Kenwood DVF-3400-S User Manual [nl]

DVD/VCD/CD-SPELER
DVF-3400
GEBRUIKSAANWIJZING
NEDERLANDS
Alvorens het apparaat op het stopcontact aan te sluiten
Let op : Om veilige bediening te waarborgen, dient deze bladzijde zorgvuldig te worden doorgelezen.
De spanningsvereiste van het toestel zijn zoals hieronder aangegeven.
Europa en Groot-Brittannië .............................................................................................. alleen 230 V wisseletroom
Informatie over het weggooien van elektrische en elektronische apparatuur (particulieren)
Batterij niet Weggooien, maar Inleveren als KCA
Lever deze producten in bij de aangewezen inzamel­ingspunten, waar ze gratis worden geaccepteerd en op de juiste manier worden verwerkt, teruggewonnen en hergebruikt. Voor inleveradressen zie www.nvmp.nl, www.ictmilieu. nl, www.stibat.nl. Wanneer u dit product op de juiste manier als afval in­levert, spaart u waardevolle hulpbronnen en voorkomt u potentiële negatieve gevolgen voor de volksgezond­heid en het milieu, die anders kunnen ontstaan door een onjuiste verwerking van afval.
Dit symbool ge eft aan da t gebruikte ele k­trische en elektronische producten niet bij het normale huishoudelijke afval mogen.
Veiligheidsmaatregelen
NEDERLANDS
WAARSCHUWING: STEL HET APPARAAT NIET BLOOT AAN REGEN OF VOCHT
OM BRAND OF EEN GEVAARLIJKE ELEKTRISCHE SCHOK TE VOORKOMEN.
LET OP: VERWIJDER HET DEKSEL (OF DE ACHTERKANT) NIET OM
CAUTION
RISK OF ELECTRIC SHOCK
DO NOT OPEN
TEEN BLIKSEMPIJL IN EEN GELIJKZIJDIGE DRIEHOEK BETEKENT DE AANWEZIGHEID VAN NIET GEI­SOLEERDE”GEVAARLIJKE SPANNINGEN” IN HET INWENDIGE VAN HET APPARAAT. DEZE SPANNIN­GEN KUNNEN ZO GROOT ZIJN DAT ZE HET GEVAAR VAN EEN ELEKTRISCHE SCHOK OPLEVEREN.
EEN UITROEPTEKEN IN EEN GELIJKZIJDIGE DRIEHOEK MAAKT DE GEBRUIKER EROP ATTENT DAT ER BELANGRIJKE BEDIENING/ONDERHOUDSINFORMATIE IN DE BIJGEVOEGDE LITERATUUR IS.
Laserproductmarkering
CLASS 1
LASER PRODUCT
EEN ELEKTRISCHE SCHOK TE VOORKOMEN. IN HET INWENDIGE ZIJN GEEN DOOR DE GEBRUIKER REPAREERBARE ONDERDELEN AANWEZIG. LAAT ALLE REPARATIES OVER AAN HIERTOE BEV­OEGDE PERSONEN.
Deze markering geeft aan dat dit product is ingedeeld in Laserproduct-klasse 1. Dit betekent dat er geen gevaar bestaat voor gevaarlijke stralen buiten het product.
Locatie: Achterpaneel
2
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
Let op : Om veilige bediening te waarborgen, dient deze bladzijde zorgvuldig te worden doorgelezen.
Lees de instructies – Lees alle veiligheids- en bedieningsinstructies
voordat u het product in gebruik neemt. Bewaar de instructies – U dient de veiligheids- en bedieningsinstructies te bewaren zodat u er later nog eens iets in kunt opzoeken. Neem alle waarschuwingen in acht – U moet alle waarschuwingen op het apparaat en in de handleiding in acht nemen. Volg de instructies op – Alle bedieningsinstructies moeten worden opgevolgd.
1. Schoonmaken – Haal de stekker van dit product uit het stopcontact voor u het gaat schoonmaken. Gebruik geen vloeibare reinigingsmiddelen of sprays. Gebruik een vochtige doek om het product schoon te maken.
2. Hulpstukken – Gebruik geen hulpstukken die niet door de fabrikant worden aanbevolen; deze kunnen risico’s met zich meebrengen.
3. Water en vocht – Stel dit product niet bloot aan druipend of spattend water – bijvoorbeeld bij een badkuip, wasbak, aanrecht of wastobbe, of in een vochtige kelder, of in de buurt van een zwembad of op een soortgelijke plek. Zet geen voorwerpen met vloeistoff en, zoals een bloemenvaas, op het toestel.
4. Accessoires – Plaats dit product niet op een wankel karretje, standaard, statief of tafel. Het product zou dan kunnen vallen en ernstig letsel toebrengen aan een kind of een volwassene, en natuurlijk ook zelf ernstig beschadigd kunnen worden. Gebruik uitsluitend een kar, standaard, statief, steunbeugel of tafel die door de fabrikant wordt aanbevolen. Bevestigen van het product dient te geschieden in overeenstemming met de instructies van de fabrikant en met behulp van bevestigingstoebehoren zoals aanbevolen door de fabrikant. Wees zeer voorzichtig bij het verplaatsen van een combinatie van dit product en een kar. Abrupt stoppen, te hard duwen en ongelijke oppervlakken kunnen de combinatie van dit product en de kar doen kantelen.
5. Ventilatie – De openingen in de ombouw van het apparaat dienen voor de ventilatie en zorgen dat het toestel niet door oververhitting verkeerd zou kunnen gaan functioneren. De openingen in de behuizing mogen in geen geval worden geblokkeerd door het product op een bed, bank, tapijt of iets dergelijks te zetten. Dit product mag niet worden ingebouwd in bijvoorbeeld een boekenkast of rek, behalve wanneer er gezorgd wordt voor voldoende ventilatie, of wanneer de instructies van de fabrikant zijn opgevolgd.
6. Stroomvoorziening – met het type stroombron dat staat aangegeven op het product zelf. Raadpleeg uw leverancier of het plaatselijke elektriciteitsbedrijf indien u niet zeker bent van het type stroomvoorziening in uw huis.
7. Beschermen van het netsnoer – Leg het netsnoer zo dat er niet over gelopen wordt en zo dat het snoer niet ergens tussen of onder bekneld kan raken, waarbij er speciaal gelet moet worden op de aansluitpunten bij stekkers, bij stopcontacten en het punt waar het snoer het product verlaat.
8. Bliksem – Om dit product extra te beschermen tijdens onweer, of wanneer u het langere tijd niet zult gebruiken, dient u de stekker uit het stopcontact te halen en de antenne of kabelaansluiting los te koppelen. Dit voorkomt beschadiging van het product bij blikseminslag en stroompieken.
9. Overschrijding – Overschrijd de capaciteit van stopcontacten, stekkerdozen, verlengsnoeren, etc.niet daar dit kan resulteren in brand of een elektrische schok.
Dit product mag alleen worden gebruikt
10. Voorwerpen en vloeistof in het product – Steek geen voorwerpen in het product via de openingen in de behuizing, want deze zouden binnenin onderdelen kunnen raken of kortsluiten die onder hoogspanning staan, hetgeen zou kunnen leiden tot elektrische schokken of brand. Mors in geen geval vloeistof op het product.
11. Reparatie – Probeer in geen geval dit product zelf te repareren, want openen of verwijderen van de behuizing kan u blootstellen aan gevaarlijk hoge spanningen of andere gevaren. Laat alle werkzaamheden over aan bevoegd servicepersoneel.
12. Schade die reparatie behoeft – Haal de stekker van het product uit het stopcontact en laat het product repareren door bevoegd servicepersoneel onder de volgende omstandigheden:
a) Als het netsnoer of de stekker is beschadigd, b) Als er vloeistof is gemorst, of als er voorwerpen in het
product terecht zijn gekomen,
c) Als het apparaat blootgesteld is aan regen of water, d) Als het product niet naar behoren functioneert zoals
beschreven in de handleiding.
e) Als het product is gevallen of op een andere manier
beschadigd is,
f) Wanneer de prestaties van het product merkbaar
verslechteren.
g) Wanneer u iets vreemds ruikt of rook uit het product ziet
komen.
Veiligheidstest – Na reparatie of onderhoud van dit apparaat,
13.
dient u een veiligheidstest door het onderhoudspersoneel te laten uitvoeren, zodat u kunt controleren dat het apparaat juist functioneert.
14. Veiligheidscontrole – Vraag het onderhoudspersoneel om na de onderhouds- of reparatiewerkzaamheden een veiligheidscontrole uit te voeren, zodat u zeker weet dat het product juist en veilig functioneert.
15. Wand- of plafondmontage – Dit product mag alleen op de door de fabrikant aanbevolen manier aan de wand of het plafond worden bevestigd.
16. Warmte – Plaats dit product niet in de buurt van warmtebronnen zoals radiatoren, verwarmingsroosters, kachels of andere toestellen die warmte produceren. Zet geen brandende voorwerpen, zoals kaarsen of lampionnen op of in de buurt van het product.
17. Elektriciteitskabels – Buitenantennes dienen uit de buurt van elektriciteitkabels, andere elektrische circuits of spanningcircuits te worden geïnstalleerd. Let tevens op dat de antenne niet op deze kabels of circuits kan vallen.Voorkom fatale schokken en let op bij het installeren van antennes dat u geen hoogspanningskabels, elektriciteitkabels en circuits aanraakt.
NEDERLANDS
Nederlands
3
Alvorens het apparaat op het stopcontact aan te sluiten
Accessoires
Controleer of alle accessoires in de verpakking aanwezig zijn.
Audio-aansluitsnoer
(Rood, Wit)
(x 1)
Als accessoires ontbreken of het toestel beschadigd is of niet werkt, brengt u de dealer hiervan onmiddellijk op de hoogte. Als het toes­tel rechtstreeks naar u werd verzonden, brengt u de afzender hiervan onmiddellijk op de hoogte. Kenwood raadt u aan de originele doos en het verpakkingsmateriaal te bewaren voor het geval dat u het toestel later dient te verplaatsen of te verzenden.
Bewaar deze handleiding binnen handbereik zodat u ze later kunt raadplegen.
Video-aansluitsnoer
(Geel)
(x 1)
Coaxiale kabel
(Zwart) (x 1)
Afstandsbediening
(RC-D0314 x 1)
Batterijen voor de
afstandsbediening
(R03 x 2)
NEDERLANDS
4
Speciale kenmerken
• Betere beeldkwaliteit dan S-VHS video en LaserDiscs
• Betere geluidskwaliteit dan normale CD’s
• Grafi sch gebruikersinterface (G.U.I.)
• Afspelen van MPEG1, MPEG2, DivX®video-bestanden
• Afspelen van MP3, WMA en JPEG-bestanden
Dit document geclassificeerd de toepassingen van elke eigenschap die de volgende tekens gebruikt.
: Beschrijving van een functie die voor audio-CD (CD-DA) kan worden gebruikt.
: Beschrijving van een functie die voor DVD VIDEO kan worden gebruikt.
: Beschrijving van een functie die voor VCD kan worden gebruikt.
: Beschrijving van een functie die voor DivX®video kan worden gebruikt.
: Beschrijving van een functie die voor JPEG kan worden gebruikt.
: Beschrijving van een functie die voor MP3 kan worden gebruikt.
: Beschrijving van een functie die voor WMA kan worden gebruikt.
Inhoud
Voor uw veiligheid dient u de items met deze markering aandachtig te lezen.
Alvorens het apparaat op het stopcontact aan
te sluiten
................................................................ 2
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
Accessoires ................................................................................4
Speciale kenmerken...............................................................5
Inhoud .........................................................................................5
.. 3
Afspeelbare discs ................................................. 6
Opnamesystemen en typen van afspeelbare discs ...6
Discs die niet kunnen worden gebruikt .........................6
Regiocodes............................................................ 7
Regiocodes in de wereld ......................................................7
Pictogrammen op DVD VIDEO’s ........................................7
Bestanden die met dit apparaat kunnen worden
afgespeeld ............................................................ 8
Bestandsspeci ficaties ............................................................ 8
Media creëren die u op dit apparaat kunt afspelen .... 8
Videoformaten ..................................................... 9
Ter kennisgeving ................................................ 10
Voorbereiding
Aansluitingen ..................................................... 11
Bedieningsorganen en indicators .................... 14
Hoofdtoestel .......................................................................... 14
Afstandsbedi ening .............................................................. 14
Systeeminstellingen .......................................... 16
Voorbereidingen voor de systeeminstellingen ........ 16
Instellingenmenu ................................................................. 16
LANGUAGE ..............................................................................17
DISPLAY ....................................................................................17
AUDIO ........................................................................................17
LOCK (Ouderlijke toezichtfunctie) ................................. 18
OTHERS .....................................................................................19
Hiërarchische structuur van VCD-menu’s (P.B.C.) ....20
Lijst met taalcodes voor DVD menu ............................. 21
Lijst met codes voor gebieden ....................................... 21
Basisweergave van een disc .............................. 22
Beeldscherm -aanduidinge n ............................................ 22
Geheugen voor de laatste scène ................................... 22
Basisbediening...................................................................... 23
Speciale weergavefuncties .............................................. 24
Herhaalde weergave ........................................................... 24
A-B herhaalfunctie .............................................................. 25
Programma-we ergave ....................................................... 25
Functies voor weergave van een film ............... 26
Kiezen van de geluidsspoor-taal Kiezen van het audiokanaal
Gebruik van de bladwijzerfunctie ................................. 27
Gebruik van de bladwijzers ............................................... 28
Kiezen van de ondertiteling-taal ...................................28
Zoomfunc tie .......................................................................... 28
Tijdzoek func tie ..................................................................... 29
Functies voor weergave van muziek ................ 30
Gebruik van het TV-scherm om de weergave te
starten ...................................................................................... 30
Weergeven vanaf een gewenste track Tonen van de ID3-tag
Willekeurige weergave ...................................................... 30
Functies voor weergave van beelden (alleen
voor JPEG-bestanden) ....................................... 31
Starten van de weergave Zoomfunctie
Het beeld roteren ................................................................ 31
De menubalk verbergen ................................................... 31
Diashow-weergave ............................................................. 31
Oplossen van problemen .................................. 32
Technische gegevens ......................................... 34
Gebruik
......................................................... 30
.................................................... 31
.......................................................................... 31
Meer informatie
NEDERLANDS
....................................... 27
............................................27
............................... 30
Nederlands
5
Afspeelbare discs
Opnamesystemen en typen van afspeelbare discs
Met dit toestel kunt u behalve de muziek van CD’s ook de hieronder getoonde discs met bijvoorbeeld video-opnamen van films en con­certen weergeven met een hoge kwaliteit.
Afspeelbare
disc
Markering op
disc
Discformaat
Weergavekant
Inhoud
Video +
Audio
Audio
Zie blz. 8 voor de CD -R, CD-RW, DVD-R en DVD-RW bestandsformaten die met dit apparaat kunnen worden afgespeeld.
• * Dit apparaat kan SVCD's afspelen, maar sommige functies zullen niet werken.
• Een Dual Disc is een tweezijdige disc die bestaat uit een DVD-zijde volgens de DVD-norm en een muziekzijde. Het videomateriaal dat op de
DVD-zijde is opgenomen kan worden afgespeeld. Aangezien de muziekzijde niet compatibel is met de Compact Disc (CD) norm, kunnen
NEDERLANDS
wij niet garanderen dat afspelen van dat materiaal met dit apparaat mogelijk is.
• Dit apparaat kan DVD-R en DVD-RW discs afspelen die zijn opgenomen in het DVD VIDEO formaat en DVD+R en DVD+RW discs, maar af-
hankelijk van de gebruikte opnameapparatuur, de fabrikant van de disc enz., kan het toch gebeuren dat weergave soms niet mogelijk is.
• Het is mogelijk dat dit apparaat bepaalde CD-R/RW discs niet kan afspelen, afhankelijk van de eigenschappen van de discs, de opnamecon-
dities enz.
• Deze speler is niet geschikt voor weergave van discs met CPRM. CPRM staat voor “Content Protection for Recordable Media” en is een tech-
nologie voor het beschermen van auteursrechten voor opgenomen media.
één kant of beide
Ongeveer 41 min. (1 kant, 1 laag) Ongeveer 75 min. (1 kant, 2 lagen) Ongeveer 82 min. (2 kanten, 1 laag) Ongeveer 150 min. (2 kanten, 2 lagen)
DVD VIDEO
(DVD-R/RW, DVD+R/RW)
8 cm 12 c m 8 cm 12 c m 8 cm 12 c m
kanten
één kant of beide
kanten
Ongeveer 133 min. (1 kant, 1 laag) Ongeveer 242 min. (1 kant, 2 lagen) Ongeveer 266 min. (2 kanten, 1 laag) Ongeveer 484 min. (2 kanten, 2 lagen)
CD (CD-R, CD-RW) VCD (SVCD*)
slechts één kant slechts één kant slechts één kant slechts één kant
Max. 20 Min. Max. 74 Min.
Max. 20 min.
digitaal
(Bij een SVCD is de beschikbare weerga-
Max. 80 min.
digitaal
vetijd korter.)
Discs die niet kunnen worden gebruikt
De volgende discs kunnen niet met deze speler worden weergegeven.
DVD AUDIO discs DVD-RAM discs SACD discs VSD discs CDV discs (uitsluitend het audiogedeelte kan worden weerge­geven) CD- G/CD-EG/CD-EXTRA discs (uitsluitend het audiogedeelte kan worden weergegeven)
Restricties vanwege verschillen in discsRestricties vanwege verschillen in discs
Bepaalde DVD’s en VCD’s kunnen uitsluitend met bepaalde weergavefuncties worden afgespeeld, in overeen­stemming met de intenties van de fabrikant van de software. Afhankelijk van de toestand van dit apparaat, is het mogelijk dat de functies beperkt zijn. Deze speler geeft discs weer in overeenstemming met de intenties van de software-fabrikant en bepaalde functies kunnen derhalve niet voor bepaalde discs worden gebruikt. Lees de aan­wijzingen die bij iedere disc worden geleverd. Indien een “ Verbod-pictogram” op het scherm van de aangesloten TV wordt getoond, betekent dit dat de geplaatste disc bepaalde restricties heef t.
6
• Een DVD VIDEO disc met een regiocode die niet overeenkomt met die van dit toestel, of zonder regiocode. Zie "Regiocodes" voor meer informatie. (Zie bladzijde 7.)
• Wann ee r he t vi de of or maat van een disc n iet overe en komt met dat van de gebruikte tv, kan de disc niet normaal worden weergegeven. Zie "Videoformaten" voor meer informatie. (Zie bladzijde 9.)
Verbod-pictogram
Regiocodes
Iedere speler uit deze reeks heeft een bepaalde regiocode, die gebaseerd is op het land waar de speler gaat worden gebruikt. Wanneer de speler voor weergave van DVD VIDEO’s wordt gebruikt, kunt u uitsluitend DVD VIDEO’s afspelen die dezelfde regiocode hebben. De regiocode van deze speler staat op het achterpaneel van de speler.
Regiocodes in de wereld
DVD-spelers zijn voorzien van een regiocode in overeenstemming met het land of gebied voor expor t en gebruik. Zie de volgende kaart.
NEDERLANDS
Disc voor professioneel gebruik (in-fl ight service van bepaalde luchtvaart­maatschappijen)
Regiocodes van van DVD VIDEO's die die met deze speler kunnen worden afgespeeldRegiocodes van van DVD VIDEO's die die met deze speler kunnen worden afgespeeld
Deze speler is geschikt voor weergave van een DVD VIDEO die dezelfde code heeft als de overeenkomende code van de speler die in de tabel hierboven wordt vermeld, en een markering die de regiocode van de speler bevat of de “ALL” markering die hieronder wordt af­gebeeld. Ook wanneer er geen specifieke code op de DVD VIDEO vermeld is vermeld, is het mogelijk dat deze niet met deze speler kan worden weergegeven vanwege bepaalde restricties.
Pictogrammen op DVD VIDEO’s
Pictogram Beschrijving
Toont de code van het gebied waar deze disc kan worden afgespeeld.
Aantal talen voor de tekst van de audiofunctie. Het nummer in het pictogram toont het aantal. (max. 8 talen)
Aantal talen voor de ondertitels. Het nummer in het pictogram toont het aantal beschikbare talen voor de onder­titels. (max. 32 talen)
Aantal hoeken voor de perspectief functie. Het nummer in het pictogram toont het aantal beschikbare hoeken. (max. 9 hoeken)
Kiesbare aspectverhoudingen. "LB" staat voor "Letter en Box" en "PS" voor "Pan/Scan". (Zie bladzijde 17) In geval van deze ter voorbeeld gegeven aanduiding, kan het 16:9 beeld met het letterbox-formaat worden weergegeven.
Nederlands
7
Bestanden die met dit apparaat kunnen worden afgespeeld
Bestandsspecificaties
Categorie/Onderdeel
MOVIE [formaat bestand : 4GB (Max.)]
MPEG1 .MPG, .MPEG Videoresolutie : 720 x 576 (Max.)
MPEG2 .MPG, .MPEG Videoresolutie : 720 x 576 (Max.)
DivX® VIDEO * .AVI, .DIV X Videoresolutie : 720 x 576 (Max.)
MUSIC [formaat bestand : 4GB (Max.)]
MPEG Audio .MP3 Layer III Bitrate 8 - 320 kbps, CBR/VBR
WMA (ver. 7) .WMA Bitrate 48 - 320 kbps, CBR/VBR
WMA (ver. 8) .WMA Bitrate 48 - 320 kbps, CBR/VBR
PHOTO [formaat bestand : 4MB (Max.)]
JPEG .JPG, .JPEG Videoresolutie : 3072 x 2048 (Max.)
• Afhankelijk van de opnamevoorwaarden van de data en andere factoren, is weergave misschien onmogelijk.
• Bruikbare formaten voor MP3/WMA/JPEG: ISO9660 Level 1, 2 (uitgezonderd vergrote formaten: Joliet, Romeo) * Official DivX® Certified product. Plays all versions of DivX® video (including DivX® 6) with standard playback of DivX® media files.
Extensie
Bijzonderheden (Audio) Media
Bitrate : 5M bps (Max.)
Bitrate : 5M bps (Max.)
Bitrate : 10M bps (Max.)
FS 32k, 44,1k, 48k
FS 32k, 44,1k, 48k
FS 32k, 44,1k, 48k
24 bit True Color
Mpeg1 Layer1 & 2
Mpeg1 Layer1 & 2
WAV, MP3, WMA Dolby Digital
CD-ROM CD-R CD-RW DVD-ROM DVD-R DVD+R DVD-RW DVD+RW (Zie bladzijde 6.)
Media creëren die u op dit apparaat kunt afspelen
NEDERLANDS
MP3/WMA-bestanden comprimeren
U dient de bit-overdrachtssnelheid (transfer bit rate) in uw comprimeringssoftware als volgt in te stellen bij het comprimeren van MP3/ WMA­bestanden MP3-bestanden : 128 kbps aanbevolen (8 - 320 kbps) WMA-bestanden : 128 kbps aanbevolen (48 - 320 kbps)
• Dit apparaat ondersteunt de sample-frequenties 32 kHz, 44,1 kHz (aanbevolen) en 48 kHz.
• Dit apparaat is geschikt voor ID3-TAG Ver. 1. (Alfanumerieke tekens: maximaal 30 tekens)
• De digitale uitvoer van MP3/WMA-gegevens gebeurt niet als MP3/WMA-gegevens, maar als PCM-gegevens.
Bestanden en mappen benoemen
De namen van de bestanden mogen bestaan uit lettertekens van één byte, en wel de letters van A tot Z, de cijfers van 0 tot 9 en het onder­strepingsteken (_). Voeg beslist de vereiste extensiecode aan de bestandsnamen toe.
• Voeg geen verkeerde extensiecodes aan geheel ander soort bestanden toe. De apparatuur herkent namelijk de extensiecode en zal pro­beren een verkeerd bestand af te spelen waardoor harde ruis via de luidsprekers zal worden uitgestuurd met beschadiging tot gevolg.
Opmerking:
Voor mapnamen en bestandsnamen kunnen maximaal 20 tekens worden weergegeven. Wanneer de bestandsnamen langer zijn dan 20 tek­ens, zullen de namen niet volledig worden weergegeven.
Media en bestanden controleren
Controleer of de MP3/WMA-bestanden op uw computer correct kunnen worden weergegeven voordat u ze op een cd brandt. Controleer of de opgeslagen bestanden correct kunnen worden afgespeeld.
• Als u eenmaal begonnen bent de bestanden op de cd te branden, kunt u niet meer controleren of de bestanden wel correct kunnen worden weergegeven.
Het opslaan van bestanden op cd's
Let er op dat u de cd waarop u de bestanden brandt afsluit. Niet afgesloten cd’s kunnen niet altijd worden afgespeeld met dit apparaat.
• Afhankelijk van de gebruikte software kunnen map- en bestandsnamen soms niet worden weergegeven.
• Neem geen andere soorten dan afspeelbare bestanden en mappen op de met deze apparatuur af te spelen media op.
• Wij raden u aan niet meer dan tien sessies op een cd te branden wanneer u MP3/WMA-bestanden op cd zet.
• Het kan even duren voordat de weergave van multi-sessie discs begint.
• Als u zowel DivX/MP3/WMA-bestanden of JPEG-bestanden als cd-muziek (CD-DA) op één cd heef t op­geslagen kan het voorkomen dat afspelen niet mogelijk is.
8
Voorbeeld van een hiârarchische structuur
Basis
Eerste niveau
Tweede niveau
Map
Bestand
Derde niveau
Vierde niveau
Videoformaten
Er zijn grofweg t wee systemen voor het tv en het discsignaal (NTSC en PAL).
Welk systeem u gebruikt hangt af van het gebied of het land waar u zich bevindt.
Dit apparaat is voorzien van een functie voor het wijzigen van het videoformaat overeenkomstig het TV-type. Controleer het type van uw TV.
Controleren van het videoformaatControleren van het videoformaat
Controleer het videoformaat van de VCD en DVD discs die u met dit toestel wilt afspelen als volgt.
Wanneer de videoformaten verschillen:
Probeer de disc af te spelen. Als de videoformaten van de disc en de tv niet met elkaar overeenkomen, is het mogelijk dat het weergegeven beeld zwart-wit wordt of zoals hieronder aange­geven
De boven en onderranden vallen weg.
Tv formaten in een aantal landen
Videoformaat tv Belangrijkste landen en gebieden
NTSC
PAL
Japan, Taiwan, Korea, VS, Canada, Mexico, Filip­pijnen, Chili enz.
China, Groot-Brittannië, Duitsland, Nederland, Australië, Nieuw Zeeland, Koeweit, Singapore enz.
Instellen van het TV-typeInstellen van het TV-type
Druk op de [0] toets om het disc uit het toestel te
1
halen en doe vervolgens de lade weer dicht.
Houd de [8] toets op de afstandsbediening ten-
2
minste 5 seconden ingedrukt om het TV-type te kunnen selecteren (PAL, NTSC of AUTO).
NEDERLANDS
Aan de boven-en onderrand verschijnen zwarte balken.
Het beeld rolt omdat de synchronisatie niet overeenkomt.
Nederlands
9
Ter kennisgeving
Omgaan met uw discsOmgaan met uw discs
Voorzorgen bij het omgaan met uw discs
Houd uw discs zo vast dat u de af te spelen kant ervan niet aanraakt.
Opmerkingen over CD-R/CD-RW's
Als de gebruikte CD-R of CD-RW een labelkant heeft waarop u zelf iets kunt afdrukken, kan het voorkomen dat de disc niet me er u it het systeem geno me n kan worden omdat deze labelkant blijft plakken. Om storingen aan het systeem te voorkomen, mag u dergelijke discs niet gebruiken.
Verzorging en opslagVerzorging en opslag
Verzorging en opslag van het hoofdtoestel
7
Plaats het toestel niet in de volgende locaties
÷
Plaats die blootstaat aan direct zonlicht
÷
Bijzonder vochtige of stoffige plaats
÷
Plaats die blootstaat aan directe warmte van een
verwarmingsapparaat
7
Wees voorzichtig met condensatie
Wanneer er een groot temperatuurverschil is tussen het
NEDERLANDS
hoofdtoestel en de omringende lucht, kan er zich binnenin het toestel condens vormen, hetgeen kan leiden tot storin­gen aan het hoofdtoestel. Laat het hoofdtoestel een paar uur staan tot het binnenwerk is opgedroogd. Let in het bijzonder op condensatie wanneer het hoofdtoes­tel wordt verplaatst tussen plaatsen met een groot temper­atuurverschil of in een kamer met hoge vochtigheid.
7
Wanneer een hoofdtoestel vuil is geworden
Wanneer de voorkant of het doosje vuil is geworden, veegt u dit s choon met een zachte, droge doek. Geb ruik ge en verfverdunner, benzine, alcohol of revitaliser voor contac­ten aangezien deze chemicaliën verkleuring of vervorming veroorzaken.
Waarschuwingen betreffende discs
De disc draait bij het afspelen heel snel rond. Gebruik daar­om nooit een gebarsten of kromgetrokken disc of één waar stukjes af zijn. Doet u dat toch, dan kunnen er storingen optreden of kan de speler zelfs kapot gaan.
Gebruik ook geen discs die niet rond zijn, want deze kunnen leiden tot storingen.
Goed zorgen voor en bewaren van uw discs
7
Voor u de disc opbergt
Wanneer u het hoofdtoestel langere tijd niet zult gebruiken, dient u de disc er uit te halen en deze netjes in zijn eigen doosje te doen.
7
Wanneer een disc vuil geworden is
÷
Wanneer er vingerafdrukken of andere vlekken en
zo op een d isc zit ten, dient u deze er a f te hale n door de disc met een zachte, droge doek voorzich­tig in het rond af te vegen.
÷
Gebruik geen platenreiniger, lakverdunner, benzine
of alcohol.
÷
Gebruik geen aanvullende accessoires op uw discs
(stabilisatoren, beschermfolies, beschermringen enz.) of een lensreiniger.
7
Overige waarschuwingen
÷
Schrijf niet op uw discs met een potlood of balpen.
÷
Gebruik geen discs met stickers of labels erop ge-
plakt, zeker niet wanneer deze gedeeltelijk los zijn geraakt of wanneer er lijmresten te zien zijn rond de sticker of het label of op de plek waar deze gezeten hebben.
÷
Plak zelf in geen geval stukjes papier, stickers of la-
bels op uw discs.
Let op voor vervoer of verplaatsingLet op voor vervoer of verplaatsing
Maak de onderstaande voorbereidingen voordat u het sys­teem vervoert of verplaatst.
Zet het systeem aan zonder er een Disk in te doen.
1
Controleer of inderdaad de melding
2
jnt.
Wacht een paar seconden en zet het systeem vervol-
3
gens uit (standby).
10
verschi-
Aansluitingen
LET OP
Neem de volgende waarschuwingen in acht wanneer u het systeem plaatst. Door onvoldoende warmte-uitstraling kan interne warmte worden ontwikkeld en een storing of gevaar voor brand worden veroorzaakt.
÷
Plaats geen voorwerp op het systeem dat de warmte-uitstraling kan belemmeren.
÷
Houd u aan de hieronder opgegeven afstanden rond de behuizing van het hoofdtoestel.
Bovenkant: 50 cm of meer Zijkant: 10 cm of meer Achterkant: 10 cm of meer
Plaats het systeem zodat de netuitgang gemakkelijk bereik­baar is voor de gebruiker en trek onmiddellijk het netsnoer uit de netuitgang in geval van een probleem.
Let op voor het aansluiten
Steek het netsnoer pas in de netuitgang nadat alle andere aansluitingen zijn gemaakt. Voordat u een aangesloten snoer of kabel losmaakt, moet u eerst de spanningstoets uitschake­len en het netsnoer uit de netuitgang trekken.
Storing van de microcomputer
Als u d e juiste aa nslui tingen hebt g emaakt en het syste em niet naar behoren werkt of het display verkeerde informatie too nt, moe t u de microcompute r terugstellen. Zie hiervoor "Terugstellen".
(Zie bladzijde 32.)
Houd er rekening mee dat de voeding naar het systeem niet volledig wordt uitgeschakeld door eenvoudig de spanning­stoets uit te schakelen. Als u de voeding volledig wilt uitschakelen, moet u het nets­noer uittrekken.
Aansluiten op een TV met een video (composiet) ingangsaansluitingAansluiten op een TV met een video (composiet) ingangsaansluiting
Video-aansluitsnoer
Audio-aansluitsnoer
TV
NEDERLANDS
L
R
VIDEO
AUDIO
INPUT
Aansluiten op een TV met een SCART ingangsaansluitingAansluiten op een TV met een SCART ingangsaansluiting
Raadpleeg "TV Output Select" op bladzijde 17.
TV
Opmerking:
Zorg dat de DVD-speler rechtstreeks op de TV is aangesloten en niet op een videorecorder, want anders is het mogelijk dat het kopieerbeveil­igingssysteem storingen in het beeld veroorzaakt.
INPUT
SCART
* SCART kabel (los verkrijgbaar)
Nederlands
11
Loading...
+ 25 hidden pages