Miele DA 6488 W, DA 6498 W, DA 6498 W EXTA Instructions Manual [el]

Page 1
Οδηγίες χρήσης και τοποθέτησης Απορροφητήρας
Διαβάστε οπωσδήποτε τις οδηγίες χρήσης πριν από την τοποθέτηση
- σύνδεση - αρχική λειτουργία. Έτσι προστατεύετε τον εαυτό σας και αποφεύγετε βλάβες στη συσκευή.
el-GR M.-Nr. 11 474 900
Page 2
Πίνακας περιεχομένων
Σύνδεση μέσω εφαρμογής.............................................................................. 18
Σύνδεση μέσω WPS........................................................................................ 19
Αποσύνδεση WLAN (επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις) .................. 20
Λειτουργία Con@ctivity μέσω του οικιακού δικτύου WLAN (Con@ctivity 3.0) 22 Λειτουργία Con@ctivity μέσω μιας απευθείας σύνδεσης WLAN (Con@ctivity
3.0).................................................................................................................. 22
Επιστροφή στην αυτόματη λειτουργία ........................................................... 26
Αλλαγή του μετρητή ωρών λειτουργίας του φίλτρου λίπους ......................... 30
Αλλαγή/απενεργοποίηση μετρητή ωρών λειτουργίας φίλτρου οσμών........... 31
Εμφάνιση στοιχείων του μετρητή ωρών λειτουργίας ...................................... 31
2
Page 3
Πίνακας περιεχομένων
Ειδικές υποδείξεις για επιχρωμιωμένο περίβλημα ......................................... 33
Καθαρισμός λεκάνης περισυλλογής ............................................................... 33
Μηδενισμός του μετρητή ωρών λειτουργίας του φίλτρου λίπους.................. 37
Μηδενισμός του μετρητή ωρών λειτουργίας του φίλτρου οσμών .................. 38
Που να πετάξετε το φίλτρο οσμών................................................................. 38
Φίλτρο οσμών με δυνατότητα φρεσκαρίσματος............................................. 38
Προστατευτικό διάφραγμα............................................................................. 46
Νερό συμπύκνωσης........................................................................................ 46
Σιγαστήρας ..................................................................................................... 47
3
Page 4

Υποδείξεις ασφαλείας

Αυτός ο απορροφητήρας ανταποκρίνεται πλήρως στις ισχύουσες προδιαγραφές ασφαλείας. Η παραβίαση της σωστής χρήσης της συσκευής είναι επικίνδυνη και για το χειριστή και για τη συσκευή.
Διαβάζετε τις οδηγίες χρήσης και τοποθέτησης προσεκτικά, πριν θέσετε σε λειτουργία τον απορροφητήρα. Μέσα σ' αυτές υπάρ­χουν σημαντικές υποδείξεις για την τοποθέτηση, την ασφάλεια, τον χειρισμό και τη συντήρηση της συσκευής. Έτσι προστατεύετε τον εαυτό σας αλλά και τον απορροφητήρα από οποιαδήποτε βλάβη.
Σύμφωνα με τις προδιαγραφές IEC60335-1 η εταιρεία Miele τονίζει κατηγορηματικά, ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να διαβάζετε και να ακολουθείτε το κεφάλαιο για την τοποθέτηση της συσκευής καθώς και τις υποδείξεις ασφαλείας.
Ο κατασκευαστής δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για βλάβες που προκύπτουν από λανθασμένη χρήση ή αμέλεια αυτών των υποδείξεων.
Φυλάσσετε και ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες χρήσης και σε περί­πτωση αλλαγής του ιδιοκτήτη της συσκευής, μην παραλείψετε να του παραδώσετε και τις οδηγίες χρήσης.

Χρήση σύμφωνα με τους κανονισμούς

Η συσκευή αυτή είναι κατασκευασμένη μόνο για οικιακή χρήση ή
για παρόμοια χρήση σε άλλους χώρους.
Αυτός ο απορροφητήρας δεν προορίζεται για χρήση σε εξωτερι-
κούς χώρους.
Χρησιμοποιείτε τον απορροφητήρα αποκλειστικά και μόνο για
οικιακή χρήση για την απορρόφηση και τον καθαρισμό του χώρου από τους υδρατμούς που προκύπτουν κατά το μαγείρεμα. Οποιαδήποτε άλλη χρήση δεν επιτρέπεται.
Στη λειτουργία με ανακύκλωση αέρα ο απορροφητήρας δεν
μπορεί να χρησιμοποιηθεί επάνω από εστία αερίου για τον εξαερισμό του χώρου στον οποίο βρίσκεται τοποθετημένος. Ζητήστε σχετικά τη συμβουλή ειδικού τεχνικού εγκαταστάσεων φυσικού αερίου.
4
Page 5
Υποδείξεις ασφαλείας
Δεν επιτρέπεται η χρήση της συσκευής από άτομα, τα οποία λόγω
της ψυχικής ή διανοητικής τους κατάστασης, της έλλειψης εμπειρίας ή λόγω άγνοιας δεν είναι σε θέση να τη χειριστούν με ασφάλεια. Επι­τρέπεται μόνο υπό την επιτήρηση ή τις οδηγίες ενός άλλου υπεύθυνου ατόμου. Αυτά τα άτομα επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή χωρίς επιτήρηση, μόνο όταν τους δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες, ώστε να μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν με ασφάλεια. Πρέπει να αναγνωρί­ζουν και να καταλαβαίνουν τους πιθανούς κινδύνους ενός λάθος χειρισμού.

Προστασία για τα παιδιά

Πρέπει να κρατάτε μακριά από τον απορροφητήρα παιδιά κάτω
των 8 ετών, εκτός εάν τα επιτηρείτε συνεχώς.
Παιδιά άνω των 8 ετών επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν τον
απορροφητήρα χωρίς επιτήρηση, μόνο όταν τους δοθούν οι κατάλ­ληλες οδηγίες σχετικά με αυτόν, ώστε να μπορούν να τον χρησιμο­ποιήσουν με ασφάλεια. Τα παιδιά πρέπει να αναγνωρίζουν και να καταλαβαίνουν τους πιθανούς κινδύνους ενός λάθος χειρισμού.
Τα παιδιά δεν επιτρέπεται να καθαρίζουν τη συσκευή και να
κάνουν εργασίες συντήρησης σε αυτή χωρίς επιτήρηση.
Επιτηρείτε πάντα τα παιδιά που παίζουν κοντά στη συσκευή και
μην τα αφήνετε ποτέ να παίζουν με αυτή.
Το φως του φωτισμού εστιών είναι πολύ δυνατό.
Προσέχετε ιδιαίτερα τα μωρά, ώστε να μην κοιτούν απευθείας το φως.
Κίνδυνος ασφυξίας. Τα παιδιά μπορεί κατά το παιχνίδι να
τυλιχτούν στο υλικό συσκευασίας (π.χ. μεμβράνη) ή να το βάλουν στο κεφάλι τους και πάθουν ασφυξία. Κρατάτε τα παιδιά μακριά από τα υλικά συσκευασίας. Kρατάτε το υλικό συσκευασίας μακριά από τα παιδιά.
5
Page 6
Υποδείξεις ασφαλείας

Τεχνική ασφάλεια

Η εγκατάσταση, οι επισκευές και η συντήρηση πρέπει να γίνονται
μόνο από ειδικευμένους τεχνικούς, αλλιώς μπορεί να δημιουργηθούν σημαντικοί κίνδυνοι για το χειριστή.
Βλάβες στη συσκευή μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλειά
σας. Ελέγχετε τη συσκευή για εξωτερικές ζημιές. Μην θέτετε ποτέ σε λειτουργία μια συσκευή με εμφανείς ζημιές.
Η συσκευή αυτή σας εγγυάται ηλεκτρική ασφάλεια, εφόσον συνδε-
θεί με σύστημα γείωσης σύμφωνο προς τις ισχύουσες προδιαγραφές. Είναι πολύ σημαντικό, να υπάρχει αυτή η βασική προϋπόθεση ασφα­λείας. Σε περίπτωση αμφιβολίας θα πρέπει να ελεγχθεί η ηλεκτρική εγκατάσταση από έναν ειδικό.
Η αξιόπιστη και ασφαλής λειτουργία του απορροφητήρα εξασφα-
λίζεται τότε μόνο, όταν αυτός είναι συνδεδεμένος στο δημόσιο ηλε­κτρικό δίκτυο.
Πριν από τη σύνδεση, σιγουρευτείτε, ότι τα στοιχεία ηλεκτρικής
σύνδεσης (τάση και συχνότητα), που αναγράφονται στην πινακίδα τύπου του απορροφητήρα, συμφωνούν με το ηλεκτρικό σας δίκτυο. Αυτά τα στοιχεία πρέπει οπωσδήποτε να συμφωνούν, για να μην προκληθούν βλάβες στη συσκευή. Συγκρίνετε τα στοιχεία σύνδεσης πριν τη σύνδεση. Αν έχετε αμφιβο­λίες ρωτήστε τον ηλεκτρολόγο σας.
Το πολύπριζο ή η μπαλαντέζα δεν παρέχουν την απαιτούμενη
ασφάλεια (κίνδυνος πυρκαγιάς). Μη συνδέετε τη συσκευή μέσω αυτών με το ηλεκτρικό ρεύμα.
Στους απορροφητήρες της σειράς...EXT/EXTA η εξωτερική
τουρμπίνα πρέπει να συνδεθεί χρησιμοποιώντας το συνοδευτικό κα­λώδιο σύνδεσης και τα βύσματα σύνδεσης. Αυτές οι συσκευές επιτρέπεται να συνδυαστούν μόνο με ένα εξωτε­ρικό μοτέρ της εταιρείας Miele.
6
Page 7
Υποδείξεις ασφαλείας
Χρησιμοποιείτε τον απορροφητήρα μόνο μετά την τοποθέτησή
του. Μόνο έτσι, θα είναι εγγυημένη η ασφαλής λειτουργία του.
Η συσκευή αυτή δεν επιτρέπεται να τοποθετείται και να λειτουργεί
σε χώρους που βρίσκονται εν κινήσει (π.χ. πλοία).
Σε περίπτωση που αγγίξετε ηλεκτροφόρα καλώδια ή γίνουν αλλα-
γές στα ηλεκτρικά ή μηχανικά μέρη της συσκευής, αυτό θα είναι επι­κίνδυνο για εσάς και μπορεί να δημιουργήσει ανωμαλίες στη λειτουρ­γία της συσκευής. Ανοίγετε το περίβλημα της συσκευής, μόνο όπως περιγράφεται στα κεφάλαια που αναφέρονται στην εγκατάσταση και τον καθαρισμό της. Μην ανοίγετε άλλα μέρη της συσκευής.
Κάθε απαίτηση που αφορά την εγγύηση χάνεται, σε περίπτωση
που η συσκευή δεν επισκευαστεί από εξουσιοδοτημένο τεχνίτη του Miele Service.
Mόνο με γνήσια ανταλλακτικά μπορεί να εγγυηθεί η Miele ότι η συ-
σκευή θα ανταποκρίνεται πλήρως στις προδιαγραφές ασφαλείας με τις οποίες έχει κατασκευαστεί. Διάφορα μέρη της συσκευής που έχουν υποστεί βλάβη, θα πρέπει να αντικατασταθούν μόνο με τέτοια ανταλλακτικά.
Ένα κατεστραμμένο καλώδιο σύνδεσης επιτρέπεται να αντικατα-
σταθεί μόνο από εξειδικευμένους τεχνίτες.
Σε εργασίες εγκατάστασης και συντήρησης, καθώς και επισκευών
πρέπει να αποσυνδέετε τη συσκευή από το ηλεκτρικό ρεύμα. Η συ­σκευή αποσυνδέεται από το ηλεκτρικό ρεύμα τότε μόνο όταν
- κλείνετε τις ασφάλειες στον ηλεκτρικό πίνακα ή
- ξεβιδώνετε και αφαιρείτε τις βιδωτές ασφάλειες από τον ηλεκτρι­κό πίνακα ή
- βγάλετε το φις (αν υπάρχει) από την πρίζα. Για να γίνει αυτό μην τραβάτε το καλώδιο, αλλά το φις.
7
Page 8
Υποδείξεις ασφαλείας

Ταυτόχρονη λειτουργία με εστία θέρμανσης εξαρτώμενη από την ανανέωση του αέρα

Κίνδυνος δηλητηρίασης από καυσαέρια. Όταν στον χώρο που λειτουργεί ο απορροφητήρας υπάρχουν και εστίες θέρμανσης εξαρτώμενες από την ανανέωση του αέρα, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις συνθήκες λειτουργίας. Οι εξαρτώμενες από την ανανέωση του αέρα εστίες θέρμανσης συλλέγουν τον αέρα καύσης από τον χώρο όπου βρίσκονται τοπο­θετημένες και διοχετεύουν τα καυσαέρια προς τα έξω (π.χ. μέσω μιας καμινάδας). Αυτές μπορεί να είναι π.χ. σόμπες αερίου, πετρελαίου ή κάρβουνου, θερμοσίφωνο ή θέρμανση αερίου, μπόιλερ, εστίες ή φούρνοι.
Ο απορροφητήρας απορροφά κατά τη λειτουργία του ποσότητα αέρα από την κουζίνα και από τους γειτονικούς χώρους. Αυτό ισχύει για τους παρακάτω τρόπους λειτουργίας: – Λειτουργία με εξαγωγή αέρα – Λειτουργία με εξαγωγή αέρα με εξωτερική τουρμπίνα – Λειτουργία με ανακύκλωση αέρα με κουτί κυκλοφορίας αέρα τοποθετημένο εκτός του δωματίου.
Χωρίς επαρκή παροχή αέρα, δημιουργείται υποπίεση. Η εστία θέρ­μανσης λαμβάνει ελάχιστη ποσότητα αέρα καύσης. Αυτό επιδρά αρνητικά στη διαδικασία καύσης. Δηλητηριώδη καυσαέρια μπορεί να εισέλθουν από την καμινάδα ή από το μπουρί μέσα στα δωμάτια. Θανάσιμος κίνδυνος!
8
Page 9
Υποδείξεις ασφαλείας
Για να λειτουργεί ο απορροφητήρας ταυτόχρονα με άλλες εστίες θέρμανσης χωρίς κανένα πρόβλημα, θα πρέπει να επιτυγχάνεται υποπίεση 4Pa (0,04mbar) κατά μέγιστο, ούτως ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος επαναρρόφησης των καυσαερίων που δημιουργούν οι εστίες θέρμανσης.
Η κατάλληλη υποπίεση επιτυγχάνεται, εφόσον στον χώρο προβλέπεται ένα μόνιμο άνοιγμα, π.χ. μια πόρτα ή ένα παράθυρο, έτσι ώστε να εισέρχεται πάντα ο απαραίτητος για την καύση φρέσκος αέρας στους εσωτερικούς χώρους. Εδώ πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη διάμετρο του ανοίγματος. Το άνοιγμα ενός κοινού τηλεσκοπικού σωλήνα τοίχου δεν επαρκεί για τη σωστή τροφοδότηση των χώρων με φρέσκο αέρα.
Για τη σωστή εκτίμηση, πρέπει να γίνει μέτρηση όλων των χώρων μιας κατοικίας. Συμβουλευτείτε σχετικά έναν κατάλληλο τεχνικό καμινάδων.
Αν ο απορροφητήρας σας πρόκειται να λειτουργεί μόνο με ανακύκλωση αέρα, όπου ο αέρας θα επιστρέφει στον χώρο τοπο­θέτησης, οι παραπάνω περιορισμοί για την ταυτόχρονη λειτουργία εστίας θέρμανσης εξαρτώμενης από την ανανέωση του αέρα δεν ισχύουν.
9
Page 10
Υποδείξεις ασφαλείας

Σωστή χρήση

Από την ανοιχτή φωτιά μπορεί να προκύψει πυρκαγιά.
Μην επιχειρήσετε να μαγειρέψετε ή να ψήσετε σε ανοιχτή φωτιά κάτω από τον απορροφητήρα. Φλαμπέ, ψητά σε γκριλ κ.λπ. απαγορεύονται. Ο απορροφητήρας που βρίσκεται σε λειτουργία τραβάει τις φλόγες στο φίλτρο. Τα σταγονίδια λίπους που υπάρχουν μπορεί να αρπάξουν φωτιά.
Η ισχυρή επίδραση της θερμότητας κατά το μαγείρεμα σε μια
εστία αερίου μπορεί να βλάψει τον απορροφητήρα.
- Όταν χρησιμοποιείτε τον απορροφητήρα πάνω από εστίες αερίου, πρέπει να προσέχετε, οι εστίες που βρίσκονται σε λει­τουργία να είναι συνέχεια καλυμμένες με σκεύη. Διακόπτετε τη λειτουργία της εστίας αερίου ακόμα και όταν αφαιρείτε έστω και για λίγο τα σκεύη.
- Επιλέγετε σκεύη που αντιστοιχούν στο μέγεθος της εστίας.
- Κανονίζετε τη φλόγα κατά τέτοιο τρόπο, ώστε αυτή σε καμιά πε­ρίπτωση να μην βγαίνει έξω από το σκεύος.
- Αποφεύγετε το υπερβολικό ζέσταμα των σκευών (π.χ. κατά το μα­γείρεμα σε σκεύος Wok).
Το νερό συμπύκνωσης μπορεί να προκαλέσει σκουριές στον
απορροφητήρα. Θέτετε σε λειτουργία τον απορροφητήρα πάντα, όταν μια εστία είναι σε χρήση, για να μη μπορεί να συγκεντρωθεί νερό συμπύκνωσης.
Έλαια και λίπη που έχουν υπερθερμανθεί μπορεί να αναφλεγούν
και έτσι να πιάσει φωτιά ο απορροφητήρας. Όταν μαγειρεύετε με λάδια και λίπη σε κατσαρόλες, τηγάνια ή φριτέζες, δεν πρέπει να αφήνετε τα σκεύη χωρίς επίβλεψη. Επίσης και όταν ψήνετε σε ηλεκτρικό γκριλ, δεν πρέπει ποτέ να απομακρύ­νεστε από τη συσκευή του γκριλ.
10
Page 11
Υποδείξεις ασφαλείας
Η συσσώρευση λίπους και βρωμιάς εμποδίζουν τη σωστή λειτουρ-
γία του απορροφητήρα. Μη χρησιμοποιείτε ποτέ τον απορροφητήρα χωρίς φίλτρα λίπους, για να είναι εγγυημένη η καθαρότητα των υδρατμών.
Υπάρχει περίπτωση κατά το μαγείρεμα εξαιτίας της αναδυόμενης
θερμότητας να θερμανθεί αρκετά ο απορροφητήρας. Αγγίζετε το περίβλημα και τα φίλτρα λίπους, μόνο όταν έχει κρυώσει ο απορροφητήρας.

Σωστή τοποθέτηση

Λάβετε υπόψη σας τις υποδείξεις του κατασκευαστή των εστιών
που χρησιμοποιείτε, για να γνωρίζετε αν είναι δυνατή η λειτουργία απορροφητήρα πάνω από τις εστίες.
Η τοποθέτηση του απορροφητήρα πάνω από εστίες καύσης
στερεών καυσίμων δεν επιτρέπεται.
Αν η απόσταση ανάμεσα στη συσκευή μαγειρέματος και στον
απορροφητήρα είναι πολύ μικρή, αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον απορροφητήρα. Αν δεν έχουν οριστεί μεγαλύτερες αποστάσεις ασφαλείας από τον κατασκευαστή των συσκευών μαγειρέματος, θα πρέπει να τηρούνται μεταξύ αυτών και της κάτω γωνίας του απορροφητήρα οι αποστάσεις ασφαλείας που αναφέρονται στο κεφάλαιο «Τοποθέτη­ση». Αν χρησιμοποιούνται διάφορες συσκευές μαγειρέματος κάτω από τον απορροφητήρα, για τις οποίες ισχύουν διαφορετικές αποστάσεις ασφαλείας, τότε πρέπει να λάβετε υπόψη σας τη μεγαλύτερη απόσταση ασφαλείας που δίνεται.
Για τη στερέωση του απορροφητήρα λάβετε υπόψη τα στοιχεία
στο κεφάλαιο «Εγκατάσταση».
Τα εξαρτήματα μπορεί να έχουν αιχμηρές γωνίες και έτσι να προ-
κληθούν τραυματισμοί. Κατά τη συναρμολόγηση φοράτε γάντια που παρέχουν προστασία έναντι κοπής.
11
Page 12
Υποδείξεις ασφαλείας
Χρησιμοποιείτε για τον αεραγωγό μόνο σωλήνες ή αγωγούς από
άφλεκτο υλικό, όπως τους διαθέτει το κατάστημα από το οποίο αγο­ράσατε τη συσκευή ή το τμήμα ανταλλακτικών της Miele.
Ο αέρας που βγαίνει από τον απορροφητήρα δεν επιτρέπεται να
περνά ούτε από μια χρησιμοποιημένη καμινάδα καλοριφέρ πετρελαίου ή αερίου ούτε από φρεάτιο που χρησιμεύει για τον εξαερισμό χώρων, όπου λειτουργεί τζάκι.
Σε περίπτωση που ο εξαγόμενος αέρας οδηγείται μέσα από
καμινάδα ή φρεάτιο, εκτός λειτουργίας, τότε θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στους κανονισμούς που ισχύουν για αυτό σε κάθε χώρα.

Καθαρισμός και περιποίηση

Υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς, αν ο καθαρισμός δεν διεξαχθεί σύμ-
φωνα με τα στοιχεία που δίνονται σε αυτές τις οδηγίες χρήσης.
Ο ατμός μιας συσκευής ατμοκαθαρισμού μπορεί να εισχωρήσει σε
ηλεκτρικά μέρη της συσκευής και να προκαλέσει βραχυκύκλωμα. Μη χρησιμοποιείτε σε καμιά περίπτωση συσκευές ατμοκαθαρισμού για τον καθαρισμό της συσκευής.
Μπορεί να τραυματιστείτε από τον ανοιχτό οδηγό υδρατμών. Μην
αφήνετε τον οδηγό υδρατμών ανοιχτό χωρίς λόγο.

Σκεύη

Χρησιμοποιείτε αποκλειστικά γνήσια ανταλλακτικά Miele. Αν χρη-
σιμοποιήσετε εξαρτήματα άλλης μάρκας, χάνετε κάθε δικαίωμα να απαιτήσετε την προστασία και τα πλεονεκτήματα που περιέχονται μέσα στην εγγύηση.
12
Page 13

Προστασία περιβάλλοντος

Αξιοποίηση της συσκευασίας

Η συσκευασία προστατεύει τη συσκευή από τυχόν ζημιές κατά τη μεταφορά της. Τα υλικά συσκευασίας έχουν επιλε­γεί με ειδικά κριτήρια, που υποστηρί­ζουν τον οικολογικό παράγοντα και την τεχνολογία ανακύκλωσης απορριμμά­των.
Αυτά τα υλικά μην τα πετάτε στα σκου­πίδια, αλλά στον πιο κοντινό σας χώρο συγκέντρωσης απορριμμάτων προς ανακύκλωση.
Αξιοποίηση της παλιάς συ­σκευής
Οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευ­ές περιέχουν πολλές πολύτιμες πρώτες ύλες. Περιέχουν επίσης συγκεκριμένα υλικά, μείγματα και συστατικά στοιχεία τα οποία ήταν απαραίτητα για τη λει­τουργία και την ασφάλειά τους. Στα οικιακά απορρίμματα καθώς και με ακα­τάλληλη μεταχείριση μπορεί ν' αποτε­λέσουν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Σε καμία περίπτωση μην πετάξετε την παλιά συσκευή σας μαζί με τα οικιακά απορρίμματα.
Αντί αυτού χρησιμοποιήστε τους ειδι­κούς χώρους αποκομιδής για την παράδοση και αξιοποίηση των ηλεκτρι­κών και ηλεκτρονικών συσκευών που διατίθενται από τον δήμο ή την κοινότητα, από τα εμπορικά καταστή­ματα ή από την εταιρεία Miele. Για το σβήσιμο οποιωνδήποτε προσωπικών σας στοιχείων που τυχόν υπάρχουν στην παλιά συσκευή που θα παραδώσετε, είστε εκ του νόμου εσείς οι ίδιοι υπεύθυνοι. Φροντίστε, ώστε μέχρι την αποκομιδή της συσκευής, να φυλάσσε­ται αυτή μακριά από μικρά παιδιά.
13
Page 14

Άποψη απορροφητήρα

14
Page 15
Άποψη απορροφητήρα
a
Οδηγός υδρατμών
b
Καμινάδα Πρόσθετα εξαρτήματα Μόνο στη λειτουργία με εξαγωγή αέρα
c
Φίλτρο οσμών Φίλτρο οσμών μίας χρήσης ή με δυνατότητα φρεσκαρίσματος Πρόσθετα εξαρτήματα για τη λειτουργία με ανακύκλωση αέρα
d
Όργανα χειρισμού
e
Φωτισμός εστιών
f
Φίλτρο λίπους
g
Πίνακας για πλαϊνή απορρόφηση
h
Λεκάνη συλλογής
i
Στόμιο εξαγωγής αέρα Ο εξερχόμενος αέρας μπορεί εναλλακτικά να οδηγείται έξω προς τα πάνω ή προς τα πίσω. Στη λειτουργία με ανακύκλωση αέρα η εξαγωγή αέρα μπορεί να καθοδηγηθεί μόνο προς τα πάνω.
j
Πλήκτρο αφής για τη λειτουργία και τη διακοπή λειτουργίας του μοτέρ
k
Πλήκτρο αφής για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση και για την αυξομείω­ση του φωτισμού εστιών
l
Πλήκτρα αφής για τη ρύθμιση της ισχύος του μοτέρ
m
Πλήκτρο για την παράταση λειτουργίας
n
Πλήκτρο αφής για τον μετρητή ωρών λειτουργίας του φίλτρου λίπους
o
Πλήκτρο αφής για τον μετρητή ωρών λειτουργίας του φίλτρου οσμών
15
Page 16

Περιγραφή λειτουργίας

Οι παρακάτω λειτουργίες είναι δυνατές εξαρτώμενες από τον τύπο του απορ­ροφητήρα:

Λειτουργία με εξαγωγή αέρα

Ο απορροφητήρας απορροφά τους ατμούς από το μαγείρεμα. Ο αέρας κατευθύνεται από τον πίνακα πλαϊνής απορρόφησης και μέσω του φίλτρου λίπους και καθαρίζεται. Στη συνέχεια ο αέρας οδηγείται προς τα έξω.

Λειτουργία με ανακύκλωση αέρα

Ο αέρας που απορροφάται καθαρίζεται από τον πίνακα πλαϊνής απορρόφησης και από το φίλτρο λίπους και επιπλέον από ένα φίλτρο οσμών. Στη συνέχεια ο αέρας οδηγείται πίσω στην κουζίνα.

Λειτουργία με εξωτερικό μοτέρ

(απορροφητήρες τύπου...EXT/EXTA)
Οι απορροφητήρες, είναι ειδικά κατασκευασμένοι για τη σύνδεση με εξωτερικό μοτέρ, δηλαδή το μοτέρ απορρόφησης Miele τοποθετείται σε έναν εξωτερικό χώρο της δικής σας επι­λογής. Το εξωτερικό μοτέρ συνδέεται με τον απορροφητήρα μέσω ενός ειδικού ηλεκτρικού καλωδίου και η λειτουργία του κατευθύνεται από τη λειτουργία Con@ctivity ή από τον πίνακα χειρισμού του απορροφητήρα.
16
Page 17

Αρχική λειτουργία

Επιλογή εξαγωγής αέρα ή ανα­κύκλωσης αέρα
Ο απορροφητήρας είναι κατάλληλος για εξαγωγή αέρα και ανακύκλωση αέρα. Η απόδοση του μοτέρ προσαρ­μόζεται στον επιλεγμένο τρόπο λει­τουργίας. Εκ κατασκευής έχει ρυθμι­στεί η λειτουργία με ανακύκλωση αέρα. Για τη λειτουργία με εξαγωγή αέρα πρέπει να αλλάξει η ρύθμιση του απορροφητήρα.
Η αλλαγή σε λειτουργία με εξαγωγή αέρα γίνεται μέσω της απενεργοποίη­σης του μετρητή ωρών λειτουργίας για το φίλτρο/τα φίλτρα οσμών.
Απενεργοποιείτε το μοτέρ και τον
φωτισμό.
Αγγίζετε ταυτόχρονα το πλήκτρο πα-
ράτασης λειτουργίας και το πλήκτρο του φίλτρου οσμών .
Το σύμβολο του φίλτρου οσμών και μια ένδειξη από τη βαθμίδα μοτέρ ανα­βοσβήνουν.
Αγγίζετε το πλήκτρο Β.Επιβεβαιώνετε τη διαδικασία με το
πλήκτρο του φίλτρου οσμών .
Όλες οι λυχνίες ελέγχου σβήνουν.
Η λειτουργία εξαγωγής αέρα έχει ρυθμι­στεί.

Δημιουργία Miele@home

Προϋπόθεση:
- Δίκτυο WLAN
- Εφαρμογή Miele
- Λογαριασμός χρήστη στη Miele. Μπορείτε να δημιουργήσετε τον λογαριασμό χρήστη μέσω της εφαρμογής Miele.
Ο απορροφητήρας σας είναι εξοπλι­σμένος με μια ενσωματωμένη μονάδα WLAN. Συνδέστε τον απορροφητήρα με το οικιακό δίκτυο WLAN. Στη συνέχεια μπορείτε να χειριστείτε τον απορροφη­τήρα μέσω της εφαρμογής Miele.
Αν η Miele εστία σας συμπεριλαμβάνε­ται ομοίως στο οικείο δίκτυο WLAN, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αυτόματο έλεγχο του απορροφητήρα μέσω της λειτουργίας Con@ctivity.
Εξασφαλίστε, ότι στον χώρο τοποθέ­τησης της συσκευής σας είναι διαθέσιμο το σήμα του δικτύου σας WLAN με αρκετά δυνατό σήμα.
Μπορείτε να δημιουργήσετε τη σύνδεση με το οικιακό δίκτυο WLAN χρησιμοποι­ώντας την εφαρμογή Miele ή μέσω WPS.
Αν η επιβεβαίωση δεν γίνει μέσα σε 4 λεπτά, διατηρείται η παλιά ρύθμιση.
17
Page 18
Αρχική λειτουργία

Διαθεσιμότητα Miele@home

Η χρήση της εφαρμογής Miele εξαρ­τάται από τη διαθεσιμότητα της υπηρε­σίας Miele@home στη χώρα σας.
Η υπηρεσία Miele@home δεν είναι δια­θέσιμη σε όλες τις χώρες.
Πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.miele.com.

Εφαρμογή Miele

Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν την εφαρμογή Miele από το Apple App
Store® ή από το Google Play Store™.

Σύνδεση μέσω εφαρμογής

Μπορείτε να δημιουργήσετε τη σύνδεση δικτύου με την εφαρμογή Miele.
Εγκαταστήστε την εφαρμογή Miele
στην κινητή συσκευή σας.
Για τη σύνδεση θα χρειαστείτε:
1. Τον κωδικό πρόσβασης του δικτύου σας WLAN
2. Τον κωδικό πρόσβασης του απορρο­φητήρα σας
Ο κωδικός πρόσβασης του απορροφη­τήρα σας αποτελείται από τα τελευταία 9 ψηφία του αριθμού κατασκευής, τα οποία θα βρείτε στην πινακίδα τύπου.
Την πινακίδα τύπου θα βρείτε, αν αφαι­ρέσετε το φίλτρο λίπους.
Ξεκινήστε τη σύνδεση της συσκευής
στην εφαρμογή και ακολουθήστε τα βήματα σύνδεσης.
Αν ακολουθήσει η προτροπή να ενεργο­ποιήσετε το WLAN του απορροφητήρα, ενεργήστε ως εξής:
18
Page 19
Αρχική λειτουργία
Απενεργοποιήστε τον απορροφητή-
ρα.
Κρατάτε το πλήκτρο B πατημένο.
Αγγίξτε ταυτόχρονα το πλήκτρο φωτι-
σμού.
Το 2 ανάβει σταθερά, το 3 αναβοσβήνει.
Ο απορροφητήρας είναι κατά τη διάρ­κεια των επόμενων 2λεπτών έτοιμος για τη σύνδεση.
Ακολουθήστε τα περαιτέρω βήματα
στην εφαρμογή.

Σύνδεση μέσω WPS

Το WLAN-router σας πρέπει να έχει δυνατότητα για WPS (WiFi Protected Setup).
Θέτετε τον απορροφητήρα εκτός λει-
τουργίας.
Κρατάτε το πλήκτρο B πατημένο.
Αγγίζετε ταυτόχρονα το πλήκτρο φω-
τισμός .
Το 2 ανάβει σταθερά, το 3 αναβοσβήνει.
Η σύνδεση WLAN πρέπει να ξεκινήσει ταυτόχρονα στον απορροφητήρα και στο WPS-router σας.
Μετά την επιτυχημένη σύνδεση ανάβουν το 2 και το 3 σταθερά.
Αφήνετε τη λειτουργία σύνδεσης στον
απορροφητήρα, αγγίζοντας το πλήκτρο παράταση λειτουργίας .
Μπορείτε τώρα να χειριστείτε τον απορροφητήρα με την εφαρμογή.
Μετά από μερικά δευτερόλεπτα
πιέζετε το πλήκτρο B στον απορρο­φητήρα.
Μετά από λίγο ανάβει το 2 σταθερά, το 3 και το B αναβοσβήνουν.
Ο απορροφητήρας είναι κατά τη διάρ­κεια των επόμενων δύο λεπτών έτοιμος για τη σύνδεση.
19
Page 20
Αρχική λειτουργία
Ξεκινάτε τη σύνδεση WPS στο WLAN
router σας.
Μετά την επιτυχημένη σύνδεση ανάβουν το 2 και το 3 σταθερά.
Αφήνετε τη λειτουργία σύνδεσης στον
απορροφητήρα, αγγίζοντας το πλήκτρο παράταση λειτουργίας .
Μπορείτε τώρα να χειριστείτε τον απορροφητήρα με την εφαρμογή.

Αποσύνδεση WLAN (επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις)

Για να δημιουργήσετε μια νέα σύνδεση WLAN, πρέπει πρώτα να αποσυνδέσετε την υπάρχουσα σύνδεση WLAN.
Θέτετε τον απορροφητήρα εκτός λει-
τουργίας.
Κρατάτε το πλήκτρο 1 πατημένο.
Αγγίζετε ταυτόχρονα το πλήκτρο φω-
τισμός .
Αν η σύνδεση δεν μπόρεσε να δημιουρ­γηθεί, ενδεχομένως να μην ενεργοποιήσατε αρκετά γρήγορα το WPS στο router σας. Διεξάγετε εκ νέου τα βήματα που αναφέρθηκαν πιο πάνω.
Χρήσιμη συμβουλή: Αν το WLAN router σας δεν διαθέτει WPS ως μέθοδο σύν­δεσης, χρησιμοποιείτε τη σύνδεση μέσω της εφαρμογής Miele.
20
Σε μία υπάρχουσα σύνδεση WLAN ανάβουν το 2 και το 3 σταθερά.
Ο απορροφητήρας είναι μέσα στα επόμενα δύο λεπτά έτοιμος για την αποσύνδεση.
Page 21
Αγγίζετε το πλήκτρο 1.
Το 2 ανάβει σταθερά και το 3 αναβο­σβήνει.
Μετά από μερικά δευτερόλεπτα αναβο­σβήνουν το 2 και το 3. Η σύνδεση έχει ακυρωθεί.
Αρχική λειτουργία

Δημιουργία λειτουργίας Con@ctivity

Η λειτουργία Con@ctivity περιγράφει την απευθείας επικοινωνία ανάμεσα σε μια ηλεκτρική εστία Miele και έναν απορροφητήρα Miele. Επιτρέπει τον αυτόματο έλεγχο του απορροφητήρα σε σχέση με την κατάσταση λειτουργίας μιας αυτόνομης ηλεκτρικής εστίας της Miele.
- Μόλις τεθεί σε λειτουργία μια εστία, ενεργοποιείται αυτόνομα ο φωτισμός εστιών και μετά από λίγο ενεργο­ποιείται και το μοτέρ του απορροφη­τήρα.
Αφήνετε τη λειτουργία αποσύνδεσης
στον απορροφητήρα, αγγίζοντας το πλήκτρο παράταση λειτουργίας .
Η σύνδεση WLAN έχει ακυρωθεί. Μπορεί να δημιουργηθεί μια νέα σύνδεση.
- Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ο απορροφητήρας επιλέγει αυτόματα τη βαθμίδα μοτέρ. Η βαθμίδα του μοτέρ εξαρτάται από τον αριθμό των εστιών που είναι σε λειτουργία και των βαθμίδων μαγειρέματος που έχουν επιλεγεί.
- Μετά το μαγείρεμα απενεργοποιού­νται αυτόματα το μοτέρ και ο φωτι­σμός εστιών μετά από ένα δεδομένο χρονικό διάστημα παράτασης λει­τουργίας.
Περισσότερες πληροφορίες για τη λει­τουργία θα βρείτε στο κεφάλαιο «Χειρι­σμός».
21
Page 22
Αρχική λειτουργία
Λειτουργία Con@ctivity μέσω του οι­κιακού δικτύου WLAN (Con@ctivity
3.0)
Προϋπόθεση:
- Οικιακό δίκτυο WLAN
- Εστία Miele με δυνατότητα WLAN
Συνδέετε τον απορροφητήρα και την
εστία σας στο οικιακό δίκτυο WLAN (βλέπε ενότητα «Δημιουργία Miele@home»).
Η λειτουργία Con@ctivity ενεργοποιεί­ται αυτόματα.

Λειτουργία Con@ctivity μέσω μιας απευθείας σύνδεσης WLAN (Con@ctivity 3.0)

Προϋπόθεση:
- Εστία Miele με δυνατότητα WLAN
Αν δεν διαθέτετε ένα οικείο δίκτυο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια απευ­θείας σύνδεση μεταξύ της εστίας και του απορροφητήρα.
Η σύνδεση περιγράφεται στις οδηγίες χρήσης της εστίας σας.
Στη συνέχεια περιγράφονται τα βήματα στον απορροφητήρα πάλι με λεπτομέρεια.
Απενεργοποιήστε τον απορροφητή-
ρα.
Κρατάτε το πλήκτρο B πατημένο.
22
Αγγίζετε ταυτόχρονα το πλήκτρο φω-
τισμός 1.
Το 2 ανάβει σταθερά, το 3 αναβοσβήνει.
Ο απορροφητήρας είναι κατά τη διάρ­κεια των επόμενων 2λεπτών έτοιμος για τη σύνδεση.
Page 23
Ξεκινήστε τη σύνδεση WLAN στην
εστία. Πληροφορίες σχετικά θα βρείτε στις οδηγίες χρήσης της εστίας.
Μετά την επιτυχημένη σύνδεση ανάβουν το 2 και το 3 σταθερά.
Αφήνετε τη λειτουργία σύνδεσης στον
απορροφητήρα, αγγίζοντας το πλήκτρο παράταση λειτουργίας .
Η λειτουργία Con@ctivity είναι τώρα ενεργοποιημένη.
Όταν υπάρχει απευθείας σύνδεση WLAN, η εστία και ο απορροφητήρας δεν μπορούν να συνδεθούν σε ένα οικιακό δίκτυο. Αν αυτό είναι επιθυμητό αργότερα, πρέπει πρώτα να διακόψετε την απευθείας σύνδεση WLAN ανάμεσα στην εστία και στον απορροφητήρα (βλέπε ενότητα «Αποσύνδεση WLAN»).
Αρχική λειτουργία
23
Page 24

Χειρισμός (αυτόματη λειτουργία)

Όταν η λειτουργία Con@ctivity είναι ενεργοποιημένη, ο απορροφητήρας λειτουργεί πάντα σε αυτόματη λει­τουργία (βλέπε κεφ. «Αρχική λειτουρ­γία», ενότητα «Δημιουργία λειτουργίας Con@ctivity»).
Αν θέλετε να χειριστείτε τον απορρο­φητήρα με το χέρι, λάβετε υπόψη σας το κεφ. «Χειρισμός (Χειροκίνητη λει­τουργία)», ενότητα «Μαγείρεμα χωρίς τη λειτουργία Con@ctivity».
Μαγείρεμα με τη λειτουργία Con@ctivity (αυτόματη λει­τουργία)
Θέτετε σε λειτουργία μια εστία με μια
οποιαδήποτε βαθμίδα.
Ο φωτισμός εστιών ενεργοποιείται.
Μετά από μερικά δευτερόλεπτα τίθεται σε λειτουργία το μοτέρ, αρχικά σύντομα στη βαθμίδα 2, στη συνέχεια αμέσως στη βαθμίδα 1.
Παραδείγματα για τις βαθμίδες μοτέρ 1 έως
Β

Χρόνος αντίδρασης

Ο απορροφητήρας αντιδρά με καθυστέρηση. Έτσι λαμβάνεται υπόψη ότι η αλλαγή της βαθμίδας ισχύος στην εστία δεν οδηγεί άμεσα σε λιγότερους ή περισσότερους υδρατμούς.
Αφού η εστία στέλνει τις πληροφορίες στον απορροφητήρα κατά διαλείμματα, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερήσεις.
Η αντίδραση ακολουθεί μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα ή λίγα λεπτά.
Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ο α­πορροφητήρας επιλέγει αυτόματα τη βαθμίδα μοτέρ.
Σημαντική είναι η συνολική ισχύς που ενεργοποιήθηκε στην εστία, δηλ. ο αριθμός των ενεργοποιημένων εστιών και το ύψος των επιλεγμένων βαθμίδων.
Αν επιλέξετε στην εστία μια υψηλότερη βαθμίδα ισχύος ή θέσετε σε λειτουργία περισσότερες εστίες, αλλάζει και ο α­πορροφητήρας τη λειτουργία του σε μια υψηλότερη βαθμίδα του μοτέρ.
Αν μειώσετε τη βαθμίδα ισχύος στην εστία ή θέσετε κάποιες εστίες εκτός λειτουργίας, προσαρμόζεται αντίστοιχα και η βαθμίδα του μοτέρ.
24
Page 25
Χειρισμός (αυτόματη λειτουργία)

Τσιγάρισμα

Θέτετε σε λειτουργία μια εστία π.χ.
για το ζέσταμα του σκεύους, πριν από το τσιγάρισμα, στη μέγιστη βαθμίδα. Περ. 10 δευτερόλεπτα έως 4λεπτά αργότερα κατεβάζετε τη θερμοκρα­σία σε χαμηλότερη βαθμίδα ισχύος (60 δευτερόλεπτα έως 5λεπτά σε πε­ρίπτωση εστίας Highlight).
Ο απορροφητήρας αναγνωρίζει μια δια­δικασία ψησίματος.
Ο απορροφητήρας τίθεται σε λειτουρ­γία και μεταβαίνει στη βαθμίδα 3 μετά τη μείωση βαθμίδας της εστίας και πα­ραμένει σ' αυτήν τη βαθμίδα του μοτέρ για περίπου 5 λεπτά.
Στη συνέχεια καθορίζεται η βαθμίδα μοτέρ πάλι μέσω της λειτουργίας Con@ctivity.
Μπορείτε επίσης εκ των προτέρων να επιλέξετε με το χέρι μια άλλη βαθμίδα μοτέρ.

Διακοπή λειτουργίας

Θέτετε εκτός λειτουργίας όλες τις
εστίες.
Το μοτέρ του απορροφητήρα μειώνει βαθμιαία την ισχύ του μέσα στα επόμε­να λεπτά και τελικά απενεργοποιείται.
Με αυτόν τον τρόπο καθαρίζει ο αέρας της κουζίνας από τους υδρατμούς και τις οσμές που έχουν απομείνει.
- Από τη βαθμίδα Booster το μοτέρ επιστρέφει αμέσως πίσω στη βαθμίδα
3.
- Αν το μοτέρ λειτουργεί στη βαθμίδα 3, μετά από 1 λεπτό περίπου επι­στρέφει πίσω στη βαθμίδα 2.
- Από τη βαθμίδα 2 επιστρέφει μετά από 2 λεπτά πίσω στη βαθμίδα 1.
- Μετά από 2 λεπτά στη βαθμίδα 1 το μοτέρ τίθεται εκτός λειτουργίας.
- Μετά από άλλα 30 δευτερόλεπτα ο φωτισμός εστιών απενεργοποιείται.
Η διαδικασία μαγειρέματος έχει λήξει.
25
Page 26
Χειρισμός (αυτόματη λειτουργία)

Αφήνετε προσωρινά την αυτόματη λειτουργία

Έτσι αφήνετε προσωρινά την αυτόματη λειτουργία κατά τη διάρκεια του μαγει­ρέματος:
επιλέγετε με το χέρι μια άλλη βαθμίδα
μοτέρ, ή
θέτετε τον απορροφητήρα εκτός λει-
τουργίας με το χέρι, ή
ενεργοποιείτε την παράταση λειτουρ-
γίας του απορροφητήρα. Το μοτέρ τίθεται εκτός λειτουργίας μετά τον επιλεγμένο χρόνο παράτασης, το φως παραμένει αναμμένο.
Ο χειρισμός των λειτουργιών του απορ­ροφητήρα πραγματοποιείται τώρα χει­ροκίνητα (βλ. κεφάλαιο «Χειρισμός (χει­ροκίνητη λειτουργία)»).

Επιστροφή στην αυτόματη λειτουργία

Έτσι επιστρέφει ο απορροφητήρας πάλι στην αυτόματη λειτουργία:
Επίσης έχετε τη δυνατότητα, να χειριστείτε τον απορροφητήρα με το χέρι για μια ολόκληρη διαδικασία μαγει­ρέματος.
Για να γίνει αυτό θέτετε σε λειτουργία
το μοτέρ του απορροφητήρα πριν από την εστία.
Αν μετά το μαγείρεμα ο απορροφητή­ρας και η εστία ήταν εκτός λειτουργίας για τουλάχιστον 30δευτερόλεπτα, με την επόμενη ενεργοποίηση της εστίας ξεκινά πάλι η αυτόματη λειτουργία.
- Δεν γίνεται χειρισμός του απορροφη­τήρα 5 λεπτά περίπου μετά τη χειρο­κίνητη επιλογή μιας βαθμίδας μοτέρ, ή
- Η βαθμίδα μοτέρ που επιλέχθηκε με το χέρι αντιστοιχεί πάλι σ' εκείνη που επιλέχθηκε αυτόματα, ή
- Το μοτέρ του απορροφητήρα και η εστία ήταν εκτός λειτουργίας για του­λάχιστον 30 δευτερόλεπτα. Με την επόμενη ενεργοποίηση της εστίας ξεκινά πάλι η αυτόματη λει­τουργία.
26
Page 27

Χειρισμός (χειροκίνητη λειτουργία)

Μαγείρεμα χωρίς τη λειτουργία Con@ctivity (χειροκίνητη λει­τουργία)
Όταν ισχύουν οι παρακάτω προϋπο­θέσεις πρέπει να χειρίζεστε τον απορ­ροφητήρα με το χέρι:
- Η λειτουργία Con@ctivity δεν είναι ενεργοποιημένη.
- Αφήσατε προσωρινά τη λειτουργία Con@ctivity απενεργοποιημένη (βλ. κεφάλαιο «Χειρισμός (αυτόματη λει­τουργία)», ενότητα «Αφήνετε προσωρινά την αυτόματη λειτουρ­γία»).

Ενεργοποίηση μοτέρ

Θέτετε σε λειτουργία το μοτέρ, μόλις ξεκινήσετε το μαγείρεμα. Έτσι οι υδρα­τμοί από το μαγείρεμα απορροφώνται από την αρχή.
Αγγίζετε το πλήκτρο λειτουργία /
διακοπή.
Το μοτέρ μεταβαίνει στη βαθμίδα 2.

Μείωση από τη βαθμίδα λειτουργίας Booster

Αν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Powermanagement (προρυθμισμένη), το μοτέρ μετά από 5 λεπτά μειώνει αυ­τόματα την ισχύ στη βαθμίδα 3.
Επιλογή παράτασης λειτουργί­ας
Να αφήνετε το μοτέρ μετά το μαγείρε­μα να λειτουργεί για μερικά λεπτά. Ο αέρας της κουζίνας καθαρίζει από τους υδρατμούς και τις οσμές που έχουν απομείνει.
Αποφεύγονται υπολείμματα στον απορ­ροφητήρα και οι οσμές που προέρχο­νται από αυτά.
Η παράταση λειτουργίας φροντίζει ώστε το μοτέρ να σταματήσει αυτόματα μετά από κάποιο προρυθμισμένο χρονι­κό διάστημα.
Αγγίζετε μετά το μαγείρεμα, ενώ το
μοτέρ λειτουργεί, το πλήκτρο πα­ράτασης λειτουργίας

Επιλογή βαθμίδας ισχύος

Για λίγους έως πολλούς υδρατμούς και οσμές έχετε στη διάθεσή σας τις βαθμί­δες ισχύος 1 έως 3.
Αν προσωρινά δημιουργηθούν πολύ ισχυροί υδρατμοί και οσμές, π.χ. κατά το τσιγάρισμα, επιλέγετε τη βαθμίδα Β ως βαθμίδα λειτουργίας Booster.
Αγγίζοντας τα πλήκτρα 1 έως Β επι-
λέγετε την επιθυμητή βαθμίδα ισχύος.
- 1-φορά: το μοτέρ τίθεται εκτός λει-
τουργίας μετά από 5 λεπτά (το 5 ανάβει).
- 2-φορές: το μοτέρ τίθεται εκτός λει-
τουργίας μετά από 15 λεπτά (το 15 ανάβει).
- Αν αγγίξετε εκ νέου το πλήκτρο πα-
ράτασης λειτουργίας , το μοτέρ παραμένει σε λειτουργία (το σβήνει).

Διακοπή λειτουργίας του μοτέρ

Θέτετε εκτός λειτουργίας το μοτέρ με
το πλήκτρο λειτουργία / διακοπή .
27
Page 28
Χειρισμός (χειροκίνητη λειτουργία)
Ενεργοποίηση / Απενεργοποίη­ση / Αυξομείωση φωτισμού εστιών
Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απε­νεργοποιήσετε και να αυξομειώσετε τη φωτεινότητα του φωτισμού εστιών ανεξάρτητα από το μοτέρ.
Για ενεργοποίηση και απενεργοποίη-
ση αγγίζετε σύντομα το πλήκτρο φω­τισμός .
Κατά την ενεργοποίηση ο φωτισμός τί­θεται σε λειτουργία με τη μέγιστη φω­τεινότητα.
Με αναμμένο το φως κρατάτε πατη-
μένο το πλήκτρο φωτισμός . Η φω­τεινότητα του φωτός μειώνεται, μέχρι να αφήσετε το πλήκτρο.
Αν κρατήσετε πατημένο εκ νέου το
πλήκτρο φωτισμός , η φωτεινότητα του φωτός αυξάνεται, μέχρι να αφή­σετε το πλήκτρο.

Power Management

Ο απορροφητήρας διαθέτει μια λει­τουργία Power Management. Η λει­τουργία Power Management εξυπηρετεί στην εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύμα­τος. Φροντίζει, ώστε η τουρμπίνα να χαμηλώνει βαθμίδα αυτόματα και να απενεργοποιείται ο φωτισμός.
- Αν έχει επιλεγεί η βαθμίδα λειτουργί­ας Booster του μοτέρ, μετά από 5 λε­πτά μειώνει αυτόματα στη βαθμίδα 3,
- Από τις βαθμίδες μοτέρ 3, 2 ή 1 μετά από 2 ώρες μειώνεται μια βαθμίδα και στη συνέχεια με βηματισμό 30 λεπτών απενεργοποιείται.
- Ο ενεργοποιημένος φωτισμός εστιών τίθεται εκτός λειτουργίας αυτόματα μετά από 12 ώρες.
Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το σύ­στημα διαχείρισης ισχύος. Λάβετε υπόψη ότι η απενεργοποίηση μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη κατανάλωση ενέργειας.
28

Απενεργοποίηση/ενεργοποίηση του συστήματος διαχείρισης ισχύος (Power management)

Απενεργοποιήστε την τουρμπίνα και
τον φωτισμό.
Αγγίζετε το πλήκτρο παράτασης λει-
τουργίας για περίπου 10δευτε­ρόλεπτα, μέχρι να ανάψει η ένδειξη 1 της ένδειξης βαθμίδας μοτέρ.
Αγγίξτε στη συνέχεια διαδοχικά
- το πλήκτρο φωτισμός,
- το πλήκτρο 1 και πάλι
- το πλήκτρο φωτισμός.
Page 29
Χειρισμός (χειροκίνητη λειτουργία)
Αν το σύστημα διαχείρισης ισχύος (Power management) είναι ενεργοποιημένο, ανάβουν οι ενδείξεις 1 και B συνεχώς. Αν είναι απενεργοποιημένο, αναβοσβή­νουν οι ενδείξεις 1 και B.
Για απενεργοποίηση του συστήματος
διαχείρισης ισχύος (Power management) πατήστε το πλήκτρο 1.
Οι ενδείξεις 1 και Β αναβοσβήνουν. Για ενεργοποίηση πατήστε το
πλήκτροΒ.
Οι ενδείξεις 1 και Β ανάβουν συνεχώς. Επιβεβαιώνετε τη διαδικασία με το
πλήκτρο παράτασης λειτουργίας .
Όλες οι λυχνίες σβήνουν.
Αν δεν επιβεβαιώσετε τη διαδικασία μέσα σε 4λεπτά, διατηρείται η παλιά ρύθμιση.
Αυτόματη απενεργοποίηση συ­σκευής
Αν το Powermanagement είναι απενερ­γοποιημένο, ο απορροφητήρας που έχει τεθεί σε λειτουργία τίθεται εκτός λειτουργίας μετά από 12 ώρες αυτόμα­τα (μοτέρ και φωτισμός εστιών).
Για την επανενεργοποίηση πιέζετε το
πλήκτρο λειτουργία / διακοπή ή το πλήκτρο φωτισμός .
29
Page 30

Χειρισμός (αυτόματη και χειροκίνητη λειτουργία)

Μετρητής ωρών λειτουργίας

Ο απορροφητήρας αποθηκεύει τον χρόνο κατά τον οποίο είναι σε λειτουρ­γία.
Οι μετρητές ωρών λειτουργίας δείχνουν μέσω του φωτισμού του συμβόλου του φίλτρου λίπους ή του πλήκτρου του φίλτρου οσμών , πότε πρέπει να κα­θαρίσετε ή να αλλάξετε τα φίλτρα. Πλη­ροφορίες για τον καθαρισμό και την αλλαγή των φίλτρων και για τον μηδενισμό των μετρητών ωρών λειτουρ­γίας θα βρείτε στο κεφάλαιο «Καθαρι­σμός και περιποίηση».
Αλλαγή του μετρητή ωρών λειτουργί­ας του φίλτρου λίπους
Μπορείτε να προσαρμόσετε τον μετρητή ωρών λειτουργίας στις μαγειρικές σας συνήθειες.
Εκ κατασκευής έχει ρυθμιστεί ένα χρονι­κό διάστημα καθαρισμού 30 ωρών.
- Ένας συντομότερος χρόνος 20 ωρών είναι λογικός, αν τηγανίζετε και τσιγαρίζετε πολύ.
Απενεργοποιείτε το μοτέρ και τον
φωτισμό.
Αγγίζετε ταυτόχρονα το πλήκτρο πα-
ράτασης λειτουργίας και το πλήκτρο φίλτρου λίπους .
Το σύμβολο του φίλτρου λίπους και μια ένδειξη από τη βαθμίδα μοτέρ ανα­βοσβήνουν.
Οι ενδείξεις 1 έως Β δείχνουν τη ρυθμισμένη ώρα:
Ένδειξη 1.................................. 20 ώρες
Ένδειξη 2.................................. 30 ώρες
Ένδειξη 3.................................. 40 ώρες
Ένδειξη Β ................................. 50 ώρες
Επιλέγετε την επιθυμητή ώρα αγγίζο-
ντας τα ψηφία.
Επιβεβαιώνετε τη διαδικασία με το
πλήκτρο φίλτρου λίπους .
Όλες οι λάμπες σβήνουν.
Αν η επιβεβαίωση δεν γίνει μέσα σε 4 λεπτά, διατηρείται η παλιά ρύθμιση.
- Ακόμα κι αν μαγειρεύετε μόνο περιστασιακά, έχουν νόημα τα σχετι­κά σύντομα διαστήματα μεταξύ των καθαρισμών. Έτσι αποφεύγεται να σκληρύνουν τα λίπη που έχει συγκε­ντρωθεί, κάτι που κάνει τον καθαρισμό αρκετά πιο δύσκολο.
- Μπορείτε να επιλέξετε ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα καθα­ρισμού 40 ή 50 ωρών, όταν μαγειρεύ­ετε τακτικά με πολύ χαμηλά λιπαρά.
30
Page 31
Χειρισμός (αυτόματη και χειροκίνητη λειτουργία)

Αλλαγή/απενεργοποίηση μετρητή ωρών λειτουργίας φίλτρου οσμών

Το φίλτρο οσμών είναι απαραίτητο για τη λειτουργία με ανακύκλωση αέρα.
Μπορείτε να προσαρμόσετε τον μετρητή ωρών λειτουργίας στις μαγειρικές σας συνήθειες.
Για τη λειτουργία με εξαγωγή αέρα πρέπει να απενεργοποιηθεί.
Εργοστασιακά έχει ρυθμιστεί χρονικό διάστημα εναλλαγής 180ωρών.
Απενεργοποιείτε το μοτέρ και τον
φωτισμό.
Αγγίζετε ταυτόχρονα το πλήκτρο πα-
ράτασης λειτουργίας και το πλήκτρο του φίλτρου οσμών .
Το σύμβολο του φίλτρου οσμών και μια ένδειξη από τη βαθμίδα μοτέρ ανα­βοσβήνουν.
Οι ενδείξεις 1 έως Β δείχνουν τη ρυθμισμένη ώρα:
Ένδειξη 1................................ 120 ώρες
Ένδειξη 2................................ 180 ώρες
Ένδειξη 3................................ 240 ώρες
Ένδειξη Β ................ απενεργοποιημένη
Επιλέγετε την επιθυμητή ώρα αγγίζο-
ντας τα ψηφία.

Εμφάνιση στοιχείων του μετρητή ωρών λειτουργίας

Πριν περάσει ο χρόνος λειτουργίας μπορείτε να ζητήσετε να σας εμφανι­στεί το ποσοστό του χρόνου που έχει ήδη περάσει.
Θέτετε σε λειτουργία το μοτέρ με το
πλήκτρο λειτουργία / διακοπή .
Πιέζετε και κρατάτε πατημένο το
πλήκτρο φίλτρου λίπους ή το πλήκτρο φίλτρου οσμών .
Αναβοσβήνουν μία ή περισσότερες εν­δείξεις από τη βαθμίδα μοτέρ.
Ο αριθμός των ενδείξεων που αναβο­σβήνουν δίνει τον χρόνο λειτουργίας που έχει περάσει σε ποσοστό τοις εκατό.
Ένδειξη 1 ...................................... 25%
Ενδείξεις 1 και 2 ........................... 50%
Ενδείξεις 1 έως 3 .......................... 75%
Ενδείξεις 1 έως B ....................... 100%
Όταν τεθεί ο απορροφητήρας εκτός λειτουργίας ή αν γίνει διακοπή ρεύμα­τος, οι ώρες λειτουργίας που έχουν παρέλθει παραμένουν αποθηκευ­μένες.
Επιβεβαιώνετε τη διαδικασία με το
πλήκτρο του φίλτρου οσμών .
Όλες οι λυχνίες ελέγχου σβήνουν.
Αν η επιβεβαίωση δεν γίνει μέσα σε 4 λεπτά, διατηρείται η παλιά ρύθμιση.
31
Page 32

Συμβουλές οικονομίας ρεύματος

Αυτός ο απορροφητήρας λειτουργεί αποτελεσματικά και πολύ οικονομικά. Τα μέτρα που ακολουθούν σας υποστη­ρίζουν ως προς την οικονομική χρήση:
- Κατά το μαγείρεμα φροντίζετε, ώστε να υπάρχει καλός εξαερισμός στην κουζίνα. Αν κατά τη λειτουργία με εξαγωγή αέρα δεν εισρέει επαρκής αέρας, ο απορροφητήρας δεν λει­τουργεί αποτελεσματικά και δημιουρ­γούνται αυξημένοι θόρυβοι λειτουργί­ας.
- Μαγειρεύετε στη μικρότερη δυνατή βαθμίδα ισχύος. Όταν δημιουργούνται λίγοι ατμοί αυτό σημαίνει χαμηλή βαθμίδα ισχύος στον απορροφητήρα και συνεπώς χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος.
- Καθαρίζετε ή αλλάζετε τα φίλτρα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Τα πολύ λερωμένα φίλτρα μειώνουν την απόδοση, αυξάνουν τον κίνδυνο πυρ­καγιάς και σημαίνουν κίνδυνο για την υγεία.
- Χρησιμοποιείτε τη λειτουργία Con@ctivity. Ο απορροφητήρας ενεργοποιείται και απενεργοποιείται αυτόματα. Η λειτουργία αυτή επιλέγει τη βέλτιστη βαθμίδα ισχύος για το μα­γείρεμα και έτσι φροντίζει ώστε να γί­νεται μικρή κατανάλωση ρεύματος.
- Αν χειρίζεστε τον απορροφητήρα με το χέρι, λάβετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
– Ελέγχετε στον απορροφητήρα την
επιλεγμένη βαθμίδα ισχύος. Τις πε­ρισσότερες φορές επαρκεί μια χαμηλή βαθμίδα ισχύος. Χρησιμο­ποιείτε τη βαθμίδα της λειτουργίας Booster, μόνο όταν αυτό είναι απαραίτητο.
– Όταν υπάρχει πολύς ατμός
αλλάξτε έγκαιρα σε μια υψηλή βαθμίδα λειτουργίας. Αυτό είναι πιο αποτελεσματικό, από το να προσπαθείτε, να απορροφήσετε τους ατμούς από το μαγείρεμα που έχουν διασκορπιστεί στην κουζίνα, αφήνοντας τον απορρο­φητήρα να λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
– Προσέχετε, ώστε να
απενεργοποιείτε τον απορροφη­τήρα μετά το μαγείρεμα. Αν μετά το μαγείρεμα ο αέρας της κουζίνας πρέπει να καθαρίσει από τους υδρατμούς και τις οσμές που έχουν απομείνει, χρησιμοποιείτε την παράταση λειτουργίας. Το μοτέρ απενεργοποιείται αυτόματα, μόλις περάσει ο χρόνος παράτα­σης λειτουργίας που επιλέξατε.
32
Page 33

Καθαρισμός και περιποίηση

Αποσυνδέετε τον απορροφητή-
ρα από το ηλεκτρικό δίκτυο πριν από κάθε εργασία συντήρησης και περιποίησης (βλέπε κεφ. «Υποδεί­ξεις ασφαλείας»).

Περίβλημα

Γενικά

Οι επιφάνειες και τα όργανα
χειρισμού έχουν ευαισθησία σε γρα­τσουνιές και χαράγματα.
Για τον λόγο αυτόν λάβετε υπόψη σας τις υποδείξεις καθαρισμού που ακολουθούν.
Καθαρίζετε όλες τις επιφάνειες και τα
όργανα χειρισμού μόνο με ένα απορροφητικό πανί και ζεστό σαπου­νόνερο.
Στεγνώνετε τις επιφάνειες στη συ-
νέχεια με ένα μαλακό πανί.
Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσετε:

Ειδικές υποδείξεις για επιχρωμιωμένο περίβλημα

Κατά τον καθαρισμό προκαλούνται μικρές γρατζουνιές στην επιφάνεια, οι οποίες μπορεί να είναι ορατές αναλόγως του φωτισμού χώρου.

Ιδιαίτερες υποδείξεις για γυάλινες επιφάνειες

Πέρα από τις γενικές υποδείξεις είναι
κατάλληλο για τον καθαρισμό των γυάλινων επιφανειών ένα συνηθισμένο καθαριστικό γυάλινων επιφανειών οικιακής χρήσης.

Καθαρισμός λεκάνης περισυλλογής

Μια λεκάνη περισυλλογής κάτω από το φίλτρο λίπους συγκεντρώνει το νερό συμπύκνωσης που τρέχει κάτω. Μπο­ρείτε να την αφαιρέσετε για να την κα­θαρίσετε.
- καθαριστικά που περιέχουν σόδα, οξέα, χλώριο ή χημικούς διαλύτες,
- δυνατά καθαριστικά, όπως π.χ. σκόνες ή γαλάκτωμα, σκληρά σφουγ­γάρια, όπως π.χ. αυτά για κατσα­ρόλες ή χρησιμοποιημένα σφουγ­γάρια με υπολείμματα από κάποιο δυνατό καθαριστικό.
Για να την αφαιρέσετε, τραβάτε το
αυλάκι συλλογής νερού λίγο προς τα εμπρός και αφαιρείτε προσεκτικά προς τα κάτω. Χύνετε το νερό συ­μπύκνωσης που έχει συγκεντρωθεί και καθαρίζετε τη λεκάνη περισυλλογής με ένα νωπό πανί.
33
Page 34
Καθαρισμός και περιποίηση

Φίλτρα λίπους και πίνακας για πλαϊνή απορρόφηση

Κίνδυνος πυρκαγιάς
Ένα φίλτρο με πολλά υπολείμματα λίπους είναι εύφλεκτο.
Καθαρίζετε το φίλτρο λίπους σε τα­κτικά χρονικά διαστήματα.
Ο πίνακας για πλαϊνή απορρόφηση και το επαναχρησιμοποιούμενο μεταλλικό φίλτρο λίπους της συσκευής συγκρα­τούν διάφορα στέρεα συστατικά από τους υδρατμούς του μαγειρέματος (λίπος, σκόνη κ.λπ.), εμποδίζοντας έτσι τη συσσώρευση ρύπων στον απορρο­φητήρα.
Το φίλτρο λίπους και ο πίνακας πρέπει να καθαρίζονται σε τακτά χρονικά δια­στήματα.
Ένα πολύ λερωμένο φίλτρο λίπους μειώνει την ισχύ απορρόφησης και δημιουργεί εντονότερη συσσώρευση ρύπων στον απορροφητήρα και στην κουζίνα.
Μπορείτε να προσαρμόσετε το χρονικό διάστημα του μετρητή ωρών λειτουργί­ας στις μαγειρικές σας συνήθειες [βλ. κεφάλαιο «Χειρισμός (αυτόματη και χει­ροκίνητη λειτουργία)»].

Διάστημα καθαρισμού

Το συσσωρευμένο λίπος σκληραίνει μετά από ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και δυσκολεύει τον καθαρισμό. Συνιστάται λοιπόν να καθα­ρίζετε το φίλτρο λίπους κάθε 3–4 εβδομάδες.
Ο μετρητής ωρών λειτουργίας σας υπενθυμίζει μέσω του φωτισμού του συμβόλου του φίλτρου λίπους , να καθαρίζετε τακτικά το φίλτρο λίπους.
34
Page 35

Αφαίρεση πίνακα και φίλτρου λίπους

Κατά τον χειρισμό μπορεί ο
πίνακας και το φίλτρο λίπους να πέσουν κάτω.
Αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιές. Κατά τον χειρισμό κρατάτε καλά στο
χέρι σας τον πίνακα και το φίλτρο λίπους.
Καθαρισμός και περιποίηση
Ανοίγετε την ασφάλεια του φίλτρου,
το στρέφετε λίγο προς τα έξω, το ξε­γαντζώνετε και το αφαιρείτε.

Καθαρισμός του πίνακα με το χέρι

Για τον καθαρισμό του πίνακα λάβετε
υπόψη τις υποδείξεις στην ενότητα «Περίβλημα».

Καθαρισμός του φίλτρου λίπους στο χέρι

Καθαρίζετε το φίλτρο λίπους με τη
βοήθεια μιας βούρτσας σε ζεστό νερό με αραιωμένο υγρό απορρυπαντικό. Μην χρησιμοποιείτε αδιάλυτο υγρό απορρυπαντικό.
Τραβάτε τον πίνακα στο κάτω μέρος
από την ασφάλιση, επάνω πιέζετε λίγο προς τα πίσω, τον ξεγαντζώνετε και τον αφαιρείτε προσεκτικά.

Ακατάλληλα καθαριστικά

Ακατάλληλα απορρυπαντικά μπορεί με τακτική χρήση να δημιουργήσουν ζημιά στις επιφάνειες των φίλτρων. Τα παρακάτω απορρυπαντικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται:
- απορρυπαντικά που διαλύουν τα άλατα
- δυνατά καθαριστικά σε σκόνη ή γα­λάκτωμα
- δυνατά καθαριστικά για όλες τις χρή­σεις και σπρέι που διαλύουν τα λίπη
35
Page 36
Καθαρισμός και περιποίηση
- σπρέι φούρνου

Καθαρισμός του φίλτρου λίπους στο πλυντήριο πιάτων

Τοποθετείτε το φίλτρο λίπους κατά
το δυνατό κάθετα ή σε κλίση στο κάτω κάνιστρο. Προσέχετε ώστε ο βραχίονας εκτόξευσης να μπορεί να περιστρέφεται ελεύθερα.
Χρησιμοποιείτε ένα απορρυπαντικό
πιάτων οικιακής χρήσης.
Επιλέγετε ένα πρόγραμμα με θερμο-
κρασία όχι λιγότερο από 50°C και όχι περισσότερο από 65°C.
Κατά το πλύσιμο του φίλτρου λίπους σε πλυντήριο πιάτων, ανάλογα με το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε, μπορεί να αλλοιωθεί το χρώμα στην εσωτερική επιφάνειά του. Αυτό δεν επηρεάζει τη λειτουργία του φίλτρου.

Μετά τον καθαρισμό

Μετά τον καθαρισμό, τοποθετείτε το
φίλτρο, για να στεγνώσει πάνω σε μια απορροφητική πετσέτα.
36
Καθαρίζετε τα προσιτά μέρη του πε-
ριβλήματος, από τα υπολείμματα λίπους, αφού αφαιρεθούν ο πίνακας και το φίλτρο λίπους. Έτσι, προλαμβάνετε πιθανή πυρκαγιά.
Page 37
Καθαρισμός και περιποίηση
Τοποθετείτε πάλι το φίλτρο λίπους.
Προσέχετε, ώστε κατά την τοποθέτηση του φίλτρου το κλείδωμα να δείχνει προς τα έξω.
Αν το φίλτρο λίπους τοποθετηθεί
κάποια στιγμή λάθος, μπορείτε να το ξεκλειδώσετε στις υποδοχές με ένα μικρό κατσαβίδι.
Μηδενισμός του μετρητή ωρών λει­τουργίας του φίλτρου λίπους
Μετά τον καθαρισμό ο μετρητής ωρών λειτουργίας πρέπει να μηδενιστεί.
Ενώ το μοτέρ είναι σε λειτουργία αγ-
γίζετε το πλήκτρο φίλτρου λίπους για περίπου 3 δευτερόλεπτα, μέχρι να αρχίσει να αναβοσβήνει μόνο η ένδειξη 1.
Το σύμβολο φίλτρου λίπους σβήνει.
Όταν καθαρίζετε το φίλτρο λίπους πριν ολοκληρωθούν οι ώρες λειτουργίας:
Αγγίζετε το πλήκτρο φίλτρου λίπους
για περίπου 6 δευτερόλεπτα, μέχρι να αρχίσει να αναβοσβήνει μόνο η ένδειξη 1.
Κρεμάτε τον πίνακα επάνω και τον α-
σφαλίζετε κάτω.
37
Page 38
Καθαρισμός και περιποίηση

Φίλτρα ενεργού άνθρακα

Κατά τη λειτουργία με ανακύκλωση αέρα πρέπει να τοποθετηθεί εκτός από το φίλτρο λίπους ένα φίλτρο οσμών. Αυτό απορροφά όλες τις υπόλοιπες οσμές από το μαγείρεμα.
Το φίλτρο οσμών τοποθετείται στην επάνω πλευρά του απορροφητήρα.

Τοποθέτηση / Αλλαγή φίλτρου οσμών

Αφαιρείτε τη συσκευασία από το
φίλτρο οσμών.
Τοποθετείτε το φίλτρο οσμών στην
υποδοχή στην επάνω πλευρά του απορροφητήρα.

Χρονικό διάστημα αλλαγής

Αλλάζετε το φίλτρο οσμών πάντα,
όταν οι οσμές δεν μπορούν πια να δεσμευτούν επαρκώς. Πρέπει να το αλλάζετε το αργότερο κάθε 6 μήνες.
Ο μετρητής ωρών λειτουργίας σας υπενθυμίζει μέσω του φωτισμού του συμβόλου του φίλτρου οσμών , να αλλάζετε τακτικά το φίλτρο οσμών.
Μηδενισμός του μετρητή ωρών λει­τουργίας του φίλτρου οσμών
Μετά την αλλαγή ο μετρητής ωρών λει­τουργίας πρέπει να μηδενιστεί.
Ενώ το μοτέρ είναι σε λειτουργία αγ-
γίζετε το πλήκτρο του φίλτρου οσμών για περίπου 3 δευτερόλεπτα, μέχρι να αρχίσει να αναβοσβήνει μόνο η ένδειξη 1.
Το σύμβολο φίλτρου οσμών σβήνει.
Όταν αλλάζετε το φίλτρο οσμών πριν παρέλθουν οι ώρες λειτουργίας:
Αγγίζετε το πλήκτρο του φίλτρου
οσμών για περίπου 6 δευτερόλε­πτα, μέχρι να αρχίσει να αναβοσβήνει μόνο η ένδειξη 1.

Που να πετάξετε το φίλτρο οσμών

Μπορείτε να πετάξετε το
χρησιμοποιημένο φίλτρο οσμών μαζί με τα κοινά οικιακά απορρίμματα.
Φίλτρο οσμών με δυνατότητα φρε­σκαρίσματος
Γι' αυτόν τον απορροφητήρα διατίθεται φίλτρο οσμών με δυνατότητα φρεσκα­ρίσματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές αφού φρεσκαριστεί στον ηλεκτρικό φούρνο.
Για τη χρήση λάβετε υπόψη σας τις
αντίστοιχες οδηγίες χρήσης.
Μπορείτε να αποκτήσετε τα φίλτρα λίπους μέσω της διεύθυνσης www.miele-shop.gr, από το τμήμα ανταλλακτικών της Miele (βλέπε στο τέλος αυτών των οδηγιών χρήσης) ή από το κατάστημα πώλησης προϊόντων Miele, από το οποίο αγοράσατε τη συ­σκευή.
38
Page 39
Τον τύπο της συσκευής θα βρείτε στο κεφάλαιο «Τεχνικά χαρακτηριστικά».
Καθαρισμός και περιποίηση
39
Page 40

Service

Επικοινωνία σε περίπτωση βλάβης

Για να επισκευαστούν οι βλάβες στη συ­σκευή σας, τις οποίες δεν μπορείτε να διορθώσετε μόνοι σας, απευθυνθείτε π.χ. στο κατάστημα από το οποίο αγο­ράσατε τη συσκευή ή στο Miele Service.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Miele Service μέσω διαδικτύου στην παρακάτω ιστοσελίδα www.miele.com/service.
Στην τελευταία σελίδα του παρόντος βιβλίου, θα βρείτε τα τηλέφωνα με τα οποία μπορείτε να επικοινωνήσετε για θέματα Service.
Όταν πρόκειται να καλέσετε το Miele Service, θα χρειαστεί να αναφέρετε τον τύπο και τον αριθμό της παραγωγής (αριθμός παραγωγής/αριθμός κατα­σκευής SN). Τα δύο αυτά στοιχεία βρί­σκονται στην πινακίδα τύπου.

Θέση της πινακίδας τύπου

Την πινακίδα τύπου θα βρείτε, αν αφαι­ρέσετε το φίλτρο λίπους.

Εγγύηση

Ο χρόνος εγγύησης της συσκευής είναι 2 χρόνια.
Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους εγγύησης θα βρείτε στο συνοδευ­τικό έντυπο εγγύησης.
40
Page 41
*INSTALLATION*
Montage
Installation
Montaje
Montaggio
Montering
Montagem
Asennus

Πριν από την εγκατάσταση

Λάβετε υπόψη σας πριν από την
εγκατάσταση όλες τις πληροφορίες σε αυτό το κεφάλαιο και το κεφάλαιο «Υποδείξεις ασφαλείας και προειδο­ποιήσεις».

Εγκατάσταση

5βίδες 5x60mm και 5ούπα 8x50mm 3ροδέλες 6,4mm
για στερέωση στον τοίχο

Υλικό εγκατάστασης

1στόμιο εξαγωγής αέρα
για αγωγό εξαγωγής αέρα150mm
προστατευτική μεμβράνη
για την αποτελεσματικότητα της μόνω­σης του περιβλήματος
Λαμαρίνα τοίχου
για τη στερέωση του απορροφητήρα στον τοίχο.
Οι βίδες και τα ούπα είναι κατάλ-
ληλα για συμπαγή τοίχο. Για άλλες κατασκευές τοίχων χρησι-
μοποιήστε αντίστοιχα υλικά στερέω­σης.
Φροντίστε να είναι επαρκής η αντοχή του τοίχου.
Σχέδιο τοποθέτησης
Τα επιμέρους βήματα τοποθέτησης πε­ριγράφονται στο σχέδιο τοποθέτησης.
41
Page 42
*INSTALLATION*
Εγκατάσταση

Διαστάσεις συσκευής

Το σχέδιο δεν έχει γίνει υπό κλίμακα.
42
Page 43
*INSTALLATION*
Εγκατάσταση
a
Διεύθυνση της εξαγωγής αέρα προς τα πάνω ή προς τα πίσω
b
Άνοιγμα, όταν η σύνδεση με το ηλεκτρικό δίκτυο δεν γίνεται με φις, αλλά με μόνιμη σύνδεση
c
Άνοιγμα εξαγωγής αέρα200mm, έτσι ώστε ο αγωγός εξαγωγής αέρα στον τοίχο να κινείται
d
Έξοδος αέρα σε ανακύκλωση. Η απόσταση έως την οροφή ή τα έπιπλα που είναι τοποθετημένα από πάνω θα πρέπει να ανέρχεται στα 300mm τουλάχι­στον.
Σύνδεση εξαγωγής αέρα 150mm
Λάβετε υπόψη σας κατά τη χρήση του καμινιού DADC6000 στην περιοχή τοποθέ­τησης για φις και άνοιγμα εξαερισμού το αντίστοιχο σχέδιο.

Απόσταση μεταξύ εστιών και απορροφητήρα (S)

Λάβετε υπόψη σας, όταν επιλέγετε την απόσταση ανάμεσα στις εστίες και την κάτω άκρη του απορροφητήρα, τα στοιχεία του κατασκευαστή των εστιών. Αν δεν ορίζονται εκεί μεγαλύτερες αποστάσεις, τότε θα πρέπει να διατηρηθούν τουλάχιστον οι παρακάτω αποστάσεις ασφαλείας.
Λάβετε υπόψη σας επίσης το κεφάλαιο «Υποδείξεις ασφαλείας».
Εστίες Απόσταση S τουλάχιστον
Ηλεκτρική εστία 450 χιλστ.
Ηλεκτρικό γκριλ, φριτέζα (ηλεκτρική) 650 χιλστ.
Εστία αερίου με πολλές φλόγες
650 χιλστ.
με συνολική ισχύ 12,6 kW, κανείς από τους καυστήρες > 4,5 kW
Εστία αερίου με πολλές φλόγες
760 χιλστ.
> με συνολική ισχύ 12,6 kW και 21,6 kW, κανείς από τους καυστήρες > 4,8 kW.
Εστία αερίου με πολλές φλόγες
δεν είναι δυνατό
> με συνολική ισχύ 21,6 kW, κανείς από τους καυστήρες > 4,8 kW.
Μονή εστία αερίου με ισχύ 6 kW 650 χιλστ.
Μονή εστία αερίου > με ισχύ 6 kW και 8,1 kW 760 χιλστ.
Μονή εστία αερίου > με ισχύ 8,1 kW δεν είναι δυνατό
43
Page 44
*INSTALLATION*
Εγκατάσταση

Συστάσεις τοποθέτησης

- Κατά την επιλογή του ύψους τοποθέ­τησης λάβετε υπόψη σας το ύψος του χρήστη. Θα πρέπει να είναι δυνατή η ελεύθερη εργασία του χρήστη δίπλα στην εστία και ο ιδανικός χειρισμός του απορροφητή­ρα.
- Λάβετε υπόψη σας ότι όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση από την εστία τόσο δυσκολότερα απορ­ροφώνται οι υδρατμοί από τη συ­σκευή.
- Για να απορροφώνται οι υδρατμοί κατά τον βέλτιστο τρόπο, πρέπει να προσέξετε, ώστε ο απορροφητήρας να τοποθετηθεί στο κέντρο ακριβώς πάνω από τις εστίες και όχι στο πλάι.
- Η εστία θα πρέπει κατά το δυνατόν να είναι στενότερη από τον απορρο­φητήρα ή να έχει το πολύ το ίδιο πλάτος με αυτόν.
- Το μέρος τοποθέτησης θα πρέπει να είναι ελεύθερα προσβάσιμο. Σε περί­πτωση που χρειαστεί επισκευή από το service πρέπει ο απορροφητήρας να είναι προσβάσιμος και να μπορεί να ξεμονταριστεί ανεμπόδιστα. Λάβετέ το υπόψη σας αυτό, π.χ. κατά την τοποθέτηση ντουλαπιών, ραφιών, καλυμμάτων ή διακοσμητικών στοιχεί­ων στον περιβάλλοντα χώρο του απορροφητήρα.

Σχέδιο διάτρησης για την τοποθέτηση στον τοίχο

Για να ανοίξετε τις οπές, λάβετε
υπόψη σας το συνοδευτικό σχέδιο το­ποθέτησης.
Αν κατασκευαστεί προηγουμένως ένα
πίσω τοίχωμα, στο οποίο υπάρχουν ήδη οι οπές στερέωσης, δίνονται εδώ οι διαστάσεις απόστασης των οπών (βίδες 5 χιλστ.).
44
Page 45
*INSTALLATION*
Εγκατάσταση

Αγωγός εξαγωγής αέρα

Κατά την ταυτόχρονη λειτουργία
του απορροφητήρα στον ίδιο χώρο με άλλες εστίες καύσης, πρέπει να τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις α­σφαλείας, ώστε να μην υπάρχει κίν­δυνος δημιουργίας βλαβερών αναθυ­μιάσεων!
Λάβετε υπόψη σας οπωσδήποτε το κεφάλαιο «Υποδείξεις ασφαλείας».
Συμβουλευτείτε σε περίπτωση αμφι­βολίας τον κατάλληλο τεχνικό για την ασφαλή λειτουργία της συσκευής.
Χρησιμοποιείτε για την εξαγωγή αέρα μόνο λείους σωλήνες ή εύκαμπτους σωλήνες εξαγωγής αέρα από άκαυστο υλικό.
Σε απορροφητήρες τύπου...EXT/ EXTA χρησιμοποιείτε αγωγό εξαγω­γής αέρα από σκληρό υλικό. Η εξω­τερική τουρμπίνα μπορεί να δημιουρ­γήσει υποπίεση και αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την παραμόρφωση του αγωγού εξαγωγής αέρα.
- Ο αγωγός εξαγωγής αέρα πρέπει να είναι ίσιος και όσο το δυνατόν πιο κοντός.
- Χρησιμοποιείτε μόνο καμπύλες με μεγάλες ακτίνες.
- Ο αγωγός εξαγωγής αέρα δεν επι­τρέπεται να τσακίζει ή να συμπιέζεται.
- Όλες οι συνδέσεις πρέπει να είναι σταθερές και στεγανές.
- Αν ο αγωγός εξαγωγής αέρα διαθέτει κλαπέτα, τα κλαπέτα πρέπει να ανοίγουν όταν ενεργοποιείται ο α­πορροφητήρας.
Κάθε περιορισμός του ρεύματος αέρα μειώνει την απορροφητική ισχύ και αυξάνει τους θορύβους λειτουργί­ας.

Καπνοδόχος εξαγωγής αέρα

Για να επιτύχετε τη μέγιστη δυνατή απορροφητική ισχύ και ελάχιστους θο­ρύβους, λάβετε υπόψη σας τα παρα­κάτω:
- Η διάμετρος του αγωγού εξαγωγής αέρα δεν επιτρέπεται να είναι μι­κρότερη από την εγκάρσια τομή του στομίου εξαγωγής αέρα (βλέπε κε­φάλαιο «Διαστάσεις συσκευής»). Αυτό ισχύει ιδίως σε περίπτωση χρήσης επίπεδων αγωγών.
Αν ο εξερχόμενος αέρας οδηγείται σε καπνοδόχο εξαγωγής αέρα, το στόμιο εισαγωγής πρέπει να είναι στραμμένο προς την κατεύθυνση του ρεύματος.
Αν η καπνοδόχος εξαγωγής αέρα χρησι­μοποιείται από περισσότερες συσκευές αερισμού, η διατομή της καπνοδόχου εξαγωγής αέρα πρέπει να είναι επαρ­κώς μεγάλη.
45
Page 46
*INSTALLATION*
Εγκατάσταση

Προστατευτικό διάφραγμα

Χρησιμοποιείτε προστατευτικό διά-
φραγμα στο σύστημα εξαγωγής αέρα.
Το προστατευτικό διάφραγμα αποτρέπει την ανεπιθύμητη ανταλλαγή αέρα ανάμεσα στον χώρο εγκατάστασης και στον εξωτερικό αέρα, όταν ο απορ­ροφητήρας είναι απενεργοποιημένος.
Αν ο εξερχόμενος αέρας οδηγείται προς τα έξω, σας συστήνουμε να εγκαταστή­σετε περσίδα αεραγωγού Miele ή αγωγό διέλευσης Miele στην οροφή (πρόσθετο εξάρτημα). Τα εξαρτήματα αυτά δια­θέτουν ενσωματωμένο προστατευτικό διάφραγμα.
Σε περίπτωση που το σύστημα εξαγω­γής αέρα σας δεν διαθέτει προστατευτι­κό διάφραγμα, προμηθευτείτε το ως πρόσθετο εξάρτημα.

Νερό συμπύκνωσης

Όταν ο αγωγός εξαγωγής αέρα περνά μέσα από κρύα δωμάτια ή σοφίτες, μπορεί λόγω της διαφοράς θερμοκρασί­ας να σχηματιστεί νερό συμπύκνωσης στον αγωγό εξαγωγής αέρα. Προκειμένου να περιορίσετε τη διαφο­ρά θερμοκρασίας, μονώστε τον αγωγό εξαγωγής αέρα.
Όταν ο αγωγός εξαγωγής αέρα τοποθε­τείται οριζόντια, πρέπει να φροντίσετε να υπάρχει κλίση τουλάχιστον 1cm ανά μέτρο. Η κλίση αποτρέπει την είσοδο του νερού συμπύκνωσης στον απορρο­φητήρα.
Πέρα από τη μόνωση του αγωγού εξα­γωγής αέρα, συνιστούμε την εγκατάσταση μιας ατμοπαγίδας που συλλέγει το νερό συμπύκνωσης και το εξατμίζει.
Οι ατμοπαγίδες διατίθενται ως πρόσθε­το εξάρτημα για αγωγούς εξαγωγής αέρα με διάμετρο 125mm ή 150mm.
Η ατμοπαγίδα πρέπει να τοποθετηθεί κάθετα και όσο το δυνατόν πιο κοντά πάνω από το στόμιο εξαερισμού του απορροφητήρα. Το βέλος στο περίβλη­μα δείχνει την κατεύθυνση εξαερισμού.
Η χρήση ατμοπαγίδας είναι δυνατή τότε μόνο, όταν ο εξερχόμενος αέρας οδη­γείται προς τα πάνω έξω από τον απορ­ροφητήρα.
Στους απορροφητήρες με υποδοχή για σύνδεση εξωτερικής τουρμπίνας (σειρές τύπου...EXT/EXTA), η ατμοπαγίδα είναι ενσωματωμένη στη συσκευή.
46
Η Miele δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για δυσλειτουργίες ή ζημιές που οφείλονται σε ανεπαρκή αγωγό εξαγω­γής αέρα.
Page 47
*INSTALLATION*

Σιγαστήρας

Για πρόσθετη ηχομόνωση μπορεί να το­ποθετηθεί ένας σιγαστήρας στον αγωγό εξαγωγής αέρα (πρόσθετο εξάρτημα).
Κατά τη λειτουργία εξαγωγής του αέρα ο σιγαστήρας εξασθενίζει τόσο τους θο­ρύβους της τουρμπίνας μεταφέροντάς τους προς τα έξω, καθώς και τους εξω­τερικούς θορύβους οι οποίοι εισέρχονται μέσω του αγωγού εξαγωγής αέρα στην κουζίνα (π.χ. θόρυβοι από τον δρόμο). Για αυτόν τον λόγο, ο σιγαστήρας τοποθετείται όσο το δυνα­τόν πιο κοντά στο σημείο εξαγωγής του αέρα.
Εγκατάσταση
Σε περίπτωση λειτουργίας με εξωτερική τουρμπίνα ελαχιστοποιούνται οι θόρυ­βοι της τουρμπίνας καθώς μεταφέρονται προς τα έξω και οι θόρυ­βοι που εισέρχονται στην κουζίνα. Όταν ο σιγαστήρας τοποθετείται μπρο­στά από την εξωτερική τουρμπίνα, περιορίζονται οι θόρυβοι που εισέρχονται στην κουζίνα. Εάν ο αγωγός εξαγωγής αέρα έχει μεγάλο μήκος πρέπει ο σιγαστήρας να τοποθετείται στο στόμιο εξαγωγής αέρα του απορρο­φητήρα. Σε περίπτωση που στο σπίτι υπάρχει ήδη τοποθετημένη εξωτερική τουρμπίνα, οι θόρυβοι μεταφέρονται προς τα έξω και περιορίζονται, εφόσον ο σιγαστήρας τοποθετηθεί μετά την εξωτερική τουρμπίνα.

Ηλεκτρική σύνδεση

Πριν από τη σύνδεση στο ηλεκτρικό δίκτυο, ανατρέξτε στο κεφάλαιο «Υποδείξεις ασφάλειας και προειδο­ποιήσεις».
Τα στοιχεία σύνδεσης (τάση και συ­χνότητα) που αναγράφονται στην πινακίδα τύπου, πρέπει να συμφωνούν με τα στοιχεία του ηλεκτρικού δικτύου. Πληροφορίες σχετικά με τη θέση της πινακίδας τύπου θα βρείτε στο κε­φάλαιο «Miele Service».
47
Page 48
*INSTALLATION*
Εγκατάσταση
Ο απορροφητήρας είναι εφοδιασμένος με καλώδιο τροφοδοσίας και φις σούκο.
Η σύνδεση πρέπει να γίνει μέσω πρίζας, η οποία είναι προσβάσιμη μετά την εγκατάσταση. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό ή προβλέπεται μόνιμη σύνδεση, πρέπει στην οικιακή εγκατάσταση να υπάρχει μια διάταξη αποσύνδεσης για κάθε πόλο, η οποία θα πληροί τις προϋποθέσεις της κατηγορίας υπέρτασηςIII.
Για μέγιστη ασφάλεια λειτουργήστε τη συσκευή μέσω ενός διακόπτη προστα­σίας από διαρροή ρεύματος.
Οι εργασίες στην οικιακή εγκατάσταση επιτρέπεται να εκτελούνται αποκλειστι­κά από εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο.
Η συσκευή αυτή πρέπει να είναι εφοδιασμένη με γείωση.
Η Miele συνιστά:
Εγκαταστήστε κατάλληλες προστατευ­τικές διατάξεις (επιτηρητές, σταθεροποιητές τάσης, συστήματα αδιάλειπτης τροφοδότησης ισχύος κ.λπ.) στην εσωτερική ηλεκτρική σας εγκατάσταση, ώστε να προλαμβάνεται η πρόκληση ζημιών ή η εμφάνιση ανωμαλιών στη λειτουργία των συ­σκευών σας.
48
Page 49

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Μοτέρ τουρμπίνας* 80W
Φωτισμός εστιών 2x3W
Τιμή σύνδεσης συνολικά* 86W
Τάση δικτύου, συχνότητα AC 230V, 50Hz
Ασφάλεια 10A
Μήκος καλωδίου ηλεκτρικής σύνδεσης 1,5m
Βάρος
DA6488W 23kg
DA6498W 25kg
DA6498W EXTA 23kg
*Σειρά τύπου...EXTA: Η τιμή σύνδεσης εξαρτάται από τη συνδεδεμένη εξωτερική τουρμπίνα. Μήκος του ηλεκτρικού καλωδίου σύνδεσης στο εξωτερικό μοτέρ: 1,3m
Μονάδα WLAN
Ζώνη συχνοτήτων 2,400-2,4835GHz
Μέγιστη ισχύς εκπομπής < 100mW

Πρόσθετα εξαρτήματα για τη λειτουργία με ανακύκλωση αέρα

Φίλτρο οσμών DKF25-P ή DKF25-R (ανανεώσιμο)
49
Page 50
Τεχνικά χαρακτηριστικά

Δήλωση πιστότητας

Δια της παρούσης η εταιρεία Miele δηλώνει ότι αυτός ο απορροφητήρας ανταπο­κρίνεται στην οδηγία 2014/53/EU.
Το πλήρες κείμενο της Δήλωσης Πιστότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι διαθέσιμο μέσω internet στις διευθύνσεις που ακολουθούν:
- Προϊόντα, λήψη, στη διεύθυνση www.miele.gr
- Service, ζήτηση πληροφοριών, οδηγίες χρήσης, στη διεύθυνση www.miele.gr/ domestic/customer-information-385.htm με εισαγωγή της ονομασίας του προϊόντος ή του αριθμού κατασκευής

Υπόδειξη για τους συγκριτικούς ελέγχους

Η εξακρίβωση της ενεργειακής κλάσης πρέπει να γίνεται στη λειτουργία με εξαγωγή αέρα. Ο απορροφητήρας έχει ρυθμιστεί εκ κατασκευής στη λειτουργία με ανακύκλωση αέρα. Μέσω της απενεργοποίησης του μετρητή ωρών λειτουργίας για το φίλτρο/τα φίλτρα οσμών γίνεται αλλαγή σε λειτουργία με εξαγωγή αέρα (βλέπε κεφ. «Αρχική λειτουργία»).
50
Page 51
Τεχνικά χαρακτηριστικά

Τεχνικά χαρακτηριστικά για απορροφητήρες οικιακής χρήσης

σύμφωνα με κανονισμό (ΕΕ) Αρ. 65/2014 και κανονισμό (ΕΕ) Αρ. 66/2014
MIELE
Ονομασία μοντέλου/χαρακτηριστικό μοντέλου DA 6488 W
Ετήσια κατανάλωση ρεύματος (AEC
απορροφητήρα
Ενεργειακή κλάση A++
Δείκτης ενεργειακής απόδοσης (ΕΕΙ
Υδροδυναμική απόδοση (FDΕ
απορροφητήρας
απορροφητήρα
Κλάση για την υδροδυναμική απόδοση
Α (ανώτατη απόδοση) έως G (κατώτατη απόδοση) A
Απόδοση φωτισμού (LΕ
απορροφητήρα
) 79,2 lx/W
Ενεργειακή κλάση φωτισμού
Α (ανώτατη απόδοση) έως G (κατώτατη απόδοση) A
Βαθμός λιποδιαχωρισμού 75,1%
Τάξη για τον βαθμό λιποδιαχωρισμού
Α (ανώτατη απόδοση) έως G (κατώτατη απόδοση) C
Μετρημένος όγκος ρεύματος αέρα στο βέλτιστο σημείο
Ρεύμα αέρα (ελάχιστη ταχύτητα)
Ρεύμα αέρα (μέγιστη ταχύτητα)
Ρεύμα αέρα (εντατική βαθμίδα ή γρήγορη βαθμίδα)
Μέγιστο ρεύμα αέρα (Q
max
)
Μετρημένη πίεση αέρα στο βέλτιστο σημείο 365 Pa
Εκπομπές ήχου Α αποτίμησης (ελάχιστη ταχύτητα) 37 dB
Εκπομπές ήχου Α αποτίμησης (μέγιστη ταχύτητα) 53 dB
Εκπομπές ήχου Α αποτίμησης (εντατική ή γρήγορη βαθμίδα) 64 dB
Μετρημένη ηλεκτρική ισχύς εισόδου στο βέλτιστο σημείο 96,0 W
Κατανάλωση ενέργειας σε κατάσταση εκτός λειτουργίας (Po) W
Κατανάλωση ενέργειας σε κατάσταση ετοιμότητας (Ps) 0,35 W
Ονομαστική ισχύς συστήματος φωτισμού 6,0 W
Μέση ισχύς φωτισμού του συστήματος φωτισμού στην επιφάνεια εστιών
Παράγοντας παράτασης χρόνου λειτουργίας 0,6
) 25,1 kWh/έτος
) 35,1
) 39,1
370,2 m3/h
180 m3/h
380 m3/h
610 m3/h
610 m3/h
475 Ix
51
Page 52
Τεχνικά χαρακτηριστικά

Τεχνικά χαρακτηριστικά για απορροφητήρες οικιακής χρήσης

σύμφωνα με κανονισμό (ΕΕ) Αρ. 65/2014 και κανονισμό (ΕΕ) Αρ. 66/2014
MIELE
Ονομασία μοντέλου/χαρακτηριστικό μοντέλου DA 6498 W
Ετήσια κατανάλωση ρεύματος (AEC
απορροφητήρα
Ενεργειακή κλάση A++
Δείκτης ενεργειακής απόδοσης (ΕΕΙ
Υδροδυναμική απόδοση (FDΕ
απορροφητήρας
απορροφητήρα
Κλάση για την υδροδυναμική απόδοση
Α (ανώτατη απόδοση) έως G (κατώτατη απόδοση) A
Απόδοση φωτισμού (LΕ
απορροφητήρα
) 73,3 lx/W
Ενεργειακή κλάση φωτισμού
Α (ανώτατη απόδοση) έως G (κατώτατη απόδοση) A
Βαθμός λιποδιαχωρισμού 75,1%
Τάξη για τον βαθμό λιποδιαχωρισμού
Α (ανώτατη απόδοση) έως G (κατώτατη απόδοση) C
Μετρημένος όγκος ρεύματος αέρα στο βέλτιστο σημείο
Ρεύμα αέρα (ελάχιστη ταχύτητα)
Ρεύμα αέρα (μέγιστη ταχύτητα)
Ρεύμα αέρα (εντατική βαθμίδα ή γρήγορη βαθμίδα)
Μέγιστο ρεύμα αέρα (Q
max
)
Μετρημένη πίεση αέρα στο βέλτιστο σημείο 365 Pa
Εκπομπές ήχου Α αποτίμησης (ελάχιστη ταχύτητα) 37 dB
Εκπομπές ήχου Α αποτίμησης (μέγιστη ταχύτητα) 53 dB
Εκπομπές ήχου Α αποτίμησης (εντατική ή γρήγορη βαθμίδα) 64 dB
Μετρημένη ηλεκτρική ισχύς εισόδου στο βέλτιστο σημείο 96,0 W
Κατανάλωση ενέργειας σε κατάσταση εκτός λειτουργίας (Po) W
Κατανάλωση ενέργειας σε κατάσταση ετοιμότητας (Ps) 0,35 W
Ονομαστική ισχύς συστήματος φωτισμού 6,0 W
Μέση ισχύς φωτισμού του συστήματος φωτισμού στην επιφάνεια εστιών
Παράγοντας παράτασης χρόνου λειτουργίας 0,6
) 25,1 kWh/έτος
) 35,1
) 39,1
370,2 m3/h
180 m3/h
380 m3/h
610 m3/h
610 m3/h
440 Ix
52
Page 53
Τεχνικά χαρακτηριστικά

Τεχνικά χαρακτηριστικά για απορροφητήρες οικιακής χρήσης

σύμφωνα με κανονισμό (ΕΕ) Αρ. 65/2014 και κανονισμό (ΕΕ) Αρ. 66/2014
MIELE
Ονομασία μοντέλου/χαρακτηριστικό μοντέλου DA 6498 W EXTA
Ετήσια κατανάλωση ρεύματος (AEC
απορροφητήρα
Ενεργειακή κλάση C
Δείκτης ενεργειακής απόδοσης (ΕΕΙ
Υδροδυναμική απόδοση (FDΕ
απορροφητήρας
απορροφητήρα
Κλάση για την υδροδυναμική απόδοση
Α (ανώτατη απόδοση) έως G (κατώτατη απόδοση) C
Απόδοση φωτισμού (LΕ
απορροφητήρα
) 73,3 lx/W
Ενεργειακή κλάση φωτισμού
Α (ανώτατη απόδοση) έως G (κατώτατη απόδοση) A
Βαθμός λιποδιαχωρισμού 75,1%
Τάξη για τον βαθμό λιποδιαχωρισμού
Α (ανώτατη απόδοση) έως G (κατώτατη απόδοση) C
Μετρημένος όγκος ρεύματος αέρα στο βέλτιστο σημείο
Ρεύμα αέρα (ελάχιστη ταχύτητα)
Ρεύμα αέρα (μέγιστη ταχύτητα)
Ρεύμα αέρα (εντατική βαθμίδα ή γρήγορη βαθμίδα)
Μέγιστο ρεύμα αέρα (Q
max
)
Μετρημένη πίεση αέρα στο βέλτιστο σημείο 389 Pa
Εκπομπές ήχου Α αποτίμησης (ελάχιστη ταχύτητα) 47 dB
Εκπομπές ήχου Α αποτίμησης (μέγιστη ταχύτητα) 61 dB
Εκπομπές ήχου Α αποτίμησης (εντατική ή γρήγορη βαθμίδα) 67 dB
Μετρημένη ηλεκτρική ισχύς εισόδου στο βέλτιστο σημείο 224,3 W
Κατανάλωση ενέργειας σε κατάσταση εκτός λειτουργίας (Po) W
Κατανάλωση ενέργειας σε κατάσταση ετοιμότητας (Ps) 0,35 W
Ονομαστική ισχύς συστήματος φωτισμού 6,0 W
Μέση ισχύς φωτισμού του συστήματος φωτισμού στην επιφάνεια εστιών
Παράγοντας παράτασης χρόνου λειτουργίας 1,3
) 108,1 kWh/έτος
) 76,1
) 20,4
425,7 m3/h
320 m3/h
585 m3/h
730 m3/h
730 m3/h
440 Ix
53
Page 54
Page 55
Page 56
DA6488W, DA6498W, DA6498W EXTA
M.-Nr. 11 474 900 / 01el-GR
Loading...