LG KU970 Owner's Manual [nl]

Gebruikershandleiding
LG KU970
NEDERLANDS
www.lgmobile.com
G
Designed for
Vodafone live!
KU970 Gebruikershandleidin
g
- Nederlands
Dit document is de gebruikershandleiding van de LG KU970 3G mobiele videotelefoon. Alle rechten in verband met dit document zijn voorbehouden door LG Electronics. Het kopiëren, wijzigen en verspreiden van dit document zonder de schriftelijke toestemming van LG Electronics is verboden.
Uw oude toestel wegdoen
1. Als het symbool met de doorgekruiste verrijdbare afvalbak op een product staat, betekent dit dat het product valt onder de Europese Richtlijn 2002/96/EC.
2. Elektrische en elektronische producten mogen niet worden meegegeven met het huishoudelijk afval, maar moeten worden ingeleverd bij speciale inzamelingspunten die door de lokale of landelijke overheid zijn aangewezen.
3. De correcte verwijdering van uw oude toestel helpt negatieve gevolgen voor het milieu en de menselijke gezondheid voorkomen.
4. Wilt u meer informatie over de verwijdering van uw oude toestel? Neem dan contact op met uw gemeente, de afvalophaaldienst of de winkel waar u het product hebt gekocht.
Inhoud
Introductie 5
Inhoud
Voor uw veiligheid 6
Richtlijnen voor juist en veilig gebruik 7
KU970 functies 13
Onderdelen van de telefoon
Aan de slag 17
De USIM-kaart en de batterij plaatsen De batterij opladen 18 De oplader loskoppelen 19 De telefoon aan-/uitzetten
Toegangscodes Display-informatie 22
2
Hoofdfuncties 25
Bellen en gebeld worden Tekst invoeren 28
Verander de modus voor tekstinvoer 29 Gebruik T9-modus De ABC-modus 30 Gebruik 123(nummer)-modus Gebruik Symbool-modus
Overzicht van menufuncties 32
20
USIM-werkset 33
Muziek 34
Afspelen Alle nummers Afspeellijsten Muziekwinkel
Camera 35
Camera Videorecorder 38
Video oproep 40
Tijdens een video-oproep Een video-oproep ontvangen
31
Gesprekken 42
Alle oproepen Gebelde nummers Ontvangen gesprekken Gemiste oproep.
Berichten 43
Nieuw bericht
Bericht MMS per Post 45 E-mail
Inbox 47 Concepten 48 Outbox
Verzonden 49 E-mail 50 Sjablonen 52
Tekstsjablonen Multimediasjablonen
Bericht instellingen 53
SMS MMS E-mail 55 Info. Service 58 Servicebericht
Contacten 59
Nieuwe toevoegen Contactpersonenlijst Groepen Snelkeuzes
Servicenummers 60 Eigen nummer Instellingen
Bekijk contacten in Afb./avatar weergeven Contactp. synchron. Alles kopiëren Alles verplaatsen 61 Contactpersonen wissen
Vodafone live! 62
Homepage Voer URL in
Adres invoeren Onlangs bezochte pagina's
Favorieten Opgeslagen pagina's 63 Browser instellingen
Profielen Beveiliging Tekencodering
Scroll-besturing 64 Afbeelding tonen Cache Cookies Javascript Instellingen resetten
Entertainment 65
Games & toepassingen Mobile TV Java-instellingen
Agenda 67
Alarm Kalender 68 Taken 69 Memo 70 Calculator Omrekenen 71 Wereldtijd Voice recorder
Inhoud
3
Inhoud
Mijn items 74
Inhoud
Afbeeldingen Geluiden 75 Video Games & toepassingen 77 Bluetooth-gegevens 78 Overige bestanden 79
Instellingen 80
Telefoon instellingen
Profielen Datum & Tijd 81 Auto. toetsenvergr. 82 Taal Beveiliging 83 Energiebesparing 85 Geheugenstatus Handsetinformatie Instellingen resetten 86
Display instellingen
Hoofdweergave
4
Menustijl 87 Lettertype Backlight Welkomstbericht
Java-instellingen Bericht instellingen 88 Oproep instellingen
Duur oproepen Oproep blokkeren 89 Vaste oproepnummers 91 Gegevensvolume Oproepkosten Doorschakelen 92 Wachtstand 95 Voicemail 96 Video oproep Algemene instellingen
Contacten instellingen 98 Verbindingen
Bluetooth Synchroniseer 102 Netwerk 103 Toegangspunten 104 Browser instellingen 105
Streaming 106 Inbelnetwerk
Accessoires 107
Technische gegevens
10 8
Index 109
Introductie
Gefeliciteerd met uw aanschaf van de geavanceerde en compacte KU970 3G mobiele videotelefoon, speciaal gemaakt voor de nieuwste mobiele­communicatietechnologie.
Introductie
Deze gebruikershandleiding bevat belangrijke informatie over het gebruik en de bediening van uw telefoon. Lees alle informatie aandachtig door om het toestel optimaal te benutten en schade aan of misbruik van de telefoon te voorkomen. Bij aanpassingen aan de telefoon die niet uitdrukkelijk in deze gebruikershandleiding zijn vermeld, kan de garantie op het toestel vervallen.
Het gebruik van magnetisch afsluitbare hoesjes voor uitvouwbare telefoons kan problemen opleveren. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de telefoon zichzelf uitschakelt of dat het netwerk onbereikbaar
wordt.
5
Voor uw veiligheid
Lees deze eenvoudige richtlijnen door. Het
Voor uw veiligheid
niet respecteren van de voorschriften kan gevaarlijk of illegaal zijn. Meer informatie vindt u in deze handleiding.
WAARSCHUWING!
• Mobiele telefoons dienen aan boord van een vliegtuig uitgeschakeld te zijn.
• Houd de telefoon niet in uw hand vast als u een voertuig bestuurt.
• Gebruik de telefoon niet in de buurt van benzinestations, chemische fabrieken of explosiewerkzaamheden.
• Gebruik voor uw veiligheid ALLEEN de aangegeven ORIGINELE batterijen en opladers.
• Houd de telefoon tijdens het opladen niet met natte handen vast. Hierdoor kunt u elektrische schokken oplopen of de telefoon beschadigen.
• Bewaar de telefoon op een veilige plaats buiten het bereik van kinderen. De telefoon bevat kleine onderdelen die, indien losgemaakt, verstikking kunnen veroorzaken.
6
LET OP!
• Schakel de telefoon uit wanneer dit door speciale voorschriften wordt vereist. Gebruik de telefoon bijvoorbeeld niet in ziekenhuizen, aangezien door het gebruik gevoelige medische apparatuur beschadigd kan raken.
• Noodoproepen zijn mogelijk niet via alle draadloze netwerken beschikbaar. U dient daarom voor noodoproepen nooit uitsluitend afhankelijk te zijn van de telefoon.
• Gebruik alleen de ORIGINELE accessoires om schade aan uw telefoon te vermijden.
• Alle radiozenders kunnen storing veroorzaken in elektronische apparaten die zich in de buurt bevinden. Een beetje storing kan al van invloed zijn op tv’s, radio’s, pc’s, etc.
• Batterijen dienen volgens de van toepassing zijnde wetgeving te worden weggegooid.
• Haal de telefoon of batterij niet uit de behuizing.
Richtlijnen voor juist en veilig gebruik
Lees deze eenvoudige richtlijnen door. Het niet respecteren van de voorschriften kan gevaarlijk of illegaal zijn. Meer informatie vindt u in deze handleiding.
Certificatie-informatie (SAR)
DIT APPARAAT VOLDOET AAN DE INTERNATIONALE RICHTLIJNEN VOOR BLOOTSTELLING AAN RADIOGOLVEN
Dit mobiele apparaat is een radiozender en -ontvanger. Het apparaat is zo ontwikkeld en geproduceerd dat het voldoet aan de emissiebeperkingen voor radiofrequentiesignalen (RFsignalen) die door internationale richtlijnen (ICNIRP) worden aanbevolen. Deze beperkingen maken deel uit van uitgebreide richtlijnen en definiëren het toegestane niveau voor RF-energie voor de algemene bevolking.
Deze richtlijnen zijn ontwikkeld door onafhankelijke wetenschappelijke organisaties door middel van periodieke en grondige evaluaties van wetenschappelijke studies. In
deze richtlijnen is een grote veiligheidsmarge ingebouwd om de veiligheid van alle personen te kunnen waarborgen, ongeacht de leeftijd of gezondheidstoestand. De standaard voor blootstelling aan mobiele apparatuur wordt uitgedrukt in de maateenheid SAR (Specific Absorption Rate). De SAR-limiet die wordt vermeld in de internationale richtlijnen is 2,0 W/kg*. Bij tests voor SAR worden de standaardposities gebruikt, waarbij het apparaat in alle gemeten frequentiebanden het hoogst toegestane energieniveau gebruikt. Hoewel de SAR wordt bepaald op het hoogst toegestane niveau, kan het werkelijke SAR-niveau van het apparaat tijdens gebruik aanzienlijk lager liggen dan de maximumwaarde. Dit komt doordat het apparaat is ontworpen voor gebruik bij verschillende energieniveaus, zodat niet meer energie wordt gebruikt dan nodig is om verbinding te maken met het netwerk. Over het algemeen geldt dat hoe dichter u zich bij een zendmast bevindt, hoe minder energie het apparaat gebruikt. Alvorens een bepaald type mobiele telefoon in de verkoop komt, moet worden bepaald of deze voldoet
Richtlijnen voor juist en veilig gebruik
7
Richtlijnen voor juist en veilig gebruik
aan de Europese R&TTErichtlijn. Deze
Richtlijnen voor juist en veilig gebruik
richtlijn kent als een van de voornaamste eisen dat de gezondheid van de gebruiker alsmede van iedereen in de buurt daarvan te allen tijde gewaarborgd dient te zijn. De hoogste SAR-waarde die dit apparaat heeft bereikt tijdens tests voor gebruik naast het oor is 0,756 W/kg. Dit apparaat voldoet aan de richtlijnen voor blootstelling aan RFsignalen wanneer het op normale wijze tegen het oor wordt gehouden of wanneer het zich op een afstand van minimaal 1,5 cm van het lichaam bevindt. Wanneer het apparaat op het lichaam wordt gedragen in een draagtasje, riemclip of houder, moeten deze hulpmiddelen geen metaal bevatten en moet het product zich op een afstand van minimaal 1,5 cm van het lichaam bevinden. Voor het overbrengen van databestanden of berichten, moet dit apparaat kunnen beschikken over een goede verbinding met het netwerk. In sommige gevallen kan het overbrengen van databestanden of berichten vertraging oplopen tot een dergelijke verbinding beschikbaar is. Houd u aan de bovenstaande afstandsrichtlijnen tot de
8
gegevensoverdracht is voltooid. De hoogste SAR-waarde die dit apparaat heeft bereikt tijdens tests voor gebruik bij het lichaam is 0,327 W/kg.
* De SAR-limiet die voor mobiele apparatuur voor het publiek wordt gehanteerd, is 2,0 watt/kilogram (W/kg) evenredig verdeeld over tien gram lichaamsweefsel. In de richtlijnen is een aanzienlijke veiligheidsmarge ingebouwd, voor extra bescherming en om eventuele meetvariaties te ondervangen. SAR-waarden kunnen variëren, afhankelijk van nationale rapportage-eisen en de netwerkband. Meer informatie over SAR in andere regio’s kunt u vinden bij de productinformatie op www.lgmobile.com.
Onderhoud
WAARSCHUWING!
Gebruik uitsluitend originele batterijen, opladers en accessoires die zijn goedgekeurd voor dit specifieke type telefoon. Het gebruik van andere types kan gevaarlijk zijn en kan de garantie op het toestel doen vervallen.
]
Haal het toestel niet uit elkaar. Raadpleeg voor reparaties een erkend technicus.
]
Houd het toestel uit de buurt van elektrische apparaten zoals tv, radio en pc.
]
Houd het toestel uit de buurt van warmtebronnen zoals radiators en fornuizen.
]
Plaats uw telefoon nooit in een magnetron, dit zal de accu doen ontploffen.
]
Laat het toestel niet vallen.
]
Stel het toestel niet bloot aan mechanische trillingen of schokken.
]
Het omhulsel van het toestel kan beschadigd raken als het wordt verpakt in papier of vinylpapier.
]
Gebruik een droge doek om de buitenkant van het toestel te reinigen. (Gebruik geen oplosmiddelen zoals benzeen, thinner of alcohol.)
]
Stel het toestel niet bloot aan overmatige rook of stof.
]
Houd het toestel uit de buurt van creditcards en andere pasjes; dit kan de informatie op de magnetische strips beïnvloeden.
]
Tik niet op het scherm met scherpe objecten, dit kan de telefoon beschadigen.
]
Stel het toestel niet bloot aan vocht.
]
Gebruik accesoires, zoals hoofdtelefoons en headsets altijd met voorzichtigheid. Zorg ervoor dat kabels altijd veilig weggestopt zitten en vermijd onnodig contact met de antenne.
]
Gebruik de accessoires zoals de oortelefoon zorgvuldig. Raak de antenne niet onnodig aan.
Efficiënt telefoongebruik
Met de volgende tips haalt u een optimale prestatie uit uw telefoon met minimaal stroomverbruik.
]
Houd de antenne niet vast terwijl de telefoon in gebruik is. Als u de antenne vasthoudt, kan dat de kwaliteit van het gesprek beïnvloeden. Ook kan de telefoon dan op een hogere energiestand werken dan nodig is, wat de spreek- en stand-bytijd verkort.
Richtlijnen voor juist en veilig gebruik
9
Richtlijnen voor juist en veilig gebruik
]
Elektronische apparaten
Richtlijnen voor juist en veilig gebruik
Alle mobiele telefoons kunnen onderhevig zijn aan storingen die de prestaties nadelig beïnvloeden.
]
Gebruik uw telefoon niet in de buurt van medische apparatuur zonder hiervoor vooraf toestemming te vragen. Houd de telefoon op afstand van uw pacemaker, draag deze niet in een borstzak.
]
Sommige gehoorapparaten kunnen storing ondervinden van mobiele telefoons.
]
De telefoon kan ook enige storing veroorzaken bij tv’s, radio’s, pc’s, enz.
Veiligheid op de weg
Kijk de bestaande wetten en regels na over het gebruik van mobiele telefoons in uw voertuig in de landen waar u rijdt.
]
Houd de telefoon niet in de hand terwijl u aan het rijden bent.
]
Houd uw aandacht bij de weg.
]
Maak gebruik van een handsfree kit, indien beschikbaar.
Als dit gezien de rijomstandigheden verstandiger is, verlaat dan de weg en parkeer uw auto alvorens een telefoongesprek te gaan voeren.
]
RF-energie kan sommige elektronische systemen in uw gemotoriseerde voertuig, zoals autoradio en beveiligingsapparatuur, nadelig beïnvloeden.
]
Als uw voertuig is voorzien van een airbag, plaats dan geen geïnstalleerde of draadloze apparatuur in de ruimte boven de airbag of waar de airbag wordt opgeblazen. Dit kan ernstige verwondingen veroorzaken als de airbag wordt opgeblazen.
Als u naar muziek luisterd wanneer u buiten de deur bent, zorg dan alstublieft voor een verantwoord volume zodat u alert blijft op wat er in uw omgeving gebeurt. Vooral bij zaken als oversteken is dit van zeer groot belang.
10
Vermijd gehoorbeschadiging
Gehoorbeschadiging kan optreden als u uw gehoor voor langere tijd blootsteld aan een hoog volume. Wij raden u daarom aan om de telefoon niet dicht bij het oor aan of uit te schakelen. Ook adviseren wij u om het muziek- en belvolume op een verantwoord niveau in te stellen.
Vliegtuig
Draadloze apparatuur kan storingen veroorzaken in vliegtuigen.
]
Schakel uw mobiele telefoon uit voordat u aan boord van een vliegtuig gaat.
]
Gebruik de telefoon niet aan de grond zonder toestemming van de bemanning.
Richtlijnen voor juist en veilig gebruik
Gebied waar ontploffingen plaatsvinden
Gebruik de telefoon niet op plaatsen waar met explosieven wordt gewerkt. Houd u aan de geldende voorschiften en regels.
Mogelijk explosieveatmosfeer
]
Gebruik de telefoon niet in de nabijheid van tankstations. Gebruik hem niet in de buurt van brandstof of chemicaliën.
]
Vervoer of bewaar geen brandbaar gas, vloeistof of ander materiaal op dezelfde plaats in uw voertuig als uw mobiele telefoon en accessoires.
Kinderen
Bewaar de telefoon op een veilige plaats buiten het bereik van kinderen. De telefoon bevat kleine afneembare onderdelen die tot verstikking kunnen leiden.
Alarmnummers
Alarmnummers kunt u niet via alle GSMnetwerken bellen. Zorg daarom dat u in noodsituaties nooit alleen afhankelijk bent van de telefoon. Neem contact op met uw netwerkexploitant voor meer informatie.
11
Richtlijnen voor juist en veilig gebruik
]
Informatie en onderhoud
Richtlijnen voor juist en veilig gebruik
batterij
]
U hoeft de batterij niet volledig te ontladen voor u deze oplaadt. In tegenstelling tot andere batterijsystemen heeft dit systeem geen geheugeneffect dat de capaciteit van de batterij beïnvloedt.
]
Gebruik uitsluitend LG-batterijen en ­laders. LG-laders zorgen voor een maximale levensduur van de batterij.
]
Haal de batterij niet uit elkaar en voorkom kortsluiting in de batterij.
]
Houd de metalen contactpunten van de batterij schoon.
]
De batterij kan honderden malen worden opgeladen voordat deze aan vervanging toe is.
]
Laad de batterij opnieuw op als deze lange tijd niet is gebruikt, voor een optimale betrouwbaarheid.
]
Stel de batterijlader niet bloot aan direct zonlicht en gebruik deze niet in vochtige ruimtes, zoals de badkamer.
Bewaar de batterij niet op warme of koude plaatsen, omdat dit de capaciteit van de batterij nadelig kan beïnvloeden.
]
Er bestaat explosiegevaar als de batterij wordt vervangen door een batterij van een verkeerd type.
]
Verwijder gebruikte batterijen volgens de instructies van de fabrikant.
12
KU970 functies
Onderdelen van de telefoon
Voorkant - geopend
Oortelefoon
Scrollbalk
]
In stand-bymodus:
Kor t : profielen weergeven Kor t : Contactpersonenlijst Kort drukken: het
: Berichten : Agenda
]
In menu: naar boven en beneden scrollen
Kort ingedrukt: bevestigen
Met de scrollbalk kunt u de menu's en functies eenvoudiger selecteren.
menuscherm openen
Interne cameralens
LCD-scherm
]
Boven: signaalsterkte, batterijniveau en diverse functies
]
Onder: softkeys
Alfanumerieke toetsen
]
In stand-bymodus: houdt de hieronder weergeven toets ingedrukt voor de desbetreffende functie.
Internationale oproepen
Menu voor voicemailcentrum activeren
t/m for Snelkiezen
]
In bewerkingsmodus: cijfers en tekens invoeren
Microfoon
KU970 functies
13
KU970 functies
KU970 functies
Linker softkey/rechter softkey
Hiermee voert u de functie uit die wordt aangegeven aan de onderkant van het scherm.
Eindetoets
]
In- en uitschakelen (ingedrukt houden)
]
Een oproep beëindigen of afwijzen.
Annuleertoets
]
Hiermee verwijdert u één teken per druk op de knop. Houd de knop ingedrukt om alle invoer te wissen.
]
Met deze knop gaat u terug naar het vorige scherm.
Verzendtoets
]
Een telefoonnummer kiezen en oproepen beantwoorden.
]
In stand-bymodus: onlangs gekozen, ontvangen en gemiste oproepen weergeven.
14
Linker kant Rechterkant
KU970 functies
Opening voor draagbandje
Hoofdtelefon/Aansluiting voor kabel/oplader
Opmerking
]
Zorg ervoor dat de telefoon is ingeschakeld en in de niet­actieve modus staat voordat u de USB-kabel aansluit.
Toetsen aan de zijkant
]
In stand-bymodus (indien geopend): volume van toetstoon
]
In stand-bymodus (gesloten): Hiermee zet u de LCD­verlichting aan
]
In menu: naar boven en beneden scrollen
]
Tijdens een oproep: volume van de luidspreker
Opmerking
]
als de klep is geopend, is het maximale geluidsniveau 3, om uw gehoor te beschermen.
Menutoets
]
Hiermee opent u het hoofdmenu.
]
Hiermee opent u Taakbeheer (ingedrukt houden).
Camerasneltoets
15
KU970 functies
US
I
M
Achterkant
KU970 functies
Vergrendeling batterijklep
Druk op deze knop om de batterijklep te verwijderen.
Flits
Spiegel
Externe cameralens
Batterijcontacten
Ruimte voor USIM-kaart
16
Batterij
Batterijklep
Aan de slag
U S
I M
USIM
U S
I M
De USIM-kaart en de batterij plaatsen
1. De USIM-kaart plaatsen
De USIM-kaart bevat uw telefoonnummer, gegevens over de service en uw contactpersonen, en dient in de telefoon te worden geplaatst. Als de USIM-kaart wordt verwijderd, dan kunt u de telefoon niet gebruiken (behalve voor noodoproepen) totdat er een goede kaart wordt geplaatst. Sluit de oplader en andere accessoires af voordat u de USIM-kaart plaatst of verwijdert. Schuif de USIM-kaart volledig in de houder. Plaats de USIM-kaart met het metalen stukje naar beneden. Om de USIM-kaart te verwijderen drukt u voorzichtig op de kaart en trekt u deze uit de houder.
U S
I M
Plaatsen van de
USIM-kaart
Verwijderen van de
USIM-kaart
Opmerking
]
De metalen contactpunten van de USIM­kaart kunnen door krassen snel worden beschadigd. Behandel de USIM-kaart uiterst voorzichtig. Houd u aan de instructies die met de USIM-kaart zijn meegeleverd.
2. Plaats de batterij.
Plaats de batterij zo in het batterijvak dat de metalen contactpunten elkaar in het midden van de telefoon raken. Druk op de bovenzijde tot de batterij vastklikt.
Plaats de batterijklep op de telefoon zoals hier aangegeven.
Aan de slag
17
Aan de slag
De batterij verwijderen.
Aan de slag
Zet het toestel uit. (Als het toestel aan blijft, kunnen de opgeslagen telefoonnummers en berichten verloren gaan.)
Houd de knop voor de ontgrendeling van de batterij ingedrukt en schuif de batterijklep weg. Houd de telefoon ondersteboven zoals aangegeven, til met uw vingers de batterij op en haal deze eruit.
18
De batterij opladen
Om de reisadapter op de telefoon te kunnen aansluiten, moet er een batterij zijn geplaatst.
1. Druk de aansluiting van de batterijadapter (met de pijl naar boven) in het aansluitpunt aan de zijkant van de telefoon, totdat deze vastklikt.
2. Sluit het andere einde van de reisadapter aan op het stroomnet.
Opmerking
]
Gebruik alleen de meegeleverde lader.
3. De balken van het batterijpictogram stoppen met bewegen als het opladen is voltooid.
4. Zorg dat de batterij volledig is opgeladen voordat u de telefoon gaat gebruiken.
LET OP!
• Oefen niet te veel druk uit op de connector om beschadiging van telefoon en/of reisadapter te voorkomen.
• Als u de oplader in het buitenland wilt gebruiken, zorg er dan voor dat u de juiste aansluitingsadapter hebt.
• Verwijder tijdens het opladen nooit de batterij of de USIMkaart.
OPMERKING!
• Haal bij onweer het stroomsnoer en de oplader uit het stopcontact. Dit om overspanning, kortsluiting en brand te voorkomen.
• Zorg ervoor dat geen scherpe voorwerpen zoals tanden en nagels van huisdieren in contact komen met de laadcontacten. Hierdoor zou brand kunnen ontstaan.
De oplader loskoppelen
Koppel de reisadapter los van de telefoon zoals aangegeven in de onderstaande afbeelding.
Aan de slag
19
Aan de slag
De telefoon aan-
Aan de slag
/uitzetten
De telefoon aanzetten
Zorg ervoor dat de USIM-kaart in de telefoon is geplaatst en dat de batterij is opgeladen. Houd ingedrukt totdat het toestel aan gaat. Voer de USIM PIN-code in die bij uw USIM-kaart is geleverd, als PIN­codeverzoek is ingesteld op Aan. (Opmerking: zie pagina 83) Na enkele seconden wordt u aangemeld op het netwerk.
De handset uitzetten
Houd ingedrukt totdat het toestel uit gaat. Het kan een paar seconden duren voordat de handset uit gaat. Zet de handset ondertussen niet weer aan.
20
Toegangscodes
U kunt de in dit hoofdstuk omschreven toegangscodes gebruiken om onbevoegd gebruik van uw telefoon te voorkomen. De toegangscodes (behalve de PUK- en PUK2­code) kunnen worden gewijzigd met de functie Codes wijzigen [menu nr. .1.5.3].
PIN-code (4 tot 8 cijfers)
De PIN (Personal Identification Number)­code beschermt uw USIM-kaart tegen onbevoegd gebruik. De PIN-code wordt meestal meegeleverd met de USIM-kaart. Als de instelling PIN-codeverzoek aan staat, moet u de PIN-code steeds invoeren wanneer u de telefoon aanzet. Als PIN-codeverzoek uit staat, maakt de telefoon zonder PIN-code verbinding met het netwerk.
PIN2-code (4 tot 8 cijfers)
De PIN2-code, die bij sommige USIM-kaarten wordt meegeleverd, is nodig om functies als Vast oproepnummer te gebruiken. Deze functies zijn alleen beschikbaar als ze worden ondersteund door uw USIM-kaart.
PUK2-code (4 tot 8 cijfers)
De PUK2-code, die bij sommige USIM­kaarten wordt meegeleverd, is nodig om een vergrendelde PIN2-code te ontgrendelen. Neem ook contact op met de klantenservice van uw serviceprovider als u de code verliest.
Aan de slag
PUK-code (4 tot 8 cijfers)
U hebt de PUK-code (PIN Unblocking Key) nodig om een vergrendelde PIN-code te ontgrendelen. De PUK-code wordt soms meegeleverd met de USIM-kaart. Als dat in uw geval niet zo is, vraag de code dan aan bij de klantenservice van uw serviceprovider. Neem ook contact op met de klantenservice van uw serviceprovider als u de code verliest.
Beveiligingscode (4 tot 8 cijfers)
De beveiligingscode voorkomt onbevoegd gebruik van uw telefoon. De standaard beveiligingscode is 0000. Deze beveiligingscode is nodig om alle telefooninstellingen te wissen en de fabrieksinstellingen te herstellen.
21
Aan de slag
Display-informatie
Aan de slag
Geen USIM/Geen activiteit
Dit is het eerste scherm dat u ziet wanneer er geen USIM-kaart is geïnstalleerd in de telefoon, of wanneer de geïnstalleerde USIM­kaart niet goed is. Als dit scherm zichtbaar is, kunt u alleen noodoproepen plaatsen of de telefoon uitzetten. Houd enkele seconden ingedrukt om de telefoon uit te zetten.
Schermindeling
Als er geen USIM-kaart is geplaatst, verschijnt er een animatie die zegt dat u een USIM-kaart moet plaatsen. Als de geplaatste USIM-kaart ongeldig is, verschijnt er een animatie die zegt dat de USIM-kaart is vergrendeld.
Noodoproepfunctie
De rechter softkey wordt op het scherm aangegeven met "Noodgeval". Druk op de rechter softkey, kies het alarmnummer met de nummertoetsen en druk op om de noodoproep te plaatsen.
22
Screensaver
De screensaver verschijnt wanneer er een goede USIM-kaart is geplaatst en de telefoon aan staat.
Schermindeling
De screensaver bevat de naam van de serviceprovider, indicators, en de datum en tijd in een achtergrondafbeelding. U kunt de achtergrond wijzigen in het menu Weergave­instellingen.
Nummerscherm
Het nummerscherm verschijnt wanneer u in de screensaver op een nummertoets drukt.
Schermindeling
Het nummerscherm bestaat uit statusindicators, het gekozen nummer en een softmenu. De statusindicators zijn dezelfde als die op de screensaver. U kunt de grootte en de kleur van het gekozen nummer wijzigen in het menu Weergave-instellingen. U kunt tijdens het kiezen een oproep plaatsen door op te drukken.
Softkey
U kunt de softkeys gebruiken voor verschillende functies terwijl u een nummer kiest. Met de linker softkey kunt u een video­oproep doen, een bericht verzenden aan het nummer, of het nummer opslaan in Contactpersonen.
Scherm Handset vergrendelen
Wanneer de functie Handset vergrendelen is geactiveerd, kunt u in dit scherm alleen noodoproepen plaatsen, de vergrendeling opheffen, of de telefoon uitzetten. U kunt de telefoon zoals altijd uitzetten door enkele seconden ingedrukt te houden.
Schermindeling
De schermindeling van het scherm Handset vergrendelen is dezelfde als die van de screensaver, behalve dat er op dit scherm een slot wordt getoond.
Noodoproepfunctie
U kunt een noodoproep plaatsen door op de rechter softkey te drukken. Net als in het scherm Geen USIM/Geen activiteit kunt u alleen alarmnummers bellen.
Aan de slag
23
Aan de slag
Ontgrendelingsfunctie
Aan de slag
Als u op drukt, verschijnt er een pop­upscherm waarin u wordt gevraagd de beveiligingscode in te voeren om de telefoon te ontgrendelen. U kunt de beveiligingscode instellen in Codes wijzigen ( . Instellingen >
1. Telefoon instellingen > 5. Beveiliging > 3. Codes wijzigen). Als u een onjuiste beveiligingscode invoert, blijft de telefoon in de status Handset vergrendelen. Als u de juiste beveiligingscode invoert, wordt de telefoon ontgrendeld en wordt de screensaver weergegeven. Als u de telefoon hebt uitgezet terwijl de status Handset vergrendelen actief was, dan is de telefoon ook in de status Handset vergrendelen wanneer u deze weer aanzet.
Blokkeringswachtwoord
Deze service blokkeert oproepen in sommige omstandigheden. U kunt deze omstandigheden instellen in Oproep blokkeren ( . Instellingen > 5. Oproep instellingen > 2. Oproep blokkeren). U hebt het blokkeringswachtwoord nodig als u de functie Oproep blokkeren gebruikt. U kunt
24
dit wachtwoord aanvragen bij de klantenservice van uw serviceprovider wanneer u zich abonneert op deze service. Wanneer de service is geactiveerd, hoort de beller het informatiebericht dat de oproep niet wordt verbonden vanwege de blokkering.
Hoofdfuncties
Bellen en gebeld worden
Een spraakoproep plaatsen
1. Voer het nummer met het netnummer in.
]
Druk op om een cijfer te wissen. Houd ingedrukt om alle cijfers te wissen.
2. Druk op om een oproep te plaatsen.
3. Druk op om de oproep te beëindigen, of sluit de handset.
Opmerking
]
Druk op als u de luidspreker tijdens een gesprek wilt activeren.
Een oproep plaatsen met behulp van het logbestand
1. Als u in de standby-modus op de verzendtoets drukt worden de telefoonnummers van de laatste inkomende, uitgaande en gemiste oproepen weergegeven.
2. Selecteer het gewenste nummer met behulp van de scrollbalk .
3. Druk op .
Een video-oproep plaatsen
U kunt een video-oproep plaatsen in een servicegebied met 3G-dekking. Als de ontvanger een 3G-videotelefoon in een gebied met 3G-dekking heeft, wordt de oproep verbonden. U kunt ook inkomende video-oproepen beantwoorden. U kunt als volgt video-oproepen plaatsen/ beantwoorden.
1. Voer het telefoonnummer in met het toetsenbord of kies een nummer uit de lijst geplaatste/ontvangen oproepen.
]
U kunt fouten herstellen door kort op
te drukken om het laatste nummer te wissen of ingedrukt te houden om alle nummers te wissen.
2. Als u de luidspreker niet wilt gebruiken, zorg er dan voor dat de headset is aangesloten.
Hoofdfuncties
25
Hoofdfuncties
3. Om de video-functie te starten, drukt u op
Hoofdfuncties
de linker softkey [Opties] en selecteert u Video-oproep plaatsen.
]
U ontvangt een melding dat u andere toepassingen moet sluiten om een video-oproep te plaatsen.
Opmerking
]
Het maken van een videoverbinding kan even duren. Een ogenblik geduld. De verbindingstijd is ook afhankelijk van hoe snel de andere partij de oproep beantwoordt. Terwijl de verbinding voor de video-oproep wordt opgezet, ziet u uw eigen beeld. Wanneer de andere partij de oproep beantwoordt, ziet u zijn of haar beeld.
4. Verstel indien nodig de positie van de camera.
5. Druk op om de oproep te beëindigen, of sluit de handset.
26
Een spraak-/video-oproep plaatsen vanuit Contactpersonen
U kunt eenvoudig iemand bellen van wie u het nummer hebt opgeslagen in uw Contactpersonen.
1. Scroll omlaag om de contactpersonenlijst te openen.
2. Zoek de gewenste contactpersoon op om een oproep te plaatsen.
3. Druk op om een spraakoproep te plaatsen. Druk op de linker softkey en selecteer Video-oproep plaatsen om een video-oproep te plaatsen.
4. Druk op om de oproep te beëindigen.
Internationaal bellen
1. Houd de toets ingedrukt om de internationale toegangscode in te voeren. Het teken + wordt gebruikt als voorvoegsel voor een internationaal nummer.
2. Voer de landcode, het netnummer en het telefoonnummer in.
3. Druk op .
Volume aanpassen
Gebruik aan de linkerkant van de telefoon om tijdens een oproep het volume van de luidspreker aan te passen. In de inactieve modus kunt u met het toetsvolume aanpassen.
Een oproep beantwoorden
Als u wordt gebeld gaat de telefoon over en verschijnt een knipperend telefoontje op het scherm. Als de beller bekend is wordt het telefoonnummer (of de naam, indien opgeslagen in Contactpersonen) weergegeven.
1. Schuif de telefoon uit om een binnenkomende oproep aan te nemen.
Opmerking
]
Om een inkomende oproep te weigeren, drukt u tweemaal op of de rechter softkey.
]
Als u Antwoord modus instelt op Verzendtoets indrukken (Menu .5.0.4), kunt u oproepen aannemen door na de telefoon te hebben uitgeschoven op
te drukken.
]
Als de antwoordmodus is ingesteld op Willekeurige toets, dan kunt u het gesprek met elke toets, behalve , beantwoorden.
2.
U kunt het gesprek beëindigen door de handset te sluiten of door op te drukken.
Opmerking
]
U kunt een oproep beantwoorden terwijl u Contactpersonen of andere menufuncties gebruikt.
]
Wanneer er een compatibele headset is aangesloten, kunt u naast de telefoon ook de toets van de headset gebruiken om de telefoon te beantwoorden. Druk op om een inkomende oproep te weigeren.
]
U kunt het geluid van de beltoon voor inkomende oproepen dempen door de volumetoets aan de zijkant ingedrukt te houden.
Hoofdfuncties
27
Hoofdfuncties
Sneltoets om stille modus te
Hoofdfuncties
activeren
U kunt de stille modus activeren door ingedrukt te houden nadat u de telefoon hebt geopend.
Sterkte netwerksignaal
U hoeft de antenne niet uit te trekken, deze zit vast. Als u zich in een gebouw bevindt kan het zijn dat u een betere ontvangst hebt als u bij een raam staat. U kunt de sterkte van uw netwerksignaal aflezen aan de signaalsterkteindicator ( ) op het scherm van uw telefoon.
Tekst invoeren
U kunt alfanumerieke tekens invoeren met het toetsenbord, Het is bijvoorbeeld nodig om tekst in te voeren voor het opslaan van namen in Contactpersonen, het schrijven van berichten, het instellen van een persoonlijke begroeting en het plannen van evenementen. De volgende invoermethoden zijn beschikbaar voor de handset.
28
T9-invoermodus
In deze modus hoeft u maar één keer op de juiste toets te drukken om een letter in te geven. Onder elke toets zitten meerdere letters. In T9 worden uw toetsaanslagen automatisch vergeleken met woorden in een ingebouwd woordenboek, waarin wordt gezocht naar overeenkomende woorden. U kunt snel en eenvoudig woorden invoeren, met een minimaal aantal toetsaanslagen.
ABC-invoermodus
In deze modus kunt u letters ingeven door de toets waar de gewenste letter onder zit een, twee, drie of vier keer kort in te drukken, tot de gewenste letter op het scherm verschijnt.
123-invoermodus (numerieke modus)
Typ nummers met één toetsaanslag per cijfer. Om in een tekstinvoerveld over te stappen op de 123-modus, drukt u op
totdat de 123-modus wordt
aangegeven.
Verander de modus voor tekstinvoer
1. Al u in een veld staat waarin tekens ingevoerd kunnen worden, ziet u rechtsonder op het scherm de huidige invoermodus.
2. Druk op om de opties T9Abc, T9abc, Abc, abc en 123 langs te lopen.
Gebruik T9-modus
Met de automatisch aanvullende T9­tekstinvoermodus kunt u woorden eenvoudig invoeren door zo min mogelijk toetsen in te drukken. Wanneer u op een toets drukt, toont de telefoon de tekens die u waarschijnlijk nodig hebt op basis van de ingebouwde woordenlijst. Wanneer nieuwe letters worden toegevoegd, wordt het woord overeenkomstig aangepast om de beste mogelijkheid uit het woordenboek weer te geven.
1. In de T9-modus voor tekstinvoer met woordenlijst kunt u woorden invoeren met behulp van de toetsen tot . Druk
eenmaal op een toets voor een letter.
]
Het woord verandert naarmate u meer letters invoert. Negeer wat op het scherm staat tot u het volledige woord hebt ingegeven.
]
Als het woord nog niet klopt nadat u het volledig hebt ingetypt, druk dan een of meer keer op om de overige woordopties langs te kopen.
Voorbeeld
Toets om Hond in te voeren. Toets en vervolgens om Home in te voeren.
]
Als het gewenste woord niet in de woordenlijst voorkomt, kunt u het toevoegen in de ABCmodus.
2. Voer het volledige woord in voor u toetsaanslagen bewerkt of wist.
3. Voer aan het einde van elk woord een spatie in door op toets te drukken.
Druk op om letters te wissen. Houd de toets enige tijd ingedrukt om volledige woorden te wissen.
Hoofdfuncties
29
Loading...
+ 83 hidden pages