Nokia 7020 User Manual [ro]

Ghid utilizator Nokia 7020
Ediţia 1
2 Cuprins

Cuprins

Siguranță 5
Informații generale 7
Despre aparatul Dvs. 7 Servicii de rețea 8 Memoria partajată 9 Coduri de acces 10 Asistență 11 Actualizări software online 12
Pregătirea pentru utilizare 12
Introducerea cartelei SIM și a acumulatorului 12 Încărcarea acumulatorului 13 Antena 15 Setul cu cască 15 Magneți și câmpuri magnetice 16 Taste și componente 17
Pornirea și oprirea telefonului 18 Lovire ușoară 19 Afișaj 19 Funcții disponibile fără introducerea cartelei SIM 20 Aplicațiile care rulează în fundal 20
Apeluri 21
Efectuarea și preluarea unui apel 21 Difuzor 21 Comenzi rapide pentru apelare 21
Scrierea textului 22
Moduri text 22 Metoda tradițională de introducere a textului 23 Metoda predictivă de introducere a textului 23
Parcurgerea meniurilor 24
Cuprins 3
Mesaje 25
Mesaje text și multimedia 25 mesaje audio Nokia Xpress 29 Nokia Mail 30 Mesaje vocale 33 Setări pentru mesaje 33
Contacte 34
Jurnal apeluri 36
Setări 36
Profiluri 36 Sunete 37 Afișaj 37 Data și ora 37 Comenzi rapide 38 Sincronizare și backup 38 Conectivitate 39 Apeluri și telefon 41 Accesorii 42 Configurarea 43
Revenirea la setările din fabrică 44
Galeria 44
Medii 45
Camera foto-video 45 Radio FM 46 Recorder voce 47 Player muzical 48
Hărți48
Despre aplicația Hărți49 Nokia Map Loader 50 Despre GPS 51 Receptorul GPS 51 Navigarea către destinație 53
Aplicații 55
Organizator 56
Ceas alarmă 56 Agenda și lista cu probleme de rezolvat 57
Web sau Internet 58
4 Cuprins
Conectarea la un serviciu Web 59
Servicii SIM 59
Informații suplimentare referitoare la siguranță 67
Copii mici 67
Sfaturi pentru protecția mediului 60
Economisiți energia 60 Reciclați61 Aflați mai multe 61
Accesorii 62
Acumulator 62
Informații referitoare la acumulator și la încărcător 62
Mediul de utilizare 67 Echipamente medicale 68 Autovehicule 68 Zone cu pericol de explozie 69 Apeluri telefonice în caz de urgență 70 Informații privind certificarea (SAR) 70
Index 72
Verificarea autenticității acumulatorilor Nokia 64
Îngrijire și întreținere 65
Reciclare 66
Siguranță 5

Siguranță

Citiți aceste instrucțiuni simple. Nerespectarea acestor instrucțiuni poate fi periculoasă sau ilegală. Pentru informații suplimentare, citiți în întregime ghidul utilizatorului.

PORNIREA TELEFONULUI ÎN CONDIȚII DE SIGURANȚĂ

Nu porniți aparatul dacă folosirea telefoanelor mobile este interzisă sau dacă aceasta poate provoca interferențe sau pericole.

SIGURANȚA CIRCULAȚIEI - ÎNAINTE DE TOATE

Respectați toate legile locale. Păstrați-vă întotdeauna mâinile libere în timp ce conduceți un autovehicul. Prima grijă a Dvs. în timp ce conduceți un autovehicul trebuie să fie siguranța circulației.

INTERFERENȚE

Toate aparatele mobile pot intra în interferență, ceea ce le-ar putea afecta performanțele.
6Siguranță

OPRIȚI ÎN ZONE CU RESTRICȚII

Respectați toate restricțiile. Opriți aparatul în avioane, în apropierea aparatelor medicale sau în apropierea zonelor cu carburanți, substanțe chimice sau cu pericol de explozie.

SERVICE CALIFICAT

Instalarea și repararea acestui produs este permisă numai personalului calificat.

ACCESORII ȘI ACUMULATORI

Folosiți numai accesorii omologate și acumulatori omologați. Nu conectați între ele produse incompatibile.

REZISTENȚA LA APĂ

Aparatul Dvs. nu rezistă la apă. Feriți aparatul de umiditate.
Informații generale 7

Informații generale

Despre aparatul Dvs.

Aparatul mobil descris în acest ghid este omologat pentru a fi utilizat în rețele GSM 850, 900, 1800, 1900 MHz. Pentru informații suplimentare despre rețele, contactați furnizorul Dvs. de servicii.
Este posibil ca aparatul Dvs. să aibă preinstalate o serie de marcaje și linkuri către site-uri Internet ale unor terțe părți și care vă permit să accesați aceste site-uri. Acestea nu sunt afiliate la Nokia, iar Nokia nu le sprijină și nu își asumă răspunderea pentru ele. Dacă accesați astfel de site-uri, luați măsuri de precauție în ceea ce privește siguranța și conținutul.
Avertizare:
Pentru a utiliza orice funcție a acestui aparat, alta decât ceasul cu alarmă, aparatul trebuie să fie pornit. Nu porniți aparatul dacă folosirea aparatelor mobile poate provoca interferențe sau pericole.
La utilizarea acestui aparat, respectați toate legile, precum și obiceiurile locale, dreptul la viață privată și alte drepturi legitime ale celorlalte persoane, inclusiv drepturile de autor. Protecția drepturilor de autor ar putea împiedica
8Informații generale
copierea, modificarea sau transferul unor imagini, piese muzicale sau a altui tip de conținut.
Faceți copii de siguranță sau păstrați înregistrări scrise ale tuturor informațiilor importante memorate în aparatul Dvs.
Când conectați aparatul la orice alt echipament, citiți manualul de utilizare al acestui echipament pentru instrucțiunile detaliate de siguranță. Nu conectați între ele produse incompatibile.
Imaginile din acest ghid pot diferi de cele de pe afișajul aparatului Dvs.
Pentru alte informații importante referitoare la aparatul Dvs., consultați ghidul utilizatorului.

Servicii de rețea

Pentru a utiliza aparatul trebuie să beneficiați de serviciile unui furnizor de servicii de comunicații mobile. Unele funcții nu sunt disponibile în toate rețelele; este posibil ca anumite funcții să necesite încheierea de acorduri specifice cu furnizorul Dvs. de servicii pentru putea utiliza respectivele funcții. Serviciile de rețea implică transmiterea de date. Cereți furnizorului Dvs. de servicii informații referitoare la taxele din rețeaua Dvs. din țară și când sunteți în roaming, din alte rețele. Furnizorul Dvs. de
Informații generale 9
servicii vă poate explica ce tarife se vor aplica. Unele rețele ar putea avea limitări ce influențează modul în care puteți utiliza unele funcții ale acestui aparat și care necesită suport din partea rețelei, cum ar fi suport pentru tehnologii specifice precum protocoale WAP 2.0 (HTTP și SSL) care rulează prin protocoalele TCP/IP, precum și caracterele specifice unor limbi.
Este posibil ca furnizorul Dvs. de servicii să fi solicitat ca anumite funcții ale aparatului Dvs. să fie dezactivate sau să nu fie activate. În acest caz, funcțiile respective nu vor fi prezente în meniul aparatului Dvs. Este posibil, de asemenea, ca aparatul Dvs. să aibă articole personalizate, cum ar fi nume de meniuri, ordinea acestora și pictogramele.

Memoria partajată

Următoarele funcții ale acestui aparat pot folosi memoria partajată: mesaje multimedia (MMS), aplicație de e-mail, mesaje instantanee, la distanță. Utilizarea uneia sau mai multor astfel de funcții poate reduce spațiul de memorie disponibil pentru celelalte funcții. Dacă aparatul Dvs. afișază un mesaj prin care vă informează că memoria este plină, ștergeți unele informații care sunt stocate în memoria partajată.
10 Informații generale

Coduri de acces

Codul de siguranță vă ajută să vă protejați telefonul împotriva utilizării neautorizate. Puteți crea și schimba codul și puteți seta telefonul să solicite codul. Notați-vă codul secret și păstrați-l într-un loc sigur, separat de telefon. Dacă uitați codul și telefonul Dvs. este blocat, telefonul Dvs. va necesita depanare de service și se pot aplica taxe suplimentare. Pentru informații suplimentare, contactați un centru Nokia Care sau furnizorul telefonului Dvs.
Codul PIN, furnizat cu cartela SIM, protejează cartela împotriva utilizării neautorizate. Codul PIN2, furnizat cu unele cartele SIM, este necesar pentru accesarea anumitor servicii. Dacă introduceți incorect codurile PIN sau PIN2 de trei ori la rând, vi se va solicita codul PUK sau PUK2. Dacă nu le aveți, contactați furnizorul de servicii.
Codul PIN modul este necesar pentru accesarea informațiilor din modulul de siguranță al cartelei Dvs. SIM. Codul PIN semnătură ar putea fi necesar pentru semnătura digitală. Parola de barare este necesară dacă se utilizează serviciul de barare a apelurilor.
Pentru a seta modul în care telefonul Dvs. utilizeaz codurile de acces și setările de siguranță, selectați
Meniu > Setări > Siguranță.
ă
Informații generale 11

Asistență

Dacă doriți să aflați mai multe despre utilizarea produsului sau aveți nelămuriri în legătură că funcționarea corectă a aparatului, consultați ghidul utilizatorului sau paginile de asistență de la adresa www.nokia.com/support, site-ul Web local Nokia sau www.nokia.mobi/support.
Dacă aceasta nu rezolvă problema, efectuați una dintre următoarele operații:
Reporniți aparatul: opriți-l și scoateți acumulatorul. După aproximativ un minut, reintroduceți acumulatorul și porniți aparatul.
Restabiliți setările originale din fabrică, conform indicațiilor din ghidul utilizatorului.
Actualizați regulat programele aparatului pentru performanță optimă și pentru a beneficia de eventualele caracteristici noi, conform instrucțiunilor din ghidul de utilizare.
Dacă problema rămâne nerezolvată, luați leg Nokia pentru a afla ce opțiuni de reparații vă stau la dispoziție. Vizitați www.nokia.com/repair. Înainte de a trimite aparatul la reparat, creați întotdeauna copii de siguranță după datele de pe acesta.
ătura cu
12 Pregătirea pentru utilizare

Actualizări software online

Dacă actualizările de aplicații prin Internet sunt acceptate de rețeaua Dvs., aveți, de asemenea, posibilitatea de a solicita actualizări prin aparat.
Descărcarea actualizărilor de programe poate implica transmiterea unor cantități mari de date (serviciu de rețea).
Asigurați-vă că acumulatorul aparatului are suficientă energie sau conectați încărcătorul înainte de a începe actualizarea.

Pregătirea pentru utilizare

Introducerea cartelei SIM și a acumulatorului

Înainte de a scoate acumulatorul, opriți întotdeauna aparatul și deconectați-l de la încărcător.
Cartela SIM și contactele sale pot fi ușor deteriorate prin zgâriere sau prin îndoire, astfel că va trebui să fiți foarte atenți când manipulați, introduceți sau scoateți această cartelă.
Pregătirea pentru utilizare 13
1 Cu partea din spate a aparatului spre Dvs., ridicați și
scoateți capacul din spate (1).
2Scoateți acumulatorul, dacă este introdus (2). 3Glisați suportul cartelei SIM pentru a-l debloca (3) și
deschideți-l (4).
4Introduceți cartela SIM în locaș având suprafața cu
contacte îndreptată în jos (5) și închideți-l.
5Glisați locașul cartelei în poziție pentru a-l bloca (7). 6Introduceți acumulatorul (8) și montați la loc capacul
posterior (9).

Încărcarea acumulatorului

Acumulatorul a fost încărcat parțial la fabrică. Dacă aparatul indică acumulator descărcat, procedați astfel:
14 Pregătirea pentru utilizare
1Conectați încărcătorul la o priză de perete. 2Conectați încărcătorul la aparat. 3 Atunci când aparatul indică acumulator complet
încărcat, deconectați încărcătorul de la aparat, apoi de la priza de perete.
Nu este necesar să țineți acumulatorul la încărcat o anumită perioadă de timp. Aparatul poate fi utilizat în timpul încărcării. Dacă acumulatorul este complet descărcat, ar putea fi necesare câteva minute înainte ca indicatorul de încărcare să apară pe ecran sau înainte de a putea efectua apeluri.
Pregătirea pentru utilizare 15

Antena

Este posibil ca aparatul Dvs. să dispună de antene interioare și exterioare. Evitați atingerea inutilă a zonei antenei în timp ce aceasta transmite sau recepționează semnale. Contactul cu antenele afectează calitatea comunicării, poate provoca creșterea nivelului de consum în timpul funcționării și poate reduce durata de viață a acumulatorului.
Imaginea indică zona antenei marcată cu gri.

Setul cu cască

Avertizare:
Când utilizați setul cu cască, abilitatea Dvs. de a auzi sunetele din exterior poate fi redusă. Nu utilizați setul cu cască dacă acest lucru vă poate periclita siguranța.
16 Pregătirea pentru utilizare
Când conectați la conectorul AV Nokia orice aparat sau set cu cască extern, altele decât cele aprobate de Nokia spre a fi utilizate cu acest aparat, aveți o grijă deosebită la tastele de volum.
Nu conectați aparate care emit semnale d e ieșire, deoarece acest fapt poate duce la defectarea aparatului. Nu conectați nicio sursă de tensiune la conectorul AV Nokia.

Magneți și câmpuri magnetice

Feriți aparatul de magneți sau de câmpurile magnetice.
Pregătirea pentru utilizare 17

Taste și componente

1
Receptor 2 Afișaj 3 Taste de selecție 4 Tasta de apelare 5 Tasta Navi™ (tasta de
parcurgere) 6 Microfon 7 Tasta de selecție din mijloc 8 Tasta de terminare/pornire 9 Tastatură
18 Pregătirea pentru utilizare
10 Port USB 11 Conector
pentru
încărcător 12 Afișaj
secundar 13 Buclă a
curelușei de
purtat la
mână 14 Aparat foto-
video 15 Conector set
cu cască

Pornirea și oprirea telefonului

Pentru a porni sau opri telefonul, apăsați și mențineți apăsată tasta de pornire.
Pregătirea pentru utilizare 19

Lovire ușoară

Funcția de lovire ușoară vă permite să vedeți rapid notificările și să afișați un ceas pur și simplu lovind ușor de două ori afișajul secundar, când clapeta este închisă.
Selectați Meniu > Setări > Telefon > Setări Sensor pentru a activa și a dezactiva funcția de lovire ușoară și vibrațiile.
Dacă ați pierdut apeluri sau ați recepționat mesaje noi, trebuie să le vizualizați înainte de a vizualiza ceasul.

Afișaj

1 Intensitatea semnalului pentru rețeaua celulară
20 Pregătirea pentru utilizare
2 Starea încărcării acumulatorului 3 Indicatoare 4 Numele rețelei și emblema operatorului 5 Ceas 6 Data (numai dacă ecranul inițial îmbunătățit este
dezactivat)
7 Afișaj 8 Funcția tastei de selecție din stânga 9 Funcția tastei de parcurgere 10 Funcția tastei de selecție din dreapta
Puteți să schimbați funcția tastelor de selecție din stânga și din dreapta.

Funcții disponibile fără introducerea cartelei SIM

Unele funcții ale telefonului Dvs. pot fi utilizate fără a introduce cartela SIM, cum ar fi funcțiile Organizator și jocurile. Unele funcții sunt afișate estompat în meniuri și nu pot fi utilizate.

Aplicațiile care rulează în fundal

Rularea aplicațiilor în fundal crește consumul de energie din acumulator și reduce durata de viață a acestuia.
A se vedea „Comenzi rapide”, pag. 38.
Apeluri 21

Apeluri

Efectuarea și preluarea unui apel

Pentru a efectua un apel, introduceți numărul de telefon, inclusiv codul de țară și prefixul zonal, dacă este cazul. Apăsați tasta de apelare pentru a apela numărul. Apăsați tasta de parcurgere în sus pentru a mări sau tasta de parcurgere în jos pentru a micșora volumul din receptor sau din setul cu cască în timpul apelului.
Pentru a răspunde la un apel, apăsați tasta de apelare. Pentru a respinge apelul fără a răspunde, apăsați tasta de terminare.

Difuzor

Dacă această opțiune este disponibilă, puteți selecta
Difuzor sau Normal pentru a utiliza difuzorul sau
receptorul telefonului în timpul unui apel.

Comenzi rapide pentru apelare

Pentru a aloca un număr de telefon uneia dintre tastele numerice, de la 2 la 9, selectați Meniu > Contacte >
Apelare rapidă, parcurgeți până la numărul dorit și a legeți
22 Scrierea textului
Alocați. Introduceți numărul de telefon dorit sau selectați Căutați și un contact memorat.
Pentru a activa funcția de apelare rapidă, selectați
Meniu > Setări > Apeluri > Apelare rapidă > Activată.
Pentru a efectua un apel folosind funcția de apelare rapidă, în modul de așteptare, apăsați și mențineți apăsată tasta numerică dorită.

Scrierea textului

Moduri text

Pentru a introduce text (de exemplu, când scrieți mesaj) puteți utiliza modul tradițional de introducere a textului sau opțiunea de introducere a textului cu funcția de predicție.
Când scrieți text, apăsați și mențineți apăsat Opțiuni pentru a comuta între modul tradițional de introducere a textului, indicat prin cu funcția de predicție, indicată prin acceptă modul de introducere a textului cu funcția de predicție.
Modul de utilizare a literelor mari și mici este indicat de
, și .
și modul de introducere a textului
. Nu toate limbile
Scrierea textului 23
Pentru a modifica tipul caracterului, apăsați #. Pentru a comuta între modul de litere și cel numeric, indicat prin
, apăsați și mențineți apăsată tasta # și selectați Mod
numeric. Pentru a comuta între modurile numeric și cel de
litere, apăsați și mențineți apăsată tasta #.
Pentru a stabili limba de scriere, selectați Opțiuni > Limbă
de scriere.

Metoda tradițională de introducere a textului

Apăsați o tastă numerică, 2-9, repetat până la afișarea caracterului dorit. Caracterele disponibile depind de limba de scriere selectată.
Dacă următoarea literă dorită se află pe aceeași tastă ca și cea actuală, așteptați până la afișarea cursorului și introduceți litera.
Pentru a accesa cele mai frecvente semne de punctuație, apăsați în mod repetat tasta 1. Pentru a accesa o listă de caractere speciale, apăsați *.

Metoda predictivă de introducere a textului

Modul de introducere a textului cu funcția de predicție se bazează pe un dicționar încorporat la care puteți adăuga și cuvinte noi.
24 Parcurgerea meniurilor
1Începeți să scrieți un cuvânt, utilizând tastele de la 2
la 9. Pentru fiecare literă, apăsați tasta o singură dată.
2 Pentru a confirma un cuvânt, apăsați tasta de
parcurgere dreapta sau introduceți un spațiu.
În cazul în care cuvântul este incorect, apăsați * de
mai multe ori și selectați cuvântul din listă.
În cazul în care după cuvântul introdus apare caracterul ?, cuvântul dorit nu se găsește în dicționar. Pentru a adăuga cuvântul în dicționar, selectați Normal. Introduceți cuvântul folosind metoda tradițională de introducere a textului și selectați Memorați.
Pentru a scrie cuvinte compuse, introduceți prima parte a cuvântului și apăsați tasta de parcurgere dreapta pentru a-l confirma. Scrieți ultima parte a cuvântului ș
3Începeți să scrieți următorul cuvânt.
i confirmați-l.

Parcurgerea meniurilor

Funcțiile telefonului sunt grupate în meniuri. Nu sunt descrise aici toate funcțiile sau opțiunile de meniu disponibile.
În modul de așteptare, selectați Meniu și meniul și submeniul dorit. Selectați Ieșiți sau Înapoi pentru a ieși
Loading...
+ 53 hidden pages