Htc HD2 User Manual [ro]

HTC HD2
Manual de utilizare
2
Vă rugăm să citiţi înainte de a continua
BATERIA NU E ÎNCĂRCATĂ COMPLET CÂND O SCOATEŢI DIN CUTIE.
NU SCOATEŢI BATERIA CÂND DISPOZITIVUL SE ÎNCARCĂ. GARANŢIA VA DEVENI NULĂ DACĂ DEZASAMBLAŢI SAU ÎNCERCAŢI SĂ
DEZASAMBLAŢI DISPOZITIVUL.
RESTRICŢII DE CONFIDENŢIALITATE
INFORMAŢII PRIVIND DREPTURILE DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ
Copyright © 2009 HTC Corporation. Toate drepturile rezervate. Sigla HTC, sigla HTC quietly brilliant, HTC HD2, HTC Sense, Footprints şi HTC
Care sunt mărci comerciale ale HTC Corporation. Microsoft, Windows, Windows Mobile, Windows XP, Windows Vista, ActiveSync,
Windows Mobile Device Center, Internet Explorer, MSN, Hotmail, Windows Live, Outlook, Excel, PowerPoint, Word, OneNote şi Windows Media sunt fie mărci comerciale înregistrate, fie mărci comerciale ale Microsoft Corporation în Statele Unite şi/sau alte ţări.
Bluetooth şi sigla Bluetooth sunt mărci comerciale înregistrate deţinute de Bluetooth SIG, Inc.
Wi-Fi este o marcă înregistrată a Wireless Fidelity Alliance, Inc. Java, J2ME şi toate celelalte mărci bazate pe Java sunt mărci comerciale sau mărci
comerciale înregistrate ale Sun Microsystems, Inc. în Statele Unite şi în alte ţări. Copyright © 2009, Sun Microsystems, Inc. Toate drepturile rezervate. Copyright © 2009, Adobe Systems Incorporated. Toate drepturile rezervate. microSD este o marcă comercială a SD Card Association. Google, Google Maps şi YouTube sunt mărci comerciale Google, Inc. în Statele
Unite şi în alte ţări.
Copyright © 2009, Aplix Corporation. Toate drepturile rezervate. Opera Mobile de la Opera Software ASA. Copyright 1995-2009 Opera Software
ASA. Toate drepturile rezervate. Copyright © 2004-2009, Ilium Software, Inc., toate drepturile rezervate. Facebook este o marcă înregistrată a Facebook, Inc. Twitter este o marcă înregistrată a Twitter, Inc., fiind utilizată sub licenţă. Flickr este o marcă înregistrată a Yahoo! Inc Licenţiat de QUALCOMM Incorporated conform unuia sau mai multora din
următoarele patente: 4,901,307 5,490,165 5,056,109 5,504,773 5,101,501 5,778,338
5,506,865 5,109,390 5,511,073 5,228,054 5,535,239 5,710,784 5,267,261 5,544,196 5,267,262 5,568,483 5,337,338 5,659,569 5,600,754 5,414,796 5,657,420 5,416,797
Toate numele de companii, produse şi servicii menţionate aici sunt mărci comerciale, mărci comerciale înregistrate sau mărci de servicii ale posesorilor acestora.
HTC nu va fi răspunzător pentru erorile sau omisiunile tehnice sau editoriale din acest document, nici pentru pagubele rezultate în mod direct sau indirect prin utilizarea acestui material. Informaţiile sunt oferite “ca atare”, fără garanţii de nici un fel şi pot fi modificate fără preaviz. De asemenea, HTC îşi rezervă dreptul de a revizui oricând conţinutul acestui document fără notificare prealabilă.
Nicio parte din acest document nu poate fi reprodusă sau transmisă în orice formă sau prin orice mijloace, electronice sau mecanice, inclusiv fotocopierea, înregistrarea sau stocarea într-un sistem de arhivare, sau traducerea în orice limbă sub orice formă fără permisiunea prealabilă scrisă a HTC.
3
4
Precizări legale
INFORMAŢIILE METEO, DATELE BURSIERE, DATELE ŞI DOCUMENTAŢIA SUNT FURNIZATE “CA ATARE” ŞI FĂRĂ GARANŢIE SAU SUPORT TEHNIC DE NICIUN FEL DIN PARTEA HTC. ÎN CEL MAI ÎNALT GRAD PERMIS DE LEGEA APLICABILĂ, HTC ŞI AFILIAŢII SĂI declină în mod expres orice reprezentare sau garanţie, exprese sau implicite, care apar din punct de vedere legal sau în alt mod, referitor la informaţii meteo, date bursiere, date, documentaţie sau orice alte produse şi servicii, inclusiv dar fără a se limita la orice garanţie expresă sau implicită de vandabilitate, garanţie expresă sau implicită de potrivire într-un scop anume, de neîncălcare, calitate, exactitate, deplinătate, eficacitate, fiabilitate, utilitate, că informaţiile meteo, datele bursiere, datele şi/sau documentaţia vor fi lipsite de erori sau garanţii implicite care apar în urma vânzării sau folosirii.
Fără a limita cele mai sus menţionate, este înţeles că HTC şi furnizorii săi nu sunt responsabili pentru folosirea sau folosirea greşită de către dvs. a informaţiilor meteo, a datelor bursiere, a datelor şi/sau documentaţiei sau a rezultatelor în urma folosirii. HTC şi furnizorii săi nu garantează şi nu afirmă expres sau implicit că informaţiile meteo se vor confirma sau că s-au confirmat potrivit prognozelor, datelor sau informaţiilor primite şi nu vor avea nicio responsabilitate sau răspundere în faţa oricărei persoane sau entităţi, fie ele părţi sau non-părţi, pentru orice inconsecvenţă, inexactitate sau omisiune referitoare la vremea sau evenimentele prognozate, descrise, raportate, în desfăşurare sau trecute. FĂRĂ A LIMITA CARACTERUL GENERAL AL CELOR MENŢIONATE MAI SUS, LUAŢI ACT CĂ INFORMAŢIILE METEO, DATELE BURSIERE, DATELE ŞI/SAU DOCUMENTAŢIA POT INCLUDE INEXACTITĂŢI ŞI VEŢI FACE UZ DE BUN SIMŢ ŞI VEŢI LUA MĂSURI DE SIGURANŢĂ STANDARD ÎN LEGĂTURĂ CU FOLOSIREA INFORMAŢIILOR METEO, A DATELOR BURSIERE, A DATELOR SAU DOCUMENTAŢIEI.
Limitarea pagubelor
ÎN MĂSURA MAXIMĂ PERMISĂ DE LEGISLAŢIA ÎN VIGOARE, HTC SAU FURNIZORII SĂI NU VOR FI ÎN NICIO SITUAŢIE RESPONSABILI FAŢĂ DE UTILIZATOR SAU TERŢE PĂRŢI PENTRU PAGUBELE INDIRECTE, SPECIALE, PROVOCATE DIRECT SAU INDIRECT ORI PUNITIVE DE NICIUN FEL, CONTRACTUALE SAU PREJUDICII, INCLUSIV DAR FĂRĂ A SE LIMITA LA RĂNIREA, PIERDEREA DE VENITURI, PIERDEREA BUNĂVOINŢEI, PIERDEREA OPORTUNITĂŢILOR DE AFACERI, PIERDEREA DATELOR ŞI/SAU PIERDEREA PROFITURILOR OBŢINUTE SAU LEGATE ÎN ORICE MOD DE FURNIZAREA, FUNCŢIONAREA ORI NEFUNCŢIONAREA SAU UTILIZAREA INFORMAŢIILOR METEO, DATELOR BURSIERE, DATELOR SAU DOCUMENTAŢIEI, INDIFERENT DE POSIBILITATEA DE PREVEDERE.
Informaţii importante referitoare la sănătate şi Măsuri de Siguranţă
Când folosiţi acest produs, măsurile de siguranţă de mai jos trebuie adoptate pentru a evita posibile obligaţii legale sau plata unor daune.
Reţineţi şi urmaţi toate instrucţiunile de siguranţă şi folosire a produsului. Luaţi notă de toate avertismentele din instrucţiunile de operare de pe produs.
Pentru a reduce riscul de rănire, electrocutare, foc şi deteriorare a echipamentului, respectaţi următoarele măsuri de precauţie.
SIGURANŢĂ ELECTRICĂ
Acest produs este destinat utilizării atunci când este alimentat de bateria sa sau de unitatea de alimentare cu curent electric. Folosirea în alt fel poate fi periculoasă şi va invalida orice aprobare primită de acest produs.
MĂSURILE DE PRECAUŢIE PENTRU INSTALAREA CORECTĂ A ÎMPĂMÂNTĂRII ATENŢIE: Conectarea la un echipament incorect împământat poate duce la un
şoc electric în dispozitivul dvs.
5
6
Acest produs este echipat cu un cablu USB pentru conexiunea la un computer desktop sau notebook. Asiguraţi-vă că aţi împământat în mod adecvat computerul dvs. înaintea conectării acestui produs la computer. Cablul de alimentare al unui computer desktop sau notebook are un conductor de împământare şi un ştecăr de împământare. Ştecărul trebuie introdus într-o priză adecvată, instalată corect şi împământată în conformitate cu toate codurile şi ordonanţele locale.
MĂSURI DE SIGURANŢĂ PENTRU UNITATEA DE ALIMENTARE CU CURENT
Folosiţi sursa de alimentare externă corectă
Un produs trebuie operat numai de la tipul de sursă de alimentare indicat pe eticheta cu specificaţii electrice. Dacă nu sunteţi sigur de tipul de sursă de alimentare necesar, consultaţi furnizorul dvs. autorizat de service sau compania de energie electrică locală. Pentru un produs care operează alimentat de baterie sau alte surse, consultaţi instrucţiunile de operare care vin împreună cu produsul.
Acest produs trebuie utilizat doar cu următoarele unităţi de alimentare cu energie.
Adaptor c.a.
1. HTC, Model TC P300
2. Phihong, Model PSAA05X-050
Manevraţi bateriile cu atenţie
Acest produs conţine o baterie Li-ion. Există risc de incendiu şi arsuri dacă bateria este manevrată incorect. Nu încercaţi să deschideţi sau să reparaţi bateria. Nu dezasamblaţi, nu spargeţi, nu străpungeţi, nu scurtaţi contactele sau circuitele externe, nu aruncaţi în foc sau apă şi nu expuneţi bateria la temperaturi mai mari de 60˚C (140˚F).
AVERTISMENT: Pericol de explozie dacă bateria e înlocuită
incorect. Pentru a reduce riscul de foc sau arsuri, nu dezasamblaţi, nu spargeţi, nu străpungeţi, nu scurtaţi contactele externe, nu expuneţi bateria la temperaturi de peste 60°C (140°F) şi nu o aruncaţi în foc sau apă. Înlocuiţi numai cu bateriile specificate. Reciclaţi sau aruncaţi bateriile uzate în conformitate cu reglementările locale sau cu ghidul de referinţă furnizat împreună cu produsul.
NOTĂ: Acest produs trebuie utilizat doar cu următoarele tipuri de baterii.
HTC, Model BB81100
Luaţi măsuri suplimentare de precauţie
Păstraţi bateria şi dispozitivul uscate, departe de apă sau orice alt lichid,
evitând astfel un posibil scurtcircuit. Ţineţi obiectele din metal departe, pentru ca acestea să nu intre
în contact cu bateria sau cu conectorii acesteia, evitând astfel un scurtcircuit în timpul funcţionării.
Telefonul trebuie să fie conectat doar la produse care poartă logo-ul
USB-IF sau care respectă programul de conformitate USB-IF. Nu folosiţi o baterie care pare avariată, deformată sau decolorată, sau
una care prezintă urme de rugină pe carcasă, se supraîncâlzeşte sau care emite un miros neplăcut.
Păstraţi întotdeauna bateria în locuri care nu sunt la îndemâna
bebeluşilor şi a copiilor mici, pentru a evita înghiţirea bateriei. Consultaţi doctorul imediat dacă bateria a fost înghiţită.
Dacă bateria prezintă scurgeri:
Nu permiteţi lichidelor scurse să intre în contact cu pielea sau
hainele. În cazul în care contactul s-a produs, spălaţi imediat zona afectată cu apă curată şi cereţi sfatul medicului.
Nu permiteţi ca fluidul scurs să intre în contact cu ochii. În cazul în
care contactul s-a produs, NU frecaţi; clătiţi cu apă curată imediat şi cereţi sfatul medicului.
Luaţi măsuri de precauţie pentru a ţine bateria ce prezintă scurgeri
departe de foc, deoarece există pericol de aprindere sau explozie.
7
8
MĂSURI DE PRECAUŢIE FAŢĂ DE RAZELE DIRECTE ALE SOARELUI
Ţineţi acest produs departe de umezeala în exces şi temperaturi extreme. Nu lăsaţi produsul sau bateria într-un vehicul sau în locuri în care temperatura poate depăşi 60°C (140°F), precum pe bordul unei maşini, pe un pervaz de fereastră sau în spatele unui geam care este expus razelor directe ale soarelui sau luminii ultraviolete puternice pe perioade lungi de timp. Acest fapt poate avaria produsul, poate supraîncălzi bateria sau poate reprezenta un risc pentru vehicul.
PREVENIREA PIERDERII AUZULUI
ATENŢIE: Poate apărea pierderea permanentă a auzului în cazul în
care căştile sunt folosite la volum mare pe perioade lungi de timp.
NOTĂ: Pentru Franţa, căştile (listate mai jos) pentru acest dispozitiv au fost testate pentru a fi conforme cu cerinţele Nivelului Presiunii Sunetului descrise în standardul aplicabil NF EN 50332-1:2000 şi / sau NF EN 50332-2:2003, aşa cum se prevede în articolul L. 5232-1 din legislaţia franceză.
Cască, produsă de HTC, Model RC E160.
SIGURANŢA ÎN AVION
Din cauza posibilelor interferenţe provocate de acest produs sistemului de navigaţie al unui avion şi reţelei de comunicaţii a acestuia, folosirea funcţiei de telefon a acestui dispozitiv la bordul unui avion este împotriva legii în majoritatea ţărilor. Dacă doriţi să folosiţi acest dispozitiv când vă aflaţi la bordul unui avion, nu uitaţi să dezactivaţi telefonul trecând în Modul Avion.
RESTRICŢII DE MEDIU
Nu folosiţi acest produs în benzinării, depozite de combustibil, uzine chimice sau acolo unde se desfăşoară operaţiuni ce implică explozii sau în atmosfere cu potenţial exploziv, precum zonele de alimentare cu carburanţi, depozitele de combustibil, cala vaselor, uzinele chimice, instalaţiile de transfer de combustibil sau de substanţe chimice sau instalaţiile de stocare şi în zone unde aerul conţine substanţe chimice sau particule precum granule, praf sau pudre metalice. Nu uitaţi că scânteile din aceste zone pot provoca explozii sau incendii, având ca rezultate răniri sau chiar moartea.
ATMOSFERE EXPLOZIVE
Când vă aflaţi în orice zonă cu o atmosferă potenţial explozivă sau în care există materiale inflamabile, produsul trebuie să fie oprit şi utilizatorul trebuie să respecte toate semnele şi instrucţiunile. Scânteile din astfel de zone pot cauza o explozie sau un foc ce au ca rezultat rănirea corporală sau chiar moartea. Utilizatorii sunt sfătuiţi să nu folosească echipamentul în puncte de realimentare, precum ateliere sau benzinării, şi nu trebuie să uite necesitatea respectării restricţiilor de folosire a echipamentelor radio în magazii de combustibil, uzine chimice sau acolo unde se desfăşoară operaţiuni ce implică explozii. Zonele cu o atmosferă potenţial explozivă sunt adesea, dar nu întotdeauna, marcate în mod adecvat. Acestea includ zonele de alimentare, calele vaselor, instalaţiile de transfer sau stocare a combustibililor sau substanţelor chimice şi zonele în care aerul conţine substanţe chimice sau particule precum granule, praf sau pudre metalice.
SIGURANŢA PE DRUMURILE PUBLICE
Şoferii de vehicule aflate în mişcare nu au voie să folosească serviciile de telefonie cu dispozitivele ţinute în mână, cu excepţia cazurilor de urgenţă. În unele ţări, folosirea dispozitivelor de tip “mâini libere” este o alternativă permisă.
MĂSURILE DE SIGURANŢĂ PENTRU EXPUNEREA LA FRECVENŢE RADIO
Evitaţi folosirea telefonului dvs. lângă structuri metalice (de exemplu,
cadrul de oţel al unei clădiri).
Evitaţi folosirea telefonului lângă surse electromagnetice puternice, precum cuptoarele cu microunde, boxele, televizoarele şi radiourile.
Utilizaţi doar accesorii originale, aprobate de producător, sau accesorii care nu conţin metal.
Utilizarea de accesorii neoriginale, neaprobate de producător, poate încălca
indicaţiile locale cu privire la expunerea la frecvenţe radio şi trebuie evitată.
INTERFERENŢA CU FUNCŢII ALE ECHIPAMENTELOR MEDICALE
Acest produs poate provoca funcţionarea defectuoasă a echipamentelor medicale. Folosirea acestui dispozitiv este interzisă în majoritatea spitalelor şi a clinicilor medicale.
Dacă folosiţi orice alt dispozitiv medical personal, consultaţi producătorul dispozitivului pentru a determina dacă este ecranat în mod adecvat de energia frecvenţelor radio externe. Medicul dvs. vă poate asista în obţinerea acestor informaţii.
9
10
Opriţi-vă telefonul în unităţile medicale atunci când întâlniţi instrucţiuni afişate în acest sens. Spitalele sau unităţile medicale pot folosi echipamente sensibile la energia frecvenţelor radio externe.
PROTEZE AUDITIVE
Unele telefoane digitale wireless pot interfera cu unele proteze auditive. În cazul apariţiei acestor interferenţe, consultaţi furnizorul dvs. de servicii sau sunaţi la numărul pentru asistenţă pentru clienţi pentru a discuta posibile alternative.
RADIAŢII NONIONIZATE
Dispozitivul dvs. are o antenă internă. Acest produs trebuie operat în poziţia de utilizare normală pentru a asigura randamentul radiativ şi siguranţa interferenţelor. Ca şi cu alte echipamente mobile de transmitere prin radio, utilizatorii sunt sfătuiţi, pentru funcţionarea satisfăcătoare a echipamentului şi pentru siguranţa personalului, să aibă grijă ca nicio parte a corpului uman să nu se apropie prea mult de antenă în timpul funcţionării echipamentului.
Folosiţi numai antena integrată furnizată. Folosirea antenelor neautorizate sau modificate poate afecta calitatea convorbirii şi poate avaria telefonul, provocând scăderea performanţelor acestuia şi creşterea nivelurilor de absorbţie specifică peste limitele recomandate, precum şi nerespectarea reglementărilor locale din ţara dvs.
Pentru o funcţionare optimă a telefonului şi pentru a vă asigura că expunerea oamenilor la energia frecvenţelor radio corespunde indicaţiilor cuprinse în standardele corespunzătoare, folosiţi întotdeauna dispozitivul numai în poziţia de utilizare normală. Contactul cu zona antenei poate afecta calitatea convorbirii şi poate face ca dispozitivul dvs. să funcţioneze la un nivel de alimentare mai mare decât este necesar. Evitarea contactului cu zona antenei atunci când telefonul este ÎN UZ optimizează performanţele antenei şi viaţa bateriei.
Loc antenă
Măsuri generale de precauţie
Nu aplicaţi presiune exagerată asupra dispozitivului
Nu aplicaţi presiune exagerată asupra ecranului şi a dispozitivului pentru a evita avarierea acestora; scoateţi dispozitivul din buzunarul pantalonilor înainte să vă aşezaţi. Este recomandat să ţineţi dispozitivul într-o carcasă de protecţie şi să folosiţi creionul electronic al dispozitivului sau degetul doar când interacţionaţi cu ecranul tactil. Ecranele crăpate în urma manevrării inadecvate nu sunt acoperite de garanţie.
Dispozitivul se încălzeşte după utilizare prelungită
Când folosiţi dispozitivul pe perioade lungi de timp, ca de exemplu convorbiri lungi, încărcarea bateriei sau navigarea pe Internet, dispozitivul se poate încălzi. În cele mai multe cazuri, această situaţie este normală şi nu trebuie interpretată ca un defect al dispozitivului.
Respectaţi etichetele referitoare la reparare
Cu excepţia situaţiilor explicate în documentaţia de operare sau de reparare, nu reparaţi singur produsul. Reparaţiile necesare componentelor dinăuntrul dispozitivului trebuie efectuate de un tehnician autorizat sau un furnizor de servicii.
Avarii ce necesită repararea
Deconectaţi produsul de la priza electrică şi duceţi-l la reparat la un tehnician autorizat sau la furnizor în următoarele condiţii:
A curs lichid pe produs sau un obiect a căzut pe produs.
Produsul a fost expus la ploaie sau apă.
Produsul a fost scăpat sau avariat.
Există semne notabile de supraîncălzire.
Produsul nu funcţionează normal atunci când urmaţi instrucţiunile de
operare.
Evitaţi zonele calde
Produsul trebuie amplasat departe de surse de căldură precum radiatoare, centrale termice, sobe sau alte produse (inclusiv amplificatoare) care produc căldură.
11
12
Evitaţi zonele umede
Nu folosiţi niciodată produsul într-o zonă umedă.
Evitaţi utilizarea dispozitivului după o schimbare dramatică în temperatură
Când mutaţi dispozitivul între medii cu niveluri foarte diferite de temperatură şi/sau umiditate, se poate forma condens în interiorul dispozitivului. Pentru a evita avarierea dispozitivului, lăsaţi suficient timp pentru ca umezeala să se evapore înainte de utilizarea dispozitivului.
AVIZ: Când mutaţi dispozitivul din condiţii de temperatură scăzută
într-un mediu cald sau din condiţii de temperatură ridicată într- un mediu mai rece, permiteţi dispozitivului să se aclimatizeze la temperatura camerei înainte de a-l porni.
Evitaţi împingerea de obiecte în produs
Nu împingeţi niciodată obiecte de niciun fel în orificiile carcasei sau în alte deschizături ale produsului. Orificiile şi deschizăturile asigură ventilaţia. Aceste deschizături nu trebuie blocate sau acoperite.
Accesorii de suport
Nu folosiţi produsul pe o masă instabilă, pe un cărucior, pe un stand, trepied sau pe un suport. Orice montare a aparatului pe un suport trebuie să urmeze instrucţiunile producătorului şi trebuie să folosească accesoriile de montaj recomandate de producător.
Evitaţi montajul instabil
Nu plasaţi produsul pe o bază instabilă.
Folosiţi produsul cu echipamente aprobate
Acest produs ar trebui folosit numai cu computere personale şi opţiuni identificate ca adecvate pentru utilizarea împreună cu echipamentul dvs.
Ajustaţi volumul
Micşoraţi volumul înainte de folosirea căştilor sau a altor dispozitive audio.
Curăţarea
Deconectaţi produsul de la priza din perete înainte de curăţare. Nu folosiţi agenţi de curăţare chimică sau spray-uri. Folosiţi o cârpă umedă pentru curăţare, dar NICIODATĂ nu folosiţi apă pentru a curăţa ecranul LCD.
Cuprins
Capitolul 1 Pornirea
1.1 În cutie ................................................................................................................... 27
1.2 Faceţi cunoştinţă cu telefonul dvs. ............................................................. 28
Panoul frontal .............................................................................................................28
Panoul spate ..............................................................................................................30
Panoul stânga .............................................................................................................31
Panou inferior ..............................................................................................................31
1.3 Înainte de încărcarea bateriei şi pornirea telefonului ..........................32
Scoaterea capacului din spate ...........................................................................32
Scoaterea foliei subţiri şi a bateriei ..................................................................32
Introducerea cartelei SIM .....................................................................................33
Introducerea bateriei ..............................................................................................33
Introducerea cartelei microSD .......................................................................... 34
Punerea la loc a capacului din spate ............................................................. 34
1.4 Încărcarea bateriei ............................................................................................ 35
1.5 Pornirea .................................................................................................................36
Pornirea .........................................................................................................................36
Configurarea telefonului dvs. pentru prima dată ......................................36
Comutare în modul Sleep ....................................................................................38
Închiderea ....................................................................................................................39
1.6 Ecran iniţial ......................................................................................................... 40
1.7 Pictograme de stare .........................................................................................41
1.8 Notificări ...............................................................................................................43
1.9 Ecran de start .....................................................................................................44
Mutarea unei pictograme în partea superioară a ecranului Start .... 44
13
14
1.10 Blocare ecran ......................................................................................................45
Blocarea telefonului ............................................................................................... 45
Deblocarea telefonului .......................................................................................... 46
Verificarea notificărilor atunci când telefonul este blocat .................. 46
Primirea unui apel atunci când telefonul este blocat .............................47
1.11 Reglarea volumului ...........................................................................................48
Setarea unui singur nivel al volumului ........................................................... 48
Reglarea separată a nivelului volumului pentru sistem şi sonerie ... 49
Reglarea volumului pentru un apel telefonic ............................................. 49
1.12 Folosirea gesturilor cu degetul ....................................................................49
Defilare din degete ................................................................................................. 49
Panoramarea din degete ..................................................................................... 50
Focalizarea prin ciupirea degetelor ................................................................50
1.13 Conectarea dispozitivului dvs. la un computer ......................................... 52
Capitolul 2 Apelurile telefonice
2.1 Efectuarea de apeluri ...................................................................................... 53
Efectuarea unui apel din ecranul Apelare număr .....................................53
Apelarea poştei vocale ..........................................................................................55
Efectuarea de apeluri din mesaje şi mementouri .....................................55
Efectuarea unui apel de urgenţă ......................................................................56
Efectuarea unui apel internaţional ...................................................................56
Apelare internă ..........................................................................................................56
2.2 Răspundere şi terminare apeluri .................................................................58
Acceptarea sau respingerea unui apel primit .............................................58
În timpul unui apel .................................................................................................. 60
2.3 Utilizare Istoric apeluri ....................................................................................62
2.4 Apelare rapidă .................................................................................................... 63
Crearea unei intrări Apelare rapidă .................................................................63
Efectuarea unui apel cu ajutorul Apelării rapide......................................64
2.5 Efectuarea de apeluri conferinţă .................................................................64
Selectarea participanţilor şi începerea apelului conferinţă ..................65
Efectuarea primului apel şi adăugarea apelurilor la conferinţă .........67
În timpul apelului conferinţă .............................................................................. 68
Efectuarea unui apel conferinţă dintr-un email ........................................ 69
2.6 Pornirea şi oprirea conexiunii telefonului .................................................69
Capitolul 3 Utilizarea ecranului iniţial
3.1 Despre ecranul iniţial ........................................................................................ 71
3.2 Comutarea între filele ecranului iniţial ...................................................... 72
3.3 Personalizarea filelor ecranului iniţial ........................................................ 73
3.4 Acasă ..................................................................................................................... 73
Schimbarea imaginii de fundal ..........................................................................74
Actualizarea informaţiilor meteo ......................................................................75
Selectarea unei alte locaţii pentru a fi afişată pe fila Acasă ................75
Modificarea datei şi orei ........................................................................................77
Setarea alarmei..........................................................................................................77
Adăugarea legăturilor rapide .............................................................................78
3.5 Persoane ............................................................................................................... 79
3.6 Mesaje ....................................................................................................................80
3.7 Poştă .......................................................................................................................81
Adăugarea contului de poştă electronică de pe Internet .....................81
Adăugarea contului de lucru Outlook ............................................................82
Verificarea şi citirea email-urilor ....................................................................... 84
3.8 Internet .................................................................................................................. 85
Adăugarea site-urilor web favorite .................................................................85
3.9 Calendar................................................................................................................86
Crearea unei întâlniri .............................................................................................. 86
Vizualizarea şi administrarea întâlnirilor ........................................................87
15
16
3.10 Bursă ......................................................................................................................89
Adăugarea cotaţiilor bursiere şi a indicilor pieţei .................................... 89
Vizualizarea informaţiilor bursiere .................................................................. 90
3.11 Fotografii & clipuri video ................................................................................. 91
Modul de vizualizare portret ................................................................................91
Modul de vizualizare peisaj .................................................................................92
3.12 Muzică....................................................................................................................93
Redarea muzicii în modul de vizualizare portret ......................................93
Redarea muzicii în modul de vizualizare peisaj .........................................95
Setarea modurilor repetare şi amestecare ................................................. 96
Găsirea albumelor şi melodiilor în Bibliotecă ............................................ 96
Liste de redare ...........................................................................................................97
3.13 Meteo .....................................................................................................................98
Adăugarea unui oraş ............................................................................................. 99
Setări meteo ............................................................................................................ 100
3.14 Twitter ..................................................................................................................101
3.15 Footprints ........................................................................................................... 101
3.16 Setări .................................................................................................................... 102
Capitolul 4 Rămâi aproape
4.1 Tot ce contează sunt persoanele .............................................................. 103
4.2 Adăugarea şi partajarea detaliilor dvs. personale .............................. 104
Adăugarea detaliilor dvs. personale .............................................................104
Partajarea detaliilor dvs. personale ...............................................................105
4.3 Adăugarea persoanelor de contact în telefon ..................................... 106
Crearea de noi persoane de contact ............................................................106
4.4 Lucrul cu persoanele de contact favorite .............................................. 108
Adăugarea persoanelor de contact favorite în fila Persoane ...........108
Apelarea rapidă sau trimiterea unui mesaj unei persoane de contact
favorită ........................................................................................................................109
4.5 Vizualizarea şi administrarea persoanelor de contact ....................... 110
Răsfoirea şi găsirea persoanelor de contact ................................................111
4.6 Vizualizarea informaţiilor de contact şi schimbul de comunicaţii cu
persoana de contact .......................................................................................................113
Schimbarea numărului pentru trimiterea mesajelor text şi
multimedia .................................................................................................................. 114
4.7 Grupe ale persoanelor de contact ..............................................................115
Crearea unei grupe cu persoane de contact ............................................. 115
Trimiterea unui mesaj text sau multimedia unui grup ........................... 115
Filtrarea pe grupe a listei persoanelor de contact .................................. 116
4.8 Actualizări şi evenimente Facebook ..........................................................116
Conectarea şi deconectarea de pe Facebook .......................................... 116
Verificarea tuturor actualizărilor şi evenimentelor Facebook.............117
Verificarea actualizărilor şi evenimentelor Facebook pentru o
persoană de contact.............................................................................................. 119
Actualizarea stării dvs. pe Facebook ............................................................. 119
Capitolul 5 Introducerea textului
5.1 Utilizarea tastaturii virtuale ...........................................................................121
QWERTY completă ............................................................................................... 122
QWERTY compactă .............................................................................................. 122
Tastatură telefon ..................................................................................................... 122
Panoul de navigare virtual ................................................................................. 123
Introducere text ......................................................................................................123
5.2 Utilizarea Modului Anticipat .........................................................................125
5.3 Introducerea numerelor şi simbolurilor ...................................................126
5.4 Setări introducere text ...................................................................................128
17
18
Capitolul 6 Sincronizarea informaţiilor
6.1 Modalităţi de sincronizare a telefonului...................................................129
6.2 Înainte de sincronizarea cu computerul ................................................. 130
6.3 Configurarea Windows Mobile Device Center în Windows Vista ...131
Configurarea sincronizării în Windows Mobile Device Center .......... 131
Utilizarea Windows Mobile Device Center ................................................. 132
6.4 Configurarea ActiveSync în Windows XP ...............................................133
Configurarea sincronizării în ActiveSync .................................................... 133
6.5 Sincronizarea cu computerul ...................................................................... 134
Începerea şi oprirea sincronizării ....................................................................134
Selectarea informaţiilor pentru sincronizare ............................................. 135
Depanarea problemelor legate de sincronizarea conexiunii .............136
6.6 Sincronizare prin Bluetooth ........................................................................ 136
6.7 Sincronizarea muzicii şi videoclipurilor ...................................................138
6.8 Sincronizarea cu Microsoft My Phone ......................................................138
Configurarea contului My Phone .................................................................... 139
Modificarea setărilor de sincronizare ........................................................... 139
Închiderea parteneriatului cu contul My Phone Web ..........................140
Administrarea contului de Web My Phone de la computerul dvs. .140
Capitolul 7 Schimbul de mesaje
7.1 Trimiterea mesajelor text ...............................................................................141
7.2 Trimiterea mesajelor multimedia ............................................................... 142
Crearea unei expuneri de diapozitive ...........................................................143
7.3 Cum puteţi şti când aveţi mesaje text şi multimedia noi ................. 145
7.4 Conversaţii cu mesaje ....................................................................................146
Vizualizarea schimbului de mesaje cu o persoană de contact ........146
Oferirea unui răspuns persoanei de contact din conversaţie ........... 147
Copierea şi alipirea textului în mesajul dvs. de răspuns ......................148
Vizualizarea unui mesaj multimedia ..............................................................149
Administrarea mesajelor individuale şi a şirurilor cu mesaje ............150
7.5 Setări mesaje text şi multimedia ................................................................153
Adăugarea setărilor MMS de server ..............................................................154
7.6 Efectuarea de apeluri direct din mesajele text .................................... 154
7.7 Email......................................................................................................................155
Sincronizarea email-ului Outlook cu computerul dvs. ......................... 155
Configurarea contului dvs. email pe Internet ...........................................156
Crearea şi răspunderea la mesajele email .................................................. 156
Adăugarea semnăturii dvs. mesajelor trimise .......................................... 157
Descărcarea completă a unui email .............................................................. 158
Descărcarea de fişiere ataşate ......................................................................... 158
Atunci când vizualizaţi un email ..................................................................... 159
Efectuarea de apeluri direct din mesajele email .....................................160
Sincronizarea mesajelor email .......................................................................... 161
Filtrarea inboxului email-urilor ......................................................................... 162
Personalizarea setărilor email .......................................................................... 162
Capitolul 8 Lucrul cu email-ul companiei şi cererile de întâlnire
8.1 Sincronizarea cu Exchange Server ........................................................... 165
Configurarea unei conexiuni la Exchange Server ................................... 165
Pornire sincronizare ..............................................................................................165
8.2 Lucrul cu mesajele email ale companiei ................................................. 166
Sincronizarea automată prin Direct Push ...................................................166
Sincronizarea planificată.....................................................................................167
Descărcare instantanee prin Fetch Mail ......................................................168
Căutarea mesajelor email pe Exchange Server ....................................... 169
Răspuns automat când nu sunteţi la birou ................................................169
Semnalizarea mesajelor ...................................................................................... 170
19
20
8.3 Iniţierea unui apel conferinţă dintr-un mesaj email .............................171
8.4 Cererile de întâlnire .........................................................................................173
Trimiterea de cereri de întâlnire ...................................................................... 173
Răspunsul la cereri de întâlnire ........................................................................ 174
8.5 Efectuarea unui apel dintr-o cerere de întâlnire sau memento ......175
8.6 Căutarea persoanelor de contact în directorul firmei ........................176
Când navigaţi printre Persoanele de contact, compuneţi un mesaj
e-mail sau creaţi o solicitare de întâlnire .................................................... 176
Atunci când vizualizaţi un mesaj email Outlook ..................................... 177
Capitolul 9 Internet şi reţele sociale
9.1 Modalităţi de conectare la Internet ...........................................................178
Wi-Fi ............................................................................................................................. 178
GPRS/3G ....................................................................................................................180
Dial-up .......................................................................................................................... 181
Iniţierea unei conexiuni de date ....................................................................... 181
9.2 Utilizarea Opera Mobile .................................................................................182
Ecranul browser-ului ............................................................................................. 182
Căutarea unui site web şi adăugarea lui la preferinţe ......................... 184
Vizualizare mobilă ..................................................................................................184
Focalizare şi panoramare ................................................................................... 185
Meniul Opera Mobile ............................................................................................. 186
9.3 Utilizarea Internet Explorer Mobile........................................................... 186
Ecranul browser-ului ............................................................................................. 186
Introducerea adresei unui site web şi adăugarea ei la preferinţe ...188
Focalizare şi panoramare ................................................................................... 188
9.4 UtilizareaYouTube ........................................................................................... 189
Ecranul principal YouTube .................................................................................189
Căutarea clipurilor video ....................................................................................190
Utilizarea Ghidului de programe ...................................................................... 191
Vizionarea videoclipurilor...................................................................................192
9.5 Utilizarea Flux Media.......................................................................................193
9.6 Utilizarea Windows Live ............................................................................... 194
Ecranul Windows Live..........................................................................................195
Folosirea Windows Live Messenger .............................................................. 195
9.7 Utilizarea Twitter de pe telefonul dvs. .....................................................197
Conectarea la contul dvs. Twitter................................................................... 197
Vizualizarea mesajelor tweet ............................................................................198
Trimiterea mesajelor tweet ................................................................................199
Trimiterea menţiunilor şi a mesajelor directe ......................................... 200
Căutarea membrilor Twitter pe care doriţi să îi urmaţi ..................... 200
Partajarea unei fotografii în Twitter ...............................................................201
Modificarea setărilor Twitter ............................................................................202
Deconectarea de pe Twitter ............................................................................202
9.8 Partajarea fotografiilor şi a clipurilor video pe Facebook, Twitter şi
YouTube ............................................................................................................. 202
Conectarea la reţelele sociale .........................................................................202
Încărcarea fotografiilor pe Facebook ..........................................................203
Încărcarea unei fotografii pe Twitter........................................................... 204
Încărcarea clipurilor video pe YouTube ..................................................... 204
9.9 Utilizarea Facebook pe telefonul dvs. .................................................... 205
9.10 Utilizarea telefonului ca modem ............................................................. 207
Înainte de a continua ........................................................................................... 207
Pentru a configura telefonul ca modem USB ..........................................208
Folosirea telefonului ca modem Bluetooth ..............................................208
Închiderea conexiunii Internet .......................................................................... 210
9.11 Utilizarea telefonului ca router wireless ................................................. 210
Configurarea telefonului ca router wireless ...............................................210
Conectarea computerului la reţeaua Wi-Fi a telefonului dvs. ........... 211
Dezactivarea reţelei Wi-Fi a telefonului dvs..............................................212
21
22
Activarea reţelei Wi-Fi a telefonului dvs. din Manager
comunicaţii ................................................................................................................ 212
Capitolul 10 Bluetooth
10.1 Moduri Bluetooth .............................................................................................213
Activarea Bluetooth şi setarea telefonului dvs. ca detectabil .......... 213
10.2 Parteneriate Bluetooth .................................................................................. 214
Crearea unui parteneriat Bluetooth ..............................................................214
Acceptarea unui parteneriat Bluetooth....................................................... 215
10.3 Conectarea unui dispozitiv tip mâini libere sau a unor căşti stereo
prin Bluetooth ...................................................................................................216
10.4 Trimiterea şi primirea de informaţii folosind Bluetooth .....................218
Trimiterea de informaţii de la telefon la un computer .......................... 218
Trimiterea unui fişier către un alt dispozitiv dotat cu Bluetooth ...220
Primirea de informaţii de la un dispozitiv dotat cu Bluetooth ........220
Modificarea folderului în care sunt salvate fişierele trimise ..............220
10.5 Imprimarea prin Bluetooth ...........................................................................221
Tipărirea unei fotografii ....................................................................................... 221
10.6 Conectarea kit maşină pentru telefon .....................................................222
Capitolul 11 Găsirea şi înregistrarea locurilor
11.1 Instrucţiuni şi operaţiuni preliminare utilizării sistemului GPS .......224
11.2 Descărcarea informaţiilor despre locaţie prin GPSrapid ..................225
Schimbarea opţiunilor de descărcare .........................................................226
11.3 HTC Footprints .................................................................................................227
Ce este un footprint?...........................................................................................227
Realizarea unei fotografii a locaţiei dvs. ca footprint .......................... 227
Selectarea şi salvarea unei fotografii din Albume ca footprint .......229
Editarea unui footprint .......................................................................................230
Răsfoirea prin footprint-uri pentru a găsi un loc pe care l-aţi
vizitat............................................................................................................................ 231
Exportul footprint-urilor pe cartela de stocare ...................................... 232
Importarea footprint-urilor de pe cartela de stocare ..........................233
11.4 Google Maps (disponibil în funcţie de ţară) .........................................233
Căutarea unui punct de interes ......................................................................234
Utilizarea modului de vizualizare Vedere stradă .................................... 236
Utilizarea straturilor ..............................................................................................238
11.5 Utilizarea telefonului ca busolă ................................................................. 240
Utilizarea busolei .................................................................................................... 241
Navigarea către o destinaţie ............................................................................. 241
11.6 Utilizarea telefonului cu kitul de maşină ................................................242
Utilizarea NaviPanel ............................................................................................. 242
Conectarea automată la un kit de maşină sau cască Bluetooth
atunci când vă aflaţi în modul kit pentru maşină .................................. 243
Capitolul 12 Aparat foto şi Multimedia
12.1 Realizarea fotografiilor şi videoclipurilor .............................................. 246
Schimbarea modului captură ..........................................................................246
Focalizare .................................................................................................................. 247
Utilizarea bliţului ....................................................................................................249
Capturarea de imagini şi înregistrarea filmelor .......................................250
Comenzi virtuale .................................................................................................... 252
Setările de bază ..................................................................................................... 253
Setări complexe .....................................................................................................254
Închiderea aparatului foto ................................................................................. 257
12.2 Vizualizarea fotografiilor şi a clipurilor video utilizând aplicaţia
Albume ................................................................................................................257
Vizualizarea fotografiilor .................................................................................... 258
Vizualizarea fotografiilor de pe Facebook ................................................. 261
Redarea videoclipurilor ....................................................................................... 261
23
24
Partajarea fotografiilor şi a clipurilor video .............................................. 262
Închiderea aplicaţiei Albume ...........................................................................263
12.3 Utilizarea Windows Media Player Mobile ...............................................263
Redarea fişierelor media .................................................................................... 263
Sincronizare fişiere video şi audio .................................................................264
Crearea listelor de redare ..................................................................................266
Remedierea problemelor ................................................................................... 267
12.4 Folosirea programului Sporire nivel sunet ............................................ 268
12.5 Utilizarea Radio FM ....................................................................................... 269
Salvarea presetărilor ............................................................................................270
Minimizarea sau oprirea Radioului FM ........................................................ 270
12.6 Utilizarea aplicaţiei MP3 Trimmer ..............................................................271
Capitolul 13 Alte programe
13.1 Calculator ...........................................................................................................273
Calculatorul de bază ............................................................................................ 273
Calculatorul ştiinţific ............................................................................................ 274
13.2 Microsoft Office Mobile .................................................................................275
13.3 Hub RSS ..............................................................................................................276
Abonarea la şi folosirea canalelor de ştiri ................................................. 276
Vizualizarea titlurilor ............................................................................................ 277
Trimiterea legăturilor către titluri ...................................................................278
13.4 Manager SIM......................................................................................................279
13.5 WorldCard Mobile .......................................................................................... 280
13.6 JBlend ...................................................................................................................281
Instalarea şi lansarea MIDlet-urilor/suitelor de MIDlet-uri ...................281
13.7 JETCET PRINT ..................................................................................................283
13.8 Windows Marketplace .................................................................................. 284
13.9 Instalarea şi dezinstalarea programelor .................................................285
Capitolul 14 Gestionarea telefonului dumneavoastră
14.1 Copierea şi gestionarea fişierelor ..............................................................287
14.2 Setările telefonului dvs. ................................................................................ 289
Personalizare ...........................................................................................................289
Comenzi wireless ...................................................................................................289
Sunet & ecran ..........................................................................................................290
Servicii de date .......................................................................................................290
Locaţia ......................................................................................................................... 291
Securitate ................................................................................................................... 291
Aplicaţie ..................................................................................................................... 292
Cartela SD & memoria telefonului .................................................................292
Data & ora ................................................................................................................. 292
Setări regionale & text ........................................................................................292
Actualizări & feedback ........................................................................................293
Altele ........................................................................................................................... 293
Despre telefon ........................................................................................................294
14.3 Setări de bază ...................................................................................................295
Modificarea setărilor pentru sunet şi ecran ..............................................295
Acordarea unui nume telefonului ..................................................................299
Modificarea setărilor pentru serviciile telefonului .................................299
14.4 Utilizarea Managerului comunicaţii .........................................................300
14.5 Utilizarea Configurării conexiunii ............................................................. 302
Selectarea unui alt operator de telefonie mobilă ..................................302
Actualizarea bazei de date pentru Configurarea conexiunii ............302
14.6 Utilizarea Managerului activităţi ............................................................... 303
25
26
14.7 Protejarea telefonului dvs. .......................................................................... 303
Protejarea cartelei SIM cu un cod PIN.........................................................303
Protejarea telefonului cu parolă .................................................................... 304
Criptarea fişierelor de pe cartela de stocare ...........................................305
14.8 Resetarea telefonului dvs. ...........................................................................306
Pentru a efectua o reiniţializare soft ........................................................... 306
Efectuarea unei reveniri la setările din fabrică ........................................307
Anexă
A.1 Specificaţii ........................................................................................................309
A.2 Informaţii privind reglementările ................................................................311
Index 319
Capitolul 1
Pornirea

1.1 În cutie

În cutie veţi găsi următoarele:
Telefon HTC HD2 cu baterie
Cablu USB de sincronizare
Adaptor c.a.
Ştecăr
Cască stereo de 3,5mm
Cartelă microSD™
Borsetă
Ghid de Pornire Rapidă
28 Capitolul 1 Pornirea

1.2 Faceţi cunoştinţă cu telefonul dvs.

Panoul frontal

LED notificare
Ecran tactil
Cască
CONVORBIRE / TRIMITERE
ACASĂ
TERMINARE/ ALIMENTARE
ÎNAPOI
START
Capitolul 1 Pornirea 29
Buton Funcţie
LED notificare Acest LED arată:
Cască Ascultaţi un apel telefonic de aici.
CONVORBIRE/ TRIMITERE
ACASĂ Apăsaţi pentru a vă întoarce în ecranul iniţial.
START Apăsaţi pentru a deschide ecranul Start. Apăsaţi de două
ÎNAPOI Apăsaţi pentru a vă întoarce la ecranul anterior.
TERMINARE/ ALIMENTARE
O lumină verde intermitentă atunci când aveţi un apel
pierdut, mesaje text noi, mesaje email noi sau alte notificări. O lumină verde continuă atunci când aparatul este
conectat la un adaptor de putere sau la un computer şi bateria este încărcată complet. O lumină portocalie continuă atunci când bateria este
încărcată. O lumină portocalie intermitentă atunci când nivelul
energiei din baterie scade foarte mult.
Apăsaţi pentru a răspunde unui apel sau a efectua un apel.
În timpul unei convorbiri, apăsaţi şi ţineţi apăsat pentru a
activa sau dezactiva difuzorul. Atunci când vizualizaţi un mesaj, apăsaţi pentru a apela
expeditorul.
ori pentru a închide.
Atunci când un apel este în desfăşurare, apăsaţi pentru a
termina apelul. Apăsaţi pentru a închide sau porni ecranul.
Ţineţi apăsat pentru a afişa Lista rapidă şi alegeţi între
a închide telefonul, a bloca telefonul, a-l trece în modul vibraţii sau a închide conexiunea de date.
30 Capitolul 1 Pornirea

Panoul spate

Difuzor
Aparat foto de 5 megapixeli
Bliţ cu LED dublu
Carcasa din spate
Loading...
+ 294 hidden pages