LG G5400 User guide [se]

P/N : MMBB0084020
ISSUE 1.0
PRINTED IN KOREA
BRUGERMANUAL
MODEL : G5400
G•P•R•S•M•M•S•T•E•L•E•F•O•N
DANSK NORSK SVENSKA
GPRS & MMS-telefon
BRUGERMANUAL
MODEL: G5400
Læs manualen grundigt, før telefonen tages i brug. Gem den til fremtidig reference.
DANSK
GPRS & MMS-telefon
BRUGERMANUAL
MODEL: G5400
Læs manualen grundigt, før telefonen tages i brug. Gem den til fremtidig reference.
3
For din sikkerhed
Mobiltelefoner skal altid være slukkede under flyvning.
Aktiver ikke telefonen nær tankstationer, brændstofdepoter, kemiske værker, eller hvor der bruges sprængstof.
Sluk telefonen i områder, hvor særlige regler forbyder brug af mobiltelefon. For eksempel må telefonen ikke benyttes på hospitaler, hvor den kan påvirke følsomt medicinsk udstyr.
Radiosendere kan forårsage forstyrrelser af elektroniske apparater i nærheden. Mindre forstyrrelser af TV, radio, PC etc. kan forekomme.
Hold aldrig telefonen i hånden, mens du kører bil.
Skil aldrig telefonen eller batteriet ad.
Opbevar telefonen et sikkert sted udenfor børns rækkevidde. Den indeholder små løse dele, der kan forårsage kvælning.
Berør ikke opladeren med våde hænder.
For din sikkerhed
4
Bemærk:
Bortskaffelse af batterier, som ikke længere bruges, skal ske i overensstemmelse med lovgivningen på området.
Brug udelukkende ORIGINALT tilbehør for at undgå at beskadige telefonen.
Nødopkald kan ikke altid foretages i alle mobile netværk. Derfor bør du aldrig være afhængig udelukkende af denne telefon for vigtige opkald, for eksempel for tilkaldelse af lægehjælp.
Vigtig information
Denne brugermanual indeholder vigtig information om vedligeholdelse og anvendelse af telefonen. Læs alle informationer grundigt for at få det optimale ud af telefonen og for at undgå beskadigelse eller misbrug. Ændringer af telefonen eller modificeringer, som ikke udtrykkeligt er godkendt i denne brugermanual, kan betyde, at garantien for apparatet bortfalder.
Brug KUN ORIGINALE batterier og opladere, for din egen sikkerheds skyld.
5
SIKKERHED
Bemærk, at efterlevelse af sikkerhedsstandarder for stråling ikke automatisk medfører immunitet fra lovmæssige forpligtelser og krav, som er fremsat af nationale sundheds- eller sikkerhedsmyndigheder.
IDA kan på eget initiativ annullere sine tidligere godkendelser, hvis IDA skønner det sandsynligt, at brug af udstyret vil indebære sikkerheds- eller helbredsmæssige risici for brugerne.
IDA kræver, at sikkerhedsforskrifterne i Bilag 1 fremgår klart af brugervejledningerne, som følger med mobilt GSM-udstyr.
FORBEDRING OG AFGØRELSE
IDA kan ændre specifikationer uden varsel for derved at have mulighed for at opdatere specifikationerne i henhold til de løbende forbedringer af standardudstyr.
I forbindelse med tvivlstilfælde vedr. fortolkning af specifikationer for godkendelse, metoder for udførelse af test og for gyldigheden af erklæringer fremsat af producenter af udstyr er IDA’s afgørelser endelige.
OPSUMMERING AF SIKKERKEDSKRAV FOR BRUGERE OG TREDJEPART
GSM MoU doc.: TP.03 yder vejledende og sikkerhedsmæssige anvisninger til
brugere af mobilt GSM-udstyr vedrørende sikkerheden for brugere og tredjepart. IDA kræver, at følgende anvisninger eller tilsvarende er indeholdt i alle brugervejledninger til mobilt GSM-udstyr.
6
Sikkerhed for elektronik
For tilslutning af enhver form for mobilt udstyr til strømforsyningsenheder eller batteriopladere med spændinger på over 50 Vac eller 75 Vdc skal brugervejledninger for mobilt udstyr indeholde specifikationer for strømforsyningsenhed(er) eller batterioplader(e), som er godkendt til brug sammen med den mobile enhed, samt indeholde følgende erklæring:
“Dette apparat må kun tilføres strøm fra (angivelse af batterioplader(e) og/eller strømforsyningsenhed(er)). Anden anvendelse annullerer alle typer godkendelse af dette apparat og kan medføre sikkerhedsrisiko.”
Flysikkerhed
Brugervejledninger for transportabelt og bærbart udstyr skal indeholde følgende:
Din mobiltelefon skal være slukket, når du er ombord på et fly. Anvendelse af mobiltelefon ombord på et fly kan indebære sikkerhedsrisici i forhold til styring af flyet, kan have forstyrrende indvirkning på netværk for mobiltelefoni og er forbudt. Overtrædelse af disse bestemmelser kan for de(n) ansvarlige medføre suspendering eller bortfald af mulighed for at erhverve tjenester for mobiltelefoni, eller medføre sagsanlæg eller begge dele.
Eksplosionsfare
Brugervejledninger for alle typer mobilt udstyr skal indeholde følgende:
• Brugere frarådes at anvende udstyret på benzintankstationer og lignende steder.
• Brugere bør være opmærksomme på regler for brug af radiobølgetransmitterende udstyr ved brændstofdepoter, kemiske fabrikker eller andre steder, hvor der kan være eksplosionsfare.
For din sikkerhed
7
Trafiksikkerhed
Mobilt udstyr må på offentlig vej ikke benytte såkaldt ”beredskabsudstyr” til ved modtagelse af opkald at aktivere køretøjers horn eller lys.
• Installationsanvisninger for etablering af kredsløb som ovennævnte
må ikke vedlægges mobilt udstyr, og anvendelse af begreber som ”horn-relæ” er ikke tilladt. Det er tilladt at henvise til udgange, der kan give mulighed for styring af andre apparater.
• Brugervejledninger, som omtaler anvendelse af såkaldte
”beredskabsfunktioner”, skal indeholde følgende tekst: “Det er ikke tilladt at anvende såkaldt ”beredskabsudstyr” til at aktivere et køretøjs lys eller horn på offentlig vej.”
Det anbefales, at håndholdt mikrofon eller telefonhåndsæt ikke anvendes af føreren i et køretøj i bevægelse, undtagen i nødstilfælde.
Føreren bør kun tale ind i en stationær mikrofon, som er fastgjort ved eller hænger om førerens hals, og kun når dette ikke virker forstyrrende i forhold til førerens opmærksomhed på omgivende trafik.
Ikke-ioniserende stråling
Brugervejledninger for mobilt udstyr skal gøre opmærksom på følgende forhold, i forbindelse med Klasse 1-transmitteret udgangssignal (1 W) for GSM 1800-udstyr eller Klasse 2-transmitteret udgangssignal (8 W) for GSM 900-udstyr:
Som ved andet mobilt og radiobølgetransmitterende udstyr anbefales det, for at sikre udstyrets funktionalitet samt for den personlige sikkerhed, at ingen dele af menneskekroppen befinder sig for tæt på antennen i forbindelse med anvendelse af det mobile udstyr.
Brugsanvisninger for køretøjsmonteret udstyr skal indeholde følgende: for Klasse 1-transmitteret udgangssignal (1 W) for GSM 1800-udstyr og Klasse 2-transmitteret udgangssignal (8 W) for GSM 900-udstyr:
• Radiobølgeudstyret skal forbindes til antennen via et kabel, som ikke
udsender stråling (fx koaksialkabel).
• Antennen skal monteres i en position, så det sikres, at ingen dele af
menneskekroppen under normale omstændigheder befinder sig for tæt på antennen eller dele af denne, medmindre der mellem menneskekroppen og antennen befinder sig en mellemliggende metalskærm, fx et metalloft.
Information om eksponering for radiobølger og specifik absorberingsrate (SAR)
Mobiltelefonen er designet til at opfylde krav til applicerbare sikkerhedsforskrifter for eksponering for radiobølger. Sikkerhedsforskrifterne er baseret på videnskabelige parametre, som definerer grænseværdier, der sikrer den personlige sikkerhed for alle personer uafhængigt af alder og helbredstilstand.
• Sikkerhedsforskrifterne for eksponering for radiobølger er baseret på målingsstandarden for specifik absorberingsrate (SAR). Test i henhold til SAR-standarden anvender standardiserede metoder, hvor telefonen transmitterer stråling på det tilladte maksimalniveau for signalet inden for alle anvendte frekvensbåndbredder.
• SAR-niveauer kan afvige for forskellige telefonmodeller, selvom de alle er designet til at overholde de relevante forskrifter for eksponering for radiobølger.
• SAR-datainformation for indbyggere i lande/områder, som anvender de grænseværdier for SAR, der anbefales af den internationale kommission for beskyttelse mod ikke-ioniserende stråling, ICNIRP, på 2 W/kg gennemsnitligt ved ti (10) gram kropsvæv, fx EU, Japan, Brasilien og New Zealand:
• Den maksimale SAR-værdi for denne telefon ved brug omkring øret er 1.08 W/Kg (124 Ch, 914,8 Mhz) (10 g).
• SAR-datainformation for indbyggere i lande/områder, som anvender de grænseværdier for SAR, der anbefales af instituttet for stærk- og svagstrømsingeniører (IEEE), på 1,6 W/kg gennemsnitligt over et (1) gram kropsvæv (fx USA, Canada,
Australien og Taiwan).
8
For din sikkerhed
Oversigt
Telefonens dele
........................................................................
13
Telefonens front
.....................................................................
13
Telefonens bagside
..............................................................
14
Tastaturbeskrivelse
................................................................
15
Navigationstaster
...................................................................
16
Alfanumeriske taster
..............................................................
17
Displayinformation
Displayinformation
..................................................................
18
Displayikoner
........................................................................
18
Opstart
Installation
...............................................................................
19
Isætning af SIM-kort
...............................................................
19
Isætning af SIM-kort
...............................................................
19
Isæt batteriet
..........................................................................
20
Opladning af batteriet
............................................................
21
Frakobling af opladeren
.........................................................
21
Opringning og besvarelse af opkald
......................................
22
Ring op
..................................................................................
22
Internationale opkald
.............................................................
22
Ring op via telefonbogen
......................................................
22
Ekstrafunktioner
Menuen Under samtale
............................................................
23
Under samtale
......................................................................
23
Flere parter eller Konferenceopkald
......................................
25
9
Indhold
Adgangskoder
..........................................................................
28
PIN-kode (4 til 8 tal)
..............................................................
28
PIN2-kode (4 til 8 tal)
.............................................................
28
PUK-kode (4 til 8 tal)
.............................................................
28
PUK2-kode (4 til 8 tal)
............................................................
28
Sikkerhedskode (4 til 8 tal)
....................................................
28
Menubeskrivelse
Menustruktur
............................................................................
29
Meddelelser [Menu 1]
.............................................................
31
Skriv SMS [Menu 1-1]
.............................................................
31
Skriv multimediemeddelelse [Menu 1-2]
................................
34
Indbakke [Menu 1-3]
...............................................................
38
Udbakke [Menu 1-4]
...............................................................
39
Talemeddelelse [Menu 1-5]
..................................................
41
Infotjeneste [Menu 1-6]
..........................................................
42
Skabeloner [Menu 1-7]
..........................................................
44
Indstillinger [Menu 1-8]
...........................................................
44
Opkaldsreg. [Menu 2]
...............................................................46
Ubesvarede opkald [Menu 2-1]
..............................................
46
Modtagne opkald [Menu 2-2]
.................................................
46
Kaldte numre [Menu 2-3]
.......................................................
46
Alle taleopkald [Menu 2-4]
......................................................46
Slet nylige opkald [Menu 2-5]
................................................
46
Opkaldstakst [Menu 2-6]
.......................................................
46
GPRS-info [Menu 2-7]
............................................................
49
10
Indhold
Profiler [Menu 3]
.......................................................................
50
Kun vibration [Menu 3-1]
........................................................
50
Stille [Menu 3-2]
.....................................................................
50
Generelt [Menu 3-3]
..............................................................
50
Højt [Menu 3-4]
.....................................................................
50
Hovedsæt [Menu 3-5]
............................................................
50
Bil [Menu 3-6]
........................................................................
50
Indstillinger [Menu 4]
...............................................................
53
Alarm [Menu 4-1]
...................................................................
53
Dato og tid [Menu 4-2]
...........................................................
53
Telefoninds. [Menu 4-3]
.........................................................
54
Opkaldsindstill. [Menu 4-4]
.....................................................
55
Sikkerheds-indstill. [Menu 4-5]
...............................................
60
Netindstill. [Menu 4-6]
............................................................
62
Nulstil indst. [Menu 4-7]
.........................................................
63
Kalender [Menu 5]
...................................................................
64
Kalender [Menu 5-1]
..............................................................
64
Telefonbog [Menu 5-2]
...........................................................
66
Sjov & værktøj [Menu 6]
.........................................................
72
Spil [Menu 6-1]
.......................................................................
72
Min mappe [Menu 6-2]
...........................................................
72
Melodi-komponist [Menu 6-3]
.................................................
73
Lommeregner [Menu 6-4]
......................................................
74
Enhedskonvertering [Menu 6-5]
..............................................
74
Verdenstid [Menu 6-6]
............................................................
74
Diktafon [Menu 6-7]
................................................................
75
Infrarød [Menu 6-8]
................................................................
75
11
12
Internet [Menu 7]
.....................................................................
76
Hjem [Menu 7-1]
....................................................................
76
Bogmærker [Menu 7-2]
.........................................................
76
Push-meddelelser [Menu 7-3]
...............................................
76
Profiler [Menu 7-4]
.................................................................
77
Gå til URL [Menu 7-5]
.............................................................
80
Cache-indst. [Menu 7-6]
.........................................................
80
Sikkerhedscertificering [Menu 7-7]
.........................................
80
Nulstil profiler [Menu 7-8]
.......................................................
80
Browser-version [Menu 7-9]
..................................................
80
Browser-menu
.........................................................................
81
Java [Menu 8]
..........................................................................
82
Applikationer [Menu 8-1]
.......................................................
82
Download [Menu 8-2]
............................................................
82
Hukommelses-status [Menu 8-3]
...........................................
82
Tilbehør
.....................................................................................
83
Vedligeholdelse
.......................................................................
84
Tekniske data
..........................................................................
86
Indhold
Oversigt
13
Telefonens dele
Telefonens front
Højttaler
Display
Blød venstretast
Op/ned-navigationstast
Stemmememo-tast
Bekræft
Send
Vibration
Stjerne
Blød højretast Afslut/tænd
Ryd/Afbryd
Numeriske
taster Firkant Mikrofon
Meddelelsestast
Navigationstaster
Telefonens dele
Oversigt
14
Telefonens bagside
Batteri
SIM-kortplads
Batterilås
Hul til håndsnor
Kabelindgang/ Indgang til batterioplader/ Indgang til håndfrit bilmonteringssæt
Oversigt
15
Nedenfor ses telefonens taster:
Tastaturbeskrivelse
Tast beskrivelse
Blød venstretast/blød højretast
Disse taster udfører de funktioner, som står skrevet på displayet umiddelbart oven over tasterne.
Vibration
Du kan aktivere vibrationsfunktionen direkte ved at holde denne tast nede.
Meddelelsestast
Du kan gå direkte til menuen Meddelelser (Indbakke, Telefonsvarer, Push-meddelelser, Kalender eller Vækkeur) uden at bladre.
Navigationstaster
Anvendes til at bladre gennem navne, telefonnumre, menuer eller indstillinger.
WAP-hurtigtast (= Bekræft)
Hvis du holder denne tast længe inde, får du direkte forbindelse til WAP.
Send
Du kan ringe op og besvare opkald med denne tast. Hvis du trykker på denne knap uden at indtaste et nummer, viser telefonen de senest kaldte, besvarede og ubesvarede numre.
Numeriske taster
Disse taster anvendes hovedsagelig, når man ringer op, mens telefonen står på standby, og når man ønsker at indtaste numre og bogstaver. Når nedenstående taster holdes længe inde:
anvendes 1 til opkald til din telefonsvarer.
anvendes 0 til internationale opkald.
anvendes tasterne 2 til 9 til lynopkald.
AFSLUT/TÆND
Anvendes til afslutning eller afvisning af opkald. Tasten bruges også til at tænde telefonen med, ved at den holdes inde i nogle sekunder.
Du kan slette tegn og gå tilbage i menuen med denne tast.
Tastaturbeskrivelse
0
S
L R
9
E
C
~
Tastaturbeskrivelse
Oversigt
16
Tast beskrivelse
Op/ned-navigationstast
Når klappen er åben, kan du regulere lydstyrken for tastaturet, når telefonen står på standby, og under samtale kan du regulere samtalelydstyrken. Hvis klappen er lukket trykkes op/ned-navigationstasten ind én gang, så baggrundslyset tændes. Tryk én gang mere, hvis du ønsker, at dags dato vises i standby-modus.
Udvendig hurtigtast
Når klappen er lukket, holdes tasten nede for at aktivere telefonen.
Du kan trykke på denne tast for at afvise et opkald.
Når klappen er åben, kan du optage stemmememo i standby-modus.
Navigationstaster
Oversigt
17
Alfanumeriske taster
Hver tast kan anvendes til flere symboler. De ses i nedenstående skema:
Tastatur beskrivelse
1
. , / ? ! - : ' " 1
2 A B C 2 Ä À Á Â Ã Å Æ Ç a b c ä à á â ã å æ ç
3 D E F 3 Ë È É Ê d e f ë è é ê
4 G H I 4 | Ï Ì Í Î ˝ g h i ı ï ì í î ©
5 J K L 5 j k l
6 M N O 6 Ñ Ö Ø Ò Ó Ô Õ Œ m n o ñ ö ø ò ó ô õ œ
7 P Q R S 7 ß p q r s ß
8 T U V Ü Ù Ú Û t u v 8 ü ù ú û
9 W X Y Z w x y z 9
0 [mellemrumstast] 0
Displayinformation
Displayinformation
18
Displayet viser flere ikoner. De ses i nedenstående skema:
Displayikoner
Ikon beskrivelse
Angiver netsignalets styrke.
Opkald er gået igennem.
Du kan anvende GPRS.
Angiver at du benytter en roaming-tjeneste.
Linje 1/2 bruges til udgående opkald – hvis dit abonnement inkluderer to telefonlinjer.
Vækkeuret er stillet og aktiveret.
Angiver batteriets status.
Du har modtaget en tekstmeddelelse.
Du har modtaget en talemeddelelse.
Du har modtaget en push-meddelelse.
Du kan se din kalender.
Alle lydsignaler er slået fra.
Normal menuprofil.
Høj menuprofil.
Lydløs menuprofil.
Menuprofil for håndfrit sæt.
Menuprofil for bil.
Du kan viderestille et opkald.
Opstart
19
Installation
1. Isætning af SIM-kort
Find SIM-kortpladsen på telefonens bagside. Følg nedenstående anvisning for isætning af SIM-kort:
1. Fjern batteriet, hvis det sidder på.
2. Skub SIM-kortet ind på plads under
de sølvfarvede holdere med guldstikkene nedad og det afskårne hjørne mod højre.
2. Isætning af SIM-kort
Følg nedenstående anvisning for isætning af SIM-kort.
1. Fjern batteriet, hvis det sidder i.
2. Fjern SIM-kortet fra kortpladsen.
Bemærk
• Afmontering af batteriet, mens telefonen er tændt, kan forårsage funktionssvigt.
• Sim-kortets metalstik kan nemt ødelægges af ridser. Vær forsigtig, når du håndterer og installerer SIM­kortet, så det ikke beskadiges Følg instruktionerne, som fulgte SIM-kortet.
Installation
Opstart
20
3. Isæt batteriet
1. Skub benene i bunden af batteriet
ind i holderne.
2. Skub derefter batteriet på plads.
4. Opladning af batteriet
Batteriet skal sættes i, før opladeren tilsluttes.
1. Med pilen vendt opad, som vist på
billedet, skubbes opladerstikket på plads i indgangen i bunden af telefonen.
2. Tilslut den anden ende af opladeren
til en stikkontakt. Brug kun den medfølgende oplader.
Opstart
21
5. Frakobling af opladeren
Fjern opladeren fra telefonen ved at trykke på knapperne på siden af stikket som vist på billedet.
Advarsel
• Tving ikke opladeren på plads, da du risikerer at ødelægge telefonen og/eller opladeren.
Bemærk
• Batteriet, som blev leveret sammen med telefonen, skal være helt opladet, før det tages i brug.
• Fjern aldrig batteriet eller SIM-kortet, mens du oplader.
• Søjlerne i batteriikonet holder op med at bevæge sig, når batteriet er fuldt opladet.
• Når telefonen netop er begyndt at lade op, og når man frakobler opladeren fra telefonen, blinker baggrundslyset rødt/grønt.
• Når telefonen er fuldt opladet, blinker den grønt. Bemærk at i sådanne tilfælde kan telefonen behøve længere opladningstid, før “Oplader” vises i displayet.
• Opladningstiden afhænger af opladeren og batteriet.
Bemærk
Hvis batteriet ikke lader op:
• Skal du slukke for telefonen.
• Kontrollere at batteriet sidder korrekt.
Opstart
22
Ring op
1. Indtast telefonnummer inklusive områdekode. Hvis du ønsker at
slette et tal, tryk C.
2. Tryk S for at ringe nummeret op.
3. Tryk E for at afslutte opkaldet.
Internationale opkald
1. tryk på 0 tasten og hold den inde for det internationale forvalg.
“+” tegn erstatter muligvis den internationale kode.
2. Indtast landekode, områdekode og telefonnummer.
3. Tryk S.
Ring op via telefonbogen
1. Tryk > [Navn] i standby-modus.
2. Når menuen vises, vælger du Søg ved at trykke < [OK].
3. Hvis du finder, det du søger ved søgning på navn eller nummer,
tryk da S for at ringe op.
Opringning og besvarelse af opkald
Ekstrafunktioner
23
Menuen i telefonens display under en samtale er forskellig fra den normale hovedmenu, som du har adgang til i standby-modus. Valgmulighederne under samtale beskrives her:
1 Under samtale
1-1 Parkering af samtale
Tryk på S [Send], hvis du ønsker at parkere en samtale, hvad enten du har ringet op eller besvaret et opkald. Når en samtale er parkeret, trykkes S [Send] for at genoptage samtalen.
1-2 Sådan foretages et andet opkald
Du kan få et opkaldsnummer fra telefonbogen, hvis du ønsker at foretage et andet opkald. Tryk > [Navn] og vælg Søg. For under samtale at gemme nummeret på personen, som har ringet dig op, trykkes > [Navn] og derefter vælges Tilføj ny.
1-3 Skift mellem to samtaler
For at skifte mellem to samtaler vælges < [Valg]-tasten, derefter vælges Skift eller trykkes S [Send]. Du kan skifte mellem to samtaler ved at trykke på op/ned-navigationstasterne. Hvis du ønsker at afslutte én af to samtaler, vælges den samtale, du ønsker at afslutte, og derefter trykkes E [Afslut].
Menuen Under samtale
Menuen Under samtale
Ekstrafunktioner
24
1-4 Besvarelse af indgående opkald
For at besvare et indgående opkald, trykkesS [Send]. Telefonen kan også informere dig om et indgående opkald, mens
du taler i telefonen. Du hører en tone, og displayet viser, at et andet opkald venter. Denne funktion kaldes Ventende opkald og er kun tilgængelig, hvis den understøttes af dit net. For nærmere oplysninger om hvordan du aktiverer og deaktiverer funktionen, se Ventende opkald [Menu 4-4-4].
Hvis Ventende opkald er slået til, kan du parkere det første opkald og besvare det andet ved at trykke S [Send] eller ved at vælge < [Svar] og derefter Parker & Svar.
Du kan afslutte den aktuelle samtale og besvare det ventende opkald ved at vælge < [Menu] og derefter Afslut og Svar.
1-5 Afvisning af et indgående opkald
Når du ikke taler i telefonen, kan du afvise et indgående opkald uden at besvare det ved blot at trykke E [Afslut] eller , når klappen er lukket, ved at trykke på den udvendige hurtigtast.
Hvis du taler i telefonen, kan du afvise et indgående opkald ved at trykke < [Menu] og vælge Flere parter/Afvis eller ved at trykke E [Afslut].
1-6 Slå mikrofonen fra
Du kan slå mikrofonen fra under en samtale ved at trykke < [Valg] og derefter vælge Tavs. Telefonens mikrofon kan slås til igen ved at trykke < [Aktiver lyd].
Når mikrofonen er slået fra, kan personen, du taler med, ikke høre dig, men du kan stadig høre vedkommende.
Ekstrafunktioner
25
1-7 Aktivering af DTMF-toner under en samtale
For at aktivere DTMF-toner under en samtale, fx for at telefonen skal kunne fungere med automatisk omstilling, vælges < [Valg] og derefter DTMF til. DTMF-toner kan slås fra på samme måde.
1-8 Opkald til Meddelelser og SIM Tool kit
Hovedmenuerne for Meddelelser og SIM Tool kit kan nås via menuen Under samtale ved at vælge < [Valg]. SIM Tool kit­menuen vises kun, hvis telefonens SIM-kort understøtter SIM Tool kit-tjenester.
2 Flere parter eller Konferenceopkald
Tjenesterne Flere parter eller Konferenceopkald giver dig mulighed for at tale med flere personer samtidig, hvis din udbyder understøtter denne funktion.
En samtale mellem flere parter kan kun lade sig gøre, når du har én samtale igennem samt et ventende opkald, og besvarer begge opkald. Når en samtale mellem flere parter er etableret, kan flere opkald sluttes til, kobles fra eller separeres (så de kun har forbindelse til dig, ikke til de andre parter i samtalen) af den person, som har etableret samtalen. Disse valgmuligheder er tilgængelige via menuen Under samtale, og en oversigt over dem findes i denne sektion.
Højst 5 personer kan deltage i en samtale mellem flere parter. Kun personen, som har etableret en flerpartssamtale, kan styre opkaldet og tilføje nye opkald.
2-1 Sådan foretages et andet opkald
Du kan foretage et andet opkald, mens du allerede taler i telefonen. For at gøre dette skal du indtaste det andet nummer og trykke S [Send]. Når det andet opkald besvares, parkeres det det første opkald automatisk. Du kan skifte mellem opkald ved at trykke på < [Valg] og derefter på Skift.
2-2 Etablering af en flerpartssamtale
Du kan tilslutte et parkeret opkald til et aktivt opkald, og dermed etablere en flerepartssamtale ved at trykke <[Valg] og derefter
Flere parter/tilslut alle.
2-3 Parkeret flerpartssamtale
For at parkere en flerpartssamtale trykkes <[Valg] og derefter
Flere parter/Parker alle.
2-4 Genoptagelse af parkeret flerpartsopkald
For at genoptage en parkeret flerpartessamtale trykkes <[Valg] og derefter Flere parter/Deltag alle.
2-5 Tilføjelse af flere opkald til flerpartssamtalen
For at tilslutte et aktivt opkald til en parkeret flerpartssamtale trykkes
<[Valg] og derefter Flere parter/Tilslut alle.
2-6 Vis deltagere i en flerpartssamtale
For at bladre gennem numrene på deltagerne i en flerpartssamtale på telefonens display, tryk på tasterne Dog U.
Ekstrafunktioner
26
Menuen Under samtale
Ekstrafunktioner
27
2-7 Parker én deltager i en flerpartssamtale
Hvis du ønsker at parkere én deltager i samtalen (deltageren hvis nummer vises på displayet) trykkes på <[Valg] og derefter på
Flere parter/Ekskluder.
2-8 En privat samtale i en flerpartssamtale
Hvis du ønsker at føre en privat samtale med én deltager under en flerpartssamtale, findes nummeret på personen frem på displayet og derefter trykkes <[Valg] og Flere parter/Privat, hvorved alle de andre opkald parkeres.
2-9 Afslutning af en flerpartssamtale
Den person, hvis nummer vises på displayet, kan frakobles ved tryk på E[Afslut]. For at afslutte en flerpartssamtale trykkes <[Valg] og derefter vælges Flere parter/Afslut flerpartssamtale. For at afslutte alle aktive og parkerede opkald vælges <[Valg] og derefter
Flere parter/Afslut alle.
Ekstrafunktioner
28
Du kan benytte adgangskoderne beskrevet i denne sektion, for at undgå uautoriseret brug af telefonen. Adgangskoderne (undtagen PUK og PUK2-koderne) kan redigeres ved brug af [Menu 4-5-5].
PIN-kode (4 til 8 tal)
PIN-koden (Personal Identification Nummer) beskytter dit SIM-kort mod uautoriseret brug. PIN-koden leveres normalt sammen med SIM-kortet. Når PIN-kodeanmodningen står på Aktiver, vil din telefon anmode om PIN-kode, hver gang du tænder den. Modsat, når PIN-kodeanmodningen står på Deaktiver, vil telefonen skabe forbindelse til nettet direkte uden PIN-kode.
PIN2-kode (4 til 8 tal)
PIN2-koden, som leveres med visse SIM-kort, er nødvendig for adgang til visse funktioner, som fx oplysning om opkaldspris og fast opkaldsnummer. Disse funktioner er kun tilgængelige, hvis de understøttes af dit SIM-kort.
PUK-kode (4 til 8 tal)
PUK-koden (PIN Unblocking Key) er nødvendig for at ændre en spærret PIN-kode. PUK-koden følger med visse SIM-kort. Hvis ikke, så kontakt din lokale serviceleverandør for at få koden. Kontakt også din serviceleverandør, hvis du mister koden.
PUK2-kode (4 til 8 tal)
PUK2-koden, som leveres med visse SIM-kort, er nødvendig for at ændre en spærret PIN2-kode. Kontakt din serviceleverandør, hvis du mister koden.
Sikkerhedskode (4 til 8 tal)
Sikkerhedskoden beskytter dig mod uautoriseret brug af din telefon. Den leveres normalt sammen med telefonen. Koden er nødvendig for at slette alle telefonindtastninger og for at aktivere menuen “Gendan fabriksindstillinger”. Standardnummeret er “0000”.
Adgangskoder
Menubeskrivelse
29
Menustruktur
1 Meddelelser
1 Skriv SMS 2
Skriv multimediemeddelelse 3 Indbakke 4 Udbakke 5 Talemeddelelse 6 Infotjeneste 7 Skabeloner 8 Indstillinger
2 Opkaldsreg.
1 Ubesvarede opkald 2 Modtagne opkald 3 Kaldte numre 4 Alle taleopkald 5 Slet nylige opkald 6 Opkaldstakst 7 GPRS-info
3 Profiler
1 Kun vibration 2 Stille 3 Generelt 4 Højt 5 Hovedsæt 6 Bil
4 Indstillinger
1 Alarm 2 Dato og tid 3 Telefoninds. 4 Opkaldsindstill. 5 Sikkerheds-indstill. 6 Netindstill. 7 Nulstil indst.
5 Kalender
1 Kalender 2 Telefonbog
Menustruktur
Menubeskrivelse
30
6 Sjov & værktøj
1 Spil 2 Min mappe 3 Melodi-komponist 4 Lommeregner 5 Enhedskonvertering 6 Verdenstid 7 Diktafon 8 Infrarød
7 Internet
1 Hjem 2 Bogmærker 3 Push-meddelelser 4 Profiler 5 Gå til URL 6 Cache-indst. 7 Sikkerhedscertificering 8 Nulstil profiler 9 Browser-version
8 Java
1 Applikationer 2 Download 3 Hukommelses-status
9 SIM-tjeneste
Denne menu afhænger af SIM-kortet og tilgængelige net-tjenester.
Menubeskrivelse
31
Meddelelser [Menu 1]
Denne menu indeholder funktioner relateret til SMS (Short Message Service), MMS (Multimedia Message Service), telefonsvarer og udbyderens servicemeddelelser.
Skriv SMS [Menu 1-1]
Du kan skrive og redigere tekstmeddelelser, mens du kontrollerer antallet af sider.
1. Gå til menuen Meddelelser ved at trykke på < [Vælg].
2. Hvis du ønsker at skrive en ny meddelelse, vælg Skriv SMS.
3. Benyt T9 for at lette indtastningen. For nærmere information, se
Sådan bruger du T9 (Side 36).
4. Tryk [Indsæt] for at vedhæfte filer.
5. Hvis du ønsker at se dine valgmuligheder eller at afslutte din
tekst, trykker du < [Valg].
Bemærk
• Telefoner, som understøtter EMS version 5, kan sende farvebilleder, lyde, teksttyper etc. Hvis modtagerens telefon ikke understøtter disse funktioner, modtages billeder, lyde og teksttyper ikke.
Meddelelser [Menu 1]
Menubeskrivelse
32
Indsæt
• Symbol
Du kan vedhæfte specialtegn.
• Billede
Du kan vedhæfte standardbilleder eller billeder gemt i Min mappe.
• Lyd
Du kan indsætte lyde tilgængelige for korte meddelelser.
• Tekstskabeloner
Du kan benytte Tekstskabeloner, som allerede ligger i telefonen.
• Telefonbog
Du kan tilføje telefonnumre eller e-mailadresser til telefonbogen.
• Visitkort
Du kan tilføje kontaktinformation til meddelelsen.
Menubeskrivelse
33
Alternativ
• Send
Sender tekstmeddelelser.
1. Indtast modtagerens nummer.
2. Tryk Dfor at tilføje flere modtagere.
3. Du kan tilføje telefonnumre fra telefonbogen.
4. Tryk <,når du er færdig med at indtaste numre.
• Gem
Gemmer meddelelser i udbakken.
• Font
Du kan vælge fontens størrelse og stil.
• Farve
Du kan vælge fontens farve og baggrund.
• Opsætning
Du kan centrere eller højre-/venstrejustere indholdet af meddelelserne.
• Føj til T9 ordbog
Du kan tilføje egne ord. Denne menu vises kun, når den intelligente ordbog er slået til (T9Abc/T9abc/T9ABC).
• T9-sprog
Vælg indstilling for T9-indtastning.
• Afslut
Hvis du trykker Afslut, mens du skriver en meddelelse, afslutter du og vender tilbage til menuen Meddelelser. Meddelelsen, du skrev, gemmes ikke.
Menubeskrivelse
34
Skriv multimediemeddelelse [Menu 1-2]
Du kan skrive og redigere multimediemeddelelser, mens du kontrollerer meddelelsens størrelse.
1. Gå til menuen Meddelelser ved at trykke på < [Vælg].
2. Hvis du ønsker at skrive en ny meddelelse, vælg Skriv multimediemeddelelse.
3. Du kan oprette en ny meddelelse eller vælge én af de allerede
eksisterende skabeloner til multimediemeddelelser.
4. Tryk Indsæt for at vedhæfte symbol, billede, lyd, tekstskabelon, telefonbog eller visitkort.
Alternativ
• Forhåndsvisning
Du kan se den multimediemeddelelse, du har skrevet, inden du sender den.
• Send
Du kan sende multimediemeddelelser til flere modtagere, du kan prioritere din meddelelse og sende beskeden senere.
• Gem
Du kan gemme multimediemeddelelser i udbakken eller som skabeloner.
• Tilføj dias
Du kan tilføje et dias før eller efter det aktuelle dias.
• Gå til dias
Du kan gå til foregående eller næste dias.
Meddelelser [Menu 1]
Menubeskrivelse
35
• Slet dias
Du kan slette det aktuelle dias.
• Angiv diasformat
- Indstil timer
Du kan indstille timer for dias, tekst, billede og lyd.
- Byt om på tekst og billede
Du kan bytte om på placeringen af billede og tekst i meddelelsen.
• Fjern medie
Du kan fjerne billeder eller lyde fra diasene. Denne valgmulighed vises kun, når mediefiler er gemt i telefonen.
• Føj til T9 ordbog
Du kan tilføje egne ord. Denne menu vises kun, når den
intelligente ordbog er slået til (T9Abc/T9abc/T9ABC).
• T9 -sprog
Vælg indstilling for T9-indtastning.
• Afslut
Fører tilbage til menuen Meddelelser.
Menubeskrivelse
36
T9 giver dig mulighed for at skrive meddelelser hurtigt. Med T9 behøver du kun trykke én gang på tasten med det bogstav, du ønsker. T9 er baseret på en indbygget ordbog, som du kan føje nye ord til.
• Sådan skriver du ved hjælp af T9.
1. Begynd at skrive et ord med tasterne 2 til 9.
Tryk kun én gang på tasterne for hvert bogstav. Sådan skriver du fx ‘ Girl’.
Ordet ændrer sig efter hvert tryk på en tast. Derfor skal du ikke tænke på, hvordan ordet ser ud på displayet, før du har trykket på alle tasterne.
Tryk C for at slette et bogstav til venstre for markøren. Hvis du ønsker at indsætte flere tal, holdes # tasten
nede, og tallene indtastes. Hvis du holder* tasten nede, kan du ændre sprog. (Du
kan også benytte Valg.) Telefonen støtter tre funktioner: Intelligent ordbog (T9Abc, T9ABC, T9abc), multitap (ABC, abc) og numerisk (123). Tryk på # tasten, hvis du ønsker at skifte funktion.
Sådan bruger du T9
Ili
Hip Girl
Meddelelser [Menu 1]
Menubeskrivelse
37
Alternativt : Tryk på * tasten og vælg Indsæt symbol.
Vælg det tegn, du ønsker, og tryk Vælg.
2. Når du er færdig med at skrive et ord, skal du kontrollere, om
det er skrevet korrekt.
Hvis ordet er korrekt
: Tryk 0 og skriv det næste ord.
Hvis ordet ikke er korrekt
: Søg ved hjælp af tasterne U og
D (for andre forslag).
Alternativt : Hvis du ikke finder det ord, du ønsker, kan du
selv tilføje ordet. Tryk < [Valg] i den intelligente ordbogs redigeringsmodus. Vælg menuen Føj til T9­ordbog. Nedenstående billede vises på displayet.
3. For at indsætte et punktum trykkes 1 gentagne gange,
indtil det ønskede tegn kommer frem.
T9-sprog
• Du kan vælge T9-sprog ved at vælge Menu. I T9­modus kan du også vælge T9 fra (T9 til er standard).
Indtast dit ord
Ord Ord
LGGSM
Gem
Tilbage
Gem
Tilbage
Menubeskrivelse
38
Indbakke [Menu 1-3]
Telefonen afgiver et signal, når du modtager meddelelser. Meddelelserne gemmes i indbakken.
Meddelelsernes status vises med ikoner i indbakken. For detaljer, se ikonvejledningen.
Hvis telefonen viser ‘Ingen plads til SIM-meddelelser’, skal du slette alle SIM-meddelelser fra ind- og udbakken. Hvis telefonen viser ‘Ingen plads til meddelelser’, kan du skabe plads i diverse bakker ved at slette meddelelser, mediefiler og applikationer.
SIM-meddelelse
SIM-meddelelse betyder en meddelelse gemt på SIM-kortet.
For adviserede multimediemeddelelser skal du vente på, at meddelelsen downloades og behandles. For adviseringsindstillinger, se [Menu 1-8-2] for flere oplysninger.
Hvis du ønsker at læse en meddelelse, vælges en af meddelelserne ved at trykke <.
Svar
Du kan svare afsenderen ved at sende en meddelelse.
Send
Du kan videresende en meddelelse til en anden person.
Ikonvejledning
[ ] Multimediemeddelelse [ ] SMS [ ] SIM-meddelelse [ ] Læs [ ] Adviseret multimediemeddelelse
Meddelelser [Menu 1]
Menubeskrivelse
39
Returner opkald
Du kan ringe tilbage til afsenderen.
Slet
Du kan slette den aktuelle meddelelse.
Hent
Du kan hente lyd og tekst og gemme indholdet i Min mappe eller Telefonbog.
Vis information
Du kan se information om sendte og modtagne meddelelser, afsenderens adresse, emne (kun multimediemeddelelser), dato og tidspunkt, meddelelsestype og -størrelse.
Genafspil (kun multimediemeddelelser)
Du kan genafspille mediefiler i multimediemeddelelser.
Modtag (gælder adviseringer)
Hvis Multimediemeddelelser er indstillet på Autodownload fra, kan du kun modtage adviseringer. For at modtage en meddelelse skal du vælge [Modtag]. Selvom Mulimediemeddelelser er indstillet på Autodownload til, kan det forekomme, at du fx på grund af nettets tilstand modtager adviseringer.
Udbakke [Menu 1-4]
Her kan du se både afsendte og uafsendte meddelelser. For sendte meddelelser kan du se leveringsstatus.
Du bladrer i meddelelserne i udbakken på samme måde som i indbakken.
Menubeskrivelse
40
Når du vil læse en meddelelse, som allerede er afsendt.
Rediger
You can send the message after editing it.
Videresend
Du kan videresende meddelelsen til andre modtagere.
Slet
Du kan slette meddelelsen.
Vis information
Du kan se information om sendte og modtagne meddelelser i udbakken. Modtagerens adresse, emne (kun multimediemeddelelser), dato og tid, meddelelsestype og -størrelse.
Ikonvejledning
[ ] Sendt [ ] Ikke sendt [ ] Levering bekræftet
Bemærk
• Hvis du har en meddelelse, som ikke er sendt, kan du redigere den, sende eller slette den. Du kan også se informationer om hver enkelt meddelelse.
Meddelelser [Menu 1]
Talemeddelelse [Menu 1-5]
Du kan modtage talemeddelelser, hvis denne funktion understøttes af din net udbyder. Når nye talemeddelelser er blevet modtaget, vises symbolet for talemeddelelser på displayet. Spørg din udbyder for oplysninger om denne service, så du kan konfigurere din telefon derefter.
Lyt til talemedd. [Menu 1-5-1]
Du kan aflytte talemeddelelser.
Til talemeddelelser [Menu 1-5-2]
1. Hold 1 tasten nede i standby-modus.
2. Du kan se nedenstående undermenuer.
• Hjem
Du kan aflytte talemeddelelser ved at vælge Hjem.
• Roaming
Du kan også aflytte talemeddelelser, når du er i udlandet, hvis roaming understøttes af din udbyder.
Menubeskrivelse
41
Infotjeneste [Menu 1-6]
(Afhænger af net og abonnement)
Infotjenester er tekstmeddelelser leveret via til GSM. Via nettet kan du modtage generel information, som fx vejrudsigter, trafikmeddelelser, skatteoplysninger og aktiepriser. Enhver type information har et nummer, hvormed du kan kontakte din udbyder vedr. Info-tjenesten. Når du har modtaget en infotjeneste, får du enten en pop-up-meddelelse, som fortæller, at du har modtaget en meddelelse, eller også vises infotjenesten direkte på displayet. For at se meddelelsen igen i standby-modus, følges nedenstående anvisninger:
Læs [Menu 1-6-1]
1. Når du har modtaget en infotjeneste og vælger Læs, vil
meddelelsen komme frem på displayet. Du kan læse meddelelsen ved at bladre med tasterne L og R eller < [Næste].
2. Meddelelsen vil vises, indtil du modtager en ny meddelelse.
Modtag [Menu 1-6-2]
• Ja
Hvis du vælger denne menu, vil din telefon modtage info-tjenester.
• Nej
Hvis du vælger denne menu, vil din telefon ikke modtage info­tjenester.
Menubeskrivelse
42
Meddelelser [Menu 1]
Menubeskrivelse
43
Alarm [Menu 1-6-3]
• Ja
Telefonen udsender et lydsignal, når du modtager en Info-tjeneste.
• Nej
Telefonen udsender ikke et lydsignal, når du modtager en Info­tjeneste.
Sprog [Menu 1-6-4]
Du kan vælge sprog ved at trykke [Til/Fra]. Infotjenesten vises på det sprog, du vælger.
Emner (Afhænger af net og abonnement) [Menu 1-6-5]
• Tilføj ny
Du kan tilføje infotjenestenumre i telefonens hukommelse og give dem et navn.
• Vis liste
Du kan se de infotjenestenumre, du har tilføjet. Hvis du trykker < [Valg], kan du redigere og slette de kategorier for infotjenester, du har tilføjet.
• Aktivliste
Du kan vælge infotjenestenumre i aktivlisten ved at trykke [Til/Fra]. Hvis du aktiver et infotjenestenummer, kan du modtage meddelelser sendt fra nummeret.
Menubeskrivelse
44
Skabeloner [Menu 1-7]
Tekst [Menu 1-7-1]
Telefonen indeholder 11 tekstskabeloner. Du kan tilpasse de eksisterende skabeloner, så de bliver præcis, som du ønsker dem, eller udfylde tomme skabeloner markeret med <tom>.
Multimedie [Menu 1-7-2]
Du kan benytte følgende valgmuligheder:
Rediger : Du kan redigere multimedieskabeloner. Tilføj ny : Giver dig mulighed for at tilføje nye
multimedieskabeloner.
Skriv meddelelser
: Du kan skrive multimediemeddelelser ved hjælp
af multimedieskabeloner.
Slet : Du kan slette multimedieskabeloner.
Visitkort [Menu 1-7-3]
Du kan vedhæfte dit visitkort. Indtast navn, telefonnummer, faxnummer og e-mailadresse.
Indstillinger [Menu 1-8]
SMS [Menu 1-8]
• Meddelelsestyper
Tekst, Stemme, fax, National personsøger, X.400, e-mail, ERMES
Normalt er meddelelsen angivet som Tekst. Du kan konvertere din tekst til andre formater. Spørg din udbyder om adgangen til denne funktion.
• Gyldigheds periode
Denne net-tjeneste giver dig mulighed for at angive, hvor lang tid dine tekstmeddelelser skal gemmes i meddelelsescenteret.
• Leveringsrapport
Hvis du vælger Ja i denne menu, kan du kontrollere, om din meddelelse nåede frem til modtageren.
Meddelelser [Menu 1]
Menubeskrivelse
45
• Svar via samme servicecenter
Når en meddelelse er sendt, giver den modtageren mulighed for at svare og føje omkostningen for svaret til din telefonregning.
• SMS-center
Hvis du ønsker at sende tekstmeddelelsen, kan du modtage adressen på SMS-centeret via denne menu.
Multimediemeddelelse [Menu 1-8-2]
• Gyldigheds periode
Denne net-tjeneste giver dig mulighed for at angive, hvor lang tid dine tekstmeddelelser skal gemmes i meddelelsescenteret.
• Leveringsrapport
Hvis du vælger Ja i denne menu, kan du kontrollere, om din meddelelse nåede frem til modtageren.
• Autodownload
Hvis du vælger Til, modtager du automatisk multimediemeddelelser.
Hvis du vælger Fra, modtager du kun adviseringer i indbakken.
• Netindstill.
Hvis du vælger server til multimediemeddelelser, kan du angive serverens IP-adresse.
• Tilladt meddelelsestype
Personlig : Personlige meddelelser. Reklame : Kommercielle meddelelser. Information : Vigtig information.
Hukommelses-status [Menu 1-8-3]
Du kan kontrollere ledig plads og brug af hukommelse.
Menubeskrivelse
46
Ubesvarede opkald [Menu 2-1]
Denne menu viser nylige ubesvarede opkald. Du kan ringe op til disse numre, gemme og se dato og tidspunkt for opkald.
Modtagne opkald [Menu 2-2]
Denne menu viser de seneste besvarede opkald. Du kan ringe op til disse numre, gemme og se dato og tidspunkt for opkald.
Kaldte numre [Menu 2-3]
Denne menu viser seneste kaldte numre. Du kan ringe op til disse numre, gemme og se dato og tidspunkt for opkald.
Alle taleopkald [Menu 2-4]
Du kan gemme telefonnumre og checke dato og tidspunkt for et opkald samt besvare opkaldet.
Slet nylige opkald [Menu 2-5]
Du kan slette nylige opkald: Ubesvarede opkald, Modtagne opkald, Kaldte numre eller Alle opkald.
Opkaldstakst [Menu 2-6]
I disse undermenuer kan du se varighed og pris af dit opkald.
Opkaldsreg. [Menu 2]
Menubeskrivelse
47
Varighed [Menu 2-6-1]
Denne funktion giver dig mulighed for at se varigheden af dit Seneste opkald, Alle opkald, Modtagne opkald og Kaldte numre i timer, minutter og sekunder. Du kan også nulstille samtaletimeren.
1. Tryk < [Menu], når telefonen står på standby.
2. Tryk 2 for direkte adgang, eller brug L og R for at gå til Opkaldsregister, vælg derefter Opkaldspris.
3. Bladr for at markere menuen Varighed og tryk < [Vælg].
Følgende 5 undermenuer kan vælges: Seneste opkald, Alle opkald, Modtagne opkald, Kaldte numre og Nulstil alt.
Opkaldspris [Menu 2-6-2]
Denne funktion giver dig mulighed for at se prisen på dit Seneste opkald, Alle opkald, Resterende samt at nulstil beløbet. For at
nulstille beløbet skal du bruge PIN2-nulstil.
1. Tryk < [Menu], når telefonen står på standby.
2. Tryk 2 for direkte adgang, eller brug L og R for at gå til Opkaldsregister, vælg derefter Opkaldspris.
3. Bladr for at markere menuen Opkaldspris , og tryk < [Vælg].
Følgende 4 undermenuer kan vælges: Seneste opkald, Alle opkald, Resterende og Nulstil alt.
Bemærk
• Den faktiske pris, din udbyder fakturerer, kan variere afhængigt af net-tjenester, afrunding af beløb, moms etc.
Menubeskrivelse
48
Indstillinger [Menu 2-6-3] [Afhænger af SIM-kort]
• Angiv tarif
Du kan angive valuta og pris pr. enhed. Kontakt din udbyder for oplysninger om pris pr. enhed. Du skal angive PIN2-kode for at vælge valuta eller enhed.
Hvis du ønsker at indtaste symboler såsom ¤ £ og $, skal du slette valutaangivelse og derefter trykke på * tasten. Tryk *, hvis du ønsker at skifte funktion.
• Angiv kredit
Denne tjeneste giver dig mulighed for at begrænse prisen for opkald til et fastsat antal enheder. Hvis du vælger Vis, vises det resterende antal enheder. Hvis du vælger Rediger, kan du ændre prisgrænsen.
• Vis automatisk
Denne tjeneste giver dig mulighed for automatisk at se prisen for dit seneste opkald. Hvis du vælger Til i menuen, kan du se den seneste pris, når samtalen er afsluttet.
Bemærk
• Når alle enheder er opbrugt, kan der kun foretages nødopkald. Afhængigt af SIM-kort kan det være nødvendigt at indtaste PIN2-koden for at angive en prisgrænse for opkald.
Opkaldsreg. [Menu 2]
Menubeskrivelse
49
GPRS-info [Menu 2-7]
Du kan kontrollere mængden af data overført over nettet via GPRS. Derudover kan du se, hvor lang tid, du er online.
Varighed [Menu 2-7-1]
Du kan kontrollere varigheden af dit Seneste opkald og Alle opkald. Du kan også nulstille samtaletimeren.
Datamængder [Menu 2-7-2]
Du kan checke mængden af data, du har Sendt, Besvarede eller mængden af Alle taleopkald, eller du kan vælge Nulstil alt.
Menubeskrivelse
50
I denne menu kan du indstille og tilpasse telefonens lyde til forskellige begivenheder, omgivelser og samtalegrupper.
1. Tryk < [Menu], når telefonen står på standby.
2. Tryk 3 for direkte adgang eller benyt L og R.
3. Du kan også gå direkte til denne menu ved at trykke på L
tasten, mens telefonen står på standby.
Kun vibration [Menu 3-1]
Du kan indstille profilen på Kun vibration, hvis du ønsker det. I denne modus er alle typer af signaler indstillet på Vibration eller Lydløs.
Stille [Menu 3-2]
Du kan vælge profilen Stille, hvis du er i rolige omgivelser.
Generelt [Menu 3-3]
Du kan vælge profilen Generelt.
Højt [Menu 3-4]
Du kan vælge profilen Højt, hvis du befinder dig i støjende omgivelser.
Hovedsæt [Menu 3-5]
Du kan vælge profilen Håndfrit sæt, når du benytter et håndfrit sæt.
Bil [Menu 3-6]
Du kan vælge profilen Bil, når du aktiverer dit bilmonteringssæt.
Profiler [Menu 3]
Menubeskrivelse
51
Aktiver [Menu 3-x-1]
Aktiverer den valgte Profil.
Tilpas [Menu 3-x-2]
Alle profilerne har nedenstående undermenuer undtagen Kun vibration.
Ringesignal
Giver dig mulighed for at vælge signaltype såsom Ring, Vibrer etc. for indgående opkald, så signalet tilpasses omgivelserne.
Ringetone
Giver dig mulighed for at indstille ringetonen, så den tilpasses omgivelserne.
Ringevolumen
Giver dig mulighed for at indstille ringevolumen, så den tilpasses omgivelserne, volumen for Tænd/sluk og alle signaler der påvirkes af indstillingen af Ringevolumen.
Meddelelses-alarmtype
Giver dig mulighed for at indstille signalet for indgående meddelelser, så det tilpasses omgivelserne.
Meddelelsestone
Giver dig mulighed for at vælge signaltone for indgående meddelelser.
Bemærk
• Profilerne Håndfrit sæt og Bil kan kun aktiveres, når et bilmonteringssæt eller et håndfrit sæt tilsluttes telefonen. Men egenskaberne for disse profiler kan tilpasses.
Menubeskrivelse
52
Tastaturvol.
Giver dig mulighed for indstilling af tastaturtone, så den tilpasses omgivelserne.
Tastaturtone
Giver dig mulighed for indstilling af tastaturtone, så den tilpasses omgivelserne.
Autosvar
Denne funktion aktiveres kun, når din telefon tilsluttes et håndfrit sæt eller et bilmonteringssæt.
Fra : Telefonen svarer ikke automatisk.
Efter 5 sek. : Telefonen svarer automatisk efter 5 sekunder.
Efter 10 sek. : Telefonen svarer automatisk efter 10 sekunder.
Bemærk
• Hvis du tilslutter et håndfrit sæt til telefonen, kan du ikke indstille ringetonen til vibration i opkalds- og meddelelsesmenuerne. Under bil-menuen er følgende undermenuer tilgængelige:
- Ringesignal : Ring, Lydløs
- Meddelelses-alarmtype : Ring én gang, Ring
flere gange, Lydløs
Profiler [Menu 3]
Menubeskrivelse
53
Indstillinger [Menu 4]
Du kan indstille nedenstående menuer, som du ønsker:
1. Tryk < [Menu], når telefonen står på standby.
2. Tryk 4 for at gå direkte til Indstillinger .
Alarm [Menu 4-1]
Du kan angive op to 5 tidspunkter, vækkeuret skal ringe på.
1. Vælg Til og indtast det tidspunkt, du ønsker, det skal ringe.
2. Vælg gentagelsesfrekvens: En gang, Man-fre, Man-lør, Hver dag.
3. Vælg den signaltone, du ønsker, og tryk < [OK].
4. Rediger alarmnavnet og tryk < [OK].
5. Hvis du under Alarm aktiverer Sluk alarm? ringer vækkeuret på
det indstillede tidspunkt, selv om telefonen er slukket.
Dato og tid [Menu 4-2]
Her kan du indstille funktioner med relation til dato og tid.
Angiv dato [Menu 4-2-1]
Du kan indtaste den aktuelle dato.
Datoformat [Menu 4-2-2]
Du kan angive datoformat som DD/MM/ÅÅÅÅ, MM/DD/ÅÅÅÅ, ÅÅÅÅ/MM/DD. (D: Dag/ M:Måned/Å:År)
Angiv tid [Menu 4-2-3]
Du kan indtaste det aktuelle klokkeslæt.
Tidsformat [Menu 4-2-4]
I denne menu kan du angive tidsformat; du kan vælge mellem 24 og 12 timer.
Menubeskrivelse
54
Telefoninds. [Menu 4-3]
Indstilling af telefonens funktioner.
Display-indstill. [Menu 4-3-1]
• Tapet
Du kan vælge det baggrundsbillede, du ønsker, når telefonen står på standby.
- Standard
Du kan vælge et billede eller en animation ved at trykke L eller R.
- Min mappe
Du kan vælge et billede eller en animation som tapet.
• Indg. opkald
Du kan vælge en animation for modtagelse af opkald.
• Udg. opkald
Du kan vælge en animation for opringning.
• Hilsen
Hvis du vælger Til, kan du ændre den tekst, som vises i displayet i standby-modus.
• Baggrundslys
Du kan indstille varigheden af lyset, som tændes, hver gang du trykker på en tast, eller åbner klappen.
• LCD-kontrast
Du kan indstille lysstyrken i displayet ved at trykke L eller R.
• Informationsvindue
Du kan se en forhåndsvisning af den aktuelle indstilling, før du åbner menuen. Indstillingen vises nederst i displayet.
Indstillinger [Menu 4]
Menubeskrivelse
55
• Menufarve
Du kan vælge den farvemenu, du ønsker, blandt mange kombinationer.
LCD-farve [Menu 4-3-2]
• Standby
Du kan vælge, hvilken farve baggrundslyset skal have, når telefonen står på standby.
• Indg. opkald
Du kan vælge, hvilken farve baggrundslyset skal have, når du modtager et opkald fra en person, hvis nummer ikke er kategoriseret som tilhørende en bestemt gruppe.
Sprog [Menu 4-3-3]
Du kan ændre sproget på displayet. En sådan ændring vil også påvirke sproget i indtastnings-modus.
Opkaldsindstill. [Menu 4-4]
Du kan vælge den menu, som er relevant ved opkald, ved at trykke < [OK] i menuen Indstillinger.
Viderestil opkald [Menu 4-4-1]
Viderestillingstjenesten giver dig mulighed for at viderestille indgående stemme-, fax-, og dataopkald til et andet nummer. For mere information, kontakt din udbyder.
• Alle taleopkald
Viderestiller alle samtaler.
• Hvis optaget
Viderestiller samtaler, når telefon er i brug.
• Hvis intet svar
Viderestiller opkald, som ikke besvares.
Menubeskrivelse
56
• Hvis uden for rækkev.
Viderestiller opkald, når telefon er slukket eller i et område, som ikke er dækket af et net.
• Alle dataopkald
Viderestiller altid til et nummer med pc-forbindelse.
• Alle faxopkald
Viderestiller altid til et nummer med en faxtilslutning.
• Annuller alt
Annullerer alle viderestillingstjenester.
• Undermenuerne
Menuen Viderestilling har nedenstående undermenuer:
- Aktiver
Aktiverer den tilsvarende tjeneste.
Til talemeddelelser
Viderestiller til telefonsvarer. Denne funktion vises ikke i menuerne Alle dataopkald og Alle faxopkald.
Til andet nr.
Indtast nummeret for viderestilling.
Til favoritnummer
Viser de seneste 5 viderestillede numre.
- Annuller
Deaktiverer tjenesten.
- Vis status
Viser tjenestens status.
Indstillinger [Menu 4]
Menubeskrivelse
57
Svartilstand [Menu 4-4-2]
• Åbn klap
Hvis du vælger denne menu, kan du kun modtage et indgående opkald, når klappen er åben.
• Tryk på
Hvis du vælger denne menu, kan du modtage et indgående opkald ved at trykke på en hvilken som helst tast undtagen E [Afslut].
• Kun send
Hvis du vælger denne menu, kan du kun modtage et indgående opkald ved at trykke på S [send].
Send mit nummer [Menu 4-4-3]
(afhænger af net og abonnement)
• Til
Hvis du vælger denne funktion, kan du sende dit telefonnummer til en anden person. Det betyder, at dit telefonnummer vil blive vist på modtagerens display.
• Fra
Dit telefonnummer vil ikke blive vist.
• Fabriksindstillet
Hvis du vælger denne funktion, kan du sende dit telefonnummer, hvis du har to linjer til rådighed, fx linje 1 eller linje 2.
Menubeskrivelse
58
Ventende opkald [Menu 4-4-4]
(afhænger af netværk)
• Aktiver
Hvis denne service er aktiveret, kan du acceptere et ventende (indgående) opkald.
• Annuller
Hvis annuller er valgt, kan du ikke høre, at der er ventende (indgående) opkald.
• Vis status
Viser status af Ventende opkald.
Minuttone [Menu 4-4-5]
Hvis du vælger Til, kan du kontrollere varigheden af opkaldet, ved at et signal lyder for hvert minut under samtalen.
Stemmeopkald [Menu 4-4-6]
• Automatisk: Du kan foretage stemmeopkald, når klappen er
åben.
• Manuelt : Du kan foretage stemmeopkald, når du holder
* tasten nede.
Autogenopkald [Menu 4-4-7]
• Til
Når denne funktion er aktiveret, vil din telefon prøve at ringe op igen, hvis den ikke får forbindelse.
• Fra
Din telefon vil ikke forsøge at ringe op igen, hvis den ikke får forbindelse.
Indstillinger [Menu 4]
Menubeskrivelse
59
Vælg linje [Menu 4-4-8]
Denne funktion kan kun benyttes, hvis udbyderen understøtter to linjer. Hvis denne funktion understøttes af din udbyder, vil du kunne se nedenstående menu:
• Linje 1
• Linje 2
Lukket brugergruppe [Menu 4-4-9]
(afhænger af netværk)
Brug denne funktion til at afgrænse brug af telefonen til numre, der hører til bestemte brugergrupper. Når denne funktion anvendes, forbindes alle udgående og indgående opkald med et gruppeindeks. Hvis et gruppeindeks er angivet, anvendes det til alle udgående opkald. Hvis intet gruppeindeks er angivet, vil nettet benytte et forvalgt indeks (et specifikt indeks, der gemmes på nettet).
A. Standard : Aktiverer standardgruppen aftalt med
netudbyderen.
B. Angiv : Vælg gruppe-indeks. C. Rediger : Rediger gruppe-navn og -indeks. D. Slet : Slet det valgte gruppe-indeks. E. Slet alt : Slet alt vedr. gruppe.
Menubeskrivelse
60
Sikkerheds-indstill. [Menu 4-5]
PIN-kode-anmodning [Menu 4-5-1]
I denne menu kan du indstille telefonen, så den anmoder om SIM­kortets PIN-kode, når telefonen tændes. Hvis denne funktion er aktiveret, vil du blive bedt om at indtaste PIN-kode.
1. Vælg PIN-kodeanmodning i menuen Sikkerhedsindstillinger og
tryk < [Vælg].
2. Angiv Til/Fra.
3. Hvis du ønsker to ændre indstillingerne, skal du indtaste PIN-
kode, når du tænder telefonen.
4. Hvis du indtaster den forkerte PIN-kode mere end 3 gange, vil
telefonen blive låst. Hvis PIN-koden spærres, skal du indtaste PUK-koden.
5. Du kan indtaste din PUK-kode op til 10 gange. Hvis du indtaster
den forkerte PUK-kode mere end 10 gange, kan du ikke låse din telefon op. Du bliver da nødt til at kontakte din udbyder.
Telefonlås [Menu 4-5-2]
Du kan benytte sikkerhedskoden for at undgå uautoriseret brug af telefonen. Hver gang du tænder telefonen, vil du blive anmodet om at indtaste sikkerhedskoden, hvis telefonlåsen indstilles på Til. Hvis du indstiller telefonlåsen på Automatisk, vil du kun blive anmodet om koden, når du skifter SIM-kort.
Indstillinger [Menu 4]
Menubeskrivelse
61
Opkalds-spærring [Menu 4-5-3]
Opkaldsspærringen forhindrer, at der fra din telefon foretages eller modtages opkald af en bestemt kategori. Til denne funktion skal benyttes en adgangskode til opkaldsspærring. Du kan se nedenstående undermenuer:
• Alle udgående
Spærrer alle udgående opkald.
• Udgående internationale
Spærrer alle udgående internationale opkald.
• Uddg. internationale undtagen hjemland
Spærrer alle udgående internationale opkald undtagen til eget hjemland.
• Alle indgående
Spærrer alle indgående opkald
• Indg. når udlandet
Spærrer alle indgående opkald under roaming
• Annuller alt
Annullerer alle opkaldsspærringer.
• Ændre adgangskode
Du kan ændre adgangskode for opkaldsspærring.
Undermenuerne
• Aktiver
Giver mulighed for at sætte restriktioner på opkald.
Menubeskrivelse
62
• Annuller
Annullerer opkaldsrestriktioner.
• Vis status
Giver mulighed for at kontrollere om opkald er spærrede eller ej.
Fast opkaldsnr. [Menu 4-5-4] (SIM-afhængigt)
Du kan afgrænse dine udgående opkald til udvalgte telefonnumre. Numrene er beskyttede af din PIN2-kode.
• Aktiver
Afgrænser dine udgående opkald til udvalgte telefonnumre.
• Annuller
Deaktiverer funktionen.
• Nummerliste
Du kan se nummerlisten gemt som Faste opkaldsnumre.
Skift koder [Menu 4-5-5]
PIN er en forkortelse af (Personal Identification Number) og benyttes til at forhindre uautoriseret brug af telefonen.
Du kan redigere adgangskoderne: PIN-kode, PIN2-kode,
Sikkerhedskode.
1. Hvis du ønsker at ændre Sikkerhedskoden, PIN- eller PIN2-
koden, skal du indtaste din oprindelige kode og trykke < [OK].
2. Indtast ny Sikkerhedskode, PIN- eller PIN2-kode og bekræft.
Netindstill. [Menu 4-6]
Du kan vælge det net, du vil registreres på enten automatisk eller manuelt. Normalt er netindstillingen sat til automatisk.
Indstillinger [Menu 4]
Menubeskrivelse
63
Automatisk [Menu 4-6-1]
Hvis du vælger Automatisk, søger og vælger telefonen automatisk et net. Når du én gang har valgt Automatisk, vil telefonen vedblive med at stå på “Automatisk”, selv om telefonen slukkes.
Manuel [Menu 4-6-2]
Telefonen vil vise en liste over tilgængelige netværk. Du kan derefter vælge det net, du ønsker at benytte, hvis det har en roaming-aftale med din egen udbyder. Telefonen lader dig vælge et andet net, hvis telefonen ikke får forbindelse til det net, du først valgte. Hvis du slukker for telefonen, vil Automatisk igen blive valgt.
Foretrukken [Menu 4-6-3]
Du kan angive en liste over foretrukne netværk. Telefonen vil da forsøge at få forbindelse til disse før andre net. Listen sammensættes ud fra telefonens eksisterende liste over net.
Nulstil indst. [Menu 4-7]
Du kan gendanne alle fabriksindstillinger. Du skal bruge en sikkerhedskode for at aktivere denne funktion.
13
*#
Menubeskrivelse
64
Kalender [Menu 5-1]
Når du går til denne menu, vil du se en kalender. Øverst i displayet ses en sektion for datoer. Nederst i displayet ses en sektion for ikoner (kalender, memo). Når du ændrer dato, vil kalenderen blive opdateret i henhold til datoen, og den firkantede cursor vil markere dagen. Hvis du ser en streg under datoen i kalenderen, betyder det, at der står noget i kalenderen for den pågældende dag. Denne funktion hjælper dig med at huske dit skema, vigtige datoer og dine aftaler. Du kan indstille telefonen til at afgive et signal, når der er en aftale i kalenderen.
Sådan ændres dag, måned og år:
Tastatur beskrivelse
Tastatur beskrivelse
Årligt
Månedligt
Ugentligt
Dagligt
Bemærk
• Din telefon skal være tændt, for at du kan benytte denne funktion.
Kalender [Menu 5]
Menubeskrivelse
65
Tilføj ny [Menu 5-1-1]
Du kan indtaste højst 39 tegn (21 kinesiske tegn) og lave op til 20 notater.
• Kalender
Indtast emne, tidspunkt, gentagelsesfrekvens og lydsignal ved hjælp af tasterne.
• Memo
1. Vælg Tilføj ny ved at trykke < [Vælg].
2. Tryk Memo.
3. Indtast memo og tryk derefter < [OK].
Vis [Menu 5-1-2]
Viser notatet for den valgte dag. Benyt U ogDtil at bladre gennem listen med notater. Hvis du indstiller telefonen til at afgive et signal, vises ikonet for vækkeur i displayet. Når signalet lyder, kan du trykke < [Vælg] og se hele notatet. Tryk < [Valg] for at slette eller redigere det notat, du har valgt.
Vis alle [Menu 5-1-3]
Viser notater for alle dage. Benyt U ogDtil at bladre gennem listen med notater. Du kan benytte samme menu som Vis ved at trykke < [Valg].
Slet seneste [Menu 5-1-4]
Du kan slette gamle notater, som du allerede har fået besked om.
Slet alt [Menu 5-1-5]
Sletter alle notater.
Telefonbog [Menu 5-2]
1. For at vælge Telefonbog trykker du > [Navn] i standby-modus.
2. For at vælge Telefonbog trykker du < [Navn] i standby-modus og vælger Kalender.
Søg [Menu 5-2-1]
(Ringer op fra telefonbog)
1. Tryk > [Navn] i standby-modus.
2. Søg ved at trykke < [Vælg].
3. Indtast navn på den person, du ønsker telefonnumre eller e-
mailadresse på, eller vælg 'Liste' for at kigge i telefonbogen.
4. Hurtigsøgning er mulig, hvis du indtaster første bogstav eller tal i det navn eller nummer, du ønsker at søge efter.
5. Hvis du ønsker at redigere, slette eller kopiere en post eller at tilføje en stemme til en post, vælges < [Valg]. Nedenstående menu vil blive vist:
• Rediger : Du kan redigere i navn, nummer, e-mail, og
fax ved at trykke < [OK].
Skriv meddelelser
: Når du har fundet det nummer, du ønsker,
kan du sende en meddelelse til det valgte nummer.
• Kopier : Du kan kopiere en post fra SIM-kortet til
telefonen eller fra telefonen til SIM-kortet.
• Stemme : Du kan tilføje en stemme til posten eller
ændre stemmen.
• Hovednummer : Du kan vælge det mobil-, hjemme- eller
arbejdsnummer, som du oftest bruger. Hovednummeret er det nummer, som vises først.
• Slet : Sletter post.
Menubeskrivelse
66
Kalender [Menu 5]
Menubeskrivelse
67
Tilføj ny [Menu 5-2-2]
Du kan tilføje en post i telefonbogen med denne funktion. Telefonhukommelsen har kapacitet til 200 poster. SIM-kortets
hukommelseskapacitet afhænger af udbyderen. Du kan gemme navne på op til 20 tegn i telefonhukommelsen og
navne på op til 12 tegn i SIM-kortet. Antallet af tegn afhænger af SIM-kortet.
1. Åbn først telefonbogen ved at trykke > [Navn] i standby-modus.
2. Bladr for at markere Tilføj ny, og tryk < [Vælg].
3. Vælg den hukommelse du ønsker at gemme posten i: SIM eller Telefon. Hvis hukommelsen er indstillet på Telefon, skal du
vælge, hvilket nummer du ønsker som Hovednummer.
a. Tryk < [OK] for at indtaste navn. b. Tryk < [OK], derefter kan du indtaste nummer. c. Tryk < [OK]. d.
Du kan tilføje posten til en gruppe ved at trykke
L eller R
:
e. Du kan vælge et tegn for posten ved at trykke L eller R. Det
valgte tegn vil vises på displayet, når du modtager opkald fra det valgte navn.
f. Hvis du ønsker at tilføje en stemme, tryk < [Ja].
Du skal indtale et ord inden for 2 sekunder, og telefonen vil bede dig gentage det for at sikre nøjagtighed i stemmegenkendelsen. Efter stemmegenkendelsen er afsluttet, kobles stemmen automatisk til nummeret.
• Stemmen kan kun kobles til det nummer, du har angivet som hovednummer. For eksempel, hvis du ændrer hovednummer, vil stemmen automatisk kobles til det nye hovednummer. Det betyder, at du ikke kan vedhæfte en stemme til mobil-, arbejds- og hjemmenummer samtidigt.
• Du kan tilføje stemme til numre på SIM-kortet. Stemmen kan blive slettet, hvis du fjerner eller skifter SIM-kort.
Bemærk
Menubeskrivelse
68
Samtalegruppe [Menu 5-2-3]
Du kan vælge op til 20 medlemmer pr. gruppe. Der er 7 grupper, som du kan oprette lister under.
1. Tryk > [Navn] i standby-modus.
2. Bladr til Samtalegruppe og tryk <[Vælg], hvorved alle
gruppelister vises.
3. Vælg navnet på den gruppe, du ønsker, ved at trykke <[Vælg].
• Medlemsliste
Viser de gruppemedlemmer, du har valgt.
• Grupperinge-tone
Giver dig mulighed for at vælge en særlig ringetone for opkald fra gruppemedlemmerne.
• Gruppeikon
Giver dig mulighed for at vælge et særligt ikon for hver enkelt gruppe.
• LCD-farve
Du kan vælge forskellige display-farver for hver gruppe. Du kan vælge mellem 7 farver.
• Tilføj medlem
Du kan tilføje gruppemedlemmer. Hver gruppe kan højst bestå af 20 medlemmer.
• Fjern medlem
Fjerner medlemmer fra gruppelisten, men navn og telefonnummer bliver stående i telefonbogen.
• Omdøb
Du kan ændre et gruppenavn.
Kalender [Menu 5]
Menubeskrivelse
69
Lynopkald [Menu 5-2-4]
Du kan forbinde en hvilken som helst tast fra 2 til 9 med et navn i listen. Du kan ringe direkte op ved at holde tasten inde i 2-3 sekunder.
1. Åbn først telefonbogen ved at trykke > [Navn] i standby.
2. Bladr til Lynopkald, og tryk derefter < [Vælg].
3. Hvis du ønsker at tilføje et Lynopkald, vælg da <Tom>. Derefter
kan du søge navnet i telefonbogen.
4. Vælg navn via det tildelte lynopkaldsnummer og tryk på Rediger eller Slet for at ændre navn.
• Rediger
Du kan tildele et nyt telefonnummer til lynopkaldstasten.
• Slet
Fjerne det tildelte telefonnummer fra lynopkaldstasten.
Stemmeliste [Menu 5-2-5]
Viser alle telefonnumre med mulighed for stemmeopkald. Når du har valgt telefonnummer ved hjælp af Uog Dog trykket < [Valg], ses nedenstående undermenuer:
• Afspil : Du kan afspille en stemme, som er koblet til et
telefonnummer.
• Rediger : Du kan ændre stemmen.
• Slet : Du kan slette stemmen.
• Opkald : Du kan ringe op via denne menu.
Menubeskrivelse
70
Indstillinger [Menu 5-2-6]
1. Tryk > [Navn] i standby-modus.
2. Bladr for at markere menuen Indstillinger, og tryk derefter <
[Vælg].
• Angiv hukomm.
Bladr til Angiv hukomm., og tryk < [Vælg].
- Hvis du vælger Variabel, når du tilføjer en post, vil telefonen
spørge, hvor posten skal gemmes.
- Hvis du vælger SIM eller Telefon, vil posten gemmes på
SIM-kortet eller telefonen.
• Søg efter
Bladr for at markere Søg efter, og tryk < [Vælg].
- Hvis du vælger Variabel, vil telefonen spørge, hvordan den
skal søge.
- Hvis du vælger Navn eller Nummer, vil telefonen søge på
navn eller nummer
Kopier alt [Menu 5-2-7]
Du kan kopiere/flytte poster fra SIM-kortets hukommelse til telefonhukommelsen og omvendt.
1. Åbn først telefonbogen ved at trykke > [Navn] i standby-modus.
2. Bladr til Kopier alt, og tryk derefter < [Vælg] for at komme ind i
menuen.
• SIM til telefon : Du kan kopiere en post fra SIM-kortet til
telefonhukommelsen.
• Telefon til SIM : Du kan kopiere en post fra
telefonhukommelsen til SIM-kortet.
3. Du kan se nedenstående undermenuer:
• Bevar oprindelig : Nummeret kopieres, men slettes ikke fra
sin oprindelige plads.
Kalender [Menu 5]
Menubeskrivelse
71
• Slet oprindelig : Nummeret kopieres og slettes fra sin
oprindelige plads.
Slet alt [Menu 5-2-8]
Du kan slette alle poster i SIM, Telefon og Stemme. Denne funktion kræver sikkerhedskode undtagen for stemme.
1.
Tryk> Navn ] i standby-modus og vælg slet alt, tryk
<[Vælg].
2. Vælg den hukommelse, du ønsker at slette.
3. Indtast sikkerhedskode og tryk < [OK] eller > [Tilbage].
Information [Menu 5-2-9]
• Tjeneste-opkaldsnr.
Denne funktion giver dig adgang til en liste over tjenester, som din udbyder tilbyder (hvis de understøttes af SIM-kortet).
1. Åbn først telefonbogen ved at trykke > [Navn] i standby- modus, og vælg Information.
2. Bladr til Tjeneste-opkaldsnr., og tryk < [Vælg].
3. Navnene på de tilgængelige tjenester vil blive vist.
4. Benyt
U
og Dtil at vælge en tjeneste. Tryk S [send].
• Hukommelses-status
Denne funktion giver dig mulighed for at se, hvor mange tomme og fyldte poster der er i din telefonbog.
1. Åbn først telefonbogen ved at trykke > [Navn] i standby- modus. Vælg Information ved at trykke < [Vælg].
2. Bladr til Hukommelses-status, tryk derefter < [OK].
• Egen nummerliste
Du kan checke dit eget nummer i SIM-kortet.
Menubeskrivelse
72
Spil [Menu 6-1]
Telefonen tilbyder dig en række spil.
Min mappe [Menu 6-2]
Giver dig mulighed for at se downloadede billeder og lyde. De kan vælges som tapet eller ringetone. Du kan se, lytte til, slette eller omdøbe downloadede data.
Billede [Menu 6-2-1]
Lyd [Menu 6-2-2]
Undermenuer:
• Rediger titel
Du kan ændre titlerne på det downloadede indhold.
• Skriv meddelelser
Du kan skrive en SMS/Multimediemeddelelse (afhængig af type af medie) og vedhæfte et billede eller en lyd.
• Angiv som tapet/Angiv som ringetone
Du kan vælge downloadede lyde eller billeder som tapet eller ringetone.
Bemærk
• Kontroltasterne varierer fra spil til spil. Men hvert spil har en introduktion med forklaring af, hvilke kontroltaster der skal benyttes. De mest anvendte er:
[Almindelige tastfunktioner]
<
: Spilmenu
>
: Tilbage
C
: Pause/fortsæt spil
Sjov & værktøj [Menu 6]
Menubeskrivelse
73
• Slet
Sletter hver enkelt downloadet enhed.
• Slet alt
Sletter alt downloadet indhold.
Melodi-komponist [Menu 6-3]
Du kan komponere dine egne ringetoner. Når du går til denne funktion, afspilles den ringetone, du senest komponerede. Sådan indtastes en ny eller ændres en eksisterende ringetone:
1. Indtast de ønskede toner. (1 ~ 7 : CDEFGAB)
2. Sådan ændres tonernes egenskaber:
- Varighed : 8 afkorter og 9 forlænger varigheden af
tonen eller pausen mellem tonerne.
- Pause : 0 indsætter en pause af samme varighed
som den foregående tone.
- Oktav : * angiver den nye tones oktav.
-
Højnelse af tonen
: # højner tonen en halv tone.
Menubeskrivelse
74
Lommeregner [Menu 6-4]
Denne funktion indeholder standardfunktioner som fx +, –, x, ÷:
addition, subtraktion, multiplikation og division.
1. Indtast tallene ved hjælp af de numeriske taster.
2. Brug navigationstasterne til at vælge et tegn til udregningen.
3. Indtast tallene.
4. Tryk < [Resultat] for at se resultatet.
5. Tryk [Nulstil] eller indtast tal og gentag proceduren.
6. Brug C tasten til at slette tal og tegn.
7. Hvis du trykker på * tasten, du kan indtaste et negativt tal.
Hvis du trykker på # tasten, kan du indtaste decimaler.
8. Tryk > [Tilbage] for at afslutte Lommeregner-funktionen.
Enhedskonvertering [Menu 6-5]
Konverterer ethvert mål til den enhed, du ønsker. Der er 4 mål, som kan konverteres til andre enheder: Længde, Omrade, Vægt, og
Volumen.
1. Du kan vælge én af fire enheder ved at trykke < [Enhed].
2. Vælg standardværdien ved hjælp af tasterne L og R.
3. Vælg den enhed, du ønsker at konvertere ved at trykke Uog
D
.
4. Du kan se den konverterede værdi for den enhed, du ønsker. Du
kan også indtaste en decimal ved at trykke #.
Verdenstid [Menu 6-6]
Du kan se klokkeslættet i nogle af verdens største byer.
1. Vælg den by, som hører ind under tidszonen, ved at trykke på
tasterne L og R.
2. Du kan angive det aktuelle klokkeslæt, så det stemmer overens
med klokkeslættet, i en by, du vælger, ved at trykke < [Vælg].
Sjov & værktøj [Menu 6]
Menubeskrivelse
75
Diktafon [Menu 6-7]
Du kan optage op til ti talemeddelelser, hver meddelelse kan vare op til 20 sekunder.
Optag [Menu 6-7-1]
1. Du kan optage stemmememo i menuen Stemmeoptagelse og
ved at holde [Udvendig hurtigtast] nede i standby-modus.
2. Mens du optager, vises beskeden Optager og den resterende tid
i displayet.
3. Tryk < [Gem], hvis du ønsker at afslutte optagelsen.
4. Indtast titel på stemmememo, tryk < [OK].
Vis liste [Menu 6-7-2]
Telefonen viser en liste over stemmememo. Du kan Afspille og Slette optagede stemmememo’er.
Infrarød [Menu 6-8]
Hvis du aktiverer denne funktion, kan du benytte PC-sync ved hjælp af infrarød port. Men du kan ikke bruge seriel og infrarød port samtidig.
PC-sync
PC-sync er et program til dataudveksling mellem PC og telefon ved hjælp af et datakabel. For flere oplysninger om PC-sync, se Hjælp i CD'en PC-sync.
Menubeskrivelse
76
Din telefon understøtter tjenester baseret på Wireless Application Protocol (WAP). Du har adgang til tjenester understøttet af dit netværk. Menuen Tjenester giver dig mulighed for at få informationer, såsom nyheder, vejrudsigter og flyinformationer.
Hjem [Menu 7-1]
Tilslutter til den hjemmeside, som er defineret i den aktive profil. Hvis du ikke har defineret en hjemmeside, tilsluttes til siden, som er defineret af din udbyder.
Bogmærker [Menu 7-2]
Tryk < [Vælg] for at se dine valgmuligheder eller tryk > [Tilbage] for at afslutte.
Tilslut : Tilslut til det valgte bogmærke.
Tilføj ny : Tilføj et nyt bogmærke manuelt.
Rediger : Rediger titel og adresse på bogmærke.
Slet : Slet det valgte bogmærke fra listen.
Push-meddelelser [Menu 7-3]
Indbakke [Menu7-3-1]
Du kan læse eller slette push-meddelelser.
Information
: Vis information om modtagne push-meddelelser.
Indlæs : Du kan koble dig op til et specifikt site ved hjælp af
information modtaget i en push-meddelelse.
Slet : Slet den valgte push-meddelelse.
Modtag [Menu 7-3-2]
Du kan vælge, om du vil modtage meddelelsen eller ej.
Internet [Menu 7]
Menubeskrivelse
77
Profiler [Menu 7-4]
Du kan oprette op til 10 profiler og aktivere én af dem. Bladr til den ønskede profil og tryk < for at se valgmulighederne.
• Aktiver
Du kan vælge den profil, du ønsker.
• Indstillinger
Du kan redigere og ændre WAP-indstillinger for den valgte profil.
- Hjemmeside
Denne indstilling giver dig mulighed for at indtast adressen (URL'en) på den side, du ønsker at benytte som hjemmeside. Du behøver ikke at indtaste “http://” foran URL'en, WAP-browseren vil automatisk tilføje det.
- Bærer
Du kan vælge bærertjeneste.
• Data
• GPRS
- Data-indst.
Fremkommer kun, hvis du vælger Dataindstillinger som bærertjeneste.
IP-adresse : Indtast IP-adressen på den WAP-gateway, du
ønsker .
Kald nr. : Indtast det telefonnummer, du skal anvende for
at få adgang til din WAP-gateway.
Bruger-ID : Brugerne identificeres via opkaldsserver (IKKE
via WAP-gateway).
Adgangskode
: Adgangskode kræves af opkaldsserver (IKKE af
WAP-gateway) for at identificere dig.
Opkaldstype : Vælg type af dataopkald: Analogt eller digitalt
(ISDN).
Menubeskrivelse
78
Opkalds-hastighed
: Hastigheden af din datatilslutning: 9.600
eller 14.400.
Ventetid : Du skal indtaste en timeout-periode. Hvis
ingen data indtastes eller overføres inden for dette tidsrum, er tjenesten ikke længere tilgængelig.
- GPRS-indstilling
Tjenesten Indstillinger er kun tilgængelig, når GPRS er valgt som bærertjeneste.
I P-adresse : Indtast IP-adressen på den WAP-gateway, du
benytter.
APN : Indtast APN-adresse for GPRS. Bruger-ID : Brugeridentifikation på APN-serveren. Adgangskode
: Adgangskode til APN-serveren.
- Vis billede
Du kan vælge, om du ønsker billeder på WAP'en vist eller ej.
- Tilslutnings type
Du kan vælge mellem tilslutningsmulighederne Midlertidig eller Fortsat, hvilken, du skal vælge, afhænger af den gateway, du benytter.
Fortsat
En funktion til bekræftelse af levering. Genererer mere trafik på nettet.
Midlertidig
En ikke-bekræftet (tilslutningsuafhængig) service.
Internet [Menu 7]
Menubeskrivelse
79
- Sikre indstillinger Afhængigt at den benyttede gateway, kan du vælge Til eller Fra.
• Omdøb
Rediger profilnavn.
Slet
Slet profil.
• Tilføj ny
I denne menu kan du tilføje en ny profil manuelt.
• E-mailserver
- Tilslut
Tilslut til den e-mailserver du angav.
- Rediger adresse
Rediger e-mailadresse.
Menubeskrivelse
80
Gå til URL [Menu 7-5]
Hvis du ønsker at gå direkte til et site, skal du indtaste den præcise URL.
Cache-indst. [Menu 7-6]
Du kan fjerne indholdet i cache-hukommelsen eller redigere cache­indstillingen.
Ryd cache [Menu 7-6-1]
Indholdet i cache-hukommelsen fjernes.
Kontroller cache [Menu 7-6-2]
Du kan vælge om du vil kontrollere cache-hukommelsen eller ej.
Sikkerhedscertificering [Menu 7-7]
Viser en oversigt over tilgængelige certificeringer.
Nulstil profiler [Menu 7-8]
Du kan gendanne de originale profilindstillinger.
Browser-version [Menu 7-9]
Viser WAP-browser-version.
Internet [Menu 7]
Menubeskrivelse
81
Browser-menu
Hvis du er online, kan du se følgende menuer:
Hjem
Se [Menu 7-1].
Genindlæs
Genindlæser den aktuelle side.
Bogmærker
Se [Menu 7-2].
Gem som bogmærke
Gemmer et site som bogmærke.
Meddelelser
Under tilslutning til Wap kan du se korte meddelelser.
Push-meddelelser
See [Menu 7-3].
Gå til URL
Fører dig til det site, du ønsker. I denne menu, kan du også redigere internetadresser.
Gå til e-mailserver
Fører dig til den e-mailserver, du har valgt.
Angiv som e-mailserver
Du kan angive adressen på den hjemmeside, du befinder dig på, som e-mailserver.
Ryd cache
Indholdet i cache-hukommelsen fjernes.
Gem billeder
Gemmer billeder, som du har downloadet via WAP.
Menubeskrivelse
82
Java [Menu 8]
Applikationer [Menu 8-1]
Valgmuligheder i Java-menuen
Bladr til en applikation og vælg Valg.
1. Åbn : Henter den valgte MIDlet.
2. Slet : Sletter den valgte MIDlet.
3. Opdater : Tilslutter til serveren og opdaterer den
valgte MIDlet.
4. Information : Viser information om den valgte MIDlet.
5.
Telefonindstillinger: Giver dig mulighed for at indstille baggrundslys
og lyd for Java-spil.
Download [Menu 8-2]
Se [Menu 7-2]. Du kan ændre og angive MIDlet-serveradresse. Download MIDlets ved hjælp af WAP-browseren, og gem dem i telefonen. Du kan også se en oversigt over gemte MIDlets på displayet.
Download serveradresse:
Hukommelses-status [Menu 8-3]
Viser hvor megen hukommelse er ledig til spil og installering af applikationer. Du kan også se hukommelsesstatus for hele telefonen.
JAVA™ er et varemærke, som tilhører Sun Microsystems, Inc.
83
Tilbehør
Der findes forskelligt tilbehør til mobiltelefonen, som imødekommer mange forskellige kommunikationsbehov.
Standardbatteri
Bærbart håndfrit sæt
Sættet kan tilsluttes din mobiltelefon og dermed give dig mulighed for håndfri anvendelse.
Oplader
Opladeren giver dig mulighed for at oplade batteriet, når du ikke befinder dig hjemme eller på kontoret.
Datakabel/CD
Giver dig mulighed for tilslutning af telefonen til en PC, så du kan overføre data.
Bemærk
• Benyt altid originalt LG-tilbehør.
• Brug af andet tilbehør kan betyde at garantien bortfalder.
• Tilbehør kan variere mellem forskellige regioner. Henvend dig til din lokale forhandler, hvis du har spørgsmål.
84
Vedligeholdelse
Når denne enhed benyttes, skal nedenstående grundlæggende sikkerhedsregler altid følges.
Skil ikke enheden ad. (Henvend dig til en autoriseret
servicetekniker, hvis telefonen skal repareres.)
Telefonen bør holdes på afstand af elektriske apparater, som fx
TV, radio og PC.
Enheden bør holdes på afstand af varmekilder, som fx radiatorer
og komfurer.
Tab ikke telefonen.
Udsæt ikke enheden for mekaniske rystelser eller stød.
Telefonens overfladebehandling kan tage skade, hvis den
dækkes med husholdningsfilm.
Brug en tør klud til rengøring af enhedens overflade. (Brug ikke
opløsningsmidler, som fx benzin, fortynder eller alkohol.)
Udsæt ikke enheden for store mængder røg eller støv.
Opbevar ikke telefonen sammen med kreditkort eller billetter:
Den kan påvirke magnetstribens informationer.
Berør ikke displayet med skarpe genstande: Det kan ødelægge
telefonen.
Udsæt ikke telefonen for væske eller fugt.
Håndter tilbehør som fx håndfrit sæt varsomt. Berør ikke
antennen unødvendigt.
85
Vedligeholdelse af batteri
• Du behøver ikke at tømme batteriet helt, før du genoplader det. Til forskel fra andre batterisystemer er der ingen hukommelsesfunktion, som kan påvirke batteriets ydelse.
• Brug udelukkende LG batterier og opladere. LG-opladerere er designet til at maksimere batteriets levetid.
• Skil ikke batteriet ad, og kortslut det ikke.
• Hold batteriets metalstik rene.
• Udskift batteriet, når ydelsen ikke længere er acceptabel. Batteriet kan genoplades hundredvis af gange, før det skal udskiftes.
• Genoplad batteriet, hvis det ikke har været i brug længe, for at optimere ydelsen.
• Udsæt ikke opladeren for direkte sollys, og brug den ikke, hvor luftfugtigheden er høj, som fx i et badeværelse.
• Opbevar ikke batteriet i meget varme eller kolde omgivelser, det kan forringe batteriets ydelse.
86
Tekniske data
Generelle data
Produktnavn : G5400 System : GSM 900 / DCS 1800
Rumtemperatur
Maks. : +55°C Min : -10°C
87
Memo
Memo
88
NORSK
GPRS/MMS-telefon
HÅNDBOK
MODELL: G5400
Les nøye gjennom håndboken før du begynner å bruke telefonen. Ta vare på håndboken for fremtidig bruk.
3
For din sikkerhet
Mobiltelefoner skal alltid være avslått om bord på fly.
Bruk ikke telefonen i nærheten av bensinstasjoner, drivstoffdepoter, kjemiske anlegg eller sprengningsoperasjoner.
Slå av telefonen der dette er pålagt. Ikke bruk telefonen på sykehus, da den kan påvirke medisinsk utstyr.
All bruke av radiosendere medfører fare for interferens med elektroniske apparater i nærheten. Selv mindre interferens kan påvirke TV-apparater, radioer, PCer osv.
Ikke hold telefonen i hånden når du kjører bil.
Ikke demonter telefonen eller batteriet.
Oppbevar telefonen på et sikkert sted og utilgjengelig for barn. Telefonen har løse smådeler som kan føre til kvelning.
Ikke berør laderen eller telefonen med våte hender.
For din sikkerhet
4
MERK:
Batterier skal kastes i samsvar med gjeldende lovverk.
Bruk kun ORIGINALT tilbehør for å unngå å skade telefonen.
Ikke alle mobilnett tillater nødsamtaler. Derfor bør du alltid ha et alternativ til mobiltelefonen for nødsamtaler.
Viktig informasjon
Denne bruksanvisningen inneholder viktig informasjon om bruk av telefonen. Vennligst les nøye gjennom informasjonen for optimal ytelse og for å forhindre skade på eller feilaktig bruk av telefonen. Endringer eller modifikasjoner som ikke er uttrykkelig godkjent i denne håndboken, kan gjøre garantien på utstyret ugyldig.
For din egen sikkerhet skal du KUN bruke spesifiserte ORIGINALE batterier og ladere.
SIKKERHET
Legg merke til at overholdelse av strålingsstandarder ikke i seg selv fratar produsenten ansvar for å overholde de lover og regelverk som er fastlagt av myndighetene.
IDA kan til enhver tid trekke tilbake tillatelser som er gitt dersom IDA mener det er sannsynlig at fortsatt bruk av utstyret sannsynligvis vil medføre en helse- eller sikkerhetsrisiko for brukerne.
IDA krever at sikkerhetsbestemmelsene som er nedfelt i Vedlegg 1, kommer klart frem i bruksanvisningen som følger med mobiltelefonen.
ENDRINGER OG BESLUTNINGSMYNDIGHET
IDA kan endre spesifikasjonene uten forvarsel for å kunne oppdatere spesifikasjonene fortløpende, i takt med utviklingen av standarder.
Ved tvil rundt fortolkningen av spesifikasjonene for typegodkjenning, testmetoder og gyldigheten av produsentens erklæringer, skal IDAs avgjørelse anses som endelig.
OPPSUMMERING AV SIKKERHETSKRAV FOR BRUKER OG TREDJEPART
GSM-avtalen: TP.03 gir råd og utsteder sikkerhetsadvarsler til brukerne av GSM-
mobiltelefoner angående deres egen og tredjeparts sikkerhet. IDA krever at følgende opplysninger eller tilsvarende skal tas med i alle brukerhåndbøker for GSM-mobiltelefoner.
5
Elektrisk sikkerhet
Der det gis mulighet til å kople mobiltelefonen til en strømforsyningsenhet eller batterilader med spenning på mer enn 50 V vekselstrøm eller 75 V likestrøm, skal brukerhåndbøkene for mobiltelefoner spesifisere hva slags strømforsyningsenhet(er) eller lader(e) som er godkjent for bruk sammen med mobilenheten, og følgende erklæring skal tas med:
“Dette apparatet skal benyttes med strøm fra (identifisering av batteriladeren og/eller strømforsyningsenheten). Bruk av andre enheter vil oppheve enhver godkjenning som er gitt for dette utstyret, og kan medføre fare.”
Sikkerhet om bord i fly
Brukerhåndbøker for bærbart eller mobilt utstyr skal inneholde følgende erklæring:
Slå av mobiltelefonen om bord i fly. Bruk av mobiltelefoner om bord i fly kan føre til at flyinstrumentene ikke virker som de skal og forstyrre mobilnettverket. Slik bruk er ulovlig.
Dersom forbudet ikke respekteres, kan det føre til at brukeren midlertidig eller permanent nektes tilgang til mobile tjenester, det kan føre til saksøking eller begge deler.
Eksplosiv atmosfære
Brukerhåndbøker for alle typer mobiltelefoner skal inneholde følgende erklæring:
• Telefonen skal ikke brukes på steder der det fylles drivstoff.
• Det er pålagt begrensninger på bruk av utstyr med radiosender på drivstofflagre, kjemiske fabrikker og ved sprengningsoperasjoner.
6
For din sikkerhet
Trafikksikkerhet
På offentlig vei må det ikke koples varslingsutstyr til mobiltelefonen som aktiverer hornet eller lysene på bilen når det kommer inn en samtale.
• Det skal ikke gis opplysninger om hvordan slikt utstyr koples til,
og bruk av uttrykk som “horntilkopling” er ikke tillatt. Det kan henvises til en port som er koplet til andre former for utstyr.
• Brukerhåndbøker som omtaler varslingsutstyr, skal inneholde
følgende tekst: “Bruk av varslingsutstyr som aktiverer hornet eller lysene på bilen, er forbudt på offentlig vei.”
Det anbefales at håndholdte mikrofoner og telefoner ikke benyttes av føreren mens bilen er i bevegelse, bortsett fra i nødsituasjoner.
Bruk mikrofon som er festet på klærne eller henger rundt halsen, men kun dersom dette ikke tar oppmerksomheten bort fra trafikken.
Ikke-ioniserende stråling
Brukerhåndbøker for mobiltelefoner skal gjøre oppmerksom på følgende i forbindelse med overført utgangseffekt (1 W) for GSM 1800-utstyr i klasse 1 eller overført utgangssignal (8 W) for GSM 900-utstyr klasse 2:
For at utstyret skal fungere tilfredsstillende og ikke utsette brukerens helse for fare, på samme måte som for annet mobilt utstyr eller radioutstyr, anbefales det at antennen på utstyret ikke kommer i nærheten av noen kroppsdeler når utstyret er i bruk.
Installeringsinstruksjonen for utstyr montert i bil skal inneholde følgende instruksjoner ved overført utgangssignal (1 W) for GSM 1800-utstyr i klasse 1 og overført utgangssignal (8 W) for GSM 900­utstyr i klasse 2:
• Radioutstyret skal koples til antennen ved hjelp av en kabel som
ikke sender ut stråling (for eksempel koaksiale kabler).
• Antennen skal monteres slik at ingen kroppsdeler kommer for
nær noen del av antennen med mindre brukeren skjermes av metall, for eksempel metallet i biltaket.
7
Informasjon om radiobølgestråling og spesifikk absorpsjonsrate (SAR)
Denne mobiltelefonen er utformet i samsvar med gjeldende sikkerhetskrav for radiobølgestråling. Disse kravene bygger på vitenskapelige retningslinjer og inneholder sikkerhetsmarginer som skal beskytte alle brukere, uansett alder og helsetilstand.
• Retningslinjene for radiobølgestråling bygger på en måleenhet kalt spesifikk absorpsjonsrate (SAR). SAR-tester utføres ved hjelp av standardmetoder der telefonen overfører signaler på det høyeste sertifiserte driftsnivået, på alle frekvensbånd.
• SAR-nivået kan variere fra telefon til telefon, men alle modeller er utformet slik at de oppfyller kravene i retningslinjene for eksponering for radiobølger.
• SAR-informasjon for innbyggere i land/områder som har vedtatt å bruke SAR-grenseverdiene som anbefales av ICNIRP (International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection), som ligger på 2 W/kg fordelt over 10 gram kroppsvev (for eksempel EU, Japan, Brasil og New Zealand).
• Den høyeste SAR-verdien for telefonen ved bruk mot øret er
1.08 W/Kg (124 Ch, 914,8 Mhz) (10 g).
• SAR-informasjon for innbyggere i land/områder som har vedtatt å bruke SAR-grenseverdiene som anbefales av IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers), som ligger på 1,6 W/kg fordelt over ett (1) gram kroppsvev (for eksempel USA, Canada, Australia og Taiwan).
8
For din sikkerhet
9
Innhold
Oversikt
Telefonens deler
.....................................................................
13
Telefonenes hovedfunksjoner
...............................................
13
Telefonens bakside
...............................................................
14
Tastene
....................................................................................
15
Sidetaster
..............................................................................
16
Bokstavtaster
........................................................................
17
Skjerminformasjon
Skjerminformasjon
.................................................................
18
Ikoner på skjermen
................................................................
18
Komme i gang
Installasjon
..............................................................................
19
Sette inn SIM-kortet
..............................................................
19
Fjerne SIM-kortet
...................................................................
19
Sette inn batteriet
...................................................................
20
Lade batteriet
.........................................................................
20
Koble fra reiseadapteren
........................................................
21
Inngående og utgående samtaler
...........................................
22
Utgående samtale
..................................................................
22
Internasjonale samtaler
.........................................................
22
Bruke telefonboken
...............................................................
22
Øvrige funksjoner
Under samtale-menyen
...........................................................
23
Under en samtale
..................................................................
23
Flere parter/telefonmøte
.......................................................
25
Innhold Innhold
10
Tilgangskoder
.........................................................................
28
PIN-kode (4 til 8 siffer)
..........................................................
28
PIN2-kode (4 til 8 siffer)
........................................................
28
PUK-kode (4 til 8 siffer)
.........................................................
28
PUK2-kode (4 til 8 siffer)
.......................................................
29
Sikkerhetskode (4 til 8 siffer)
.................................................
29
Tilgang til menyen
Menytre
....................................................................................
30
Meldinger [Meny 1]
..................................................................
32
Skriv SMS [Meny 1-1]
............................................................
32
Skriv MMS [Meny 1-2]
............................................................
35
Innboks [Meny 1-3]
.................................................................
39
Utboks [Meny 1-4]
..................................................................
40
Talemelding [Meny 1-5]
.........................................................
42
Infotjeneste [Meny 1-6]
..........................................................
43
Maler [Meny 1-7]
....................................................................
45
Innstillinger [Meny 1-8]
...........................................................
46
Anrops-logg [Meny 2]
.............................................................
48
Ubesvarte samtaler [Meny 2-1]
.............................................
48
Mottatte anrop [Meny 2-2]
......................................................
48
Oppringte nummer [Meny 2-3]
...............................................
48
Alle anrop [Meny 2-4]
............................................................
48
Slett nylige anrop [Meny 2-5]
.................................................
48
Samtalekostnader [Meny 2-6]
................................................
48
GPRS-informasjon [Meny 2-7]
...............................................
51
11
Profiler [Meny 3]
.......................................................................
52
Bare vibrer [Meny 3-1]
...........................................................
52
Rolig [Meny 3-2]
.....................................................................
52
Vanlig [Meny 3-3]
...................................................................
52
Høyt [Meny 3-4]
.....................................................................
52
Headset [Meny 3-5]
...............................................................
52
Bil [Meny 3-6]
.........................................................................
52
Innstillinger [Meny 4]
..............................................................
55
Klokkealarm [Meny 4-1]
.........................................................
55
Dato og klokkeslett [Meny 4-2]
...............................................
55
Telefonoppsett [Meny 4-3]
.....................................................
56
Anropsinnstillinger [Meny 4-4]
................................................
57
Sikkerhetsinnstillinger [Meny 4-5]
..........................................
62
Nettverksinnstillinger [Meny 4-6]
............................................
64
Tilbakestill innstillinger [Meny 4-7]
........................................
65
Planlegger [Meny 5]
................................................................
66
Planlegger [Meny 5-1]
...........................................................
66
Telefonbok [Meny 5-2]
...........................................................
68
Moro&verktøy [Meny 6]
...........................................................
74
Spill [Meny 6-1]
......................................................................
74
Min mappe [Meny 6-2]
...........................................................
74
Komponer melodier [Meny 6-3]
..............................................
75
Kalkulator [Meny 6-4]
.............................................................
76
Enhetskonvertering [Meny 6-5]
..............................................
76
Verdenstid [Meny 6-6]
............................................................
77
Diktafon [Meny 6-7]
................................................................
77
Infrarød [Meny 6-8]
................................................................
77
Loading...