HTC Touch User Manual [nl]

Touch-telefoon
Gebruiker shandleiding
www.htc.com
2
Lees dit voordat u verder gaat
DE ACCU IS NIET OPGELADEN WANNEER U HET UITPAKT.
VERWIJDER NOOIT DE ACCU WANNEER HET APPARAAT WORDT OPGELADEN.
DE GARANTIE GAAT VERLOREN WANNEER U KNOEIT MET DE BUITENKANT VAN HET APPARAAT OF DEZE OPENT.
PRIVACYBEPERKINGEN
Sommige landen eisen volledige openbaarmaking van opgenomen telefoongesprekken, en stellen dat u de gesp rekspar tner moet informeren dat de conversati e wordt opgenomen. Houd u altijd aan de relevante wetten en richtlijnen van uw land als u de opnamefunctie van het toestel gebruikt.
INFORMATIE OVER RECHTEN M.B.T. INTELLECTUEEL EIGENDOM
Copyright © 2007 High Tech Computer Corp. Alle rechten voorbehouden.
, , en ExtUSB zijn handelsmerken en/of ser vicemerken van High
Tech Computer Corp.
Microsoft, MS-DOS, Windows, Windows NT, Windows Server, Windows Mobile, Windows XP, Windows Vista, ActiveSync, Windows Mobile Apparaatcentrum, Internet Explorer, Windows Live, MSN, Hotmail, Outlook, Excel, PowerPoint, Word, en Windows Media zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.
Bluetooth en het Bluetooth-logo zijn handelsmerken in eigendom van Bluetooth SIG, Inc.
Wi-Fi is een gedeponeerd handelsmerk van de Wireless Fidelity Alliance, Inc.
microSD is een handelsmerk van SD Card Association.
Java, J2ME en alle op Java gebaseerde merken zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Sun Microsystems, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen.
Copyright © 2007, Adobe Systems Incorporated.
Copyright © 2007, Macromedia Nederland, B.V.
Macro medi a, Flas h, Macromedia Fla sh, Macromedi a Flash Lit e en Reader zijn handelsmerken en/of gedeponeerde handelsmerken van Macromedia Nederland, B.V. of Adobe Systems Incorporated.
Copyright © 2007, JATAAYU SOFTWARE (P) LTD. Alle rechten voorbehouden.
Copyright © 2007, Dilithium Networks, Inc. Alle rechten voorbehouden.
Copyright © 2007, Tao Group Limited. Alle rechten voorbehouden.
ArcSoft MMS Composer™ Copyright © 2003-2007, ArcSoft, Inc. en haar licentiehouders. Alle rec hten voorb ehou den. A rcSo ft en het A rcSo ft-l ogo zi jn ged eponeerde handelsmerken van ArcSoft, Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen.
Sprite Backup is een handelsmerk of dienstmerk van Sprite Software.
Alle ande re bed rijfsn amen, productn amen en namen van diens ten die in deze documentatie worden genoemd zijn gedeponeerde handelsmerken of dienstmerken van de betreffende eigenaren.
HTC kan niet aansprakelijk worden gehouden voor technische of redactionele fouten of hiaten in deze documentatie, noch voor incidentele of andere schade als gevolg van het gebruik van dit materiaal. De informatie wordt als zodanig aangeboden, zonder enige vorm van garantie en kan zonder kennisgeving worden gewijzigd. HTC behoudt het recht voor de inhoud van dit document op elk moment zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen.
Geen enkel deel van dit document mag worden gereproduceerd of worden overgedragen, in welke vorm en op welke wijze dan ook, hetzij elektronisch of mechanisch, door middel van fotokopie, opname of opslag in een gegevensopslagsysteem, of vertaal in welke taal dan ook in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van HTC.
Belangrijke gezondheids- en veiligheidsvoorzorgsmaatregelen
Bij het gebruik van dit product, dient u altijd onderstaande voorzorgsmaatregelen nemen om mogelijke juridische aansprakelijkheid en schade te voorkomen.
Volg alle productveiligheid- en besturingsinstructies. Let op alle waarschuwingen in de handleiding van het product.
Om het risico op letsel, elektrische schok, brand en beschadiging van de apparatuur te voorkomen, neemt u de volgende voorzorgsmaatregelen in acht:
ELECTRISCHE VEILIGHEID
Dit product is ontworpen voor gebruik met de aangegeven batterij of adapter.Ander gebruik kan gevaarlijk zijn en maakt elke goedkeuring om dit product te gebruiken ongeldig.
VEILIGHEIDSVOORZORGSMAATREGELEN VOOR CORRECTE AARDING TIJDENS INSTALLATIE
WAARSCHUWING: Aansluiten op onjuist geaarde apparatuur kan resulteren in een
elektrische schok op het toestel.
Dit product is uitgerust met een usb-kabel voor het aansluiten van het product op een desktop of notebook computer. Zorg dat de computer correct is geaard voordat u het product aansluit op de computer. De stroomkabel van een desktop of notebook computer is uitgerust met een aardegeleiding en een aardestekker. De stekker moet in een stopcontact met aarde worden gestoken om te voldoen aan alle plaatselijke reguleringen.
VEILIGHEIDSVOORZORGSMAATREGELEN VOOR DE VOEDING
Gebruik de juiste externe stroombron Een product mag alleen gebruikt worden met het type stroombron dat op het
elektriciteitslabel staat. Als u niet zeker weet welk type stroombron vereist is, neem dan contact op met de uw geautoriseerde dienstverlener of lokaal energiebedrijf.
3
4
Voor een product dat gebruik maakt van accu’s of andere bronnen, zie de gebruiksinstructies van het product.
Ga voorzichting om met accu’s Dit product bevat een Li-Ion batterij. Als onjuist wordt omgegaan met de accu,
bestaat een risico op vuur of verbranding. Probeer de accu niet te openen of te repareren. Het ontmantelen, verpletteren, doorboren, kortsluiten, in vuur of water werpen, of het blootstellen van de accu aan temperaturen hoger dan 60°C (140°F) zijn zaken die u niet moet doen.
WAARSCHUWING: Explosiegevaar als batterij onjuist wordt vervangen.
U dien t d e batter ij niet te ontman telen, ve rpletteren, doorbor en, kortslui ten, blootstellen aan temperaturen boven 60° C (140° F), of wegwerpen in vuur of water, om het risico op brand of verbranding te reduceren. Alleen vervangen met aangegeven batterijen. Zorg dat gebruikte batterijen worden gerecycled of weggegooid volgens de plaatselijke wetgeving of referentiegids van het product.
VEILIGHEIDSVOORZORGSMAATREGELEN VOOR DIRECT ZONLICHT
Stel dit product niet bloot aan excessieve vochtigheid en extreme temperaturen. Laat het product of de batterij niet gedurende lange tijd achter in een voertuig of plek met temperaturen hoger dan 60°C (140°F), zoals het dashboard van een auto, vensterbank of achter glas dat is blootgesteld aan direct zonlicht of sterk ultraviolet licht. Dit kan het product beschadigen, de accu oververhitten en gevaar voor het voertuig opleveren.
VOORKOMEN VAN GEHOORSBESCHADIGING
WAARSCHUWING: Permanente gehoorsbeschadiging kan optreden als
gedurende lange tijd hoofd- of oortelefoons op hoog volume worden gebruikt.
LET OP : Voor Frank rijk zij n mob iele kop telefo on of oort elefoons en bekabe lde afstandsbediening (hieronder in de lijst) voor dit toestel getest om te voldoen aan de Sound Pressure Level (Niveau van Geluidsdruk) vereisten neergelegd in NF EN 50332-1:2000 en NF EN 50332-2:2003 standaarden als vereiste bepaald in het Franse Artikel L. 5232-1.
Oordopje, gefabriceerd door Cotron, Model CHM-311STV08001 of CHM-311STV08002.
VEILIGHEID IN VLIEGTUIGEN
Vanwege de mogelijk interferentie die dit product veroorzaakt met het communicatie- en navigatiesysteem van een vliegtuig, is het gebruik van de telefoonfunctie van dit toestel aan boord van een vliegtuig in de meeste landen wettelijk verboden. Als u het toestel toch aan boord van een vliegtuig wilt gebruiken, schakel dan de telefoonfunctie uit door te schakelen naar Vliegtuigmodus.
OMGEVINGSBEPERKINGEN
Gebruik dit product niet in bezinestations, opslagdepots voor brandstof, chemische fabrieken waar ontploffingsoperaties bezig zijn, of in potentieel explosieve atmosferen zoals brandstofvoorzieningszones, opslagplaatsen voor brandstof, onder het dek van boten, faciliteiten voor brandstof of chemische overslag of opslag en zones waar de lucht chemicaliën of deeltjes bevat zoals graan, stof of metaalpoeders. Denk er aan dat in zo’n omgeving vonken een explosie of brand kunnen veroorzaken, wat kan resulteren in letsel en zelfs de dood.
ONTVLAMBARE OMGEVING
Als u in een omgeving bent met een mogelijk explosieve atmosfeer of waar ontvlambare materialen zich bevinden, dient u het product uit te schakelen en alle tekens en aanwijzingen volgen. In zo’n omgeving kunnen vonken een explosie of brand veroorzaken, wat kan resulteren in letsel en zelfs de dood. Gebruikers wordt geadviseerd het apparaat niet te gebruiken op plekken waar brandstof wordt overgeplaatst, zoals benzinestations en garages. Vergeet niet dat op bepaalde plekken, zoals benzinestations, chemische fabrieken, of plekken waar explosieven gebruikt worden, beperkingen gelden op het gebruik van radioapparatuur. Plekken met een mogelijk explosieve atmosfeer worden meestal, maar niet altijd, duidelijk gemarkeerd. Hieronder vallen benzinestations, onderdeks op boten, plekken waar brandstof of chemicaliën worden opgeslagen of overgeslagen en plekken waar de lucht chemicaliën of deeltjes, zoals graan, stof of metaalpoeder bevat.
VEILIGHEID ONDERWEG
Bestuurders van voertuigen mogen niet telefoneren met handheld apparaten, behalve in geval van nood. In sommige landen, zijn handsfree apparaten een toegestaan alternatief.
VEILIGHEIDSVOORZORGSMAATREGELEN BETREFFENDE RF-BLOOTSTELLING
Gebruik het toestel niet in de buurt van metalen structuren (bijvoorbeeld het
stalen frame van een gebouw).
Gebruik het toestel niet in de buurt van sterk elektromagnetische bronnen, zoals
magnetrons, luidsprekers, tv en radio.
Gebruik alleen accessoires die door de fabrikant zijn goedgekeurd, of accessoires
die geen metalen onderdelen bevatten.
Het gebruik van accessoires die niet origineel zijn of niet door de fabrikant zijn
goedgekeurd kan een schending zijn van plaatselijke richtlijnen met betrekking tot RF-blootstelling en moet worden vermeden.
5
6
2
.
0
M
E
G
A
P
I
X
E
L
S
C
A
M
E
R
A
STORING OP MEDISCHE APPARATEN
Dit product kan de oorzaak zijn van het niet functioneren van medische apparaten. Het gebruik van dit apparaat is verboden in de meeste ziekenhuizen en klinieken.
Gebruikt u een ander persoonlijk medisch toestel, raadpleeg dan de fabrikant van het toestel om te bepalen of deze voldoende afgeschermd is van externe RF-energie. Uw arts kan u helpen deze informatie te verkrijgen.
Schakel de telefoon UIT in zorgcentra en ziekenhuizen waar waarschuwingen hangen met de opdracht uw telefoon uit te schakelen. Ziekenhuizen of zorgcentra kunnen apparatuur gebruiken die gevoelig is voor externe RF-energie.
GEHOORHULPMIDDELEN
Bepaalde digitale draadloze telefoons kunnen storen met hoortoestellen. Mocht zo’n storing optreden, neem dan contact op met de telefoonaanbieder, of bel klantenservices voor informatie over alternatieven.
NONIONISERENDE STRALING
Het toestel bevat een interne antenne. Dit product moet worden gebruikt in de normale gebruikspositie, om het stralingsvrij functioneren en de veiligheid van de veroorzaakte storing te verzekeren. Net als bij andere apparatuur die radiogolven uitzendt, wordt, om correct functioneren van de apparatuur en de veiligheid van de gebruiker te waarborgen, de gebruiker aanbevolen, tijdens het gebruik van de apparatuur, geen enkel deel van het menselijk lichaam contact te laten maken met de antenne.
Gebruik alleen de bijgeleverde integraalantanne. Het gebruik van ongeautoriseerde of aangepast antennes kan de gesprekskwaliteit verzwakken en de telefoon beschadigen, wat prestatieverlies kan veroorzaken en resulteren in het overschreiden van de aanbevolen SAR-niveaus. Daarnaast kan het een schending betekenen van de plaatselijke reguleringen of wetgeving van uw land.
Gebruik het toestel altijd en alleen volgens he t n or ma al g eb ru ik , o m o pt im al e
Locatie van interne antenne
te lefoo npres tat ies te ve rze keren en te garanderen dat de menselijke blootstelling aan RF-energie beperkt blijven binnen de limieten van relevante normeringen en standaarden. Raak de antenne niet aan en houd deze niet onnodig vast als u een telefoongesprek voert of ontvangt. Contact met het antennegebied kan de signaalkwaliteit verz wakken en er voor zorgen dat het toestel op een hoger en ergi eni veau dan n odig fun ction eer t. Het v er mi jd en va n c ontact me t he t antennegebied als de telefoon IN GEBRUIK is, opt imaliseer t de ante nneprestaties en levensduur van de accu.
Algemene voorzorgsmaatregelen
Oefen geen overdreven druk uit op het toestel Steek geen zware objecten op het toestel en oefen er geen overdreven druk op uit
om schade aan het toestel of vervorming van het touchscreen te voorkomen. Laat het toestel ook niet te lang in uw jaszak zitten.
Let op reparatiemarkeringen
Behalve zoals elders in de handleiding uitgelegd, repareert u het product niet zelf. Reparatie van componenten binnen deze compartimenten mag alleen gedaan worden door een geautoriseerde reparateur of aanbieder.
Schade die gerepareerd moet worden Haal het product uit het stopcontact en laat reparatie over aan een geautoriseerde
reparateur of aanbieder, onder de volgende omstandigheden:
Vloeistof is in het product geknoeid, of een object is in het product gevallen.
Het product is blootgesteld aan regen of water.
Het product is gevallen of beschadigd.
Er zijn zichtbare tekens van oververhitting.
Het product functioneert niet normaal wanneer u de gebruiksinstructies volgt.
Vermijd hete plekken
Het product mag niet in de buurt van hittebronnen geplaatst worden, zoals radiatoren, ovens, fornuizen en andere producten (onder andere versterkers) die warmte produceren.
Vermijd natte plekken
Gebruik het product nooit op een natte plek.
Gebruik het toestel niet na een sterk temperatuursverandering.
Als u het toestel verplaatst tussen omgevingen met sterk verschillende temperaturen
en/of vochtigheidsgraad, kan condens in op op het toestel vormen. Om beschadiging van het toestel te voorkomen, wacht u voldoende lang met het gebruik zodat het vocht in het toestel kan verdampen.
LET OP: Als u het toestel van een ruimte met lage temperatuur in een warmere
omgeving brengt, of van een warme ruimte in een koudere omgeving, laat u het toestel acclematiseren aan kamertemperatuur voordat u de stroom inschakelt.
Duw geen objecten in het product
Duw nooit enige objecten in sleuven of andere openingen in het product. Sleuven en
openingen zijn voor ventilatie. Deze openingen mogen niet geblokkeerd of bedekt worden.
7
8
Accessoires vastmaken
Gebruik het product niet op een instabiele tabel, wagentje, standaard, driepoot of
haak. Elke poging het apparaat vast te maken moet de instructies van de fabrikant volgen, en mag alleen worden uitgevoerd met accessoires die zijn aanbevolen door de fabrikant.
Vermijd instabiele bevestiging
Plaats het product niet op een instabiel oppervlak.
Gebruik product met goedgekeurde apparatuur
Dit product mag alleen worden gebruikt met personal computers en opties die zijn
aangeduid als geschikt voor gebruik met uw apparatuur.
Volume wijzigen
Zet het volume zachter voordat u een hoofdtelefoon of andere audioapparaten
gebruikt.
Reiniging
Trek het product uit het stopcontact voordat u het reinigt. Gebruik geen vloeibare reinigingsmiddelen of reinigingsmiddelen uit spuitbussen. Gebruik een vochtig doekje voor reiniging, maar gebruik NOOIT water om het LCD-scherm te reinigen.
Inhoud
Hoofdstuk 1 Aan de slag 13
1.1 Het toestel en de accessoires leren kennen ..................................... 14
1.2 De SIM-kaart, accu en opslagkaart plaatsen ...................................18
1.3 Opstarten ...........................................................................................21
1.4 Het scherm Vandaag ..........................................................................24
1.5 Het Startmenu ....................................................................................25
1.6 Snelmenu ............................................................................................ 25
1.7 HTC Home ...........................................................................................26
1.8 TouchFLO™ .........................................................................................30
1.9 Statuspictogrammen ......................................................................... 37
1.10 Programma’s ......................................................................................39
1.11 Instellingen ........................................................................................41
Hoofdstuk 2 Informatie invoeren en zoeken 45
2.1 Informatie invoeren ...........................................................................46
2.2 Het Schermtoetsenbord gebruiken .................................................47
2.3 Symbol Pad gebruiken ......................................................................47
2.4 Informatie zoeken ..............................................................................48
Hoofdstuk 3 Telefoonfuncties gebruiken 49
3.1 De telefoon gebruiken ......................................................................50
3.2 Een gesprek voeren ...........................................................................52
3.3 Gesprekken ontvangen .....................................................................55
3.4 Smart Dialing .....................................................................................57
3.5 Extra informatie over bellen ............................................................. 59
3.6 Bluetooth SIM-toegang instellen voor Carkit telefoons ................60
Hoofdstuk 4 Het toestel instellen 61
4.1 Basisinstellingen ..................................................................................62
4.2 Het scherm Vandaag aanpassen .........................................................65
4.3 Het toetsel beveiligen .........................................................................67
9
10
Hoofdstuk 5 Informatie synchroniseren met de computer 69
5.1 Info over synchronisatie ....................................................................70
5.2 Windows Mobile® Apparaatcentrum instellen in Windows Vista™ 71
5.3 ActiveSync® instellen in Windows XP® .............................................73
5.4 Synchroniseren met de computer .................................................... 74
5.5 Synchroniseren via Bluetooth ..........................................................75
5.6 Muziek en video synchroniseren ......................................................76
Hoofdstuk 6 Het ordenen van contactpersonen, afspraken, taken en
andere informatie 77
6.1 Contacten ...........................................................................................78
6.2 SIM-beheer .........................................................................................82
6.3 Agenda ................................................................................................84
6.4 Taken ...................................................................................................87
6.5 Notities ...............................................................................................89
6.6 Spraakopname ...................................................................................90
Hoofdstuk 7 Berichten uitwisselen 93
7.1 Berichten ............................................................................................94
7.2 SMS-berichten ....................................................................................95
7.3 MMS ....................................................................................................98
7.4 Soorten e-mailaccounts ..................................................................103
7.5 Wizard E-mailinstellingen ...............................................................103
7.6 E-mail gebruiken ..............................................................................106
Hoofdstuk 8 Omgaan met zakelijke e-mails en vergaderafspraken 113
8.1 Het toestel synchroniseren met de Exchange Server ...................114
8.2 Omgaan met zakelijke e-mails .......................................................115
8.3 Omgaan met vergaderafspraken ...................................................119
8.4 Contactpersonen vinden in de Bedrijfsmap ..................................121
Hoofdstuk 9 Omgaan met documenten en bestanden 123
9.1 Microsoft® Office Mobile .................................................................124
9.2 Adobe® Reader® LE ..........................................................................125
9.3 Bestanden kopiëren en beheren ....................................................126
9.4 ZIP .....................................................................................................127
9.5 Back-ups van gegevens maken ......................................................128
Hoofdstuk 10 Verbinding maken 131
10.1 Comm Manager ................................................................................132
10.2 Netwerkwizard .................................................................................133
10.3 Methodes om verbinding met internet te maken .........................134
10.4 Wi-Fi ..................................................................................................135
10.5 GPRS ..................................................................................................137
10.6 Inbellen .............................................................................................139
10.7 Een gegevensverbinding starten ...................................................139
10.8 Internet Explorer® Mobile ...............................................................140
10.9 Windows Live™ .................................................................................142
10.10 Het toestel als modem gebruiken (Gedeelde internetverbinding) 146
10.11 Bluetooth ......................................................................................148
Hoofdstuk 11 Genieten van multimedia 155
11.1 Camera ..............................................................................................156
11.2 Afbeeldingen en video’s ..................................................................166
11.3 Windows Media® Player Mobile ......................................................168
11.4 Streaming Media ..............................................................................173
11.5 Audiobeheer ....................................................................................175
Hoofdstuk 12 Het toestel beheren 181
12.1 Programma’s toevoegen en verwijderen .......................................182
12.2 Taakbeheer gebruiken ....................................................................182
12.3 Het toestel opnieuw instellen .........................................................184
12.4 Geheugen beheren ..........................................................................186
12.5 Windows Update ..............................................................................187
12.6 Tips om energie te besparen ...........................................................188
11
12
Hoofdstuk 13 Andere toepassingen gebruiken 189
13.1 Gesproken snelkeuze ......................................................................190
13.2 Java ...................................................................................................192
13.3 Spb GPRS Monitor ............................................................................194
Appendix 197
A.1 Specificaties .....................................................................................198
A.2 Wettelijke voorschriften ..................................................................201
Index 205
Hoofdstuk 1
Aan de slag
1.1
Het toestel en de accessoires
leren kennen
1.2 De SIM-kaart, accu en
opslagkaart plaatsen
1.3 Opstarten
1.4 Het scherm Vandaag
1.5 Het Startmenu
1.6 Snelmenu
1.7 HTC Home
1.8 TouchFLO™
1.9 Statuspictogrammen
1.10 Programma’s
1.11 Instellingen
14 Aan de slag
1.1
Het toestel en de accessoires leren kennen
Bovenkant
AAN/UIT-knop
Indrukken om het beeldscherm tijdelijk uit te schakelen. Schakel het volledig uit door ongeveer 5 seconden ingedrukt te houden. Zie "Opstarten" in dit hoofdstuk voor meer informatie.
Linkerpaneel
Volumeschuif
• Naar boven of beneden schuiven om het luidsprekervolume aan te passen.
• Tijdens een gesprek omhoog of omlaag schuiven om het volume van het oorstuk aan te passen.
Oogje voor keycord/riem
Rechterpaneel
Stylus
CAMERA
Indrukken om de Camera te starten. Zie Hoofdstuk 11 voor details.
Voorkant
Luidspreker
Luister hiermee naar een telefoongesprek.
Touchscreen
Aan de slag 15
Waarschuwingsled's
* Zie onderstaande beschrijving.
KIES
Indrukken op een inkomend gesprek te beantwoorden, of om een nummer te draaien.
NAVIGATIE-besturing/ENTER
Druk deze knop omhoog, omlaag, naar links of naar rechts om menu’s en programma-instructies te doorlopen. Bevestig de selectie door op de toets in het midden te drukken.
* Rechterled: Deze brandt groen en geel voor GSM/GPRS/EDGE-standby, -bericht,
en -netwerkstatus en als melding en oplaadstatus van de accu.
Linkerled: Knippert blauw als het Bluetooth-systeem is ingeschakeld en klaar
is om Bluetooth-radiosignalen uit te wisselen, of knippert groen voor Wi-Fi-status. Als zowel Bluetooth als Wi-Fi is ingeschakelt, knipperen de
lampjes om de beurt.
STOPPEN
Indrukken om een gesprek te beëindigen of om terug te keren naar het scherm Vandaag.
16 Aan de slag
2
.
0
M
E
G
A
P
I
X
E
L
S
C
A
M
E
R
A
Achterkant
Zelfportretspiegel
Gebruik dit om zelfportretfoto's te maken.
Achterklep
Schuif de achterklep omhoog om deze te verwijderen.
Onderkant
Microfoon
Luidspreker
2 megapixel camera
Zie hoofdstuk 11 voor details.
RESET
Druk met de stylus op de RESET-toets om een zgn. soft reset uit te voeren.
Sync-aansluiting/koptelefoonaansluiting
Sluit de meegeleverde usb-kabel aan om informatie te synchroniseren of sluit de adapter aan om de accu op te laden. U kunt ook de meegeleverde usb-stereo headset aansluiten om handfree te bellen of naar muziek te luisteren.
Accessoires
Aan de slag 17
1
2
Nr. Accessoire Functie
1 Adapter Laadt de accu op.
2 Usb-synckabel Verbinding tussen toestel en pc om gegevens te
synchroniseren.
3 Stereo headset Met een volumebeheerschuif en een Verzenden/
beëindigen-toets. Druk op de Verzenden/beëindigen­toets om een gesprek aan te nemen of het gesprek in de wachtrij te plaatsen; ingedrukt houden om het gesprek te beëindigen.
4 Hoes Beschermend draagtasje voor het toestel.
5 microSD™-kaart
3
4
5
18 Aan de slag
1.2 De SIM-kaart, accu en opslagkaart plaatsen
Schakel het toestel altijd uit voordat u de SIM-kaart of accu plaatst of verwijdert.
De SIM-kaart bevat uw telefoonnummer, servicedetails, en telefoonboek/ berichtgeheugen. Het toestel ondersteunt SIM-kaarten van zowel 1,8V als 3V. Bepaalde oude SIM-kaarten zullen niet functioneren in dit toestel. Raadpleeg uw netwerkprovider voor een vervangende SIM-kaart. iervoor kunnen kosten in rekening worden gebracht.
Het toestel bevat een oplaadbare Li-ion polymeeraccu. Het is ontworpen voor gebruik van alleen de door de fabrikant gespecificeerde accu en accessoires. De accuprestatie hangt af van vele factoren, zoals de netwerkinstellingen, de signaalsterkte, de temperatuur van de omgeving waarin u het toestel gebruikt, de eigenschappen en/of instellingen die u selecteert en gebruikt, wat u op de telefoon aansluit, uw stem en opgeslagen gegevens.
Geschatte levensduur van de accu (benaderingen):
Standbytijd: Maximaal 200 uur voor GSM.
Gesprekstijd: Maximaal 5 uur voor GSM.
Afspeeltijd voor media: Maximaal 8 uur voor WMV;
maximaal 12 uur voor WMA.
Waarschuwing!
De SIM-kaa rtsleuf zit aan de rec hter zijde van het toestel. Onder de SIM-kaartsleuf zit de sleuf voor de opslagkaart. De accunis zit aan de achterzijde van het toestel.
Ter vermindering van het risico op brand of verbranding:
Probeer de accu niet te openen, te ontmantelen of te repareren.
Nooit de accu verpletteren of doorboren, de contactpunten kortsluiten
of in vuur of water werpen.
Nooit blootstellen aan temperaturen boven 60oC (140oF).
De accu alleen vervangen met een accu die ontworpen is voor dit
product.
Recycle en breng gebruikte accu's weg zoals is bepaald door lokale regelgeving.
Aan de slag 19
De achterklep verwijderen
Voordat u de SIM-kaart, accu of opslagkaart kunt plaatsen, moet de achterklep worden verwijderd.
1. Zorg dat het toestel is uitgeschakeld.
2. Schuif de achterklep omhoog zoals in de volgende afbeelding.
De SIM-kaart en microSD-kaart plaatsen
1. Wrik met uw duim of wijsvinger de klep open die de sleuven voor
SIM-kaart en opslagkaart bedekt. Oefen druk uit op beide zijden om de klep makkelijker te openen.
2. Kantel het toestel zodat het touchscreen naar boven wijst.
3. Houd de sleufklep open met één hand.
Sleufklep
20 Aan de slag
4. De onderste sleuf is de
5. De bovenste sleuf is voor
6. Sluit de sleufklep.
Opmerking Verwijder de SIM-kaart of opslagkaart door op de kaart te drukken zodat
De accu plaatsen
1.
2. Vervang de achterklep.
De accu verwijderen
1. Zorg dat het toestel is uitgeschakeld.
2. Verwijder de achterklep.
3. Verwijder de accu door deze vanaf de linker onderzijde op te tillen.
SIM-kaartsleuf.
Plaats de SIM-kaart met de gouden contactpersonen naar beneden gericht en de schuine hoek in de sleuf.
de opslagkaart.
Plaats de microSD-kaart in opslagkaartsleuf met de gouden contactpunten naar beneden gericht.
deze uit de sleuf springt.
Plaats de accu door het blootgestelde koperen gedeelte ervan uit te lijnen met de koperen uitsteeksels aan de rechterzijde van de accunis. Plaats eerst de rechterzijde van de accu, en duw vervolgens de accu zachtjes op z’n plek.
1.3 Opstarten
Als de SIM-kaart en accu zijn geplaatst, kunt u het toestel inschakelen en gebruiken.
Het toestel aan- en uitzetten
Inschakelen
Houd de AAN/UIT-toets enkele seconden ingedrukt.
Als u het toestel voor het eerst inschakelt, verschijnt een Introductiewizard die u door het ijkproces leidt en helpt met het instellen van regionale instelilngen, datum en tijd en wachtwoord. Zie “Het toestel ijken” voor meer informatie over het ijken van het touchscreen.
Uitschakelen
Houd de AAN/UIT-toets enkele seconden ingedrukt.
Er verschijnt een bericht met de vraag of u het toestel volledig wilt uitschakelen.
De dataverbindingen automatisch configureren
De eerste keer dat u het toestel inschakelt, ziet u een melding van de Netwerkwizard op het scherm Vandaag.
Aan de slag 21
De Netwerkwizard configureert automatisch de dataverbindingen van het toestel, zoals GPRS, WAP en MMS, zodat u niet zelf handmatig instellingen moet invoeren op het toestel.
22 Aan de slag
Instellingen van dataverbindingen automatisch configureren
1. Tik op Ja zodra u de melding van de Netwerkwizard ziet.
2. Als de SIM-kaart meerdere netwerkaanbiederprofielen ondersteunt,
3. Netwerkwizard start vervolgens met de configuratie van de
4. Als de Netwerkwizard klaar is met de configuratie, tikt u op Opnieuw
Zie Hoofdstuk 10 voor meer informatie over de Netwerkwizard.
De accu opladen
Nieuwe accu’s zijn gedeeltelijk opgeladen. Voordat u deze kunt gebruiken, dient u de accu op te laden. Bepaalde accu’s presteren het beste nadat ze enkele keren volledig zijn opgeladen en ontladen. U kunt de accu op twee manieren opladen:
De accu van het toestel opladen via de adapter.
Het apparaat aansluiten op een pc met de bijgesloten usb-synckabel.
Opmerking Alleen de adapter en usb-kabel die bij het toestel zijn geleverd mogen
Het opl ade n wor dt aa ngege ve n doord at de linkerled ge el bran dt. Als de accu wordt opgeladen als het toestel is ingeschakeld, verschijnt een oplaadpictogram ( ) op de titelbalk van het scherm Vandaag. Zodra de accu volledig is opgeladen, wordt de linkerled groen en verschijnt een pictogram van een volle accu ( ) op de titelbalk van het scherm Vandaag.
Waarschuwing! • Verwijder de accu niet uit het toestel terwijl u het oplaadt met de
Opmerking Als u de melding niet ziet, tik dan op op de titelbalk om de
melding te openen.
verschijnt een berichtvak met mogelijke netwerkprofielen. Selecteer het profiel dat u wilt gebruiken en tik op OK.
gegevensverbindingen van het toestel.
starten.
worden gebruikt om het toestel op te laden.
normale adapter of die in de auto.
Uit veiligheidsoogpunt stopt de accu met opladen als deze te warm
wordt.
Het toestel ijken
Om het touchscreen te ijken tikt u met de stylus op het midden van een kruis terwijl het kruis op het scherm rond beweegt. Dit proces verzekert dat wanneer u met de stylus op het scherm tikt, het betreffende item wordt geactiveerd.
Aan de slag 23
Indien het apparaat niet nauwkeurig reageert op het tikken, volg dan deze stappen om het te herkalibreren.
1. Tik op Start > Instellingen > tabblad Systeem > Scherm.
2. Tik op het tabblad Algemeen op Scherm uitlijnen en volg vervolgens
de instructies op het scherm om de ijking te voltooien.
Scherminstellingen beheren
Het beeldscherm van het toestel kan op twee standen worden ingesteld: Staand en Liggend. U kunt deze stand wijzigen door te tikken op Start > Instellingen > tabblad Systeem > Scherm en kies vervolgens de gewenste stand.
Tip U kunt de schermligging snel veranderen door op het pictogram Scherm
draaien in de starter van HTC Home. Zie “HTC Home” verderop in dit hoofdstuk
voor meer details.
De randen van lettertypes kunt u voor veel toepassingen zachter in beeld krijgen, door op het tabblad ClearType de optie ClearType inschakelen te kiezen.
Op het tabblad Tekengrootte kunt u door de schuifknop te verslepen de leesbaarheid vergroten of meer beeld op het scherm laten verschijnen.
Het toestel in de slaapstand zetten
Door snel op de AAN/UIT-toets te drukken wordt het beeldscherm tijdelijk uitgeschakeld en wordt het toestel in de Slaapstand gezet. In de slaapstand gebrui kt het toest el bijna ge en e nergie en het bee ldsc he rm wordt uitgeschakeld om accustroom te besparen.
Het toestel wordt automatisch in de slaapstand geschakeld als het een bepaalde tijdlang niet gebruikt wordt.
De time-outperiode instellen voordat het toestel in de slaapstand wordt gezet
1. Tik op Start > Instellingen > tabblad Systeem > Energie > tabblad
Geavanceerd.
2. Controleer of onder Bij gebruik accu het keuzevak Apparaat uit als
het niet wordt gebruikt voor is geselecteerd.
3. Selecteer de time-outperiode van de accu en tik op OK.
U kunt in de slaapstand nog gewoon berichten en oproepen ontvangen. Als u nogmaals op de AAN/UIT-toets drukt of als nieu we inkom ende gesprekken/berichten worden ontvangen, wordt het toestel opgewekt.
24 Aan de slag
1.4 Het scherm Vandaag
Het scherm Vandaag geeft belangrijke informatie weer, zoals afspraken en statusindicatoren. Tik op een deel van het scherm om het betreffende programma te openen.
Verbindingsstatus
Melding
Open Startmenu
HTC Home (Zie “HTC Home” in dit hoofdstuk voor details)
De komende afspraken
Signaalsterkte
Volume aanpassen
Accustatus
Snelmenu openen (Zie “Snelm enu” in dit hoofdstuk voor details)
Voor toegang tot het scherm Vandaag, tik op Start > Vandaag.
Om het scherm Vandaag naar wens aan te passen, bijvoorbeeld om
de achtergrond te wijzigen, tik op Start > Instellingen > tabblad Persoonlijk > Vandaag.
Zie Hoofdstuk 4 voor meer informatie over het aanpassen van het scherm Vandaag.
1.5 Het Startmenu
Het Startmenu, linksboven in het Vandaag scherm, toont een lijst met programma’s. U start een programma vanuit de programmalijst door op de ENTER-toets te drukken, of tik met de stylus op een programma.
Schakel naar het scherm Vandaag.
Open een programma. (De items die in het Startmenu worden weergegeven kunnen wo rde n aa nge pas t doo r te tikken op Start > Instellingen > tabblad Persoonlijk > Menu’s).
Op en ee n rec en t g ebr uikt programma.
Toegang tot meer programma’s. In ste llin gen wee rge ven en veranderen.
Helpinformatie over het huidige venster weergeven.
1.6 Snelmenu
Het Snelmenu, rechtsboven in de hoek van het scherm Vandaag, toont de geactiveerde programma’s. U kunt snel tussen geactiveerde programma’s schakelen en ongebruikte programma’s stoppen.
Tik op deze knop om het Snelmenu te openen
Stop alle geactiveerde programma’s
Aanpassen hoe programma’s worden gesloten (Zie “Taakbeheer gebruiken” in Hoofdstuk 12)
Aan de slag 25
• Tik op de programmanaam om naar een actief programma te schakelen
• Tik op
om een actief programma te stoppen
26 Aan de slag
1.7 HTC Home
HTC Home is een plug-in voor het scherm Vandaag met up-to-date regionale
informatie, zoals tijd, dag en weersinformatie, nieuwe berichten en gemiste oproepen. Daarnaast bevat het een startpaneel waaraan u zelf favoriete programma’s kunt toevoegen, welke dan met één druk gestart kunnen worden.
HTC Home bevat drie componenten: Thuis, Weer en Starter. Onderin HTC Home staat een welkbalk waarmee u tussen deze componenten kunt schakelen.
HTC Home-werkbalk
Schakelen tussen de verschillende onderdelen van HTC Home
Gebruik een van onderstaande opties:
Tik met uw vinger op de tabbladen op de werkbalk.
Tik met de stylus op de tabbladen op de werkbalk.
Gebruik de NAVIGATIE-besturing. Als de werkbalk niet is geselecteerd,
druk dan eerst op NAVIGATIE omhoog/omlaag om de werkbalk te selecteren. Druk dan op NAVIGATIE links/rechts om een tabblad te selecteren en druk vervolgens op ENTER.
Start Weer Starter
Thuis
Thuis geeft de huidige dag, datum en plaatselijke tuid aan. Als er nieuwe
inkomende berichten en oproepen zijn, wordt hier het aantal nieuwe e-mails, SMS/MMS-berichten en gemiste oproepen weergegeven. Als u het alarm hebt ingesteld, ziet u hier ook het Alarmpictogram.
Aan de slag 27
Tijdweergave. Tik op dit venstergebied als u de datum of tijd wilt veranderen, of het alarm wilt inschakelen.
Aantal nieuwe e-mails. Tik op dit pictogram om de e-mails te zien.
Aantal nieuwe SMS/MMS-berichten. Tik op dit pictogram om de SMS- en MMS-berichten te zien.
Huidige datum en tijd Alarmpictogram
Aantal gemiste oproepen. Tik op dit pictogram om de Oproepen te zien.
Weer
Weer toont informatie over het weer van vandaag en de komende vier dagen.
De eerste keer dat u deze functie gebruikt, dient u een stad te kiezen waarover de weersinformatie wordt opgehaald.
Uw stad kiezen
2
3
1
4
1. Kies het tabblad Weer ( ).
2. Tik op het gebied Selecteer hier uw woonplaats.
3. Blader op het venster Woonplaats selecteren, door de lijst met steden
en kies uw stad.
4. Druk op Selecteren.
28 Aan de slag
Weersinformatie weergeven
Nadat de stad is geselecteer t, maakt het toestel automatisch via GPRS verbinding met internet en downloadt het de weersinformatie van vandaag en de komende vier dagen . De actuele temperat uu r, max imum- en minimumtemperatuur en een visuele indicator van de weersomstandigheden (bewolkt, regen, enz.) verschijnen op het tabblad Weer.
Tik op dit gebied als u een ande r stad wilt kiezen.
Toont de verstreken tijd of dagen sinds de laatste download vna weersinformatie. Raak dit item aan om de nieuwste weersinformatie te downloaden.
Weer van vandaag
Tik op dit gebied om terug te keren naar het weer van vandaag.
Weer voor de komende 4 dagen
Tip U kunt ook d e W i-Fi-ve rbin ding van het toestel ge brui ken om
weersinformatie te downloaden. Zie Hoofdstuk 10 voor meer informatie over het gebruik van Wi-Fi.
Opmerking Als u vijf dagen lang geen verbinding met internet heeft gemaakt en geen
weersinformatie heeft gedownload, verschijnt de volgende foutmelding: "Kan gegevens voor geselecteerde plaats niet ophalen. Kies hier om opnieuw te proberen". Gebruik GPRS of Wi-Fi om opnieuw verbinding met internet te maken, en ga vervolgens naar de foutmelding om de weergegevens te downloaden.
Tik op dit gebied voor weersinformatie voor de volgende vier dagen.
Weerinstellingen aanpassen
1. Tik op het gebied met de plaatsnaam.
2. Kies op het venster Woonplaats selecteren Menu > Weeropties.
3. U kunt de volgende opties inschakelen of uitschakelen:
Aan de slag 29
Weergegevens automatisch downloaden. Als dit keuzevak is
geselecteerd, wordt weersinformatie automatisch gedownload van de AccuWeather-website zodra het tabblad Weer wordt geopend, als de gegevens binnen de laatste drie uur nog niet is geüpdated. Weergegevens worden ook gedownload tijdens elke ActiveSync-verbinding (draadloos of via usb).
Wi s di t keuz eva k als u liev er handmatig weersinformatie wilt downloaden.
Downloaden tijdens roaming.
Ki es di t keuz eva k alle en al s u automatisch weergegevens wilt downloaden in het buitenland. Dit kan aanzienlijke extra kosten met zich meebrengen.
Tempera tuurschaa l. Kies o f
temperatuur in Celsius of Fahrenheit wordt weergegeven.
Tip Voor meer gedetailleerde weersinformatie op de website van AccuWeather, ga
naar Menu > Over weer op het venster Woonplaats selecteren en tik vervolgens op de koppeling AccuWeather.com. Internet Explorer Mobile wordt geopend en neemt u meer naar de website van AccuWeather.
Starter
Met Starter kunt u snelkoppelingen naar favoriete programma’s en instellingen toevoegen zodat deze met één druk worden geopend. Snelle instellingen, zoals Backlight aanpassen, Scherm draaien, Apparaatblokkering en enkele programmasnelkoppelingen, worden standaard toegevoegd. Deze kunnen worden vervangen met de gewenste instellingen en programma’s.
Tik op een leeg vak om een snelkoppeling toe te voegen voor een instelling of favoriet
Tik op een snelkoppeling om het betreffende programma te openen of de betreffende instelling toe te passen.
programma.
Snelkoppelingen verwijderen
30 Aan de slag
Tik op een snelkoppeling om deze te verwijderen.
Terugkeren
Opmerking U kunt een snelkoppeling vervangen door eerst de snelkoppeling te
verwijderen, en vervolgens een snelkoppeling naar favoriet programma of instelling toevoegen.
1.8 TouchFLO™
TouchFLO™ is een speciale functie voor een betere ervaring van het
touchscreen van het toestel. Met TouchFLO kunt u uw vinger gebruiken om verticaal en horizontaal door het scherm te schuiven.
TouchFLO bevat daarnaast de Touch Cube waarmee u messagingprogramma’s, Internet Explorer® Mobile en meer kunt starten. U kunt ook uw favoriete contactpersonen toevoegen, muziek afspelen en afbeeldingen en video’s openen.
Opmerking Touch Cube is alleen beschikbaar in de stand Staand. Controleer dus of de
Touch Cube
weergave is ingesteld op Staand om Touch Cube te kunnen openen.
De Touch Cube openen
Schuif met uw vinger omhoog, beginnend aan de onderkant van het touchscreen waar het logo staat.
Loading...
+ 180 hidden pages