REŢINEŢI:
Dacă este configurată o operaţie şi nu este apăsat butonul de start, după 6 minute, cuptorul va anula automat funcţionarea. Afişajul va reveni automat la modul ceas.
“FRANCAIS”
“ITALIANO”
“DEUTSCH”
“NEDERLANDS”
ESPANOL
“POLSKI”
CESKY”
“ENGLISH”
Ro-6
Control şi proceduri de operare
Apăsaţi
Apăsaţi
Apăsaţi
Apăsaţi
Apăsaţi
Apăsaţi
Apăsaţi
Apăsaţi
Introducere
în priză
“88:88”
Aceste modele au o funcţie unică „Limba de ghidare” care vă ajută în operarea cuptorului dum­neavoastră. După introducerea în priză a cuptorului apăsaţi butonul de pornire până ce selectaţi limba dorită. În timp ce apăsaţi butonul, afişajul va derula următoarea instrucţiune eliminând posi­bilitatea de erori. Dacă pentru orice motiv doriţi să modificaţi limba de afişaj, scoateţi din priză cuptorul şi repetaţi această procedură.
Setarea ceasului: Exemplu: pentru a seta ora 12:10
Apăsaţi o dată butonul Ceas.
Cele două puncte încep
să lumineze intermitent.
Introduceţi ora rotind selec­torul Timp/Greutate.
Pe ecran este afişată ora şi
cele două punct luminează intermitent.
Apăsaţi butonul Ceas.
Cele două puncte se opresc din luminarea intermitentă şi ora curentă este setată.
NOTĂ:
1. Pentru resetarea orei curente, repetaţi paşii de mai sus.
2. Este afişată ora curentă, cu excepţia cazului în care este întrerupt curentul.
3. Acest ceas are afişaj tip 24 h.
Limba de ghidare
În limba franceză
În limba italiană
În limba germană
În limba olandeză
În limba spaniolă
În limba polonă
În limba cehă
În limba engleză
Loading...
+ 14 hidden pages