HOTPOINT/ARISTON MS 767 IX HA Use & Care [ro]

Ghid de utilizare şi îngrijire
www.hotpoint.eu/register
ROMÂNĂ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3
2
RO
ROMÂNĂ
VĂ MULŢUMIM PENTRU CĂ AŢI ACHIZIŢIONAT UN PRODUS HOTPOINT - ARISTON
Pentru a putea beneficia de asistenţă, vă rugăm să vă înregistraţi produsul la
www.hotpoint.eu/register
Cuprins
Ghid privind sănătatea şi siguranţa
INSTRUCŢIUNI DE SIGURANŢĂ ..........................................................................4
RECOMANDĂRI PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR .......................................6
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE ........................................................................6
Ghid de utilizare şi îngrijire
DESCRIEREA PRODUSULUI ..............................................................................7
NIVEL GRĂTAR METALIC .................................................................................7
PANOUL DE COMANDĂ ..................................................................................8
DESCRIEREA AFIŞAJULUI ................................................................................8
ACCESORIILE ............................................................................................9
INTRODUCEREA ACCESORIILOR ........................................................................11
DEMONTAREA ŞI REMONTAREA
GHIDAJELOR PENTRU GRĂTAR ..........................................................................11
FUNCŢII ................................................................................................12
UTILIZAREA CUPTORULUI .............................................................................13
PRIMA UTILIZARE A APARATULUI .......................................................................13
UTILIZAREA ZILNICĂ ...................................................................................14
RECOMANDĂRI UTILE ..................................................................................16
TABELE DE COACERE ...................................................................................17
REŢETE TESTATE ........................................................................................18
ÎNTREŢINEREA ŞI CURĂŢAREA .........................................................................19
REMEDIEREA PROBLEMELOR ...........................................................................20
DATE TEHNICE ..........................................................................................21
SERVICIUL DE ASISTENŢĂ TEHNICĂ
POSTVÂNZARE ........................................................................................21
Ghid de instalare .......................................................................................23
3
Ghid privind sănătatea şi siguranţa

INSTRUCŢIUNI DE SIGURANŢĂ

IMPORTANT: CITIŢI ŞI URMAŢI ACESTE INSTRUCŢIUNI
Citiţi cu atenţie instrucţiunile privind siguranţa înainte de a utiliza aparatul. Păstraţi aceste instrucţiuni într-un loc sigur, pentru a le consulta şi pe viitor. Aceste instrucţiuni şi aparatul în sine furnizează avertismente importante privind siguranţa, care trebuie citite şi respectate întotdeauna. Producătorul nu îşi asumă nicio răspundere pentru nerespectarea acestor instrucţiuni de siguranţă, pentru utilizarea necorespunzătoare a aparatului sau pentru reglarea incorectă a butoanelor de comandă.
AVERTISMENTE PRIVIND SIGURANŢA
Copiii cu vârste mai mici de opt ani nu trebuie lăsaţi să se apropie de aparat, cu excepţia cazurilor în care sunt supravegheaţi în permanenţă. Copiii cu vârsta de peste opt ani şi persoanele cu capacităţi fizice, senzoriale sau mintale reduse sau persoane fără experienţă şi cunoştinţe cu privire la acest aparat, îl pot folosi doar dacă sunt supravegheate sau au fost instruite cu privire la utilizarea în siguranţă a aparatului şi înţeleg riscurile implicate. Copiii nu trebuie să se joace cu aparatul. Curăţarea şi întreţinerea aparatului nu trebuie să fie efectuate de către copii fără a fi supravegheaţi de adulţi. ATENŢIE: Aparatul şi părţile sale accesibile se vor înfierbânta foarte tare în timpul utilizării: Copiii cu vârste mai mici de opt ani nu trebuie lăsaţi să se apropie de aparat, cu excepţia cazurilor în care sunt supravegheaţi în permanenţă. ATENŢIE: Evitaţi să atingeţi rezistenţele şi suprafeţele interioare – pericol de arsuri.
Nu amplasaţi articole vestimentare şi materiale inflamabile lângă aparat până când nu s-au răcit complet toate componentele. Nu lăsaţi niciodată aparatul nesupravegheat în timpul deshidratării alimentelor. Uleiurile şi grăsimile supraîncălzite se aprind uşor. Fiţi întotdeauna atenţi când gătiţi alimente bogate în grăsimi sau ulei, sau când adăugaţi alcool (de ex. rom, coniac, vin) – pericol de incendiu. Folosiţi mănuşi de bucătărie pentru a scoate tăvile şi accesoriile, având grijă să nu atingeţi rezistenţele. Odată finalizat procesul de preparare, deschideţi uşa cu atenţie şi lăsaţi aerul sau aburii fierbinţi să iasă treptat. Nu blocaţi orificiile de ventilare a aerului fierbinte din partea frontală a cuptorului. Dacă aparatul este conceput pentru a fi utilizat cu o sondă de temperatură, folosiţi numai tipuri de sonde de temperatură recomandate pentru acest cuptor.
UTILIZAREA PERMISĂ
Acest aparat este destinat exclusiv uzului casnic. Nu utilizaţi aparatul În aer liber. Nu depozitaţi substanţe explozive sau inflamabile, cum ar fi doze de aerosoli, în interiorul aparatului, nu amplasaţi şi nu utilizaţi benzină sau alte materiale inflamabile în interiorul sau în apropierea aparatului: Poate apărea pericolul de incendiu dacă aparatul este pornit accidental. ATENŢIE: Aparatul nu este conceput pentru a fi utilizat cu un temporizator extern sau un sistem de comandă la distanţă separat. Orice altă utilizare este interzisă (de ex. încălzirea încăperilor).
INSTALAREA
Instalarea şi reparaţiile trebuie să fie efectuate de către un tehnician calificat, în conformitate cu instrucţiunile fabricantului şi cu normele locale referitoare la siguranţă. Nu reparaţi şi nu înlocuiţi nicio piesă a aparatului, dacă acest lucru nu este indicat în mod expres în manualul de utilizare. Nu lăsaţi copiii să efectueze operaţii de instalare. Nu lăsaţi copiii în apropierea aparatului în timpul instalării. Nu lăsaţi ambalajele (saci din plastic, bucăţi de polistiren etc.) la îndemâna copiilor în timpul instalării şi după finalizarea acesteia. Manevrarea şi instalarea aparatului trebuie să fie făcute de două sau mai multe persoane. Folosiţi mănuşi de protecţie pentru a despacheta şi instala aparatul. După despachetarea aparatului, asiguraţi-vă că nu a fost deteriorat în timpul transportului. Dacă există probleme, contactaţi dealerul sau Serviciul de asistenţă tehnică. Înainte de a începe instalarea, aparatul trebuie să fie deconectat de la reţeaua electrică. În timpul instalării, aveţi grijă ca aparatul să nu deterioreze cablul de alimentare. Nu porniţi aparatul până când nu este finalizată instalarea. Executaţi toate operaţiunile de decupare a mobilei înainte de a introduce cuptorul în locaş şi înlăturaţi cu grijă toate aşchiile de lemn şi rumeguşul. După instalare, partea inferioară a aparatului nu trebuie să mai fie accesibilă. Nu obstrucţionaţi deschiderea minimă dintre blatul de lucru şi marginea superioară a cuptorului. Demontaţi cuptorul de pe suportul din polistiren doar în momentul instalării.
4
RO
AVERTISMENTE PRIVIND ALIMENTAREA CU ENERGIE ELECTRICĂ
Pentru ca instalarea să fie conformă cu normele de siguranţă în vigoare, aparatul trebuie să fie împământat şi dotat cu un întrerupător omnipolar cu o distanţă de minim 3 mm între contacte. Dacă ştecherul prevăzut nu este adecvat pentru priza dumneavoastră, contactaţi un tehnician calificat. Cablul de alimentare trebuie să fie suficient de lung pentru a putea conecta aparatul la reţeaua de alimentare cu energie electrică, după ce a fost încastrat în mobilă. Nu trageţi de cablul de alimentare. În cazul în care cablul de alimentare este deteriorat, înlocuiţi-l cu unul identic. Înlocuirea cablului de alimentare trebuie să fie efectuată exclusiv de către un tehnician calificat, în conformitate cu instrucţiunile producătorului şi cu reglementările în vigoare referitoare la siguranţă. Contactaţi serviciul de asistenţă tehnică post-vânzare autorizat. La aparatele cu ştecher montat, dacă ştecherul nu este potrivit pentru priza dvs., contactaţi un tehnician calificat.
Nu utilizaţi prelungitoare, prize multiple sau adaptoare. Nu puneţi în funcţiune aparatul dacă are cablul de alimentare sau ştecherul deteriorat, dacă nu funcţionează corespunzător sau dacă a fost deteriorat sau a căzut pe jos. Menţineţi cablul la distanţă de suprafeţele fierbinţi. După instalare, componentele electrice nu trebuie să mai fie accesibile utilizatorului. Nu atingeţi aparatul cu mâinile ude şi nu îl utilizaţi atunci când sunteţi desculţi. Plăcuţa cu datele tehnice este vizibilă pe marginea frontală a cuptorului, când se deschide uşa. Dacă este necesară înlocuirea cablului de alimentare, contactaţi un centru de servicii de asistenţă tehnică post­vânzare autorizat. Aparatul trebuie să poată fi deconectat de la reţeaua electrică prin scoaterea ştecherului din priză (dacă ştecherul este accesibil) sau folosind un întrerupător multipolar instalat într-un loc accesibil, în amonte de priză, în conformitate cu standardele naţionale privind siguranţa electrică.
CURĂŢAREA ŞI ÎNTREŢINEREA
Purtaţi mănuşi de protecţie atunci când efectuaţi operaţii de curăţare şi întreţinere. Înainte de a efectua operaţii de întreţinere, aparatul trebuie să fie deconectat de la reţeaua electrică. Nu folosiţi niciodată aparate de curăţare cu aburi. ATENŢIE: Înainte de a înlocui becul, asiguraţi-vă că aparatul este oprit, pentru a evita posibilitatea electrocutării. Nu utilizaţi substanţe abrazive de curăţare sau răzuitoare metalice ascuţite pentru a curăţa geamul uşii cuptorului; acestea pot zgâria suprafaţa, ceea ce poate duce la spargerea sticlei. Asiguraţi-vă că aparatul s-a răcit înainte de efectuarea oricăror activităţi de întreţinere sau curăţare.
5

RECOMANDĂRI PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR

ELIMINAREA AMBALAJULUI
Ambalajul este reciclabil în proporţie de 100% şi este marcat cu simbolul reciclării. Prin urmare, diferitele componente ale ambalajului nu trebuie eliminate la întâmplare, ci în conformitate cu normele stabilite de autorităţile locale.
ELIMINAREA APARATELOR ELECTROCASNICE UZATE
Atunci când eliminaţi aparatul uzat, faceţi-l inutilizabil tăind cablul de alimentare şi scoţând uşile şi grătarele (dacă intră în dotare), astfel încât copiii să nu poată pătrunde cu uşurinţă în interior şi să rămână blocaţi. Acest aparat a fost fabricat folosind materiale reciclabile reutilizabile. Eliminaţi-l în conformitate cu normele locale referitoare la eliminarea deşeurilor. Pentru informaţii suplimentare privind tratarea, valorificarea şi reciclarea aparatelor de uz casnic, contactaţi autorităţile locale, serviciul de colectare a deşeurilor menajere sau
sau
magazinul de unde aţi achiziţionat produsul. Acest aparat este marcat în conformitate cu Directiva europeană 2012/19/UE privind deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE). Asigurându-vă că acest produs este eliminat în mod corect, veţi contribui la prevenirea consecinţelor negative asupra mediului înconjurător şi sănătăţii umane care ar putea apărea. Simbolul
documentele care îl însoţesc indică faptul că acesta nu poate fi aruncat împreună cu deşeurile menajere, ci trebuie predat la punctul de colectare corespunzător pentru reciclarea aparatelor electrice şi electronice.
de pe produs sau de pe
SUGESTII PENTRU REDUCEREA CONSUMULUI DE ENERGIE
Asiguraţi-vă că uşa cuptorului este închisă corespunzător înainte de a-l porni şi menţineţi-o închisă cât de
mult posibil în timpul desfăşurării procesului de preparare. Pentru a reduce duratele de preparare şi consumul de energie, tăiaţi alimentele în bucăţi mici de dimensiuni egale. Dacă durata de preparare depăşeşte 30 de minute, reduceţi temperatura cuptorului în etapa finală (ultimele 3-10 minute), reglând-o în conformitate cu temperatura de preparare generală. Căldura reziduală din interiorul cuptorului va fi suficientă pentru a continua prepararea completă a alimentelor.

DECLARAŢIE DE CONFORMITATE

Acest aparat, care a fost proiectat pentru a veni în contact cu produse alimentare, este în conformitate cu Regulamentul european nr. 1935/2004/CE.
Acest aparat îndeplineşte cerinţele privind proiectare ecologică şi etichetarea energetică prevăzute de Regulamentele europene nr. 65/2014 şi nr. 66/2014, în conformitate cu standardul european EN 60350-1.
6

Ghid de utilizare şi îngrijire

DESCRIEREA PRODUSULUI

1
2
3
4
RO
1. Panou de comandă
2. Becul
5
6
7
8
3. Grătare laterale
4. Plăcuţa cu datele de
identificare
(a nu se demonta)
5. Senzorul de temperatură
6. Supapă de intrare aburi
7. Rezervor de apă
8. Uşa
Vă rugăm să reţineţi: În timpul procesului de preparare, este posibil ca ventilatorul de răcire să se activeze din când în când pentru a reduce consumul de energie. Odată procesul de preparare finalizat şi cuptorul oprit, este posibil ca ventilatorul de răcire să continue să funcţioneze pentru o anumită perioadă de timp.

NIVEL GRĂTAR METALIC

Nivelurile (ghidajele pentru grătar) pe care pot fi aşezate grătarul metalic şi celelalte accesorii sunt numerotate, 1 indicând nivelul cel mai de jos şi 4 nivelul cel mai ridicat.
4
3
2 1
7

PANOUL DE COMANDĂ

1 2 3 4 5 6 7
1. BUTONUL DE SELECTARE
Pentru pornirea cuptorului prin selectarea unei funcţii. Aduceţi în poziţia „0” pentru a opri cuptorul.
2. STOP
Pentru oprirea în orice moment a funcţiei active în mod curent şi introducerea cuptorului în modul Standby.
3. ÎNAPOI
Pentru revenirea la meniul anterior.
4. AFIŞAJ
5. BUTON DE CONFIRMARE
Pentru confirmarea unei funcţii selectate sau a unei valori setate.

DESCRIEREA AFIŞAJULUI

6. PORNIRE
Pentru activarea unei funcţii.
7. BUTON DE REGLARE
Pentru derularea prin meniuri şi aplicarea sau modificarea setărilor.
Vă rugăm să reţineţi: Toate butoanele sunt activate prin apăsare. Apăsaţi pe centrul butonului pentru a-l elibera din locaş.
2 3
1
7
8
456
1. Simbol pentru funcţia
selectată
2. Ceas; informaţii şi
durata funcţiei
3. Temperatura
4. Setarea timpului
5. Durata
6. Temporizatorul
7. Informaţii despre rezervorul de
apă şi compartimentul pentru preparare
Loading...
+ 17 hidden pages