Nokia 6681 User Manual [nl]

NOKIA CORPORATION verklaart op eigen verantwoordelijkheid dat het product RM-57 conform is aan de bepalingen van de volgende
De doorgestreepte container wil zeggen dat het product binnen de Europese gemeenschap voor gescheiden afvalver zameling moet worden aangeboden aan het einde van de levensduur van het product. Dit geldt voor het apparaat, maar ook voor alle toebehoren die van dit symbool zijn voorzien. Bied deze producten niet aan bij het gewone huisvuil.
Copyright © 2005 Nokia. Alle rechten voorbehouden Onrechtmatige reproductie, overdracht, distributie of opslag van dit document of een gedeelte ervan in enige vorm zonder voorafgaande geschreven toestemming
van Nokia is verboden. Nokia, Nokia Connecting People en Pop-Port zijn handelsmerken of gedeponeerde
handelsmerken van Nokia Corporation. Namen van andere producten en bedrijven kunnen handelsmerken of handelsnamen van de respectievelijke eigenaren zijn. Nokia tune is een geluidsmerk van Nokia Corporation.
This product includes software licensed from Symbian Software Ltd (c) 1998­200(5). Symbian and Symbian OS are trademarks of Symbian Ltd.
Java™ and all Java-based marks are trademarks or registered trademarks of Sun Microsystems, Inc. Bluetooth is a registered trademark of Bluetooth SIG, Inc.
Stac ®, LZS ®, ©1996, Stac, Inc., ©1994-1996 Microsoft Corporation. Includes one or more U.S. Patents: No. 4701745, 5016009, 5126739, 5146221, and 5414425. Other patents pending.
Richtlijn van de Raad: 1999/5/EC. Een kopie
Hi/fn ®, LZS ®,©1988-98, Hi/fn. Includes one or more U.S. Patents: No. 4701745, 5016009, 5126739, 5146221, and 5414425. Other patents pending. Part of the software in this product is © Copyright ANT Ltd. 1998. All rights reserved. US Patent No 5818437 and other pending patents. T9 text input software Copyright (C) 1997-2005. Tegic Communications, Inc. All rights reserved.
USE OF THIS PRODUCT IN ANY MANNER THAT COMPLIES WITH THE MPEG-4 VISUAL STANDARD IS PROHIBITED, EXCEPT FOR USE DIRECTLY RELATED TO (A) DATA OR INFORMATION (i) GENERATED BY AND OBTAINED WITHOUT CHARGE FROM A CONSUMER NOT THEREBY ENGAGED IN A BUSINESS ENTERPRISE, AND (ii) FOR PERSONAL USE ONLY; AND (B) OTHER USES SPECIFICALLY AND SEPARATELY LICENSED BY MPEG LA, L.L.C.
GEBRUIK VAN DIT PRODUCT OP ENIGE WIJZE DAT OVEREENSTEMT MET DE VISUELE NORM MPEG-4 IS VERBODEN, BEHALVE VOOR GEBRUIK DAT RECHTSTREEKS BETREKKING HEEFT OP (A) GEGEVENS OF INFORMATIE (i) GEGENEREERD DOOR EN KOSTENLOOS VERKREGEN VAN EEN KLANT BUITEN HET KADER VAN ENIGE BEDRIJFSACTIVITEIT, EN (ii) UITSLUITEND BESTEMD VOOR PERSOONLIJK GEBRUIK; EN (B) ANDER GEBRUIK DAT SPECIFIEK EN AFZONDERLIJK ONDER LICENTIE IS TOEGESTAAN DOOR MPEG LA, L.L.C
Nokia voert een beleid dat gericht is op continue ontwikkeling. Nokia behoudt zich het recht voor zonder voorafgaande kennisgeving wijzigingen en verbeteringen aan te brengen in de producten die in dit document worden beschreven.
In geen geval is Nokia aansprakelijk voor enig verlies van gegevens of inkomsten of voor enige bijzondere, incidentele, onrechtstreekse of indirecte schade.
De inhoud van dit document wordt zonder enige vorm van garantie verstrekt. Tenzij vereist krachtens het toepasselijke recht, wordt geen enkele garantie gegeven betreffende de nauwkeurigheid, betrouwbaarheid of inhoud van dit document, hetzij uitdrukkelijk hetzij impliciet, daaronder mede begrepen maar niet beperkt tot impliciete garanties betreffende de verkoopbaarheid en de geschiktheid voor een bepaald doel. Nokia behoudt zich te allen tijde het recht voor zonder voorafgaande kennisgeving dit document te wijzigen of te herroepen.
De beschikbaarheid van bepaalde producten kan per regio verschillen. Neem hiervoor contact op met de dichtstbijzijnde Nokia-leverancier.
Exportbepalingen Dit apparaat bevat mogelijk onderdelen, technologie of software die onderhevig zijn aan wet- en regelgeving betreffende export van de V.S. en andere landen.
Omleiding in strijd met de wetgeving is verboden.
FCC-/INDUSTRY CANADA-KENNISGEVING Het apparaat kan storingen veroorzaken bij tv's of radio's (bijvoorbeeld wanneer u een telefoon te dichtbij een ontvangend apparaat gebruikt). De FCC of Industry Canada kan u verplichten het gebruik van uw telefoon te staken als dergelijke
storing niet kan worden beëindigd. Als u hulp nodig hebt, kunt u contact opnemen met uw plaatselijke netwerkexploitant. Dit apparaat voldoet aan artikel 15 van de FCC-regels. Gebruik is onderhevig aan de voorwaarde dat dit apparaat geen schadelijke storing veroorzaakt.
INFORMATIE OVER AANVULLENDE TOEPASSINGEN VOOR UW NOKIA 6681 In het pakket vindt u een multimediakaart van het type Reduced-Size Dual Voltage (RS-MMC), die aanvullende toepassingen van Nokia en van derden bevat. De inhoud
van de RS-MMC en de beschikbaarheid van toepassingen en diensten kunnen verschillen per land, leverancier en/of netwerkoperator. De toepassingen en meer informatie over het gebruik van de toepassingen op www.nokia.com/support zijn slechts in een aantal talen beschikbaar.
Sommige bewerkingen en functies zijn afhankelijk van de SIM-kaart en/of het netwerk, van de MMS of van de compatibiliteit van apparaten en de ondersteunde indelingen voor inhoud. De beschikbaarheid van diensten kan verschillen per land en per region. Voor sommige diensten worden afzonderlijke kosten berekend.
GEEN GARANTIE De toepassingen van derden op de Reduced-size MultiMediaCard (RS-MMC) zijn
gemaakt door en zijn eigendom van personen of rechtspersonen die nie t met Nokia zijn verbonden. Nokia is geen eigenaar van de auteursrechten en/of intellectuele eigendomsrechten van deze toepassingen van derden. Nokia is daarom niet verantwoordelijk voor gebruikersondersteuning of de functionaliteit van deze toepassingen van derden en ook niet voor de informatie in de toepassingen of deze materialen. Nokia biedt geen enkele garantie voor deze toepassingen.
U GAAT ERMEE AKKOORD DAT DE SOFTWARE EN/OF TOEPASSINGEN (GEZAMENLIJK DE 'SOFTWARE') WORDEN GELEVERD ZONDER ENIGE VORM VAN GARANTIE, ZIJ HET EXPLICIET OF IMPLICIET EN VOOR ZOVER MAXIMAAL IS TOEGESTAAN OP GROND VAN TOEPASSELIJK RECHT. NOKIA EN DE PARTNERS BIEDEN GEEN VERKLARING OF GARANTIE, ZIJ HET EXPLICIET OF IMPLICIET, DAARONDER BEGREPEN, MAAR NIET BEPERKT TOT, DE GARANTIES INZAKE TITEL OF DE VERKOOPBAARHEID EN GESCHIKTHEID VOOR EEN BEPAALD DOEL OF GARANTIES DAT DE SOFTWARE GEEN INBREUK MAAKT OP PATENTEN, AUTEURSRECHTEN, HANDELSMERKEN OF ANDERE RECHTEN VAN DERDEN. NOKIA EN DE PARTNERS GARANDEREN NIET DAT ENIG ASPECT VAN DE SOFTWARE AAN
UW BEHOEFTEN VOLDOET OF DAT DE WERKING VAN DE SOFTWARE ONONDERBROKEN OF FOUTLOOS IS. U NEEMT ALLE VERANTW OORDELIJKHEID EN RISICO OP U VOOR DE SELECTIE VAN DE SOFTWARE VOOR HET BEREIKEN VAN DE DOOR U BEOOGDE RESULTATEN EN VOOR DE INSTALLATIE EN HET GEBRUIK ERVAN EN DE ERMEE BEREIKTE RESULTATEN. VOOR ZOVER MAXIMA AL IS TOEGESTAAN OP GROND VAN TOEPASSELIJK RECHT ZIJN NOKIA, ZIJN WERKNEMERS OF PARTNERS IN GEEN GEVAL AANSPRAKELIJK VOOR VERLOREN WINST, INKOMSTEN, OMZET, GEGEVENS OF INFORMATIE, OF VOOR DE KOSTEN VAN VERVANGENDE G OEDEREN OF DIENSTEN, SCHADE AAN EIGENDOMMEN, PERSOONLIJK LETSEL OF ONDERBROKEN BEDRIJFSVOERING, OF VOOR ENIGE DIRECTE, INDIRECTE, INCIDENTELE, ECONOMISCHE, DEKKINGS-, STRAF-, BIJZONDERE OF GEVOLGSCHADE, OP WELKE WIJZE DAN OOK VEROORZAAKT EN OP BASIS VAN CONTRACT, ONRECHTMATIGE DAAD, NALATIGHEID OF WELKE ANDERE THEORIE VAN AANSPRAKELIJKHEID DAN OOK, VOORTKOMEND UIT DE INSTALLATIE EN HET GEBRUIK VAN OF ONVERMOGEN TOT HET GEBRUIKEN VAN DE SOFTWARE, OOK INDIEN NOKIA OF DE PARTNERS OP DE HOOGTE ZIJN GESTELD VAN DE MOGELIJKHEID VAN DERGELIJKE SCHADE. OMDAT SOMMIGE LANDEN/STATEN/ RECHTSGEBIEDEN BOVENSTAANDE UITSLUITING OF BEPERKING VAN AANSPRAKELIJKHEID NIET TOESTAAN, MAAR WEL TOESTAAN DAT DE AANSPRAKELIJKHEID WORDT BEPERKT, IS DE AANSPRAKELIJKHEID VAN NOKIA, ZIJN WERKNEMERS OF PARTNERS IN DERGELIJKE GEVALLEN BEPERKT TOT 50 EURO. NIETS IN DEZE AANSPRAKELIJKHEIDSBEPERKING DOET AFBREUK AAN DE WETTELIJKE RECHTEN VAN ENIGE ALS CONSUMENT HANDELENDE PARTIJ.
COPYRIGHT (c) 2005 NOKIA. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN. NOKIA EN NOKIA CONNECTING PEOPLE ZIJN GEREGISTREERDE HANDELSMERKEN VAN NOKIA CORPORATION.
NOKIA CORPORATION NOKIA MULTIMEDIA MARKETING P.O. BOX 100, FIN-00045 NOKIA GROUP, FINLAND TEL. +358 7180 08000 TELEFAX +358 7180 34016 WWW.NOKIA.COM
ISSUE 2 NL, 9236968

Inhoudsopgave

Voor uw veiligheid..................................... 9
De telefoon aanpassen ............................12
Tonen instellen.....................................................................13
Het profiel Offline.......................................................13
Inhoud van een andere telefoon Transfer.................... 14
Het uiterlijk van de telefoon wijzigen........................... 15
Actief standby......................................................................15
De telefoon...............................................17
Het polsbandje aanbrengen ............................................. 17
Klok .........................................................................................17
Klokinstellingen ........................................................... 17
Wereldklok ....................................................................18
Volume- en luidsprekerregeling...................................... 18
Bestandsbeheer ..................................................................19
Geheugengebruik weergeven................................... 19
Geheugen vol — ruimte vrijmaken ......................... 19
Geheugenkaart..................................................................... 20
Een geheugenkaart formatteren.............................21
Bellen........................................................22
Nummer kiezen....................................................................22
Bellen met een snelkeuzetoets................................22
Een conferentiegesprek voeren...............................23
Een oproep beantwoorden of weigeren........................ 23
Oproep in wachtrij (netwerkdienst).......................24
Opties tijdens een gesprek........................................ 24
Logboek.................................................................................. 25
Recente opr. .................................................................25
Duur oproep ..................................................................25
Packet-ggvns................................................................25
Alle communicatiegebeurtenissen controleren .. 26
Contacten (adresboek)............................28
Namen en nummers opslaan...........................................28
Standaardnummers en -adressen...........................29
Contactgegevens kopiëren ...............................................29
SIM-telefoonb. en andere SIM-diensten.............. 29
Beltonen toevoegen voor contactpersonen.................30
Spraakgestuurd bellen.......................................................30
Een spraaklabel toevoegen....................................... 30
Bellen via een spraaklabel ........................................31
Contactgroepen maken......................................................31
Leden uit een groep verwijderen.............................31
Live streaming-inhoud afspelen..............................45
RealPlayer-instellingen ontvangen ........................46
Camera en Galerij ................................... 33
Camera ...................................................................................33
Foto’s maken.................................................................33
Foto’s nemen in een serie..........................................35
Zelf op de foto — zelfontspanner............................35
De flits.............................................................................35
Kleur en belichting aanpassen.................................36
Camera-instellingen aanpassen ..............................36
Video’s opnemen..........................................................37
Instellingen van de videorecorder aanpassen......38
Galerij......................................................................................38
Afbeeldingen weergeven ...........................................39
Beeldbewerken ........................................ 41
Video-editor..........................................................................41
Video, geluid en overgangen bewerken.................41
Beeldbeheer...........................................................................43
Afbeeldingen afdrukken.....................................................43
Printer selecteren.........................................................43
Afdrukvoorbeeld...........................................................44
Afdrukinstellingen .......................................................44
RealPlayer™...........................................................................44
Videoclips of geluidsfragmenten afspelen............45
Berichten ..................................................48
Tekst invoeren......................................................................49
Gewone tekstinvoer....................................................49
Tekstinvoer met woordenlijst — Woordenboek... 50
Tekst naar het klembord kopiëren ..........................52
Berichten invoeren en verzenden...................................52
MMS- en e-mailinstellingen ontvangen ..............54
Inbox — berichten ontvangen..........................................55
Multimediaberichten..................................................55
Gegevens en instellingen ..........................................56
Webdienstberichten....................................................56
Mijn mappen .......................................................................57
Mailbox ..................................................................................57
De mailbox openen .....................................................57
E-mailberichten ophalen...........................................57
E-mailberichten verwijderen....................................58
De verbinding met de mailbox verbreken.............59
Outbox — berichten die nog niet zijn verzonden....... 60
Berichten op een SIM-kaart bekijken............................60
Berichtinstellingen..............................................................60
SMS-berichten .............................................................60
Multimediaberichten..................................................61
E-mail .............................................................................63
Webdienstberichten ...................................................64
Infodienst ...................................................................... 65
Overige instellingen....................................................65
Agenda......................................................66
Agenda-items maken.........................................................66
Agendaweergaven.......................................................67
Een agendasignaal instellen.....................................67
Agenda-items verwijderen ....................................... 68
Agenda-instellingen ................................................... 68
Web...........................................................69
Toegang tot het web..........................................................69
Browserinstellingen ontvangen............................... 69
Instellingen handmatig opgeven ............................ 69
De weergave Bookmarks...................................................70
Bookmarks handmatig toevoegen.......................... 70
Bookmarks versturen..................................................70
Verbinding maken............................................................... 70
Beveiliging van de verbinding ................................. 71
Browsen.................................................................................71
Opgeslagen pagina's weergeven............................. 72
Items downloaden en aanschaffen................................73
Verbinding verbreken.........................................................74
De cache leegmaken...................................................74
Webinstellingen...................................................................74
Kantoor.....................................................76
Opname-eenheid.................................................................76
Taak.........................................................................................76
Een takenlijst maken .................................................. 76
Rekenmachine......................................................................76
Percentages berekenen..............................................77
Notities ..................................................................................77
Omrekenen............................................................................77
Basisvaluta en wisselkoersen instellen ................. 77
Persoonlijk................................................79
Favorieten — snelkoppelingen toevoegen.................... 79
Een snelkoppeling verwijderen................................ 79
Portefeuille ..........................................................................79
Een portefeuillecode maken..................................... 80
Persoonlijke kaartgegevens opslaan......................80
Persoonlijke notities maken .....................................81
Een portefeuilleprofiel maken .................................81
Ticketgegevens bekijken............................................82
Portefeuille-instellingen............................................ 82
De portefeuille en de portefeuillecode
opnieuw instellen........................................................ 82
Chatten (instant messaging) ..................83
Chatinstellingen ontvangen.............................................83
Verbinding maken met een chatserver.........................83
Chatinstellingen aanpassen..............................................84
Chatgroepen en -gebruikers zoeken..............................84
Aanmelden bij een chatgroep
of een chatgroep verlaten.................................................84
Chatten...................................................................................85
Chatgesprekken opnemen.........................................85
Gesprekken bekijken en starten.......................................85
Chatcontacten......................................................................86
Chatgroepen beheren.........................................................87
Een chatgroep beheren......................................................88
Een nieuwe chatgroep maken..................................88
Groepsleden toevoegen en verwijderen................88
Instellingen van de chatserver.........................................88
Connectiviteit.......................................... 90
Bluetooth-verbinding.........................................................90
Instellingen voor Bluetooth-verbindingen ...........90
Gegevens verzenden
via een Bluetooth-verbinding ..................................91
Apparaten koppelen....................................................92
Gegevens ontvangen
via een Bluetooth-verbinding ..................................93
Bluetooth uitschakelen..............................................93
Pc-verbindingen...................................................................93
Cd-rom............................................................................93
De telefoon als modem gebruiken..........................94
Verbindingsbeheer ..............................................................94
Gegevensverbindingsdetails bekijken....................94
Externe synchronisatie ......................................................95
Een nieuw synchronisatieprofiel maken...............95
Gegevens synchroniseren..........................................96
Apparaatbeheer ...................................................................97
Serverprofielinstellingen ...........................................97
Instrumenten............................................98
Instellingen ...........................................................................98
Telefooninstellingen ...................................................98
Oproepinstellingen......................................................99
Instellingen verbinding ............................................100
Datum en tijd..............................................................103
Beveiliging...................................................................103
Oproepen doorschakelen.........................................107
Oproepblokk. (netwerkdienst)................................108
Netwerk........................................................................108
Instellingen toebehoren...........................................108
Spraakopdrachten.............................................................109
Een spraakopdracht toevoegen
aan een toepassing...................................................109
Toepassingsbeheer............................................................109
Toepassingen en software installeren.................110
Toepassingen en software verwijderen ...............111
Toepassingsinstellingen...........................................111
Activeringssleutels — auteursrechtelijk
beschermde bestanden verwerken...............................112
De echtheid van het hologram controleren.......117
Wat als de batterij niet origineel is? ...................118
Problemen oplossen.............................. 113
Vraag en antwoord...........................................................113
Informatie over de batterij.................. 116
Opladen en ontladen........................................................116
Richtlijnen voor het controleren
van de echtheid van Nokia-batterijen........................117
Onderhoud............................................. 119
Aanvullende veiligheidsinformatie...... 120
Index ...................................................... 124

Voor uw veiligheid

Lees deze eenvoudige richtlijnen. Het niet opvolgen van de richtlijnen kan gevaarlijk of onwettig zijn. Lees de volledige gebruikershandleiding voor meer informatie.
HET PRODUCT VEILIG INSCHAKELEN
Schakel de telefoon niet in als het gebruik van mobiele telefoons verboden is of als dit storing of gevaar zou kunnen opleveren.
VERKEERSVEILIGHEID HEEFT VOORRANG
Houd u aan de lokale wetgeving. Houd terwijl u rijdt uw handen vrij om uw voertuig te besturen. De verkeersveiligheid dient uw eerste prioriteit te hebben terwijl u rijdt.
STORING Alle draadloze telefoons kunnen gevoelig zijn voor storing. Dit kan de werking van de telefoon negatief beïnvloeden.
SCHAKEL HET APPARAAT UIT IN ZIEKENHUIZEN Houd u aan alle mogelijke
beperkende maatregelen. Schakel de telefoon uit in de nabijheid van medische apparatuur.
SCHAKEL HET APPARAAT UIT IN VLIEGTUIGEN Houd u aan alle mogelijke
beperkende maatregelen. Draadloze telefoons kunnen storingen veroorzaken in vliegtuigen.
SCHAKEL HET APPARAAT UIT TIJDENS HET TANKEN Gebruik de telefoon niet in een
benzinestation. Gebruik het apparaat niet in de nabijheid van brandstof of chemicaliën.
SCHAKEL HET APPARAAT UIT IN DE BUURT VAN EXPLOSIEVEN Houd u aan alle
mogelijke beperkende maatregelen. Gebruik de telefoon niet waar explosieven worden gebruikt.
GEBRUIK HET APPARAAT VERSTANDIG
Gebruik het apparaat alleen in de normale positie zoals in de productdocumentatie wordt uitgelegd. Raak de antenne niet onnodig aan.
DESKUNDIG ONDERHOUD Dit product mag alleen door deskundigen worden geïnstalleerd of gerepareerd.
TOEBEHOREN EN BATTERIJEN Gebruik alleen goedgekeurde toebehoren en batterijen. Sluit geen incompatibele producten aan.
WATERBESTENDIGHEID De telefoon is niet waterbestendig. Houd het apparaat droog.
Copyright © 2005 Nokia. All rights reserved.
9
MAAK BACK-UPS Maak een back-up of een
gedrukte kopie van alle belangrijke gegevens.
AANSLUITEN OP ANDERE TELEFOONS
Wanneer u de telefoon op een andere telefoon aansluit, dient u eerst de handleiding bij de telefoon te raadplegen voor uitgebreide veiligheidsinstructies. Sluit geen incompatibele producten aan.
ALARMNUMMER KIEZEN Controleer of de telefoonfunctie van de telefoon ingeschakeld en operationeel is. Druk zo vaak als nodig is op
om het scherm leeg te maken en terug te keren naar het startscherm. Toets het alarmnummer in en druk op . Geef op waar u zich bevindt. Beëindig het gesprek pas wanneer u daarvoor toestemming hebt gekregen.
Informatie over het apparaat
Het draadloze apparaat zoals beschreven in deze handleiding is goedgekeurd voor gebruik op het GSM 900/1800/1900-netwerk. Neem contact op met uw serviceprovider voor meer informatie over netwerken.
Houd u bij het gebruik van de functies van dit apparaat aan alle regelgeving en eerbiedig de privacy en legitieme rechten van anderen.
Waarschuwing: Als u andere functies van dit
apparaat wilt gebruiken dan de alarmklok, moet de telefoon zijn ingeschakeld. Schakel het apparaat niet in wanneer het gebruik van de draadloze telefoon storingen of gevaar kan veroorzaken.
Netwerkdiensten
Om de telefoon te kunnen gebruiken, moet u zijn aangemeld bij een aanbieder van draadloze diensten. Veel van de functies van dit apparaat zijn afhankelijk van de functies die beschikbaar zijn in het draadloze netwerk. Deze netwerkdiensten zijn mogelijk niet in alle netwerken beschikbaar. Het kan ook zijn dat u specifieke regelingen moet treffen met uw serviceprovider voordat u de netwerkdiensten kunt gebruiken. Mogelijk krijgt u van uw serviceprovider extra instructies voor het gebruik van de diensten en informatie over de bijbehorende kosten. Bij sommige netwerken gelden beperkingen die het gebruik van netwerkdiensten negatief kunnen beïnvloeden. Zo bieden sommige netwerken geen ondersteuning voor bepaalde taalafhankelijke tekens en diensten.
10
Copyright © 2005 Nokia. All rights reserved.
Het kan zijn dat uw serviceprovider heeft verzocht om bepaalde functies uit te schakelen of niet te activeren in uw apparaat. In dat geval worden deze functies niet in het menu van uw apparaat weergegeven. Neem contact op met uw serviceprovider voor meer informatie.
Dit draadloze apparaat is een 3GPP GSM Release 99-station met ondersteuning voor GPRS en is ontworpen om ook Release 97 GPRS-netwerken te ondersteunen. Er kunnen echter compatibiliteitsproblemen optreden wanneer het apparaat wordt gebruikt in sommige Release 97 GPRS-netwerken. Neem contact op met uw serviceprovider voor meer informatie.
Dit apparaat ondersteunt WAP 2.0-protocollen (HTTP en SSL) die werken met TCP/IP-protocollen. Voor een aantal functies van dit apparaat, zoals MMS, browsen, e-mail en het downloaden van inhoud via een browser of MMS, is mogelijk netwerkondersteuning nodig voor deze technologieën.
Uitbreidingen, batterijen en opladers
Controleer voor gebruik altijd het modelnummer van een oplader. Deze telefoon is bedoeld voor gebruik met de volgende voedingsbronnen: ACP-12 en LCH-12.
Waarschuwing: Gebruik alleen batterijen, laders en
toebehoren die door Nokia zijn goedgekeurd voor gebruik met dit model. Het gebruik van alle andere types kan de goedkeuring of garantie doen vervallen en kan gevaarlijk zijn.
Vraag uw leverancier naar de beschikbaarheid van goedgekeurde accessoires. Trek altijd aan de stekker en niet aan het snoer als u toebehoren losmaakt.
Uw telefoon en toebehoren kunnen kleine onderdelen bevatten. Houd ze buiten het bereik van kleine kinderen.
Copyright © 2005 Nokia. All rights reserved.
11

De telefoon aanpassen

Opmerking: Bij uw serviceprovider/
netwerkoperator wijkt de volgorde van menu-items misschien af of bevat het telefoonmenu andere symbolen. Neem contact op met uw serviceproviderof netwerkoperator of met de klantenservice van Nokia als u hulp nodig hebt bij functies die anders zijn dan in deze handleiding beschreven.
De telefoon aanpassen
• Zie ‘Het uiterlijk van de telefoon wijzigen’ op pagina 15 als u de achtergrondafbeelding of de screensaver voor de standby-modus wilt wijzigen.
• Zie ‘Actief standby’ op pagina 15 als u de standby­display wilt gebruiken voor snelle toegang tot de toepassingen die u vaak gebruikt.
• Zie ‘Tonen instellen’ op pagina 13 als u de beltonen wilt aanpassen.
• Zie ‘Standby-modus’ op pagina 99 als u de sneltoetsen wilt wijzigen voor de verschillende toetsaanslagen van de bladertoets en selectietoetsen in de standby-modus.
• Als u de klok in de standby-modus wilt wijzigen, selecteert u Klok > Opties > Instellingen > Type
klok > Analoog of Digitaal.
12
Copyright © 2005 Nokia. All rights reserved.
• Als u de alarmtoon van de klok wilt wijzigen, selecteert
u Klok > Opties > Instellingen > Alarmtoon klok en een toon.
• Als u de signaaltoon van de agenda wilt wijzigen,
selecteert u Agenda > Opties > Instellingen >
Agenda-alarmtoon.
• Als u de welkomstnotitie wilt wijzigen in een
afbeelding of tekst, selecteert u Instrum. >
Instellingen > Telefoon > Algemeen > Welkomstnotitie/logo.
• Als u een afzonderlijke beltoon aan een contactpersoon
wilt toewijzen, selecteert u Contacten. Zie ‘Beltonen toevoegen voor contactpersonen’ op pag. 30.
• Als u een snelkeuzetoets aan een contactpersoon wilt toewijzen, drukt u in de standby-modus op een cijfertoets ( is gereserveerd voor de voicemailbox) en drukt u op . Druk op Ja en selecteer vervolgens een contactpersoon.
• Als u het hoofdmenu opnieuw wilt indelen, selecteert u
Opties > Verplaatsen, Verplaats naar map of Nieuwe map. Weinig gebruikte toepassingen kunt u in mappen
plaatsen en veelgebruikte toepassingen kunt u van een map naar het hoofdmenu verplaatsen.

Tonen instellen

Als u de beltonen, berichtensignaaltonen en andere tonen voor verschillende gebeurtenissen, situaties of bellergroepen wilt instellen en aanpassen, drukt u op en selecteert u Instrum. > Profielen. Het geselecteerde profiel wordt weergegeven boven aan de display in de standby-modus. Als u het profiel Algemeen gebruikt, wordt alleen de datum van vandaag aangegeven.
Druk in de standby-modus op om het profiel te wijzigen. Ga naar het profiel dat u wilt activeren en selecteer OK.
Tip! Als u Beltoondownl. kiest, wordt er een lijst met
bookmarks weergegeven. U kunt een bookmark selecteren en verbinding maken met een webpagina om tonen te downloaden.
Als u een profiel wilt wijzigen, selecteert u Instrum. >
Profielen. Ga naar het profiel en selecteer Opties > Aanpassen. Ga naar de instelling die u wilt wijzigen en
druk op om de opties te openen. Tonen die zijn opgeslagen op de geheugenkaart, worden aangegeven met
. U kunt elke beltoon in de lijst beluisteren voordat u een
toon kiest. Druk op een toets om het geluid te stoppen.
Als u een nieuw profiel wilt maken, selecteert u Opties >
Nieuw maken.

Het profiel Offline

Via het profiel Offline kunt u de telefoon gebruiken zonder verbinding te maken met het draadloze netwerk. Wanneer u het profiel Offline activeert, wordt de verbinding met het draadloze netwerk uitgeschakeld, zoals aangegeven door in de indicator voor de signaalsterkte. Er zijn geen draadloze telefoonsignalen naar en van het apparaat mogelijk. Berichten die u wilt verzenden, worden in de Outbox geplaatst, zodat u deze later kunt verzenden.
Tip! Zie ‘De telefoon aanpassen’ op pagina 12 voor
informatie over het wijzigen van de toon voor de agenda of klok.
Waarschuwing: In het profiel Offline kunt u geen
gesprekken voeren, behalve oproepen naar bepaalde alarmnummers, of andere functies gebruiken waarvoor netwerkdekking vereist is. Als u wilt bellen, wijzigt u het profiel om de telefoonfunctie te activeren. Als het apparaat is vergrendeld, moet u de deblokkeringscode invoeren voordat u het profiel kunt wijzigen en kunt bellen.
Waarschuwing: U kunt het profiel Offline alleen
gebruiken als het apparaat is ingeschakeld. Schakel het apparaat niet in als het gebruik van mobiele apparaten verboden is of als dit storing of gevaar zou kunnen opleveren.
De telefoon aanpassen
Copyright © 2005 Nokia. All rights reserved.
13
Als u het profiel Offline wilt verlaten, selecteert u een ander profiel en vervolgens Opties > Activeren > Ja. Via de telefoon wordt de draadloze overdracht opnieuw ingeschakeld (mits het signaal sterk genoeg is). Als er een Bluetooth-verbinding actief was toen u het profiel
Offline inschakelde, wordt Bluetooth weer gedeactiveerd.
De Bluetooth-verbinding wordt automatisch geactiveerd zodra u het profiel Offline verlaat. Zie ‘Instellingen voor Bluetooth-verbindingen’ op pag. 90.
De telefoon aanpassen
Inhoud van een andere telefoon Transfer
U kunt contactpersonen, agendagegevens, afbeeldingen, videoclips en geluidsfragmenten via Bluetooth kopiëren vanaf een compatibele Series 60-telefoon.
U kunt de Nokia 6681 gebruiken zonder SIM-kaart. Als u de telefoon inschakelt zonder SIM-kaart, wordt automatisch het offline-profiel geactiveerd. Hierdoor kunt u de SIM-kaart in een andere telefoon gebruiken.
U kunt slechts één keer hetzelfde type gegevens, bijvoorbeeld contacten, van de andere telefoon naar uw telefoon overbrengen. Dit is om dubbele gegevens te voorkomen. Als u dezelfde gegevens nogmaals wilt overbrengen, moet u de toepassing Transfer naar de andere telefoon verzenden en opnieuw installeren.
Activeer Bluetooth op beide telefoons voordat u de overdracht naar de Nokia 6681 start. Druk op elke telefoon op en selecteer Connect. > Bluetooth. Selecteer
Bluetooth > Aan. Geef een naam op voor elke telefoon.
Ga als volgt te werk om inhoud over te brengen:
1 Druk op en selecteer Instrum. > Transfer op de
Nokia 6681. Volg de instructies op het scherm.
2 De telefoon zoekt naar apparaten met
Bluetooth-connectiviteit. Als de zoekactie is voltooid, selecteert u de andere telefoon in de lijst.
3 U wordt gevraagd een code in te voeren op de Nokia
6681. Voer de gewenste code in (1-16 cijfers) en selecteer OK. Voer de code ook in op de andere telefoon en selecteer OK.
4 De toepassing Transfer wordt als bericht naar de
andere telefoon verzonden.
5 Open het bericht om Transfer te installeren op de
andere telefoon en volg de instructies op het scherm. De toepassing wordt toegevoegd aan het hoofdmenu.
6 Selecteer met de Nokia 6681 de inhoud die u van de
andere telefoon wilt kopiëren.
De inhoud wordt gekopieerd van het geheugen en de geheugenkaart van de andere telefoon naar de Nokia 6681 en de geheugenkaart van de Nokia 6681. De tijd die hiervoor nodig is, is afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die moet worden overgedragen. De gegevens worden niet van de andere telefoon verwijderd.
14
Copyright © 2005 Nokia. All rights reserved.
Het uiterlijk van de telefoon wijzigen
Als u het uiterlijk van de telefoondisplay wilt wijzigen, zoals de achtergrondafbeelding, het kleurenpalet en de symbolen, drukt u op en selecteert u Instrum. >
Thema's. Het actieve thema wordt aangegeven met . In Thema's kunt u elementen van andere thema’s groeperen
of afbeeldingen selecteren in de toepassing Galerij om thema’s verder aan te passen. Thema's die zijn opgeslagen op de geheugenkaart, worden aangegeven met . De thema's op de geheugenkaart zijn niet beschikbaar als u de geheugenkaart uit de telefoon neemt. Als u de thema's wilt gebruiken, moet u deze in het telefoongeheugen opslaan voordat u de geheugenkaart verwijdert of de geheugenkaart opnieuw plaatsen.
In het beginvenster van Thema's beschikt u over de
opties Bekijken/Themadownloads, Toepassen,
Bewerken, Help en Afsluiten.
Als u een thema wilt activeren, selecteert u dit en kiest u
Opties > Toepassen.
Als u een thema wilt bekijken, selecteert u dit en kiest u
Opties > Bekijken.
Als u thema’s wilt bewerken, selecteert u een thema en kiest u Opties > Bewerken om de volgende opties te wijzigen:
Achtergrond — De afbeelding die u wilt weergeven als
achtergrondafbeelding in de standby-modus.
Kleurenpalet — De kleuren die op het scherm worden
gebruikt.
Screensaver — Het type screensaver: datum en tijd of
de tekst die u zelf hebt getypt. Zie ook Time-outinstellingen screensaver op pag. 99.
Afb. in Favorieten — De achtergrondafbeelding voor
de toepassing Favorieten.
Als u bij het bewerken van een thema voor het geselecteerde thema de oorspronkelijke instellingen wilt herstellen, selecteert u Opties > Oorspr. th. herst..

Actief standby

Via de standby-display hebt u snelle toegang tot de toepassingen die u vaak gebruikt.
Sommige snelkoppelingen zijn vaste koppelingen die u niet kunt wijzigen.
Als u de actieve standby-modus wilt inschakelen, drukt u op , selecteert u Instrum. > Instell. > Telefoon >
Standby-modus > Actief standby en drukt u op . (Als
de actieve standby-modus al was ingeschakeld, wordt deze hierdoor uitgeschakeld.)
De telefoon aanpassen
Copyright © 2005 Nokia. All rights reserved.
15
Boven aan de actieve standby-display worden de standaardtoepassingen weergegeven met daaronder agenda-items en taken.
Ga naar een toepassing of item en druk op .
Als de actieve standby­modus is ingeschakeld, kunt u geen gebruikmaken van de
De telefoon aanpassen
standaardsnelkoppelingen voor de bladertoets die beschikbaar zijn in de standby-modus.
Ga als volgt te werk om standaardsnelkoppelingen te wijzigen:
1 Druk op , selecteer Instrum. > Instell. > Telefoon >
Standby-modus > Toep. actief standby en druk op
.
2 Markeer een snelkoppeling voor een toepassing en
selecteer Opties > Wijzigen.
3 Selecteer een nieuwe toepassing in de lijst en druk
op .
16
Copyright © 2005 Nokia. All rights reserved.

De telefoon

Het polsbandje aanbrengen

Rijg het bandje in volgens de afbeelding en trek het vast.
Opmerking: Gebruik
alleen door Nokia goedgekeurde toebehoren.

Klok

Beschikbare opties in Klok: Alarm instellen, Alarm
opn. instellen, Alarm uitschakelen, Instellingen, Help
en Afsluiten.
Druk op en selecteer Klok.
Selecteer Opties > Alarm instellen om een nieuw alarm in te stellen. Voer de alarmtijd in en selecteer OK. Als het alarm actief is, wordt het symbool weergegeven in de standby-modus.
Als u het alarm wilt uitschakelen, selecteert u Stop. Als het alarm afgaat, kunt u het voor vijf minuten uitschakelen
door Snooze te selecteren. Daarna gaat het alarm weer af. U kunt dit maximaal vijf keer doen.
Als het tijdstip voor het alarm is aangebroken terwijl het apparaat is uitgeschakeld, schakelt het apparaat zichzelf in en wordt de alarmtoon afgespeeld. Als u Stop selecteert, wordt u gevraagd of het apparaat moet worden geactiveerd voor oproepen. Selecteer Nee als u het apparaat wilt uitschakelen of Ja als u het apparaat wilt gebruiken om te bellen en gebeld te worden. Selecteer niet
Ja wanneer het gebruik van een draadloze telefoon
storingen of gevaar kan opleveren.
Als u een alarm wilt uitschakelen, selecteert u Klok >
Opties > Alarm uitschakelen.

Klokinstellingen

Als u de klokinstellingen wilt wijzigen, selecteert u
Opties > Instellingen in de klok.
Als u de klok wilt wijzigen die wordt weergegeven in standby-modus, bladert u omlaag en selecteert u Type
klok > Analoog of Digitaal.
Als u de alarmtoon wilt wijzigen, bladert u omlaag en selecteert u Alarmtoon klok.
Copyright © 2005 Nokia. All rights reserved.
De telefoon
17
Als u wilt toestaan dat de tijd-, datum- en tijdzonegegevens op de telefoon worden bijgewerkt door het netwerk van de mobiele telefoon (netwerkdienst), bladert u omlaag en selecteert u Autom. tijd aanp. De instelling Autom. tijd aanp. wordt pas actief als u de telefoon opnieuw hebt ingeschakeld.
De telefoon
Als u de status van de zomertijd wilt aanpassen, bladert u omlaag en selecteert u Zomertijd. Selecteer Aan om een uur toe te voegen aan de tijd van Mijn thuisstad. Zie ‘Wereldklok’ op pag. 18. Wanneer de zomertijd actief is, wordt het symbool weergegeven in de beginweergave van de klok.

Wereldklok

Open Klok en druk op om de weergave Wereldklok te openen. In de weergave Wereldklok kunt u de tijd in verschillende steden zien.
Als u steden aan de lijst wilt toevoegen, selecteert u
Opties > Stad toevoegen. Voer de eerste letters van de
naam van de stad in. Het zoekveld verschijnt automatisch en de overeenkomende steden worden weergegeven. Selecteer een stad. U kunt maximaal 15 steden aan de lijst toevoegen.
Als u de huidige stad wilt instellen, gaat u naar de gewenste stad en selecteert u Opties > Mijn thuisstad. De stad wordt weergegeven in de beginweergave van de klok en de tijd op de telefoon wordt aangepast aan de geselecteerde stad. Controleer of de tijd juist is en overeenkomt met de tijdzone.

Volume- en luidsprekerregeling

U kunt het geluidsvolume van de telefoon regelen door op (harder) of (zachter) te drukken.
De ingebouwde luidspreker maakt het mogelijk vanaf een korte afstand te spreken en luisteren zonder dat u de telefoon bij uw oor hoeft te houden. Geluidstoepassingen maken standaard gebruik van de luidspreker.
Belangrijk: Houd de telefoon niet dicht bij uw oor
wanneer de luidspreker wordt gebruikt, aangezien het volume erg luid kan zijn.
• Als u de luidspreker wilt gebruiken tijdens een oproep, start u een oproep en drukt u op .
• Druk op als u de luidspreker wilt uitschakelen tijdens een actieve oproep of wanneer u naar een geluid luistert.
18
Copyright © 2005 Nokia. All rights reserved.

Bestandsbeheer

Veel functies van de telefoon gebruiken geheugen voor het opslaan van gegevens. Het gaat hierbij om functies voor contactpersonen, berichten, afbeeldingen, beltonen, agenda en taken, documenten en gedownloade toepassingen. De hoeveelheid beschikbaar geheugen is afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die al in het telefoongeheugen is opgeslagen. U kunt een geheugenkaart gebruiken als extra opslagruimte. Geheugenkaarten zijn herschrijfbaar, zodat u gegevens kunt opslaan en verwijderen.
Als u wilt bladeren in bestanden en mappen in het telefoongeheugen of op een geheugenkaart (indien ingevoegd), drukt u op en selecteert u Instrum. >
Best.beh. De weergave van het telefoongeheugen ( )
wordt geopend. Druk op om de weergave van de geheugenkaart te openen ( ).
Als u bestanden wilt verplaatsen of kopiëren naar een map, drukt u tegelijk op en om een bestand te markeren en selecteert u Opties > Verplaats naar map of Kopiëren
naar map.
Symbolen in Best.beh.:
Map Map met een submap
Als u naar een bestand wilt zoeken, selecteert u Opties >
Zoeken en het geheugen waarin u wilt zoeken. Voer
vervolgens een zoektekst in die overeenkomt met de bestandsnaam.
Tip! Met Nokia Phone Browser in Nokia PC Suite kunt
u de verschillende geheugens in de telefoon bekijken. Zie de cd-rom in het pakket.

Geheugengebruik weergeven

Als u wilt bekijken welke typen gegevens de telefoon bevat en hoeveel geheugen in gebruik wordt genomen door de verschillende gegevenstypen, selecteert u Opties >
Gegevens geheugen. Ga naar Vrij geheug. om de
hoeveelheid beschikbaar geheugen in de telefoon te bekijken.
Als u de hoeveelheid beschikbaar geheugen op de geheugenkaart wilt bekijken wanneer deze in de telefoon is geplaatst, drukt u op om de weergave van de geheugenkaart te openen en selecteert u Opties >
Gegevens geheugen.

Geheugen vol — ruimte vrijmaken

Als het telefoongeheugen vol raakt terwijl de browser open is, wordt de browser automatisch gesloten om geheugenruimte vrij te maken. Als het telefoongeheugen vol raakt terwijl u de browser niet open hebt, krijgt u een
De telefoon
Copyright © 2005 Nokia. All rights reserved.
19
melding dat het geheugen vol raakt en dat u geheugenruimte moet vrijmaken.
Als u telefoongeheugen wilt vrijmaken, kopieert u via bestandsbeheer gegevens naar een geheugenkaart. Markeer de bestanden die u wilt verplaatsen en selecteer
De telefoon
Opties > Verplaats naar map > Geheugenkaart en een
map.
Als u gegevens wilt verwijderen om geheugen vrij te maken, gebruikt u Best.beh. of gaat u naar de desbetreffende toepassing. U kunt bijvoorbeeld de volgende items verwijderen:
• Berichten in de mappen
Inbox, Ontwerpen en Verzonden in Berichten.
• Opgehaalde e-mailberichten in het telefoongeheugen.
• Opgeslagen webpagina's.
• Opgeslagen afbeeldingen, video's of geluidsbestanden.
• Contactgegevens.
• Agenda-notities.
• Gedownloade toepassingen. Zie ook ‘Toepassingsbeheer’ op pag. 109.
• Andere gegevens die u niet meer nodig hebt.

Geheugenkaart

Opmerking: In dit apparaat wordt een
multimediakaart (MMC-kaart) gebruikt van het type Reduced Size Dual Voltage (1,8/3V). Gebruik alleen MMC-kaarten met tweevoudig voltage als u verzekerd wilt zijn van compatibiliteit tussen de componenten. Informeer bij de fabrikant of leverancier van de MMC-kaart naar de compatibiliteit van de geheugenkaart.
Druk op en selecteer Instrum. > Geheugen. U kunt een geheugenkaart gebruiken als extra opslagruimte. U kunt ook back-ups maken van de gegevens in het telefoongeheugen en deze gegevens later terugzetten op de telefoon.
U kunt de geheugenkaart niet gebruiken als het klepje van de geheugenkaartsleuf openstaat.
Houd alle geheugenkaarten buiten bereik van kleine kinderen.
Open de sleuf van de geheugenkaart niet wanneer de telefoon in gebruik is. Als het klepje van de sleuf wordt geopend, kan dit schade toebrengen aan het apparaat, de geheugenkaart en de gegevens op de kaart.
20
Copyright © 2005 Nokia. All rights reserved.
Beschikbare opties voor de geheugenkaart:
Reservekopie, Herst. vanaf kaart, Geh.kaart formatt., Naam geh.kaart, Gegevens geheugen, Help en Afsluiten.
Gebruik alleen compatibele multimediakaarten (MMC-kaarten) met dit apparaat. Andere geheugenkaarten, zoals Secure Digital-kaarten (SD) passen niet in de MMC-kaartsleuf en zijn niet compatibel met dit apparaat. Als u een incompatibele geheugenkaart gebruikt, kan schade ontstaan aan de geheugenkaart en het apparaat en kunnen de gegevens die op de incompatibele kaart zijn opgeslagen, beschadigd raken.
• Als u een back-up van het telefoongeheugen wilt
maken op een geheugenkaart, selecteert u Opties >
Reservekopie.
• Als u de informatie van de geheugenkaart wilt terugzetten in het telefoongeheugen, selecteert u
Opties > Herst. vanaf kaart.

Een geheugenkaart formatteren

Wanneer een geheugenkaart wordt geformatteerd, gaan alle gegevens op de kaart definitief verloren.
Tip! Als u de naam van een geheugenkaart wilt
wijzigen, selecteert u Opties > Naam geh.kaart.
Sommige geheugenkaarten zijn voorgeformatteerd. Andere kaarten moet u zelf eerst formatteren. Raadpleeg uw leverancier om te achterhalen of u de geheugenkaart moet formatteren voor het eerste gebruik.
U formatteert een geheugenkaart door Opties >
Geh.kaart formatt. te selecteren. Selecteer Ja ter
bevestiging. Voer na het formatteren een naam in voor de geheugenkaart en selecteer OK.
De telefoon
Copyright © 2005 Nokia. All rights reserved.
21

Bellen

Bellen

Nummer kiezen

Tip! Druk op om het volume tijdens een gesprek
harder te zetten of op om het volume zachter te zetten.
1 Voer in de standby-modus het telefoonnummer,
inclusief het netnummer, in. Druk op om een nummer te verwijderen. Voor internationale gesprekken drukt u tweemaal op
voor het teken + (duidt de internationale
toegangscode aan), kiest u vervolgens het landnummer, het netnummer (eventueel zonder voorloopnul) en het abonneenummer.
2 Druk op om het nummer te bellen. 3 Druk op om het gesprek te beëindigen (of de oproep
te annuleren).
Tip! Als u het nummer van uw voicemailbox wilt
wijzigen, drukt u op en selecteert u Instrum. >
Voicemailbox > Opties > Nummer wijzigen. Voer
het nummer in (dit krijgt u van de serviceprovider) en selecteer OK.
Als u op drukt, wordt een gesprek altijd beëindigd, ook als een andere toepassing actief is.
U moet de contacten vanaf de SIM naar Contacten kopiëren voordat u op deze manier kunt bellen. Zie ‘Contactgegevens kopiëren’ op pag. 29.
Als u wilt bellen vanuit Contacten, drukt u op en selecteert u Contacten. Ga naar de gewenste naam of voer in het zoekveld de eerste letters van de naam in. De gevonden namen worden getoond. Druk op om een nummer te kiezen.
Houd ingedrukt in de standby-modus om uw voicemailbox (netwerkdienst) te bellen. Zie ook ‘Oproepen doorschakelen’ op pag. 107.
Als u een recent gekozen nummer wilt bellen, drukt u in de standby-modus op om een lijst weer te geven met de 20 laatst gekozen nummers. Ga naar het gewenste nummer en druk op om het nummer te bellen.

Bellen met een snelkeuzetoets

Als u een telefoonnummer wilt toewijzen aan een van de snelkeuzetoetsen ( ), drukt u op en selecteert u Instrum. > Snelkeuze. is gereserveerd voor de voicemailbox.
22
Copyright © 2005 Nokia. All rights reserved.
Als u wilt bellen in de standby-modus, drukt u op de snelkeuzetoets en vervolgens op .
Tip! Als u een snelkeuzenummer wilt kiezen door de
snelkeuzetoets ingedrukt te houden, drukt u op en selecteert u Instrum. > Instellingen > Bellen >
Snelkeuze > Aan.
Een conferentiegesprek voeren
1 Bel de eerste deelnemer. 2 Als u de volgende deelnemer wilt bellen, selecteert u
Opties > Nieuwe oproep. Het eerste gesprek wordt
automatisch in de wachtstand geplaatst.
3 Als de nieuwe oproep is beantwoord, kunt u de eerste
deelnemer in het conferentiegesprek opnemen. Hiervoor selecteert u Opties > Conferentie. Herhaal stap 2 om de volgende deelnemer in het gesprek te betrekken en selecteer Opties >
Conferentie > Toev. aan confer.
Conferentiegesprekken tussen maximaal zes deelnemers (inclusief uzelf) worden ondersteund. Als u een privé-gesprek wilt voeren met een van de deelnemers, selecteert u Opties > Conferentie > Privé. Selecteer een deelnemer en druk op Privé. Het conferentiegesprek wordt in de wachtstand geplaatst. De andere deelnemers kunnen ondertussen met elkaar doorpraten. Als u het privé-gesprek hebt beëindigd,
selecteert u Opties > Conferentie > Toev. aan confer. om terug te keren naar het conferentiegesprek. Als u een deelnemer uit het conferentiegesprek wilt verwijderen, selecteert u Opties > Conferentie >
Deelnemer verwijd. Ga vervolgens naar de gewenste
deelnemer en selecteer Verwijd.
4 Druk op om het actieve conferentiegesprek te
beëindigen.

Een oproep beantwoorden of weigeren

Druk op om de oproep te beantwoorden.
Als u bij een inkomende oproep de beltoon wilt uitschakelen, selecteert u Stil.
Tip! Als er een compatibele hoofdtelefoon is
aangesloten op de telefoon, kunt u een oproep beantwoorden en beëindigen door op de toets voor de hoofdtelefoon te drukken.
Als u een oproep niet wilt beantwoorden, drukt u op om deze te weigeren. De beller hoort een bezettoon. Als u met de functie Doorschakel-instellingen > Indien bezet oproepen doorschakelt, worden geweigerde oproepen ook doorgeschakeld. Zie ‘Oproepen doorschakelen’ op pag. 107.
Bellen
Copyright © 2005 Nokia. All rights reserved.
23
Wanneer u een inkomende oproep weigert, kunt u ook een SMS-bericht naar de beller verzenden, waarin u aangeeft waarom u de oproep niet hebt beantwoord. Selecteer
Bellen
Opties > SMS verzenden. U kunt de tekst bewerken
voordat u deze verzendt. Zie ‘Oproepinstellingen’ op pag. 99 voor informatie over het instellen van deze optie en het opstellen van een standaard SMS-bericht.
Oproep in wachtrij (netwerkdienst)

Als u de functie Oproep in wachtrij (netwerkdienst) hebt geactiveerd in Instrum. > Instellingen > Bellen > Oproep

in wachtrij, kunt u een oproep beantwoorden terwijl u al
een gesprek voert.
Tip! Zie ‘Tonen instellen’ op pag. 13 voor meer
informatie over het aanpassen van beltonen aan omstandigheden en gebeurtenissen.
Druk op om de oproep in de wachtrij te beantwoorden. Het eerste gesprek wordt dan in de wachtstand geplaatst.
Als u tussen de twee gesprekken wilt schakelen, kiest u
Verwiss. Selecteer Opties > Doorverbinden om het
actieve gesprek en het gesprek in de wachtstand met elkaar te verbinden en zelf de verbinding te verbreken. Druk op om het actieve gesprek te beëindigen. Als u beide oproepen wilt beëindigen, selecteert u Opties > Alle
oproep. beëind.

Opties tijdens een gesprek

Veel van de tijdens een gesprek beschikbare opties zijn netwerkdiensten. Via Opties kunt u tijdens een gesprek de volgende functies activeren: Dempen of Dmp oph.,
Aannemen, Weigeren, Verwisselen, Standby of Oproep activeren, Telefoon insch., Luidspreker insch. of Handsfree insch. (als er een compatibele hoofdtelefoon
met Bluetooth-technologie is aangesloten), Actieve opr.
beëind. of Alle oproep. beëind., Nieuwe oproep, Conferentie en Doorverbinden. Selecteer een van de
volgende opties:
Vervangen — Hiermee beëindigt u een actieve oproep en
vervangt u deze door de oproep in de wachtstand te beantwoorden.
DTMF verzenden — Hiermee kunt u DTMF-tonen (DTMF
staat voor 'Dual Tone Multi-frequency') verzenden, bijvoorbeeld een wachtwoord. Voer de DTMF-reeks in of zoek ernaar in Contacten. Als u een wachtteken (w) of een pauzeteken (p) wilt invoeren, drukt u herhaaldelijk op
. Selecteer OK om de toon te verzenden.
Tip! U kunt DTMF-tonen toevoegen aan de velden
Telefoonnummer of DTMF op een contactkaart.
24
Copyright © 2005 Nokia. All rights reserved.

Logboek

Recente opr.

Als u de telefoonnummers wilt bijhouden van gemiste en ontvangen oproepen en de gekozen nummers, drukt u op
en selecteert u Connect. > Logboek > Recente opr.
Gemiste en ontvangen oproepen worden alleen geregistreerd als het netwerk deze functies ondersteunt, de telefoon aan staat en zich binnen het bereik van de netwerkdienst bevindt.
Tip! Als in de standby-modus wordt gemeld dat u
oproepen hebt gemist, selecteert u Tonen om de gemiste oproepen weer te geven. U kunt terugbellen door naar het nummer of de naam te gaan en op te drukken.
Lijsten met recente oproepen wissen — Selecteer in de beginweergave van Recente oproepen Opties > Wis
recente oproep. om alle lijsten met recente oproepen te
wissen. Als u een van de lijsten met oproepen wilt wissen, opent u de betreffende lijst en selecteert u Opties > Lijst
wissen. Als u een afzonderlijk item wilt wissen, opent u de
lijst, gaat u naar het gewenste item en drukt u op .

Duur oproep

Als u de duur van inkomende en uitgaande oproepen wilt bijhouden, drukt u op en selecteert u Connect. >
Logboek > Duur oproep.
Als u wilt weergeven hoe lang een gesprek gaande is, selecteert u Connect. > Logboek > Opties >
Instellingen > Duur oproep tonen. Selecteer Ja of Nee.
Opmerking: De uiteindelijke gespreksduur die door
de serviceprovider in rekening wordt gebracht, varieert afhankelijk van de netwerkfuncties, afrondingen, belastingen, enzovoort.
Als u gespreksduurgegevens wilt wissen, selecteert u
Opties > Timers op nul. Hiervoor hebt u de
blokkeringscode nodig. Zie ‘Beveiliging’ ‘Telefoon en SIM’ op pag. 103.

Packet-ggvns

Als u wilt controleren hoeveel gegevens er zijn verzonden en ontvangen tijdens pakketgegevensverbindingen, drukt u op en selecteert u Connect. > Logboek >
Packet-ggvns. De kosten van
pakketgegevensverbindingen worden mogelijk gebaseerd op de hoeveelheid verzonden/ontvangen gegevens.
Bellen
Copyright © 2005 Nokia. All rights reserved.
25

Alle communicatiegebeurtenissen controleren

Bellen
Symbolen in Logboek:
Inkomend Uitgaand Gemiste communicatiegebeurtenissen
Als u alle door de telefoon geregistreerde oproepen, SMS-berichten of gegevensverbindingen wilt controleren, drukt u op , selecteert u Connect. >
Logboek en drukt u op
om het algemene logboek te openen. U kunt per oproep de afzender of ontvanger, het telefoonnummer, de serviceprovider of het toegangspunt bekijken. Via een filter kunt u specifieke gegevens bekijken en op basis van de logboekgegevens nieuwe contactkaarten maken.
Tip! Druk op en selecteer Berichten > Verzonden
om een lijst met verzonden berichten te bekijken.
Subgebeurtenissen, zoals een SMS-bericht dat in delen wordt verzonden via een pakketgegevensverbinding, gelden als één communicatiegebeurtenis. Verbindingen
met uw mailbox, de multimediaberichtencentrale of webpagina's worden weergegeven als pakketgegevensverbindingen.
Opmerking: Wanneer u berichten verzendt, is het
mogelijk dat het woord Verzonden wordt weergegeven op de display. Hiermee wordt aangegeven dat het bericht is verzonden naar het nummer van de berichtencentrale dat in de telefoon is geprogrammeerd. Dit is geen indicatie dat het bericht is ontvangen door de doellocatie. Neem contact op met uw serviceprovider voor meer informatie over berichtendiensten.
Als u het logboek wilt filteren, selecteert u Opties > Filter en een filter.
Als u de inhoud van het logboek, de lijst met recente oproepen en de leveringsrapporten definitief wilt wissen, selecteert u Opties > Logboek wissen. Selecteer Ja ter bevestiging.
Als u de optie Duur vermelding log wilt instellen, selecteert u Opties > Instellingen > Duur vermelding log. De gebeurtenissen worden een aantal dagen bewaard, waarna ze automatisch worden gewist. Als u Geen
logboek selecteert, worden de lijst met recente oproepen,
de leveringsrapporten van berichten en de volledige inhoud van het logboek definitief verwijderd.
26
Copyright © 2005 Nokia. All rights reserved.
Pakketgegevensteller en timer voor verbinding: Om te bekijken hoeveel gegevens, gemeten in kilobytes, zijn overgebracht en hoelang een pakketgegevensverbinding heeft geduurd, gaat u naar een inkomende of uitgaande gebeurtenis die wordt aangegeven met Pack. en selecteert u Opties > Gegevens bekijken.
Bellen
Copyright © 2005 Nokia. All rights reserved.
27

Contacten (adresboek)

Druk op en selecteer Contacten. In Contacten kunt u een persoonlijke beltoon, spraaklabel of thumbnailafbeelding aan een contactkaart toevoegen. Ook kunt u contactgroepen maken, zodat u een SMS of e-mail kunt versturen naar meerdere ontvangers tegelijk. U kunt ontvangen contactgegevens (visitekaartjes) opslaan in Contacten. Zie ‘Gegevens en instellingen’ op
Contacten (adresboek)
pag. 56. Contactgegevens kunnen alleen worden verzonden naar of ontvangen van compatibele apparaten.
Bericht maken, Nieuw contact, Gesprek openen, Bewerken, Verwijderen, Dupliceren, Toev. aan groep
(weergegeven als u een groep hebt gemaakt), Hoort bij
groepen (weergegeven als u een groep hebt gemaakt), Markeringen aan/uit, Kopiëren, SIM-contacten, Ga naar webadres, Zenden, Contactinfo, Instellingen, Help en Afsluiten.

Namen en nummers opslaan

1 Selecteer Opties > Nieuw contact. 2 Vul de gewenste velden in en druk op Gereed.
28
Copyright © 2005 Nokia. All rights reserved.
Beschikbare opties in Contacten: Openen, Bellen,
Opties bij het bewerken van een contactkaart:
Thumbnail toevoeg., Thumbnail verwijd., Detail toevoegen, Detail verwijderen, Label bewerken, Help en Afsluiten.
Als u contactkaarten wilt bewerken in Contacten, gaat u naar de contactkaart die u wilt bewerken en selecteert u Opties > Bewerken. Als u een contactkaart wilt verwijderen uit Contacten, selecteert u een kaart en drukt u op . Als u meerdere contactkaarten tegelijk wilt verwijderen, drukt u op
en om de contactpersonen te markeren en
drukt u op om ze te verwijderen.
Tip! Als u contactkaarten wilt toevoegen en
bewerken, gebruikt u Nokia Contacts Editor in Nokia PC Suite. Zie de cd-rom die bij de telefoon is geleverd.
Als u een thumbnailafbeelding aan een contactkaart wilt toevoegen, opent u de contactkaart en selecteert u
Opties > Bewerken > Opties > Thumbnail toevoeg. De
thumbnail wordt weergegeven zodra de bijbehorende contactpersoon belt.

Standaardnummers en -adressen

U kunt standaardnummers of -adressen toewijzen aan een contactkaart. Op deze manier kunt u eenvoudig de contactpersoon bellen of een bericht naar hem of haar verzenden via een bepaald nummer of adres als een contactpersoon meerdere nummers of adressen heeft.
1 Selecteer een contactpersoon in Contacten en druk
op .
2 Selecteer Opties > Standaardnummers. 3 Selecteer een standaardnummer waaraan u een
nummer of adres wilt toevoegen en selecteer Toewijz.
4 Selecteer het nummer of adres dat u als standaard wilt
instellen.
Het standaarddetail wordt onderstreept op de contactkaart.

Contactgegevens kopiëren

Tip! Als u contactgegevens wilt verzenden, selecteert
u de kaart die u wilt verzenden. Selecteer Opties >
Zenden > Via SMS, Via multimedia of Via Bluetooth.
Zie ‘Berichten’ op pag. 48 en ‘Gegevens verzenden via een Bluetooth-verbinding’ op pag. 91.
• Als u namen en nummers van een SIM-kaart naar de telefoon wilt kopiëren, drukt u op en selecteert u
Contacten > Opties > SIM-contacten >
SIM-telefoonboek. Selecteer de namen die u wilt
kopiëren en kies vervolgens Opties > Kopie naar
Contact.
• Als u een telefoon-, fax- of semafoonnummer vanuit Contacten wilt kopiëren naar de SIM-kaart, selecteert u Contacten en opent u een contactkaart. Ga vervolgens naar het nummer en selecteer Opties >
Kopieer naar SIM.
Tip! U kunt uw contactpersonen synchroniseren met
een compatibele pc waarop Nokia PC Suite is geïnstalleerd. Zie de cd-rom die bij de telefoon is geleverd.
SIM-telefoonb. en andere SIM-diensten
Opmerking: Raadpleeg de leverancier van uw
SIM-kaart, bijvoorbeeld uw netwerkopeator, serviceprovider of andere leverancier, voor informatie over de beschikbare SIM-diensten, de tarieven en het gebruik van deze SIM-diensten.
Druk op en selecteer Contacten > Opties >

SIM-contacten > SIM-telefoonb. om de namen en

nummers te bekijken die op de SIM-kaart zijn opgeslagen. In het SIM-telefoonboek kunt u nummers toevoegen, bewerken of kopiëren naar Contacten en kunt u oproepen doen.
Contacten (adresboek)
Copyright © 2005 Nokia. All rights reserved.
29

Beltonen toevoegen voor contactpersonen

Als een persoon of groepslid u belt, wordt de beltoon voor die persoon afgespeeld indien het nummer van de beller wordt meegestuurd met de oproep en dit door uw telefoon wordt herkend.
1 Druk op om een contactkaart te openen of ga naar
de groepenlijst en selecteer een contactgroep.
2 Selecteer Opties > Beltoon. Er wordt een lijst met
Contacten (adresboek)
beltonen weergegeven.
3 Selecteer de beltoon die u wilt gebruiken voor de
afzonderlijke contactpersoon of de gehele groep.
U verwijdert de beltoon door Standaard beltoon te selecteren in de lijst met beltonen.

Spraakgestuurd bellen

U kunt bellen via een spraaklabel dat u aan een contactkaart hebt toegevoegd. U kunt hiervoor een woord of combinatie van woorden gebruiken.
Houd rekening met het volgende voordat u spraaklabels gebruikt:
• Spraaklabels zijn niet taalgevoelig. Ze zijn afhankelijk van de stem van de spreker.
• U moet het spraaklabel exact zo uitspreken als u het hebt opgenomen.
• Spraaklabels zijn gevoelig voor achtergrondgeluiden. Neem de spraaklabels op en gebruik ze in een rustige omgeving.
• Erg korte namen worden niet geaccepteerd. Gebruik lange namen en vermijd het gebruik van soortgelijke namen voor verschillende nummers.
Opmerking: Het gebruik van spraaklabels kan
moeilijkheden opleveren in een drukke omgeving of tijdens een noodgeval. Voorkom dus onder alle omstandigheden dat u uitsluitend van spraaklabels afhankelijk bent.

Een spraaklabel toevoegen

Voorbeeld: U kunt iemands naam gebruiken,
bijvoorbeeld ‘Jans mobieltje’.
Per contactkaart kunt u maar één spraaklabel instellen. U kunt maximaal 50 telefoonnummers een spraaklabel geven.
1 Open in Contacten de contactkaart waaraan u een
spraaklabel wilt toevoegen.
2 Ga naar het nummer waaraan u het spraaklabel wilt
toevoegen en selecteer Opties > Spraaklabel toev.
30
Copyright © 2005 Nokia. All rights reserved.
Loading...
+ 98 hidden pages